Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Gabika képe

Szerinted rasszisták a

Szerinted rasszisták a Fradi kopasz drukkerei?
http://www.ftc.hu/pictures/1370-player-7-big.jpg
-----------
bigtétényi kerékpáros bandita

2
brozer képe

Én nem általánosítok

Én nem általánosítok egy kopasz drukker alapján :)

3
Gabika képe

most van egy pakisztáni

most van egy pakisztáni játékosunk is. :)

-----------

4
stp1 képe

imádom a szurkolók T/1.ben

imádom a szurkolók T/1.ben elmélkedését. :D

6
vaandor képe

Családi

Családi kör...
http://www.youtube.com/watch?v=wSDh94eQTAk

- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."

7
Cseya képe

Csinos feketenépek.

Csinos feketenépek.

8
Cseya képe

Jó vicc, ott a

Jó vicc, ott a Stop-jelzés, hogy ennyi is elég volt az ilyesmiből.

9
brozer képe

de az piros-fehér

de az piros-fehér

10
stp1 képe

FAIL :D (kb. mint múltkor a

FAIL :D

(kb. mint múltkor a skinhead gyerek Krav-Magán, kicsit mosolyogtam csak meg :) )

11
fixy67 képe

Szerintem a többség

Szerintem a többség hajviselettől függetlenül az.
De láttam már néger hülyegyereket horogkeresztes pólóban (igaz, csak fényképen) :D
Arról nem beszélve, hogy a legtöbb rasszista azzal szokott úgymond védekezni, hogy neki vannak cigány/zsidó/etc haverjai is. ;)

Hehh... most nézem, hogy kicsit régi kérdésre reagáltam. :)

12
Maxforce képe

Ezek igencsak érdekes

Ezek igencsak érdekes szerkezetek. :D
http://csubakka.hu/?p=14625
http://csubakka.hu/?p=14251

13
IPG képe

via failblog

14
Wilika képe

Nem tudja valaki, hogy Selle

Nem tudja valaki, hogy Selle SMP Strike TRK vagy szimpla TRK Man nyerget hol lehet nálunk kapni? (egy pécsi boltot találtam, ahol 15k-ért adják)

15
Zizz71 képe

Tudna valaki VI. kerületben

Tudna valaki VI. kerületben jó hentest ajánlani?

Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Trek 3700 zöld-fehér-virágos
MK-Kelet Pest :)

16
Wilika képe

Hát jó turkálókat? :D

Hát jó turkálókat? :D (Buda, Pest belvár, vagy kijjebb is)

18
Hotyhogy képe

Eggyet monggyon meg nekem

Eggyet monggyon meg nekem valaki. Vagy te, ha tudod. Budapest tele van "Minőségi Angol Használt Ruhák" boltjaival.

Piros-fehér-kék zászlós kirakatok vannak majdnem mindenhol. Honnan van annyi minőségi használt angol ruha, én nem tudom, csak töprengek. Az új kínai ruha nem jobb, nem minőségibb? :-)

19
adamekp képe

Kérdés még, hogy a

Kérdés még, hogy a skótoktól vagy a írektől nem jön-e ruha (ld. Union Jack).

20
Hotyhogy képe

Igen, a több keresztes

Igen, a több keresztes zászló valóban ilyen kérdést vet fel. Bár, a Union Jack többből áll mint csak színek és keresztek amiket rosszul, a részletekre figyelmetlenül másol egy minőségi használt angol ruhaboltos. :-)

http://www.jdawiseman.com/papers/union-jack/union-jack.html

22
Hotyhogy képe

Érdekes. Nem fogok azért

Érdekes. Nem fogok azért felderítésbe kezdeni ma még újságolvasás és ebéd előtt, de kíváncsivá tett engem ez a beszerzés meg piac dolog.

Magamból és szélesebb ismeretségi körömből kiindulva, azt az általánosnak hitt gyakorlatot ismerem, hogy az ember batyuba szanálja időnként egy bála használt ruháját és ott hagyja a batyut az Oxfam vagy rákkutató jótékonysági boltban, vagy zárás után annak ajtajában.

Lényeges megjegyezni való, hogy az az ajtóban hagyott adomány nem elveszett dolog, nem magára hagyott dolog, hanem egyértelműen egy célra lehelyezett érték, aminek jogtalan eltulajdonítása lopás, vagyis büntetendő bűncselekmény.

Aztán ezekből a speciális kiskereskedelmi boltokból újraeladásra kerülnek azok a használt ruhadarabok és mások veszik magukra az inget, a cipőt, a gatyát.

A befolyó összeg bizonyos hányada ekképpen a boltos haszna, és egy másik rész kerül a hivatalosan bejegyzett és állami ellenőrzés alá tartozó, engedélyezett jótékonysági szervezetek kezelésébe. Onnan aztán az a pénz az afrikai éhező kisgyerek vagy a rákos beteg megsegítésére jut.

Kíváncsi lennék, hogyan folyik ez a másik, magyarországi használt angol ruha beszerzés, ha ugyan az az áru valóban "használt angol ruha"... S hogy ott is rákos meg éhező emberek részesülnek e a befolyó összegekből?

24
dendru képe

Menj máár ez egyszerű!

Menj máár ez egyszerű! Minőségi angol kirabolt turistákról! :-)

-"Elnézést a környezetszennyező netezésért"-

25
Hotyhogy képe

Én sajnos nem. De rossz nem

Én sajnos nem. De rossz nem jó? Vagy jó más kerületben? :D

26
Gabika képe

http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?v=4p9qTJBZeis
-----------

27
uwja képe

feb! ha még mindig

feb!
ha még mindig érdekelnek a dolgok, amiket lebontottam a bringámról kérlek jelezd! (ha nem azt is :D )
köszi.
:)

28
feb képe

Hopsza, ezt csak most

Hopsza, ezt csak most olvastam.
Aktuális még?

Legközelebb inkább a kapcsolaton keresztül üzenj!

29
Hotyhogy képe

Idióták berregtetik,

Idióták berregtetik, idióták engedélyével, egymotoros sz@raikat Budapest fölött.

Ezek kockáztanak, mert lepottyanhatnak az égből amivel kárt és sérülést okozhatnak ártatlan embereknek. Nagy felelőtlenség így pilótáskodni már megint.

30
Wilika képe

Ahogy azt faszbukon is

Ahogy azt faszbukon is írtam már:
"Óriásmajmokat a Lánchídra és a Parlamentre!"
http://www.youtube.com/watch?v=1qBA750YNiE#t=3m2s

31
boci képe

szólj a politikusoknak,

szólj a politikusoknak, hogy mászanak ki az épületre...

Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
3:-O

32
Wilika képe

Azok aprómajmok, és

Azok aprómajmok, és talicskában utaznak...

33
Gabika képe

“Bobby Davison, szépen

“Bobby Davison, szépen kérünk, bocsájts meg!”

-----------

34
Gabika képe

Színesítsd az

Színesítsd az életed!
http://www.youtube.com/watch?v=Mlpwh6TR4wk

van ennél lejjebb?

-----------

35
Hotyhogy képe

Nem ismerem. Ő egy

Nem ismerem. Ő egy rendőrlány?

36
Gabika képe

Én sem ismerem,

Én sem ismerem, elméletileg ez egy Erste Bank reklám.

-----------

39
feb képe

OFF? nem is tudom: Jelenleg

OFF? nem is tudom:

Jelenleg 64 felhasználó és 1011 vendég van a webhelyen.

40
. képe

2 érdekes

41
Lathor képe

A tej legalább

A tej legalább finom:)
viszont egészségtelen.

42
lajhár képe

Na, Szendi Gábor gyalázás

Na, Szendi Gábor gyalázás topik.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/tej.htm

Próbáltam végigfutni, és aholkapásból volt ötletem, írni valamit.

A gyermek és a tej

De az embernek van saját tejcukorbontó enzimje, függetlenül a baciktól. Erről itt nincs szó... pedig enélkül nem lehet tejcukrot bontani,baci ide vagy oda. Övé a főszerep.

Cukorbaj

Jogos, szoptatni kell. Enek semmi köze ahhoz, hogy elégséges anyatejjen nevelt gyerek késöb és akkor ne ihatna tehéntejet.

Rák

Teljesen szar összevetni Ázsiát Európával. Más genetika, más táplálkozási szokások,más átlagéletkor és korélatfa.Ázsia nag részén az emberek nem érik meg azta kort, amelyben egy átlag európai prosztatarákot kap. A jóléti Ásziai társadalmak (Japán) életmódja kb. 100000 dologban eltér Európától, nem csak a tejben. A kölönböző rákkeltő anygok előrángatása közönséges demagógia. Ez nem a tej hibája, hanem a tejiparé. Ugyanezek az anyagok mindenféle növényi és állati eredetü kjában benne vannak, nem csaka tejben.
A leukémiás statisztika naggyon furcsa. Elöszöris,egy meglehetősen ritka leukémiafajtáról van szó, mások kb. ezerszer gyakoribbak. Tehát az idösödő nyugati népesség jellemzően B sejtes krónikus leukémiában szenved, akkor hogy a lófaszba függ már össze az állítólagosan a sokkal ritkáb t-ALL-t okozó tejfogysztás ezzel? HAZUDIK!!!Ehhez még ennyit: http://en.wikipedia.org/wiki/Bovine_leukemia_virus A nyers tejet ivók körében nem találtak átfertőzéseket...

Csontritkulás

Minden müvelt ember tudja, hogy a mozgás a csontritkulás legjobb ellenszere. Ha valaki mozog, akkor állítólag számit a kálcium és D-vitamin bevitel, ha nem, alig.
Mi van, ha azért gyakoribb a tejfogyasztó nők körében a csonttörés,mert ők eleve azért kezdtek tejet inni,mert szól a doki,hogy csontritkulás van?
Mi garantálja a minta homogenitását? (a két csoport csak tejfogyasztási szokásaiban különbözik). Vegáknál azért ritkább talán a csontritkulás, mert nyugati vegák általába egészségtudtosabban élnek,mint a nem vegák (általában, nyilván kivétel mindenhol akad.) Mi az, hogy a fehérje KIOLDJA!?!?!?! Talán illene leírni valami mehanizmust, lehetőleg megnevezve az impaktfaktoros lapot, amelyben ezt leírták.

Szívbaj
Igen, a sok tejzsir árt. Ezért ajánlott a tej és tejtermékek mértékletes fogyasztáss. Ahogy MINDENBEN ajánlott a mértékleteség. Ugyebár. Megint elöszedi a nagy érvet a kultúrális különbségek figyelmen kívül hagyásával.... Ahol magas a tejcukorintolerancia, ott jellemzően soka távol keleti. Akik nem azért ritkában szívbetegek és csontritkulásosak mert nem isznak tejet, mert még sok mást is máskép csinálnak, kávé, pia, foszforsavas üdítők, kaja...

Tej+ember

Ismét furán nézek: a laktáz enzimet nem bacik termelik, hanem az emberi vékonybél sejtjei. Tények, bazzmeg tények. Aki ilyesmiről ír, annak ezt illene tudni. Ha tényleg csak a bacikon múlna, simán meglehetne szüntetni a laktóz intoleranciát azzal, hogy valaki baktériumkultúrával újraoltja magát, szájon át. Hja.

A gennysejt, mint már mondtam, nem azt jelenti, hogy valami fura sejt, ami a gennyet alkotja. Ez a granulocita, a leggyakoribb fehérvérsejt. Amiből rengeteget fogyasztunk bármiféle hús vagy vérkészítménnyel. Az hogy granulociták vannak a tejben,nem azt jelenti, hogy gyenny van benne, basszus!

Egybevetve: Egy cikkre sincs korekt hivatkozás (ki,melyik lapban, milyen címen irta meg) az igazán merdek állításoknál még egy név sincs.Ja bocs, link van, csak nem található MUHAHAHAHAHAHa!!! bár valami notmilk oldalra mutatnak, nyilván az sem az autentikus forrás. Az mondjuk egy Nature, vagy Blood, stb. cikk lenne. Ez egy összeollózott nagy szar szvsz. demagóg, és tények híján állít sokmindent. Ebből számomra ne derült k, hgy a tej VALÓJÁBAN egészséges-e, vagy sem.

Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

43
gex képe

Ja bocs, link van, csak nem

Ja bocs, link van, csak nem található MUHAHAHAHAHAHa!!!
a linkek, csak neked: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

további olvasnivaló: Tej: élet, erő, egészség? (1 2 3 4 5)

44
lajhár képe

Ezek jobb cikkek. H akarod,

Ezek jobb cikkek. H akarod, hidd el... nincs kapacitásom rá, hogy minden szarnak utánanézzek. Minden esetre anépesség 70%-a tuti nem laktózintoleráns. És attól meg agylobotkapok, hogy valakinek elsavasodik a vére. Mindenhl ezt akurva elsavasodást írják, csak azt nem értem, hogyan. Az embernek egy elég bonyolult foszfát puffer rendszer tartja igen szük határok között a vér PH-ját. Ha ebből a tartományból kilép az érték,az gyors halálhoz vezet. (ebben a pillanatban kérdeztem meg erről egy dokit, aki nagydoktor, és vérlvadással, vérképzőszervi betegségekkel foglalkozik. Megerösített).Szóval ez a lugosítás, ez is elterjedt a köztudatban, mint valami járvány, de ki járt ennek utána?

"semmilyen állat nem issza másik tejét, semmilyen állat nem iszik tejet felnötkorban"
továbbá. semmilyen állat:
-nem süt
-nem főz
-nem hord cipőt
-nem füszerez
-nem "sportol"
-nem hord ruhát
-nem használ miliárd piperetterméket
-nem vágja, igazítja szörzetét
-nem gyakorol önmegtartóztatást különböző területeken
-
-
-
-
Érdekes érv az, hogy valami azért feltétlenül rossz, mert csak az ember csinálja. Civilizációnk ilyen dolgokra épül. Hmmm, akkor lehet, hogy mégis igaz az egész?

Ádám

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

45
urga képe

redsoil 15 Új k, 2009-09-29

redsoil 15 Új k, 2009-09-29 11:24

Én olyan kis csippet szeretnék a bőröm alá, mert akkor nem kell magammal vinni személyit, és ha elvesznék, állambácsi a müholdjai segítségével bárhol megtalálhat. Meg szeretnék térfigyelő kamerát a minden lakás minden helységébe. Mert ez ellen csak az tiltakozik, akinek TITKOLNIVALÓJA van...
Na jó, ez már kicsi tOFF.

Meglesz, ne félj!

addig is, itt van a chip kártyával működő tömegközlekedés:

A tömegközlekedés a világ egyik legkorszerűbb fizetési rendszerét, az Oyster névvel jelölt chipkártyás rendszert használja, habár még léteznek hagyományos papíralapú jegyek is. ... A papír alapú jegyek 2006-tól lényegesen drágábbak mint az Oyster-t használók viteldíjai, egy hetes londoni tartózkodásnál már megfontolandó egy Oyster Card kiváltása, ez 3 GBP letét ellenében a metró jegypénztárainál lehetséges. Az Oyster a feltöltőkártya elvén működik, először fel kell tölteni egy összeggel és az utazásokkor ebből vonja le a rendszer a viteldíjakat. Egy napon belüli többszöri utazás után, ha a viteldíjak összege elérte az érintett zónákra, közlekedési eszközökre és napszakokra vonatkozó napijegy árát, nem vonódik le további összeg (Daily price capping).

http://hu.wikipedia.org/wiki/London_t%C3%B6megk%C3%B6zleked%C3%A9se

Bp-en is ilyet akarnak bevezetni...

Marad a bicikli!

(és nem, nincs titkolnivalóm...)

46
Kuku képe

Egy valamire jó a válság:

Egy valamire jó a válság: az egészségünkre
privátbankár 2009. október 3. 09:45:00

A súlyos gazdasági helyzet a múlt század húszas-harmincas éveiben jelentősen javította az életkilátásokat az Egyesült Államokban - a meghökkentő adatokat ismertető tudományos vizsgálat eredményeit a Proceedings of the National Academy of Sciences legújabb száma közölte.
Az egész világon végigsöprő gazdasági válság 1930 és 1933 között súlyos helyzetet teremtett az Egyesült Államokban. José A. Tapia Granados és munkatársai most megvizsgálták, hogy milyen módon és mértékben változtak ebben az időszakban az egészségügyi viszonyok, az életkilátások.

Az átfogó tanulmányban meglepő adatok olvashatók. Az 1929-tól 1932-ig terjedő időszakban mind a férfiak, mind a nők várható élettartama 57,1 évről 63,3 évre növekedett a fehér és fekete bőrűeknél egyaránt. A halálozás mértéke valamennyi korcsoportban kifejezetten csökkent. Az is egyértelmű változás volt, hogy ezekben az években az egészségügyi helyzet általánosan javult.

Az eredmények még elgondolkoztatóbbak, amikor azokat a gazdasági fellendülés éveihez hasonlították. A múlt század elejének gazdaságilag jó időszakában, a korai húszas években, illetve a nagy depresszió lezajlását követően a halálozás lényegesen fokozódott. A válság kritikus éveiben a halálozás csak egyetlen okból növekedett: sokkal többen lettek öngyilkosok, mint az előző években. A kutatók eredményeik magyarázatára több elméletet is fölsorakoztattak.

Gazdasági pangás idején, illetve a gyors fejlődés közben a munkakörülmények különböznek - mondta Granados. Gazdasági növekedéskor a munkahelyeken a munka tempója gyorsul, a munkáltatók sokkal többet kívánnak meg az alkalmazottaktól, akik ezért gyakorta túlóráznak, és növelik a teljesítményt. Ez fokozott stresszel jár, ami legtöbbször a dohányzás és az italozás fokozódását is maga után vonja.

A fellendülés éveiben gyakoribb a munkahelyi baleset is. Ezt a kutatók azzal magyarázzák, hogy sok gyakorlatlan ember áll munkába, akik könnyebben szenvedtek balesetet. A feszített munkatempóban élők általában kevesebbet pihennek, ami szintén növeli a gazdaság fölfutásának veszélyeit. Válságban a lakosság mérhetően többet alszik, és a közhittel ellentétben az emberek ilyenkor kevesebb cigarettát és alkoholt fogyasztanak, mint a jómódú időszakban - ez pedig jót tesz az egészségnek.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

47
Kuku képe

Egy valamire jó a válság:

Egy valamire jó a válság: az egészségünkre
privátbankár 2009. október 3. 09:45:00

A súlyos gazdasági helyzet a múlt század húszas-harmincas éveiben jelentősen javította az életkilátásokat az Egyesült Államokban - a meghökkentő adatokat ismertető tudományos vizsgálat eredményeit a Proceedings of the National Academy of Sciences legújabb száma közölte.
Az egész világon végigsöprő gazdasági válság 1930 és 1933 között súlyos helyzetet teremtett az Egyesült Államokban. José A. Tapia Granados és munkatársai most megvizsgálták, hogy milyen módon és mértékben változtak ebben az időszakban az egészségügyi viszonyok, az életkilátások.

Az átfogó tanulmányban meglepő adatok olvashatók. Az 1929-tól 1932-ig terjedő időszakban mind a férfiak, mind a nők várható élettartama 57,1 évről 63,3 évre növekedett a fehér és fekete bőrűeknél egyaránt. A halálozás mértéke valamennyi korcsoportban kifejezetten csökkent. Az is egyértelmű változás volt, hogy ezekben az években az egészségügyi helyzet általánosan javult.

Az eredmények még elgondolkoztatóbbak, amikor azokat a gazdasági fellendülés éveihez hasonlították. A múlt század elejének gazdaságilag jó időszakában, a korai húszas években, illetve a nagy depresszió lezajlását követően a halálozás lényegesen fokozódott. A válság kritikus éveiben a halálozás csak egyetlen okból növekedett: sokkal többen lettek öngyilkosok, mint az előző években. A kutatók eredményeik magyarázatára több elméletet is fölsorakoztattak.

Gazdasági pangás idején, illetve a gyors fejlődés közben a munkakörülmények különböznek - mondta Granados. Gazdasági növekedéskor a munkahelyeken a munka tempója gyorsul, a munkáltatók sokkal többet kívánnak meg az alkalmazottaktól, akik ezért gyakorta túlóráznak, és növelik a teljesítményt. Ez fokozott stresszel jár, ami legtöbbször a dohányzás és az italozás fokozódását is maga után vonja.

A fellendülés éveiben gyakoribb a munkahelyi baleset is. Ezt a kutatók azzal magyarázzák, hogy sok gyakorlatlan ember áll munkába, akik könnyebben szenvedtek balesetet. A feszített munkatempóban élők általában kevesebbet pihennek, ami szintén növeli a gazdaság fölfutásának veszélyeit. Válságban a lakosság mérhetően többet alszik, és a közhittel ellentétben az emberek ilyenkor kevesebb cigarettát és alkoholt fogyasztanak, mint a jómódú időszakban - ez pedig jót tesz az egészségnek.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

48
Hotyhogy képe

Egy elgondolkodtato kerdes

Egy elgondolkodtato kerdes merult fel bennem. Lehet biciklire is rokkant kartyat kapni?

Igy, ha valaki eladja az autojat amihez rokkant kartyaja van, es vesz helyette egy biciklit, akkor ervenyes marad ahhoz is a rokkant kartyaja?

Kulonben, pontosan mire jogositja fel egy rokkant kartya annak torvenyes hordozojat?

49
Don Kartács képe

"Egy elgondolkodtato kerdes

"Egy elgondolkodtato kerdes merult fel bennem. Lehet biciklire is rokkant kartyat kapni? "

Csak akkor kaphatsz,ha még nem vagy nyugdíjas.
http://www.meoszinfo.hu/hir_0184.php

„Aurea mediocritas"

50
adamekp képe

Shag említette a

Shag említette a Hungáriás topikban, hogy nincs 56-os villamos. Érdekességként mondanám, hogy ugye kultikus jelentéssel bírt a száma, bár ezt tudtátok. Éppen ezért még érdekesebb, hogy a történelmi kontextus miatti számmegtartást egy laza mozdulattal múlttá lehetett tenni, hiszen a 61-es Hűvösvölgyig való meghosszabbítása helyett az 56-ost is lehetett volna a Móriczig küldeni, ahogy küldték például Budafokig, mégsem tartották meg ezt a sokaknak fontos járatszámot.

51
Cseya képe

Pedig 56-os vili és busz

Pedig 56-os vili és busz még a gommunizmusban is volt.

52
adamekp képe

Hát épp ezaz, hogy nem

Hát épp ezaz, hogy nem merték megszüntetni. Most meg átnevezik a buszt, bedobják a beduguló Városmajor utcába*, majd megszüntetik. (Helyette jár a 29-es és 129-es.) Az egyetlen, ami mindebből megmaradt, az a 956-os éjszakai, ami viszont legalább Pécelig elmegy.

*ami vicces volt, az a 28-as átnevezése és s Szilágyira való átküldése után a Városmajoron közlekedő 128-as és 256-os; gondoltam, hogy majd az 512-es is itt fog járni... :)

53
Lathor képe

-984. -Kerekítsük

-984.
-Kerekítsük 1024re.

54
adamekp képe

Ezt így ismertem: Két

Ezt így ismertem:
Két informatikus beszélget:
- Te, adjál már kölcsön 1000 forintot.
- Jó, de adok 1024-et, hogy kerek legyen...

55
Lathor képe

10 féle ember létezik a

10 féle ember létezik a földön, van aki ismeri a bináris számokat, valaki nem :)

Gondolom nem új, de ha már szóban nem lehet előadni legalább itt kiélhetem magam :)

56
adamekp képe

Háromféle ember létezik a

Háromféle ember létezik a földön: aki tud számolni és aki nem.

57
mcysh képe

a Moszkva térig jár az

a Moszkva térig jár az 56-os busz, sok az ellenőr, rég nincs kalauz
===
bácsi a biciklin

58
adamekp képe

99 óta nincs már fekete

99 óta nincs már fekete 56-os.

59
tgz képe

Ezen jót derültem az

Ezen jót derültem az imént. Tény, hogy egyiket se szeretem, de az alázós reklámok néha nagyon bejövősek tudnak lenni. :)

- - - - -
Ha a metrón Nightwisht énekelek, mindenki bolondnak néz. Ha bicajozom, akkor is. Az a jó a kerékpározásban, hogy nyugodtan énekelhetek közben Nightwisht, emiatt nem leszek hülyébbnek nézve.

60
uwja képe

nézi valaki a Bálnák

nézi valaki a Bálnák háborúját (az Animal Planeten szerdán 9től, és vasárnap 10től) ?
szerintem nagyon jó, bár elszomorító is.

61
Mr.Saint képe

Pár éve, talán 2 éve

Pár éve, talán 2 éve volt egy blogon egy remek írás a futárokról írt 10 pontos jellemzés. Pl. télen mire levetkőzik elalszom... hétvégente vagy bringát szerel, vagy versenyzik...

Nem tudja valaki merre van a web mély bugyraiban? Guglizgattam, desehogy sem leletem meg.

62
stp1 képe

merre lehet pata?

merre lehet pata?

63
Kovács képe

Plusz egy hsz, gyakorlom a

Plusz egy hsz, gyakorlom a html linkelést ;)

---
Piros punk fixi, kék Timbuk2/kék kétvállas. A Hajtás Örök, rakjátok meg! (Akár sörrel is ;)

64
Kovács képe

html linkelést szerk.>

html linkelést szerk.> :D

---
Piros punk fixi, kék Timbuk2/kék kétvállas. A Hajtás Örök, rakjátok meg! (Akár sörrel is ;)

65
Kovács képe

Csak nem megy ez :D Na most

Csak nem megy ez :D Na most jó.

---

66
Hotyhogy képe

Jó bagolydoktoroknak,

Jó bagolydoktoroknak, Hédinek és Madamnak jelentem:

Jajveszékelő huhogásomra alig tizenöt perccel rá, engem már bagolymentőautóval kellett vigyenek bagolykórházba, borsszem nagyságú bagolyvesekövemet megállapítani.

Köszönöm a jó tanácsokat és a táv-diagnózisokat. Most egy ideig nem fogok tudni bagyolykodni mert hajtani kell kifelé a sziklaképződményt. Asszem sörrel fogom. :-)

Más. Az ötletes bagoly blog után nem lenne jó egy tyúk és kakas blog is, amin csak hajnal négytől délután négyig vehetnének részt korán kelő, korán nyugvó tyúkok és kakasok?

Vagy, még egy medve blog is, ahol Decembertől Februárig csak horkolást jelezhetnének be a medvék? :D

67
Törölt felhasználó képe

Remélem jobban vagy! Ezek

Remélem jobban vagy! Ezek szerint sajnos a vesekő-vesegörcs diagnózisom egészen talált. (Azóta NoSpa mindig van nálam.)

Kakas blogot indítsanak a kakasok (csak szépen halkan!), talán még be is nézek néha oda, ha a Bagoly-túra miatt lekésem a bagoly-blogot. :-) Bár az összes többi blog nekik szól, ők írják...

68
Hotyhogy képe

Jobban vagyok, köszönöm.

Jobban vagyok, köszönöm. Teljesen tudományos alapú gyógykezelés alatt állok, és ez a fontos.

Emmellett jó volt az élvezeti kuruzslás vigalmi negyedében is körülnézni a cybertérben, heccből, végre egy szabad légkörben, közgazdászok szeszélyes cenzúrája nélkül.

(Kiknek szex ipar és kábítószer kereskedelem adóztatható, rendes államgazdasági forrás, de jaj, társalgás csalánteáról vagy köpölyözésről, az tilos!) :-)

69
lajhár képe

Sziasztok! Sérült

Sziasztok!

Sérült papírpénzt (forintot) hol cserélnek be?

Ádám

70
Gabika képe

a szakadt bankjegyek

a szakadt bankjegyek díjmentesen becserélhetőek a postán és a hitelintézeteknél, viszont ha hiányos, akkor azt már nem vágom.

░▒▓███████████████▓▒░
Te is sörrel rakod? :P / Mindenkinek jár saját focicsapat. / Rendelj Te is Ubuntut!

71
Cseya képe

Nagyon kígyó.

72
Törölt felhasználó képe

Béééééémeeeg...

Béééééémeeeg... ANYÁD!!!!
(ezt a kígyónak mondtam)

73
Gabika képe

[összef0sta

[összef0sta magát]

░▒▓███████████████▓▒░
Te is sörrel rakod? :P / Mindenkinek jár saját focicsapat. / Rendelj Te is Ubuntut!

74
Kovács képe

Éreztétek már, hogy egy

Éreztétek már, hogy egy xD elektromos autó leszorít titeket gyorsuláson a kopaszin este? Nem jó ám. De így is nyertünk kétkeréken.

---
Piros punk fixi, kék Timbuk2/kék kétvállas. A Hajtás Örök, rakjátok meg! (Akár sörrel is;)

75
Gabika képe

te a kopaszin bent a

te a kopaszin bent a gyalogosok közt, Őket kerülgetve kerékpározol? :D

░▒▓███████████████▓▒░

76
Kovécs Fixista sietvén képe

Este volt, Te, kilenc óra

Este volt, Te, kilenc óra fele! :D

Egyébként ha van bent, akkor hol a kint? 0_?

77
Gabika képe

Te, és este kilenckor

Te, és este kilenckor szabad ilyet csinálni a kopaszin? :D

ha lemegyek és bemegyek, akkor bent vagyok, de mégis kint, mert az nem bent, de hát bementem....fu most összezavarodtam. :D

░▒▓███████████████▓▒░

78
IPG képe

Miért? Holnap reggelire

Miért? Holnap reggelire ebéd lesz a vacsora?

IPG
Olajzöld Trek 520 :o)

79
Kovács képe

Miért, nem szabad?

Miért, nem szabad? (A)

---
Piros punk fixi, kék Timbuk2/kék kétvállas. A Hajtás Örök, rakjátok meg!

80
Névtelen3 képe

Akkor vagy te, vagy egy

Akkor vagy te, vagy egy hozzád hasonló f a sz p a r a sz t ütötte el majdnem a 14 hónapos totyogó lányomat ott.

81
Kovács képe

Édes-kedves

Édes-kedves Névtelen3!
Este 21 (azaz kilenc) órakor ott sétáltatod felügyelet nélkül a 14 hónapos totyogó lányodat ott?
Én nem voltam, arról tudnék, mert ha tömeg van, nappal, nem rakom ott. Illetve hozzám hasonló annyiban lehet, hogy biciklizik. A természetbe (Kopaszi-gát) nem AUTÓVAL megy ki, és ott gyalogol, hanem kerékpárral, és ott kerékpározik. (Láttam olyat, aki kivitte a biciklit, érted baszd meg, AUTÓVAL VISZI A BICIKLIT!!!...)
Az a helyzet siralmas. Mondjuk anyám szeretett engem annyira, hogy vigyázzon rám, és ne másnak kelljen figyelnie, hogy ne üssön el átlag 13 kölyköt, akiket a szüleik, miközben pofáznak, nyugodtan hagynak az úton játszani. Nem a játszón, hanem az úton. Ahol járnak. Gyalog, kerékpárral, sőt, akár hiszed, akár nem, néha még bizony autóval is. Sőt, mit is ne mondjak, a karbantartók olyan ikszdéjei is ott járnak, amit most lusta vagyok belinkelni Neked, de megtettem az első hsz-ben.
Szóval csak egy tanács: Ha más nem vigyáz a gyerekedre, Neked kell megtenned. Optimális, hogy ha Te is, és a többi közlekedő is, de mivel nekik nem kötelességük, és nem érzik úgy, ez okból kifolyólag, drága barátom, neked kell, bizony.
(Én is le/elrángatom a családtaglaimat, velem levőket az útból, bringaútról, stb.)
Azért remélem, válaszolsz!
Szívélyes üdvözlettel:
Kovács
(Név és cím a szerkesztőségben, illetve a 'kapcsolat' címszó alatt, melyet bejelentkezve elérsz.)

Ps: Hogy nézett ki az illető kerékpáros? (Aki ekkora köcsög tud lenni, nem valószínű, hogy cmreges, a kopaszin kurva sok a divat/garázs/hétvégi/vitrinbringás.)

82
Törölt felhasználó képe

Jó, akkor legközelebb, ha

Jó, akkor legközelebb, ha autóval, esetleg teherautóval megyek legázollak az útról: miért nem vigyáztál magadra?

Simán lehet CM-en regisztrált az aki járdázik, piroson megy át gyalogosok között, lerugja az autós visszapillantóját etc.

Szóval, fékezzél.

83
Kovács képe

Hogyhogy fékezzek? Mikor?

Hogyhogy fékezzek? Mikor? Ezt mire írod most válaszul?
Igaz, tényleg lehet. De a cmről nekem az a nagy átlagos tapasztalatom, hogy itten főleg rendes bringások vannak. (Én külön eset vagyok. Az etikettet, és az íratlan szabályokat mindig betartom. Az autós nem haver, de gyalogost nem zavarok.)
Igen, az első hszemben ezt írtam pont, csakhogy nem panaszképpen. És hiába gázolt le, vigyáztam magamra. Én kérek elnézést.

A gyerekemre pedig vigyáznék. Öcsém is gyerek, rá is szoktam. És másra is. De ha a két szőke anyuci, miután mlmercivel megérkeztek, cseveg úzközépen, közben a két-hátom kisgyerek felügyelet nélkül rohangál, amerre lát. A kicsik nem tudnak magukra vigyázni, az anyukának kéne, nekem /bármilyen bringásnak/ meg meg kell oldanom a helyzetet. (Skid, kerülés, fék, utána tényközlés anyucinak.)

(Négykerékkel csak külön engedéllyel mehetsz be.)

---

84
adamekp képe

Tálalós kérdés: marla

Tálalós kérdés: marla aláírásában a 'mosolygó' állapothatározó vagy alany? A helyes megfejtést beküldők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

;)

85
Törölt felhasználó képe

Alany. Ez egyértelmű.

Alany. Ez egyértelmű. :-)

86
adamekp képe

Dear madam, nyereményét a

Dear madam,

nyereményét a marla kereskedőház adja át.

Sincerely yours,
adamekp

87
Törölt felhasználó képe

Repesve várom, hogy

Repesve várom, hogy személyesen megismerjem a szexi mosolygóst! :-)

88
Krisi képe

vettem munkavédelmi

vettem munkavédelmi ruházat boltban (kösz a tippet Wilmos) szemüveget, mert az nekem jó, így nem esik a szemembe aeső meg hó. Jaés narancsárgában látom a világot, tökjól felerősíti a fényeket, ajánlom mindenkinek.
Meg vettem ma 16 darab vastag térdzoknit is, szóval jöhet a tél, wáháhá!

89
Wilika képe

Meghát istenes, hogy se

Meghát istenes, hogy se nyáron a cserebogár, se télen a fagy nem megy a szemedbe. :)
Nem akarom, hogy télen egyszercsak, mint egy üveggolyót, kiemelhessem a szemem. :D

90
Hotyhogy képe

Óriási jó humor. :DDD A

Óriási jó humor. :DDD

A szemedet, mint üveggolyót, megkapod, leszázalékolt leszel, csak köszörülj munkavédelmi szemüveg nélkül, vagy biciklizz cserebogár rajzáskor biciklis szemüveg nélkül, kis Balázs.

91
Krisi képe

a minap is bringáztam

a minap is bringáztam gyanútlanul, amikor egyszercsak hoppábaszki, belement egy fagy a szemembe! Az elsőt még kikerültem, de a másodikat már nem tudtam :)

(angolul hogy van a cserebogár? Changebug?)

92
Hotyhogy képe

:D Swappety-swap-a-bug. Adj

:D

Swappety-swap-a-bug. Adj nekem egy cincért, adok neked érte egy csere bogarat. :-)

93
tgz képe

Na srácok, ki volt az, aki

Na srácok, ki volt az, aki nem bírta már visszatartani és sz@rt egy vízilónyit az Árpád híd bringaút budai felhajtójára? Biztos bicajos volt, hisz ki járna még ott?

- - - - -
Ha a metrón Nightwisht énekelek, mindenki bolondnak néz. Ha bicajozom, akkor is. Az a jó a kerékpározásban, hogy nyugodtan énekelhetek közben Nightwisht, emiatt nem leszek hülyébbnek nézve.

94
Törölt felhasználó képe

Nem jársz elég sűrün

Nem jársz elég sűrün arra. :-)
Az a kupac nem vizi, hanem sima lóé, ügyesen rásikeredett ippen a kerékpár-piktogramra. A tulajt tegnap láttam is Budapest/Budakalász határán.

95
tgz képe

Hogy került a ló a

Hogy került a ló a bicikliútra? Egy lovaskocsit láttam már párszor felmenni a hídra (szabályos ez? valahogy kétlem), de az az útpályán tolta a szekeret.

- - - - -

96
Lathor képe

Hogy került a ló a

Hogy került a ló a bicikliútra?
Egyik lábát a másik elé teszi, és ezt többször egymás után :)
Járnak arra néha, mondjuk én kicsit félnék lóháton, ha megijed és ledob simán áteshet az ember a korláton.

97
tgz képe

Nem biciklizés, gyaloglás,

Nem biciklizés, gyaloglás, de érdekes:

http://www.youtube.com/watch?v=ZmDhRvvs5Xw&fmt=18

- - - - -

98
Zsurmi képe

Ez előhozta a

Ez előhozta a tériszonyomat.

-
Zsurmi

100
Zsurmi képe

Nem ugyanaz... Más a

Nem ugyanaz... Más a perspektíva, főleg hogy oda én is el tudnék menni, sziklamászni nem tudok. Más kérdés, hogy mernék-e.

-
Zsurmi

101
szoldi képe

atta urva :D

atta urva :D

102
uwja képe

óriási már a

óriási már a vanabí-kultúra, és terjeszkedik! (katt)

103
szoldi képe

jézusom

jézusom

104
Krisi képe

ne is mondd, múlt héten

ne is mondd, múlt héten beszabadultunk a teszkóba (üvegeket váltottunk vissza két kolis komámmal, 2800 HUF értékben), és ha már ott voltunk, végigjártuk aáruház gyerekosztályát is, mindeütt ez a hájszkúl mjúzikell ment meg valami háná montáná.

Magyarul nekem is kell egy ilyen táska, enélkül nem vagyok teljes értékű ember!

105
Kovács képe

Volt szerencsém.. kurva

Volt szerencsém.. kurva ronda. És nem tűnik különösebben kényelmesnek. Nem próbáltam fel :D

Izé.. rajzoltam vanabi küllőkártyát :D Még nyomtatni kell, vagy valami, meg laminálni. ;)

---

106
uwja képe

gó wanabíz? :D majd rakj

gó wanabíz? :D majd rakj fel képet róla :)

107
Kovács képe

egyik oldal mindkét

egyik oldal
mindkét oldal
tessék :) lehetne jobb, de így sikerült :P

---
Piros punk fixi, Molteni sapka, kék Timbuk2/kétvállas. A Hajtás Örök, rakjátok meg!

108
uwja képe

110
Névtelengj képe

http://nol.hu/mozaik/20091112

http://nol.hu/mozaik/20091112-kerekparral_ketiranyu_az_egyiranyu_utca_

(Túl sok a szűklátókörű hozzászólás egyelőre...)

111
IPG képe

Ki az a Lázár

Ki az a Lázár János???

Utána meg már László érvel...

IPG

112
Hotyhogy képe

A világháborúk szomorú

A világháborúk szomorú hagyatékát, a mérhetetlen áldozatokat hozó nemzetek közös ünnepét semmibe vevő, vulgáris új barbárok, érzéketlenül pont a tizenegyedik hónap tizenegyedik napján, tizenegy órakor nyitják meg az anyagiakra vágyó tudatlan tömegeknek az ország új, nagy bevásárló központját.

Máshol, ezen a napon ezekben a percekben, kilencvenegy éve csöndesen emlékeznek meg az elveszett katonákról akik a zsarnokság ellen küzdöttek, lehetővé téve pont az ilyen jólétet, hogy bevásárló központ lehessen a felszabadított világban. Mily fényes bevásárlóközpontba aztán betódul esztelenül, a kegyeletre, emlékezésre nem gondoló nép.

Újra lehetne határozni ezzel az inzultus fogalmát.

113
Kovács képe

btw van valami érdekes

btw van valami érdekes ottan?

---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"

114
Cseya képe

--- Egyre puhányabbak

---

Egyre puhányabbak vagyunk... ezért velocipédet és tömör gumiabroncsot adjatok!

115
Kovács Lusta képe

Tényleg, nem lenne jobb egy

Tényleg, nem lenne jobb egy tömör gumi mondjuk a 8-9 barra fújt hathuszonkettes helyett városban? Kb azonos keménységgel, és a defektveszály megoldva. Mi lenne a hátránya?

116
Zsurmi képe

Az indulás, a megállás, a

Az indulás, a megállás, a súly. Meg a rezgéscsillapítás is szar lenne.

-
Zsurmi

117
Hotyhogy képe

Viszont nagyobbat

Viszont nagyobbat szívnának az elsodróssak. Sodrógépeiken nagyobb horzsolások, horpadások keletkeznének. :D

118
Cseya képe

A felsoroltakon kívül még

A felsoroltakon kívül még annyi, hogy az alkatrészeket sokkal jobban igénybevenné, s hamarabb tenné tönkre a tömör gumival történő haladás.

119
Kovács képe

Rembe gyerekek, jelentem,

Rembe gyerekek, jelentem, felfogtam. Kösz :)

---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"

120
Hotyhogy képe

Van, érdekes ott, az van.

Van, érdekes ott, az van. Most olvasom, tömeges szén-monoxid mérgezés van. Egy vadonat új épületben. Látszólag, a tervezők nem gondoltak a mélygarázsból szerte szivárgó kipufogógázokra.

http://www.origo.hu/itthon/20091115-tomeges-szenmonoxid-mergezes-egy-bud...

121
Törölt felhasználó képe

Nagyon fekete humorral,

Nagyon fekete humorral, ugyanakkor mélységesen felháborodva:
Budapest közepére építettek egy hatalmas gázkamrát. :-(

122
Kovács képe

Jahogy ez itt van!

Jahogy ez itt van! :|
Kövezzetek, de kb egy éve nagyon ritkán olvasok/nézek csak médiát (hírforrásokat, stb), így kimaradok mindenből, ami azzal van kapcsolatban.
De így már értem, köszönöm.
Személyes vélemény: gyász.

---

123
Cseya képe

Nem lehetne a reggeli

Nem lehetne a reggeli Bumeráng stúdióját oda átpakolni valahogy?

124
IPG képe

Jól sejtem, hogy az az adó

Jól sejtem, hogy az az adó fél órája már nem sugároz?

IPG

125
Cseya képe

Nem, itt még az megy,

Nem, itt még az megy, legalábbis az RDS szerint.

126
adamekp képe

Holnapután estig még

Holnapután estig még mennek asszem. Ami mától van, hogy nincs már zöldhasúnk.

127
uwja képe

éjfélig sugároz a

éjfélig sugároz a sláger, utána 10 másodperccel indul a neo fm. ezt a radiocafé híreiben mondták. :D
ja, és állítólag a sláger költözik a roxy helyére (nem fizikálisan, a frekvencia értelmében).

128
Hotyhogy képe

Ha ez így van, akkor Cseya

Ha ez így van, akkor Cseya ötlete nyomán inkább Chernobylba lehetne a stúdiójukat átpakolni. Ott hamar újra sugározni kezdene.

129
Peta képe

Hamarosan lesz helyettük

Hamarosan lesz helyettük winkler, sokkal jobb, tényleg.

130
Kovács képe

De a Winkler legalább

De a Winkler legalább gondolkodik! Az írásaiban legalábbis igen. Nem olvastad régebben a biciklis posztjait? A margithíddal kapcsolatban volt valami...

---

131
Peta képe

Régebben nagy totalcar.hu -

Régebben nagy totalcar.hu - olvasó voltam. De aztán megutáltam... Főleg a winklert, főleg a tvben. (Bár amióta tv-t se nézek, lehet, hogy megjavult :D)

132
Kovács képe

Én is. Csikós Zsolt mindig

Én is. Csikós Zsolt mindig nagy volt, most is az, mert nem polizitál. Winkler igen, de néha sikerülT neki normálisan tenni ezt. Nekem legalábbis úgy esett le, hogy egy kicsit mérlegelte a mi helyzetünket a fentebb említett cikkében. Bocsánat, de most lusta vagyok megkeresni :)

---

133
adamekp képe

Félek, hogy flame lesz

Félek, hogy flame lesz belőle (témája miatt is, meg hogy nem bringás), de itt jó helyen van.
Mostanában ritkábban fórumozok, de már megint előjött a 'ha nem tetszik a városi bűz, költözzön tanyára'-mentalitás. Analógként említeném a csütörtöki orvostanhallgatói megmozdulásunkat, ami a 'ha nincs itthon megfelelő feltétel és jogi szabályozás, akkor hát külföldre megyek'-gondolatra hívta fel a figyelmet. Nem hinném, hogy az elköltözés lenne a jó megoldás bármelyik problémára, különben auf Wiedersehen, az utolsó kapcsolja le a lámpát.

134
Cseya képe

Nahát, itt engem

Nahát, itt engem általában Észak-Koreába meg Szomáliába akarnak száműzni, mert nem tetszik az itteni demokratúra.

135
MK Dél-Pest tag képe

Vegetáriánusoknak,

Vegetáriánusoknak, állatbarátoknak:

Meatrix

136
lord képe

Hudák Hajnal pöttyenti el

Hudák Hajnal pöttyenti el egy fővárosi retró-túrával kapcsolatban:

Budapest első aluljáróját, az Astoriát 1963-ban építették, addigra lett akkora a forgalom, hogy nem tudtak átkelni az úton.

Hm?

137
MK Dél-Pest tag képe

Hátha még nem volt: Hogyan

Hátha még nem volt:

Hogyan szoktassuk le az embereket a mozgólépcsőzésről?

http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=16297

-----------------------

Csak 18 éven felülieknek! Prodigy - Smack my bitch up

138
Törölt felhasználó képe

Zseniális! Kár, hogy

Zseniális! Kár, hogy biciklivel járok. :-)

139
Hotyhogy képe

BMX-szel lépcsőn is

BMX-szel lépcsőn is járhatsz. ;-)

140
Hotyhogy képe

Ez

Ez aranyos.

141
lord képe

Keresztülhajtott a

Keresztülhajtott a villamosmegállón egy autós Budapesten a Róbert Károly körúton pénteken éjjel, egy ember meghalt, két súlyos sérültet az Árpád kórházba szállítottak a mentők.
2009. november 27., péntek

Egy feltehetőleg részeg autós gázolt el két gyalogost a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút-Lehel út találkozásánál lévő villamosmegállóban. A baleset szombat hajnalban történt, az autós a villamos síneknél várakozó emberek közé hajtott. Mindkét gyalogost kórházba szállították.
2009. november 21., szombat

142
Peta képe

Méga 90s közepén mi is

Méga 90s közepén mi is átmentünk kocsival ugyanott egy durrdefekt következtében. Mégszerencse, hogy akkor nem állt ott senki...

Egyébként ez sajátmagadról készült avatar? :)

143
lord képe

És nem ti voltatok az

És nem ti voltatok az egyetlenek. Elég sok ilyen eset van azon a szakaszon :( Gyakran ütköznek villamossal, de az sem ritka, hogy letarolnak egy megállót - néha emberekkel együtt. Az éjszakai buszmegállókra ugyanez igaz. Most csak túl gyorsan jött egymás után két eset.

off az OFFban:
Személyesen :)
Tulajdonképpen a gombákat mutatom a kapucnimban, csak azok itt nem látszanak, pedig szép találat volt.

144
Peta képe

off: de az előző kép nem

off: de az előző kép nem te voltál? :D

145
lord képe

Nem. Az előző egy olyan

Nem. Az előző egy olyan reklám részlete volt, ami annak idején kicsapta nálam a biztosítékot és éppen kéznél volt, amikor regeltem :)

146
adamekp képe

Igen, végre megtudtuk, hogy

Igen, végre megtudtuk, hogy nem egy Vichy reklám vagy. :)
Már-már Vissy Károly rokonának hittünk. :-p

147
Hotyhogy képe

Az a símára borotvált,

Az a símára borotvált, kissé túl gömbölyded, steppelt fotelbőr férfisegg reklám megalázó volt mindkét nemre nézve. Én most a saját elborzasztó pulykanyakamra fogom kenni a Lipocure krémet ha a StriVectin® nem segít. ;-)

http://media.photobucket.com/image/turkey%20neck/Impossiblefilms/Turkeya...

148
D.Kriszta képe

Általában viszonylag nagy

Általában viszonylag nagy a forgalom a Szabadkikötő úton öt óra körül, de a mai tökéletesen álló kocsi sorra a Sori és CSepel között csak akkor találtam magyarázatot, amikor a Corvin-Kossuth kereszteződéséhez értem, ahol is egy hatalmas, több vagonból álló tehervonatot láttam, ami kisiklott

150
Kovács képe

Emberek, a CM Bulvár

Emberek, a CM Bulvár linkját valami meg tudná adni? Eddig nem találtam, tovább keresni lusta vagyok :)

---

152
Krisi képe

holnap leereszkedek az

holnap leereszkedek az alsóbb osztályokban élők szintjére: fixi helyett máunten bájkkal fogom rakni egy ideig, amíg nem szerzek új villát. most majd kiderül, hogy milyen az élet a biciklis társadalom legalján. valahogy azért majd megpróbálom túlélni.

(remélem hatodikban mindenki tanult iróniát, és tud olvasni a betűk között. de biztos ami ziher alapon odaoktojáltam egy szmájlit is)

153
Don Kartács képe

Fájások kérdőíve, csak

Fájások kérdőíve, csak hogy ne offoljam az eredeti topikot:)

És akinek az agya fáj?Mert ugye a fájdalomközpont is ott található.Kísérletezhetnék elektromos kezeléssel, az agydinamóról vett feszültséget átvezettem a koponyaalapot fedő bőrrétegre tapasztott elektródákra.A földelést az spd-n keresztül megoldva egyrészt hatékonyan kezelhetném a fájásokat, másrészt visszatáplálnék bioelektromos áramot a szervezetembe amit a tekerés közben elvesztenék.:)

Az esőt nem elég eltűrni, az esőt szeretni kell...

154
Törölt felhasználó képe

Különösen jól működne

Különösen jól működne a fejlesztésed, ha az agydinamóból még a feszültségkorlátozást is kivennéd. Ugyanakkor lehet, hogy hatékonyan csökkentené a csukló-könyök-váll-hát-derék-csípő-térd-boka fájdalmaidat, ha a tested a kormány és a pedál között zárná az áramkört. :-)

Esőben különösen jól működne. :-)

155
Hotyhogy képe

Gary Larson nyomán: Egy

Gary Larson nyomán:

Egy olcsó, elemes masszírozó gépet is be lehetne építeni, ami alkalmas helyen nyomkodná mozgó dudorjaival az agyat.

Ez az ábrán láthatóhoz hasonló, ritmikus kirúgásokat eredményezne, amiknek energiáját a pedálokra lehetne átvinni. :D

http://inebriatedpress.files.wordpress.com/2009/03/brain-surgery.jpg

156
Don Kartács képe

Ilyen komoly beavatkozáshoz

Ilyen komoly beavatkozáshoz elengedethetetlen a specialista.:)

http://www.youtube.com/watch?v=ydXW-JW3VTs

157
lord képe

Autós vert meg egy

Autós vert meg egy biciklist csütörtökön délután Nyíregyházán. Egy fiatal férfi autójából kiszállva bántalmazott és fellökött egy 61 éves kerékpárost, mert nem tudott miatta kikanyarodni a kereszteződésből.
A biciklisnek eltört egy bordája - tájékoztatott Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség súlyos testi sértés miatt indított eljárást a 34 éves autós ellen. A férfi azzal védekezett, hogy lázas gyermekét vitte kórházba, azért sietett annyira.

FH, 2009-12-04

158
Cseya képe

No lám, hát sietett,

No lám, hát sietett, ezért csak egy bordatörés fért bele, nem tudta jobban megruházni az öreget, ahogy azt ilyenkor illene. Remélhetőleg a gyerek nem tanulja el ezt a kapkodós figurát, hamar munka sosem jó.

159
Krisi képe

biztos kurvára sietett, ha

biztos kurvára sietett, ha még verekedni is volt ideje...

szegény öreg azért remélem jól van. de akit még jobban sajnálok, az a szerencsétlen gyerek. milyen szar ember már az apja...

160
Krisi képe

hogy legyen valami vidámabb

hogy legyen valami vidámabb téma is:

emlékeztek még minden idők legjobb játékára?

ezt tolom már egy napja, megunni lehetetlen :D

161
Cseya képe

Persze, a jó öreg

Persze, a jó öreg Artillery duel még '83-ból.

162
Törölt felhasználó képe

Sokoban, kizárólag a

Sokoban, kizárólag a rózsaszin, DOS-os verzió! Ötvenvalahanyadik szintig jutottam el eddig...

163
ucaBob képe

a 80as évek legkirályabb

a 80as évek legkirályabb játéka viszont a
videoton tv játék volt
a pong :)

165
Hotyhogy képe

.

.

166
Hotyhogy képe

:D Kuku nem érdemel meg

Kuku nem érdemel meg ilyen szívatást. Igenis, a CM részére rendes dolog megkaparintania mindenféle jóakarat egyház felajánlását. ;-)

Egyszer én is belementem ilyesmi szívatásba, saját szórakozásomra.

Valami levél jött, hogy adjam meg a címemet, mert egy értékes csomagot akarnak arra küldeni, hogy majd valaki eljön érte és kiváltja, de addig vegyek ki pénzt a bankból amit majd visszaadnak, meg hasonló szövevényes, zűrzavaros halandzsák.

Apránként válaszolgatva a tervre, mindig egy fantasztikus tündérmesébe illő szálszövést kaptam vissza. Ebben volt egy lány, ha jól emlékszem, a levelező kedvese, akit egy elefántcsontparti szállodában túszul ejtett egy bűnbanda, és az ő kiszabadítására kellett a pénzalap.

Kértem az egyik válaszlevelemben, hogy írja le a bűnbandát, jelölje meg annak létszámát, és hogy meg ne próbáljon vakmerően berontani a szálloda szobába, mert ezek az emberek rendkívül veszélyesek.

Hanem, hogy majd mi megyünk négy taktikai helikopterrel és pontban éjfélkor rajtaütünk riasztógránátos kommandókkal és kiszabadítjuk a lányt. És azzal nem kell majd se a címem, se a bankszámlám, mert mi annál is többet teszünk és közvetlenül segítünk.

Az ürge végül erre már nem válaszolt. :D

168
Peta képe

http://www.origo.hu/itthon/20

http://www.origo.hu/itthon/20091219-havazas-hohelyzet-magyarorszagon-a-s...

A szabihidas képet nézzétek! Hát nem állat, hogy tényleg minden időjárási körülmények közt megjelenünk? :)

169
lord képe

De :)

De :)

170
MK Dél-Pest tag képe

Ha még nem

Ha még nem ismernétek:

Bodhisattva in metro
http://www.youtube.com/watch?v=jedd2FiZTqM&feature=related

171
Törölt felhasználó képe

Köszi, ez jólesett!!! :-D

Köszi, ez jólesett!!! :-D (természetesen a végére én is sírva nevettem...)

173
Krisi képe

ezek a bió termékek nem

ezek a bió termékek nem semmik. nekem csak az jön le ezekből, hogy hatalmas üzlet az egész. nemrég a Spárban láttam bió céklalevet literenként valami 6-800 Ft-ért. de hát amíg megveszik az emberek, addig el is tudják adni ennyiért. holnap én is nyitok egy biófarmot, és jól lehúzok mindenkit :)

a másik cikkről meg az jutott eszembe, hogy amíg szeretem a párizsit, szeretem az epres joghurtot, addig nagy ívben teszek rá, hogy miből készült, lényeg, hogy finom.

a kettő között meg érezni az összefüggést: ne vegyél a boltban szalonnát, mert az csak szintetikusan módosított fehérje, ne vegyél olcsó joghurtot mert csak színezék van benne, inkább vegyél bió szarokat hatszor annyiért, és akkor neked az jó lesz!

aki meg igazi bió cuccot akar, az egyen házikolbászt háziszalonnával, desszertek Mariska néni lekvárját, és öblítse le termelői borral vagy házipálesszel :)

174
Cseya képe

South Park -> Cherokee

South Park -> Cherokee hajtampon.

175
MK Dél-Pest tag képe

Azt hiszem ezt az

Azt hiszem ezt az összefüggősdit kicsit túlspiláztad, de nincs gond. A tiéd is egy vélemény, tiszteletben kell tartani. :)

177
MK Dél-Pest tag képe

Nem mai a hír, de azért

Nem mai a hír, de azért érdekes:

"Marok-GPS gyalogosoknak 50 millióért

A Topolisz Kft. nyerte 50 millió forintos ajánlatával azt a pályázatot, amit gyalogos navigációs rendszer kiépítésére írt ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

A pályázat a gyalogos közlekedés támogatása navigációs rendszerrel (közlekedésükben korlátozott úthasználók akadálymentes közlekedésének elősegítése), gyalogos-közösségi közlekedés összekapcsolása névre hallgatott pontosan.

A nyertes ajánlatot a rendszer kiépítésére a Topolisz Térinformatikai Stúdió Kft. nyerte, 50 millió forintért. A cég készítette és üzemelteti az útvonalterv.hu című népszerű magyarországi útvonaltervező oldalt, valamint a BKV internetes oldalán az útvonalkeresőt.

A projektről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a budapesti gyalogosokat segítheti különböző platformokon, például interneten, mobiltelefonon, pda-n az eljutásban egy adott címtől egy másik címre. A gyalogos útvonal tartalmazza majd várhatóan a tömegközlekedési lehetőségeket is.

Külön figyelemmel lesznek a szoftver tervezésénél a mozgáskorlátozottakra is. A nekik szóló ajánlat csak olyan lehetőségeket tüntet fel, ahol akadálymentesen közlekedhetnek. Az FKF december 18, a feladat befejezési határideje után ad részletesebb információkat.

A Google térképein az autós útvonaltervezés mellett körülbelül egy éve elérhető a gyalogos és tömegközlekedési útvonaltervező is, ami Németországban, az Egyesült Államokban remekül működik is. A hazai rendszer kipróbálásánál azonban kiderült, hogy az még mindig tesztverzióban van. Külön figyelmeztetnek, hogy a használó legyen óvatos, lehetséges, hogy az ajánlott budapesti útvonal egyes szakaszain nincs járda. Tömegközlekedési opció is van, de egyelőre használhatatlan.

A GPS-alapú gyalogos navigáció nem teljesen új ötlet. A Nokia körülbelül egy éve kezdte kínálni a GPS-képes készülékek használóinak az egyhetes, ingyenes navigációs licencet, amivel Magyarországon tesztelni lehetett a mobiltelefonodba épített navigációs technikát. A szolgáltatást fizetőssé alakítanák."

Forrás: Index

Az ingyenes alkalmazás a következő linken érhető el:

http://pedroute.hu/

179
. képe

Tudtam, hogy valami

Tudtam, hogy valami hiányzik még:

Bioetanol-óriás jön Magyarországra

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/01/05/bioetanol-orias_jon_magyarors...

----------------------------------
BringaWiki.hu
Valamint autómentes településeket!

180
stp1 képe

Ki az az Anikó? (és miért

Ki az az Anikó?
(és miért csak most vettem észre? :D)

181
Hotyhogy képe

Én is csak most vettem

Én is csak most vettem észre, de nem magamtól, hanem mert rámutattál. :-)

Nem tudom, ki lehet ő. Valószínűleg az oldal programozójához közel álló és neki kedves személy.

Megfigyelhetjük az idioszinkratikus bár ártalmatlan bennfentesi, másokat külön magyarázattal be nem avató ön-utalást, ami igen elterjedt a filmvilágban is.

Programozók körében sem ritka az olyan bogarasság, hogy egy-egy programjukba titkos vagy kevesek előtt feltárt, frivol funkciókat írnak bele.

182
Hotyhogy képe

Elkezdem kis magyar

Elkezdem kis magyar etimológiai szótáram szerkesztését. Már van két szó, amikre jól illő magyarázatot vélek:

Bölény - bő lény, vagyis egy bő testméretű, azaz nagy állat.

Fázni - kimenni az erdőbe fát vágni vagy gyűjteni, fűtéshez, mivel hideg van. Elképzelhető egy jelenet az erdőben, ahol két ilyen, fát gyűjtögető ember találkozik egymással. Te is fázol? Én is fázok. A fázni szó tehát ebből eredhetett, és ily közvetetten jelentheti, hogy hideg van.

Ha bárkinek lenne még magyarázata egy-egy magyar szó jelentésének eredetére, írjon csak, bármily komolytalannak is látszhat az ilyen nyelvészkedés. :D

183
Cseya képe

A "faszol" játszik?

A "faszol" játszik?

184
Hotyhogy képe

Miért ne? Ám kettős

Miért ne? Ám kettős értelme lehet. Ha találkoznánk a téli erdőben, és kérdeznéd tőlem, "Faszol?", akkor meglehet, határozottan rávágnám, "Igen, faszok!".

Ezzel a környezeti hőmérséklet rám tett hatását is, és egyben az akkoriban engem legjobban bosszantó, kellemetlen embercsoport minősítését is jelölném.

Ha erre te is mondanád, hogy "Én is úgy érzem, faszok.", akkor együtt dideregve, mindenben egyet értenénk. :-)

185
Peta képe

Döbbenetes, hogy a nagy

Döbbenetes, hogy a nagy nyelvészkedésetek közepedte így fittyet hánytok az ikes igékre :)
"Igen, FASZOM!"

186
Hotyhogy képe

:D Még ha helytelenül is

Még ha helytelenül is használom az ikes igéket, én akkor is kimondom az igazat, hogy "FASZOK!" ;-P

187
Peta képe

Csak úgy mondom, bár

Csak úgy mondom, bár biztostudod, de helytelenül használni az ikes igéket sokakban felveti az iskolázatlanság gyanúját veled szemben, ezért egy ilyen kiszólásod után egyesek bunkónak tarthatnak (természetesen csak a ragozás miatt, nem a szó félreértett jelentése miatt :)). Gondoljunk csak az "eszek"-re. Nem idegesítő?
Egyébként a magyar nyelv egyik autentikus forrásában sem az hallhatjuk 0:56-nál, hogy "eszek-faszok megáll", tehát ezeket a szavakat jelentésüktől függetlenül m-mel kell használni :P

188
. képe

Az ikesség rég megszűnt

Az ikesség rég megszűnt tartalmas lenni. A nyelv pedig - hol gyorsan, hol lassan - kiküszöböli az üres kategóriákat.

http://seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/35.html

BringaWiki.hu

189
Hotyhogy képe

Dejó, hogy nem bánom én,

Dejó, hogy nem bánom én, mások mit gondolnak rólam, vagy mivel gyanúsítanak. :-)

Eszek? Idegesítő? Ha nagyon szálkás halat eszek, akkor az tényleg az! ;-D

Megígérem, hogy a jövőben oda fogok figyelni jobban az ikes igékre, de nem ígérek egyből javulást. Apránként, ahogy kedvem és figyelmem lesz hozzá, de tiszteletből hozzád, rajta leszek. :-)))

Jó szövege van a filmnek, bazmi! :DDD

190
Peta képe

Az ikes igékkel való

Az ikes igékkel való poénkodás valóban csak poénkodás volt részemről, felőlem aztán mindenki úgy használhatja, ahogy akarja. :) Én igyekszem "helyesen" használni, mert egyrészt úgy tanultam, másrészt zavar, ha rosszul mondom. Pl. ha most "igyekszek"-et írtam volna, akkor a falra másznék magamtól :D

191
Cseya képe

Ja, ez most félrement

Ja, ez most félrement akkor, a "faszol" annyit tesz, hogy vételez, és nem ikes ige.

192
Hotyhogy képe

Ezt nemtuttam! Mija?

Ezt nemtuttam! Mija? Vételez? Raktárbul valamit? :-)

194
Hotyhogy képe

Köszi. Érdekes szó. Vajon

Köszi. Érdekes szó. Vajon ugyanabból a gyökérből eredhet, mint a falloszol? ;-D

195
Cseya képe

Nahát, pedig múltkoriba te

Nahát, pedig múltkoriba te linkelted a Faszol-kaput, nem?

196
Hotyhogy képe

Én nem. De a hűtőben a

Én nem. De a hűtőben a kisegeres viccet én találtam ki, amiben Bamár, az afrikai diák kisegér, dideregve megszólal magában, az ő akcentusával: Faszom, Bamár! :-)

197
. képe

Sógun - só gun, azaz

Sógun - só gun, azaz sóspuska. Régen a csőszöket hívták így, a szigetországból származó fegyvereik miatt. Egy világcsavargó japán hazavitte magával a kifejezést és találóan, a csőszök képességei miatt (amivel egy kukoricásban volt alkalma futtában ismerkedni), a hadúr megfelelője lett. Igen sikeres magyar szóalkotás, sok nyelvbe elszármazott, lásd még az amerikai indiánok Hosszúpuska személynevét.

BringaWiki.hu

198
Hotyhogy képe

Ejjó! :-) Nem a sajátom,

Ejjó! :-)

Nem a sajátom, és elég régi, a Kisujjszállás. Egy gyerekes vicc is volt rá. Egy néma utas a billegtetett kisujját végig húzza vonatpénztáros előtt, és az egyből tudja, hova kell adni a jegyet, mert az láthatóan kisujjszállás. Ha az utas egyből visszafelé is ezt teszi a másik kisujjával, akkor retúrt kér.

199
zseer képe

Anyakönyvvezető: olyan

Anyakönyvvezető:
olyan anya, aki könyvet vezet. Jobb ez, mert a könyv nem termel kipufogógázt, csendesebb az autónál, kisebb helyen elfér, így nem gond vele a parkolás. S ha véletlenül dugóba keveredsz vele, akkor még olvasni is tudod, míg lassan haladtok. :)

200
Hotyhogy képe

Ez is ötletes. Eszembe

Ez is ötletes.

Eszembe jutott a régen, gyerekkorunkban ízlelgetett szó, a kalapács, ami kalap ács, vagyis kalapokat ácsoló ember. De hogy hogyan lehet azt, arra rácsodálkozó gyerekes mulatságunkban nem volt szükséges szellemes magyarázatot adnunk magunknak. Én most se tudnék! :-)

201
Krisi képe

számlakivonat - van egy

számlakivonat - van egy település, ahol számok laknak, és az itt közlekedő vasútnak ez a neve.

lapátló: kézi szerszám és paripa kereszteződése.

a Cseya által felvetett faszol pedig az a deszkákból eszkábált lakhely, ahol a férfi nemi szervek laknak.

mást nem tudok mondani kéremkapcsojjaki

202
Hotyhogy képe

Nem rosszak a te szavaid

Nem rosszak a te szavaid sem! Főleg a Számlak falu, ahol én jól érezném magam, számelméleti dolgaimat űzve.

A 60 felé kezdtem bringával járni c. blogról jutott eszembe Hatvan, ez a másik számszerű nevű település, és az, hogy talán a szerző elkezdett falujából azon város felé járni.

Itt a település nevének jelentése kérdéses számomra. Hatvan, mint 60, vagy Hat van, azaz 6 van? Bármiképpen is, 60 vagy 6 van, miért Hatvan az a hely, vagy miből van hat ott, én nem tudom!

Mindenesetre egy másik gügye vicc, amit hallomásból tudok, hogy meg is történt. Egy öreg paraszt bácsi az utolsó pillanatban kérdezi a vonat peronján állókat: Ez a vonat Hatvan felé megy? Nem, ez csak egyfelé, mondja neki egy szellemeskedő utas, mire szegény öreg nem tud fölszállni már az éppen elinduló vonatra.

203
zseer képe

Van még egy: kerékpár:

Van még egy:

kerékpár: két szerelmes kerék. A fiú kerék megkéri a lány kerék küllőjét, mire ő igent gurul, aztán oltár elé gurulnak, majd kerékgyártó kisiparosok lesznek, s lesz sok kiskerék.
Lehetne még folytatni "vízkerék, malomkerék" stb. a mesét, de fáradt vagyok, holnap meg vizsga lesz, pihenni kell! :)

204
. képe

Fülhallgató - Olyan ember,

Fülhallgató - Olyan ember, aki szereti a fülét a másokéra tapasztani és így figyelni az onnan jövő zajokra. Különösen kedvelt belépő szintű alapzajok a tenger zúgása, ill. a fülbemászó neszezése. Ha tudjuk, hogy hobbi fülhallgató barátunk jön vendégségbe, kellemes perceket szerezhetünk neki valamilyen új zajforrás fülünkbe helyezésével. Ilyen lehet a hálót szövő pók, egy miniatűr óraszerkezet, vagy igazi meglepetést kelthet egy petéző méhkirálynő is.

BringaWiki.hu

205
. képe

1 éve: Mindenki bizakodik,

1 éve: Mindenki bizakodik, mert racionálisan nincs értelme megépíteni.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/09/1247753/

Mostani hír: Ha mszp közeli vállalkozó vagy, mszp kormányzás alatt azért fog az menni, tudja a párt mit jelent a hála.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/01/22/epulhet_a_szerencsi_hujber-er...

Remélem, nem ez a vége.

BringaWiki.hu

206
Peta képe

"Iparvágány kéne az

"Iparvágány kéne az erőműhöz, ami megdobná a költségét."

Talán olyan helyre kellett volna építeni az erőművet, ahol már alapból is van iparvágány. (Olyan helyen lehet, hogy nem volt havernak telke??)
Komolyan mondom agyrángást kapok, amikor valaki egy biomassza erőművet közúton akar ellátni. Miért nem közvetlenül a kamionok gázolaját égeti akkor el? Annak nagyobb az energiasűrűsége, mint a szalmának. Seggfejek.

207
zseer képe

Hogyan lehet saját

Hogyan lehet saját hozzászólást törölni? Még nem válaszoltak rá, akkor lehet, igaz? csak nemtudom hogyan... :S
köszi a segítséget! :)

208
stp1 képe

teljesen nem törölheted,

teljesen nem törölheted, csak szerkeszteni tudod és a tartalom helyére minimum egy tetszőleges karaktert beszúrni.

209
zseer képe

Aha, köszi! Erre rájöttem

Aha, köszi!
Erre rájöttem közben, csak azt hittem, hogy lehet esetleg törölni is. mindegy. :)
köszi

210
. képe

Küldöm mindenkinek, aki

Küldöm mindenkinek, aki szerint a városi embernek az üveg-beton homlokzat és a változó geometriájú ablakok tesznek érdekessé és szerethetővé egy épületet.

http://www.hg.hu/blog/8630-lebontjak-britannia-leggyuloltebb-epuletet-

BringaWiki.hu

212
Hotyhogy képe

Bűntudattal terelem most

Bűntudattal terelem most ide máshonnan, a Sztrájk > PM10 > szmogriadó - Film by Baki Ádám c. blogról, a nem igazán oda illő panaszaimat.

Annyi bugyog még fel, hogy az amerikai bankok megmentése teljesen immorális és rendkívül igazságtalan azokkal szemben, akik kockázataik következményét mindenkor készek voltak viselni, és most üzletük, iparuk leállt, ám ők mégsem kaptak szociális segélyt azért.

A nép száján a keserű észrevétel jár, hogy most szocializmus, társadalmi törődés van a gazdagnak, de kemény kapitalizmus és a létért való küzdelem marad a többinek.

Thatcher valamikor mondta, hogy szocialista az, aki ügyes mások pénzének elköltésében, és a szocializmussal az a baj, hogy ott költésükkel egyszer csak mindig kifutnak mások pénzéből.

És jaj, a szélsőséges piaci fundamentalista, vagy neoliberális gazdaság, amit ő is előmozdított egykor, valamily most beismert s még más feltáruló okokból olyan nagy kudarcot vallott, hogy annak bajnokai pánik riadalmukban mások pénzének szocialista jellegű elköltésére adták magukat.

Ezt nem lehet megmagyarázni a szabad szellemű amerikai népnek és más ugyanolyan szellemű nyugati népeknek. Az agyukat nem lehet mosni valami pragmatizmus meg szükségesség témájú maszlaggal.

A már kész és mulasztásból nem megelőzött válságból az eszmék feladása nélkül kellett volna megpróbálni kikecmeregni. Számos jó javaslat volt és van. Egy szerint a kölcsönnel tartozókat is segíthette volna az állam, más szerint a bukott bankokat is államosíthatnák a nemzetek.

Ez a siralmam nem enyhít minden kő szívet. Hűvös hallgatás következhet rá, mintha csak Lenin vagy Sztálin néznének szúrós szemeikkel, hallgatagon és jajszóra közömbösen a jövőbe, a nyomorúság és szenvedés fölött, amit ők okoztak.

A rendes és tisztességes kapitalizmust meggyalázták ezek az eszmét árulók, és a korrupt szocializmus szellemét élesztették fel, ahol az egyik jobban egyenlő, mint a másik. Ezt az igazságot a váltig felmentőknek le kell nyelniük.

213
feb képe

1 hónapja nem voltam a

1 hónapja nem voltam a margitszigeti Sport uszodában.

Nem tudja valaki, mennyire használható a kinti medence a mostanság tartós -5°C körül?

214
Krisi képe

ha a víz -5°C -os, akkor

ha a víz -5°C -os, akkor szerintem inkább maradj a szaunában :)

215
bear képe

Én 14-én voltam, a víz

Én 14-én voltam, a víz hőmérséklete megfelelő volt, a medencéből kijönni volt szép xD

Cyclists liberi!

216
adamekp képe

Télen sikk nyitott

Télen sikk nyitott medencében úszni, nem nyáron. :) Én a Komjádiban csináltam eddig, ki a vízből, törölköző, gyorsan be az épületbe.

217
Törölt felhasználó képe

Régen a Dagályba jártam,

Régen a Dagályba jártam, fél hatkor már bele lehetett ugrani a jó meleg 15-17 fokos vízbe, utána egy órás szauna rázott helyre. :-)

218
feb képe

Be volt zárva a

Be volt zárva a kiúszó?
Vagy a távolabbiban voltál?

219
lord képe

abszolút

abszolút használható
(haver így tolja: http://www.facebook.com/album.php?aid=154291&id=667725717)

220
adamekp képe

Gondolatkísérlet az

Gondolatkísérlet az adókról és azok kivetéséről. Nem alapos tényfeltáró cikk.

Gyakran feljön több helyen is az a gondolat, hogy az autóhasználók mennyi adót kötelesek fizetni, bezzeg a biciklisek semmit nem fizetnek, mindig követelőznek és még a szabályokat sem tartják be, pfujj.
Az első témához fűznék hozzá néhány apró színes gyöngyöcskét damilra, na meg a gondolataimat.

Mint tudjuk, az adók egy nagy-nagy kalapba kerülnek, amit politikusaink felvesznek, hogy télen se fázzon meg a buksijuk, aztán ahogy átérnek a másik misztériumba, ott leveszik és valamennyit visszaosztanak. Tehát a sosembeteg ember is fizet a kórházra, a mindig gyalog járó pedig az úthálózatra.
Képzeljük el, hogy megcímkézzük az adókat, vagy legalábbis egy részüket. Konkrétan a regisztrációs izéről, az üzemanyagok jövedéki adójáról, teljesítményadóról, ilyesmikről beszélek. Csupán azért, hogy szemléltessem, miért is nem ésszerű a hasonló adók kivetése a nem motorizált közlekedőkre.

A teljesítményadóról már volt szó, akár súlyra, akár teljesítményre fizetik, egy kerékpáros esetében elhanyagolható összeg jön ki.
Nézzük mondjuk az üzemanyagok jövedéki adóját. Bontsuk szét, mire költik és címkézzük is meg.
1. Legyen mondjuk egy egészségügyi hozzájárulás az okozott egészségromlás kezelésére. Itt ugye a kipufogógázok okozta légúti panaszok, a balesetekből eredő kórházi kezelések, stb. vannak.
2. Legyen második pontunk a környezeti terhelés. Az épületek újravakolása, szobrok restaurálása, málló kődíszek pótlása.
3. A punk nem halt ki, valamint az utakat fel kell újítani. A nagy tömegű gépjárművek okozta károkat időről időre ki kell javítani, legyen szó kátyúk betömködéséről, nyomvályús útszakasz újraaszfaltozásáról.

A kerékpáros közlekedő mely felcímkézett adónemeket lenne köteles fizetni?
Mivel nem bocsát ki több káros anyagot mint gyalogos vagy épp autóvezető társa önmaga, nem szükséges mások őáltala okozott egészségromlásának kezeléséhez hozzájárulnia. Emellett jót mozog, saját egészségét is megőrzi, másoknak ebből fakadóan hasznot hoz.
Szintén a kipufogógázok nem-kieresztése miatt nem szürkülnek tőle a házfalak, a szobrokat kevesebb káros hatás éri.
Kisebb tömege folytán kevésbé rongálja a közutakat, mely elhanyagolható mértékű ugyan, de akár számításba vehető.

A fentiek szellemében nem lenne ésszerű egy kerékpárosokra vonatkozó adó kivetése, mert az azzal járó adminisztráció nagyobb költségvonzattal járna, mint az abból befolyó pénzösszeg.

221
. képe

"mert az azzal járó

"mert az azzal járó adminisztráció nagyobb költségvonzattal járna, mint az abból befolyó pénzösszeg"

Természetesen az adóban ki kellene fizetni az állam nyújtotta szolgáltatást (az adminisztrációt), és ezen felül jönnének csak a kerékpárosok okozta károk. Így máris megérné bevezetni, mert rengeteg munkahelyet teremtene :P

Márpedig a 4-es metró óta tudjuk, hogy az államnak ugyanúgy megéri arannyal teli csöbröket elásatni és embereket felvenni, akik ezeket aztán megkeresik, hogy jók legyenek a foglalkoztatási mutatók, mint egy átgondolatlan metrót megépíttetni. Most nincs időm megkeresni a vonatkozó interjút.

BringaWiki.hu

222
Krisi képe

azért arra még kitérnék,

azért arra még kitérnék, hogy a regisztrációs adó egy rohadt nagy lehúzás a régi autók esetén (ráadásul baszogatja is miatta az EU Magyarországot rendesen). mert senki se mondja nekem, hogy az normális, hogy ha külföldről akarok behozni egy autót, ami kerül mondjuk 500ezer Ft.-nyi €-ba, az majdnem a duplája lesz, mire kifizetem rá az összes adót meg okmányt. teljesen ellentmond az EU alapelvének, miszerint szabadon mehet az áru EU országokon belül. szóval emiatt jogosan "sírnak" az autósok.

vagyonadóról meg itt egy jó cikk:

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2010/02/03/csunya_gazdagok/

a bringám teljesítménye egyébként 0 kW, erre bármikor kifizetem a teljesítményadót :)

223
Egysebis képe

Nem tudja valaki, hogy hol

Nem tudja valaki, hogy hol lehet Budapesten fixihez agyat venni?
előre is köszi.

224
Faultier képe

Bajnok szerviz (Bajnok utca,

Bajnok szerviz (Bajnok utca, Herce-hurca futárszolgálat szervize)

Zöldpont kerékpárüzlet (Bartók béla úton, Mészöly Géza utcában)

De biztos millió más helyen is, erről a kettőröl tudom.

Üdv

225
. képe

Szciklonnak válaszul a

Szciklonnak válaszul a kommentek törlésére a peak oil blogban:

Én különben bírlak, de a cm addig közösség, amíg nem kezd el valaki heccelni valakit.

Nekem az mindig fontosabb lesz, hogy itt Miló indulatosan elmondhassa a világfájdalmát, mint a politikai szalon védelme. Itt nem Vona szalonképtelen (mondom úgy,
hogy egy beszédét sem olvastam és nem is érdekel), hanem bárki aki a parlamentben ül. A politikai életről normális ember nem tud indulatok beszélni, gondolkodni. És én nem tartom az indulatot kártékony, elnyomandó, dolognak, mert lehet hasznos is, intenzitást adhat a tenni akaráshoz.

A szájba szarós kommented meg, hogy fokozzam az ízléstelenséget, nehezen tudom megemészteni :P

BringaWiki.hu

226
SzCiklon képe

Kedves dhorváth! Azt

Kedves dhorváth! Azt hiszem, másképp gondolkodunk a világról.

Van, ami nekem nem fér bele. És az általam indított bloggal azt csinálok, amit akarok. Én ezt így látom.

227
Peta képe

Szerintem egy

Szerintem egy blogbejegyzést azért törölni, mert van ott 1 darab neked nem tetsző hozzászólás, az a szemétdombon kakaskodás esete. Persze, törölheted, miért ne, ha megteheted, miért is ne? Sosem értettem, ha valaki ekkora jelentőséget tulajdonít a "saját blogbejegyzésének". Mintha az önmagában valami óriási eszmei értékkel rendelkező produktum lenne, pedig pont hogy az általa elindított vitákkal, és diskurzusokkal válik azzá. Mint ahogy vált volna ez is, de már nem fog, mint ahogy az utódblog sem.

228
Krisi képe

ez most itt a városi

ez most itt a városi bicikliseknek, vagy a levegő munkacsoportnak a weblapja? kezdek kicsit elbizonytalanodni.

vagy én vagyok az egyetlen, aki nem elszánt környezetvédő biciklis létére?

229
Pontagy képe

"vagy én vagyok az

"vagy én vagyok az egyetlen, aki nem elszánt környezetvédő biciklis létére?"

nem, én is az vagyok, de:
-sötétzöld nem vagyok (pl dohányzom is, ígyhát..) és a Grünpsíszt se szeretem igazán.
-nem dobálom el a szemetet, ha természetben látom, tán össze is szedem néha
-engem is érdekel a szmog-koncentráció, de nem sokat tehetek (legfeljebb nem lélegzek, de akkor hamar nem lesz más gondom sem) ellene, legfeljebb nem autókázok, tüntetni meg nem akarok a szmogban (CM meg pár dolog kivétel itt is) attól nem biztos, hogy jobb lesz, de ismerősök között kiállok annyiban a dolog mellett, hogy próbálom megértetni velük, hogy az autó nem mindig kell -amellett, hogy nem is az ördögtől való, még ha sokan így is gondolják.
(nem vagyok annyira városi bringás, inkább túrás, ha ez számít)

230
zseer képe

Biciklire való átállás

Biciklire való átállás és így kihasználatlanság miatt eladom az Ausztriában vett rollerem (Micro Sprite a típusneve. Brit márka Svájcban tervezett darabja, nagyon igényes!)
Itthon az új bolti ára 28 000 Ft ennek!! Egy hónapos light-os használat után irányára 20 000 Ft! Ausztriában használtam, azaz nem kapott az itthoni rossz minőségű járdákból, hanem csak kint használtam, de ott is szűk egy hónapot.
Esetleg Shimano SPD pedált beszámítok. Miskolcon megtekinthető.

Ha kell kép szólj, küldök!

231
Krisi képe

írd még mellé, hogy

írd még mellé, hogy keveset futott, nem dohányzó, női tulaj, garanciális, garázsban tartott, szép állapot, csak jóidőben használt, stb.
enélkül nem fogod eladni soha :)

232
zseer képe

Akkor legyen: keveset

Akkor legyen:
keveset futott, nem dohányzó, rendszeresen karbantartott, vezetett szervízkönyvvel, friss műszakival, gyári motorgenerállal, garázsban tartott, női tulaj (=kuplungtárcsa kopott), még jó a gyári garancia (ez amúgy igaz is, de ki viszi vissza ezért ausztriába? :)), rozsda sehol, ja és metálfényes.
Centrálzár, elektromos ablak, tükör, ami persze fűthető is. 22 légzsák, aktív szmogszűrős hepa filteres légkondi, állítható kormány (ez is igaz:)), állítható ülésmagasság, ABS, ESP, ASR, ALS, ASDF, JKLÉ, turbó, lefújószelep, chiptuningos, a gyárinál kevesebbet eszik, de erősebb, nem kormoz, könnyűfém felni, rendes pótkerék (nem mankó), első tulajdonostól, immobiliser, ködlámpa, automatikus csomagtérajtó, bőr belső, autóbeszámítás lehetséges.
ja, és hibrid. asszem ennyit szoktak írni a használtautókhoz. :P

Na, most már megveszitek? Légysziiiiiiiii! :)

Viccet félretéve, tényleg eladó, és garantálom, h jó állapotú! :)

233
Krisi képe

a női tulaj valójában azt

a női tulaj valójában azt jelenti, hogy soha az életben nem volt belül kitakarítva, kuplungból már a harmadik szett van benn, váltóban nincsenek ép fogaskerekek, valamint motorgenerál várható párezer km-en belül. igen, hímsoviniszta vagyok (kizárólag e téren:)

az ultimate nepper szöveg pedig az, hogy vidéki orvosé volt, és csak arra használta, hogy hétvégéken a betegeket látogassa vele :D

234
ZsZs képe

Nem tudja valaki, ha a

Nem tudja valaki, ha a Bp-Szentendrei bringautat jégpáncél borítja, akkor Szentendre hogy közelithető meg? repülve?
Sikerült ugyan, de több szentháromság és bicóval behajtani tilos táblán mentem át, mint tavaly egész évben összesen...
A szentendrei gyász méltó nevéhez. Reggel vagy hószutyok, vagy jég borította. Az utakon meg táblák.
Az autósok meglepően türelmesek voltak, annak ellenére, hogy a tilosban kolbászoltam...

235
Cseya képe

A 11-esen én még legutóbb

A 11-esen én még legutóbb nem találkoztam Szentháromság-táblával egészen Szentendre határáig. Most már van?

Egyébként meg: http://www.gmap-pedometer.com/?r=3475168

236
ZsZs képe

Kifelé, Bp. határában, a

Kifelé, Bp. határában, a táblánál ráébredtem, hogy az út járhatatlan, a szintén járhatatlan B.Kalászi bicikliúton, majd a HÉV sinen keresztben betoltem Budakalászra, onnan úgy mentem ahogy írtad. Számomra új hogy a 11-esen lehet biciklivel menni, igazából esezmbe sem jutott, az már autóút kategóriának tűnik nekem a szélessége és a forgalma alapján.

Visszafelé Budakalásznál valahol rosszfelé mentem, s egy körforgalomnál lyukadtam ki a 11-es előtt, s a körforgalom előtt tuti volt egy biciklivel behajtani tilos, a térképeden ez a József Attila utca lehetett, az viszont csak rémlik, hogy a 11-esen is lehetett egy Szentháromság.
Ott a József A. utcában a körforgalom előtt a tiltás melett jelzett valami biciklis izét is (kék négyzet alapú táblán kis körben biciklijezés, talán egy külön sávon/úton?) de - lehet a hó miatt - semmit sem láttam belőle.
Igy mentem fel a 11-esre.

237
Pontagy képe

ZsZs, elvben, ha a

ZsZs,

elvben, ha a békásmegyeri állomás előtt elhelyezkedő HÉV-átjárónál átmész, akkor Budakalászon keresztül visz egy út, azzal Pomáz és Szentendre határáig el tudsz jutni, ahonnan már be lehet gurulni Szentendrére, igaz, itt vannak tiltó táblák, de már jöttem így.

238
ZsZs képe

Köszi! Azt hiszem,

Köszi!
Azt hiszem, csütörtökre, vagy hétvégére már elolvad a maradék hó is... Itt a tavasz... :) azonon a kis 60km-es vasárnapi tekerésen, a napon sütkérezve úgy feltöltődtem, s annyira hiányzott már...

239
zseer képe

Hogyan lehet beállítani

Hogyan lehet beállítani azt, hogy jelezzen nekem a rendszer, ha egy általam figyelni kívánt fórumba vagy blogba új post érkezik, vagy netalántán az enyémre válaszolnak?
Próbáltam az RSS-t aktiválni, de az csak a friss blog bejegyzéseket mutatja 2-3 bloggal lemaradva.

Tudom, jobb oldalt látni az aktív fórumokat, de jó lenne vhogy másképp is informálódni!
köszi!

240
feb képe

Jobb felül a nevednél

Jobb felül a nevednél Saját adatok -> Követés
ha minden igaz az alábbi link is oda vezet, és pont azt mutatja, amit fent vázoltál:
http://criticalmass.hu/user/zseer/track

241
zseer képe

Köszi, megvan!!!

Köszi, megvan!!! :)

242
zseer képe

A mai "Szomszédok"

A mai "Szomszédok" nosztalgiája után böngésztem a youtube-on, és találtam nekünk érdekes részeket! :)

http://www.youtube.com/watch?v=1pHLg5SPDO0
Ha nincs türelmetek kivárni, 0:48tól érdekes. Lakótelepi béemiksz.

ennek utózöngéje:
http://www.youtube.com/watch?v=rzMozPZgyvs
ez tényleg beszarás! :)

És még egy kis nyalánkság a DH szerelmeseinek!
http://www.youtube.com/watch?v=V5jluLck-Iw

243
fradizoli képe

Pacsi seregbe vezettem

Pacsi
seregbe vezettem először,és utoljára benzines Zilt, mekkora buli volt.
Bocs bringanácik.

244
adamekp képe

Hotyhogy aláírása: Budap

Hotyhogy aláírása:
Budap - Budaper - Budapest - A legbudapabb város!

mint a "hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas"

245
Hotyhogy képe

:D __________________________

246
Marton Jean képe

Hellóka! ELTÜNT

Hellóka! ELTÜNT SAPKA-SZEMÜVEG!
MA valószínüleg 13.30között és 14.10között,a kodály körönd(6.ker)-től indulva kerekeztem végig a 4-6os vonalán egészen a moszkva térig majd onnan,a (városmajorhoz közeli)Szent János korházba mentem látógatóba! Út közbe elhagytam
egy KALENJI FUTÓ/BRINGÁS SAPKÁT(FEKETE,ZÖLDFELÍRAT)
egy SHIMANO EQUINOX SZEMÜVEGET!

Megtalálónak és visszajuttatónak ami jár->
pénz,respect,bigup stb.
nemérnek sokat,csak amikor nincs pénzem újat venni...
megmár hozzámnöttek! előre is köszi helo!

248
Hotyhogy képe

Ez jó! Budapesten,

Ez jó! Budapesten, Miskolcon, Debrecenben,...-ban-ben meg Február 30.-án és még 31.-én sincs autó! :D

249
Miló01 képe

Sőt, most olvastam

Sőt, most olvastam demszkííí mondta, hogy városban nagy dugók miatt megengedte, hogy az utakat mindenhol gyalogosok és biciklizők használhassák az autó pedig kitiltva 4 évből 3-szor február 29.-én!

250
feb képe

Láncspray keresgélés

Láncspray keresgélés közben találtam:

"Menyét ellen védő spray (1515) 200 ml

Leírás: A Menyét ellen védő spray egy speciális illatanyag-keverék, mely megakadályozza, hogy a jármű műanyag és gumi elemeit a menyétek kikezdjék. Az illatanyag-keverék nem káros a környezetre és az állatokra.

Jellemzők:

* hatékony védelmet nyújt a menyétharapások ellen
* nincs káros mellékhatása
* nem károsítja a környezetet
* egyszerű, gyors felhasználás
* növeli az üzembiztonságot
* kiküszöböli a magas javítási költségeket

Műszaki adatok:

* Szín: színtelen/világos
* Bázis: illatanyag kombináció
* Sűrűség 20°C-on: 0,74 g/ml
* Hajtógáz: propán/bután
* Kiszerelés: 200 ml-es aerosol"

Mellesleg hol lehet kapni occsó+jó láncsprayt?

251
Hotyhogy képe

"Mellesleg hol lehet kapni

"Mellesleg hol lehet kapni occsó+jó láncsprayt?"

Hát, ha ez a menyét elleni spray olcsóbb mint a láncspray, és láncspraynek kipróbálva jó, akkor megkaptad a választ. :-)

Sose árt kísérletezni. Néha vizes lisztből, ami a csiriz, jobb ragasztót kapunk, mint a hírdetett, tudományosan évekig kifejlesztett, drága bolti ragasztó. Babból meg gesztenyepürét ha háború, forradalom van. :-)

252
Cseya képe

Továbbá narancslevet

Továbbá narancslevet reszelt répából.
A mostari hid habarcsának egyik kötőeleme meg a tojásfehérje volt.
Meg ilyenek.

253
Krisi képe

használj WD-40-et, az a

használj WD-40-et, az a legjobb :)

de örök klasszis az Anti Shark Spray, Bátmán is azzal küldi:

http://www.youtube.com/watch?v=k_B_n-Rbros

254
Krisztab. képe

Amúgy nem a menyét szokta

Amúgy nem a menyét szokta károsítani az autókat, hanem a nyest: http://martes.elte.hu/index.php?id=4&id2=nyestnyomok

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

255
Hotyhogy képe

Ötlet az objektív

Ötlet az objektív politikusi felelősség és elszámolhatóság megvalósítására a demokráciában.

A nép fia elhívja a minisztert, aki természetesen a nagy fekete autójával érkezik. Próbálna meg nem érkezni. A nép fia behívja a szobába a minisztert egy rövid megbeszélésére, aminek végeztével a miniszter távozik.

A nép fiának kedvesében ez egyszerre olyan nagy benyomást, csodálatot és ámulatot kelt, hogy szenvedélyesen szeretgetni kezdi őt.

Ennek így kellene lennie minden rendes demokráciában! Így kellene érkezzen és távozzon minden nép fiához minden miniszter. S így kellene utána szeretgetnie minden nép fiát minden kedvesüknek. :D

6:22-től folyik a lényeg.

http://www.youtube.com/watch?v=hUURGc4AKjs

256
Cseya képe

S nyomában lészen

S nyomában lészen ovációval vegyes felláció.

257
Hotyhogy képe

:-) _________________________

:-)

258
Hotyhogy képe

Aki egy gyönyörű, telt

Aki egy gyönyörű, telt idomú, göndör-szőke, ennivaló szépséget akar látni, az kattintson.

259
Hotyhogy képe

A 10 perc bringa című blog

A 10 perc bringa című blog térképei és Budapest viszonylagos kicsinységének megjegyzése juttatták eszembe egy érdeklődésemet ami régtől foglalkoztat engem, bár különösebb törekvésem nélkül, hogy a végére járjak a dolognak.

Városokat járva, azoknak területeit ismerve, s térképeiket is forgatva, kíváncsivá teheti az embert, hogy vajon hogy viszonyul egy-egy főbb utcája ennek vagy annak a városnak a másikaknak hasonló utcáihoz, hossz méretben, távolságokban.

Ami távolságot legyaloglunk, lebicajozunk vagy levillamosuzunk az egyikben egy időtartam alatt, hogyan tesszük meg ugyanazt a távolságot a másikban? De tudjuk e egyáltalán az összehasonlítási alapot, vannak e azonos léptékű térképeink ahhoz?

Szeretem a várostérképeket, s van is belőlük nekem sok dobozzal, csak sajnos a léptékeik ritkán azonosak. Jó lenne látni, két pontosan azonos léptékű térképpel, hogy hogyan viszonyul az Andrássy út a New-York-i Broadway-hez, vagy a párizsi Champs-Élysées sugárúthoz, például.

Meghiúsult még az az egyszerű ötletem is, hogy két ablakban nyitok meg két Google térképet két összehasonlítandó városról. Több város esetében is, az egyiknek a léptéke, semmilyen lehetséges zoom szinten, nem egybevágó a másikéval.

Ez őrjítő, és sejtem, hogy a beépítettség vagy közvetetten a népsűrűség szintje szerint választotta meg a Google a területek léptékeit az elérhető zoom szintekre.

Még egy olyan rafinált trükköt sem lehet csinálni, hogy az egyik város fölül nyíl gombokkal átrepülünk lassan a másik fölé, megőrizve végig egy azonos léptéket. Ezt én kipróbáltam, volt rá öt unalmas percem, de a lépték egy ponton megugrott, átváltozott!

Tudom, hogy a leírt alkalmazási cél ritka és szokatlan lehet. Csak hát érdekes lenne ráfektetni a Hősök terét a Tiananmen térre, vagy a Kalinyin sugárutat a Sunset Boulevardra, no, nem a szovjet hódítás módján, hanem csak játékos kíváncsiságból, ily tríviát is tudni akarásból.

260
Hotyhogy képe

Rendőrbringa, meg legyenek

Rendőrbringa, meg legyenek bicajos rendőrök, meg hasonló elmaradottságok mennek most itt a CM-en, a teringettét!

Hát küllőről meg teleszkóp rugóról, meg ilyen Stephenson-kori mechanikus dolgokról legyen szó korunkban? Majmokról köszörűkövön?

Nézzétek meg ezeket. Inkább ezekért rajongjatok! :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=O-hyVzTVDLg

http://www.youtube.com/results?search_query=pyongyang+traffic&search_typ...

261
Krisi képe

of az off-ban: mióta

of az off-ban: mióta lettél zöld diplomás marslakó? :)

262
Hotyhogy képe

Mióta? Hát, mióta a

Mióta? Hát, mióta a Népszavazás az ufók jelenlétéről! című blog felhergelt.

Az ottani hitetlenkedések értelmes Földön túliak létezéséről annyira rám hatott, hogy spontán mutációval ez lettem. Erre ébredtem egy reggelen.

S nem csak azt láttam a tükörben, hogy értelmes, hanem azt is, hogy egy ilyen szép Földön túli vagyok! :-)))

"And the bottom line is this: Q.E.D." I

263
alcedo képe

Gregor Samsa is így

Gregor Samsa is így kezdte...

264
Hotyhogy képe

:D Igen. Nálam az emberi

Igen. Nálam az emberi alakhoz hasonlóság még megmaradt ebben a fázisban. Később nem tudom milyen, talán csótányoid vagy kaktuszoid stádiumok következhetnek? :-)

265
cuba képe

Na, ezt asszem el kell

Na, ezt asszem el kell mesélnem :)

Ma a Vörösmartynál lakatolom le a bringát, egyszer csak hallom hátulról: "szép bringád van"! Elém is kerül a fazon, egy amolyan független taxis. (Direkt nem a H betűs állatot mondom :) "Szép, svájci bringa. Biopace-es tányérral! Mi régen csak ováltányérnak hívtuk. Az NDK-sok találták ki, tudtad?...Nekem is van egy Moser-em, meg most építek egy Pinarello-t"!

Utólag jöttem rá, hogy meg kellett volna kérdezni, hogy akkor miért nem riksázik, de azért így is pozitív volt :)

268
Krisi képe

a rendőrös biciklis

a rendőrös biciklis ellenőrzéses blogban felvetett kérdésemre várom a nagyérdemű közönség válaszát:

Igaz-e a bringás mítosz, hogy 300Ft-ért már lehet kapni lámpát biciklire? csak mert nekem több, mint 3000HUF volt a komplett világításom, csak engem vertek át?

269
Drody képe

Első lámpáim: A versenyen

Első lámpáim:

A versenyen és a fixin egy-egy frog villogó van, ha jól emlékszem, azok olyan 2 700.- körül voltak.
A trekkingen (ezt használom a legtöbbet) egy-egy cateye lámpa van. Az egyik 5 000.-, a másik 30 000.- körül van.

Hátsó lámpáim:

A versenyen és a fixin közösben van egy cateye 4 500.-körül.
A trekkingen egy fix van a csomagtartóra szerelve, az egy ezres volt.
Ezekhez pluszba hozzájön a bagaboon lévő lámpám, szintén cateye, az olyan 2 200.-ba került.

Asszem ennyi. :o)

........................
Formaharc és sci-fi.

270
Coller képe

Szóval cáfolva! Az én

Szóval cáfolva!
Az én példám is hasonló kb 3.000-ért vettem egy jó ledes lámpát elölre amit mást átültettem a másik bicajomba. A hátsó villógó meg egy olcsó hervis-es kb 600 Ft-ból. Nem valami dizájnos, mint egy cateye de látható rendesen elég nagy szögben.
___
->XI. ker Újbuda<-

271
sagan képe

Dinamós lámpám van,benne

Dinamós lámpám van,benne volt a bringa árában,tehát lámpa összköltsége 0 Ft :DD.

----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Nem én vagyok őrült,hanem a világ.

272
makimajom képe

előre Cat Eye HL-EL 510

előre Cat Eye HL-EL 510 35€ (mai árfolyamon kb 9300 Ft)
hátra Cateye TL-LD1000 6315 Ft
kompletten ~15 600 Ft
(mai áron persze drágább már mindkettő)

ebből vehettem volna akár 52 db teszkós lámpát is...

273
Kovács képe

Azattólfügg. Vettem az

Azattólfügg. Vettem az ósanban múltkor egy szettet haccáért. Vagyis háromcá per lámpa, egész tisztességesen szolgált, az egyiket elojándokoztam, a másik most is fent van, nincs is rossz fénye.

---

274
IPG képe

Elől 3500ért van Ketájom,

Elől 3500ért van Ketájom, hátulra 1,5eért szintén Ketáj (ebből még egy tartalék a táskámban), azon kívül öccászért (használtan) van a csomagtartóm hátulján is ledes lámpa. Ezen kívül van még egy-kettő, de azokat nem használom.

.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo

275
Wilika képe

Előre a legnépszerűbb

Előre a legnépszerűbb háromledes ketáj (mittoménmár mennyi volt 2-3k) szigszalaggal véglegesítve, mert persze eltört a pöcök,
hátulra 1,8k 3 ledes ketáj, ez a kettő a primer világításom, ezen túl:
- gagyi villogó elöl a táskaszíjon, kadmiumsárga, háromledes 300Ft
- Gagyi piros villogó 5 ledes (túl)sokfunkciós, 400Ft
- Longus legalapabb 5ledes (már csak 3, két szélső gyengélkedik) nagyvillogó sisakom hátulján

Mindegyik akkuról üzemel, általában olcsóbb fajták, vagy akciósan vásároltak. :)

Ezen túl:
Küllőprizma elöl-hátul (amilyen épp volt, egyiket ingyen hozzámvágta a Lajos, másik Kambás), reflexcsíkok a maszkomon, piros prizmacsík a csomitartó végén, kamáslik csilisek még, illetve reflexcsík a csuklóimra éjjel, hogy lássák, ha kalimpálok sávváltásnál.

276
Coller képe

Hát téged biztos észre

Hát téged biztos észre lehet venni sötétben is :D. Nekem csak elöl-hátul + vázon lábra való fénycsííík.
___
->XI. ker Újbuda<-

277
fradizoli képe

Pacsi kissé

Pacsi
kissé késve,de
osánban: első villogó 390.-
hátsó villogó 300.-
vettem belőle hátha piszkálják a brinyómat, aztán nem kell itt rinyálnom hosszú mondatokban.

278
stp1 képe

naprendszer tervező király

279
zseer képe

El lehet vele játszadozni,

El lehet vele játszadozni, de ha végig gondoljátok:
itt meg lehet nézni, hogy mennyire pici dolog mennyire nagyon számít! Ha picit odébb teszed az egyik bolygót, vagy sebességét eggyel növeled, szétesik a rendszer.

Miután ezt kipróbáltátok, és elszórakoztatok a spirálban pörgő két bolygóval (ahogy én tettem) gondolkodjatok el azon, hogy ugyanez működik kilenc bolygóval körülöttünk, tökéletes óramű pontossággal!!! És akkor még nem beszéltünk a többi naprendszerről, sem pedig a többi galaxisról...
Mindezek tökéletesen finomra vannak hangolva, egyetlen pici eltérés romba döntene mindent!

Szeretem, amikor emberek elkezdenek okoskodni, hogy ez magától, véletlenül jött létre.
És ez csak csepp a tengerben. Mert ugye most csak a bolygók finoman összehangolt mozgásáról van szó...
Hol van itt még szó olyanokról, mint a Föld milliméterre tökéletes elhelyezkedése, ami az életet teszi lehetővé, vagy, hogy hogyan jött létre az élet... És persze, igen, egyetlen sejtből jött létre az összes ma létező több millió faj.
Tökéletesen ellentmondva a Termodinamika 2. főtételének...

Emberek! Nézzetek már szét a szemetekkel és gondolkodjatok, vizsgáljátok meg a dolgokat!!!
Miért oly nehéz belátni és elhinni, hogy van Teremtő és Alkotó Isten??

Én megtanultam biciklizni, te tanulj meg vezetni... úúúúúúúgy, szépen, ügyesen!

What would people think, when they hear that I'm a Jesus Freak?

280
Krisi képe

más szemszögből

más szemszögből vizsgálva a dolgokat: ha egy apró dolog egyszer csak hirtelen megváltozna, akkor lehet, hogy utána káosz lenne, de előbb-utóbb mindenképp beállna egy egyensúlyi helyzet, ahol ismét minden mérnöki precizitással pontos volna.

abban meg sokan egyet értenek, hogy van valamilyen felsőbbrendű dolog (amint pl. a keresztények egy szakállas csávónak hisznek), de arról, hogy ez valójában mi mindenki mást gondol. innentől fogva már vallási vita lenne, amibe nem akarok belemenni :)
szerinted valaki megtervezte, szerintem meg magától kialakult, ennyi. amíg meg senki nem tudja pontosan, hogy ez az egész univerzum hogyan, mikor, miből, mi által stb. keletkezett, addig mindenki csak tippelni és okoskodni tud.

281
zseer képe

Igen, ez is egy szemszög.

Igen, ez is egy szemszög. Csak olyan szemszög, ami nem veszi figyelembe a (már idézett) Termodinamika 2. főtételét, miszerint egy magára hagyott rendszer a rendezettség felől a rendezetlenség felé tart. (Nő az entrópia.)
Ebből az következik, hogy "ha egy apró dolog egyszer csak hirtelen megváltozna, akkor lehet, hogy utána káosz lenne, de előbb-utóbb mindenképp beállna egy egyensúlyi helyzet, ahol ismét minden mérnöki precizitással pontos volna." nem állja meg a helyét. Káoszból nem lesz rendszer. A mondatodból egy igaz: egyensúly felé mozdul a rendszer, de ettől nem lesz belőle mérnöki pontossággal működő világegyetem, mint amiben mi most élünk. Furcsa, hogy ilyen dolgokban (mint ez, vagy pl. az "egysejtűből-minden-állat" típusú evolúció) szeretik ezt a törvényt figyelmen kívül hagyni...

Ha elismered, hogy van "felsőbbrendű dolog", akkor miért olyan nehéz azt mondani, hogy van Isten? Mi más lehet még az a "felsőbbrendű dolog"?

pl. a keresztények egy szakállas csávónak hisznek Már ne haragudj, de ezt hol olvastad? Ja, igen, ez lehet a sztereotip katolikus Isten...
Vallási vita: mi sem áll tőlem messzebb, mint a vallás! :)
Furcsa lehet ezt olvasni, de én nem értek egyet a vallásokkal. :) Katolikus meg a többi keresztény vallás elég messze van tőlem, ugyanis én a Bibliát tekintem alapnak, nem pedig azt, amit egy pápa, vagy S/S mond... Csak a Bibliát!

amíg meg senki nem tudja pontosan, hogy ez az egész univerzum hogyan, mikor, miből, mi által stb. keletkezett, addig mindenki csak tippelni és okoskodni tud. Vagy hinni. Erre esetleg nem gondoltál? :)
Amúgy megnyugtatlak, racionálisan soha senki nem fog a feltett kérdéseidre válaszolni, csak hittel. És az, hogy ez a hit a Biblián alapszik, vagy tudományos megfigyeléseken, az már más kérdés. Mert minden meg nem figyelt tudományos állítás (sajnos ezek közül sokat tényként közölnek) megfigyelt eseményeken alapuló hitből fakad. Ezt jó tudni, mikor ilyen jellegű dolgokat olvasunk, vizsgálunk. Csak mert egy kutató doktor mondja és nem pap, azért még nem kell tényként venni. Azért is, mert ő is ember, akinek szintén meg kell küzdeni a "van Isten, nincs Isten" kérdéssel. És akkor máris szubjektív lesz az a "tudomány tény". :) Érted?

Most nincs több, többel meg nem akarok senkit traktálni. Vallási vitázni sem akarok, hanem pusztán gondolkodásra bírni mindenkit, aki ezt olvassa. Vizsgálja meg ő a dolgokat, és ne fogadjon el feltétlenül tényként mindent.

282
Krisi képe

ismét belegondolva, ha a

ismét belegondolva, ha a mostani rendszer felborulna, akkor a termodinamika 2. főtétele sem állná már meg a helyét, mivel az csak a mostani rendszerre vonatkozik, ami ugye felborulna az elmélet szerint. hű, ez nem egyszerű, inkább hagyjuk :)

"Ha elismered, hogy van "felsőbbrendű dolog""
álljon meg a menet, én ilyet soha nem mondtam!
hinnie meg mindenkinek kell valamiben: én azt hiszem megyek aludni :)

283
zseer képe

Az első bekezdésed kicsit

Az első bekezdésed kicsit filozofikus, nehezemre esett először értelmezni. :) De had figyelmeztesselek:
én a TD 2. főtételét a jelenlegi naprendszerre alkalmaztam: a káoszból nem lenne rendezettség magától! De ezt is olvasd: :) ha a jelenlegi naprendszer felborulna, attól még nem dőlnének be a fizika törvényei, sőt, a fizika törvényei szerint esne össze a rendszer, azaz a TD 2. főtétele még mindig érvényes!
Tehát én nem a jelenlegi gravitációs rendszerről beszéltem. Ha új világ jönne létre, arra nem lenne érvényes a 2. főtétel, de így érvényes szerintem az általam alkalmazott példában! :)

Remélem a többit is elolvastad, várom alvás után a gondolataid. :)

Ja, hogy te ezt (felsőbbrendű dolog) nem magadra mondtad, hanem általában? :) Szomorú vagyok! :)

284
tgz képe

Hadd mutassak be egy másik

Hadd mutassak be egy másik álláspontot is. Ezt a specifikus naprendszert Te központinak tekinted, én pedig csak egynek a csillióból. Történetesen az, amiben élek.

Nem igaz, hogy ez egy hajszálpontosan beállított rendszer lenne. Ha nem is jelentős mértékben, de változik a bolygók pályája, a helyzetünk a többi csillaghoz képest, még a Föld forgási sebessége is. A világegyetem sem állandó. Folyamatosan tágul, közben csillagok születnek és pusztulnak el minden nap. Sokmilliárd éve.

Ez a Nap is pontosan úgy működik, mint a többi csillag. Megszületett, "éldegél", és aztán el fog pusztulni, és vele együtt az élet, ami ezen a bolygón maradt. De ezt egyikünk sem fogja megélni.
Olyan, mintha, mintha icipici állatok lennénk egy mammutfenyőn. Látjuk, ahogy a többi fenyő él, és néha pusztul, de sokunk hiszi, hogy ez a fenyő más, örök. És legtöbbször megnyugodva hunyják örök álomra a szemük, hisz az ő szemszögükből igazuk volt: millió generáció élt és pusztult azon a fenyőn, de az még mindig áll. De meglehet, egyszer kivágják a fenyőt és eltüzelik. Judgement day. :)

A nézőpontunk tehát egész más. Én milliárdnyi égi porszemet látok, a Biblia pedig egy hatalmas tüzijátékot, amit ennek a kitüntetett porszemnek rendez egy alkotó erő.

Szerintem mi egy szerencsés helyzetben vagyunk a porszemünkkel. Van egy olyan naprendszerünk, melyben a körülmények kedveztek az (szén alapú) élet kialakulásának. A nagy számok törvénye pedig azt mondja, még milliónyi ilyen naprendszer van, és sokezren élet is lesz, valószínűleg valamilyen nagyon primitív formában, de néhányon kifejezetten komplex.

Te abból indulsz ki, hogy minden tökéletesen meg van alkotva. Én abból, hogy azért haladunk előre, mert mindenben van valami kis aprócska hiba. Az élet esetében a legfontosabb hiba az a reprodukció tökéletlensége. Ez az, ami mozgásban tartja az életet, folyamatos változásra (nem javulásra!) kényszerítve azt. Az élet nem rend, hanem káosz. Mikroszinten káosz, makroszinten rend: a rendszer kiszűri ami nem életképes, és az erős javára hajlítja a szabályokat.

A Biblia szerint az élet kialakulása (illetve teremtése) pár nap.
A tudomány szerint több milliárd (!) év. Nem tudom mely ponttól lehet mondani, hogy létezik élet a bolygón. Nem hiszem, hogy meg lehet pontosan határozni. De ha van egy ilyen határ, akkor valószínűleg évezredeken át milliószám lépte át ezt a határt a rendszer, mindkét irányba. Ám az élet nagyon makacs és kitartó. Megtelepszik kilométerekkel a felszín alatt, brutális forróságban, fagyasztó hidegben. Amíg a Föld el nem pusztul, valószínűleg lesz rajta élet.

A lényeg: nem támadni akarom az elképzeléseidet a világról, Istenről. Csak azt akarom, hogy lásd: a másik fél nem azért mondja azt, hogy nincs Isten/más az Isten/leszarom, mert arrogáns/hülye/nem gondolkozik. Csak épp ahogy ő látja a világot, úgy az egy elfogadható rendszert alkot.

Jómagam agonsztikus vagyok. Nem tudom, van-e Isten, és nem is érdekel. Lehet, hogy csak egy sims karakter vagyok, de nem akarok tudni róla, mert amúgy jól szórakozom. És számomra a világ kerek. Pedig igen sokat gondolkozom.

- - - - -
TamásGáborZoltán

285
tgz képe

Hadd reagáljak még külön

Hadd reagáljak még külön a "káoszból rend" problémára.
Van egy "játék", melyet egy John Conway nevű matematikus talált ki. A neve Game of Life. Nem egy tipikus játékról van szó. Valójában nem is játék abban az értelemben, hogy nem szükséges interakció a felhasználó részéről: egy kezdeti állapot beállítása után a rendszer magától módosul. Játszani vele tehát annyira nem lehet, viszont a gondolkodni szerető embereknek jó szórakozás lehet.

Itt lehet megnézni egy megvalósítását, Java kell hozzá.

Ez egy úgynevezett celluláris automata. Van egy "tábla", mely négyzetekre van osztva. Mindegyik négyzet lakott, vagy nem. Úgynevezett generációk követik egymást, egy nagyon egyszerű szabály alapján. A következő generációban egy négyzet lakott lesz, ha most nem az, és pontosan három populált szomszédja van (születés). Egy populált cella lakója meghal, ha csak egy szomszédja van, vagy egyáltalán nincs (magányosodás), vagy ha háromnál több szomszédja van (túlnépesedés). Ha egy lakott cellának két vagy három lakott szomszédja van, akkor a következő generációban is életben marad.

Létrehozhatók különböző stabil, félig-meddig stabil, pulzáló, mászó, vagy épp ágyúként újabb és újabb alakzatokat "kilövő" alakzatok, van is rájuk egypár preset, ki lehet választani a bal alsó legördülő menüből.

De az igazán poén rész: rajzolsz egérrel valami krixkraxot, és szinte biztos, hogy ki fog belőle alakulni párszáz generáció után egy csomó kicsi, kvázi stabil, vagy épp ciklikusan változó rendszer. Mindezt a fenti, nagyon egyszerű szabály alapján.
Ez az a bizonyos "káoszból rend" szindróma.

- - - - -
TamásGáborZoltán

286
zseer képe

Válasz nemsokára az OFF

Válasz nemsokára az OFF #11 (aka Rabic...)-ban. :)

Mert ez betelt! :)

287
Törölt felhasználó képe

Tudatlanságunk lyukait

Tudatlanságunk lyukait hittel foltozzuk be, miközben azt hisszük, hogy bármit is tudunk.

288
zseer képe

Pontosan! Ezt teszem én is,

Pontosan! Ezt teszem én is, és ezt teszik a tudósok is! Ahogy írtam Krisi válaszára!

289
Peta képe

Talán annyira nem is

Talán annyira nem is off.
http://tudatosvasarlo.hu/auchan

290
Krisi képe

láttátok bringaexpón a

láttátok bringaexpón a Csepel fixiket? teccetősek igencsak. új pályavázat keresek úgyis - mivel a jelenlegi vázamat pillanatnyilag csak a rozsda és a matricák tartják egyben -, hát most megtaláltam. ha tényleg annyiba kerül, mint amennyi a katalógusban van, akkor jóság van nem is kicsit.

291
Hotyhogy képe

Madamnak Becsületet rút

Madamnak

Becsületet rút gyanú aláz.

1) Távoli unokatestvérünk, akit gyerekkorunkban láttunk utoljára, meghívhat minket. Tudjuk a címét, és felmegyünk a társasházi lakás ajtajához, becsöngetni. Amíg ajtót nem nyit, ott várakozunk, de szemből nyílik egy ajtó. Ki maga?! Mit keres itt?! Kit keres?! Itt vandálok járnak a tetőn! Önkéntes rendőr vagyok, igazolja magát!

Erre aztán megdöbbenten szóljunk, durván a méltatlanságunkban, hogy na menj a p, vagy f o.? Vagy, egyszerű józan ésszel és nem affektáló kivagyiságunkból, mert rongyosan is lehetnénk becsületesek, vagy drága prém gallérral is zsiványok, mondjuk neki, hogy nem lát ő? Nem tud különbséget tenni? Tényleg úgy nézünk ki neki, mint egy tipikus vandál?

Vagy, megint, a kinézetünk hamis fontosságával, mivel arany láncunk van és olyan testalkatúak mint egy hátsó udvari téglabudi, odatoljuk a képünket az övéhez? Vagy, csak engedelmesen, halkan, higgadtan és szerényen felejük meg ennek a fontoskodó embernek minden heves, ellenséges kérdését?

2) Idős nagyapánk odaszólít, fiam, idén már nem tudok kimenni a telekre, öreg vagyok. Menj, szedd le a barackot, mert senki nem szedi le és akkor csak ott rohad. Itt a kulcs.

A rozsdás lakat... a barackos kert, de rég voltunk ott, milyen öregek lettek a fák... de az a barack, milyen finom, mint régen, és milyen sok! A barackszedés ott, az az idill, az emlékek... És ott egy szörnyű öregember a szomszédból kiált: Ki maga?! Mit keres itt?! Gyümölcs tolvaj! Önkéntes rendőr vagyok! Kihívom a rendőrséget!

Mi erre a buzgómócsing balítéletre a higgadt válaszunk? Hova tűnik a derűs nap, az idill, a szép gondolat a göcsörtös ágról ami a miénk és amit mi ismerünk és fölismerünk, amit évtizedek előtt mi másztunk?

3) Raplizó kisfiunk az utcán bömböl és húz, nem arra akar menni amerre mi megyünk. Jó apaként el nem engedjük a kezét és ki kell úgy várnunk a hiszti lelohadását.

De egy társadalomtudatos jótevő jelentést tesz egy gyermekrablásról, egy perverz cukrosbácsiról aki el akar ragadni egy gyermeket, a förtelmes bűneihez vele!

Ó, könyörületes ég! Mi legyen kötelező magyarázatunk a kiérkező rendőröknek, a közben körülvevő vigiláns önkénteseknek?

4) Az iskolai tanító értesíti a gyámügyet, hogy gyermekünk lábszárán piros csíkokat látott és szülői verést, kegyetlenséget gyanít. Az azonnali hivatalos orvosi vizsgálat a gyermeken verés nyomokat állapít meg, és a gyermekünk azonnali állami gyámság alá kerülhet.

Mit mondjunk a tanítónak, az orvosnak, a gyámügyi hivatalnoknak, megzavarodott, megsértett, felzaklatott lelkünkkel, tragikus napunkon ott, amikor értetlenül, hitetlenkedve, végül nyálunkkal ledörzsöljük a piros csíkot? És mitől lehet is az, hát az új piros kis csizmától!

Mit mondjunk, hogy magyarázzuk el szeretett gyermekünknek azt, hogy a társadalom túlbuzgó nénijei és bácsijai olyan hatalommal bírhatnak, hogy azzal esztelenül, a szerető és gondoskodó, ártatlan szüleit is elszakíthatják egy életére traumatizált gyermektől?

5) Lófelmetsző Jack már egy éve döbbenetben tartja a nemzetet. S mi ott állunk, országúti sétánkon a mező mellett, és elnézegetjük a lovakat.

Valaki ám ezt meglátja, és jelentést tesz a rendőrörsön. Onnan a rendőrök kiszállnak és kikérdeznek minket:

Jó napot. Mit csinál ön itt? A lovakat nézegetem. Miért nézegeti a lovakat? Mert szeretem őket. Szeretem elnézegetni őket. Gyönyörű állatok.

Ugyan milyen következő kérdése legyen egy jó rendőrnek, amivel mélyebbre kutathat az igazság kiderítésére? Talán: Fantáziál ön arról, hogy törött üvegpalackokat lovak hüvelyébe tuszkol? :-(((

________

A teljes közömbösség és túlbuzgó belekotnyeleskedés két szélsősége között olyan jó cselekvést kell válasszon a jót akaró ember, hogy annak következményei ne sérthessék az ártatlant.

Bizalmatlansága, rosszhiszeműsége ne hozhasson olyan következményeket, amiket ő tudatlanul hátra hagyhat maga mögött, míg az ártatlan huzamosan, akár egy életre, szenvedhet.

Okvetlenkedés még a legártalmatlanabb formájában is csúnya. Egy függöny-ráncigáló, kikukucskáló, orrukat beleütő, provinciális kém-szomszédság, ugyan kinek jó? Nincsenek itthon! Moziba mentek. Mit akar tőlük? :DDD

292
tgz képe

Szép szavak. De tegyük

Szép szavak.
De tegyük fel, lépsz ki az üzlet ajtaján, és meglátod, hogy a közeli tárolóban hagyott egyik bicikli U-lakatát fűrészeli bőszen egy illető.
Mit teszel?

- - - - -
TamásGáborZoltán

293
Hotyhogy képe

Körkörös egy megvitatás

Körkörös egy megvitatás ez! Épp onnan jutottunk el ide. :-)

Szerintem sűrgős lehet neki megszabadítania a biciklijét, mert elkésik valahonnan. Ha ráérek, még meg is kérdezem tőle, hogy segíthetek e neki valamiben. :-)

294
Törölt felhasználó képe

Egy gyermeknek ezerszer

Egy gyermeknek ezerszer elmagyaráznám azt, amit egy felnőttnek nem kéne. Egy gyermeknek nem kell ezerszer elmagyaráznom azt, amit egy felnőttnek el kellene.
Mennyi, liberális elveket valló embert láttam már tiltásért kiáltani, amikor önön tunyaságuk, tehetetlenségük és gyávaságuk takarására hangoztatott elveik nem védték meg őket a valóságtól.
Engem, ha tiszta lelkiismerettel cselekedtem, soha nem sértett a gyanú, alaptalan vád.

295
tgz képe

+1 Ha nekem kéne

+1
Ha nekem kéne fűrészelni a saját U-lakatomat, úgy örülnék, ha odajönne valaki és megkérdezné, mit az istent csinálok ott. Sőt, kifejezetten rosszul érezném magam, ha anélkül szabadítanám ki a biciklit, hogy bárki legalább megkérdezte volna, mi a rákot csinálok ott.
És a fűrész mellé tuti vinnék magammal személyit, meg a bicikli könyvecskéjét, amiben benne van a vázszáma is. És ha jönne a rendőr és felírná az adataimat, annak is örülnék, mert látnám, hogy teszi a dolgát.
El kell fogadni, hogy az U-lakat használatának a fűrészelés nem az általános módja. Sőt, ezen tevékenység az esetek döntő többségében rossz szándékú, ezért gyanút kell, hogy ébresszen a kívülálló, tisztességes emberben, függetlenül attól, hogy milyen a neme, bőrszíne és a ruházata a fűrészt fogó embernek.

- - - - -
TamásGáborZoltán

296
Törölt felhasználó képe

+1 Az én szívemhez is

+1
Az én szívemhez is közelebb áll az a világ, ahol érzem, az emberek figyelnek egymásra, mint az, ahol hátat fordítanak, és mástól várják a megoldást.

297
Hotyhogy képe

Általában ilyen érvek

Általában ilyen érvek járnak körbe, jól ismertek, és egy fajta erős felelősség tudatosságból erednek, sok jó érzésű embertől.

Nem is szilárdan, élesen elhatároló érvek ezek, és nem is állnak mindig merőlegesen szemben a másképpen látók érveivel. A te, és Madam, és az én felelősség tudatomban több a közös vonás, mint ami megkülönbözik.

Igazán kifinomuló jóérzést is dédelgethet magában a tudatos, jó ember, és viselkedését az adott társadalmi rosszaságok között haladónak vélheti.

Az éjszaka az utcán, véletlenül egy nő nyomában gyalogló férfi ezt gondolhatja: Ez a nő azt hiheti lépteim koppanásáról mögötte, hogy én egy erőszakos nemi támadó vagyok. Átmegyek hát a másik oldalra, hogy békesség szállhassa meg gondolatát.

Most, a társadalom rosszasága miatt, ez az ember olyan egy mesterkélt viselkedést vett fel, amilyent oly társadalmi rosszaság, az erőszakos nemi bűncselekmények, hiányában nem vett volna fel.

Hanem, egy mesterkéletlen, s mégis valamit kielemzett, másféle gondolkodással, az a férfi, és minden ártatlan férfi, így is viselkedhetne:

Ezen az oldalon gyaloglok, e nő elé vagy mellé igyekezve, hogy láthassa, én nem jelentek számára veszélyt. Sőt, azért is jó itt maradnom a közelében, hogy megvédelmezhessem, ha támadás éri őt egy erőszakos férfitől.

Vérmérsékletétől és számára ismert társadalmi szokásoktól függőn, valaki örülne, ha gyanakvók megkérdeznék őt az ő jogszerű magán dolgairól, valaki más meg nem. Te az előbbiek, én az utóbbiak közé vagyunk besorolhatók.

Megint, egy rohanó, de azért mégsem közömbös városban, lehet szelíden tudakozódni valami szokatlan cselekvés okáról, és aki úgy tesz, az szerintem nem minden lében kanál csupán azért.

De ilyen rohanó világban általában olyan fejlett a rendőrség, hogy annak a kisvárosinak, falusinak érezhető helyi lakossági felelősségtudatnak a bevetése majdnem minden esetben anakronisztikus. Azért is idegenkedéssel lehet az, ahogy a szintén öntudatos és törvény tisztelő magán személyek, azt fogadják.

298
Krisi képe

amikor még pár hónapja

amikor még pár hónapja elsört az első villám, akkor először nem tudtam hogy mi van, mert csak az tűnt fel, hogy nem forog rendesen az első kerék. megálltam a Kolosy térnél egy villanyoszlop alatt (fény miatt) szerelni, és ekkor jött a jóság:
odajött hozzám a mellettem lévő ház házmestere, hogy mit csinálok?
mondtam, hogy próbálom javítani a biciklimet. aztán elnézést kért, és visszament.
tökre jól esett, hogy ott így figyelnek, mert simán lehettem volna bringatolvaj is.
szóval amikor így meggyanúsítottak, akkor nem megsértődtem, hanem megörültem, hogy legalább itt figyelnek az emberek.

299
Hotyhogy képe

Szerencsés vagy, és

Szerencsés vagy, és kívánom is neked, hogy ily felhőtlen maradjon az életed.

Én csak egy olyan társadalmat részesítek előnyben, amilyenben ilyen felhőtlenség biztosított mindenkinek, s nem csak véletlenszerűen keveseknek.

Egy olyan társadalomban a nép rendőrsége fog csak rendőr módra intézkedni, míg a lakosság tagjai jó és eltúlzás nélküli viselkedéssel fogják segíteni a harcot a rosszak ellen.

Tégy ahogy jónak látod, avatkozz be kérdezősködéseddel, de arra hazug válasszal kijátszik téged a tolvaj, és úgy sincs további hatalmad, csak a rendőrt értesíteni gyanúdról, amit már elsőnek megtehetnél.

A becsületes ember ugyanazt a választ fogja igazul adni neked, és te úgyse tudod meg, ki tolvaj és ki nem, mert nem te vagy az intézkedő rendőr azt kinyomozni.

Egy provinciális, kis és lassú világban virágozhat az ilyen aktivizmus. Egy lüktető, szabad és nyílt társadalomban aligha. Az utcán túl sok gyanítható dolog megy, és túl sok ebből a dologból az, ami teljesen ártatlan.

Ott az ember, aki nem feltétlenül liberális egy rossz értelemben vett fogalom szerint, a dolgára megy és nem a közömbösségéből, de okosságból a népi rendőrségére bízza az így jó szintre hozható és azon tartható bűnüldözést.

300
Törölt felhasználó képe

Az én ideális világomban

Az én ideális világomban a folyók nem folynának, s így nem sodornának el. Az én ideális világomban a tavak vize körbe áramlana, így kényelmesen végignézhetném a partjait.