Aki nem Opera (esetleg Firefox) böngészőt használ, az ne is olvassa tovább!
Operában az adott oldal beállításait lehet szerkeszteni. A "megjelenés" alatt saját stíluslapot, a "szkriptek" alatt saját javascript-kódot lehet rendelni az oldalhoz.
Css ill. js fájlba kell menteni és pl. az Opera felhasználó könyvtárába másolni. Az "oldalbeállítások szerkesztése" alatt értelemszerűen ezekre a fájlokra mutatni.
A fenti kiegészítőket Firefox-ban is lehet használni, segítséget a hozzászólások közt találtok hozzá!
Akinek segítség kell a beállításhoz írjon!
------------
Elkészült a harmadik javascript verzió. Ez a következő funkciókat tartalmazza:
add_reply()- A hozzászólás alá odarakja a "permalink"-jét. Evvel közvetlenül hivatkozhatunk erre a hozzászólásra. Figyelem: a 300. (illetve esetleg kevesebb) hozzászólás után, az új lap miatt, ez a megoldás nem biztos, hogy az olvasónál működik! Ez nem a szerver hivatalos megoldása, póteszköz.
extend_commentedit()- A szövegszerkesztő alá, a szövegbe beszúrható formázásokat rak (link, új ablakban nyiló link, félkövér, dölt,
kód). A kijelölt szövegrészt "kódolja", illetve a kurzorhoz beszúrja. Hivatkozás esetében a hivatkozást értelemszerűen ahref=""-be kell írni. add_new()ÚJ!- A jobboldali menü (Friss blogbejegyzések, Aktív fórum témák) hivakozásait kiegészíti #new céllal. Így, ha van ott új hozzászólás, oda ugrik.
extend_new()ÚJ!- Az új hozzászólásokat léptethetővé teszi (elöző/következő). Nem kell keresgélni a következő (vagy elöző) új hozzászólást, kölcsönösen hivatkoznak egymásra. (A háttérben ezen módosítani fogok, mert evvel a módszerrel a elöző oldalra ugrás [Operában 1 mozdulat] nem működik.)
repos_new()ÚJ!- Újrapozicionálja az oldalt az első új hozzászólásra, nem navigál kiszámíthatatlanul.
Lunkwill javaslatára módosult a meghívó függvény is.
A javascript kód:
Mellékelve! (a drupal megnyírbálta azt, amit a szövegmezőbe raktam)
--------------
A css most nem változott, szolgáltatása:
- az új hozzászólások háttere feltünően más színü.
A css rész (mellékelve):
.comment-new {
background: #b35b19 !important;
border: 2px solid #ffcd00 !important;
}
Ez egy világosbarna hátteret állít be, dupla vastag sárga kerettel.
Megpróbálok válaszolni ismét....
Szóval a vicc, hogy a saját blogomba vagy nem hagy hozzászólást írni, vagy - úgy látszik - kitörli az írásomat a NEMTUDOMKI.
Legalább a színválasztó legyen itt újra:
http://www.w3schools.com/css/css_colorsfull.asp
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| dif.css_.txt | 293 byte |
| cm_reply.js_.txt | 3.86 kB |
| dif.css_piros.txt | 388 byte |

Köszi :), holnap
Köszi :), holnap beüzemelem.
________
http://kerekparosklub.hu/contested-streets-copenhagen
Ez nagyon nem illene a
Ez nagyon nem illene a fekete-narancs dizájnomba. :(
:)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
A css-ben megváltoztathatod
A css-ben megváltoztathatod inverzre is az új bejegyzéseket: narancs háttéren fekete betükkel. :-)
.comment-new {
background: #b35b19 !important; /*háttér az én rondabarnám, a következö újradefiniálja*/
background: #ffcd00 !important; /*háttér a keret narancssárgája*/
border: 2px solid #ffffff !important; /*ez a keret vastagabb és fehér*/
color: #000000 /*a szöveg fekete*/
}
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Persze felül lehet
Persze felül lehet definiálni annak a szinét is...
OFF :Hol van itt a hal???
OFF :Hol van itt a hal??? (Hekk, nagyon szeretem)
OFF :Hol van itt a hal???
OFF :Hol van itt a hal??? (Hekk, nagyon szeretem)
Valahogy éreztem, hogy lesz
Valahogy éreztem, hogy lesz itt is egy humoros megjegyzésed. :D
Hol állítom be a micsodát?
Englis Operám van.
Jobb klikk -> Edit site preferences -> Scripting
Jó nyomon járok? :-)
Yes! Alul kiválasztod a
Yes!
Alul kiválasztod a fájlt, vagy begépeled az elérési utat.
A fenti fájlt (.txt kiterjesztés nélkül) olyan helyre érdemes rakni, ahhol nem törlöd ki véletlenül.
Upd.:
Valamiért az Operámnál a "megjelenés" fülön fájlt tudok kiválasztani, a "szkriptek" fülön könyvtárat. Ez utóbbinál az elérési út végére beírtam a javascript fájl nevét, de lehet, hogy az adott könyvtárban található összes js-fájlt végrehajtja.
Müxik! Kibajó! :-) Köszi!
Müxik!
Kibajó! :-)
Köszi!
Közben hekkegek tovább: a
Közben hekkegek tovább: a hozzászólásnál, az engedélyezett HTML elemek elött megjelenik az <a>, <strong>, <cite> elemek szövegbe szúrható verziója. Én ezeket használom általában, de ha igény van rá persze a többit is berakhatom.
Viszont a permalink kód hibája miatt még nem megy, azaz javítanom kell a permalink kódot...
Hiba javítva, új funkció a
hozzászólásszerkesztőben! Új kód fent!__________________
Mert így kerek a világ.
Akinek meg Firefoxa van, az
Akinek meg Firefoxa van, az telepítse Stylish-t (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2108) és a Greasemonkey-t (https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/748), és akkor már ő is használhatja ezeket a nagyszerű hekkeket. Ha igény van rá, akkor pontosan leírom, hogy hogyan lehet (persze az igénylők nem fognak eddig eljutni, mert az elején megijednek, és nem olvasnak tovább).
told az észt, mert engem
told az észt, mert engem érdekel. igazából pont ezt akartam kérdezni. grízmánkim van már :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
3:-O
NO, ezért megküzdöttem,
NO, ezért megküzdöttem, de sikerült összehozni. 8.04-es Ubuntun csináltam, 3.0.14-es Firefoxszal, de szerintem a módszer azonos minden, elegendően friss Firefoxra.
A Firefoxba a hozzászólásidbeíró-okosszerkesztő a következőképp építhető be:
1. Telepíted a Greademonkey-t innét: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/748 (a nagy zöld Add to Firefox gombra kell kattintani)
2. Megnyitod a kedvenc szövegszerkesztődet (egyszerű szövegszerkesztő legyen, mint a Notepad, Gedit, mazochistáknak vi stb.)
3. punk's not dead
4. Bemásolod a szövegszerkesztőbe ezt:
// ==UserScript==
// @name cm_reply
// @namespace criticalmass.hu/tagok/madam
// @description hozzászólás-idket megjelenítő, madam - aki nem ádám féle JavaScript Firefoxra Greasemonkey-hoz
// @include http://criticalmass.hu/*
// ==/UserScript==
4. erről a linkről kimásolod Madam scriptjét, és beilleszted a szövegszerkesztőbe a fenti szöveg ALÁ.
5. Legörgetsz az imént szerkesztett szövegfájl aljára, és az utolsó sorban a pontosvessző elé beszúrsz egy zárójelpárt, hogy így nézzen ki az utolsó sor:
window.onload=onload_func();
6. Elmented a fájlt akárhova cm_reply.user.js néven (mindegy, hova, utólag törölhető lesz).
7. Megnyitod a Firefoxszal az imént mentett js fájlt. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogyha fogd-és-vidd módszerrel behúzod a fájlt a Firefox ablakába.
8. A Firefox egy kis ablakban megkérdezi tőled, hogy biztosan telepíteni szeretnéd-e ezt a szkriptet. Kattints az Install gombra.
9. Frissítsd az oldalt, várj türelmesen (akár fél percig is tarthat), majd gyönyörködj a hozzászólások alatt megjelenő id-kben.
10. Most már törölheted a cm_reply.user.js fájlt, nincs rá többet szükség.
Aki kipróbálja, és működik vagy nem működik, vagy elakad, az jelezzen vissza lécci! A css-t is mindjárt leírom.
Ezt a hozzászólást már
Ezt a hozzászólást már az új kódbeszúróval formáztad? :-)
window.onload=onload_func();-nál az Opera valahogy nem igényelte a zárójelet (talán még zavarta is), én hiányoltam, de végül így hagytam.9. Operában, XP sp2 alatt, egy 3 éves laptopon viszonylag gyorsan (értsd: észrevehetetlenül) dolgozik a szkript. (vagy ez csak az első betöltéskor lassú?)
Tudom, kipróbáltam, az Opera tényleg nem igényelte, de a Firefox igen. Én az Opera verziójába is beírtam, és nálam őt se zavarja.
A szkript nálam is csendben, a háttérben dolgozik, de az id-k elég lassan jelennek meg, tehát csak némi várakozás után lehet gyönyörködni bennük. Az olvasást ez nem akadályozza, és mintha most már jobb lenne, mint kezdetben.
Viszont ha már tényleg minden rendesen működik, akkor lehet majd sokat egyszerűsíteni ennek a J
javascriptes izének a telepítésén, például a GreaseMonkey user.js fájlját fel lehet rakni valahova, és akkor nem a szegény felhasználóknak kell összeszerkeszteni, hanem csak egy katt.
A permalink megjelenítő
A permalink megjelenítő függvény nem valami szép megoldás, de a jelenlegi oldalstruktúránál működik. A korábbi hiba egy érték vizsgálat helyetti értékadás volt.
A kódbeszúrónál valóban nincs
href=,onclickvégzi a függvényhívást. Lehet, hogy ki lehet cserélni valamihref="javascript:insertAtCursor(value_start, value_end);"-re és akkor működne.Őszintén szólva:
1. nálam működik, Opera nem ad semmilyen hibát,
2. lusta vagyok berakni Firefox alá és tesztelni, módosítani,
3. Punk's not dead.
De ha nagyon hiányzik valakinek, és ez ad értelmet a további CM firkálásának, akkor mecsinálom... :-)
Ugyanez működik Chrome
Ugyanez működik Chrome (nálam 22.0.1229.94 m) alatt.
1. A Greasemonkey helyett a Tampermonkey-t kell feltelepíteni.
2-3. -
4. Ennek a szerkesztőjébe kell beszúrni a teljes scriptet és az elejére a 4. pontban levő kódot.
4. megint :)
5. Nálam ez az utolsó sor:
window.addEventListener('load', onload_func, false);
6. Ha engedi elmenteni, akkor működik is.
A css-es cuccot pedig így
A css-es cuccot pedig így kell telepíteni:
1. Telepíted a Stylish-t innét: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2108 (a nagy zöld gombra kattintva). utána újra kell indítani a Firefoxot (vagy lehet további kiegészítőket telepíteni, és azután indítani újra.)
2. A jobb alsó sarokban, az állapotsoron megjelenik egy fehér S betű, kattints rá, aztán válaszd a menüből a "Write new style" pontot, abból pedig a "for criticalmass.hu" pontot.
3. punk's not dead
4. Előjön egy ablak. Találj ki valami okos nevet, és írd be a Name mezőbe (írhatod pl ezt: színes cm kommentek
5. Alul, a nagy ablakbana kapcsos zárójelek közé másold be ezt:
.comment-new {
background: #b35b19 !important;
border: 2px solid #ffcd00 !important;
}
6. Kattints a Save gombra.
7. Élvezd a szép, új, színes kommenteket.
Erről is örülnék pár visszajelzésnek.
ez is, köszi. mondjuk a
ez is, köszi. mondjuk a színösszeállításon még csiszolok egy kicsit. :)
zsír. köszi mindkettőt
zsír. köszi mindkettőt :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
3:-O
Én sokadjára is eljutok
Én sokadjára is eljutok ehhez a hozzászóláshoz. Ahol csak használok firefoxot, olvasok is CM-et, úgyhogy a CM keresőbe beírom, hogy firefox, és már itt is van a hozzászólásodban, hogy mit kell felrakni. Úgyhogy köszönöm, hogy leírtad.
Szuper & természetesen nagy
Szuper & természetesen nagy KÖSZI! ;-)
Köszönöm a hekkeket,
Köszönöm a hekkeket, működnek, Opera rulez!
Azt nem tudod valahogy megstupekolni, hogy 300 fölötti hsz-nál és a "Friss blogbejegyzések"/"Aktív fórum témák"-nál is az új hsz-okra ugorjon a megnyitáskor?
a "Friss
a "Friss blogbejegyzések"/"Aktív fórum témák"-nál megcsinálom, menni fog (jó ötlet, kell nekem is).
A 300+ viszont nem működik, mert a szerver tördeli, és lapozás után már nem rakja be a hozzászólásokhoz a szükséges infót.
A lapozás amúgy a "permalink"-nek is keresztbe tesz, ha a felhasználónak más méretűre van állítva az oldal mint annak, aki belinkelte, vagy áttolódik (beszúrások miatt, pl a 297. a 301. helyre), nem fogja megtalálni.
Majd megnézem a Drupal doksit, a hozzászólásoknak egyedi azonosítójuk van, tehát elvileg gond nélkül lehet egyedi elérési út nélküli (vagy egyszerübb) permalinekt csinálni.
Még egy kérdés/kérés. Ha jól látom, nincs a formázási lehetőségek között ez: "A linkek más webhelyekre nyújthatnak kapcsolatot." Ezzel nagyon jól kinéző hivatkozásokat lehet csinálni, esetleg nem raknád be ezt is a javascriptbe?
További sok sikert!
"A linkek más webhelyekre
"A linkek más webhelyekre nyújthatnak kapcsolatot."
Ezt nem teljesen értem. A hívatkozás melletti kis ikonra gondolsz, ami azt mutatja, hogy a link elnavigál a CM-ről?
Szia! A Hozzászólás ablak
Szia!
A Hozzászólás ablak alatt van az hiperhivatkozás, hogy "További információ a formázási lehetőségekről" Rákattint az ember és a "Szerkesztési tippek" oldal nyílik meg. Az ott található táblázat első sorában van az idézett mondatom. Így néz ki az a tag: kacsacsőr jobbraa href="http://www.criticalmass.hu">Criticalmass.hu
Az már benne van: az "<a>",
Az már benne van: az "<a>", illetve az "<a>-új" jelölő. A második új ablakban nyítja meg a hivatkozott tartalmat (ezt pl. akkor használom, ha újságcikkre -jelemzően külső oldalra- hivatkozom). Erre gondoltál?
Ez itt kérem a Criticalmass.hu nyitólapja
Ez pedig a Praktikus város honlapja
Naon jóóók! Igen pontosan erre gondoltam, köszönöm!
hat ez nagyon kiraly!!!!!
hat ez nagyon kiraly!!!!! koszi!! sose ertettem ezek a funkciok mire jok az operaban (pontosabban nem volt energiam utanajarni) de most mar ertem es tenyleg szuperul hasznalhato! opera minire ugyanez? ;)
Az Opera minit nem ismerem,
Az Opera minit nem ismerem, nem használtam (nincs min), nem néztem utána. Elképzelhető, hogy nem raktak bele minden lehetőséget. Majd ránézek...
Szerk: lehet, hogy csak nálam, de a #new nem jó pozícióra ugrik.
nekem is kicsit fölé. de
nekem is kicsit fölé. de az is érdekes, hogy random topik függő.
:-) A #new valóban elugrik
:-)
A #new valóban elugrik valamiért. Talán az lehet, hogy amikor lefut a kiegészítő szkript, utólag rakja be a hozzászólásokba a "permalink" kódot, és evvel a hozzászólások "megnyúlnak", míg az Opera az eredeti #new pozición "tartja" az oldalt.
Bezavar a képbe az is, hogy hozzászólásonként kétszer van bent #new cél (<a id=new>), ráadásul minden új hozzászólásnál. Esetleg a szkriptbe majd beírom az újrapozicionálást...
azt hittem, lesz valami cm túra, ahol hekket zabálunk az operánál. most csalódnom kellett, mert megkívántam tényleg a hekket:)
Nagy vagy! Többször
Nagy vagy! Többször gondolkoztam, mire lehetne használni az Opera eme lehetőségeit. Ez nagyon jó példa.
Ha szabad egy apró megjegyzést tennem, a
window.onload=onload_func;helyett inkább ezt javaslom:window.addEventListener('load', onload_func, false);
Miért? Ha netán több különálló saját javascript fájlt akarsz alkalmazni (nekem is van egy ötletem, remélem lesz időm rá), akkor így egymástól függetlenül lehet a fájlokat használni. Arról nem is beszélve, hogy ha netán a CM oldala szeretné az onload eventet egyszer kihasználni, akkor az emiatt nem fog működni.
Ki fogom próbálni, úgyis
Ki fogom próbálni, úgyis készül most egy újabb verzió (jobboldali menüben is az új bejegyzésre hivatkozik, ill. az új bejegyzésekről az elöző-következő újra lehet ugrani). Most az újrapozicionálással kűzdök (a permalink beszúrásakor eltolódik az oldal).
Upd.:
Köszi, megy, a te kódoddal hívom meg a gyűjtőfüggvényt.
Én azért hagytam ilyenre,
Én azért hagytam ilyenre, mert így talán könnyebb kijelölni, másolni. Persze Operánál ott van a jobbegér > "Hiv.cim.más". Lehet, hogy a következő verzióban módosítom, úgyis keveset használjuk. (érvek, ellenérvek jöhetnek!)
Nálam a megszokás és a praktikum szavaz arra, hogy link legyen. HUP-on is így van, meg akkor nem mászik el a comment pozíció (ami, ha permalinkelnek neked, akkor pont nehézkessé teszi a comment megkeresését, hiszen nem oda ugyrik, ahova kéne).
Az új verzióban már
Az új verzióban már javítottam az elugrás hibát, amely javítás viszont a permalinkel - azaz nem #new céllal - meghívott oldalaknál lehet nekünk rossz.
Ki fogom próbálni, hogy a "válasz"-al egy sorba, hivatkozásként berakott "permalink" elpozicionálja-e az oldalt, és értelemszerűen kihagyom vagy módosítom a repos_new() függvényt.
Nekem is szimpatikusabb a
Nekem is szimpatikusabb a link. Valahogy nem jön be az a hosszú URL ott minden hozzászólás végén, ami miatt még többet kell görgetni.
Ha valaki nem ismeri a jobbklikket, akkor még mindig rákattinthat, aztán kijelöli a címsorból. :)
Ha gondolod, tudok küldeni kódot, bár az eddigiek alapján feltételezem, magad is boldogulsz vele. ;)
Minden összefügg
Minden összefügg mindennel...
Avval, hogy a tesztelésen átraktam a permalinket rövid hivatkozássá, ugyanúgy újra kell pozicionálni, mert az elöző/következő új céljai mások,
repos_new()nélkül az utolsó új-ra pozicionál...__________________
Mert így kerek a világ.
Nálam, a jelenlegi állapot
Nálam, a jelenlegi állapot ez:
add_reply(); // a hozzászólás alá odarakja a "permalink"-jétextend_commentedit(); // a szövegszerkesztő alá beszúrható formázásokat rakadd_new(); // jobboldali menü hivakozásait kiegészíti #new céllalextend_new(); // az új hozzászólásokat léptethetővé teszi (elöző/következő)repos_new(); //újrapozicionálja az oldalt az első új hozzászólásraMit rakjak még bele, mielött feltöltöm eme új verzíót?
Amin gondolkodom: a nemszeretem-emberek hozzászólásainak elrejtése :-)
ui.:
Mint fent látható, felkerült a harmadik verzió!!!
Helyesírás bug: előző. A
Helyesírás bug: előző.
A harmadik verzió már az utolsó sor módosítása nélkül megy Firefoxon is, kivéve a formázós csodát (ami viszont lehet, hogy az egyik kiegészítőmmel akad össze, mindjárt kipróbálom).
--------
bringawiki.hu - Szerkeszd te is!
Kösz, hogy írtad, a
Kösz, hogy írtad, a következő verzíóban javítani fogom.
Két módosításon gondolkodtam még:
- a "következő/előző" hivatkozásainak átírásán javascript kódra (most html-el van), így lejebb tudnám pozicionálni, és nem ugrana teljesen a lap tetejére, valamint talán a böngésző "vissza" gombja is az előző oldalra ugrana;
- hozzászólás előzményére ugrás.
Valamelyik éjszaka majd elbabrálok vele...
Hiba: insertAtCursor is not defined
Forrásfájl: http://criticalmass.hu/comment/reply/10793/306810
Sor: 1
Márpedig madam kódjában ez a függvény definiálva van. Nem értem, miért nem találja. Talán rossz helyen keresi?
--------
bringawiki.hu - Szerkeszd te is!
Megnézem majd, az
Megnézem majd, az insertAtCursor-nál dereng valami inkompatibilitási figyelmeztetés...
Változás:
- narancs helyett piros keret;
- barna háttér helyett sötétszürke.
Van valami változás a css,
Van valami változás a css, js terén? Időnként működik, időnként nem (mármint a legújabb kommentre ugrás és színezés). Opera 10.54, 3388
________
Bort, búzát, demizsont,
Kétkerekű kamiont!
Ilyen időnként nekem is
Ilyen időnként nekem is előfordul, de mostanában (az elmúlt sok hétben) megint nem. Annyira nem volt zavaró, hogy foglalkozzam vele, föleg, hogy nálam nem volt változtatás, tehát valami kiszolgáló oldali zavarnak tudtam be. De ha megint előjön, ránézek a hibajavítóval, hátha kidob valamit. Itt Opera 9.63 fut XP-vel.
Így néz ki használat közben.
Tudom, nem szép dolog, de ha van rá érdeklődés megosztom valahogy. Külön blogbejegyzést nem akartam indítani, mert szerintem idevágó téma.
No, már eltelelt jó pár
No, már eltelelt jó pár óra a szín váltás óta és meg nincs kész megoldás? :-)
A végén még magam leszek kénytelen megcsinálni, pedig még nem is tudom hogy kell. :-D
itt volt egy válasz
itt volt egy válasz madamtól... hmm.
Hopsz. És itt volt egy
Hopsz.
És itt volt egy válasz a madam válaszára.
Vajh mi törpént?
(sajnos nincs meg a jó kis színkódos link amit ide rakott)
nekem is az hiányzik.
nekem is az hiányzik. mentettem könyvjelzőbe a választ, hogy majd megcsinálom ha lesz időm... hát most lenne :)
Megpróbálok válaszolni
Megpróbálok válaszolni ismét....
Szóval a vicc, hogy a saját blogomba vagy nem hagy hozzászólást írni, vagy - úgy látszik - kitörli az írásomat a NEMTUDOMKI.
Legalább a színválasztó legyen itt újra:
http://www.w3schools.com/css/css_colorsfull.aspIsmét köszi! :-)
Ismét köszi! :-)
"...kitörli az írásomat a
"...kitörli az írásomat a NEMTUDOMKI"
Talán a mószerrobot! :-)
Sehogy sem muxik :(
Sehogy sem muxik :(
Nekem így megy: Jobb klikk
Nekem így megy:
Jobb klikk ezen az oldalon.
Webhely beállításainak szerkesztése...
Megjelenés fül.
Saját stíluslap.