Kétirányú vezeték nélküli kerékpárriasztó

Sziasztok!

Sok kerékpáros egyszerre több lakattal is jár, hogy megvédje „A Bringáját”, de még így sem tudja nyugodtan hátrahagyni azt.

Megjelent a piacon egy kétirányú vezeték nélküli kerékpár riasztó, amely lakattal kombinálva szerintem sokkal nagyobb védelmet ad.

Infók itt és itt találhatók:
http://www.facebook.com/pages/BikeAlarmhu/139562542752853

http://bikealarm.hu

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
hf képe
hf
1 cs, 2010-09-09 15:23

Teljesen nyugodtan ott tudom hagyni 1db naracssárga kryptonite-tal a bringámat. Viszont rühellem, mikor 1 napjra regisztráltak reklámozó helynek használják a CM-et.
Törlés?

Kacor képe
Kacor
2 cs, 2010-09-09 15:34

Sry, nem teljesen értek egyet, mert nekem is kryptonite-tal volt védve a bringám, mégis megrongálták.

pata képe
pata
3 cs, 2010-09-09 16:01

Szerintem is törlés.

Amúgy meg szerintem nem sokat ér az ilyesmi, az ember a huszadik hamis riasztás után megunja. A bringalopás ritka, és az ember ilyen kütyükkel óhatatlanul belefut a hamis pozitív paradoxonba.

Kacor képe
Kacor
4 cs, 2010-09-09 16:23

Biztos vagy benne, hogy mindenki ugyanezen a véleményen van a hasznosságát illetően?

Nem beszélve a bringalopások ritkaságát illetően? :)

Most olvastam, ugyanitt a CM-en, hogy csak Kecskeméten évente átlagosan 600-700 bringát lopnak el.

Ajánlom figyelmedbe: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100908/lopas-ellen-sarkanyfu

3llenség képe
3llenség
5 cs, 2010-09-09 16:25

Mert Kecskeméten mindenki a legolcsóbb védelmi eszközöket részesíti előnyben. Olvasd el még egyszer. ;)
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City, vagy fehér 3M.

Kacor képe
Kacor
6 cs, 2010-09-09 16:38

Ebben egyetértünk, és szerintem is kell a jófajta U lakat.

De ez sem megoldás mindenre, mivel az nem jelez neked, ha valaki hozzányúl a bringádhoz. Az emberek ugyanis nem foglalkoznak azzal, ha valaki éppen lefűrészel egy U lakatot.

A közelemben lévő kerékpárbolt tulajdonosa mesélte, hogy egy srác betévedt hozzá, hogy rálakatolt a tolvaj a bringájára egy U lakatot :) Kért egy fűrészt és fényes nappal nekiállt lefűrészelni. szerinted hányan mentek oda megkérdezni, hogy "Hé te, mit csinálsz?". Senki...

pata képe
pata
7 cs, 2010-09-09 16:43

közelemben lévő kerékpárbolt

Melyik kerékpárbolt is volt ez pontosan?

Eddig ezt csak városi legendaként hallottuk, mindig a valaki valakijével történt, aki szomszédja exének a kutyája manikűrösének a nagynénjétől hallotta, szóval érdekes lenne egy eset konkrétumokkal.

PS.: amúgy kissé átlátszó, ahogy nyomod a terméket, de nyilván neked is meg kell élni, és nem lehet mindenki tévéjós.

Kacor képe
Kacor
8 cs, 2010-09-09 16:49

Én csak azért hívtam fel a figyelmet a termékre, mert szerintem jó ötlet és jól működik.

És akkor most reklámozzam a kerékpárboltot?? :)
Nekem 8 :) Bar-Ker

stp1 képe
stp1
9 cs, 2010-09-09 17:35

mitől működik jól?
mert az embereket jobban érdekli ha egy vinnyogó bringát fűrészelnek?

normális lakattal kell lezárni aztán kész.

Kacor képe
Kacor
10 p, 2010-09-10 11:35

Attól, hogy neked is jelez a nálad lévő csipogó, nem csak a bringa vinnyog :)

Uyuarasy képe
Uyuarasy
11 p, 2010-09-10 18:06

[off]
Nekem Debrecenben az egyik bolt tulajdonosa mesélte, hogy lefűrészelt egy lakatot egy kis srác bringájáról. Az eladó családi ismerős..:)
[/off]

3llenség képe
3llenség
12 cs, 2010-09-09 15:31

hogy megvédje „A Bringáját”

Ez miért van idézőjelben? O_o
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, kék hátizsák, hosszú haj, szemüveg. Néha Ezüst Respro City, vagy fehér 3M.

Kacor képe
Kacor
13 cs, 2010-09-09 15:35

Azért, mert véleményem szerint mindenkinek a saját bringája "A Bringa", még ha 40-ezret is ér.

3llenség képe
3llenség
14 cs, 2010-09-09 16:24

Ez érthető, de mindenkinek a saját bringája "A Bringája", nem?
-=-=-=-=-

Kacor képe
Kacor
15 cs, 2010-09-09 16:39

Eh, kifejtenéd? :)

Esetleg úgy érted, hogy mindenki foglalkozzon a sajátjával?

3llenség képe
3llenség
16 cs, 2010-09-09 16:56

Nem, úgy értem, hogy nem azt írtad, hogy "A Bringa", hanem, hogy "A Bringája". Túlkonkretizáltad, ezért nem értettem.
-=-=-=-=-

mcysh képe
mcysh
17 p, 2010-09-10 18:38

Az idézőjelet nem erre használjuk. Reklámozni meg máshova menj.
===
bácsi a biciklin

peet képe
peet
18 cs, 2010-09-09 17:19

Tehát rögtön tudni fogom, hogy elvitték. Mire kiérek az épületből, már hűlt helye, de legalább rögtön tudom... Szuper!

Ha pedig ráfúj a szél, valaki meglöki, (miközben mellé lakatol), rohanhatok le megnézni, hogy meg van-e még.

Arról nem is beszélve, hogy a harmadik "Bocs főnök, lopják a bicajt" kirohanás után "Bocs Péter, inkább őrizd a bicajod 8 órában, várnak a HR-en." válasz valószínűsíthető.

Csak nekem tűnik önszopatásnak?
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Royal fixi

3llenség képe
3llenség
19 cs, 2010-09-09 17:27

+1 xD
-=-=-=-=-

pata képe
pata
20 cs, 2010-09-09 17:27

Szerintem is önszopatás. Laptopörző riasztóval láttam ilyet, az is kb ezt csinálta. Aztán megmondtuk a kollégának, hogy ha mégegyszer visít a riasztó, akkor megfojtjuk (őt, nem a riasztót) egy nyomtatókábellel [fiataloknak: régen nem volt USB, csak ún. párhuzamos és soros port, az előbbihez jó vastag kábel járt :-)].

Wilika képe
Wilika
21 h, 2010-09-13 21:48

Annyira öregnek kell ahhoz lenni, hogy ismerjem az Lpt-t? :)

Bezzeg ma, próbálnád egy egér zsinórjával megfojtani, és a golyójával agyonvágni, mi? (már az egérével...) :D

(Gumival RAKOm, oszt?)

Kacor képe
Kacor
22 cs, 2010-09-09 17:30

Erre azt tudom mondani, hogy a riasztó másképp jelez neked, ha bringádra csak "...ráfúj a szél, valaki meglöki, (miközben mellé lakatol)..." és másképp akkor ha valaki tényleg piszkálja a bringádat, pl. éppen fűrészeli az U lakatodat.

peet képe
peet
23 cs, 2010-09-09 17:35

Wow, Alibabán is nyomjátok? :D

http://www.alibaba.com/product-gs/263033553/Wireless_Alarm_System_GardSa...

Doom3d képe
Doom3d
24 cs, 2010-09-09 20:30

Szerintem a rejtett, vázba épített GPS-es jeladónak van értelme, ami -csak lopás esetén- pl. az amatőr rádiósávban ad le pozíciójelzést mondjuk negyedóránként 1x. A maradék időben nem fogyasztaná az akkut.
Lopás esetén bediktálnám a GPS kooordináták alapján az utcát és házszámot a rendőrségnek. A cuccot úgy kellene elhelyezni a vázcsőben, hogy belülről hozzá legyen zárva a vázhoz. Így csak a tulajdonos (kulccsal) tudná normálisan levenni. Mindeki más váz fűrészeléssel, vagy vázon belüli zárszerkezet fúrással tudná csak kiszedni. Ez elriasztaná az amatőr tolvajokat.

peet képe
peet
25 cs, 2010-09-09 20:35

Jó ötlet, de a rádióamatőr sáv felejtős: szűk és engedélyköteles. Átjászó nélkül rövid a hatósugara is. Akkor már inkább a GPRS.

Zyzka képe
Zyzka
26 p, 2010-09-10 11:51

Ez már nekem is eszembe jutott, de nem lenne praktikus.
Egyrészt drága lenne (GPS IC, GSM modul + az előfizetés stb... ). Másrészt a fém vázból valahol ki kéne vezetni az antennákat. Harmad részt a tápellátás is bajos lenne.

Kacor képe
Kacor
27 p, 2010-09-10 11:59

Ilyen már létezik pl. épületek riasztóberendezéseinél. Sajnos ma már ezt elég könnyű kijátszani:
http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20081114-tilos-de-hasznaljak-a-gp...

Doom3d képe
Doom3d
28 p, 2010-09-10 18:39

Az akku a vázból kivezetett dróttal tölthető lenne. Az adás frekvenciája mindegy. Ha meg valaki mobil blokkolóval és erővágóval közlekedik, akkor vadászhatunk rá jammer detektorral.. És a legtöbb pálinkára gyűjtő hülyegyerek ennyire nem felkészült tolvaj.

Zyzka képe
Zyzka
29 szo, 2010-09-11 09:28

Ennél azért lényegesen egyszerűbb lenne a készülék hatástalanítása. Egyszerűen le kéne törni az antennát, ami mondjuk egy rúgással meg van. Vagy gyorsan alufóliával betekerni az elektronikát és többet nem ad és nem vesz semmit.
Értelem szerűen épületek védelménél ezek ellen lényegesen egyszerűbb védekezni.

pikopeti képe
pikopeti
30 cs, 2010-09-09 20:36

Szerintem semmi baj a reklámmal, azért is olvasom az oldalt, hogy hasznos cuccokat találjak. Haszontalan cuccoknál persze más a helyzet, de ha valami hasznos és eladó-vevő jól jár vele, akkor mi is a probléma...? Még 10-15 éve az akkori bicómon volt ilyen mozgásérzékelő, de sokszor beriasztott feleslegesen, ezért nem is nagyon használtam, de pont nemrég gondolkodtam, hogy az új elég drága bringámra elkelne egy. Van olyan helyzet, amikor jól használható (pl. munkahelyen olyan helyre zárom, ahol elvileg nem lökhetik fel véletlenül, más nem jár ott senki, stb., egy ilyen mellett nem mennék ki óránként csekkolni mégis) és gondolom technikailag is fejlődtek már azóta ezek.

guk képe
guk
31 p, 2010-09-10 18:53

Nekem az a furi, hogy a hatótávolság kb 30 méter. Viszont oda van írva, hogy "Más rádiófrekvenciás berendezések keltette zavar, falak, fém ajtók és az elem töltöttségi szintje befolyásolhatja a hatótávot". Na most ha teszem azt lelakatolom a...Szimplakertnél az utcán a bejáratnál, és bemegyek a belső udvarra, akkor magyarán lecsökken a több fal hatására mondjuk 10-15 méterre a hatótávolság? Hát az nem sok...

Mindenesetre érdekes dolog, de nekem sem kéne a felesleges vinnyogás.

mezei92 képe
mezei92
32 p, 2010-09-10 19:26

Szerintem egy rendes canga riasztót valahogy U lakattal kombinálva lehetne készíteni.
Képzeljetek egy egy mostani U laktot. E köré lenne tekerve spirálosan egy vékony vezeték amiben folyamatosan valamilyen jel menne. Ez a vezeték behálózna az magát az U alakú cuccot meg a lakatrészt is. Nos, ha valaki el akarja vágni a laktot, akkor kénytelen lesz elején a vékony vezetéket elvágni. Mivel ebben ment valami jel és ez most megszakad így lehetne detektálni, ha épp lopják a bicót. Na, és ekkor riasztana. A vékony kábelt meg be lehetne fedni még valami vékony réteggel, hogy valami hülye ne szakítsa el viccből.

Mindjárt beadom a szabadalomként. :)

mcysh képe
mcysh
33 p, 2010-09-10 19:47

Vagy mehetne a szál a csövön belül is, nem?
===
bácsi a biciklin

mezei92 képe
mezei92
34 p, 2010-09-10 20:03

Igen, de az szerintem gyengítene magán a lakaton, bár nem vagyok szakertő. :)

pata képe
pata
35 p, 2010-09-10 19:55

Ez sokkal értelmesebb megoldás, mint a fent hirdetett. De még ezt sem hiszem, hogy megvenném: a pluszvédelem szerintem marginális, az elektronika egy U-lakatban pedig csak egy újabb szívásforrás. Na megyek mechanikus szövőgépet rombolni :-)

Kacor képe
Kacor
36 h, 2010-09-13 11:33

Ez a riasztó élesítve állandó rádiókapcsolatban áll a csipogóval. Tehát ha bármilyen okból megszakad a rádiókapcsolat a két berendezés között, akkor a csipogó azonnal riaszt.

Amúgy ötletesnek tartom az U lakatos riasztót, amely hasonló elven működne, mint a GS101 :) Ugyanakkor ez a megoldás nem védené ki a rálakatolós tolvajtechnikát, mivel nincs benne mozgásérzékelő.

3llenség képe
3llenség
37 h, 2010-09-13 20:53

A rálakatolós tolvajteknika, az un gerilla-lakatolás itt náluk poén-számba megy. Szerintem ne példálozz vele folyton. :)
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, hosszú haj, szemüveg. Fekete csomagtartó-táska, néha fehér 3M.

benyoka képe
benyoka
38 h, 2010-09-13 22:27

Van riasztós U-lakat.

Pl. itt: http://www.bikeradar.com/news/article/just-in-d-lock-with-in-built-alarm...

Magyarországon motorboltban van esélyed találni. A közelünkben lévőben pl. van riasztós féktárcsazár. (mini U-lakat)

benyoka képe
benyoka
39 h, 2010-09-13 22:27

Van riasztós U-lakat.

Pl. itt: http://www.bikeradar.com/news/article/just-in-d-lock-with-in-built-alarm...

Magyarországon motorboltban van esélyed találni. A közelünkben lévőben pl. van riasztós féktárcsazár. (mini U-lakat)

vp képe
vp
40 szo, 2010-09-11 09:54

nevetségesen kicsi a hatósugara amúgy jó én adnék érte 14 ropit

Kacor képe
Kacor
41 h, 2010-09-13 11:41

Az eszköz által kibocsátott rádiójel frekvenciája hatóságilag szabályozott. Más frekvenciájú jel használata komoly engedélyeztetési procedúra eredménye lenne, illetve jelentősen növelné a költségeket, és így a riasztó árát is.

Ez a hatósugár ugyanakkor mégsem használhatatlan. Lényegesen nagyobb mozgásteret és nyugalmat biztosít a kerékpárosnak, mint eddig bármi. Ha jól tudom ez az első ilyen jellegű megoldás kerékpárokra.

Wadmalac képe
Wadmalac
42 h, 2010-09-13 14:28

A régi szép időkben, még középsuliban én busnyáztam a bringára riasztót.
Egy higanykapcsoló, egy tranyó, 1-2 ellenállás + dióda volt benne, egy duda meg egy laposelem. Ha beélesítettem, és vki a sztenderről visszabillentette a lovat függőlegesbe, elkezdett visítani.
Az egész cucc elbújt a szerszámtáskában, semmi látszata nem volt, így a meglepetés erejével hatott. Magát a lopást fizikálisan nem akadályozta, nekem sem jelzett, de alkalmi tolvajt elijeszthetett.
Wad

Kicsi.fixi képe
Kicsi.fixi
43 h, 2010-09-13 15:29

newfag oké, reklám oké, még a szerkezet sem vészes csak totál szar, de már elvi síkon sem adnék ki pénzt semmilyen eszközért amit comic sans betükkel reklámoznak.
---------------
egy grafikus(tanuló)
Futár wannabe/Don't steal bikes bro!!!!

Wilika képe
Wilika
44 h, 2010-09-13 21:50

Főleg, hogy már a Curlz a menő :D

(Gumival RAKOm, oszt?)