Vettem egy Rock Machine Surge típusú kerékpárt, és azt szeretném megtudni, hogy mi a véleményetek róla, mire érdemes használni, mire kell figyelni vele...
Az alábbiakban leírom a bringa specifikációját:
Váz: Alloy 6061 Prestige
Vázméret: 21"
Villa: RST Capa T7
Első agy: Trinity gyorszáras
Hátsó agy: BikePositive gyorszáras
Küllők: acél
Felni: Mach1 Nitro 26"
Köpenyek: Trax GS 117 Crossway
Váltókarok: Shimano Acera ST-EF60-L
Első váltó: Shimano C-050
Hátsó váltó: Shimano Altus
Fogaskoszorú: Shimano MF-TZ21 7 speed
Hajtómű: Truvativ X-Flow
Pedál: műanyag
Kormány: Zoom Al
Kormányszár: Zoom F50 Al
Lánc: CN 18-21
Fékek: mechanikus Promax tárcsafék elől és hátul, DT-160B tárcsával
Nyeregcső: Zoom Al
Nyereg: Velo
Remélem jó fórumba írtam:)
Tisztelettel: Gladius

Lakatot milyet vettél?
--------------------------------------------------
A Földön élni drága mulatság, de a csomag legalább tartalmaz évente egy ingyenes Nap-körüli utat.
üdv dybi
Mert a hetedik napon az Úr megpihent, pihenj meg te is.
De közben a lovadat el ne vigyék vegyél reá zárat, költsd a lovad tízedét záradra és pihenésed nyugalmas lehet. Mondá az Úr!
Sör nélkül rakom, oszt?
Kryptonite Keeper 1010
Semmi extra.
Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.
Nem értem a kérdést. Amikor megvetted, nem tudtad mire akarod használni?
Városi kerékpárnak pl gyenge közepes, de azért el lehet vele gurulgatni, komoly terepre vagy hosszabb túrára nem mennék vele.
:D
-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."
Úgy értettem a kérdést, hogy terepre mennyire alkalmas ez a bicaj, érdemes vele terepre menni, van max csak földút.
Semennyire. Az első villa hulladék kategória. Nem sokkal alkalmasabb "terepre", mint egy merev villás bicaj. Viszont legalább cserébe nehezebb :-)
A műanyag pedál nagyon szíven ütött amúgy, azt hittem azt csak hipermarketes bicajra raknak, de ezek szerint megkezte hódító útját.
Az én bicómon is az volt. Mondtam az eladónak ez már hazafele le fog törni. Azt mondta akkor majd kicseréli, de próbáljam ki, mert ez már többet bír mint régen... 3 nap mulva cseréltük is.
Beke Dávid
Lehet hogy igaza volt, mert régen csak 1 napot bírtak ezek :-)
Nekem azok a kedvenceim, amikből még a tengelyről a kónuszmenetet és kónuszanyát is kispórolták, helyette az elszegecselt tengelyvég tartja úgy-ahogy a helyén a lemezből mélyhúzott kónuszutánzatot. Sőt találkoztam olyan hipermarket-vásárolt pléhlóval is, amin a pedálban nem volt semmi csapágy, a műanyag pedáltestben csak egy furat volt a pedáltengelynek, egy elszegecselt tengelyvéggel rögzített csavaralátét tartotta vissza a leeséstől a pedáltestet, benn néminemű gyanús zsiradék keveredett a műanyag- és fémmorzsalékkal.
Na amikor ilyesmivel szerelt izéket hoznak szerelésre, a tulajdonost mindig megkérdezem, hogy a továbbiakban akar-e vele célbadobni, vagy egy voodoo-szertartás keretében szétvághatom-e flexxel.
Amióta saját szememmel láttam, amikor egy ilyen horror-pedál leszakadt a tengelyéről és a tengely havernak mélyszántást vágott a vádlijába, tűzzel-vassal irtom ezeket a xarokat.
Wad
No igen, közértben bringát venni nem sok jót jelent az álmoskönyvek szerint... :)
De azért az kimondhatjuk bátran, hogy az itt tárgyalt bringa nem tűnik teszkósnak.
Nekem éveket bírt a műanyag pedál..
"A műanyag pedál nagyon szíven ütött amúgy, azt hittem azt csak hipermarketes bicajra raknak, de ezek szerint megkezdte hódító útját."
Ez nem a kereslet miatt van?
Tekerd és jó lesz! :)
Város és földút max., sajnos nagyon sok alkatrészen spóroltak ami miatt komolyabb terepre nem alkalmas:
Teló, fékek, hajtómű, pedál de leginkább HÁTSÓAGY. Mi a túróért nem halt még ki a menetes racsni montit???
Véleményem szerint nem érdemes fejlesztgetned, így is sok örömed lesz benne ha vigyázol rá (rendszeres karbantartás) :-)
Komolyabb felhasználásra meg túl sok mindent kellene cserélni, jobban megéri egy másik, jobb felszereltségű géppel indítani ha úttalan utakon akarsz terepezni.
A régi Schwinn-Csepel bringámat 94ben vettük és azóta bírja rajta a műanyag pedál, szóval az se rossz ha jó minőségű.
testbike.hu oldalon sok hasznos leírás van próbáld meg ott!Tök mindegy milyen lakatot vettél hozzá, felügyelet nélkül ne hagyd! Különben elgurul "magától"..sőt még a lakatot is elviszik. Ajánlom mindenkinek, hogy a vázszámot írja fel, ha esetleg ellopnák fennakadhat egy rutin ellenőrzés során!
a testbike gyökér sulinetes 10 évesek gyűjtőhelye. ott normális véleményt találni igencsak nehéz.
Én olyan 40%-ra tenném a normális véleményeket.
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City, vagy fehér 3M.
ez érdekes, mert amit az utóbbi 3 bringámról leírtak ott az tökéletesen beigazolódott (hibák, stb.)
Nem mindegy, hogy hasznosat írtak, ha egyszer kis hülye pöcsök a kartárs szerint és kész? :)
"Amióta saját szememmel láttam, amikor egy ilyen horror-pedál leszakadt a tengelyéről és a tengely havernak mélyszántást vágott a vádlijába, tűzzel-vassal irtom ezeket a xarokat. Wad"
Volt ilyen okból halálos baleset is: Valami sertéstelepre biciklizett ki az alany, de letört a pedál és súlyosan felhasította a lábát. Próbálta elállítani a vérzést, de egyedül volt, elvérzett.
Újságban olvastam a hírt, már jó régen. Talán hihető is, mert a boka belső oldalán van artéria.
Megették a disznók?