Visszatekintésem során át szerettem volna olvasni néhány régi blogot és fórumot. Ezek némelyikében azonban a hozzászólások zavaróan összefüggéstelennek látszottak számomra. A felismerésem következett: ezek az oldalak moderálva, cenzúrázva lehettek, egy nyers kivágással a múltban.
Annak idején, amikor ilyesmi történt, csupán mulatságosnak érezhettük, és nem nagyon bosszantónak, az ilyen kivágás okozta szakadásokat a hozzászólások szálaiban.
Most azonban én kifejezetten bosszantónak érzem ezeket a megjelöletlen szakadásokat. Azt hiszem, hogy az akkori cenzúra végrehajtása, míg elfogadható és indokolt lehetett, ügyetlen volt.
Újabb korszakunk néha megint borúsra forduló légkörében friss moderálások, cenzúrálások fenyegethetnek, bár most inkább a beküldött tartalom megítélt helyénvalósága szerint inkább, mint a felhasználók obszcén megtámadásai miatt.
Remélem, hogy semmilyen okból nem kell majd a kezelőknek cenzúrával kivágni részleteket blogokból, és hogy senki nem ad okot sem arra, hogy egész blogját kivágják mert a CM ügyéhez az nem elég szorosan tartozónak ítéltetett meg.
Ám ha mégis ilyen vagy olyan kivágás meg kell, hogy történjen, én kérem, hogy a végrehajtók azt ne olyan nyersen és ügyetlenül tegyék, ahogyan most az nekem érezhető, hogy azt régen milyen kifinomulatlanul tették.
Kérem, hogy minden egyedi kivágott hozzászólást mutasson kitakarva a rendszer, és ne pedig láthatatlan nyom nélkül tűnjenek azok el. Ezt én technikailag megoldhatónak tartom.
Ilyen kitakart moderálás legalább nem hátráltatná írásos emlékek tanulmányozását olyan erősen, mint a teljesen és nyom nélkül eltűntetett részletek hiánya.
Kérem tehát, hogy minden beavatkozás világosan láthatóan legyen megjelölve a jövőben. Ezt teljes kivágott blogokra is lehetne alkalmazni, de az nekem most nem fontos. S ha a múltban moderált anyag meg lett őrizve valahol, akkor még visszamenőleg is megvalósítható lehetne ez a kérésem.

eddig egy olyan ember volt,
eddig egy olyan ember volt, akit "ip-ban"-nel sújtott a honlap kezelője, és ha jól emlékszem, ő kérte összes hozzászólása törlését. Így pár helyen úgy tűnik, mintha magunkkal vitatkoznánk :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Hmmm... Azt hiszem, tudom
Hmmm... Azt hiszem, tudom kire gondolsz. :-)))
De azt nem tudtam, hogy ő kérte volna.
Igen, mintha magunkkal vitatkoznánk. Emberek válaszolnak mérgesen maguknak és hülyeségnek nevezik azt, amit felül saját maguk írtak. Jóbarátok tollozzák le egymást és küldik el egymást a melegebb éghajlatra.
Míg mindez mulatságos, a nehezebben kivehető szálaknál nagyon zavaró mégis a kivágott rész, és alig értelmezhető az eszmecsere. Ettől olyan lesz ez majd a jövő kutatóinak, mint most a szétmálló papirusztekercsek, amiket meg kell még fejteniük a történészeknek. :D
Rancid Pear. :-)
Rancid Pear. :-)
köszi
köszi
köszi. szerk. jéé
köszi.
szerk.
jéé