Elektromos bringák (teszt a Bringaexpon)

Én a városi közlekedés egyik legpraktikusabb és legkörnyezettudatosabb megoldásának az elektromos biciklizést tartom! Könnyített haladás (sport, de mégsem kifulladásig), környezetkímélő és hatékony.

Az idegenkedőknek javaslom az idei Bringaexpot, ahol végre kipróbálhatók a tesztbiciklik! http://www.bringaexpo.eu/

Furcsállom, hogy eddig nem kapott nagyobb teret ez a mindennapokban.

Electric bike

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Lathor képe
Lathor
1 cs, 2010-01-28 19:25

Én nem furcsállom, az 50 kiló alatti gépeknek most kezd még csak elfogadható ára lenni és egészséges embernek nem igazán van rá szüksége.

lrdr képe
lrdr
2 cs, 2010-01-28 20:12

+1, valamint az akksik előállítása minden, csak nem környezetbarát.
Talán majd ha a fedélzeti fúziós minireaktorokig sikerül eljutni...Tokamak-wheel® és társai, ugye :P

noname_ képe
noname_
3 p, 2010-01-29 13:34

Szerintem, a budapestieket jellemzően nem az erő hiánya, hanem a kerékpározás (vélt és valós) veszélyessége tartja vissza. Az jó minőségű elektromos kerékpárok elterjedését eddig sem a súly, hanem az ár akadályozta.

totomi képe
totomi
4 p, 2010-01-29 13:43

Az ár, az ár... De azért mindenki ott ücsörög a dugóban egyedül a 3 hónapja lízingelt márkacsodával! Van itt pénz kéremszépen, csak rosszak a prioritások.

Lathor képe
Lathor
5 p, 2010-01-29 15:43

Aki a 80 kilós monstrumot benyomja a liftbe, az elég jó erőben van, hogy ne legyen rá szüksége, lift nélkül meg pláne :)

totomi képe
totomi
6 p, 2010-01-29 13:21

Noigen, való igaz, hogy az akksi nem éppen zöld csillagos. De mégis áthidal egy komoly távot a kerékpár és az autók között. A legtöbb budapesti az év 8 hónapjában járhatna döntően csak ilyennel, és még az olyanok is - mint pl. apám -, aki tekerne, tekerne, ha bírná, de már nem mindenhol bírja, vagy egyes szakaszokon már túlontúl kifárasztja.

Ha még nem próbáltál elektromos kerékpárt, akkor az idei Bringaexpon, március elején megteheted, én a brnoi kiállításon próbáltam jópárat, és azóta hiszem, hogy sok olyan embert tud ez két kerékre ültetni, akik amúgy semmilyen körülmények között sem választanák a kerékpárt közlekedésül.

noname_ képe
noname_
7 p, 2010-01-29 13:29

Én csak azt a változatot engedném, ami nem tud saját erejéből haladni. Ami tekerés nélkül megy, az nem kerékpár, hanem robogó!

Volt már, hogy a kerékpárútról a nyugdíjas bácsi letolt az elektromos robogójával (bőven 30 fölött tépett).

Egyrészt nem járja, hogy én izzadok ő meg elhúz mellettem :-), másrészt meg, ha boldog-boldogtalan vehet egy bicikli áráért egy elektromos robogót, akkor életveszélyesek lesznek a bicikliutak a száguldozóktól.

totomi képe
totomi
8 p, 2010-01-29 13:39

Kedves Attila! Elektromos kerékpárnak azt nevezzük, ami kizárólag a kerékpárt hajtó által töltődik, és onnantól is csak kisegítő motorként működik. Lásd: http://images.google.hu/images?hl=hu&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3A...

noname_ képe
noname_
9 p, 2010-01-29 14:51

A Metro és a Tesco áruházak másképp definiálnak. Meg a KRESZ is, ha jól emlékszem az elektromos motor teljesítménye (300W ?), az egyetlen korlátozás.

boldy képe
boldy
10 p, 2010-01-29 13:30

én még nem próbáltam, de sokat olvastam már az elektromos drótkerekekről, kapott hideget-meleget. A Bringaexpon idén is kint leszek, és bizisten kipróbálom már őket, bár nagy reményt nem fűzök hozzájuk...

noname_ képe
noname_
11 p, 2010-01-29 13:39

Volt egy videó valamelyik amerikai site-on, amin egy hegynek neki szalajtottak egy profi kerékpárost, meg egy munkábajárós amatőrt elektromos kerékpárral.
Természetesen, győzött a technika...

totomi képe
totomi
12 p, 2010-01-29 13:40

Na ez azért nem minden munkábajáró amatőrrel lenne így. :) De a videóra nagyon kíváncsi lennék!

shutruk képe
shutruk
13 p, 2010-01-29 14:29

Kevesebb széndioxid kibocsátással jár előállítani egy akkumulátort, mint egy autót. Szóval szerintem ez egy demagóg duma, hogy "de az aksi előállítása is környezetszennyező". Nekem lesz egy ilyenem. :D
----

Zöld Mali Cobra alias Ella

noname_ képe
noname_
14 p, 2010-01-29 14:56

Én is akartam egyet, mert féltem, hogy megizzadok, amíg betekerek a munkahelyre. Aztán kiderült, hogy ez nem is probléma.

Lunkwill képe
Lunkwill
15 k, 2010-02-09 21:07

"Aztán kiderült, hogy ez nem is probléma."

Toleráns munkatársak? :)

Lathor képe
Lathor
16 p, 2010-01-29 15:52

Fogalomzavar van, a kerékpár max 300W amivel nem fog bőven 30 felett eltépni melletted az hótziher. Van ennél erősebb ami lehet kerékpárforma, de már robogó, ezzel a profit is le lehet nyomni hegynek fel. Amcsi példát szerintem kerüljük egyébként is, ott V8asból is építenek motorkerékpárt.

A sima biciklinél meg tényleg nem környezet-barátabb, de bármi más motorikus megoldásnál igen, már csak abból a szempontból is, hogy nem plusz 150 vagy 1500 kilót kell mozgatni.

szabomikulas képe
szabomikulas
17 k, 2011-11-08 14:16

300 W elég ahhoz, hogy síkon tekerés nélkül 30 felett menjen. Magyarország szabályozása elég megengedő a villanybiciklikre, az EU szabályzása szerint 250 W a megengedett, csak rásegítőként működhet és csak 25 km/h-ig. Hogy nálunk ettől miért tér/térhet el a szabályzás nem tudom.

Űrhajós képe
Űrhajós
18 szo, 2010-01-30 16:23

Biztos jók ezek az elektromos kerékpárok, és az is biztos, hogy nem nekem. Én soha nem éreztem a hiányát a rásegítésnek, nem is igen értem, miért lenne rá szükségem.
Nem igazán jó érv az, hogy gyorsabb, mert a kerékpározás nem a gyorsaságról szól, legalábbis nekem biztos nem, és mert nem is hiszem, hogy nálam olyan sokkal gyorsabb lenne:)
(Aki gyorsabb szeretne lenni, eddzen többet!)

Ez az egész fórum erősen reklámgyanús. Máskor ilyenkor mindenki hőzöngeni szokott. Most nem.

Lathor képe
Lathor
19 k, 2010-02-09 12:29

És tényleg reklám, hogy a lusta vagy nem teljesen egészséges ismerőseidet kirángathatod a bringaexpora, hogy próbálják ki, és lehet hogy rászoknak autó helyett.

makimajom képe
makimajom
20 k, 2010-02-09 13:02

városban tök fölösleges bármilyen motort rárakni a bringára.

Amelyik már városon kívül is használható, az pedig 2 gurigánál kezdődik....

Sleepy képe
Sleepy
21 k, 2010-02-09 14:00

Amelyik városon belül használható, az is. Jelenleg itthon 300e alatt nem nagyon kapsz elektromos bringát, már ha egyáltalán kapsz, ezt az árat meg elég nehéz beadni azoknak akik már a harmadát is sokalják, mert hogy a teszkóban csak 30ezer, és az össztelós is.

aron képe
aron
22 k, 2010-02-09 17:00

ez egy reklám poszt?

*
mindig van hátszél, csak te mész rossz irányba.

MK észak-pest
cyclechic.hu

Lunkwill képe
Lunkwill
23 k, 2010-02-09 21:18

Szerintem elég korlátolt hozzáállás eleve elvetni. Van olyan használat, amikor nagyon hasznos lehet. Megnöveli az izzadásmentes hatótávolságot. Szintén izzadás mentesen leküzdhetsz olyan emelkedőt, amit esetleg egyébként is leküzdenél, de mondjuk nyáron dőlne rólad a víz. Teljesen felhasználás függő. Az én szokásos napi távomon speciel felesleges, de ettől még másoknak lehet hasznos.

Az elterjedését nyilván az ára korlátozza. A legjobbak szerintem azok lehetnek, amelyek teljesen normális kerékpárként is használhatók, de ezek nagyon drágák.

Amúgy engem nem zavar, ha valaki valami érdekeset reklámoz itt.

Ѣ képe
Ѣ
24 h, 2011-11-07 21:05

Sárváron gyártatja villanybiciklijeit a Karbon Kinetics

Villanykerékpár gyártásáról kötött együttműködési megállapodást a sárvári Flextronics és a Karbon Kinetics Ltd; ennek alapján a Flextronics végzi majd a kerékpár gyártásához kapcsolódó beszerzési, logisztikai, összeszerelési és minőségbiztosítási tevékenységeket is a sárvári gyárában - közölte a Grayling Hungary kommunikációs ügynökség.

A london székhelyű Karbon Kinetics Ltd. (KKL), a díjnyertes elektromos kétkerekű, a Gocycle gyártója a Flextronics-ot választotta partneréül a villanybiciklik sorozatgyártásához. A Flextronics a legnagyobb technológiai márkák vezető elektronikai beszállítója világszerte.

Az együttműködés nagymértékben segíti, hogy a KKL - a Flextronics korszerű gyártórendszereire, valamint globális logisztikai és ellátási lánc hálózatára építve – kiaknázhassa a Gocycle termékkínálat iránti növekvő nemzetközi keresletet - áll a közleményben.

Richard Thorpe, a KKL alapítója és a Gocycle tervezője elmondta: konstrukcióját tekintve a Gocycle teljesen egyedi, ugyanis ez a világ első, fröccsöntéses technológiával készült elektromos járműve. Paul Humphries, a Flextronics High Reliability Solutions csoportjának elnöke szerint a KKL Gocycle kerékpárja révén a cég sokszínű, tiszta technológiás megoldásokat kínáló portfoliója fontos új elemmel bővül.

A Gocycle az elektromos kerékpárpiac egyik legkeresettebb terméke, ezért örömét fejezte ki a várhatóan mindkét félnek gyümölcsöző együttműködés miatt.

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20111107_villanykerekpar_sarvar