LiveStrong karkötők

LIVESTRONG karkötők...elfogytak és azóta összegyült még 10 emberke...és még páran, akik lemaradtak, akiktől szeretnék elnézést kérni (kicsit beteg voltam így nem frissítettem a postot időben :( )...igyekszem a közeljövőben belevágni még egy ilyen akcióba, de jelenleg kicsit sok a melóm és ennek a koordinálása most nem fér bele az életembe :(.

Egy kis plusz adalék info , mert látom pár ember lelkét ez nagyon bántja: már 5 éve rendszeresen utalok az LAFnek pénzt és ők ajánlották fel, hogy mostmár azért hozzámvágnának karkötőt is ha szeretném. Ezzel mintegy hozzá tartozunk (mind, akik ilyen karkötőt viselnek) a harchoz, amit a rák ellen folytatnak (egyeseknek tudom ez már kissé túl szentimentális, de ez van). Ha egyet értesz az alapítvány céljaival akkor hordasz ilyet, ugyanúgy, mint a keresztény ember a nyakában a keresztet.

Igen, ez egy amerikai alapítvány, de rengeteget költenek rákkutatásra, ami nem csak az amcsiknak jó. Ha magyar emberként fordulsz hozzájuk segítségért nem vágják Rád az ajtót. Ráadásnak 2008-ban bejelentették, hogy globális kampányt indítanak.

Plusz a Livestrong számára azok, akik ezt hordják élő reklámtáblák lettek

Jó hátszelet Mindenkinek!
Üdv,
Kriszti

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
errorka képe
errorka
1 h, 2009-07-27 15:52

Korabban sem volt sikere az ijen topicoknak, ennek se josolok sok jot.

- errorka

Hotyhogy képe
Hotyhogy
2 h, 2009-07-27 16:12

Te jós vagy?! Ha egy jós blogot nyitnál, akkor annak állandóan növekvő sikere lenne, minden ilyen blog sikertelenségével egy szinkronban. :D

errorka képe
errorka
3 k, 2009-07-28 01:02

Ugy latszik, nem lenne. Ezek szerint karkotot lehet itt arulni (illetve az egyik topicban xy-nak lehet, a masikban ab-nek nem lehet), amire van alapitvany, meg minden, csak kerekpart nem, meg mezeket, meg stb-t, amire sokkal nagyobb igeny lenne.

Neha nem ertem, miert jarok ide. Nagyon megvaltozott az oldal az utobbi idoben, es nem jo iranyba...

- errorka, aki szerint zug a volga

Gabika képe
Gabika
4 k, 2009-07-28 11:08

Téged tényleg ennyire zavar, hogy valaki olyan livestrong karkötőt árul, aminek az ára felével támogatja Lance alapítványát? :)

-----------
bigtétényi kerékpáros bandita

errorka képe
errorka
5 k, 2009-07-28 11:38

Jol latod a helyzetet.

- errorka

Gabika képe
Gabika
6 k, 2009-07-28 14:39

egyperces néma vigyázzállásban emlékezem most meg arról, hogy ennyire fájdalmasan érint téged ez a téma.
-----------

Hotyhogy képe
Hotyhogy
7 k, 2009-07-28 15:05

Élcelődsz, de egy feltételezett érzéketlenséggel teszed alaptalanul egyenlővé az ő elvét.

Nincs okunk azt gondolni, hogy valaki rideg és érzéketlen, és elzárkózik emberies, jótékony cselekedetektől, azért mert nem ugyanolyan módon teszi ahogy mi.

Ilyeneket ő is tehet, más módon, nyilvánosan vagy elrejtve az emberek szeme elől.

Errorka egyenes elve nekem annak látszik itt, hogy ne legyen ilyesféle adás-vétel se itt, ha másféle nem lehet.

Valami morális alapú vita tárgya lehet ez a téma, de nincs ok gúnyolódon megkülönbözni benne.

Gabika képe
Gabika
8 k, 2009-07-28 15:24

igazából csak gonoszkodni akartam, de ahogy elnézem a szmájlit lehagytam a végéről.

-----------

Hotyhogy képe
Hotyhogy
9 k, 2009-07-28 20:54

Tök rendben minden.

errorka képe
errorka
10 k, 2009-07-28 16:39

Lezarasnak, mert ennyit nem er az egesz: vettem, meghozza az eredeti oldalrol, es nem arulgatom osszevissza, hanem ha ugy itelem meg, hogy valakit erdekel a tema, akkor kap(ott, mig volt) tolem pacsiba a megmaradtak kozul.

Erzekenyen azert erint a tema, mert viccesnek tartom, amikor valaki igy menti a penzet, foleg, ha esetleg penzt is akar csinalni belole. Az ilyenek rendelik nagy tobbsegben divatbol.

- errorka

VamosVamos képe
VamosVamos
11 k, 2009-07-28 19:19

az 1 dollár a karkötőért is az Alapítványnak ment...tulképp csak a postaköltség az, amit nem ők kaptak meg (hanem a US Postal Service :) )

VamosVamos képe
VamosVamos
12 h, 2009-07-27 16:21

tőlem aztán lehet itt szidni fűt-fát, egymást meg akár engem is. ha valaki itt akarja kompenzálni, hogy egész nap elnyomják hát tegye.

Dufi képe
Dufi
13 h, 2009-07-27 16:28

Szia!

Engem érdekel a dolog, ha van rá mód akkor 2db kéne.

Olek Krupa képe
Olek Krupa (nem ellenőrzött)
14 h, 2009-07-27 16:29

ezt tudod is valamivel igazolni?

"~400 forintot pedig darabonként előre felajánlottam a Lance Armstrong Alapítványnak a jövendőbeni tulajdonosok nevében. "

Erre vágytam már rég, hogy egy olyan livestrong karkötőm legyen, ami ténylegesen alapítványos.

VamosVamos képe
VamosVamos
15 h, 2009-07-27 19:10

Oy, hát a karkötővásárlásról nem kaptam onlány számlát a papírt meg persze kihajítottam :P

De még mielőtt bárki elkezdene ízekre szedni a havonta esedékes 10$-os adományomról még megvan a számlám, amit emilben kaptam (amennyiben valaki ezt szeretné megkuksizni kérem írjon az e-mail címemre, mert nincs túl sok kedvem közzé tenni...de majd igyekszem szépen kiphotoshopozni belőle a szenzitív részleteket és akkor felteszem azt is netre)...egyenlőre a netes konfirmációról van egy screenshotom, amit itt tudtok megnézni (igen ez is az egyik donációmról van, de kicsit szétszórt vagyok, na)

http://titytinaploja.wordpress.com/files/2009/07/screenie.jpg

madárka képe
madárka
16 h, 2009-07-27 16:39

Méretet szabad kérdezni? (nekem gyerekméretűvé sikerült a csuklóm :S )

VamosVamos képe
VamosVamos
17 h, 2009-07-27 19:25

Szabad. :) Hivatalos mérete 202 mm (7.95 in) azért írom, hogy hivatalos, mert én 20cmt mértem...rajtam is kicsit lóg a cucc (le nem esik), mert a csuklóm elfelejtett nőni :))

madárka képe
madárka
18 h, 2009-07-27 22:26

Köszönöm, de nagy :( nagyon nagy :(((

Mr.Pocok képe
Mr.Pocok
19 h, 2009-07-27 17:19

2db-ot én is had stoppoljak le. Ment e-mail. KÖSZI!!!
-----------------------
1%

Gabika képe
Gabika
20 h, 2009-07-27 20:05

1 rendel, dobok mélt, köszi
-----------

newmodelakos képe
newmodelakos
21 k, 2009-07-28 10:29

ment mél tőlem is...:)

youdit képe
youdit
22 k, 2009-07-28 15:34

Írtam én is... és jó ötlet volt a plusz felajánlás, legalábbis szerintem.

Gabika képe
Gabika
23 k, 2009-07-28 15:40

nekem is sokat jelent, hogy egy ilyen alapítványnak adakozhatok ezzel a karkötő vétellel.

-----------

Krisztab. képe
Krisztab.
24 k, 2009-07-28 15:52

Kár, hogy nincs hasonló európai szervezet.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

VamosVamos képe
VamosVamos
25 k, 2009-07-28 19:26

Rászántam magam, hogy fölös energiáimat (amiből sajna egyre kevesebb van) mozgosítva közelebb hozzam a Livestrongot valamelyik magyar rák alapítvánnyal. Most lesz Dublinban egy globális Livestrongos rák talákozó. Meglássuk mi sül ki belőle.

pfm képe
pfm
26 szo, 2009-08-01 16:30

Aki keres, talál. Nekem az alábbi szervezet például sokkal kedvesebb, mint a fenti amerikai társaság:
http://devaigyerekek.hu/
http://magnificat.ro/

..bár tőlük nem kapsz szép látványos karkötőt, amit a melledre tűzhetsz és amivel fű-fa előtt dicsekedhetsz nagylelkűségeddel.

üdv:m

ui. ez nem a karkötősök céljának és értékének kisebbítése, de nekem mégis annyira képmutatóak azok a sárga izék. elnézést kérek attól, akit ez bánt.

Krisztab. képe
Krisztab.
27 k, 2009-08-04 16:31

Pont arra céloztam, hogy olyan nincs, aki az okos marketinget a hasonló célokkal egyesíti, itt Mo-on /Európában.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

dhorvath képe
dhorvath
28 k, 2009-07-28 20:01

"...mert ha csak divatból kell a karkötő..."

Hogyan kellhet nem divatból? Lehet utalni karkötő nélkül is az alapítványnak, ha valaki segíteni és nem divatozni akar. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a divat már nem divatos, mert sőt nagyon is divatban van a divatra fogékonyak körében :)

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!

VamosVamos képe
VamosVamos
29 k, 2009-07-28 20:46

már 5 éve rendszeresen utalok nekik pénzt. a Livestrong ajánlotta fel, hogy mostmár azért hozzámvágnának karkötőt is ha szeretnék. Ezzel mintegy hozzá tartozunk (mind, akik ilyen karkötőt viselnek) a harchoz, amit a rák ellen folytatnak (egyeseknek tudom ez már kissé túl szentimentális, de ez van). Ha egyet értesz az alapítvány céljaival akkor hordasz ilyet, ugyanúgy, mint a keresztény ember a nyakában a keresztet.

Plusz a Livestrong számára azok, akik ezt hordják élő reklámtáblák lettek :P

Zyzka képe
Zyzka
30 v, 2009-08-02 10:58

Nem értem miért probléma, ha valaki csak "divatból" vesz ilyen karkötőt? És utalva pfm hozzászólására is, azt sem értem miért probléma, ha valaki el akar dicsekedni fűnek-fának hogy ő adakozott. Egy csomó ember van aki divatból vagy dicsekvésből vesz pólót, nadrágot, cipőt, biciklit stb... Asszem, egyrészt senkinek semmi köze hozzá, hogy ki milyen indíttatásból vesz bármit is pl. karkötőt, másrészt az egyik ember honnan tudja hogy a másik éppen miért vette. Egyébként meg nem mindegy?

És itt (is) szeretném jelezni, hogy én is kérek ilyen karkötőt. Először nem akartam ennyire túl spirázni, de most már le írom hozzá az ideológiai hátteret is.

Nem vagyok Armstrong rajongó és abszolúte hidegen hagy az alapítványa is. Érzelmileg nem érintenek meg sem a rákos gyerek, sem a vakok, sem az éhezők, hajláktalanok stb... és még hosszan sorolhatnám, hogy mennyi szerencsétlenül járt ember sorsa nem érint és érdekel engem. Egyszerűen azért mert, nem ismerem őket. Az én ismeretségi körömben is van bőven ember akin segíthetek, ha éppen szükséges. De ez nem zárja ki azt, hogy adott esetben ne segítnék nekik akármilyen módon is, ha sikerül felkekteniük a figyelmemet. Ez a karkaötő pl. ilyen dolog.
Egyébként meg nem hiszem, hogy bárkinek is tetszene egy ilyen sárga műanyag vacak, bár attól még divatbó lehet hordani. Szerintem én is fogom hordani, mert ha véletlenül egy hozzám hasonló szociálisan érzéketlen ember megkérdezi "Mi ez a sz*r a kezeden?" és én elmondom akkor lehet hogy ő is venni fog.
Egyébként meg dicsekvésből fogom hordani. És ha valaki szóba hozza a karkötőt, akkor el fogom mondani, hogy én nem ám csak 1$-t fizettem érte, hanem még plusz 400 (NÉGYSZÁZ!!!) forintot adtam az alapítványnak. Csak azt a 2$-t sajnálom amit az Amerikai posta lenyel, mert ha azt is oda adhattam volna az alapítványnak, akkor még többet segíthettem volna :-)

pata képe
pata
31 v, 2009-08-02 11:10

azt sem értem miért probléma, ha valaki el akar dicsekedni fűnek-fának hogy ő adakozott

Ezt én se. Ha körbemész egy amerikai (nem állami) egyetem campusán, akkor mindegyik épületen tábla fogja hirdetni, ki adományozta a lóvét, és általában róla is lesz elnevezve.

Nem tudom miért elvárás az, hogy adakozni csak titokban lehet. El kell fogadni hogy egyes emberek szeretik ez hirdetni, és ha ez ösztönzi őket hogy adakozzanak akkor nem tudom mi a baj ezzel.

Amúgy meg vicces, hogy emberek megszólnak másokat, akik karkötőt hordanak, hogy minek hirdetik, közben meg ők is beírogatják ide hogy ki másnak adakoztak, csak ők persze nem olyan hivalkodók hogy hirdessék :-)

Loos képe
Loos
32 h, 2009-08-03 02:09

Na ezzel aztán... ...nna! Tulajdonképpen izé, ez eléggé ideologyális. Mememe mennyi az EQ-d? Ne haragudj már hé!

Zyzka képe
Zyzka
33 h, 2009-08-03 08:34

Azt hogy adott esetben, esetleg alacsony az EQ-m, és én még tudok is erről, valószínűleg a magas IQ-mnak köszönhetem :-)
Egyébként meg hö, nem haragszom :-)

dhorvath képe
dhorvath
34 p, 2009-07-31 16:15

Mostanában szívszorító blog:

http://www.fatcyclist.com/

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!

Krisztab. képe
Krisztab.
35 p, 2009-07-31 16:57

Tényleg az :( De jó, hogy otthon lehet az asszony legalább...

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

Souljah képe
Souljah
36 szo, 2009-08-01 15:24

Én egy egész csomaggal szeretnék rendelni, ehhez kéne segítség. Azt sikerült kiderítenem, hogy mennyi a szállítás international parcel-ként. Viszont az nem tartalmaz se adót, se vámot, se semmit. Nem tudná valamelyikőtök megmondani, hogy összesen mennyibe kerül a 10 db-os felnőtt csomag?
Előre is köszi!

BluesD képe
BluesD
37 h, 2009-08-03 00:35

Itt tudsz 600-ért venni darabonként ha az jó:
http://www.lionsport.hu/catalog/product_info.php?cPath=448&products_id=7...

Souljah képe
Souljah
38 h, 2009-08-03 01:40

Köszi szépen, de nekem a 10-es csomag kéne :)
Másik meg az, hogy Twitter-en megkérdeztem a Livestrong-ot (http://twitter.com/livestrong) és ők sem tudták, hogy kapnak-e pénzt azok után a karkötők után.

VamosVamos képe
VamosVamos
39 k, 2009-08-04 14:17

bizony azok vacak másolatok, amit a lionsport árul :(. Látszik a csomagon magas a felső sárga rész, az eredetinek köbö fele akkora az a része.

Sajna abban nem tudok segíteni, hogy a vám és adók mennyit adnak még hozzá a csomaghoz, mert nekem ajándékként küldik ki (ami ugye nem adóköteles :P) ... kéretik nem belémkötni az illegális módszer miatt :)))

BluesD képe
BluesD
40 k, 2009-08-04 14:42

Nézd meg jobban a zacskóját. Nem vacak másolat, teljesen eredeti. Ha kéritek, lefényképezem a zacskóját és belinkelem.
Amúgy ez hasznos lehet:
http://www.operationgadget.com/2004/12/telling_the_dif.html

VamosVamos képe
VamosVamos
41 k, 2009-08-04 15:07

A hátulját fényképezd le légyszives a zacsinak ;).

Az LAF (livestrong) általában tud a hivatalos dílerekről, én is kérdeztem, és a lionsportról még életükben nem hallottak...fura.

Én ilyeneket kapok:
http://picasaweb.google.co.uk/00titti/LAF#5366077636681670482

BluesD képe
BluesD
42 k, 2009-08-04 15:07

Nem hiszem hogy minden hivatalos helyről tudnak. Amúgy lehet hogy a Lion azt csinálja, hogy 10-es csomaggal (vagy nagyobbal) rendel a LAF-tól és úgy adja el itthon.
Kép:
http://jazzmuhely.uw.hu/livestrong.png

Souljah képe
Souljah
43 cs, 2009-08-06 02:31

Eredetinek tűnik, de picit akkor is gyanús, hogy nem tudnak róla... =/