Kiváncsi vagyok, ki milyen átlagsebességgel képes közlekedni Budapesten, a szabályokat betartva. Én többnyire csak határozott úticéllal ülök bringára (pl. munkába járás), pusztán a tekerés kedvéért ritkán, öreg vagyok már ahhoz. A rendszeres útvonalam Budáról Zuglóba, az Erzsébet-hídon át. Ez 8 km, izzadásmentes tempóban (a kollégákra való tekintettel, és hogy ne kelljen átöltöznöm) 28 perc, kaputól kapuig. Ebben benne van, hogy a budai hídfőtől járdázni kell a Dohány utcáig. Izzadósan 3 percet nyerek, ennyiért nem érdemes hajtani. Hazafelé a Hegyalja út lassít, így összesen a 16 km-t 1 óra alatt teszem meg, az átlag 16 km/h. Ez jól kalkulálható állandó, napszaktól független. A buszhoz képest, aminek majdnem végig saját sávja van, 15-20 percet nyerek naponta, persze itt is kaputól kapuig értendő az idő. Az autó sokkal kiszámíthatatlanabb, nagyon függ a napszaktól, ha sikerül elkerülnöm a csúcsforgalmat, akkor este már nem kapok parkolóhelyet, ez is beleszámít az átlagsebességbe. Bringával versenyképes vagyok az autós közlekedéssel is ezen az útvonalon.
Friss blogbejegyzések
Aktív fórum témák
Lopott bringák
Hírolvasó
- COSMOS
- Közlekedésbiztonság két keréken (videó)
- Kopiás Attila Steve (KA_Steve): Kerékpár olcsón: lehet-e bízni benne?
- Lakberendezés rovat
- B.I.L.F.
- Csomagtartóra pattintható táskák tesztje - Vaude Newport L és Brea M
- Bringa és harisnya
- Fábián György (Kisalföld): Büdös biciklisek
- slow lo
- Határozott kiállás

Amikor nagyon formában voltam, akkor 18-20km/h volt a max. 12km-es távon. (IV.-ből az V. kerületbe úgy 8-10 évvel ezelőtt) Akkoriban júliustól gyorsabb voltam, mint a BKV.
Azért tegnap is sikerült egy 18-as átlag húsz kilométeren, de ez csak térképen volt Budapest, nem nagyon kellett megállnom. :)
---------------------------
@flickr
Nekem általában 28-30 km/h szokott lenni és ezalatt a szabályokat is betartom. Ez úgy kb. 50-70 km között meg is marad, de ha többet megyek akkor vissza csökken 25-28 km/h-ra.
----------------------------
Ne dudálj, biciklizz!!=D Egy szép KTM Knoxville tulajdonos) blog:D
Városban? Kreszt betartva? Biztos, hogy jól mér az az óra?
Ezüst/fekete városi hot rod.
Jól mér az persze. :D
Általában már ismerem a lámpa váltásokat és mindegy merre kell mennem, elég sok alternatív útvonalat ismerek, ahol nincs dugó és kevés a lámpa. De persze a belvárosban. Bár ha tele van a táskám, akkor inkább a 25-28 km/h az átlag.
Ez a mozgási átlagsebesség vagy az átlagsebesség?
Ez a mozgási átlagsebesség
Azért nem mindegy:D Pont hogy a városban még inkább nem mindegy :D
Mennyivel mész az Andrássyn a bringagyalogon?
Beugratós kérdés ám!
Nem használom. :D
Életveszélyes egy hely még ha lassan megy az ember akkor is.
Gondolom ez azt jelenti, hogy nem mész az Andrássy úton, hisz főút lévén kötelező lenne használni a bringasávot és a bringagyalogot is.
Te meg mint fentebb írtad szabályosan mész.
Nem. Úgy értettem hogy semmi körülmény között se szoktam használni az Andrássy egyik részét se. Akkor járok arra ha Minimal Mass van.
Mit használsz helyette? Király/Dob/Aradi utca? Szerintem mindhármon igen balesetveszélyes 30-as tempóval menni.
Királyt utcát szoktam használni és eddig semmi bajom nem származott belőle.
1., Deák -> Nagymező részen egyrészt csak szemben mehetnél rajta (ami szabálytalan), másrészt szemben nehézkes lenne a 28..30-as tempó
2., A nagykörtétől kifele a lámpa nélküli kereszteződésekben gyakran tolják ki az ottók az orrukat; az Izabella utcánál sokkal kevesebb ideig van zöld, mint az Andrássyn, és szinte mindig bedugul (ilynkor nem tudom, hogy lehet szabályosan 30-al elmenni); sok a zebra (én legalábbis 30+ as sebességről nem feltétlen tudok megállni egy elém lévő gyalognál).
Ha hősök tere fele megyek akkor úgy hogy deák-> károly körút-> dohány utca-> zebrán tolás-> nagykörte-> dob utca-> vörösmarty utca-> király utca.
Ha deák fele megyek akkor: király-> nagymező-> bajcsy
Az Oktogon -> Deák tér (az Andrássyn) ca 1,1 km; a király-> nagymező-> bajcsy 2,1 km.
Ennyi erővel a bringagyászon is mehetnél 15-el. Legalábbis időben ugyanott lennél.
A zebrán tolás után meg pláne nehéz lehet behozni a 30-as átlagot.
No mindegy, mész amerre akarsz, csak vigyázz magadra: Mind your brakes or break your mind!
Vigyázok én magamra, a két és fél év alatt csak egy balesetem volt, de az olyan hogy földes úton beakadt a nadrágom szára és elzakóztam.
A bringagyalog továbbra sem kötelező, különösen az Andrássyn a sok gyalogos miatt.
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
KRESZ 54.§ "(11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekből más nem következik - a kétkerekű kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek."
Ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek.
Ez még mindig ott van :)
Aztán majd magyarázkodhatsz, hogy nem tudtál továbbhaladni. Hovatovább a Bajcsy - Oktogon szakaszon még ezzel sem takarózhatsz (meg a bringasávra húzott kukák és odaparkoló autók sem szerepelnek a jogszabályban kivételként)
De az autóból kiszálló, abba beszálló utasok vannak :-)
ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, bandázs nélküli kormánnyal, fekete-narancs Bagaboo
Autó? az túl egyszerű lenne, ott a legjobbak a turistabuszok, amikor 30-an leszállnak, abból jobb esetben 5 észrevesz... Szól a többinek, - már azt hiszed nyert ügyed van - de csak lesz 1-2 aki szépen tovább sétál értetlenül a többiekre nézve, hogy azok miért állnak meg egy csengő hallatán, illetve a piros felfestés láttán...
szerk: egyébként a köztudatban most az van, hogy kötelező a bringagyalog, szóval szerintem ha a rendőrnek elkezded magyarázni, hogy de benne hagyták, akkor tuti jön a szonda/prizma/egyéb kötelező tartozékok megléte:)
Hja. És azok, akik a járda helyett inkább a kerékpársávot találják megfelelőnek a keresztirányú zebra zöldjének kivárásához...
ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, bandázs nélküli kormánnyal, fekete-narancs Bagaboo
Ideje frissíteni a biciklid leírását az aláírásodban!
Íme, csakis a Te kedvedért. :-) Egyébként ma úgyis láthatatlan vagyok, a beígért eső miatt a trekkinggel indultam reggel... Kéne vennem egy leveli békát, hátha az megbízhatóbb, mint az időjósok.
ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, sárga bandázzsal, fekete-narancs Bagaboo
Én a tegnapra ígért 24 mm esőtől paráztam, amiből aztán egy csöpp sem esett.
Nálunk jó kis vihar és özönvíz volt, igaz, csak éjjel fél 1 körül kezdett esni.
ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, sárga bandázzsal, fekete-narancs Bagaboo
Ja, olyankor én aluszok (már ha éppen nem múzeumban vagyok)
A kinyíló ajtóba beleszálló bringásról se feledkezzünk meg!
- Akadályozást ír, nem megakadályozást. Nem írják, hogy itt mit értenek az akadályozás alatt, ezért csak az általános definícióra tudok hagyatkozni: "ha valaki a közlekedés más résztvevőjét annak szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbhaladásában gátolja, hátráltatja, a célzottól eltérő magatartásra (például fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti".
- Nem is kell, hogy gyalogos legyen a láthatáron. Én az út elején tudom, hogy ott a gyalogos forgalom akadályozna, és már eleve rá sem megyek, ha nem akarok.
Ettől az okoskodástól még úgy młgb&sz a rendőr, hogy az MK ügyvédje sem ment meg a csekk befizetésétől.
Persze elmehetsz bíróságra, hogy a múltkor is megakadályozott egy gyalogos, meg ott ütötték el a nagypapámat, de a jogszabály szerint használnod kell. Rossz esetben még egy perköltséget is a nyakadba vernek.
volt már rá példa? én még nem hallottam
Volt.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20091127/az-elso-buntetes
-----------
Kék fixi, zöld bagaboo
És fellebbezés volt? Ezt már ott is kérdeztem, de nem jött válasz. Pedig az még a KRESZ-módosítás előtt volt.
Fellebbezés nélkül ez az egész nem sokat mond.
Én se tudok többet mint te, ezt Küküéktől kell megkérdezni.
-----------
Kék fixi, zöld bagaboo
A kresz idén változott. Akkor vagy köteles a kerékpárutat használni, ha a főúton egyértelmű, kerékpárosforgalmat tiltó tábla van. Természetesen autóúton, autópályán továbbra is tilos.
Wad
Hát én nem egészen ezt olvastam...
A PDF-ből sajnos nem tudok idézni, valamiért összekuszálódnak a kimásolt sorok, de http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf ebben rákeresel a kerékpárút szóra ("Hol szabad kerékpározni?" a cím), akkor az első találat alatt olvashatod a lényeget.
@flickr
Ezt honnan veszed?
Belekotok mar en is: 28-30as atlaghoz nem egyszer kell 40 felett menni, foleg, ha meg tologatsz is, es akkor mar nem is vagy szabalyos.
Sajnalattal ertesultem rola, hogy amit en rovidtavon is nehezen hozok ki (1x volt 30 feletti atlagom varosban, es akkor eleg sokat tekertem 40 felett), azt te 3x-5x akkora tavon is lenyomod. Ha csak nem a Vacin vagy vmeik "autopalyan" rohangaszol ide-oda, nehezen hiheto eredmeny.
Tegnap is steherben toltam vegig az egesz Budafokit, 27-el kapartam a Lagymanyosi hid emelkedojen, meghajtottam a Szabadkikotot, es igy jott ki 28-as - tekert - atlag. Ejjel, nulla forgalom mellett, vegig 37-48-as tempoval, leszamitva a lampakhoz igazodasnal a gurulast.
Valamelyikunk oraja csal.
Szerk.: tettem mindezt egy 8.5 kilos orszagutival, az atlagosnal - merem allitani - jobb kondival.
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
Közben már kiderült, hogy mozgási átlagról van szó.
Az enyem is az :/
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Igen, láttam.
Egyébként néha én se értem hogy hogy mehetek ennyivel. Pár éve még ilyen 15-20km/h volt az átlagom. Aztán elkezdtem mindennap egyre többet tekerni és egyre jobban javult az átlagom. Ez a 28-30km/h átlag meg az elmúlt pár hét óta van így. Előtte volt a 25-28km/h átlag.
Nem cseréltél gumit mostanában? Nálam már volt olyan, hogy az új gumival nem bírtam 42 fölé tekerni a lovat, aztán kiderült (GPS-el mérve), hogy más lett az átmérő és valójában 50 körül jártam, csak az óra kevesebbet mért...
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon
na ezek azok a számok, amelyek köszönőviszonyban sem lennének az enyémeknek, már persze ha lenne órám. ;-)
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."
Ilyenek ezek a férfiak,ha SUV-val járnának,akkor köbcenti/lóerő verseny lenne. :DD
A Tour-on meg újabban kénytelenek elektromotorokkal machinálni a jó átlagért,pedig csak néhány leckét kellene nekik venni a pesti átlagbringástól ;)).
----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
Kerékpárral csak 10 perc
:)
nincsen baj a férfiakkal, a versengés kulturális örökségünk. Helye van, ne becsüljük se többre, se kevesebbre annál. :)
*CMS* RABIC
MK - KP
Nem az elsőmet eddig soha nem cseréltem, csak a hátsót. Megnéztem és ugyanannyit mér kb. mint másnál. 25 km/h körül nekem 25.2-t mutat.
"Valamelyikunk oraja csal."
Vagy hátszél... :)
Nekem ~10km a munkahely, és olyan 20Km/h szokott lenni.
Igaz nálunk van öltöző, zuhanyzó meg minden.
Nekem itt van néhány mostani menetem:
http://rnkpr.com/a6rred
Nekem olyan 20 km/h. Fel tudom tornázni egy kicsivel, de akkor izzadok, nem éri meg. Km órát le is szereltem kb két éve. Mostanában inkább arra optimalizálok, hogy pont akkor guruljak oda a lámpákhoz, amikor zöldre váltanak :-)
Kicsit off itt:
Miskolcon, ha közlekedek, és nem számít az izzadás, akkor 28 km/h-ás átlagot sikerül produkálni, ha fel van fújva a gumi 8+ barra, és nincs sok minden a hátizsákomban.
Ha figyelős a dolog (izzadság) akkor 23-24-re csökkentem. Ehhez hozzátartozik, hogy outival 700×23C a gumi, ezért eléggé haladós. A kátyúkat figyelem, a síneken lépésben megyek át.
Majd holnap pontosítok egyet, mert akkor megyek először munkába outival. (A múlthéten egyszer voltam montimmal (elöl 2.3, 2.6 coll), akkor 9 km-t mentem 25 perc alatt - 21-es átlag)
Holnap frissítek. :)
Na, ma outival mentem, kerek 10 km, 25,8 km/h-át átlag jött ki. (Kicsit más úton mentem.) Hátizsákban kaja, víz bőven (súlyként), ill. lámpákhoz nem siettem. Most fogom kitapasztalni, hogy melyik lámpa hogy vált általában, és aztán ráállok arra, hogy lámpa szerint tekerek, ha tudom, hogy nem vált, akkor nem húzom a tempót.
Na, bő egy hónap BAM után mondom, hogy ráálltam a 27 km/h-s átlagra, ami nettó, tehát csak akkor mér időt, ha megyek is. 23 perc alatt nyomom a 10 km-t.
Outival ez annyira még nem is izzasztó. Csak kánikulában, amikor hazafelé 4kor megállás után úgy nézek ki, mint akit leöntöttek. Nembaj, jó kis méregtelenítés. :) Mobil szauna.
Abszolút ja :) Nagyon megéri a lámpákhoz igazodni :)
Én a külvárosból indulok, kevés a lámpa, hosszú szakaszokon lehet folyamatosan tekerni, és ez jócskán megdobja az átlagot, de amint beljebb érek, lelassulok, mert értelme sincs a sebességet tartani, mivel ezzel csak a lámpáknál állnék többet.
Szóval szerintem az átlagtempó Budapesten függ attól, hogy mennyire a belvárosban tekerünk, függ attól, hogy ven-e benne Buda, és nem utolsó sorban attól, hogy a km óra miként van beállítva. Mert ugye az egyik beállítás folyamatosan mári az időt, ha megállunk lámpánál, ha nem, ezzel igen lehúzva az eredményt, a másiknál viszont megállásnál az idő is megáll, így gyakorlatilag a végeredmény azt fogja tükrözni, mintha csak lelassítottunk volna és rögtön tovább tekertünk volna.
Jó kérdés, de annyi mindentől függ az átlagsebesség, hogy valójában nem sok információt hordoz az adat.
Egy combosabb szembeszél, eső, sok nehéz cucc, fáradtság, néhány szál cigi előző este simán a felére csökkenti az átlagsebességemet. De van hogy csak nincs kedvem tekerni :)
Korábban Mátyásföld (Centenáriumi ltp.) - V. ker. Szabadság tér 13.5 km, a Kerepesin az Egyenes utcától a Stadionig, aztán Stefánia, 40 perc, ha siettem, 38. Ez 20-as átlag. A Kerepesi helyett bringaúton 5 perccel több.
Most Ugyanonnan Kőbánya, Száva utca 10.5 km 35 perc, de ha sietek, akkor le tudom tornázni 30-ra. Két jelzőőrön kell áthaladnom*, azon kívül egy lámpa sincs.
Ugyanonnan Káposztás I-re 11 km, 28-30-as átlag, igaz, a Szentmihályi út eleje lejt egy kicsit.
------------------------
*Jut eszembe: EZ lámpás vasúti gyalogos átkelőhely vagy laámpa nélküli? És EZ?
Pacsi
erre járok melóba. Az úttesten lámpás, ha áttolod a bringát a gyalogátkelőn lámpa nélküli. Megszoktam állni a kocsik mellet, ha lenn van a sorompó, dagadt vagyok a Gyömrői,Sibrik előtt kell a pihenő.
Ha lent van a sorompó, akkor áttolom a gyalogátkelőn (nyilván alapos körülnézés után), mert akkor gond nélkül át tudok gurulni oda. Ha szabad a jelzés, akkor viszont átmegyek a forgalommal, a másik oldalon balraindex és át a bringaútra.
Ideális esetben reggel 8 előtt 5 perccel járok arra. :-)
Pacsi
akkor már szárazra töröltem magam benn a bánya öltözőbe, és lassan kezdem tolni a csillét.
7.45 körül tekerek arra, ha csak nem külső helyre megyek.
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
www.Bekebike.hu
http://portal.sysmaster.hu/bendzsobringaruha/
Mizu ve4led??Nem vagy dagadt!!!
Nyugis tempóban 20 km/h körül, ha lelassítok beszélgetni ismerős gyalogokkal akkor kb 17 km/h-ra visszaesik. Nyáridőben ez a gyakoribb :)
off: Hemü-vel centire pontosan egy helyről szoktam indulni --lol
Ha valahova Budapesten belülre kell mennem akkor én 18km/h-s átlaggal számolok , így mindig odaérek időben, akár ismeretlen helyre is, és az se baj ha kicsit eltévedek.
Munkába 20-28 között szokott lenni az átlag, attól függ milyen a kedvem. :-)
Nekem álló helyzetben is megy az óra és rossz nézi amikor a 28-as átlag 15-re olvad egy vasúti átrjáróban állva. :-( Szóval álltalában tényleg kár vergődni a sebességgel.
Csigalom és nyugavér!
nekem alternatív kresz szabályokkal (prezöld, szinkronizáló lámpák ignorálása, de zebránál megállás) 30 körüli utazótempó, amit útmenti sebességmérő mutat, a kevés megállás miatt std 18km-es távon 40-45perc. ez nagyjából állandó mindkét irányba, pedig hazafelé feljebb van, és nagyjából mindegy, hogy az üllői után merre megyek. ferenc körúti lámpaváltástól és kedvtől függően nagykörte, kiskörte-bajcsy, vagy kecskeméti. persze a tényleges úticél bejátszik az optimalizálásban. :)
mindezt szingós szinglivel. a fixivel azért valamivel lassabban megyek, és inkább kihagyom a nagykörtét.
A tizpercbringához 15 km/h átlagsebességgel számolok,ami kényelmes tekeréssel simán tartható városban. Bejárásokon általában gyorsabb vagyok.
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
a bloghoz hajrá! :)
*CMS* RABIC
MK - KP
Pár bejegyzés után már majdnem feladtam. Most próbálok koncepciót váltani. ;)) De akár csatlakozhatsz is íróként,ha van kedved/időd.
Ha csak egy ember emiatt ülne át a bringára,akkor azt mondanám megérte vele foglalkozni.
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
élvezet, lelkesedés a titka, azt mondják. :)
más műfajban: elmeeke.hu
Az íróságot köszönöm, azt hiszem, az időfaktor 0-hoz tendálása elveszi a kedvet is.
De mindenképp megtisztelő a felajánlás, pláne így ismeretlenül. :)
Azért az eddig okozott minimum 10 perc örömért is megérte azt a pár bitet. ;)
*CMS* RABIC
MK - KP
nekem kb. 20 km/h az átlagom. persze ez a dugóban lecsökken úgy 10-15-re, de ahol nincs dugó, ott nyomom neki, ha tudom, és képes vagyok rá. :D
----
Fábián Olivér az az ember, aki elől szemüveget, tetején fehér-fekete bukót, hátulján meg egy kitűzőkből készített CM feliratú Kappa táskát hord, alatta pedig egy agyonmatricázott ALPHA monti várja, hogy tekerhesse. :-)
Csepel-Vecsés (ebből a vecsési szakasz kb 500m) ezen a távon 45-55 perc, 20km a táv. Általában montival 25km/h szokott lenni outival 28-30km/h, bár igaz lámpa kevés van, és gyorsforgalmi utakon megyek, meg Üllőin, 0 lámpa, itt-ott bringasáv is van, jobb utak is néha.
Törökbálint- Óbuda(Bécsi út, BMF), kerek 1 óra. Cirka 24 km, minden piroslámpánál megállok, viszont kíméletlenül motorossávozok. Persze szembeszél függő, de igazából csak 2-3 percet ingadozik.
Hazafele sokkkkkal több, van hogy másfél óra is lesz belőle :(
Országúton, vagy kempinggel, Törökbálint-Óbuda. Igyekszem mindennap =)
Kb 12 km othonról a munkahelyem amit fél óra alatt szoktam megtenni. Eszerint 24 Km/óra.
Két dolog növeli az átlagsebességem: Olyan úton szoktam menni ahhol kevés a lámpa, illetve a munkahelyemre beérve lezuhanyozok, tekintettel a kollégákra és magamra is.
Vedd bele a zuhanyzás idejét is a menetidőbe ;)
+10 perc, akkor 18 km/óra.
de ha a reggeli zuhanyzás megspórolását is belevesszük (amit mondjuk amúgy nem tennék persze, mert este szoktam) akkor máris visszaállt a 24 km/óra :)
Amíg országútival, illetve SS-el vadultam 40-50 közti csúcsokkal, 22-24 között mozgott az átlagom 18 km-en.
Mióta fixivel rakom, ez 18-20.
Ma lemértem. 18 km / 52 perc, Zen stílusban (nem rohanva, kényelmesen, néha nézelődve, Bajcsyn a bringaúton, át a Károly-körúti torlódóbajnokság résztvevői közt 20.7 km/h.
17,7 km/h
Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.
Régebben nap végén nézegettem az órám, és általában 22km/h-t láttam. Azóta ezzel számolok.
Csak hóban szokott kevesebb lenni, meg ha sokat tologatom épületen belül.
A leggyakrabban megtett utam a Pillangó utca ---> Blaha. A googlemaps szerint 4.5 km, ezt 10 perc alatt szoktam megtenni, ami 27 km/h átlagsebesség. Ez valószínűleg magasnak számít, de érthető, hiszen egyenes, sima út, kevés lámpa, kissé leejt is. A városban a nagy átlagom biztos jóval alacsonyabb ennél. Egy másik táv: Pillangó utca ---> Csalogány utca, ez 8.8 km, és 25 perc, tehát ez már csak 21 km/h.
Most kiszámoltam még egy utamat, Kispest, Nagysándor J. utca ---> Székesdűlő : 23.5 km / 55 perc, ami 25.6 km/h. Ez meglepett, mert azt hittem ilyen hosszú úton még lassabb lesz... Valószínűleg az Üllői + Váci miatt van, hogy végig egyenesen, megállás nélkül lehet menni.
Ha egyedül megyek általában 28-30km/h, úgy hogy betartom a KRESZ-t.
Gyálról a Hősök terére a rekordom 39perc körül van ez a táv kb 22km tehát jó közelítéssel ez 33km/h-s átlagsebességet jelent.
Országúton szél, és "terep" függő olyan 50-60km-ig megszokott lenni a 28-29es átlag.
Tavaly nyáron voltam egyedül Balatonon, Gyál-Zamárdi kerek 140km kereken 5óra tehát 28km/h-s átlag.
Természetesen ha országútis társasággal vagyok akkor ez drasztikus mértékben nő szintén tavaly a Tour de Tisza-tó nevű versenyen 39km/h-s átlagot hoztam össze 68km-s távon.
2009. nyarán Érdtől Velencéig kivétel nélkül el lehetett (Érdig nem érdemes rámenni, csak ha nagyon az út környékéről indulsz). Csak épp pusztán a jelzéseket követve nem lehetett mindig tudni, hogy merre!
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Királyhágó tér -> KFKI Csillebérc
9,2 km: 35-40 perc (+ esetleges pihenők)
15 km/h
KFKI Csillebérc -> Királyhágó tér
8,7 km: 17-20 perc
30 km/h
Mint látható, kicsit meredek...
(Nem is minden munkanap történik, de volt már heti 4x is)
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Én izabella-király sarokról járok wesselényi-körút-üllői egészen az ecseriig onnan táblás utca ha jól mértem 7,5km és 3 piros; a többi mindig zöld vagy legalábbis zöldespirosaszöld, néha kék:) Amikor az U21-es meccsek voltak megraktam egyszer 15 perc alatt (igaz akkor az üllői közepén). Az átlag szerintem olyan 20 perc lehet ami 21 km/h.
abrakadabra csiribú csiribá hókuszpókusz ákombákom
Én montival járok elég rücsis gumival a tizenháromból általában Kelenföldre vagy Kőbányára. Nekem 20-22es átlagtempó szokott kijönni ha jól megy a tekerés és a forgalom is jó.
Lassan járj, tovább érsz:)
A számokat összesítve az elvárható városi átlagsebesség 18-22 km/h.
Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.
Crossgéppel munkába Újpest-Albertfalva viszonylatban 16,65 km-en 18,5 megállásokat beleszámítva,20,5 az óra szerint, jellemző haladási sebesség 25-26, max 30 körül. Ha viszont új helyre megyek drasztikusan visszaesik a sebesség, óra szerinti 18 környékére. Régebben alacsonyabb volt az átlagsebességem (óra szerint)16, még tavaly is, de most egy könnyebb bringával conti contact gumikkal nyomom, már ha nem szakad az eső.
Két keréken szebb az élet
Kőbánya-Csillaghegy: 18 km, kb 27 km/h, mozgási átlagsebesség. A múlt évben.
Ma már nem mérem, csak közlekedem, igaz, azt gyorsan :-)
Örs vezér tere - PestErzsébet 11km átlag 30-32perc best time 19 minute.
Sör nélkül rakom oszt?
itt dolgozol Erzsébeten? ezt nem is tudtam. :-)
----
Fábián Olivér az az ember, aki elől szemüveget, tetején fehér-fekete bukót, hátulján meg egy kitűzőkből készített CM feliratú Kappa táskát hord, alatta pedig egy agyonmatricázott ALPHA monti várja, hogy tekerhesse. :-)
Sör nélkül rakom oszt? = járdán rakom, oszt ?
Nem lehet, hogy átsiklottál a "nélkül" szó felett? Mert így nem nagyon értem a beszólást.
Kb. két hónapja ez az aláírása, oszt?
;))
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
teljes menetidő (kaputól kapuig): 20-22 perc, a táv: 7,3 km
tehát az átlag 19,9-21,9 km/h óra közötti
(az időben benne van a piroslámpánál álldogálás is, nem tiszta tekerési idő!)
Fixivel 21-22 km/h átlagsebesség (saját kaputól munkahely garázsáig, az időbe beleszámítva a piroslámpánál várakozást is). Más távokon is hasonló jött ki. Lassú vagyok ezzel?
Szerintem az ajtótól ajtóig teljes, megállást is tartalmazó átlag az igazán beszédes adat, ezekre én is kíváncsi lennék. Ha pl mondjuk a Blaha környékéről az Örs környékére mész, akkor ne csak a Blaha-Örs távot mérd, hanem azt is, amíg kijutsz a főútra, majd onnan a célodhoz, mert a soksávos úton akadály nélküli biciklizés nagyon elhúzza a statisztikát.
Az egy teljesen jó átlag, nem lassú. 44/15-tel ha lámpátlan útvonalakat választok, pl. Pestialsó, Baross utca, 25-re fel tudom tornázni, de ahhoz rakni is kell neki rendesen.
Pl.: http://sportypal.com/Workouts/Details/501930#id=476853
Látom régi, de ha már így feljött: az írott, vagy az íratlan szabályokra gondolsz? ;)
Amúgy bruttó 20km/h az, amivel számolni szoktam, egész nyugalommal, akár részben ismeretlen irányokban is. Nettóban vannak olyan 8-10 km-es szakaszok, ahol bőven 30 felett van az átlagom, de az valóban nemigen számít. Általában azt lehet mondani, h ez a bruttó 20 a kényelmes, és nagyonnyél esetén olyan bruttó 24-ig tudok elmenni.
Nekem 20-25 kozott szokott lenni a mozgasi atlagsebessegem. Legalabbis ami a munkaba torteno 8 km-es tekerest illeti. Ebben benne van a piros lampa fele csorgas 4-5-tel, meg a neha meghuzott szakaszoknal levo 40 is. :)
Albertfalva-Népliget vége, kb 12km, 35-40 perc. Átlagsebsséget nem nagyon tudok mérni, de kiszámítható. Viszont Lurdy háztal iszonyat lassú vagyok, köszönhetőn a szinkronizálatlan lámpáknak és a viacoloros kerékpárútnak, ami a lehető legrosszab találmány a virsligumi számára.
Ha érd-népliget, akkor olyan 80 perc, csak meghalok, mire beérek, a harminc kilométer egyben egyelőre még nem az én fizikumomnak való...
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
www.Bekebike.hu
http://portal.sysmaster.hu/bendzsobringaruha/
Én soha nem tudom az átlagom...Nincs km-er órám...
Csak azt tudom mindig odaérek időben ahova akarok.
Jazzpeta szerint nálam lassabb bringás nincs.Egy motoros szerint megyek 1000-rel...Ki tudja???
Ma nagyon lassan mentem a rakparton de szuper volt!!!
Az én órám uccsó nullázás óta 489 km össztávot mutat, 14,9 az átlagsebesség. Ebben benne vannak a pirosak, amikor akár 4-5 percig is nullával repesztek. Bringagyalogon ugye 20 a limitünk, ezt betartom. Ja, és amerre dolgozni járok, kb végig ilyen van, és -némi kétes értékű magyarázkodástól eltekintve- szerintem kötelező használni. Most akkor egy nagy nulla vagyok ezzel az átlagommal?
Off: szerintetek mi a szitu, ha egy uccával odébb megyek? Konkrétan a bánki Donát utca bringagyászát rühellem. A Bolgárkertész csendes, békés, nincs brigaút, suhanás van az úttesten. Rendőr ebbe beleköthet, vagy így már nem kötelező a használata az egy utcával odébbi bringaút használata?
Nem vagy nulla.
Aki beleszámolja beleszámolja az átlagába a parkolótól az útig tolást meg a pirosnál állást az hasonló eredményt kap mint te.
off: Rendőr nem írhatja elő neked hogy melyik utcában bringázz. Suhanj az útesten!
Én 1 zebra előtti sebességjelzőből tudom kb.:8-9KM/h
ennél gyorsabban nem szoktam közlekedni.
ez a KM/h dolog is olyan, mint a biciglizés?
:-)
(amúgy velünk azért gyorsabban megy)
Ennyi erővel tolhatnád is... :)
no offense! :)
Inkább tolok egy bringát 13 km -en keresztül 14,9 átlaggal, mint -sorrendben- egy csuklós 75-ös trolit, kettes metrót, és szóló 67-es buszt / vagy egy kocsit :-)
Így is kb 15-20 percet verek a BKV -ra, és tizet a személygépkocsira. És minden szabály, ezen felül mindenki érdeke messzemenőleg betartva. Lúzer vagyok -e?
Nomeg kocsiban úgy xarrá ázni, ahogy néha én szoktam, ugye nem lehet sose. Megfizethetetlen :-(
Nem pont neked válaszoltam. A 15-ös átlag az teljesen jó montival városban sztem. A kollegának szólt a "tolhatod is", aki 8-9 KM/h-val halad utazótempóban. :)
"ezen felül mindenki érdeke messzemenőleg betartva."
A te érdeked is? Vagy az enyém, ha arra járok? Mert én nem hiszem. Járj az úton!
Az én érdekem az, hogy ne borzoljam tovább az amúgy is kusza idegeket, és emellett haladjak. Szabályosan.
Értem ezalatt pl, hogy nem 3ezerrel száguldok el 0,1 centivel a kósza gyalogok mellett. Ezt mi is zokon vesszük az autósoktól. Akkor sem, ha történetesen a két sárga csík közé tévednek.
Beláthatatlan sarkokon nem negyvennel kamikázézok át, elvárva, hogy röntgenszemeivel észrevegyen az arrajáró gépjárművezető.
Ha az úttesten haladok, átengedem a népet a zebrán. Mert elsőbbségük van. Ez úgy látom bringások körében zömmel leszart tény. És úgy általában: ha a közlekedés bármely résztvevőjének megadom a neki járó elsőbbséget, nem kéne anyázni. Mert valakit pofánverek.
Satöbbi.
"Vagy az enyém, ha arra járok? Mert én nem hiszem." Kifejtenéd? Ha arra gondolsz, hogy szabályosan megyek előtted, és miattam nem tudod azokat megszegni mert rossz helyen vagyok, bocsi. Így jártál. Ha piros, megállok. Aki át akar menni, kerüljön ki. Aki száguldozni akar ott, ahol kreszileg 20 a limitünk, kerüljön ki.
Az úton meg általában nem mehetek, mert van bringaút. És nincs 20-30 rugóm az esetleges bírságra.
Elvárjuk itt, hogy mindenki szeresse a bringásokat, vigyázzanak ránk. De ha valaki bringán ülve figyel másokra és a szabályokra, az élből hülye, és csak azért van, hogy feltartsa a "fasza" bringásokat?
látok olyanokat, hogy ihaj! Tegnap Stefánia-Ajtósi sarkon két okos elindul át a piroson. Egy autó megáll nekik, int hogy menjenek és még kétkerekűsök mutogatják a középső ujjukat. Nekem meg égett a bőr a pofámról...
Vagy a teremtés koronája fixis nyélen át a páréves kölök és anyuka közti 10 centis résen. Csak úgy ugrottak ketten háromfelé. Pedig a sárga csíkokon kívül voltak, csak okoska előzte az előtte szabályosan tekerő spinét.
SMS-t is csak tekerés közben lehet írni, nyilván.
Ki kinek az érdekét? Fentiek mindennapos dolgok. Jól lejáratjuk magunkat, ahogy csak tőlünk tellik. Faszok -e vagyunk? Tisztelet a kivételnek...
Én arra gondoltam csak, hogy te betartasz egy hülye szabályt: kötelező a kerékpárút. A fele problémád ebből adódik, hogy ott, azaz számomra járdán (gyalogosoknak épült úton) mész.
Zebraügyben nem hiszem, hogy nálam radikálisabb lennél. Én autósokat, bicajosokat is népnevelek. :-)
Én senkitől se várom el, hogy szeressen, viszont azt mindenképp, hogy vigyázzon rám! Én is vigyázok mindenkire.
A többi dologban valószínűleg igazad van, de azok járműfüggetlen dolgok. Emberek bunkók, nem a járművük.
Az én érdekem, hogy ott menjek ahol nekem biztonságos (meg kényelmes, gyors), és ez az út. És nem a bringagyász. De ne félj, egyszer majd te is áttérsz! :-)
Hülye szabály ez tény. És tudom, érzem, hogy az úton hatékonyabban haladok. És biztonságosabban.
Rendőrnek nehéz lenne ezt úgy elmagyarázni, hogy a csekket helyben összetépje, és megegye.
Hameg járdán vezetett bringagyászon megy valaki, azt nem baj, ha ésszel teszi.
Rosszul fogalmaztam. Én sem a többiek szeretetére vágyom (bár szoktak huhú de micsoda hölgyemények tekerni, na ők kivételek...) hanem arra, hogy ne tekintsenek főellenségnek. Ez nem csak rajtam, hanem ámblokk a bringás bagázson múlik. És úgy látom nem jófelé haladunk.
Ja, és nem Neked szólt a felháborodás, bocs. Csak tegnapelőtt annyi lapajságot láttam kétkeréken, hogy eldurrant a búrám...
A mai eső jót tett a morálunknak. Kevesebben voltunk, egész normálisan tudtam közlekedni. Úttesten, bringagyászon egyaránt.
És mintha a xarrá ázott bringásokkal, felhőszakadás közepette előzékenyebbek lettek volna autós társaink :-) Ma élmény volt tekerni.
Ujhegyi ltp - Lehel tér viszonylatban,(aránylag kresz szerint közlekedve) outival 20-30 perc alatt csavarom le. A táv 11,75km.
Ez időjárás,forgalom,és ugyebár kedv függő a részemröl
Magyarországon az egy főre eső bunkók száma kettő.
Nálam összesítve jelentkezik, de én Galgamácsáról járok fel. Az átlag általában 28-30 felett van. Pesten a nagykörtén sosem megyek 40 alatt, és ez sokat dob. :)
mutassál már légyszíves felvételt erről a 40+os nagykörtézésről, ha már ilyen sokszor téma!
Terepen (hegyen) 30-as atlagot teker... Egyebet nem is mondok :)
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Pesten a nagykörtén sosem megyek 40 alatt"
már bocs, de ezen csak röhögöni tudok.
azt még elhiszem, hogy néha-néha lehet 40-nel menni a nagykörtén, talán egy jó zöldhullámban még több villamosmegállónyi távon is, de hogy sosem mész lassabban, azt erősen kétlem.
nem abban kételkedünk, hogy erős vagy, ne érts félre, de a nagykörtét szerintem kár volt belekeverni a történetedbe :)
mondtad volna inkább, hogy a városba vezető hosszú úton nagyrészt 40-nel jössz, azt hamarabb elhiszem...
ez nem az a topik, hogy ki tud nagyobb számokat mondani.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Lehet, hogy van ott egy 40-es tábla és mindig kikerüli? :D
Gyere egyszer velem, oszt meglátod. Én az autókkal gurulok.
Az autók 15-ös átlagot mennek a nagykörtén ;)
Ha nincs nagy dugó...
a fogarasi áruház és az óbudai perc utca közötti 12km-es távon bruttó átlag 16-18 km/h. ebben nekem is benne van a haladási 25-30-as tempó, a margit hídon tolás és a piroslámpák. a menetidő 32-45 perc között szokott lenni, attól függően mennyire vagyok késésben a dolgozóból :)
--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--
barna szemüveg, matt fekete bukó, fényes fekete váz, barna táska felpókozva
95 óta kerékpározom futárként. 285 ezer kilométer után sok adatom volt ezzel kapcsolatban (évekig jegyzeteltem). Ha a belvárosban összejön a huszas átlag az már rendben van. Túl sok a lámpa és hát néha kanyarodni is kell. Ha kevesebb a munka, akkor pihentebb vagy ami szintén emelheti az átlagot. Egyébként nyolc órából nettó öt óra a bringa. A többi gyaloglással, bringalezárással megy el. Ez a belvárosra igaz. Ha becsuszik egy külker az nagyot dob az átlagon. Persze ezek csak nagy átlagok. Mert minden nap mást hoz. Mentem huszonöttel is egy nap, de este kilenckor már aludtam. Harmincas átlaghoz 35 felett kellene menni. Azt megnézném.
Rákoskeresztúr - Műegyetem befelé 17 km, háztól házig teljes átlagban 23-25 km/h, mozgásátlag 26-28 km/h körül fáradtságtól, széltől és a táskában lévő könyvek nehézségétől függően. Az útvonalamon kevés a lámpa, ami van, az is kényelmesen van hangolva, és a kőbányai Csősztoronytól a Liget térig kellemesen lejt az út. Csúcssebesség reggelente a Kőér utca#Óhegy utca körforgalom előtt a lejtő alján 50 és 60 km/h között, hangulattól és késéstől függően. :) Hazafelé már nincs miért sietni, és jobb minőségű kerülőutakon járok.
Korábban Pilisszentkeresztre jártam sokat ugyancsak Rákoskeresztúrról, kereken 50 km volt a volt barátnőm és a házunk közötti távolság, amit szerettem percre pontosan két óra alatt teljesíteni. Sokat nyertem azzal, hogy még itt Budapesten lehet menni rendesen a síkon.
---
Chubby, ki rendre piros-fehér bukó alatt piros pöttyös (vagy inverz) fejkendőben száguldozik
BME-VBK | BME Testnevelés Központ
Magyar Kerékpárosklub Kelet-Pest
Ma reggel szuperszonikus átlagsebességgel menekültem a vihar elől, sikerült is körbetekernem a bal felső sarkát!
abrakadabra csiribú csiribá hókuszpókusz ákombákom
Ezt múltkor én is megpróbáltam, de a vihar tekert körbe engem. :-)
nekem ma reggel a szupercella kellős közepébe sikerült beletekerjek, a budai rakparton 5-10 m-es látótávolsággal nem mertem annyira tolni, így nem is most mentem a legjobb átlagot, de ennyire még nem örültem, mikor beértem az irodába.
annyira eláztam, h. még a biciklit is ki kellett csavarnom...
--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--x--
barna szemüveg, matt fekete bukó, fényes fekete váz, barna táska felpókozva