Csak pozitívan :) II.

Itt az eredeti indító szöveg polimertől:

"Az jutott eszembe egy álmatlan éjszakán, hogy elég sok kellemetlenségről olvashatunk, még itt, a CM-en is. Gondolok itt azokra a dolgokra, hogy már megint leszorítottak, beszóltak, elestem, ellopták a biciklimet, EMPAMO-ék felhúztak, és még sorolhatnám. Persze tudom, rengeteg okosság, jó tanács hangzik el a hozzászólásokban; no de nem volna jobb vidám dolgokat kommentálni, olvasni, írni? (És azt is tudom, hogy van egy Autósok dicsőségfala című dolog is.)

Úgyhogy ezennel megnyitottam egy helyet, ahova BÁRMIFÉLE jó dologról írhattok.
A cél: egy (remélhetőleg) csak pozitív történetekről, gondolatokról, tervekről szóló fórum létrehozása.
Nem cél: kritizálás, kötekedés, rossz hírek közlése... értitek Ti, na :)

Nem csak közlekedéssel kapcsolatos pozitív élményekre gondolok, hanem bármi, ami összefügg a biciklizéssel (akár eltérő, de nagyszerű dolgokat is írjatok nyugodtan - megszületett a kisfiam, megházasodtam, stb:) Csak hogy pár példát írjak: holnap lesz meg az új biciklim; egy kedves ember segített belsőt cserélni; sikerült az első skid-em; első lettem az alleycat-en; részem volt egy kellemes túrában; és még sok-sok ilyesmi. Szóval jöhetnek a közérdekű dolgok, de a legszemélyesebbek is. Rövid vagy hosszú - nem számít.

Írjatok, hogy mosolyt csaljatok egymás arcára; lehet hogy a Ti hozzászólásaitokat olvasgatva fog rájönni valaki (a több száz látogató közül), hogy nem is olyan rossz dolog ez a biciklizés :)"

Jó látni, hogy ez a fórum kedvelt a köreinkben, így lassan szükség lett a következőre, álljon hát itt! :)

Maradjon meg jószokásunk, írjunk pozitívat, s lehet sign-up-olni, de csak érvényes hozzászólással. :)

Az első "Csak pozitívan :)" fórum

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
zseer képe
zseer
1 sze, 2010-05-05 00:49

Legyen friss tartalom is:

jelenleg 294 hozzászólás van ennek az elődjében, tehát azért a sok negatív mellett tudunk írni sok pozitívat is! :)

Nekem személy szerint ez az egyik kedvenc fórumom, igyekszem is írni bele jó dolgokat.

Most például azt, hogy ma megint biciklivel ment a menyasszonyom az egyetemre, és remélhetőleg egy hónap múlva elkezdem neki felújítani a padláson talált outit.

Ez azt is jelenti, hogy egy hónap múlva túl leszek már az államvizsgán!
Hja, már csak egy ZH, és 2 vizsga van addig, meg be kell gyorsan fejezni a diplomamunkámat.

What would people think, when they hear that I'm a Jesus Freak?

tgz képe
tgz
2 sze, 2010-05-05 08:02

percite!
- - - - -
TamásGáborZoltán

zseer képe
zseer
3 sze, 2010-05-05 14:02

Hmm?
Lezártam a dőltet, az oldal nem lett dőltbetűs...
Vagy az a baj, hogy idéztem az indítót?

stp1 képe
stp1
4 sze, 2010-05-05 14:06

az első lesz. és valamiért mégis dőlt maradt.

zseer képe
zseer
5 sze, 2010-05-05 14:17

Nálam nem dőlt. De akkor megnézem mit tehetek! :)

zseer képe
zseer
6 sze, 2010-05-05 14:19

Na, most jobb lett?
Remélem. Ha most sem, akkor passzolom.

tgz képe
tgz
7 sze, 2010-05-05 19:47

Most király :)

- - - - -
TamásGáborZoltán

Frajti képe
Frajti
8 sze, 2010-05-05 10:16

Tegnap a Dohány utcán vitt utam, körútnál lámpás a kereszteződés ugyebár. Végre zöldre vált, a túloldalon valami csökkent értelmi képességű srác elindult, de látta, hogy jövök (mögöttem autók szintén), visszalépett, majd közölte: "persze, nektek van elsőbbségetek". Csak röhögni tudtam. :D

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

Oleever07 képe
Oleever07
9 sze, 2010-05-05 21:05

Ma jól elbánt velem az egek ura a szép fekete felhőivel. Eleinte még élveztem a kis záporocskát 5-kor, de aztán fél óra múlva egy kicsit neki kezdett esni. Aztán fél 7 előtt jött az igazi zivatar. Na akkor meg jól bőrig áztam, esőkabátot otthon hagytam: a bicajom, táskám jó sáros lett, a gatyám jól átázott. De ennek ellenére élvezetes nap volt az esőben, miközben Gáspár Laci számának refrénjét dúdolgattam. :D (1:00-től)
----
Fábián Olivér from Pesterzsébet, aki immáron 1 éve CM-tag! :-) YEAH!!! :D
Járgányom: egy ALPHA monti tele CM-matricákkal.
Jellegzetességem: egy Kappa táska, amin egy kitűzőkből kirakott CM felirat van. :D

IPG képe
IPG
10 cs, 2010-05-06 12:17

Szerintem nem volt nagy para az eső, bár a kamásli hiányzott.

.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo

Oleever07 képe
Oleever07
11 cs, 2010-05-06 15:44

szerintem sem, inkább a villámok ijesztgettek. :D
----
Jellegzetességem: egy Kappa táska, amin egy kitűzőkből kirakott CM felirat van. :D

peet képe
peet
12 sze, 2010-05-05 23:33

A Podmaniczkyn 30 fölötti tempónál a semmiből szaladt ki elém egy gyerek, aki a túloldalon lévő buszhoz futott.

Fogásváltás a fékekhez (épp szűken fogtam a kost), kikerülési manőver esélytelen..

Ahogy továbblépett előlem, a hátul lévő lábán lévő cipő sarkát találtam el. Visszanyertem az uralmat a szitáló kormány fölött + Ő sem esett el.

Ez határozottan pozitív.

--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon

zseer képe
zseer
13 cs, 2010-05-06 00:29

Az igen!
Én városban majdnem kizárólag a fékkarra támaszkodva megyek, hogy ha kell, akkor azonnal tudjak (legalább kismértékben) fékezni. (Ez talán montis örökség, ott megszoktam, hogy egyből ott a fék.)
Lejtőn fogok át a lenti részre, erősebb fékezés és kisebb légellenállás miatt. Ja, meg szembe szélben. :)
Ha meg tök nyugisan megyek, azaz nem haladósan, akkor fogom fent a kormányt, ami a legmagasabb testtartást biztosítja.
De 87%-ban a fékkart fogom.

Egyszer régebben épp menet közben variáltam valamit a hátizsákommal, elengedett kormánnyal, felülve a nyeregben. Erre kiszaladt elém egy kutya... Hát, ő volt a gyorsabb, úgy megijedt, hogy mire leértem vna a fékekhez, már vissazugrott a járdára. :)

polimer képe
polimer
14 cs, 2010-05-06 13:09

nekem hasonló volt. szentendre - fenn pismányban a hegyen. jövök lefelé elég gyorsan, szembe egy autó, elmegyünk egymás mellett, semmi gond vele. viszont ahogy elment az autó, egy fekete macska akart átszaladni az úton, pont előttem. fékezni kezdtem, ami szinte semmit nem ért, viszont hála a macska páratlan reflexeinek, stb. 10-15 cm-re az első kerekem előtt visszafordult. ja, és fekete volt... :D

....................................................
én inkább szimplán csak bringázok

peet képe
peet
15 cs, 2010-05-06 14:47

Ilyenkor jön jól a macskaszeletelő elsőkerék. :)

polimer képe
polimer
16 cs, 2010-05-06 16:10

az ám! bár nekem egy normális elsőkerék is jól jönne.

zseer képe
zseer
17 cs, 2010-05-06 00:32

Ma átnéztem az egyetemi konzulensem biciklijét, kicsit beállítottam, megkentem, használatra késszé tettem. Mondta, hogy meghoztam a kedvét a mozgáshoz, igyekszik majd minél többet használni. Egyetemre is majd azzal fog menni.
Terjesszétek ti is! :)

((Sógorjelölt, menyasszonyom, most meg már a konzulensem is... :) ))

SzCiklon képe
SzCiklon
18 k, 2010-05-18 11:52

Azért picit gondolkodnom kellett, hogy ez hogy lehet mind egy személy :-)
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!

Oleever07 képe
Oleever07
19 cs, 2010-05-06 22:04

végre fel tudtam tölteni a CM-es videóimat, amiket itt tudsz megnézni:
http://www.youtube.com/user/Oleever07#g/c/ECEA71664F87F801
----

lrdr képe
lrdr
20 p, 2010-05-07 00:41

Ma Bartókon buszsávban komótosan a Móricz előtti piros felé csorogva egy, az első zebra előtt álló Corollás ahogy meglátott a tükörben, nyomott párat a dudán, meg kirakta a balindexet.

Elsőre kicsit furcsálltam a dolgot, annál is inkább, hogy gyalogos a közelben nem volt (ha jön, természetesen elengedem itt is, meg a következőnél is, pedig ott szokás még a teli gyalpiroson is vonulni (éppen elmenni készülő villamos hiányában is), miközben ott trackstandalek 0,5-1 méterre a csíkoslótól - mondjuk gyalog én is ahhoz vok szokva, hogy csak az 1el visszább lévő lámpától startolnak rám, és igazság szerint az útvonalamat is nézve, legálba bringával nekem sem kéne akkor ott lennem - így egy döntetlenben hallgatólagosan kiegyezve úgy indulok 1-2mp-es zöldben, h a mögöttem jövők azért már ne akkor érjenek mellém, mikor még nem forgattam be kicsit sem), meg jöttem kb. még tán 13-al is, hisz a köv. zebrához pirosban érek, és használják is rendesen - idáig viszont el kell jönnöm, hogy innen nyélen meglegyen a sárga a Bercinél (és onnan végig zöld MHB/Komjádiig vagy kiskörtén az Andrássyig), vagy ha nem Gellért felé megyek, akkor pont egy "mozgó résbe" érkezzek a Lágymányosi#Budafokinál), de végülis pozitívumként értékeltem, hogy a "köcsögbringás tutira elhúz mellettem a pirosban a zebrán" sztereotípia ilyen konstruktív viselkedést váltott ki, ahelyett, hogy mondjuk kiszóljon, köpködjön, köcsögöljön. Utána azért lelkileg rákészültem a legrosszabbakra, de teljesen normális volt, sávváltással előzött, indexxel fordult be előttem a Lágymányosira.
Azért írtam ezt ide, mert így eléggé elgondolkodtam, meg kicsit kellemetlenül is éreztem magam amiatt, hogy mások viselkedése miatt (meg _önmagában_ amiatt, h átjövök mögötte egy üres piroson :P) miket feltételezhet rólam.
De aztán szerencsére életbe lépett a B-terv, és nem "a bringások", hanem az én viselkedésem mosdójához passzoló törölközőt prezentálta. :) És mégis elgondolkodtam, hogy akkor én most paraszt vagyok? Szóval a módszer működik, házi feladatként próbáljátok átfordítani zabolátlan cartársak elgondolkodtatásába is. ;)

Másik: Bocskai befelé, Kosztolányi előtt. 260-as (?) busz mögöttem ólálkodik, de persze mivel egyszerre indultunk a Nagyszőrös elől (és neki tán még megállója is volt), pirosra érünk oda (amit én ki is szokok használni trükkös balra kanyarodás céljára Bartókra). Bár nekem fogyott el a sávom, és ezt eleinte igyekezett is tudatosítani a mozgásával, mikor észrevette a tükörben, hogy én azért mennék, inkább mégsem nyomott fel a padkára (jó, nyilván azt nem is vártam volna meg). Meg is köszöntem 1 intéssel jól, aztán borítottam.

Harmadik: viszonylag szokványos forgatókönyv, hogy Feneketlen tó melletti hotel utcájából Villányira balra kanyarodók igyekeznek kellemetlenségeket okozni (kidugja az orrát, utolsó pillanatban áll meg, balra húzódik, h alig tudsz mellette beférni), miközben én a Villányi_ról_ kanyarodnék balra ugyanott. És persze nem töketlenbe, hanem már a bal oldali parkolók elfogyása után balra áthúzódva, erős karlengetéssel.
Nos, aki mára jutott, az bírta azt mondani, h "Bocsi", és én is csak azért nem mondtam, vissza h "OK, semmi gond", mert ilyenkor még erősen koncentrálok arra manőverre, aminek még csak a felénél járok. Remélem, ettől nem én lettem paraszt a szemében, hanem max. egy döntelenre írhatjuk ezt is.
Jamerthogy: közben indult volna jobbról a megállójából a villamos is, amit ugye nem szép feltartani, de takarja a Villányin szembe jövőket, így egész előre kell mászni, hogy láss, és be tudd fejezni a mackósajt.
El is engedett egy (talán) Sharan-os, neki már tudtam inteni 1 köszit (amúgy ez itt, meg a Karolina Vérellátónál történő keresztezésénél is tök gyakran megesik :)).

daninthes3t képe
daninthes3t
21 p, 2010-05-07 11:35

ma reggel uj piros gumikkal, uj piros bandazzsal, napsutesben, 10 perc kesessel munkaba indulva majd ezt a hatranyt hajtassal behozva zokkenomentesen, autosokkal, taxisokkal aprobb gesztusok segitsegevel gordulekenyen egyuttmukodve pontosan beertem.

ennel klasszabb nem lehet egy a-bol-b!

polimer képe
polimer
22 v, 2010-05-09 23:17

hejdemilyet bringáztam ma! kicsit kolbászoltam a városban, aztán feltekertem a várba négyszer, egy békásmegyeri kollégával beszélgettem is, majd pedig a clark ádámtól egészen hazáig (budai felső rakpart, szabihídnál rá a bartókra, azon meg végig, utána őrmezőre) egy fél másodpercnyi pirosat nem kaptam!

egyébként örülök, hogy már a második Csak pozitívanba írhatok, nagyok vagytok! :)

peet képe
peet
23 v, 2010-05-09 23:21

A hétvégén megtanultam kormányt bandázsolni és befixítettem a Simplont. Köszönet azoknak, akiket nyaggattam a bugyuta kérdéseimmel. (Elsősorban JP és Vitéz.) :)

Hazatekertem vele 18 km-t és élveztem, hogy tudok ellentartással lassítani. Baromi jó érzés! :)

stp1 képe
stp1
24 v, 2010-05-09 23:24

18 hónap kihagyás után végre saját bringán tettem egy kisebb karikát ma este:

liget - Hősök - Deák - Kálvin - Szabadság tér - Nyugati - Deák - Nyugati - Jászai - Árpád-híd - sziget - Jászai - Oktogon - Hősök - liget

jól esett, csak úgy suhan az egysebi. és sokan meg is nézték a szépsége miatt. :)
ráadásul nem sokára jön a következő gép... :)

Don Kartács képe
Don Kartács
25 v, 2010-05-09 23:35

Juhuu megvolt ma a bűvös 150Km 800m szintemelkedővel:), és tegnap is lenyomtam ám 100Km/400m-t.És most nem fájnak a térdeim sem:)Jöhet a kettőszáz:-D
----------------------------
Hau Ruck - Ruck Zuck

Szajd képe
Szajd
26 h, 2010-05-10 08:07

Az megvan, hogy a nagykörtén ha egy naposabb napon megpróbálnál biccenteni minden szembejövő bringásnak, akkor folyamatosan mozogna a fejed? :)

Frajti képe
Frajti
27 k, 2010-05-11 15:59

Éjfél után valamivel egy éve születtem meg itt. :)

Oleever07 képe
Oleever07
28 k, 2010-05-11 18:24

Tegnap reggel a Petőfi híd budai hídfője alatt, 8.35 és 8.50 között több, mint 40 bringást számoltam meg, miközben a sok dugóban álló autós reakcióit néztem. :-)
----

peet képe
peet
29 sze, 2010-05-12 10:37

A reggeli elsőbbségadásról szóló ordítóversenyt egészen szépen elfeledtette, hogy a pesti alsó rakparton vagy 3 hídnyi távolságon át előztem a lépésben vánszorgó kocsisort, majd az egészet megkoronáztam életem első skidelésével a mélygarázsban. Kétszer egymás után: skid, skid. :D
Jó volt visszanézni és látni a két csúszásnyomot, még ha csak 30 centisek lettek is. :)

(Tudom-tudom, aszfalton a menő, a beton (főleg, nedves kerékkel) alapból csúszik, de kicsivel kell kezdeni, ez a mottóm. Rákkenróóóól! :))

gbkMnkii képe
gbkMnkii
30 sze, 2010-05-12 11:13

Szerencsémre csak a kelenföldi pályaudvar előtt kapott el az eső, onnan meg már közel volt budaörs.
Jól esett "elázni", bent a belvárosban valahogy nincs ilyen érzésem. Lezuhanyozva, teázva, cm-et olvasva most boldogság van. :)

peet képe
peet
31 p, 2010-05-14 10:36

A hét meglepetése: közelítem meg a mélygarázs lejáratát, kotorászok a zsebemben, hogy még időben elővegyem a kártyámat, erre "magától" elkezd nyílni a sorompó és a garázskapu.

A recepciós felismert és nyitotta nekem előre. :)

Intettem a kamerának, hogy köszi, aztán kifele sétálva szóban is megköszöntem a nyitást. :)

+végre beparkoltam az új, zárható, csilli-villi bringatárolót:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/9x8K7SNSQ3XbPRFRP2lBSw?feat=directl...

Oleever07 képe
Oleever07
32 p, 2010-05-14 21:57

Ez egy nagyszerű nap volt számomra: letettem az angol szóbeli vizsgát, 5 nap esőzés után megint bringára pattantam, átsuhantam az erősen meghízott nagykörúti dugóban a motorossávban, feltekertem a Várba a Donáti utcán keresztül, itt útbaigazítottam pár ázsiai turistát, utána le a Palotain, aztán a nap végét egy kis vasutazással töltöttem a Keletiben, kárpótolva a holnapi nosztalgiavonatot. Holnap jön az írásbeli része a nyelvvizsgának, remélem az is jól sikerül majd. :-)
----

zseer képe
zseer
33 szo, 2010-05-15 12:43

Na, ma sikerült megoldani a bicajom egyik lustaságból eddig el nem követett javítását.
Ugyanis a váltó ferdesége miatt nem tudtam használni a legnagyobb fogast hátul (18as), mert beleért a váltó a küllőkbe. Aztán ma észrevettem, hogy elég hosszú a lánc, és (mivel láncbontóm nincs) bevittem a Marikoo-ba (Miskolc), ahol a srác kivett 2 teljes szemet, és egyúttal megnézte a váltót. Kiderült, h így rövidebb lánccal már nem ér bele a váltó a küllőkbe, így az Avasra már fel tudok menni 42-18as áttétellel is. (Eddig csak 42-17 volt...) Valamint megfelelő a lánchossz is! A javítás majd egy üveg Cappybe fog kerülni. :)
Király! :)

Lassan meg kész a diplomamunkám, még az utolsó simítások kellenek, meg stilisztikai ellenőrzés, h ne lehessen semmibe belekötni. :) Hétfő leadás...
Szerda uccsó vizsga, majd jöhet június elején az álomvizsga.

legyen már végre vége!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Jesus Freak

zseer képe
zseer
34 h, 2010-05-17 04:33

Nah, úgy kb. 5 perce fejeztem be a diplomamunkám utolsó simításait, holnap (azaz inkább 5 óra múlva) mehetek kinyomtatni, kötni, majd leadni. :)
(Acélműi szállóporok újrahasznosítása, veszélyességének csökkentése)
Kicsit elegem van már belőle...

Jesus Freak

PDani képe
PDani
35 szo, 2010-05-15 18:25

A Könyves Kálmán körúton van egy hely, ahol a bicikli út a villamos sínen vezet át. Pár évvel ezelőtt történt, hogy amikor odaértem, éppen jött kifele a villamos a remizből. Nyilván az ember alapból sem kötekszik a villamossal, de még egy jól látható kötelező elsőbbségadás tábla is van. Megálltam, hogy elengedjem, erre ő is megállt, és mosolyogva intett, hogy menjek. :D A barátaim azóta sem tudnak ennél menőbb történetet mondani :P :P

----
| http://vital-apartman.hu || http://patkosdaniel.hu |

Frajti képe
Frajti
36 h, 2010-05-17 19:52

Múltkor mentem fel a Szabi-hídra a Gellért-nél. Villamos kanyarodott, és egy nyomi autós nem mert elmenni mellette, így várnom kellett. Addig odaért egy kopasz mercis. Végre indulunk, intek neki menjen (minek előzgessen a hídon), majd ő is int, hogy menjek, ezt ellőttük párszor, és végül ment ő előre. Mindketten mosollyal az arcunkon. Sztereotípia rulez. :)

Oleever07 képe
Oleever07
37 v, 2010-05-16 20:58

Jeee, tegnap végre megírtam az angol írásbeli nyelvvizsgát! :-) Túl vagyok rajta. Holnap viszont számtech érettségi. :-(
És örültem annak a pár bringásnak, aki ebben a "szépséges" időben tekert. :-)
----

lrdr képe
lrdr
38 h, 2010-05-17 18:10

Ma Karinthy#Budafokinál szpottoltam egymás mellett egy ezüst Passat és egy kék Mondeot, ami direkt úgy állt meg jobbindexxel, h még pont ne menjen a bringasávra.
A színek miatt max. az egyik lehetett céges, de jó volt látni, h még ekkor autókban is ülnek olyan emberek, akiknek van fogalma a pontos méreteikről.

peet képe
peet
39 k, 2010-05-18 09:47

Reggel, ahogy elgurultam a főbejárat előtt, találkozott a tekintetem a recepcióssal a pult mögött. Olyan rövid pillanat volt, hogy nem is tudatosult, csak akkor, amikor a garázskapuhoz érve automatikusan emelkedni kezdett a sorompó és nyílt az ajtó.

Ezt nevezem fogadtatásnak! :)

polimer képe
polimer
40 cs, 2010-05-20 22:40

a Frankfurtból céges BMW-vel a futár EB-re érkező Daniel üdvözöl mindenkit, és azt üzeni: kő-kóla-ge*i? (ezt sikerült jól megtanulnia, és 1 percenként megkérdezi.) :D
nagyon rendes fickó, pólóra nevez be, teljesen őrült, már rég röhögtem ennyit bringázás közben (elkísértem a szódába).

egyébként gyertek ki Csepelre, hatalmas lesz! nem csak futároknak! bazár, gyerekmegőrzés (állítólag), much fun, miegymás. ecmc2010.com vagy az alleycat.hu-n jobban utánanézhettek. reklám vége.

Don Kartács képe
Don Kartács
41 h, 2010-05-24 21:40

A mai nap megmásztam a legmagasabb pontot ami országhatáron belül található:)Mindezt teljes túrafelszereléssel, kerülőutakon Gyöngyöspatán keresztül,majd egyszer eltévedve,majd visszatalálva be nem kalkulált sokszor 1-200 méteres dombocskákat megmászva végül fel Sástóig,majd másnap onnét a csúcs támadása.Rajtam kívül kb 5 bicajost láttam a felfelé vezető úton Mátraháza után,outisok,2montis.Egyedül az én bicajom volt fullra felmálházva és nem nagyon maradtam le:)
Most egy kicsit büszke vagyok magamra.Ja és vittem főzőfelszerelést - gourmetkedtem is a sátrazásnál este.)

Ami extra pozitív volt, odafelé nem volt egy centizés sem.Valkót elhagyva mintha kicserélték volna az autóvezetőket.Sehol egy motorbőgetés,centizés.Mátraalján pedig folyamatosan kifejezetten óvatosan előztek teljes sávváltással,vagy addig nem előztek míg teljesen tiszta nem volt a terep.Volt hogy egy audi 2 percen keresztül jött mögöttem lépésben a szerpentinen fel.De voltak többen is.És nem volt száguldozás sem.Mintha ausztriába csöppentem volna.

Fullyloaded wannabe

Doom3d képe
Doom3d
42 h, 2010-06-07 21:34

Mátraházáig könnyű. Onnan a Kékesre csomaggal? Respect.
Milyen áttételen?

Pontagy képe
Pontagy
43 h, 2010-05-24 21:54

szombat-vasárnap szintén Mátra volt, két nap alatt három nagy eső, ebből egy a Gyöngyösre lemenés előtt Mátraházán, jó 20 percig, jéggel. Ezek után elég vad volt lemenni, félszáraz úton, outival, majdnem slick gumival, cuccal háton. De a Mátra nagyon szép, sok bringás meg mindenféle túriszt volt!

Don Kartács képe
Don Kartács
44 h, 2010-05-24 22:15

Én vasárnap indultam, de asszem ugyanabban a viharban jöttem, amiben ti mentetek lefelé:D Lefelé nekem napsütés jutott, 35perc alatt értem le a tv-toronytól Gyöngyösre:D... Basszus de jó lett volna egy kamera, nagyon állat volt mikor Hatvan előtt egy emelkedő után egyszercsak feltűnt a kék szörny teljes nagyságában,majd egyre nagyobb lett, majd egyre kivehetőbbé váltak a részletei.

Fullyloaded

Pontagy képe
Pontagy
45 h, 2010-05-24 22:35

már a vihar után mentem le, de egyetlen felfelé küzdő montist láttam jönni szembe. Egy fekvőbringás sráccal voltunk, ő egy 2-3 perccel előttem indult el lefelé, én utána, outival.

ja, majdnem lett egy ajtó is Füreden, vasútállomásnál, sárga kis sportautós picsa, para volt, de Jedis mozdulattal kitértem, kb mentem ötvennel (volt oldaltáv, de azért necces volt) pozitív, hogy nem lett semmi belőle :)

Kovács képe
Kovács
46 h, 2010-05-24 22:36

ECMC 2010
magánéleti gyász mellett it kurvajól éreztem magam :D ilyen program ritkán van egy életben...

---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"

polimer képe
polimer
47 k, 2010-05-25 15:48

hatalmas volt! igazi életreszóló élmény, amit nem felejt el az ember. faszán meg volt szervezve, hangulatilag halálra dicsérték (jogosan), és balhé sem nagyon volt, amennyire én tudom. csak tudnám ki vitte el a pokrócomat... :)

peet képe
peet
48 k, 2010-05-25 00:17

Tegnap hajnali kettő körül hazafelé csavarván tűnt fel, hogy a lelkes burkolatfestő szakik rutinpályát csináltak a Dózsa#Podmaniczky és Dózsa#Vágány között. Vicces volt újra (még ha csak 2 keréken is) a bóják közt szlalomozni. :)

otapi képe
otapi
49 k, 2010-05-25 12:04

Ma reggel zuhogó esőben, lobogó esőkabáttal felszerelkezve, kontrás bicajjal skiddeltem egy szépet egy kereszteződés előtt :)

daninthes3t képe
daninthes3t
50 k, 2010-05-25 16:12

hohho, kontra!
szinten a kontras bicommal az alkotas uton szogletesen(!) korbefaroltam egy elottem hirtelen lassito autot, es mikor mellette csusztam, milimeterekre volt a kormanyom a kasznitol - meg mindig rejtely elottem a mozdulatsor.

Pule képe
Pule
51 k, 2010-05-25 18:49

Akkor mindkettőtök napját feldobta a fékmutatványod:D
(gondolom, ha belecsúszol nem írtad volna ilyen vidáman:D)

feb képe
feb
52 cs, 2010-05-27 13:28

Tegnap az Árpád híd budai hídfőjénél (az alsó bringaútnál) üldögélve 21 perc alatt 70 bringást számoltam meg.

Oleever07 képe
Oleever07
53 cs, 2010-05-27 19:45

az király. ma kb. ugyanennyi lehetett a Deák térnél is. :-) sokan vagyunk, de nem elegen! :D
----
Fábián Olivér az az ember, aki elől szemüveget, tetején fehér-fekete bukót, hátulján meg egy kitűzőkből készített CM feliratú Kappa táskát hord, alatta pedig egy agyonmatricázott ALPHA monti várja, hogy tekerhesse. :-)

zseer képe
zseer
54 cs, 2010-05-27 21:13

Jajj... az elmúlt 2 hetem kicsit sűrű volt.
Befejeztem a diplomamunkát, leadtam volna, de akkor kiderült, hogy a 2 másik végzős kohászból egy már most feladta, hogy most júniusban államvizsgázzon, a másik meg mondta, hogy vizsgái miatt neki jobb lenne egy szeptemberi államvizsga. Erre a TSZ elnök közölte velem, hogy egy ember miatt nem hívják össze a bizottságot, nem éri meg, jöjjek szeptemberben...
Kössssssssz...
Aszonta, hogy abszolutóriummal el lehet helyezkedni, HA olyan a cég...
Na, de ebből a pozitívum, hogy tegnap letettem az utolsó nyomorék vizsgát is az egyetemen, és leadtam az indexemet az abszolutórim miatt!!! :) Végre!!!!!!!!

A szeptemberi államvizsgával a mostani stressz kicsit későbbre tolódott, viszont ma már voltam egy álláninterjún, ahol beszállítói minőségügyi mérnököt kerestek. Remélem, hogy találtak is! :)

Jesus Freak

zseer képe
zseer
55 p, 2010-06-18 00:43

Na, ahogy ezt lentebb is írtam, két héttel később szóltak, hogy mit szólnék, ha engem választanának. :)

Megbeszélve a részleteket, már túl leszek holnap az első hetemen! :) Jó kis csapat van bent, fiatal mérnökök vannak a QC-ben. Az első nap iszonyat mennyiségű infót pumpáltak a fejembe, másnap hasonló. Tegnap és ma valamelyest csöppengettem már bele a melóba, holnap is kezdődik a hajtás... :)
Kissé még szokni kell, hogy egyszerre párhuzamosan 2-4 feladatot vigyek. :) Az az igazság, hogy az egyetem uccsó másfél éve kicsit laza volt (mivel plusz egy évet jártam a csúszott tárgyak miatt) így el vagyok szokva MÉG a komolyabb munkától. :)

Bicóval csak egyszer voltam a héten bent (oda vissza 20 km kicsi hegymászással), mert fűzettem az outi első szingós kerekét, miután feljött a gumi a futófelületről, lassú defektem volt vele és kezdett megrepedezni a felni a küllőanyák mentén. Így gondoltam it's high time to cserélni drótperemesre. Így eddig kocsival jártam, de ma felültem a montimra. Kicsit nehezebben tekertem, mint a Lotust, de azért ez is elvitt a melóba. :) És ma kész lett a kerekem!!! :) Repültem is a szervízbe érte. Ha feltettem (lásd később) akkor fotó, és megy fel az illetékes fórumba.

Hát e sok pozitívum között kicsit negatív, hogy képtelen voltam megragasztani a kicsípett belsőmet, igaz, hogy este 10kor kezdtem hozzá ma. Az első, frissen fűzött outi kerékbe kell majd megragasztanom. Kicsit elsiettem, felrakás közben pont a folt szorult be a felni és a külső közé, le is szedte... (Nem volt benne pici nyomás, mert a szingós szelep nem zárt le, nyitva maradt és visszatolta a pumpát.)

Na, nem vacakolok már most este, a hétvégén megcsinálom kényelmesen királyosra, és aztán jövőhéttől irány bicóval! :)

Jesus Freak

polimer képe
polimer
56 cs, 2010-05-27 23:19

csak tételesen: új gyerekméretű koskormány; egy elszakított klipszszíj után egy megrepesztett bal hajtókar (igen, szupererőm van), ami helyett egyből lett egy másik, csak az fémszínű, a jobboldali meg fekete; két nap alatt négy szivárvány; két-három nap alatt egyszer sem áztam el, és mindig csak ~3-5 percen múlott; szép új kék sapka; fixis dizájnelem tervezése a falra használt alkatrészekből (_HA_ megcsinálom, mutatok képet). thats all folks!

u.i.: ez mekkora zene már: http://www.youtube.com/watch?v=bFOPMRNCoSo&feature=related régi magyar :)

peet képe
peet
57 cs, 2010-05-27 23:42

a gyerekméretű kos, az hanyas? nekem 42 alá nem sikerült még mennem.

polimer képe
polimer
58 p, 2010-05-28 22:28

fölfelé kerekítve ~39 cm :)

ápdételve és újramérve 36 cm. mégjobb.

peet képe
peet
59 p, 2010-05-28 23:52

Amúgy lehet, hogy láttam is ezt a bicajt. Utánafordultam a napokban egy outinak, amin hihetetlenül keskeny koskormány volt.
Bár az egy telebovdenezett túragépnek látszott. Azt hiszem valami szürkés színe volt.

Kovács képe
Kovács
60 p, 2010-05-28 15:13

Haveromnak a Csepel Pannónia gyári kormánya 37-es getty :D
Én 40-essel járok, asszem, de lehet, hogy kisebb

---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"

feb képe
feb
61 p, 2010-05-28 09:37

Reggel munkába jövet rám dudált egy 86-os busz a Bocskain.
Mivel nem jött senki utána, és épp beállt a megállóba (fehérvári út) visszamentem, és megkérdeztem, hogy vajh miért dudált.
-Buszsáv
-Ez itt nem buszsáv, nincs se útburkolati jel, se tábla.
-De, azon (mutat egy 15 méterre lévő, egy faág által a jobb oldalán eltakart táblára) már rajta van.
-Menjünk, nézzük meg együtt.
Elindulunk, mit tesz isten, három párhuzamos felfele mutató nyíl, sehol egy busz jel.
Elérünk a köv lámpához, ahogy egy régi busz felfestés van.
-Látja, ez egy régi jelzés. Nem is festették újra, mert már nem érvényes.
-Igen, de az Október 23.-a utcán ki van írva végig.
-Bizony, de itt már nincs.
Megint mutat egy táblát, hogy azon már biztos lesz.
Elindulunk, megint nincs jel.
Utána még megvártam, amíg a Kosztolányin beáll a megállóba, elköszöntem, és szép napot kívántam neki.

Aki végigolvasta, vendégem egy sörre az mai MK gyűlésen

zseer képe
zseer
62 p, 2010-05-28 11:02

Kár, hogy miskolci vagyok. :) Nem küldesz le ide egy Gösser Radlert? :) Jólesne :)

Jesus Freak

feb képe
feb
63 p, 2010-05-28 11:57

Hát, az ajánlat ma estére szól...
Legalább MK tag vagy? ;)

Borzaska képe
Borzaska
64 p, 2010-05-28 12:17

Jössz egy sörrel :-)

ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, bandázs nélküli kormánnyal, bordó Bagagirl

feb képe
feb
65 p, 2010-05-28 12:37

Szólj rám a Holdudvarban!

Borzaska képe
Borzaska
66 p, 2010-05-28 12:47

Ez kedves, de egyrészt nem tudom, ki vagy, másrészt nem utazom potya sörökre. Természetesen szívesen elbeszélgetek veled egy sör mellett, de majd én meghívom magam. :-)

ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, bandázs nélküli kormánnyal, bordó Bagagirl

feb képe
feb
67 p, 2010-05-28 13:01

"Jössz egy sörrel" vs "...másrészt nem utazom potya sörökre"

Rajtad aztán nem könnyű kiigazodni.
Btw engem bárki bármikor meghívhat egy sörre.

Borzaska képe
Borzaska
68 p, 2010-05-28 13:09

Nőből vagyok, rajtunk általában nem lehet kiigazodni. Néha még én sem értem saját magamat, ha ez megnyugtat, de lehet, hogy ebben annak is szerepe van, hogy filozófiát tanultam az egyetemen. :-) A meghívás pedig olyan magas labda volt, amit nem lehetett kihagyni, de természetesen csak vicc volt. Lényeg a lényeg, ha rájövök, hogy ki vagy, ma sörözünk egyet a Holdudvarban. :-)

Oleever07 képe
Oleever07
69 p, 2010-05-28 14:32

én bort kérek. :D
----
Fábián Olivér az az ember, aki elől szemüveget, tetején fehér-fekete bukót, hátulján meg egy kitűzőkből készített CM feliratú Kappa táskát hord, alatta pedig egy agyonmatricázott ALPHA monti várja, hogy tekerhesse. :-)

feb képe
feb
70 p, 2010-05-28 14:53

Téged legalább tuti megtalállak, ha ott leszel ;)

Oleever07 képe
Oleever07
71 p, 2010-05-28 14:56

ott leszek. :-)
----

peet képe
peet
72 p, 2010-05-28 14:58

én is beugrok, de csak pacsizni és aztán tiplizek, mert helyzet van és lépni kell.

feb képe
feb
73 h, 2010-05-31 09:50

Egyrészt kár, hogy leléptél 3/4 6-kor, mert így nem tudtam betartani a meghívást. Másrészt szerencséd, hogy lemaradtál a következő több mint 3 órás sárdobálásról.

A meghívást a hamarosan megtartandó pótközgyűlésen betartom!

Oleever07 képe
Oleever07
74 h, 2010-05-31 15:50

micsoda? este 9-ig tartott a közgyűlés? :-O Oh My God, még jó, hogy leléptem. :-)
amúgy ezt a meghívást nem tartottam olyan komoly dolognak, csak vicceltem. de ha betartod a szavad, az sem probléma, legfeljebb valami jó minőségűt kérek. :D
----

feb képe
feb
75 h, 2010-05-31 17:23

Sajnos nem 9-ig tartott, én bírtam addig.
Az ultrák még utána is tépték egymás idegeit.

Oleever07 képe
Oleever07
76 h, 2010-05-31 22:58

te jószagú úristen... mi volt az a téma, amin egymás idegeit tépték? (már bocsánat, hogy ilyen pozitív blogban kérdezek ilyet. :D )
----

Kovács képe
Kovács
77 p, 2010-05-28 15:16

Ha MK tag lennék, elinnám a pénzed :D

---

feb képe
feb
78 p, 2010-05-28 15:31

Annyiszor elolvastad?

Oleever07 képe
Oleever07
79 p, 2010-05-28 15:57

legyél MK-tag. megéri ;-)
----

feb képe
feb
80 h, 2010-05-31 09:52

Ha MK tag lennél gyakorlatilag ingyen ihattad volna egész este a sört (ez volt a Holdudvar hozzájárulása az estéhez)

Kovács képe
Kovács
81 h, 2010-05-31 16:56

sárdobálás csak óccó sörrel kibírható? végülis... érik már a tagság egyébként, csak idő kérdése :)

---

peet képe
peet
82 p, 2010-05-28 13:03

Ma majdnem becsípődtem egy jó kis kutyaszorítóba: Podmaniczky felső részén mellettem balra autó, jobbra egy kivágódó ajtó. Harmincas tempó.
Nem is tudatosult a mozdulat, amivel kikerültem az ajtót úgy, hogy még épp nem mentem neki az engem előző fehér nemtom milyen verdának.
Az ajtót nyitó kapott egy "hűűűűűűűűűű"-t, többre nem futotta. :)

Minden jó, ha a vége jó, az adrenalinfröccs pedig eltartott a Bajcsy közepéig.

NoYi képe
NoYi
83 p, 2010-05-28 23:46

Ma "elhagytam" az egyest, és betöltöttem a 20. életévemet. Barátaimmal és a családommal töltöttem a napot, kívánni sem tudtam volna jobbat. :) Ezúton is köszi mindenkinek aki gondolt rám!!
Holnap pedig bringázással kezdődik a reggel! :) (este meg Siófokon buliiiii :D)

Wadmalac képe
Wadmalac
84 h, 2010-05-31 10:01

A kínok kínja versenyen Bajnán biztosítottunk egy kereszteződést, már 2 órája vacogtunk a zuhogó esőben és 80 km-es szélben. Az üldöző boj áthaladásakor megállítottuk az autóforgalmat. A megállított kocsisorban elöl álló kocsi sofőrje letekerte az ablakot, és kiszólt: "Minden tiszteletem a versenyzőknek és a szervezőknek, hogy ilyen időben is képesek vagytok végigcsinálni"

Mivel ilyenkor a feltartás miatt hőzöngő kikiabálásokhoz vagyunk szokva, ez állatira jólesett.
Remélem hogy ez a hozzáállás még terjedhet az autósok közt.
Wad

Kaszáspók képe
Kaszáspók
85 h, 2010-05-31 12:14

Hétvégén voltam túrázni, és a talpamon vagy 5 vízhólyag keletkezett, ezért alig bírtam lábra állni, tegnap meg ma is. És hogy mi a pozitívum? Hát hogy ma nem kellett gyalogolnom, hanem felpattantam a biciklire, és komolyabb szenvedés nélkül bejutottam a munkahelyemre, pedig ez még BKV-val is jobban fájt volna:)

feb képe
feb
86 h, 2010-05-31 17:29

Én is sétáltam egy laza 20,5 órát, ami miatt nem is tekertem egész héten.
Bezzeg ma milyen jó volt újra nyeregbe szállni.

Borzaska képe
Borzaska
87 h, 2010-05-31 17:35

Riszpekt. Gondolom, Kinizsi 100. Végigmentél? Én is sokat túrázom, de TT-re nem nagyon vállalkoznék, jobban szeretek elbámészkodni, csevegni a társasággal, mint sietni. Ráadásul így a múltkori kirándulás alatt még a bodzaszörpnek valót is begyűjthettem. :-)

Cseya képe
Cseya
88 h, 2010-05-31 18:32

Há' te is bodzázol?

Borzaska képe
Borzaska
89 h, 2010-05-31 18:42

Az idei az első önálló kísérlet, tavaly még bármunkában dolgoztattam, besegítettem a szedésben, cserébe kaptam szörpöt. Most kóstoltam, elégedett vagyok magammal. :-)

feb képe
feb
90 k, 2010-06-01 09:01

Végig hát. Kemény volt nagyon.
Szeretem én is önszervezett túrákat, meg a nézelődést, de ez valahogy más. Ha egy ilyet lenyomok, tökéletesen jelentéktelennek tűnik egy reggeli esőben tekerés.

Bodzagyűjtés helyett meg szagoltam az illatát. Meg a virágzó akácot, meg még sok minden mást.

lrdr képe
lrdr
91 h, 2010-05-31 19:03

Ma a Karinthy tetején az ottós közlekedőtársak 1től 1ig figyelmesen/fegyelmezetten balra kihúzódva álltak (meg) a bringasáv elfogyása után, de annyira, h simán maradt annyi hely, h csak a vonal folytatása hiányozzon. :)
Előtte lentebb a kínaiból hesszölve is azt tapasztaltam, h egyre többen nem állnak rá a bringasávra a Budafoki#-ben - hisz el lehet férni egymás mellett az egyenesen továbbmenőnek, a jobbra kanyarodónak és a bringásnak (akinek úgyis hamarabb van zöld) is vidáman.

Kovács képe
Kovács
92 k, 2010-06-01 22:53

időfutamkormány! időfutamkromány!

---

IPG képe
IPG
93 sze, 2010-06-02 02:14

Megvan féhfi?

.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo

Kovács képe
Kovács
94 sze, 2010-06-02 16:11

ohh yeah :)

---

zseer képe
zseer
95 cs, 2010-06-03 00:12

Ma homokzsákot pakoltam Szendrő felett a Bódván.
Jó volt látni ennyi embert segíteni és nem akarok gonosz, troll vagy akármi lenni, de most még a cigányok is pakolták a zsákokat. :) Állítólag reggel 6tól, mi pedig úgy du.5kor értünk oda. Pont velünk váltásban mentek is haza. Este 9ig tudtunk sajnos csak maradni, pedig épp kezdődött a hangulatos fáklyás zsákmenet a gátakon.
A természeti katasztrófa ellenére tényleg megkapó és különleges látvány a víz közepén levő homokzsákokba szúrt fáklyák százainak fényei...

Jött nagggyon nagyon sok sün pakolászni, hozták a "police" feliratú vegyvédelmi ruhájukat.

Jó volt elfáradni ebben, és még egy pozitívum: guicsizmám nem lévén a régi (5 és fél éves) La Sportiva Trango Trek bakancsomban mentem sarazni, kamáslival megtoldva, és továbbra is 100%-os!!! Most sem ázott be, pedig kapott gazdagon mindenből, főleg sarat. Amíg felülről nem folyik bele a víz, addig elpusztíthatatlan bakancs! Az egyik kedvencem, sok helyen volt már velem, sosem hagyott cserben! :)

Pakoljatok ti is homokzsákot! Itt Sorsod-borsod megyében dögivel van hely, ahol lehet zsákot fogni, lapátolni zsákot, cipelni egyesével-kettesével. Ha ott nincs rá szükség, pakoljátok akkor is, és postázzátok el a Bódva-völgyieknek! :) ;)

Jesus Freak

Oleever07 képe
Oleever07
96 h, 2010-06-07 19:50

JEEEEE, sikerült az angol nyelvvizsgám!!!! BME, I'm lovin' it! :D
----

stp1 képe
stp1
97 h, 2010-06-07 22:24

komplex közép?

Oleever07 képe
Oleever07
98 h, 2010-06-07 22:33

igen, azaz. miért? titokban Te is Velem együtt tetted le a vizsgát? :D
----

stp1 képe
stp1
99 h, 2010-06-07 22:43

nem, én januárban csináltam meg.

a szóbelire készülés annyi volt, hogy
huh, már csak 1 hónap
huh, már csak 2 hét
huh, már csak 1 hét, 3 nap, holnap... na menjünk el, csak lesz valami. :D

írásbelin meg csak odamentem, azt se tudtam milyen feladatok lesznek, meg azt se, hogy 4 órás.
úgyhogy eljöttem egy órával hamarabb mert mentem GriNhez a festett vázért. :D

elsőre meglett.
úgy, hogy utoljára általánosban (6.-ig) volt normális angol tanítás, mert a gimis oroszból átképzett tanárom hagy némi kívánni valót maga után...
azóta eredeti nyelves filmeken élek. :)

de azért grat. :D

zseer képe
zseer
100 h, 2010-06-07 23:11

Most villogjak itt az angol felsőfokúmmal? :)
Miskolcon kéttannyelvű gimi, angol jeles érettségi = felső "C".

De itt csak csepp vagyok a tengerben! :) Vagyunk sokan talán ilyen téren. :)

Jesus Freak

stp1 képe
stp1
101 h, 2010-06-07 23:12

a felsőre gyúrok még, természetesen kell az is. :)

Oleever07 képe
Oleever07
102 h, 2010-06-07 23:24

jó neked, neked az érettségivel együtt járt a nyelvvizsga, nekem meg 21 ezret kellett perkálnom, hogy meglegyen az államilag elismert nyelvvizsga. :-)
----

Borzaska képe
Borzaska
103 k, 2010-06-08 09:11

Én a francia felsőt szereztem így, az angol már önerőből ment. :-)

Wadmalac képe
Wadmalac
104 k, 2010-06-29 11:44

Wegen unsere Nachbarschaft sollte die deutsche Sprache auch nich vernachlaessigt werden.

Oop een beetje nederland praten?

Wad

Borzaska képe
Borzaska
105 k, 2010-06-29 11:51

Tudom, a németet értem egy kicsit, rá kellene feküdnöm, de most Jag studerar svenska. :-)
Io parlo anche un poco in italiano.

ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, sárga bandázzsal, fekete-narancs Bagaboo

Wadmalac képe
Wadmalac
106 k, 2010-06-29 12:26

Ano, ma bene.
Wad

dorcssa képe
dorcssa
107 sze, 2010-06-16 23:45

Nekem csapnivaló volt az angol tanítás középsuliban, mikor 11.-ben letettem a középfokút tanfolyam segítségével, néha olyan érzésem volt hogy többet tudok mint a tanár.. :(

Tavaly csináltam felsőfokút, sokat segített a sorozatfüggésem (angol felirat vagy felirat nélküli filmnézés rulez :)), de csak a vizsga volt 21ezer, nem beszélve a felkészítő tanfolyamról (az azért kellett hogy sikerüljön, mondjuk így is csak 76%-os lett).

-----------
Kék fixi, zöld bagaboo

Oleever07 képe
Oleever07
108 h, 2010-06-07 23:22

no nálam az volt a szitu, hogy május 17-én lett volna a szóbeli, de pár okos informatikusnak köszönhetően 11-ről 17-ére rakták az infó érettségimet (előre hozott volt). így 14-ére tetettem a szóbeli, az írásbeli fixen volt rögzítve 15-én.
no én se nagyon készültem erre a vizsgára, a szóbelire csak egyszer gyakoroltam egy fiatal tanárnővel, az írásbelire egy kicsit készültem, pár feladatsort oldogattam meg.
a szóbeli után tök vidáman mentem ki, örültem, hogy túl vagyok rajta. aznap délután bringára is pattantam örömömre. az írásbelin meg végigvittem a 4 órát, utána reménykedtem, hogy minden jól sikerül. így a szóbelim 60, az írásbelim 69%-osra sikeredett. :-) köszönöm a gratulációdat. :D
----

stp1 képe
stp1
109 h, 2010-06-07 22:24

duplázós béna

zseer képe
zseer
110 sze, 2010-06-09 01:09

Ma hívtak fel a cégtől, aminél voltam 2 hete állásinterjún, hogy hétfőtől mehetek! :)
SQA mérnök leszek egy autóipari beszállító cégnél Miskolcon. Így bringával járhatok végre dolgozni! :) (Ebben reménykedtem, hogy Mc-on találok melót, így mehetek bike-kal gürizni! És igen!:))
Az interjún rákérdeztem erre (BAM) és mondták, hogy a cég kifejezetten bringabarát. Van a szabadban a portánál (kvázi őrzött) egy kb. 30-40 férőhelyes tárolójuk, ami nem volt üres, amikor mentem. De lesz azért helye a Lotusnak! :)

Jesus Freak

peet képe
peet
111 sze, 2010-06-09 12:18

Gratulálok! Eszemben voltál a hétvégén, amikor Miskolcon jártam, de pont nem volt velem a pacim. Meg aztán időm sem volt, végigjártam a rokonságot.
Meglepő, milyen sokan rakják ott a járdákon...

zseer képe
zseer
112 sze, 2010-06-09 16:05

Köszi! :)

Igen, naggyon sokan rakják a járdán és én nem értem miért... Az autósok a belvárban eléggé normálisak, nem vészes ott tekerni.
Az egyik helyen adja magát, mert bringagyalog folytatásának képzelik a járdát. A Fáy felől a Népkert felé menet a Szabadságharc-Görgey kereszteződés után átterelik a bringagyalogot a másik oldalra, de ez abszolút nincs kitáblázva világosan... Így nagyon sokan folytatják tovább ott a járdán. De amúgy is sokan járdáznak a belvár környékén.
A sétáló utcán jobb híján én is ott megyek...

Most hétvégén pedig nagyban ment a homokzsákolás, így ha pacival jöttél vna, akkor sem értem vna rá. Akarok majd írni egy blogot (?) vagy ide a pozitívba a borsodi árvízről. Majd meglátom hova lesz jó. Mert ahogy láttam, itt eléggé hanyagolt ez a téma, legalábbis, ami ezt a vidéket illeti.

Jesus Freak

feb képe
feb
113 sze, 2010-06-16 09:21

Bringázni mindig jó:
a hétfői 30+ ban
a kedd reggeli 16ban
és a szerda reggeli szakadó esőben

Keep on moving!

sagan képe
sagan
114 sze, 2010-06-16 23:56

Szombaton hajnal 5kor tökegyedül az alagútban ;)).

----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Kerékpárral csak 10 perc

Oleever07 képe
Oleever07
115 cs, 2010-06-17 00:31

húúúú, az durva érzés lehetett. de legalább elkiálthattad volna magad, vagy valami zajt csinálhattál volna. :D
----

Cseya képe
Cseya
116 cs, 2010-06-17 16:37

Péntek este fél éjfélkor lefelé Dobogókőről harmadmagammal...

peet képe
peet
117 sze, 2010-06-16 09:28

Ma végig tudtam trackstandelni egy teljes lámpaváltást! :)

dorcssa képe
dorcssa
118 sze, 2010-06-16 23:49

Mondtam én hogy menni fog az :)

-----------
Kék fixi, zöld bagaboo

Borzaska képe
Borzaska
119 sze, 2010-06-16 10:20

Ma reggel nagyon örültem, hogy múlt héten vettem egy vízálló cipellőt. :-)

ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, bandázs nélküli kormánnyal, fekete-narancs Bagaboo

Oleever07 képe
Oleever07
120 sze, 2010-06-16 22:12

Örüljünk annak, hogy végre újra lehet kapni a CM-es pólókat, hejj! :D
----

Borzaska képe
Borzaska
121 sze, 2010-06-16 22:33

Nerror tippjének hála ma beszereztem a kedvenc, eddig itthon beszerezhetetlennek bizonyult teámat. Nerror, you made my day, ezer hála!

dorcssa képe
dorcssa
122 cs, 2010-06-17 00:13

Ma meglett az abszolutórium, holnap védek, egy hét múlva meg záróvizsga és végre itthagyhatom ezt a nyamvadt eltét! :)

-----------
Kék fixi, zöld bagaboo

peet képe
peet
123 cs, 2010-06-17 07:32

Gratulálok, csak így tovább!!! :)

feb képe
feb
124 cs, 2010-06-17 14:41

Irány munka? Az aztán az édes élet ;)

dorcssa képe
dorcssa
125 cs, 2010-06-17 17:10

Hát, ha minden jól megy felvesznek biomérnök msc-re a bme-re, úgyhogy a full-time meló még várat magára :)

-----------
Kék fixi, zöld bagaboo

feb képe
feb
126 k, 2010-06-29 08:53

Ja, hogy ez még csak félidő.
Az én időmben még szerencsére nem ez a marhaság volt.
Még a kredit rendszer szépségeivel ismerkedett a nagyérdemű

Wadmalac képe
Wadmalac
127 k, 2010-06-29 11:37

Hahh, kreditrendszert inkább hagyjuk. Elég érdekes volt, amikor az analízis 10 kredit volt a 30-ból... a jó kis súlyozott átlag meg két parszekkel az ösztöndíjhatár alatt, csak a matek miatt.... Istenem, hogy utáltam.
Wad

feb képe
feb
128 k, 2010-06-29 11:44

Oszt mégis azon bukott ki az első félévben az emberek nagy többsége.

Wadmalac képe
Wadmalac
129 k, 2010-06-29 12:25

Ja, ezt használták nagyszemű szitának. Aki ezt túlélte, már voltak esélyei.
Én csak azt találtam benne durvának, hogy esélyt sem hagyott ösztöndíjra, mert hiába volt másból jó jegyed, a matek lehúzta. Bundásszáj meg előszeretettel vágott mkit iv-re. Ott meg csinálj 2esnél jobbat, ifjú Skywalker.
Volt még 1 tanárnő, aki azért vágott vissza egy zh-t, mert a kedvenc részéhez, a mátrixokhoz nem nyúltam hozzá. többi feladatból +volt a pontszám, de lehúzta. Voltak ott érdekes dolgok. Na mindegy, ez elég negatív, az meg off. :)
Wad

fixy67 képe
fixy67
130 cs, 2010-06-17 14:54

Hülye fejjel nekiindultam a nagyvilágnak a Bp-(Régi Fóti út)Fót-Csomád-Veresegyház útvonalon. Legnagyobb megdöbbenésemre a nagygépes (értsd teherautó, kamion stb) autósok igen nagy része kifejezetten óvatosan kerülgetett, láthatóan érzékelték a saját járművük és az enyém közti méretbeli különbséget.
Nem mondom, a mellettem elhúzó harminc-negyven ilyenből volt 1-2, akinek szidtam a felmenőit, de a többség melepően kulturált volt.

Kovács képe
Kovács
131 cs, 2010-06-17 15:37

nahát, mégsem mindenki hülye?
egyébként az egy jó útvonal, sok országútis jár arra edzeni

---

fixy67 képe
fixy67
132 cs, 2010-06-17 15:49

Azt a "mindenki"-t csak ti akarjátok rámerőszakolni. Sajnálom, de az elvárható "pozitívumokról" nem szoktam beszámolni. Viszont a kamionosok ma tényleg megleptek. Máskor szinte laposkúszásban kell közlekednem, úgy mennek el mellettem. Ma meg olyan is volt, aki kb. 50 méteren át lépésben jött mögöttem, mert nem akarta átlépni a záróvonalat és engem sem akart leszorítani...
Ilyesmit, pláne ilyen sűrűséggel, mint ma, még nem tapasztaltam. Az ellenkezőjét annál többször. :(

Egyébként valóban jó út, de egyetlen biciklist láttam egész úton. Valami MTB-re emlékeztető tárgyon ült egy szál rövidgatyában, meg strandpapucsban. De lazán elhagyott az emelkedőn. :D

Don Kartács képe
Don Kartács
133 cs, 2010-06-17 17:16

Vasárnaponként(vagy szombat?) messzire kerülendő útvonal - mikor jönnek haza a piacról a szakattromkocsisok mindenen keresztül...

Ewing ChainOil,Dallas-Texas

zseer képe
zseer
134 szo, 2010-06-19 14:37

Ma végre összepakoltam az első kerekemet. Így lecseréltem a régi szingós gumis felnit Rigida Flyers drótperemesre.

Ma sikerült végre megfoltozni a defektet is, így hétfőtől nincs akadály, hogy BAM részese legyek! :) Már csak egy eső poncsó kell, vagy vmi jó esőgatya. (Melóhelyen át lehet öltözni.)

Majd megy fel a kép az "ez itt az én bringám 3." fórumba. :)

Jesus Freak

Cseya képe
Cseya
135 v, 2010-06-20 23:58

Szombaton megvolt az első háromszáz feletti túrám (304 km). Budapest - Léva - Budapest útvonalon két csapattársammal, Szabómikulással és Petyával.

Tyűdejó.

Don Kartács képe
Don Kartács
136 h, 2010-06-21 00:41

Az derék!
Nekem aznap 120 plusz 2*30Km volt meg,kb 2800méter szintemelkedéssel.Egyre törpébbnek érzem magam másokhoz képest...
Ewing ChainOil,Dallas-Texas

feb képe
feb
137 h, 2010-06-21 08:26

Grat!
Mennyi idő ill. milyen átlag volt?

Cseya képe
Cseya
138 h, 2010-06-21 20:41

Köszi. Volt benne pihi rendesen.
A nettó idő 13 óra 11 perc lett 23 km/h-ás átlaggal. A szint 1550 méter volt.
A bruttó idő 16 óra 20 perc.

feb képe
feb
139 k, 2010-06-22 15:17

13 órához 3 óra pihenő nem tűnik túl soknak.
Én még sosem nyomtam ennyit -egyszerre- bringával.

Pontagy képe
Pontagy
140 h, 2010-06-21 00:10

ma mentünk egy majdnem teljes Csepel-sziget kört (meg egy keveset a dömsödi oldalon is) és visszafelé, már kertiparti és túra után hazafelé egy autós már újra Csepelen, pirosnál mellém gurult és meglepve mondta: "Tudtad, hogy majdnem ötvennel mentél? Jól nyomod!" Ez jólesett, kösz neki!

Nameg, 4x átmenni a Kis-Dunán egy nap 4 különböző hídon (Tassnál, gyalog a zsilipen, Ráckevénél az Árpád-hídon, a soroksári-haraszti M0-hídon, és a Gubacsin) az se rossz. Ilyenkor sajnálom kicsit, h. csepeli vagyok, még a Kvassay belefért volna.
ja igen: mára nem ígértek kimondottan jó időt a környékre, sőt erős csapadékot, de semmi nem volt.
meg volt 4 megálló a csepeli körön, amúgy meg 28-32 között toltuk.

és a nap mondata, mikor elment mellettünk egy szépkorúakból álló, kb 25-30 fős túracsapat, Rabbi megszólalt, látván egy idősb urat: "Ez a bácsi olyan, mint aki régebben meghalt." :D

Wadmalac képe
Wadmalac
141 k, 2010-06-22 15:39

Egyszer edzőtekerés közben beállt mögénk egy rendőr ladaniva, és a hangosbemondóján folyamatosan bemondta, mennyivel megyünk, "hajrá srácok!" bekiáltásokkal bővítve. Esztergomba beérve pedig a rendőrségig felvezetett minket, villogóval.

Wad

polimer képe
polimer
142 h, 2010-06-21 23:26

hétvégén megraktuk Szentendrét és környékét. két észrevétel: 1) mindig legyen nálad láncbontó 2) bármely vízhez közeli hely messziről kerülendő, mert a szúnyogok felhőkben érkeznek a megállást követő harmadik másodperctől fogva. amúgy fasza volt.

Oleever07 képe
Oleever07
143 sze, 2010-06-23 18:59

3. a budakalászi ártéri erdő és Szentendre közötti Eurovelo 6 földutas szakasza senkinek sem ajánlott. 11-es út melletti bringaút is OK.
amúgy meg tök jó hely Szentendre. már elég régen voltam ott bringával, ideje újra felmenni. :-)
----

fixy67 képe
fixy67
144 sze, 2010-06-23 20:26

11-es melleti út: leszámítva néhány nagyobb tócsát, amin alig lehet átvergődni és az egyik aluljárót, ahol kb. 10-20 centis víz állt ma délelőtt. :)

---------------------------
@flickr

Oleever07 képe
Oleever07
145 cs, 2010-06-24 11:46

akkor annyira mégsem oké. én csak Budakalászig mentem rajta, utána már nem tudom, milyen. :D köszi, hogy szóltál! :-)
----

feb képe
feb
146 cs, 2010-06-24 08:21

A 11-es út OK, leszámítva azt a pár dudáló szerencsétlent, aki azt hiszi, nem tudok a bicikli útról.

Oleever07 képe
Oleever07
147 cs, 2010-06-24 11:47

no, azt inkább meg se próbálom. :D
----

feb képe
feb
148 cs, 2010-06-24 12:15

Én meg a gyökerektől dudoros bringautat hanyagolom.

Oleever07 képe
Oleever07
149 p, 2010-06-25 12:20

ott is? ájjájjáj. a budatétényi bringaút is ilyen gyökeres.
----

zseni képe
zseni
150 cs, 2010-06-24 12:45

bringázok

IPG képe
IPG
151 k, 2010-06-29 01:47

Zseniális vagy!

Oleever07 képe
Oleever07
152 k, 2010-06-29 12:19

vajon akkor miért pont az a neve? :D
----

IPG képe
IPG
153 k, 2010-06-29 20:52

a nevére próbáltam reflektálni, és úgy írni valami vicceset, amin frh, de ahogy elnézem le van lőve a poén :)

habarcs képe
habarcs
154 sze, 2010-06-30 21:52

pedig zseniális poén volt :)

dorcssa képe
dorcssa
155 p, 2010-06-25 00:49

Ma sikeres államvizsgát tettem :)

-----------
Kék fixi, zöld bagaboo

feb képe
feb
156 p, 2010-06-25 15:47

Nagy grat!

feb képe
feb
157 k, 2010-06-29 15:59

Már csak 10 meccs van a VBn, és végre újra élhetőek lesznek a kocsmák/kerthelyiségek.

stp1 képe
stp1
158 k, 2010-06-29 18:46

+1

zseer képe
zseer
159 k, 2010-06-29 23:34

Miért utáljátok ennyire a focit??
Ok, hogy mindenhol ez van, de hát erről szól a foci VB, nem? Ki lehet bírni.
Én még szeretem is. :)

Jesus Freak

feb képe
feb
160 sze, 2010-06-30 09:27

A foci három dologról szól: pénzről, Pénzről és PÉNZRŐL.

Fogyasztásról, reklámidőről, kizsákmányolásról, egy nyomorgó ország rongyrázásáról, éhezők kitelepítéséről, amihez az elhízott európaiak sört vedelve asszisztálnak.

No de ez a hozzászólás ellenkezik a topik címével.

Cseya képe
Cseya
161 sze, 2010-06-30 17:05

Én még megemlíteném a dokumentálható meg nem adott, illetve később bevallott bekezezett gólokat is. Mi értelme így?

Hooborg képe
Hooborg
162 sze, 2010-06-30 17:57

Tudom megkésve:D de Szombaton egy nagyon kellemes túrán voltam madam vezetésével a kibicen (köszönöm itt is, nagyon jól éreztem magam)
Aztán ma: hazahoztam Szentendréről az OrszágÚti projektem alanyát egy öreg csepelt!:) Iszonyat jó volt vele tekerni 1 össztelós monti után, csak úgy suhant. Igaz szokatlan volt a patkófék/kontra a v-fékeim után de hazaértem épségben.:D Már alig várom h legyen zsém a felújításra, de addig leszedem a "felesleges" alkatrészeket(ja am poén h régen milyen jó üléseket gyártottak:D pont az ülőgumók alatt helyezkedik el a 2 rugó, így egész kellemes volt vele rázós úton is hazafelé:))

lrdr képe
lrdr
163 sze, 2010-06-30 22:07

Tegnap okleveles ipari termék-és formatervező mérnök lettem - természetesen egy emberi erővel hajtott közlekedés témakörében készült terv sikeres megvédését követően.
Ha minden jól megy, a 7vgn az első prototípust is sikerül befejezni. :)

feb képe
feb
164 h, 2010-07-05 10:59

Péntek éjjel tekerünk haza a párommal. A Wesselényi utcánál egy rendőr ottó áll a pirosnál. Szólok a páromnak, hogy ne felejtsen el megállni, aki lassítás nélkül hajt tovább. Én megállok a lámpánál, s egy trackstand bemutatóval próbálom elterelni a rendőrök figyelmét. Aztán zöldre vált a lámpa, a rendőrök elhúznak, én pedig fejmosásban részesítem a párom.

Oleever07 képe
Oleever07
165 p, 2010-07-16 22:36

Jeeej, megtörtént az első Budapest és Vác közötti túrám. De nem is ez lesz az utolsó alkalom. :-)
----

feb képe
feb
166 k, 2010-07-20 12:16

Tegnap hazafelé előztem a sort a Petőfi hídon, az egyik autóból egy nagy ordítás fogadott.
Bár nem vagyok egy ijedős fajta, gondoltam megkérdezem, minek is volt ez köszönhető. Közben persze számoltam magamban, nem vettem elő a lakatot sem, szal pozitívan vártam a diskurzust. Utolért az autó, mondok: ez valami vicc akart lenni?
Nem dehogy, csak épp ki akartam rakni a kezem, és megijedtem.

Szép utat kívántam neki, és otthagytam.

Oleever07 képe
Oleever07
167 sze, 2010-07-21 23:45

:D
----

Kocsonya képe
Kocsonya
168 k, 2010-07-20 16:27

Végre megvan a 28-asom. Kicsit kell rajta alakitgatni még,de jó lesz. :)

Wadmalac képe
Wadmalac
169 cs, 2010-07-22 11:05

A hétvégén tartott "HegyekPokla" versenyünkről megtaláltam az első véleményt neten:
"...Először is el kell mondanom hogy a verseny nagyon jól volt megszervezve, a pályabiztosítás etalon volt, az eredményhirdetésre időben került sor, minden tökéletes volt."
http://janimarkus.blogspot.com/
Na ilyenekért éri meg heteket izzadni-rohangálni egy verseny megszervezésén.
Wad

drakedian képe
drakedian
170 cs, 2010-07-22 11:23

Ma egy ürge rám nyitotta az ajtót a Mester utcánál, mikor suhantam jobb szélen, hál isten időben megtudtam állni.
Annyi volt a reakciója: "Hoppá" és elsétált.
De, legalább nem történt baj. :)

otapi képe
otapi
171 cs, 2010-07-22 12:54

Alapszabály hogy MINDIG ajtónyitás távolságot kell hagyni parkoló autó mellett. (Amúgy, autóval is.)
Ha mindig így teszel, akkor no para.

feb képe
feb
172 cs, 2010-07-22 20:01

Motorsávban (5-5- cm van a kormány és a két oldalon a tükrök közt) nehéz ajtótávolságnyi helyet tartani.
Merhogy ezek az ebugatták bárhol képesek kinyitni az ajtót :(

otapi képe
otapi
173 p, 2010-07-23 11:12

Parkoló autókról beszéltem...
Aki motorossávozik, gondolom az tisztában van a veszélyekkel.

Wadmalac képe
Wadmalac
174 p, 2010-07-23 11:31

Off és nem kötözködés, de sajnos tényleg gyakran adódik, hogy ez az ajtónyitásnyi táv nem megoldható. Ha olyan távolságra kioldalazol a sávba, főleg amikor a hátulról jövő jármű lendületből sávváltás nélkül "centizve" készül elmenni melleted (90% így csinálja, főleg sűrű forgalomban), jobb esetben ledudál, rosszabb esetben belegyalogol a bitumenbe. Mindez nem lenne gond, ha a mögötted jövő autó tartaná a bringásnak járó biztonsági oldaltávolságot (abba belefér 1 ajtókerülés), de ezt csak azok az autósok szokták, akik bringások is egyben. Kresz-ünk megengedi az 1 nyomon haladó járművek sávváltás nélküli előzését ("amennyiben a sáv szélessége ezt lehetővé teszi"), olyan sávszélesség viszont talán az országban nincs, ahol a szükséges 1-1,5 m bizt. táv bringás és autó közt még megvan.
Wad

otapi képe
otapi
175 p, 2010-07-23 15:01

Tényleg off, de még mindig jobb, ha ledudálnak, minthogy felnyársal egy ajtó.
Tapasztalatom szerint 10-ből csak 2-en dudálnak ilyen szituációban, át még nem mentek rajtam. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak hogy egy parkoló autó ajtaja kinyílik, mint az hogy sávközép-jobb-on elcsapjanak.

feb képe
feb
176 p, 2010-07-23 15:28

Csak pozitívan! ;)

Wadmalac képe
Wadmalac
177 p, 2010-07-23 15:44

:)
Wad

otapi képe
otapi
178 p, 2010-07-23 15:48

OK :)

peet képe
peet
179 szo, 2010-08-21 14:44

Ha nem kiflizel (hullámzol sávközép és sávszél között attól függően, hogy van-e ott parkoló autó, vagy nincs), hanem konzekvensen tartod az ajtónyi távolságot akkor is, ha épp szünet van a parkoló autók között, nem fognak ledudálni, hanem simán meg fognak előzni.

Ha pedig a sávodban parkoló autó miatt beljebb kell húzódni, azt karjelzéssel, hátratekintéssel és _biztonságos távolsággal a manőver előtt_ kell elkezdeni. Így nem lesz para.

Pontagy képe
Pontagy
180 p, 2010-07-23 20:29

ma értem haza dögfáradtan az Alpokból, pár CM-túrás arccal, és csodaszép, nagyon jó, aki tud,jusson el a Dolomoitokba, nagyon szép. Keresőszavak: Passo Fedaia, Passo Gavia, Val de Genova.

zseer képe
zseer
181 szo, 2010-08-21 13:35

Fú, de rég írtam már a CM.hu-ra. Hát, igen, munka mellett (első munkahelyként pláne) eléggé lefoglal az esküvőm szervezése. :)

Szóval a pozitívum: egy hét múlva, jövőhét szombaton lesz Az Esküvőm! :)

Jól állunk az előkészületekkel, csak épp időm nincs semmire. Azért igyekszem 2-3 naponta végigfutni a CM.hu-t. De mentségemre szóljon, hogy azért melóba biciklivel járok, ami napi 20 km. :)

Lagzi után meg egy hét Horvátországban kifejezetten jól fog esni, mert már egy kicsit sok a napi programból...

Jesus Freak

Zsül képe
Zsül
182 sze, 2010-09-01 10:49

Hát emberek,az én történetem e pillanatban nem éppen pozitív,de talán a nap végére az lessz...Az a helyzet,hogy egy idegösszeroppanás szélére kerültem ma reggel,egyik pillanatról a másikra besokalltam.A hugom távolléte,apám ha már nem lessz(utóbbi időben többször is ez nyomasztott,nem tudom miért...),a mindennapok feszültsége,még a cash is a legroszabbkor kevesebb,stb,és hát reggel egy leányzóval folytatott beszélgetés,hát nemtudom,hogy lessz-e belőle valami,de ez estére letisztázódik.Külön-külön még simán feldolgoznám ezeket,de így együtt kicsit sok lett hirtelen.Bevallom,férfi létemre kissé elérzékenyültem,1,5 óra alatt két sírógörcs is elkapott,ekkor azt mondtam magamban:ez így nem lessz jó!Beszéltem a főnökömmel,hogy kihagynám a mai napot,mert muszály kiszellőztetni a fejemet.Amit úgy kívánok megtenni,hogy most szépen felfogok ülni a bringámra,elindulok valamerre,közben kiszellőztetem a fejem,megpróbálom rendezni a gondolataimat,és az sem érdekel,ha ehhez annyit kell tekernem,hogy összeesek.Remélem sikerül helyretennem magam,ha igen,akkor mégiscsak pozitív oldala is lessz ennek a napnak,meg akkor már a következő napnak is másképpen nézek elébe.Hát egyenlőre ennyi,majd talán még írok hogy mi a helyzet.(U.I.:neharagudjatok hogy ezt ide írtam,de valakinek el kellett mondanom,és hát rátok gondoltam)

vilkas képe
vilkas
183 sze, 2010-09-01 11:16

Innen a monitor elől annyit tudok, hogy drukkolok neked... A mozgás biztos, hogy jót tesz majd. Este pedig írd meg, hogy milyen a helyzet, az írás is jót tesz.

Zsül képe
Zsül
184 sze, 2010-09-01 11:33

Köszönöm a biztatást!Na akkor indulok is(csak legalább most ne essen!).

otapi képe
otapi
185 sze, 2010-09-01 12:11

Első lépés a stressz kezelése felé, hogy észreveszed, és próbálsz valamit tenni ellene. Sokan csak egy infarktus után jönnek rá hogy valamit változtatni kellene. Szóval, jó úton vagy, hajrá!

Zsül képe
Zsül
186 sze, 2010-09-01 20:14

Stresszt említettél?Jaj ne...Komolyra fordítva a szót,nyugi,ez csak így megtörtént,kiborultam vagy mi,nem mindennapos dolog(habár az igaz,hogy kurva érzékeny a lelkivilágom).Nos,jelentem:azért már sokkal jobban vagyok.A hugom szombaton úgyis hazaköltözik,azon gondolkodni pedig,hogy milyen lessz a fater nélkül a valamikori jövőben,segít erősíteni a kötődésem életében.Cash-t pénteken kapunk,addig már csak azértis túlélek.Már csak a csajsziügy bizonytalan,hogy mi lessz velünk ezután(ez nemsokára kiderül),de ha nem az lessz,amit a legjobban szeretnék,hát istenem,akkor mi van?Úgysem erőszakolhatom rá az akaratomat,azzal neki ártanék,annál ő többet ér!Mindegy,akármi lessz,mostmár könnyebben elfogadom.

vilkas képe
vilkas
187 cs, 2010-09-02 09:35

A csajsziügyből előbb-utóbb gyerek lesz. Aztán cipelheted haza 10 km-ről a vaterán vett babakocsit bringával, hátizsákra kötve :) (Nekem tegnap este ez volt a programom.)

Komolyra fordítva a szót, örülök, hogy jobban vagy már. Abban meg abszolút igazad van, hogy nem erőltetheted rá magad a lányra. Akkor csak menekülni fog. De ez már nagyon off, abba is fejezem.

Zsül képe
Zsül
188 cs, 2010-09-02 05:51

Az este kiderült minden,sajna az a végkifejlet,hogy nem nem lehet belőle semmi...De mindegy,mostmár ezt is el tudom fogadni.Az élet megy tovább,ugyebár!

feb képe
feb
189 sze, 2010-09-01 14:50

Remélem a kiszellőztetéshez igénybe vetted egy bringa társaságát is.

feb, aki szombattól szintén szellőztet...

Zsül képe
Zsül
190 sze, 2010-09-01 20:29

Még szép hogy jóhogy!Tekeregtem össze meg vissza.Hál'istennek,hogy nem esett.Csak a szél...Na az nem volt gyenge,viszont többnyire szemből támadott a rohadék,ráadásul fáztam mint a kóborkutya...Ígyhát szégyenszemre potom 40km után hazatértem,igaz itthon legalább bringát szereltem,ami mindig jó móka(ha éppen nem nyúzom le a kezem!).

czappa képe
czappa
191 sze, 2010-09-08 23:05

Ma munkabol hazafele jovet defektem volt a Konyves Kalman korutnal, (a Lagymanyosihoz, a Lurdyhoz kozel, de mar a Konyves Kalman deli oldalan) es ketten is megalltak, hogy segithetnek-e miutan eszrevettek, hogy munkaban vagyok.
Es bar vegul megoldottam egyedul, de ezuton is koszonom nekik! (Ezt persze nekik is mondtam.)
Az elsorol arra emlekszem, hogy a bringajan nem kullok voltak, hanem "teli-kerek" (nem tudom hogy hivjak), aki pedig masodiknak allt meg szallitott tobb kor alaku feher vmit (talan felnit, de nekem messzirol nem annak tunt.

Szoval ez a segitokeszseg jol esett, koszonom!

vilkas képe
vilkas
192 k, 2010-09-14 12:27

Egy nyár eleji meg egy nyár végi sztori.

Nyáreleje: Bajcsy bringagyászon Aranyjánosutcánál ömlik a turistanép a busz felé. Az idegenvezető figyelmezteti őket, hogy jön egy biciklis (én). Nagyköszi, jólesett. (Azzal együtt, hogy ott ilyenkor kb. 12-vel merek tekerni.)

Nyárvége: szintén Bajcsy bringagyász, a bazilika melletti zebránál taxis próbál kihajtani a Bajcsyra. Látja, hogy jövök, és kicsit visszatolat, hogy elférjek. (Igen, rá a zebrára, de gyalogos közel-távol nem volt.) Ilyet eddig csak Hollandiában tapasztaltam, szintén nagyköszi.

Egyébként egyik volt osztálytársam is taxizik, teljesen jófej, szabadidejében meg szeret bringázni. Közlekedési céllal is. Szóval én eddig se maradéktalanul osztottam a miden taxis bunkó sztereotípiát.

zseer képe
zseer
193 p, 2010-09-24 17:05

4 héttel az esküvőm után mától hivatalosan is okleveles kohómérnök vagyok!

Ma volt az államvizsgám, s mostantól kicsit felszabadultabb vagyok! :)
Sajnos emiatt elmaradt a heti CM Miskolcon, de bepótolom. :) Kimegyek 10 perc múlva az utcára, és feltartok 57 autót 15 percre, jó? :) :) :) Ja és felveszem majd a zöld szervezői pólómat is. :)

Királysáááág vaaaaaaaaaaaaaaaan! :)

Jó Szerencsét!

Jesus Freak

Hotyhogy képe
Hotyhogy
194 p, 2010-09-24 18:48

Engedd meg, hogy gratuláljak.

Na, és az avató szertartáson be kellett menned a kohóba, kicserélni néhány klinker téglát? Térdepelned kellett forró salakon? :-)))

feb képe
feb
195 k, 2010-10-12 09:45

Reggel hétkor tekeregtem a nagykörtén, az ottók álltak a pirosnál s emiatt hallani lehetett a madárcsicsergést. Klassz volt.

vaandor képe
vaandor
196 cs, 2010-10-14 13:22

Süt a nap! Csak úgy eszembe jutott...

+ működik az oldal belső keresője, mert idetaláltam!

- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."

Oleever07 képe
Oleever07
197 cs, 2010-10-21 13:09

Végre túl vagyok az előre hozott angol írásbeli érettségin! :-) Halleluja. :D
----
Össztelós montival rakom, oszt? :D

stp1 képe
stp1
198 cs, 2010-10-21 17:21

grat. gyúrjál rá az analízisre matekból.

Oleever07 képe
Oleever07
199 cs, 2010-10-21 21:01

kösz. majd rágyúrok arra is. jövő héten kezdődik a matek előkészítő. :-) (igaz, abban nem lesz analízis, de legalább gyúrok a tanulásra. :-) )
----

Csinszka képe
Csinszka
200 cs, 2010-10-21 14:53

Hétfőn sikerült elszakítanom a Laura láncát az Árpád hídon. Lehet nem kellett volna hatsebességesből egysebit csinálni. Lesétáltam vele a Margit sziget fele lekanyarodó rámpára, hogy ne legyek útban, majd jól hozzákészülődtem, hogy én azt ott megjavítom. Persze volt nálam láncbontó, igaz kezdő szerelő vagyok, de ment volna. Viszont nem volt rá szükség, mert akadt aki megállt és pillanatok alatt összerakta a láncomat. :)) Hálás köszönetem érte! Utólag üzenem, hogy hazanyikorogtam magam egészben (igen még mindig nem csináltam meg a pedált^^)

--------------------------------------------------------
Piros Csepel, helyett átmenetileg piros Laura.

Borzaska képe
Borzaska
201 p, 2010-10-22 00:41

Ma elkészült a fixim. Hálás köszönet nerrornak, Franceenak és Francinak, akik segítettek, ha elakadtam, nélkülük mindez nem valósulhatott volna meg. :-)

ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, sárga bandázzsal, fekete-narancs Bagaboo

stp1 képe
stp1
202 p, 2010-10-22 00:55

képt a topikjába!

feb képe
feb
203 p, 2010-10-22 10:35

Meg nekem is privátba, mert a megosztott képeket nem látom.

feb képe
feb
204 szo, 2010-10-23 10:40

Reggel le akartam cserélni a a Borzaskától kölcsönkapott lakatot az újonnan beszerzett Citadel Riora, de a tárolónál kiderült, hogy nincs meg a kölcsönlakat kulcsa, illetve az egyik bicó már vagy két hete nincs lezárva, csak neki van támasztva a tárolónak.
Szerencsére a mellé lakatolt bringa U lakatjának a látványa is megóvta.

Francee képe
Francee
205 h, 2010-10-25 08:41

Tegnap este gurultam ide-oda a városba, de csak nyugisan (42-18). Aztán jött az alagút, a Lánchíd és éreztem itt bizony jól esne megpörgetni a gépet:)

A Lánchídról leérve leálltam a tekeréssel és nézelődtem oldalra/hátra a sávváltás érdekében... Ekkor jelent meg a mellettem lévő sávban egy taxis lehúzott ablakkal, majd a következő beszélgetés zajlott le:

Taxis: -Jól nyomod! 35 felett jöttél!
Én(Fülig érő mosollyal az arcomon): Köszi! Akkor megyek is tovább!

Ő balra, én a beszélgetés közben meghiúsult sávváltásom miatt egyenesen az Apáczaira...

Még ma reggel is mosollyal az arcomon keltem:D Az ilyenek miatt is megéri kerékpározni Bp-n:)

Hotyhogy képe
Hotyhogy
206 h, 2010-10-25 19:40

Idei téli tervem: biciklizés közbeni mákdarálás a hajtóművel összekapcsolt fedélzeti mákdarálón.

ladydoree képe
ladydoree
207 h, 2010-10-25 22:59

Budáról átérve a Szabadsághídról átérve arra gondoltam, hogy nem megyek a szokásos útvonalamon, ami Kálvin-Astoria-Frenenciek,hanem inkább még a Kálvin előtt elkanyarodom balra. Gondoltam rövidebb egyszerűbb is :) És kiderült még gyönyörű is. Ha jól emlékszem a Királyi Pál utcában tekerve közelítettem meg a Ferencieket, és tátva maradt a szám :) nagyon tetszik az az utca :)

Oleever07 képe
Oleever07
208 k, 2010-10-26 20:54

igen, igen. úgy tűnik, tényleg vannak felfedezetlen helyek Budapesten. :-)
fél hónapja voltam Rákoskeresztúron, csak néztem az egykori buszvégállomás helyét: egy jó nagy sétatér lett belőle.
----

feb képe
feb
209 sze, 2010-10-27 10:55

Ma munkába jövet megvalósítottam a KRESZ hű ZEN biciklizést.
MINDEN KRESZ szabályt betartottam, ca 10-15 km/h lehetett a max sebességem.
Közben párszor majdnem elaludtam, egyszer meglepődtem, amikor jobbról elhúzott egy busz a buszsávban, leszálltam a kerékpárral behajtani tilos táblánál, és toltam a biciklit, és hasonló érdekességek.

zseer képe
zseer
210 v, 2011-01-09 22:09

Mi történt velünk? Több, mint egy hónapja nem írt ide senki? Nem lenne semmi pozitívum ebben az ünnepekben (jó, már elmúltak...) gazdag időben?

Nekem most 2 pozitívum van, amit le akarok írni:

Ma vagyok itt egy éves!

Másik, egy élővércsepp vizsgálaton kiderült, hogy tökéletes a vérem. :) Mondta is a doki, hogy szeretné mutogatni, mint egészséges vér. Jobb hír, hogy a feleségemnek is egészséges. :)

Jesus Freak

Wadmalac képe
Wadmalac
211 h, 2011-01-10 11:59

Végre meg tudtam tenni az első teszt-tekeréseket az újonnan épített trekkingemmel. És egyszerűen minden tökéletesen működik rajta, semi apró beállítási kehe, semmi ciccegés, kattogás, lopakodva működik minden.
Szal q elégedett vagyok magammal.
Tegnap a vastag latyakban csapattam egy félórás kört, végén hasonlítottam egy varacskosdisznóra, de álati jól esett.
Nekem pillanatnyilag ennyi a pozitívum.
:)

Wad

monster képe
monster
212 h, 2011-01-10 17:38

Nem egy wadmalacra hasonlítottál inkább?
------------------------
2 kerék jó 4 kerék rossz

Hilfy képe
Hilfy
213 h, 2011-01-10 19:10

Bár szitál a köd, de nem ónos :)
Így koszosnak koszos leszek hazafelé (sárvédő híjján), de legalább nem kell óvatoskodni :)

Borzaska képe
Borzaska
214 h, 2011-01-10 21:54

Szombaton voltunk bringás véradáson, én első véradóként.
Szerintem a képmindent elmond :-)
http://dnr.hu/donorinfo/ottvoltunk/teli_kv_2011_kerekparos_veradas_evsza...

Bordó-fehér Puch fixi, vagy ezüst Bianchi arany fékekkel, fekete-narancs Bagaboo

feb képe
feb
215 h, 2011-01-10 23:46

Szerintem a képmindent elmond

Elaludtál a biciklin? ;)

Borzaska képe
Borzaska
216 k, 2011-01-11 00:17

A, dehogy. Valójában mindig csukott szemmel bringázom, különben megijednék a sok autótól. :-)

Bordó-fehér Puch fixi, vagy ezüst Bianchi arany fékekkel, fekete-narancs Bagaboo

feb képe
feb
217 cs, 2011-02-10 10:18

Nagyon bírom ezt a -2..+2°C körüli hőmérsékletet.

zseer képe
zseer
218 cs, 2011-02-10 22:02

Nem rossz ez sem, bár hozzáteszem, hogy amíg -10-15°C körüli hőmérséklet volt, megfelelően öltözve semmilyen bajom nem volt, viszont amikor január közepén huzamosabban 0 fok fölött volt a hőmérséklet, akkor a bacik jobban terjedtek és jól meg is fáztam.

Jesus Freak

feb képe
feb
219 p, 2011-02-11 10:32

Tegnap este egy 70 körüli bácsi dicsérte meg a trackstand próbálkozásomat, ma pedig egy hasonló korú úr szólított le lakatolás közben, és adott egy képletes piros pontot, amiért sárvédő van a bringámon.

Biztos jön a tavasz, s mindenki jókedvű.

Oleever07 képe
Oleever07
220 p, 2011-02-11 19:07

a medve kibújt a barlangjából, és nem ment vissza, tehát mindjárt itt a tavasz! :-) hétvégére se mondanak sok esőt, csak napsütést.
ma kb. olyan idő volt, mint nyáron: verte az ördög a feleségét egy kicsit a Blahán. :-)
----

feb képe
feb
221 szo, 2011-02-12 07:57

Nekem is olyan érzésem volt a BAH csomóponti felüljárón: a fagyos eső mellett próbálkozott a nap rendesen, hogy át tudjon törni a felhők közül.

Vin képe
Vin
222 szo, 2011-02-12 13:00

Ezúton köszönöm annak a fekete suzukis kollégának a szolidaritását aki ma reggel "szó" nélkül tűrte a Budafokin a piros lámpás megmozdulásomat :) Nem volt semmi para csak az út közepéig kellett kerülnöm egy hatalmas krátert. Igaz utánna üveghangon pörgette a kis 1,2-est :D
Nem nagy cucc, de feldobta a reggelem. (am érdekes, hogy tekerés közben mindig szemből fúú a szél, és mintha Mary Poppinst is láttam volna átsuhanni a szabihíd felett)

Tomek képe
Tomek
223 cs, 2011-06-02 13:54

Felmerült egy másik topic-ban, hogy ez se merüljön itt feledésbe, úgyhogy singupnak beírom ide, hogy találtam egy új útvonalat a melóhelyemre (Dunakeszi - Belvár), ami ugyanúgy 20 km - illetve 400 méterrel hosszabb -, viszont kevesebb a lámpa és keresztülmegy a Városligeten is, ráadásul tegnap sikerült 46 perc alatt abszolválnom, ami azt jelenti, hogy végre gyorsabb vagyok, mint a vonat+BKV! Tök jó!:)

blajo képe
blajo
224 v, 2011-06-05 12:02

Tegnap NightRidera menet ugy meglepodtem, hogy most le is irom nektek... :-)

Wesselenyin megelozott egy taxis viszonylag kis oldaltavval, de nem zavartattam magam, mert a szokasos 1 meteres tavot tartottam a jobbrol parkolo autoktol. Nem ertettem, miert elozott olyan lassan, aztan meg is feledkeztem rola.

A Kiskoruti lampanal utolertem, es bealltam ele kicsit jobbra (ahogy szoktam.) Erre mellemgurul (mar keszulok a szajtepesre...) es megkerdezi, hogy sajat gyartasu-e a lampam. Meg ket piros lampanal beszelgettunk, kiderult, hogy o is biciklizik, majd elvaltak utjaink.

Kezdem ugy erezni, hogy mar regen nem retegsportot uzunk... :-)

Hooborg képe
Hooborg
225 v, 2011-06-05 13:50

Tudom egyéni problémám, de annyira jó!!! Kiderült h a régi Csepelem ami meg lett nyomorítva 1 kis hülyeség miatt(nem az én hülyeségem), nincs elrohadva belülről, így a horpadás (sztem meg még 3 ember szerint is, de azért még körbekérdezek pár embert) csak ronda a cangán, ami nem para mert alapból Patkány!:P És ez azért olyan nagy "Pozitívum" mert ez a canga még Nagyapám bicója volt, és fél évig amíg tekeregtem vele "beleszerettem":D Áááh tök jó:P

(Gázálarclámpásfeketeössztelós"tecsó"monti / lila Cresta SS)

Icarus képe
Icarus
226 cs, 2011-06-23 11:24

Tegnap hazafele jövet egy hatalmas kocsikból épített mozgó akadálypályát találtam a városközpontnak nevezett izében és ki is élveztem ezt :)
Na de leginkább azért írok ide, mert tegnap elvesztettem Rákoskeresztúr központja és a városhatár között a kilométerórámat. Visszafordultam és újra végigjártam az utat és megtaláltam az út közepén egy darabban működőképes állapotban \o/

-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

feb képe
feb
227 cs, 2011-06-23 11:36

Tegnap hazafele előttem csattant össze két autó.

Ha nem szívok annyit a defektszereléssel lehet, hogy én lettem volna az áldozat.

tatabike képe
tatabike
228 cs, 2011-06-23 11:44

Tegnap eladtam a fiam montiját, már nem kell Neki sajnos, inkább gyúrni akar, és ilyen edzőgépet vett az árán. Végülis mozgás az is, a lényeg, hogy csináljon valamit, ami sport.
De. Két évig nem volt használva a bringa, és hát kipofoztam, majd elvittem egy körre, hogy okés-e minden. Tök jó érzés volt leszarni az aknafedeleket, meg a 10 centi széles repedéseket, síneket. Az országúti után olyan volt, mint egy tank, mindenen átmentem, és meg sem éreztem, rengeteget számít, ha már csak elöl van teleszkóp. A traktorgumit meg esélytelen volt felütnie bárminek, szóval utoljára még kiélvezkedtem magam...:D

Fehér Katarga RoadPro trekking stílusban...

Csinszka képe
Csinszka
229 k, 2011-06-28 00:31

Ma délután a Ligetből akartam átsuhanni a Damjanich utcába, de megfogott a piros. Hallani nem hallottam, mert szólt a zene, de egyszer csak rám sötétedett egy hatalmas árnyék. Naná, hogy a hetvenes troli gyakorolta milyen közel tud megállni egy biciklishez.
Gondoltam megtréfálom, kiálltam előle és átsétáltam a végéhez. Már akkor meglepett, hogy előbbre húzódott, hogy beférjek mögé. Aztán meg először vészvillogott, aztán egyet jobbra és egyet balra indexelt aszerint, hogy melyik oldalon látott kikukkantani a troli mögül.
Én igazából nem is tettem szívességet neki, csak a saját javamat akartam, mert mögötte én is könnyebben átjutok a kereszteződésen, nem fordulnak rám szemből. Mikor sikeresen átjutottunk az utcába ő lehúzódott a megállóba én meg kielőztem balról. Látom ám szélesen vigyorog és integet nekem a tükörben. :)

Cirka háromszor köszönte meg, hogy kiálltam előle, pedig az nekem is épp olyan hasznos volt mint neki :) Tetszett, aranyos volt :)

Icarus képe
Icarus
230 p, 2011-07-08 16:43

Megtaláltam magamat miközben Tsubasa hozzávalóiért jártam a várost: http://twitpic.com/5mz7ed :D
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

tatabike képe
tatabike
231 szo, 2011-07-23 18:12

VIII., Rákóczi tér, a vásárcsarnok előtt...

- Kerékpáros vagyok, mert nem tudom, hogyan lehetnék nem az... -

Fehér Katarga RoadPro trekking stílusban...

Tomek képe
Tomek
232 szo, 2011-07-23 17:27

Szerda reggel özönvízszerű esőben sikerült elindulnom otthonról, de kábé két perc után széles mosoly terült szét az arcomon az élménytől, miközben valami furcsa viziufónak néztek a mindenféle eresz alá behúzódott emberek, marha jó volt!
Tegnap pedig kimondottan élveztem éjjel kettőkor a hűs, tizenpárfokos levegőt, nulla autóforgalom mellett nagyon lehetett hasítani a szelet, és még csak meg sem izzadtam! Tetszik ez a júliusi hidegfront!:)

B3nj4min képe
B3nj4min
233 szo, 2011-07-23 17:42

Húú ma isteni mvolt tekerni...Fixim van,és ha másért nem is,de a könnyű szkiddekért imádom a vizes aszfaltot...olyanokat csúsztam hogy otthon remegő lábbal száltam le a gépről(csurom vizesen) hogy méég!! :D És ismét kideült hogy nem az számít hogy milyen géped van,hogy néz ki,hanem csak az hogy jól érezd magad vele!!! Senkit se foglalkoztasson hogy másnak ilyen-olyan csilli-villi gépe van.le van tojva,csak RAGMEG!

Tomek képe
Tomek
234 k, 2011-08-30 19:04

Lehet, hogy az itt fórumozók nagy részének nem nagy táv, viszont én már hónapok óta küzdöttem a havi 1000 kilométerért (mondjuk én nem túrázok, csak közlekedek), ami sajnos júniusban egy baleset, júliusban pedig egy villatörés miatt nem jött össze (csak vacak 700 km, bagatell..), viszont most augusztusban végre meglett, a mai napon elértem az 1001.6 km-t, egy hónap alatt!
Ennek most annyira örülök, hogy nagyon!:D
Jippi-já-jééé!:)))

Zsül képe
Zsül
235 k, 2011-08-30 21:56

Gratula!

---Egyedül rakom,oszt?---

Hilfy képe
Hilfy
236 sze, 2011-08-31 13:13

Gratula! Szerintem aki nem hivatásos, és nem lakik "elég messze" a munkahelyétől, annak nem jön össze könnyen. Legalábbis nekem is csak egyszer volt meg az idén, de szeptemberben biztos megint meglesz :)

Tomek képe
Tomek
237 sze, 2011-08-31 13:22

Köszi mindkettőtöknek!:)
Igen, annyiból szerencsés a helyzetem, hogy Dunakeszin lakom, viszont a Belvárosban (V.ker) dolgozom (pfúj, rohadt agglomerációs ingázó én), úgyhogy adott a napi 20-40+km, ráadásul újdonsült kedvesem váci, így aztán egész szép távokat tudok tekeregni a napi rutin során!:)
Amíg csak a melóba jártam, addig olyan 700km körül volt havonta, de egy kedves hölgyemény szép szemei szárnyakat adtak a teljesítményemnek!:)

Zsül képe
Zsül
238 sze, 2011-08-31 17:50

"de egy kedves hölgyemény szép szemei szárnyakat adtak a teljesítményemnek!"

Nekem az szokott szárnyakat adni,ha már messziről látom,hogy ott billeg a nyergen(nem a nyeregcsövön!) egy formás női far.Még szép,hogy rögtön emelkedik a tempó!Igaz,közelebb érvén jelentősen belassulok,vajon miért...

PBA képe
PBA
239 cs, 2011-09-08 19:07

+1

Ejjjj, hogy ez mennyire de nagyon ismerős szitu. :) Ezek szerint nem csak más ilyen "lökött", mint én. :)

Zoltán-san képe
Zoltán-san
240 h, 2011-10-03 10:22

Az idén nálam is igen szépen gyűltek a kilométerek.
Április elejétől kezdve egészen szeptember végéig nem mentem havi szinten 1000 km alá. Augusztusban volt az idei rekord: 1223 km. Tegnap pedig átléptem a 8000 km-t (idei termés). Sajnos augusztus utolsó hétvégéjén buktam egyet, így 23600 balesetmentes km lett lenullázva. Szerencsére horzsolásokkal megúsztam az egészet.

Hilfy képe
Hilfy
241 h, 2011-10-03 10:46

Gratula, és legyen legalább kétszer ennyi km zűr nélkül :) Ezek a havi 1000esek milyen arányban számolandók? Kommutálás, túra, edzés? Nekem az idei évre tervezett legalább 6000 km a napokban tuti meglesz, de így utólag soványnak érzem a célkitűzést ;)

Zoltán-san képe
Zoltán-san
242 h, 2011-10-03 12:22

Én is gratulálok a 6000 km is szép eredmény.
Válaszolva a kérdésedre a következőkből jött össze:
Egésznapos túrákból és a néhány órás időtartamú teljesítménytúrákból (ezt vehetjük edzésnek is).
Munkahelyre azért nem járok kerékpárral, mert a biztonságos tárolás nem megoldott. Azért ez az eredmény annak is köszönhető hogy eddig semmilyen gátló tényező nem jött közbe.

További balesetmentes tekerést.

Zoli

zseer képe
zseer
243 sze, 2011-08-31 19:43

Új biciklim lett! Pontosabban végre elkészült a régi, lila-fekete Lotusom átfestése! Valamint szétszedés után átpucoltam részeit, a két kerék úgy csapágyazást kapott, hogy könnyebben fusson, így gyakorlatilag új bicó lett belőle!! :)

Gyönyörű "tour-de-france" sárgatrikó színe lett (napsárga), így sárga-fekete az összkép. Hamarosan fotók is lesznek, majd ide linkelek!

Vasárnap este lett kész az assembly, és naggyon jó volt lemenni este 9kor a feleségemmel menni néhány kört a ház körül kipróbálni! :)

Jesus Freak

stp1 képe
stp1
244 sze, 2011-08-31 22:32

mutasd be itt a gépet!

http://criticalmass.hu/forum/20101004/ez-itt-az-en-bringam-4

zseer képe
zseer
245 h, 2011-09-05 17:57

Azt hiszem az említett fórum 3. részében bemutattam már, de nyilván frissítem majd itt akkor.

Jesus Freak

zseer képe
zseer
246 h, 2011-09-05 18:02

Most hétvégén kiváló túrán voltunk!!!
Autóval lementünk Poroszlóig majd körbetekertük a Tisza tavat. Feleségem és a bátyám a családjával volt ott. A legkisebb csávó gyerekülésben, de a 7 éves középső és a 11 éves legnagyobb srác végigtekerte! Poroszló-Kisköre-Abádszalók-Tiszafüred, 60 km! Nagyon jó kis túra volt és nagyon jó időnk volt!

Jesus Freak

feb képe
feb
247 sze, 2011-09-07 18:16

Megszületett a fiam.
Milyen idős kortól lehet gyerekülésbe rakni? :D

Tomek képe
Tomek
248 sze, 2011-09-07 18:33

Gratula!:)

Zsül képe
Zsül
249 sze, 2011-09-07 20:17

Gratulálok!

blajo képe
blajo
250 sze, 2011-09-07 20:49

Gratula!
A kerdesedre a valasz attol fugg:
http://sheldonbrown.com/carrababy.html
:-)

Sceptico képe
Sceptico
251 sze, 2011-09-07 23:05

Gratulálok! Bringája van már? :)

Amúgy szerintem valami okos háti beülőben már akkor is biztonsággal viheted, ha a gyerekülés még korai neki.
---

PBA képe
PBA
252 cs, 2011-09-08 19:33

+1 Nagy gratula! :)

Icarus képe
Icarus
253 cs, 2011-09-08 19:20

Unalmas volt a városban közlekedni... Senki sem dudált le, próbált meg leszorítani, mindenki türelmes volt és megadta nekem az elsőbbségemet... Sőt, még zöldhullámban is közlekedhettem és még az idő is kellemesen hűvös volt...

Hova tűnik így az izgalom...

PBA képe
PBA
254 cs, 2011-09-08 19:32

Bezzeg tegnap engem a Király utcában ketten is ledudáltak, aznap éppen morcos voltam, ezért megkérdeztem, hogy mi az édes nemi szervemért dudál? A mögöttem jövő biciklis csajszi jót röhögött, már ha jól láttam. :)

PBA képe
PBA
255 cs, 2011-09-08 19:30

Írok én is valami pozitívat. :)
Bár nem most történt, hanem már legalább 1-2 hónapja, de akkor is jó, és abszolút on-topic.

A XV. kerből mentem Gazdagrétre, áthédereztem az M1/M7 alatt a Balatoni úton, majd a benzinkút környékén lévő zebrán szerettem volna átkelni a Budaörsi úton. Szép szabályosan át akartam tolni a cangát, de nem tudtam, akkora forgalom volt, persze senki nem akart átengedni. Kis idő után jött a külső sávban egy csuklós BKV busz, szépen megállt, hogy ő akkor most átengedne. Viszont a belső sávban ugyanúgy húzott el mindenki ezerrel. Egy idő után a buszsofőr már hadonászott a kisablakán kifelé, hogy a másik sávban is álljanak meg, de semmi. Erre fogta magát, keresztbe állt a busszal a két sávon átlósan, és így biztosította az átmenetelt nekem a csávó. Lepetéztem helyből. :) Ott is és ezúton is köszönöm neki. :)

Makakk0 képe
Makakk0
256 szo, 2011-10-15 15:06

Ez nagyon rendes! Kár, hogy nem láttam!
Vannak még emberek :)

PBA képe
PBA
257 szo, 2011-10-15 16:41

Szerintem is nagyon rendes volt. :) Plusz abszolút filmbe illő jelenet, képzeld el, ahogy a csuklós kék BKV busz keresztbe áll a két sávon. :) A mai napig röhögök a szitun amikor eszembe jut. :) Tény, hogy valami garázsmenet volt, tehát utasok nem voltak, így ő is könnyebben akciózott. :)

--
Sötétben guruló ninják ellen dobócsillag készletet vásárolnék jó áron.

PBA képe
PBA
258 p, 2011-09-09 22:12

Mai pozitív dolog: nem tudom mi történt, de ma baromi sok jó biciklis macskát (csajszit/nőcit) láttam Pesten ahogy tekertem mindenfelé. Csak pislogtam. :) Már azon gondolkoztam, elcsábítok valakit, hogy ne egyedül ebédeljek. :)

vilkas képe
vilkas
259 p, 2011-09-30 16:27

Ma délelőtt azt láttam a Károly körút - Dohány utca sarkon, hogy egy fiatal rendőr egy középkorú külföldi házaspárnak kinéző párnak magyarázza, hogy merre kell menni a nemtudom hova. Nem hallottam, milyen nyelven diskuráltak, de feltételezem, hogy angolul. Kimondottan európai látvány volt, örültem neki.

feb képe
feb
260 sze, 2011-10-12 10:46

Tegnap hazafele az Irinyi utcán tekert egy lány a három sáv közül a külső és a középső elválasztóján. Melléértem, mondok jobbratartás, mire a lány mosolygott, hátranézett, kar kitevéssel irányt jelzett, majd kiment a sáv szélére.

Hilfy képe
Hilfy
261 sze, 2011-10-12 13:45

Szép ez az ősz, nagy mázlink van vele :)

feb képe
feb
262 sze, 2011-10-12 17:56

Jaja. Jó, hogy idén sem maradt el :D

Cseya képe
Cseya
263 cs, 2011-10-13 19:10

Ma a Gyömrőin hazafele nagy készülődés után megelőzött valami sok tonnás, sok tengelyes böszmeség, mire ötven méterrel távolabb kényelmesen kihöncölgött elé egy fater, hullámpapírral megrakott triciklivel. Na, azt már nehezebb volt legyűrni, mint engem.

Pontagy képe
Pontagy
264 szo, 2011-10-15 12:14

azt a triciklis bácsit minden délután szoktam ott látni, rendszeresen arra jár du. négy és öt óra között
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

Cseya képe
Cseya
265 szo, 2011-10-15 14:59

Akkor volt. Nyugodt ember.

Sceptico képe
Sceptico
266 szo, 2011-10-15 00:57

Estefelé elmentem tekerni egyet, mert már elvonási tüneteim voltak a heti kényszerautózástól.
Tíz kilométerre otthontól elpattant a hátsó gyorszáram. Eszembe jutott, hogy közel van a győri Decathlon, jobb híján veszek egyet.
Odatoltam a bringát, de közben rájöttem, hogy kevés pénz van nálam. Az egyik eladó srác, amikor kiderült, hogy mi a nyűgöm, simán adott a szerviz készletéből egy bontott gyorszárat. Közben odajött az osztályvezetője, kiderült, hogy szervizkészletet sem oda, sem el nem adhatnak nekem, különben is holnapután leltár, de közösen kisütötték, hogy kölcsönadniuk viszont minden további nélkül szabad, ha holnap visszaviszem a zárat.
Becsületszó ellenében megkaptam a cuccot, beraktam, bringáztam egy jót, és holnap visszaviszem nekik.
Tök jó fejek voltak, szemmel láthatóan megoldást akartak találni a nyűgömre este nyolc előtt öt perccel, pedig akár el is hajthatták volna csórikámat. Tolhattam volna rosszkedvűen hazáig a gépet, de így jó tök jó érzésekkel bringáztam tovább, az eredeti terv szerint. Soha pozitívabb hétzárást! :)

---

Hotyhogy képe
Hotyhogy
267 szo, 2011-10-15 01:16

Akkor hihetsz az emberi jóságban, Sceptico. :-)))

Sceptico képe
Sceptico
268 szo, 2011-10-15 01:24

Hoty hogy nem, én is erre a megállapításra jutottam... :)))
---

Stanci képe
Stanci
269 cs, 2011-10-20 20:43

bocs, hogy belevau, de nem inkább "soha rosszabb" hétzárást?

amúgy a sztori tök jó :)

Sceptico képe
Sceptico
270 cs, 2011-10-20 22:51

Kösz a belevaut, kicsit álmosan írtam... :) Jár a pont.
---

PBA képe
PBA
271 szo, 2011-10-15 16:54

Akkor most egy vicces parkolási probléma az MTVA Kunigunda utcai székházánál, ami pozitív eredménnyel zárult végül:

egy kedves kolléganőnek vittem anyagot leadásra a napokban, természetesen biciklivel. Megérkezek, körbesasolok, látom, hogy a kocsi és a _bicikli parkoló_ is egyaránt el van kerítve, csak kártyával lehet bemenni (nekem nincs olyanom, nem ott dolgozok). Mondom ok, akkor egy lámpaoszlophoz leláncolom arra a 10 percre. Békésen láncolok, erre odarohan az egyik őr, hogy nem hagyhatom ott a bicajt. WTF? Ez nem közterület már véletlenül? Hát izé, nekik ki van adva, hogy nem lehet, szólniuk kell és meg kell előzni mindenen ilyen próbálkozást, ne láncoljam oda, leginkább sehová sem az épület körül látótávolságban. Hogy mi????? Noooormális?

Vázoltam neki a problémát és a megoldási lehetőségeket:

nekem be kell jutnom a házba és biztonságosan le kell raknom a cangát. Bemehetek az elkerített biciklitárolóba?
Nem, csak kártyával az itt dolgozók vehetik igénybe.
Ok, ez kilőve. Leláncolhatom valahová a környéken a bicajt?
Látótávolságban nem, nem szabad.
Van vendégparkoló?
Nem, nincsen.

Ezek után megkérdeztem tőle, hogy érzi-e a helyzet Kafkai jellegét? Kicsit mosolygott, és azt mondta, hogy támasszam oda mellé, majd ő vigyáz rá addig. :) A vége tehát pozitív, de ki volt az az idióta nagy barom, aki ezt a rendelkezést kiadta? Ez is csak az MTVA székháznál fordulhat elő, komolyan. :) Annyira jellemző. :)

--

monster képe
monster
272 szo, 2011-10-15 18:11

Tán csak nem Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.?
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

Frajti képe
Frajti
273 szo, 2011-10-15 21:39

Közterületen való lakatoláshoz semmi közük. Sarkadra kellett volna állni. POntosabban befejezni a műveletet és pont.

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

monster képe
monster
274 szo, 2011-10-15 22:25

Azért az pl. határeset, hogy a járda közterület, és én nekitámasztom a járdán álló bringámat valaki házfalának, neadj isten lakatolok a bemenő gázcsőhöz. A gázcső valószínűleg az gázóra előtt nem az ő tulajdona.
Eleve közterület kapcsán: bármi, amihez lakatolunk, az valakinek/valaminek a magántulajdona: kresztábla, villanypózna, szemetes, pad, járdaszegélyi korlát. És ha mondjuk ezek a cégek/önkormányzatok kiadnak egy hivatalos közleményt, hogy tilos a tulajdonukhoz lakatolni? Lehet, hogy ha megkapargatnánk, akkor kiderülne hogy már így is van. És levághatnak minden bringát onnan? Nagyon ingoványos határterület ez.
Pont valaki linkelt a most olvastam topicba egy olasz kisvárost, ahol valami ilyesmi törvényt hozott az önkormányzat.
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

PBA képe
PBA
276 szo, 2011-10-15 18:14

Fogalmam sincs, azt nem is néztem, hogy milyen alvállalkozó cég csinálja az MTVA őrzését, egyszerűen csak ledöbbentem, hogy "és ezt így most hogy?" :)

--

Ѣ képe
Ѣ
277 cs, 2011-10-20 05:51

Uniós támogatással épül a P+R és B+R parkoló - 130 milliós fejlesztés a gödöllői vasútállomáson

Újabb nagyszabású fejlesztés vette kezdetét a gödöllői vasútállomáson. A létesítményhez tartozó egykori rakodó területén130 millió forintos összköltséggel, korszerű P+R és B+R (gépkocsi és kerékpár tárolására is alkalmas) parkolót alakítanak ki. A beruházás Gödöllő Város Önkormányzata és a MÁV Zrt. közötti együttműködésnek, valamint az Európai Unió költségtámogatásának köszönhetően, a Közép-magyarországi Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósulhat meg.

Gödöllő parkolói már évek óta teljes kihasználtsággal működnek, mivel nem csak a város, hanem a térség lakói is használják azokat. Sokan ugyanis innen folytatják utazásukat a fővárosba HÉV-vel, vagy vonattal. A parkolási gondokat jelentősen enyhíteni fogja a most megkezdett beruházás – jelentette ki dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere az október 19-én délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Mint elmondta, már korábban is történt kezdeményezés, hogy a területen P+R parkoló működjön, mivel azonban az nem volt elég korszerű, és gépkocsi tulajdonosok nem érezték elég biztonságosnak, nem használták. Most azonban a MÁV és az önkormányzat közös pályázatának eredményeként olyan rendszert alakítanak ki, ami mind a gépkocsik, mind a kerékpárok biztonságos tárolását lehetővé teszi.

A MÁV arra törekszik, hogy visszaállítsa a MÁV és a közösségi közlekedés becsületét, és az utasok számára kényelmessé tegye szolgáltatásait. Ilyen a P+R parkolók kialakítása is, ami egyrészt enyhít a helyi parkolási problémákon, másrészt pedig hozzájárul a főváros és környéke légszennyezettség szintjének csökkentéséhez – mondta köszöntőjében Monszpart Zsolt, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója. Mint tájékoztatójában elhangzott, a Budapest –Hatvan vonalon a múlt évben mintegy 3 millióan utaztak vasúton, és a korábbihoz képest jelentős, mintegy félmilliós utasforgalom növekedést regisztráltak. A vezérigazgató szerint a vasút népszerűségét növelte az új Flirt vonatok forgalomba állítása is. Egyúttal bejelentette, hogy a MÁV nem csak fejlesztési, hanem idegenforgalmi szempontból is kiemelt célpontnak tekinti Gödöllőt: ennek jegyében született meg az a megállapodás, ami szerint a 100 km-nél távolabbról ide érkezők menetjegyükkel kedvezményes belépőt válthatnak a kastélyba. Monszpart Zsolt a gödöllői fejlesztéseket példaértékűnek nevezte.

A projektet Szarka László, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója ismertette, aki kijelentette: a vasút vonzóbbá tételéhez elengedhetetlen az állomási szolgáltatások fejlesztése, amihez a P+R és B+R parkolók is hozzátartoznak. A gödöllői P+R parkoló 3770 négyzetméteren 109 személygépkocsi befogadására lesz alkalmas, ebből 4 hely akadálymentesített lesz. A létesítmény teljes területén térvilágítási rendszert építenek ki, a biztonságot a 24 órás őrzés-védelem és egységes térfigyelési rendszer biztosítja majd.
A 104, ebből hat akadálymentesített férőhelyes, 243 négyzetméteres alapterületű B+R parkolót egy régi, használaton kívüli, felújított és részben átépített raktárépületből alakítják ki. A kerékpár tárolóban 12 speciális igények kielégítésére is alkalmas pl. gyerek utánfutós, tandem hely kerül kiépítésre. A területet 1800 m2 zöldterület szépíti majd.

A projekt összköltsége 130 millió forint, amelynek 90%-át az Európai Unió biztosította. A projekt beruházási feladatait a MÁV Zrt. végzi, a parkolók 10 éves kötelező fenntartását és üzemeltetését az önkormányzat vállalta.

Hilfy képe
Hilfy
278 cs, 2011-10-20 10:53

104 autó, és 12 kerékpár... Remélem menetközben változik majd az igény az arányra vonatkozóan.

blajo képe
blajo
279 cs, 2011-10-20 11:33

En 109 autot es 104 kerekpart olvastam... :-)

Icarus képe
Icarus
280 cs, 2011-10-20 11:35

En meg 109 autot es 104+12 bringat :D

feb képe
feb
281 cs, 2011-10-20 11:04

Pompás. Sajnos a HÉV szvsz nem alternatíva a lassúsága miatt, de a vonat sebessége egész jó.

otapi képe
otapi
282 cs, 2011-10-20 11:49

A gödöllői vasútállomásról van szó és a MÁV-ról, nem a BKV-ról.

Nem mellesleg ugyanott van a HÉV végállomása is, tehát vonatra és HÉV-re is fel lehet ott szállni.

feb képe
feb
283 cs, 2011-10-20 12:16

Írtam én, hogy nem lehet?
Azt írtam, hogy ha Bp-re jön valaki, akkor szerintem a HÉV nem alternatíva a lassúsága miatt.

otapi képe
otapi
284 cs, 2011-10-20 13:11

Miért is baj hogy lassú a HÉV, ha egyszer ott a vonat?

(Amúgy csak negyedórával lassúbb a HÉV, mint a vonat, azt nem mondanám jelentős különbségnek. Alapvetően lassú mindkettő :)

Icarus képe
Icarus
285 cs, 2011-10-20 13:44

azert azt is szamoljatok bele h alapvetoen mas a vonat es a hev vegallomasa... van akinek az orsrol kenyelmes utazni van akinek a keletitol

feb képe
feb
286 cs, 2011-10-20 16:12

Az Örsről -> Keleti mennyi idő metróval?

Icarus képe
Icarus
287 cs, 2011-10-20 17:32

Jó becslessel negyed óra :) 5 perc amig a hevrol leszalsz, felszalsz a a metrora es elindul, kell 5-6 perc utazasra es 5 perc fel es a megfelelo tomegkozlekedes megtalalasa ha tovabb akarsz menni nem metroval a keletitol.

Ѣ képe
Ѣ
288 h, 2011-10-24 20:00

Kiemelt figyelem a kerékpáros közlekedés fejlesztésén

A program része a Rajka és Budapest közötti kerékpárút befejezése, a Budapest-Balaton kerékpárút kiépítése és a Balaton-kör befejezése.

2013-ra elkészül az új nemzeti közlekedési stratégia, amelynek célja, hogy hosszú távon fenntartható közlekedési rendszer alakuljon ki az országban - hangzott el a ma kezdődött Nemzeti Közlekedési Napok rendezvényén, Siófokon.

A közlekedési napokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szervezte, valamennyi hazai közlekedéssel foglakozó szervezet számára.

Bevezető előadásában Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkára elmondta, az elmúlt egy évben kidolgoztak egy közlekedésfejlesztési programot, amely 2027-ig valósul meg, valamint elkezdték a Nemzeti Közlekedési Stratégia kidolgozását is.

A stratégia részleteiről Völgyesi Zsolt, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főigazgatója a Kossuth Rádiónak elmondta: új elemként került a dokumentumba a kerékpáros közlekedés. A program része a Rajka és Budapest közötti kerékpárút befejezése, a Budapest-Balaton kerékpárút kiépítése és a Balaton-kör befejezése. A stratégia lényeges célkitűzése, hogy fenntartható rendszer alakuljon ki. Ennek alapja egy összközlekedési forgalmi modell kidolgozása lesz.

Völgyesi Zsolt elmondta, hosszú távon a teherforgalmat mindenképpen szeretnék „levenni a mellékutakról”, és olyan főútvonalakra terelnék, amelyek kibírják a 11 és fél tonnás tengelyterhelést. A kormány elé kerül egy javaslat is, amely változtatna a használati díjak mértékén, hogy forrást teremtsenek az útfelújításokhoz.

Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2011/10/24/14/Kiemelt_figyelem_a_kerekparos_k...

otapi képe
otapi
289 k, 2011-10-25 14:52

Éljen-éljen! 2027-re lesz befejezve a Balaton-kör?

otapi képe
otapi
290 k, 2011-10-25 14:52

.

blajo képe
blajo
291 v, 2011-11-06 11:27

Csak egy aprocska sztori:
Tegnap este (sotetedes utan) lattam az egyik keresztutcaban lampa nelkul elindulni egy fekete, sotetitett uveges BMW-t. Intettem, hogy "haver nem eg a lampad"; uriember felkapcsolta, megkoszonte es mindketten mentunk a dolgunkra. :-)

Hotyhogy képe
Hotyhogy
292 v, 2011-11-06 12:16

Haja volt?

blajo képe
blajo
293 v, 2011-11-06 13:26

Sajnos a sotetitett uvegen keresztul csak abban lehettem biztos, hogy ha volt is, akkor nem tul hosszu.

feb képe
feb
294 sze, 2011-11-09 10:28

Tegnap az Alagúton és Lánchídon átkelve 2-2 bringással találkoztam.
Egyre többen vagyunk!

Icarus képe
Icarus
295 sze, 2011-11-16 22:50

‎"EZ CSALÁÁÁÁS. Örökhajtós biciklin nem is szokott fék lenni" - Ezzel hozta rám a frászt egy TAXIS a keletiben :D Vannak hétköznapi csodák :D

Petertx200 képe
Petertx200
296 cs, 2011-11-17 19:54

Múltkor mentem az Asztorián a biciklimet felpattintottam a járdára,aztán elindultam a Rákóczi felé a járdán,,,befordulok,hát mi jön belém ezerrel egy bicajos társ azt hittem kilövi alólam a bringát.Hála egyikünknek sem lett baja röhögve továbbálltunk.Na ezt csinálnád meg mondjuk az autósokkal na ott ezek a problémák általában nem szoktak jól elsülni.

Tomek képe
Tomek
297 cs, 2011-11-17 21:08

Ezt mondjuk írhattad volna a Bringások szégyenfala topikba is, mer' ugye járdán nem kerékpározunk..

Petertx200 képe
Petertx200
298 p, 2011-11-18 18:58

Jó tudom majd felnézek a szégyenfalra,viszont ritkán megyek járdára.Arra volt dolgom.Tomek te nem mentél sosem járdán?Tökéletes bringás vagy be tartasz mindent.:-)

Cseya képe
Cseya
299 v, 2011-11-20 00:14

Folyt. köv.: http://criticalmass.hu/forum/20111119/csak-pozitivan-iii