CC

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Stanci képe
Stanci
1 p, 2010-03-12 10:14

Sehol senki? Ennyire ismeretlen mindenki számára ez a márka?
Abban legalább segíthetnétek, hogy mire figyeljek oda a karbantartásnál, mit nézzek meg, mit cseréljek időszakonként, mit kenjek, olajozzak,zsírozzak stb.
Sajnos gyerkőcök mellett elég korlátozott az internetezési lehetőségem, így nincs időm keresgélni sem, azért hoztam létre ezt, hogy 1 kattintással olvassam az okosságokat :)
De ha nem, hát nem...

errorka képe
errorka
2 p, 2010-03-12 12:24

Gugli semmit nem dob ki erre. Kepek segitenenek, talan, de ha valamirol ennyire nincs info neten, akkor az nem is letezik :P

Van tobb szerelos topic is (szerelesek kisebbek, nagyobbak), fekek meg szanaszejjel vannak elemezve tarcsafek vs v fek, mech vs hidr. topicban.

Amugy ha azt sem tudod, mit kell zsirozni, hogy akarod szetszedni? :)

----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"

Stanci képe
Stanci
3 szo, 2010-03-13 18:57

Köszi.
Naná, hogy nem dob ki, azért raktam fel ide. A vázon annyi van, hogy osztrákok dizájnolták... nem ismerem a piacot, így nem tudom, hogy arrafelé mit gyártanak.
Volt időm egy kicsit tekerni vele.
A bicó maga a tökély, az első váltón kell állítani majd, mivel egy hangyabokányit zörög, de (a régi gépemen SIS váltó volt) ha egy picit tovább nyomom a kart a zörgés megszűnik, így valszeg egy kis utánállítás megoldja a dolgot.

Viszont! Abban segíthetnétek, hogy van egy RST márkájú teleszkóp benne (konkrét típusát nem tudom) de hasonlít a rst tura tnl-re, lock out-os, szóval hogy és mit lehet rajta állítani.
Igen, arra rájöttem, hogy a villa jobb oldalán a Lock van, de a bal oldalán, mi az a + és - jel.

stp1 képe
stp1
4 szo, 2010-03-13 19:11

azzal állítod a rugózás keménységét.
+ keményebb
- puhább

a váz meg több mint valószínű, hogy egy felmatricázott taiwani tömeggyártmány, ami önmagában nem baj és a mai bringák talán 80 vagy nagyobb %-áról elmondható.

Stanci képe
Stanci
5 szo, 2010-03-13 23:52

valóban azt más sikerült kibogarászni, hogy taiwani a váz

Stanci képe
Stanci
6 v, 2010-03-14 19:46

Egy utolsó segítséget kérnék... Deore LX-hez

Az első váltónál (ha a legkisebb fogaskerék-külső gyűrű állásban van) a láncterelő külső részéhez ér hozzá a lánc (a pedál felőli részéhez...v.hogy írjam), ha a váltókart tovább nyomom, akkor van pontosan középen a lánc.
mit és hogyan kell beállítani, hogy pont középen állva is maradjon (tudom, elég hülyén fogalmaztam meg, de nem vagyok szerelő :) )

stp1 képe
stp1
7 v, 2010-03-14 20:37

van egy L-low meg egy H-high csavar minden első és hátsóváltón.
azzal tudod belőni a helyzetét, ha jól értem neked az első váltón kell a H csavaron állítani.
(plusz az első hónap után érdemes a bowdeneket is utánhúzni, addigra nyúlnak állandóra a használat során)