Most olvastam, érdekel? II.

előzmény

Ide linkelhettek mindenféle cikkeket, amiket izgalmasnak találtok, vagy csak reklámozni szeretnétek az oldalt, ami közölte. Ha úgy érzitek, hogy valaki nagyon off linkkel nyitott blogbejegyzést, javasolhatjátok neki is ezt a fórumot.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
stp1 képe
stp1
1 h, 2009-07-20 14:28

ezzel indítanék :(
Félrenyelte a vizet a biciklis - meghalt
"Feltehetően félrenyelt víztől fulladhatott meg az a férfi, akinek holttestét vasárnap délután találták meg kerékpárja mellett, a Fejér megyei Nagykarácsony külterületén."

youdit képe
youdit
2 h, 2009-07-20 14:38

Hátborzongató. Szerencsére túlélte.

stp1 képe
stp1
3 cs, 2009-07-23 00:25

LOPOTT Fekete Mongoose Crossway 350

"2009 július 16.-ról 17.-re virradó éjszaka ellopták a fenti típusú kerékpáromat a Kertem nevű szórakozóhelyről. A bringa egy ABUS Granit Bordo 6500 X-Plus típusú zárral volt rögzítve a kerékpár tárolónál. Nyomravezetőnek magas pénzjutalom.
...
Sziasztok,

valószínűleg nyitották, lakattal együtt tűnt el. Gondolom, ha vágják, annak marad valami nyoma a földön, vagy otthagyják a használhatatlan lakatot. A kerékpár tároló egy nem túl erős vasszerkezet a Kertemben, de érintetlen volt. Szóval jó eséllyel nyitották.

Pedig nagyon bíztam az Abus Bordoban, úgy hallottam nem nagyon vittek el olyan bringákat, amik ezzel voltak lezárva. Hát így jártam."

hát :O

mcysh képe
mcysh
4 cs, 2009-07-23 17:50

Hát szerintem itt topológiai probléma lehetett a zárással. A Kertemben nem lehet nyugisan zárat bütykölni vagy vágni. Inkább az lehetett, hogy a vázat zárta hozzá egy nem zárt végű vascsőhöz az illető, amiről le lehetett fejteni. Szóval mintha demszkykaróhoz lakatolnál u-vas helyett. Vagy mellézárt. Vagy másnak is volt kulcsa a lakathoz. Szerintem az első komolyabb zárfeltörések-flexelések nem emberekkel zsúfolt helyeken lesznek.
===
bácsi a biciklin

pata képe
pata
5 cs, 2009-07-23 17:58

topológiai probléma lehetett a zárással

Múltkor én is csináltam egy olyat (elegánsan átvezetve a láncot az állványon, majd furfangosan vissza, 0 védelem), pedig anno jelesre vizsgáztam topológiából :-)

Canga megmaradt, azóta kezdek hinni abban hogy vigyáz ám a hülyék istene az övéire.

mcysh képe
mcysh
6 cs, 2009-07-23 18:20

Pata lehülyézte magát! Pata lehülyézte magát! Kukaaaac, hallottad ezt? Gyertek, itt a nagy alkalom! :-)
===
bácsi a biciklin

Hotyhogy képe
Hotyhogy
7 cs, 2009-07-23 23:37

Mielőtt lekötöd a bicajodat, mindig nézd meg a tervezett csomód és lánckapcsolatod tulajdonságait itt:

http://knotilus.math.uwo.ca/

:D

csp képe
csp
8 sze, 2010-04-14 00:28

Hátha mégse
http://www.youtube.com/watch?v=Yz7srM-e7lA

Gabika képe
Gabika
9 p, 2009-07-24 13:37

ezt figyeld:
http://bikesnobnyc.blogspot.com/2009/07/highlighting-inadequacy-casting-...

-----------
bigtétényi kerékpáros bandita

mcysh képe
mcysh
10 szo, 2009-07-25 01:54

Mindenre van Yehuda.
===
bácsi a biciklin

xamurai képe
xamurai
11 p, 2009-07-24 15:18

áháháhááh :D a krapek kapott rendesen. hogy mi mindenre jó egy lakat :P
"ragjad negi!"

peet képe
peet
12 szo, 2009-07-25 02:10

De rossz az ilyeneket olvasni :(

http://hvg.hu/itthon/20090724_elesett_es_meghalt_egybiciklis.aspx

Védd magad!
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi.

stp1 képe
stp1
14 v, 2009-07-26 00:21

Minden út bringaút? Mindenkinek?

"Gondoltam egy idő után, majd csak észreveszi, hogy vannak mögötte kocsik, ugyanis pár perc alatt nem is kevés gyűlt fel mögötte, és talán lehúzódik, vagy ne adj isten felmegy a járdára, hogy elengedjen, minket, engem.[...]
Miért gondolja szinte minden biciklis, hogy övé az úttest, nem pedig az autósoké? Ennyire nehéz megérteni, hogy az utakon a kocsiknak igenis joguk van a gyorsabb haladáshoz?
Ha már valaki a belvárosban biciklizik, akkor miért nem a járdát használja vagy ne adj isten a bicikli utakat? Egyáltalán, miért kell az autósokat szándékosan akadályozni?"

ekkora életképtelen balfaszt ROTFLMAO :D

peet képe
peet
15 v, 2009-07-26 14:11

Azért a bringást sem dicsérném meg. Ha lassan megy, miért a belső sávban? A héten többször is megraktam a nagykörtét, 35-tel külső sáv közepén. Senki nem méltatlankodott, hogy feltartom. Még az autósok is tudják, hogy ha lassú vagy, külső sáv.

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

dorcssa képe
dorcssa
16 v, 2009-07-26 14:18

A postban a hozzászólók már tisztázták hogy a beküldő valószínűleg keveri a belső és külső sávot, különben nem várta volna el hogy menjen fel a járdára a bringás vagy húzódjon ki.

'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'

peet képe
peet
17 v, 2009-07-26 14:39

Oh. A hozzászólásokat nem olvastam el.

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
18 v, 2009-07-26 13:47

Egy autóversenyző súlyos balesetéről kaptam hírt:

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1202114/The-moment-F1-...

http://www.f1hirek.hu/hir/Massa_allapota_tovabbra_is_stabil__nem_voltak_...

Ez a sport rendkívül veszélyes, és egy sajnálatos, glamúros magasztalás veszi körül. Ez a kép éretlen fejekben sokszor kedvezőtlenül foganhat meg.

Azzal erős, lapos, piros és hangosan berregő személyautójukat, vagy bármilyenjük is van, hasonló vakmerőséggel, és a közúton akképp szabálytalanul vezeti sok felnőttnek és fontosnak vagy tehetősnek látszani akaró, magamutogató fiatalember.

A szenzációs légkörű magyar sajtó nyelvezete is hozzásegít ehhez a gyagyás képhez és vágyálmokhoz, kiforratlan fiatal férfiak képzeletében.

A magyar híradás szinte mindenhol a pilóta szóval utal a versenyautó vezetőjére. Nem azt olvashatjuk, hogy a versenyző vagy a vezető, hanem a "pilóta".

Nem nyelvvédelmi szándék az, ami engem indít itt, hanem a magyar közlekedés biztonságára ily áttételesen is kárt okozni képes képzeletvilágnak a bírálata.

Rendesen, hagyományosan, pilóta az, aki egy hajót vagy repülőgépet a legóvatosabban, a legnagyobb felelősséggel kormányoz, és abban a céljában a megfontolt, mindenkor a megfelelően lassú haladást választja, és nem kockáztat semmiben.

Ezzel szemben egy autóversenyző mindig, mindenben kockáztat, és ő, vagy az őt utánzó gyerekes személy, így messze nem pilóta.

Sajnálom ezt a sportembert, s kívánok neki gyógyulást és felépülést. Sportjának közvetlen veszélyei nyilvánvalóak, de én a közvetett veszélyeit is világosan látom és mutatom meg.

Ez a sport, erősen bírálható népszerűsítési módján, társadalmi okokból aláássa valamily mértékben a közúti közlekedés biztonságát.

pata képe
pata
19 v, 2009-07-26 14:42

pilóta az, aki egy hajót vagy repülőgépet a legóvatosabban, a legnagyobb felelősséggel kormányoz, és abban a céljában a megfontolt, mindenkor a megfelelően lassú haladást választja

Hát akkor megint marhaságot beszélsz. Biztos izgi, hogy félreértelmezel egy fogalmat, ezen fennakadsz és írsz egy miniesszét.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
20 v, 2009-07-26 17:14

Most is tévedsz, mint annyiszor a múltban, javíthatatlan, izgága kirohanásaidban mások ellen.

Én nem beszélek marhaságot most sem. Én nem értelmezek félre semmilyen izgalom kedvéért semmilyen fogalmat, most sem. Én nem akadok fenn soha semmin. De te úgy látszik, hogy mindig, mindenen fenn akadsz.

Hát ne akadj fenn semmin, hanem szedd össze magad, térj jó érzékedhez, és béketűrőn viseld el mások békés megnyilvánulásait és igazság keresését.

Felőlem akár kamikaze pilótáknak a végsőkig felgyorsított célra repülését is beidézheted, feleslegesen meg akarván tanítani engem arra, hogy mit jelenthet a pilóta szó. De én tudom azt, hogy mit jelenthet.

Azt is tudom, hogy mégis mit legjobb nem jelentenie annak a szónak éretlen fejekben. Ezt te nyilván nem értetted meg az írásomból.

Nem cáfoltad a kiragadott részt, és nem állítottad az ellenkezőjét annak. Nem mondtad azt, tagadva az állítást, hogy márpedig az a személy nem pilóta, aki egy hajót vagy repülőgépet a legóvatosabban, a legnagyobb felelősséggel kormányoz, és abban a céljában a megfontolt, mindenkor a megfelelően lassú haladást választja.

Én azt hiszem, hogy téged egy olyan hamis és mindig frusztrált sikervágy hajszol, ami nem csak saját magad tudósabbá tételének útjára visz téged, hanem mások állandó, gonoszkodó lekicsinylésének útjára is, hogy ott te nagyobbnak és értékesebb embernek látszódjál náluk.

Ez nem jó jellemvonás. Állj ellen ilyen késztetésnek és változz meg. Legyen hozzá erőd. Én mindig adtam, mindig bíztattalak.

:-)

pata képe
pata
21 v, 2009-07-26 17:28

Nem érdekelnek ezek a leereszkedő szövegek, atyai jó tanácsokkal kombinált lélekelemzések és biztatások - don't patronize me. Nem tekintelek hiteles embernek ahhoz, hogy bárkit ilyenekkel láss el, érvek helyettesítésére pedig sajna nem jó.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
22 v, 2009-07-26 18:21

Maradjunk a tárgynál és ne kanyarodjunk tőle el trükkös eltereléseddel. Egy, az igazat fedő állításomat idézve azt írtad, hogy "Hát akkor megint marhaságot beszélsz."

Ettől a goromba és téves riposztodtól saját magadat nem tekintheted hitelesnek, nem pedig engem. Én hiteles maradok. Nekem te hihetsz. Az ilyen riposztjaid nekem és másoknak gyakran gorombák, személyeskedők, és teljesen hiányoznak belőle az érvek.

Éppen az előzőben sem hoztál föl semmi érvet, s csak úgy, marhaságnak hívtad közlésemet. Temperamentumod egy iskolai fenegyereké, aki mindenkit bánt, kínoz és gyötör, és meg akar félemlíteni aggressziójával az osztályban.

Te emberek üldözője vagy, tudd meg. Bár te nem izmodnak, hanem eszednek nagyságával hajtod végre azt a rosszaságot. Szellemi üldözés és kegyetlenkedés is létezik. Elkövetésükre hajlamosak öntelten és bűnösen fordítják rosszra jó adottságukat.

Te is ilyen viselkedést tanúsítasz megrögzötten. Az éles eszű fiú odaszalad mindenkihez az osztályban és jó goromba, bántó, vágó szellemességével és okosságával lealáz, lekicsinyel, lebutáz mindenkit.

Ez nem tér el lényegében a másik, az izmos iskolai fenegyerek hasonló, jó bebokszolásától amitől az ártatlan és a szelíd tanuló fél.

Mindkét kegyetlen típus rossz úton jár, mindkettőben szadista hajlam rejlik. Önteltségük pedig egyre hízik, és felnőtt korukra is, az életben is, hasonló viselkedést mutatnak.

De én se nem atyáskodok, se nem vagyok leereszkedő veled. Mindezt rosszul érzed, rosszul látod. Én az érvemet semmi mással nem helyetesítem érvem helyett.

Leereszkedőnek érzed a szövegeim vagy sem, érdekelnek téged ezek vagy sem, éntőlem akkor sem kaptál te még rosszat, csak jót. Kívánom, hogy gőgöd ne a rosszak ellened való rossztevésére hagyd majd egyszer el, hanem saját ráébredésedkor.

pata képe
pata
23 v, 2009-07-26 18:43

Egy, az igazat fedő állításomat idézve azt írtad, hogy "Hát akkor megint marhaságot beszélsz."

Látom nagyon nem megy ez a szövegértősdi. Te azt írtad, hogy az a pilóta aki óvatosan, megfontoltan és lassan megy, erre én hoztam egy (eléggé híres) ellenpéldát, lehetne még hozni sokat. Így az egész hozzászólásod kb azt mutatja, hogy te a szavaknak más jelentést tulajdonítasz, mint a köznyelv, ez teljesen ok, csak ne csodálkozz hogy ha ezt vki kiröhögi, főleg ha egy fontoskodó esszé születik belőle.

A többi lélekelemzősdi nem nagyon érdekel, felőlem durcizhatsz azon hogy én milyen elvetemült és gonosz vagyok, és ezért bántalak téged, pedig amúgy milyen csuda okosakat írogatsz ide.

Itt részemről le is zárom, továbbra is jó szórakozást kívánok, írj nyugodtan ide parttalan szóömlenyeket arról hogy miért nincs sapka a pilótakekszen, majd átugorjuk, mindegy.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
24 v, 2009-07-26 19:22

Rendesen, hagyományosan, pilóta az, aki egy hajót vagy repülőgépet a legóvatosabban, a legnagyobb felelősséggel kormányoz, és abban a céljában a megfontolt, mindenkor a megfelelően lassú haladást választja, és nem kockáztat semmiben.

Nem alkalmazandó itt kizáró ellenpélda. Az is pilóta lehet, aki nem így vezeti gépét, de az nem zárja ki emennek az igazságát. S ott áll, hogy rendesen, hagyományosan, ki a pilóta.

Én értem a szöveget. Te nem értetted, és belekötöttél. Oktalan kiröhögésed a fent leírt, megbúvó durva lelkületedre utal. Itt te fontoskodsz csak, s nem én a mélyebb gondolataimmal amiket leírtam a gyorsasági autósport káros társadalmi hatásáról.

Látszólag ebből te nem ragadtál meg semmit, és valamily csőlátásos célratörekvéssel a pilóta szó szélesebb értelmezésével, a rád tipikus rosszalkodásba kezdtél megint. Intelligenciával és empátiával tudhatnád pedig, hogy mely értelme a szónak lényeges csak most, jó üzenetemben. De a rosszra sarkalló erő benned...

Én nem durcizok aztán, soha nem tettem, a csúnya gorombáskodásaidra velem szemben is. Bántó szándékod nálam nem talál célba, engem bántalom tőled nem ér, hogy is képzeled. :-)

De általánosan, másokat talán tudsz bántani, s az nem közömbös nekem. Jobb egy nyájas szóömlemény mint egy-egy gonosz, bántó szó, amit mint tőrt, fájdalmat okozni szúrkálnak szívtelenek a szelíd, jobbat érdemlő emberekbe.

Erről szokj le, kérlek, és akkor nem bánthat majd téged soha többé ártalmatlan nyájasság.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bullying

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyber-bullying

miló képe
miló
25 v, 2009-07-26 19:30

+1

Ha ennyi energiád van jobb és hasznosabb dolgokat is csinálhatnál, mint egy mindentudó elméjét megváltoztatni úgy, hogy semmit nem tud.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
26 v, 2009-07-26 23:09

Legtobbszor roviden utasitok vissza ilyen tamadast, de most reszleteibe mentem.

Latszolagos gyonge pontra rosszindulatuan sietve racsapo, tudalekos, okoskodo, akademiai szigort affektalva tetteto es megis kihagyo, pimasz emberekkel szemben neha szilardan fel kell allni.

Az anarchia komolyabb ok nelkul felmerulo targyaban is a minap, emlekszel, mily engedekenyseggel vettem en a nyelvet es szavak valtozekony jelenteseit. A kozuti gyorshajtas es gyorsasagi autosportok kozott feltett fortelyos osszefugges eleg komoly ok arra, hogy gondolataink legyenek arrol es a nyelv velt szereperol is abban.

Hasonlokeppen gondolataink lehetnek orvosilag asszisztalt ongyilkossagokrol, es egy gondolkodoban megfogalmazodhat, hogy ugyan milyen orvosok ezek az asszisztalo emberek, es jo e orvosoknak neveznunk oket es jo e azt a megnevezest igy kitenni ertelme eroziojanak, a tarsadalom karara.

Kifejtheti az ember, hogy rendesen, hagyomanyosan, orvos az, aki gyogyit. Erre egy hibazo, magat okosabbnak kepzelo tarsa raront, es ezt az allitasat becsmerelve azt mutatja neki ki, hogy Doktor Mengele is orvos volt, tehat szerinte e teljes es kizaro definicionak hitt allitas marhasag.

Itt tobb eleme is osszeszovodik a kontarkodo es rosszmaju tamadasnak. Az egyik az elvakult vagy gyerekes kishituseg, mellyel ily kevesre tartja a masik alapismeretet. Magyaran olyan hulyenek tartja az embert, hogy fel se tetelezi rola, hogy o is tud Doktor Mengelerol.

Egy masik elem a definicio es logika korul ismerheto fel. Teve az az eloleny, amelyiknek pupja van. Ez marhasag, ronthat rank valaki, mert nem csak teveknek hanem embereknek is lehet pupjuk. Valo igaz, embereknek is lehet, am elozo allitasunkkal nem is mondtuk mi azt, hogy nekik nem lehet.

Aztan ezekkel a felreerteseivel, meghozza az ember sajat szovegenek ertelmezese kapcsan pimaszkodhat pont az, aki nem ertette meg a szoveget. Szoveget nem jo kiragadni kornyezetebol es ugy ertelmezni. Azzal mar egyenletek tartalmat is felkeverhetjuk es vadolhatjuk a leirojat, hogy azok nem pontosak, nem igazak.

Buszkesegbol azonban a vesztes nem tagit, amig el nem merul, ketsegbeesetten taposva az ingovanyban ahova senki nem hivta ot csatazni. Annak vegen kiallo kezevel meg int, hogy nem jon mar vissza. Mint Omar Sharif a magtarban. Emlekszel?

;-D

miló képe
miló
27 v, 2009-07-26 23:46

Nem, nem emlékszem, sajnos, de ennyire részletes ill. ennyire szófosóskodni nem kell, megértem pár szóból is, mivel a kis csata részleteit elolvastam véleményem is van róla, amit fentebb leírtam.

Patat meg legtöbbször levegőnek kell venni, mikor sérteget, többi alkalomattán még értelmes megnyilvánulásai is vannak, csak legtöbbször az ördög ír belőle.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
28 h, 2009-07-27 09:40

Ez volt az a film, ha nem tévedek. Az antihős elsüllyedt egy hegynyi gabonában míg markolta az utolsó marék smaragdjait. Aztán keze elernyedt, a kövek kiestek belőle, és végül az is eltűnt.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51BEWX07R0L._SS500_.jpg

Azt nem akarom, levegőnek venni bárkit is, mégha az ördög is bújt belé. Sértegetés felzaklathatja az embert, és ez is a célja a provokálónak.

Ezért is a méltatlankodó bőszavúságom itt. Igazad van, neked nem kell sok szó, te kevésből is megérted.

Don Kartács képe
Don Kartács
29 p, 2009-07-31 12:12

http://www.fullyloadedtouring.com/
..nem kötözködésképpen dee
Hajón úgy hívják - hogy kormányos , kishajó esetében pedig marad az egyszerű vezető.
Pilótája a légiközlekedés eszközeinek van:)

Tehát ha egy paraglider motort/rakétahajtóművet veszel a hátadra bringázás közben és elemelkedsz a talajtól - azonnal pilótává válsz..Vízibiciklin viszont kormányos:)

http://www.youtube.com/watch?v=nELqJwd0r0Y&feature=related

Az a DVD borító meg átverés mert Jean Paul Belmondo volt a másik férfi főszereplő ,)

Hotyhogy képe
Hotyhogy
30 p, 2009-07-31 14:18

Mindenkor tudható amikor kötözködésképpen szól hozzánk valaki. Amikor nem aképpen, akkor mentegetőzni se kell. :-)

Valóban, különböző nyelvterületeken különbözőképpen terjedt el a szóhasználat. De bizonyos az, hogy ógörögből eredőn, a kormánylapát nevéből lett pedotes azaz kormányos, amiből az itáliai pedota, és abból az olasz piloto.

Onnan, talán a francia nyelven át, kerülhetett a magyarba, de ebben nem vagyok biztos. Abban se vagyok biztos, hogy régen szokásos volt e magyar nyelven is az eredeti hajókormányost megjelölőn használni ezt a pilóta szót.

Azt látom biztosan, hogy versenyautó vezetőt is jelent a mai magyarban.

Világos, hogy ezt senki meg nem akadályozhatja, ugyanúgy, ahogy hajókormányos értelemben is szabadon használhatod te vagy én.

Az egy más dolog, hogy valamily fölfogott negatív társadalmi hatás miatt, én nem szívesen látom a versenyautósok ilyen megnevezésének elterjedését.

Sajnálatos volt itt ezen az oldalon a teljes empátia hiány amivel félreértetté vált, ki nekem pilóta és ki nem, és hogy a mondanivalóm céljára mit nyomatékosítottam, hogy ki a pilóta.

Még egy értelmező szótár is pontokba szedi a különböző értelmeit, használati módjait egy szónak. Az se magyarázza meg mindegyik sorában, hogy az értelmezés céljára határoz meg mindig csak egyetlen értelmet minden egyes ilyen pontban.

Értelmetlen emberek abba is beleköthetnek. De nem bánom én, repítsék őket csak mindig olyan izgága és veszélyes pilóták amilyenek a versenyautókban ülnek. :-)

Don Kartács képe
Don Kartács
31 p, 2009-07-31 15:09

Akár nevezzük pilótának a versenyautó/motor vezetőjét, meg van a romantikája mint ahogy a kétfedelű régi repülőkben ülő bőrsapkás fehérsálas figuráknak.Ne vegyük el ezt a kis örömöt tőlük..ha közúton csinálja akkor pedig egyszerűen elmebetegnek.Amúgy értem mire gondolsz.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
32 p, 2009-07-31 15:29

Rendben van, hiszen nem lehet hatalmunk a nyelv alakulása fölött, mások nyelvhasználata fölött. Elfogadom a romantikus képet is, mert teljesen ártalmatlanul is használható így az a szó.

Csak sajnos látom, hogy sokakban nem annak a felelősségteljes, megfontolt személynek a funkciója az eszményképük a közutakon, akik a te pilótád vagy az enyém, több száz másik utastársunkra is vigyázva az égen.

Sokaknak a versenyautós pilóta a példaképük, és másképpen kiélhetetlenül, a közutakon, elmebetegen képzelik magukat szerencsétlenül nevezett pilótáknak, mások kárára.

Én jóra tartalak téged, hogy te érted, mire gondolok. Köszönöm.

Don Kartács képe
Don Kartács
33 p, 2009-07-31 16:51

Engem is betalál egy két vadbarom négykeréken minden nap - lepereg vagy én a szélvédőről maszatokban , valahogy túlteszem magam rajta. Nem tudom miféle élmény érhetett ami ennyire mélyen érintett, de azt aláírom - néha mintha a MadMax c.filmben lennék statiszta ott kint az aszfalton....

sokat agyaltam mit lehetne tenni a kicentizőkkel szemben - egy amerikai arc a fehér cipőpasztára esküszik csak hát nehézkes rákenni menet közben-a paintball drága, a kormányvégbe épített jelölő kréta se túl praktikus, vízipisztolyba töltött folyadék arconcsaphat-nameg vissza.Hátrafelé kiszóródó jancsiszögek sem használhatóak mert általában előzés közben derül ki hogy ki az állat.A kormányra szerelt protontorpedóról ne is beszéljünk...Marad a villámgyors reflex a kitéréshez, nameg a jó fék.Amúgy jó ha van az embernél egy paprikaspray végső esetre, főleg ha nem elég csípős a lecsó:)...

Hotyhogy képe
Hotyhogy
34 szo, 2009-08-01 20:29

:D

Autóban utaztam néhányszor a magyar utakon a közelmúltban. Minden alkalommal többször is leelőzött egy-egy aggresszívan a hátunkra mászó, izgága SUV-os vagy más erős autójú vezető.

A mi járművünk is elég nagy és erős, és gyorsaságra is képes, de mi szabályosan és lassan, mindenkor éppen a megengedett legnagyobb sebesség alatt haladunk, például a régi balatoni úton is.

Ott aztán a hülye kis pilóták türelmetlenül kibújkálnak, aztán vakmerőn kihúznak, át a záróvonalon, és száz km/h fölött, szabálytalanul előznek meg minket is meg másokat is a szembe jövő forgalomba bemerészkedve.

Ezek a közveszélyes seggek biztos hallgathatják a sipító hangú, fontoskodó, hülye sportközvetítéseket a Formula 1-ről. Alesi, Alesi, fölpörget, ez hihetetlen, Coulthard a kanyarban, és kérem szépen ez hihetetlen...

xamurai képe
xamurai
35 v, 2009-07-26 19:32

namostmár viszont flame off :)
ezt ismeritek?
http://www.youtube.com/watch?v=IB-GegfmBMI&feature=related

"ragjad negi!"

miló képe
miló
36 v, 2009-07-26 19:45

Ismertem már, rég láttam. De nagyon jó!!!
Ez szerinted hol volt, Japánban vagy itthon?

xamurai képe
xamurai
37 v, 2009-07-26 19:57

hát mintha vmelyik kommentbe azt olvastam volna, h ez egy japán versenyen történt, viszonta csííz logó meg ott virít a sarokban (derégisvoltolyan :P), szóval passzolok :)

"ragjad negi!"

miló képe
miló
38 v, 2009-07-26 20:08

http://www.youtube.com/watch?v=0dyFeLarkJ4&feature=related
Ezt is lesd meg:-)

mcysh képe
mcysh
39 v, 2009-07-26 23:37

Miket olvastok ti. :-)
===
bácsi a biciklin

xamurai képe
xamurai
40 h, 2009-07-27 22:10

:D outival dirtölni nem épp a legegészségesebb, bár már én is csináltam hasonlót, lettek is szép nyolcasaim x))

"ragjad negi!"

mcysh képe
mcysh
41 k, 2009-07-28 00:45

Cyclocrossban nem a szokásos oútival mennek.
===
bácsi a biciklin

stp1 képe
stp1
42 k, 2009-07-28 00:33

Tekerj energiát a BKV-nak!

"[...]Chiyu Chen kitalálta, hogy bringázással lehet áramot termelni, ugye ott a dinamo. No most ezt az áramot a bicaj eltárolja, majd amikor visszaviszed a tárhelyére (mert működik a bringakölcsönző rendszer a városban) és felcsatlakoztatod az egyedi tárolóra, onan az energia átvándorol a mellette lévő buszállomáson posztoló hibrid buszokba, így feltöltve őket. És aki elég energiát teker, az ingyen használhatja a tömegközlekedést"

Hotyhogy képe
Hotyhogy
43 k, 2009-07-28 14:30

Hallottam itt villamosokba kapaszkodó és magukat úgy húzató bicajosokról. Nekik kisebb erőfeszítésbe kerülne egy csomó energiát így összegyűjteni és tárolni. Ha ők ezt az energiát odaadományoznák a buszokhoz, akkor óriási arányban tudnák támogatni azzal a BKV-t. :-)

dhorvath képe
dhorvath
44 k, 2009-07-28 20:21

Imre a szuperhős:

http://8ker.blog.hu/2009/07/28/lakcim_nelkuli

"Augusztus végéig tervezi az "ittlakást", akkor elindulnak barátaival egy világ körüli útra. Előtte azért még el kell mennie kórházba, hiszen a keze csuklóból nem mozog, és azért azt jó lenne megjavítani. Ezzel azt akartam megmutatni, hogy igenis, lehet úgy élni az utcán, hogy pénz se kell és meg lehet élni, tudsz mosakodni, és még kertet is ültettem. Az útirányt úgy választjuk ki, hogy rábökünk a behúnyt szemmel a térképre, oda aztán feladjuk a cuccunkat, a többit pedig biciklivel visszük. Söprű, lapát a csomagban mindenkinél, és gyerünk! A világon mindenhol elég ezt megmutatni, egyből tudják, hogy dolgozni akarsz - akkor pedig már megélsz. Voltam már New Yorkban, Japánban, Indiában...Bárhová eljutsz, ha dolgozol."

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!

Zizz71 képe
Zizz71
45 p, 2009-07-31 14:04

Érdekes és megható történet.

Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Trek 3700 zöld-fehér-virágos
MK-Kelet Pest :)

dhorvath képe
dhorvath
46 cs, 2009-07-30 19:04

A húsevés több üvegházgázért felelős mint a közlekedés:

"a 2006 report by the United Nations Food and Agriculture Organization, which found that the livestock industry -- the process of bringing meat from farm to table -- generates 18 percent of worldwide greenhouse gas emissions "measured in CO2 equivalent.

Transportation, according to the UN report, generates 13.5 percent of global emissions measured by the same method."

http://www.streetsblog.org/2009/07/29/your-burger-or-your-car-and-more-f...

Zoltán-san képe
Zoltán-san (nem ellenőrzött)
47 cs, 2009-09-17 15:33

Akkor ezzel az erővel a fingás is káros a környezetre -> szép jövő.

youdit képe
youdit
48 p, 2009-07-31 12:34

Még nem olvastam, de érdekel a könyv, amelynek korunkbeli futarak a főhősei. Ha kézbe vetted, láttad már, írj róla légyszi egy jó szót (vagy rosszat).

Névtelen képe
Névtelen (nem ellenőrzött)
49 v, 2009-08-02 16:25

néhány kritika az Utolsó kentaurról :)

youdit képe
youdit
50 h, 2009-08-03 10:59

Köszi.

Don Kartács képe
Don Kartács
51 p, 2009-07-31 15:27

ott már kritikán masszívan felül vannak... :)
http://www.youtube.com/watch?v=mQDmy00GiAU

dhorvath képe
dhorvath
52 p, 2009-07-31 16:37

Voltak :( Akarok egy olyan csúcsos szalmabukót :)

madam képe
madam
54 szo, 2009-08-01 20:44

http://nol.hu/archivum/20090801-biciklitolvajok

madam képe
madam
55 szo, 2009-08-01 22:22

Vigyázz a biciklisekkel!!!

http://hvg.hu/itthon/20090801_biciklis_karambol.aspx

adam182 képe
adam182
56 v, 2009-08-02 13:51

http://theartoftrackstand.blogspot.com/2009/07/japan-colors.html
mikor lesz nálunk megközelítőleg hasonló kínálat?

pata képe
pata
57 szo, 2009-08-22 14:43
laboda képe
laboda (nem ellenőrzött)
58 h, 2009-08-24 14:29
stp1 képe
stp1
59 h, 2009-08-24 16:09

hát ez gyász...

Hotyhogy képe
Hotyhogy
60 h, 2009-08-24 18:09

A turista a modern korok svabbogara. Kiszoritotta a muvelt utazot.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
61 k, 2009-08-25 19:14

Túristák által kilélegzett pára és véletlen odadörzsölődéseiktől származó kopás rongálja az egyiptomi sírokat:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/egypt/608...

lord képe
lord
62 h, 2009-08-24 21:37

"Nem is olyan régen volt egy Közös Duna Felmérés nevű akció, melynek keretében a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig végighajózott több, nagyon nemzetközi és nagyon felszerelt kutatócsoport, hogy egymással összevethető eredményű felméréseket végezzenek

De érti valaki és messzemenő következtetéseket is tud levonni, ha azt mondják, hogy sajnos "a 4-izo-nonilfenol jelenléte meghaladja az előírtat"? Vagy mondjunk "az alga-tömegprodukció pH-növekedést és nappali oxigén-túltelítettséget okozott a középső szakaszon"?

Nem sokan.

Ezért mintegy független laborként közérthető, laiukosok számára is könnyen követhető, tudományos sallangoktól mentes kísérletbe fogtam bele: Bab valóságshow - A kísérlet

pata képe
pata
63 h, 2009-08-24 22:40

Lelkem sír, mert úgyis az lesz a vége hogy kismintás adatokból a bizonytalanság kvantifikálása nélkül levonnak valami nagy következtetést, ami vagy kompatibilis a prior elvárásokkal (pl "mindig is sejtettük, hogy X koszosabb mint Y"), vagy pedig "meglepő" lesz, amin lehet rágózni. Kb mint az index kajatesztjei.

Megyek és olvasgatom egy kicsit a bibliát, az ilyenkor megnyugtat :-)

amark képe
amark
64 h, 2009-08-24 22:55

A budaiak nevében kikérem magamnak:D:D
---------------------------------------------------
Kék-ezüst Schwinn-Csepel.
Meg egy rézszínű Nissan de az szerencsére csak nagy ritkán:)

pata képe
pata
65 k, 2009-08-25 08:06

Ezt kb eddig is tudtuk, de jó látni ahogy lassan a politikusok is rájönnek:

Only one crime was solved by each 1,000 CCTV cameras in London last year, a report into the city's surveillance network has claimed. [...] David Davis MP, the former shadow home secretary, said: "It should provoke a long overdue rethink on where the crime prevention budget is being spent." He added: "CCTV leads to massive expense and minimum effectiveness. "It creates a huge intrusion on privacy, yet provides little or no improvement in security.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
66 k, 2009-08-25 16:05

A teljes cikkből és az általános gyakorlatból mégis azt vonhatjuk le, hogy hasznos és jó dolog a CCTV. Úgy látszik, hogy kimondatlanul, te a közterületi megfigyelést bírálod. Azonban számos bűntényt ilyen közterületi felvételek segítségével sikerült megoldani a múltban.

Ismert tény, hogy saját CCTV rendszert alkalmaz minden áruház, minden pénzintézet, minden felsőoktatási intézet, minden állami és kormány hivatal, minden bíróság, minden katonai létesítmény, minden repülőtér, kikötő és vasútállomás, és még sokáig lehetne sorolni a többit.

Bűntett esetén ezek felvett anyagát is átvizsgálja a rendőrség úgyanúgy, mint a közterületi felvételeket.

Igaz lehet az, hogy a közterületi kamerák általában viszonylag silányabb minőségű bizonyítékot rögzítenek, amin bőven lehetne javítani, és a folyamatosan fejlődő, közterületitől eltérő alkalmazású rendszerek szintjére hozni.

Csak egy biciklizár védett biciklilopástól minden 1000 biciklin, tavaly Budapesten.

Jó lenne látni, hogy erre a biciklisek is lassan rájönnek.

Tanulság? Legyen jobb CCTV és legyen jobb biciklizár, és használjunk jót mind a kettőből. A tanulság nem az, hogy ne legyen CCTV vagy hogy ne legyen biciklizár, és hogy ne használjuk ezekből a jókat.

Vegha képe
Vegha
67 k, 2009-08-25 11:49

izé....

nincs most időm külön topicot nyitni, rakjátok ki:
belbuda sétálóövezet

a témával kapcsolatban felmerül a kérdés: volt itt múltkor vmi közvéleménykutatás MK részéről a belbuda kerékpáros infrastruktúráról. esetleg érdemes lenne valami érdekegyeztetést összehozni, nehogy keresztbe dolgozzanak a jómunkás emberek!

lord képe
lord
68 k, 2009-08-25 12:58

:)
Éppen most írtam be az IVS topicba, hogy pénteken lakossági fórum lesz. Lehet, hogy az infrásba is kellett volna?

lord képe
lord
69 k, 2009-08-25 23:44

1.
A VSD című színes hétvégi francia magazin augusztus 19-én megjelent számában Sebastien Desurmont újságíró és Pascal Vila fotós 4 oldalas, fényképekkel illusztrált cikkben mutatja be az Eurovélo 6 nemzetközi kerékpáros út Esztergom-Budapest közötti szakaszát.

http://itthon.hu/sajtoszoba/hirek-sajtokozlemenyek/magyarorszagra-invita...

2.
Az Egyesült Államok egyik utazási lapja, az Endless Vacation Magazine (példányszám: 1.700.000) szeptemberi számában egy 6 oldalas cikket olvashatnak az érdeklődők „Kerékpárral a Balaton körül” címmel. Szerzője: Evan Rail.

endlessvacation.com: Lake Balaton by Bike

Névtelen képe
Névtelen (nem ellenőrzött)
70 sze, 2009-08-26 03:39

A fotevikeni vikingrezervátum 2001. június 28-án kikiáltotta az önálló viking városállamot, saját írott törvénykönyve van, melynek legfőbb alapeszméje a diszkrimináció elvetése, a barátság tisztelete és a nyitottság.

http://nol.hu/kult/20090825-eljen_vikingul

Gabika képe
Gabika
71 sze, 2009-08-26 12:35
stp1 képe
stp1
72 cs, 2009-08-27 15:26

Eggs in action, baromi ötletes fotósorozat. :)

lord képe
lord
73 p, 2009-08-28 09:15
Matt képe
Matt
74 p, 2009-08-28 15:56

BKV: szétesés

http://reakcio.blog.hu/2009/08/28/bkv_a_szeteses#more1343439

"Like the sign says,
speed's just a question of money."

stp1 képe
stp1
76 szo, 2009-08-29 14:52

pont most akartam.
hír sportgézán

igazán büszkék lehetünk a csodás focistáinkra.

WhiteCat képe
WhiteCat
77 szo, 2009-08-29 18:39

Na ez ötlet. Nagyon tetszik :)

http://index.hu/tudomany/blog/2009/08/29/napelemekkel_boritanak_be_az_au...

üdv WhiteCat

WhiteCat képe
WhiteCat
78 szo, 2009-08-29 19:00

Nahh lehet lerasszistázni, de van egy tippem milyen etnikum lehetett :) Szerintem hagyni kéne had ritkítsák egymást.

http://index.hu/bulvar/2009/08/29/karokkall_tamadtak_a_rokonok_egy_dogei...

üdv WhiteCat

vercse képe
vercse
79 k, 2009-09-01 14:57

"Közel 80%-kal kevesebb újautót adtak el augusztusban Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az elmúlt hónapban csak valamivel több, mint 2,400 újautó talált gazdára. " - http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=7&k=2&i=120471

lord képe
lord
80 sze, 2009-09-02 00:44

Hangszerként használja a Holdat Japán
A Hold domborzati adataiból készít zenét egy különleges japán program, ami gyakorlatilag bakelitként használja az égitestet.

lord képe
lord
81 sze, 2009-09-02 20:44

Közlekedési káosz alakult ki Párizs két peremkerülete között, amikor a városrészek vezetői egymással szemben egyirányúsítottak egy forgalmas utat.

BBC, index

vercse képe
vercse
82 sze, 2009-09-02 20:58

Előfordult már, hogy egy metróvonal megépítése után feleslegesnek ítélték a párhuzamos villamos közlekedést. Lehet, hogy megijedtek attól Újbuda vezetői, hogy a Kossuth Lajos utca és Rákóczi út sorsára juthat a Bartók Béla út is, vagy már a mostani helyzettel is elégedetlenek?

http://ujbuda.hu/bartokotletzapor

fori képe
fori
83 cs, 2009-09-03 19:54
fori képe
fori
84 cs, 2009-09-03 21:12

Álmainkban Hollandia visszainteget: http://kerekagy.blog.hu/2009/09/03/biciklis_sztradakba_invesztal_a_holla...

vercse képe
vercse
85 p, 2009-09-04 01:50

Szerintem a kép megtévesztő. Én ilyet http://www.panoramio.com/photo/8800265 láttam Amsterdam és Utrecht között, bár lehet hogy nem ez a bringasztráda.

lord képe
lord
86 szo, 2009-09-05 15:37

http://tenyek.tv2.hu/Videok/2009-09-05-Riksabol_csinalt_konyvtarat

Egy 27 éves grafikus ingyenes riksa-könyvtárat csinált Indonéziában. Minden vasárnap felül rá, és elviszi a könyveket a nyomornegyedbe, hogy az ott élő gyerekek is tudjanak valamit olvasni.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
87 szo, 2009-09-05 15:45

Egy kérdés: Ki az az Emese? Már sokszor láttam, hogy többen rá utalnak.

lord képe
lord
88 szo, 2009-09-05 20:00

azt tippelem, hogy egy köznyelvbe szivárgott szlogen valamelyik bankreklámból

szerk: Lelkes Emese

youdit képe
youdit
89 p, 2009-09-18 11:27

És ki az az Anikó, akinek szülinapja lesz?

És hányadik? ;))))))))

Hotyhogy képe
Hotyhogy
90 szo, 2009-09-05 15:48

.

Lesley képe
Lesley
91 h, 2009-09-07 15:46

Ha nem engedik átkelni, dühös lesz az ember...
Bár nem értem, miért emelték itt ki, hogy bringás.

lord képe
lord
92 h, 2009-09-07 23:20
lord képe
lord
93 sze, 2009-09-09 13:38

Kerékpáros pihenőhely terve Csepelen

"Fontos, hogy a kerékpárutak mentén a kerékpáros turisták igényeit kielégítő létesítmények álljanak rendelkezésre. E célt szolgálja az általam tervezett kerékpáros pihenőhely. Az erre járó biciklisták itt megpihenhetnek, tájékozódhatnak a környék kerékpárútjairól, a térségben kerékpárral fellelhető élmények soráról térképek és információs füzetek segítségével, módjuk nyílik a kerékpár javítására, szerelésére, étkezésre és a ruházat mosására-szárítására is. Emellett a megfáradt turisták itt is éjszakázhatnak (erre a 2-4-8 ágyas szobákban vagy a sátrak felállítására kijelölt területen van mód)."

Oleever07 képe
Oleever07
94 cs, 2009-09-10 00:21

Busz fog úszni a Dunán szeptember 18-tól
Nem vicc, én is meglepődtem, de tényleg meg fog ez valósulni, ugyanúgy, mint Londonban, vagy Liverpoolban. :-)
Itt van még pár jó link a buszról.
Itt meg itt van egy-két videó róla.
----
Ha egy ALPHA montival messziről jön/mögötted lefékez/véletlenül neked megy/elnézést kér Tőled/ismer Téged, és Rád köszön egy (nap)szemüveges srác, it's Me.
"I want to ride my bicycle, so don't stop me now." :D
http://www.youtube.com/user/Oleever07

Oleever07 képe
Oleever07
95 sze, 2009-09-09 15:39

Egy biciklis futár a Párbaj című vetélkedőben nyert 6 millió forintot (csak azért raktam ide, hátha még nem volt itt :D)
----
Ha egy ALPHA montival messziről jön/mögötted lefékez/véletlenül neked megy/elnézést kér Tőled/ismer Téged, és Rád köszön egy (nap)szemüveges srác, it's Me.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
96 szo, 2009-09-12 15:30

Még több kis szar, berregő, golyógyorsaságú törpeautó, még több pilóta, még több halál. Magyar.

http://www.origo.hu/auto/20090912-porsche-panamera-911-es-boxster-magyar...

vercse képe
vercse
97 k, 2009-09-15 17:34

Elektromos meghajtású trabit terveznek:
http://www.trabant-nt.de/Download.ashx?File=65f50642-e077-4a28-a087-fdfa...

Gabika képe
Gabika
98 cs, 2009-09-17 14:46

pazar cuccok: Új értelmet nyert a Camping bicikli
http://www.pto.hu/post/1/1751

░▒▓███████████████▓▒░
Te is sörrel rakod? :P / Mindenkinek jár saját focicsapat. / Rendelj Te is Ubuntut!

vercse képe
vercse
99 v, 2009-09-20 13:43

Beépített napelemes lámpa:
http://www.vanmoof.com/

stp1 képe
stp1
100 h, 2009-09-21 22:09
lord képe
lord
101 sze, 2009-09-23 01:21
vercse képe
vercse
102 p, 2009-09-25 16:02

"Az MK hivatalosan kikérte a rendőrségtől a sztorit, és robogós gázolt a híd járdáján, csak a sajtó rákente a bringásokra." - http://alleycat.hu/blog/20090917/mit-tesz-az-eso

dhorvath képe
dhorvath
103 p, 2009-09-25 20:50

Bringával az egykori Indokínai Unió területén

http://bikemag.hu/tura/bringaval-az-egykori-indokinai-unio-teruleten-2

De mi van a kanálban? <+|:'@=== (Hányós smiley-t akartam, ez a hányó pápa :)

lord képe
lord
104 v, 2009-09-27 21:45

Hú ezt csak most olvastam. Az a kéz nem valami biztató :)

lord képe
lord
105 v, 2009-09-27 21:43

egykerekű a jövőből

Kerasz képe
Kerasz
107 cs, 2009-10-01 15:49

Megoldás a közekedési mizériára?Kétéltűbicikli!

http://4x4online.hu/hir/606

Kerasz képe
Kerasz
108 cs, 2009-10-01 15:50

Megoldás a közekedési mizériára?Kétéltűbicikli!

http://4x4online.hu/hir/606

lajhár képe
lajhár
109 cs, 2009-10-01 19:24

Olvastad az alcimet?:

"Ha a Critical Mass hangadóinak mégse sikerülne elérniük, hogy a járdákról kitiltsák a gyalogosokat a fővárosi hidakon..."

Hát a deszkánszeretett örömlány orálisan fixált...grrrr

Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

Éjvándor képe
Éjvándor
110 cs, 2009-10-08 00:55

Nemrég hallottam a rádióban:
"Elkészült Budapest zöld térképe."
http://budapest.zoldterkep.hu/

fori képe
fori
111 v, 2009-10-18 23:23

kedvezmény bringásoknak Berlinben

vercse képe
vercse
112 k, 2009-10-20 11:27

Gyaloghidat ígérnek Budapesten: http://www.origo.hu/itthon/20091018-fidesz-igeretek-a-2010es-valasztasuk...

lord képe
lord
113 cs, 2009-10-22 14:49

2009. szeptember 18. és október 18. között Hajdú-Bihar megye közútjain 12 olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amelyben 13 gyalogosan közlekedő személy szenvedett (9 könnyű és 4 súlyos) sérülést. A 12 esemény közül hat kijelölt gyalogos-átkelőhelynél következett be a járművek hibájából, 6 esetben pedig a gyalogos okozta a balesetet.

sok érdekes adat után még izgalmasabb konklúzió:

"Összességében megállapítható, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környezetében megnőtt a járművezetőknek a gyalogossokkal szembeni előzékenysége. Azonban még mindig negatív tapasztalatként jelentkezik, hogy a gyalogosok többsége a KRESZ szabályait nem ismerik."

http://www.police.hu/friss/Haj091021_01.html

Névtelen1 képe
Névtelen1 (nem ellenőrzött)
114 cs, 2009-10-22 18:17

Igen, pl. azokat a szabályokat, amelyek a kijelölt gyalogosátkelőhelyen való átkelésüket hivatottak biztosítani.

lord képe
lord
115 h, 2009-10-26 01:16

Biciklis futárnak lenni kaland és kihívás
Zalai Hírlap, 2009. október. 25. vasárnap

Kerékpározni Budapesten? Sokak szemében ez a nagy nyilvánosság előtt elkövetett öngyilkossági kísérlettel egyenlő. Salamon András számára azonban életforma - mondhatni - a mindennapi örömök egyik forrása.

Frajti képe
Frajti
116 h, 2009-10-26 01:52

Szerintem ebből nyithatnál külön blogot, ha valaki ide nem nézne be. Végre egy klassz kis írás! :)

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

stp1 képe
stp1
117 sze, 2009-10-28 00:34

ez a Salaaaaa :O :D

2000-től már az extrém ágban, a downhill-ben bukkant fel. Jól pedálozott és repült - mert ez is beletartozik, - így a szponzorált versenyzők szűk táborába küzdötte be magát. A megélhetéshez azonban dolgozni is kellett, így állt be kerékpárbolti eladónak.

szegényt utolérte a válság és meg kellett válnia a nagygépétől. :(

lord képe
lord
118 k, 2009-10-27 22:12

http://www.artur.org.hu/
Kortárs Építészeti Túrák

peet képe
peet
119 h, 2009-11-02 19:45

Haver küldte:

Bringaangyal

Kék-fehér Simplon outi. Hidegben ERRŐL tuti megismertek. :)

lord képe
lord
120 k, 2009-11-03 00:57

Berg Judit IBBY-díjas mesekönyvíró második zenés meselemeze jelent meg a napokban Tündér biciklin címmel.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
121 h, 2009-11-09 00:21

Csoportos auto utkozesek. Ket, egymashoz kozeli helyszinu balesetben, rendre negy es hat gepjarmu utkozott ossze egymassal.

Vezetoik nagyon mujak vagy veszelyes gyorshajtok lehettek.

http://hvg.hu/itthon/20091108_koccanas_a_lurdy_haznal.aspx

Névtelenkkk képe
Névtelenkkk (nem ellenőrzött)
122 h, 2009-11-09 11:54

És az az eset megvan?

"Álló mentőautónak ütközött egy kocsi, öten megsérültek
| 2009.11.07. 11:11 - moana

Álló mentőautónak ütközött egy kocsi szombatra virradó éjszaka az 51-es úton, Dunaharaszti és Bugyi között. A balesetben öten sérültek meg, ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A mentőautó az 51-es úton, az út szélén állt, amikor egy kocsi hárulról nekiment. A mentősök egy másik, lerobbant mentőautóhoz érkeztek, hogy elszállítsák annak betegeit, de ők az ütközéskor még nem voltak a járműben. A megsérült mentőautó egyébként használt megkülönböztető jelzést. A balesetben öten sérültek meg: ketten a mentőautóban, hárman pedig a beléjük szaladó kocsiban. A mentőorvos és a kocsi egyik utasa súlyosan, míg a mentőautó sofőrje, és a személyautó két utasa könnyű sérüléseket szenvedett. (FH)"

http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/2009/11/07/allo_mentoautonak_utkozot...

Erre igazán nem mondhatja a tekegolyót játszó autós, hogy nem lehetett észrevenni az úttesten megállt járműveket.

fori képe
fori
123 k, 2009-11-10 13:40

FW:
-Te, apjuk, figyelje már! A gyerek nem száll le a nyakamról, hogy vagy vegyek neki biciklit, vagy játsszak vele papás-mamást.
- Hát, asszony, pénzünk nincsen a biciklire, úgyhogy játsszál vele, amit akar, hogy maradjon békén!
- Anyuuu, vegyünk nekem bicikliiit!
- Már mondtam, kisfiam, hogy nincs rá pénzünk.
- Jó, akkor játsszál velem papás-mamást!
- Na jó, hogy kell azt játszani?
- Hát, fürödj meg, aztán öltözz hálóingbe (anyuka megteszi). Most bújj be az ágyba, és várjál rám! (anyuka ezt is megteszi) (gyerek felöltözik apja ruhájába, fogja apja táskáját, benyit a hálószobába és odaszól anyukának
- Hé, asszony, öltözzé! Megyünk biciklit venni a gyereknek!

stp1 képe
stp1
124 k, 2009-11-10 17:45

amúgy van ilyen topik is :D
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090219/viccblog

Oleever07 képe
Oleever07
125 k, 2009-11-10 21:37

csináljak egy ilyen vicc fórumot? mert ez a blog valamiért nagyon megszakadt :D
----
Ha egy piros, kék szalagokkal díszített, magyar zászlós nyeregcsövű, szinte telematricázott ALPHA montin látsz egy (nap)szemüveges srácot, az Én leszek.

stp1 képe
stp1
126 k, 2009-11-10 22:28

beleírsz, és rögtön ott van a tracker elején... :)
(szóval sztem felesleges)

MK Dél-Pest tag képe
MK Dél-Pest tag
127 k, 2009-11-10 14:45

Fél kézzel is kerekezik

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/fel-kezzel-is-kerekezik-2003946

ZsZs képe
ZsZs
128 k, 2009-11-10 18:48

Egy lábbal is kerekezik:
http://www.seattlepi.com/lifestyle/32688_wolfe26.shtml

szoldi képe
szoldi
129 k, 2009-11-10 18:27

peet bácsi osztotta meg velünk facebook-on:

http://tacskomuki.blog.hu/2009/10/30/a_faszozas_a_legujabb_divat

beszarás, mégha kamublog is! :D

racemachine képe
racemachine (nem ellenőrzött)
130 sze, 2009-11-11 01:14

1800 km bicózás 422 km futás 38 km úszás 10 nap alatt.
mexikó-10xes ironman.

http://racemachine.blog.hu/
nézd meg, hol tartok épp!

feb képe
feb
131 sze, 2009-11-11 18:13

Az USA teljes területén a tanulmány által felbecsült károk 47 százalékát a gépjárművek okozzák. Az üzemanyagtól és a technológiától függően a járulékos költségek kilométerenként 0,8-1,1 centre rúgnak. Miután felmérték az olajkitermeléssel, feldolgozással és forgalmazással valamint a járműgyártással kapcsolatos károkat is, a tanulmány szerzői arra a meglepő megállapításra jutottak, hogy a gépjárművek üzemeltetése kevesebb mint egyharmadát teszi ki a gépjárművek által okozott egészségügyi költségeknek.
A Maryland Egyetem környezetvédelmi közgazdásza, Cropper szerint: „A gépjárműgyártáshoz nagyon sokféle kár kapcsolódik. Az emberek általában nem gondolnak az autók teljes életciklusához kapcsolódó kibocsátásokra. Csak arra figyelnek, ami a kipufogócsövön kijön.”
A maradék károkat a földgázzal történő fűtés és elektromos áramtermelés okozzák. A gázerőművek átlagosan kilowattóránként 0,11 cent járulékos kárt okoznak. A tanulmány szerint a földgázzal történő fűtés és az ipari felhasználás ezer köbméterenként 11 cent egészségügyi kárt okoz.

Itt olvastam.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
132 h, 2009-11-16 18:09

Érdekes.

Vesd össze ezt azzal az elgondolkodtató megállapítással, hogy a párizsi Luxor Obeliszk harminchárom évszázados létezése alatt az utóbbi fél évszázadban szenvedte el legnagyobb részben a károsodását, az ipari és gépjármű okozta légszennyeződéstől.

MK Dél-Pest tag képe
MK Dél-Pest tag
133 v, 2009-11-15 09:01

A molekuláris gépek üdvözletüket küldik nekünk. Jönnek nemsokára!

Welcome to the Molecular Machines
http://www.youtube.com/watch?v=vazTGPM0qEo

DonKartács dö lusta képe
DonKartács dö lusta (nem ellenőrzött)
134 h, 2009-11-16 20:02

És átépítik a gondolatainkat, hogy szófogadó robotokká válhassunk mi is.

MK Dél-Pest tag képe
MK Dél-Pest tag
135 k, 2009-11-17 23:35

Fú, ne is mondd! Az a szörnyű, hogy ez is benne van a kalapban, hiába merész utópiának hangzik még. És ez csak az egyik lehetőség...

mcysh képe
mcysh
136 h, 2009-11-16 17:27

a rolling thunder of critical mass
===
bácsi a biciklin

mcysh képe
mcysh
137 h, 2009-11-16 17:30

vízibiciklivel a Föld körül
===
bácsi a biciklin

Oleever07 képe
Oleever07
138 k, 2009-11-17 22:11

Újabb buszt tesztel a BKV. (remélem, hogy ezt már megveszik :-) )
----
Ha egy piros, kék szalagokkal díszített, magyar zászlós nyeregcsövű, szinte telematricázott ALPHA montin látsz egy (nap)szemüveges srácot, az Én leszek.

feb képe
feb
139 sze, 2009-11-18 10:33

Remélem felfelé áll a kipufogója.

Oleever07 képe
Oleever07
140 k, 2009-11-24 21:15

nem, sajnos lefelé :-( lent van a kipufogója, nem fent, mint az Ikarus 412-nél
----

ИПГ képe
ИПГ
141 sze, 2009-11-25 02:53

Akkor csak maszkban stéherezzük (vagy nagy levegővel)... ;)

IPG
Olajzöld Trek 520 :o)

feb képe
feb
142 sze, 2009-11-25 11:35

Vagy a kipufogóval átellenes oldalon.

madam képe
madam
143 v, 2009-11-22 17:27

Hamis ígéretekkel hódít a génkezelt vetőmag (NOL)
"Leleplező erejű tanulmányt tett közzé a Northwest Science and Environmental Policy Center vezető kutatója: a dokumentum szerint a génkezelt haszonnövények (GMO)termesztése nyomán drámaian megnőtt a mezőgazdaságban felhasznált vegyszermennyiség. A hivatalos amerikai kormányzati adatokra támaszkodó, így nehezen cáfolható jelentés kétségbe vonja a GMO-ipar eddigi egyetlen kézzelfogható ígéretét, amely szerint a génmódosítással csökkenthető a környezet vegyszerterhelése."

Névtelenkkk képe
Névtelenkkk (nem ellenőrzött)
144 h, 2009-11-23 23:12

Rettenet! :-((((((((((((((((((((((((((((((

peet képe
peet
145 h, 2009-11-23 22:42

Részegen a rendőrautónak...

Nekihajtott az őt igazoltatni akaró rendőrautónak egy kerékpáros tegnap este Szeged- Szentmihálytelken.

"Mivel meglehetősen részeg volt, továbbra sem bírt a lábán állni, de mindenképpen haza akart jutni, ezért megpróbálta magát az intézkedés alól kivonni. Eközben ismét keresztül esett a saját kétkerekűjén."

Ha ezt élőben látom, rommá röhögöm magam... :)

Kék-fehér Simplon outi. Hidegben ERRŐL tuti megismertek. :)

tgz képe
tgz
146 v, 2009-12-20 13:54

Hihihi, erre én is befizettem volna. Egy jútyúb videót megér. :D

- - - - -
TamásGáborZoltán

lord képe
lord
147 k, 2009-11-24 04:26

Anthony Orsani, az olasz junior országúti időfutam bajnoka halálos autóbalesetet szenvedett a vasárnapi kerékpáros edzés közben.

Orsani, aki alig egy hete töltötte be 18. születésnapját, csapatával edzett a toszkán Vinci városa közelében, amikor elsodorta őt egy szemből jövő autó. Az olasz fiú a baleset után még eszméleténél volt, de a kórházban egy órával később belehalt sérüléseibe.

(sporthirado.hu)

feb képe
feb
148 k, 2009-11-24 10:47

Szörnyű!
Eszembe jutott róla a magyar fiú, akit egy tank sodort el anno.
Mennyivel biztonságosabb a pályakerékpározás...

lord képe
lord
149 v, 2009-12-20 11:27

Tízezernyi versenygép lett tűz martaléka

A több mint évszázados múltra visszatekintő olasz kerékpárgyár, a Bianchi számára tragikus véget ért a 2009-es esztendő, ugyanis december 16-án reggel leégett a Telgate-Bergamo városában működő raktáregyüttese. (bringahirado)

madam képe
madam
150 h, 2009-12-21 18:16

Ön milyen városlakónak számít?

Az, hogy mindenki kávézik, ne zavarjon, mert egy kávés cég rendelte meg a felmérést. Ezt leszámítva érdekes.

Oleever07 képe
Oleever07
152 k, 2009-12-29 23:34

Chubby nevű felhasználónk a veledutaztam.hu-nak adott interjút
----
Fábián Olivér from Pesterzsébet :-)
Járgányom: egy ALPHA monti piros-kék szalagokkal, és CM-matricákkal

vercse képe
vercse
153 szo, 2010-01-02 17:09

A szlovák teherfuvarozók négypontos petíciót fogalmaztak meg.
A teherfuvarozók azt követelik, hogy:
1. Csökkentsék az üzemanyagok forgalmi adóját a környező államok szintjére;
2. Állítsák le az útdíjrendszert, és dolgozzák át, melyik első osztályú utakra fog vonatkozni;
3. Jelöljék meg a fizetésköteles útszakaszok elejét és végét táblával;
4. Csökkentsék az útadó mértékét, ezzel kompenzálva a bevezetett útdíjat.

- http://ujszo.com/online/gazdasag/2010/01/02/nem-a-lakossag-ellen-iranyul...

Don Kartács képe
Don Kartács
154 h, 2010-01-04 15:08
Attila_50-18 képe
Attila_50-18
155 h, 2010-01-04 16:12

Eddig is sejtettük, hogy vannak kerékpárosfasiszták, ezután már tudni is lehet. Még az is ki fog derülni, hogy az 1923-as hírhedt sörpuccs is critical mass-ként kezdődött...

Don Kartács képe
Don Kartács
156 h, 2010-01-04 16:21

Legutóbb Somersetben látták ezen elvetemült fixista hipstereket.

http://www.youtube.com/watch?v=mOEJH0cPwEo

feb képe
feb
157 sze, 2010-01-06 16:15

Kulturális minisztere balesete után megtiltotta a rollerezést kormánya tagjainak Nicolas Sarkozy francia elnök. "Ha valaki miniszter, akkor leteszi rollerjét" - figyelmeztette kabinetjét a Le Figaro szerdai kiadása szerint az államfő. Nicolas Sarkozy arra kérte minisztereit, hogy a jövőben szolgálati autóikat is sofőrrel vegyék igénybe és egyedül még vonatra se üljenek fel. Frédéric Mitterrand kulturális miniszter újságírók előtt rögtön meg is erősítette, hogy lemond rollerjéről. A 62 éves politikus hétfő este a jeges utcán csúszott meg "járművével". Mitterrand vállsérülést szenvedett, az éjszakát kórházban kellett töltenie. A francia fővárosban igen népszerű a roller, mert sokszor a kerekes eszköz jelenti a legjobb megoldást a bedugult utakon való közlekedésre.
Innen: http://gondola.hu/hirek/121245

stp1 képe
stp1
158 sze, 2010-01-06 20:35

http://www.hurriyetdailynews.com/wires.php?id=3380904_france-mitterrand-...

ez most roller, robogó, vagy motoros roller?

SZERK: itt nyáron robogózik: http://www.kewego.co.uk/video/iLyROoafM7Ii.html

lehet ez valami szokásos MTI félrefordítás...

feb képe
feb
159 cs, 2010-01-07 10:48

Szerintem villanymotoros roller.

Mondjuk ilyen:
http://www.scootngo.com/electric-scooter-black.html

Az általad linkel cikk alján:

Mitterrand has had a run of bad fortune in recent few months. In the autumn, he was forced to acknowledge that he had paid men for sex.

Hogy mik vannak a rothadó nyugati kapitalistáknál...

vaandor képe
vaandor
160 cs, 2010-01-07 17:42

Nézd meg stp1 második linkjét is! Miterrand robogózik, felette: "le ministre en scooter"
Innentől nagyobb összeget is feltennék rá, hogy a roller csakis az MTI (félre)fordítóinak fejében született meg!

A kormány kollektív leparancsolása az önálló közlekedésről amúgy nyilvánvalóan hülyeség.

- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."

feb képe
feb
161 cs, 2010-01-07 18:14

Próbáltam megnézni:
Your request was denied because of its content categorization: "Adult/Mature Content;Audio/Video Clips"

Most már érdekel, mi lehet az ;)

stp1 képe
stp1
162 cs, 2010-01-07 20:27
vaandor képe
vaandor
163 cs, 2010-01-07 21:40

Az felnőtt tartalom, hogy felnőttek láthatók rajta? (Amúgy videó volt, azért tilthatott le a géped)

Mindenesetre kivételesen fellőttek egy "bocs, elkúrtuk" levelet is:
http://napifix.tumblr.com/post/321297641/ezert-szeretjuk-az-mti-t-47-res...
(Ennek következménye biozonyára az Index-kiigazítás.)

- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."

stp1 képe
stp1
164 cs, 2010-01-07 21:48

haver már tegnap beküldte leiterjakabra postnak. :D

http://leiterjakab.blog.hu/2010/01/06/mti_tiltott_be_sarkozy

bear képe
bear
165 sze, 2010-01-06 22:36

http://zek.org.hu/page/ket_kereken_tavasztol_is

Cyclists liberi!

vercse képe
vercse
166 sze, 2010-01-13 01:36

Koppenhága és elővárosai vasuti járatain nem kell jegyet venni a bicóra: http://www.copenhagenize.com/2010/01/bicycles-free-on-trains-in-2010.htm...

lord képe
lord
167 p, 2010-01-15 01:46

A lagúnák városává válhat Bologna
2010. január 13. 11:20

A bolognai illetékesek leporolják a középkori terveket, és helyreállítják a település 50 évvel ezelőtt eltüntetett vízi közlekedési csatornahálózatát, amelytől az idegenforgalom növekedését és a történelmi városmag újjáéledését remélik.
(...)
A kivitelezők és a polgármester szerint a terv széleskörű társadalmi támogatottságot élvez, és mindez a városközpont újjászületését hozhatja magával. Arra azonban a sajtóközlemény szerint is gondosan ügyelnek, hogy a parkolóhelyek ne kerüljenek veszélybe, ezért a beruházással párhuzamosan parkolóházak is épületnek majd a terület kiváltására.

feb képe
feb
168 h, 2010-01-18 13:24

Az Egyesült Államok autóparkja a második világháború óta tavaly első ízben zsugorodott, több autót selejteztek ki, mint ahány új járművet eladtak; egyes elemzők "kulturális váltást" emlegetnek.
Tovább...

stp1 képe
stp1
169 szo, 2010-01-23 14:43

Cseya linkelte, de törölte is:
http://www.velo.hu/index.php?modul=hir&kod=6904

másik fórumról:
"A sztorihoz egyenesen kapcsolódik a következő történet:

Tavaly, valahol az USA-ban egy orvos!!! az autójával szándékosan bevágott kerékpárosok elé, majd ráfékezett. Ezt több alkalommal is megtette, míg nem egy alkalommal olyan ügyesen sikerült kiviteleznie, hogy a két kerékpáros, akik elé bevágott, már nem tudott reagálni a hirtelen eseményre, és fékezés nélkül belevágódtak az autó hátuljába. Mindketten súlyos sérülést szenvedtek. Néhány hete született meg a jogerős ítélet, miszerint hat év, börtönben letöltendő szabadságvesztést kapott. Az ítélet indoklása sem volt mai napi, mivel súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy a bűncselekményt "halálos eszköz alkalmazásával" (ez a gépkocsi) követte el.
A történet teljes részleteiben egyébként megtalálható néhány amerikai kerékpáros honlapon (pld. Bikerumour)."

Cseya képe
Cseya
170 szo, 2010-01-23 15:43

Én aztán nem, ott van ahol hagytam.

stp1 képe
stp1
171 szo, 2010-01-23 16:06

bocsánat, ezt elnéztem.
másik bejegyzésre emlékeztem és ott nem láttam. :)

lord képe
lord
172 k, 2010-02-02 01:27

a Knog katalógus fordítója a biciklis állatkertről
http://tundergyar.blog.hu/2009/01/26/a_biciklis_allatkertrol

+ kommenteknél a fejlemények

dhorvath képe
dhorvath
173 k, 2010-02-02 01:43

A Csepel volt az egyik cég, amelyik válaszra sem méltatott, amikor a kerékpáros rendőrök hiányzó téli felszerelésével kapcsolatban megkerestem őket :(

BringaWiki.hu

lord képe
lord
174 k, 2010-02-02 02:00

ó :(

írja te is egyenest a Knognak.
csak azt ne higgyék, hogy ez is valami sajátos magyar vicc ;)

dhorvath képe
dhorvath
175 k, 2010-02-02 15:09

Elképzeltem a majdani reklámjukat az M1-en a 2 rendőrrel a mosodában :) Úgy látom nem gyártanak ruhákat, de lehet hogy megérne egy próbát.

BringaWiki.hu

lord képe
lord
176 szo, 2010-02-06 01:07

Zöld szigeteket a hókupacok helyére

"Az autók kanyarodáskor szépen kirajzolják a legjellemzőbb útvonalakat, ahol a hókotró is végigment, a fennmaradó hókupacok pedig senkit nem zavarnak, mert nincsenek útban. Miért ne lehetne tavasszal zöld járdaszigeteket telepíteni ezeknek a helyére?"

G-Attila képe
G-Attila
177 k, 2010-02-09 23:44

Ez tetszik, van is Budapesten a Déli pu előtti téren egy példa értékű, csupa zöld szigetvilág, ahol nyáron még kutyatej is nyílik, méghozzá tekintélyes mennyiségben, a magjaik biztosan most is ott várakoznak a földben. Villamossal néhány pillanatig olyan érzés egyetlen rezdülés nélkül keresztülgurulni rajta, mintha egy légpárnás hajóval kocsikáznék valahol a hortobágyon:)

feb képe
feb
179 sze, 2010-02-10 11:41

Elég kampányszagúnak tűnik: gyalogos-kerékpáros hidat terveznek a Dunára. Sok konkrétumot nem tartalmaz az írás (és a videó sem)

http://hvg.hu/itthon/20100209_fidesz_kerekpar_rogan_antal

Oleever07 képe
Oleever07
180 sze, 2010-02-10 18:30

ez a link mehet erre a blogra.
----
Járgányom: egy ALPHA monti tele CM-matricákkal

tizpercbringa képe
tizpercbringa
181 sze, 2010-02-10 23:36

Mosonmagyaróvár rettegésben tartva

----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Nem én vagyok őrült,hanem a világ.

feb képe
feb
182 cs, 2010-02-11 11:01

Nagyon durva!
25 baleset a kerékpárosok hibájából!
A képen látható szerencsétlen autó is nyilván a kerékpáros garázdák áldozata.

tizpercbringa képe
tizpercbringa
183 szo, 2010-03-27 21:24

Kaposváron is elindult a mantra.
http://sonline.hu/somogy/kozelet/veszelyes-a-kresz-valtozas-ot-ember-hal...

----------------------

lord képe
lord
184 szo, 2010-03-27 21:41

Á, ezt én is néztem, de azt gondoltam csak felvezetés-puhítás Szita polgármester akciójához.

Kerékpáros civil szervezetek képviselőitől kért javaslatokat Kaposvár készülő kerékpárhálózat-fejlesztési koncepciójához Szita Károly polgármester szerdán.

http://kapos.hu/hirek/sport/2010-03-24/ket_kereken_biztonsagban.html

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/ket-kereken-docogosen-kritikus-alla...

tizpercbringa képe
tizpercbringa
185 szo, 2010-03-27 23:52

"Arra kértem tehát a kerékpáros szervezetek képviselőit, tegyenek javaslatokat arra: hol fessünk föl a járdára vagy a közútra kerékpársávokat. Hol tartanak fontosnak járdaszélesítést, illetve hol épüljön új kerékpárút a városon belül."
"A kerékpárutak fejlesztése három ütemben zajlik majd. Lesznek olyan területek, ahol a jelenlegi járda, illetve úttest egy részén alakítják ki a sávot, ám lesznek olyan szakaszok is, ahol a járda szélesítésével oldják meg a problémát. Végül pedig azok a területek következnek, ahová ténylegesen kerékpárutat kell építeni."
Városon belül nem nagyon tudok olyan helyet elképzelni,ahol kerékpárutat kell építeni,de olyat se ahol a járdaszélesítéssel lehet megoldani a problémát.
A Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete meg nem tudom mennyire van otthon kerékpáros témákban.

----------------------

lord képe
lord
186 v, 2010-03-28 00:28

Én sem tudom, de ezt is mondta a szakosztályvezető:

meggyőződésem, hogy a bicajosok járdára kényszerítése balesetveszélyesebb, mintha hagynák az amúgy kisforgalmú falvakban a közúton közlekedni a kerékpárosokat.

lord képe
lord
187 szo, 2010-03-27 21:43

x

feb képe
feb
188 v, 2010-03-28 22:03

A kedvencem:
A baleseti okok között szerepel a figyelmetlen vezetés, a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása.

lord képe
lord
189 v, 2010-02-14 11:09
Hotyhogy képe
Hotyhogy
190 k, 2010-02-16 15:01

Símogatja a lelkemet, LOL! :D

vadosch17 képe
vadosch17
191 k, 2010-02-16 13:58
Oleever07 képe
Oleever07
192 k, 2010-02-16 20:04

tudnám, ennek mi köze a bringázáshoz...
de minden esetre jó film, meglepődtem a hasonlóságon. :-) köszi, hogy felraktad, legalább végre meg tudom nézni a Nyóckert. :D
----

jocek képe
jocek
193 k, 2010-02-16 18:19

budapesten kívül az egész világon normális dolog a bicajozás. úgy tűnik. bár azért itt is egyik-másik ember "csak" népszerűségre törekvés miatt teker, de legalább teker...

http://life-style.hu/stilus_trend/20100215_sztarok_bicikli_trend.aspx

Oleever07 képe
Oleever07
194 k, 2010-02-16 21:13

szerintem ez mehet egy blogba. pl. J. Lo. tipikus példája az Empamo-nak, miszerint felrakja a csomagtartóra a kerékpárt, kimegy a szabadba, az erdőbe, és ott kerékpározik, utána visszateszi, és hazamegy. :D (az emlegetett és megunhatatlan forrás :D )
----

stp1 képe
stp1
195 p, 2010-02-19 15:25

Miről lehet megismerni egy kerékpárost?
baromira igaz :D

feb képe
feb
196 p, 2010-02-19 15:38

Miről lehet megismerni egy kerékpárost?

A kerékpárról a két lába között?

vercse képe
vercse
197 k, 2010-02-23 23:25

Hungarian Bike to Work Campaign - http://www.copenhagenize.com/2010/02/hungarian-bike-to-work-campaign.htm...

feb képe
feb
198 cs, 2010-02-25 12:18

Bezár a Hummer gyár, mert nem jön össze az üzlet a kínai vevő(jelölt)vel.
Változik az amerikai álom?

tgz képe
tgz
199 cs, 2010-02-25 13:23

Azért ezt sajnálom. Szerettem azokat a terepjárókat, bár tény, hogy inkább a Hummer I-et, mint az újabbakat.

- - - - -
TamásGáborZoltán

lord képe
lord
200 h, 2010-03-01 01:07

Közel 30 biciklis vonult fel Kolozsváron
A szombati volt a biciklis felvonulás 30. kiadása, a legelsőre 2007 szeptemberében került sor.

leginpityuka képe
leginpityuka
201 h, 2010-03-01 16:17

-

adam182 képe
adam182
202 h, 2010-03-08 23:34
Oleever07 képe
Oleever07
204 sze, 2010-03-10 13:18

oh, de jó, hogy kiraktad. szerintetek érdemes az Aldinál ilyeneket venni? mert akkor veszek egy esőkabátot, ha jó a minősége.
----

fori képe
fori
205 sze, 2010-03-10 16:44

Sok hasonló cuccot vetem már az Aldiban és jó minőségűek. Ebből is bepakoltunk, de az éles teszt még nem volt meg.

Oleever07 képe
Oleever07
206 sze, 2010-03-10 18:30

akkor a héten bevásárolunk. :-)
----

Oleever07 képe
Oleever07
207 sze, 2010-03-10 18:41

Új forgalmi rend lesz a Margit hídon.
és
Hamarosan indul a Critical Heat!
egyéb hírek ugyanitt. érdemes szemezgetni! :-)
----

brm képe
brm
208 cs, 2010-03-11 05:33

"Az egyik úton az arra közlekedők autóiból alakítottak ki úttorlaszt az orosz rendőrök, azonban az üldözött autó nem állt meg, hanem teljes sebességgel áthajtott a rögtönzött kordonon. Az orosz politikusok fejeket követelnek a botrányos rendőri eljárás miatt."

http://index.hu/kulfold/2010/03/10/kozlekedok_autoival_torlaszoltak_el_a...

Hotyhogy képe
Hotyhogy
209 cs, 2010-03-11 06:05

Ez óriási! :D FRH!

Legközelebb, ha csőtörés lesz és följön a víz mint gejzír, az orosz rendőrség gyalogosokat terel rá, annyi sok gyalogot egy kupacba, amennyi eltömíti a szivárgást.

Mint a régi egyiptomi mondás, miszerint az Ember féli az Időt, de az Idő féli a piramisokat.

dobermann képe
dobermann
210 cs, 2010-03-11 09:55

Igen tanulságos VIDEO komoly valóság alappal.
Szerintem persze

Tradicio és Minőség! 1954-ota :D

Oleever07 képe
Oleever07
211 cs, 2010-03-11 15:44

ez baromi nagy videó! köszi, hogy felraktad! Geryéknek meg hatalmas respect!!! :-) (csak egy dolgot hiányoltam benne: a kerékpáros infrát, de ennek ellenére jó a videó.)
----

fradizoli képe
fradizoli
212 v, 2010-03-14 21:55

Pacsi
jó film csak a fityesz tehetett volna ellene többet, ha nem utánozza Zrinyit, és nem szavazza meg a saját érdeküket szolgáló törvényeket...
Ezért kell egy Jobbik kormány.

lord képe
lord
213 v, 2010-03-14 00:59
Hotyhogy képe
Hotyhogy
214 v, 2010-03-14 12:38

Ez szörnyű. Lehetséges, hogy a gázolónak krónikusan bűnös, zűrös volt az élete. A gyorshajtás tipikus az olyanra. A konyhakés hordozása is. S a harakirire való felkészültsége is bajokkal teli életre utal.

Iszonyatos bűntudat gyötörhette és a szenvedése, a keserű megbánása tragikus. Talán nem látott más kiutat, úgy meggyűlölhette akkor a kisiklott életét.

lord képe
lord
215 v, 2010-03-14 14:25

Az is lehet, hogy ismerték egymást és szándékosan gázolt.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
216 v, 2010-03-14 18:00

Tényleg, az is lehet. Erre nem is gondoltam. Minden esetre megrázó, tragikus történet.

lord képe
lord
217 v, 2010-03-14 20:52

http://www.youtube.com/watch?v=6zHpoHFAPjY

Denis Leary on bike riders

otapi képe
otapi
218 v, 2010-03-28 01:29

Az USA-ban még a "nevetnek rajtad" stádiumban vannak, nem?

Pule képe
Pule
219 p, 2010-03-19 02:00

Ez az okos feltalálta a biciklit síneken és még büszke is rá, meg a jövő alternatívája...színvonal:

http://manzardcafe.blog.hu/2010/03/18/monorail_kapszula_az_altar

fori képe
fori
220 h, 2010-03-29 20:04
feb képe
feb
221 sze, 2010-03-31 13:28

És vannak szomorúbb helyek a földön, ahol a biciklit is másra használják:
http://www.foxnews.com/world/2010/03/31/bicycle-bomb-kills-southern-afgh...

stp1 képe
stp1
222 sze, 2010-03-31 16:02

Nyolc év börtön videós kulcstartók miatt?

Abszurdisztán <3 :)

lord képe
lord
223 sze, 2010-03-31 22:33

a helyiek gyorsan alkalmazkodtak a helyzethez: a belvárosban rengetegen ültek kerékpárra, ami Moszkvában ilyenkor még meglehetősen szokatlan látvány.

Robbanás a moszkvai metróban

lord képe
lord
224 cs, 2010-04-01 19:16

Idén a Nyugat-Balatoni Turisztikai Kft. kerékpáros térképenyerte el a Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép címet
mert van ilyen díj ;)

a térkép innen letölthető

Don Kartács képe
Don Kartács
225 cs, 2010-04-01 19:27

:)naaagy Tenkjú a linkért!

tgz képe
tgz
226 p, 2010-04-02 09:25

Ide linkelem csak, nem írok blogot, mert semmi kedvem flame-et indítani, csak gondoltam, hasznos, ha bekerül. A pestiside.hu oldalon találtam, tetszett a címe, és utánanéztem.

"Hungarian Police Promise to Keep Drunk Cyclists Out of the Way of Drunk Motorists for Easter Weekend"

avagy

"A Rendőrség ígérete szerint húsvét hétvégén eltünteti a részeg kerékpárosokat a részeg autósok útjából"

- - - - -
TamásGáborZoltán

madam képe
madam
227 p, 2010-04-02 10:48

Úgy hogy a részeg rendőrök eléjük esnek? :-)

Gaborgaborgabor képe
Gaborgaborgabor
228 szo, 2010-04-03 16:20

Kedves bringás Fórumolvasó!

Ha kéthetente legalább egyszer űzöl egy konkrét sportot, és kíváncsi vagy, mennyire jellemző rád a flow-élmény közben, kattints az alábbi linkre, és töltsd ki az ott található kérdőívet! 10-15 percet igényel, és a kitöltés után nem sokkal visszajelzést kapsz az eredményeidről. A kérdőív kitöltésével egyúttal egy kutatásban veszel részt (természetesen teljesen anonim módon), és mivel e kutatást az ELTÉ-n a pszichológia szak keretében végzem, részvételeddel hozzájárulsz a diplomámhoz is.

Ha segíteni szeretnél, vagy egyszerűen csak érdekel az eredmény, kattints az alábbi linkre:

http://www.surveymonkey.com/s/DM9HTFL

A kitöltést előre is köszönöm, nagy segítséget jelent nekem!

Üdv, Gábor

lord képe
lord
229 sze, 2010-04-07 13:06

Biciklimeghajtású tévézést vezetett be egy megyei seriff az Egyesült Államokban a raboknak.

Utóbbiak szobabiciklin tekernek, amellyel 12 voltos áramot generálnak, az pedig egy transzformátor révén üzemeltet egy tévét. Az arizonai Maricopa megye seriffje, Joe Arpaio csak így engedi tévézni a lecsukottakat. Újítását először a női részlegnél vezette be, mert ők hajlandóbbnak tűntek a biciklizésre. A tévézéshez végig tekerni kell, bár nem túl heves tempóban. (MTI)

lord képe
lord
230 p, 2010-04-09 00:28

Nagyvárosi bringaparák idén is: forgalom plusz paraszt sofőrök; külcsín; tolvajbanda és tárolóhiány

feb képe
feb
231 p, 2010-04-09 12:15

Érdekes a hozzászólások szintaktikai minősége (hogy a szemantikáról ne is szóljunk)

feb képe
feb
232 p, 2010-04-09 13:16

Az Uniqa Kerékpár biztosítást indított:

http://www.uniqa.hu/uniqa_hu/cms/img/VeloHelp%20Vital%20d%C3%ADjt%C3%A1b...

Persze egy MK tagsággal járó biztosítással (amit szintén az Uniqa nyújt) jobban jár az ember (szvsz), de hátha valakinek ez kell.

j_gergo képe
j_gergo
233 p, 2010-04-09 13:31

Abban sztem nincs biztosítás a kerékpárra. Csak felelősségbiztosítás és balesetbiztosítás. Persze az MK féle biztosítás városban közlekedőknek van kitalálva, oda meg ne menjen az ember drága sportgéppel.

Itt meg viszont van bizotosítás a bringára, cserebringa kölcsönzése, mittomén. Tehát, ha a baromielfoglalt üzletember biciklitúrára megy az egyheti szabadságán, akkor ez a biztosítás jó arra pl, hogy elromlott bicikli miatt ne menjen füstbe a nyaralás...

brm képe
brm
234 p, 2010-04-09 13:36

Kb. 2 éve indították már.

feb képe
feb
235 p, 2010-04-09 14:18

Nekem most küldtek hírlevelet róla.
Én meg megírtam nekik, hogy többet ne küldjenek semmilyen szemetet nekem.

Té képe
236 k, 2010-04-13 18:56

Kisfixin a kaszás.

http://kreten.hu/comments.php?mid=9589

feb képe
feb
237 cs, 2010-04-15 14:11

Vajon melyik szervezet fenyegeti ma Magyarországon leginkább az állampolgári jogokat? A Jobbik, az ÁNTSZ vagy az APEH? És kik a legveszélyesebb terroristák? Gyalogosként és kerékpárosként úgy vélem, hogy a szép, új autópályákat és a magyar fővárost elárasztó ifjú és agresszív autóvezetők, akik azon nyomban rádudálnak és ráordítanak a másik vezetőre, ha az udvariasan lelassít és átenged valakit az úttesten. Szerény véleményem szerint ezek az emberek ijesztőbbek, mint a legtöbb fekete ruhába öltözött cserkészfiú és cserkészlány, aki a Magyar Gárda tagjának nevezi magát.

A teljes cikk:
http://hvg.hu/hvgfriss/2010.15/201015_kivansaglista

Don Kartács képe
Don Kartács
238 cs, 2010-04-15 23:01

Paprikatévén műsorelőzetesben fixis futárzsákos szakács rakta fakanálnyélen.Nagyon komoly:DTrackstandelve pennét főzni?

vercse képe
vercse
239 cs, 2010-04-15 23:44

Nemzetközi cm hírek: Ostravában is lesz a Föld Napján felvonulás. http://ostravounakole.cz/jarni-cyklojizda-2010

Hotyhogy képe
Hotyhogy
240 p, 2010-04-16 18:55

Ötezrest adott a boltban, kétezerből kapott vissza.

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/otezrest-adott-a-bolt...

Én meg Mátraházáig kértem a Volán buszjegyet Gyöngyösön. A buszvezető először egy százassal kevesebbet adott vissza az odaadott ezresből. Várok, ő meg néz rám, aszt mondom neki, akkor ez eddig négyszáz... Aztán se bocsánat, se semmi, odanyomja a hiányzó százast.

Viszont Kékestetőig adott el nekem egy jegyet, kis többlet áron. De ezt én csak akkor vettem észre, amikor viszzafelé jövet a másik buszvezető olcsóbban adta a jegyet. Nézem a jegyeket, hasonlítgatom őket, hát ott látom az odafelé szólón, hogy Kékestető, Mátraháza helyett.

No, be is mentem vissza utamon a gyöngyösi buszállomás pénztárához. Ott meg aszongya nekem a pénztáros, hogy ő nem tud tenni semmit, és hogy keressem a buszvezetőt. Atya, hát hol van az a reggeli buszvezető, hogy keressem én azt?

Jó, akkor menjek hátra az irodába a panaszommal. Keresem az irodát, szép horgolt függönyös szolgálati helyiséget látok. Ott egy asszonynak elpanaszolom, hogy mi van, hogy többlet díjért utaztam, amikor nem kellett volna.

Hát, hogy ő honnan tudja, hogy az úgy van e amit én mondok! Igaz is, honnan tudja, hát csak vegye arra a szavamat. Ugyan mit hihet, hogy mi okból kételkedhet ő a Volán egy utasának a szavában.

Jó, de hát biztosan tévedés volt csak, nem becsapás, mondja. De nem is mondtam én azt, hogy nem lehetett az egy ártatlan tévedés, és nem is mondtam én azt, hogy az egy becsapás volt. Én csak azt mondtam, hogy többlet árat fizettem.

De, hogy miért nem néztem én meg a jegyet akkor és ott, kérdezte ő, mert hogy most már hogy lehet segíteni? Ő nem tud segíteni. Na, jó, a szilárd elveim ellenére, ebben az esetben én nem fogok igazán parányi pénzekért, hatvan Forintért futkosni. De ha akarnék, akkor a Volánnak kellene egy eljárásának lennie arra.

Micsoda ügyfél kezelés... Elsőre bizalmatlanság, vagyis helyből az ügyfél állítása valóságának a kérdőre vonása, másodikra védekezés ott ahol nem is volt támadás, harmadikra tehetetlenség, vagyis képtelenség és felkészületlenség az előre elképzelhető probléma megoldására.

Negyedikre, fuss Volán, fuss azzal a kis pénzemmel, ez egy kis papírzacskóra nem elég, de te tönkremész míg én mégsem maradok gatyátlanul, éhen. :-)

Hotyhogy képe
Hotyhogy
241 h, 2010-04-19 07:50

Dehiszen ezmár neveccséges!

Vulkáni hamufelhők miatt megrekedt utazók rozoga használt bicikliket, női és gyermek bicikliket vesznek.

Mivel gyalogos jegyet már nem kaptak, és kötelező bicajjal fölkerekezniük a kompok biciklis osztályú utasainak, hát vesznek mindent amit érnek a faluba.

Felnőttek kacsáznak kis gyerekbicikliken, feltehetőleg térdeikkel a füleik mellett, föl a kompra. Kész cirkusz. :D

UKPA tudósítás, angol nyelven:

http://www.google.com/hostednews/ukpress/article/ALeqM5gkbHjMsFLdQco029o...

vercse képe
vercse
242 sze, 2010-04-21 23:46

http://index.hu/belfold/budapest/2010/04/21/tarlos_fenymarhasag_a_dugodi...

Úgy láttam 2007-ben 120 milliárd kellett a bkv működtetéséhez, az nfü szerint több mint egymillió autós használja a főváros útjait naponta. Így egy autósra kevesebb mint 400 forint dugódíj jut naponta.

Flicka képe
Flicka
243 sze, 2010-04-21 17:20
tgz képe
tgz
244 sze, 2010-04-21 19:00

Ez poén. Mondjuk nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy 1,4 méteren kell elférni az autóval, ez csak egy amolyan nyomatékos "tarts a sáv belseje felé" és "figyelj a bringásokra" felszólítás.

- - - - -
TamásGáborZoltán

Oleever07 képe
Oleever07
245 sze, 2010-04-21 21:38

nem semmi. :D bár nekem ez a rész tetszett:
"Az egyik ott élő elmondta, hogy a helyiek azon viccelődnek, hogy náluk olyan széles a kerékpárút, hogy a Tour de France mezőnye forgalomkorlátozás nélkül is gond nélkül áthaladhatna a településen."
annyira nem szeretem az angol vicceket, de ez nekem tetszett. :D
----

jocek képe
jocek
246 cs, 2010-04-22 12:39

ez is mekkora poén: "A helyi önkormányzat képviseletében elmondták, hogy a felfestések valóban nem túl jól sikerültek..."

Don Kartács képe
Don Kartács
247 cs, 2010-04-22 12:50

Itt inkább azt kellett volna írni, hogy nem elég széles a kocsisáv a bringaúton:)

----------------------------
Hau Ruck - Ruck Zuck

csp képe
csp
248 sze, 2010-04-21 19:13

Nem tudom volt-e már. Miért is nem repülhettek a gépek a vulkánkitörés után

http://www.kerozingozos.hu/2010/04/16/a-speedbird-9-esete/

jocek képe
jocek
250 cs, 2010-04-22 12:52

ez milyen gáz már: "Az izlandi vulkánkitörés hamut ugyan bőven juttatott a légtérbe, de lényegesen kevesebb szén-dioxidot, mint amennyit a hamu miatt leállított légiforgalom juttatott volna - írja a Durham egyetem tanulmánya."

http://hvg.hu/Tudomany/20100421_kornyezetbarat_vulkan#rss

ИПГ képe
ИПГ
251 cs, 2010-04-22 13:43

Eta grafikony
Látványos az biztos.

.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo

jocek képe
jocek
252 cs, 2010-04-22 15:03

valszeg az emberiségre semmilyen hatással nincsenek ezek a szennyező anyagok, különben már régen megdöglöttünk volna mindannyian

otapi képe
otapi
253 p, 2010-04-23 00:17

No-no, a Krétai civilizáció is egy vulkán miatt pusztult el.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
254 szo, 2010-04-24 23:26

Műanyaggá válik a tengerpart.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/8639769.stm

feb képe
feb
255 h, 2010-04-26 12:47

Ezt olvastad:

http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=22796

Hotyhogy képe
Hotyhogy
256 h, 2010-04-26 17:49

Ezt még nem olvastam, de hasonlókat igen. Szégyen és gyalázat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pacific_Garbage_Patch

http://www.youtube.com/watch?v=en4XzfR0FE8

alcedo képe
alcedo
257 sze, 2010-05-05 21:33

Követem néhány éve az alakulását. Ennyit megérdemel, végtére is az ember leghatalmasabb alkotása a Földön.

jocek képe
jocek
258 h, 2010-04-26 14:38

http://www.hg.hu/cikk/design/9303-a-kerekpar-100-ev-mulva

az utolsó a kedvencem :)

stp1 képe
stp1
259 h, 2010-04-26 16:44

Fellökte autójával a kerékpárost a türelmetlen sofőr
autozz blogon a hétvégi balatonkörről.

Oleever07 képe
Oleever07
260 h, 2010-04-26 20:37

szegény Fori, majdnem az autó alatt végezte volna, ha Errorka nem szólna közbe.
----
Fábián Olivér from Pesterzsébet, aki immáron 1 éve CM-tag! :-) YEAH!!! :D
Járgányom: egy ALPHA monti tele CM-matricákkal.
Jellegzetességem: egy Kappa táska, amin egy kitűzőkből kirakott CM felirat van. :D

Hotyhogy képe
Hotyhogy
261 k, 2010-04-27 07:46

Nyelvfordításnak lehet köze ahhoz, hogy gyorshajtókat nem állítanak meg és nem büntetnek meg helyben. Fantasztikus magyarázat a tétlenségre.

http://nol.hu/belfold/20100427-halalos_kimenetelu_nyelveszkedes

Hotyhogy képe
Hotyhogy
262 sze, 2010-04-28 04:13

Én nem vagyok fanatikus embervédő, de ez a bika... Biztos, hogy már az elején ő kezdte.

Én nem láttam, de le merem fogadni, hogy ő rontott neki ismételten annak az embernek, és nem fordítva.

Aztán az az ember azért szúrhatott több éles fegyvert a hátába, hogy megállítsa gyorsan az előre elképzelhetetlen támadást.

Éppen nem volt nála egy lőfegyver, amivel egyből meg tudta volna állítani, csak ezek a szúró fegyverek, amiből mindegyik csak egy kis vért ont. Ebből is látszik, hogy ártatlan, mert nem készült fel.

Az életéért küzdött ott az az ember, ezzel az állattal szemben. Az állat nem küzdött az életéért. Hogy is küzdhetett, hiszen ő volt a támadó. De erre az is bizonyíték, hogy nem volt állatorvos jelen.

Emberorvos volt jelen, aki nyomban tíz liter ritka vértípusú vért kért a támadás több ezer tanújától, megmenteni azt a megsebesült embert, amikor az a bika fölöklelte őt, fölszúrta őt a szarvával.

Így történt ez. Az az ember nem állt készen gyors ölésre alkalmas eszközzel, csak lassú szúró eszközeivel vitt véletlenül pont szimmetrikus önvédelmi döféseket a támadójába. És annak az állatnak emiatt esélye nyílott megsebesíteni őt.

Ezért olvashatjuk a hírt, hogy az életéért küzd az az ember, és orvosok próbálják megmenteni az életét.

Azt soha nem olvashatjuk, hogy az életükért küzdenek a magukat ilyen ruhába öltözött emberekkel szembe találó állatok, és hogy állatorvosok lépnének közbe ha megsebesülnek.

És nem olvashatunk felhívásról, hogy állatok adjanak az állatnak tíz liter ritka vértípusú, életmentő vért...

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1268834/Star-bullfight...

zseer képe
zseer
263 h, 2010-05-03 00:43

Nem épp olvasmány, de érdekes kis videó.
Indulhatna a "high-speed drifter/skidder" futamon! :)

http://www.youtube.com/watch?v=Y-z0Kh0pvNM&feature=related

What would people think, when they hear that I'm a Jesus Freak?

Hotyhogy képe
Hotyhogy
264 h, 2010-05-03 10:12

De jó, hogy gyártanak még egy újabb berregő lapos szart, ami mint diszkosz fog repülni és földet érni egy oszlop tövében valahol egyszer majd Magyarországon.

Kisebbségi komplexusban szenvedő embereknek pont ilyen jármű kell. A korábbinál feszesebbre készített futóműve zárt pályán is lehetővé teszi a pilótának, hogy kipróbálja azt ott.

A fenegyerekeket veszélyes játékszerekkel ellátó gyártók jobban tennék, ha a korábbinál lassabb végsebességű közúti személygépkocsikat forgalmaznának ebben a kreténektől életveszélyes világban.

Igen. A gyufa is veszélyes, és gyújtogatásra is használhatja azt egy bűnöző. Vagy, gondatlanul azzal játszadozó személy kárt tehet vele. Vigyázzunk is, hogy csak törvényes célra és helyesen használjuk.

Hasonlóképpen a kés, a villa és az olló, ami gyerek kezébe nem való. Ezek a gyilkos fegyverek sem valók éretlen, törvénysértő bűnözők kezébe. S használatukat a hatóságoknak kellene megszorítani, szigorú ellenőrzésekkel és büntetésekkel. Az elkobzás jogi keretbe hozása itt égető feladat.

http://www.vezess.hu/hirek/erosebb_konnyebb_uj_audi_r8/24094/

feb képe
feb
265 k, 2010-05-04 13:01
Don Kartács képe
Don Kartács
266 k, 2010-05-04 13:10

The Cosmic Bicycle Theatre - avagy a spirituális kerékpáros bábszínház?

http://www.cosmicbicycle.com/cosmic.html

Hau Ruck - Ruck Zuck

stp1 képe
stp1
267 sze, 2010-05-05 19:20

Critical Hess - a magyar neonácik is demonstrálnak.
:D:D:D

stp1 képe
stp1
268 h, 2010-05-10 20:09

Megfontolt számítógépezéssel egy zöldebb bolygóért! - index

"A fehér az új zöld

Ugye emlékeznek még a néhány évvel ezelőtti projektre, a feketére festett Google-re? A Blackle azt állította, hogy irtózatos mennyiségű energiát lehetne azzal megspórolni, ha a Google nyitólapjának háttere nem fehér lenne, hanem fekete, és létre is hozta a vonatkozó szájtot. Az elmélet igaz ugyan a régi, képcsöves monitorokra, de tesztünk azt mutatja, hogy a mostanság elterjedt lcd-k éppen fordítva működnek: egy teljesen fehér hátterű képernyő esetében a műszer stabilan 27,5, fekete háttérrel 28,1 wattot jelez, és hasonló a helyzet a Google és a Blackle esetében is.

A sötét hátterű oldalak tehát óránként kb. 0,5 watt többletet jelentenek a világosakhoz képest, ezt már csak fel kell szorozni, és kész a borzalom: a fenti módszerrel számolva évi egymilliárd forint, nagyjából. A biztonság kedvéért vizsgáltuk a világoskék és a piros hátterű oldalak energiaigényét is, és azt tapasztaltuk, hogy minél közelebb áll a szín a fehérhez, annál kevesebb (27,7 W), minél sötétebb, annál több (28 W) energiát igényel a megjelenítése."

feb képe
feb
269 k, 2010-05-11 09:39

ezt már csak fel kell szorozni, és kész a borzalom
Node mivel kell felszorozni?

stp1 képe
stp1
270 k, 2010-05-11 10:24

365 nap minden órájával, és a háztartások számával.

szerintem e szerint számolgattak:
"jöhet is az első számítás: ha úgy hagyjuk mindkettőt, és elutazunk egy évre, az havonta 1 kilowattórát jelent, vagyis 241 forintot ad a villanyszámlához. Éljünk továbbra is a statisztikai alapú riogatás kedvenc eszközével, a szorzással: a fogyasztás egy év alatt 12 kWh (748 Ft). Ha a 3,8 millió magyar háztartás mindegyikében be lenne dugva a konnektorba egy pc és egy monitor, az kikapcsolt állapotban is évente 2,8 milliárd forintba kerülne összesen. Még jó, hogy nincs minden háztartásban pc."

feb képe
feb
271 k, 2010-05-11 20:10

Ha jól sejtem stand by üzemmódban van fogyasztás, kikapcsolva nincs.
Javíts ki, ha tévedek!

feb da mindig kikapcsolja a monitort

stp1 képe
stp1
272 k, 2010-05-11 22:35

stand by zabálja az áramot, de ott a cikkben azt írták a kikapcsolt, de áram alatt lévő is eszik egy minimálisat.
mi általában áramtalanítunk is mindent, bár a laptopom hibernálva (sokkal kevesebbet eszik mint a stand by) szokott állni, mert az se túl jó ha ki-be kapcsolgatom.

ИПГ képe
ИПГ
273 cs, 2010-05-13 16:13

És vajon a lakás teljes vezetékhálózata (az is, amelyik végére épp nincs fogyasztó kötve) az is zabálja az áramot? (hiszen nyilván van impedanciája, a vezetékben meg ott van az 50Hz-es váltóáram ugye) Szal ha nagyon zöldek vagyunk, akkor kihuzogatunk minden felesleges elosztót, külön körre kötjük a hűtőt, és a többit lekapcsolgatjuk a biztosítékszerkrénynél?

.
IPG

feb képe
feb
274 cs, 2010-05-13 16:58

Ha alacsonyabb fokozatra állítod a hűtőt és rendszeresen kitakarítod, ráadásul még az elhelyezésre is odafigyelsz sokkal több áramot spórolsz meg, mint az áramtalanítással.
Azért persze én is ki szoktam húzni a telefon töltőt, ha épp nincs használatban.

brm képe
brm
275 p, 2010-05-14 00:31

A telefon, stb. töltőket nem azért érdemes kihúzni mert üresjáratban is fogyasztanak (trafó illetve kapcsolóüzemű táp vesztesége) hanem mert kínai hulladékok és baromira veszélyesek.

Sok ilyet javítottam, szedtem szét és azt kell mondjam, hogy csak a szerencsén múlik hogy nem gyullad ki naponta valakinél egy.

Szemétbe való sajnos mind (összeszerelés, kézi forrasztások valami tragikus minőségben, panelről lógó alkatrészek, stb.).

Én nem hagyok felügyelet nélkül áram alatt lévő töltőt (főleg ha elmegyek a lakásból, még a routert is le szoktam kapcsolni)!

feb képe
feb
276 h, 2010-05-17 09:33

Mivel majd' minden lakásban van belőlük néhány, és kigyulladni (legalábbis tudtommal) nem szoktak, a szerencsén kívül azért más is lehet.

pata képe
pata
277 h, 2010-05-17 09:48

Vagy lehet, hogy megvárják amíg elmész otthonról, kigyulladnak, égnek egy kicsit, aztán mire hazaérsz, elalszanak, és eltakarítják a kormot. Ravasz, alattomos szerkezetek ezek :-)

brm képe
brm
278 h, 2010-05-17 17:51

No offense, de mennyi tápot szereltél - raktál össze?

Ez ugyanaz mint a brignás - mindegyik elgurul de jó műszaki állapotban elég kevés van.

Van aki beéri azzal, hogy ha elromlik megcsinálja (foltozás) és van aki megelőzi a bajt azzal hogy rendszeresen karbantartja. Komolyan egy bringa állapotát megítélni csak szakember tud és néha ő is csak szétszedéssel - a táp is hasonló.

Hajad égnek állna ha tudnád hogy a 4000ft alatti 400-500-600W-os számítógép tápokban milyen összeszerelési hibák vannak!

pata képe
pata
279 h, 2010-05-17 19:15

Azt hiszem feb telefontöltőkre stb gondolt.

Számítógéptáp már nekem is rohadt le sokszor, sajnos az általad említett árkategória a "legfeljebb visszahozza a kedves vevő" minőségre van kalibrálva. Remélem a laptopom jobb, eddig csak annyi gondom volt vele hogy ha sokat számol, akkor a ventillátorból kijövő levegő 10 centire is megolvasztja a csokit :-)

brm képe
brm
280 h, 2010-05-17 19:21

Sajnos a telefontöltők sem különbek, talán még a régi Nokiákra tudom azt mondani, hogy strapabíróak.

Apple - Samsung töltők a legszarabbak az után-gyártott töltők után (azokat senkinek nem ajánlom).

feb képe
feb
281 h, 2010-07-12 16:12

én nem gondoltam semmire, csak JP írására:

"A telefon, stb. töltőket nem azért érdemes kihúzni mert üresjáratban is fogyasztanak (trafó illetve kapcsolóüzemű táp vesztesége) hanem mert kínai hulladékok és baromira veszélyesek."

Számítógép táp az elmúlt 18 évben 1-2 ment tönkre nálam.

Hosszútávú párkapcsolat több ;)

Don Kartács képe
Don Kartács
282 k, 2010-05-11 13:00

Mindez kevesebb lehetne, ha a monitor síkjában hatmillió napenergiával működő koreai nanorobot emelgetne a magasba színes táblákat digitális vezényszóra.Kompromisszumként elfogadható, hogy minden századik emelésre bringát emelnének, és minden százegyedikre Kim Djong Il portréját formáznák meg.

Hau Ruck - Ruck Zuck

jocek képe
jocek
284 cs, 2010-05-13 14:45

nem olvastam, hallgattam, tegnap (2010.05.12, 21:04), kossuth rádió (mr1) - "A nap történetei" című műsort.

nagyon érdekes volt (az elején a seggfej műsorvezető viccelődik, az egy kicsit fájdalmas).

londoni kerékpáros fejlesztésekről, dugódíjról, meg egy csomó egyéb érdekességről van szó,
meg arról, hogy hogyan zabálták fel az autók a városokat,
és hogy milyen fordulat előtt állunk ma.

és a legizgalmasabb: a károly körúti fejlesztésekről beszélnek, széles járda, teraszok, biciklitárolók, fasorok, meg ilyen borzalmak :)))

erről tud valaki valamit?

http://www.hangtar.radio.hu/hangtar/

Hotyhogy képe
Hotyhogy
285 v, 2010-05-16 22:21

"Továbbra is fokozottan ellenőrzik a külföldi rendszámű autókat.

A vám- és pénzügyőrség továbbra is fokozottan ellenőrzi – mind közúton, mind a külső határszakaszokon – azokat a magyar állampolgárok által vezetett gépjárműveket, amelyek valamely Európán kívüli ország forgalmi rendszámával vesznek részt a közúti közlekedésben – közölte Sipos Jenő szóvivő."

Én nem tudom, hogy mik azok a külső határszakaszok. Valami határsáv?

S hogy tudják meg a vezető állampolgárságát, vagyis azt, hogy magyar, akit ellenőrizni akarnak? Ezzel a céjlukkal nem együtt kell járjon, hogy minden említett rendszámú jármű vezetőjét ellenőrzik? Kicsit faramuci az a leírás.

Meg a cikkben említett "negatív tendenciák"... De valószínűleg Vehicular figyelmét lekötő dolgok egy fajta orvoslása indulhatott be.

http://www.vg.hu/kozelet/jog/tovabbra-is-fokozottan-ellenorzik-a-kulfold...

ИПГ képe
ИПГ
286 k, 2010-05-18 18:01

Szvsz Schengen.

.
IPG

adam182 képe
adam182
287 h, 2010-05-17 10:04

"Én nem tudom, hogy mik azok a külső határszakaszok. Valami határsáv?"

Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem a nem EU országokkal való határaink.

feb képe
feb
288 h, 2010-05-17 12:58

Remélem felső kipufogásúak lesznek:

http://index.hu/belfold/budapest/2010/05/17/kezdodik_a_nagy_budapesti_bu...

Oleever07 képe
Oleever07
289 h, 2010-05-17 17:20

szerintem mind a 2 alulról szórja a kormot. bár én láttam ezeket a buszokat Tökölön, de most a héten lefilmezem őket, és majd jobban szemügyre veszem őket. :-)
----
Jellegzetességem: egy Kappa táska, amin egy kitűzőkből kirakott CM felirat van. :D

feb képe
feb
290 k, 2010-05-18 10:48

Maj' számolj be!

Oleever07 képe
Oleever07
291 k, 2010-05-18 17:07

oké. holnap már szeretnék filmezni. :-) de ha véletlen az Alkotás utcán, vagy Gazdagrét felé jársz, akkor Te is észlelheted ezt a két járgányt. :-)
----

feb képe
feb
292 k, 2010-05-18 17:16

A Budaörsin szoktam járni, majd sasolom őket

Oleever07 képe
Oleever07
293 k, 2010-05-18 17:26

oké. :-) itt van a menetrend, ha érdekel. :-)
----

feb képe
feb
294 k, 2010-05-18 17:42

Lehet, h egyik reggel beállok utánuk az Urániánál :)

Oleever07 képe
Oleever07
295 k, 2010-05-18 17:51

hogy szívjad a jó kis Euro 5-öt? oké. :D de csüt.- pénteken nem teheted meg, csak holnap, vagy a jövő héten szívhatod a motor illatát az Urániánál. :-)
----

Oleever07 képe
Oleever07
296 h, 2010-05-24 10:52

az új fórumban beszámolok. :-)
----

Hotyhogy képe
Hotyhogy
297 sze, 2010-05-19 17:21

Híreket böngésztem és onnan erre a pályázati anyagra bukkantam. Ez meg a biztonságos óvoda oldalakhoz vezetett engem. Hátha érdekli a fiatal szülőket.

http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/7747F0CDBA8FABA6C...

http://biztonsagosovoda.hu/

otapi képe
otapi
298 v, 2010-05-23 02:38

Nem szeretném, ha a gyerkőcöm csak kukásmellényben merjen átmenni az úton :/
A 100 Folk Celsius "Balra nézek, jobbra nézek, ha nem jön semmi, átmegyek" dala kevésbé paráztatja a fiatal korosztályt.

Hotyhogy képe
Hotyhogy
299 v, 2010-05-23 23:08

Ez legalabb egy kezdemenyezes. De az a kukas melleny resze igen riaszto, bizony. Teljesen termeszetellenes. Magyar.

Nezd meg ezt a korabbi otletemet, es meglatod, hogy mennyire is egyetertek en veled. En radikalisabb vagyok ezeknel a felkegyelmueknel, akik nem az autosok tanitasaval kezdik.

En rendorileg kiszallitatnam es letepernem az osszes autost aki csak egy kicsit is veszelyezteti a gyerekeket, akik reszt vesznek a programban.

Ott szegeznem nekik a vadat, hogy ok milyen aljas nenik es bacsik, mert gyerekek eletere tornek.

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20071108/egy-otlet