Szemüveggel? Szabadszemmel? Mini esernyővel? Propellerrel? Lakásban ücsörgéssel?
Avagy ki hogyan oldja meg, hogy a felülről illetve alulról érkező víz ne zavarja a kátyúk és a hülyék időben történő észlelésében...
Szemüveggel? Szabadszemmel? Mini esernyővel? Propellerrel? Lakásban ücsörgéssel?
Avagy ki hogyan oldja meg, hogy a felülről illetve alulról érkező víz ne zavarja a kátyúk és a hülyék időben történő észlelésében...
Az aktualitas nem kerdeses, a megoldasok annal inkabb...
En szemuveg-parti vagyok, de sajnalatos modon nagyobb vizmennyisegnel pikk-pakk pottyos lesz a rendszer. Allandoan torolgetni a szemcsit szar dolog, a hemu nelkul meg folyton pislogasi kenyszerem van.
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
Hat, amig be nem pottyosodik, addig szemuveg, utana pislogas.
hunyorgok hülye fejjel. sár odáig nem csap fel, bogarak se nagyon ilyen időben...
Fel tud csapni a sár is, épp ma tapasztaltam, amikor az első kerékről felverődve a kontaktlencsémen landolt egy sárcsepp!
Először pislogtam vadul, de aztán jót nevettem rajta!:)
szemüveges vagyok, de olyan a kukkerem, hogy simán benyomja alá a vizet a szél, gy marad a hunyorgás + lassabban menés.
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Royal fixi
Ha szerencsém van, akkor van nálam bézbolsapka és az megy a kapucni alá. Ez elég sokat segit. A sisak siltjénél legalábbis jobb, de azért az is jó.
Szemüveges vagyok. A legnagyobb gond a pára, ami megálláskor elhomályosítja. Meg menet közben a vizcseppek, amit időnként letörlók. Nem látok úgy, mint jó időben, de autóból sem, szóval nem érzem parának. Meg lassabban megyek és kerülöm a bringautat.
Beke Dávid
+1, én is napellenzős sapkában szoktam menni esőben. Nekem nagyon bevált, bár az enyémnek kicsit nagyobb a napellenzője, mint az átlag.
--------
bringawiki.hu - Szerkeszd te is!
Megálláskor told az orrod hegyére, már ha olyan, amit lehet.
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
Na azt meséld el, légyszi, mibe törlöd megálláskor. Mert én is szeretném, de vizes esőkabát, vizes esőnadrág vagy egyéb vizes ruha csak szétkeni rajta a cseppeket, ami után még annyit se látok, mint előtte a cseppek között.
Jávor Tamás
Budapest-Hegyvidék
Én a kesztyűm izzadságtörlő felületével törlöm a munkavédelmi szemüvegem. Kétszer (jobb és bal kéz)
Bevált.
-
Zsurmi
szintén kesztyű azon része, ami nedvszívó, vagy szimplán kezemmel. Az eső miat nem annyira zsíros, hogy nyomot hagyjon, de az újbegyeim nem olyan vizesek, hogy borzalmasan maszatolná.
Persze van mikor nem lesz jobb, de a legtöbb esetben jobb a látás utána, mint előtte.
Beke Dávid
Bízd magad az Erőre.
===
Yoda a biciklin
Kicsit lehajtott fejjel, fejen sisak, ami 20as tempónál tök élvezetes, ha gyorsabb vagyok, vagy nagyon ömlik, akkor cumi. Szemüveget csak nagy szembe szélnél veszem fel, kivéve, ha nagy a forgalom. Akkor is cumi, nincs tökéletes recept, vagyis van, de azt úgy hívják autó:D
Jó tekerést!
a sima szemüveget (nem a biciklist) az orromon előrébb tolom, és úgy - ha homályosan is, de - valamit látok. vagy a fejemet egy picit lefelé döntöm, hogy a szemüveg mögül kilássak. :-)
----
Fábián Olivér az az ember, aki elől szemüveget, tetején fehér-fekete bukót, hátulján meg egy kitűzőkből készített CM feliratú Kappa táskát hord, alatta pedig egy agyonmatricázott ALPHA monti várja, hogy tekerhesse. :-)
Én ha lehet hanyagolom a bringám esős idő esetén.De ha útközben kap el,amire vólt már példa,nagy nylonnal bebugyolálom magam,Oszt lassú tempóval,kivilágítva hazahúzok.
Esőben baseballsapkát veszek fel, szemembe húzom az napellenzőjét, aztán fejemre a kapucnit, így csak az eleje lesz vizes. Jut pár petty a szemüvegre, de nem sok. Alulról semmi, mert a sárhányókra flepnit raktam.
Az én szemüvegem nem vízlepergetős, de engem nem zavar ha cseppes lesz, simán látok vele. A visszapillantómon már annál inkább zavar a víz. :D
-=-=-=-=-
Piros-fekete Caprine Cherokee, piros-fekete bukó, hosszú haj, szemüveg. Fekete csomagtartó-táska, néha fehér 3M.
na egy jó visszapillantó ami nem nyúlik tól a kormányon de a kerékpáron van... az kéne nekem. Talán mégis bevállalom a pillangókormányt és akkor lesz hova rakni amit... mert van kettő, de egyik se jó.
Beke Dávid
Próbáltál már olyat is, ami nem a kerékpáron van?
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
Bringás (hülyegyerek ) sapi + szemüveg
Angelus Pali
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A magányos bicajos
Szemüveg (dioptriás) + sisakhoz erősített átlátszó + hajlékony műanyag lap, amit olyasmi formára vágtam, mint egy motoros sisak letolható plexi arcvédője. A lap alja a szemüveg aljáig ér, és ha eláll az eső, akkor egy mozdulattal feltolható a sisak tetejére az esővédő huzat alá.
A dolog lényege, hogy az esőcseppek csak a műanyag lapon gyűlnek, ezáltal kevéssé akadályozzák a kilátást, mintha a szemüveg lenne pöttyös. A fejem megemelésével pedig a vízmentes szemüveggel láthatok ki a lap alatt, ha nagyon zavarnak este a vízcseppeken megtörő fények.
wow :)
Ötletes! :)
Nincs valahol egy képed róla?
-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."
http://picasaweb.google.com/106365302359825407944/SisakEsovedo#
Köszönöm!
-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."
Ez veri nájsz. Egy rohamrendőr megirigyelhetné. :)
- - - - -
TamásGáborZoltán
ilyenen én is agyaltam, de de megvalósításig nem jutottam. Igaz az én gondolatom labor arcvádő felszerelése a bukura, meg vizlepergető spray használata. De aztán nem jutottam el odáig, most meg már nem is tudok kapni, igy venni kéne :P
de milyen lapot használtál és mivel rögzíted?
Beke Dávid
Felhasznált műanyaglap eredetileg csomagolóanyag volt. Olyasmi, mint amibe kis tárgyakat csomagolnak úgy, hogy a tárgy alatt egy kemény kartonlap van, a tetején pedig ilyen átlátszó, a tárgy alakját felvevő, kemény lap.
A csomagolóanyagból átmentett lapomnak az a hátránya, hogy kicsit már karcos. A következő verziót munkavédelmi boltban kapható "víztiszta látómezőből" fogom kiszabni. Egy 1000 Ft-os lapból 2 darab esővédő jön ki.
A rögzítéshez három lyukat fúrtam a lapba, és spárgával hozzákötöttem a sisak lyukaihoz. Ahhoz, hogy fel és le mozgatható legyen, az elöl középen lévő lyuknál lazára kell hagyni a rögzítést.
Holnap készítek pár képet, és feltöltöm valahova.
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Ha esik nem szemüvegben megyek.
www.bendzsobringaruha.hu
Bekapcsolom az ablaktörlőt ;)
Ahh, ezt már vártam.
- - - - -
TamásGáborZoltán
Te Shag! Tudtad te azt, hogy a Moszkvicsnak olyan ablaktörlője volt, ami a főtengelyről volt meghajtva egy hajlékony tengellyel? Ez kis motorfordulatnál lustán törölt, míg nagynál eszeveszett sebességgel.
Amikor ezt nekem valaki mesélte, akkor én egy olyan jót nevettem, hogy azt nem felejtem. :-)
A jó kis parancsnoki Gaz-ban benntről fogantyúval rángatós változat is volt, meg villanymotoros, aminél a motor nagy puklija homolkmagasságban meredezett az utastérbe az ablak felső szélén.
A fogantyús gyakorlatilag manuálisan vezérelt sebességfüggő törlésnek elnevezhető.:)
Wad
Izé...egyes céhangon hússzal eldobja a lapát a gumit, ötvennél negyedikben meg mire egyet töröl, elvitted az egész buszmegállót.
Kerékről meghajtani akkor már praktikusabb lenne, csak akkor meg lámpánál állva kerülsz akváriumba.
Szal a sebességkövető ablaktörlő bármilyen megoldása, ami nem elektronikusan vezérelt, halott ügy.
Persze a Moszkvics idejében a szovjet ipar az elektromosság kifejezést már ismerte, de az elektronikát csak Lem sci-fijeiből.:)
Wad
Sisakomnak van kis napellenzője. Egészre rá jó kis huzatot, és kissé jobban előrehajtom a fejem. Nagyrészt így megúszom, bár nem kellemes folyton "felfele" nézni.
- - - - -
TamásGáborZoltán
én szemüvegpárti vagyok, mert az útról felfröccsen minden, aminek nem a szemben lenne a helye (sár, homok, mindenféle olajok, vegyszerek, télen sólé, stb) és még mindig jobb a szemüveget törölgetni állandóan, mint megvakulva pislogni percekig a forgalomban...
ja, meg sokat segít (a felülről jövő eső ellen) az ellenzős sapi is, ahogy többen is írták már.
de van az a szint, amikor már kb megoldhatatlan a probléma.
legrosszabb szerintem az aprószemű eső, ami permetként jön, az teszi átláthatatlanná leghamarabb a szemüveget.
nameg az, amikor télen elég hideg van már ahhoz, hogy a pára belülről ráfagyjon a szemüvegre.
az elmúlt pár évben láttam - azaz NEMláttam - már egyet s mást...
(a tegnapi nap után viszont megfogadtam, hogy ilyen időben soha többet nem tekerek. köszönöm, elég volt az évek során, még sok is. ez már nem nekem való.)
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Szemüveg szerintem halott ügy, legalábbis egy darabig toltam benne, de pillanatok alatt tiszta víz. Ellenzős sapka ellenben rulz, sapka nélkül pedig akkor van halál, mikor átnedvesedik a szemöldök. Talán Bokrosnak lenne jó lenni...
Nyáron napszemüvegeztem(dioptriás) de egy kátyú lebeszélt róla:) Esőben meg felette nézek ki, mert rajta keresztül csak az üvegre esett esőcseppeket látom..:)a legfincsibb amikor a fejemről bemossa az izzadtságot a szemembe...na akkor semerre sem nézek:)
Nekem egyébként az esőben sokkal nagyobb parám, hogy elcsúszok a síneken/burkolati jeleken, csatornafedőn, mint az, hogy a szemembe megy a víz. Arról nem is beszélve, hogy néhány helyen az aszfalt is olyan a sportcontacttal, mint a korcsolyapálya... Részben ezért is megyek max. 25-tel.
fejleszd ki a technikát,hogy ne ess el ilyeneken.
Első kereket pl át kell emelgetni az átlós sínen, de persze az az alap, hogy minnél merőlegesebben keresztezd az akadályokat.
Én egyszer a margithídon a jászay felé paráztam be nagyon a sineket,de az utolsó utáni pillanatban,hála az spd-nek,meg tudtam fogni a bringa seggét.
Mondjuk olyanokat is megúsztam már többször, mint pl ökölnyi kődarabon áthajtás fél kézzel szemüveget törölgetve... Persze,biztos a mázli faktor is bejátszott... :)
Dzsuva időben amúgy szerintem érdemes recésebb gumit felrakni, sokkal jobban megkapaszkodik,mint a slick.
Nekem pl a conti contact (28-622 ofkorsz) bejött! 7-8 baron még haladós is, és egész jól tapad, nameg olcsó! (Ha még találsz abból a fajtából,nekem most a b29-ben sikerült)
--
--
--
Én egyszer a margithídon a jászay felé paráztam be nagyon a sineket,de az utolsó utáni pillanatban,hála az spd-nek,meg tudtam fogni a bringa seggét.
hűbmeg, egy ilyen nekem is volt tavaly a Nagyenyed u.-ban: amikor az elejét már átraktad a síneken, de a hátulja meg nem várt módon KERESZTbe siklik a sínen. hu-HÚ, nem is tudom, hogy volt-e valaha ahhoz fogható sikamlós élményem : )
Kösz a tippeket. Az átemelősdi megvan, alkalmazom is, de nekem is volt már olyan, hogy Szabadság hídon felmentem a sínek közé, a hátsó kerék meg keresztbe megindult a sínen. Nem kellett kávéznom utána. :)
A másik, ami miatt legutóbb seggre ültem, az pedig egy ferde talajú, vizes bringagyalogon skid. Meglepetésemre, nem abba az irányba indult meg a hátsó kerék, amerre vártam + az első is kiment alólam.
Elöl amúgy barázdás gumi van, pont a víz miatt, hátul van csak slick.
ha már felmerült offolnék egy kicsit:
esős időben sínek közelében vegyétek még komolyabban a követési távolságot. saját hülyeségemből tavasszal (?) az erzs.kir#mexikóinál a régi 67es síneknél sikerült majdnem belerongyolni egy robogósba. fene se gondolta volna, hogy pont előttem dobja el magát mikor érintőre vette a síneket.
Sárga viacolor az igazi horrortalaj. Esőben mint a szappanozott takony. Elsőfék, 5 foknál bátrabb döntés biztos perec.
Wad
igen, a sárga viacolor (vagy inkább macskakő az) talán még a vizes csatornafedőknél is rosszabb.
szerencsére elvétve van már csak belőle.
--
--
--
Nem lehet hogy te a keramitkockáról beszélsz? Több tíz éve is burkoltak vele már pld. Kecskeméten. Eső után korcsolyázás gyakorlási lehetőség autósnak, gyalogosnak, biciklisnek.
Még pár utcát borít Kecskeméten, érdemes esetleg megnézni. Budapesten a keramitkockával nem találkoztam még.
ja, igen, az a rendes neve :)
én úgy emlékszem, hogy van még néhány helyen belőle pár száz méter talán, vagy néhol az aszfalt alatt otthagyva is láttam még.
--
--
--
Baseball sapka.
Nem csak a szemet hanem az egész arcot is védi az esőtől.
Oútival 30 fölött a polikarbon hemü menetszélből elég jól szokott tisztulni a víztől. Inkább a belülről párásodással szokott baj lenni. Ennél a tempónál a sapkasild már nem segít, mert a cucc vízszintesen és lentről jön, gyakorlatilag nincs tökéletes megoldás.
Hunyorgok+köpködök.
Wad
Általában szemüvegben (féltem a maradék egy szememet), esőben anélkül.
Szemüveg párti vagyok. De sosem volt bajom ezzel. Ha pedig annyira esik az eső akkor menni sem túl biztonságos.
off: a szemem nagy része víz, ezért nem törődök vele, ez olyan mint a terminátornak a vasfürdő, mondjuk abba speciel bele pusztult, de csak azért mert a fém folyékony volt. De a víz nem meleg ezért nem is árt :)
Sör nélkül rakom, oszt?
Nekem a nyáron egyik nap volt olyan hazafelé menet, hogy iszonyatos zivatar volt a kánikula után. be volt dugulva fél Buda, tényleg alig láttam az esőben, de szemüveg volt rajtam. Viszont néhány perc után valami iszonyatosan csípte a szememet!
[vannak azok a borzalmas álmok, amikor olyan fényesség van, hogy az embernek szinte fáj nyitva tartani a szemét, na ez pont ilyen volt!] Konkrétan már több könny ömlött a szemeimből, mint amennyi víz zúdult rám, pedig az sem volt piskóta. A folyamatos könnyezéstől a taknyom is elkezdett folyni, de akkora esőben már nem osztott-szorzott, inkább az volt a gáz, hogy kb. rutin alapján közlekedtem, tényleg nagyon nagyon keveset láttam csak. Ez kb. a Clark Ádám tértől Városmajorig (Alagút, Attila út, Szilágyi E. vonalon). Arra gondoltam, létezhet-e olyan, hogy a hirtelen páratartalom elkezdte oldani a kipufogó gázt és az okozta ezt vagy még az előző napi napkrémet oldotta ki a bőrömből ? (utóbbi azért valószínűtlen, mert annak színe/szaga lett volna).
Tapasztalt már más is ilyet ?
Munkavédelmi szemüveg, napellenző nélküli bukó, bukósisakra esővédő és biciklis kesztyű.
Ez utóbbin a törlőfelület látja el az ablaktörlő szerepét. Kétkaros.
-
Zsurmi
Mivel már többször felmerült a téma, csináltam neki egy lapot a wikiben:
http://www.bringawiki.hu/index.php/Bring%C3%A1z%C3%A1s_es%C5%91ben
Regisztráljatok és bővítsétek, javítsátok. (Jól teleírtam a saját hülyeségeimmel, hogy mindenki érezze úgy, van mit javítani :))
--------
bringawiki.hu - Szerkeszd te is!