Rendőrök bírságoltak a Critical Massen

Az idei critical mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. Mindez egyébként teljesen helyénvaló volt. A mostani felvonulás lényege ugyanis éppen az volt, hogy valójában nem is felvonulás, hanem tömeges kerékpáros közlekedés a városban.

teljes cikk

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
zsoltee képe
zsoltee
1 sze, 2009-09-23 01:08

Kellett egy kis bevétel is ma estére, hogy kompenzálja a kiadásokat :D

Félretéve a viccet: én is egyetértek az akcióval.

De most én se csípem a sünöket, mert egy kis robogós csíra gyerek elsodort a táskámba beleakadva (majd persze neki állt feljebb), elhajtott, egy szervező kollega utolérte pont a rendőröknél, és jelezte nekik, hogy a robogós kis híján elütött engem.

Erre mit csinál a paraszt sün? RÖHÖG.

Na ennyit a rendőrökről..

Zsoltee

qkac képe
qkac
2 sze, 2009-09-23 01:14

én is láttam büntit, és teljesen jogos volt. lámpa nélkülit csak azután büntettek, hogy egykerekezett a forgalomban, vagy átment a piroson (legalábbis a látómezőmben). tejesen jogos, és támogatom!

errorka képe
errorka
3 sze, 2009-09-23 01:26

Meg igy is rengetegen megusztak. Vagy ha az egy savban tobb bringat nezem, akkor megusztuk.

A Mester utcanal akiket lattam, es kaptak buntit, azok tokre megerdemlik. Ok speciel 20-ast kaptak.

Tobben is szoltak (majd mikor becsatlakoztunk akkor szoltunk, nemelyekre orditva, mert zene az kell), hogy alljanak meg. Namost ugye aki csakazertse, az ne csodalkozzon. Aki meg atrobogott, majd aztan felkuszott a jardara, es ott tekert tovabb, az meg orulhet, hogy epp nem allt ott rendor.

Amellett, hogy nem csak itt kene igy akciozni, en egyetertek veluk. Tettek a dolgukat. Ezt kene folyamatosan, hetkoznapokon is, es kikapkodni a ninjakat is, es kiszorni rengetegnagyonsokbuntit nekik, mert iszonyat sokan vannak.

Meg persze az ontudatos majmokat is, akiknek hiaba szol a rendezo is, meg a bringasok is, hogy takarodjon ki a belso savbol, es a kulsoben menjen, o csak okoskodik, es juszt se.

- errorka

bix képe
bix
4 sze, 2009-09-23 01:35

Teljesen korrekt, hogy büntetik a lámpátlanokat. Gyerekekkel tekertünk, mikor Mr. Lazacsávó lendületből jött velünk szemben - az amúgy egyirányú - Király utcában. Rászóltam, hogy ezt így nem kéne. Remélem meghallotta, mert reakció az nem volt részéről...
Ott is jó lett volna egy rendőr...

Pontosítok, éppen félre álltunk bevárás miatt és rövid táplálkozási szünetet tartottak a kisebbek, amíg az eset történt.

Ha menet közben jött volna szembe, én lehet, hogy lekaptam volna a bringájáról...

"Bringáznál inkább Te is, Rezső!"

Hédi képe
Hédi
5 sze, 2009-09-23 01:41

Az szééép! Részvétem a robogós miatt.
A feltűnési viszketegségben szenvedők megbírságolását és is jogosnak találtam, sőtt! Szerintem még kevés is volt az ilyen akció.
Az isteni az volt, amikor egy kiscsaj arról kezdett vitatkozni, h a belső sávot igenis jogosan használja, mert előzni akar. Erre megkérdeztem, h hova siet??? A haverjai vele voltak, tehát nem szakadt le, a kocsi viszont a seggében. Feltartja a forgalmat és ő pampog. ÁÁÁÁÁ!

zsoltee képe
zsoltee
6 sze, 2009-09-23 03:19

Nem volt komoly, de az emberek hozzáállása nem tetszett.

Álltam a dugóban, a kis paraszt elhúz mellettem és beleakad a táskámba a doboza (gondolom pizzaszállító), nem borított fel, semmi bajom nem lett, de miután utánakiabáltunk, visszajött és még ő akart engem elküldeni a 'csába. Már a hanglejtéséből átjött az intelligenciaszintje, úgyhogy inkább hagytam a fenébe, végülis bajom nem lett.

A leginkább felháborító az esetben, hogy a rendőr leszarta az egészet, pedig ha minden igaz, akkor a szervezőtársam azt mondta a rendőrnek, hogy a robogós elütött engem.

TANULSÁG:
vannak normális emberek és vannak bunkó parasztok...

1) mindkét fajta megtalálható a pizzafutárok, a rendőrök, a vasutasok, a festők, stb. között

2) illetve mindkét fajta használja egyaránt az alábbi járműveket: kerékpár, autó, robogó, busz, vonat, stb.

A bunkó paraszt hulljon csak, nem kár érte...

Zsoltee