Dehogy, csak az OFF.
1-10, 11.
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Bebicnek olvastam jobbra,
Bebicnek olvastam jobbra, és néztem volna az új fejleményeket. Aztán vigyorogtam, és kiváncsian vártam, hogy milyen Rabic akció lesz, de kicsit csalódtam. :-Đ
.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo
Értem,tehát ez az új
Értem,tehát ez az új OFFbic ;)).
(Jut eszembe most már nem mehetek gyalog se,mert akkor is offolok.) :DD
----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Nem én vagyok őrült,hanem a világ.
Rabicok, csatlakozzatok a FB
Rabicok, csatlakozzatok a FB Motorossáv csoporthoz, ha gyakran motorossávoztok, mert dugó van. :)
.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo
OFF #10-ből átemelve ide,
OFF #10-ből átemelve ide, ha ez valóban az OFF #10 folytatása, az OFF #11.
Az alap, amire válaszolok:
tgz 280
h, 2010-03-08 10:03
Hadd mutassak be egy másik álláspontot is. Ezt a specifikus naprendszert Te központinak tekinted, én pedig csak egynek a csillióból. Történetesen az, amiben élek.
Nem igaz, hogy ez egy hajszálpontosan beállított rendszer lenne. Ha nem is jelentős mértékben, de változik a bolygók pályája, a helyzetünk a többi csillaghoz képest, még a Föld forgási sebessége is. A világegyetem sem állandó. Folyamatosan tágul, közben csillagok születnek és pusztulnak el minden nap. Sokmilliárd éve.
Ez a Nap is pontosan úgy működik, mint a többi csillag. Megszületett, "éldegél", és aztán el fog pusztulni, és vele együtt az élet, ami ezen a bolygón maradt. De ezt egyikünk sem fogja megélni.
Olyan, mintha, mintha icipici állatok lennénk egy mammutfenyőn. Látjuk, ahogy a többi fenyő él, és néha pusztul, de sokunk hiszi, hogy ez a fenyő más, örök. És legtöbbször megnyugodva hunyják örök álomra a szemük, hisz az ő szemszögükből igazuk volt: millió generáció élt és pusztult azon a fenyőn, de az még mindig áll. De meglehet, egyszer kivágják a fenyőt és eltüzelik. Judgement day. :)
A nézőpontunk tehát egész más. Én milliárdnyi égi porszemet látok, a Biblia pedig egy hatalmas tüzijátékot, amit ennek a kitüntetett porszemnek rendez egy alkotó erő.
Szerintem mi egy szerencsés helyzetben vagyunk a porszemünkkel. Van egy olyan naprendszerünk, melyben a körülmények kedveztek az (szén alapú) élet kialakulásának. A nagy számok törvénye pedig azt mondja, még milliónyi ilyen naprendszer van, és sokezren élet is lesz, valószínűleg valamilyen nagyon primitív formában, de néhányon kifejezetten komplex.
Te abból indulsz ki, hogy minden tökéletesen meg van alkotva. Én abból, hogy azért haladunk előre, mert mindenben van valami kis aprócska hiba. Az élet esetében a legfontosabb hiba az a reprodukció tökéletlensége. Ez az, ami mozgásban tartja az életet, folyamatos változásra (nem javulásra!) kényszerítve azt. Az élet nem rend, hanem káosz. Mikroszinten káosz, makroszinten rend: a rendszer kiszűri ami nem életképes, és az erős javára hajlítja a szabályokat.
A Biblia szerint az élet kialakulása (illetve teremtése) pár nap.
A tudomány szerint több milliárd (!) év. Nem tudom mely ponttól lehet mondani, hogy létezik élet a bolygón. Nem hiszem, hogy meg lehet pontosan határozni. De ha van egy ilyen határ, akkor valószínűleg évezredeken át milliószám lépte át ezt a határt a rendszer, mindkét irányba. Ám az élet nagyon makacs és kitartó. Megtelepszik kilométerekkel a felszín alatt, brutális forróságban, fagyasztó hidegben. Amíg a Föld el nem pusztul, valószínűleg lesz rajta élet.
A lényeg: nem támadni akarom az elképzeléseidet a világról, Istenről. Csak azt akarom, hogy lásd: a másik fél nem azért mondja azt, hogy nincs Isten/más az Isten/leszarom, mert arrogáns/hülye/nem gondolkozik. Csak épp ahogy ő látja a világot, úgy az egy elfogadható rendszert alkot.
Jómagam agonsztikus vagyok. Nem tudom, van-e Isten, és nem is érdekel. Lehet, hogy csak egy sims karakter vagyok, de nem akarok tudni róla, mert amúgy jól szórakozom. És számomra a világ kerek. Pedig igen sokat gondolkozom.
- - - - -
TamásGáborZoltán
Elöljáróban nagyon
Elöljáróban nagyon örülök, hogy ez olyan fórum, közösség, ahol értelmesen szólnak hozzá egy olyan témához, amivel az az általános tapasztalatom, hogy sokan nem is méltatják válaszra, vagy ha igen, akkor dedósnak néznek. Na, de nem itt! (Eddig. :)) És örülök, hogy az eddig olvasott hozzászólásokban (úgy általában, nem csak ehhez a témához) nem láttam Youtube-ra jellemző fröcskölődést, csak nagyon minimális személyeskedést. De az még belefér ennyi hozzászólás között. :)
Köszönöm a nézőpontod bemutatását. De ne hidd azt, h szűk látókörű vagyok, mert sok álláspontot ismerek, ha nem is teljes mélységében. Épp ezért írtam, amit írtam e témában először! :)
Való igaz, hogy abban az értelemben nem hajszálpontos a rendszer, hogy mindig ugyanazon a változatlan pályán mozognak az elemei. Ebben félreérthetően fogalmaztam. Inkább talán úgy állja meg a helyét ez, hogy a rendszer működése tökéletes, azaz, ha a hatalmas világegyetem (és most nem csak a mi Naprendszerünkről van szó!!!) méreteihez képest egy elenyésző eleme kibillenne a jelenlegi pályájáról vagy egyensúlyából, akkor az egész világegyetem beborulna. Most nem tudok konkrét forrást idézni, de szakavatott szerző cikkében olvastam ezt, hogy mennyire hajszálon függ az univerzum egyensúlya.
Én a mi Naprendszerünket annyiban tekintem központinak, amennyire szerintem egészséges, ugyanis ha ebben élünk, akkor miért ne ezzel foglalkoznánk elsősorban.
"Szerencsés helyzetben vagyunk"
Hát, ez kissé felszínes értékelése a tényeknek. :)
Ugyanis annyira sok a "HA" ebben a dologban (pl. ha egy kicsivel közelebb lennénk a naphoz, megégnénk, egy kicsivel távolabb, akkor megfagynánk stb, stb, stb!!!), hogy az egy szemlélődő embernek feltűnne, és nem siklana át rajta, hogy "szerencsés"... De ez csak az én véleményem, azon azonban tényleg érdemes elgondolkozni és végiggondolni, hogy mennyi kritérium érvényesül a Földre, amely alkalmassá teszi az életre!
Nem vagyok matematikus, de valahol olvastam, hogy ennek az esélye, hogy ennyi minden egyszerre véletlenül így alakul, annak vmi irdatlanul kicsi! (talán 1:10a 40-enhez [egy aránylik a tíz a negyvenedikenhez])
(Hopp, most el kell mennem, de még folytatom! :))
Elolvastam értekezéseteket
Elolvastam értekezéseteket itt. Én is szeretem a káoszt, a rendet, a termodinamika második főtételét, Newton és Kepler törvényeit és az asztronómiát, Conway játékát amivel gyönyörű horgolt terítő mintákat terveztem, de amiket sose horgoltam meg. És szeretem a jó Istent. :-)
"...hajszálon függ az univerzum egyensúlya."
Erről futólag a közismert pillangó hatás jutott eszembe, miszerint egy pillangó parányi szárnycsapása valahol, hurrikánt eredményez később másvalahol. A Mandelbrot által megfigyelt káotikus viselkedés, ahol több, parányi eltérésű kezdeti állapotú, meghatározható dinamikus folyamatok széles eltérése jellemző azoknak későbbi állapotaikra.
De az egyensúly fogalma igen homályos és csalóka, hiszen erre részek rendezett eloszlását értheti egyvalaki, míg azok rendezetlen eloszlását értheti egy másvalaki.
A hajszálas kijelentés nekem kicsit úgy hangzik, mint a létet a nálunk egyszerűbben feldolgozó jó hívő rácsodálkozása a termtésre, demonstrálni nekünk Isten ngyságát: érrendszerünk ereinek összesített hossza hétezer kilométer! Ami elérne Ausztráliába meg vissza!
Na és? Akkor mi van? Ha hossza csak három méter lenne és csak az éjjeliszekrényig érne, akkor nem ugyanolyan csodálatos lenne, és nem felelne meg arra a célra amire az az érrendszer összhossz létre jött?
Az a hajszál így akár az egyik napkitörés egyik, meghatározott és idealizált mágneses erővonalának is megfelelhetne. Azzal, ha az az erővonal arrébb tolódik valami ok miatt, akkor az Univerzum egyensúlya borul fel?
Itt az a valami ok már eleve felborítja az elmélkedést, hiszen akkor az kell legyen a hatást okozó hajszál, és nem a mágneses erővonal eltolódás! Az ok és okozati láncolat egyetlen láncszemére találva így, a végtelenségig elmélkedhetnénk, lépésekben arról az eredeti, első hajszálról, ami fölborította vagy fölboríthatja a világ "egyensúlyát".
Egy rotyogó kondér babgulyásban a rotyogás, a forrongás, a fölgomolygó füstölt sonka és bab darabok, a felület szüntelen bugyogása, habzása, az az egyensúly, az a rend. Egy pályáján mozgó babszem nem tud egy hajszálnyival sem eltolódni, mert ott vízmolekula van, vagy parányi kalocsai őrölt paprika szemcse.
Mit tudhatunk az Univerzumról, hogy mi végre rotyog és forrong az, hasonlóan a gulyásunkhoz, és mi végre ez az örök változás benne az egyensúly?
Abban se tud elmozdulni semmi egy másik helyre, még egy hajszállal sem, hiszen minden ott van és oda mozdul a következő pillanatban, ahol lennie kell most és a következő pillanatban.
Mélységes és régi filozófiai kérdéseket merítettetek fel. :-)
Sejtettem, hogy reagálni fogsz, mi több, örülök neki. De hogy ne borzoljuk ezzel nagyon azoknak az idegeit, akik az offba is sikamlósnak, vagy túl bő lére eresztettnek tartják ezt a témát, nyitottam egy új fórumot neki:
OFF - Az Élet, a Világmindenség, meg Minden
Itt olvasható válaszom zseer hozzászólására.
- - - - -
TamásGáborZoltán
Ez? Sikamlós téma? No,
Ez? Sikamlós téma? No, jó, én teszek róla akkor, hogy sikamlós legyen. :-)
Rendben van, vannak, akik szeretik igazoltatni a személyét és cselekedetét minden kerékpár zárat utcán fűrészelő személynek. És amikor ők fűrészelnek kerékpár zárat, akkor ők is szeretnék, hogy őket is igazoltassa egy másik polgár.
Épp mék arra tennap, oszt mit látok! Egy nagy lyuk tátong a repedésektől elfehéredett kirakat üvegben. Gondolok, de kár, hogy elkéstem, mer úgy szerettem vóna én is megkérdezni a kalapácsos-pajszervasas fijataloktúl, hogy övék e a kirakat ablak, és hogy minden rendben van e.
Ha válaszuk akadozó lett volna, vagy esetleg elpirultak volna, akkor füllentést gyaníthattam volna. Lehet, hogy akkor nem az övéknek hittem vóna a gyémántokat meg a színes fémárut az ablakban. Erős társadalmi felelősségtudatombúl körül vettem volna őket amíg a rendőrség kiszáll. :-)))
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1256734/Motorbike-gang-strike-Qu...
Főzőrovat az offtopikban: Családos János csípős levesei.
Tennap usztam a Balcsiban,
Tennap usztam a Balcsiban, olyan melegem vót. Fincsi vót a Balcsi, vagy öt fok, a zannyát! Ki is gyüttem egy perc alatt, nem vagyok én kutyus, az mennyen a bedobát fáér! Meg a hattyuk usszanak csak, én még várok Áprilisig. Azér Március csak nem megy még. :D
Jézus, egy szegény bicajos, gondoltam magamban. Aztán a budai hídfő felé érve, ott látom, egy sérült, kiesett kerekű fiakker állt, két szomorú, lehajtott fejű lovacskával.
Hál' Istennek, nem bicajos volt az áldozat, és nem is látszott személyi sérülés, vagy legalábbis remélem, nem volt semmi olyasmi, csak kis anyagi kár.
Látod, több volt annál.
Látod, több volt annál. Két jármű nem foglalhatja el egyszerre ugyanazt a helyet a térből. Sajnos, ezt a fizikai törvényt nem tisztelik az ütközéseket előidéző vezetők. Nem tudnak vezetni.
A hajtó súlyosan
A hajtó súlyosan megsérült. :(
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Hát, de sajnálom.
Hát, de sajnálom. Tényleg, megtaláltam a hírekben. Egy autó ment bele hátulról. Vajon szabályos sebességgel rohant bele...? :-(
hun itt a rabic? azonnal
hun itt a rabic? azonnal idevele!
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."
Az úúúgy volt, hogy van
Az úúúgy volt, hogy van egy "Bebic ajánló - Tavaszi kirajzás", amire csináltam egy "Kibic ajánló - Tavaszi kirajzás"-t amire adamekp meglepett minket evvel. :-)
Amúgy 17.-én 0. hivatalos Kibic!
képződöm és dolgozom midnen hétvégén. bocsi. :-/
*CMS* RABIC
MK - KP
egész április
egész április telített.
képződöm és dolgozom midnen hétvégén. bocsi. :-/
*CMS* RABIC
MK - KP
Ez a duplázás már
Ez a duplázás már ösztönös, vagy csak beidegződés? :-)
Egyszer majd lesz kerbetekerés is, meg még kibic, meg lesz kitudjami is. Meg hétköznap, esetleg éjszaka. Tudni fogsz róla. :-)
Köszönöm.
*CMS* RABIC
MK - KP
A Margit-híd túl zsúfolt,
A Margit-híd túl zsúfolt, alig tudok én már ott a járdán biciklizni a sok gyalogostul! Otthagyom én a korlátnál a szamarat, mer más tervem van.
Szeretnék én a Margit-hídról bele ugrani a Dunába és úszkálni annak közepén, természetesen óvatosan vigyázva a hajó forgalomra, egészen le Ercsiig. Rég vótam Ercsibe.
Szabad ezt megtennem, vagy van valami hülye szabály ez ellen is? Ki fognak halászni a vizirendőrök, és meg fognak büntetni? Mér?! Kinek ártanék én a híd ugrásommal, óvatos, biztonságos Duna úszásommal? :D
Szerintem kimentenének,
Szerintem kimentenének, akár még a "forgalom aránytalanul nagy akadályoztatása" esetén is. Mert nem teheted meg, hogy veszélybe sodrod és tönkreteszed magad, kivéve ha azt valamilyen illegális drogok útján kívánod megejteni.
Hát, akkor nem marad más
Hát, akkor nem marad más ártalmatlan szabálysértés számomra, mint kalappal bemennem a római Szent Péter bazilikába, leülnöm ott, és elfogyasztanom egy jó, friss fokhagymás lángost.
Ha kitesznek engem onnan erőnek erejével ezért, akkor meg engedély nélküli rádióadással, természetesen a légi és mindenféle biztonságra veszélytelen hullámhosszokon, szeretném majd ezt az igazságtalanságot világgá kürtölni.
Az ártalmatlan illegális rádió adómat megostromló és az engem amiatt üldözni kezdő állam csapatokat aztán teljes biztonságban kezelt, magán nukleáris önvédelmi és elrettentő fegyvereimmel verném vissza.
Vérlázító, hogy a mindenkori hatalmak mindenféle ártalmatlan szabály- és törvénysértést tiltanak, és hogy üldözik és minden oldalról támadják ezek miatt a szabad embert. Az embernek mindig hátra meg körül kell néznie a lován, a szakálla mindig a vállán kell legyen! ;-)
Ja, láttam őket letakarva,
Ja, láttam őket letakarva, néha belső szerveikkel az aszfalton. De hát, ha senkinek kárt nem okoznak a nagy sebességükkel, akkor értelmetlen és felesleges a sebesség korlátozó szabályokat betartani. :-)
Azért vannak ott
Azért vannak ott olyanokról is fotók, akik megelégedtek volna a rabsággal, de más szabad emberek szabadsága kissé odébb ért véget (kb. az utastér felénél), mint ahogy az övék kezdődött volna.
Biciklis szemüveggel
Biciklis szemüveggel tekerni veszélyesebb, mint nélküle. Azt a hamis biztonságérzetet ülteti el az emberben, hogy egyetlen bogár sem mehet bele a szemébe. Pedig egy nagy szarvasbogár át tud törni a szemüvegen, és bele tud menni a szembe.
Ha szemüveg nélkül tekerünk, akkor nem tud belerepülni a szemünkbe, mert figyelünk arra, és látjuk és kikerüljük ha jön szembe velünk egy.
A kis bogarak, vagy sietek is kibővíteni, kis rovarok, ami nem mind bogár úgye, sokkal többen fordulnak elő, s amiket nem is látunk könnyen, azok meg úgyse olyan veszélyesek ha a szemünkbe repülnek néha.
Légy, darázs, áh... Puhatestűek, kicsinyek, szétloccsannak azok egy egészséges emberi szemgolyón. De különben is, mire való a szemhéj, ha nem arra, hogy pislogással ezeket kivédje? Tökéletes evolúció! Mit védőszemüveg...
Ez tehát egy okos kiegyezéses stratégia, ahol a kisebb valószínűségű de nagyobb következményű esemény kockázatát kiegyensúlyozzuk a nagyobb valószínűségű de kisebb következményű eseményével, ahogy szemüveg nélkül határozunk el biztonságosabban kerékpározni.
Ez tudomány! Ne kerékpározz kerékpáros szemüveggel! :D
_Ezt mondd el egy olyan
_Ezt mondd el egy olyan embernek is, mint pl én, aki ambuláns szemműtéten esett túl egy szembe került kis morzsától, ami történetesen mészalapú törmelék volt... A szaruhártyán egy rész szét"olvadt", a másik fele pedig a sok pislogástól és könnyeztéstől belette magát a hártyába... onnan kaparták ki, hogy ne terjedjen tovább a gyulladás... :) Heggesztőszemüveg, vagy -sisak, vagy akármi, de nem árt, ha védi vmi a szemedet... Meg hát megnézném én azt a manővert, amig megállsz kipislogni a szemedbe szabadult lódarazsat, vagy azt is menet közben elintézed? :)
(ui.: tekerés közben ugrott vhogy a szemembe az a pár szemcse "kosz"... :s )________________________________________________
***˙˙˙o˙˙˙***
***˙˙-=-˙˙***
***˙˙˙|˙˙˙***
... elo szovet a femvazon.
Wikipédia: szarkazmus,
Wikipédia: szarkazmus, paródia, groteszk, karikatúra. Adott kifejezések jobban utalnak a komment tartalmára. És az a tartalom nem a szemüveg.
:)
Az a szarvasbogár, ami
Az a szarvasbogár, ami átüti a bringás-szemüveget, az már a fejedet is leviszi alapból :)
Hollandiában nincs is
Hollandiában nincs is akkora szarvasbogár. Egy jó holland nem visel bringás-szemüveget. ;-)
Miért érzem szarkasztikus
Miért érzem szarkasztikus írásodat a bukósisak ellen harcolók karikatúrájának? Valszleg paranoiámból eredően.
Egyébként, ezen az alapon: ne lélegezzünk oxigént! Statisztikák tömege bizonyítja igazoltan, hogy valaki minél több oxigént szív be (x darab lélegzettel és átlagos oxigéntartalmú levegővel számolva), annál öregebb lesz. Szintén statisztikák bizonyítják, hogy akik nem lélegeznek be oxigént, nem öregszenek meg.
Ezennel láthatóan bizonyított tény, hogy az oxigén belélegzése öregedést és halált okoz.
Ökoteregetés 3 reloaded Az
Ökoteregetés 3 reloaded
Az Ökoteregetés egy nagy ingyenes ruha-cserebere a Gödör Klub előtti parkban, ahová elvihetjük a szekrény mélyén árválkodó megunt, kihízott, vagy sohasem bevált ruhadarabjainkat, hogy találjunk helyettük pár tényleg nekünk való darabot.
*Előgyűjtés: idén több alkalommal lehet leadni a már nem hordott darabokat; a szervezők leszámolják, és bilétát adnak érte:
2010.04.18-án 10:00-18:00,
2010.04.19-21. 12:00-20:00 és
2010.04.22-én, az Ökoteregetés napján 11:00-19:00 óráig a Gödörben.
*Kiállítás és Ökoteregetés: az előgyűjtésen leadott ruhákból álló szivárvány 22-én a koradélutáni órákban elkészül, válogatni cserébe a leadott darabokért pedig 16:00-tól 19:00 óráig lehet.
*Szabályok: Mindenki annyi ruhát vihet, amennyit hozott.
További információ:
http://www.facebook.com/pages/OkoTeregetes/162899184179?v=wall
A CM új
A CM új fejléce:
BRINGA
VÁLASZD A BRINGÁT!
Csak nekem csúszik le néha a tekintetem a nagy méretű kezdő "B"-ről a kisebb méretű alsó sorra, és így csak nekem ötlik a szemembe a valójában oda nem is írt "Baszd" szó? Anolexiás lehetek?! :-)
Szerintem csak velofil. - -
Szerintem csak velofil.
- - - - -
TamásGáborZoltán
:-) Na, és te is
:-)
Na, és te is próbáltál úgy odapillantani és azt meglátni?
Próbáltam és nem
Próbáltam és nem sikerült. :)
- - - - -
TamásGáborZoltán
Egyébként meg dixleszia. -
Egyébként meg dixleszia.
- - - - -
TamásGáborZoltán
diszlexia
diszlexia
Disc lesbia...? :-)
Disc lesbia...? :-)
Infra grand prix.
Infra grand prix.
Dájksz les: Ki a'?!
Dájksz les: Ki a'?!
Lóma a balátotok.
Lóma a balátotok.
Valaki segít? Hogy a
Valaki segít?
Hogy a bánatba lehet képet (avatart) cserélni itt???
Próbáltam profil szerkesztésnél:
1. tallózás - kép kijelölése - vált. mentése
nem sikerült
2. jelenlegi kép törlése - vált. mentése
a kép törlődött, majd amikor az új képet az 1. pontban írtak szerint feltöltöttem, erre megjelent megint a régi képem.
3. jelenlegi kép törlése - tallózás - vált mentése
nem jelent meg kép...
ennyire béna vagyok??
- Vágd egy kicsit kisebbre a képet, mint a meghatározott méret;
- Frissítsd a lapot!
A blogokhoz mostanság nem
A blogokhoz mostanság nem nagyon lehet képet feltölteni.
Lehet, hogy az avatar csere is ugyanazon hiba miatt nem megy.
Igen, ezt is
Igen, ezt is észrevettem.
Viszont, hogy a gép aludt rá egyet, ill. a CM szerver, most már az új képem van a fejem helyén. :)
Köszi azért!!!
Szép lett :D
A (drupal) szervernél be
A (drupal) szervernél be lehet kapcsolni az átmeneti tárolót (be van kapcsolva), így bizonyos oldalak nem lesznek minden megnézésnél újra létrehozva. Ezért van az is, hogy bejelentkezés nélkül másak a "friss" listák, mint bejelentkezve. Szóval avatarral is ez történhetett.
Én jobban aggódom amiatt,
Én jobban aggódom amiatt, hogy ilyen nyiltan jelölték meg a baj forrásának Izlandot. Csak remélni tudom, hogy hazánkban nem fog nőni ezért az izlandiellenes atrocitások száma, s ezt megelőzendő megerősítik az izlandiak által lakott településeink rendőri védelmét.
Pedig sokan gondolhatják,
Pedig sokan gondolhatják, hogy az izlandiak meg is érdemelnének egy jó verést. Ekkora füstöt csinálni...!
Ilyen harag hasonló lenne ahhoz, amit egy szerencsétlen színésznőnek kell kiállnia naponta. Egy alacsony homlokú (kromanyon) tévé sorozatban játszik egy undok szerepet.
Gyakori alkalommal szólnak hozzá rosszallón oda az utcán, hogy ő tegnap este milyen piszkosan viselkedett, meg hogy milyen egy komisz szuka ő, és így tovább a gyalázkodások.
De hát ő csak egy színész, védekezik. Ő nem az a képzeletbeli alak akit megszemélyesít a tévében.
Na, az izlandiakat is el kell kapni az utcán és jól megmondani nekik, hogy csináljanak már valamit, zárják le, dugaszolják be azt a vulkánt. Meg különben is, hogy engedhették meg első sorban, hogy az kitörhessen? :-)
Az izlandiak egyszerűen
Az izlandiak egyszerűen szemet hunytak felette, az izlandi hatóságok meg némán asszisztáltak hozzá. Most persze hátrálnának kifelé a dologból, de bezzeg amíg nem volt baj azzal a vulkánnal, milyen jó is volt hogy ott volt az nekik, mi?
Azok a fránya izlandiak
Azok a fránya izlandiak akkor talán így nézhetnek ki? Hát hogy lehet így kezelni azt a vulkánt? Most van nagy alkalom vulkanizálni lyukas bicikli gumikat, csak rá kell tekerni a meleg lávára.
http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/7597796/Sheep-pigs-arrive-at-z...
A cérnát Devlon-nak
A cérnát Devlon-nak hívják, röltexekben érdemes kérdezni, csatokat, szíjakat szintén, de ez utóbbiakkal vigyázni kell, mert nagyon gagyi minőséget adnak általában. Ugyanezeket (cérna, szíj, csat) bőrdíszműveseknél is kaphatsz, valamivel jobb minőségben. Szíjat, csatot hegymászófelszerelés boltokban (Tengerszem, Hegyisport, Mountex) is érdemes keresni - ott legalább minőségit kapsz. Esetleg érdemes megkeresni az Alto-t (altoalpin.hu), hátha segítenek.
Köszi!
Átadták az első olyan
Átadták az első olyan magyarországi kerékpársávot, ami a füvesített villamospályán közlekedő tehervillamos mellett halad.
Ja nem, bocs, ez Drezdában van.
akinek épp kéne egy
akinek épp kéne egy bontott, hibátlan LG Philips LP150X08 (TL)(A2) 15" TFT LCD kijelző laptophoz keressen kapcsolatfülön :)
Alig használt hátsó
Alig használt hátsó kerékpártartó kocsira, a szomszédnak nagyon fáj érte a szíve, de nem passzol a kocsijára. A kiírt ár alku tárgya.
http://thulearuhaz.hu/productsh/show/705
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
http://www.saatchi-gallery.co
http://www.saatchi-gallery.co.uk:80/blogon/mtvideobox.php?video_id=78
Odakünn 18,4 °C van, a
Odakünn 18,4 °C van, a cégnél zárva az összes ablak, és mennek a klímák.
Én meg ne legyek ideges???
Hol van Pesten (Budán)
Hol van Pesten (Budán) olyan kocsma, ami NEM közvetíti a foci vébét?
Tegnap a Jelenben, azelőtt meg a Csigában vesztettem el a hitemet. Még a Kőleves kertről is azt állították, hogy nyomják a szart.
Kertem, Gödör, Szimpla,
Kertem, Gödör, Szimpla, Sirály, Majorka?
ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, bandázs nélküli kormánnyal, fekete-narancs Bagaboo
A Kertemben nincs? Hurrá &
A Kertemben nincs? Hurrá & köszi!
A Szimplakertben sincs, és
A Szimplakertben sincs, és most hátul nyitva a kerthelység, ráadásul megy finom vízpermet.
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!
Csak azért írom le, nehogy
Csak azért írom le, nehogy más is megszívja, mint mi tegnap este: a Kertemben is nyomják a szart ezerrel.
Viszont a Pecsa előtti réten békesség-boldogság volt.
Nincs valakinek otthon egy
Nincs valakinek otthon egy felesleges SPD/taposó vagy SPD pedálja olcsón?
Flicka
Föltaláltam az automatikus
Föltaláltam az automatikus helyhatározó ragot:
-Honnan jöttél?
-Isztanbul.
Ilyet én is tudok: -Itt
Ilyet én is tudok:
-Itt van már a Józsi? Ez itt az ő Dácia.
-Idetehetem? Nem? Skoda?
Ejjó, a tied is!
Ejjó, a tied is! :-D
-Hol találkozzunk? -Az
-Hol találkozzunk?
-Az Oktogon.
Na jó, ha már a durva
Na jó, ha már a durva fárasztás megengedett:
Hogy készítesz teflont?
Fogsz egy muflont és letegezed.
hogy hívják a ventilátoron átrepült denevért?
Mindenevér.
Lengyel salakmotoros?
Miko Sodrocky
Magyar autószerelő?
Bekő Tóni
Wad
Szia kislány! Hogy hívnak?
Szia kislány! Hogy hívnak? Mi van a kosaradban? Hová mész?
-Esztergomba.
Wad
-Hova
-Hova rohansz?
-Laposelemér'.
-Nem a neved kérdeztem.
Meg:
-Hozzál hurkát, de ne véreset!
-Denevéreset?
Úgy nagyjából ezek.
-Lajos, te kergeted azt a
-Lajos, te kergeted azt a kutyát?
-Tekergeti a fene, meg akarom fogni.
-Mi van a kezedben?
-Nagyító.
-Nem azt kérdeztem, hogy kitől kaptad.
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
:) Zuhogó esőben kopognak
Zuhogó esőben kopognak az ajtón.
Nagymami kikérdez:
- Pistike, te ázol odakinn?
- Teázik a fene, be akarok jönni.
Munkács várán van egy lik,
Ott nézett ki Zrínyi Mik.
erdő szélén jó a kedv,
Ott lakik a barnamedv.
Sötét van itt, fiam Pável,
világítsunk zseblámpável.
Jaj de hideg ez a beton,
Felveszem a nagykabetom.
Józsinak buliban szállt bátorsága inába,
Így aztán farka ma nem került ...helyére.
Mit mond az ifjú leányzó az egyestés randi utáni reggelen?
Hej, pitymallik már, haj, anyám,
Hogy kerül e nyikhaj alám?
Wad
:-) Ez teljesen a saját
Ez teljesen a saját szerzeményem:
Fröccsen a sár, mindent beken, még a kocsist is a beken.
Humorod friss és fanyar,
Kinyír mint a hajtűkanyar.
Wad
Akkor te vagy Acosh?
Akkor te vagy Acosh? http://www.iszolda.hu/archiv/hulye_versek.html 98-06-16 5:30 PM
Nem, nem én vagyok. Viszont
Nem, nem én vagyok. Viszont sejtem, ki ő. Én mondtam neki. S micsoda fölfedezés tőled itt a nickje, amit nem ismertem.
Jó ruha a Lacoste,
Ha lemossuk róla a koszt.
Naaagy! :-) Kossuthos
Naaagy! :-)
Kossuthos változatokat találnék most ki. Állítólag Kossuth szótárból tanult angolul, s nem ismerte kiejtésüket a szavaknak, csak az írott formájukat, és azzal a hiányos ismerettel próbálkozott rímekkel.
Ni csak! Panzió Lacoste.
Vajon jó itt a koszt-e?
Et tu, Brute?
Zauber Flute!
Kossuthról meg csak a régi vicc jut eszembe:
-Szívtál már Kossuthot?
-Igen.
-S mit mondott utána?
Nem, nem, persze hogy jól
Nem, nem, persze hogy jól tudod. Én hülyéskedtem, mint a Peugeot-tal, Renault-tal, stb. :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Lacoste
Ez remek! :D Megpróbáltam
Ez remek! :D
Megpróbáltam én is valami hasonlót, de csak ez sikerült nekem, csetlőn-botlón:
-Szia te lány! Nagylány vagy, vagy kislány? Milyen Béla lett később aztán Kohn Béla? Hány óra van? Mi rímel a vázával? Mi a születési helyed?
-Kiskunfélegyháza.
Ehheee. :) Hogy mondanád
Ehheee. :)
Hogy mondanád máshogy azt hogy Szent István szelleme a folyó mellett?
...
Partivajkrém.
:S
Wad
Van a munkahelynél egy
Van a munkahelynél egy kerékfogós lakatoló gyász.
Az enyém mellett van benne egy agyváltós gép, az első kerekénél egy Krypto Minivel "rögzítve" a tárolóhoz. Mellette egy másik trekking, a hátsó kereknél egy spirállal "lezárva" Egy 15-ös kulcs segítségével 20 mp alatt bringára tehet szert az ember. Igaz a spirált elvágni még mindig gyorsabb.
No mindegy
Segítsééééég!!! Regiszt
Segítsééééég!!!
Regisztráltam a BAM.hu-n, de nem jött reg megerősítő email, nem tudtam aktiválni a reget! Tud vki segíteni?
nincs valakinek kölcsönbe
nincs valakinek kölcsönbe kerékpárszállító táskája? *CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ha jól tudom, zárva van a
Ha jól tudom, zárva van a margitszigeti Sportuszoda a lakosság számára valamilyen rendezvén miatt.
Tudja valaki, hogy meddig?
Az úszó EB miatt, az 15-ig
Az úszó EB miatt, az 15-ig fog tartani. Után ki tudja hogy lesz-e még karbantartás, nyári szünet...
akkor még 2 hétig nem
akkor még 2 hétig nem mehetek úszni :(
Nyitás augusztus
Nyitás augusztus 17-én
http://www.nusi.hu/
Köszi! Reggel gondoltam,
Köszi!
Reggel gondoltam, hogy elmegyek, de volt valami sejtésem...
2x
2x
Csak nálam késik fél
Csak nálam késik fél órát a szerver órája? 22:32-t ír ki 23:04-kor
A Legszebb Magyar Szó Ki
A Legszebb Magyar Szó
Ki angolul beszél, annak holt a magyar szó.
Nem tudja ő azt, mi a legszebb magyar szó.
A legszebb magyar szó, az a csöcs. Ó...!
Csöcs, csöcsöd, csöcseid... Ízlelgetve szánkon
E földi, érett, puha-telt részét a testnek,
Mi jelképez szerelmet, vágyat, életet adó anyát.
Tej-fehér, rózsás-bimbós, ruganyos-cumizható,
lágy-meleg táp-gumó. Összenő vele a szopó.
A csecsszopó, ki csecsemő, mert dédelgetőn
Nyer ily nevet ki anyacseccsel egy lett:
A csecsem ő!
S magyar paraszt babánk, este mosakvó,
A természet csodáival megáldott, mik nem
Angolul, nem latinul, nem svédül becézendő emlők,
Hanem gyönyörű-magyarul:
Ó! Csöcsöd, csöcseid, mily gyönyörűk,
S minő szép vagy te tőlük, te isteni nő!
Ha az öv becsatolva tartására utasító fényjelzés világít, akkor kicsatolhatjuk-e az övünket, fölállhatunk-e, és szedegethetjük-e motyónkat türelmetlenül sietve a fej fölötti csomagtartókból?
Vagy az a fényjelzés tényleg azt jelenti, hogy engedelmesen becsatolva kell tartanunk övünket és úgy ülnünk? A világ nem fekete-fehér, hanem szürke, tudtam ezt mostanában meg.
Csatoljuk ki hát öveinket toleránsan, látva és tudva a tilalmat, az utasítást, a kérést arra, és kezdjünk pakolászni? S duzzogjunk, ha intoleránsan és rendkívül udvariasan mégis azt kéri tőlünk a fekete-fehér világot ismerő idealista személyzet, hogy üljünk le és csatoljuk azt be megint addig, amíg a lámpa ég, ahogy arra minket már előzőleg kértek?
Repülőn egyébként badarság a biztonsági öv használata, a külső szemlélőben azt az érzetet keltheti, hogy a repülés valami veszélyes dolog.
"Repülőn egyébként
"Repülőn egyébként badarság a biztonsági öv használata, a külső szemlélőben azt az érzetet keltheti, hogy a repülés valami veszélyes dolog."
gyönyörű :D
Jó! :D Legutóbb érkeztem
Jó! :D
Legutóbb érkeztem Budapestre, és taxizni kellett még a gépnek, meg a dokkoló kapuval is problémák voltak és várni kellett néhány percet.
De már a sietők fölálltak és pakolásztak. Úgy kellett szegény légikísérőknek rájuk szólni és visszacsukogatniuk a tucatnyi szabálytalanul kinyitott csomagtartót.
Egy néprajzi múzeum kurátora ő,
E több diplomás, művelt magyar nő.
Szemüvege, s szoros, szigorú kontya,
Komoly küllemét egyáltalán nem rontja.
Ezért is kéri őt a vonzódó ember,
Hátha egy találkát tőle elnyer.
S hová is mennének egy Vasárnap reggel,
Ha nem egy képcsarnokba, ismertető füzettel!
Mázas és mázatlan népi csuprokat ismerő,
Ily közegben, mint vízben a hal az a nő!
S termeket tanulmányozón jár,
Mozgalmas csataképeknél hosszan áll.
Ám addig a rendes ember, mint besózott seggű kutyus,
Egyik aktképtől a másikig rohangál.
Mit neki Zrínyi meg Dózsa hatalmas vásznakon...
A meztelen nők bájai fogják meg őt nagyon.
S ily feltöltött, egészséges állapotban
Egy esti programról is álmodozik nyomban.
"Ó, pruszlikját mikor levetné szenvedéllyel,
S párnára omlana kibontott haja,
Titokzatossága, komoly aurája e nőnek
Nagy szerelmeskedésre ha lehullana..."
Mondja kedves, meghívhatom este még vacsorára?
De kutató, szúrós, szűk kék szeme mint villa!
"Ez egy perverz!" A gólya az elipszilon,
De az nem az a Goya. Maga műveletlen soviniszta!
Vacsorára? Hmmm... Én pedagógus is vagyok.
Talán jövő héten, a Pedagógus Szimpóziumra.
"Ezek után, ami ott ma történt, a múzeumba',
Még vacsorára is...? Na, azt már nem.
Vagy, még nem ma..."
...Vacsorára nem..., de... talán... egy kávéra...
Köszönöm! :-) Hát, nyár
Köszönöm! :-)
Hát, nyár van. Talán sok a kitakart hús...? :D
:DDD ________________________
:DDD
http://criticalmass.hu/comment/reply/13095/368766
bonnie
Tudom, ott voltam, jár
Tudom, ott voltam, jár nekem is felbujtói részesedés.
Pusztaszabolcs,
Pusztaszabolcs, vasútállomás. Ez nem is látszik elsőnek. Szürke, elhanyagolt épület látszik, amin nagy neon-fény: NYERŐGÉPEK. Csak aztán tűnik fel a kivilágítatlan, sokkal olcsóbb, kis Pusztaszabolcs felirat.
Építsetek vasutat, százat, ezeret! Aztán a málló állomásokat töltsék be nyerőgépek! S egy elszegényedett, dologtalan koldus nép nyomkodjon gombokat ott elszánt reménnyel. Szívja csak csikkjeit a sivár váróteremben, és küldje utolsó garasait, fillérjeit és krajcárjait át a nyerőgép résen a nemzetgazdagító államvasuti zéertének. :-(
És mindezek mellett meg
És mindezek mellett meg sírjunk, hogy bezárnak a jó öreg Restik az állomásépületekben.
.
IPG
fehér fixi, kék bagaboo
Majd egy svájci vagy
Majd egy svájci vagy holland látogató panaszkodni fog, hogy amikor megérkezett a furán takarított Intercity vonattal Nyerőgépekre, ebbe az érdekes faluba, akkor nem volt még egy büfé se nyitva annak az állomásán! De a falu nevét szép nagy neon mutatta! :-)
Ja, mondjuk az ocsmányság
Ja, mondjuk az ocsmányság az egy másik téma... Szerencsére azért a tornyokon (váltókezelői központokon) kint van az állomás neve, és azért ha nagyon nézik, azt látják meg előbb. :)
.
IPG
fehér fixi, kék bagaboo
Láttam már olyan romos,
Láttam már olyan romos, bedeszkázott tornyokon kopottas-rozsdás állomásneveket. Az automatizálás nem baj, csak hát a málló régi bakterház...
Itt nem akartam hinni a szememnek. "Nyerőgépek", nagy, szembetűnően központi, állandónak fölszerelt neonfelirattal, míg "Pusztaszabolcs", az óccsó, majdhogynem Obi betű matricákból.
Na, egy falunak vagy városnak a büszkesége, a vasútállomása, szép, mondhatom...
Az oszlop takarja éppen, nem találtam jobb képet:
http://www.vasutallomasok.hu/show.php?az=pszb&num=809
Ja, különben a
Ja, különben a kedvencem:
http://www.karpat-medence.hu/c.php?c=balatonfokajar-felso-vasutallomas
:-(((
Szabolcson még a mai napig
Szabolcson még a mai napig használatban van a torony, hála a jó öreg fényjelzős mechanikának.
Ahol ilyen rossz állapotú helyet láthatsz az Szabadbattyán, ott tényleg a mai napig be van deszkázva.
Pozitív példaként lehet felhozni Budaörs állomást, ahol helyi lakosok segítettek kicsinosítani az állomás területét. :)
.
IPG
fehér fixi, kék bagaboo
Eltűnt itt egy
Eltűnt itt egy kéztöréses blog. Talán azért, mert megkerült közben a Gepida? :-)))
Most komolyan. Ha moderátorok keze van benne, (törött? haha!), akkor a tárolt változatot se felejtsék el kitörölni. Legjobb akkor, ha írmagva se marad annak a többeket potenciálisan felzaklató szövegnek.
Lerúgásaink, képzelgéseinkben Schwartzeneggeres ökölcsapásaink, az egy vicces kategória. Pénzjutalom ajánlása sérülés eredményére viszont valóban kevesebbeknek lehet már vicces. Még ha kátrányban és tollban is látnánk mi örömmel minden tolvajt.
Szerintem nem szalonnaképes
Szerintem nem szalonnaképes tolvajok keze csontjáért aggodalomnak hangot adni.
Gyűlölöm a tolvajlást.
Gyűlölöm a tolvajlást. Mások olcsó vagy drága dolgainak ellopását. Kívánok is múló haragomban bélpuffadást meg hasonló, kínzó állapotokat a tolvajoknak, tetteikért.
A harag ilyen emberi reakció, és a meglopott Gepidás haragját sem vettem másnak, vagy igazán veszélyesnek. A valóban több értelmű és laza szöveg beküldését azonban hibásan egyvalaki máris bűncselekménynek értelmezte.
Azt tisztázandó, írtam be én is gondolataimat még este, de mára elpárolgott minden. Mondhatjuk, szerencsésen is, ha attól nagyobb a béke.
Szalonnaképes! Ma reggel sült szalonnát ettem a hentesnél, állva. Átélek élményeket. :-)
Képzeletbeli idézetek
Képzeletbeli idézetek személyiségek-től, rendre egyre fiatalabb életkoraikból:
"Egyszer egy az egy. Egyszer kettő kettő."
John von Neumann
"Gimme potty."
William Shakespeare
"Mammammammamm."
Sigmund Freud
"Oááá!"
Albert Einstein
"Basszus! Neked halvány gőzöd sincs a szülészetről, ami persze nem baj, csak akkor nem szabadna foglalkoznod vele. Most mit nyomogatsz, mit cibálsz? S hogy fogsz?! Le ne ejts! Ne paskold a hátamat! Amerikában téged eltiltanának. You're a cunt."
pata
:D
Blokkolt Blikk... Eszembe
Blokkolt Blikk...
Eszembe jut most erről a már akkor is blokkolt Blikk, a blokkolt Paris Match, meg még a blokkolt Burda is.
Szálloda igazgatóságok kiadott dolga volt, hogy ezeket az eldobott, otthagyott magazinokat a papírkosarakból, szemetes edényekből kivetessék, hogy azok ki ne kerülhessenek a szállodákból és úgy meg ne mérgezhessék a szocialista tudatú embereket.
Van egy szocialista
Van egy szocialista ügyvédem, hogyha esetleg valakinek kellene egy jó ügyvéd. Mert ez jó ügyvéd, jó állapotban van, tömött, és be is van jól naftalinozva. Zsugorított fejeket beszámítok. Ha az nincs, az se baj, csak jöjjön valaki, viheti ingyen, mert nincs helyem.
Kikerekedett szemmel kérdezte: miért ölted meg?
Mert kritizálta a szekrényem szagát.
Meg cikizte a bőrnacimat.
Meg cikizte a bőrnacimat.
Van a szén oxidok
Van a szén oxidok kibocsájtásának csökkentésére egy óriási ötletem. A repülőgépeket jobban meg kellene tömni emberekkel.
Nem jó a lábhelyet csökkenteni szűkre tervezett ülés méretezéssel. Ez ér trombózishoz vezethet. Ellenkezőleg, nyújtott lábak elősegítésére is, fiókos rendszerben kellene utaztatni a légi utasokat.
Ez olyan, mint a hullaházi hűtőfiók, amilyent a filmekben kihúz az asszisztens, hogy a rendőrfelügyelőnek azonosíthassa a tanú a hullát.
Itt azonban nem kell leplet leemelnie az arcról a légikísérőnek, legalábbis remélhetőleg nem, mert a fiókban helygazdaságosan fekvő utas (akkor még) nem hulla.
Az igen helygazdaságos elrendezés legalább kétszeresére növelhetné az utastér kapacitását, ha nem még háromszorosára is. A szomjazó utas szájába tölcsért helyezne a mosolygó légikísérő, és beleöntene egy kis Coca-Colát.
1) Ellopták. Láttatok valamit? Tudtok segíteni? Vagy csak együtt tudtok legalább érezni velem? Nem sírok, nem panaszkodok nektek annyira, hogy a terhetekre legyek azzal. Tudom, nem értek rá. Csak olyan jó lenne nem egyedül maradnom bajomban...
Mia f@sznak írod ezt ide? Mos mitakarsz tőlünk? Hogy keressük neked meg? Mérnem tettél rá U-lakatot te f@sz? Mosmár b@szhatod. Csak haggy minket békén, ez nem erre való, menny tea f@szba má innen.
2) Elütöttek. Láttatok valamit? Tudtok segíteni? Vagy csak együtt tudtok legalább érezni velem? Nem sírok, nem panaszkodok nektek annyira, hogy a terhetekre legyek azzal. Tudom, nem értek rá. Csak olyan jó lenne nem egyedül maradnom bajomban...
Részvétünk! Menj a kórházba, mert lehet, hogy csonttörésed van. Feltétlenül menj a rendőrségre is. Itt van a telefonszámunk, ha bármi kell. Milyen autó volt, hogy nézett ki a vezető? Ha kell, elmegyünk a bringádért, a táskádért, megőrizzük neked. Mindent megteszünk. Ezért vagyunk mi egy egymással törődő közösség!
De miért nem itt is:
Mia f@sznak írod ezt ide? Mos mitakarsz tőlünk? Hogy gyógyítsunk meg? Mérnem az orvosod gyógyít meg téged, te f@sz? Mosmár b@szhatod, eltörött a gerinced. Csak haggy minket békén, ez nem erre való, nem tucc mentőt hívni magad, meg terápiára járni, mit írogacc arról ide? Menny tea f@szba má innen, ez itt a CM, nem rokkant szolgálat meg lelkitámogatás. Nincsitten elég memória hely a szerveren. Te fizeted vazze?!
Igazából fogalmam sincs, hogy mikor érünk el végre arra a pontra, hogy a közúti balesetek vétlen áldozatanak is ugyanaz a megvetés és kiközösítés legyen az osztályrésze, mint a tolvajlás elszenvedőinek. Ha kimondottan csak az eset elpanaszolásáért merészelt beregisztrálni a világháló eme szakrális területére, akkor még plusz torkonfosás is jár neki, ez evidens.
Hiába, ez a közösség még nem érett meg erre, bár már látni itt-ott a helyes irányba mutató tendenciát.
Én remélem, hogy nem lesz
Én remélem, hogy nem lesz olyan pont, és hogy a meglopottak sem fognak majd egyszer ilyen barátságtalan szavakat kapni legalább, ha szimpátiát nem.
Harcias és hadviselő temperamentumú beírókat izgat arra mindig egy-egy ilyen panaszos blog, hogy ne maradjanak csöndben amikor megértő és vígasztaló, jó szavuk nincsen.
Sajnos, itt-ott machiavellikus vonásokat észleltem. A CM, a kritikus tömeg, a kritikus tömeg felépítését célozza, és annak lényege a nagy szám, és egy monomániás cél az a nagy szám, és ott az emberi vonatkozás elsikkad.
Kerékpárlopás? Mi köze annak a CM-hez, a mi nagy számunkhoz? Ülj bringára, menj vele gyalog-hídon, füvön, zebrán, pirosban, járdán, csak menjünk vele mindenhol nagy számban, az a mi győzelmünk, az a CM! :-(((
Értem, hogy mit mondasz, de azért lássuk be, szörnyen bosszantó, hogy Bélának ellopták a bicóját, amit gyakorlatilag sehogy nem védett, és dühében/bánatában beregisztrál ide, ír nekünk egy új blogot anélkül, hogy bármit is elolvasott volna, megadja az e-mail címét, meg hogy piros bicikliről van szó, és soha többet vissza se néz.
Szerintem ez egy teljesen nyitott közösség, de mint ilyen, nem véletlen utálja, ha ezzel visszaélnek.
Amúgy nem sokat olvasok autós blogokat, de olyat még nem láttam, hogy beregisztrált volna oda valaki, hogy beposztolja, ellopták a karalábé színű autóját, aki meglátja, az rángassa ki a sofőrt és rugdossa meg helyette is.
- - - - -
TamásGáborZoltán
Én is megértem az igazat,
Én is megértem az igazat, az igazságot, amit írtál. Ilyen egyszeri beregisztrálóknak is a legjobb eltűrőn és soha nem bántón rámutatni a jó gyakorlatias megoldásra, vagyis a rendes lakatolásra és védelemre.
A lakatolás GYIK blog igen jó, amire a szerzője és mások már többször is utaltak kommentár nélküli linkkel. Én magam többször bőszavúbban utaltam a tennivalókra és a károsultak olykor kellemetlen indulatait is megpróbáltam csillapítani jó szóval.
és arra kötelező válaszolni mindenkinek?
Most nem találtam jobb
Most nem találtam jobb helyet a következő kérdésnek, kérésnek, :
Van valakinek kölcsönbe egy zöld rendezői pólója? Mert tök szívesen rendeznék most az összel is, de a pólóm, részletezni nem kivánt okokból, nem áll rendelkezésre.
Szóval, ha valakinek van kölcsönbe egy XL-es, vagy attól nagyobb pólója,(mondjuk, mert idén nem rendez, vagy neki kettő is van...) azzal sokat segítene.
Előre is köszi
Üdv.
Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________
"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."
Krisztab kecses Twitter
Krisztab kecses Twitter képe Marie Cosindas egy művészi portréját juttatta eszembe egyből, és mindig mióta látom. Ez meg van egy könyvemben, de most rákeresve itt is megtaláltam:
http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://lh3.ggpht.com/_yYEVEWHc44A/...
http://www.exitmedia.net/prueba/eng/articulo.php?id=253
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Leültem sakkozni egy
Leültem sakkozni egy rendőr barátommal. Előtte megegyeztünk a szabályokban, amik le vannak írva egy könyvben. Ő is és én is ismertük a szabályokat.
Hát nem levette hamar egy parasztomat? Meg is orroltam ezért rá, mert hiszen ő egy rendőr. Megy tovább a játék, én meg megfogom, megemelem a huszárt, gondolkodok kicsit, aztán visszateszem. A bástyával lépek inkább.
Aszongya nekem a rendőr barátom, érintett bábu lép. Mér, kérdem tőle, nem szabad meggondolni magamat? Nem, mert az a szabály. De hát milyen hülye, elavult szabály az, teljesen ésszerűtlen, mert nem enged minket meggondolnunk magunkat.
No jó, játszunk tovább. A sötét mezejű futómmal olyan jól le tudnám verni a királynőjét, ami a nagy átlón ott az átellenes sarokban, világos mezőn áll. Meg is teszem. Micsinász?! Oda nem léphetsz.
Dehogyisnem. Nagyjából egy vonalban van, mit számít az az egy sakktábla kocka?
Ismered a szabályokat, nem kell neked magyaráznom. Ha nem tartod be őket, akkor megbüntetlek, elverlek sakkban úgy is, mondta nekem.
Na nekem ne mondja meg egy rendőr, ne fenyegessen, hogy megbüntet, ha nem tartok be egyezményes és jól ismert szabályokat! Mér? Mér annyi hülye szabály?! Hülye rendőr!
Rá borítottam a sakktáblát mérgemben, és elkerekeztem csengő nélkül a CM-re!
Ez most itt a Te
Ez most itt a Te duzzogófórumod? (Nem bántásból, meg nem is zavar, csak viccesnek találom. :) )
- - - - -
TamásGáborZoltán
Úgy látszik, hogy igen, az
Úgy látszik, hogy igen, az enyém. Ez tényleg vicces.
Csaknem olyan, mint egyedül utazni a BKV villamoson morgolódva, mire fölszáll végre valaki más is, mint te, és kérdezi:
Ez most itt a te duzzogó BKV villamosod?
Mosmá ketten vagyunk rajta, duzzogva nevessünk akkó, szívből! :D
Rendőr A legrettentőbb
Rendőr
A legrettentőbb szó amit valaha is hallottam:
Rendőr, rendőr, rendőr, rendőr.
A világ összes rettenetes hangzása egy szóban:
Rendőr, rendőr, rendőr, rendőr, rendőr, rendőr.
Rendőr! Épp most büntetett meg egy ember aki rendőr,
és hirtelen ez a szó már soha nem lesz a régi nekem.
Rendőr! Épp most vettem át a büntetést egy embertől aki rendőr,
és hirtelen rájöttem, hogy mily rettenetes lehet egy szó.
Rendőr, mondd ki hangosan, és a menny dörög.
Mondd ki halkan, és majd' elvisz a szörnyhalál,
Rendőr, elborzadva mondogatom: "Rendőr!"
Nincs véletlenül valakinek
Nincs véletlenül valakinek az ncore torrent oldalra meghívója? Nagyon megköszönném, ha tudna valaki szerezni! (kacsaj@gmail.com)
http://thereifixedit.failblog
http://thereifixedit.failblog.org/tag/bicycle/
Közeledik a hideg, szeles
Közeledik a hideg, szeles idő, a nátha és megfázások időszaka...
El akarja kerülni? A szervezet ellenálló-képességének javítására
az egyik legjobb módszer a szaunázás, emellett jótékony hatással van a bőrre is.
Itt a remek alkalom, hogy kedvező áron vásároljon wellness, fitness bérletet, mellyel szaunáinkat is igénybe veheti!
Szintén kedvezményes áron megvásárolható a squash éves bérlet is, ráadásul minden éves bérletre vonatkozik, hogy többen is igénybe vehetik. Fogjon össze barátaival, kollégaival és biztosítsák maguknak egész évre féláron a sportolási, lazítási lehetőséget!
Éves bérlet most féláron
Az éves fitness, wellness és squash bérletek október 31-ig féláron megvásárolhatók!
150 alkalmas, a vásárlás napjától számított 1 évig felhasználható bérleteinket most féláron vásárolhatják meg. Egy bérletet többen is használhatnak, így a kedvezményes árat többen is kihasználhatják!
Fitness bérlet 220.000 Ft helyett 111.000 Ft
Wellness bérlet 297.000 Ft helyett 148.500 Ft
Wellness + fitness bérlet 388.000 Ft helyett 194.000 Ft
Squash bérlet 540.000 Ft helyett 270.000 Ft
További wellness, fitness, squash bérlet ajánlatainkhoz kattintson ide
Az akció más kedvezményekkel össze nem vonható.
Éves bérlet vásárlási szándékát kérjük jelezze a Wellness recepción!
Reggel leelőzött egy feltételezhető ügyfelük a Honda Akkordjával. Kiszállt az ottóból, a pneumatika kinyitott a csomagtartót, majd be is zárta utána. Felment a csákó lifttel a harmadikra, hogy aztán ott növessze a seggét a nap maradék részében.
A szervezet ellenálló-képességének javítására RAGMEG!!!
Kitaláltam egy
Kitaláltam egy rövidítést a gyakori "Bocs, de ez..." szóösszetételhez: BDE. Ami folyékonyan olvasva "bide"-nek hangzana, amit viszont legkönnyebben úgy lehetne kimondani, hogy bidé.
Tehát, "Bocs, de ez..." = BDE = "bide" = bidé!
http://www.gepeszbolt.hu/images/store/Alfoldi/430959.jpg
Hatalmas ötletem az, hogy zongoratanár leszek. Egy kölönleges zongorán tanítanám növendékeimet, ami szintén az én saját találmányom, zongoratanítás céljára.
Tan-zongorám alapelve a kondícionáló villamos áramütés. Lényegében az eszköz egy villamosszéknek és egy zongorának a kombinációja. Módszer és eszköz tökéletes harmóniában egyesül, ha élhetek itt éppen egy zenei kifejezéssel.
A jó áram vezetés érdekében mezítelenre vetkőztetett játékost az egyik elektródához kapcsolódó fém zongoraszékre szíjazzuk. Lekopaszított fejére egy, a másik elektródával összekapcsolt fémsisakot helyezünk.
Most elindítjuk a metronómot és a tan-zongora automatikus gépi kapcsolórendszerét. Ez elvben lehet akár kezdetleges érintkezős forgó dobos, vagy modern elektronikus vezérlésű, ami nem igazán lényeges részlet. Garantált, hogy a növendék nem fogja érezni a különbséget.
A lényeges részlet a rendszer logikai felállítása. Minden billentyűn van egy jelzőfény, ami kigyullad arra az időtartamra, aminél le kell azt ütni és lenyomva tartani. Gyakorlati tűréssel, a játékos csak egy rövid pillanatot késlekedhet leütni vagy elengedni a billentyűt.
Ha késik, akkor egy oktató-nevelő kondícionáló áramütést szenved. Ezt elkerülendő, jó hát, ha figyel és tanul és csipkedi magát. Ha rossz billentyűt üt le vagyis rosszkor üt le egy billentyűt, vagy tovább tartja lenyomva míg a billentyű jelzőfénye ég, minden ilyen esetben áramütést szenved.
Az ismételt gyakorlások során a rendszert és annak szinkronban ketyegő metronómját fokozatosan föl lehet gyorsítani.
E tan-zongora kiváló eszköz lehetne járdán biciklizők kényszer-zongora oktatására. Például népszerű darab lehetne a Für Elise. Egy fél ország tudná játszani ezt, tökéletesen. A visszaesők pedig talán virtuóz mesteri szintre sajátítanák el még a The Finger Breaker-t is.
Esetleg gyorsétteremben praktikus lenne olyan szék, amin a leüléskor bekapcsolódik az ülésfűtés és fokozatosan emeli a hőmérsékletet, mondjuk 15 perc alatt elviselhetetlenre. Ez jelentősen csökkentené pl. a mekiben a foglalt székek arányát, sokkal kevesebben maradnának ülve trécselni ha már bezabáltak. Nem kéne a tálcával tanácstalanul téblábolni, ez meg pszichikailag jó reklám, növeli a forgalmat és a bevételt.
Wad
Nem rossz a te ötleted sem.
Nem rossz a te ötleted sem. :-)
Én kicsit hasonló, egyél-amennyit-csak-bírsz étteremláncra gondoltam korábban. Egy hosszú asztalhoz kell leülni egy padra. Mindkettő lényegében egy lassan, egymással szinkronban mozgó futószalag.
Minden új vendég a szélen kezd, ahol elé van téve a takarmány. A pad és előtte a táp lassan mozog oldalra, a másik vég felé. Ki-ki legjobb képessége szerint kell, hogy tömje magát, mert az idő szorít. A túlsó szélen ugyanis végül elkerülhetetlenül lecsúszik neki a segge, és a megmaradó étel is a moslékos edénybe esik.
Bedobod a zsetont, erre egy gépkar elkap, izomból kupánvág és megpörget hogy beszédülsz a tántorgáshoz, megfordít, kirázza az utolsó lyukas garasodat is a zsebedből, mejd lenyúl a torkodon hogy lehányd magad, és meglök hazafelé tökéletesen felkészítve.
Még nyereségesebb, ha a
Még nyereségesebb, ha a kajarendelésed után a pad végéig egy "kérem várjon" táblát mutat, majd kipenderít éhesen.
A kaja költsége megspórolva.
CCTV figyelők örömmel
CCTV figyelők örömmel vehetik a hírt, hogy fizetségért is űzhetik kedvtelésüket:
http://interneteyes.co.uk/
mire beírtam volna, hogy nem hirdetőfelület fél percre a nyitásra már el is tűnt a bejegyzés.
big up a modiknak.
Vajon az eső megőrjíti az
Vajon az eső megőrjíti az ottóvezetőket?
Reggel hárman dudáltak rám, pedig a szokásos stílusban mentem.
Zárlatossá válhatott a
Zárlatossá válhatott a dudájuk?
Mindenképpen a
Mindenképpen a beázástól. Lyuk a kasznin, plusz lyuk a fejen. :D
Igen, megvan, és imádom az
Igen, megvan, és imádom az olasz nyelvet. De carezza egy r, és carrozza rendesen kettő. :-)
Ez művészi, és én a szép autó formát is szeretem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pininfarina
Fölválthatta a legutóbbi
Fölválthatta a legutóbbi modell, a Mitsubishi Elkelt. De nekem márkanévben a Citroën Szara tetszik a legjobban.
Esetleg nagyanyám bora
Esetleg nagyanyám bora mellett a Volkswagen Bora? :)
A Ladának a
A Ladának a szamara?
Hyundai Getz? :) utóbb
Hyundai Getz? :)
utóbb itthon Get-re váltottak :))
Milyen gyártmányú ez a
Milyen gyártmányú ez a teherautó? Hindusz tán?
A szokásosnál jobban
A szokásosnál jobban megijedtek amikor két ablaktörlő-húzás közt eccercsak ott voltál.:)
Közeledhet a tél, mert reggel a sport uszodánál 80%-os volt az U lakattal zárt bringák aránya.
This article blows away of
This article blows away of one of std testing centers. They make you anxious, restless and unstable when you have opinion
A hírekben van az
A hírekben van az egyirányú oda-jegy a Marsra. Ki kit szeretne itt a CM-en jelölni erre a vissza nem térő alkalomra, mint ottragadó Mars-telepest? :-)))
Esetleg lelkesíthetőek lennének azzal, hogy a Mars homokja a nagy VAStartalomtól vörös....
Plusz mellé egy hamis info hogy odaát jobban fizet a MÉH.... már mennek is maguktól.
Az elméleti fizika
Az elméleti fizika legbonyolultabb problémáinak mélyebb tárgyalásába, titeket felvilágosítandó, én most itt nem megyek bele, mert meglincseltek.
Esetleg attól tartasz, hogy
Esetleg attól tartasz, hogy vki egy jobbhoroggal átsegít az eseményhorizonton? Vagy elküld egy fekete lukba (mennyapiccs...)
Ezt egy társunknak a
Ezt egy társunknak a sokadik hasonló beírása után írtam.
Ő a statisztikai elemzésekbe nem ment bele, pedig bizonyosan több hozzá értő statisztikus is van itt közöttünk.
Agy-ideg sebész társaink is lehetnek, akik nem mennek bele tudományuk mélyebb tárgyalásába itt, és ezt nem is mondják ilyen fellengzős pompa kedvelően, ahogyan én. ;-)))
Hol lehet ma -11.01-
Hol lehet ma -11.01- dohányt venni (Pesten)?
Ne dohányozz, mert sokkal
Ne dohányozz, mert sokkal egészségtelenebb mint gondolnád. Szeretném elindítani a "Füstmentes Kerékpárosok" mozgalmat.
"5 évesen fixivel skideltem, csak nem tudtam mi az."
Klassz, hogy tudod
Klassz, hogy tudod használni a "válasz" funkciót, már csak a válasz szemantikájával kellene tisztába jönni.
Bocs, jót akartam. "5
Bocs, jót akartam.
Semmi baj, csak lehagytad a
Semmi baj, csak lehagytad a smiley-t
:) "5 évesen fixivel
Rossz a hozzáállás és a
Rossz a hozzáállás és a prioritási sorrend. Én így fogalmaznák: dohányosok! Ha leszokni nem tudtok, legalább bringázzatok mint állat!
És tessék, máris előállt a dohányos bringás mint pozitív példa.
Foglalkoztani kezdett engem
Foglalkoztani kezdett engem a társadalomtudomány.
Megállapítottam, hogy minden társadalmi berendezkedésnek az alapja valamily tetszőlegesen kiválasztott emberi testrésznek a törvény szerint kötelező eltakarása vagy kitakarása a villamoson, vagy a törvény engedélye az egyén szabad választásához ott.
Ha veszünk két ilyen testrészt, például az arcot és a vulvát, akkor a kombinációk szerint pontosan kilenc eltérő társadalmi forma lehetséges.
Így például lehet ország, ahol mind az arc és a vulva eltakarása kötelező a villamoson.
Lehet viszont egy másik ország, ahol az arc eltakarása tilos, míg a vulváé kötelező a villamoson.
Egy harmadikban pedig pont fordítva, a vulva eltakarása lehet tilos, míg az arcé kötelező. Egy negyedikben meg talán semmi nem kötelező és nem is tilos. És így tovább.
Világos, hogy minden további tetszőlegesen megnevezett testrészzel háromszor több lehetőségre növekszenek a társadalmak lehetséges típusai.
A hozzá adott bal könyök eltakarása vagy kitakarása huszonhétre, míg a jobb fülcimpáé nyolcvanegyre emeli azt a számot.
Itt jön most a kérdés, hogy vajon ki milyen társadalmat szeretne a lehetséges nagyon sokból, vagyis mit szeretne kötelezővé tenni vagy megtiltani, hogy az emberek eltakarjanak a villamoson.
Végül, közlöm az én személyes véleményemet. Szerintem egyesegyedül a jobb fülcimpát kellene kötelezően eltakarni és tilos lenne azt kitárni a villamoson.
Miért? Mert nekem nagyon lenyúlik a jobb fülcimpám. Mindig szégyelltem, mindig ráfésültem a hajamat. És ezért ne legyen senki se szabadabb mint én! :DDD
Azért a vulvádat se hagyd
Azért a vulvádat se hagyd szabadon!
LOL! Beiktatlak a sok
LOL!
Beiktatlak a sok dimenziós társadalomtervező táblázatomba. Nézzük csak, Cseya ideális társadalma, villamoson nagylábujj... szabad?, köldök... szabad?, vulva... TILOS! :D
Ánuszrózsa meg a plajbász
Ánuszrózsa meg a plajbász is tilos.
Akkor is, ha be vannak azok
Akkor is, ha be vannak azok sűrűn nőve ősz szőrrel?
A betiltott testrészeket
A betiltott testrészeket én életkorhoz kötném. Bizonyos korhatárok közt nőknél én kifejezetten bizonyos testrészek eltakarását tiltanám.
A napokban fölbukkant az
A napokban fölbukkant az "egyre több" kifejezésnek a sugallt pontatlansága.
Ennek kapcsán elfilozofálgattam Sp1-gyel, hogy pontosan hogyan is mondanánk ezt mi, matematikusok.
A "monoton növekvő" és a "szigorúan monoton növekvő" leíró kifejezések kerültek elő. Emlékezve a régi iskolás felelésre, visszajött nekem a vicces meglátásom ezekről a fából vaskarika kifejezésekről.
Azok a bogaras matematikusok, akik már jóval mielőttünk elemeztek függvényeket, abban egyeztek meg, hogy ami monoton növekvő, az nem mindig az, hanem csak ami szigorúan monoton növekvő, az a monoton növekvő. Nekem ez mindig tréfás fog maradni.
Jól ismerve az okokat a megkülönböztethető függvény tulajdonságokra tartományaikban, én mégsem tudom mosoly nélkül elfogadni ezt a fura névadást.
Ez nekem olyan, mintha valamily megmagyarázott oknál fogva, az egyenlő sem igazán lenne egyenlő, hanem csak a komolyan egyenlő lenne az.
S aszerint a síma egyenlő nem lenne komolyan egyenlő, ugyanúgy, mint a monoton növekvő nem szigorúan monoton növekvő. :-)
Miért konvergens a
Miért konvergens a mozgólépcső?
Mert korlátos és monoton.
Ja, és az egyenesek. Van
Ja, és az egyenesek. Van belőlük az egyenes, meg a félegyenes. Az egyenesek halmazába téve, ott kell legyen tehát a félegyenes, hiszen az egyenes. De mégsem egyenes, mert csak fél.
Most akkor egyenes, vagy nem egyenes a félegyenes? ;-)
A magyar nyelv
A magyar nyelv finomságai.
1. az egyenes mint főnév. Ekkor a válasz: nem.
2. az egyenes mint melléknév. A válasz: igen.
3. az egyenes mint összetett szó: 1-en s, esetlen 1 n-es.
A helyes válasz ebben az esetben: mi a fax?
Mekkora tömeget vállalnak
Mekkora tömeget vállalnak el a biciklis futárok (vagy futár cégek)?
Előbb hívott volna a titkárnő egy motoros futárt, de a 6 kg körüli árúért már inkább autóst küldtek.
Néhány hete láttam a
Néhány hete láttam a Nyugatinál egy visziklis futárt (lehet hogy Hajti-Pajti?), az biztos vállal nagyobb csomagot is.
(6 kilót még én is elviszek, pedig nem vagyok futár :)
Kommentár nélkül.
Kommentár nélkül. :-)
Bocs, Feb, válasznak akartam de rossz helyre ment.
http://www.sutoipariegyesules.hu/index.php?option=com_joomgallery&func=w...
Egy nagyon fontos és komoly
Egy nagyon fontos és komoly kérdésem van. A tökéletes bűntényt tervezem. Talán egy biológus tudna nekem választ adni. De legjobb csak egyszerűen válaszolnia annak aki tud, és nem kérdezősködni kíváncsian.
Van a fingban DNS?
Nem vok biológus, de sok
Nem vok biológus, de sok CSI-t láttam. :)
Szerintem nincsen :) Meg sem próbálom kitalálni..
Ilyen még nem volt a
Ilyen még nem volt a tévében, a CSI-ban. :-)
Nem vagyok biológus, csak enyhe műkedvelő. Szerintem tuti nincs, mert az csak emésztési mellékgázokat tartalmaz, mint metán, stb.
De miért kérdezed? Csak nem finggal akarsz ölni? :)
Te kis kíváncsi! De azt
Te kis kíváncsi! De azt nem köthetem az orrodra. Ha kifecsegném, akkor az már nem lenne titok és nem lenne tökéletes bűntény. Finggal ölni? Annál rosszabb! :D
Na, most a technikai rész. Tisztán biológiai eredetéből én is tutira sejtem, de aztán mégsem. Mi van, ha lebegő szilárd részecskék benne, akár az emésztett anyagból, akár az emésztő organizmus testéből, azonosíthatók DNS alapján?
Ez összeomlasztaná a tökéletes bűntényt. Az igazságügyi tudomány megint leleplezné és utolérné az elkövetőt. Nekem abszolút biztosra kell mennem. :-)))
Sztem gáznyomás és kiáramlási sebesség kérdése. Mert egy olyan lufi ami már fáj, visz mindent magával ami nincs lebetonozva. Talán már ért pár embert (és gatyát) kellemetlen meglepetés, mennyire nem mindig tisztán gáznemű a szösszenet.
Véleményem szerint nem kell pánikolnod, a gatyában a féknyom-terület kifilterezi a szilárdtest-alkotórészek jelentős és nem elhanyagolható méretű részecskékből álló részét.
Esetleg gondban lehetsz, ha meztelen hátsóval készülsz a bűntényedre. De mivel további részleteket nem közöltél, ez a rész számomra (jótékony) homályba vész.
:D
Hej, Wadmalac, köszönöm a
Hej, Wadmalac, köszönöm a részletes válaszod.
No, végül elárulom mégis a fing lehetséges hasznosságát nektek. Azért teszem, mert ismerem magam és nem remélem hamar megírni minden ötletemre a novelláimat, meséimet.
A futurisztikus képzeletbeli történetem a biciklisek elnyomásáról és bebörtönzéséről szólt volna, valamikor a jövőben. Ezek az összetartó biciklisek azonban verhetetlenek, és nagy szervezéssel és kitartással tömegesen megszöknek börtönükből.
Hasonlóan a Nagy Szökés témájához, ők is egy sémát dolgoznak ki, ami azonban az ő esetükben nem alagút ásás. Hanem robbantásos kitörés a vár börtönfalai közül, ahol sínylődnek.
Honnan is szerezhetnek robbanóanyagot? Most vigyáznunk kell itt az Interneten, mert biztonsági szolgálatok éberen figyelnek minden ilyen technológia terjesztésére.
Hát cseppfolyós éghető gáz készítésével. A jól ellátott biciklis börtön lakosság meleg kádfürdőikben lefelé fordított befőttes üvegekben gyűjtik a biológiai gázt. Erre kötelez mindenkit a közösség, és mindenkinek ki kell vennie a részét babevéssel is.
A főnök szigorúan begyűjti minden nap mindenkitől a befőttes üveget, és meg kell felelni a hozam követelményeknek. Na most biomérnök meg vegyész mérnök meg fizikus biciklisek kidolgozták ott a több lépcsős biciklipumpás gázsűrítést és cseppfolyósítást. S mindenki rejteget egy nélkülözhetetlen biciklipumpát is.
A nagy napon, amikor kész a szükséges mennyiség, akkor egy iszonyatos detonációval dől ki a vártömlöcük vastag fala, és kitódul a szabadságát újra nyerő, elnyomhatatlan biciklis társadalom.
________
Triumph
.
.
Ez a minimalista off
Ez a minimalista off bejegyzés? ;))
----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Kerékpárral csak 10 perc
..
..
(No subject)
Fontos kérés! Ki tud
Fontos kérés!
Ki tud formatervezett villanykörtét csinálni?
Nekem petróleumlámpa láng-utánzatú égő kellene. A petróleumlámpámat szeretném hangulatos és biztonságos villany üzemű lámpává átalakítani.
Valami semleges sárga folyadék vagy átlátszó szilárd anyag lenne benne a petróleum utánzat.
A halvány égő nem szükséges, hogy pislákoljon, mint egy láng. Az már túl igényes lenne, nem is álmodom, hogy kapok olyant, vagy hogy lehetséges.
De jó lenne egy utánzat, amilyen az a réz kupak amiből rendesen a bél jön ki egy résen. Tud valaki ilyesmiről, vagy van tanácsa? Köszönöm! :-)
és ez tényleg úgy izzik
és ez tényleg úgy izzik mintha láng lobogna:
http://bolthely.hu/tungsram/id/00431_Gyertya_parazsfeny_lang_izzo_230V_3...
Nagyon kedves vagy és
Nagyon kedves vagy és köszönöm, de ezt ismerem, és nem igazán jó a célra.
Ilyenjeim vannak, és ezek valójában az úgynevezett neonos "glim" lámpák. A fényük túl vöröses, túl gyönge fény. Élethűbb gyertyautánzatú égők is léteznek ennél, amik meg túl kicsinyek.
De nem mondom azt, hogy ez a típus nem jó. Vannak is gyertyautánzatú, lecsöpögő viaszos kinézetű száraim amikbe terveztem őket, antik réz gyertyatartókba.
De most ez a dili rám jött az új petróleum lámpámmal, és ha ismered, annak a lángja olyan kissé széles, alacsony, viszonylag fényesebben lobogó-pislákoló láng.
Egy ilyen utánzatú izzót kellene valahogy szereznem vagy csinálnom, és bele dolgoznom alkalmas rézkupakos foglalatba, olyanba ami a petróleum lámpában van, az élethűség kedvéért.
Megértheted, hogy nem egyezhetek ki semmilyen gyengébb szükség megoldásban! Akkor már inkább fölkapcsolom a villanyt! És elmegyek falura, ha petróleumlámpa lángot akarok nézni. És az igazinak jó szaga és füstje is van. :-)))
kár, pedig megörültem
kár, pedig megörültem hogy ilyen én biza tudok :)
igazából csak most néztem utána milyen is a petróleum lámpa lángja (vagy csak elfelejtettem korábbról).
viszont ha a fordítottját tervezed egyszer akkor találtam neked ilyet:
izzó utánzatú gyertya
http://www.homevaganza.com/candle-holder-lamp/
Ne búsulj, hiszen jó
Ne búsulj, hiszen jó szándékkal segítettél. De nem egyszerű az eset. Ez a fordított körte-gyertya is jópofa ötletes dolog.
Még a végén ezekre a kis körtékre fanyalodok majd rá. Csak össze kellene kombinálni széltében kettőt-hármat, és valami matt fehér láng alakú búrát rájuk dolgozni:
http://www.google.com/images?hl=en&q=led+candle&wrapid=tlif1294073016906...
Keresgéltem és
Keresgéltem és rátaláltam sok szép antik és új, országonként változó stílusú lámpára, és közöttük erre a villamos petróleumlámpára.
Ennek a homályos cilinder üvege jól takarná az égőt és a foglalatot, és a problémám, hogy én nem akarom, hogy az látsszon, megoldódna.
De most vegyek egy ilyent, amikor van már nekem a régies, egyszerű? :-)
http://www.faiences-moustiers.com/fr/articles/lampe-a-petrole-electrique...
A BME Ch épületében anno
A BME Ch épületében anno még működött az üvegtechnika a laborok számára, nem tudom megszűnt-e de azt igen, hogy olyan desztilláló feltétet csináltak rutinosan, amit máshol nem...
Ennél jobbat nem tudok. Most pedig nyomok egy home-t és megnézem miről is szól ez a topik, ami annyiszor felbukkan, de "dezsavűm" van, lehet már ezt eljátszottam?
Beke Dávid
Köszi. Házilag is
Köszi. Házilag is gondoltam, gázlángnál csinálni egy kis láng-formájú üvegbúrát.
A BME Ch épületében mi higany vegyületbe tettük az aprópénzünket, amin egy szép ezüstös-fényesen csillogó higanyréteg vált ki.
Aztán ezt az "ezüst" pénzt tapogattuk, zsebre tettük, megint nézegettük. Az ember ujjához kicsit oda tapadt a higany, fénnyel szemben lehetett ezt az érdekes jelenséget vizsgálni.
Fogam már nincsen. :DDD
Épp most csodáltam meg a
Épp most csodáltam meg a részleges napfogyatkozást. Már ami a néha enyhén átlátszó felhőrétegen át látszott belőle. De így is igen látványos volt.
Vmi okos ember mondja meg
Vmi okos ember mondja meg nekem, hogyan tudok az 1.6GHz P4emen (384 MB RAM, GeforceMX440 64 MB) HD videókat nézni.
Olyan videolejátszó vagy video konverter SW kellene, ami a gép képességeihez butítja a felbontást, hogy ne egy akadozó, kínlódó, lefagyó borzalmat lássak. Sajnos vannak olyan videóim, amit nem tudok butább formátumban beszerezni, de szeretném élvezhető formában megnézni.
A kedvenc VLC Playerem meg a Media Player Classic is hátast dob ezektől, keresgéltem neten, de még nem találtam megoldást.
Ezzel a geppel kicsit
Ezzel a geppel kicsit gondban leszel, mert 1 ejszakat biztos eltolt a video kicsinyitesevel...
Az en modszerem (csak parancssorbol):
mencoder.exe -vf scale=640:360 -ovc xvid -xvidencopts pass=1:bitrate=1000 -oac copy regi_fajl.mkv -o uj_fajl.avi
majd
mencoder.exe -vf scale=640:360 -ovc xvid -xvidencopts pass=2:bitrate=1000 -oac copy regi_fajl.mkv -o uj_fajl.avi
Vicces modon linuxos megoldas (mplayer/mencoder nevu programmal), de windows-ra is portoltak. Letoltheto a http://oss.netfarm.it/mplayer-win32.php oldalrol (Download MPlayer/MEncoder svn rev 32735 - 12/28/2010 neven keresd.)
A reszletek:
- mencoder.exe: a program neve, kellhet a teljes eleresi ut is
- scale=640:360: 640x360-as felbontast szeretnek, ezt ki kell szamolni a keparanybol
- pass=1 vagy pass=2: Ket lepesben erdemes konvertalni, ha nezheto minoseget szeretnel.
- -oac copy: a hang savot masoljuk (altalaban a video miatt szaggat...)
- regi_fajl.mkv: a nagy felbontasu video (szinten kellhet a teljes eleresi ut)
- uj_fajl.avi: az uj, mar nezheto video (szinten kellhet a teljes eleresi ut)
Plusz lehetoseg:
Ha egy
-frames 300opciot is beleteszel az elejere, akkor csak az elso 5 percet konvertalja, ami probalgataskor hasznos.ui: Termeszetesen nem sertodok meg, ha talalsz egyszerubb modszert ;-)
Köszönöm az infót,
Köszönöm az infót, egyelőre semmilyen más módszert nem találtam, szal a tied a legegyszerűbb.
Ja, még lényeges kérdés:
Ja, még lényeges kérdés: milyen formátumokat tud kezelni? Merthogy most épp HD .mov videó a fő problémám. Gondolom az avi alap.
Kb. mindent... Amit leirtam,
Kb. mindent... Amit leirtam, azzal tetszoleges fajlbol (regi_fajl.mkv helyett regi_fajl.mov ugyanugy mukodik) xvid tipusu avi-ba konvertalsz.
Remek.
Remek. THX!
A koponyeg pont hu szerint
A koponyeg pont hu szerint ma -1 .. +2 °C várható, az időkép szerint meg már most +3°C van.
Azt ne legyek ideges?
Nincs ott vmi meleg
Nincs ott vmi meleg felvonulás? Az bezavarhat a klímába...
De lehet hogy az időjárás-jelentés nem számolt azzal hogy felkel a nap.
Mai csúcssztori. Épp
Mai csúcssztori. Épp gyalogos üzemmódban toltam át a zöld jelzésen a bringát a zebrán. Mikor a full pirosban áthajtó autóra, rádudált a zebrán nyeregben átkelő robogós pizzafutár.
----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc
Eszement kérdés. Saját
Eszement kérdés. Saját farkába harapó kígyó. Egyre többet nyel be. Ahogy a kör átmérője csökken, a kígyó előbb-utóbb több rétegben tartalmazza önmagát.
Szal, ahogy a kör rádiusza konvergál a nullához, a kígyóban egymásban lévő rétegeinek száma a végtelehez tart-e, plusz a végén eltűnik-e a kígyó anyagi világunkból?
Ezen felül, ha mindkét kérdésre igen a válasz, hogyan létezhet egy végtelen sok koncentrikus réteg kígyót tartalmazó keresztmetszetű tórusz nulla külső rádiusszal?
A válasz a pont
A válasz a pont tulajdonságából adódik. A pontnak nincs semmilyen irányú kiterjedése a térben. Nincs olyan, hogy két egymás mellett lévő és egymást érintő pont.
Ezért amikor az elméleti és szükségszerűen végtelen hosszúnak értelmezett kígyó végtelen számú csigavonal menetben befalja önmagát, akkor a kígyónak a belülre eső oldala a csigavonal központja felé közelít, annak minden befalt rétegével, egyszerre.
Mivel az elméleti kígyó testének falvastagsága zéró, így az egész belülre eső rész el fog tűnni a csigavonal központjában.
Most nem tudom még világosan látni azt, hogy a zérónál nagyobb, véges átmérőjű és valóban enyhén kúpos kígyó külső, a csigavonal központjától távolabb eső fala hogy viselkedik pont abban a pillanatban, hiszen a végtelen menetszám miatt az meg a végtelenbe kimenő másik, külső csigavonalnak rémlik.
S egy, a csigavonalra merőleges központi tengely körül, a tengely mentén mérhető dimenzióban is látszik tornyosulni egy minden határon túl növő testátmérőjű kígyó.
Ezért egyszerűsítem a magam számára. Az én kígyóm zéró testátmérőjű és nem kúpos. A kúpos kígyó nem az én problémám. Azt oldd meg te! :DDD
http://www.youtube.com/watch?
http://www.youtube.com/watch?v=-x6VhNCKw5Q
Ugrottam egy nagyot! Jól
Ugrottam egy nagyot! Jól hátrakaptam a fejemet. Szerencse, hogy még nem használok szívritmus szabályozót. :DDD
na, én is becsokiztam
na, én is becsokiztam tőle, szerintem az ilyen videók elé kötelező kellene hogy legyen valami figyelmeztetés. "A következő videóban hirtelen mozgás várható":)
Úgy látom, az áplódoló júzert kibaxta a jútyúb.
Eléggé, egyébként ez
Eléggé, egyébként ez volt az: http://www.youtube.com/watch?v=ynqLu1UDwYY
Huhh, kameraman tutira
Huhh, kameraman tutira pelenkát cserélt utána. :D
Na akkor kúpos
Na akkor kúpos szabványkígyó esetén (feltételezve hogy egy egy igen tágulékony bőrű kígyó, tehát nem pukkad ki a végtelen zabálástól, a végeredményünk egy olyan kígyó-tórusz, melynek a belső (lyuk) átmérője nulla, a tórusz külső átmérője és a forgástestet leíró körkeresztmetszete pedig véges, egymással lineáris összefüggést mutató méret (a kígyó kersztmetszeti átmérőjének kétszerese a tórusz átmérője).
Ha a kígyó éhgyomros "falvastagsága" ismert, és úgy veszem, hogy minden körbenyeléssel e falvastagság 2Xesével nő az átmérője, erre felírható egy függvény, melynek szélsőértéke megadja a tórusz külső átmérőjét.
Asszem meg van oldva.
Vegyük vizsgálatunk alá a
Vegyük vizsgálatunk alá a Balatont.
Hol rakhatja elkerítetlen vízre szabadon ott a vándor az ő kis csónakját? Hol szállhat megint partra vele szabadon, egy távolság megtétele után? Hol kötheti ki egy cölöphöz, vagy húzhatja félig fövényre járművét? Hol pihenhet meg ücsörögve, ehet, ihat ott az elkerítetlen közösségi parton, ahonnan aztán tovább folytatná vízi útját?
Vagy, szükséges a vándornak szocialista pártemberek egy forintért vásárolt yacht kikötőiben fizetnie sok forintot azért, hogy kellemetlen, mesterkélt, grandiózust megjátszó, kiépített, idegen környezetben kikösse egy órára szerény csónakját luxusnak tartott hajók között?
Csak kíváncsiság kedvéért is, most terveznék elvben egy "Magyar Tenger" partvonali csónakos, kisvitorlás sétakört.
Gondolom, ahány parti település, annyi önkormányzat. S annyi gondosság és előrelátó, természetes népet szolgálás kellene látsszon, közhasználatú sólyákkal, fövénnyel, egyszerű csónak stéggel. Mint ahogy az minden nem "Magyar" tengeren van.
Mindezt a nemzet leányainak és fiainak: az egész magyar népnek, és az országban minden vízi vándornak. A Blatonon, a "Magyar Tengeren".
A Balaton teljes kerületéből hány százalék az, ahol belépődíj-fizetés nélkül beledughatod az ujjad a vízbe?
Nagyon gennyes ez az egész
Nagyon gennyes ez az egész ügy. A lakosság le van nézve, alsórendűnek van tekintve. A nép az ő természeti értékétől meg van fosztva, és hozzáférhetése korlátozva van.
Egy kultúra romboló, barbár uralom látszik fölemészteni mindent, és kényében henyélni, szar-hegyének tetején.
Miért van az, hogy "csónakkikötő", "Balaton" képkereséssel nagy többségében csak régi nosztalgia képeket találunk, és alig van maiakról anyag?
Azért, mert alig, ha ugyan vannak még maiak. A barbárok ellehetetlenítették, kiirtották a szerény csónakot a Balatonról, mert az mindenki számára hozzáférhető lenne. És valószínűleg nem hozna pénzt. Ahogy a szar hekk se hoz úgyse. :-(
http://www.google.co.uk/images?um=1&hl=en&tbs=isch%3A1&sa=1&q=balaton+cs...
http://www.sailing.hu/cikkek/egyebek/technika/hajok_vizreteteli_lehetosege/
A tengerparttal rendelkező országok többségében a part beépítése, kisajátítása tilos, előírások vannak arra, hogy a partvonaltól minimum milyen távolságban lehet építkezni, területet elfoglalni és a szabad vízhez jutásnak meg kell maradnia.
A Balaton partjának gyarmatosítása már az előz rendszerben lejátszódott, a parti telkek felvásárlásának nem volt semmi törvényes akadálya. Ezt most már visszacsinálni borzalmas nehéz lenne, persze nem is igazán látok bármi ilyen irányú hajlandóságot a felelős szerveknél.
Személyi parthozjutási szabadságunk csak úgy lehetne visszaállítható, ha állambácsi elkezdené visszavásárolni a visszavehető parti telkeket, kempingterületeket stb.
Mivel ehhez államunknak semmilyen KÖZVETLEN anyagi érdeke nem fűződik (a közvetett előnyeihez hosszútávon kellene gondolkodni), nem tartom valószínűnek hogy ebben az ügyben bármi pozitív fejlemény történne.
Kilukadt a tavaszi-őszi
Kilukadt a tavaszi-őszi bőrkesztyűm a hüvelykujj alatt.
Van olyan szaki, aki ki tud egy kesztyűből egy szelvényt cserélni, vagy érdemes már most újat keresni.
Nekem is:) csak nekem a
Nekem is:) csak nekem a hüvelyk és a mutató közti hajlatban:S (bár öreg kesztyű és már bélés sincs benne:D)
FIGYELEM!
MORBID TÁRGYANYAG!
Csak elnéző humorérzékűeknek. :D
Az Az ostor és én című blogban merült fel a rossz billiárd játékosok és a billiárd golyókkal kilőtt szemeik esete. Egy érdekes valószínűség számítási probléma kínálkozik ezzel kapcsolatban. Nevezzük ezt el üvegszem-problémának.
Egy n>2 taglétszámú billiárd klub egyformán csapnivaló tagjai véletlenszerű párosításokkal mérkőznek meg egymás ellen.
A gyönge dákó-technikájuk miatt azonban minden mérkőzés alatt egy szerencsétlen baleset történik: az egyik kilövi a véletlenül felpattanó golyóval az ellenfele egyik szemét. Az is teljesen véletlenszerű, hogy éppen melyiküknek sikerül ennyire mujának lennie.
Ilyenkor az a játszma befejeződik. Azzal a sérült játékos, ha valódi szemét veszíti el, akkor üvegszemet kap annak helyébe. Azzal, ha nincs még két üvegszeme, akkor klub tag marad.
Ellenben ha az már a második üvegszeme, akkor klub tagsága megszűnik, hiszen játszani akkor már nem tud, és ráadásul veszélyes is. Amikor üvegszemet üt ki a golyó, akkor annak nincs különösebb következménye.
A kérdés az, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy a klub utolsó játékosa, aki kiüti megmaradó társának utolsó valódi szemét és úgy távozásra kényszeríti őt a klubból, két valódi szemmel rendelkezik még?
Érdekesnek látható mellék kérdések pedig, hogy függ e n-től ez a valószínűség, és ha egyáltalán igen, akkor hogyan függ?
Urnákkal és golyókkal modellezhetjük ezt a felállást. Egy újítást találtam ki ehhez: pálcikával összekapcsolt golyópárokat.
Legyen először n pálcikával összekapcsolt kék színű golyópár egy urnába helyezve, ezek jelképezvén a klub tagokat és szempárjaikat.
Az eljárás során mindig húzzunk vakon ki először egyet közülük, és az jelképezze a baleset okozóját. Ezt tegyük ideiglenesen félre. Aztán húzzunk ki egy másodikat, és az legyen az elszenvedő játékos. Vakon, lepel alatt, húzzuk le erről a pálcikáról az egyik golyót, ami pedig legyen a játékos kiütött szeme.
Ha az a pálcikáról lehúzott golyó fekete színű, akkor azt tegyük arra vissza, és a félretett golyópárral együtt mindent vissza az urnába.
Ha az egy kék színű, eredeti szemet jelentő golyó, és ha a párja is kék, akkor helyettesítsük feketével a pálcikán, és azzal tegyük vissza mind a négy, pálcikákon páronként tartott golyót az urnába.
Ha a másik golyó már fekete, akkor az a játékos végleg kikerül az urnából. Azt nem tesszük vissza, csak az először kihuzott golyópárt.
Az eljárás végén állapítsuk meg a megmaradó utolsó klubtag szempárjának milyenségét. Eléggé nagy számban ismételt kísérlet egy értékelhető arányt fog eredményezni a kék-kék és a kék-fekete golyópárok között a pálcikán.
Nekem csak az szúrja a
Nekem csak az szúrja a szemem h fekete golyóból viszonylag kevés van(ha jól tom akkor szettenként 1 db) bár végülis elhanyagolható:) csak 1 megjegyzés!!!:D (de sztem lehetne ezt csíkos és teli golyókkal játszani(ha jól tom így híják őket) mert akkor kevesebb zséből kijövünk:D és pl akkor a teli a normál szem a csíkos meg az üveg, bár persze elméleti síkon nem nagyon számít a zsé:D)
De aranyos ez a hozzászólásod! Egy teljesen új dimenzióba vitted ezt az egészet. Golyó - golyó. Billiárd golyó, szemgolyó, a statisztikus golyója, vagyis golyói, LOL! :DDD
Azt hiszem, belefáradnánk, ha tényleg valódi golyókat húzigálnánk ki urnákból. Egy értelmes n=5000 értéknél ez hosszú, nehéz műszak lenne.
Kevesebb zséből is kijön egy primitív MSExcel kalkulálás. Csak nekem ilyen hülyeségekre egyáltalán nincs időm! ;-)))
Lényeges pont, hogy csak
Lényeges pont, hogy csak akkor ér véget a játszma ha színes golyó száll el, az elszálló fehér golyó csak hiba, játék megy tovább.
Az asztalról elszálló golyó az esetek 80%-ában a fehér golyó.
Na ezt kalkuláljátok bele. Ezen az alapon vki 1 meccsben mindkét szemét elvesztheti, illetve mehet a játék addig míg valamelyik játékos totál meg nem vakul.
Mi a hozzánk legközelebbi
Mi a hozzánk legközelebbi csillag neve?
Nap? :D a Naprendszerhez
Nap? :D
a Naprendszerhez képest meg a Proxima Centauri.
Igen, a Nap. Ez
Igen, a Nap. Ez felnőtteknek is beugrató. :-)
Különben elgondolkoztam azon, hogy vajon mekkora legnagyobb szögnagyításban létezik kép bármelyik csillagról, a Napot kivéve, persze. És, hogy milyen részlet látszhat azon?
Mert piszok távoli ködökről meg mindenféléről vannak képek, de ahhoz arányosan kellene nagy látszólagos korongot mutató kép is a legközelebbi csillagokról, gondolná az ember.
Má' van fotó a Betelgeuse
Má' van fotó a Betelgeuse napfoltjairól.
Ez már eredmény, mert q messze van.
Mondjuk könnyítésként bazinagy, belefér a fél napredszerünk.
Igen? Koszi az infot, akkor
Igen? Koszi az infot, akkor majd rakeresek. Csak ugy eszembe jutott, es kivancsi lettem, mert erdekes.
Na ezt kapd
Na ezt kapd ki:
http://index.hu/tudomany/urkutatas/2011/02/08/az_europa_a_nasa_uj_celpon...
Miért nem meri kimondani senki: oxigén légkör minimális valószínűséggel jöhet létre növényi jellegű élet nélkül?
Szal ott a jég alatt valami van.
Arthur C. Clarke: Űrodisszeia
Ez a fazon jobb jós Nostradamusnál.
Köszi. A fazon
Köszi. A fazon munkásságát én is követtem régebben, bár kitaláció, fikció, nem annyira érdekes nekem, mint tények.
Rá találtam az Altair felületének képi megjelenítésére 2007-ből, ami mégsem tett bennem túl nagy benyomást.
Még várok az igazi, felületi részleteket is mutató fényképekre csillagokról, amilyeneket a Napról is készíthetünk. Csak kicsit közelebb kell menni hozzájuk, vagy nagyobb lencsét kell fölszerelni. :-)))
http://en.wikipedia.org/wiki/Altair
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_directly_imaged_stars
És, ja, engem a marsi csövek izgatnak. (De nem vagyok én is csak egy másik hibbant a sok közül!) :DDD
http://www.google.co.uk/images?hl=en&q=mars%20tubes&um=1&ie=UTF-8&source...
ha nem ragaszkodunk a ránk
ha nem ragaszkodunk a ránk erőltetett konvenciókhoz, akkor akár az is mondhatnánk, hogy a hozzánk legközelebbi csillag a hold... mert ugyan kinek van joga meghatározni az univerzumban, hogy mit nevezünk csillagnak, bolygónak vagy akár holdnak? Az ősrobbanás sem úgy volt, hogy jó akkor ez a darab bolygó lesz, ez meg csillag és te kis fütymürütty te hold leszel :) Én a holdra szavazok
Ezen eszmefuttatás alapján
Ezen eszmefuttatás alapján én a sörömre.
Ünneprontó leszek, de a
Ünneprontó leszek, de a neveket az ember találja ki, a természet nem nevez el semmit. Így osztjuk fel apró részekre a fejünkben a világot.
Bár, ha minden létező dologba bele lenne kódolva az igazi neve, akkor mégis működne név alapú mágia :)
Ez itt a mindenféle off
Ez itt a mindenféle off helye?! Remek! Én vagyok itt az újonc, a "kopasz" és sötöbö, de gondoltam megosztom veletek hogy ma nagyon csúnyán megraktuk :)
Nagyon zsír volt! A korai tavasz új erővel töltött fel :D
Üdvelet nektek!
Ragmeg minden hétköznap
Ragmeg minden hétköznap (is)!
Segítséget kérek. Kellene
Segítséget kérek.
Kellene annak az arckrémnek a receptje amit régen, a hatvanas-hetvenes években, helyben a budapesti kozmetikai szalonokban kevertek ki valamily recept szerint.
Ezt pattanások kigőzölése és kinyomkodása után kellett alkalmazni éjszakára egy hétig, és nagy tégelyben adták kezelés után a pattanásos bőrű tizenéveseknek, a kezelés részeként.
Fehéres-halványrózsaszínes, emlékezetben vizes alapúnak derengő, enyhén gipszes-darabos de nagyjából mégis síma, rászáradó típusú, igen jótékony, bőrt nyugtató, simító krém.
Ha valakinek az anyukája esetleg kozmetikus volt akkortájt, és tudja ennek az akkoriban elterjedt krémnek a receptjét, kérem, kérdezze őt meg, szerezze meg ezt tőle számomra.
Avagy bármilyen más segítő információt is megköszönök azért, hogy megtudhassam annak a készítési módját.
kérdezd meg a Julit (Frajt
kérdezd meg a Julit (Frajt Edit) a "Szomszédok" c. örökbecsűből, amely népünk tanítója és oktatója volt egy szebb korban. Különösen Taki bácsi és Lenke néni életvezetési tanácsai voltak nagyszerűek! :D
Meg fogom kérdezni,
Meg fogom kérdezni, köszönöm. Úgye a Madách színház érdemes művészei ők? Oda címzem majd akkor a levelem, az öltözőbe. És az Utasellátó körözöttes kifli receptjét is elkérem, ha már ennyi mindent tudnak. ;D
Optimalizálni kellene a
Optimalizálni kellene a tornyot, mint építményt. Sokféle torony van. Templom torony, víztorony, tűztorony, stb. Ez nem gazdaságos, minden külön célra tornyokat építeni.
Miért ne legyen kevesebb, de több rendeltetésű és összességében olcsóbban kivitelezett torony, amik egyenként lehetőleg mindenre jók?
Szóval, mik legyenek egy ilyen egybeépített többcélú toronynak a rendeltetései?
Templomtorony, vagyis harang és óratorony, galambdúc, továbbá minaret, kilátó, rádió és tévé antenna, celluláris telefon antenna, meteorológiai állomás, ólomsörét gyár, ingakíséreti tudományos állomás, katonai őrtorony, tűztorony, víztorony, világítótorony, nagyfeszültségű vezeték tartó torony, kémény, repülés irányító torony.
Egy csomó pénzt lehetne megspórolni a sokcélú tornyok építésével a rengeteg szétszórt tornyok helyett mindenféle csip-csup külön célra. Legyünk gazdaságosak!
________
Triumph
Egen. Én az
Egen. Én az időjárásjelentést tartom felesleges fényűzésnek bögyösmacával bemondatni. Mintha ahhoz valami különösebb spiritusz kellene, mint ami a belföldi hírekhez és a bulvárhoz szükségeltetik.
Az hogy a wc-papír kétoldalas, az csak ezután jön.
Fölbukkant éppen a
Fölbukkant éppen a közelmúltban már ez a maca téma. Én nem bánom, hogy ha a női tévé bemondók vonzók, de igazat adok abban, hogy ne legyenek ők üres front díszek a képernyőn.
A BBC-nél meg más hasonló csatornáknál valóban vannak is fiatal női időjárás bemondók, akik nem csak kellemes külleműek, hanem képzettek is a meteorológiában.
Az egyik ilyen volt Suzanne Charlton, akit ugyan talán nem szexbombának ünnepeltek általában a férfi nézők, mégis fiatal és szép és művelt időjárás leány volt, nagy hivatásos szakértelmével az időjárásról, mint meteorológus.
A kétoldalas WC papírra máris eszembe ötlött egy megoldás, hogyan lehetne azt a redundáns másik oldalát eliminálni. ;-)
A topológia területéről ismert Mőbiusz szalaggá kell formálni, és máris egy oldalú felületté, és úgy gazdaságossá válik. :D
________
Triumph
Le kellett cserélnem a
Le kellett cserélnem a túradzsekimet, amiben mindennap tekerni szoktam.
A réginek szétment a cipzárja, elvesztette a vízhatlanságát, van rajta pár eltüntethetetlen pecsét.
Van-e valami értelmes felhasználási módja szegények, vagy kuka? Ruhagyűjtő konténerbe asszem ilyet már nem illik rakni.
Idemásolom Shag_Beckur
Idemásolom Shag_Beckur bejegyzését, mielőtt újra kitörlöm:
Megkergült a Drupal, eltűnt a postom. Biztos a technika ördöge.
Szóval: aki hasonló cipőben jár:
"Régóta szerettem volna egy fali írótáblát, amire filccel lehet írni. Mindig is tetszettek és mostanában úgy éreztem, hogy hatékonyabbá is teheti a munkámat. Viszont az áruk elriasztott. Egy alap, nem is túl nagy tábla 30e Ft-tól indul. Igaz, az az én megoldásommal ellentétben mágneses is.
Tegnap gondoltam egyet, nosza, készítek magamnak egy ilyet. Karton doboz, ragasztó, szigszalag, A4-es papír és átlátszó műanyag bugyi. Kartont szétvágtam, két legnagyobb részt összeszigszalagoztam, kaptam egy elég nagy felületet. Erre ragasztó, majd két rétegben A4-es lapok, a fehér háttér miatt. Majd a bugyikat szétvágtam, kiterítettem, és a lapokra ragasztottam. Így lett egy kb. 120 x 90-es táblám.
Kb. 1000 Ft és 1 óra. Bár csúnya lett, de kicsit több barkácsérzékkel és több türelemmel szép végeredményt is ki lehet belőle hozni. A tábla marker nagyon szépen fog rajta, könnyen törölhető, teljesen jó. De csúnya.
Hazajött barátnőm, mondta, hogy ez nem maradhat (csúnya), de mi lenne, ha mondjuk üveg + fehér karton + keret megoldásban gondolkoznánk. Megtetszett az ötlet, gondoltam majd a napokban átugrom szomszéd településre az üvegeshez, rákérdezek, hogy mennyiért vállalnának egy ilyet (biztonsági fóliával). Szebb is és lehet turbózni később oldal LED világítással (éjszaka nem zavarom az alvásban).
Ma elmentünk IKEA-ba teljesen más okból. Viszont találtunk 70x100-as képkeretet. 6000 Ft-ért volt kiírva. Na, ennyiért az üveges se biztos, hogy megcsinálja, így kis unszolás után megvettem. Pénztárnál ért a meglepetés: 3.990 .-
Szóval most van egy szép képkeretem, szépen fog rajta a táblafilc, könnyen törölhető, teljesen jó. Mondjuk most még a szürke IKEA-s karton van benne, azt lehet, hogy lecserélem fehérre, meg ha oldalról éri a fény, akkor árnyékot vet az írás, de annyi baj legyen.
Még szoknom kell a rá való írást, esetleg vékonyabb filcet kell hozzá néznem, plusz talán állványt se ártana hozzá fabrikálnom, mert függőleges felületre elég csúnyán tudok csak írni - de egyelőre nagyon tetszik a dolog. Ha meg kevés lesz a felület, akkor veszek még egyet, és 8.000 Ft-ból van egy 140 x 100-as, vagy 70x200-as felületem. Kb. tizedannyiból.
Következő project az analóg iPad lesz a papírra skiccelés kiváltására. Ekkora képkeret az IKEA-ban 500 Ft, doboz cigi ára se. Máshol talán még olcsóbb."
http://hup.hu/node/102172
(Kommentek közt is sok a jó ötlet)szakszervezetbe
A köpönyeg szerint ma max
A köpönyeg szerint ma max 22 °C lesz, 0 mm eső, erős szél.
Ehhez képest szél nincs, viszont pár órája szép csendesen esik.
Gondolom ezeket nem teljesítménybérben fizetik.
"Oh, ezek a vidéki utak
"Oh, ezek a vidéki utak tudnak!"
(az eleje)
__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
\ ember, hanem két archetipus. /
Jogi felvilágosítás
Jogi felvilágosítás kéretik.
Hol és hogy lehet magánszemélynek betekintést nyernie valamely adott, magyarországi vendéglátó hely működési engedélyének feltételeibe?
Az önkormányzathoz kell fordulni? Indokolni kell az igényt ilyen betekintésre? Díjat kell ezért fizetni? Meg kell rendelni és várni kell, talán napokat?
Elvárásom szerint az ember besétál valamilyen hivatalba, vagy Internetes portálon át ér olyant el, és ingyen és egyből megtekinti a betáplált címen üzemelő hely tulajdonosainak nevét, a hely üzleti keretét.
Mondjuk, ez utóbbi lehet szeszes italok eladása helyben fogyasztásra, zenés szórakozás hajnali kettőig, utcai asztalok elhelyezése a járdán innentől odáig, meghatározott méretű területen, és hasonlók.
Megtudhatja tehát az érdeklődő magánszemély az engedéllyel ellátott vendéglátó helyről azt, hogy pontosan mire is szól annak az engedélye?
Óvatosak. Vigyáznak.
Óvatosak. Vigyáznak. Tisztességesek. Volt baleset? Nem. Hát akkor meg? Rugalmasság.
Világ óvatos, rugalmas vigyázói, közösüljetek! (egymással) :D
http://www.youtube.com/watch?v=X1bc9zCR0Y4
http://www.youtube.com/watch?v=QRje4FFoqJk
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=SKZyppq04Hs
http://www.youtube.com/watch?
http://www.youtube.com/watch?v=bJMytATaLXQ
Like a
Like a BUS!
http://youtu.be/IkTw7J-hGmg
Videó egy buszsofőrről, aki a menetrendet mindenáron tartani fogja.
vagy csak lendületben
vagy csak lendületben maradt, hogy ne ázzon be a motor
Da bus can swim!
Da bus can swim!
Huge Crane Lost His
Huge Crane Lost His Brakes
http://youtu.be/1hBiNo0p47I
Egy 'fékevesztett' daruskocsi.
Vicces, hogy már az
Vicces, hogy már az elejétől látszik, hogy a rönkökkel mit sem érnek el, továbbra sem próbálkoznak bármi mással.
Driving in Asia ||
Driving in Asia || TNL
http://youtu.be/9E4LDUe5K_4
Kiváló és tanulságos válogatás Ázsiai országokban történt balesetekről.
Annyira nem off:
Annyira nem off: Fixis-futáros-akciós. Szerintem.
http://www.youtube.com/watch?v=izWAGUTUtfg
Találós kérdés: Hogy
Találós kérdés:
Hogy lehet autópályán, két egymástól száz kilométerre lévő város között megállás nélkül úgy hajtani országúti biciklinket szabályosan, hogy az egyik városban fölülünk a bicajra, és két óra elmúltával, a másik városba érkezve, leszállunk arról?
En csak mersekelten
En csak mersekelten szabalytalan modot ismerek furgonnal es spaniferekkel... :-)
Langyos, de nincs spanifer.
Langyos, de nincs spanifer. A kerékpár szabadon mozog úgy, hogy kerekei gördülnek. :-)
Tehat kell valami modszer,
Tehat kell valami modszer, hogy 50-es atlagot tudjunk menni 2 oran keresztul szabadon gordulve, anelkul, hogy az autopalya aszfaltjat erintenenk, hmmm....
Ezt sajat erobol csak legellenallas nelkul tudom elkepzelni.
Időzóna?
Időzóna?
Bocsi, nem hogy hideg a
Bocsi, nem hogy hideg a tipped, de igazság szerint telitalálat is lehet, még ha nem is ez volt az én tervezett megoldásom. A tied is érvényes megoldás lehet valamilyen magyarázattal, amire nem gondoltam. Időutazás, meg hasonló fantasztikus dolog ugrott be mert figyelmetlen voltam. :-)
Jaja, Munkácsról
Jaja, Munkácsról Nyírbátorba például laza 26 km/h-s átlaggal meg lehet tenni azt a 104 km-t a két óra eltolódás miatt. :-)
__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
\ ember, hanem két archetipus. /
Görgőkön tekerve
Görgőkön tekerve furgonban?
OK, blajo, Hemü, feb,
OK, blajo, Hemü, feb, szabad a gazda.
Forró, kivéve Hemü tippjét, ami hideg. Az még túl fantasztikus a mai tudomány állása szerint. :-)
Igazából egy nagy belterű üres kamionra gondoltam, ami kerékpáros sportolók szállítására való, és aközben ez egyszerre edzőterem is, amiben körbe-körbe karikázhatnak. Nincs kihagyva még az a két óra sem amíg megérkeznek a verseny színhelyére, abba másik városba.
Aztán tovább fejlesztve az ötletet, futószalag jutott az eszembe, ami valóban egy kisebb furgonba is beszerelhető.
Ezeknek a járműveknek az engedélyeztetése arra, hogy ilyen edzés szabályos legyen menet közben, már egy még inkább képzeletbeli dolog. Ugyanis raktérben nem minden államban utazhat személy, és a rakományt is biztonságosan kell rögzíteni.
De ha föltesszük, hogy egy lakókocsiban vagy lakó buszban út közben is mozoghatnak, például járkálhatnak, főzhetnek személyek, akkor ilyen elméleti dolog megvalósítása nem kizárt.
Hat igy konnyu... :-) Biztos
Hat igy konnyu... :-)
Biztos vagy benne, hogy a lakokocsiban utkozben hivatalosan is szabad maszkalni/fozni autopalya temponal? (En konkretan az ujabb tavolsagi buszokon latok biztonsagi oveket, meg elvileg nem szabadna tobben utazni, mint ahany ulohely van...)
Igazából nem vagyok
Igazából nem vagyok biztos. De léteznek nagy lakóbuszok vagy legalábbis buszok amik nem olyan berendezésűek mint a normális utsszállító buszok. Asztal van bennük meg szék. Meg ágy. Meg mellékhelyiség.
Az utóbbi még rendes távolsági buszokon is van, és nem hiszem, hogy a fehér fajansz trónon ülve is be kellene csatolni egy biztonsági övet. :-)
De a dolog tényleg kérdéses, mármint hogy mit csinálhat az utas milyen célra rendeltetett és engedélyezett járműben menet közben az autópályán.
A Puruttya Magyarország Kft
A Puruttya Magyarország Kft bemutatja:
KÖKI – Vigyázz, ha jön a busz
A megújult KÖKI-buszpályaudvar a BKV szerint biztonságos, kényelmes, a helyszínen viszont azt látni, hogy a buszok között mászkálnak az emberek és por van.
Múlt kedd üzemkezdet óta minden elterelt buszjárat az új KÖKI-buszpályaudvarról indul, de körülötte még folyik az építkezés. A BKV azzal adta át a forgalomnak a területet, hogy az szerintük már biztonságos és a korábbinál kényelmesebb körülmények várják az utazókat. Nem egészen ezt tapasztaltuk.
Nehéz gyalogosan átjutni
Amikor ott jártunk, a KÖKI épülete előtt éppen nem működtek a jelzőlámpák, s bár akkor nem volt túl nagy forgalom, 4 sávon átkelni lámpa nélkül így sem volt a legegyszerűbb feladat. A BKV úgy hárított ezzel kapcsolatban, hogy mivel még tart az építkezés, a forgalomtechnikai eszközök (így a jelzőlámpák is) a beruházó kezelésében, üzemeltetésében vannak, minden ezzel kapcsolatos felelősség őket terheli.
A buszpályaudvaron meg azt láttuk, hogy (akár korábban az ideiglenes buszvégállomáson) az újonnan átadott épületben is összevissza mászkáltak az emberek a buszok között. Mintha a tervezésnél nem gondoltak volna arra, hogy gyalogosok is lesznek és valahol járniuk kell majd. Feltűnt az is, hogy zebra nincs, van viszont keresztben felfestett piros sáv, sárga „Vigyázz!” felirattal, és egy busz stilizált képével. Kérdés, kinek kell itt vigyáznia?
Kinek van elsőbbsége?
A BKV-tól erre is választ kaptunk. A táblával nem jelzett gyalogos „folyosón” a gyalogosoknak nincs elsőbbségük. Az élénkszínű felfestés pont arra szolgál, hogy mindenki jobban figyeljen az átkelésnél. Hogy ez mennyire biztonságos? A járművezetőket mindenesetre fényképes tájékoztató anyaggal készítették fel a végállomáson várható balesetveszélyes forgalmi szituációkra. A közlekedési cég szerint a sofőrök az utasok és a gyalogosok biztonságára egyaránt fokozottan figyelnek.
Folytatás a cikkben
Figyel az autós? Nem? Hát
Figyel az autós? Nem? Hát nem.
Baleset van? Nézzük meg alaposan!
http://auto.indavideo.hu/video/Baleset_van_Nezzuk_meg_alaposan
Pizzát akartunk rendelni a
Pizzát akartunk rendelni a párommal.
Mondok: rendeljünk a szomszéd sarokról, és elmegyek érte, így sem egy 2T robogó fog átpöfögni a városon.
A drágámnak ez nem tetszett...
Van olyan pizza szállító, aki bringával szállít ki?
Nemtom. Kéne indítani egy
Nemtom. Kéne indítani egy olyan üzletet. De én magam nem vagyok pizzás, és soha nem is rendeltem házhoz pizzát, se semmilyen más készételt. Talán valaki más csinál majd olyan bringás pizzást. :-)
13. kerületben a Béke tér
13. kerületben a Béke tér környékén láttam a minap egy bicajt lezárva, ami egy pizza-szállításhoz alkalmas méretű és kialakítású doboz volt felaplikálva, ott kéne keresgélni. Sajnos nem néztem meg, hogy pizzéria is tartozott-e a bicajhoz :D vagy csak valaki személyesen szereti így használni. Kerületen belül simán hordhatnák ki bicajjal szerintem is, én átszoknék tutira :)
Ha legközelebb látod,
Ha legközelebb látod, kérdezd már meg!
Vagy rakj rá egy cetlit, hogy írja meg neked, s oszd meg velünk!
Bringás
Bringás futárszolgálatoknak nincs pizzás részlege? :D
Nincs. Futárszolgálat nem
Nincs. Futárszolgálat nem szállíthat: étel, élőállat, személy stb. Jah, és tudod, HACCP, ÁNTSZ stb. előírások. (a képen látható doboz, szerintem sem megfelelő - úgy általában nem és akkor még az előírásokról nem is beszéltünk)
Milyen kép?
Milyen kép?
Uh, bocs, az nem itt volt...
Uh, bocs, az nem itt volt... kb. 3 éve, asszem hf tette fel, te is kommentáltál rá ;-) Ehun, ne! :) http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20080414/bringas-pizzafutar
Való igaz. Mentségemre
Való igaz. Mentségemre szolgáljon, hogy 3 év nagy idő.
Sajnos a doboz oldalán lévő feliratot nem tudom elolvasni.
Szeretek fejenállni
Szeretek fejenállni biciklizés közben. Nem tudjátok, hogy melyik a legjobb akrobata fejenálló párna? Tudjátok, az a belül kipárnázott félgömb amibe bele illeszkedik az ember feje a cirkuszban, a trapézon.
Én ezt a nyereg helyére szerelném föl, a nyeregcsőbe illeszkedő nyéllel. Remélem akad itt hozzám hasonló fejenállás rajongó, akik tudnának ajánlani legjobb, legpuhább márkákat.
Aztán mehetnénk fejen állva csoportosan is a forgalomba, úgy sötét este, síkos úton, például a nagykörtén! Mert mi szeretjük ezt a hobbit. :DDD
könnyebben megérthessétek.
Ne csevegjünk okoskodón
Ne csevegjünk okoskodón OFF-oló sületlenségeket már!
Az éttermek nem határozhatják meg saját maguknak a menüt. Azt az Állami Étteremfelülvizsgáló és Menütervező Főhivatal határozza meg nekik. Így egy étterem sem döntheti el magának, hogy bableves lesz füstölt csülökkel, vagy paprikás krumpli. Mert ez lesz mindig. Ezekre a hivatal kötelezi őket.
Ez a világon egységes, és egyetlen éttermes se alakíthatja üzleti profilját tetszése szerint, például rákra vagy articsókára vagy bármi másra. Kása lesz és kész.
Igaz, beismerhetjük végül, hogy a nagyobb éttermek, és a különböző világrészek különböző országainak éttermei meghatározhatják maguknak a menüt. De csak ezek! Annak ellenére, amit állítottunk éppen az imént, oly fölényesen és kioktatón!
Meg... talán a kisebbek is. A magán éttermek, persze, nem az államiak...
Érti?
könnyebben megérthessétek.
Nekem már régen gyanús
Nekem már régen gyanús volt hogy a kis kínai büfékben miért mindenhol ugyanazt a fajta 4-5 főételt lehet kapni :)