"Palira vett az eladó, vagy csak szimplán bunkó volt veled?
Oszd meg a történetedet velünk, és írd le, hogy melyik bicikliboltban/szervizben történt az.
Tudom, ezzel nem lehet leváltani az eladót, vagy bezáratni a boltot, de legalább felhívod mások figyelmét rá, hogy kerüljék azt a helyet.
Remélem én, hogy itt egy bolt neve sem fog szerepelni, de ha igen, akkor csak az eladó tehet róla."

signup
signup
énisénis
énisénis
helló! Nem tudom, hogy
helló!
Nem tudom, hogy hová kellene írnom, ezért próbálkozom.
Egy Cruiser-hez keresnék Springer villát. Ha valaki tud segíteni, akkor írjon a horvath.robert.gabor@gmail.com címre. köszi.
-
-
nekem ő szokta feldobni a
nekem ő szokta feldobni a napom: RITTGASZER MIHÁLY BAJA,CZIRFUSZ U.28.Ő mindig kioktató hangnemben beszél,ha nem vigyázol még le is teremt!!,a felesége pedig cseppet arrogáns.(a minap még azt is beképzelték maguknak,hogy lopáson agyalok!!!)emberek,ha jót akartok magatoknak és társaitoknak,akkor kerüljétek őket "MINT MACSKA A FORRÓ KÁSÁT"
A vicces név miatt gyanús
A vicces név miatt gyanús lett, hogy kamut írsz, de ráguglizva ezt találtam: http://www.nfh.hu/portal/print/informaciok/hatarozat/jogero/DAF-04520.html
ugye hogy nem kamu?amúgy a
ugye hogy nem kamu?amúgy a "20000"-ről nem is tudtam,de nem lennék meglepve,ha még sok ilyen lenne! tényleg vicces a nevem?
szerintem a rittgaszerre
szerintem a rittgaszerre értette.
bocsi elírtam!
bocsi elírtam!
A rovat nagyon hasznos
A rovat nagyon hasznos lenne, csak az a baj, ha itt egy boltos saját magáról rosszat olvas, beperelheti a kommentezőt hitelrontásért. Abból bírósági per lehet ahol tanúkkal, tárgyi bizonyítékokkal kell bizonyítani a panasz jogosságát. Ha ezt nem tudod megtenni, olyan pénzbírságot verhetnek rád hogy csak na.
Egy autótuning site-on indult egy rovat, ahol mindenki elpanaszolta, hol, mikor milyen rendszámú autó szorította le, előzte szabálytalanul stb. Ebből is lett per, mert személyes adatokat közölt az adatok tulajdonosának engedélye nélkül.
Szal a téma óvatosan kezelendő.
Én személy szerint a fórum mellett állok a magyar törvényi szabályzással szemben.
Wad
Persze, hogy "beperelheti":
Persze, hogy "beperelheti": ez csak illetékbélyeg kérdése. Én is beperelhetlek téged bármiért, legfeljebb a bíróság röhögve kihajítja, és fizetem a perköltségedet, ha oda kerül a sor.
Gyakorlatban: millió olyan honlap működik (pl a Tékozló Homár) ami sokkal durvább dolgokat ír meg, mégsincs semmi bajuk belőle. Ezért ezen nem paráznék. Ráadásul praktikus szempontból jóval nagyobb szívás egy boltnak, ha az terjed el, hogy be is perelte egy vásárlóját, aki panaszkodott. Ezt már tényként meg lehetne írni akárhol. Oda se menne többet senki.
Személyes adatokat nem tudom minek keverted ide, teljesen más tészta.
Ne dobálózzunk már ilyesmikkel vaktában...
Semmiféle vaktában
Semmiféle vaktában dobálózás nincs ebben. Annyira nem "más tészta" mint a személyes adatok, amennyiben más adatait (akár cég, akár magánszemély) engedélye nélkül használod, főleg számára hátrányt okozóan, támadható vagy. Az általad említett oldalak a legalitás határán táncolnak tevékenységükkel. Az hogy vígan elvannak, nem érv addig, amíg pl. a piratebay is létezhet.
Nem akarok senkit lebeszélni semmiről, csak felhívtam a figyelmet, hogy következményei lehetnek, ennek tudatában tegye amit tesz.
Wad
a személyes adatok,
a személyes adatok, amennyiben más adatait (akár cég
Ember, cégnek nincs is személyes adata... olyan csak személynek van. Aargh.
Az általad említett oldalak a legalitás határán táncolnak
Gondolod te... Véleményszabadság, alkotmány? Legalább addig élvezzük, amíg még megvan :-)
Nem kell fosni mindentől. Mindenkinek joga van elmondani, ha valahol hátrány érte, ez nem Kuba (bár a lányok itt is szépek :-).
Ha azt mondod, a Coca-Cola
Ha azt mondod, a Coca-Cola (cégnél csak ennyi értettem "személyes adaton")szar, személyes szabad véleményhez való jogod ezt állítani. De ha azt állítod, a Coca-Colától megdöglött az aranyhörcsögöd, a papagájod és már a nagyi is gyanúsan köhög, az már hitelrontás. Cégfüggő, hogy ezért letámad vagy nem, ha több pénze van mint neked, lehet hogy nyer is. Szal a legális fikázás meg a támadható közti határ homályos és kényes.
Arra is kicsi az esély, hogy a pillanatnyi vasúti forgalmunk mellett kivasal a tuja, ha körülnézés nélkül átmegyek. Én mégis inkább körülnézek.
Etikailag jogosnak érzem a rovatot, de a magyar jogrendszer nem mindenhol az etikára alapoz.
Wad
A "hitelrontás" nem tudom
A "hitelrontás" nem tudom konkrétan micsoda (de ha mondasz konkrét jogszabályt, érdekel), polgári jogi vetületben szerintem legfeljebb a jó hírnév védelme (Ptk 78. §) jöhet be, azaz a bolt ez alapján perelhet téged, kérheti a tevékenység abbahagyását, kártérítést, stb. Sok szerencsét hozzá, először is rajtuk, mint felperesen van a bizonyítás terhe, másodszor nehéz lesz elhitetni a bírósággal, hogy itt olyan komoly sérelem érte őket, és a vásárló véleményének szabad kinyilvánítása (kulturált határokon belül) nem előbbre való érdek.
Harmadszor pedig, és ez a legfontosabb, akár aznap ki is írhatják az ajtóra, hogy "üzlethelyiség kiadó", mert azt, hogy X biciklibolt elkezdte perelni a vásárlóját, csak azért, mert az a neten panaszkodott rájuk, kismillió helyen meg fogják írni, így 1. kb ezerszer annyi emberhez eljut az eredeti állítás, 2. ugyanennyi ember értesül róla, hogy X bolt beperli a vevőit, ahelyett, hogy normálisan kiszolgálná őket. Ez öngyilkosság. Nem véletlen, hogy senki nem él vele.
A fentebb leírt Coca-Colás izé teljesen más tészta: ha azt állítod egy élelmiszeripari cégről, hogy terméke mérgező vagy egészségre veszélyes, akkor azzal tényleg súlyos károkat okozhatsz. Más kérdés, hogy amíg csak a net egyik kis sarkában terjeszted ezt, akkor első körben még a Coca-Cola is csak íratna az ügyvédjével egy levelet neked, hogy legyél kedves abbahagyni. Nem perelnének egyből, mert nem hiányzik nekik, hogy ezzel kerüljenek a hírekbe.
[PS: ha tovább vitatkozol, jó lenne ha konkrét jogszabályt írnál, ami alapján szerinted sikerrel beperelhető az, aki elmondja hogy X bringaboltban bunkók voltak vele, és rosszul állították be a féket. Csak konkrétumokról érdemes beszélni.]
A célom nem vitatkozás
A célom nem vitatkozás volt, jeleztem azt hogy esetleg következményei lehetnek a dolognak.
Mivel természetesen nem tartok otthon példányt a BTK-ból és PTK-ból se, inkább itt egy példa, internetes magazint azért perelnek, mert azt mondta fürdőkről, hogy koszosak:
http://www.hir24.hu/gazdasag/3618/hitelrontas-miatt-karteritest-ker-a-ma...
1914es törvényünkben is megvolt már ez:
"IV. Hitelrontás
24. § Vétséget követ el, aki akár valótlan tény állításával vagy hiresztelésével, akár pedig valamely tényre közvetlenül utaló valótlan kifejezés használatával valakinek hitelét veszélyezteti vagy hitelképességét csökkenti.
Ez a rendelkezés felkérés alapján bizalmasan adott, az üzleti forgalomban szokásos tudósításra csak akkor vonatkozik, ha ezt az arra felkért jobb tudomása ellenére adta."
Én szívem szerint már rég lezártam volna a témát, mert személy szerint nem érint, és szívesen vitázok, de a vitatkozást saját szintem és oldal szintje alattinak tartom. Gondolom ezzel Te is így vagy. Mivel én elismerem véleményed igazát, Te zárkózol el attól hogy egy szót is elfogadj az én véleményemből, nem érzem hogy én feszíteném a dolgot.
Röviden összefoglalva véleményemet, VAN rá esély (nem nagy), hogy az itt írtak miatt valakit beperelnek, minimális esély van arra hogy nyernek.
Én csak azt szerettem volna elérni, hogy aki ide ír, olyan formátumban, stílusban és olyan megalapozottan, kulturált formában tegye, hogy a leírt véleménye mellett felelősségtudattal BÁRMILYEN fórumon kiállhasson.
A fórum létezését továbbra is jogosnak tartom, előnyös lenne, ha mint fennt látható, a bolttal való probléma-tisztázásra is sor kerülhetne itt, ami esetleg mindkét oldal előnyére szolgál.
Asszem a téma további folytatása már floodolás lenne, részemről lezárva.
Wad
jeleztem azt hogy esetleg
jeleztem azt hogy esetleg következményei lehetnek a dolognak
Szerintem hozzászólásaiddal sok mindent jelezhettél, csak ezt nem. Úgy látom nem megy át, hogy itt vannak a releváns jogszabályok, + van ezeknek a gyakorlata, + van az üzlet részéről egy üzleti döntés, hogy pereljenek-e. Ezek a releváns faktorok.
Ehelyett te ebben a hozzászólásodban hivatkozol
- két jogi személy közötti jogvitára (jogi személyekre más normák vonatkoznak, elvárható gondosság terén is, és versenyjogilag is)
- egy 1914-es törvényre (ez nekem már WTF kategória)
nem tartok otthon példányt a BTK-ból és PTK-ból se
Attól még neten rajta vannak a jogszabályok. Ha nincs kedved bennük bogarászni, az OK, csak akkor értelmetlen ez az eszmecsere.
VAN rá esély (nem nagy), hogy az itt írtak miatt valakit beperelnek, minimális esély van arra hogy nyernek.
És ezt a következtetést hogyan hoztad ki? Az 1914-es jogszabályból?
És szerinted mennyi az esély? A "van rá esély" üres állítás. Arra is van esély, hogy fejen talál egy meteorit. Fogok ettől fosni? Nem.
Én csak azt szerettem volna elérni, hogy aki ide ír, olyan formátumban, stílusban és olyan megalapozottan, kulturált formában tegye, hogy a leírt véleménye mellett felelősségtudattal BÁRMILYEN fórumon kiállhasson.
De ezt értelmetlen megkövetelni. Egy netes fórumon elhangzott fogyasztói hozzászólásnál nem ugyanaz a mérce, mint egy bírósági jogvitában stb. Ennek jó oka van: ha elkezdenénk játszani azt, hogy ilyen súlyú véleményekért mindenkit elő lehet venni, az teljesen elhallgattatná az áruk/szolgáltatások minőségéről szóló fogyasztói kommunikációt. Ezzel a zavarosban halászó cégek nyernének, ehhez pedig nem fűződik társadalmi érdek.
Úgy érzem, hogy minimális tudás birtokában dezinformálsz, még akkor is, ha jó szándékúan teszed. Normális országban alap, hogy megírhatod a neten, ha egy vendéglőben szar volt a kaja, vagy ha úgy érzed, hogy átbasztak egy bringaboltban. Tudom, hogy ez szocializáció kérdése is, és ha idősebb vagy, akkor más közegben nőttél fel, ez neked nem természetes. De akkor csak annyi a helyzet, hogy irracionális félelmeidet racionalizálod 1914-es jogszabályokkal.
Nem vagyok jogász, ezért részletes jogi tanácsot nem tudok adni, ne is vegye senki annak. Csak öntudatos állampolgár, aki elvárja, hogy ha átverik, arról legalább leírhassa a véleményét. Ezt olyan természetesnek érzem, mint hogy lélegzek. De ha mégsem így van, az nagyon meglepne, de erről is meg tudsz győzni, csak kicsit több kell hozzá, mint irreleváns példák és nem hatályos törvények beidézése. Ha ezt nem tudod/akarod megtenni, OK, csak akkor kár hinteni a félelmet.
Nem félelmet akarok
Nem félelmet akarok hinteni, csak kultúrát kérni. Adott jogszabályokat NEM tudod csak úgy netről leszedni, sajnos ugyanaz mint a szabványgyűjtemények, meg kell venni. Próbálkozzál csak, én kerestem eleget. Annyira nem érdekel a téma, hogy ezért ügyvédi tanácsot kérjek 20eFt-ért.
Ha tovább óhajtod folytatni, persze rákereshetsz az adott paragrafusra és bizonyíthatod hogy nincs igazam, de adott kommentem alapján dezinformációról, félelemkeltésről beszélni elég erőteljes túllihegés.
Sajnos az emberek valóban azt hiszik, neten mindent szabad, és kevés precedens per volt eddig (nem konkrétan ebben a témában) ahhoz, hogy az ellenkezőjét felfogják az emberek.
Én leírtam a véleményemet, aki egy kicsit elgondolkodik rajta és érdekli, ellenőrzi, mit szabad és mit nem, és utána ír. Ha ebből az derül ki, hogy nyugodtan írhat bármit, hát rajta.
Elég erősnek érzem, hogy engem nevezel dezinformátornak, amikor kommenteidből láthatóan te sem néztél mélyebben utána semminek, te sem közlöd azt a bizonyos rajtam követelt törvényt, innentől ez a vita értelmetlen pacskolás a pocsolyában. Én meg nem ezzel, és nem is az általad írt félelemkeltési szándékkal írtam amit írtam. Nem áll szándékomban neten harcolni vkivel, zárjuk le azzal ,hogy igazad van.
Wad
Adott jogszabályokat NEM
Adott jogszabályokat NEM tudod csak úgy netről leszedni
Ne kábíts már.
rákereshetsz az adott paragrafusra és bizonyíthatod hogy nincs igazam
Nem így működik. Te sokadszor bedobtad azt, hogy így meg úgy perelhető, én rákérdeztem milyen jogszabály alapján. Ha te hozod fel a perelhetőséget, akkor minimálisan elvárható hogy legalább egy jogszabályt említs, egyébként csak kamuzol. Amúgy "hitelrontás" tudtommal nincs, rá is kérdeztem hogy mit értesz alatta, de nem vagy hajlandó pontosítani. Ha nem tudsz jogszabály sem mondani, akkor honnan tudod, hogy perelhető vki? Ez lenne az alap.
Nem áll szándékomban neten harcolni vkivel, zárjuk le
Sajnálom, hogy te ilyen módon gondolkozol erről. Én nem "harcolok" veled, hanem vitatkozom; azért, mert nem értek egyet. Kár ebből érzelmi kérdést csinálni.
Mennyiért fejeznétek be
Mennyiért fejeznétek be végre ?
Ha lezárjuk végre, én
Ha lezárjuk végre, én fizetek. :)
Nem gondoltam, hogy egy egyszerű hozzászólás ilyen hatást vált ki vkiből, és számomra nincs akkora jelentősége hogy folytassam, sőt. Sorry for the flood.
Wad
Lásd alábbi bejegyzést
Lásd alábbi bejegyzést hasonló témában:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=1767
Wad
Most olvastam el. Nem tudom
Most olvastam el. Nem tudom minek linkelted be... először is az eredeti kérdés arról szól, hogy egy cég állít vmit egy másikról. Ennek vannak versenyjogi vonatkozásai, de ennek semmi köze ahhoz, amikor egy természetes személy véleményt nyilvánít a cég szolgáltatásairól. Másodszor, ez utóbbit is tárgyalja az egyik hozzászóló fórumban, és szinte ugyanazt írja, mint én fent.
El szoktad olvasni, amit belinkelsz? :-)
El. A hozzászóló az egyik
El. A hozzászóló az egyik a pro és kontra véleményekből, de adott témában nem a vélemények hanem az aktuális jogi szabályozás a mérvadó. Persze a téma jogilag sem teljesen tisztázott, ez a magyar jogrendszer hibája. Abban is igazad van, hogy minimális az esély, hogy ebből valakinek baja lehet, de sztem akkor sem szívesen mászkál valaki bíróságra, ha tudja hogy nem fog veszíteni. Mint már leírtam, mindenkinek szíve joga eldönteni mit ír, én csak jeleztem hogy következményei lehetnek.
És cég magánszemély ellen is indíthat hitelrontás miatti pert, az más kérdés hogy hány cég venné a fáradtságot és milyen sikerrel. Gondoltam, jelzem ,hogy előfordulhat ilyen.
Wad
cég magánszemély ellen is
cég magánszemély ellen is indíthat hitelrontás miatti pert
És akkor most leírod, melyik jogszabály alapján? Ha már ennyire biztos vagy benne.
Ismétlem ,nem vitatkozni
Ismétlem ,nem vitatkozni jötem ide.
Maradjunk abban hogy igazad van és kész. Úgy látom, neked csak ez a lényeg.
Wad
Ismétlem ,nem vitatkozni
Ismétlem ,nem vitatkozni jötem ide.
Mégis azt teszed - és ez nem baj. A vita hasznos is lehet.
Úgy látom, neked csak ez a lényeg.
Ja, ha kifogysz az érvekből, kezdj el a másik motivációjáról beszélni.
De ha már szóba került, nekem egy dolog fontos ebben a témában: meg lehessen írni a véleményedet egy üzletről, és minél több ember írja meg, mert így az átverős bringaboltok vagy rákényszerüljenek a változtatásra, vagy húzzák le a rolót, a jók meg vevőket kapnak.
Ha mégis előállna az az abszurd helyzet, hogy bárki bajba kerülhet a véleménye miatt, akkor természetesen senkitől nem várnám el, és közös érdekünknek tartom, hogy tudjunk ilyesmiről. De a ködös fosatásra nem vagyok vevő.
két év késéssel, de
két év késéssel, de csatlakozom pata véleményéhez. és köszönet a tiszta beszédért, mert tényleg nagyon gáz a ködösítés, meg félelemgerjesztés.
----------
sárga vót az...!
A Vasvári Pál u-i
A Vasvári Pál u-i Velodreamben
1. lassúak (fékbeállítás 5 nap alatt),
2. aki a pultnál áll, láthatóan nem ért a biciklikhez (én sem, de nem is dolgozom bicikliboltban),
3. az előzetesen megbeszélt ár háromszorosát fizettem. A fékbeállításon kívül a sárvédőt is megcsinálták, hogy ne érjen a kerékhez, ami lehet, h indokolt volt, de akkor talán hívjon fel, és kérdezze meg, h akarom-e, h megcsinálják. Nem nagy összegről volt szó, nem arról van szó, de szerintem ilyen nincs, és kész. Kifelé még felajánlottak egy centírozást, még jó, h azt nem csinálták meg, mert szerintük szükséges lenne. (Az pedig egészen biztos, h ezek után nem náluk fogom megcsináltatni.)
Igen, ebben van valami. Két
Igen, ebben van valami. Két eladójuk van, az egyiknek tényleg igen kevés köze van a kerékpárokhoz. Meg van az öreg szervizes, ő legalább tudja a dolgokat. Viszont segítőkészek, meg kedvesek. De én is vártam már szervizre két nappal többet...
Ilyen "sárvédő megcsinálás" nekem a Pepedálnál volt egy kerékfűzés mellé grátisznak. Tök feleslegesen, mert a gumi már másnap le lett cserélve keskenyebbre. Azóta van néhány "horpadás" a króm sárvédőm szélén - annyira nem zavar, de azért jobban vettem volna, ha szólnak még a beavatkozás előtt.
azért azt vedd figyelembe,
azért azt vedd figyelembe, hogy szezon van. érdemben az összes szerviz túlterhelt, nem nagyon fér bele, hogy helyben, vagy mondjuk másnapra megcsináljanak bármit. a te biciklid előtt még simán lehet 20 másik a sorban, és nem mind a legegyszerűbb, 10 perces munkával.
az is normális, hogy belenyúlnak itt-ott. ha pl egy gumicserére viszed, általános, hogy a féket után kell állítani, picit húzni pár küllőn, stb.
hozzáállás kérdése, hogy ezt hogyan intézi a szerelő. van akit nem érdekel, hogy van a kerekedben 3mm, van akit meg a 0,5 is zavar. van, aki csendben megcsinálja, és nem számolja fel, van, aki igen, van aki felhív, ha megadod a számodat, hogy mi legyen.
A feljebb tárgyalt
A feljebb tárgyalt témához.....
ez a rovat jó, szerintem szükség van rá. Itt meg lehet szólalni pro és kontra. Vannak boltok ami valóban "feketelistás",de vevő is van akinek már az is baj,ha nem jobbrol-balra nyalják ki hanem fordítva.
srena, hozzád!
1.
fékbeállítás 5 nap alatt: ez így nem igaz. Amikor a kerékpárodat behoztad, figyelmeztettek, hogy azonnalra nem tudjuk vállalni, kaptál egy dátumot és egy lehetőséget, hogy a naptárba bejegyezve akkor hozd be, amikor a konkrét munka zajlik. Te elfogadtad a feltételeket, melyben a vállalási határidő 9-e volt.
2.
te biztos nagyon jól végzed a munkád, gratulálok érte. Az az ember, akit fikázol, segítőkész és ahhoz, hogy eladjon és a munkalapot felvegye pont eleget tud. Egy szóval sem mondja, hogy ő profi lenne ebben.
Van, amiben az, nagyon is.
Arról nem ő tehet, hogy diplomás tanár és több könyv írójaként pályát kellett módosítania.
3.
2030 ft-ot fizettél. A munkalapot személyiségi és egyéb okok miatt nem linkelem be. Kértél egy hátsófék beállítást. Ahhoz, hogy ezt el lehessen végezni, bowdencsere és a sárvédő újbóli rögzítése elkerülhetetlen volt. Ehhez a művelethez a kereket ki kellett venni, néhány küllőn igazítani kellett, mert továbbra is megszorult volna a kerék. A centrírozás ajánlott egyébként. Kár, hogy ezen megsértődtél. Azt pedig nem emlited,hogy 8.án felhívtalak telefonon és mondtam hogy gyere be az üzletbe.
Szomorú, hogy ez a véleményed rólunk.
szerencsére akadnak olyanok, akiknek meg EZ
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
Kedves dobermann, 1. Igen,
Kedves dobermann,
1. Igen, mondtátok, h több napba fog telni, vállaltam is, nem mondtam, h nem így volt, de azért meglepődtem, mert nem szokott ennyi lenni. De szezon van, oké.
2. Az eladó tényleg segítőkész volt, nem ezzel volt a gond, csak egyszerűen jobban érzem magam, ha olyannal beszélek, aki (jobban) ért hozzá. Máshol így szokott lenni, lehet, h csak el vagyok kényeztetve. :)
3. Nem az a gond, h mennyibe került, nem nagy összeg, de amikor bevittem, megkérdeztem, mennyi lesz, és azt mondta a kolléga, h 700 Ft. És szerintem igenis elvárható, h ha több lesz, akkor hívjanak fel, ebből sajnos nem engedek.
Sértődésről szó sincs, ugyan már.
Szerintem is szomorú, h ilyen véleménnyel kellett eljönnöm, de örülök, ha általában elégedettek a munkátokkal, mindenesetre szerintem jó ötlet lenne ilyenekre is figyelni (maradjunk a 3. pontnál). ;)
@srena: az öt napos
@srena:
az öt napos határidő korrekt, mert már kezdetben annyit mondtak.
a többi kifogást megértem, de azt, amit felajánlottak és beleegyeztél, nem fair utólag kifogásolni, ha nem tértek el tőle. márpedug az öt napot te is írod, hogy betartották.
----------
sárga vót az...!
vevő is van akinek már az
vevő is van akinek már az is baj,ha nem jobbrol-balra nyalják ki hanem fordítva
Szerintem ezt akkor sem érdemes megírnod nyilvánosan, ha valóban így gondolod. Jó dolognak tartom hogy reagáltok a titeket érintő bejegyzésekre, de ti érdeketekben érdemes ezt higgadt professzionalizmussal tenni.
Kedves doberman! csak egy
Kedves doberman!
csak egy dologra reflektálnék, mégpedig, hogy kell-e, érdemes-e az ügyfélt megkérdezni arról, ha plusz költségek merülnek fel.
Szerintem az Internet és a kommunikáció világában élünk, ahol ezer meg egy lehetőség nyílik a kapcsolatfelvételre.
Egy sms, telefon, vagy email nem nagy dolog és mennyivel jobbá teszi az ügyfél-üzlet kapcsolatot.
Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.
Kedves srena! Amikor
Kedves srena!
Amikor bejöttél a boltba, sajnáltam, hogy nem tudtunk azonnal kiszolgálni. Segíteni próbáltam (egyszer-kétszer azért már sikerült!), de a probléma a hátsó kerékben lévő nyolcas és a sárvédő súrlódása miatt nem volt egyszerű, ezért fölvettem a munkát. Sajnálom, ha ebből a hozzá nem értésemet szűrted le. Nem is a hozzáértés miatti önbizalom vezérelt.
Az 5 nap tényleg hosszú egy ilyen egyszerűnek tűnő munka esetében, de a munkák sorrendjében a szerelő dönt, aki egyéb, határidős munkái miatt sajnos nem tudta előrébb hozni a biciklid megjavítását.
Elnézésedet kérem, hogy nem mondtam: a bowden cseréjén kívül a bowdent is meg kell fizetni (370.-). Ez hiba volt a részemről.
A fékbowden cseréje után a féked súrlódott a sárvédőhöz. A Mesterünk mondta, hogy hívjalak föl, de én úgy emlékeztem, hogy éppen Te mondtad, hogy a sárvédőt is igazítsuk meg. Az igazításból javítás lett. A bicikli átadásakor a munkalapról minden elvégzett munkát ismertettem Neked. Semmit sem vitattál. Pedig talán jobb lett volna, ha ott, helyben beszéljük meg a dolgot.
Egyébként teljesen elégedettnek tűntél – emlékszem -, így nem tudtam, mire vélni a kritikádat.
Végül kívánom, hogy más bicikliboltban – esetleg nálunk is, hiszen bármikor várunk szeretettel - nagyobb szerencsével járj, üdvözlettel: balazsmatyi.
Kedves Matyi! A fő
Kedves Matyi!
A fő aggályomat a 3. pontban leírtak okozták, mert nem tartottam tisztességesnek az eljárást. Sajnos rosszul emlékszel, NEM kértem, h igazítsátok meg a sárvédőt... Ha szükség volt rá, de nem vettem észre, az én bajom. Ha felhívjátok rá a figyelmemet, hálás vagyok, de azt elvárom, h ha utólag derül ki, h plusz munka lenne a bicón, erről tájékoztassanak. Abban igazad van, h szólhattam volna ott és akkor. Egyébként azt hittem, elég látványosan húztam a számat, de ezek szerint nem. :)
Köszönöm a visszajelzést, jó, h beszéltünk róla.
További jó munkát kívánok!
srena
BIKESTATION A minap a
BIKESTATION
A minap a gépemmel arra tekertem és az első váltó ledobálta a láncot a nagy fogaskeréknél. Bementem, hogy állítsák be. Több eladó és szervízes volt ott, de nem álltak neki azt az egy csavart tekergetni, hanem azt mondták, hogy hagyjam ott. Inkább áttekertem a Németh Kerékpárboltba és ott egy(!) perc alatt beállította nulla forintért a srác úgy, hogy már be volt zárva és a cuccokat pakolta.
Szóval a Bikestationt én nem ajánlom.
most kicsit témától
most kicsit témától függetlenül, szerintem azt az 1 csavart te magad is beállíthattad volna, nem kell ahhoz szerviz :) (témát tekintve nem szóltam ;))
----------------------------
szürke csepel, mély ragmeg! :P
elkovettem azt a hibat, hogy
elkovettem azt a hibat, hogy vettem egy bbb pumpat a bringabutikban (nyar u 5) ami persze ipari hulladeknak bizonyult. megprobaltam a vasarlast koveto masodik napon levasarolni a boltban mire a bolt kepviseloi azt javasoltak, hogy foglaljam ossze egy helyes kis szosszenetben a panaszomat es ok lesznek oly kedvesek es kozvetitik azt a forgalmazonak egy kellemes, honapokig elhuzodo levelezest elinditva ezzel. kedvesen megkoszontem a tanacsot es az elso kukaba helyeztem a het mutargyat. a jovoben elkerulom az intezmenyt. [oneshot comment]
gega
Ha a pumpa valóban hibás
Ha a pumpa valóban hibás vagy alkalmatlan a használatra (nem világos, mit jelent az "ipari hulladék"), akkor a szokásos, Ptkban rendezett vásárlói jogokból lett volna érdemes indulnod (neten millió helyen megtalálod). Nem jár vele hónapokig elhúzódó levelezés, szoros határidők vannak, és nem is a te feladatod a forgalmazóval egyezkedni közben, hanem az övéké.
Beviszed a pumpát, elmondod mi vele a bajod, és kéred a javítást vagy cserét, és azt, hogy küldjék ki postán (természetesen saját költségükön). Ha az ezután a megküldött pumpa továbbra sem működik, akkor arra hivatkozva, hogy a pumpa értékéhez viszonyítva aránytalan neked állandóan oda járkálni, elállsz az szerződéstől (kéred vissza a pénzt, nem kell levásárolnod).
Tapasztalatom szerint már az, hogy demonstrálja vki a fenti jogok ismeretét, csodákat tud művelni. Lehet, hogy írok majd egy kivonatot róluk wikibe.
a tenyérnyi minipumpák
a tenyérnyi minipumpák arra valóak, hogy vészhelyzetben ne ragadj ott sehol. arra tökéletesek, napi használatra nem.
btw egy 1-2 ezres műanyag pumpától mit vársz? (nem írtad, de gondolom ez a kategória)
meg aztán ez miért a bolt hibája?
- ahogy írta, kerek egy
- ahogy írta, kerek egy napig használta
- a bolt is hibás, ha hibás termékeket árul. Megfelelő supporttal persze ezt a hibát ki lehet köszörülni.
a bolt is hibás, ha hibás
a bolt is hibás, ha hibás termékeket árul
"Bolt is hibás"? Ez mit jelent? Jogilag nem biztosan nem felelősségrevonható vki azért, mert egy általa forgalmazott termék hibás, pusztán az a kötelessége, hogy közreműködjön a helyzet orvoslásában.
Adott százalék mindenből hibás, egyszerűen ez van, tökéletesség nincs, vagy olyan drága lenne hogy nem akarná a többség megfizetni. Éppen erre van kitalálva a szavatosság intézménye. Amúgy semmit nem tudtunk meg arról, hogyan is volt hibás az a pumpa, ennyit illene közölni.
Szerintem rinyálás helyett először meg kellene próbálni a jogszabályok által adott kereteken belül rendezni a kérdést. Az szerintem nem fair, ha vki olyasmit kér egy bolttól, ami annak nem kötelessége (ez a "levásárolom" konstrukció csak egyes, tájékozatlan fogyasztók fejében él, a bolt abszolút nem köteles rá), aztán panaszkodik, hogy nem kapta meg.
Bringabutikot amúgy szeretem. Eladók kicsit barátságtalannak tűnnek (de legalább nem játszik az egyes helyeken szokásos nagyarcúság és kioktatás), de mindent meghoznak olcsón és gyorsan.
ezt ugye te sem gondolod
ezt ugye te sem gondolod komolyan?
a bolt nem próbál végig minden terméket, hogy hibás-e, vagy éppen az a típus jó-e. (az is változó, hogy kinek jó. van, akinek az a pumpa, bár gagyi típus, éppen kielégíti az igényeit, van, akinek meg nem)
persze ha sokan panaszkodnak náluk az adott típus hiányosságaira, akkor minden bizonnyal meggondolják, hogy levegyék-e a kínálatról.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
OK, akkor átfogalmazom: ha
OK, akkor átfogalmazom: ha hibás egy termék, akkor a boltnak kötelessége a garanciális, jótállási feladatait elvégezni, és nem terelni hogy a vevő levelezzen a gyártóval/forgalmazóval.
Ha az eladott termékek nagy arányban gyári hibásak, vagy eleve konstrukciós hibás terméket forgalmaz egy bolt, akkor viszont fenntartom, hogy a bolt is hibás.
Eddigekből számomra nem
Eddigekből számomra nem igazán derült ki, hogy a bolt mennyire terelt. Vevő olyasmit kért (levásárlás), amire nem jár neki, nem is kapta meg. A bolt dolga lenne őt felvilágosítani a jogszabályokról, főleg mikor 1 perc guglizással kiderítheti? A boltnak ez nem feladata.
Ha azt írta volna, hogy kérte a cserét/javítást, de a bolt erre nem volt hajlandó, akkor mindjárt teljesen más lenne a helyzet.
Vagy ha online rendelte volna, akkor élhetett volna elállási jogával: simán visszaviszi a pumpát és kész.
oké, nem jár a
oké, nem jár a levásárlás. ha erre joga van nemet mondani a boltnak, hát élhet vele.
Nekem, az egybites vevőnek viszont jogom van megjegyezni, melyik bolt nem nyújtja ezt a vevőbarát extrát és átmenni legközelebb oda, ahol a blokk és a sértetlen árucikk fejében csak annyit kérdeznek, mikor bemegyek és leteszem a pultra, hogy "kéred a pénzt vissza, vagy cseréljük ki?". és ehhez meg nekem van jogom. (mondjuk a vásárlástól számított ésszerű határidőn belül, legyen egy hónap.)
----------
sárga vót az...!
nem írta, hogy hibás a
nem írta, hogy hibás a pumpa.
én úgy értettem, hogy több reményt fűzött hozzá, pedig egy ilyen kiegészítőhöz nem kéne.
Az ipari hulladék szerintem
Az ipari hulladék szerintem a hibás szinonimája.
Neten keresztül rendelted?
Neten keresztül rendelted? Mert akkor a bringabutik azt hiszem, csak átvevőhely, és lehet, azért kellett volna levelezned. Persze ez csak feltételezés. Én már sokszor voltam náluk, és nagyjából mindig elégedetten távoztam.
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!
Sziasztok! Tudtok abban
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy hol lehet 40-50e körül valami átlagos-normális cross/tecking kerékpárt venni?......én 70e körül látok a neten....de inkább jóval 100felett...
Köszi
http://caprine.hu/2010/trekki
http://caprine.hu/2010/trekking.html
de ennyiért inkább használtat keress. újak vagy egyáltalán nincsenek ebben az ársávban, vagy baromi gyenge felszereltségűek.
Esetleg nézz körül a
Esetleg nézz körül a Tízpróbás áruházban mostanság, hatalmas leárazások vannak, tegnap voltam, sok 50 körüli elég jó bringát láttam. Tudom, tudom a kisvállalkozó bringaboltosok...
ezek megvehetőek, 45e
ezek megvehetőek, 45e huf:
http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-28260
http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-28450
A második 40e-ért is ha
A második 40e-ért is ha dobtok egy privátot :-) Ajándék mini ulakattal ráadásul :-)
-
-
Mounty kerékpár az Etele
Mounty kerékpár az Etele út 71 alatt. Óriási feketepont, és visszafogottan fogalmaztam.
Kerékfűzés volt az esti progi, közel vannak, rájukcsörögtem, hogy van-e 258-as DT 32 darab. Igen, menjek, addig leszámolják. Zárás előtt beestem, megvettem, hazavittem ... de meg nem fűztem.
Mint kiderült, az egyik küllő valami noname szar, ráadásul 264-es. Biztos nem volt nekik csak 31 darab DT ... na de ennyire hülyének nézik az embert?
Vásárlók könyvébe írj
Vásárlók könyvébe írj be.
Se időm, se kedvem
Se időm, se kedvem ilyenekkel szórakozni. Egyszerűen soha az életben nem fogok még egyszer odamenni és nektek sem ajánlom!
258-as DT küllő 65Ft
258-as DT küllő 65Ft feketében pedig 200Ft. Szerintem sem érdemes ennyi pénz miatt szórakozni, viszont ha az ember kerüli az üzletet ahol átvágták és felhívja erre az ismerősei figyelmét azzal a bolt is többet veszít.
azért mielőtt
azért mielőtt mélységesen felháborodsz és ezt szertekürtölöd a világban, esetleg megpróbálhatnád visszavinni a boltba a küllőt, hogy "figyu, ez nem olyan, mint amit kértem" - lehet, hogy tévedésből adták, mert pl belekeveredett a többi közé egy nem oda illő.
valahogy nem tudom elképzelni, hogy direkt adtak volna rossz küllőt, hiszen szándékosan átbaszni valakit egy filléres alkatrésszel egyik épeszű boltos agyában sem fordul meg szerintem.
írom ezt úgy, hogy semmi közöm ahhoz a bringabolthoz, csak messziről láttam eddig, hogy ott van és kész.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
+1
+1
Valamikor ősszel vettem az
Valamikor ősszel vettem az egyik biciklon üzletben egy dinamót, első és hátsó lámpát, csúszásgátlót, valamint vezetékeket. Összesen 4000Ft volt. Sajnos hamar kiderült, hogy hibás a dinamó, túlfeszültség volt benne, amit ki is cseréltek egy másikra, az viszont nem termelt áramot. Kaptam egy újabbat, amiben szintén 3V-tal több volt. Idő közben elfogyott 6db hátsó és 2db első izzó. Vissza vittem a harmadik dinamót, viszont ugyan olyan már nem volt, ezért műanyagot kaptam helyette, amiről később kiderült, hogy 400Ft-tal olcsóbb, viszont a különbözetet nem kaptam meg. Sajnos itt még nincs vége a sztorinak, ugyanis a hátsó lámpának a foglalatja a sok cserétől teljesen tönkrement. Most van egy műanyag dinamóm és egy első lámpám, amiért kifizettem 4000Ft-ot + az izzók.
"Igaz magyarnak lenni akkora teher, hogy aki sokat viseli, megerősödik."
(Wass Albert)
Az X-Factorban nem szerettek
Az X-Factorban nem szerettek volna elfogadni a penzemet, es minden toluk telhetot megtettek ennek erdekeben. Illetve igazabol csak az a hazsartos, idosebb noci, aki 15:20-25 kozott mar merges volt, mert hogy 3-kor zart volna. (Kaput kellett nyitnia, hogy a kocsival erkezo haver be tudjon allni, a boltba meg kb. ugy parancsolt be minket, mert talalkozaskor koszonni mertunk egymasnak, meg levettem magamrol a bukot, kesztyut, sapkat...)
"nyitva tartás
H -P / 7:00 - 16:00h"
Irja a weboldal, persze mint kiderult, ami oda van irva, az semmit nem jelent.
Eloszor is kertunk az akcios fekkar huzatbol, majd kaptuk az ivet, hogy nehogymar olyat akarjunk, ami fel eve nem kaphato. Eppcsak nem mi voltunk a tulkok, amiert tajekozodtunk a weboldalrol.
Jo hat no, elofordul. Nezzuk az akcios teli kesztyut. Egy M-es akadt eloszor a kezuk ugyebe, az kicsi volt. Nezzuk az L-est, ha mar a weboldalon kulon tetelkent is szerepel, es meg a termekreszletes oldalon is kulon ki van irva, hogy kaphato S,M,L,XL es XXL meretekben. De mar megint a weboldal. Szoval nem volt, csak XL-es. Mondom megneznem, bar szerintem nagy lesz.
Hanyag eleganciaval kerult elem, becsomagolva a kesztyu. Ovatosan kezdtem neki a bontasnak, kinlodtam a cellux-szal, vagyis inkabb a zacsival, ami az a hiper-erzekeny fajta volt. 1x megindul, es vegigszakad egybol. Nos, igy is lett persze. A kesztyu nagy volt, visszaadtam. A srac kezdte elpakolni, majd mondta neki a banya, hogy majd o.
"Azaz csak pakolnam. Elszakitotta." - mondta cseppet sem visszafogott hangerovel.
Na itt megkoszontem a segitseget. Vettem volna teli nadragot, ha van jo meret, kulsoket, meg ugye a fentieket. Vegulis osszesen alig 30k-s tetelben vasaroltam volna. (Megjegyzem, weboldali akciok ezek is, szoval lehet, hogy semmi nincs mar beloluk.)
15:35-kor mar kint is voltunk a boltbol. Roviddel utanunk tavoztak, nyilvan nem volt kedvuk dolgozni mar, ugyhogy a weboldal azota is buszken hirdeti, hogy micsoda akciok vannak. Legalabb azokat a termekeket levettek volna, amik nyilvanvaloan hibasan szerepelnek kint. De hat kiterdekel, nemde? A Csepel Muvek ugyis mindenhez tok kozel van. Aki kimaszik oda, nyilvan nem lesz bosszus...
----------------------
szmog | fotózás
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
az x-factor gyakorlatilag
az x-factor gyakorlatilag már megszűnt, azért ilyen.
lehet a nő sem örült neki, hogy dekkolhat hónapokig 5 maradék cucc felett mielőtt kirakják.
Akkor jol emlekeztem...
Akkor jol emlekeztem... Attol meg mondjuk nem biztos, hogy azokkal kell kocsogolni, akikbol meg a maradek 5 honapban van fizetese, plane nem munkaido lejarta elott...
----------------------
szmog | fotózás
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
A Rocket bikesra szeretném
A Rocket bikesra szeretném felhívni a figyelmetek. Alapvetően jóindulatú srácok, de arra ne számíts hogy garanciát is vállalnak a munkájukért...
No, most aztán tényleg
No, most aztán tényleg begurultam. Katona József utca, Hollán és Pozsonyi közötti szakasz.
Csütörtökön kisebb csata és ajtó bevágás árán (nem én voltam) visszakaptam a pénzem egy részét.
Elvben nagy generál volt... De még én is láttam, hogy semmit sem csinált a srác, a fék beállításon kívül.
A sebváltó beállítását harmadik etapban sem tudta abszolválni. Érdekes volt az hallani, amikor másodjára mentem reklamálni, hogy "ha én tudnám melyik csavart kell meghúzni..."
Hogy a láncot nem vette le és nem is tisztította meg, meg semmit, ami hozzá tartozik (itt kéretik elnézni,hogy nem ismerem a szakkifejezéseket), azt szabad szemmel is láttam.
De azért abban bíztam, hogy legalább megolajozta 8000 forintért... Hát nem! Tegnap az Árpád hídon leesett a láncom. Nem tudom hogy csináltam, talán megváltozott tudatállapotban, de valahogy vissza sikerült rángatnom.
Az akcióval együtt a láncvédő is lepattant és csálén állt. Azzal már nem tudtam mit kezdeni ezért segítséget kértem a Margit-szigeten lévő kerékpár kölcsönzős fiúktól . Kedvesek és készségesek voltak.
Mellesleg megjegyezték, hogy a lánc nagyon régen nem látott olajat, s elég laza is, azért jöhetett le váltáskor.
Helyretették a láncvédőt és meg is olajozták a láncot. Semmit sem fogadtak el.
Itt újra megköszönöm, talán olvassa valaki, aki ismeri őket.
A másik műhely szerelőjét/tulajdonosát pedig javasolnám elkerülni.
Külön szemétség, hogy 53 éves nő vagyok, s egy térd műtét utáni rehabilitáció miatt kezdtem el újra biciklizni, tehát számíthatott arra, hogy nem veszem észre. Hülyének nézett.
Mi ebből a tanulság? A következő hosszú hétvégét azzal fogom tölteni, hogy alapvető dolgokat megtanuljak.
Mi a bringabolt neve?
Mi a bringabolt neve?
Nem tudom. Újlipótváros,
Nem tudom. Újlipótváros, ha a Hollán Ernő utcától a Pozsonyi felé megyünk a Katona József utcában, akkor kb. fél úton jobb oldalon.
Sárga rácsos ajtó.
Nekem adta magát a dolog, mert a közelben lakom.
Jó kuncsaft lettem volna, most hogy rákaptam a biciklizésre. Ráadásul a trekking mellett van egy összecsukható decathlonos is, amivel dolgozni járok.
Nem a "35-ös számú
Nem a "35-ös számú kerékpár szerviz"?
Kösz hogy megírtad a sztorit, ezzel másokon segítesz. Van még a közelben bringabolt, lista és link térképekre. Remélem máshol szerencséd lesz.
De igen, azt hiszem, valami
De igen, azt hiszem, valami ilyesmi a neve.
A környék összes lakatoló helye tele van a matricájukkal, pedig az igazi reklám a jó munka.
(Figyelem! Itt tanultam a kifejezést, s máris felvettem az aktív szókincsembe: lakatolás :-))))
Ahogyan korábban is
Ahogyan korábban is említettem, a hely tulajdonosával rengeteg közös munkám volt / van, ezért is furcsállom, hogy ilyen munkát kiadott volna a keze alól vagy nem csinálta volta meg garanciában rendesen.
Csak arra tudok gondolni, hogy van egy új próbaidős másodszerelő srác, akinek felül kell vizsgálni ezek szerint a munkáját.
Engem mint vevőt, csak az
Engem mint vevőt, csak az elvégzett munka érdekel, leejtem, hogy addig mi mindent csinált meg!
Ahogy hallom, lehet benne csalódni, nem fogom ajánlani senkinek! És ennyi. Hiba!
Mi az a lakatolás? :) A
Mi az a lakatolás?
:)
A kerékpár lezárása, vagy a "lákátosz" munka hindiül?
XDXD
pár utcával arrébb van
pár utcával arrébb van egy korrekt bolt:
http://luongo.hu/
ennek
ennek tűnik
http://35szerviz.blogspot.com/p/elerhetoseg-contact.html
Igen. Őszintén sajnálom,
Igen.
Őszintén sajnálom, hogy így esett. És nagyon bánt is a dolog. Folyton arra gondolok, hogy tán nem voltam neki szimpatikus...
Sajnálattal olvasom
Sajnálattal olvasom soraidat, mert amennyiben jól értelmezem ez Ogre boltja, aki innen a CM-ről indult és az egyik legprofibb szerelőnek ismerem illetve bizonyos szinten partnerkapcsolatban is vagyok vele.
Több embert irányítottam már hozzá és eddig csak pozitív visszajelzést jött vissza (többek között Newmodelákos is vele szereltet innen a fórumról), nehezen hihető, hogy úgy kért el pénzt, hogy nem csinálta meg a munkát vagy ha tényleg valamilyen mulasztás miatt így történt akkor nem kaptad vissza a generál árát.
Ha elfogadod, akkor felajánlom egy ingyenes soron kívüli teljes nagygenerált az én műhelyemben, beleértve egy teljes centrírozást is (vegy egy szett kerékfűzést) illetve ha bármire szükséged van akkor azt anyagáron meghozom és munkadíj nélkül kicserélem / szerelem (beleértve akár kiegészítőt is, pl. lámpát, lakatot is).
Én nem tudom ki ő, de
Én nem tudom ki ő, de eztán azt hiszem nem is akarom megismerni...
Pedig tényleg azt hittem, hogy korrekt kapcsolatban leszünk, hiszen teljesen átálltam a biciklis közlekedésre.
Már két hónapja nem vettem bérletet. :-))))
A legrosszabb az egészben az volt, hogy háromszor mentem vissza reklamálni. Nem csak a fentiek miatt, hanem egy pár gumi pántos villogó lámpát is vettem tőle (5000.-/pár) amit természetesen kb. három levétel-felrakás után elnyesett a az újonnan felszerelt fekete dróthálós hátsó kosár, amit fogóval kivágott és elvben oda kellett volna mindig feltennem a hátsó lámpát. Arról nem is beszélve, hogy az ujjamat is többször elvágta...
S mert - bár itt nem így tűnik - végletekig toleráns és kevéssé harcias vagyok, s nem szeretek emberek lelkébe belegyalogolni, még én szégyelltem magam, amikor visszakértem a pénzemet. Pocsékul éreztem magam, s máig sem értem, hogy miért kellett becsapnia. Folyton magamban keresem a hibát. Megbíztam benne és hiszékeny is vagyok egy határig.
Végül úgy derült ki a dolog, hogy egy kedves gimnáziumi osztálytársam eljött hozzám a múzeumba a családjával és közben megkértem, hogy egy Aldiban vett pici kis kerékpár computert szereljen fel nekem. Mérnök és már a gimiben is mindig a kerékpárját szerelgette mániákusan. :-) Sajnos ő Zalaegerszegen él. :-( Ránézésre megmondta, hogy semmit de semmit nem csinált a fiú, ami a nagygenerált illeti.
Nagyon kedves vagy és látom, hogy fontos neked a szakma tisztessége. Azt gondolom, hogy hosszabb távon csakis ezzel a hozzáállással lehet megtartani az ügyfeleket. Meggyőződésem, hogy a TISZTESSÉG egy iparos legnagyobb tőkéje.
Köszönettel elfogadom, és élek vele, hogy megnézd a biciklimet, de természetesen javítást csakis anyagi ellenszolgáltatás fejében szeretnék. Bár kis jövedelmű közalkalmazott vagyok, visszaélni én sem szeretnék senki kedvességével.
Evacska59! Teljesen
Evacska59!
Teljesen megértem a gondját!
A legjobbak is hibáznak, amennyiben nem szándékosan volt elhanyagolva a munkája elvégzése, megbocsájtható, de a kivágott kosár rács az full kontárság! Nevetséges!!! Akármit teljesített előtte a fószer, az rongálás. Az én szememben az. Elnézést ha megbántok valakit! Szánalom mikkel fut össze az ember. Én minden beállítást, szerelést, amire eddig szükségem volt, megcsináltam, minden képzettség nélkül. Nem! Nem vagyok öntelt, megoldottam a dolgokat a lehető legszakszerűbben! Lehetnék szervizes! De nem leszek, mert mindent én sem tudok, de hogy még a nyereg emeléséért is fizettetnek (nem a fent említett!!!) szervizben, az vicces. Természetesen komolyabb munkával én is szervizt bíznék meg. Egyszóval jó tanulást, nem megterhelő a szerelés, sok mindent megoldhatunk magunk, szakszerűen, természetesen díjmentesen. És nem arról van szó, hogy nem kell megfizetni más munkáját. Mert azt meg kell... amennyiben elvégezte. Utálatos eset ez, ha kihasználták valaki hozzá nem értését. Mondom HA! Nem állítom. Balesetmentes közlekedést MINDENKINEK!
A kivágott kosarat is tőle
A kivágott kosarat is tőle vettem... Ez már vicc. A rögzítésért nem tudom mennyit fizettem, de egész vékony kötegelő műanyag izével (bocs!) oldotta meg, amik persze elpattantak.
De jogos! Önállósítanom kell magamat, ami az elemi dolgokat illeti. Meg is tettem. A hétvégén elkerekeztem a közeli nagyáruházba, és vettem fele annyi áron egy kosarat, amit önkezűleg rögzítettem is a csomagtartóra. :-)))) Büszke is vagyok magamra.
Nagyon helyes!X)
Nagyon helyes!X)
Általában a
Általában a felszerelésért nem szokás fizetni, elég sóher banda lehet az.
Megy a lehúzósdi...
Megy a lehúzósdi...
Csak egy apró
Csak egy apró kiegészítést még:
A szavahihetőségemre igen kényes vagyok. Aki ismer, azt tudja. Azt is, hogy alapvetően konfliktus kerülő vagyok.
Az állításaimat nem csak egy ilyen fórumon, hanem szemtől-szembe is vállalom és bizonyítani is tudom.
Tehát felajánlom, hogy nézd meg a biciklimet.
Mint azt írtam, a láncot már megolajozták a Margit-szigeten a fiúk. De nyilván nem fogják letagadni, ha bárki utánajár.
Hogy végül a negyedik!!! reklamációm alkalmával, fogyasztóvédelemmel fenyegetőzve visszakaptam a pénzem egy részét, azt szerintem nem mentesíti a fiatalembert.
ÖÖÖ... én nem mondtam,
ÖÖÖ... én nem mondtam, hogy Ön valótlant állít...
Igen. Rájöttem, hogy rossz
Igen. Rájöttem, hogy rossz helyre írtam. Lehet itt valahol törölni illetve áthelyezni?
Sorry :-)
Semmi gond, csak
Semmi gond, csak felháborított az Ön esete, és azt hittem valamit rosszul ragoztam.
:)
Szerintem maradhat itt:) Mármint az üzenet:)
Tévedés ne essék, nem
Tévedés ne essék, nem vontam kétségbe a szavahihetőségedet, szimplán csak furcsállom.
Említettem fenn is, hogy van egy próbaidős második szerelőjük, tőle tudok elképzelni ilyen szakmai kontárságot (most pusztán a munkára koncentrálva), mert a fő tulaj keze alól rengeteg régi restaurált gép került ki és többünknek is itt a CM-en ő szerelt már jóval a bolt megnyitása előtt (évekkel is).
Kérlek keress meg a fixalda kukac gmail pont com emailcímen és akkor leírom a részleteket, hogy hogyan tudom kivitelezni a bringád generálját és az esetleges egyéb szereléseket.
Munkadíjat nem vagyok hajlandó elfogadni, hiszen szeretném, hogy egyrészt géped tökéletes legyen illetve másrészt egy picit jóvá tegyem a az eddigieket a bolt helyett is (hisz elvégre távolról, de én is az ő csapatukba tartozom).
Remélem a végeredménnyel elégett leszel és összességében ha nem is sikerül pozitívra billenteni a mérleget de kárpótlás ér és egy hibátlan bringával róhatod a budapesti utakat.
Ellenőrízni,
Ellenőrízni, ellenőrízni, ellenőrízni.
A kezdő, újonc ellenőrzésre szorul sok helyen. Ha alattam széthullana, amit Ő nem szerelt meg, akkor nem sokat szerelne a bukásom után, amennyiben túlélem, és megtalálom.
Ha pedig a gyermekem gépe esne szét, megölném a szerelőt! Persze nem szó szerint.
Ha ő másod szerelő, akkor többen is hibáztak, nem korrekt a bolt.
Max a Fixláda felajánlás a korrekt, de már késő, a csalódás meg volt, és futótűzként terjed.
van egy próbaidős második
van egy próbaidős második szerelőjük, tőle tudok elképzelni ilyen szakmai kontárságot
Mint írta többször visszament. 1 szakmai kontárság elmegy, mindenki járhat így főleg ha tanuló szereli a gépét, de amikor visszamegy reklamálni mindenképpen találkoznia kellett vkivel aki ténylegesen felelősséget tud vállalni a boltért és az ott végzett munkáért. Neki kellett volna orvosolnia a hibákat, azonnal, mosolyogva, nagy bocsánatkérésekkel és kérés nélkül adott árengedménnyel.
Tőled persze nagyon korrekt a felajánlás, respect.
Nos, nekem is volt egy olyan
Nos, nekem is volt egy olyan érzésem, hogy tán nem az a fiú csinálta a bringámat. Nem tudom miért. Hetedik érzék.
Azzal együtt, én vele állapodtam meg, benne bíztam meg és neki fizettem.
Köszönöm, keresni foglak.
Bár a gimis osztálytársam felajánlotta, hogy három hét múlva leviszi a gépet Zalaegerszegre, mert úgyis jön Pestre egy furgonnal, s ott megcsinál mindent, amit kell. S persze bennem maximális megbízom. Nem igazán értettem, de valami olyasmit magyarázott, hogy először tisztítani kell, aztán olajozni... De azért az kényelmetlenebb, hiszen vonattal kellene hazahoznom.
Köszönöm azt is, hogy így ismeretlenül is elhiszed, nem hazudok. :-)
Amennyiben hozzám be tudod
Amennyiben hozzám be tudod adni (akár már ma este) akkor legkésőbb 2 napon belül készen lesz és nem kell sokáig nélkülöznöd a géped.
Helyileg a Hősök terénél vagyok, de ha nagyon arrébb található a masina akkor vállalom az elszállítását is.
Hét közben a pici
Hét közben a pici összecsukhatóval járok dolgozni. Igaz, nem olyan kényelmes, mint a nagy, de elfér az előszobában és a liftben.
Próbálom megszeretni, ami elég nehezen megy a nagy után. :-(
Más: nagymama vagyok ugyan, de azért nagyon arrébb is el tudok ám tekerni!
Szombaton 50 km, tegnap pedig 26+a biciklis felvonulás. :-)
Küldtem e-mail-t a
Küldtem e-mail-t a címedre!
Csak egy próbát, hogy működik-e a dolog?
:-)
Fixálda! Pirospont X)
Fixálda! Pirospont X)
ezt a sztorit én is nagyon
ezt a sztorit én is nagyon furcsállom... 2 hete zseniálisan átellenőrizte Domi és csapata a most vásárolt használt női vázas, hátsó váltós bringámat! Halál olcsón :) Ráadásul az átvétel / fizetés előtti próbaköröm után hipp-hopp húztak egyet az első fékemen (teljesen normális, hogy az első pár száz méter után igazítani kell a féken)
Nagy generálnál ez a baj,
Nagy generálnál ez a baj, nem lehet tudni mit csinálnak vele, így én még egyszer sem vittem ilyenre. De az már külön állatfaj, ha még a látható dolgokat, abból is az elsőre észrevehető dolgot se csinálja meg.
Nyilván Te megteheted, hogy
Nyilván Te megteheted, hogy nem viszed ilyen helyre, mert meg tudod csinálni magad is.
De egy 53 éves nagymamától, aki hosszú évek kihagyása és egy térd műtét után orvosi utasításra elővette a biciklijét, ugye nem várható el?
Mi az hogy nem lehet
Mi az hogy nem lehet tudni?
1.A cserélt alkatrészeket látom, amennyiben új állapotúra cserélik.
2. Nem szokás vezetni, hogy milyen munka lett elvégezve adott bicón? Mert az gáz!!!
Kevés nem szakember tudja
Kevés nem szakember tudja megítélni kívülről, hogy pár adott munkát elvégeztek-e vagy ha igen akkor milyen minőségben (pl. centrírozás, középcsapágy generál, kerékagy kónusz csere, stb.).
Ok, ez igaz. De a hiba az
Ok, ez igaz. De a hiba az hiba! Én nem vagyok mayer ebben, csak ahhoz nyúlok amiben jártas vagyok, minden tiszteletem a KORREKT szerelőké:)!
Nem szokás rögzíteni,
Nem szokás rögzíteni, milyen munka lett elvégezve egy brinyón?
Attól még hogy papíron
Attól még hogy papíron beírják nem biztos, hogy meg lesz csinálva, sajnos főleg autós kollégák mesélhetnek vidám sztorikat a márkaszervizekről.
Pusztán annyit mondtam, hogy szétszedés nélkül pár dolog nem állapítható meg, hogy el lett-e végezve, mert nem látszik kívülről, főleg egy laikus számára nem.
A laikus bizalmát
A laikus bizalmát használják ki sok helyen, nem állítom, hogy itt is, de ez bőven elég, hogy ne legyen szimpi a bolt/eset.
Sok helyen nem várható el,
Sok helyen nem várható el, hogy a megrendelt munkát el is végezzék! Szégyen!
Ja, és mivel nem látszik,
Ja, és mivel nem látszik, meg sem csinálják...
Na ez az! Ha meg sem csinálják... Na köszi! Kerülöm az ilyen helyeket...
Nagy generál árban a
Nagy generál árban a cserélt alkatrész nincs benne, így ezt azon felül kell fizetni. De ha nem is kell semmit cserélni, akkor hogy állapítod meg, hogy meg van zsírozva mondjuk kerékagy? Jah szétszeded, dehát nem azért vitted szervízbe, mert nem tudod?
Én csak akkor vittem szervízbe, amikor látszódott a hiba, így sose tudtak átverni, mert mindig egyet javítottak, azt szét kellet szedni és akkor már zsírozták is. Meghát ott rendesek is voltak, gondosan elvégezték a munkát. Nagy generált akkor végeznék, ha lenne mindenféle szerszámom, hogy eltudnám végezni, különben sose.
Így helyes. Nagy generált
Így helyes. Nagy generált nem csináltam sosem, azt bíznám szakemberre. Én nem mondtam, hogy mindentudó vagyok! Csak azt csinálom meg, amihez értek. Eddig nem volt nagy gondom. És még egyszer: a korrekt szervizzel nincs bajom. Ha korrekt... Ennyi.
Hogy a kerékagya
Hogy a kerékagya bezsírozta, vagy sem, azt persze nem tudhatom és a a barátom sem tudta megállapítani. Csak hogy korrekt legyek...
Bár a többi dolog eleve gyanakvóvá tesz.
A pénz EGY RÉSZÉT? Na oda
A pénz EGY RÉSZÉT? Na oda sem viszem soha a gépem!!!
Két új köpenyt is kapott
Két új köpenyt is kapott a biciklim, mert régiek már repedezettek voltak. Így emiatt 7000 forinttal kevesebbet kaptam vissza. Nem tudom, hogy mennyi az ára ennek a dolognak és már nem is érdekel.
A tanulságokat levontam.
Legközelebb Tessék
Legközelebb Tessék kikérni a véleményeket itt, vagy valahol, hogy ki melyik szervizt ajánlja, szerintem biztos segítenek jó páran itt:)
Jó egészséget!
Ezt fogom tenni :-) S persze
Ezt fogom tenni :-)
S persze amit lehet megtanulok, hogy útközben ne kerülhessek bajba.
Legkozelebb tessek hasznalni
Legkozelebb tessek hasznalni a valasz gombot a forum atlathatosaganak kedveert ;-)
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
Csak egyszer tetszettem
Csak egyszer tetszettem hibázni... :-)
Olyan nagy bűn egy kezdőtől?
A válasz mindig picit
A válasz mindig picit beljebb van, mint az előzmény. Így Icarus nem neked írta ezt, hanem ScottVyz3-nak.
--~-P-~-E-~-C-~--
"Never trust a smiling scout!"
Pontosan. ScottVyz3-nak
Pontosan. ScottVyz3-nak szólt, nem pedig evacska59-nek :)
Megint tévedtem :-) Bocs!
Megint tévedtem :-)
Bocs!
Hoppá:D http://criticalmass.
Hoppá:D
http://criticalmass.hu/forum/20120406/bicikibolt-feketelista-ii
szo, 2010-05-29 12:47 |
szo, 2010-05-29 12:47 | Szerző: Cseya
p, 2012-04-06 17:43 | Szerző: NyilasMisi
hoppá :D
Ne töröld ki, csak
Ne töröld ki, csak szerkeszd azt a kettő i betűt háromra. Hoppá:D
szerintem meg törölje :)
szerintem meg törölje :) ha megtelik ez, akkor lehet egy 3.
Amúgy arra jutottam, hogy NEM szabad az itteni esetek után 100%-osan kizárni egy-egy boltot. Tanuljunk egymástól, de konkrétan a Katona 35-ben nekem és legalább 4-5 ismerősömnek jó tapasztalatai vannak, itt meg 1 ember sztorija alapján le akarjátok írni azt a szervizt. Döbbenet, amiket Eva írt, de utána is fogok járni, hogy mi hogy volt (lehet, hogy a tulaj nem is tud erről...?) és visszajelzek vagy majd jelez a tulaj.
1. A tulaj tud. 2. Nem
1. A tulaj tud.
2. Nem szoktam hazudni.
3. Mert nem értek a biciklikhez, ezért olyan emberekkel nézettem meg, akik igen.
4. Valóban helytelen gyakorlat, hogy itt valódi név és elérhetőség nélkül lehet bármit írogatni.
5. Summa summarum, amiket leírtam, azokért bármikor és bárki előtt szemtől szembe vállalom a felelősséget. Névvel, címmel, telefonszámmal.
6. Épp ezért is örülök, hogy Fixálda megnézi a biciklimet. Nyilván ő is így gondolkozik, és nagyon helyesen teszi. (A változás pusztán annyi, ahhoz az állapothoz képest, ahogy elhoztam, hogy a Margit-szigeten a szerelő fiúk megolajozták a láncot, és a mérnök volt osztálytársam állított a váltón, hogy használható legyen.)Én sem mondanék ítéletet semmiről, ha nem győződöm meg a saját szememmel.
7. Ogre kollégája pedig tartozik nekem egy bocsánatkéréssel. Az ajtó bevágás helyett...
senki nem mondta, hogy nem
senki nem mondta, hogy nem mondtál igazat ;-) én a magam lelki nyugalma miatt szeretném kideríteni és meghallgatni, hogy mit mond a másik oldal. (már folyamatban)
Így korrekt. Még csak
Így korrekt.
Még csak megjegyezném, hogy bár már előbb is panaszkodtam itt, de direkt nem írtam ki nyilvánosba az üzlet nevét és címét.
De ami tegnap történt, az már tényleg kiakasztott.
Jelesül, hogy leszúrtak a szerelők, akikhez hirtelen segítségért fordultam, hogy miért nincs olaj a láncomon és miért biciklizem ilyen laza lánccal.
No, ekkor durrant el az agyam.
Jól teszed és remélem
Jól teszed és remélem publikálod az oldalon.
Én nem ismerem azt a boltot, de oly sokan nagyon sok jót mondtatok róla, hogy csak valami fatális félreértésre tudok gondolni, lehet, nem is az a bolt az, amiről szó van.
Készséggel elfogadom, hogy
Készséggel elfogadom, hogy a tulaj jó szakember és felső fokon ért a bicajokhoz.
Mi is következik ebből?
1. Átverhetőnek nézett és élt is az alkalommal.
2. Személy szerint velem akart kiszúrni. De ez elképzelhetetlen, hiszen nem ismertük egymást kevéssé gyümölcsöző üzleti kapcsolatunk kezdetéig.
Szóval ebben az esetben etikátlan volt.
Az jobb, mint ha simán nem ért a munkájához?
Mi hoppá?:)
Mi hoppá?:)
Az, hogy múltkor láttam,
Az, hogy múltkor láttam, hogy az egyes topic 300 felett van és jöttek új hsz-ek, ezért nyitottam egy ketteset, most meg látom, hogy van már kettes.
(A legjobb volna, ha egy darabra sem volna szükség.)
te csináltad meg előbb a
te csináltad meg előbb a 2est, köszi, hogy figyeltél! :) csak hát ott nem történt semmi, gondolom, ezért elsüllyed, cseya pedig nyitott egy újat.
cseyáé két évvel
cseyáé két évvel korábbi
uh :D ezt benéztem :DDD
uh :D ezt benéztem :DDD ill. az évszámot nem néztem :P
csak a tényekre
csak a tényekre szorítkozva.
az ajtó csapásért bocsánat, de nem kissé voltam feszült, mivel nem szoktam rossz munkát kiadni a kezemből, és nem értettem, hogy hogyan lehet ez, mert láttam, hogy mégsem stimmel.
emellett az felháborított, hogy a hölgy eleve rossz szándékot feltételezett rólam. ha mindenkit, vagy akár tetszőlegesen bárkit át akarnék verni, a szerviz már régen nem lenne nyitva. senkit nem akartam átvágni, és jóhiszeműen jártam el.
az ok, hogy nem emlékeztem az adott biciklire eléggé egyszerű, és tanulságos. azért nem emlékeztem, mi történt a biciklivel, mert nem én, hanem a segédem szerelte. amiben nagyot hibáztam, hogy nem néztem a körmére, mit végzett el a feladatokból, és mit nem. ő feltehetőleg kis generált, vagy egy félig végigvitt nagy generált csinált. az agyakat emlékeim szerint bezsírozta, de nem esküszöm meg rá.
amikor szétvagdosta a kosarat, már sokat nem tehettem, leszámítva, hogy ezt a megoldást sokan alkalmazzák. később kiderült, nem az adott blackburn lámpával. ezt követően úgy próbáltam megcsinálni, hogy ne gyengüljön tovább se a kosár, se a lámpa gumija.
a kerékpárt garanciálisan állítottam többször is, a térdműtét miatt a kormányon, és a nyeregmagasságon is, vagyis nem mondható, hogy nem voltam, készséges. a hiányolt munka elvégzését felajánlottam.
Nos. - A bocsánat kérést
Nos.
- A bocsánat kérést elfogadom. Jó tanácsként mondom, le kellene szokni erről, mert nem tesz jót az üzletmenetnek.
- Az idegesség okát megértem. A biciklim tényleg nem stimmelt. Még pedig nagyon nem. Azok után sem, hogy többször is visszavittem.
- Igen, mindannyiszor eleve rossz szándékot fogok feltételezni bárkiről, aki csak kifizetteti a munkát, ám nem végzi el. Minősített eset, hogy pontosan tudta, én magam nem fogom észrevenni. Hogy ilyen elvetemült lettem a feltételezésemben, annak tán az is oka lehet, hogy háromszor kellett visszamennem reklamálni, de valós, korrekt munkát mégsem kaptam, csak mindenféle zavaros magyarázatokat, hogy pl. már kikopott a váltóm. Ezen persze csodálkoztam, hiszen tudtam, hogy nagyon keveset használtam a hét éve vásárolt bringát.
- A logika szerint kizárólag két eset lehetséges:
a. jóhiszeműen járt el, de nem ért a munkához
b. ért a szakmához, de nem járt el jóhiszeműen.
- Hmmm... Egy újabb ellentmondás. Legutóbbi kellemetlen találkozásunk alkalmával többször is kijelentette, hogy Ön sokat dolgozott a bringámmal. Akkor most hogy is van ez? Nem emlékszik, mert nem Ön csinálta? És hogy a sok munka belül található, ami nem látszik. Most pedig fogalma sincs vajon mi is történt vele?
-Ehhez nem értek, csak kérdem: a kis generálhoz a lánc ellenőrzése, levétele, tisztítása és olajozása nem tartozik hozzá?
- A biciklit én Öntől vette át, Önben bíztam meg és nem utolsó sorban Önnek fizettem abban a hiszemben, hogy elvégezte azokat a feladatokat, amiket elvállalt.
- De igen! Amikor szétvagdosta a kosarat, tehetett volna valamit. Akkor is, amikor ezt először meglátta, és akkor is amikor én mentem reklamálni miatta. Én az Ön helyében vásároltam volna egy másik kosarat, mert tudtam volna, hogy:
a. Balesetveszélyes (nem vészes, de összevagdosta az ujjamat)
b. El fog szakadni az Öntől vásárolt új hátsó lámpa gumija. Emiatt reklamáltam is. ha máskor nem, akkor látnia kellett, ami logikus következmény is volt, hogy a gumi már akkor össze volt kaszabolva. Én az Ön helyében azonnal felajánlottam volna, hogy kicserélem az én rossz munkám miatt sérült lámpát, s nem várom meg, hogy két nap múlva elszakadjon teljesen.
c. A kivágott kosár - mert az acélnak van ilyen tulajdonsága - a hiányos burkolat helyén korrodálódni fog. (ezt még azt hiszem általános iskolában tanultam)
- Amikor úgymond megcsinálta a kosarat, akkor már egy picit sajnáltam Önt. Ezért is hagytam, hogy még nagyobb lyukat vágjon, majd a lyuk belső szélét szép szürke ragasztó szalaggal bélelje ki. Azért azt bánom, hogy nem fotóztam le a "megoldást". :-))) Szép lett. Igazán. Új kosár új lámpa...
- Nagyon köszönöm, hogy állított a kormány és a nyereg magasságon. Bár nem értem hogy jön ide a térd műtétem. Valójában én úgy gondoltam, egy nagy generálba belefér ennyi állítgatás. Tévednék?
- Igen, próbált állítani többször a sebváltón is. Sikertelenül. Igaz, ami igaz, készségesen, tehát köszönet illeti Önt érte. :-)
- Addigi munkásságát tekintve nem szerettem volna egy negyedik etapot is Önnél (illetve, mint utólag megtudtam a rosszul ellenőrzött segédjénél).
- Egy újabb csúsztatás: a munkát nem én hiányoltam. Ön elvállalt egy nagygenerált és nem végezte el.
- A pénzemért nem feltétlenül készségességet várok. Bőven elég, ha korrektül megkapom azt, amit kifizettem.
Még elmondanám én mit tettem volna az Ön helyében: Ha már megtörtént a dolog, és így dolgozott az alkalmazottam, akkor az első reklamációnál elnézést kérek és azonnal nekiállok magam elvégezni a munkát. Nem sumákolok, nem halandzsázok, nem próbálom megúszni.
Mert árt az üzletmenetnek. Akkor 21 ezer forintot hagytam Önnél és bizonyára jó kuncsaft lettem volna a továbbiakban is.
A magam részéről itt nyilvánosan már többet nem kívánok erről írni.
Végigolvastam az esettel
Végigolvastam az esettel kapcsolatos hozzászólásokat. Ami miatt írok a következő: úgy veszem észre nem a bicikliszervízről, hanem személyes dolgokról folyik a párbeszéd leginkább. Évácska többször írja ő milyen jóindulatú, hiszékeny és védtelen. A szerelő pedig ez esetben természetesen csakis rosszindulatú és becstelen lehet. Annak ellenére, hogy a szakmai mulasztást elismerte, felelősséget vállalt érte és felajánlotta a helyzet helyrehozatalát. Mégsem ez alapján ítélik meg, hanem olyan emberi tulajdonságokért, amiket Évácska feltételez. Szakmai mulasztást emberi rosszindulatként beállítani véleményem szerint nem túl etikus.
Teljesen együtt tudok érezni Évácskával a bosszúság és a kellemetlenség miatt, ami a biciklije miatt érte, mégis éppen az általa írottak miatt érzem úgy, hogy ha kevesebb rosszindulatot feltételezne, akkor talán kevesebb rossz élmény érné. Éppen ezért azt gondolom, ha úgy lépek be egy reklamációval valahová, hogy az embert minősítem, és nem az elvégzett munkát, akkor ne csodálkozzak, ha feszült lesz a másik fél, és egy idő után (négyszeri alkalom után) a sértésekre sértéssel válaszol.
Évácska tisztelettel engedje meg, hogy azt mondjam: ha Ön még sohasem hibázott, akkor van joga ilyen keményen megítélni mások személyét. Ha pedig Ön is csak ember, akkor fogadja el a „zavaros magyarázatokat” nem mindentudó, de segítő szándéknak. A logika szerint kizárólag egy eset lehetséges: a betanuló szerelő hibázott, Ogre vállalta a felelősséget, a reklamáció után lehetőség nyílt a mulasztás kijavítására, de Évácska nem élt vele (ehhez minden joga megvan), és utólag a kellemetlen helyzetet Ogre rosszindulatával magyarázza. Ezek után a sorokat olvasva a rosszhiszeműséget én egyvalakinél vélem felfedezni.
Mindenkinek szép napot és
Mindenkinek szép napot és pozitív hozzáállást kívánok :)!
Igyekszem :-) De nem
Igyekszem :-)
De nem ígérhetem, hogy pozitívan fogok hozzáállni azokhoz, akik HÁROMSZOR hülyének néznek.
NEGYEDSZERRE begurulok :-))))
Kedves Lalluvia! A NEGYEDIK
Kedves Lalluvia!
A NEGYEDIK alkalommal úgy léptem be, hogy azzal kezdtem, most én érzem magam rosszul, bár itt engem csaptak be.
S most szó szerint idéztem.
És igen. Az események tükrében azt kell mondanom, valóban becsaptak. Hogy mi volt az ok, az az én számomra tulajdonképpen nem érdekes.
Semmi személyes nincs a dologban.
Én fizettem egy szolgáltatásért, amit többszöri reklamáció ellenére sem kaptam meg. Sarkítva, ha egy villanyoszlop teszi ezt velem, akkor is ez a tény. Tehát nem a személyt ítélem meg, hanem a szolgáltatás minőségét.
Ogre pedig nem vállalta a felelősséget. Tévedsz. Csak akkor kaptam vissza a pénzemet, amikor mindenféle felügyeleti szervvel kezdtem...
S most újra minősítek:
A fentebb leírt szösszeneted vastagon demagógia, s csúsztatások, féligazságok tömkelege.
Más: Nem vagyok védtelen, pusztán annak látszom. Szerencsére vannak barátaim és pontosan tisztában vagyok fogyasztóként a jogaimmal.
Igen, én is szoktam hibázni. Ez az eset nem az a kategória volt. Átverés. Akár tudatosan, akár trehányságból. Nem tudom. Tény, hogy már a harmadik alkalommal tudtam, de nem akartam cirkuszt. NEGYEDSZERRE viszont már határozottan léptem fel.
Mint fentebb már írtam, HÁROMSZOR éltem a hiba kijavításának lehetőségével. Viszont sajnálattal azt kellett tapasztalnom, hogy az Úr nem élt a lehetőséggel.
Sőt, hülyének nézett, amikor mindenféle zavaros magyarázatokkal jött. Mellesleg nem közölte velem már az első alkalommal, hogy sorry, a tanulóm csinálta, de most azonnal magam veszem kézbe a dolgot. Nem! Azzal jött, hogy eleve kopott a sebváltóm. A reklamációk során annyira nem nézte meg a biciklimet, hogy észrevegye, amit mások szabad szemmel is láttak: a lánc kinyúlt és a tanuló még csak meg sem olajozta...
A véleményemet fenntartom tehát.
A fenti szösszenet pedig csúsztatások és elfogult félremagyarázások gyűjteménye. Mint egy politikus!
Ügyes! :-)
És most már tényleg nem reagálok semmiféle személyeskedő beírásra.
Szép napot kívánok!
Kedves Évácska! A fórumon
Kedves Évácska!
A fórumon (Ön által is) írt sorokból jutottam minden információhoz, így nem gondolom, hogy féligazságokat írtam volna, hacsak nem más is azokat írt. Úgy éreztem Önnek nem az számít, hogy hogyan kapta meg a kérdéses szolgáltatást, hanem hogy hogyan vegyen revansot az Önt ért összes kellemetlenség miatt. Bár Ön nem akart cirkuszt, visszament negyedszerre is.
A hivatásomat tekintve közel sem politikus vagyok, gyerekek fejlesztésével foglalkozom, aminek a részét képezi, hogy hogyan kommunikálok, ha a másik fél nem tud vagy nem akar kimozdulni a saját szemszögéből. Ha ezzel megbántottam, elnézését kérem, az volt a szándékom, hogy megvilágítsam, az emberek nem rosszindulatúak. Ezt tanítom a gyerekeknek, és ebben hiszek ezek után is azért, hogy a jövőben kevesebb ehhez hasonló párbeszéd szülessen. És ezért kívánok minden jót Önnek és Mindenkinek!
Természetesen visszamentem,
Természetesen visszamentem, hiszen a biciklimen nem végezték el a nagy generált és kaptam egy kilyukasztott kosarat, és egy elszakadt lámpát.
Bocsánatot kérek!
Ahogy látom, a "hölgy"
Ahogy látom, a "hölgy" kizárólag ezen hozzászólás miatt regisztrált be ide.
Nem ezt nevezik trollnak?
Ha tévednék, akkor elnézést!
Nem troll, csak gyanús,
Nem troll, csak gyanús, hogy több köze van a bolthoz, mint egy átlag internetezőnek.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Troll_%28internet%29
Nincs köze, nem is lenne
Nincs köze, nem is lenne logikus Ogre (bolt) vagy részemről ilyen mélyre süllyedni, hisz a problémát nem oldja meg (azt az én generálom és a szervizt elrontó segédtől való elbúcsúzás fogja jelenteni, illetve ami már megtörtént, hogy a generál árát visszakapta a hölgy).
Ellenben csak tovább generálja a vitát, ráadásul néha olyan stílusban ami semmiképpen nem nevezhető konstruktívnak - ezt nem gondolod, hogy akarhatjuk?
Logikám szerint csak-csak
Logikám szerint csak-csak kell legyen köze.
Tekintve, hogy regisztrált, majd azonnal hozzászólt a fenti témában. S csakis abban. :-)
Nem vagy te egy kicsit
Nem vagy te egy kicsit paranoid?
-----------
Barna csepel, lila bca fixi
Mali outi és monti
Zöld bagaboo
Azt hiszem, nem! Logikus a
Azt hiszem, nem!
Logikus a dolog, bár valójában nem számít.
Szórakoztató inkább.
NEM LOGIKUS. Azután hogy
NEM LOGIKUS.
Azután hogy Ogre is leírta a véleményét, elismerte a generál hiányát illetve ön visszakapta a pénzt és én is felajánlottam az ingyenes generált mi oka lenne bárkinek sarazni?
Mit érnénk el vele???
Ráadásul mindketten informatikai háttérrel rendelkezünk, ha ilyet akarnánk akkor nem ilyen amatőr módon kivitelezve tennénk (hisz a regisztráción egyből látszik, hogy valaki csak emiatt lépett ide be).
Ez igaz, de (ha jól tudom)
Ez igaz, de (ha jól tudom) ti se tudtok olyan nicket csinálni, ami régebbi regisztrációt mutatna, így ha nincs tartalékban nektek egy régi regisztrált nick kifejezetten erre a célra (ami nagyon nagy előrelátásra és furfangra utalna :-P), akkor nincs más út, csak újat regisztrálni.
Félreértés ne essék: abszolút nem tételezem fel hogy ezt csináltátok, csak nem bírtam ellenállni a NEM LOGIKUS kezdés csábításának :-)
Szerintem ez a téma elérte azt a pontot, hogy nem sokat lehet hozzátenni: a vevő megírta a panaszát, az eladó reagált rá, te ajánlottál ingyenjavítást, a világ rendje helyreállt, innentől a kommentekben már csak spekulálni és minősítgetni lehet, egyik se hasznos.
A nem logikus úgy
A nem logikus úgy egyáltalán arra vonatkozott, hogy minek csinálnának ilyet :)
-----------
Mali outi és monti
Zöld bagaboo
+1, szerintem is hagyjuk
+1, szerintem is hagyjuk abba itt.
Ugyanúgy nem logikus. Pont
Ugyanúgy nem logikus.
Pont azért, mert ha egy módszert csak amatőren tudunk kivitelezni ami egyből átlátszó és visszavezethető (tehát hiteltelen, márpedig egy identitás hamisításnál alapból bukónak számít) akkor azt nem választjuk, mert látjuk hogy hülyeség és visszaüt ránk. Célja és nyeresége sem lenne (eddig senki nem indokolta meg, hogy a fentiek fényében és után ezzel mit érnénk el?).
Persze van pár ostoba ember a földön, aki pl. saját rendszámos autóval megy bankot rabolni, de remélem nem tartozom ezek közé és te sem tartod így.
Munkámból kifolyólag meg tudnék olyan kerülő utakat, amikkel egy ilyen akció nagy valószínűséggel nyom nélkül és profin lenne a CM oldalán kivitelezhető, de szerencsére szüleim nevelésének egyik fontos tananyaga az erkölcs volt.
Sőt igazából még csak szakmai tudás sem kell hozzá, elég egy kis social engineering...
Mindenesetre kijelentettem hogy nincs közünk hozzá és szerintem letettem annyit már az asztalra (bringakonyha, fixálda) hogy a legtöbb embernek ez elég.
KözöD? Vagy
KözöD?
Vagy közÜNK?
Azért ez nem mindegy.
De, teljesen mindegy és
De, teljesen mindegy és igen, közünk.
Bár a 35 kerékpárhoz nincs közöm de Ogre személyes barátom és nagyon sokat dolgoztam vele együtt, amikor teljesen ingyen és önkéntesen a BringaKonhya adománybringáit segített felújítani (így is ismertem meg, az első adománybringák átadásánál az összes kereket kicentrírozta amikor én azt még nem tudtam).
Tény, hogy jelen esetben többször is hibázott (nem nézte át kiadás előtt a gépet kvázi ellenőrizve a új munkaerő munkáját illetve véleményem szerint rosszul reagálta le a helyzetet és a panaszt) de ilyen mélyre ő sem süllyedne soha.
Főleg azután nem is lenne értelme egy ilyen húzásnak, hogy ő is saját neve alatt vállalta a véleményét korábban.
Akkor maradjunk abban, hogy
Akkor maradjunk abban, hogy egy titokzatos jótevő igyekezett megvédeni őt. Rossz módszerrel.
Változatlanul az a véleményem, hogy ez nem reagálás kérdése.
Az első reklamáció alkalmával elnézést kellett volna kérni. Megcsinálni az el nem végzett munkát, kicserélni a tönkretett kosarat és lámpát.
Ebben az esetben kalandunk akár jól is végződhetett volna, s a kedves kolléga nyert volna egy visszajáró és elégedett kuncsaftot.
Pedig a környéken ő a
Pedig a környéken ő a legjobb. Képzeld a többit.
:-((-------))-:
Ha ő a legjobb, akkor
Ha ő a legjobb, akkor megint felmerül az etikai kérdés. :-))))
Ámen :-)
Ámen :-)
Egyetlen pillanatig sem
Egyetlen pillanatig sem gondoltam arra, hogy kettőjük közül bárki lett volna az új reg alatt.
A stílus alapján teljességgel kizárható.
Talán nem voltam egészen érthető. LOGIKUS, hogy valaki pusztán ezek miatt a hozzászólások miatt regisztrált be.
Hogy kinek mi oka lehet sarazni, arról fogalmam sincs, de tény, hogy megtette. Hogy elérte-e, amit akart, azt sem tudom.
Minden esetre egy ponton túl már szánalmassá vált az egész.
Az, hogy a felhasználó
Az, hogy a felhasználó csak emiatt regisztrált tény és nem is vitattam, számomra is világos. Stílusával és a véleményével sem értek egyet.
Viszont a témát előtte már bőven kibeszéltük, nem beszélve arról hogy Ogre is és én is saját nevem alatt írok és ő is felvállalta és megírta a véleményét.
Ezek után SEMMI előnye nem származik egy újabb flame-ből és vitából egyik félnek sem, főleg nem ilyen formában (hozzáteszem, ha valóban ilyen mélyre süllyednénk akkor sem ennyire bénán és átlátszóan csinálnánk, hisz a felhasználó belépési ideje világosan látszik).
Már mindegy, mit is akart,
Már mindegy, mit is akart, a fő kapsz egy generált. Vagyis a biciklid:) A pénzedet visszakaptad. Többet nem is akarhatsz.
Fixálda, ha kész a bicó beszámolsz, hogy mi hibádzott a biciklin?
Ó, nem így van. A
Ó, nem így van.
A becsületem a biciklimnél fontosabb számomra.
Kedves Fixálda! Nem is
Kedves Fixálda! Nem is értem mi okod lehetett magadra venni? Emlékezetem szerint áttételesen sem utaltam ilyesmire.
Amire gondoltam, az pusztán az, hogy a kedves kollégádnak akadt egy védő ügyvédje...
Nem ezt nevezik trollnak -
Nem ezt nevezik trollnak - Ezt egy véleménynek nevezik :)
Pl ő egy troll: http://criticalmass.hu/comment/reply/16515/486314
köszönöm, most már ezt
köszönöm, most már ezt is tudom :-)
bár talán nem kell paranoidnak lennem, hogy azt gondoljam, talán előfordulhat, hogy épp ezért a véleményért regisztrált be.
megjegyzem ez nem vélemény volt, hanem a tények semmibe vétele.
de ha ő ettől boldogabb lett, már megérte :-)
hölgyem, önt láthatóan
hölgyem, önt láthatóan nem érdeklik sem okok, sem magyarázatok, hanem egy jól felépített összeesküvés áldozatának szerepében szeretne tetszelegni, és ebből semmi áron nem ad.
innentől kezdve teljesen feleslegesnek gondolom, hogy bármi értelmeset írjak az esettel kapcsolatban, mert rákap, mint egy véreb, és beleköt, mert van rá megfelelő mennyiségű felesleges energiája.
nekem nincs, ezért sem fórumozok aktívan jó ideje. helyette dolgozom, és jó bicikliket építek, és jól javítom meg őket minden rosszindulat nélkül.
Annyira vártam, hogy
Annyira vártam, hogy leírod majd az ellenkezőjét, hogy a lánc olajos, az ajtó nem lett rácsapva, a kosárra szakszerűen lett felszerelve a lámpa, és összeségében jól dolgoztatok. Helyette nem vagy biztos, hogy a kerékagy meg van-e zsírozva.
Ergó legalább egyszer volt szétszedve, ha igaz, hogy kérte, hogy javítsátok ki és mégsem tettétek, akkor Évának van igaza 3-jára derül ki, hogy rossz rajta minden persze hogy úgy érzi, hogy becsapták.
A váltó elvolt kopva:LOL Mik voltak elkopva? hm 10000ret raktam bele és akkor kopott el a váltó görgője, gondolom évácska még a tizedét se rakta bele, akkor hogy otthon megrákták az egerek?
És olyan jó, hogy továbbikaban senki se akar vitatkozni, de veled ellentétben elég sok konkrétumot megemlített Éva, hogy hogy járt veletek, cáfolat az meg alig jött, csak hárítás.
nem akarok olyan dolgokat
nem akarok olyan dolgokat megcáfolni, ami úgy kezdődik, hogy ezt és ezt mondtam, közben pedig laikusságra hivatkozik. a váltóval kapcsolatban nem azt mondtam, hogy az átdobó el van kopva. ez nonszensz. egy átdobó rossz beállítással is hosszú évek alatt kophat csak el. váltásnál problémát okozhat, ha a lánctányér, lánckerék van elkopva, ha 1-2 fokozat van csak használva. ezt mondtam, és nem azt, hogy ez a helyzet, hanem, hogy lehetséges hibaforrás, ha kopottak a fogak. ilyenek azok a ködös magyarázatok, amikkel éltem. parttalanul nem akarok senkivel vitatkozni, akár igazam van, akár nem.
Fixálda megcsinálja a biciklit, aztán beszámol, hogy mennyire volt trehány a szerelés vagy sem.
Jó rendben csinálja meg
Jó rendben csinálja meg és várjuk a fejleményeket, talán úgy könnyebb lesz megitélni.
Talán jó boltosként felajánlhattad volna, ha 500ft-ot elengedsz az árból, mert a váltó nem lett megcsinálva, vagy a másik verzió cseréltek rajta mindent, így tetemes hasznot könyvelhettetek el volna rajta. De ha előbbit is választja, 1 nem érzi becsapva magát és visszajár 2 tudni fogja, csak ő tehet róla, hogy a váltó rosszul vált. Szerinted ez járható út?
nem csak a váltót nem
nem csak a váltót nem csinálta meg többedszerre sem.
még a láncot sem olajozta meg.
nagy generál.
8000 forintot fizettem.
Még egy szerelő mondta
Még egy szerelő mondta nekem, amit addig is sejtettem, hogy a nagy generálokon szoktak spórolni.
Nem szednek szét mindent, max. megkenik a láncot beállítják a váltót meg a féket is és hajrá:)
Ahhoz, hogy komolyabb véleményt tudjak formálni, hogy a lánc meg volt-e kenve és a váltó tényleg rosszul jár, ahhoz látnom kéne a bringát.
Már azért is hálás
Már azért is hálás lettem volna, ha három próbálkozásra beállította volna az úgymond "kopott" váltómat.
Hogy rosszul működött, azt én magam tapasztaltam. Ehhez nem kell szakembernek lenni. Nevesül az első váltó sem alulról, sem felülről nem akarta bevenni a kettest. (Nem tudom, hogy ez az kifejezés itt használatos-e, úgy mint az autóknál?)
Hogy a lánc nem volt megolajozva és veszélyesen laza volt, arra pedig a Margit-szigeten a kölcsönzőben dolgozó szerelő hívta fel a figyelmemet. Konkrétan figyelmeztetett, hogy így nem lehet közlekedni... Azonnal meg is olajozta nagyon kedvesen, ráadásul egy fillért sem fogadott el sem ezért, sem pedig a láncvédő visszarakásáért.
(Az Árpád hídon egy váltásnál leesett a lánc, de valahogy sikerült visszaraknom... :-). Még mielőtt azt hinnéd, nem váltottam keresztbe.
Szóval ha látnád is a bringát, már megolajozták a láncot...
Milyen brinyód van? Ha
Milyen brinyód van?
Ha laza, akkor nem a láncot kéne cserélni?
Azt meg végképp nem értem, hogy lehet, hogy a középsőt pont kihagyja. Be kell tudni jól állítani a váltót, nekem is volt ilyen problémám, több napig szórakoztam vele, de most kitünően vált:)
Kb. hét éve vásároltam a
Kb. hét éve vásároltam a bringát. Egy születésnapomra kaptam a pénzt az azóta elhunyt nagymamámtól Akkor azt mondta, olyasmit vegyek belőle magamnak, amiben igazán örömem lesz.
Besétáltam egy jó hírű tatabányai bicikli boltba/szervizbe és tanácsot kértem. Ezt ajánlották a fiúk. Azóta sem bántam meg, bár bevallom, csak keveset használtam. Leginkább nyaralások és hétvégi öröm biciklizések alkalmával.
Már akkor előző évi modell volt, tehát jóval olcsóbban is adták.
Megpróbálom körülírni, de ne nevess ki a szakszerűtlenségért kérlek!
Tehát:
Nauzer Altrix, aluvázas, 21 sebességes Shimano váltó, a nyereg alatt és a elöl is van teleszkóp. A kormányt is jól be lehet állítani, van valami csavar, amivel a dőlés szög szabályozható. A vázon van egy szám is: 48 cm(?) Nem tudom, hogy még mit kellene mondani róla... Nekem úgy tetszik, ahogy van. Szeretem és kényelmes is.
Ha tudnám mit kellene cserélni, hogy kell beállítani egy váltót, és még meg is tudnám csinálni, akkor nyilván nem vittem volna egy műhelybe.
Kieg.:
Ahh, megvan: Neuzer Stream Altrix 28"
...de lefogadom, hogy olyan
...de lefogadom, hogy olyan meggyes piskótát tudsz sütni, hogy ahogyan a nagymama mutatta.
noná, hogy tudok! és nem
noná, hogy tudok! és nem is tartom cikinek! sőt!
Ezt a konkrét szót, hogy
Ezt a konkrét szót, hogy laza a lánc, ezt mondta valaki, vagy te találtad ki? Nem akartam beleszólni, de a váltós bicikliken a lazaságnak nem sok értelme van, illetve nagyon tág határok között lehet laza a lánc, a hosszától és a váltókanál hosszától függően, vagy pl. elöl-hátul legkisebbre váltva, ami nem jó, de csajoknál rendszeresen megfigyelt rossz szokása a keresztbeváltásnak és akkor már olyan laza is tud lenni hogy baj is lehet belőle.
Laza lánc tipikusan az elöl-hátul 1 fogaskerékkel rendelkező egysebességes bicikliknél fordul elő, amit a kerék hátracsúsztatásával szüntetnek meg.
Ha a lánc kopott (helytelenül "megnyúlt") az más. Az a használat során bekövetkező természetes elhasználódás következménye, cserével orvosolandó, gyakran a fogaskerekekkel együtt, mert azok meg "cápafogasra" kopnak a lánc kopásával együtt. Diagnosztizálni a pontos mérőszerszám híján úgy lehet, hogy elöl a nagy lánctányérra váltva az azon felfekvő lánc egy kicsit megemelhető a fogaskerékről.
Szerintem a te biciklid esetében a leírt kevés futásteljesítményt feltételezve nem lehetett kopott a lánc, a laza meg nem értelmezhető.
Sajnos tudomásul kell venni hogy a kerékpározás igényel minimális műszaki szakértelmet is.
Egyúttal itt megkérdezem az illetékesektől, hogy a bebiciklizés során van-e műszaki rész is, teljesen minimális fék-váltó beállítások pl. a kormányon lévő bowdenházhosszállító csavarokkal, ülésmagasság, keresztbeváltás. Ha nincs, kéne bevenni, akár marketingelni is egy kicsit.
Tévedsz láncfeszítősön
Tévedsz láncfeszítősön is kell láncot rövidítenei.
Egyébként a leírásból nem igen ismerek rá Ogre-ra...
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Bár pancser vagyok, de azt
Bár pancser vagyok, de azt már a lányom első mountenbike-ján megtanultam, hogy jól megszívom, ha keresztbe váltok. (Mellesleg azt is, hogy nem kontrás és hiába fékezek, ha a lejtőn vészesen közeledik egy fa...:-)))
De ez már vagy 15 éve volt.
Hogy a lánc laza és ki kell(ett volna) szedni belőle egy szemet az Margit-szigeten dolgozó szerelő fiúk mondták. Semmi okom nincs kételkedni a szavahihetőségükben.
Az utolsó bekezdésben leírtakon már én is gondolkodtam. Ha nem akarok folyton kiszolgáltatott lenni, meg kell tanulnom alapvető dolgokat. Nagyon szívesen részt is vennék egy ilyen oktatáson.
Akkor hosszú volt a lánc.
Akkor hosszú volt a lánc. A gyárilag megtervezett gyár által legyártott bicikliboltban eladott biciklin lévő lánc. Innentől félig meddig filozófia. Nekem pl. elől szinte mindig a legnagyobb tányéron van a lánc, csak a hátsó váltóval variálok. Az első nagytányér sok láncot felvesz. De amint említettem tipikus nőies beállítás elől a középső vagy kicsi lánctányér, és nagyon sok lánc marad amit fel kell vennie a váltónak. A szigeti szerelők látták rólad, hogy te egy elől kicsi tányért használó típus vagy, lehet erre alapoztak. Ogréék inkább profibb bringásokkal interferálnak, és úgy hagyták a lánc hosszát ahogyan volt. Én semmilyen szerelőtől nem várom el hogy a lánchosszról oktasson ki egy gyári konfiguráció esetén. Aki ezen rugózik, azt inkább okoskodó fontoskodó kategóriába raknám, ha látatlanban kéne döntenem. Azt minden estre akár most is megnézheted (lerohansz a bringához azonnal!) hogy ha elöl hátul legnagyobb fogaskeréken van a lánc akkor hogyan áll a váltó, mennyire feszes a lánc. Mert ezt a beállítást kell elbírnia maximum, onnantól már csak "lazul" ahogy kisebbednek a használt fogaskerekek. Ha így is még sokat nyújtani rajta, akkor is a gyár a hibás inkább, nem Ogréék.
Értem tisztelettel :-) De
Értem tisztelettel :-)
De nem rohanok. Még pedig azért, mert jómagam nem tudom megállapítani, hogy milyen is az ideális lánc feszesség. Tudom viszont tekerni a bringát és szeretném, ha nem járnék úgy újra, hogy leesik az a fránya annak ellenére, hogy bár asszonyi állat volnék, vagy mi, de nem váltottam keresztbe.
Kb. 15 éve megtettem néhányszor. Akkor a magam kárán megtanultam, hogy nem szabad.
Mást nem tudok mondani, mint hogy a két srác a szigeten igazán rendes és kedves volt, s aktuálisan meg is oldották a problémámat. Szakmai tudásukat a fentebb leírtak miatt nem vagyok hivatva minősíteni. Köszönettel tartozom nekik, hogy megolajozták a láncot és visszarakták a láncvédőt.
Csak csendben kérdem, ha mégis a legutóbbi verzió állt fenn a biciklim esetében, és gyárilag hibás a biciklim, akkor erre nem lett volna korrekt felhívnia a figyelmemet?
Elöl tedd a legnagyobbra
Elöl tedd a legnagyobbra és pesti oldalon felejtsd el a kormány baloldalán lévő váltót.
Na jó. Holnap ki fogom
Na jó. Holnap ki fogom próbálni.
Egyébként miért?
Eleddig azt gondoltam, hogy ha kettesben marad az első, akkor abból baj nem lehet.
Látod hogy lett. Leesett a
Látod hogy lett. Leesett a lánc. Hátul biztosan éppen a legkisebbre tetted mert nagyon siettél. Inkább az elsőt kellett volna akkor a legnagyobbra tenni.
Eddig megvan. De miért?
Eddig megvan.
De miért?
Hát már csak azért is
Hát már csak azért is érdemes, mert ha csak a középsőt terheled, akkor cápafogas lesz nagyon hamar az a fogaskerék és néha meg fog ugrani a lánc, ha jobban megterheled.
Ha elől a legfelsőt is használod és hátul az ehhez éppen kényelmes valószínűleg kicsit nagyobb fogaskereket, akkor ezzel kicsit elosztod tulajdonképpen a kopást is és kicsit több ideig tart majd a hajtóműved :)
Pont ez állt elő a 4 éve
Pont ez állt elő a 4 éve selejtezett hajtóművemen. Tanultam belőle, az új hajtásláncot már úgy terheltem, ahogy te is írod. 1 hónapja cseréltem láncot, az új hol ugrik? A fogassor közepén, az alsó cserélhető lánckerekek meg jók. Rév-vám esete :D
Ez így már logikus,
Ez így már logikus, köszönöm a szintemre vitt:-) magyarázatot.
Ha pl. teljesen sík terepen biciklizem milyen beállítást javasolsz?
Látatlanban nem tudok
Látatlanban nem tudok semmit :D Edzettségi szintedtől és izomzatodból is függ, hogy mi a kényelmes neked és tudni kellene, hogy egyáltalán milyen méretek vannak a bicikliden :)
Alapvetően azt áttételt érdemes választani, ami kényelmes neked és se túl gyorsan se túl lassan nem kell tekerni :) Szóval ami kényelmes. A trükk hogy általában egy áttétel többféleképpen is előállítható. Pl 30-15 és a 40-20 ugyanazt adná, ha létezne ilyen összeállítás
Elől minél nagyobb
Elől minél nagyobb tányéron és hátul váltsd be a könnyű fokozatot.Teljesen keresztebe váltáskor tedd le a 2-3. fokozatba.Akkor nem fog sűrűn leesni a lánc.Erőben oda ahol erőlködés nélkül kényelmes és ha operáltak akkor nem feszül az izület.Könnyedén, inkább pörgetve menj mert akkor nem megy ki az izületi folyadék a porcok közül és ken.
Ehhez kell megkeresned a legnagyobb első és a hozzá passzoló hátsó fokozatot.Ha erősödsz úgy is változni fog a választott áttétel.
Egy első tányér hajtásrendszer felépítéstől függően max 2-3 hátsó tányért fog át utána elsőt tányért kell váltani a keresztbe váltás elkerülése miatt.
Ha nem találsz jó fokozatokat akkor meg kell gondolni a más fogszámú hajtómű ill hátsó sor választását.Használtat az újjal nem jó párosítgatni.
Így van agybajt kapok
Így van agybajt kapok attól hogy juj én csak ezt vagy azt a fokozatot használom!
Totál mindegy,a váltónak az összes kombinációt be kell tudni járni és minden variációt kapcsolnia.
Majd a vezető döntse el hogy mit használ adott forgalmi szituációban.
Ergo a legnagyobb-legnagyobb kombinációban kell a lánchossznak elégnek lenni.
Igen de ekkor mennyi legyen a lánchossz?Elárulom: gyártónként más, nem nagy eltérések de vannak.
Láncfeszítős váltóról leeső láncról és annak előfordulási gyakoriságáról:
2:28 nál:
http://www.youtube.com/watch?v=FgqKj6Hxtr4&feature=related
Ezek már elég jó szerelők, akik ezeket a gépeket rakják össze?
Számtech tanárom jut eszembe:
"Akkor kezdik majd tudni kezelni a gépet, ha hiba estén nem az fogják kiabálni hogy:qrva gép!, hanem hogy : mekkora barom vagyok!
Meg a bringások se tegnap
Meg a bringások se tegnap kezdték.
Ezt így szabad, tolni a versenyzőt külsősöknek?
Mi lenne ha rendszeresítenénk ilyen betoló embereket Bp-n a rendőrlámpákhoz? Egyből csökkenne a pirosozás ha tudnád hogy nem saját erőből kell felgyorsulni. Sőt, a csajokat fiúk a fiúkat csajok tolnák be. Mindenki megállna mint a kisangyal.
Nem tudom mit mond ki
Nem tudom mit mond ki papíron a versenyszabályzat, de a versenybírók is látják, és ha nem állítják le akkor gondolom még belefér.Induláskor egyébként szokás tolni a szerelőknek mert kerékcsere után be kell váltani a jó helyre a versenyzőnek.Ugyanezt szokták a szurkolók is,idén a Paris-Rubaixon Sipi el is érzékenyült amikor egy felkötött félkezű szurkoló tolta az ép félkezével az egyik versenyzőt.
Vajon mennyi tekerési
Vajon mennyi tekerési energia veszne el ha olyan erős váltókanálrugót használnának, hogy mindig feszesen tartaná a láncot? Ezeknek a versenyzőknek biztos legyengítik a minimumra, hogy ne kelljen még az ellen is dolgozniuk, a legkisebb huplira leugrik a lánc.
1-2% talán, de nem a rugó
1-2% talán, de nem a rugó a gond a lánc elsősorban a fogak miatt nem tud leugrani, lásd halál laza láncú öreg csepeleken nyargalászó vidéki nyugdíjasok.Egy évben ha kétszer ha leesik a lánc.
A feszítőkanál feladata a felesleges lánc "felzabálása" a kisebb tányérokra váltásnál.
Ebből következik hogy főleg akkor fog leesni amikor vagy félrefut a lánc és foghegyre kap,vagy akkorát huppan a lánc laza ága a géppel hogy képes annyira lemozdítani a láncot a fogról hogy vagy leessen vagy félrekapjon,vagy akkor ha váltási hiba van és azért esik lánctányérok közé pl.
Egyébként erősebb feszítőrugóhoz erősebb kéz is kelleni fog a váltóhasználathoz.
"Nem szednek szét
"Nem szednek szét mindent"
Most már tudom akkor, hogy hogy kell ezt kivédeni. Szétszedem saját magam a bringámat apró darabokra, és beviszem egy nagy dobozban a rakást:
"Nagygenerált kérek. És lássák milyen jó vagyok önökhöz. A felét már el is végeztem, míg a teljes összeget fizetem a munka befejezéséért."
ez már kezd viccessé
ez már kezd viccessé válni...
én sem szeretnék olyan
én sem szeretnék olyan dolgokat megcáfolni, amik úgy kezdődnek, hogy ön ezt és ezt mondta... :-)))
vicces, hogy aztán elkezdi magyarázni, hogy mit mondott. egyébként semmi logikai összefüggést nem sikerült felfedeznem a laikusság és az között, hogy azzal kezdődne(?) a mondandóm, ön mit mondott.
számomra kizárólag az volt a lényeges, hogy mit tett, illetve nem tett meg.
nem hivatkoztam a laikusságomra, annál inkább arra, hogy többszöri reklamáció ellenére sem kaptam meg egy kifizetett szolgáltatást. laikusnak és nem laikusnak egyaránt kellene elvégezni a munkát. nem de bár?
fentebb már elismerte, hogy nem volt meg a nagy generál, de "emlékei szerint" talán bezsírozta a tanuló az agyat.
ezen tényleg nincs mit vitatkozni. tény.
Nem erről van szó ---
Nem erről van szó --- arról van szó, hogy minden szakmában vannak olyan dolgok amiket laikusok nem tudnak megítélni mert kinézetre olyan kicsi a különbség, működésben mégis hatalmas.
Sőt, van jópár olyan
Sőt, van jópár olyan dolog, amit rosszul ítélnek meg, ilyen pl. lánc esete is. Egy lánc akkor rossz ha nyikorog a kenetlenségtől és nem akkor ha száraz - mivel csak belül kell kenve lennie.
Mégis sok esetben jöttek hozzám azzal, hogy szárazon hagytam a láncot, közben rendesen "beszivárgó" zsírral lekezeltem, csak utána letöröltem a felesleget, hogy egy hét múlva ne egy kátrányos bordásszíj legyen belőle.
A másik hasonló pl. a fékpofa este, ha be van állítva rendesen (a fékpipát pont ki lehessen akasztani v-féknél) akkor az nekik már túl erős, mert a lazát szokták meg, netán mindig spóroltak a centrírozáson ezért csak lazára lehet beállítani és a korábbi szerelők így is tettek.
Az is sokszor vita tárgya, hogy extrém keresztbeváltásnál nem megy megfelelően a gép (amikor amúgy is tilos lenne oda váltani) és hogy vannak átfedések a fokozatok között, amikkel ez kiváltható.
Sorolhatnám napestig, de sajnos sokszor a probléma, hogy nincs meg a bizalom a szerelőben (sokszor kérdőjeleznek meg engem is, miközben én tényleg karitatívan csinálom, legtöbbször haszon nélkül adom a tanácsot) illetve nagyon sokan amíg nem mentek egy minőségi jól beállított géppel addig el sem tudják képzelni a különbséget (akár csak geometriában vagy haladási sebességben).
Ez bizony így van. Ebben az
Ez bizony így van. Ebben az esetben nem ilyen dologról volt szó.
Én pl ezért fotózom le a
Én pl ezért fotózom le a bontott váltóbelsőket először úgy hogy a kerékkel együtt azonosítható utána a közeliek ahogy szedem szét.Így a diagnózist látja a tulaj is.Utána mosás és amikor jól látszanak a sérülések ismét fotó és kész diagnózis, költségek.Ezt így cakk-pakk megkapja a tulaj és nincs mellébeszéd.Ja, a végén a romokat visszaadom el lehet vinni másik szervizeshez.....
szánalmas tragikomédia
szánalmas tragikomédia
semmiféle racionális
semmiféle racionális magyarázatot nem látok arra, hogy többedszerre sem kaptam meg a kifizetett szolgáltatás.
arra sem, hogy rossz kerékpárral bicikliztem, bár abban a hiszemben voltam, hogy nem.
pont.
minden többi csak szerecsenmosdatás.
összeesküvéshez pedig minimum két ember kell. én eddig pusztán önnel voltam kapcsolatban az ügy során. :-)
jobb munkát kívánok!
--deu-- Allez, Baross utca
--deu-- Allez, Baross utca 4.
Igen furcsa élményben volt részem ma, amikor vidáman betoltam a defektes biciklim az Allez, Baross utca 4. alatt található bicikliboltba. Ez egy jó hely, tudom, már voltam itt párszor. Ezt nem vitatom. De amikor bevittem a biciklit, és hozzáért a keresztbe-kasul elhelyezett egyik újhoz, akkor az eladó felpattant és rámkiáltott:
- Na húzzál ki innen! Menjél már, húzzál kifelé!
Szóhoz nagyon nem jutottam, mert ezt mégsem vártam. Nyilván nem akartam otthagyni százezreket, de nem is vártam el, hogy körülugráljanak. Mikor elkezdtem visszatolni a biciklit, mert láttam, hogy ez egyszerűen reménytelen, még folytatta a kedveskedést az eladó:
- Bazdmeg hogy összes összebasz mindent az ócska szarával. Vigyázz a rohadt táskáddal!
Csak annyit mondtam neki, hogy köszönöm, ez kedves, és rámbaszta az ajtót.
Összegzés:
Megkarcoltam a biciklijét? -Nem
Keletkezett kár? -Nem
Paraszt volt, de ultra módon? -Igen
Fizettem volna neki, hogy kicseréle a belsőt? Igen.
Következtetés: Soha a büdös életben nem teszem be többé oda a lábam, és javaslom, hogy más se tegye. Már sajnálom, hogy nem vertem be a képét, de sokkolt a szituáció. Még most is.
És a biciklim nem egy ócska szar. Shimano. Nem egy nagy szám, városi bicikli. De nem rodeózni járok vele.
Köszöntem,
Jani
Mindenkinek lehet szar
Mindenkinek lehet szar napja, lehet hogy nem ellened irányult csak valami más miatt volt már paprikás a srác.
--deu-- Ezt én
--deu--
Ezt én tökéletesen megértem, de akkor sem enged meg ilyet magának senki. Nemde? Ha eladó vagyok, akkor nem mondom azt valakinek, hogy na húzzál innen, mert venni akar valamit. Elég nagy baj, ha ez elvárás. De mondhatta volna azt is, hogy most nem tud a rendelkezésemre állni, nem pedig azt, hogy "húzzál ; bazdmeg ; stb".
Nem mondtam, hogy
Nem mondtam, hogy egyetértek vele vagy mentség van rá, természetesen megengedhetetlen.
Pusztán csak rávilágítottam, hogy mi miatt lehet. Sajnos sok helyen probléma a zsúfoltság (nincs raktár, stb.) és függetlenül attól, hogy valaki mennyire fegyelmezett néha elpattanhat a húr - én ezt általában nem szoktam magamra venni, elvégre neki rossz hogy nem hagyom ott a pénzem, nekem nem ha nem kattogok és idegeskedek rajta.
Ez akkor se indokolt.
Ez akkor se indokolt. Mindenkinek lehet rossz napja, vagy rossz pillanatai, attól (is) felnőtt az ember hogy tudja ezeket kontrollálni. Aki erre nem képes, az sajnos nem alkalmas arra hogy bármi olyan szakmában dolgozzon ahol ügyfelekkel érintkezik.
Olvasd hozzászólásomat
Olvasd hozzászólásomat feljebb picivel. Szerintem sem indokolt, csak pusztán mondtam, hogy nem biztos hogy miatta volt ilyen ingerült és rá irányult a boltos stílusa és agressziója.
Fixálda, én kereskedő
Fixálda, én kereskedő vagyok. Ha minden rossz pillanatomban megengedném magamnak, hogy az aktuálisan rámtaláló vevőn éljem ki a frusztrációmat, ma már nem volnának a nekem munkát adó cégnek vásárlói.
Értem én, hogy nem mentegetni akarod az eladót, de az ilyen menjen ketrecharcosnak, ne kereskedőnek.
---
Ajajaj. Bízzunk benne, hogy
Ajajaj. Bízzunk benne, hogy a boltosnak nem valami nagyon nagy tragédiája volt éppen. Én valahogy egy olyan naiv optimista vagyok, hogy el se tudom képzelni, hogy valaki ok nélkül így viselkedjen. Lehet éppen felhívták telefonon, hogy ellopták a kocsiját, leégett a háza, megbüntette az APEH 1millióra mert előző nap valakinek számla nélkül ragasztott meg egy gumit.
Ha meg valami nagyon nagy baja volt, örülj neki hogy segítettél levezetni a feszültségét tudtodon kívül.
Bocsáss meg neki, neked is könnyebb lesz.
Ki nincsen úgy, hogy valami csapás éri pl. a munkájával kapcsolatban, és hazamegy és bajt bajra halmozva összeveszik még a családjával is.
A vevő legyen pszichológus
A vevő legyen pszichológus :-)
Persze, meg az eladó
Persze, meg az eladó is!
nem szükséges. épp elég,
nem szükséges. épp elég, ha korrekt üzleti viszonyt ápol a vevővel :-))))
máskor ne balfaszkodj
máskor ne balfaszkodj annyit
Kösz a kimerítő
Kösz a kimerítő megvilágítást a másik (?) szempontból.
Pedig a két szélén álló
Pedig a két szélén álló bringáktól tényleg nehéz bemenni és megértem, ha valaki egy rossz napján mindenbe beleakad. Mondjuk nekem még nem sikerült, de a bringaletételt a végén sem egszerű elhelyezni. Ha meg vannak bent akkor tuti a káosz. Felmenni a galériára spdben pedig tuti szar keskeny, de meredek lépcső miatt is.
Kérném az eset után kiírni az ajtó elé, hogy a kedves vásárló tudja mihez tartsa magát: "Ne akadj bele egyik kerékpárba se baszd meg, mert úgy kirúgunk, hogy a lábad se éri a földet!" Vagy "úgy kibaszunk, mint macskát szarni!" Talán ez jobb, esetleg vendégszeret cím alatt az ajtóra is kilehetne akasztani, megjegyzésként apróbetűvel, "aki csak kíváncsiságból tér be és nem vásárol fogait kezelésbe vesszük."
a zsúfolt
a zsúfolt boltokban/szervizekben bemenetel előtt én megkérdezem, hogy behozhatom-e a gépemet vagy kint nézi meg, hogy mi a bajom. Ezt megtetted?
Ettől függetlenül nem volt szép a stílus... :-/
Jah, és az egyik szervizesemtől tanultam évekkel ezelőtt, hogy CSAK tiszta gépet vigyek (vagy fizessek a tisztításért) - ami tök jogos, ugyanúgy, hogy a fogorvos előtt is fogat mosol vagy a dokihoz is frissen fürödve mész ;-)
Szter, gondolom, ha te
Szter, gondolom, ha te egyetlen egyszer is így beszélnél valamelyik kuncsaftoddal, leshetnéd, hogy mikor kapsz legközelebb megbízást! És akkor sem teszed ezt meg, hogy ha idegesítő, paraszt vagy egyéb jellembeli hiányossága van.
Ugyanígy én is: egyszer beszélnék így az emberekkel, akikkel dolgozom, kipenderítenének a melóhelyemről, mint macskát szarni, teljes joggal, és imádkozhatnék, hogy ne terjedjen el a szakmában, hogy micsoda egy penetra nőszemély vagyok. Pedig nekem is van néha rossz napom. És olykor még bunkó is szoktam lenni, ha nagyon provokálnak :), de sosem_a_vevőkkel! Disztingváljunk már valami minimálisan, kérem szépen!
"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts
abszolút igazad van! bár
abszolút igazad van! bár én jó ideje nem vagyok híve a "customer is the boss" mondásnak, mert nem igaz! vannak olyan esetek, amikor azt kell mondd, hogy oké, akkor bocs, nem vagyunk egymásnak valók (nekem is volt olyan megrendelőm, aki full paraszt volt és nem ért annyit a bevétel, hogy én is és a futárjaim is elviseljék a bunkóságait, ennyi).
Nálam is és egyértelműen bármelyik boltos sztoriknál az az elvárás, hogy elsőre, meg ötödikre is :) jó fejek legyenek, de ha az egzecíroztatás folyamatos, akkor van az a pont, amikor... (az itt leírt sztoriknál nem gondolom, hogy a vevők voltak bunkók, épp ellenkezőleg - mielőtt bárki ezen ugrálna tovább :) csak az is fontos, hogy a részükről megvolt-e a megfelelő barátságos hozzáállás :)
Természetesen a kuncsafttal
Természetesen a kuncsafttal szemben is meg lehet vonni a határainkat asszertív módon, hiszen emberek vagyunk. De ez a szituáció nagyon nem erről szólt.
ezt nem lehet tudni, hiszen
ezt nem lehet tudni, hiszen csak az egyik oldalt hallottuk... (nekem ez a bajom ezzel a bloggal... hogy beírja mindenki a baját, de a másik oldal nem kap esélyt sem, hogy reagáljon...)
Tekintve, hogy az alleznak
Tekintve, hogy az alleznak régen speedmetal volt a neve, gyanús, hogy a 10-enpár órája regelt Pedálmetál képében szót kapott a másik oldal is, persze lehet, hogy tévedek. Minden esetre megdöbbentő ez a sztori.
jaj, ha már meg kellett
jaj, ha már meg kellett néznem, had copyzzam ide, másoknak ne kelljen, lehet nem a legjobb definíció, az idegen-szavak.hu-ról van:
asszertív:
aranyközépút a behódoló és a fenyegető között; kellő határozottságú és öntudatú
Micsoda egy paraszt!
Micsoda egy paraszt! Hirdetem az elkerülésüket!
Ma voltam arra, és azt
Ma voltam arra, és azt láttam, hogy ami eddig Allez volt, az most Maximus vagy Maxima vagy ilyesmi.
Ez egy nagyon tanulságos
Ez egy nagyon tanulságos vita. Én információ hiányában nem merek állást foglalni, de ha muszáj lenne, azt mondanám mindenkinek igaza van. Általános tapasztalatom, hogy a vevők és az eladók egyaránt hülyék, nem sok egymásnak szemre hányni valójuk van.
Először is bármilyen kereskedésben, szervizben helyből hülyének nézik a betérőt (lehet, csak engem) és azt hiszik ők szarták a spanyolviaszt. Kevés bringaboltra emlékszem, ahol egyenlő partnerként kezeltek volna. Én ezt a társadalmi tudat hiányosságának látom, wc-s néni vagy múzeumőr szindrómának nevezem, aki bármilyen kis előnyt is élvez a másikhoz képest, mindjárt fel akarja mosni vele a padlót. Pláne ha tényleg van egy kis feltételezhető szakmai helyzeti előnye, tapasztalat, bringa vagy autószerviz, de lehet akár hentes, röltexes vagy könyvesbolti eladó. A boltokban dolgozó minimálbéres kiszolgáltatott alkalmazottak, de akár tulajok is nem jutottak el a "mindig a vevőnek van igaza" hosszú távon nyerő stratégia felismeréséig. Persze tisztelet a kivételnek.
Másfelől a vevők is iszonyatosak, kekecek, hülyék, olcsójánosok, értetlenek, kihaénnemapénzemértseggnyalástkérekek. Szintén jellemző tulajdonságok, ami nyilvánvalóan adódik abból hogy sokan a barikád mindkét oldalán harcolnak. Eleve nem harcnak hanem egy közös előnyöket hozó együttműködésnek kéne felfogni az interakciót.
Általánosságban azt hiszem Frenkit kell innen idéznem:
"Műhelyünk jól, gyorsan és olcsón dolgozik. Ebből bármelyik kettőt választhatja a tisztelt vevő."
--deu-- Hát itt annyi az
--deu--
Hát itt annyi az eltérés, hogy az én szémból csak annyi hangzott el, hogy :
- Helló
- Köszönöm ez kedves. És csak azért kattogok, mert utána tolhattam kb. félórát a biciklit máshova, meg mert az anyám se beszél ilyen hangon velem.
De ja, amúgy mindenki lehet szabadon hülye. Ez tény.
Ott van a Hugo 1 sarokra a
Ott van a Hugo 1 sarokra a Kálvin téren.
Na, az meg aztán pláne
Na, az meg aztán pláne "jóhírű" hely. :)
A 90-es években nagyon jó
A 90-es években nagyon jó volt a hugó. Aztán a 2000-res évek elején volt egy színvonalesés, akkor átszoktam az allezba. Aztán pár éve sokat javult a hugó, a választék, és az árak is jobbak, és sztem semmi baj nincs a kedvességgel sem.
Ha valaki csak belsőt akar
Ha valaki csak belsőt akar ragasztatni, menjen a Húgóba, ott kényelmesebben elfér a bringája:-)
Egyébként régebben nagyon színvonalas áruk voltak ott, náluk láttam először csomagtartóra pattintható Abus laptoptáskát pl. De már nem voltam ott kb másfél éve.
Sajnos ebben sok igazság
Sajnos ebben sok igazság van, a "vevői" oldal legalját akkor ismertem meg amikor a BringaKonyhát szervezve volt 1-2 hajmeresztő betérő arc (aki nem ismerné, önkéntes ingyenes műhely, ahol magadnak szerelhetsz miközben segítséget és szerszámot adunk). Többek között:
- Csináljuk meg neki a teljes generált, mikor jöjjön érte
- Adjunk ingyen alkatrészt
- Adjunk ingyen alkatrészt gyerekeknek szánt adománybringákból
- Adjunk adománybringát (bezony), mert ő rászoruló
- Volt olyan is aki télen teljesen retkes géppel (küllőkön 3cm saras hó volt) jött le és nem értette meg hogy ez nem kóser
- A műhelyben tilos volt a dohányzás mégis rengetegszer kellett kikergetni az embereket, mert ezt nem bírták felfogni.
Sajnos a fő problémát én abban látom, hogy aki jól és lelkiismeretesen szerel az is elhagyja a pályát két ok miatt: az egyik, hogy hiába van 20 kedves vevőd, a 21. vállalhatatlan stílusú emberkétől idővel belefáradsz és fásulsz. A másik, hogy a szerelőként kereshető bér minimális, ritkán áll arányban a munka rizikójával (más is szétmegy akár csak attól hogy ránéz a szerelő, stb.) és bonyolultságával (agyváltó szerelésre mennyi az óradíj?).
Emiatt bár nagy szerelmem a szerelés de inkább maradok informatikus és még sokan vannak így. Lassan boldog-boldogtalan is épít és sufnizik, mert a használt gépek nem éppen korrekt eladásával viszonylag hamar összeszedhető egy kis mellékes, de DURVÁN felhígult a szakma és ez lecsapódik mindenhol.
--deu-- Hm, nem vitatom ezt,
--deu--
Hm, nem vitatom ezt, sőt sajnálom, ha ennyire rossz a helyzet. Mindenesetre ez történt, és nekem ennyi a tapasztalatom. Láttam már olyan szerelőt, aki 20 éve ezt csinálja, és még tud kedves lenni, anélkül, hogy kinyalná a seggem. Embertől függ, ahogy minden munka. Mert van ennél azért rosszabb is.
Nem teljesen boltról van
Nem teljesen boltról van szó, de a téma idevág.
Tavaly nyár végén bicikliépítésbe kezdtem. Mivel még nem csináltam ilyet, ezért mindennek nagyon utánanéztem, kérdezgettem, nem akartam semmit se a véletlenre bízni. Március végére állt össze, a váz festését hagytam a legvégére. Nem voltak túl extra igényeim, de mindenképpen fényeztetni szerettem volna, mert a hátrányok ellenére ez az, ami a legjobban tetszik. Több helyen is körülnéztem, érdeklődtem. Végül Butcher mellett döntöttem. A fixedgearhungary-n és több blogon is láttam, ezért megelőlegeztem a bizalmat.
Előre kifizettem a fényezést, plusz egy utolsó hiányzó alkatrészt is. 1–2 hetes határidővel vállalta el. Ezek után ő többet nem keresett, nekem kellett érdeklődni. Két hét után azt állította, hogy már rég kész volt, csak elfelejtett szólni. Ezek után sorra mondta le a megbeszélt találkozókat, különféle indokokkal. Végül 4 hét után visszakaptam a vázat.
- A kifizetett alkatrészt nem hozta el, mert „nem találta meg”.
- A váz nem fényezve, hanem szinterezve lett. (Amennyit fizettem, az több, mint a honlapján olvasható maximális szinter ár, de ez szinte mindegy is, mert nem ezt kértem.)
- A festés minősége ocsmány.
- A szín nem az amit kértem (pedig megrendeléskor direkt elvittem a felnit, és többször kértem hogy vigye magával, hogy pont az legyen, de nem akarta).
- Az üléscsövet nem maszkolta ki, belement a festék, így nem fér bele a nyeregcső.
Mikor átvettem mondtam neki hogy nem az a szín, de ő erősködött h az, és csak a sötétben nem látszik jól, de hívjam fel nyugodtan, ha nem jó (otthon volt a felni). Arra, hogy miért szinterezte mikor fényezést kértem annyit mondott, hogy mert ez így tartósabb. WTF. Megígérte, hogy 2 napon belül megkapom az alkatrészt és majd keres. Én persze azonnal hívtam mikor láttam, hogy más a szín stb. (10 perccel az átvétel után), de nem vette fel a telefont. 2 napig hívtam, küldtem sms-t, de semmi reakció. Fogyasztóvédelemmel nem fenyegetőzhetek, mert számlát nem kaptam.
A Butcher elég aktív a
A Butcher elég aktív a facebook-on, konkrétan reklámoz is. Talán ott meg tudod szorongatni először privát üzenetben, aztán ha nem megy...
Ez most nem szép tőlem,
Ez most nem szép tőlem, de:
Számla adási kötelezettség elmulasztása... :-))))
Alapszabály előre sose adj
Alapszabály előre sose adj pénzt, kivéve, ha nem adod be a bringádat akkoris valamennyit, de az se kötelező.
Így ha elbaszódik, nem fizetsz, és jobban fog dolgozni, mert még nem fizettél, sokkal más szellemben fog dolgozni. Ez tapsztalat.
Meg általában az ember
Meg általában az ember akkor fizet ha már odaadják neki a dolgot, persze vatera meg webáruházak más eset, de ott általában nyoma van a tranzakciónak a reklamáláskor.
-----------
Mali outi és monti
Zöld bagaboo
hát, te erre is azt tudom,
hát, te erre is azt tudom, mondani, hogy utánanézek (a Butcher-eseket asszem nem ismerem...), de az FGHsokat igen és megtaláljuk neked a csávót, az tuti!
nah, akkor a különböző
nah, akkor a különböző vonalakon történt megkeresések eredménye ez (FB)
Beláz Márk
sziasztok, itt vagyok, bár nászúton de szívesen állok így is rendelkezésetekre... az esettel kapcsolatban nem kommentálnék semmit, nyilván ilyen esetben eleve a személyes megkeresés az elsődleges útvonal nem pedig bármilyen más fórumon való megközelítés.. telefonon nem vagyok elérhető 04.20 óta így ha ez sikertelen volt "ariel" részéről azt hiszem ez a csekély tény hogy nászutamat töltöm mentesít de, akit érdekelnek a részletek személyes üzenetben szívesen válaszolok, továbbiakban megpróbálom felvenni a kontaktot Veronikával. üdv, szép hetet mindenkinek.
Remélem, hogy érdemileg is tudod tovább folytatni az ügyet!
köszi!
köszi!
Sziasztok! Szeretnék én is
Sziasztok!
Szeretnék én is hozzászólni a témához. Butcher decemberi nyereményjátékán én nyertem a vázfestést. Örültem, és éltem a lehetőséggel amit ajánlott, hogy nyilván felárért de jó áron egyúttal felújíthatom a bringám. A festés megtörtént, korrekt volt. Az átadással már voltak kisebb gondok, betegség miatt kicsit csúszott, de ezt megérettem. Egy hétköznap este hozta el végül házhoz. Tekintve hogy voltak elmaradásai még aznap felvettem vele a kapcsolatot és egyeztettünk egy új időpontot, amikor a maradék alkatrészeket átadja, ez is megtörtént, de még mindig hiányosan, nem úgy ahogy azt megbeszéltük/megrendeltem, de akkor már nem akartam tovább húzni a dolgot,kértem, hogy az addig be nem szerzett fékek és bandázs árát utalja vissza és részemről rendezve is lett volna. Ez február vége felé lehetett, azóta többször írtam neki, kétszer tett ígéretet, hogy utal. Utoljára április 10-én válaszolt nekem, hogy két nap múlva a számlámon lesz. Azóta se semmi. Többször írtam neki nem válaszolt, majd láttam itt, hogy másnak is problémája van vele, de láttam, hogy jelentkezett és május 2-re ígérte magát. Én aznap írtam neki újra, melyre szintén nem felelt, majd tegnap a facebook üzenőfalán szólítottam meg, hogy vegye fel velem a kapcsolatot. Erre a reakciója az volt, hogy törülte a hozzászólásom, és letiltotta, hogy küldhessek neki üzenetet...
Nem nagy összegről van szó, de sajnálom hogy így alakult, buktam a pénzem, amit tekintettel arra, hogy nem jótékonysági intézménynek, de korrekt embernek gondoltam előre utaltam a megrendelt termékekért.
Saját tapasztalatból ezért senkinek nem ajánlom, hogy megbízzon benne, velem gondolom már nem kívánja rendezni a dolgot, bár én szívesen várnám a magyarázatát. Ezt szintén többször megírtam neki.
Kedves "Ariel" Az
Kedves "Ariel"
Az átvételnél a jóváhagyott színminta alapján szintén általad választott RAL kód alapján készült RAL 3020-as szinter festék került fel a vázadra. (előre tisztázott "fényezés helyett inkább szinter a kopásállóság miatt") általan választitt technológiával.. ezen felül "jófejségből" kaptál muff festést feketére, valamint kormánycsapágy-monoblokk berakást puszira. 2x-i budapesti kiszállással.
nem érzem hogy bármilyen téren hiányt szenvedne a korrektség.
az hogy 04.20-i átadás estjén megbeszéltek szerint a hiányzó 3db filléres feketére festett bowden vezetőt nem vetted át másnap se szombaton a király utca-i megbeszélt címen, sajnos nem az én hiányosságom.
az "elérhetetlenség" magyarázata szintén az előre megbeszélt "1 hét szabadság - nászút miatt"
számlád névre kiállítva várt (szintén előre megbeszélve a bowdenvezetők mellett).
ezen kívül műhelyünk címével teljesen tisztában vagy, valamint a személyes magán telefonos elérhetőségemmel párhizamosan továbbra is múködik az info@bikebutcherfactory.com vagy a facebook üzenőfalunk "üzenet" gombja, ahol a kollégáim rendelkezésedre állnak ilyen esetekben is.
mivel eddig ezeken nem érkezett se óhaj,sóhaj,panasz sajnos nem is volt tudomásunk a sérelmeidről. minden esetre továbbra is bizalommal várunk műhelyünkben személyesen, vagy az említett egyéb elérhetőségeinken levélben. az itt felvetett problémáid kicsit túlzónak találom, de bízom benne hogy sikerül megoldani úgy hogy teljességgel nyugodt légy az eredménnyel.
üdv
Beláz Márk aka Butcher
semmilyen színminta nem
semmilyen színminta nem volt nálad amiből választhattam volna, én vittem a felnit mintának, ami neked nem kellett. igaz hogy mondtál ott egy színkódot, ami nekem nyilván semmit se mondott, de bíztam abban, hogy te úgyis tudod.
a legelső emailemben árajánlatot kértem fényezésre, egyiket egyszínűre, másikat úgy, hogy a muffok feketék legyenek. mindkettőre azonos árat írtál, nem kérdezgettem miért, te dolgod. megírtad az árat, nem alkudoztam, kifizettem szó nélkül. szinterezés szóba se került, önkényesen döntötted el helyettem, bár nem ezt kértem. (mellesleg a honlapodon a szinter megáll 15ezerben, aminél én többet fizettem.) a "filléres" bilincseket is előre kifizettem.
semmilyen címet nem adtál meg, hogy hol vehetem át a bilincseket, mert azt se tudtad megmondani, hogy mikorra találod meg, viszont megígérted, hogy keresel ez ügyben és nem tetted.
valóban ingyen lett beszerelve a két csapágy, de ha kértél volna érte pénzt azt is szó nélkül kifizettem volna, alkudozás nélkül, előre, ahogy minden mást.
legalább 10x hívtalak, már 10 perccel azután, hogy átvettem a vázat, tudom, hogy akkor még itthon voltál és másnap is, mivel akkorra ajánlottad fel, hogy a bilincsek miatt találkozzunk. sőt a FB-on is online voltál, csak engem nem sikerült visszahívnod.
számláról szó sem esett.
a műhelyed címét tudom egyedül mert az kint van a honlapon, de mivel állításod alapján 3 hely között ingázol, ezért nem fogok kimenni vidékre potyára, főleg ha még a telefont se veszed fel. a másik két hely állításod szerint budapesti, szóval a "budapesti kiszállítás" felemlegetése nem hiszem hogy indokolt lenne.
baromira dühít, hogy olyanokat írsz itt, amik nem így történtek, és azt állítod, hogy nem kerestelek meg személyesen. végső elkeseredésemben írtam ebbe a fórumba, hátha így reagálsz. meg azért, hogy mások ne járjanak úgy mint én.
(akkor én most köszi
(akkor én most köszi vagyok, örültem, hogy összeköthettelek titeket, ezennel kiszálltam :))
Sziasztok! Megakadt a szemem
Sziasztok!
Megakadt a szemem ezen a bejegyzésen. Az én vázam is Butcher-nél van. Folyamatosan tartom a kapcsolatot Beláz Márkkal és úgy érzem, megelőlegezhető a bizalom. Én speciel nem előre fizettem, hanem az átvételkor fogok. Szerintem minden dolog elkerülhető, ha:
- mindent pontosan megbeszélsz előre
- az hogy nem színkódot vittél, hanem a felnidet, az már a te problémád
van egy RAL színskála, amiből lehet válogatni.
Remélem ez egy véletlenen alapuló történet és megoldódik minél hamarabb. (és én sem járok rosszul:D)
nem az én dolgom
nem az én dolgom színskálát vinni, főleg hogy azt se tudom, miféle színskálából lehet választani.
én részemről mindent pontosan elmondtam, pl. hogy fényezést szeretnék stb. bár megpróbáltam a lehető legjobban utánajárni a dolgoknak, nem én vagyok a profi, tehát tőlem nem várható el, hogy a technikai dolgokban otthon legyek, neki kellett volna elmondania, ha valamit nem úgy csinál, és miért nem. előre.
mindemellett remélem, hogy a te vázad rendben lesz, és hogy előbb-utóbb az enyém is. emailben Márk már felvette velem a kapcsolatot.
Vicces a számlát utólag
Vicces a számlát utólag kiállítani, de ez nem fogja a NAV-ot meghatni.
Előlegszámláról nem hallottál? Amit az előleg átvételével egyidejűleg kell átadni.
Én is ezen agyaltam, hogy
Én is ezen agyaltam, hogy ha nem vittem a számlát akkor nem vagyok jogosult a pénz átvételére. Adott esetben a NAV sem fogadná el, hogy otthon hagytam.
--deu-- annyit még
--deu--
annyit még elmondanék, hogy nem balfaszkodtam. azért az túlzás. a tolatás közben akadtam már bele dolgokba, mert úgy hajtott ki a barátunk, mint csirkét vágásra.
amúgy meg bocsánat: és ha nekem is épp szar napom volt? akkor az lett volna a helyes reakcióm arra, hogy beleverem a fejét a falba? mert amúgy azért lett defektes a biciklim, mert egy csaj befékezett minden jelzés nélkül előttem, én meg már nem igazán tudtam teljesen megállni, és jött a borulás. nem fontos, de nekem se volt öröm emiatt tologatni azt a szart. hát bocsát meg a halál.
már elnézést.
Őszintén szólva én sem
Őszintén szólva én sem értem azokat a bringaboltokat és szervizeket amik annyira tele vannak pakolva hogy kb megmoccani sem lehet mégis azt várják hogy valaki bevigye a bringáját kb minden dolgot kicentizve aztán még ők akadnak ki ha valaminek véletlenül nekimész...
Sajnálatos hogy nekimegyünk valaminek természetesen de akkor legalább ha szerelésből akarnak egy kis pénzt tartsák fel azt a látszatot hogy beviheted a megszerelendő biciklit normálisan a bringaboltba
Ne idegeld magad rajta,
Ne idegeld magad rajta, főleg így utólag ne. :) Kerüld el messzire a helyet, én is ezt szoktam tenni ilyen esetben. Illetve ha nem olyan vészes a helyzet, akkor vásárlók könyve, de szítottam én már lázadást bankfiókban is, közösen a többi ügyféllel. Nem szeretem, ha packáznak velem. Én sem teszem mással, más se tegye velem. :)
--
Sötétben guruló ninják ellen dobócsillag készletet vásárolnék jó áron.
Én magamat szeretném ide
Én magamat szeretném ide beírni. Magamnak szerelek, és volt többször is, hogy nem értem rá a megígért szerelésre, így induláskor folyton a "basszus, már megint nem csináltam meg, most itt fog nekem klattyogni, meg nyiszogni egész úton", illeve a "már megint nem kentem meg a láncom, és nyikorog, csörög, mint egy hernyótalpas harckocsi" érzésekkel kellett biciklire ülnöm.
többször volt, hogy baromnak neveztem saját magam, amikor például ráejtettem a lábujjamra a gumikalapácsot, vagy amikor balfaszkodtam a szerszámok között, és tolatás közben levertem ezt-azt. olyankor kizavartam magam, bebasztam az ajtót, és ittam egy sört.
volt olyan is, hogy sokadszori megkeresésre sem voltam magamnak elérhető... folyton foglalt volt a telefon, amikor hívtam magam. szerencsére tudom, hol a műhelyem, így ott megtaláltam magamat.
nem adtam számlát magamnak a szerelésekről, pedig.
és a legdurvábbat még nem is mondtam, egyszer figyelmen kívül hagytam a "csak egyszer használd!" utasítást egy patentszemen, és kis híján láncszakadás lett belőle. emiatt majdnem lekéstem egy túrát, vissza is vittem garanciális javításra, és megjavítottam magamnak, de persze szitkozódva, és nem kedvesen, ahogy a vevőnek kijárt volna.
szóval ez van.
(zihálva röhögök most
(zihálva röhögök most :DDDD)
Ne felejtsük el amikor
Ne felejtsük el amikor valami dilettáns szerelő úgy fűzött neked kereket, hogy egy küllő nem volt átbújtatva és keresztezve... Hónapokig életveszélyben voltál, csak nem tudtál róla :-)
Megértem, hogy ezek után csak magadnak szerelsz...
jah, el is hajlott a kerék,
jah, el is hajlott a kerék, amikor alleycaten lendületből belefeküdt az egyik versenyző.
Legalább garanciában
Legalább garanciában megcsinálta vagy ismét lehúzott a munkadíjra, mégha csak jelképesre is? Mert az nagyon nem kóser...
Nem értem mi volt azzal a
Nem értem mi volt azzal a kerékkel. Kifejtenéd?
(A legdurvább amit eddig láttam az a radiálisan fűzött hátsó kerék volt. Meglepett, hogy egyben volt használat után. Utánaszámolva azért nem olyan vészes dolog, de továbbra sem tartom jónak.)
Az egyik küllő nem volt
Az egyik küllő nem volt keresztezve (átbújtatva) és amikor ráesett egy nagyobb tag egy rendezvényen akkor elferdült a felni és kuka lett a kerék (újra kellett fűzni).
inside joke, ne törődj
inside joke, ne törődj vele. sok-sok ezer km volt abban a kerékben úgy, hogy nem kíméltem, és egy mm-t se ment el ezalatt... azt, hogy egy 80 kilós fickó egy méteragasról ráesett a korlátnak támasztott biciklimre, azt semmi se bírta volna ki.
senki mással nem fűzetnék kereket, csak a szóban forgó szakemberrel.
Én biztos vagyok benne,
Én biztos vagyok benne, hogy ha meglett volna az a kereszt akkor most semmi baja nem lenne és kettévágta volna a csávót.
:DDDDDD Jót röhögtem,
:DDDDDD Jót röhögtem, köszi:D
Egyébként az
Egyébként az újrafűzésnél felmerült, hogy megint belerakjam szándékosan ezt a hibát mint egy "gag", de végül nem tettem :-)
Hetekkel ezelőtt én is
Hetekkel ezelőtt én is hasonlóan jártam...megbeszéltem a szerelőmmel, hogy felrakja a sárvédőimet és múltkor mégis csúnyán eláztam... Nem kicsit voltam mérges rá, hogy napokig csak hitegetett, hogy meg fogja csinálni, én meg szívok miatta. Ráadásul amikor haza értem akkor is egy másik bringát kezdett el szerelni, még akkor sem a sárvédővel törődött... Meg is fogadtam, hogy soha többet nem fordulok hozzá, de csak nem tudok elszakadni önmagamtól :)
Na, végigolvastam ezt az
Na, végigolvastam ezt az 10000 hozzászólást és azt szűrtem le, hogy minden eset egyedi és szubjektív ... azt szoktam mondani, hogy mindenki a maga szemüvegén keresztül látja a világot. Valahol olvastam, hogy 10 pozitív élményből csak egyet közlünk másokkal, míg ugyanennyi rosszból hetet ... ami valahol logikus is. Javaslat az egyensúlyra: http://criticalmass.hu/forum/20080704/biciklibolt-feherlista-ajanlom
Jeff-fa-fa !!!
Itt köszönöm meg Frenki
Itt köszönöm meg Frenki és Icarus tanácsait.
Elolvasni csak úgy tudtam, hogy kimásoltam word-be. :-)
Sokat segítettek a magyarázatok.
Ráadásul összecseng az orvosom tanácsával is. Állítólag a laza tekerés a hylauron sav termelés is képes beindítani.
Ha jól értelmeztem, akkor egy-egy első sebesség fokozathoz 2-3 hátsót lehet hozzárendelni. Tehát ha az elsőt alapon hármason hagyom, ahogy tanácsoltátok, akkor az 5-6-7 játszik Pesten. Ez így oké?
Meg kell számolni a
Meg kell számolni a fogakat. Az én párom egyik egysebije 52-18 áttételes, teljesen elég neki Pesten (51, éves, mielőtt kérdenéd, korosztályos).
neked feltehetően trekking hajtóműved van, saccolom a 48 fogat a legnagyobb tányérra. Hátul kb. 14-től indulnak neked a fogaskerekek felfelé (feltételezem, hogy 7 sebességes olcsóbb racsnid van, azok általában így mennek hogy 14-16-18-20-22-24-? fog)
Akkor a pörgetősebb áttételhez a 48-18 elég lenne neked ami kicsit könnyebb a pároménál vagy a 48-16 ami kicsit nehezebb (olyan egysebise is van neki, lassúnak is mondja).
Egyébként ne hallgass senkire, használd azt a mi kényelmes az elől a nagytányérra tett állásban.
Értem és köszönöm Akkor
Értem és köszönöm
Akkor számolni és kísérletezni fogok. :-)
Az összecsukható biciklim egy sebességes. Azért az elég lassú... Bár nyilván a kicsi kerekek miatt.
Akkor lehet, hogy én vagyok
Akkor lehet, hogy én vagyok papírkutya? 48-16 -os áttétel pedig egyáltalán nem lassú, nagyon is gyorsan lehet vele haladni. Ha meg 52 fogat használsz elöl, akkor meg autókat előzgetsz ötvenes sebességgel. :)
---
fekete fixi, fehér országúti
Nem tudom mi a
Nem tudom mi a korosztályod. Mi ilyen félszázad. A párom teljesen megtáltosodott ezzel az új egysebijével, egyszerűen lemaradok tőle :-( Mondjuk egy nagyon önnyű olasz váz, 23-as gumik 8 atmoszférán.
https://picasaweb.google.com/papp.daniel.istvan/Garlatti#562704114652145...
Kicsit már változott a kép készülte óta.
Amit írtam az csak
Amit írtam az csak irányelv én nem vagyok ortopéd orvos, de azt megtanultam hogy a testre figyelni kell.Ezért nem írok konkrét áttételt.Távgyógyítás a Gyurcsók asztala, látatlanba meg Rodolfóé volt.Azt használd ami a lábadnak is jó.Ha tudod a legnagyobbon tartani akkor a hajtás-váltó is felvesz elég sok láncszemet és nem fog olyan könnyen leesni a lánc.Erőlködni viszont nem szabad.
A váltóhasználat viszont igen így van elől 3-as hajtómű hátul 7-es akkor a hátsó fogasból egy elsőhoz max 3-at ajánlanák de azt is csak azért mert a 3-as hajtóműhöz szélesebb az első váltó ketrece.
Így lesznek átfedős fokozatok és az első váltás előtt már van egy hasonló áttétel, nem fog nagyot ugrani erőben a váltásod annak ellenére hogy 10 fogat váltasz elől stanadard MTB tányérral.
Okosodom :-) Azért autóval
Okosodom :-)
Azért autóval ez picit egyszerűbb... :-D
A másik: Nem a távgyógyításról van szó. De tapasztalatból tudom, hogy egy jó orvos mellett is sokat jelent, ha meghallgatunk olyanokat, akik esetleg hasonló cipőben jártak. Nekem az internet is sokat segített. Volt időm bőven, így a nap nagyobb részét azzal töltöttem, hogy mivel kerülhetném el a fenyegető térd protkót. Speciális tornák, porc építő táplálkozás, gyógynövények, nordic walking. Az orvosomat annyira belelkesítette az eredményem, hogy maga is vett botokat. De ami a legfontosabb, igenis el lehet érni, hogy az elvben nem regenerálódó üvegporc szövet is elkezdjen szaporodni. :-))))
"porc építő
"porc építő táplálkozás"
Ha erről tudsz és van kedved bővebben írni azt szívesem venném. Nyiss neki egy blogbejegyzést ha van kedved.
Csepel-Kossuth utca
Csepel-Kossuth utca kerékpárszervíz-bolt, kerékfűzés én marha nem csekkoltam le s bíztam tudásukban, csak a kereket vittem, volt abba minden tojás-nyolcas laza küllő ami kell:(
Sajnos nem a tulaj csinálta , hanem egy segédje. Ilyenre nekem is sikerült volna.
Mivel munkába járó eszköz a bringa így nem kértem jogorvoslatot, hisz mit kaptam volna cserébe duplatojást 88-assal?:)))
Erzsébeti Eco-bikeban ujrafűzték tökéletesre...
A Csepeli ledvilágításos dromedár Magellan Craterrel fehér- piros- fekete színekkel:)
Útvonal: Csepel-Erzsébet-Soroksár...zömében:)
Kicsit csalódtam a XI.
Kicsit csalódtam a XI. kerület, Bartók Béla út 117-121 alatt található Reckiliben. :(
Itt lakok nem messze, csütörtökön hazafele útbaejtettem a CBA-t, ahol is egy üvegszilánk (köszönöm az ott tanyázó hajléktalanoknak) belement a gumiba, defekt.
Sebaj, Recikli a sarkon, 100 méter sem, még úgysem voltam náluk.
Bementem, megmutattam a gondot, megkérdeztem, hogy foltozást vagy cserét javasolnak-e, foltozást mondtak. Fizettem érte 800+200 forintot (láncot is megolajozták gyorsan, meg pár tekeréssel utánaigazítottak a váltónak).
Péntek reggelre lapos a kerék, felfújtam, szombatra újra lapos, viszont péntek-szombaton nem tudtam elmenni hozzájuk, vasárnap zárva voltak, úgyhogy ma visszavittem, hogy hát ez nem jött össze.
Új belsőt kaptam, 2000-t fizettem érte.
Csak én érzem úgy, hogy mondjuk a 800 Ft felét nyugodtan beszámíthatták volna, ha már egyszer a saját javaslatukra saját maguknak nem sikerült a problémát megcsinálni elsőre.
Így most én tulajdonképpen kétszer fizettem, hogy egyszer megoldódjon a problémám.
(Tudom, nem nagy pénz, csupán az elv miatt írtam le.)
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'
Ez olyan totó, vagy bejön
Ez olyan totó, vagy bejön vagy nem. Valami tüske biztos benne maradhatott. Ha újra defektet kapsz, akkor a külső kuka. Vagy esetleg nézd meg nem-e áll ki belőle valami (belül is). Ha igen, kérd vissza pénzed.
Ha volt még egy lyuk, akkor
Ha volt még egy lyuk, akkor azt illett volna észrevenni nekik. (Amúgy előtte nem volt lyukas a gumi.)
Ha nem volt, akkor meg illett volna azt az egyet jól megcsinálni.
Pénzt visszakérni nem fogom, annyira nem nagy ügy.
Max többet nem viszem oda a bicikliket.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'
Vagy tanuld meg, hogy kell
Vagy tanuld meg, hogy kell foltozni. Nem egy nagy dolog. Javító készletet egy szűk ezres körül kaphatsz, azzal meg el vagy egy jó darabig. Amúgy se jön rosszul ez a tudás, pl ha a közelben semmi és senki, aki segíteni tudna vagy épp egy a bringája mellett tanácstalanul álldogáló helyes lánynak/fiúnak is a segítségére lehetsz.. :)
Én azóta szerelem a saját bringámat, amióta hasonlóképpen egy defekt miatt szervizbe vittem, fél nap múlva mehettem csak érte, a fék teljesen elmászott, beállítani nem voltak hajlandók utána, a kitámasztót meg szarul rakták vissza és mellé még épp udvariasak sem voltak. (Fülöp kerékpár)
Azóta egyszer merészkedtem a bolt felé és talán a tulajjal sikerült találkoznom, kellemes csalódás, minden boltba ilyen eladók kellenének, 60 körüli, kereskedői véna + hatalmas segítőkészség, hozzáértés. (Mondjuk a mogorva bajszos szerelő bácsit nem szeretem megszólítani biztosan nagyon ért a szakmájához, csak épp a "ne basztassák a zemberek" kifejezés ül az arcán.
Ezen kívül egy helyen voltam, amit még ajánlottam is másoknak. Nagy generálra vittem a gépet, minden rendben volt, legalábbis úgy tűnt míg kezembe nem vettem a kereket és szét nem kaptam, persze kb egy-két hónappal később. Friss zsírnak semmi nyoma, csak a régi szutykos virított a golyókon. Egy kis káromkodás, stb... (Ogrebike a Városligetnél)
Na azóta van egy adag szerszámom, ha nem akarod vázig visszabontani, akkor spéci dolgok nem is nagyon szükségesek.
Valahogy jobb érzés úgy gurulni, hogy az utolsó golyóig átnéztem a bringát, tudom, hogy rendesen van kenve, normálisan van beállítva stb.
Mikor vitted generálba Ogre
Mikor vitted generálba Ogre boltjába (a városligetbe) a bringádat? Fentebb is van egy hasonló sztori évácska is ugyanúgy járt velük.
Azt hiszem 2 Ogre van.
Azt hiszem 2 Ogre van. Városligetnél meg Újlipótvárosban az más cégek.
Nekem városligeti épített át gépet, nem volt vele gond. Igaz karbantartást nem kértem.
Ez a karbantartás egyébként nehéz dolog. A szakember látja hogy minden rendben, nem cseréli ki semmit, csak beállít, az ügyfél meg szeretné látni a friss sárga zsírt.
Jah értem, azt hittem
Jah értem, azt hittem kettővel hajtja a mókuskereket:)
Ez a karbantartás meg egyszerű, ha kifizetnek 10000ft-t akkor már cseréljék ki benne a zsírt, gondolom, nem havonta és félévente viszik be ilyenre, mert nem szükséges és drága, ezért gondolom úgy, hogy kell. De a legtöbben ezen spórolnak.
A honlapjuk alapján egy
A honlapjuk alapján egy cég. Legalábbis én nem reklámoznám a konkurenciát.. :P
szerk: Átépítéssel (~2 éve történt) egybekötött generálban egyeztünk meg, megbeszéltük, hogy milyen alkatrészek cserések, meg, hogy újra zsírzás stb., ha talál valamit menet közben azt is csinálja meg. A hatsó kerék egyik oldalát újra is fűzte, a másik oldalt meg úgyhagyta a régi küllőkkel, akkor még örültem is, hogy kicserélte a régi küllők egy részét, de most már tudom, hogy a másik felét azért nem csinálta meg, mert nem volt maillard racsnileszedője..
Arról nem beszélve, hogy, amikor eltört a középcsapágy tengelyem az Oktogonon, akkor elrollereztem hozzá (ekkor még azt hittem jó szakember). Kaptam egy angol menetes monoblokkot a svájci menetes középcsapágyházamba, ami nemrég ki is lazult (az eredeti csapágy csészékre rá van írva, hogy 35x1 tehát biztos, hogy nem angol mentes, azért erre egy szerelőnek figyelnie kellene!) Mivel olyan stronglight hajtómű volt a gépen, amihez nem jó a standard lehúzó és neki nem volt megfelelő szerszáma ezért csavarhúzó+kalapács kombóval ütötte le a jobbos hajtókart. Ha már nincs ilyen spéci szerszáma egy csapágylehúzóval kíméletesebben is megoldható lett volna a probléma..
Szép lassan beletanulva a szerelésbe mindig rájöttem újabb dolgokra, hogy miket csinált szarul, vagy mit miért csinált.. :)
Á,ezek szerint a
Á,ezek szerint a városligeti nyitott egy telephelyet a Rózsa utcában is, de ettől még külön cég, a másik a Katona Józsefben van.
Maillard leszedő nehéz ecset, én egyszer vagy 4 helyen voltam amíg egy szerelőnek nehezen lett egy sörnyitós régi darab. Valahol volt már szó erről a fórumon. Ha még aktuális, és a közelben keresel, akkor a Darnó utcában van egy régi szerelő (Zathureczki talán? nem ugrik be pontosan a neve, Pajti bá haverja) szedte le nekem a racsnit. Ő viszont nem szép rozsdamentes küllőket rakott be, de olcsó volt.
Oktogonról a Bajnokba vagy a Pajtába kellett volna menni, utólag már mindenki okos.
Azt miből vontad le
Azt miből vontad le következtetésként, hogy van egy üzlete a Katona Józsefben, meg a Rózsa utcában is?
A honlapon Városliget és Újpest van.
Semmi köze egyikhez se, különösen nem a Rózsa utcához, mert ott nem tudok egy szervizről se, a legközelebb hozzá a Szív utcában van szerviz a Bajnok ill a végénél Rózsák terénél a Defekt műhely.
Léci nézz utána legközelebb,mielőtt valakinek azt sugallod akaratlanul, hogy egyik vagy másik boltnak köze van egy másikhoz.Szegények meg nem értik egyszerre miért apad a forgalmuk.
Drága Frenki! Nem is
Drága Frenki! Nem is kommentálok semmit mert megbántanálak véletlenül (Újpesten is van Rózsa utca, nem csak ahol te laksz).
Egyik Ogre (2 telephely):
http://www.ogrebike.hu/?page_id=15
"az Erzsébet királyné útja és a Hermina út sarka
a Közlekedési Múzeum mellett de ki van táblázva és fürtökben lógnak a bringák a kerítésről
térkép: #mce_temp_url#
vagy
a 4. kerületben Újpesten a Rózsa utca 10 szám alatt a park felől:
térkép: #mce_temp_url#
Nyitva vagyunk : Kedd - Péntekig, 11-19 óráig
telefon: 20/662-8486
30/466-0973
email: ogrebike@freemail.hu"
Másik Ogre (1 telephely):
http://www.ujlipot.net/partner/77/35.+Sz%C3%A1m%C3%BA+Ker%C3%A9kp%C3%A1r...
"Cím: 1137 Budapest, Katona József u. 35.
Tel.: + 36-70-377-4480
Katona József u. 35.
Gyorsszerviz a Katona József utcában. Egysebességes és agyváltós kerékpárok szerelése és építése. Szerelőink specialitása a fixi és egysebességes kerékpárok, valamint az agyváltós kerékpárok. Szervizünkben egyedi igények szerint építünk kerékpárokat. Miközben a kerékpárját szereljük, a szomszédos Dongó Kávézóban kedvezménnyel fogyaszthat kávét, üdítőt."
A XIII kerülteben nem ogre
A XIII kerülteben nem ogre a szervíz hanem szervizes Ogre, a szervíz neve:35 ös szervíz.Épp elég baj hogy keverik a kettőt.A múltkor már Szter is említette hogy kellene valami névválztoztatás, de akkor nem hittem el hogy ez ekkora gond.Kezdem belátni igaza volt.
1 Ogre van, ő szerel a
1 Ogre van, ő szerel a Katona Józsefben teljes nevén Ogreflikker csak az utónevét pár éve lehagyta.
Ő ezt tulajdonnévként viseli.
A másik Ogre az a Ogrebikes ami tehát a bolt neve.Ő van a Hermina útnál a Városliget mellett.
Amiről írsz 3 dolog:
Karbantartás: időszakos ellenőrzés és a fellellt hibák javítása, beállítások visszaszabályozása a helyes értékekre
Kisgenerál: hibakeresés jellegű nem bontásos átvizsgálás állapottól függetlenül és karbantartásnál ismertetett javítási procedúra.
Nagygenerál, főgenerál: többnyire fődarab vagy több meghibásodás együttállásakor végzett a teljes járművet, vagy csak a fődarabot érintő teljes körű bontásos, tisztításos, és szemrevételezéses vizsgálat alapján történő javítás ami magában fogalja a hibajelet nem adó , de a vizsgálat alapján már javítás érett alkatrészek, egységek javítását, cseréjét is.Ez utóbbi bont tehát hibaok nélkül is, és a valódi állapotot ellenőrzik, többnyire akkor ha a javítási ok miatt érintett az adott terület, vagy a futott km függvényében a technológia előírja.
Ha csak fődarabot érint beszélünk pl Motorgenerálról, vagy váltógenerálról, ilyen kor csak az adott fődarabot nézik át de azt teljeskörűen, és a meghibásodás előtti alkatrészek is cserére kerülnek preventív javítás keretében.
A cél az előző kettővel szemben nem a folyamatos futás biztosítása, hanem egy hosszabb probléma mentes üzemeltetési idő előállítása.
Kerékpáron ez gyakorlatilag az összes csapágy bontásos vizsgálatát jelenti,kerekek centrírozását,fékek, váltók beállítását, fékpofa , bowdencserét, kenést ha szükséges.Ülésmagasság,kormánypozíció beállítását, gumik állapotának a felmérését, lelazult dolgok meghúzását,korábbi szerelési hibák kijavítását.
Agyváltó generált nem mert a legtöbb műhely ehhez nem rendelkezik alkatrészekkel, felszereléssel.
Megegyezés szerint,természetesen belevehető ahol el tudják vállalni, de az nem tartozik bele a fenti nagygenerál árába, pusztán összeszámolják a kettőt.A megrendelői pénztárcák miatt lett így a kerékpárra átvariálva szerintem a nagygenerál javítás korábbi értelmezése átszabva.
Ogrének (35 kerékpár)
Ogrének (35 kerékpár) semmi köze ogrebike-hoz.
Kezdem már reménytelennek
Kezdem már reménytelennek látni, hogy ezt a jónép szét tudja választani....
Ezért is írtam, hogy a
Ezért is írtam, hogy a városligeti ogrebikeba vittem, ahogy fixálda írja az nem ez avagy ez nem az.
Fülöp esetleges. Nekem is
Fülöp esetleges. Nekem is volt ott konfliktusom korábban, a fiatalabb szerelővel. Az idősebb viszont nagyon rendes, puszira meghúzta nekem az utcán a szarul felrakott hajtókarrögzítő csavart amikor pont a környékükön vettem észre hogy lelazult (sk szerelés volt).
Fülöp úr néha roppant arrogáns tud lenni.
Nem tudom, hogy akivel
Nem tudom, hogy akivel beszéltem az végül is a Fülöp volt vagy nem. Csak örültem, hogy végre nem egy balfasszal kell beszélni, aki fapofával szolgál ki. Még egy kis szerelési tanácsot is adott.
Ha az idősebb alatt egy 60
Ha az idősebb alatt egy 60 körüli férfit értesz akkor ő valószínű a Miniszter úr lesz.
Na ő az akit még a Pajti bá vagy a mesterem is csak a város legjobb keréképítőjének nevez.Ő szintén az a kör aki valakinek számít a városban műszakilag.A saját keréképítésem 70%-át az őt technikájából vettem át, elmondása alapján.Sajnos javítani, építeni jobban tud mint magyarázni, így nem vagyok benne biztos hogy autentikusan művelem a néphagyományt, de asszem' ez már így marad.
Sziasztok. Szeretném
Sziasztok. Szeretném megosztani tapasztalatomat a 15.kerületi Bikepalota-val kapcsolatban. Ma voltam náluk másodjára, és megint csak jó érzéssel jöttem el. Váltót kellett állítani, meg a fékeket, + átnézni a bringát. Máris sorra kerültem, nem mintha nem lett volna mit csináljon a szerelő. Gyorsan és szakszerűen beállította. Szerintem máskor is oda megyek, nem pusztán azért, mert közel van...:)