Jön a tavasz, lassan előkerülnek a kerékpárok minden háztartásban!
"Bebic" ajánló csak nektek-csak most :)
„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!
A biztonságos városi bringázáshoz nyújt segítséget az MK Belvár által a 2009. ősszel indított, mostanra már rendszeresen lebonyolított Bebiciklizés projekt, melyről képek itt találhatók.
Rendszeresen, minden hónap 2. és 4. vasárnapján.
Találkozó: 14 órakor az Arany János utcai metrómegállónál, az óránál
Időtartam: 14-16 óra között
Legközelebbi alkalmak:
2010-04-11 vasárnap
Facebook eseményt a naptárakba!
2010-04-17 szombat
Bebiciklizés különkiadás
FIGYELEM! VI. Hunyadi téri piactól SZOMBAT 11:00 órától
Facebook eseményt a naptárakba!
2010-04-25 vasárnap
A részvétel minden érdeklődő számára INGYENES!
Gyertek! :)

ÚÚÚ, ez egy naggyon nagy tökjóóó!!!
*
mindig van hátszél, csak te mész rossz irányba.
MK észak-pest
cyclechic.hu
Na majd szólok a bnőmnek, jót fog neki tenni, aztán remélem hamar rákap az ízére.
Ezt nem értem!
A normális sorrend: kerékpáros >> barátnő és nem barátnő >> talán kerékpáros! Főleg nem nálad! :-)
Nem csodálom: több mint négy éve, minden nap két hozzászólás a CM fórumain, és több mint 9000 regisztrált tagból az egyetlen, aki számolja. :-D
Jah, és Milli szerda 16-21 + szombat 10-15 és csek disz áut! :)
Én azt mondom, hogyha nem találsz bringás pasit, akkor csinálj belőle. :) Nálam működött; valószínűleg fordítva, a lányokra is igaz lehet.
Flicka
Előszöris: nem szól beeee! :D
Másodszor: szeretek bringázni, de csak jól ismert, biztonságos környéken és Ádám is csak arra gondolt, h a belvárosi biciklizéstől rettegek :P
De az amatőr zenész is zenész, jó? Különben is, én is elfogadom, h Ádám nem zenész (ha már itt tartunk), és én még csak nem is akarok (annyira) zenészt faragni belőle. :D
Summa summarum: nem "talán kerékpáros lesz belőlem", hanem csupán továbbképződöm. :)
...............
Titti
Két hangjegy két keréken!
Tök jó, hogy a másik Ádámnak szólt a válaszod. :D
Jólvanna! :-)
Vissza kellett olvasnom, hogy akkor ez most melyik Ádám, hogy rájöjjek adamekp és nem én. :-)
Szép hangod van! ;-)
Tök jó, hogy újraindultok, köszi! Terjesztem is az újonc ismerőseim között.
kúúúl! köszi!
Remélem, leszünk vagy százan, vagy ezren, vagy 80ezren a bebicen is és akkor tuti duplázzuk a CM-et :D
-----------------------------------------------------
És lehet megint kergetőzni a sünökkel a városban :))
Bordó Trek 970-es srác Fekete Sisakban.
Télen is volt! Csak jelentkezők híján általában csapatépítésbe lett belőle.
ezért a bebic-ért még valakit hasbaszúrok egyszer....
csaka szóvicceket felejteni tudnánk már, brühühühühühü :)))
Nah, mi a gond, gaze-papa? :)
Csak nem a Római parti Bibic jutott az eszedbe? :D Óh, azok a málnás fröccsök és fincsi hekkek...hmmm, nyamm.
csak én nem értem?
*
MK észak-pest
cyclechic.hu
sztem senki ;)
maradhat bebic, nem? vagy nevezzem nevén a gyereket, hogy BEBICIKLIZÉS? :D
felőlem bárminek lehet nevezni, és a bebic egy aranyos szócska is. a komcsi a hoBAMon bizti lajkolta, az mkephktgvmfg meg lol es az egesz tok vip.
es csak az en fulemet bánccsa.
(de a gesztit egyszer szivesen karobahuznam amiert elterjedt idehaza az a teveszme, hogy reklam/arculat = szovicc/szojatek. egy nev nem art ha beszedes, es ezen KIVUL kifejezo is, es azonnal lehet tudni, hogy mit takar. kulonben plussz energiakat kell abba is fektetni, hogy a nepek megtudjak mit rejt a mozaikszo/szovirag. belso anyagokban, mint rovidites tok ok, de ha ez lesz a hivatalos neve... ajve ajve. rotflolmao)
nu, addig is enekeljuk egyutt ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=k1N15MVh6sE
értem én :D
lehet, hogy megváltoztatom a címet, pont most beszélgetjük az MK Belvár lev.listán ;-) ugyanezt.
Viszont szerintem:
- jelenleg és tudtommal (!) mindenki, aki már volt vagy hallott róla és tudja mi ez, így hívja
- aki nem hallott róla, talán pont a "vicces" (humorérzék függő, hogy valóban viccesnek tartod-e, nekem pl. bejön) név miatt kukkant be ide, hogy mi a manó ez
- az induláskor hetekig ment (sztem itt is) a névadó verseny és semmi jó / jobb nem született és rajta ragadt az a munkanév, hogy bebiciklizés
Nah, most mondogassa mindenki sokszor egymás után hangosan, hogy "bebiciklizés" és egyből rájön, hogy miért csak bebic a gyerek ;-)
Ha a szervező / lebonyolító csapat úgy dönt, hogy anyakönyvezett néven említsük mindenhol, akkor természetesen itt is meg fogom változtatni.
(addig meg részemről +1 bonnie-nak az y miatt :))
Ésmiaza Belvááár??? :-)
Én itt találkoztam elöször a bebic elnevezéssel, de teljesen egyértelmű volt már a címből, hogy miről van szó (igaz, tudom mi a bebiciklizés). A CM-et is csak céem-nek rövidítjük, pedig külsős critical mass-ként és kritikus tömeg-ként nevezve is csak bambán néz.
MK észak-pest
cyclechic.hu
Nem is, mert ez a Critikáll Mass. Vagy hogy.
csak mondom hogy szoktak muxeni a dolgok...
egy mozaikszot nehezebb elsore belokni, mint valami olyat aminek van valami konkret jelentese. ott persze felmerul, hogy akkor mar nem lehet belemondani mindent, de ha mondjuk szukosek az eroforrasok (nincs sajto-outdoor-meg web reklamkampany :) akkor ennyivel is hatrebbrol indul a mozaikszo.
persze egy szuggesztiv logo, amin van valami egyertelmu figuralis abrazolas, az meg megkonnyitheti a dolgot.
de laikusnak csak annyit tolni, hogy gyere bebicre...
meg kiderul, hogy valaki Degecrol jott...
egyebkent is: Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi
de barhogy dontsenek az illetekesek, ez a projekt tok jo es fontos cucc, popularis helyeken kell majd hirdetni, helyi thema, meg akar kepujsag, pesti est, meg barmi (legjobb ha olyasmi ahol lehet teruletileg celozni, mert ugye pont olyanokat varnak ra, akik nem bringaznak a forgalomban, tehat a kozlekedesi celu biciklizest nem muvelik, igy nem is tesznek meg vele hosszabb tavokat /nem jon be mondjuk zuglobol kicsit bringazni a forgalomba, mert mire ider, mar tul van 5 halalkanyaron, ket 4 savoson, vasuti sineken, mar igazi zold sapkas veteran :) )
Jól mondod! :)
Remélem, nem árulok el kulisszatitkot, de a közelmúltban Debrecen volt a Magyar Kerékpárosklub (MK) Területi Szervezet (TSZ) vezetőknek egy megbeszélés, ahol a Belvárosiak prezentációt tartottak a Bebiciklizésről. Nagy sikert aratott az ötlet és az eddigi tapasztalatokat is megvitatták - várhatóan a többi MK TSZ is belevág ebbe az önkéntes kezdeményezésbe, hajrá!
És ezen a megbeszélésen felmerült az igény, hogy magyarázzák meg, hogy mi az a Bebiciklizés, mert volt olyan, aki nem ismerte! (vagy csak felületesen)
müszi! :)
Segít az
X!__________________
Mert így kerek a világ.
Hey, srác!
A pesti est megjelenés neked köszönhető?!
Bárki is intézte, hálás köszönet érte!!! :)
Fentre betettem (remélem, látható lesz)
Hova jut ez a világ, ha mi ketten valamiben egyetértünk?! Öregszünk, vagy mivan?
bonnie
Hova jut ez a világ, ha mi ketten valamiben egyetértünk?! Öregszünk, vagy mivan?
bonnie
LOL :D
igen bakker... öregszünk ;-)
Mindenki aki volt már vagy hallott róla valószínűleg azért tudja azt, hogy a név mögött mi rejlik, mert alapvetően neten terjedt a dolog. A szövevényes linkhálóknak köszönhetően pedig könnyen utána lehet járni, hogy mi is ez.
Ha viszont elkezditek offline is terjeszteni pl. a közelgő Bringaexpo-n, akkor igenis meg kell magyarázni, hogy mi ez és miért jó annak, aki részt vesz rajta.
Ez sem rosszabb,mint a fejlec y-ja..
bonnie
szerk: .
?
bonnie
Vicc is lehetne belőle: Megy a rabic, a bebic meg a kibic az erdőben... :D
megalol :D
No, akkor a "Kibic" név stipi-stopi, köszönöm a névadást és majd meghívlak benneteket egy névadó kibicre!
Mert ha a "Bebic" bent a városban történő bebiciklizést jelent, akkor - ahogy írod az erdőt... - a "kibic" a városból kifelé történő kibiciklizést. Azaz a városkörnyéki túrák és kirándulások neve nálam mostantól: kibic.
És megfáradá a sok belvárosi biciklista a hatnapi útteremtéstől, a hetedik napon kimené a városból, és mondá az egyikük: ez az alkalom legyen a kibic.
bizony, tessék jönni mert ma délután sokan voltatok bringával, de amiket műveltetek ;]
uhhhh, ne is mondd. a téli megfogyatkozott létszám után tényleg durva, hogy ilyen sokan vannak már most bringával. viszont szorgosan kéne Bebicelni, mert az megölte harmincezer agysejtemet, mikor ma ráköszöntem valakire, és egy barátságos ANYÁD! volt a válasz, majd a faszi majdnem nekiment egy villanypóznának :D
....................................................
én inkább szimplán csak bringázok
a facebook event mar reg kesz - lehet csatlakozni!
Szter, kicsit bővebbet itt is lehetne tudni róla? (mikor holt, stb?). Lehet ráérek, de FB-accountom nincs, nem igénylem, ellenben lehet, mennék Bebicre.
kicsit off: Kibic is lesz, csak CM-túrás álcában, a héten is (a Szentendrei-szigetre) meg jövő szombaton is a Börzsönybe egy light gurulás, aszfalton, hamarosan az is kikerül (talán holnap) ide valahova -a CM oldalra.
Off: úgy tervezem, hogy megyek kibicelni madamos álcában a cm-túrára. :-)
----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!
Időpont: 2010. március 21. vasárnap, 14 óra
Helyszín: Toldi mozi előtere
„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!”
Ezekkel a szavakkal indítottuk útjára kezdeményezésünket, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnénk rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.
Az ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt-közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel.
Miből áll a program?
Hétvégenként az egyik nap kora délutánjánl 2-2 gyakorlott túravezető klubtagunk 5 fős csoportokat vezet végig a belvárosban. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több belvárosi kerületet érintve, egy kezdő biciklista számára legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa. Nem titkolt célunk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatjuk be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.
A program természetesen folyamatosan fejlődik és bővül további területi szervezetek bevonásával.
Útvonal | További infók
Figyi, Pontagy!
Direkt azért van a fenti beharangozóban leírva + MK oldalakra mutató linkek bepakolva + a Facebook esemény publikus, nem regisztráltaknak is elérhető + benyomtam a Pesti Est megjelenést - szóval szvsz tökre mindenhol egyértelmű, hogy mit-mikor-hol :)
Köszi, hogy terjeszted te is!
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Ha szombaton nem hallok meg ott leszek!!
a péntek már smafu?
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Miért mi volt pénteken??
a postodtól vasárnapig nem csak egy szombat, hanem egy péntek is hátra volt még.
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Igen,de én a szombati CM-túrától féltem...
jol latom,, hogy egy biciklizo csontvazzal csabijuk a bizonytalan bringasokat...? vagy ez csak valami mas?
Jaja, az nagyon béna... de hát a pestiest választotta... Amúgy nem te intézted végül? Vagy az csak egy ötlet volt, hogy ott is nyomassuk?
(remélem, örülsz, hogy nevén neveztem a gyereket! :D)
MK intezte, nem...?
nemtom...eddig még senki nem "vállalta". A lényeg, hogy bár kicsit béna képpel, de megjelentünk! :)
Hali!
Lemaradtam, mint a borravaló.
Húsvét után mikor lesz az első bebiciklizés?
Legyen minél hamarabb.
a következő április 11én lesz
minden hónap 2. és 4. hétvégéje
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Jujj,akkor motor építő show...
Frissült a poszt új időpontokkal!
Terjesszétek!
Valamint már film is van rólunk:
http://www.vimeo.com/10663060
A filmet a bringavideo.hu készítette, és egy nagyon szimpatikus nő mondja el a városi kerékpározás fontos részleteit, egy szimpatikus fiatalember kíséretében, miközben lelkes kezdő tekerők asszisztálnak.
A főszereplő Eszter, aki elhatározta, hogy ezentúl bringával jár a munkába.
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, , csak stílusosan!
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Beeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!Én már láttam!!!!!!!!!!!!
Klassz a videó! :)
Ez eredetileg csak egy topic frissítő megjegyzés lett volna ;-), de amúgy tényleg jó a videó, érdemes megnézni!!! Meg tudjátok lesni, hogy mire számíthattok, amikor MOST VASÁRNAP 14 órakor eljöttök a bebiciklizésre :)
Szeretettel várunk mindenkit!
Ne feledjétek, most vasárnap bebiciklizés!
Terjesszétek facebookon is!
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!
mindenkiből bicajost kellene csinálni, legalábbis másodbicajost minimum.
Így kezdődik a diktatúra?
5óra múlva, ma 14 órakor startolunk! Még van idő összekapni magatokat és eljönni! :)
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Hát sajna ezt most ki kell hagynom....Két helyen nem tudok lenni.....
Rendhagyó szombati bebiciklizés:
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100413/borulj-viragba-bringas-vir...
itt is jelentkezhetsz a bebiciklizesre
Super Bowl Authentic Jerseys
Clay Matthews Super Bowl Jersey
Aaron Rodgers Super Bowl Jersey
Charles Woodson Super Bowl Jersey
Donald Driver Super Bowl Jersey
Jermichael Finley Super Bowl Jersey
The above products are recommended by our manager!
Ryan Grant Super Bowl Jersey
Brett Favre Super Bowl Jersey
B.j. Raji Super Bowl Jersey
A.j.hawk Super Bowl Jersey
William Henderson Super Bowl Jersey
Al Harris Super Bowl Jersey
Michael Crabtree Super Bowl Jersey
Paul Hornung Super Bowl Jersey
Reggie White Super Bowl Jersey
Greg Jennings Super Bowl Jersey
Aaron Kampman Super Bowl Jersey