Kedves mindenki!

Ismét bringázni invitállak benneteket, egy egészen szép táv lesz, szép helyeken.

indulás & találkozó: 2009.10.01.
8.40-9.00 között, Batyi.

Amerre megyünk: Pomáz, onnan föl Dobogókőre, ahol lazulás, kaja, stb. Aztán pedig le Dömösre egy aszfaltos erdészeti úton (kb 1 km van, ahol tolni kell a gépet, egyébként outival is járható a táv) ahonnan tovább a Lepencefürdőnél található elágazáshoz, onnan föl Pilisszentlászlóra, majd le Szentendrére. Innen vagy HÉV vagy bringa, ahogy a nép érzi.

Születtek vadabb variációk is, úgy mint: Bp-Szentendre-Pap-rét-Visegrád-Dömös-Dobogókő-Pomáz-Bp de ezt szerintem majd valami hosszabb, tavaszi napon. Meg ez kevésbé kitartóakat elriaszthat.

kontakt: Izápy Gábor: harmincas + kettő-ötvenhat-negyvenkettő-nulla-négy.

(igen, tudom, hogy többen is terveznek a környékre túrát a hétvégére, már korábban fölmerült erre a kanyarra az igény, nem szeretném, ha keresztbe-szervezésnek tűnne)

Gyertek minél többen!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Ypse képe

Köszönjük, hogy NEM

Köszönjük, hogy NEM SZERVEZEL RÁ!!! másik túrát ugyan arra a napra, helyre...
2009-11-01 - Kis pilisi tekerentyű, tartozék a téli kesztyű

Bordó Trek 970-es srác Fekete Sisakban.

2
PTeker képe

volt már ilyen tavasszal is

volt már ilyen tavasszal is :) csak akkor szombaton szerveztem és ők is :) ugyanmár Ypse véletlen :)

3
Árnyékcickány képe

Én meg csak azt szeretném

Én meg csak azt szeretném mondani, hogy a CM-túra nevű kiscsapat egy baráti társaság, amely sok szeretettel vár újabb emberkéket. Ezért rakjuk ki általában a túrainfókat ide.
Köszönjük a jóindulatot.

--------------------------------
Függőágy, koktél, homokozólapát!

4
PTeker képe

undik vagytok :) LOL

undik vagytok :) LOL

5
Törölt felhasználó képe

Nem tudom mért kell ezen

Nem tudom mért kell ezen izgulni. Az én túrámra az jön, aki a tiedre nem megy, a tiedre az megy, aki az enyémre nem jön. Jól néznénk ki, ha Budapesten egy időpontban csak egy mozi vetítene filmet...

6
err képe

Lasd

Lasd lentebb...

----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"

7
Pontagy képe

igazság szerint ez már

igazság szerint ez már régebb óta tervben van a mi köreinkben, ha így alakult, hát így alakult.
másrészt nem kell az üvöltözés virtuális megfelelőjét használnod (csupa nagybetű meg ezek) értem anélkül is.

egyébként a túratervnek ez csak az alap-vonala, lehet, hogy változni fog, a résztvevőktől függ. Másrészt nem tudom megnyitni a másik bejegyzés alatti linkeket, amik az útvonaltervhez vannak, így nem tudtam, hogy ugyanaz az útvonal, a terv már kb. múlt vasárnap megvolt.

8
err képe

A linkekkel nincs semmi

A linkekkel nincs semmi gond, mukodik az osszes, es mukodott is.

Ami fura, hogy eddig volt 8 kiiras (az oldalra, a hirlevelek nekem nem jonnek meg, igy arrol nem tudok nyilatkozni) az elmult 7 honapban, most meg hetente jonnek, mindig, miutan kitettem.

Engem spec nem zavar, legalabb lehet tobb utvonalbol meg tobb tempobol, meg sorozesbol vagy nem sorozesbol valasztani, csak egesz egyszeruen fura, hogy eddig miert nem voltak kiteve.

Raadasul most a helyszin is ugyanaz, meg a madamek se mennek tul messze :)

Nincs harag, csak nem jol van intezve.

Jo utat nektek is.

----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"

9
Árnyékcickány képe

Úgy működik, hogy valaki

Úgy működik, hogy valaki felveti, jól kitárgyaljuk, új javaslatok jönnek, végiggondoljuk, átvariáljuk, emberek nyavalyáihoz állítjuk (kommuna-fíling), esetleg külön utakra oszlunk, ilyen is volt már, bemutatjuk az általános koncepciót azoknak, akik először tartanak velünk, aztán mire kialakul a végleges terv, már csak három nap van addig. Nah, ekkor kerül ki ide.

--------------------------------
Függőágy, koktél, homokozólapát!

10
tade22 képe

Errorka! Reméljük, veletek

Errorka!
Reméljük, veletek is, meg Madamékkal is összefutunk a Pilisben, és akkor lesz nagy barátkozás, móka, biciklimustra, stb:)
Én személy szerint nem nagyon vagyok hitelesítve a rázós erdei ösvényekre, csak erdészeti aszfalton nyomom szolidan, ezért (is) nem a ti útiterveteket választottam, pedig az is nyilván izgalmas meg klassz lesz;-)
(Oké, meg persze a CM-túrásokat már ismerem...)

11
Törölt felhasználó képe

Gábor! Dömösre hol van

Gábor! Dömösre hol van aszfaltút? Vagy Pilismarót felé mentek Dömösre?

12
ZsZs képe

Szerintem Gábor a

Szerintem Gábor a térképre hagyatkozhatott, mert azon a KK-nyeregtől tényleg aszfaltosnak van jelölve (folyamatos szélű), holott, amikor tavaszal arra jártam, még a javított földútnak (szaggatott szélű) sem volt nevezhető, legalábbis az első km... aztán a nagy S-kanyar után javul a minősége és a kanyar és Dömös között kb. félúttól már tényleg aszfalt.

13
Törölt felhasználó képe

Igen, igen, pontosan ezért

Igen, igen, pontosan ezért kérdeztem rá, mert én is beszívtam tavasszal azt az utat lefelé országutival. A felső része egy szétmosott-szabdalt köves út. Az alsó rész ezután tényleg élmény, föleg, ahogy az ember begurul Dömösre és megjelenik a Duna és a Szent-Mihály hegy.

14
shutruk képe

Csábító az ajánlat.

Csábító az ajánlat. :)

----

Zöld Mali Cobra alias Ella

15
Pontagy képe

na, nekem a térkép szerint

na, nekem a térkép szerint aszfaltos erdészeti megy arról az ösvényről, ami Dobogóról megy le a Rám-szakadék felé. Az keresztez egy aszfaltos, jó minőségű utat, ami lemegy Dömösre. Nagyon remélem, hogy nem tévedek.Személyes tapasztalatom nincs, hogy Dömös felé onnan milyen.

a keresztbe-szervezésről: ez kb a szezon utolsó olyan hétvégéje, amikor még emberinek mondható az idő. Az, hogy 3 túracsapat is megy, szerintem nem para, ha ez valakit zavar, akkor nem velünk jön. Mi meg nem velük, egyébként pedig ajánlom Árnyékcickány és Tade22 kommentjét.

Errorka: egy csomó alap-szoftver nincs telepítve a gépemre, azért nem tudtam megnyitni a linkeket ;)

16
Törölt felhasználó képe

"na, nekem a térkép

"na, nekem a térkép szerint aszfaltos erdészet megy arról az ösvényről, ami Dobogóról megy le a Rám-szakadék felé. Az keresztez egy aszfaltos, jó minőségű utat, ami lemegy Dömösre. Nagyon remélem, hogy nem tévedek."
Pontosan ezért kérdeztem rá.
Tehát a Király-kúti-nyeregtől lefelé, a Szőke-forrás-vőlgyben (a piros jelzéssel párhuzamosan) Dőmös felé vezető út az S-kanyarig (majdnem a Rám-szakadék bejáratáig) nem aszfaltozott! Az egy régi kővel kirakott (tehát még nem is föld-, vagy murvás) út, ami sok helyen árkosra mosott. Le lehet menni, én is lejutottam, de többé soha. A Rám-szakadék és Dömös között jó aszfaltút van. Helyette kis kerülő, de nagy élvezet a Király-kúti-nyeregből némi felfelé tekerés után legurulni Pilismarótra egy jó minőségű és nagyon szép aszfaltúton.

17
Pontagy képe

lehet, hogy akkor ezt

lehet, hogy akkor ezt választjuk, lesz idő filózni rajta, Dobogón úgyis megpihenünk, ha fölértünk.
Köszi az infót!

18
Törölt felhasználó képe

Lehet, hogy a

Lehet, hogy a Király-kúti-nyeregnél még össze is akadunk, majd viszem a telószámod, ha időben passzol, rádcsöngetek.

19
Pontagy képe

rendben, ha lesz térérő,

rendben, ha lesz térérő, felveszem, terveim szerint 12-13 h között már jó lenne Dobogón lenni, nem tudom, hogy leszünk.

20
Törölt felhasználó képe

Dobogókön van torony, a

Dobogókön van torony, a nyeregben meg térerő :-)
Akkor ott, akkor és ott!

21
upszika képe

Milyen bringával érdemes

Milyen bringával érdemes menni? Oúti vagy monti?

22
Pontagy képe

bármilyen bicó megfelel,

bármilyen bicó megfelel, nem akarunk terepen menni, de hegynek föl monti talán jobb -attól függ mennyire vagy kondiban...

lazac: hát, sanszos, hogy fetrengővel itt szívni fogsz.. de te tudod.

23
lazac képe

Fekvővel bevállaljam?

Fekvővel bevállaljam?