„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Budapest-Belvárosi területi szervezetének Bebiciklizés akciójára!”
Ezekkel a szavakkal indítottuk útjára a kezdeményezésünket, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat vértezzük fel rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal, hozzájárulva ezzel a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.
Az ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt-közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel.
Miből áll a program?
Hétvégenként az egyik nap kora délutánján az Arany János utcai metró megállótól 2-2 gyakorlott túravezető klubtagunk 5 fős csoportokat vezet végig a belvárosban. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több belvárosi kerületet érintve, egy kezdő biciklista számára legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa. Nem titkolt célunk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatjuk be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.
A programot a Magyar Kerékpárosklub természetesen szeretné folyamatosan fejleszteni és bővíteni akár további területi szervezetek bevonásával.
Az aktualitásokról (mikor épp honnan indul a túra) ebben a fórumban vagy az MK honlap Bebiciklizés aloldalán olvashattok.
Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Állandó galériánk itt érhető el.
Belvárosi Bebiciklizés időpontjai 2010-ben: 07.11., 07.25., 08.08., 08.22., 09.12., 09.26., 10.10., 10.24., 11.14., 11.28., 12.12., aztán szünet, folytatás 2011. januárban

A hűvös beálltával sem hagyjuk cserben a Bebiciklizni vágyó kerékpárosokat. Az időjárásra való tekintettel ritkítva a heti gyakoriságon, az ünnepek figyelembevételével alakítottuk ki a következő időszakra tervezett Bebiciklizés-időpontokat.
Új fedett találka helyszínünk a Toldi mozi előtere.
Következő alkalmak (mindegyik vasárnap és elöljáróban mindig 14-16 óráig):
november 8.
november 22.
december 13. (ezüstvasárnap)
január 10.
február 14.
Ha bármilyen változás állna be a menetrendben, itt megtaláljátok a legfrissebb infókat.
-------------
Vár a Belvár!
-------------
gyertek jövő vasárnap, és szóljatok az ismerőseiteknek!
Bizony, bizony, november 8-án, most vasárnap, 14-16-ig a Toldi mozi előterében várunk minden bebiciklizőt!
-------------
Vár a Belvár!
-------------
Emberek, iszonyúan esik. A mai bebiciklizés sajnos elmarad.
Mert ahogy elnézzük az utakon közlekedőket, nagyon kell ez a bebicaj. Meg a waterproof is.
-----------
sikk
miért írod, hogy elmarad?
nem maradt el, csak nem jött el senki ;)
Aha, akkor ezért ücsörögtél a toldiban...
összeállt a kép:)
Elérkeztünk az utolsó novemberi időpontyunkhoz, amikor talán utoljára van lehetőségünk a csalogató napsugarak hívószavát segítségül venni egy jó kis vasárnap délutáni Bebiciklizéshez.
Szóljatok apának anyának, gyakorlatlan barátnőnek, barátnak, a mi tempónk nem izzaszt le senkit, ha simán meleg utcai ruhába felöltöznek, De jöhettek bátran Ti is :-).
Csak hozzatok működőképes lámpát, mert 4 óra fele már elkél a használata!
Tehát nov. 22, vasárnap, 14-16 óráig 6. Bebiciklizés. Gyülekező a Toldi mozi előterében!
-------------
Vár a Belvár!
-------------
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Ha ma kapok bringát megyek!!
ki megy vasárnap? :)
Én még nem tudom. Vágyom látástokra, meg minden, de nagyon zűrös hetem volt, és jó lenne összeszednem magam. Majd megyek a flóval.
"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts
mi az a fló?
flow, áramlat :)
"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts
Hali, ilyenkor írd ki, hogy hol, mert a nevedből nem derül ki, hogy melyik településen laksz, és a Debrecenieket nem feltétlenül érdekli a bejegyzés.
"Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezetének Bebiciklizés akciójára!"
Bár az MK-nak kevés Belvárosi szervezete van, s talán a szövegben az "Arany János u.i metromegálló" vagy "Toldi mozi előtere" is szolgálhat némi utalással a városra, köszönöm kérésedet, kiegészítettem a cikket, miszerint a Budapest-Belvárosi területi szervezet programjáról van szó.
Amúgy szerintem a Debrecenieket is érdekelheti, hogy máshol ki mit csinál, hogy csinálja. De ennek eldöntését természetesen rájuk bízom. :-)
-------------
Vár a Belvár!
-------------
Kis élménybeszámoló a múlt vasárnapról:
Szép lassan jól összejött a társaság, büszke voltam a bandára! :-) Sokan voltunk, de igazán kezdő biciklista nem jelent meg. Viszont volt új ember, akinek megmutathattuk, miről is szól a Bebiciklizés, s volt ismétlőnk is, akinek minden közös bringázás egy újabb építőkocka a biciklis önbizalom várfalába.
Kezdők híján úgy döntöttünk 3 óra körül, hogy elmegyünk feltérképezni egy alternatív útvonalat, amivel majd bővíteni tudjuk a repertoárt. A 8. kerület programba kapcsolása volt a cél, amit egy cca. 1 órás túrával abszolváltunk, úgy, hogy nem álltunk meg egy csomó helyen. Bár nagyon izgalmas, gyors reagálási képességre igényt tartó útvonalról van szó (2. fejlettségi szint :-) ), még van mit csiszolni/rövidíteni rajta.
Majd visszaérve, persze maradtunk kicsit dumálni is, megvártuk, míg újra átmelegszünk és úgy indultunk haza fél 5-5 között.
Abszolút igazoltuk, hogy hidegben és szitáló esőben is lehet biciklizni, úgy, hogy senki se fázzon meg! :-)
Decemberben ugye már csak egy Bebiciklizés lesz, részletekről majd később itt!
-------------
Vár a Belvár!
-------------
Figyelem, az idei utolsó Bebiciklizéshez 1 óra múlva csatlakozhatsz! Utána egészen 4-ig a Toldi mozi előterében lesz őrszemünk, szciklon, ha valakinek van kedve, tartson velünk!
Ez már a 7-ik!
(ellentüntetés helyett :-))
-------------
Vár a Belvár!
-------------
Télűző-tavaszváró Bebiciklizés 1 hét múlva vasárnap!
(A mára tervezettet tettük el egy héttel későbbre! :-) )
-------------
Vár a Belvár!
-------------
Behirdettem facebookon is!
http://www.facebook.com/event.php?eid=303819822313&ref=nf
----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!
Első igazi tavaszi bebiciklizés (EITB)
Időpont: 2010. március 21. vasárnap, 14 óra
Helyszín: Toldi mozi előtere
Útvonal | További infók | Csatlakozz a Facebook-on!
nagggyon profik ezek az egyenes vonalak! Taníts meg rá engem is!!! :)
-----------------------------------------------------
Jah, és Milli szerda 16-21 + szombat 10-15 és csek disz áut! :)
Pipe (|): ctrl+alt+w vagy altgr+w + félkövér: <strong></strong> = |
Következő időpont: 2010. május 9.
Folytatódik a nagysikerű Belvárosi Bebiciklizés!
Minden hónap második és negyedik vasárnapján délután kettőkor találkozzunk a kék metró Arany János utcai megállójánál!
MOST VASÁRNAP IS!
ADD TOVÁBB!
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!
A következő belvárosi bebiciklizés:
2010. június 13-án, vasárnap 14 órától a kék metró Arany János utcai megállójánál.
ADD TOVÁBB! | http://bebiciklizes.hu
Szerintem én is ott leszek! :)
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
www.Bekebike.hu
Ott leszek!!!!!!!!!!!
gyere gyere :)
2010. június 27-én, vasárnap 14 órától a kék metró Arany János utcai megállójánál.
Mindenkit szeretettel várunk!
Sebaj, jövünk!
most megyek én is! :)
2 hete kivágta a szemem valami,azért nem tudtam menni,most jövök.a korábbiakról vannak képek a /picasa/oldalra majd föltöltöm vasárnap megbeszélhetjük.üdv petr..
egyszer eljutok oda, ígérem, most nem hiszem, hacsak villámgyorsan le nem nyomjuk a "Pilis Brutál" túrát.
zsír, gyere, jó móka! De amúgy csak viccből? vagy kiváncsiságból? Hisz, te tudsz mindent!!! :)
Jó túrázást! én most nem hiszem, hogy megyek (a bringakonyha és korzó egész napos program után, valszeg inkább alszom egy nagyot), de next time mindenképp!
segíteni,ha tudok? :)
egyszerűen érdekel, hogy milyen :)
várunk, lesznek light túrák is, múlt héten éppen a Csepel-szigetet jártuk be, Budapest és a tassi zsilip viszonylatában, jó volt.
Szuper, akkor majd gyere valamikor :) Minden hónap 2. és 4. vasárnapján 14órakor találkozunk az Arany János utcai metro megállónál fent. Következő alkalmak ezek szerint 07.11. + 07.25. lesznek.
A túrával kapcsolatban: engem nagyon érdekelne a dél-pesti irány (Csepel, Szigetszentmiklós, Ráckeve), mert azt a tájegységet egyelőre nem nagyon ismerem :) szóval ha lesz, akkor "szóljatok" ill. majd próbálom itt és FB-on nyomon követni az eseményeket!
sziasztok.az V.23.-ai bebic.képeit a "picasaweb.google.hu"-oldalon (bebiciglizés)keresőszóval megtaláljátok.link készítéséhöz nem értek.
Itt a link: http://picasaweb.google.hu/110252906795734781455/Bebiciglizes#
Nem bonyesz! Ha rámész a saját albumodra, akkor az URL sorban (ahova amúgy beírnád egy-egy meglátogatni kívánt oldal címét) lévő szöveget kimásolod és beteszed ide.
Amúgy gratula! Emlékszem, hogy a múltkor mesélted, hogy még nem tudod, hogyan kell képeket feltölteni. Ahhoz képest már teljesen jól haladsz! Csak így tovább!
(zárójelben: bebiciKlizés, de most már nehogy átjavítsd, mert rossz lesz itt a link, azért majd legközelebb K-val jó? ;-))
csak nem az ájronmen személyesen tette tiszteletét? :)
Te totál hülye vagy, b+! :D
Látom, megtette hatását a délutáni sörözés :D A többit majd priv.! Pusszantás! E*
1 hónapja az utolsó pénteki vonulás után a CM honlapján biciglistársak magyarázták el,hogy köll használni a fotóföltőltöt.Mindég is "g"-vel használtam a "bicigli"szót ,ezen valószínű nem fogok változtatni.van még néhány kép áprilisból,de nem találom.bár korábban elküldtem a ,"bebic"végén az akkor általad megadott címre.
Megtaláltam! Visszaküldtem neked a freemail-edre, így már fel tudod tölteni azokat is. Szerk. 09:56: visszapattant az e-mail, szóval írj nekem a valós címedről és akkor átküldöm arra a képeidet!
Szerintem érdemes lenne az albumaidat azonos módon elnevezni pl. bebiciklizés 2010.04.11., mert akkor könnyebben meg tudják találni, akiket érdekel a bebiciklizés. Bármennyire is G fanatikus vagy ;-) az észérvek és a netes kereshetőség azt diktálja, hogy Kval írd - szerintem. Nah, jó abbahagytam. Ügyesen a töltögetést! :)
az áprilisi bebic képei is megkerűltek.így(bb.2010.ápr.25)keresőszóval,már fönn vannak a"picasaweb.com"oldalon.-üdv petrovics
http://picasaweb.google.com/110252906795734781455/Bb20090927#
a keresőből ezt másoltam ide.ez az (első és az idei ápr.11.-iki bebic.)remélem sikerűlt a link! kedves B.E.-nek köszönöm a segítséget.
Működik! :) Ügyi vagy! És szívesen, máskor is.
Petrovics
Szegedi örömcikk.
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/engem_nezett_de_csak_elbambult/2166...
----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Kerékpárral csak 10 perc
Nagyon kemény a fórum színvonala. Még egy index fórumot is alulmúl.
2010. július 11-én, vasárnap 14 órától a kék metró Arany János utcai megállójánál.
T.biciglis társaim!a mai fotók itt vannak.2010 jul 11.(bebiciglizés).az utolsó kép az a májusi vonulásról van.
mivelhogy,nemrég tanultam meg a föltőltést;
Az áprilisi NAGY CM.-en az Én általam készített képek itt vannak,először a nyílvánosság előtt:
2008.őszi mobilitási hét IX.22.
http://picasaweb.google.com/110252906795734781455/2008SzeptCM#
2010. július 25-én, vasárnap 14 órától a kék metró Arany János utcai megállójától.
Ha nem rohanunk mint legutóbb a lánchídon és ha nem lesz 63 fok akkor és ha nem mindég pont a TŰZŐ napon tartjuk a közbeiktatott pihenőket akkor ott leszek.
Mi szamit rohangalasnak? Amikor reszt vettem, alig mentunk 20-nal tobbet.
Amugy a szegedi oktatoturan, ha a lehetosegek adottak, arnyekba vonulva tartjuk a kozbeiktatott beszelgetest.
atomboy
----
Biciklizes Szegeden
Bocs, az a "rohanunk" én voltam, de mondtam az elején, hogy szóljatok, hogy túl gyors... meg utána még be is ültünk egy ücccsire... szóval nem fair, hogy itt kérsz számon, de nincs harag, vettem az adást! :)
A tűző napot én sem szeretem, de az a baj, hogy csomószor nincs lehetőség máshol megállni (pl. MTA parkoló, hát ott tényleg nincs árnyék).
Köszi a visszajelzést! Figyelni fogok / fogunk legközelebb ezekre is!!! (Belvár Bebiciklizéseken :))
BOCS,senkit nem akartam megbántani és köszönöm így utólag,hogy meghívtatok.
No problemo! Nehogy félre érts!!! Nem bántottál meg egyáltalán :) Csak annyi, hogy ha van visszajelzésed és még együtt is voltunk egy ideig, akkor legközelebb mondd meg ott is nyugodtan :) Tanulok és a többiek is tanulnak belőle, így mindig jobb és jobb lesz a Bebiciklizés!
O K !
Használd a "válasz" lehetőséget is ;-)
vólt bebic. legutóbb 25.-én?
Jelen voltunk. Sajnos a zord időjárás elriasztotta az érdeklődőket, így 15-20 perc után elhagytuk a helyszínt:(
Legalább fölépítettem az új kempinget
:-)
Előny,hogy kényelmes,könnyű hajtani;hátránya lassú nagyon.