Véleményt kérnék egy bicajról

Vettem egy Rock Machine Surge típusú kerékpárt, és azt szeretném megtudni, hogy mi a véleményetek róla, mire érdemes használni, mire kell figyelni vele...

Az alábbiakban leírom a bringa specifikációját:

Váz: Alloy 6061 Prestige
Vázméret: 21"
Villa: RST Capa T7
Első agy: Trinity gyorszáras
Hátsó agy: BikePositive gyorszáras
Küllők: acél
Felni: Mach1 Nitro 26"
Köpenyek: Trax GS 117 Crossway
Váltókarok: Shimano Acera ST-EF60-L
Első váltó: Shimano C-050
Hátsó váltó: Shimano Altus
Fogaskoszorú: Shimano MF-TZ21 7 speed
Hajtómű: Truvativ X-Flow
Pedál: műanyag
Kormány: Zoom Al
Kormányszár: Zoom F50 Al
Lánc: CN 18-21
Fékek: mechanikus Promax tárcsafék elől és hátul, DT-160B tárcsával
Nyeregcső: Zoom Al
Nyereg: Velo

Remélem jó fórumba írtam:)

Tisztelettel: Gladius

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
dybi képe
dybi
1 cs, 2010-09-02 14:35

Lakatot milyet vettél?
--------------------------------------------------
A Földön élni drága mulatság, de a csomag legalább tartalmaz évente egy ingyenes Nap-körüli utat.

üdv dybi

PTeker képe
PTeker
2 cs, 2010-09-02 15:28

Mert a hetedik napon az Úr megpihent, pihenj meg te is.
De közben a lovadat el ne vigyék vegyél reá zárat, költsd a lovad tízedét záradra és pihenésed nyugalmas lehet. Mondá az Úr!

Sör nélkül rakom, oszt?

Gladius képe
Gladius
3 cs, 2010-09-02 16:16

Kryptonite Keeper 1010

SpeckoHU képe
SpeckoHU
4 cs, 2010-09-02 14:52

Semmi extra.

Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.

pata képe
pata
5 cs, 2010-09-02 15:20

Nem értem a kérdést. Amikor megvetted, nem tudtad mire akarod használni?

Városi kerékpárnak pl gyenge közepes, de azért el lehet vele gurulgatni, komoly terepre vagy hosszabb túrára nem mennék vele.

venyerin képe
venyerin
6 cs, 2010-09-02 15:57

:D

-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."

Gladius képe
Gladius
7 cs, 2010-09-02 16:16

Úgy értettem a kérdést, hogy terepre mennyire alkalmas ez a bicaj, érdemes vele terepre menni, van max csak földút.

pata képe
pata
8 cs, 2010-09-02 16:23

Semennyire. Az első villa hulladék kategória. Nem sokkal alkalmasabb "terepre", mint egy merev villás bicaj. Viszont legalább cserébe nehezebb :-)

A műanyag pedál nagyon szíven ütött amúgy, azt hittem azt csak hipermarketes bicajra raknak, de ezek szerint megkezte hódító útját.

beked képe
beked
9 cs, 2010-09-02 16:56

Az én bicómon is az volt. Mondtam az eladónak ez már hazafele le fog törni. Azt mondta akkor majd kicseréli, de próbáljam ki, mert ez már többet bír mint régen... 3 nap mulva cseréltük is.

Beke Dávid

pata képe
pata
10 cs, 2010-09-02 17:01

Lehet hogy igaza volt, mert régen csak 1 napot bírtak ezek :-)

Wadmalac képe
Wadmalac
11 p, 2010-09-03 10:35

Nekem azok a kedvenceim, amikből még a tengelyről a kónuszmenetet és kónuszanyát is kispórolták, helyette az elszegecselt tengelyvég tartja úgy-ahogy a helyén a lemezből mélyhúzott kónuszutánzatot. Sőt találkoztam olyan hipermarket-vásárolt pléhlóval is, amin a pedálban nem volt semmi csapágy, a műanyag pedáltestben csak egy furat volt a pedáltengelynek, egy elszegecselt tengelyvéggel rögzített csavaralátét tartotta vissza a leeséstől a pedáltestet, benn néminemű gyanús zsiradék keveredett a műanyag- és fémmorzsalékkal.
Na amikor ilyesmivel szerelt izéket hoznak szerelésre, a tulajdonost mindig megkérdezem, hogy a továbbiakban akar-e vele célbadobni, vagy egy voodoo-szertartás keretében szétvághatom-e flexxel.
Amióta saját szememmel láttam, amikor egy ilyen horror-pedál leszakadt a tengelyéről és a tengely havernak mélyszántást vágott a vádlijába, tűzzel-vassal irtom ezeket a xarokat.
Wad

venyerin képe
venyerin
12 p, 2010-09-03 10:48

No igen, közértben bringát venni nem sok jót jelent az álmoskönyvek szerint... :)

De azért az kimondhatjuk bátran, hogy az itt tárgyalt bringa nem tűnik teszkósnak.

SpeckoHU képe
SpeckoHU
13 cs, 2010-09-02 17:05

Nekem éveket bírt a műanyag pedál..

Hotyhogy képe
Hotyhogy
14 cs, 2010-09-02 20:43

"A műanyag pedál nagyon szíven ütött amúgy, azt hittem azt csak hipermarketes bicajra raknak, de ezek szerint megkezdte hódító útját."

Ez nem a kereslet miatt van?

venyerin képe
venyerin
15 cs, 2010-09-02 21:21

Szerintem jó kis gép lesz ez városba meg nem túl durva túrákra. Komoly terepre nemigen való az egész, leginkább a villa és a külsők okán, de amúgy se.

A műanyag pedál tényleg nem jó hír, de azt legalább könnyen lecseréled magad is.

Tekerd és jó lesz! :)

Fixálda képe
Fixálda
16 cs, 2010-09-02 21:34

Város és földút max., sajnos nagyon sok alkatrészen spóroltak ami miatt komolyabb terepre nem alkalmas:

Teló, fékek, hajtómű, pedál de leginkább HÁTSÓAGY. Mi a túróért nem halt még ki a menetes racsni montit???

Véleményem szerint nem érdemes fejlesztgetned, így is sok örömed lesz benne ha vigyázol rá (rendszeres karbantartás) :-)

Komolyabb felhasználásra meg túl sok mindent kellene cserélni, jobban megéri egy másik, jobb felszereltségű géppel indítani ha úttalan utakon akarsz terepezni.

Gladius képe
Gladius
17 p, 2010-09-03 11:06

A régi Schwinn-Csepel bringámat 94ben vettük és azóta bírja rajta a műanyag pedál, szóval az se rossz ha jó minőségű.

HunLaci képe
HunLaci
18 p, 2010-09-03 11:40

testbike.hu oldalon sok hasznos leírás van próbáld meg ott!Tök mindegy milyen lakatot vettél hozzá, felügyelet nélkül ne hagyd! Különben elgurul "magától"..sőt még a lakatot is elviszik. Ajánlom mindenkinek, hogy a vázszámot írja fel, ha esetleg ellopnák fennakadhat egy rutin ellenőrzés során!

stp1 képe
stp1
19 p, 2010-09-03 11:45

a testbike gyökér sulinetes 10 évesek gyűjtőhelye. ott normális véleményt találni igencsak nehéz.

3llenség képe
3llenség
20 p, 2010-09-03 12:47

Én olyan 40%-ra tenném a normális véleményeket.
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City, vagy fehér 3M.

vp képe
vp
21 p, 2010-09-03 13:55

ez érdekes, mert amit az utóbbi 3 bringámról leírtak ott az tökéletesen beigazolódott (hibák, stb.)

venyerin képe
venyerin
22 p, 2010-09-03 13:58

Nem mindegy, hogy hasznosat írtak, ha egyszer kis hülye pöcsök a kartárs szerint és kész? :)

adamerik képe
adamerik
23 p, 2010-09-03 13:32

"Amióta saját szememmel láttam, amikor egy ilyen horror-pedál leszakadt a tengelyéről és a tengely havernak mélyszántást vágott a vádlijába, tűzzel-vassal irtom ezeket a xarokat. Wad"

Volt ilyen okból halálos baleset is: Valami sertéstelepre biciklizett ki az alany, de letört a pedál és súlyosan felhasította a lábát. Próbálta elállítani a vérzést, de egyedül volt, elvérzett.
Újságban olvastam a hírt, már jó régen. Talán hihető is, mert a boka belső oldalán van artéria.

SpeckoHU képe
SpeckoHU
24 p, 2010-09-03 13:45

Megették a disznók?