Hejhó!
Nem túl hosszú eddigi kerékpáros pályafutásom során már több alkalommal gondolkodtam egy nájtrájdoláson. Az éjszakai tekerés ötlete ugyanis marhára tetszik.
Végül mégsem jutottam el egyre sem. Először az beszélt le, amikor az augusztusi Minimal Massen fél füllel hallottam, hogy a nájtrájd a piáról szól. Most a legutóbbival kapcsolatos blogbejegyzés, illetőleg a hozzá érkezett kommentek tették meg a hatást.
Sajnálom, mert nagyon szívesen tekernék éjszaka, de:
1. nem vetem meg az alkoholt, sőt, de bringával elég antialkoholista tudok lenni (egy pohár sör egy órával az indulás előtt belefér, de abból indulok ki, hogy részeg bringást nem tudok sajnálni, akármi történt vele; magának kereste a bajt)
2. semmi kedvem azt nézni, hogy mások hogy isznak (kint megvárni őket sincs)
3. egyedül sem szeretnék tekerni
Van-e hát célközönség egy józan tekerés megszervezéséhez?
Itt lehet jelentkezni, és fikázni, hogy mekkora lúúzerek vagyunk.

Jobb lett volna a Night Dry címnek, de mind1.:-)
Másik, nekem van és még sok embernek azt elhiheted...
Egyébként olyan Július környékén kezdődött ez az ivászat, nem is nagyon érdekelt, mert azóta nem voltam kint ez okból, mert én is így hallottam.
Úgyhogy grat hozzá, és sok sikert...Én megyek.
Gratulálok azoknak, akik ilyen irányba vitték el ezt a remek kezdeményezést. (Bár nyilván ti nem érzitek gáznak).
Tgz, nagypluszegy.
........................
Formaharc és sci-fi.
TGZ te is akarod megszervezni és ha igen, akkor mikor és hol?
Akkor ebben én is benne lennék, mivel nagyjából antialkoholista vagyok.Már csak Pesten v Bhután kellene laknom...
Bhután? Kína mellett:-)
Ellennék ott egy darabih:)
Ha már éjjeli tekerés - Helloween alkalmával egy Ride of the Dead?Kosztümös kegyelettekerés az utakon elhunytak emlékére....
„Aurea mediocritas"
Ez nem rossz ötlet: beöltözhetnénk Halloween-kor és úgy tekernénk körbe a várost. December 6-án pedig Mikulásnak, 31-én meg részegeknek :D (ez csak vicc volt, amúgy sztem jó ötlet lenne beöltözgetni)
Jazzműhely
Csatlakozom!!
Szeretném a figyelmet felhívni a két héttel ezelőtti NR-ra, amikor egy csepp alkoholt nem ivott a társaság, illetve egy héttel ezelőtt is azok szakadtak le, akik vendéglátóipari egységet szerettek volna látogatni (meki). :)
IPG
Kék Torino outi, Pesten vagy vidéken, sárga bandázzsal, komfort fékkarokkal, Symmetricekkel :o)
Szeretném felhívni a figyelmet a három héttel ezelőtti NR-ra, amikor a társaság 70%-a elment piálni, leszarva a többieket, és 7-an mentünk végig...
Aki kocsmatúrát akar, az takarodjon a vérbe az elején és ne szívja a többiek orra elől a Zokszigént...Kicsit demoralizálóan hatott a társaaságra a múltkor, mikor Qkacék az orrunk előtt zsírozták le a az esti részegedést, aztán otthagytak minket. Olyan rohadt nehéz lett volna átmenni a tér másik végébe, és ott megbeszélni, hogy hol isztok?
mondjuk akkor nem lett volna meg nekünk az otthagyottak szar érzése.
Nekem továbbra se a piálással van a bajom, hanem az arcoskodással, és a társaság megbontásával :-/
Remélem tudtok ezen változtatni srácok.
Háccelet
nem értelek, nem vagyunk egy család, nem vagyunk összenőve. nem kényszerítettünk senkit, hogy velünk tartson. miért kéne nekem veletek lenni? csak azért, mert odamegyek a találkozási pontra? tényleg nem értem.
Én nem voltam ott, úgyhogy csak a Vitéz által leírtak alapján van valami rálátásom a dologra, ami persze nem teljes. De sztem Vitéz téged nem hiányol, nem is hiányoznál neki ha ne mennél ő nem ezt írta. Azt vettem ki abból amit ír, hogy összejött egy csapat akik azzal a szándékkal mentek oda, hogy együtt fognak NR-ezni, aztán megjelenik egy ember, vagy csak felveti a dolgot és a csapat máris megbomlik,pedig lehet végig mentek volna ők is csak valaki kitalál mást és akkor oda csatlakoznak. Ez sztem is elég fura dolog..Ha te alapból estére piálást tervezel akkor nem kell ott gyülekezni ahol NR-t terveznek, felhívod a barátaidat akikkel piálni akarsz és ti találkoztok a kocsma előtt, és akkor nincs ilyen hülye helyzet. Sztem amúgy ez a dolog teljesen érhető, ezt csak az nem érti aki csak azért is a saját igazát akarja...
ez egy szabad ország, ha valaki tekerni akar, úgyis tekerni fog.. semmi sem erőszak.. mellesleg nem értem, hogy az ivásokért miért én vagyok a főkolompos.. bár úgy istenigazából nem is nagyon érdekel. lehet engem szidni, amiért nincsenek barátaitok, akikkel bringázhattok szombat este. ha én szombat este bringázni akarok, egészen biztosan találok ehhez partnereket.
Figyu, csak annyit kértek, hogy válaszd külön a NR-t meg a piálást, tehát vagy az egyik vagy a másik, pont úgy, mint a nagy cm-en is.
Erre te ilyen személyeskedő sértegetésekkel jössz.
Igen, beleugattam, igen, semmi közöm hozzá, nem, nem szoktam NR-ra menni és nincsenek barátaim, ezért szórakozom veled.
Bocs, de nem igaz, hogy csak a Vitéz által leírtak alapján tudsz tájékozódni. Egyel lejjebb írtam, hogy pont ez a baj, hogy folyton qkacon meg Kánaánon csattan mindig ez a téma, mert ők szólnak vissza. De az a bizonyos eset, amiről Vitéz beszél 7 ember bomlasztása volt. Ha bárki egyedül ugrik, hogy ő most megy sörözni, szted hányan mennének utána, ha amúgy nem akarnak?
Alapból estére NRt terveztünk a barátainkkal, és aztán beszélgetés és két sör lett belőle. Találkára meg együtt mentünk oda, vártunk egy csomót, aztán együtt mentünk el onnan.
---------------------------------------
ha ideírom, hogy lila ffi outi peugeot kék kiegészítőkkel akkor fogtok látni ám?
Sajnálom, hogy te ennyire nem érted a dolgokat...valószínűleg azért nem olvastam amit te írtál mert durván egy időben írtuk, tehát mire beküldtem már ott volt a tied..azt hiszem ehhez nem kell nagy logikai készség...Utána meg elolvastam amit írtál és nem változtatott a véleményemen...És igen lenne olyan aki menne vele,de lehet ha nem találná ki akkor meg senkinek eszébe nem jutna.. Aki odamegy egy programra az azért megy oda, mert az érdekli és azt szeretné csinálni..Ha nekem nincs kedvem valamihez akkor nem is megyek, ha meg van akkor menetközbe jut eszembe hogy még sincsen???? Hagyjuk már :D Utálom a határozatlan embereket..Ez a lehet engem hibáztatni hogy valakinek nincsen barátja Qkac féle vergődés meg szánalmas...ilyennel a gyerekek szoktak védekezni..
szerintem az a szánalmas, ha valakiben nincs annyi akaraterő, hogy ha elindult bringázni, akkor bringázzon, hanem helyette inkább hazamegy, vagy nekiáll inni. az emberi gyengeségért is biztosan én vagyok a felelős.
és q, ha kérhetem, köszönöm.
jahh, bocsi hogy megtiszteltelek azzal, hogy nagy betűvel írtam a nevedet...sértődj már meg rajta :D
Senki nem mondta, hogy te (direkt kicsivel írtam nehogy gond legyen ebből is) vagy a felelős, egyszerűen ez olyan dolog mint egy rohadó fog a szájban...meg kell szüntetni, nehogy a többit is tönkretegye. Ez nagyon hülye példa tudom, de ha az ember árnyalva írja a dolgokat, vagy csak próbál visszafogott lenni akkor sajnos valahogy sokan nem értik meg. Egyszerűen csak az van, hogyha mész NR-e akkor NR-ez ha meg bringával akarsz kocsmába menni akkor meg bringával menj kocsmába,de nem kell a két dolgot összekeverni. Azt hiszem joggal feltételezhetem, hogy ezt egy felnőtt férfi megérti.. És ha Te azzal jössz hogy nekünk nincsenek barátaink akkor Én mondhatom azt, hogy netán paranoid vagy, hogy azt hiszed hogy téged okol mindenki mindenért? Ha meg mégis így van akkor, talán gondolkodj el azon, hogy lehet hogy nem okos dolog a butaságot fennhangon hirdetni.
a kis q-s mondatom valóban félreérthető volt. nem sértődöttségből írtam, csak mondtam, hogy így szoktam, úgyhogy bocsánat a rossz megfogalmazásért.
Szerintem meg az a szánalmas ha nincs annyi akaraterőd hogy megálld pia nélkül, abszólute önkontroll hiányt mutató jel.
És azért te meg Kánaán (csattan az ostor) kapja, mert "sörrel rakom oszt?" "megvartalak?" "Dísz celeb..." folytassam?
Tök érthető, én is beírtam nektek hogy anti alkesz vagyok meg is kaptam az ellenvéleményeket (hogy anti alkesz, ne próbáljam megmondani más mit csináljon, mi vagyok én szent? a többiek meg szarok?).
Nem csak ezt mondom régóta, ha jön egy új ember és ezt látja akkor messze elkerül bennünket, ha elkerül nem leszünk sokan, ha nem leszünk sokan akkor nem lesz biciklis összefogás, ha nem lesz összefogás... (azt hiszem nem kell folytatni) de ezt irtam is neked privbe.
Érted eztet? (és érdekel mit gondolsz erről, hogy hülyeség, vagy nem, kérlek írd meg)
Köcce, ezek szerint nem voltam érthetetlen.
otthagyottak érzése? ennyire nincs önbizalmad? miért nem az van, hogy ti voltatok a fasza csávók, hogy megvalósítottátok az előre eltervezett programotokat, mi meg (mert unalmas már, hogy mindig a két srácon csattan a dolog) a lúzerek, hogy nem tudtuk tartani a tervet? én nem nettó piálni mentem, hanem a barátaimmal mégsem volt kedvünk biciklizni, hanem inkább elmentünk beszélgetni. te soha nem csinálsz ilyet?
---------------------------------------
ha ideírom, hogy lila ffi outi peugeot kék kiegészítőkkel akkor fogtok látni ám?
Nem látom értelmét a direkt leszakadásnak, különféle "magánakcióknak".
Ha bringára ülök, nem iszom és kész. Most már nem is kísérletezem vele.
A NightRide tök jó volt. Sokan lettünk. A sok ember közül egy-ketten meg isznak. Székelyesen gondolkodva; "Ődó'guk"
Ettől függetlenül, ha nem lenne mindig valami bajom/programom ugyanúgy járnék most is és leszarom ki iszik, ki nem.
Lényeg, hogy nem érzem úgy, hogy szükség van most mindenféle kis NightRide A-B-C módosulatra, melyen mindegyik hirdeti magáról, hogy mennyivel jobb, mint a másik.
Látom már, hogy most lesz a DryRide, összejön egy jó társulat, aztán teszemazt, kiderül egyikünkről, hogy meleg, és egy poént rossz néven vesz, akkor majd ő kiválik a csapatból és szervez egy Gay(p)Ride-ot, ezt meglátja egy mélyebben vallásos ismerősünk, az szervez egy XRide-ot (ChristianRide), aztán valaki a nagy magasztosság és merevség ellen tüntetve hirdet egy FreeRide-ot, de valakit kinéznek onnan, mert füvescigit akart tekerni, erre az úgy dönt, hogy még "szabadabbra veszi" és szervez egy GanjaRide-ot, közben egyik társulatban valakik összevesznek az örökhajtós témában, és lesz FixRide, mely ellen serényen szájal a PerformaRide váltós alu/karbon csodáival, de a fixisek sem bírnak magukkal, és szétszakadnak SafeRide-ra, meg NoBrakesRide-ra...
és a végén mindenki megy egyedül oda ahova akar.
Ettől függetlenül, ha erre van gusztusotok hát miért tiltakoznék?
én olyat akarok, hogy SafeRide, de azért inni is menjünk utána, viszont az olyan embereket nem szeretem, akiknek előrébb van az orruk, mint a fülük, szóval ők ne jöjjenek, és persze az 1, 2, 3, vagy 4 kerekű biciklisek is mind szar emberek, ők se jöjjenek!
Akkor hányan leszünk?
:)
Persze, nem azt mondom, hogy nem hiányzik az az első pár GriN-féle NR, a rákosmesszi pékséggel, meggyespitével, a maga családiasságával, Luj teájával és szeretetével, a kormány feletti átrepülésemmel... ja azzal nem. Szóval a régi-régi. De hát na.
Wilika kedveli ezt.
Ja, faszbuk.
Ha egy kék Mali Ironman húz el melletted a belső sávban: Én voltam:-)
Kéne szervezni egy régi nr-t. Összedobni egy útvonalat, beharangozni, lennénk 60-an és minden újra szép lenne. Naív vagyok?
Szerveződik és kezd összejönni újra a régi csapat.. majd ha úgy látjuk, hogy alkalmas lesz az oldal arra, hogy kihirdessük akkor megtesszük..
Aki eddig is a "normális" tekerés híve volt az megtalálta/megtalálja a kapcsolatot a szervezőkkel/régi tagokkal..
lásd tegnap este...
Bordó Trek 970-es srác Fekete Sisakban.
Bocs, de mennyivel korrektebb a háttérben szervezkedni, mint nyíltan. Nem értek egyet én se a piálással, de ők legalább nyíltan vállalnak mindent.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Engem is igazán meghívhattál volna a legutóbbi szülinapodra... Nem túl szép dolog, hogy kihagytál.
Ej, tudod, hogy egy tőről szakajtottak minket, de én ilyen helyzetekben úgy vagyok, hogy minek piszkálni a CM alvó oroszlánját.
Búcsúzáskor legszebb öröm a káröröm
Lábujjam a hajatokba dörgölöm
Fura,hogy öldössük egymást.Szerintem egyszerűen össze kell szedni az embereket és kétfelé osztani.Lehet tekerni és inni,ami lesz nagyjából 10km és lehet igazi NR-t csinálni.Mindenki nagy,mindenki képes dönteni.A bomlasztás tényleg nem jó,de mint pártatlan és tapasztalatlan én azt mondom,hogy efelett el lehet suhanni a szó szoros értelmében is:)
A lényeg,hogy igen régóta vagyok itt regisztrálva,de még nem nagyon aktívkodtam és megismerném az NR-t,és ha van,akkor mindenképpen hirdessétek meg!!!:D
"fél füllel hallottam, hogy a nájtrájd a piáról szól"
téged félreinformáltak... a varrásról szól :D
Zsoltee
Na. Nekem elegem van ebből a szentimentális 'régiek nájtride'-ja dologból, a 'szabad ember vagyok arra biciklizek amerre akarok' dologból, meg mittudoménmiből amit itt összesír meg elvezik mindenki, komolyan, basszus. Túl sokat agyaltok, még többet beszéltek, és keveset tekertek.
Következő szombaton én ha esik, ha fúj ott leszek a szabadság téren 20:30-kor és 21:00-kor el fogok indulni egy előre egyeztetett vagy spontán útvonalon, és
magasról
nagy ívben
szarok arra, hogy ki mit mond és gondol és filozofál és rezzenéstelen arccal fogok otthagyni bárkit, aki piálni állna meg.
Bár ez triviális.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Amúgy meg türelem, a Népliget pedig gyönyörű.
Sőt az is, ahol a 09.12-es nightride végén jártunk hárman.
Bár ez triviális.
itt a lényeg.
Szívemből szólottál.Én veled tartok,feltéve ha nem lesz 53245m szintkülönbség és nem 70km/h az átlagtempód:)Nomeg ha egy Magellán Craterrel lehet csapatni.
De ha Nomen est omen,akkor nem félek.:)
Nemt'om, néha elgondolkodok azon, hogy ki vagyok én.
Úgyértem... akármit is hallok, akárkiről közülünk, valahogy nem tudom felhúzni magam, nem tudok haragudni rá (néha nagyon kivételek esetlegességét fenntartom.
Régen sem zavart, hogyha várni kellett valakire (habár legtöbbször rám kellet várni, de ez a génjeimben van), mert egyszerűen bírtam a társaságot, és nekem tökmindegy volt hogy megyünk-e vagy állunk, tudtam, hogy a csapattal megyek ide s megyek oda, lassan eljutok valahova, de ha nem, hát az sem érdekel.
Igaz, ebben az évben, tényleg kimaradtam a NR-ból, csak kettőn voltam szerintem, de nem láttam olyan katasztrofális helyzeteket.
Tudtam, hogy az éjszaka "végtelen", ezáltal baromira nem siettem sehova, élveztem az "eventet".
Helló!
Látom jó kis vihart kavartam a biliben ezzel a fórumtémával. :)
Nos, a célom nem a társaság bomlasztása volt. Örömmel csatlakozom egy éjszakai örömbiciklizéshez, akárminek is hívjuk, most, hogy látom, sokan látják úgy a dolgokat, ahogy én.
Azt mondom, menjünk, gyülekezzünk, és aki úgy gondolja, be akar ülni egy kocsmába beszélgetni, szíve joga, mi többiek pedig tovatekerünk. (Pékség és süti viszont jöhet bármikor.) Komótos filozófiájával abszolút egyetértek. Ha valaki emiatt berág ránk, hát, ettől nem lesznek álmatlan éjszakáim. :)
- - - - -
Ha a metrón Nightwisht énekelek, mindenki bolondnak néz. Ha bicajozom, akkor is. Az a jó a kerékpározásban, hogy nyugodtan énekelhetek közben Nightwisht, emiatt nem leszek hülyébbnek nézve.
signup
--
Le a lusta bringgásokkal! Ha nem akarsz BKV-zni, állj meg a pirosnál!
Mint a vitát kiváltó téma szülőttya, azt mondom:
Mikor a NightRide-ot megszültem anno, nem gondoltam semmiféle megosztottságra, főleg nem emberek közöttire.
Van abból elég szerte a világban.
Ez egy gyüjtőnév csupán, ami mögött olyan emberek leledzenek, akik szeretnek éjszaka tekeregni.
Függetlenül mindentől.
Ahol nem érdekel senkit sem a másik nemi identitása, a bőrszíne, a hovatartozása ésatöbbije.
Erre van a mondás, miszerint : Kifordítva mindenki rózsaszín.
Ez még nagyon az elején úgy működött, hogy összegyűltünk, feltettük a nagy kérdést, merre legyen az arra, egyéb ötletek, megszavazás, majd többség dönt alapon, nekiindulás. Aki "alulmaradt" eldönthette, hogy a többség döntését elfogadja és velük tart, vagy külön utakat választ magának. Ha az alulmaradt úgy döntött, hogy nem tart a társasággal, mehetett, amit a nagy többség szintén elfogadott, majd folytatta útját. Nem volt vitatkozás, mert nem volt miért.
Nézzük ezt úgy, mintha csak a linux lenne.
Ha van ötleted, közzéteszed, jó hangosan, hogy mindenki hallja, majd aztán a társaság minden tagja dönt arról ,hogy a felvetett ötlet mennyire tetszik neki. Bárki hozzátehet a menethez ötleteket, legyen az meglátogatandó hely vagy útvonal. Bárki kiírhatja ide, ha éppen kedve van hozzá. Szabadon használható. Nem kell várni senkire, hogy kiírja. Xy rendelkezik kedvvel meg ujjakkal, bepötyögi ide, mint blogbejegyzés, sok ráérő szombat este nincs más egyéb programom bringás jelentkez, majd jókedélyűen együtt teker.
Mivel társaságról beszéltünk, így mindig is úgy voltam vele, ha együtt indulunk valahova, együtt is kell maradni. Úgy értem, ha valaki lemarad, azt bevárjuk, ha eltűnik megkeressük, addig a többi megvárja egy fix ponton a lemaradókat.
Ez mondjuk nagyobb létszámnál macerásabb.
Ott lehetne külön, teszem azt 20as csoportokat csinálni, akik mindig együtt maradnak. Volna eleje és volna vége. A vége mindig elöresikítana, ha nagyon szakadoznának.
A biztonsági részéről annyit, hogy mivel éccakai dologról beszélgetünk, a lámpa elöl-hátul mindenkinél alap dolognak kell hogy legyen.
A bukó használata nem kötelező, szabadon választott, hogy ki akar ilyesmit a fejére húzni.
Én senkinek sem erőltettem, ellenben egy OverSize féle sínbe beakadós, betont közelről és gyorsan megnézős, majd saját vértócsájában eszméletlenül fekvős dolog után azt mondtam, hogy nem árt ha van. Saját érdeked a saját biztonságod. Apró szarság miatt, is lehet komolyabb bajod. Jó, ha a fejeden van.
A KRESZ-t lehetőleg be kell tartani.
Úgy vélem, hogy a többség azért tisztában van a mindennapi közlekedéshez szükséges alap dolgokkal.
Ezeket nem árt tartani, sőt ragaszkodni hozzájuk, ugyanis az éjszakai közlekedés sem különbözik a nappalitól, max annyiban, hogy kevesebb az autó. Ugyanakkor több a jampi, akik szeretik kihasználni a kevesebb négykerekű adta lehetőségeiket és az éppen aktuális anyósülés lakó hölgynek bemutatni az éppen aktuális millásverda gigantikus erejét sebesség formájában, ami nem feltétlenül van összhangban a vezetési képességekkel és a reflexekkel, főleg, ha valami bódító hatású készítményt is "toltak" elötte.
Az ivászatról :
Nem érdekel ki mennyit iszik, pontosan addig, amig nem veszélyezteti és bomlasztja az egybegyűlt népeket. Felőlem leguríthat egy-két sört, ha azzal nem tartja fel a többieket, utána nem hőzöng és továbbra is tud baleset mentesen közlekedni. Ha a fentebb említett dolgok közül valamelyiket teszi, nincs keresnivalója a társaságban, saját és mások érdekében sem.
A megosztottságról :
Megfigyelhető volt, hogy vannak bizonyos emberek, akik valamiért nem kedvelnek egy vagy több másik jelenlévőt.
Erre azt mondom, hogy nem muszáj mindenkinek mindenkivel jóban lenni és beszélgetni. Biztos vagyok benne, hogy akad a társaságban olyan ember, akivel megtalálod az összhangot menet közben vagy a pihegős részeken. Ha mégis nézeteltérés adódik, lehet azt másképpen is rendezni, ha úgy tetszik kúltúrált formában és nem egyből anyázva, majd adva a lovat a többieknek, hogy ki és miért köcsög, amivel csak tovább szítják a feszültséget.
Ez mint olyan a kutyának sem kell. Főleg nem egy NR-en, ahova tulajdonképpen azért jöttél, hogy jól érezd magad szombat este/éccaka.
Egyet azért kérnék, A NightRide ne a megosztottságról, a piálásról és a hőzöngésről szóljon, bárki is teszi. Van piás, hőzöngő és szabálytalan bringásból dögivel szombat este a városban. Ne legyen ez a társaság is közéjük való. Tűnjön ki mindig azzal, hogy a jókedv és felhőtlen tekerés vagy beszélgetés miatt jöttek össze a fiúk és a lányok. Alakuljon sok szép kapcsolat, sok jó barátság és mégtöbb túra akár éjjel, akár nappal.
Biztos kihagytam dolgokat. Tudjátok mit? Nem is baj. Alapnak jó lesz. Ha mégsem ért valaki valamivel egyet, amit leírtam, az sem gond. Alakítsátok úgy, hogy a jelenlévőknek és a őket körbevevő környezetnek jó legyen. :)
És ami még lényeges. Legalább szombat este ne szaladjon senki sehova. Elöttetek az éccaka. Csak nyugodtan.. :)
Light in the night..
G®in
http://www.flickr.com/photos/grin00/ (régi)
http://www.flickr.com/photos/grin000/ (új)
http://www.imeem.com/grin00 (mixek - DnB)
"Nem érdekel ki mennyit iszik, pontosan addig, amig nem veszélyezteti és bomlasztja az egybegyűlt népeket."
Itt ugye abbol van a feszko, hogy van, akit zavar az is, ha latja, hogy iszik a masik.
Es itt jon kepbe az, hogy menosegbol a tarsasag elott vedelunk (aztan buszken verjuk a mellunket, hogy igen, mi igen, meg hirdetjuk forumon is), vagy felrevonulas van, es ott megy a szurcsoles. Sajna az elobbi kapott hangsulyt...
En - mint finoman szolva bringabuzi - honapokig nem forsziroztam az elmenetelt (pedig nagyon vagytam ra), mert nem akartam olyan tarsasagba menni, ahol nyilt titok, hogy pialas van, minden egyes alkalommal. Oszinten szolva repestem az oromtol, hogy kifogtam egy olyan NR-t, ahol sokan is voltunk, egyutt is maradtunk, es senki sem ivott. Csak nezte, ahogy defektelek, de az most reszletkerdes :)
Egyebkent pedig allandonak tekintheto az a csapat, akik nem birnak meglenni itoka nelkul. Eppen ezert nem is ertem, hogy miert nem tudnak kulon menni, plane ha latjak, hogy ennyi embert zavar. Mert ugye nem 1-2 embert zavar...
Nodeplane, hogy leszakadas van folyton. Eljonnek, aztan "rank nem kell varni", es megallnak piaert, levalnak, sotobo. Ertelme?
A megosztottsag szar dolog, de itt ossz-vissz egy dolog osztja meg a tarsasagot, es az a pialas. Es ebbol van a feszko is. Szeretne mas is menni, kevesbe bringabuzik is kiprobalnak, ez tutifix, de inkabb bele se fognak. Ha meg valaki csak szimplan idelatogat, annak aztan foleg megvan a velemenye...
- errorka
Ennek így kéne működni ahogy leírtad. A piálással kapcsolatban: kb. ugyan úgy kéne működnie, mint amikor útvonalat választunk:
"Aki "alulmaradt" eldönthette, hogy a többség döntését elfogadja és velük tart, vagy külön utakat választ magának. Ha az alulmaradt úgy döntött, hogy nem tart a társasággal, mehetett, amit a nagy többség szintén elfogadott, majd folytatta útját."
Tehát ha a társaság többségének(!) nem tetszik az, hogy páran közülünk isznak szombat éjjel, akkor azok "alulmaradnak" és egy idő után nem jönnek. El kell fogadniuk, hogy ez
a többségnek
nem
tetszik.
Light in the night..
G®in
http://www.flickr.com/photos/grin00/ (Régi)
http://www.flickr.com/photos/grin000/ (Új)
http://www.imeem.com/grin00 (Mixek - DnB)
Én is így gondolom.
Szerencsére azért nincs mindenhol így. De ahol igen, ott ésszerűen fel kell lépnie a többségnek.
Asszem sok embert bántottam most meg. Mondjuk nem kéne meglepődnöm, ez volt a szándékom mert haragszom szinte mindenkire. Amikor én ott vagyok NR-en, ott az valahogy mindig jó. Én ezekre nem is emlékszem, amikről itt szó van. (A Margithidi Gázoló esete köztünk van.) Itt állandóan csak szócsata megy, ott bezzeg semmi sincs, tényleg. Sokan vannak, akik mindig tekernek ott, de pl. accountjuk sincs cm-re. Viszont a szócsatáknak hála olyan emberek, akikkel a szócsaták előttig semmi baj nem volt, meg akik nr-eket is vezettek -- valljuk be töketlen egy társaság mindig az ilyen összeverődött kerekesnépség, az nr-vezetése ezért igenis becsülendő és tisztelendő dolog -- ki lettek utálva. Ez nem fair. Nekem ezek az emberek hiányozni fognak, mégha haragszom is rájuk (is). Nem tetszik ez a világ, ami itt a blogokon meg fórumokon van nr-ügyben. Egyszerűen nem tükrözi azt, hogy milyen ott.
Ezért lelkibékém megóvása érdekében nem olvasok több nr-es meg ilyesmis bejegyzést, és másik nightride helyett egy másik nr-es blogot indítok. A másik nr-es blog 20:30-tól lesz elérhető a blablabla..., aki szeretne postolni ott, hozzon táblácskát meg krétácskát, posztitet a fején meg tetkókat meg ilyesmiket. csáó
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Amúgy meg türelem, a Népliget pedig gyönyörű.
Sőt az is, ahol a 09.12-es nightride végén jártunk hárman.
nyugi :)
www.elheto.blogspot.com
NightRide egy van:
http://nightride.blog.hu
----
Zöld Mali Cobra alias Ella
Sosem voltam NR-on, de az innét kialakult képem erről kb erre hasonlít -> http://www.youtube.com/watch?v=j7DLUao8vcc
Nagyjából erről van szó?
„Aurea mediocritas"
Nem.
http://www.youtube.com/watch?v=RoLr7oDZbjQ
:):)
Light in the night..
G®in
http://www.flickr.com/photos/grin00/ (Régi)
http://www.flickr.com/photos/grin000/ (Új)
http://www.imeem.com/grin00 (Mixek - DnB)