Az Index is ott volt...
http://index.indavideo.hu/video/Kossuk_fel_a_bicikliseket
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.

404 :_(
Hiba. Az oldal nem található.
Talán Ön hibázott. Talán mi rontottuk el.
Lépjen vissza, esetleg kezdje újra a címlapról.
Nem az ujjamból szoptam a hírt!
Csak az lehet, hogy az Index eltávolította a filmet.
(Indexre tette.)
A Hírkereső saját keresőjébe beírva a "kössük" szót ki jön a hír, de tartalom nem.
Indexre igen. A címből ítélve erősen gyűlöletbeszéd gyanús lehetett a videó.
http://index.indavideo.hu/video/Kossuk_fel_a_bicikliseket
ez még megy
http://www.youtube.com/watch?v=kN0uwBq8Vb4
Apa hűde ideges, apa kocsit hajt.
Hát megnéztem az indexes videó után ezt a "művet" és könnyesre nevettem magam. Röhögőgörcsöt kaptam, zseniális! Teljesen ide illik.
"Apa kocsit hajt!"
"Apa ideges, hű, de ideges, Apa bizony!"
"Apa kocsit hajt!"
"Nagy, fehér Fiat 1500-as gépjárművet."
"Ez borzasztóóóóóó, ez borzasztóóóó."
Hát a tudósok megaszondták hogy már akkor is! :D
ez egy örökzöld darab marad mindörökké :D
----
Fábián Olivér from Pesterzsébet :-)
Járgányom: egy ALPHA monti piros-kék szalagokkal, és CM-matricákkal
Ez mekkora...mennyit röhögtünk régebben ezen :)
http://kep.tar.hu/norbonc
Jobb is, hogy levették. Sok sötét, suttyó, demagóg balfazon...
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Vágott, szerkesztett videó volt.
Nagyon gyorsan lekapta az Index az oldaláról.
A filmben megszólaltak empamosok, bringások. Elhangzott ott mindenféle, többek közt a halálbüntetés visszaállítása. Erre volt reakció egy tüntető öltönyös "úr" részéről a következő: "És a bicikliseket felkötni!"
Az Index ezt a mondatot bulvárosította a "Kössük fel a bicikliseket!" címre.
Lehet hogy gyülöletbeszéd, lehet hogy uszítás egy népcsoport ellen,de ami elhangzott, az elhangzott, nem tudom miért kell az Indexnek saját magát indexre tennie.
Valami történt ott a háttérben, mert szokatlanul gyors volt az intézkedés.
Gyalázatosnak tartom egyébként, hogy egy nem politikai tüntetésen civil szervezet tagjától ilyen mondat elhangozhatott.
Jellemző a mai magyar közállapotokra az ilyen megnyilvánulás.
Az Index intézkedése nem különben.
(Kussolunk róla és akkor meg sem történt!)
az öltönyös úr nem az empamo alelnöke vagy valamilye, aki sorra járta a múltkori sajtóközlemény után a stúdiókat?
------------------------------
http://varoskepp.blog.hu
http://hetibeton.blog.hu
de. szóval ez akkor elég is lehetne, hogy megtagadjunk velük minden jövőbeli szereplést. (bár, ha tomcat vs györgy péter vita belefért a magyar tv-zésbe...)
*
mindig van hátszél, csak te mész rossz irányba.
az észak-pesti MK tud lakatolni, és tükör helyett is cyclechic
Én még emlékszem, és azt ne nagyon minősítsük vitának, ha lehet.
Ha jól értettem, a "karót nyelt" Józsi volt aki viccből bedobta, nem az öltönyös.
-
Zsurmi
Na banyek!
Mire leírtam, visszakerült vagy mi.
Az ominózus mondatot ("És a bicikliseket felkötni!") Murányi József, az EMPAMO főtitkára mondta.
Egyeztetek néhány ügyvéd ismerősömmel...
oké, na akkor az, pardon
Szerintem tök béna lenne utánuk csinálni amit már tőlük is szánalmasnak tartottunk. Lehet linkelni évekig. Ez a web. Jobb mint egy ítélet hogy fúj mit mondtak.
--------------------------------
Kürti Gábor, Újpest
Lépj be a szakszervezetbe
Nagyon jó. Így leégetni magukat!
Micsoda szánalom. :(
Primitív emberek vannak, mondhatom.
- - - - -
TamásGáborZoltán
"gyertek nézzétek meg a tömegközlekedési eszközök a bringásoktól nemtudnak haladni"
->metro,hév,(fogaskerekű : D )még nemlátott bringást
->villamos se biztos de ott tényleg fellehet tartani a villit hogyha ez a perverziód
->busz,troli tud közlekedni még hogyha a bringások a buszsávba mennek,hogyha nemjön busz én a buszsáv közepén megyek ha mögöttem van már vagy 150mre bemegyek az autók közé,aztán vissza vagy maradok!
A másik emberke meg azt mondta hogy amerikába(gondolom usa) az emberek autón szállítják a bringákat ki a város széléig,ott bringáznak majd visszaviszik a csomagtartón.
Erről annyit hogy lekell hogy leplezzem pl.a mash,macaframa stb. film csak egy átverés volt,egy ultarminőségi átverés mert ugye a városba ott senkisem bringázok
hosszú lett ez mindegggy
Akkor ez fékvideó?
http://www.youtube.com/watch?v=-Bcqj7ODNXQ&feature=channel
egyértelműen!:D ha nem értenéd ez egy város,városba meg bringás nincs!
Ez az amerikás dolog erősen vicces: mintha nem azzal lett volna teli minden az elmúlt időkben, hogy New Yorkot épp most biciklisítik :D
A kanadai autópályán lévő kerósávról nem is beszélve :D :D
Egyébként meg: miért emleget a tatter folyton kerékpáUt-at, amikor az, amire ráparkoltak kerékpárSÁV. Egy KRESZ vizsgával meg jogsival a zsebben ezt már illene tudni :P
Éljen a könnyűlovasság!
Miért nem mondtátok, hogy az Empamo legalizálni akarja a füvet? Így sokkal szimpatikusabbak ;)
+1 :)
________
http://kerekparosklub.hu/contested-streets-copenhagen
hahha, ez kurvanagy:)
akkor a kötözgetéssel tesszük őket szalonképtelenné a humánusan gondolkodók, és a füvessel meg a szélsőbb közönség felé:)
*
Hát gyerekek most néztem meg a videót de hihetetlenül vérlázító ez a sötétség. Ezekkel télleg nem érdemes foglalkozni. Hogy lehet ennyi marhaságot összehordani?
"Ezekkel télleg nem érdemes foglalkozni."
+1
Ezek trollok, és nemcsak a média eteti őket, hanem mi is, pl. azzal, hogy ez kb. az 5-ik vagy ki tudja hányadik fórum itt a CM-en.
........................
Formaharc és sci-fi.
Nem troll etetésnek szántam a topicot!
Elhangzott egy olyan mondat a filmben, amely mellett, jóérzésű ember nem mehet el közönnyel.
Mint korábban írtam egyeztetek néhány ügyvéd ismerősömmel és az általuk adott tanácsok szerint járok el az ügyben.
Itt nem részletezem a kialakítandó stratégiát, de nagyjából már körvonalazódott egy eljárási terv.
Egy magát európainak valló országban, még politikai tüntetésen sem szabadna elhangoznia hasonló mondatnak! Sajnos elhangzik és jellemzően a mai joggyakorlatra, a véleménynyilvánítás szabadságáról esik azonnal szó!
Mivel az EMPAMO tüntetés nem politikai tüntetés volt, szerintem az EMPAMO főtitkára nem véleményt, hanem szándékot hangoztatott egy társadalmi csoporttal szemben.
Nem vagyok tagja a Magyar Kerékpárosklubnak, de azért megkérdezném a legnagyobb hazai kerékpáros szervezet elnökét, hogy mi a véleménye az elhangzott mondattal kapcsolatban és kíván e fellépni annak érdekében, hogy a jövőben, még csak viccből se hangozhassék el ilyen és hasonló kijelentés.
Magam részéről megteszem azt, amit a lelkiismeretem diktál.
Hajrá ropy!
Konkrétan nem is erre gondoltam, és egyet is értek veled.
De, ha a média nem kapja fel őket, mert ők maguk is éreznék (vagy érzik is), hogy ez egy vicc, akkor, ha létre is jön ez a tüntetés, a kutya sem készít velük riportot. Elálldogáltak volna ott egy darabig, aztán szépen mindenki hazamegy, és belátják, hogy ez nem vezet sehová sem.
........................
Formaharc és sci-fi.
Akkor én most mondhatom, hogy gyilkos autósok (a fasiszta kerékpárosok alapján)?
És mit nyerünk vele?
Hogy tyúkperbe keveredünk, és aztán meg ők fognak feljelenteni valamiért?
Inkább tedd fel a facebookra, az keményebb ítélet.
Kürti Gábor, Újpest
a magam részéről én is azt gondolom, hogy akár nagyon ciki is lehet nekik a videó terjesztése (nekem az lenne), de azért megfordult a fejemben: lehet, nem is annyira kínos nekik - ha az lenne, nem viselkednének így
simán lehet, azt gondolják, most végre jól megmondhatták a frankót a bringásoknak-bringásokról
(ezt semmiképp nem a jogi út mellett mondom, azzal én sem értenék egyet - csak arra, hogy miközben mi azt hisszük, magukat égetik, lehet, nekik nem is olyan nagy égés az egész...)
Nyilván van aki ezt eszi, de ahhoz még semmilyen üzenettel sem lehet betalálni.
Viszont az emberek jelentős része bizonytalan, és nekik ez érzelmi, álláspont elfoglalási lökés is lehet, különösen a klímaváltozásról szóló ostobaságok miatt. Szerintem mi nem 2 000 000 embert próbálunk meggyőzni, hanem 3-400 ezret a városban. Rájuk jó hatással lehet az ilyen.
Kürti Gábor, Újpest
Minden esetre a saját fórumjukat olvasva szembetűnik valami:
Kükü megszólal szép kerek, épkézláb mondatokkal, tényekkel, érvekkel. Higgadtan, tök szimpatikus módon kommunikál.
Napkirály a válaszaiban személyeskedik, helyesírása gyalázatos, érvek sehol. Zsigerből jön az egész.
Nem egy súlycsoport...
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi. Hidegben ERRŐL tuti megismertek. :)
erről a kontrasztról eszembe jut a gyakran megfigyelhető utcai kép is: vidáman suhanó bringás vs a kormányon a dugó miatt idegesen doboló autós...
az életérzés is más, nem csak a viselkedéskultúra :)
Nem csak a dugó miatt rossz a kedv a volán mögött.
Bringán kimozgod magadból a stresszt, ami ért meló közben, illetve termeled az endorfint.
A volán mögött mozgáshiány és gyakran kényelmetlen testhelyzet párosul. Ez tovább növeli a nap közben felszedett stresszt.
És biztos az aranyerük is kijön.
"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts
én csak azon nevetek ezeken felül, hogy míg én mozgok és a vérkeringésem köszöni jól van, ezért nem fázom a kutya hidegben... a sok "kényelmes" emberke meg nyakig kabátban szorongatja akormányt az elvileg fűtött kocsiban
//////////////////////////////////////////////////////
László Péter -> MK Dél-Pest; Soroksár
Magellan Crater+6 szólamú sziréna+ködlámpa...tiszta városi bicaj
Pacsi
dobolni én is szoktam a kormányon, mert jó zenéket hallgatok.
Most (talán) az egyszer nem értek veled egyet Kükü.
Ők nem vágnának vissza, mert nincs annyi eszük, behúzott farokkal odalógnának el, viszont elejét kell venni az ilyen közösségellenes megnyilvánulásoknak.
Én is amondó vagyok, hogy meg kell méretni az effajta hozzáállásukat a törvény előtt!
És hogy mit nyerünk vele?
Szinte semmit, de a társadalom összessége biztosan profitál/tisztul általa.
(Ha nem tennénk, akkor talán vesztenénk.)
Pl. lesz egy ítélet, ami elmarasztalja azon közlekedőket, akik a védtelenebbek ellen ily módon korteskednek.
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
Ne ítélj elsőre! ... leszek én még büdös paraszt is!
Hát még nem győztél meg.
Próbáld újra egy oszlopról. ;) :)
Kürti Gábor, Újpest
A Sárkány mögleste a filmet, szánakozott egy nagyot és előkaparta két éve, Torontóban készült képeit. Rengeteg azon a bringás és a bringásoknak való létesítmény.
Arra gondoltam a képeket látva, hogy kellene küldeni az EMPAMO postaládájába külhoni nagyvárosi képeket biciklistákról amint biciklistáznak ott a nagyvárosban és érzik jól magukat ott.
em.pa.mo@freemail.hu a mélcímük.
A Sárkányról tudni kell, hogy ide is regisztrálva van. Nem biciklizik. Az ótóját(picikeyaris) tavaszi-nyári-őszi-téli kabátként használja.
Az EMPAMO akcióját szánalmasnak tartja.
Jó ötlet ez a képküldés. Valahogy úgy kéne mint az Amelie-ben amikor a lány a világ szinte minden részéről küld olyan képet az apjának, amin rajta van a kerti törpe. Erre az analógiára lehetne egy biciklivel ugyanezt, pl. háttérben a Colosseum, vagy egy las vegas-i kaszinó, stb. :)
Melyik boltnak a tulajdonosa az a felmelegedéstudós őstulok? Szeretném messzire elkerülni. Részemről bojkott...
biztos benn dolgozik a Vásárcsarnokban, ahol elég sok marha, birka, sertés, tyúk veszi körül. :D hát nézd már meg, mekkora a hasa a basának. :D
----
Az a lacikonyhától a sörözőig való autóban punnyadás miatt olyan. :)
G®in
http://www.flickr.com/photos/grin000/ (Új)
http://www.flickr.com/photos/grin00/ (Régi)
http://www.imeem.com/grin00 (Mixek - DnB)
Ez jó! :-)
lehetséges :D bár én egy hentesnek képzeltem el ezt a faszit, de felőlem lehet lacikonyhás is. :D
----
Vannak itt okos emberek, akik meg tudják mondani, hogy a teljes ignoráción kívül hogyan lehet kommunikálni ilyen alacsony fejlettségi szinten álló, baromságaikat égbekiáltó magabiztossággal hangoztató organizmusokkal, mint itt a klímatudós? Én alázatosan csődöt mondok.
+1, ez engem is érdekelne.
De én még mindig fenntartom, h lehet, h az egész 1 médiahack. :P
Vagy valaki valahol így puhatolja, hol a határ, mik az erőviszonyok, honnan érkezhet szavazat.
Illetve az erre adott egyéb reakcókból mi is sokat tanulhatunk arról, h milyen országban is élünk valójában.
+1
Én is kíváncsi lennék, hogy hogy érdemes ezt úgy kommunikálni, hogy az minket erősítsen.
- ha túllihegjük --> reklám nekik
- ha kihangsúlyozzuk a fasiszta beszólásukat --> mellettünk vannak az emberek
- ha okos ember nézi --> látja a színvonalat, mellettünk van
- ha buta ember nézi --> hatnak rá a nevetséges demagóg dumák
Hogy érdemes kommunikálnunk? Első sorban a web2.0-ra gondolok, a hivatalos reakció (ha szükségét látjátok) legyen a Vének dolga, vagy az MK-é :)
Zsoltee
Hivatalos reakció? A vénektől?! :DDD
Higgadtság, türelem, észérvek.
Nézz be pl a fasisztázós fórumukba, ha nem hiszed ;)
és most tessék ellazulni...
http://www.youtube.com/watch?v=GjJmYnTxT3w&feature=PlayList&p=564E9D28EE...
+1
Köszi, nagyon ott van.
Megszavazzuk nemhivatalos CM-anthemnek? :D
Btw az a tallbike nagyon ütős.
---------------------------
Ezüst/fekete városi hot rod.
naaaaaaaa.
ezt most mér' kellett?
elkezdtem olvasgatni...
Kükü: neked meg megtiltommmMMM!!
nem szabad, fujj, dobod el!
Még egy valamit hiányolok ebből a videóból, biztos a zsindex kivágta.
Hogy nem mondták, hogy mindenki, aki kerékpározik biciklináci!
Annak a őszülő hájas emberkének küldenék egy linket, ha már tévúton jár.
http://ffek.hu/blog/hetesi_zsolt/eghajlatvaltozas_hosszu_tavon
Nalam mar egyik link se megy :/
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
Nemhiába őrültekből túlkínálat van csak az a baj hogy ezek szabadlábon vannak. Itt nem bezárni kéne a pszichiátriai intézeteket, hanem újakat építeni.
Zseniális. A Roncsfilm volt számomra ennyire szórakoztató. Miért volt az utolsó vágás tükrözve?
Én sem szívesen mennék mélygarázsba, a kétgyerekes bevásárlásra ezt javaslom: http://picasaweb.google.hu/vercse/Haarlem#5242988563575748930
lerántották szépen mindenhonnan a videót... meg a cikket. Kár, hogy Google a barátunk és beindexelte szépen az oldalt a címmel együtt.
Szerintem már az is elég gáz önmagában... (ne kössünk fel senkit, ok? :)
én újra csak azt tudom mondani, hogy ezeket a spotokat vetíteni kellene toborzó-jelleggel, a városi kerékpározás népszerűsítésére.
emlékszem, amikor még lefasisztázták a CM-et... most már aggatnának. miből lesz a cserebogár...
http://criticalmass.hu/forum/20090930/fizessunk-adot
Ezt meg oda kene tolni a lamak orra ala :) De en bennevagyok a sulyadoban is. Az is kb. ennyibe kerulne...
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
"Gyerekek, könyörgöm, akasszuk fel!"
mielőtt eltűnik mindenhonnan: http://www.youtube.com/watch?v=nFUBRq5TJss
kár lenne érte :)
ha átküldöd nekem kiteszem a saját, privát oldalamra ahonnan senki nem szedi le :)
Basszus, ezek KÖVÉREK!
És a rezes hangú még iszik is. :))
--------------------------
www.barzongorista.eu
Nem sokáig lesz velük gondunk, mivel túléljük őket.
Amúgy korrepetálást vállalsz? Megvan már az új zongim. Naon érdekel a könnyűzene, de a tanáraim begyöpösödöttek voltak. :)
Naná. Kerékpártárolási lehetőség a gangon. :)
A lenti honlapcímen üzenni is tudsz.
www.barzongorista.eu
Egyébként felháborító hogy szinte sehol nem találni kerékpár parkolókat az utcákon.Elvétve akad egy kettő, de keresgélni kell.Követelem minden utcában legyen kerékpárparkoló ahol autóparkoló is található.A parkolóházakban / bevásárlóközpontoknál legyenek zárható kerékpárboxok.Amelyik kis üzletnek van esze, épít kerékpártárolót szintén.Én csak olyan helyen vásárolok ahová normálisan le tudok parkolni - biztonságban.Gondolom ezzel más is így van.
amerikai angol tudósok...
felmelegedés nincs,kerékpáros terror,súlyadó a bringára. emo lettem:(
ja, ja, az amerikai angol tudósok, az nagyon jó :)))
ezt a videót terjeszteni kell, ezek az empa manók akkora tuskók, hogy az hihetetlen, minél több szó hagyja el a szájukat, annál szánalmasabbá válnak.
Éljen a könnyűlovasság!
ha ilyen mondattal kezdenek mondatot, hogy "Amerikai és angol tudósok...", akkor az utána lévőket meg se kell hallgatni, mert tuti, hogy nem igaz. :D
----
Narancs, Tetves és Dugó idézetek minden pillanatra:
"De hát ez van, én csak egy ku®va autós vagyok, nem egy kib@szott tudós!!"
0:58
IPG
Olajzöld Trek 520 :o)
LOL, ezt az átírt rajzfilmet :D
----
nem szeretem, ha azt mondják, hogy fel akarnak kötni. De mivel állítottam, hogy nem vagyok se biciklis, se autós, se gyalogos; ember vagyok, így nem veszem magamra. (?)
Én azt sem szeretem, ha másra mondják azt, hogy fel kell kötni csak azért, mert MÁS!
"Hollandiában lehet [városban kerékpározni] ezzel is érvelnek. Hollandiában füvezni is szabaad!" (2:55)
Már itt készen van...
„egy kétgyerekes család hétköznapi bevásárlását cipelje a mélygarázsból az, aki ezt kitalálta”
jelentem, én magam vagyok a kétgyermekes család, világéletünkben bringával jártunk a lányaimmal
sosem volt autónk - igaz, így nem is kell a mélygarázsból felcipelni , amit veszünk :))
hátul a kislányom (gyereküléssel 23 kg körül), elöl kosárban 6-7 kg (tej, gyümölcs, stb.) - így vásárolunk bringával, és semmi bajunk nincs tőle :)
(jah, 56 kg vagyok, nem 106, mint a cipekedni nem bíró bohóc :D)
Nem vagyok kompetens a hétköznapi bevásárlások kapcsán mélygarázs ügyben, de sosem volt autónk, és édesanyám és édesapám mélygarázsok, bevásárlóközpontok és autó nélkül etetett bennünket. Valószínűleg nyomorúságos sorsuk lehetett. Sajnos a szatyrok akkor sem másztak el a bolttól a lakásig. Emellett hacsak nem a konyháig megy a drága az autóval, a cipekedést nem ússza meg.
De tényleg felesleges szavanként elemezni az egészet, a lényeg az, hogy ellenséget kell találni. Sajnos sokszor én is ilyen vagyok. Valakire csak haragudnom kell, amiért boldogtalannak érzem magam. Az nem úgy megy, hogy az ember csak úgy elhatározza, hogy mostantól boldog és nyugodt leszek. Vagy igen? Hmmm....
"(jah, 56 kg vagyok, nem 106, mint a cipekedni nem bíró bohóc :D)"
Télleg el tudod képzelni, hogy ő vásárol? Amúgy lehet, mert nem a neje jött el tüntetni.
a melegedési periódusok átfordultak !!hidegedésre!!, meg jön a fagyásos periódus. és ezek váltják egymást :DD aha, igen, csak nem 300-400 évenként hanem azt tessék beszorozni pár ezerrel, és a fagyásos periódusnak van egy (nem várható el, hogy az átlag ember - ittasan - tudja) tudományos neve: jégkorszak. ízlelgessük a szót, így van, nagyon jó. még egy olyan aranyos animációs film is volt belőle, ha tetszik esetleg ismerni... a hidegedést pedig magyarul lehűlésnek hívjuk. durva, mi?
a globális felmelegedés pedig csak egy blöff! a jéghegyek nem olvadnak igazából, a jegesmedvék pedig már-már fáznak. az mind csak blöff!
hát ha csak ezeket az elmondottakat veszem alapul, az lefest számomra egy képet erről az egészről. az egész parkolósdiról. és én csak nevetek ezen, ahogyan szinte mindenki, aki látta ezen felvételeket. (és a mongol haverom harsány röhögésben tört ki, amint ezt az idiótát nézettem vele. még ő is tud ennyire magyarul.) és mint sok minden ilyen hasonló fa**ságra, erre is csak annyit tudok mondani, hogy KÖSZÖNJÜK SZÉJPEN! :)
geológiai értelemben most is jégkorszak van...
itt van pár cikk és görbe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_record_of_the_past_1000_years
http://www.aip.org/history/climate/20ctrend.htm
Vannak pár száz éves periódusok
http://szentagothai.ttk.pte.hu/index.php?menu=tevekenyseg&almenu=klimava...
A lényeg a trend, kicsit nagyobb a melegedés gyorsulása, mint anno. A másik fontos dolog a légkör széndioxid-tartalmának és a hőmérséklet változásának szoros korrelációja. Tehát ha most elégetjük azt a sok szénhidrogént, ami a karbon korban deponálódott a mai tározókban, akkor olyan hőmérséklet lesz kb, mint akkor, és ami ezzel jár: a nagy légköri energiatartalom - sok vihar, csapadék, nagy szelek. És kezdjétek megszeretni a rizst
Kóródy Gergely
------------------------------------------------------
anyámmal élek, biciklivel járok, macskám van, és ne is legyek kemény?
nevezzen már meg forrást az illető, hogy honnan veszi ezt az ordas nagy baromságot a klímaváltozásról.... ekkora baromságokat mondani meggondolatlanul, hát az eszem áll meg :D jaj istenem... ameddig ilyen hülyék vannak addig egyszerűen lehetetlen bármit is elérni, mert ez az átlag sajnos. egyébként ha nagyon beleakarunk menni akkor a bringa is káros :P
---------------------------------
a "szuperpumpás" srác
"mehetek vele?
http://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming
nézd a skepticism részt: companies such as ExxonMobil have downplayed IPCC climate change scenarios, funded scientists who disagree with the scientific consensus
________
Bárhol találsz jó pénzért olyan tudóst, aki a Te elméletedet is alátámasztja.
Ezt tudományos tényekkel is alá tudom támasztani.
(Akkor megtaláltad a ballonkabátos fickót a híd alatt a táskával?)
Ma volt egy riport a Klubrádióban Zágoni Miklós fizikussal, a globális felmelegedésről:
http://klubradio.hu/klubmp3/klub20091214-175903.mp3
19:55-től. Nagyon érdekeseket mond :).
________
Hiába, meg kell várni, míg ez a "klimatológus" generáció KIHAL. Ennyi. Utána már a fű is legális lesz;)
Csak az a baj, hogy addig megmérgeznek mindannyiunkat.
És ajánlom mindenkinek: Fekete István: Téli berek
Ja, és az autó alatt a lemenő nap fénye és a bringapiktogram: GYÖNYÖRŰ!!!!
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
Budaörsön találkozhatsz velem.
És általában Fekete István összes.
Mr. Klímaszakértő for president!
_______
Azt nem mondta neki senki, hogy nem azért nem szabad parkolni a Kiskörúton, mert globálisan melegszünk vagy hidegszünk, hanem mert nincs hely?
Az út haladásra szolgál.
Az autóm itt áll a ház előtt. Mikor Svájcban laktam, az autónk három sarokra állt egy parkolóban. Senkinek nem hiányzott, hogy közelebb legyen.
www.barzongorista.eu
Hű, te laktál Svájcban?
Azt hiszem, ez a topik megfelelő annak illusztrálására, amiért engem is egyre erősebben foglalkoztat, hogy azt hogy kell.
Lesz 1 köröm a nagykövetség felé, de a "nemhivatalos" infókat is nagyra értékelem. ;)
Haha, na ezen már tényleg elmosolyodotam. Még akkor is, ha a rádióban reggel azt hallottam az eset kapcsán, hogy a nagykörútnál figyelembe veszik az autósok véleményét is.
Ennek a klímatudós bácsinak meg el kéne mennie Koppenhágába az egész Empamoval együtt, és dánra fordítva szónokolni egyet a hétköznapi bringás forgalomban, különös tekintettel a klímakonferenciára. :)
Monty Python jelenetnek is beillik, hiába no. :)
CSI
"a nagykörútnál figyelembe veszik az autósok véleményét is."
Attól félek,hogy csak is kizárólag az ő véleményüket fogják figyelembe venni, mi pedig kapunk egy bringagyalogot jó esetben...
A másik milyen autós véleményt? Na ne szórakozzanak már kiáll több 10000 kerékpáros és pár év alatt fogcsikorgatva,de kierőszakolnak valamit, itt meg megjelent 16 sötét baltaarcú és akkor máris "szakmai szervezet" meg húdenagyon megaztmondják és nem maradhatnak hátrányban...de maradhatnak, a város már régen nem róluk szól.
Nem akarjuk esetleg itt hagyni őket? Fulladjanak meg nélkülünk, mi meg kérünk szépen egy megyét, alapítunk egy kis országot természetesen Kükü for president! és megmutathatják,hogy hová jutnak....:D Most ért bele a kezem a bilibe....
Ezek az emberek akár a Mónika show-ba is mehetnének! Én jót röhögtem rajtuk.
Csak azt nem értem miért kell állandóan azzal jönni, hogy a bringások nem fizetnek adót? Nekem is van kocsim, és jó pár ismerősömnek is, mégis bringával járunk.
Pacsi
én vagyok a második, van kocsim minden fizetve van.
Ha van autótok írjátok ide lássák, hogy fizetünk mi is.
Nekünk is van ótónak nevezett izé és napi használatban is van.
+1, nálunk is van kettő, anyám minden hétvégén azzal megy le vidékre a nagynénjéhez, apám meg naponta kénytelen használni, mert piacozik. De pl nagyszüleimhez vagy gyalog, vagy bringával megy (kb másfél km).
-----------
Szerelő pasi, kék fixi, zöld bagaboo
És ha nincs autóm, akkor én már ki sem mehetek a forgalomba? Ezt melyik jogszabály mondja ki?
Egyébként meg a biciklim 11kiló. Az ő autója 1tonna. Örömmel kifizetem az ő súlyadójának az 1,1%-át, viszont utána szeretnék autópályán, autóúton, gyorsforgalmi úton is közlekedni, továbbá Árpád hídon belső sávban tekerni...
Dávid
az anarcho-kapitalista pólókupec
Pacsi
szerettem volna megtudni a cm-esek közül kinek van kocsija nálad megszakadt, habár mindegy,
a hozzászólásokból általában kiderül.
én apámét szoktam elkérni, ha úgy adódik, pl szombaton mikor ketten léptünk a lápra, és akivel voltam nem volt bringás.
*
Ez kurvajó volt, köszi! :)
Nem jól tudom, hogy a közgáz új épülete alatt húzódik egy minimum 3 szintes mélygarázs? Az utóbbi időben bármikor arra jártam, marha sok parkolóhely volt a környező utcákban is. Vagy most az a baj, hogy csak a csarnok másik bejáratához lehet parkolni? Vagy hogy ott már fizetni kell a parkolásért????? Mert ha ez a baj, akkor a parkolótársaságokat tessék szidni, ne a bringásokat.....
Uff
és ezek mellett kiáll a kerület polgármestere?
---------------------------------------------------
Dr Gyulai - Zsigerbeszéd (sorozat)
Szerintem aki ezek mellett kiáll, saját magát járatja le. Ha a lakosság, a belvárosban kerékpározók és az előttünk álló fél évre gondolok, akkor remélem, hogy nem. Amúgymeg az ő baja, ha ilyenek mellett áll ki.
IPG
A kerület polgármestere úgy alázza meg magát nyilvánosan, ahogy akarja, mert baromira semmi köze ahhoz, hogy mit csinál a főváros a tulajdonában levő utakkal. Ha a kiskirálynak baja van, majd elmegy a nagykirályhoz sírni. Ha ennek bármi eredménye lenne, akkor a Szabadkikötő (Weiss Manfréd) úton negyven éve karban tartott kerékpárút lenne. (Na mondjuk ezt nem hiszem, hogy nagyon nyomták a XXI-ből se, csak egy példa)
Jó ez a videó.
Azzal, hogy a nagydarab fazon okoskodását és ostobaságát bemutatta, egyben a néző előtt hiteltelenné tette, mint embert, a "kössük fel" már csak plusz olaj a tűzre.
Összességében úgy állították be az egészet (az empampogókat saját magukról, ám saját maguk által), hogy a néző azt gondolja, ezek nem normálisak, ostobák, mármár hülyék. És ezáltal a céljaikat is a hülyeség kategóriába sorolták. Amivel én egyet is értek, és ezzel egyet is ért sok ember, még aki nem is biciklizik.
Komolyan, ilyen hülye ötletet, hogy legyen a Belváros egy naaagy parkoló? Meg akárhol meg lehessen állni az autóval? Önzőség. Parkoljanak inkább akkor a vasúti átjáróban, mielőtt jön a vonat. (Inkább ne, mert még anyagi kár keletkezik a mozdonyban, meg leáll a forgalom, meg amúgyis, nem kívánunk más embereknek rosszat.)
IPG
Parkoljanak inkább akkor a vasúti átjáróban, mielőtt jön a vonat.
Ne, ne. Ne süllyedjünk az ő szintjükre. Kérlek.
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Sajnos, tipikus kocsmai (!) szöveg és stílus. Nem kell velük foglalkozni. A CM honlapján már nem is tudom, hány bejegyzés van ezzel a tüntetéssel kapcsolatosan - teljesen fölöslegesen. Hiába nem volt "ellentüntetés", ha ennyit fórumozunk róluk.
Amiért ennyit beszélünk róla az pedig még csak most jön a Nagykörút kapcsán, gondolom én, minthogy azt már nyíltan követelte a CM, hogy ott legyen végre ajtórányitásmentes infra. Abból meg tuti hogy nagyobb balhé lesz, ha belevágnak egyáltalán az építkezésbe.
A kibeszélés nem baj. A tüntetés előtt azért nem volt nyilvánvaló, kikből is áll a társaság.
Azért nem úgy kell ignorálni, hogy észre se vesszük. Jól sikerült ez, na!
Pár napig élcelődünk rajta, ennyit megérdemelnek.
-
Zsurmi
Van ebben valami.
Azért foglalkozunk velük, mert nekünk ez jutott. Nem osztottak értelmesebb, erősebb, kvalifikáltabb ellenfelet, csak ezt a bóhóc-sereget. Erről nem mi tehetünk.
Persze ahogy telnek majd az évek, úgy szerveződik majd egy ezeknél sokkal felkészültebb csapat is a biciklisek ellen, de az még láthatóan odébb van.
Dávid
Hát én betegre röhögtem magam...
"Hát tulajdonképpen a tudósok feladata, hogy kitalálják, mivel lehet pótolni a kőolajat."
Mindezt úgy, hogy a robbanómotoros járművével éppen azt a sávot állja el, amin az alternatív eszköz közlekedne... Priceless!
Amúgy tényleg fölösleges foglalkozni velük.
Az Indexnél valóban nagy a baj!
Kitették a filmet-cikket főoldalra első hírnek a régi, nem működő linkkel. :)
Közben a Kerékagy is beindult:
http://kerekagy.blog.hu/2009/12/14/tuntok_videon?token=2b883a02416ae9b29...
Működik az a link, egyből a kerékagyra visz át.
Na látod, erről beszéltem! Ha látják, hogy ezzel bizony címlapra is lehet kerülni, akkor tovább fogják folytatni kisded játékaikat.
........................
Formaharc és sci-fi.
Azért szerintem várjuk ki a végét annak a kisded játszadozásnak.
(Mire megírtam a kommentet, addigra javítottak.)
Mást úgysem tudunk tenni!
És ha már, akkor hajrá, szorongasd meg őket!
........................
Formaharc és sci-fi.
Én azért nem látom ilyen pozitívan a dolgokat. Renget ostobaság volt a videóban amin lehet nevetni, mint egy Maónika show-n, de azért én azt érzem, hogy a megnyugtató híreket könnyebben elhiszi az ember, ha az tehermentesíti őt. Nem szabad lebecsülnünk a demagógia erejét. Számomra elkeserítő volt látni, ahogy egymást verik hátba a kijelentéseikkel és pakolnak rá mindig egy lapáttal a dolgokra (így jutottunk el Amerikából az akasztásig) Vicces nézni, de szomorú látni, hogy a nemigaz állításaikat tényként hiszik el és hiszik el egymásnak. Hiszik el nekik, akik csupán így tájékozódnak.
Nekem semmi bajom nem volt a demonstráció céljával. Mert azt gondolom, hogy egy lehetetlen helyzetbe kerültek néhányan. Nem azért, mert nincs helyük, hanem azért, mert senki nem mondta meg nekik, hogy mostantól mit tegyenek. Maguktól nem tudják és a tehetetlenség elkeseredésbe hajt egyeseket.Szerintem nagyon fontos lett volna tájékoztatni az érintetteket a változásról és javaslatot mutatni hogyan élhet együtt vele, de ezt még lehet orvosolni.
Kár, hogy szinte semmi nem jelent meg arról, hogy hány lakót és boltos érint ténylegesen a probléma és emellett mennyire fontos egy belvárosi kerékpáros hálózat. Kár hogy az önkormányzatok sem reagáltak érdemben, felvállalva munkásságukat és ellensúlyozni a vádakat. Kár, hogy mindenki a biciklis szervezetek reakciójára várt, mintha csak ők akarnák azt, hogy Budapest élhetőbb város legyen.
Beke Dávid
Az önkormányzati vezetőknek nem céljuk a parkolóhelyek csökkentése, mert ez alapján kapják a kenőpénzt a centrumtól és társaiktól. A VII. kerület éppen most bízta meg újabb 10 évre a centrumot a pénzbeszedésre. De az empamosokat ez nem zavarja, ők tovább harcolnak a bringasáv ellen.
+1
A kommunista akasztásra éhező seggfej szerint hogy jut mindenkinek parkolóhely, ha egy épületben van 50 lakás de az utcafrontja csak 20 m és csak 4 autó fér el előtte?
Szarházi III/III-as hulladék férgek ezek, visszasírják a kommunizmust ahol a hozzájuk hasonló hazaárulók szabadon akasztgathattak.
Kedves Attila11111!
Ez, nem az a topic!
Köce!
Jaj, ne náci-komcsizzunk már ilyen hülyén itt.
Ez a szegény sapkás csávóka már miért pont a kommunizmust sírná vissza, amikor nemhogy autója nem volt a szüleinek, de semmi másuk se.
A tahóság, önzőség, tájékozatlanság, agresszivitás stb. nem kortól, nemtől, járműtől vagy párttól függő. Nézz már kicsit alaposabban körül...
Dehogynem, azt sírja vissza, amikor csak a protekciósoknak és a rendszer kiszolgálóinak volt kocsijuk. Akkor még tudtak parkolni az újlipótvárosi lakásuk előtt, amit a párt utalt ki nekik.
Jajj, ne!
Ne hülyéskedj már, hogy "csak a rendszer kiszolgálóinak" volt kocsija. Nem a párt utalta az autókat ki.
És a budai elkobzott villákba szerettek a háború után az igazi nagy elvtársak beköltözni. Ne legyél már ilyen csőlátó.
És figyelted a "komcsi" tüntetők kocsiján a "nagymagyarország" matricákat?
A szélét még a sütinek is levágom, mindegy, hogy jobb, vagy bal.
A komcsi mentalitás nem zárja ki a nagymagyarország-matricát.
Ezek szerint az alacsony IQ sem zárja ki a skizofréniát :D
Zsoltee
De. Te is tudod, hogy leginkább kizárja...
Ezért nem kell egyből kommunistázni meg fasisztázni, mert tök mindegy, milyen pártállású egy szemellenzős, kártékonykodó majom ebben az esetben.
Szerintem nagyon jó, ami ebből a videóból nagyon jól látszik: hogy egy darab biciklis nem volt ott. Ezek a szerencsétlen, szánalmas, rosszindulatú hájfejek arra számítottak, hogy majd odamegy egy csomó biciklis. És ehelyett nem volt ott a fene sem. De senki. Se egy járókelő, aki melléjük állt volna, senki. Szart rájuk a tévé kivételével mindenki. Észrevehetetlen, jelentéktelen kis összeröffenés volt. És bizonyára észrevették az érdektelenséget ezek a szegény majmok is. Totál üres utak és járdák, senkit nem érdekelt, de még az autósokat sem, a hülye demonstrációjuk. Nagyot csalódtak, hogy nem özönlöttek oda egy jó hepajra a várva várt biciklisek! Az lett volna az igazi csemege nekik.
:)
Komolyan, ha a tévések se mentek volna ki, és szóra se méltatták volna, az lett volna a legjobb! :-)
IPG
Szerintem így igazán ciki/gáz nekik. Hogy ország-világ láthatja, hogy a francot se érdekelt a hülye kis demonstrációjuk, ahol már előre várták a gonosz ellenséget egy "összecsapásra", s helyette pofára estek. És felvették a kamerák a nagy valóságot: szartak ezekre a szerencsétlenekre az emberek, járműtől függetlenül. A tévének tk. kötelessége volt tudósítani. Bár abban igazad van, hogy nekik nagy tasli lett volna, ha azzal szembesülnek ott, hogy szarik rájuk még a média is.
Én nagyon jónak tartottam a Kuku felhívását, és bejött. Tényleg vannak helyzetek, amikor a legelegánsabb, ill. a legbosszantóbb az "ellenfélnek", ha észre se vesszük azt a kesztyűt... (Elvégre az ember nem áll le akárkivel párbajozni, nemde?)
Most mi bajotok van, demokrácia van vagy mifene, mindenki azzal demonstrál, amivel akar (majdnem). A jobb helyeken az ilyen hülyéknek is akad hely a nap alatt, de az a jó benne, hogy hiába ugatnak, akik a döntéseket hozzák, nem hallgatnak rájuk, ők meg le vannak szarva. Szóval szerintem mi is szarjuk le őket, és koncentráljunk a kritikus tömegre, hogy minél több biciklis/gyalogos/tömegközlekedő legyen, és főleg, hogy a döntési helyzetben lévők megértsék végre, miért jó, ha inkább ránk figyelnek és minket támogatnak. Mert valójában ez számít.
"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts
Ezek az agyban szűk emberek miért nem tiltakoznak a buszsávok ellen, azokat is meg kellene szüntetni, ott is milyen jól lehetne parkolni.
"az autóknak nincs is köze a felmelegedéshez"
Sőt wazze még jót is tesz a környezetnek, nem?
Ne a bringásokat szidják, hanem azt, aki így alakította ki a bringasávozást. Mondjuk a járdából, ha elvennének egy bringasávnyi helyet (igaz ez igen nagy átépítés), akkor az autósok is tudnának parkolni.
Én szeretek sétálni...
Andalogni is szeretek...
Szeretek beszélgetni séta vagy andalgás közben...
Néha kirakatokat is szeretek nézegetni...
Szóval a járdát csak ne macerálják. Széles járda, LOL. A város "széles" járdáin sem fér el 4 ember egymás mellett, vagyis ha 2x2 ember szembetalálkozik, már helyezkedni kell.
És mikor legutóbb ellenőriztem, még a város mind a 2 millió lakosa gyalogos volt (legalább időnként).
Lassan majd az lesz, hogy tereljük alagutakba a gyalogosforgalmat, hogy legyen hely a kocsiknak meg a bringáknak, nem?
+1
Fontos gondolatok.
az olyan emberekkel sajnos nem lehet mit csinalni, akik a fejlodes utjaba allnak....vagyis inkabb nem hajlandok elallni annak utjabol, mert megrogzotten ragaszkodnak valami "sosevolt sajathoz"
a fejlodes ebben az esetben pedig kurvara nem az, hogy "tobb es tobb autot es szabadteri parkolohelyet a varosba! es meg kevesebb helyet az EMBERNEK.". pont ellenkezoleg. eszre kell mar venni.
<< gergø >>
Először azt hittem, hogy ez a felmelegedési szakember a híres-hírhedt Csubakka-rap alkotója.
http://www.youtube.com/watch?v=B__Qo5BekgU
Aztán megnéztem, és szerencsére csak kicsit hasonlít rá. A csubakkás fazon sokkal jobb fej.
De ez a videó zseniális. Tamás Bence Gáspár szokott ilyeneket csinálni. (Lehet hogy ehhez is volt köze?) Eddig szerintem magasan az Index tudósítása vezet.
b+, ezen visítok a röhögéstől :D ez jobb, mint napjaink egyik nagy felfedezettje, MC DC
----
Egy-két napon belül fent lesz egy exkluzív interjú az érces hangú klíma-szkeptikussal a fenteslent.blog.hu-n. Tényleg dermesztő élmény volt vele beszélgetni. Nem imidzsépítés, röhögni jó lesz, ha már egyszer végigszenvedtük. Olyan gondolatok sorjáznak, hogy hallgatni is tereh.
http://fenteslent.blog.hu/2009/12/15/exkluziv_interju_a_empemo_szimpatiz...
kösz!
a nép hangja. na pont azon gondolkodtam ma, hogy ehhez a szellemi színvonalhoz már csak egy kis zsidózás, vagy cigányozás hiányzik, és tuti lesz a sikerük. akkor hát megvolnánk ezzel is.
"FLUKTUÁL"
*
jaja, zsidózik is a bácsi, úgyhogy kajak fasiszta :(
Zsoltee
Szerintem meg ő képviseli az átlagembert. Állítom, hogy millióan gondolják ebben az országban ugyanezt, ugyanebben a stílusban, ugyanezzel a magabiztossággal.
Dávid
"15 perc beszélgetés egy választóval meggyőz a demokrácia értelmetlenségéről"
www.barzongorista.eu
Be kellene vezetni egy intelligencia-tesztet a szavazás előtt. Aki nem tud megoldani egy másodfokú egyenletet, az kiesett, négy év múlva újra szavazhat.
Szerintem nagyon sok értelmes ember nem tud megoldani másodfokú egyenletet.
És azt hallottam az életben kevesen használják ;)
Ha elfelejtjük az A4-es, A3-as, és a többi A sorozatú szabvány papír ívek méreteit, akkor jól jön még az a kisiskolás tudás.
Legyen az A0-ás, téglalap alakú ív területe pontosan 1 négyzetméter. Oldalai úgy arányuljanak egymáshoz ahogyan egymáshoz ezen A0-ás ív feleinek, az A1-es íveknek oldalai arányulnak.
Tehát
a x b = 1 000 000 négyzetmilliméter
és
a : b = b : a/2
Oldjuk meg ezt a-ra és b-re, hogy növeljük azon kevesek számát, legalább most, Karácsony előtt egy kicsit, akik másodfokú egyenletet használnak. Ez kellhet a bejglihez is. :D
Tudod, a lusta ember mindig megtalálja a legegyszerűbb megoldást. :)
Így igaz. És vehetünk készre vágott papírt is, megbízható ellátótól.
Viszont nem tudhatjuk, hogy amit ma álmunkból fölébresztve tudunk, egyszer nem é elfelejtjük majd. Amikor például a mamut is hamunak mondjuk. Akkor jól jön majd még a másodfokú. Ha ugyan azt nem felejtjük el legalább. :D
A választójog csak kivételes esetben korlátozhatósága nem véletlenül van meg. Nem mindegy, hol húzzák meg a cenzust és kinek a privilégiuma.
Mindenféle korlátozással baj van: pl. az adófizetéshez kötötthöz is. Mert se a legtöbb 18+ diák, se a legtöbb nyugdíjas nem fizet adót (már ill. még).
Ez elöregedő társadalomban a nyugdíjasok túlképviselete elég nagy gond, mert a nevükben (támogatásukkal) a jövő generáció terhére enged meg a politikának túlköltekezést. A következményeket meg már nem ők viselik.
Szóval nem egyszerű téma.
-
Zsurmi
A téma sokakat érdekel, jól belenyúltam. :-)
Igazából a biciklis jogosítvány kérdése is vitatható. Egészen biztosan lennének előnyei és hátrányai.
Az általános választójog nem túl régi dolog. Svájcban az valamelyik kantonban csak 1971 óta szavazhatnak a nők. :-))) Alapvetően jelenleg is korlátozva van: pl. 18 év alatt nem lehet szavazni, mert állítólag a gyerekek nem elég érettek hozzá (miért, a felnőttek igen?) Nem szavazhatnak a felügyelet alatt álló betegek és a börtönbüntetésüket töltők. Szóval szerintem ez egy vitatható kérdés. Milyen alapon lehet korlátozni a szavazójogot és érdemes-e?
Pl. bőrszín alapján nem szabad, mert akkor a kirekesztettek érdekeit nem képviseli senki. Intelligencia alapján viszont lehetne. Ha valaki nem tud megoldani egy másodfokú egyenletet vagy nem tudja felsorolni a környező országokat, akkor milyen döntést tud hozni egy ország sorsát illetően? Mennyit nyerük vele, hogy ő is beleszól, és mennyit veszítenénk, ha nem szavazhatna?
Ugyanígy az adófizetés is egy jogos cenzus lehetne. Aki nem fizet adót, milyen jogon szól bele az elköltésébe? Mi türténik, ha az inaktívak száma eléri a szavazók 50 %-át? Felemelik az adókat 100 %-ra és szétosztják az inaktívak között?
N.B. A nyugdíjasokkal nincs különösebb baj. Azzal van a baj, hogy nálunk a nyugdíjakkal való buherálás a politikusaink kedvenc elfoglaltsága. A több pilléres rendszerben kevésbé tudnak ezzel szavazatokat szerezni a politikusok, illetve jobb helyeken csak azt osztják szét, amit beszedtek járulékként, nem az unokák pénzét.
phorvath
Ez a másodfokú egyenlet látom neked nagy kedvenced. :)
(a videó sajnos nálam most nem indul)
----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
RAZOR
A biciklis jogsit nem szabad bevezetni. Utánanéztem, az 1969-es Bécsi egyezmény konkrétan tiltja. Már pedig az egyezmény miatt van nemzetközi járműforgalom: a szabályok és követelmények kellően egységesek legyenek.
Viszont előírja feladatként a csatlakozó államoknak a közlekedés oktatását. Nem véletlenül. Pont azért, mert biciklihez nem szabad jogsit kérni.
Konkrétan előírja a gépjárművek regisztrálását, rendszámot és vizsgáztatást. És azt is előírja, hogy az egyezmény szellemében kell szabályozni.
http://www.unece.org/trans/conventn/crt1968e.pdf
3. CIKKELY
A szerződő felek kötelességei
[...]
"5. A szerződő felek kötelesek elismerni a területükön nemzetközi forgalomban kerékpárokat és mopedeket, amelyek teljesítik ezen egyezmény az V. fejezetben leírt technikai követelményeket, és azok vezetőinek normál tartózkodási helye a szerződő felek területén van. Egyik szerződő fél sem írhat elő a kerékpárosok és mopedek vezetőinek vezetői engedélyt a nemzetködi forgalomban.
Azon szerződő felek, melyek az 54. cikk, 2. paragrafussal egyező alkalmazkodási nyilatkozatot tettek, mely szerint a mopedeket motorkerékpárnak tekintik, előírhatják a mopedek vezetőinek a vezetői engedély birtoklását."
---
Az általános választójoggal az a helyzet, hogy fontosabb, hogy mindenki részt vehessen a döntésben (a jelenlegi korlátok szerintem igazságosak), mint hogy mindenki alkalmas legyen a döntésre. Az önkéntesség garantálja és legitimálja azt, hogy a résztvevők döntése érvényes. Amíg a lehetőség a választásra megvan, addig ez igaz.
Szerintem meg pont a nyugdíjasok szavazásával van gond, de csak az elöregedő társadalom miatt és a már fent leírtak miatt és nem másért. A közép és hosszútávú. Ezt fontosnak tartom kihangsúlyozni. Politikusaink is pont ezért tudnak játszani a nyugdíjkérdéssel.
Nem tudom mi a jó megoldás. Szerintem ez az "új idők kihívása"
-
Zsurmi
Engedély a veszélyes eszközök birtoklásához és használatához kell. Fegyver, robbanószer, gépjármű
Kóródy Gergely
A buta, meggondolatlan szavazatok minimalizálására szerintem a legjobb megoldás a visszahívható képviselő, valamint a folyamatos kapcsolattartás nem csak alkalmi "lakossági fórumokon" és levelekben, hanem a mienkhez hasonló, netes fórumokon is.
Kóródy Gergely
Én inkább azoktól venném el örökre a szavazati jogot, akik alapos indok nélkül távolmaradnak akár egy szavazásról is, vagy eladják a szavazatukat babgulyásért/lejárt tésztáért/hosszú lépésért, stb.
Pacsi
még az állampolgárságát is megkérdőjelezném.
B@szik elmenni választani, aztán meg tépi a száját.
+1
Legalább vegye a fáradságot és rajzoljon egy szál virágot a szavazatszámlálóknak. (mint én az egyik kisdolgozaton :)
12. éve nem megyek szavazni. Más a demokráciáról alkotott felfogásom, mint ami a mostani rendszerben van.
www.barzongorista.eu
Nekem is más, de attól még maradt olyan szavazás, amire elmegyek (bár legszívesebben a háztetőről szavaznék).
Pacsi
tehát el se mész szavazni nehogy változzon.
Nem tudnék úgy szavazni, hogy változzon. Ahhoz az Alkotmányt kellene megváltoztatni - arról viszont, mint tudjuk, nem lehet szavazni.
www.barzongorista.eu
Pacsi
népszavazás, aláírásgyüjtés ?
Túl melós, vagy mi?
Legyél önző kezd el.
Nem lehet népszavazást kiírni az Alkotmány megváltoztatására. Tiltja az Alkotmány.
A költségvetésről sem lehet kiírni népszavazást. Na itt kezdődnek a problémáim.
www.barzongorista.eu
Pacsi
tényleg, add fel. Feltartott kézzel harcba menni.
Konstruktív javaslatod is van?
www.barzongorista.eu
Konstruktív javaslatod is van?
www.barzongorista.eu
Pacsi
még mindig népszavazás, aláírás gyűjtés.
Ne mond, hogy nem lehet.
Ha neked azt mondják, hogy nem lehet akkor meg se próbálod, harcolni kell érte.
A költségvetésről sem lehet kiírni népszavazást. Na itt kezdődnek a problémáim.
Na már pedig pont ez az amibe a nép közvetlenül ne szóljon bele! Nem véletlen, hogy a demokrácia közvetett. Ha minden pillanatban elrángathatják az ország képzeletbeli buszának kormányát, elég nagy bajok lennének.
-
Zsurmi
Ja, nehogymá' a sok bunkó beleszóljon, elég az a kevés is hozzá, akiket senki nem választott meg, szaktudásuk sincs, csak azért kerültek a húsosfazék közelébe, mert jóelvtársak. Dömdödöm.
Beleszólhat a sok bunkó. Legfeljebb 4 évente. A kettő között esetleges. Volt egy olyan állam, ami így működött, ahogy te. Korrupt is volt velejéig. Úgy hívták Athéni demokrácia.
A hatalom mindenhol húsosfazék, csak valahol kevésbé pofátlanok.
-
Zsurmi
Tehát négy évig szabad a vásár. Egyébként ezt tapasztaljuk is.
"...így működött, ahogy én"
?
"Korrupt is volt velejéig."
Hála Istennek ez a mostani nem az.
Tök jó, hogy mások alkotmányos jogait korlátoznád.
Az önkéntes választójog sem véletlen.
-
Zsurmi
Minden gond nélkül. A mostani Alkotmány pimf.
Még jó, hogy esélyed sincs hatalomhoz jutni.
(De jó, hogy nekem se). :-P
-
Zsurmi
Pedig rend lenne.
A te fejed szerinti rend. Ez a baj.
-
Zsurmi
Szerintem mindenki azt csinálná, ami szerinte jó és helyes, nem? Akkor hol itt a baj?
Pont fordítva: legyen csak kötelező a szavazás mindenkinek és legfeljebb az kaphasson felmentést, aki képes megoldani egy másodfokú egyenletet :)
:D
*
egyrészt igen, nagyon népszerű szólamokat ugatnak, másrészt kurvára unom őket, és nincs kedvem minimális energiáimmal sem foglalkozni velük. nem kéne olyan szindrómába esni, mint amibe a politika ment bele a szélsőségesek megerősítésével, hogy fontosnak titulálták őket. ha az autóklub mondana ilyeneket, az baj lenne, egyelőre csak egy tv-ben álmosan vagdalkozó ügyvéd mellett egy együttműködést kereső alelnök a mérce részükről.
*
Legalábbis sok hangoztatott blődségét nagyon sok ember osztja ebben az országban. Azt hiszem ő már szélsőségesebb, demagógabb álláspontokat képvisel, mint a nagy többség, a stílus viszont tényleg egyre gyakoribb. Hogy az emberek véleménye, a közvélemény tájékozottabb legyen, ahhoz több hiradás kellene a jó nyugati példákról a tömegmédiákban (mounika só és józsibarát helyett) és több jó infra a mindennapokban.
Számításaink szerint? Komoly sokat végezhettek.
Az esés siz útoolyan veszélyes?
Járdán meg közlekedjen Ő!
Gyalog!
Fájdalmas volt végighallgatni. Nagyon érdekes az a jelenség, hogy emberek ilyen vehemenciával hangoztatják az műveletlenségüket.
Nem tudod véletlenül, hogy melyik boltos ez? Vagy valaki? Tényleg érdekelne.
"A tudósok megállapították...a tudósok megállapították...a tudósok megállapították."
Sok boldogtalan,elesett ember.
Na ez az igazi kibaszott GYÁSZ.(Bocs)
Ma reggel a Klubrádióban volt egy riport Apáti Istvánnal a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesületének elnökével. Ez is megér egy misét.
http://tomacher.dyndns.org/~Tomacher/klub20091214-092906.mp3
A bringás elesik a bringasávon.
Én akkor estem el eddig bringával, amikor harminccal akartam bevenni az M1-M7 bevezető kanyarját a Nagyszőlős utca felé.
Én az utóbbi években kétszer, egyszer felhajtás közben a bringaútra, ami magasabb volt, mint vártam, és egyszer a bringaúton zebrán elsőbbségben áthaladtomban satufék miatt, mert nem állt meg egy autó és gázadással beijesztett.
Én pont tegnap este jártam majdnem így, a Tétényi úton mentem a kerékpárúton és egy autó elém kanyarodott. Nem értettem hogy nem látott, mikor szembe jött velem(az úttól balra van a kerékpárút a járdán), lámpám is van+láthatósági mellény. Szerencsére nem lett baj, mert satu fékkel ilyen salakmotoros stílusban csúsztatva a bringát bekanyarodtam az autó mellett,de nagyon megijedtem.
A néni is megijedhetett, mert megállt és elnézést kért (ez 1 jó pont neki). A maradék 5 km-t remegő térdekkel tettem meg azon gondolkozva hogy ezt hogy úsztam meg.
"50-60 autóval voltunk"
HAZUDIK, mint a vízfolyás! 16 db. autó volt.
www.barzongorista.eu
Hitelesiteskent:
http://www.atomboy.hu/CM/empamo.jpg
atomboy
Vagy csak felfele kerekít mint mi a soktízezernél.
Nem mint ha védeni szeretném ezeket, de mi voltunk 80 001-en?
Na ugye.
........................
Formaharc és sci-fi.
Hihetetlen azért ez is. Ha ő valóban a közlekedésben dolgozók munkájában vesz részt, akkor kizártnak tartom, hogy ne találkozott volna a "berendezési sáv" fogalmával. Ennek a helyére képzeli el a bicajsávot? Lámpák, szemetesek, fák, padok, miegyéb, lehet köztük szlalomozni, mert a járda pont annyit szélesedett, hogy ezeknek legyen hely a járdán, és a gyalogosok ne ütközzenek akadályokba. (Épp elég az a pár poller, amit a járda közepére raktak, hogy a kapubejárók, illetve _rakodóhelyek_ előtt, és mögött paraszték ne tudjanak beállni kocsival a fal, és a berendezési sáv közé, telibe a járdára. Normális helyen ezért nem kéne a járda közepére sózni egy karót).
Hát ezen behaltam! Ekkora öngólt rúgni!
Akasszuk a bringásokat, úgy en block az összeset?
Kollektív bűnösség, megvan? Fasizmus, eh? Ki is dobálózott a múltkorában ilyenekkel?
Na hagyjuk inkább, szóra sem érdemes ...
-----
atysh
Nekem szimpatikus ez a tudósember, olyan aranyos. Elfogadnék belőle egyet 1:10es mértben egy terráriumba. Reggel rikoltozhatna a recsegős hangján , hogy jóó reggelt....
Ez csak vicc lehet. Ilyen emberek nem léteznek. Ezt biztos a cm szervezte az autós társadalom kompromittálására :-)
Szerintem ezekről tudomást sem érdemes venni.
Ők azok akik úgy gondolják, hogy nekik jár. Jár a munkahely, jár a fizetés, amiből telik a napi sörre és olcsó konyakra, jár az autó, a parkolóhely az ablak alatt és a Tesco bejáratnál, jár a kábeltv pornó csatornával, jár az évi rendes nyaralás a Balatonnál, az orvosi ellátás, a korkedvezményes nyugdíj, ingyen utazás a buszon, vonaton. Azt nem veszik észre, hogy annyi éven át annyi minden járt, hogy mostanra már szinte semmi sem maradt.
És ez milyen igaz.
Most már elmondom az igazat:
ezek az empamósok valójában radikális bringás arcok, és így harcolnak a bringás ügyekért.
Zseniális kampányhúzás, és le a kalappal az inkognitóban lévő aktivistáink előtt!
Őszintén: melyikőtök vállalta volna ezt be?
Köszi srácok, nagyon nagyok vagytok!
LOL! Mekkora lenne! :D
Zsoltee
Ha nem is a tüntetőkben, de az Index szerkesztőjének kezében mintha éreznék egy kis égetést és kárörömöt... persze ő csak közzéteszi, mint különlegességet, állásfoglalás nélkül, de az biztos, hogy irgalmasabb lett volna velük, ha megtartja magának :-)
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Az újságíró kezében nagyon sok lehetőség volt az égetésre. A videóvágó progit használta, a riportalany minden egyes szavának kifigurázását nem. A vágás is elég volt az intelligensebb nézőknek.
ez egy vicc, vihar a biliben.
kb összegyűlik egy tucat buta ember (vagy 12 majom) és összevissza beszélnek félelmetes ostobaságokat. Szerintem le se kell szarni őket, annyira szánalmas (bár ha mégis, tényleg, teljesen véletlenül elérnének valamit, akkor _nagyon nagy gondok_ vannak az országban).
Hülye demagóg megkövült emberek tüntetése, nem megoldást akarnak, hanem csak ami régen volt.
dana
U.I.:nekem leginkább Bam Margera nagybátyja, Don Vito jut eszembe: blablablalblablallvblbllfl
Tekerd!
Az index riportja zseniális lett, a vége meg durvát üt nagyon.
egyébként ez tökre rendben van, néhány megkeseredett emberke együtt kesereg, minden este elkesergik ezt ugyanígy egymásnak a kocsmában, csak most pont ott volt egy kamera. ezzel nem is kell foglalkozni.
Jaj de jó volt ez a videó! Annyira örülök, hogy végre egy igazi klímatudóst is hallhattam, aki lerántotta a leplet a globális felmelegedésről, amit nem is a környezetszennyezés okoz.
Azt azért sajnálom, hogy arra már nem hagytak neki időt a szerkesztők, hogy még azt is kifejtse, hogy a budapesti lakosok nem is a rossz levegő miatt élnek átlagban 3 évvel kevesebbet a vidékieknél, hanem azért, mert túl sokat bicikliznek.
Dávid
Igaza volt Mr. Klímaszakértőnek?
http://klubradio.hu/klubmp3/klub20091214-175903.mp3
http://klubradio.hu/klubmp3/klub20091214-182903.mp3
19:55-től riport Zágoni Miklós fizikussal.
________
Ki tudja? A klímaváltozás kérdése rendkívül bonyolult és összetett.
Az ő véleménye - tudtommal - egy kisebbségi vélemény a tudós társadalmon belül. (Persze ettől még lehet igaza, csak...)
0:24 "Tehát azér itt az egész belváros már le van zárva, nyugodtan lehet ott is kerekezni."
Nahát, én ezt nem tudtam. Azt hittem, ez valami távoli álma egy-két bringásnak. :-) Jó, hogy mondja, eltekerek majd arrafelé.
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Szerintem csak be volt szívva, azért képzelte, hogy így van... és még legalizálni is akarják a füvet! ehh, ezek az EmPaMo-sok :S
Zsoltee
"amerikába kivan adva h ha biciklizni akarsz..."
San Francisco-ról hallott-e már a bácsi? XD
na meg Armstrong se az erdőbe rakja a Trek-kel XD
ezért tartt itt ez az ország...mindenki a beleköt valakibe vagy valamibe....a parkolást meg megkell oldani csakúgy mint a bringa lakatolását...
találtam egy érdekes mp3-at a neten...
http://masterfun.hu/erdekes/erdekes.mp3
gyorsan lementettem, nehogy elvesszen
Tökéletes összefoglaló!
- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."
tök jó, remélem tényleg eljön majd 10-12 év múlva a hidegülés, mert nagyon szeretek hóban bringázni...
Most kirakod a nyerged a hóba, tíz perc múlva kész a hideg ülés.
Ez tetszik ;-)
Tanultam valami újat: a fluktuáló forgalom gázai egyszercsak eltűnnek 30 km-es magasságban, és az autók is szaporodnak, mert az emberek is szaporodnak. A zsidók olvasztják el a jéghegyeket, amerikában leparkolják a biciklit majd közben bicikliznek egyet a vadonban, a magyar kerékpárosok pedig az autósok fejére nőnek, ezért fizetniük kellene 1500 Ft-ot.
Kükü, valljátok be, hogy ez egy CM-es akció volt :))
(mellesleg nem lepődtem meg a zsidózáson a végén, egy csoport kiszemelése, majd összeesküvéselméletggyártás, mind egy tőről fakad)
CSI
Zseniális ez az összefoglaló! Jót kacagtam, kösz :D :D
én is tanultam valamit...
ezek a jó emberek sajnos a kerékpárost úgy azonosítják, hogy azok perfektül mennek mindenhol, de sajnos nem gondolnak azokra, akik rutintalanok vagy félnek úton menni
a videó angol felirattal itt élvezhető, küldhető külföldi ismerősöknek, búskomor aktivistáknak, veronica moss fanoknak:
http://www.youtube.com/watch?v=7dKTWOCeQXA
*
Kivancsi vagyok a nemzetkozi visszhangra. :) Kene nyomonkovetes, sajtofigyeles.
atomboy
Szép munka.
Ma volt a tüntetés? Mert ma kb. végig tele volt a karácsonyi bevásárlókkal a sáv (+ a hídon álló dugó).
Hazafele toltam két bicajt a járdán, na addigra már ott is elállták az utat.
Én ma meg azt láttam este 6-kor, hogy az Alkotás a MOM-tól a BAH-ig 1 sávban állnak az autók.
Persze több centi hó volt.
-
Zsurmi
Olvasói levél a mai Népszabadságban:
http://www.nol.hu/lap/forum/20091219-bringaland
"A híradások szerint január 1jétől változik KRESZ. Azt eddig is tudtuk, hogy a bringás klán jó érdekérvényesítő pozíciókkal rendelkezik a Fővárosi Önkormányzatnál, hiszen miközben a főváros költségvetése ezer sebből vérzik, kiemelt prioritással milliárdokat költöttek bicikliutak létesítésére, mégpedig úgymond „a védtelen közlekedők védelmében”, de a rendelet indoklásából kimaradt a folytatás: „az autósok kárára” szövegrész – pedig illett volna hozzátenni..." Folytatás a link mögött.
népszabadság.
Közgazdász.
Én meg balettáncos.
Helyzet van...
na mi a helyzet?
*
Zárja már be valaki ezt a topikot plíz, bántja a szememet.
a copenhagenize.com jött egy elég jó komment, asszem lehetne kiindulási pontunk:
"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win."
-- Mahatma Gandhi
vastaggal, hogy beivódjon:)
*
Egy kis adalék a dec.19-i belvárosi újságból. Rogán Uram igyekszik mindenkinek megfelelni :DD
http://www.freeweb.hu/p-e-t-a/kozlekedes/20091219_mai_belvaros_cikk.jpg
Ja, ezt az alpolgit láttam valamelyik beszélgetős műsorban, egyébként elég kellemetes jelenség.
ez de egy ocska es demagog cikk.
mi az hogy a lakok erdekeben? a lakoknak nem erdeke a forgalomcsillapitas? a kisboltok novekvo forgalma?
mintha a gonosz biciklisek tuzes lanccal vernek s hajtanak rabigaba a szegeny ottlakokat, akiknek mintha alkotmanyos joguk lenne kedvezmenyesen, de inkabb ingyen, kozteruletet foglalniuk a kornyezetszennyezo jarmuveikkel.
Mivel ez 1 kerületi újság, muszáj odaírni, hogy minden a lakók érdekében van. A lakók, pl lakossági fórumon a fő problémáikat parkolási ügyekben zúdítják a testületre. A konkrét lépések a valóságban a közterületi parkolás visszaszorításának érdekében történnek, de azért ezeket kendőzni/árnyalni kell ilyen cikkekkel :D
pont ez az, hogy biztos, hogy a forgalomcsillapitas nem a lakok erdeke? talan ez a felelos vezeto feladata, hogy ne hulyenek nezve, hanem tajekoztatva vezetgesse a polgarokat.
erted, az ember gyarlo; en is szivesen ennek egesznap csokoladet meg cigiznek, mint allat, csak tudom, hogy ezek karosak es a sajat jolfelfogott erdekem, hogy ezen dolgokban korlatozzam onmagam.
persze az en csokoladefogyasztasomtol nem lesz masnak tudorakja (a cigizest direkt nem irtam, ticcsak be a dohanyzast nyilvanos helyeken :)
Az embereket nem lehet rövid távon meggyőzni, ez személyes tapasztalat is. Ha majd látják, hogy jobb+felértékelődik az ingatlanjuk, akkor majd nem rinyálnak azért, mert nem tudnak a küszöbig autóval menni, lol.
ez igy azert egy 22-es csapdaja, nem? hogy majd akkor hiszik el a jobbito korlatozasokat ha majd jobb lesz nekik? :)
de akkro mar minek korlatoznanak ha mar jo?
meg, hogyan lesz jo, ha nem korlatoznak amitol jobb lehet? :)
kell az a bizonyos elso lepes, az attores, a holtpont.
Nagy +1
A plebsnek ez kell, illetve elég lesz - gondolják ők. Érthetően, okosan megmagyarázni, hogy a forgalomcsillapítás miért előnyös nekik, az nem megy, arra nincs idő és mód és arra nincs is szükség egy ilyen újságban. Marad a hangulatkeltés és az embereknek nagyon tetsző (féligazságokkal tűzdelt és egyoldalú) jól ismert szólamok ismételgetése, mint tömegtájékoztatás. Gratulálok.
Egy forgalmi, egy kerékpár- és egy parkolósáv, ebben a sorrendben nekem tetszene, és a cikk szerint a Kerékpárosklubnak is.
_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /
Ez csak a Múzeum körúton férne el.
Kürti Gábor, Újpest
Az más. Én csak ott szoktam járni.
_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /
"Tudósok megállapították, hogy ez egy blöff. És én elhiszem."
Bendi
itt egy film erről a "blöff"-ről:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=607...
Érdemes megnézni, elgondolkodtató...
Egy pillanatra azt hittem, olyan agymenést látok, mint a Zeitgeist. De nem, és őszintén szólva ezt elhiszem. Talán értem, ebben az egy témában mire gondolhatott az EMPAMO-s bolttulaj. Ha normális (és szerintem az) a globális felmelegedés, sem akkor baj. Tehát a "glob.fel.meleg." címkéjű probléma nem valós (tehát nem létezik).
Csakhogy attól még a városi biciklizés szükséges, és ez a következtetése hülyeség (az EMPAMO-s figurának). Nem a kevesebb CO2-ért kell biciklizni, hanem hogy ne betegedjünk meg annyian a városok szennyezett levegőitől, hogy a víz iható legyen. Azért, hogy ne haljunk meg előbb szív és érrendszeri betegségekben. Hogy ne éljünk akkora stresszben az okozott zaj, a balesetek fenyegetése miatt stb. és ne menjünk egymás idegeire.
---
Az egyik "skill" amit egy gondolkodó embernek szerintem el kell sajátítania, hogy felismerje - részben stílus és eszköztár - alapján, hogy mennyi igazság lehet egy ilyen riport, dokumentumfilm vagy cikk a mondanivalójában.
Ez pedig hihető volt, bár nem ellenőriztem az állításokat.
Különösen tetszett a zöldek romantikus vonzódása az egyszerűbb életforma felé. Persze a fejlett civilizáció által eltartva. Amikor nem kell robotolni a napi betevőért.
Annyit tennék hozzá, hogy amikor a "klímaváltozás mint halálos veszély, a CO2 lesz a végzetünk" dogma megdől (ebben nem kételkedem, csak ne húzza addig, mint a kereszténység és ne legyen klimatikus inkvizíció), is a környezetvédelem nem lesz szükségtelen. A fenntiek miatt.
-
Zsurmi
Nem tudom mit kell érteni a te szóhasználatod alatt "Kereszténységen", de egyben biztos vagyok. Senkit sem érdekel, hogy neked (vagy nekem) tetszik-e vagy nem, de sokáig velünk lesz még ez a vallás és egyáltalán nem hinném hogy a végét járná. ("csak ne húzza addig" Mindig megújulásra képes és mégis ragaszkodik az ősi igazságaihoz. (És persze ez többé-kevésbé igaz a többi nagy európai vallásra is)
Én régóta várom, hogy a "minden ember egyenlő" dogmáját felejtse már el végre a jónép, dacára hogy minden percben tapinthatjuk a cáfolatát, mégis jó sokáig húzza.
Ez egy klasszikus félremagyarázás.
Nem "minden ember egyenlő", hanem
"minden ember egyenlőnek születik"
És így már igencsak megállja a helyét.
www.barzongorista.eu
A következő másodpercben az egyik valami magánklinikán van, a másik pedig az emésztőgödörben. Szóval ez sem olyan süti.
Azért arányaiban jóval többen születnek rendes körülmények között. És emésztőgödörben pedig csak a hibaszázalék.
Ez arra vonatkozik, hogy nincs kasztosodás, azaz születésed pillanatától nem eleve elrendelt a helyed a társadalomban. Nem egyszerű feltörni, de nem is lehetetlen.
www.barzongorista.eu
Sajnos éppen, hogy az emberiség nagyobbik hányada nem rendes helyen születik. Mi vagyunk a kisebbség, akik élvezzük a modernizáció kényelmét, még ha sír is a szánk, hogy a fricceknek, a jenkiknek meg az ángliusoknak jobban megy, akkor is nyilvánvaló, hogy a világ népességének szerencsés 1/6-odához tartozunk.
Indonéziából, Bangladesből, Kenyából, Ugandából, Peruból feltörni majdhogynem lehetetlen.
Globálisan igenis működik a kasztrendszer.
Dávid
Pacsi
és milyen igazad van.
Van kasztrendszer, de csak a nagy globalizációban, aminek a határait a pénz, tőke húzza meg.
Ami ezen kívül van a maradék 5/6 rész, ott nem ismerik a kasztosodást, a "boldog tudatlanságban" nincs hasonlítási alapjuk.
Ezek után mi könnyen osztályozzuk az élet minőségét.
"Van kasztrendszer, de csak a nagy globalizációban"
"a maradék 5/6 rész, ott nem ismerik a kasztosodást"
HŰHA.
Itt azért érzek némi *khm* vakfoltot a háttértudásban:
Csak, hogy a legismertebbet, az hindu kasztrendszert említsem...
Kézenfekvő hivatkozással:
"A világ sok táján, kultúrájában jelennek meg kasztok, alakulnak ki kasztrendszerek. Ezek legnevezetesebbike a négy kasztra (szanszkrit szóval varnára) – bráhminokra, ksatrijákra, vaisjákra, sudrákra – és a kaszton kívüliekre tagozódó indiai kasztrendszer.
A kaszt szó végső soron a ’nem, nemzetség; faj, fajta’ jelentésű portugál casta szóból vált nemzetközi kifejezéssé, s így került be a magyar nyelvbe is."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kasztrendszer_a_hinduizmusban
Szóval úgy talán helyesebb, hogy a világ többi 5/6-ban ISMERIK (csak igazán) a kasztrendszert, míg a nyugati kultúrkörben a születés nem határozza meg 'annyira' a továbbiakat, mint az "eleve elrendeltetés" esetében.
Pacsi
nincs vakfolt.
Ennek a szónak is van már másik jelentése.
Ebben a formájában használtam.
Ez egy klasszikus félremagyarázás.
Nem "minden ember egyenlő", hanem
"minden ember egyenlőnek születik"
És így már igencsak megállja a helyét.
www.barzongorista.eu
Üdv!
Így szól pontos szöveg az Emberi és polgári jogok nyilatkozatából:
"I. Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.”
Ezután magyarázzák a wikipédián a jogképességet:
"Az emberiség történetében az egyes emberek státuszai (jogai és kötelezettségei) között gyakran jogilag is különbséget tettek: rabszolgák–szabadok, nők–férfiak, idegenek–állampolgárok. Az egyes emberek autonóm mozgástere korlátozott volt. A felvilágosodás és a modern nemzetközi jog kialakulása idején elvként fogalmazták meg, hogy minden ember szabadnak és jogokban egyenlően születik, és az is marad, vannak veleszületett jogai, melyek nem idegeníthetők el. A civilizált országok kötelessége, hogy ezen szabad állapotot elismerjék, deklarálják és biztosítsák. A szabad ember jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat. Ez jelenti a jogképességet."
Így fogalmaz erről a wikipédia a magyar és a nemzetközi szabályozás tekintetében:
"A Polgári törvénykönyv személyi jogról szóló fejezetében a 8. § kimondja, hogy
„(1)A Magyar Köztársaságban minden ember jogképes: jogai és kötelességei lehetnek.(2)A jogképesség az életkorra, nemre, fajra, nemzetiséghez vagy felekezethez tartozásra tekintet nélkül egyenlő.(3)A jogképességet korlátozó szerződés vagy egyoldalú nyilatkozat semmis.”
Az ember jogképessége ezek szerint egy elvont képesség, ami alapján elvileg bárkinek bármilyen joga és kötelessége lehet. A jogképesség az emberrel veleszületik, el nem idegeníthető, nincs fejlettségi fokhoz, értelmi képességhez kötve. A fenti törvény a jogképességet az adott emberrel szemben is megvédi, így például senki sem nyilatkozhat úgy, hogy magára nézve rabszolgaságot ismer el...
A jogképesség tartalma
A jogképesség általános, egyenlő és feltétlen. Ez az Alkotmányból kiinduló, elvi jellegű rendelkezés. Általános, mert minden egyes embert ember mivoltánál fogva megillet, születésétől a haláláig. A magyar jog semmilyen olyan rendelkezést nem ismer el, amely az emberek közötti megkülönböztetést tartalmazza. Egyenlő, mert a jogképesség terjedelme tekintetében ember és ember között semmiféle különbség nincs. Ennek minden más - az életkoron, nemen, fajon, nemzetiségen és felekezeti hovatartozáson kívüli - vonatkozásban is érvényesülnie kell. Feltétlen, mert közvetlenül a törvényből folyik, megszerzése semmiféle feltételhez nem köthető. Minden embert megillet."
A magyar polgári törvénykönyv 9.§-a szerint: „A jogképesség az embert, ha élve születik, fogamzásának időpontjától kezdve illeti meg. A fogamzás időpontjának a születéstől visszafelé számított háromszázadik napot kell tekinteni; bizonyítani lehet azonban, hogy a fogamzás korábban vagy későbben történt. A születés napja a határidőbe beleszámít...
A jogképesség vége
Az ember jogképessége az élveszületéssel kezdődik és a halállal szűnik meg. A halál időpontja nem a szívműködés leállása (klinikai halál), hanem az agyműködés megszűnése és ezen állapot visszafordíthatatlansága (biológiai halál)-irreverzibilitása. Ezt orvosi bizonyítvány (halottkémi jelentés) igazolja közokirati formában.”
(Helyenként sok szöveget kihagytam az idézetből)
Én igazából csak ezen elvek mentén tudom értelmezni ezt a közszájon forgó mondatot.
Így szól pontos szöveg az Emberi és polgári jogok nyilatkozatából: "I. Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.”
az mondjuk vicces, hogy aki ezt megfogalmazta -Thomas Jefferson- az éppenséggel tartott házi rabszolgákat is :D
Bocs, de nem kevered az Az Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozatával? Az írja a wikipédia, hogy az Emberi és polgári jogok nyilatkozatának az "előzménye volt" csupán a Függetlenségi nyilatkozat, néhány más fontos filozófiai és politikai alapelv mellett. A F. Ny. megírásában egész biztosan részt vett John Adams, Benjamin Franklin, Robert R. Livingston és Roger Sherman mellett.
jogos, bár tévedtem, de az amerikai függetlenségi nyilatkozat szerint: "Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként
teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről
le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz,
valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az
Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak
beleegyezésén nyugszik."
khm..
http://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.pdf
ehhez képest a jó öreg Jefferson meg... mindegy, az OFFba hajlik.
szerk: "Személyes bejegyzései szerint 187 volt a legnagyobb számú rabszolga, ahányat tartott."
persze ez a nyilatkozat inkább demokratikus elveket fektet le, és politikai alapú, mint a másik...
"ehhez képest a jó öreg Jefferson meg... "
Nem tartotta magára kötelezően érvényesnek az általa megfogalmazottakat. :-)
"amelyekről
le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz,
valamint "
Egyébként "Jefferson amúgy a rasszok keveredésének igen nagy barátja volt, hiszen – ha hinni lehet például Joel Augustus Rogers történésznek, az amerikai feketék egyik kiemelkedő kutatójának – a saját tulajdonában lévő fekete rabszolgalányok közül legalább ötöt tüntetett ki megkülönböztető figyelmével, s liberális gondolkodásának nyolc (mások szerint tíz) tejeskávé-színű (és automatikusan rabszolga-státuszú) gyermek lett a következménye. Ezeknek a srácoknak a késő leszármazottai majd még felbukkannak ebben a cikkben is, kicsit később."
http://lemil.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=127:az-usa-...
"Ambivalens volt az egymás után kétszer is (1800-ban és 1804-ben) megválasztott amerikai elnök, Thomas Jefferson hozzáállása is a problémához: bár “gyûlölte” a rabszolgaságot, a négereket a fehérekkel szemben alsóbbrendûeknek tekintette, és biztos volt abban, hogy sohasem lesznek képesek integrálódni a fehérek társadalmába. Az általa 1807-ben aláírt törvény ugyan véglegesen megszüntette az USA-ban az emberkereskedelmet, de továbbra is fenntartotta a rabszolgaság intézményének legitimitását azokban az államokban, amelyekben akkor érvényben volt, és amelyek nem tartoztak a Föderációhoz."
http://209.85.135.132/search?q=cache:r6VMpszYexkJ:www.c3.hu/~klio/klio01...
Fura egy alak volt. Politikus.
A kereszténység mint politikai irányító erőre értettem. Tudod kontextusban beszélek, itt pont a belinkelt dokumentum kontextusában.
A kereszténység, mint vallás, ma sokkal inkább a helyén van (elválasztva az államtól), mint korábban.
Arra utaltam, hogy remélem a sötétzöld mozgalomból nem lesz ilyen államvallás. Pont arról volt szó a riportfilmben, a jelenség hasonlít az inkvizícióra. Nem tűr ellentmondást, megbélyegzéssel és kirekesztéssel él.
Pont mint a létező kereszténység és az inkvizíció a középkorban. Ami akkor már nem az a szép idea volt, aminek indult.
-
Zsurmi
Mondhattad volna a liberalizmust is: "Nem tűr ellentmondást, megbélyegzéssel és kirekesztéssel él."
Ez ma sokak száján divatos. Majd, ha a liberalizmusról, vagy inkább az újabb változatairól és a hatásairól kezdünk tisztán látni, akkor az is lesz emlegetve ilyen kontextusban. Ha megéljük...
No problem, én már tisztán látom hogy az új mutációja miket okozott és a hatásait is, azért is emlegetem ilyen kontextusban. Má'most.
Ezt a hülyeséget megint hol szedted fel?
-
Zsurmi
Mizu, nem olvasol újságot meg nézel tévét, meg tájékozódsz a nálad értelmesebb kollegáidtól? Vagy a hírforrásaid melyek alapján kigömbölyíted véleményed ilyeneket nem mondanak?
Te mondasz valamit, és én nézzek utána?
-
Zsurmi
Nem egészen, ha tájékozódsz (ahogy ezt említetted nemrég), akkor ez már lejöhetett volna neked, de úgy látszik csak a kereszténységről sikerült sommás véleményt összekalapálni.
Hát igen, ennek a dogmának a megdőlése még várat magára.
Más véleményem van a liberalizmustól, meg a kereszténységről. Vitatkozhatunk róla, de felesleges mert érveket nem szoktál felhozni. Inkább csak "sommás" utalásokat a saját értékrended szerinti igazságokra.
Most épp tájékozatlanság sugalmazásával próbálsz diszkreditálni. Az is lehet, hogy felesleges, mert rajtad kívül szinte senkit nem érdekel vagy zavar amit mondok.
-
Zsurmi
Mondjuk úgy, hogy érveket már egy ideje nem hozok fel, fárasztó, hiábavaló.
Nem nyert. A tájékozottság az egy jó dolog, azonban hogy mit szűrsz le, milyen következtetésekre jutsz a megszerzett tudásból már megint egy más kérdés.
"érveket már egy ideje nem hozok fel"
kényelmesebb így az élet, ugye?
Pacsi
utálom az idegen szavakat, de itt deja vu-m van.
Nem elszajkózni feleslegesen ugyanazt százegyedszer is? Mindenképp.
belattad, hogy szaszadik elmondas utan sem lesz a 2x2 5? :)
amugy, egyreszt a vita nem a vitazo feleknek szol leginkabb hanem a kozonsegnek, igy tehat sajat dontesed, hogy lemondasz-e errol, masreszt vitatkozni nem egyszeru dolog. egyik fel reszerol sem. term sajat dontes, hogy ohajtasz-e vitatkozni, csak mondom, hogy a vita hasznos, ha ugyesen csinaljak. mert vitazni is meg kell tanulni.
elso lepes talan, hogy a vitaban nem gyozni kell, hanem erveket sorakoztatni es leginkabb onmagad elott osszerakni a dolgokat. normalis esetben a masik fel ebben a rendszerben mutat ra onellentmondasokra, mukodesi hibakra, estebekre.
nomeg, hazai viszonyokban ugyan nehezen ertelmezheto, de pl ha egy vitaban nincs igaza valakinek, az nem azt jelenti, hogy o egy inbecilis kreten, egy idiota barom aki semmihez sem ert, hanem egyszeruen adott szituacioban nem volt helyes az ervelese/allaspontja/technikai-adat tevedese volt.
szal vitatkozni jo dolog, frocsogni, acsarkodni, hitteriteni meg folosleges, mert csak megy vele az ido meg az energia.
(vitatkozni kicsit egyebkent olyan, mint a tanitas, mert pedagogus rokonon latom, hogyan kell megkuzdenie a gyerkocok figyelmeert. Na, es o bizonyitotta be, hogy nincs lehetetlen helyzet, csak tobb idot es energiat igenyel pl egy problemasabb gyermek erdeklodeset felkelteni. ergo, vitazni szinte barkivel lehet es erdemes, csak kerdes mennyi energiaba es idobe kerul, es, hogy ez adott felnek megeri-e. aka: nincs ertelmetlen vita)
Környezetvédőnek nem kötelező lenni, nem államvallás és nem is vallás. Cserében senki nem ad feloldozást az alól, ha valaki mások egészségének, környezetének károsítása miatt bűntudatot érez. Az ember persze remek önigazolási mechanizmusokkal rendelkezik az "erkölcsi integritástudatának" helyreállítására. Az egyik a moralitás kikapcsolása, a másik annak kitalálása "tudományos alátámasztása", hogy amit csinál, az voltaképpen másoknak is jó vagy érdektelen.
A bűntudat nem kötelező, semmi nem írja elő. Aki (úgy) tudja, hogy mások kárára éli életét, és úgy dönt, hogy ennél marad, az inkább kapcsolja ki a bűntudatát, mint tudományos elméleteket gyártson. Az ugyanis pont az, amit a létező szocializmus is tett az empirikusan megfigyelhető jelenségek "félrevezető jellegének" magyarázatára (Miért élnek látszólag jobban a rothadó kapitalizmusban?).
Ezzel nem állítottam, hogy Te ezt teszed, de általánosságban nehogy már azokat bélyegezzék meg, akik egyik vagy másik területen hajlandóak lemondani valamiről másokért. A "sötétzöld" kifejezést azonban előszeretettel alkalmazzák a megbélyegzésre, az érvek lesöprésére. Ez általános médiajelenség, minden területen megvannak a megfelelői. Persze ha egy PR ügynökség sarkall erre, az más. Azt nemes céllal teszik, hiszen el kell tartaniuk a családot.
+1
Ez az összevetés (vagy hipotetikus összemosás) nekem is érthetetlenül meredeknek tűnt. "Hogy került egy lapra ez a két dolog?" Inkább csak vagdalkozás volt, szerintem.
Mindenesetre éles szemmel vetted észre a "sötétzöld" kifejezés használatát, én átsiklottam felette. Először csak zöldekről beszélt, utána kiderült, hogy sötétzöld értelemben.
A dokumentumfilm nem erről szól, hanem egy megalapozatlan hisztiről. Aminek vajmi kevés köze van a környezetvédelemhez,de annál több köze van a pénzforráshoz.
-
Zsurmi
Hát, elég gyorsan eljutottál innen:
"Ez pedig hihető volt, bár nem ellenőriztem az állításokat."
Ide:
"A dokumentumfilm nem erről szól, hanem egy megalapozatlan hisztiről. "
Egy ország nevetett egy emberen, aki egy videomegosztókon cirkulált felvételen ezt mondta: "Az ki van zárva, mert nem tudom." (Vagy valami nagyon hasonlót.)
Egyébként pontosan mekkora pénzforrásról beszélünk, ki fizeti és kinek? (Segítségképp az IPCC első huszonkét évének költségvetése:
http://www.ipcc.ch/meetings/session29/doc3.pdf)
He? Ezzel mi a baj?
Azt írtam le, hogy szerintem miről szól a film. Még mindig csak hihetőnek tartom az állításokat, nem igazoltnak.
-
Zsurmi
Elnézést, akkor én értettem félre. Úgy tűnt, mintha az (antropogén ?) klímaváltozást nevezted volna megalapozatlan hisztinek, nem azt mondtad volna, hogy a film sugallja, hogy az. (Lehet, hogy a "dokumentumfilm" megjelölés vezetett félre. Ez nem igazán az.)
Nem fog tetszeni, de pont ezt értettem alatta.
Pont ezt jön le a dokumentumfilmből (ami akkor is az, ha nem tetszik). Számomra hihető, főleg azért mert: a jelenség amit leír, tipikus emberi viselkedésminta.
Nekem a filmbeli kutatók és mondanivalójuk sokkal hitelesebb, mint a szenvedélyes beszédeket tartó civil (értsd nem állami pozícióban lévő) politikusok. Ha nem kamu, hogy kik ők (kutatók) és mi a munkájuk, mit csináltak korábban.
Ha tényleg úgy van, hogy: (az a kutató) aki az antropogén klímaváltozással szemben kételyeit fejezi ki, és őt pusztán az ellenvéleménye miatt komolya támadások érik, akkor elég nagy baj van az egész elmélettel. Független ül attól, hogy mi az igazság a klímaváltozással kapcsolatban.
Mert akkor az elmélet alapja nem tények, hane egyfajta vallás. A vallás, mint intézmény, ha elég erős szereti elnyomni a többieket. "Ha nem azt hiszed (vagy legalább) mondod, amit mi, akkor kapsz egy kokit a fejedre."
Csak és kizárólag tudományos módszerrel lehet kideríteni, mi a helyzet valójában. Annak pedig része, hogy minden meg lehet kérdőjelezni! Viszont érvelni kell, igazolni a mondanivalónkat. Még így is vannak dogmák a tudományos világban, de azért időről-időre megdőlnek.
Szóval a valódi kutatást akadályozza a "hiszti". Ha a climate gate nem egy internetes hoax, akkor a zöldek befestették magukat a sarokba.
-
Zsurmi
Mottó: "Segítség, a biokertész lobbi, kihasználva a nemzetközi tőkét birtokló bankok ellenőrző pakettjét felfalja a védtelen olajtársaságokat."
A "dokumentumfilm" nem állít kevesebbet, minthogy az IPCC pénzért asszisztál ahhoz, hogy Afrika fejlődését mesterségesen visszafogják. Ebben a műfajban az Olajfalók azért jobb. Ehhez olyan tudományos érveket társít, mintha azt mondanád: "A Föld pedig köztudottan gömbölyű". Ezzel azonban nem is foglalkoznék. Ha érdekelne, utánanézhetnél. Elég lenne az AR4 bevezetőjét elolvasni, amiben a tudomány önkorrekciós jellegéről írnak, vagy a klímatudományi és -történeti bevezetőt, amiben a bizonytalanságok kezelésének módszertanát ismertetik. (Esetleg a fenti film Wikipédia oldalát, ami másról szól, de népszerű köntösben.)
A fura itt inkább az, hogy valamit hogyan minősítesz, miközben vállaltan nemcsak nem ismered, de meg sem próbáltad megismerni a valóságtartalmát. Ha egy angol úrnak egy ismeretlen azt mondja, hogy a felesége megcsalja, nem azt mondja, hogy "egyik nő olyan, mint a másik, majd kivallatom azt az utolsó lotyót", hanem azt, hogy "utánanézek, valóban lehet-e köze ilyesmihez a feleségemnek", pedig Angliában sem ismeretlen jelenség a hűtlenség és bizony mindenki tudja, hogy az csúnya dolog.
Itt pedig nem tudósok állnak politikusokkal szemben, hanem igen sok tudóssal szemben néhány kisebbségi véleményt valló ember. Arról pedig biztosíthatlak, hogy hamarabb talál szponzort a klímaváltozás tagadásán dolgozó kutató, mint az, aki objektív elemzést végez. Ha a klíma és politika viszonyát nézed, éppenséggel az USA Környezetvédelmi Hivatalának tiltotta meg a washingtoni törvényhozás, hogy -egészen talán a múlt évig- a klímaváltozásról megnyilvánuljon, helyette a Külügyminisztériumot kijelölve, nem pedig fordítva.
Ettől még az IPCC publikálja rendszerezett formában a klímaismereteink bizonytalansági faktorait. Csak abban kevesebb a szenzáció, mert azt el kell olvasni. Unalmas. Hosszabb, mint a dokumentumfilm. Nem lehet szenvedélyes minősítő jelzőket ráragasztani. Kevésbé felel hát meg a bulvárelvárásoknak.
Ha ez minősítés, akkor bazmeg. Elég sok "ha ez így van, akkor"-t írtam bele. Nem minősítettem le, azt írtam amit gondolok, és kicsit azt is miért. Te magyarázol félre.
Szerintem azt az asszisztálást te kombinálod bele (Afrika nyomorban tartása). Én azt láttam: nevetséges, hogy egy fejletlen országot környezettudatosság címén önkorlátozásra bírni a technológia nemhasználatával. Az csak a nyomorban tartja. Az szöget ütött a fejemben, hogy jéé ez tulajdonképp a fejlett világ érdeke. Hmmmm... Nem szeretem az összeesküvés elméleteket.
Én azt láttam, hogy itt néhány kutató (nem tudós, nem csak ülnek és tudnak, hanem kutatnak) azt állítja, hogy annyira elfajzott a téma, hogy nem lehet valódi tudományos vitát folytatni, sőt károsan befolyásolja. Ezért nagy különbség az állításhoz.
Egy eleve rosszul működő szervezet is simán felhozhat olyan lózungokat, magáénak mondhat olyan tulajdonságokat, amelyet cselekedetei nem tükröznek. Az ilyet "mission statement-nek" hívják, majd minden vállalat honlapján ott a küldetése. Az imidzs reklámok is ilyenek.
Jó értem neked elég, mert hinni akarsz benne.
Nekem semmi érdekem egyik félnek sem hinni, de ha általam ismert viselkedésmintát vélek felfedezni, akkor annak jobban hiszek, mint kataklizmát ígérőknek. Persze pár évente másik katasztrófa esélyes, ha már az előző (és épp elfelejtett) jóslat nem jön be.
Azt pedig felejtsd el, hogy mindenféle négybetűs szervezet, unalmas, eldugott jelentéseit fogom olvasni, amelyben ugyanannyi hazugság lehet, mint a médiában. A józan eszem éri a legtöbbet. A feleséges példa abban sántít, hogy az ember fiát érdekli, hogy a felesége megcsalja. Én nem vagyok összeházasodva az IPCC-vel, úgyhogy akár a leszarom tablettát is bevehetném.
Mivel nem publikálok a témában véleményt, csak kommentálom, nem hiszem, hogy nekem kéne utánanézni.
Sok szenvedélyt nem láttam a filmben. Minden évben hallani a világvége jóslatokról. Aztán valahogy mindig pár évvel későbbre kerül.
Az USÁ-ban a téma más miatt volt torz. A 8 éves, neokonzervatív beütési kormányzat hasonló elnyomást csinált, csak kicsit másképp. De ez nem igazolja a globális felmelegedést, csak hogy az USA gazdaságilag ellenérdekelt. Az is tudom, hogy az ilyen viselkedés az alapja az összeesküvés elméleteknek.
Egy valamire való kutató nem igazolni akar bármit, hanem kideríteni, hogy is van. És nem fogad el olyan támogatást, amelyért valamit igazolni kell. Nem minden kutató ilyen.
-
Zsurmi
Úgy látszik, egy kicsit nehezebben igazodom el Rajtad, mint általában, de ez bőven lehet az én hibám. Fentebb semmilyen feltételes elem nem volt egy minősítőnek látszó kifejezés mellett, de megértettem, hogy a kontextusból fakadóan odagondoltad. Tanúim vannak rá, hogy szoktam cikizni az IPCC (egyes :) ) tagjait és nem esem hasra semmilyen testület előtt, csak ettől még nem gondolom, hogy a gyermekkori ólomkitettség növeléséért kellene kampányolnom. Főleg amíg önkritika és józanság van az érintettekben. A klímaváltozást pedig nem tekintem bagatell kérdésnek, ennyiben tekinthetsz elfogultnak.
Ráadásul nem vagyok különösebb klímaspecialista sem, annyit foglalkozom vele, amennyit szükséges. A baj az, hogy egyre többet kell, és nem a klímamodellek, hanem a hazai hatások miatt. (A megfigyelhetőkre gondolok, az unokás hasonlatoktól feláll a szőr a hátamon.) Azt viszont elfogadom és tiszteletben tartom, hogy neked a klímaváltozás szkeptikus álláspont a vonzóbb.