Mi a pálya a Millenárison?

Hallo!

Elképzeltem magamnak, hogy majd jól körbetekerem a Balatont április 24-én a szervezett túrán és hozzá képzeltem, hogy kicsit felszívom magam addigra a téli tesptedtségből. Azt is elképzeltem, hogy majd jól kigurulok a millenárisra, ahol tudok majd menni sok kört, csak magamra meg a tempóra meg az izzadtságra figyelni. Ennek kapcsán a következő kérdések merültek fel bennem:

1. Nyitva van-e már a milli, van-e még rajta jégpálya?

2. A honlapon olvastam, h igazolt versenyzők bármikor felmehetnek, áll-e még, hogy a licensz kiváltása után simán be lehet lépni a Vuelta-RABIChoz, hogy szabadon garázdálkodhassak?

3. Milyen feltételeknek kell megfelelnie a bicónak? Régi versenybicó fixinek átalakítva klipsszel, elsőfékkel, lehet-e, hogy ezzel is felengednek?

Egyelőre ennyi, várom az okosabbak válaszait!

z

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
alcedo képe
alcedo
1 k, 2010-03-16 02:45

A harmadikra reagálva: a pályánál pont a pályaváz a lényeges, hogy a lejtőre merőlegesen (szintvonalasan) állva/haladva a pedálod ne érjen le (magasabban legyen). Egy outival -legyen az akár fixi- leginkább a pálya alsó, vízszintes részén mehetsz, ami nem probléma, amíg egyedül vagy a pályán.

Ogel képe
Ogel
2 k, 2010-03-16 04:03

köszönöm, a hajtókar emlékeim szerin 165-ös, de egyébként sem gondolom, h magasra szeretnék merészkedni.

Vitéz képe
Vitéz
3 k, 2010-03-16 09:50

A jégpálya nincs nyitva, és a csík fölé csak pályavázzal szabad menni.
Tavaly ha jól tudom Bonnie-t lehetett megkeresni liszenszügyileg.

wackor képe
wackor
4 k, 2010-03-16 11:36

Vitez mondja jol, de csak majdnem. ha atalakitott orszagutival mesz, akkor hiaba van 165os karod, attol meg siman le fog erni a kanyarban, akar csak az elso piros csik fole mesz. a felso kek csik fole meg kizart hogy menjel. meg minek is? ;) ha palya vazad van, akkor akar hosszabb hajtokarral is feljebb mehetsz. a lenyeg ahhoz, hogy tekerjel korbe-korbe neked nincs szukseged felmenni sehova. alul viszont siman elkorozhetsz akarmilyen bringaval. persze elvileg feked sem lehetne, amivel felmesz...

| Budapest Hardcourt Bike Polo |

Vitéz képe
Vitéz
5 k, 2010-03-16 13:05

wackor jól mondja, de csak majdnem :-)
172,5-ös karral outi vázzal borítottam már a Millin párszor, ezért úgy gondolom, hogy csak attól függ, hogy leér-e a pedálod, hogy mekkora pedálfordulatszámmal mész.

A pályavázak alacsony fordulatszámnál sem érnek le, és ha outi vázzal nagy sebességgel mész, akkor szintén megúszhatod a karistot.

saját tapasztalatból mondom, ha nincs így, akkor lehet hogy pályavázam van? :D:D

-ogre- képe
-ogre-
6 k, 2010-03-16 18:14

jól mondod, de csak majdnem :D
a fordulatszámnak semmi köze direktben, hogy leér-e a cucc, vagy sem. a sebesség a lényeg. ha valaki 39/16on megy 80as rpm-mel, vagy 52/16on, az nem mindegy, de nem attól fogsz leérni, 80at tekersz, vagy 90et.

az jogos, hogy nagy sebességnél tkp mindegy, hogy mennyire mély a vázad, mert a fizika segít, bedönt rendesen, meg felvisz a teknő tetejére, ha annyira jó vagy. :)

portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker

Kicsi.fixi képe
Kicsi.fixi
7 k, 2010-03-16 15:25

A millenáris honlapján fent van milyen feltételeknek kell megfelelnie a bringádnak, ha jól emlékszem 23cm középcsapágy magasság 170es hajtókar és 8 cm széles 2cm magas pedálméret a legalacsonyabb megengedett.
---------------
Futár wannabe

Itt lenne az ideje hogy másokis elfogadják hogy én a forgalom részeg vagyok.

-ogre- képe
-ogre-
8 k, 2010-03-16 18:22

a pedál magassága mit rejt? mihez képest 2cm?

portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker

zsoltee képe
zsoltee
9 k, 2010-03-16 18:41

Ha a technikai feltételeket megvitattátok, akkor majd meséljétek el a jogi és a gyakorlati szitut is plz!

Még mindig csak motoros liszensszel lehet garázdálkodni, vagy már azzal sem? Van élet a Millin? Tervek idénre?

Zsoltee

gyurigyerek képe
gyurigyerek
10 k, 2010-03-16 21:12

" * A középcsapágyház tengelyének függőleges helyzete a földtől mérve – ez az érték ne legyen 27 cm alatt.
* A kerékpáron található hajtókar hossza – ne haladja meg a 170 millimétert.
* A pedál kialakítása – a hajtókar belső felületétől mért szélessége ne haladja meg a 8,5 centimétert, illetve legnagyobb szerkezeti vastagsága a 2,5 centimétert.

Amennyiben a fenti paraméterek maradéktalanul teljesülnek (ez valójában teljesen független attól, hogy milyen kerékpárral állunk szemben, hiszen akár egy országúti kerékpárnak is lehet 27,5 centiméteres csapágymagassága, ami 170-es hajtókarral és megfelelő pedállal kombinálva alkalmassá teszi a pályahasználatra), abban az esetben a kerékpárral biztonságosan lehet közlekedni a pályafelület teljes egészén."

zsoltee képe
zsoltee
11 sze, 2010-03-17 01:31

én empirikus módon mértem ezt annak idején...
amikor senki se volt a közelben, akkor elkezdtem fokozatosan kísérletezni, és kiderült, hogy kompatibilis az országútim a Millivel :)

persze ezt ne vegye senki biztatásnak, felbujtásnak, vagy akárminek :D de lehet ezt józan ésszel és akkor egy pedálkarcolással megúszható a kísérlet ;)

Zsoltee

Sápa-tag képe
Sápa-tag
12 k, 2010-03-16 23:13

Aszta. Ezek szerint még az outiból fabrikált fixim is teljesíti a minimumot. Simán felmászhatnék rá a teknő tetejére - ha mernék. :)

-----
atysh

Vitéz képe
Vitéz
13 sze, 2010-03-17 01:07

igen, néztem is, hogy milyen szép magas a kcsházad :-)