Kibiciklizés 2010. június 26. (szombat) Bp. - Szentendre

Most hétvégén folytatódik az MK Észak-Buda "Kibiciklizés" programja, ezúttal is a nekünk oly kedves (és jól ismert) Szentendrére.

Legközelebbi alkalom:
2010. június 26. (szombat)

Indulás: 10:00 órakor a Toldi mozitól (Bp. Belváros, Arany János utcánál)
Becsatlakozás: Óbudán, az Árpád-híd lehajtójánál ~10:30-kor.
Visszaérkezés: ~18:00 (sötétedés elött beérünk a városba)
Útvonal: Belváros - Árpád-híd - Óbuda - Nánási út - Királyok útja - (Duna szinttől függően) duna-parti kerékpárút - Szentendere - lángos/cukrászda/teázó/kávézó, főbb kerékpáros kijáratok Szentendréről (utak Lajos-forrás, Dömör-kapu, Szentlászló, Skanzen, Visegrád, Szentendrei-sziget felé), esetleg kisebb városnézés - Szentendrei út melletti kerékpárút Budakalászig - duna-parti kerékpárút - Kossuth üdülőpart - Római part - Északi vasúti összekötő híd - Belváros (Toldi mozi). Táv: ~65 km.
T É R K É P (a térkép még tartalmaz néhány régebben beírt időpontot, azokat ne vedd figyelembe)

Az útvonal városi bringával járható, jellemzően aszfaltúton, néhol, rövidebb szakaszon, murvás vagy földúton, részben közúton vezet, kátyús, picit saras részekre számítani kell.
A túra nem lesz "felvezetve", a közlekedési szabályokat mindenkinek egyénileg kell betartania. Bevárások lesznek, és figyelünk arra, hogy senki ne maradjon le.

Gyertek!

A "Kibic"-ről:
Nap mint nap bringával jársz a városban, autók közt, bűzben, zajban? Feszült vagy a közlekedési konfliktusoktól, szorítanak a szabályok, eltévedsz a táblaerdőben?
Gyere, kattanj ki! Neked találtuk ki a kibiciklizést a városból, ahol megmutatjuk merre találod a környék legszebb kirándulóhelyeit, lángososait, kávézóit és hogyan jutsz el oda! Élvezd velünk az erdő-mező színeit, hangjait, illatait - a kerékpározás szabadságát!
A túra során végigmegyünk a célhoz és vissza vezető útakon, illetve bemutatjuk a párhuzamos útvonalválasztási lehetőségeket, megállunk és ismertetjük az elágazásokat és becsatlakozási pontokat, felhívjuk a figyelmet a helyi közlekedési problémákra, az érintett utak állapotára. A "Kibic" célja, hogy a városi kerékpárosoknak megmutassa az utat a kirándulás, túrázás felé, kapocs a belváros és az aglomeráció között. Egy napos, különösebb erőnléti vagy technikai felkészülést nem igénylő tekerések, valamilyen kulturális, természeti, művészeti stb. uticél megközelítésére. Kapcsolatfelvételi lehetőség a résztvevők számára egymással és a helyi kerékpáros csoportokkal, klubbokkal, egyesületekkel.

Hasznos infók a fóumunkon: http://mk.ezmegvan.hu/viewforum.php?f=12 , vagy írhatsz is nekünk: kibiciklizes [kakac] freemail.hu Ez utóbbi címre írva kérheted felvételedet hírlevelünk címzettjei közé (garantáljuk, hogy címlistánkat kizárólag a "Kibiciklizés"-sel kapcsolatos fontos hírek - meghírdetés, programváltozás - közlésére használjuk, és legfeljebb heti két (2) levelet küldünk ki).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
fixy67 képe
fixy67
1 sze, 2010-06-23 17:37

Ma jártam arra, egy-két helyen "kissé" macerás a közlekedés a sok víz miatt... :(
A Dunához le sem merészkedtem, a Szentendrei út melletti kerékpárcsíkon tekertem végig.

Egyébként miről lehet majd megismerni a csapatot? Sok biciklis együtt, az ti vagytok? :)

---------------------------
@flickr

madam képe
madam
2 sze, 2010-06-23 23:09

Hát, túl sokan szerintem nem leszünk, de 2-3 szervező biztos (ha csak nem szakad az eső). Ott fogunk téblábolni a Toldi elött, és ha jön másik bizonytalan tébláboló, rákérdezünk minket keres-e. :-)

Az útvonalat az aktuális útviszonyokhoz igazítjuk majd, hozzátartozik a kibic-filozófiához.

petic képe
petic
3 sze, 2010-06-23 23:21

Ebben a percben gondoltam rá, hogy vajon mi lehet Madammal és a Kibiccel :-)
Nekem sajna nem jó ez a hétvége, de hajrá, remélem sokan lesztek!

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

madam képe
madam
4 cs, 2010-06-24 15:11

Elvileg kb. egy hónap múlva lesz ismét, ugyanezen az útvonalon (hacsak nem ismerek meg, járok be egy újabbat). A tervek szerint itt, észak Budán, a minket "érintő" útvonalakra koncentrálunk, és a többi területi szervezetet próbáljuk rávenni, hogy ők is csináljanak ilyet (lásd: bebiciklizés).

Bendzsó képe
Bendzsó
5 cs, 2010-06-24 20:35

Rock"n"Roll
A városi ficsúr

www.Bekebike.hu

És mikor megyünk Vácra????DDD

fixy67 képe
fixy67
6 cs, 2010-06-24 05:20

:)
Közben rájöttem, hogy részemről a szombati biciklizés immár töbszörösen is kilőve.

Egyébként csak mint tipp: ha nem lesztek sokan, jó az idő és van elég fölös energia, esetleg érdemes felmenni a Skanzenbe is. (igaz, néhány kilométerrel megdobja a távot)

---------------------------
@flickr

madam képe
madam
7 cs, 2010-06-24 15:31

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni, de lesz még rá alkalom!

A kibicnek nem célja konkrét túrákat végigvezetni, inkább azt szeretnénk evvel a programmal, hogy aki biciklin jár-kel a városban, de még nem volt kedve-alkalma-lehetősége felmérni az erejét és az utakat, itt és most segítséggel megteheti. Aztán ki-ki kedve szerint, önállóan, nekiláthat családjának, barátainak konkrét túrát szervezni. Ez utóbbiban tanácsokkal, túraötletekkel, kapcsolatokkal tudunk segíteni.

Icarus képe
Icarus
8 cs, 2010-06-24 00:02

Nagyon jol hangzik :-) kar hogy addigra egy gyalogturat szerveztem mar magamnak Dorogban (mondjuk tervezgetem hogy oda viszont briganzok Pest mellol nem pedig vonatozom) ...
Na majd legkozelebb hatha veletek tudok tartani :-)

zseni képe
zseni
9 cs, 2010-06-24 12:54

a római part,, és a duna parti bringaút felejthető (iszap+sár+víz!!), és a 11-es út (~szentendrei út) melletti bringaút sem jó ötlet a gyökerek miatt ( a szó szoros értelmében alig 20-al merek menni,m mert félek, h szétesik alattam a bringa...), ammellett sok a kisgyerekes család! ami rosszabb mindennél. sztem lehetne kerülni a régi szentendrei útnál, (11-es út ahol belefut szentendre-városhatárba-OMW kút- kell lefordulni, ahol a bringaút indul, ugyanúgy Budakalászra megy, az Omszki tóhoz, ami egy jó megálló :)

madam képe
madam
10 cs, 2010-06-24 15:45

Többféle képpen el lehet jutni Szentendrére, többet jópárszor kipróbáltam már egyedül és csoportal. A megmutatandó útvonalak között van amit rühelek, van amelyiket kedvelek, mindnek van előnye és hátránya (sajnos olyan nincs, amelynek csak előnye lenne). Az a célunk, hogy az érdeklődők több lehetőséget megismerjenek, lássák az előnyöket és a problémákat, majd később, amikor ők szerveznek kirándulást, a résztvevőik képességeihez mérten tudjanak utat választani. A tervbe azért ez az útvonal került bele, mert ez vezet nagyrészt "védett" (autómentes) és szép környezetben, ezen az útvonalon érdemes kezdőknek az első családi kirándulást vezetni.

Wadmalac képe
Wadmalac
11 cs, 2010-06-24 13:08

Szentendrén konkrétan mi a cél? Ha esetleg páran Esztergom felől odagurulunk, hol lesz a jónép és kb. mettől meddig?
Wad

madam képe
madam
12 cs, 2010-06-24 15:51

Konkrét cél valamelyik lángosos: a korzón, a Főtéren vagy a Barát-patak hídjánál. Nincs szoros menetrend, a társasághoz lesz igazítva a tempó, kb. félidőben, 12-1 között leszünk Szentendrén.

lujka képe
lujka
13 p, 2010-06-25 07:32

csak szólok, hogy a jósok szerint ismét nem lesz fergetegesen jó idő, ellenben tekerni pont jó lesz, ha egy kis víz em árt.

Szentendrére továbbra is javaslom a Dorotheát - és 70%, hogy nem megyek... :S

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP

"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."

Hooborg képe
Hooborg
14 cs, 2010-06-24 22:47

Sztem, v is remélem számíthattok rám:)

madam képe
madam
15 h, 2010-07-12 18:53

Lesz megint Kibic, addig is csináljuk a honlapot hozzá:
http://sites.google.com/site/kibiciklizes/
Ide, a CM-re már csak a rövid kiírás fog kerülni, minden további infó ott lesz. Ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel a hírlevelünkre:
http://groups.google.com/group/kibic-hirlevel