Kibic ajánló - Tavaszi kirajzás - Elmarad! Lesz helyette más!

Elnézést azoktól, akik rákészültek!
De. A Kibichez járható utak kellenek (mert azokat akarjuk bemutatni) és kellemes idő (mert a bemutatáshoz meg kell állni). Lehet, hogy vasárnap ragyogó idő lesz, viszont nem várhatok szombat estig a döntéssel: most nem megyünk. (Valószínüleg Óbudáról kimegyünk Szentendrére, de mi megengedjük magunknak, hogy félútról visszaforduljunk.)

Jön a tavasz, lassan előkerülnek a kerékpárok minden háztartásban!

Kibic ajánló csak nektek - csak most :)

Nap mint nap bringával jársz a városban, autók közt, bűzben, zajban? Feszült vagy a közlekedési konfliktusoktól, szorítanak a szabályok, eltévedsz a táblaerdőben?
Gyere, kattanj ki! Neked találtuk ki a kibiciklizést a városból, ahol megmutatjuk merre találod a környék legszebb kirándulóhelyeit, lángososait, kávézóit és hogyan jutsz el oda! Élvezd velünk az erdő-mező színeit, hangjait, illatait - a kerékpározás szabadságát!

Legközelebbi alkalom:
Elmarad!!! - mert akkor nincs Bebic meghírdetve :-)

Indulás: --:-- órakor a Toldi mozitól (Bp. Belváros, Arany János utcánál)
Visszaérkezés: -- (sötétedés elött beérünk a városba)
Útvonal: jellemzően aszfaltúton, néhol, rövidebb szakaszon, murvás vagy földúton, részben közúton. Belváros - Árpád-híd - Óbuda - Nánási út - Királyok útja - (Duna szinttől függően) duna-parti kerékpárút - Szentendere - lángos/cukrászda/teázó/kávézó, főbb kerékpáros kijáratok Szentendréről, esetleg kisebb városnézés - Szentendrei út melletti kerékpárút Budakalászig - duna-parti kerékpárút - Kossuth üdülőpart - Római part - Északi vasúti összekötő híd - Belváros (Toldi mozi).
Külön becsatlakozási pont nem lesz.
Az útvonal városi bringával járható, de kátyús, saras részekre számítani kell.
A túra nem lesz "felvezetve", a közlekedési szabályokat mindenkinek egyénileg kell betartania. Bevárások lesznek, és figyelünk arra, hogy senki ne maradjon le.

További infók, észrevételek stb. a teszt-fórumon.

NE gyertek! :-(
© szter, adamekp, madam ;-)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Pontagy képe
Pontagy
1 p, 2010-02-26 01:33

lehet hogy megyek, remélem, miért ne? Úgyis indulnak a nagyobb túrák is lassan, majd a CM-túra
csapata is elkezd éledezni, remélem, minél előbb!

madam képe
madam
2 p, 2010-02-26 01:36

Reméltem, hogy te jösz, vagy segítesz! :-) Mindenképpen beszélünk elötte, mert szükségem lesz a tapasztalataidra!

Pontagy képe
Pontagy
3 p, 2010-02-26 01:40

természetesen, hamár 10+ év után újra összefutottunk, és éppen itt a CM-en, akkor jóhogy! Írj privát üzenetet, a számom meg ha jól tudom, megvan. Állok rendelkezésre ;)

Szter képe
Szter
4 p, 2010-02-26 10:53

majdnem ideírtam, hogy "a copyright-ért fizettél?!?" de látom, hogy odatetted, amúgy meg nem kopirájtos, használd nyugodtan.

Kíváncsi vagyok, hogy a bebic v. a kibic lesz hamarabb szállóige ;-)

-----------------------------------------------------
Jah, és Milli szerda 16-21 + szombat 10-15 és csek disz áut! :)

madam képe
madam
5 p, 2010-02-26 18:54

A szövegszerkezett, a mondatok hangulatát tőled loptam, a "kibic" kifejezést - bár nem a konkrét tartalmát - adamekp-től. Ezért a kopi.
A Bebic majd egy éves forban van, de behozzuk! :-)
A Kibic koncepciója: megmutatni a városlakó puhányoknak, hogy ki lehet innen szabadulni, Budapest környékén rengeteg szép és izgalmas hely van, amit kerékpárral meglehet és avval érdemes megközelíteni.
Könnyű, városi bringával, különösebb fizikai és technikai felkészültség nélkül teljesíthető kirándulások, megcélozva egy-egy kulturális, természeti értéket. Margit-sziget, Hajógyári-sziget, Szentendre, Skanzen, Szentendrei-sziget, Vác, Gödöllő, Csepel-sziget, Tárnok, Érd... Kolostorrom, régészeti emlék, városkép, néprajzi bemutatóhely, folyók közt, bazilika, kastély, földrajzi múzeum...

Bendzsó képe
Bendzsó
6 p, 2010-02-26 17:48

Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Ha ráérek megyek!!!!

petic képe
petic
7 p, 2010-02-26 19:08

ó jesz, remélem szép időnk lesz!
akkor konkrét útvonal még nincs? úgy néz ki, lesz 15-én vmi túra Isaszegre, de attól még mehetnénk arra előtte nap, meg Gödöllő környékére is kíváncsi vagyok..
de persze mindegy, csak menjünk! :-)

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

elfroland képe
elfroland
8 szo, 2010-02-27 20:16

Nem vagy te a kibic vagy a bebic rokona?
:-D

IPG képe
IPG
9 v, 2010-02-28 03:42

Szerintem inkább rabic. :)

.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo

adamekp képe
adamekp
10 v, 2010-02-28 12:55

Ahogy steer átírta magát steeriová, úgy petic is lehet peticio. :D

petic képe
petic
11 k, 2010-03-02 16:13

hát, köszönöm szépen a feltételezéseket, igazán nemes dolog a rabic és a bebic/kibic rokonának lehetni!
fel is használom majd, ha ismerősöket hívok: "Bebic peticcel, rabic módon" vagy "Rabic szeretnél lenni, de nincs tapasztalatod? Gyere el a bebicre/kibicre peticcel!" :-)
petíció is voltam már, de csak elvétve, a T9 szótárak is ezt ajánlják sms írásakor..

Titti képe
Titti
12 v, 2010-02-28 11:57

Amikor megláttam a topik címét, aszittem, csak viccből csináltál egy ilyet is, mert a Bebicnél az olvasók egy része leragadt a megnevezésnél :P

Egyébként érdekelne a Kibic is :) ez a dátum mondjuk nekem most nem jó, de ha még szervezel ilyentet, akkor akár rám is számíthatsz :) (és adamekp-et is vinném magammal :P )

...............

Titti

Két hangjegy két keréken!

adamekp képe
adamekp
13 v, 2010-02-28 12:52

Á, én még egy darabig igazoltan nem megyek sehová (amúgy ott lenne a helyem).

Pontagy képe
Pontagy
14 v, 2010-02-28 14:30

népek, szerintem a CM-túra is hamarosan aktivizálja magát, és az első kör az előre láthatóan március 20-a tájban lesz, de a március 15-i isaszegi túra is tervben van -mármint fogunk menni többen, de azt valaki más szervezi, ott csak résztvevőként leszünk jelen.

madam képe
madam
15 v, 2010-02-28 16:36

Most nézem: ez a hosszú hétvége közepe, nem biztos, hogy ideális időpont. Sebaj, elsőre jó lesz.

Pontagy képe
Pontagy
16 v, 2010-02-28 22:31

március 15. idén hétfőre esik...

Szter képe
Szter
17 k, 2010-03-02 20:36

Látod, mit okoz a kapkodás? ;-)
Amúgy lehet, hogy pont 15-én kéne tekerni (menekülni a városból kifelé, de nem szólok bele, sajna az a hétvége nekem nem lesz jó se így, se úgy)

Szóval most még biztos, nem megyek, de valami lájtosra (puhány vagyok, nah! :P) szívesen mennék majd én is!

-----------------------------------------------------
Jah, és Milli szerda 16-21 + szombat 10-15 és csek disz áut! :)

madam képe
madam
18 k, 2010-03-02 20:48

Hát ugye a Bebiccel így jött ki.
Aktuális útvonaltervek: Bp-Szentendre-Bp, Bp-Tahi-Bp, Bp-Szentendre-Dunakeszi-Bp. Mindegyik könnyű lesz.

madam képe
madam
19 h, 2010-03-08 15:47

A végleges útvonalterv: Szentendre. Részletek a témanyitóban, odafent.
Aki jön, az készüljön a véleményével, ötleteivel, sirámaival, mert szeretném majd hallani!

addisz képe
addisz
20 k, 2010-03-09 16:45

Bár külön becsatlakozási pont nem lesz, én vagyok olyan lusta, hogy ne menjek be a Toldihoz, majd telefonon értekezünk és hozzátok csapódom Óbudán.
Tudom, tudom, lusta vagyok, de az a fél óra alvás is számít :)

madam képe
madam
21 sze, 2010-03-10 12:31

Az Árpád híd lehajtójánál el lehet csípni majd minket, illetve az Északi vasúti lehajtójánál is. kb 1/2 11 - 11 körül.

madam képe
madam
22 cs, 2010-03-11 23:09

A kedvezőtlen időjárás miatt várhatóan elmarad, végleges döntés holnap (péntek) estére. :-(

petic képe
petic
23 p, 2010-03-12 21:55

ó-laj, pedig hogy rákészültem! igaz, elnézést lett kérve tőlem, úgyhogy csak sajnálom.
valami reménysugár? félhivatalos "kibic bejárás"? jó idő esetén utolsó pillanatban mégis túra-indítás?
:-)

madam képe
madam
24 p, 2010-03-12 22:03

Helyette lesz kimenetel ugyanoda. :-)
Egy Kibic pót-túra, nemhivatalos bejárás, a kibic kötelezettségei nélkül (azaz mindenki beleszólhat a merrébe és a hogyanba, lehet, hogy kerülünk valamerre, lehet hogy hamarabb visszafordulunk).

Szóval:
"Helyette MKÉB lokális kalandozás lesz, Óbuda - Szentendre útvonalon, végén cukrászdás beüléssel.
Találkozás vasárnap hajnali 10 órakor a Flórián téren, az áruház Vörösvári úti oldalán, megnézük a tervezett bringakölcsönző helyét, és vagy a Római parton, vagy a Nánási/Királyok útján megyünk. A budakalászi szakasz nyitott, nem tudom járható-e a Duna parti út, megnézük. Szentendrén két cukit ajánlottak, kipróbáljuk valamelyiket, de nyitva lesznek a lángososok is. A tempó komótos, barátságos, az útvonal - a havat, sarat leszámítva - könnyű.
Ha nagyon gáz a helyzet (lefagyott, csúszós, jeges bicikliút, eső) visszajövünk hamarabb, és itt keresünk meleget.
Gyertek!
á
Ez egyúttal jó alkalom lenne megbeszélni a Kibic szervezést és egyéb szervezkedéseket is (pl hamarosan CM!)
"

petic képe
petic
25 p, 2010-03-12 22:44

ojvé, hurrá és oh yes! :-)

petic képe
petic
26 szo, 2010-03-13 21:35

akkor holnap 10-kor a Flórián téren! havas-jeges út már valószínűleg nem, eső és szél még lehet.
:-)

madam képe
madam
27 szo, 2010-03-13 22:03

Jó lesz az. :-)

lujka képe
lujka
28 szo, 2010-03-13 23:56

Én meg jól nem sütöttem, megvárjuk a meleget ahhoz is. :)
Holnap jegyzetelés várható, nem bringázás, de nektek jó utat. Ha komolyabb kajára vágytok, akkor Dorothea és Adria. :)
Bár az előbbiben a sütik is igen jók, hjajj. :D

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP

"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."

madam képe
madam
29 v, 2010-03-14 23:38

A komisz szél ellenére egy remek kis menet volt. Végül lett egy Kibic szervezői belőle, kibeszéltük a gondolatainak, és bicóztunk egy jót. Öröm volt ezekkel az emberekkel lenni, köszönöm nekik!

Következő Kibicet április 17-re tervezük, szintén Szentendrére. Bővebben a szokott helyeken (CM, MK honlap) és a teszt-fórumon lesz infó!

petic képe
petic
30 h, 2010-03-15 04:00

Mi köszönjük a szervezést! Én meg különösen, hogy megvártatok :-)
A szembeszél ellenére tényleg jót tekertünk, "kibiceltük" magunkat. Jó volt, hogy bejártuk ezeket az utakat, kezd összeállni a fejemben, hogy melyik hova vezet :-)