Eddig nagyon bíztam ebben a zárban, de mikor láttam hogy egy nagy csapszegvágóval át tudja vágni a "kedves" tolvaj, elbizonytalanodtam.
Szerintem elég sokáig ellenállt a brutális támadásnak szegény lakat, de végül "elesett"...R.I.P. A sodronyt nem tudta átvágni teljesen-időben értem oda-így megmaradt a bicajom.
képek:
http://img820.imageshack.us/i/dscf1177u.jpg/
http://img185.imageshack.us/f/dscf1176.jpg/

a sodronyt nem vitte???
kiment az éle az ulakaton, vagy megzavarta valaki... nemtom, pedig a sodronyt úgy viszi az erővágó, mint cérnát a nyuszisolló...
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
az a valaki én voltam, a sodrony félig van átvágva
szerintem is kivitte az élét
Meg a mega erővágókat nem vékony cérnára tervezték, igy a legött ott már nem zár rendesen
szerk: de ha jól látom ott még jópár mm hiányzik szóval ennyi.
Beke Dávid
Ha egy lakatra ramegy az erovago, nem fogjak tomegesen vagdalni az U lakatokat, mert nem eri meg anyagilag, plusz eleg feltuno, ha 1-2 naponta megy vki erovagot venni :)
De a lenyeg: mennyi ido volt atvagni?
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
Ha sikerül az egyik kart letámasztani a földre (ezért kell minél magasabbra lakatolni) akkor egy ráugrás is elég lehet. Persze ez legalább 75-80 centis erővágót feltételez MINIMUM.
azt nem tudom hogy letámasztotta e de a hátsó
villán látszik az erővágó fejének a nyoma.
Közel méteres vágó volt a kisebbségi kezében
Nem tudom mennyi idő volt, a Sinus elég sokáig feltarthatta az erővágós támadást.
Én korábban megpróbáltam belevágni egy régi 85centis
csapszegvágóval: alig látszik a nyoma
makimajom: 2 éves merida tfs 100, ami nem "high-end"
árkategória (80k), az öcsém szerint a házban tatarozó melósok közül valaki szólt a tolvajoknak :/
és ezek után tudod már (esetleg meg is van már), hogy milyen lesz a következő zárad?
Szerencse, hogy a bicikli megmaradt.
Nekem szerencsére nem kell a lépcsőházban tartanom a biciklimet, de az ott való lakatolás más műfaj. mint az utcán lakatolás. Ami az utcán biztonságosnak számít, arra nem feltétlen bíznám a bicómat lépcsőházon, hosszú távon.
Ott van ideje a tolvajnak rákészülni, a lakatodhoz való szerszámmal jönni, kifigyelni, hogy mikor tud megjelenni a méteres erővágóval feltűnés nélkül és pár percig dolgozni, stb.
A Sinus árkategóriájában szerintem a Krytponite Evolution S4 a legerősebb. 14mm vastag spec. ötvözet (az evo mini 13mm). A Sinus asszem csak 12mm. Ennél lejjebb nem adnám lépcsőházban/folyosón, inkább feljebb, a fent említett okok miatt (NY Fahgetaboudit lakat v. NY Legend lánc, esetleg Almax-ot vagy Pragmasys Protector 16mm-t rendelni Angliából). Ha nem elég masszív a korlát, akkor egy fali horgony installálásán is elgondolkodnék.
A Sinus csak sokat kritizált Sold Secure-nál (mert állítólag túl puhán tesztelnek) is Bronze kategóriás, az Evo S4 Gold. 10 ezer alatt van még gold kategóriás U-lakatja a Master Lock-nak.
Ha felújítják a lépcsőházat, az mondjuk külön para, mert akkor flexelésre is lehet azt hinni, hogy csak a melósok.
Köszönöm a tanácsodat, veszek egy
Krytponite Evolution S4 lakatot és egy
olcsóbb U lakatot az első kerék+telo védelmére.
Az hogy mostantól hol tartom a kerót nem publikus :P
Nyugodtan bevallhatod, hogy az agyadban, baratno helyen. :)
atomboy
----
Biciklizes Szegeden
Én ott tarom mindkettőt, pasik helyett sokkal jobb:)
---
Bordó Merida Crossway TFS 500 - fehér piros kék Merida Road 901 kékgumikkal
valami "értékesebb" bringa volt, és feltehetően azért ugrott neki az u-nak is, vagy olyan amiből van tucatnyi csak sodronnyal védett mindenfelé, csak éppen szerette e kihívásokat?
Szép és tanulságos, hogy így dokumentáltad a dolgot! Nekem a sodronyt vágták el, és az U-lakatnál akadtak el. Ezek szerint érdemes 2 lakatot használni, lehetőleg nem egyformákat. Kár, hogy az U-lakatok belsejében nincs könnygáz, "kellemes" meglepetés lenne nekik, mikor azt átvágják :-)
A méteres erővágóval nem akart leütni téged, mikor megzavartad?
Az igaz hogy nagydarab volt és ketten voltak,
de olyan hirtelen jelentem meg hogy lerohantak,
sajnos nem volt annyi eszem hogy kövessem őket
a rendszám miatt.
A rendőrők szerint méteres vágóval nem mászkálnak
az utcán...ja velem volt a kutya is! :)
arcokat láttál?
épp az előbb vettem észre, hogy a hosszú ideje környéken parkoló 3as cápa bmw tulajdonosi "köre" erővágóval játszik a csomagtartó takarásában.
Ha gondolod valamikor játszhatunk szembesítősdit. csak úgy fű alatt.
Inkabb 2 U-lakat, akkor mar.
A sodronyt max. olyanra, hogy a vonaton hozzakotod valamihez, hogy ne induljon el gyorsitaskor/fekezeskor. Masra nem valo.
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Tisztában vagyok a sodrony "védelmével",
de ebben az esetben a bringám mentette meg
hogy az első keréken rajta volt.
Szerencsére erőszakoskodni abszolúte nem éri meg nekik (lopás vs. rablás egész más tészta), és ezt ők igen nagyon tudják is, szóval ilyenkor pucolnak és tagadnak.
-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."
Ha gyakorlott tolvaj akkor előbb elcsípi vele a sodronyt mielőtt kinyírja az élét az U-lakaton, szóval inkább két U, mint U+sodrony, mert nem biztos hogy legközelebb is ilyen idióták lesznek.
Itt a pont. Eppen ezert azt hinni, hogy a sodrony vedte meg a bringat, eleg csacsi dolog...
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Köszönöm, hogy megírtad, és a képeket is. Berakom az infót a Lakatolás-GYIK topicba.
Mivel még megvan a lakat darabja, ha gondolod felajánlhatnád kísérletezésre, biztos van itt aki hozzáfér erővágóhoz.
Jaja ... fűrész, erőcsípő, flex. Jó teszt lenne.
Tanulságos eset: kell vennem még egy lakatot. :-|
Vagy egy Kripto - New York-ot
...............................
Budakeszi - Kálvin tér Expressz
Vagy veszek az u-lakatom mellé 2 Abus Bordo-t és máris megvan a bringám ára lakatban. ^_^
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City.
Az jó lesz, remélem mások is okulnak az esetemből :(
Beszéltem az Abus Hungaria egyik emberével,
azt tanácsolta hogy vigyem vissza a boltba
ahol vettem. Szerintem az Abus mérnökei is
kíváncsiak lennének a lakatomra, már ha visszapostáznák nekik.
Szerintem az Abus mérnökei pontosan tudják, hogy ez a lakat milyen védelmi szintre van pozicionálva. Nem véletlenül gyártanak jobbat is :-)
Viszont mi, a bringások, nem tudjuk ezt pontosan, és az Abus nem is fogja elmondani. Ezért lenne jó nekünk kipróbálni, levideózni stb.
Természetesen vehetnénk is egyet, és azzal is lehetne játszani, de itt már eleve adott a dolog. Ha a bringabolt visszaveszi a lakatot, és ad helyette kis ráfizetéssel egy jobbat (gondolom ugyanilyet nem akarsz :-), akkor persze érthető, ha inkább azt választod.
Vagy teszteljétek le és csak utána kell visszavinni. És megnézni, milyen fejet vágnak a szétszabdalt lakat láttán. :D
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City, vagy fehér 3M.
Hat jo volna minel hamarabb megtudni, mennyire megbizhato. Akar Abus mernokoktol, akar CM-s teszterektol, ugyanilyen zaram van nekem is tartalekban.
Gondolkozotam azon, hogy beszerzek Abus Bordot, de azon is elbizonytalankodtam. :/
atomboy
----
Biciklizes Szegeden
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070912/abus-bordo-helyben-tesztel...
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070925/abus-bordo-artalmatlanitas...
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
A sodronyt én leginkább azért használtam, mert ha már van, akkor nem hagyom otthon, meg jó hosszú volt, bármit átért, és néha csomagot is lekötöztem vele, ha nem volt elég a gumipók.
Most, hogy elvágták, már nem veszek újat, azt hiszem U-lakat és lakat+lánc kombináció lesz inkább, hogy több helyre tudjam lekötni (meg a lánc bagoly ellen is jó, hehe).
Ötlet:
Nem lehetne az U-lakat mellé a hajtóműre ilyen féktárcsa-zárat tenni? Mert akkor eltekerni már nem lehet vele, levágni igencsak bajos (erővágóval szerintem nem lehet), cipelni meg mégis csak könnyebb.
Ilyesmire gondoltam, de ez csak egy példa, nem tudom, rámenne-e:
http://www.biker-world.hu/egytermek.php?cikkszam=7131816&mennyiseg=99
Mit gondoltok?
Én a Krypto Fahgettaboudittel néhol úgy zárok le, hogy a Gephart lánctányér egyik lyukján dugom át a lakatot a nyeregvázcsövet átkarolva. Az nagyon szexi : )
Milyen bicikliről van szó, hunmark (érték, típus, kor, állapot)?
===
bácsi a biciklin
Idézet Hunmark:
"2 éves merida tfs 100"
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City, vagy fehér 3M.
Bocs.
===
bácsi a biciklin
Azért az, hogy egy edzett acélból készült, 12mm vastag U-lakatot át tudtak vágni erővágóval, nekem kurva gyanús.
Nem lehetett hamisítvány az U-lakat?
Érdemes lenne az esettel kapcsolatban felvenni a kapcsolatot az Abus-szal.
A lakat eredeti Abus gyártmány ebben biztos vagyok,
már felvettem a kapcsolatot a bolttal és a magyarországi forgalmazóval is.
Kérlek majd számolj be a fejleményekről. Erre nagyon kiváncsi vagyok.
+ itt ismét felmerül a kérdés, hogy egy bíróságon használható képet adó mozgásérzékelős webkamera kb. mennyiért szerelhető fel a lépcsőházba.
Ha csak minden tizedik kísérletnél buknának le a tolvajok, elnéptelenedne ez a "szakma".
+1
Ezen én is agyalok kéne egy kamera a rács mögé,
akkor kétszer meggondolná hogy bejön e a b****
c*****
Zsabor: a lakatom már visszavittem a boltba, majd jelentkezik az eladó ha van fejlemény.
ha csak arra kell hogy meggondolja 2x, akkor elég egy dummy kamera, esteleg egy mozgásérzékelővel egybekötve.
sztem ezekkel a fake kamerákkal ahogy itt mi dobálózunk, úgy ismerik fel ők is.
nyilván van aki igen, és van aki nem, az utóbbiak ellen lehet hatásos.
Ugyanúgy ahogy egy lakat sem véd mindig mindenki ellen, ez sem.
Volt már itt egyszer egy topik, valaki felrakta a videót arról aki lopja a bringáját, jő minőságű videó volt, de nem HD, szal a tag nem biztosan felismerhető, így a rendőrök elküldték.
És
http://www.indavideo.hu/video/Hogyan_vedjuk_a_bringankat
Honnan tudod, hogy vágták? Más módszer kizárható?
Mert a vágás sehol sem egyenletes és
egy nagy erővágóval oldott kereket.
Ja és a vázon látszik hogy hol
támasztotta meg a vágó fejét.