Pici gyerek bringázni tanul

Szaisztok!

Pici lány ezen a hétvégén elkezd bringázni tanulni azzal a módszerrel, h lejtőn gurulgat lefele, fékezget, majd ha már megérzi az egyensúlyt, akkor teker is.

Hova menjünk?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Űrhajós képe
Űrhajós
1 cs, 2010-06-03 14:15

Hova, hova? Budapesten belül, hihi, hehe, haha.

SzCiklon képe
SzCiklon
2 cs, 2010-06-03 14:56

Városliget? Az én gyerekem imádja a KRESZ-parkot.
Esetleg megrakhatja a Millit :-D
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!

IPG képe
IPG
3 cs, 2010-06-03 14:56

Szerintem Budán a hegyekben találjatok valami kis utcát nulla forgalommal, és nem kereszteződéssel az alján. :) Jönnek mindjárt azok, akik a hegyen laknak, és megmondják hova érdemes menni, én mondjuk a Széchenyihegy környékét javasolnám, nincs nagy forgalom fentebb, és viszonylag kellemes a hely is.

guk képe
guk
4 cs, 2010-06-03 16:15

Nem vagyok szülő, de a Városligetben a Vagontól a Dürer felé haladva van az a kb. 100-200 méteres szakasz az Ajtósi Dürerrel párhuzamosan, ami enyhén lejt. Gyér a forgalom, jó minőségű az aszfalt, és nem is túl lejtős, de gurulni bőven lehet rajta. Ja, és ahogy fentebb is említették; ott van a KRESZ park a közelben.

bkriszta képe
bkriszta
5 cs, 2010-06-03 16:21

Ez jó ötlet, hogy lefele a lejtőn tanuljon? Így elég nagyot tud esni, nem?

atomboy képe
atomboy
6 cs, 2010-06-03 16:23

Nemtom, de alfoldi gyerek leven lejto nelkul tanultam meg bringazni.

atomboy

----
Biciklizes Szegeden

ZsZs képe
ZsZs
7 h, 2010-06-07 19:17

Én is alföldi gyerekként lejtő nélkül tanultam, s aztán az első lejtőn rájöttem, hogy nincs fék a biciklin, repültem, felnyaltam a salakot és elájultam.
Mai napig utálom a lejtőket... :)

guk képe
guk
8 cs, 2010-06-03 16:32

Én a városligeti lejtőt azért ajánlottam, mert említetted hogy jó lenne egy lejtős szakasz. Nyilván ott is lehet olyat zakózni, hogy annak törés legyen a vége. De nem hiszem h nagyon veszélyes lenne, és ha ráérez, akkor tekerés nélkül is lehet az egyensúllyal barátkozni ott.

Egyébként én is sík terepen tanultam meg tekerni, a szokásos "partfisnyél hátulról a biciklire rögzítve és apu addig rohan azt fogva, míg a tekerésemmel le nem hagyom őt" módszerrel.

stp1 képe
stp1
9 cs, 2010-06-03 16:38

én is így tanultam meg. síkon sose ment.

jocek képe
jocek
10 cs, 2010-06-03 16:56

én a nagyanyám kertjében tanultam meg két keréken tekerni, a kb. húsz méteres enyhe lejtő egy fából készült tömör kapuban végződött.
gyakran csattantam rajta, de ez egyáltalán nem vette el a kedvemet. és pár nap alatt megtanultam bicajozni, teljesen egyedül.
és egyébként mindez az alföldön volt.

Stanci képe
Stanci
11 h, 2010-06-07 18:47

én is nagyanyámék kertjében, egy régi skolnyikon (ha valaki ismeri a márkát)

http://patina.uw.hu/egyebek/skolnik/skolnik.htm

fixy67 képe
fixy67
12 cs, 2010-06-03 17:00

Mondjuk én voltam vagy öt éves, amikor megtanultam. A kisbiciklinek volt két támasztókereke, amikor szüleim úgy látták, hogy viszonylag stabilan tudok úgy menni, hogy nem támaszkodok rájuk, akkor levették. Néhány nap után már simán gurultam két keréken is.

toreki képe
toreki
13 cs, 2010-06-03 17:48

Én így tanultam meg felnőtt kerékpáron bringázni. Persze egy kertben. A fa kerítés bánta, mert kidöntöttem. :)

Űrhajós képe
Űrhajós
14 h, 2010-06-07 14:44

Sziasztok!

A Pici Lány megtanult bringázni, hurrá!

Kb. másfél óra alatt ért el addig, h tekerni is tudott. A tapasztalatok alapján nem hiszem, h túl kell lihegni vagy filozofálni a tanítás kérdését.

Tök magától úgyis rájön mindenre, nem kell instruálni. Rugdosta magát előre, aztán egyet-egyet beletekert a pedálba és nemsokára rájött az összefüggésre.

Volt háromkerekűja (tehát nem kitámasztókerék) onnan tudta a kormányzás technikájtát, és simán átültette a kétkerekűre.

A fék még nem megy, de amikor érzi h gyorsul, magától használ lábféket, tehát semmi veszélyes nincs.

Sok sikert minden gyerkőcnek!