Hallo!
Elképzeltem magamnak, hogy majd jól körbetekerem a Balatont április 24-én a szervezett túrán és hozzá képzeltem, hogy kicsit felszívom magam addigra a téli tesptedtségből. Azt is elképzeltem, hogy majd jól kigurulok a millenárisra, ahol tudok majd menni sok kört, csak magamra meg a tempóra meg az izzadtságra figyelni. Ennek kapcsán a következő kérdések merültek fel bennem:
1. Nyitva van-e már a milli, van-e még rajta jégpálya?
2. A honlapon olvastam, h igazolt versenyzők bármikor felmehetnek, áll-e még, hogy a licensz kiváltása után simán be lehet lépni a Vuelta-RABIChoz, hogy szabadon garázdálkodhassak?
3. Milyen feltételeknek kell megfelelnie a bicónak? Régi versenybicó fixinek átalakítva klipsszel, elsőfékkel, lehet-e, hogy ezzel is felengednek?
Egyelőre ennyi, várom az okosabbak válaszait!
z

A harmadikra reagálva: a pályánál pont a pályaváz a lényeges, hogy a lejtőre merőlegesen (szintvonalasan) állva/haladva a pedálod ne érjen le (magasabban legyen). Egy outival -legyen az akár fixi- leginkább a pálya alsó, vízszintes részén mehetsz, ami nem probléma, amíg egyedül vagy a pályán.
köszönöm, a hajtókar emlékeim szerin 165-ös, de egyébként sem gondolom, h magasra szeretnék merészkedni.
A jégpálya nincs nyitva, és a csík fölé csak pályavázzal szabad menni.
Tavaly ha jól tudom Bonnie-t lehetett megkeresni liszenszügyileg.
Vitez mondja jol, de csak majdnem. ha atalakitott orszagutival mesz, akkor hiaba van 165os karod, attol meg siman le fog erni a kanyarban, akar csak az elso piros csik fole mesz. a felso kek csik fole meg kizart hogy menjel. meg minek is? ;) ha palya vazad van, akkor akar hosszabb hajtokarral is feljebb mehetsz. a lenyeg ahhoz, hogy tekerjel korbe-korbe neked nincs szukseged felmenni sehova. alul viszont siman elkorozhetsz akarmilyen bringaval. persze elvileg feked sem lehetne, amivel felmesz...
| Budapest Hardcourt Bike Polo |
wackor jól mondja, de csak majdnem :-)
172,5-ös karral outi vázzal borítottam már a Millin párszor, ezért úgy gondolom, hogy csak attól függ, hogy leér-e a pedálod, hogy mekkora pedálfordulatszámmal mész.
A pályavázak alacsony fordulatszámnál sem érnek le, és ha outi vázzal nagy sebességgel mész, akkor szintén megúszhatod a karistot.
saját tapasztalatból mondom, ha nincs így, akkor lehet hogy pályavázam van? :D:D
a fordulatszámnak semmi köze direktben, hogy leér-e a cucc, vagy sem. a sebesség a lényeg. ha valaki 39/16on megy 80as rpm-mel, vagy 52/16on, az nem mindegy, de nem attól fogsz leérni, 80at tekersz, vagy 90et.
az jogos, hogy nagy sebességnél tkp mindegy, hogy mennyire mély a vázad, mert a fizika segít, bedönt rendesen, meg felvisz a teknő tetejére, ha annyira jó vagy. :)
portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker
A millenáris honlapján fent van milyen feltételeknek kell megfelelnie a bringádnak, ha jól emlékszem 23cm középcsapágy magasság 170es hajtókar és 8 cm széles 2cm magas pedálméret a legalacsonyabb megengedett.
---------------
Futár wannabe
Itt lenne az ideje hogy másokis elfogadják hogy én a forgalom részeg vagyok.
a pedál magassága mit rejt? mihez képest 2cm?
portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker
Ha a technikai feltételeket megvitattátok, akkor majd meséljétek el a jogi és a gyakorlati szitut is plz!
Még mindig csak motoros liszensszel lehet garázdálkodni, vagy már azzal sem? Van élet a Millin? Tervek idénre?
Zsoltee
" * A középcsapágyház tengelyének függőleges helyzete a földtől mérve – ez az érték ne legyen 27 cm alatt.
* A kerékpáron található hajtókar hossza – ne haladja meg a 170 millimétert.
* A pedál kialakítása – a hajtókar belső felületétől mért szélessége ne haladja meg a 8,5 centimétert, illetve legnagyobb szerkezeti vastagsága a 2,5 centimétert.
Amennyiben a fenti paraméterek maradéktalanul teljesülnek (ez valójában teljesen független attól, hogy milyen kerékpárral állunk szemben, hiszen akár egy országúti kerékpárnak is lehet 27,5 centiméteres csapágymagassága, ami 170-es hajtókarral és megfelelő pedállal kombinálva alkalmassá teszi a pályahasználatra), abban az esetben a kerékpárral biztonságosan lehet közlekedni a pályafelület teljes egészén."
én empirikus módon mértem ezt annak idején...
amikor senki se volt a közelben, akkor elkezdtem fokozatosan kísérletezni, és kiderült, hogy kompatibilis az országútim a Millivel :)
persze ezt ne vegye senki biztatásnak, felbujtásnak, vagy akárminek :D de lehet ezt józan ésszel és akkor egy pedálkarcolással megúszható a kísérlet ;)
Zsoltee
Aszta. Ezek szerint még az outiból fabrikált fixim is teljesíti a minimumot. Simán felmászhatnék rá a teknő tetejére - ha mernék. :)
-----
atysh
igen, néztem is, hogy milyen szép magas a kcsházad :-)