Magamról annyit,hogy hobbim a kerékpározás Európa hegyeiben-völgyeiben és ezek némelyikéről,amatőr utifilmek készítése sokak örömére/vagy inkább bánatára!/...de,ami még rosszabb,rögtönzött kommentár is van hozzá.

Te,aki -valami csoda folytán-idekeveredtél erre az oldalra,javaslom nézz bele némelyikbe,remélem tetszeni fog és akár még hozzá is szólhatsz,ha van kedved.

Ui:
Eredetileg fórumként indítottam,mostanra inkább már blog-nak nevezném...sebaj,marad itt :)

Honlapom: http://cobranco.hu/

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Pontagy képe

nagyon jó volt újra látni

nagyon jó volt újra látni azokat a helyeket, ahol nyáron jártunk, júliusban (sajnos a Stelvio kimaradt) de Bormioban és Tiranoban voltunk mi is, Svájc kimaradt a szállás elcsúszása okán. Leccio-Tirano szakasz is volt, csak mi a másik irányba mentünk, de a Madonna del Ghisello miatt érdemes volt kerülni. Meg a Garda-tóra is szántunk egy napot. Volt még Passo Gavia, Fedaia, meg a Passo Stalle(?)(olasz-osztrák határon). Igaz, mi kísérőautóval, meg utánfutóval voltunk, más hágókon, de csak Olaszországban.

14:54> ezt a helyet kedveltük, itt (a kanyarok utáni részen) 80-ra gyorsultunk be!

2
cobranco képe

na igen,a Stelviót

na igen,a Stelviót sajnálhatod,egyedülálló Európában,főleg a keleti oldal,a svájci részek is szenzációsak/csak marha draga minden/...jövő évi terv a Garda,meg az Ötztaler mindenképp benne lesz.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

3
Pontagy képe

hát, remélem, egyszer

hát, remélem, egyszer meglesz, nekem a Dolomitok a nagy szerelmem -máskor is voltunk, csak nem bicajjal. Ettől függetlenül a nagy hágókat is meg kéne mászni, ezt is.
Sajnos az volt, hogy a szállásadónkról (a tirranoi pap) kiderült, hogy "leugrott a tengerpartra, majd egy hét múlva jön" -ott állt 24 ember, szállás és főzési lehetőség nélkül, nagyobb bajunk is volt, mint a Stelvio megmászása (más kérdés, hogy ez a szervezőnk balfaszsága volt: nem ellenőrizte a szállásokat indulás előtt, hogy minden ok-e,menetünk vagy nem, csak lefoglalta és kész, és azt hitte, minden zsír lesz -hát nem lett)

4
cobranco képe

hát igen,újabban egyre

hát igen,újabban egyre megbizhatatlanabbak ezek a papok...legközelebb,ha ilyen van szoljál, tudok egy profi szállást Tirano mellett a kukoricásban

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

5
Pontagy képe

köszi :) ha legközelebb

köszi :)

ha legközelebb mennél errefelé, érdekelne esetleg

6
Sárki76 képe

_Mi már háromszor

_Mi már háromszor megkerültük a Garda-tavat... De ha már Garda-tó és van kedv meg idő, javaslom Lago d'Iseo, Predore, Italia (http://maps.google.com/) megtekintését, járható, fantörpikus helyek vannak és megér egy misét a belső kis sziget is... hm...
________________________________________________

***˙˙˙o˙˙˙***
***˙˙-=-˙˙***
***˙˙˙|˙˙˙***

... elo szovet a femvazon.

7
cobranco képe

A Lago di Iseot mi is

A Lago di Iseot mi is megkerültük az idén/lásd videó/,lélegzetelallitó hely,a sziget is tervbe volt/vezet is valamiféle út a tetején lévő vártemplomhoz...?/,de sajnos idő hiányában kimaradt.

de ha már szóba került a Garda-tó,kéne néhány infó: van-e körbe bringaút? mekkora a tömeg? vannak-e szabad fürdőhelyek? árak? stb

ha valaki tud segiteni...köszi!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

8
Sárki76 képe

_Hali, bringaút nem nagyon

_Hali, bringaút nem nagyon van (mármint "rakható") a Garda-tó körül, vagy csak jól eldugták előlünk. Mivel mi aug vége-szept elejei időpontban voltunk minden alkalommal, így a tömeg garantált volt (olasz fő szabiszezon, ugye).

http://www.bikemap.net/route/307503

De absz jól bringázható, rengeteg outis van, akik ott végzik, ahol elkezdték, laza pár órás tekeréssel. Az autósok kitünően kezelik a bringásokat, de tudjuk, hogy idióták mindenhol találhatóak. Szabad fürdőhelyek vannak, elég sok, elég sűrűn, főleg a keleti oldalon, mivel a nyugati eléggé sziklás és emelkedős (ld mellékelt térkép: 50-60-ig javaslom ne 37°C-ban érjetek oda 3 óra tekerés után :))) ), így ott nem annyira, hacsak nem a tó északi (Pregasina-tól Riva del Garda-ig), ill déli (Saló-Barbanó-tól Taffella-ig) csücskében. A keleti oldal más tészta, "majdnem lapos", több fürdőhely is van, és ott mintha már lett volna vmi bringaút féle, de gyorsra az sem a legjobb... Az árak normálisak, ha nem akarsz kiköltekezni, akkor javaslom, hogy útszéli kis városoknál az első két-három utcában leledző kis közértekben vásároljatok kaját (tuti friss pékárú és zöccség-gyümölcs) és frissítőket :) szükség lesz rá.
A pizzák és egytálételek olyan 3-5-től qrvasok euros áron, italok (mi fröccsöztünk főleg= bolti bor és szénsavas víz kb 4-5 euró a 3 liter fröccs :)))) ) a kempingeket nem tudom, mi mindig előre foglaltunk és alkudtuk az árat és a bele tartozó szolgáltatásokat, pl vhol volt reggeli :)) )
Mi délről undultunk, ott leraktuk az ótót, felpakoltuk a drótszamarat és 3 nap alatt csomagokkal körbe-kempingeztük. ________________________________________________

***˙˙˙o˙˙˙***
***˙˙-=-˙˙***
***˙˙˙|˙˙˙***

... elo szovet a femvazon.

9
Miló01 képe

És mennyibe került

És mennyibe került összesen?

Amúgy nem értem, hogy lehet bírni 2000m magas hegyeket, mikor számomra a Mátraháza 700m-vel kiüt:D
De majd csak megtapasztalom, nagyon szép tájak voltak, meg a kommentár is ütős volt, köszi:P

10
Hotyhogy képe

"...a Mátraháza 700m-vel

"...a Mátraháza 700m-vel kiüt"

Az magas. Ritka már ott a levegő. Vigyél magaddal oxigénpalackot. ;-)))
_____________________________
Szakhatósági véleményem: szakható.

11
H.L. képe

Mi is errefelé jártunk

Mi is errefelé jártunk nyáron. :)
Bergamo-Lindau-Bergamo volt, szuper helyek!
jók a videók is!

12
Frenki képe

Csóró magyar meg pattog a

Csóró magyar meg pattog a 7-esen oda vissza Bp-B alaton-Bp mint a ping-pong...:-)

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

13
Pontagy képe

mi is viszonylag olcsón

mi is viszonylag olcsón jöttünk ki: a teljes útiköltség (szállások + kaja) kb 60.000 HUF volt, és az a pénz, amit vittünk költőpénznek (11 napra számold az egészet). A szállások ált. egyházi intézményekben voltak (plébániák, kolostor, iskolák, öregotthon) és szinte ingyen, igaz, polifoamos alvással, meg mi főztünk. Vittünk is némi kaját, meg a bringákat is egy utánfutón (volt egy kisbusz + egy autó).

így nem kellett tökölődni a szállásokkal, és mobilabbak is voltunk -csak a szállásokra kellett időben odaérni- mint csak bicajjal és nem kellett nagy málha a túrákon sem. Persze, kellett valaki, aki ezt összefogja, meg mindenki vállalt egy kis részt az egészből.

szerk: ja, igen, és ott sincs mindenhol bringaút, pl a Lecco-Tirrano szakaszon szinte sehol (ez majdnem 70km) és sok más helyen sem. Pl a 2-3km körüli alagutak, eléggé parázósak...

14
cobranco képe

Én le sem merem irni

Én le sem merem irni mennyiből jöttünk ki,mert sokan azt gondolnák,ez a lehetetlen kategória a világ egyik legdrágább részén/itt elsösorban Svájcra gondolok/,gyakorlatilag szinte csak az autóút volt költség,a szállás 0 ft,mivel vadkemping volt végig/csak viszonyitásként Svájcban a kempingárak 8000ft-tól kezdödnek,és még mindig a földön alszol!!/,a kaját majdnem mind itthonról vittük,igaz ez kicsit növelte a súlyt,de kit érdekel,annál nagyobb a teljesitmény.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

15
Miló01 képe

Akkor egy kicsit

Akkor egy kicsit megtévesztő volt az egyik best of-os videódon, hogy 6000ft-os kaját eszelsz:D
Mindig megmutattad mit vettél, (pár ocó üccsi).

Amúgy pedig elhiszem, ha 20000be benne voltatok. Régen olvastam egy cikket egy világjáróról, hogy napi 1000ftjába se került/nap.

16
Wadmalac képe

Akkó

Akkó nemdohányzó.
:)
_________________________________
Hobbim: örökmozgókat állítok meg és nullával osztok
Bonyolult állat a tehén, de én megfejtem

Wad

17
cobranco képe

Hát igen,most lebuktam/jó

Hát igen,most lebuktam/jó hallani,hogy van aki végignézi a videókat/...sajnos megvan az a rossz tulajdonságom,hogy nem sokáig birom meleg kaja nélkül,azért 4 csirkeszárny 6000-ér menüből nem csináltunk rendszert.Az idén olaszba az éttermek kihagyva,mert ezek nem ismerik a rendes kaját,mindenhol tészta,meg 86 féle pizza...a húsról meg a krumliról még csak nem is hallottak.

Egyébként a napi 1000 nagyjából stimmel.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

18
Pontagy képe

láttam a költségeket, és

láttam a költségeket, és nem rossz, én mondjuk a vadkempingtől kicsit félnék.

jók a videók, ez bejön, mivel itt nőttem fel:
http://www.youtube.com/watch?v=OGrkcApYDfE

szoktam ezen én is menni, csak Jósvafő a kezdőpont és a vége is, de a túra ezen kívül ugyanaz, illetve érdemes lenenni Körtvélyes illetve Silice felé -meredekebb, de szebb, nem főút. Igaz, az 50-es nagyon jó, a leállósáv miatt.

19
cobranco képe

Egyébként nem gáz a

Egyébként nem gáz a vadkemping,föleg nyugaton,lényeg,hogy jól el kell bújni,ha mégis valaki ránktalál nem kell arcoskodni,nem szokott probléma lenni,pedig már kapott el természetvédelmi őr is,ráadásul Ausztriában,de ott is elengedtek.A vadkemping nagy előnye/a sporoláson kivül/,hogy addig tekersz este amig kedved van,nem kell időre odaérned sehova...ha meguntad,elfáradtál vagy besötétedett csak besunnyogsz a csalitosba és kész.

Mostanában a Silicei-fennsikot kerülöm,hemzsegnek a medvék,nyomokat már többször láttam,néha a magyar oldalra is átkóborolnak...szóval azon a részen szigorúan aszfalt,ha gond van meg lehessen lépni.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

20
Pontagy képe

nincs még tapasztalatom

nincs még tapasztalatom ebben: az olaszok azt is furcsállották, hogy mi szabad ég alatt aludtunk (semmi kedvem nem volt 15+ embert szagolni, egy teremben) amikor lehetett. Esőben nem.

Medvék arrafelé? Ezt nem tudtam. A magyar oldalon még gyalogolni is szoktam (Haragistya-fennsík, meg átugrunk néha Kecsőre vagy Szádvárborsára) de medvét még soha nem láttam. Szarvast, őzet néha, egyszer farkast is, de medvének nem sok nyoma volt, pedig eléggé vadregényes, művelés alatt nem lévő erdőterület az.

21
Frenki képe

Minden okoskodás nélkül,

Minden okoskodás nélkül, pusztán jószándékból:A medve 50km/h-val is képes tartósan futni.Sztem kezdjél gyúrni nehézáttétellel pl egy 53-11-es, és ha ki bírod pörgetni, írjál Fabian Cancellara-nak, hogy jöjjön már át edzeni hozzád, mert itt barna színű baró erős ellenfelek vannak.:-)

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

22
Pontagy képe

elég ritka jószág

elég ritka jószág arrafelé, és a felbukkanása annak köszönhető, hogy viszonylag kevés arrafelé erdőgazdálkodás (a határ mindkét oldalán nemzeti parkok vannak, több tíz négyzetkilométeres kiterjedéssel cca. 60.000 ha az ANP) és a medve mindkét országban védett, ezért fordul elő -elég ritkán.

egyébként a medve hegynek lefelé lassabb, mert az első lábai rövidebbek, értelemszelűen hegynek fölfelé gyorsabban tud futni. Nameg, aszfalton azokkal a karmokkal gondolom jól tud futni, mivel nem visszahúzhatóak.

tehát: ha medvével fogok találkozni aszfalton, majd pörgetem az 53/11-et (outimon az van) és ha emelkedőn vagyok, akkor gép megfordít, és irány a lejtő :)

23
cobranco képe

pont ez a stratégiám/bár

pont ez a stratégiám/bár a gyakorlatban még nem próbáltam ki...szerencsére!/,nem véletlenül emlitettem az aszfaltot,én is úgy gondolom a maci ott nem olyan virtuóz,Szlovákiában valamelyik irányba mindig van lejtő,irány lefelé beleadva apait-anyait...én úgy gondolom ha jön is utánam azért remélem nem kilómétereken át,újabban meg nem is járok egyedűl a szlovákokhoz...szóval,ha legalább ketten vagyunk,ricsajozunk annyira,hogy a medve elkerül...remélhetőleg!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

24
Frenki képe

Bocsi, de láttam egy két

Bocsi, de láttam egy két természetfilmet, és úgy tűnt,hogy a medve utoléri a szavast is.Hát sztem a szarvas kívül van a kerékpárosok normál sebességtartományán, ha jól tudom.Lejtmenet kivételével.
Szóval ha medvés edzést csináltok léci vigyetek sisakkamerát,mert kellene ide erről egy "ilyet ne csináljatok mert megrágcsál a medve" videó.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

25
Miló01 képe

Se kaja, se szállás?:D Ezt

Se kaja, se szállás?:D Ezt nevezem, ilyen a magyar hozzáállás, a forintból ne a külföldi gazdagodjon, hanem a magyar:D

26
cobranco képe

belőlem a magyar se...én

belőlem a magyar se...én itthon is vadkempingezek,/nem annyira az anyagi oldala inkább a kaland része miatt/,ráadásul itt nem is tilos,egyébként kaja és szállás vonalon az igazi "rablók" itthon vannak,ha a környező országok árszinvonalához viszonyitunk.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

27
ZsZs képe

Ahol vadlesek vannak, vagy

Ahol vadlesek vannak, vagy lehetnének (bozotós, irtás, szabad terület, erdőszél stb.) vigyázz, mert éjjel egy bepálinkázott vadász lehet előbb lő és csak utána nézi meg hogy mi mozog...
(A bükkben egy békés éjjeli pisálás alkalmával már találtam magam egy fényszóró sugarában - mint utólag kiderült a szomszéd gerincen volt a les - no hát olyan gyorsan még sose dobtam el a farkam s vágtam magam hasra... :))) )

28
cobranco képe

Mai hir: az olaszok

Mai hir: az olaszok túristaadót vezetnek be,3 euró per éjszaka...az anyjukat szivassák még ezzel is...még egy indok a vadkemping mellett.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

29
monster képe

Mintha csak Rómában lenne

Mintha csak Rómában lenne ez a 3€.
------------------------
2 kerék jó 4 kerék rossz

31
cobranco képe

most tényleg ugy néz

most tényleg ugy néz ki,hogy csak Rómára vonatkozik.de mint emlitettem a "jó" példa ragadós...nagyon nem örülnék,mivel az idén megint az olaszok vannak betervezve.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

32
Frenki képe

Okos, ideáig nem tudtam

Okos, ideáig nem tudtam elmenni megnézni, most meg már csak azért se....

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

33
Miló01 képe

Akkor mit mondjak én,

Akkor mit mondjak én, szegények vagyunk, mint a templom egere csak Bp-Velence-BP-en pattogunk, mint a ping pong:D

34
Frenki képe

Szegény, te tényleg

Szegény, te tényleg csóróbb vagy nálam.De ne félj, jövőre elviszalek a balatonra! :-)

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

35
Miló01 képe

Húúú. erre nagyon

Húúú. erre nagyon ráfogsz kacsázni (b*szni), mert szavadon foglak:D:D

36
dova képe

Csak nehogy az legyen a

Csak nehogy az legyen a fuvar feltétele, hogy út közben egy tenisz labdát kell majd a szádban tartanod. :)))))

--------Dova--------
elvetemült bűnöző
Ne ítélj elsőre! ... leszek én még büdös paraszt is!

37
Frenki képe

Outis vagy Milo? Dova, sokat

Outis vagy Milo?
Dova, sokat beszél Milo?Mert megoldható tenisz labda nélkül is.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

38
dova képe

Ja, nem a sok beszéd miatt

Ja, nem a sok beszéd miatt gondoltam.
Csak eszembe jutott a vicc a kisebbségi stopposról, akinek megáll egy autóvezető és mondja, hogy elviszi ahova csak kéri. Csodálkozik is a kedvesség hallatán a stoppos, mire megszólal a sofőr, hogy egy feltétele van, ami nem más mint az, hogy egy tenisz labdát kell tartania egész úton a szájában. Ez annyira nem gáz gondolja stopposunk és érdeklődve kérdezi beszállás közben, hogy hol van az a labda. Mire a sofőr kimutat a vonóhorogra.
:))))

(A párhuzam természetesen a fuvar miatt jutott eszembe, semmiképp sem a kisebbségi mivolt feltételezése. Bár kerékpárosként egyelőre a közlekedési nemek közül kisebbséginek számítunk. :))
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
Ne ítélj elsőre! ... leszek én még büdös paraszt is!

39
Frenki képe

Ezt nem ismertem. Ez téves

Ezt nem ismertem.
Ez téves nem vagyunk kisebbségben, a területi elhelyezkedés egyenetlen.Menjél el vidékre de jó messze, borsodba, szabolcsba, és nézd meg sötétedéskor mennyi bringás van.Majdnem annyi ahány részeg.A két halmaz majdnem fedi egymást.
Mentális jedi kerékpározás.Nem látja de érzi az utat.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

40
Miló01 képe

Mikor hogy, van amikor nem

Mikor hogy, van amikor nem tudok levegőt se venni, annyit, van amikor meg se mukkanok:D
Nincs outi, helyette Cross, vagy magyarosan sporttúrakerékpárom van, de tervbe van véve a gyorsabb változat:D
Miért rakod neki mint állat?:P

41
Frenki képe

Ha sikrül megint

Ha sikrül megint rendberakni a lábaim akkor megyek.Az idén a volt barántőmmel 8 órán belül nyomtuk le a Bp-Balatonakarattya-Bp távot, két megázással.
Két éve terveben van egy Bp-Balatonkör-Bp.Egynaposban természetesen, ahol ébredsz reggel ott fekszel le este verzió.Valahogy mindeki nősül meg izé amikor társakat keresek.Utoljára 180-200 km-eket is tudtam vezetni,csak egyedül unlamas.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

42
Hilfy képe

Röviden IGEN :)) A

Röviden IGEN :)) A gondolattól is félholt vagyok :)

43
Frenki képe

Ezt a Bp-balatonkör-Bp-re

Ezt a Bp-balatonkör-Bp-re írtad?

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

44
Hilfy képe

Nem, ahhoz én sajnos

Nem, ahhoz én sajnos egyelőre kevés vagyok, igazából Miló01 kérdésére írtam, hogy rakod-e mint állat :)

45
Sárki76 képe

_hidd el / nem vagy keves /

_hidd el / nem vagy keves / az ut jol jarhato / csak el kell indulni es tekerni es pofazni ha faj es froccsozni ha megszomjazol es pofazni ha unod... de hidd el / menni fog... csak el kell indulni... es bekesziteni azt a teniszlabdat... ;) a tekeres jon magatol... xD
________________________________________________

***˙˙˙o˙˙˙***
***˙˙-=-˙˙***
***˙˙˙|˙˙˙***

... elo szovet a femvazon.

46
Frenki képe

Nekem az a trükköm, hogy

Nekem az a trükköm, hogy reggel kávé és egy egy erős reggeli után indulok.Majd délig nem éhezem meg, és az elején még nyáron is hűvösebb van, gyorsan beledarálsz egy fél távot, onnan meg már úgy is vissza kell jönni.Biztos ami biztos csak annyi pénzt viszek, hogy egy jó ebéd kijöjjön belőle.Így vagy vonatozok éhesen, vagy ebédelek,de miután előbb leszek éhes mint elkeseredett, így hazafelé pénz nélkül csak lábon tudok hazajutni, ehhez erősít a tudat, hogy ha már ideáig el tudtam menni lábon akkor csak bennem van a táv visszafelé is.Ezért nem viszek bankkártyát se.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

47
Hilfy képe

Duurva :) Én azt hiszem

Duurva :)
Én azt hiszem elsőre mégis inkább megpróbálnám csak a Balaton körbe :)
100km-nél többet még nem mentem egy nap (oké, az viszonylag gyorsan megvolt :) ), szal asszem az a 230 is bőven elég lenne egy napra. Jól tudom ugye, 230 a nagy víz körbe?
De minden tiszteletem a tietek ezért a szent őrületért.

48
Pontagy képe

a tó körbe 206km a

a tó körbe 206km a hivatalos Balatonkörös útvonal szerint, igaz, ebben annyi a "csalás" hogy a Club Aliga(?) vagy valami nagyobb üdülő, több darab) is megnyílik a rendezvény idejére. Máskor ezek zárva vannak. Azt hiszem, a legfiatalabb résztvevők idén kb 12 év körüli kissrácok voltak, váltó nélküli bicajjal, no para. Kb 18-as volt a minimum sebesség, amit tartani kellett. Persze ez kicsit más, mint páran menni, mert a hivatalos Balatonkörön idén kb. 1000 vett részt. Egy napos a dolog, pihenőkkel, meg laza tempóval, könnyen teljesíthető.

49
Frenki képe

Csak hogy ne kelljen

Csak hogy ne kelljen találgatni a távot illetően:
Én a városliget közelében lakom.Onnan a táv végig a 7-en!Oda-vissza a Balaton körrel a Google maps szerint 399 km.Szóval a végén a 400-hoz még a városligetben kell körözni párat a gyakorló körön.Viszont utána ott a Pántlika és lehet sörrel pótolni a folyadékveszteséget.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

50
Pontagy képe

Csepeli vagyok, nekem a

Csepeli vagyok, nekem a Balaton, és a hetes út is egészen közel van. Ezek azok a túrák, amikor irigyelnek, ha errefelé megyünk, mert nekem rövidebb a hazaút. Az észak felé menő (Pilis, Börzsöny) túrákkal meg én szívok be közel +40 km-t, néha többet is.

51
Frenki képe

Igazából nekem a Balaton

Igazából nekem a Balaton körös oda-vissza a 400 km/nap-ról szól, elő túrája egy keletre menő 50km-rel rövidebb, de teljesen ismeretlen, vaszeg szelesebb, melegebb túrának.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

52
cobranco képe

400km egy nap

400km egy nap alatt...?,elég horrorisztikusnak tűnik...milyen átlagot kell ehhez tartani?

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

53
Pontagy képe

végülis, ha az ember

végülis, ha az ember elindul 5 körül Pestről, és megállás nélkül megy, akkor 10-11 körül lent lehet a Balatonnál, azt pedig körbe lehet menni 8 óra alatt. Hozzátenném, hogy szerintem ezt csakis outival, és bolyozva, nagyon kevés cuccal érdemes megkezdeni, és sokat kell edzeni előtte. Tudom, durva, de talán egy 30-as átlaggal (ami elég durva) végig lehet tolni, mert hegy nem sok van benne.

54
Frenki képe

Igen így körül.Bár az

Igen így körül.Bár az én számításaim szerint a 24-26 -os átlag is elég.A menetidő úgy emlékszem 16 óra nettó.Már jártam meg a volt barátnőmmel 8 óra nettó alatt kettesben a 7-esen a Bp-Balatonakarattya-Bp-et.Az olyan 200.Talán 24,7-est mentünk?
Igen a meglátásom nekem is outi, de ha Pontagy bírja trekkingel, ki vagyok én, hogy megmondjam...?
Egyébként tavaly ha jól emléxem megkerülte muntival valaki 27!-es átlaggal a balatont.Nem akarok hülyeséget írni, de talán 6-7 órára emlékszem?Javítsatok ki ha megtaláljátok a linket.Talán a Bikemag-ban volt, valami montis versenyző gyerek volt.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

55
Pontagy képe

nekem nincs is trekkingem,

nekem nincs is trekkingem, szerintem Petic lesz az ;)
én továbbra is benne vagyok, és lehet, tudok hozni egy női "versenyzőt" én is, vele amúgy a Pelsora fogunk edzeni

56
PTeker képe

Ha már balaton, akkor

Ha már balaton, akkor közlöm, hogy jó a víz :) (ilyenkor télen is) :) (mert a szezonnak akkor van vége ha már nem tudsz tekerni, azaz soha :)

Sör nélkül rakom, oszt?

57
petic képe

Azta, ez a Bp-Balatonkör-Bp

Azta, ez a Bp-Balatonkör-Bp jól hangzik!
Majd írd ki blogba, ha tényleg mész, hátha tudok csatlakozni. Trekkinggel érdemes szerinted belevágni?

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

58
Pontagy képe

petic, idén mehetnénk így

petic, idén mehetnénk így a "hivatalos" Balatonkörre, én tervezem, edzésnek sem utolsó.

(off: amióta a nyáron jártunk Madonna de Ghisallóban, azóta értem az aláírásodat, jó!)

59
petic képe

Tényleg, ezzel is össze

Tényleg, ezzel is össze lehet kötni :) Viszont egy ekkora távnál lehet, hogy nem hátrány, ha nem másik 1000 emberrel mész a Balaton körül. Mindegy, ha eljön az ideje, úgyis megdumáljuk, nem offolok tovább :)

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

60
Frenki képe

Hát én országútival

Hát én országútival mennék.Így is 16 óra menetidőt számítottam optimális esetben, szóval ha 24-26 körüli átlagot tudsz trekkinggel akkor engem nem bánt, de ha nekem kellene azzal menni ilyet sztem életveszélyes fenyegetések hatására se lennék rá képes.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

61
Pontagy képe

Peticcel többször is

Peticcel többször is túráztunk, és bírja a srác, trekkinggel, elég jól, a 24-26-os átlagot is ;)
én outival megyek, amióta megvan a montimat nem is használtam

62
Frenki képe

Jó ez kezd összeállni.

Jó ez kezd összeállni. Eddig mindig a volt barátnőmmel mentem 2-esben.Hárman már bőven jól vagyunk,de lehet hogy lesz egy lány is triatlonos.
Kissé enyhül az idő, mondjuk február vége felé, március elején, összeállhatnánk az alapozó túrákhoz.Most télen menjen mindenki annyit amennyi ahhoz elég, hogy ne épüljön nagyon le.És az első túrákat olyan 80-120 közé lőjük be ismerkedésnek, meg alapozásnak.Áprilisig felnyomhatjuk a km-t meg a tempót. valamikor Április vége május közepe táján kellene megpróbálni amikor nincsenek azok a vad meleg idők.Addíg van idő felkészülni összeszokni.Átírom a nyári túratervet tavaszra, mert az uralkodó széljárás,évszakonként más , és igyekszem ezt is kihasználni előnyünkre.Peticnek kölcsönbe lehet hogy tudok adni egy outit,ha meggondolná magát, vagy igény esetén építek is ha kell majd később.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

63
petic képe

Éreztem, hogy be kell ide

Éreztem, hogy be kell ide néznem :) Az outi-beszerzést megfontolom, illetve várom az első alapozót!
Amúgy szeretem halálra tekerni magam, fenyegetés nélkül is :)

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

64
Frenki képe

Vaszeg az esős időre

Vaszeg az esős időre épített sárvédős-csomagtartósat, ha méretben jó, oda tudom adni, majd.Sztem utánna megbeszélhetjük az építést is.Lesznek tapasztalatok.Mindeképp jobb, mint ismeretlenül beleugrani egy vásárlásba.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

65
Pontagy képe

Frenki, Petic meg mindenki,

Frenki, Petic meg mindenki, akiknek van kedve jönni, van egy rakás ötletem, meg az elmúlt két évben elég sok túrát terveztem, készítettem elő, vagy csak részt vettem. Az elsők között lehetne egy Csepel-sziget kör is:
-lapos
-ismerem is
-eltévedni dögnehéz (3-4 út van a Szigeten kb, aztán mindenhol a Dunák)
-fáradás esetén opció a Ráckevei HÉV

részleteket nem írok, mert korai, de alap felvezető-edző kanyarnak jó. Aztán mehetnek a kisebb hegységek (Velencei-hg, Gerecse, stb)

66
Icarus képe

Nagyon jó kis tervnek

Nagyon jó kis tervnek hangzik :-) Ha szabad leszek, majd szívesen csatlakoznék én is...

-----------------------------------------
Icarus aka Kockandur
Nem allok le amig nem lesz egy igazi Crescent Moon-om :-P

67
Hilfy képe

Ha majd körvonalazódik a

Ha majd körvonalazódik a dolog, tegyétek fel légyszi, engem is érdekelne. :)

68
Pontagy képe

ok, szerintem földobjuk ide

ok, szerintem földobjuk ide CM-re (nincs facebook accountom, és tervben van, hogy ez így is marad) és szerintem lehet menni. Esetleges edzéseket meg utána közös levelezésben lehet egyeztetni. Tervben van az is, hogy a Tour de Pelso idejére már jó kondiban legyek, arra is kéne menni.

Mindenesetre a CM-túrás brigáddal is biztos lesznek túráink, ízelítőül, képekkel, beszámolókkal egy kis infó, ha valakit érdekel:
https://sites.google.com/site/cmturasok/

69
Frenki képe

Ez mikor lenne? "Nem nyúl a

Ez mikor lenne?

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

70
Pontagy képe

hóolvadás után egyből

hóolvadás után egyből megyünk, ha már +10 fok körül lesz, szerintem el lehet kezdeni, ez a terv. Ha lesz valami, vagy kiírom a főoldalra, ha meg nem, akkor kapsz egy PM-et. Deal?

71
Frenki képe

Jó, itinert kérek. "Nem

Jó, itinert kérek.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

72
Pontagy képe

elsőnek Csepel-kör lesz,

elsőnek Csepel-kör lesz, aztán pedig szépen nehezedni fognak a túrák. A legtöbb csak fejben van meg, de 100km alatt elindulni sem érdemes. Írok részleteket majd, a kellő időben, vagy ha az elsőre eljössz, akkor ott tudunk tervezni, aztán pedig fixálni a dolgokat úgy, hogy minden hétvégén legalább egy túra legyen. A Balatonkörös tervedet szerintem érdemes lenne már késő tavaszias vagy nyárias időben megcsinálni. Nem akarok beleszólni, a te ötleted, de ha tudok, segítek.

szerk: Csepel-körhöz itiner:
indulás Közvágóhídról, végis Csepelen, majd Szigetszentmiklós-Szigethalom-Tököl (a börtön felé, a gáton, ez aszfalt) Szigetújfalu, Ráckeve, Szigetbecse-Makád, onnan pedig Tass (zsilip, a faluba nem kell bemenni, ki a szigetről de a Duna mellett megyünk) utána Dömsöd és megint Ráckeve, vissza szigetre, Szigetszentmárton-Szigetcsép, és Tököl-Szigethalom-Szigetszentmiklós-Csepel (le lehet menni Soroksárra az M0 hídon át, de nem érdemes) majd be a városba

73
Frenki képe

Egy 400-as per napra te is

Egy 400-as per napra te is tudod, hogy elsődlegesen a felkészültség a lényges.Most 3-an vagyunk, ha igaz,tehát a leggyengébb felkészültsége fogja beállítani az időpontot.Az más kérdés, hogy szreteném ha április vége május közepe között lenne.Pont a meleg miatt.Ja és utánna rám vár nyáron a 31-es út keletre, át a hortobágyon, debrecenen,és mátészalkán át majdenem az országhatárig.
időpont mior?

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

74
petic képe

Én - ha durvulni van kedvem

Én - ha durvulni van kedvem - olyat "szoktam" csinálni, hogy Gellérthegy, Normafa, Hármashatárhegy egymás után. Ez kb 50km. Tudom, sík futamra készülünk, de egy ilyet is be lehet tenni. Vagy ez lenne a házi feladat két felkészítő túra között! :)

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

75
Frenki képe

Dícséretes, de én már

Dícséretes, de én már öreg vagyok, azt éljük túl amit eddíg beterveztünk.Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy ha jól megyek hegyet rosszul megyek síkot és fordítva.Erő kell a hegyhez, mert kevesebb lendület marad meg felefelé.Síkon meg sokszor elég csak ráforgatni a meglévő lendületre.Egy 1%-os enyhébb szakasz az eredeti emelkedéshez képest hegyen nem sok minden, síkon kompenzálhatja a szembeszelet.Más stílus.Fogok hegyet menni, de nem sokat, csak erőnlétre, hogy ne legyen teljesen könnyű izomzatom.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

76
Pontagy képe

azt gondolnám, hogy a

azt gondolnám, hogy a 400-as kör ha április-május magasságában lenne, az teljesen jó. A Csepel-kört hóolvadás és legalább +10 fokban kéne megtenni (november elsején mentünk a Kab-hegyre és ilyesmi idő volt, az már nem para)mint első "edzést", bár tulajdonképp nem is edzés lenne, csak szoktatás a nagyobb távokhoz. Utána folyamatosan lehet emelni a távot és a szintet, meg nem árt, ha meg is szokjuk egymás tempóját, esetleges bolyozást. Én benne lennék a "keleti egynapos" túrában is, meg van fejben kb 30 túra terve (ebből van, amit mentünk is, vannak "fehér foltos" túrák is) egész nyáron -márciustól novemberig- lehetne menni, sok szép helyre. Ne csak a teljesítmény jáccon, hanem a szép helyek, meg a lazulás is, fontos, kell mindegyik.

77
petic képe

Akkor ez a hivatalos

Akkor ez a hivatalos Balatonkörön kívül lenne, ugye? Eddig azt gondoltam, hogy nem, de gyakorlatilag elég bonyolult és kevésbé élvezetes is lenne.

----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!

78
Pontagy képe

A rendes "Balatonkörrel"

A rendes "Balatonkörrel" együtt ezt képtelenség lenne megcsinálni, mert az ugye reggel 6 tájban indul és este 9 körül ér be a vége a célba. Ez egy külön kanyar lenne. Elég eszement terv, meg nagyon kell hozzá kondi, de nem lehetetlen. A Balatonkör a nagy közös tekerésről szól, beszélgetve a bringaúton, ez pedig a főúton lenne, és inkább arról szól, hogy nem lehetetlen egy nap alatt 400km-t letolni.

79
Frenki képe

Pontosan. "Nem nyúl a

Pontosan.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

80
cobranco képe

igy már világos...mer én

igy már világos...mer én is pont azon filóztam,hogy lehet ezt tartani bringaúton...végig főút,még akár ok is lehet,bár egy jó kis szelecske még odavághat...

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

81
Hilfy képe

A videók nagyon klasszak,

A videók nagyon klasszak, informatívak, meg minden. Esetleg egy sisak-kamera jó ötlet lehetne,a fél kézzel szerpentínezés helyett :)

82
cobranco képe

Na igen,a fél kézzel

Na igen,a fél kézzel szerpentinezés elég húzós/föleg annak fényében,hogy novemberben odavágtam magam az aszfalthoz a Bükkben,melynek kulccsonttörés lett a vége,megjegyzem akkor pont kamera nélkül/....a sisakkamerát is próbáltam,sajnos nagyon beremeg,kézzel könnyebb a rázkódást kompenzálni.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

83
Hilfy képe

Akkor kontrás bicó

Akkor kontrás bicó kellene, úgy lehet egy kézzel is használni mind2 féket. :)

84
kerekeske képe

Ez érdekes Volt!

Ez érdekes Volt! Köszi!
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
bringablog.hu

85
cobranco képe

Egy bennragadt tavaly nyári

Egy bennragadt tavaly nyári túra,melynek nemes egyszerüséggel a következő cimet adnám:
„Érdekfeszitő alföldi darálás embert próbáló emelkedökkel”
Megjegyzem ez volt a tavalyi első és egyben utolsó túrám is a „laposon”.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_ETRRLbYUE

ha másért nem is,legalább a 35 fokos kánikula miatt érdemes megnézni,amit /valljuk be/már sokan várunk.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

86
cobranco képe

Közérdekű infó egy

Közérdekű infó egy ausztiában élő bringás sráctól:

"

most olvastam az osztrák teletexten, hogy májustól a biciklistáknak is útdíjat kell fizetniük a Glocknerúton.
9 és 15 óra között 5 €-t.
A gyakorlati megvalósításról egyelöre semmit nem írnak, mert mondjuk, ha áthaladok a vámháznál 8:50-kor, még nem fizetek, de az említett "csúcsforgalmi idöben" használom az utat, kifelé pedig nincs ellenörzés, legalábbis eddig nem volt az autóknak. Persze amilyen szemetek, még az is lehet, hogy mobil ellenöröket fognak alkalmazni.
Remélem csak rémhír az egész.

"Radfahrer zahlen am Großglockner

Radfahrer müssen ab Mai auf
der Großglockner Hochalpenstraße
eine Gebühr von 5 Euro zahlen,
wenn sie zur "Hauptverkehrszeit"
von 9 bis 15 Uhr unterwegs sind.

Seit 1995 habe sich die Zahl der
Radfahrer von 5.000 auf 20.000 pro
Jahr erhöht, so die Großglockner-
Hochalpenstraßen-AG. Sie will den
Radfahrverkehr an die Randzeiten
verlagern, so sollen Unfälle vermie-
den werden. In den 5 Euro sei auch
eine Unfallversicherung inkludiert. "

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

87
martin_bp képe

Martin Sajnos nem rémhír,

Martin

Sajnos nem rémhír, a német kerékpáros fórumon is éles vitát váltott ki. Részletekről ott sincs hír.

Bár, ha lenne elég kondicióm és a térdem bírna, szívesen fizetném azt az 5 €-t, így sajnos más ütvonalokat kell keresnem, amelyek ugyan ingyenesek, de nem olyan impozánsok.

De félő, hogy láncreakciót indít el az intézkedés.

88
Frenki képe

Ha itt is bevezetik,

Ha itt is bevezetik, esküszöm megtanulok görkorcsolyázni!
Ha tolja akkor is fizetni kell?
És ha vállon viszi?

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

89
cobranco képe

Nem az 5 euro itt a

Nem az 5 euro itt a lényeg...az uniós irányelvek szerint a környezetbarát kerékpározást támogatni kell!!!

A probléma akkor lesz,ha rendszert csinálnak belöle...ugyanis van még néhány hágóút Ausztriában.
a magyarok meg a "jó" dolgokat azonnal lemásolják.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

90
eszemel képe

Én örülnék ha lenne

Én örülnék ha lenne hágó a határon belül, fizetnék is érte! :D
Melyik úttól félsz, hogy megsarcolják?

A Bükkben autóval is csak a Szilvásvárad-Olaszkapuért kell fizetni (ott olyan jó kánikulában tűző napon felfelé tekerni!), de szerintem jó a BNP és Északerdő hozzáállása a bicajosokhoz.

91
cobranco képe

a példaként emlitett

a példaként emlitett Bükki szakaszon én heti rendszerességgel járok,bármilyen kis összegről is lenne szó egy idő mulva biztos észrevenném.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

92
eszemel képe

Szerintem Szilvás

Szerintem Szilvás önkormányzata számára fontosak a bicajos túristák, nem hiszem, hogy támogatnának ilyesmit.

93
cobranco képe

Szilvás önkormányzata

Szilvás önkormányzata számára a pénz is fontos...évek óta napirenden van belépődij bevezetése a Szalajka-völgybe mindenki számára.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

94
eszemel képe

ezt nem tudtam, azért

ezt nem tudtam, azért annyira nem nagyszám az a völgy, hogy fizessek érte. A betonutat Olaszkapu felé sajnálnám. Nem tudom, hogy gondolják a Szlovák Paradicsom itt van 2 óra autó útra Szilvástól, 1,5 euró a belépő meg 2 euró a parkolás és nagyságrendbeli különbség van a két hely szépsége között. Ráadásul október végétől tavaszig nem kell fizetni, mi legutóbb 3,5 szurdokot jártunk be egy nap alatt:D De családosok is szoktak járni kisgyerekkel, gyerekhordóval.
Jobban belegondolva a Szalajkavölgy közönsége inkább kiránduló, mint túrázó.
Ha meg gondolják magukat szervezünk túrázó CMet Szilvásra tiltakozni:)

95
cobranco képe

a probléma az,hogy Mo-on

a probléma az,hogy Mo-on annyira nincs semmi,hogyha valamelyik okos kitalálja,hogy pénz kell,a Szalajka-völgy az elsök között lesz...igaz a bringásoktól eddig még nem szedtek lóvét,de a Bükkben a 90-es évek elejéig három olyan szakasz is volt,ahol az autósoknak perkálni kellett.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

96
eszemel képe

Jávorkútra emlékszem, mi

Jávorkútra emlékszem, mi volt a harmadik út?
Egyébként annak örülök, hogy Olaszkapuhoz fizetni kell autóval, mert a kilátóig tuti nagy forgalom lenne nélküle.
Éjszaka a legjobb lejönni azon az úton, teliholdkor még lámpa se kell:)

És ha már Szilvásál járunk javasolnék egy eldugott célpontot:)
Éleskő vára. Nem tudom mennyire merészkedsz le aszfaltról, de oda trekking bicajjal is fel lehet tekerni egy jó minőségű nagyából állandó emelkedésű erdészeti úton.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=101255745&t=9038753 itt találsz térképet berajzolva.
Az utolsó 200m-t tolva kel megtenni vagy a bicajt lenthagyni. Ha érdekel megpróbálom jobban is elmagyarázni, ha már jártál ott akkor nem szóltam :)

97
cobranco képe

A harmadik a Bánya-hegyi

A harmadik a Bánya-hegyi út,sorompo,az őrház még áll,sőt most beugrott egy negyedik is,a Lusta-völgyön is kellett valamikor fizetni,ez utóbbi kettő szerencsére most már teljesen le van zárva az autóforgalom elöl.

Éleskön még nem voltam/van kilátás,van ott valamilyen rom is...?/,egyébként Crossbike-om van,szóval járok terepen is,de csak módjávan,mert trekking kerekem van virsligumikkal.
Köszi a javaslatot,tanulmányozom!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

98
eszemel képe

https://picasaweb.google.com/

https://picasaweb.google.com/eszemel/EleskoVara#
van kilátás :) az album utolsó 10 képe közt találod a panorámát, a várból.
Gerennavár Tófalu-völgy Kukucsó-völgy látható a várból, az erdészeti útról meg Szalajka-völgy, Szilvásvárad.
Mi a kisvasút végállomása felől küzdöttük fel magunkat, igazábó csapás is alig volt, lefele akadtunk rá az erdészeti útra, de akkor már besötétedett, arról nincs kép.

Vagy a térképen rajzolt úton mész és akkor az utolsó rész(ahol élesen K felé fordul a zöld vonal) egy tarvágás utáni részen megy át, elég magas a fű ott és meredek.
Vagy hamarabb letérsz a jó erdészeti útról (kb az erdészeti múzeum 'e' betüjénél) és akkor a gerincen gyalogolhatsz, ez utóbbi nem tekerhető, de nincs magas ajnövényzet és az emelkedése is kellemesebb.
A jó erdészeti dózerút az Éleskő 'é' betűjéig tart, mindenképp l kell térni ról, szóval tolással számolni kell.

A várat fürkészni kell a hegy másik oldala felől lehet jobban felismerni, mer szikla tetején van, de ez a képeken látszik is.
Itt van infó a várról:
http://jupiter.elte.hu/terkep+lista2.php?

99
cobranco képe

jók a képek,de úgy látom

jók a képek,de úgy látom te gyalog voltál?

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

100
eszemel képe

igen gyalog, mert a

igen gyalog, mert a térképen úgy néztük, hogy a kisvasút végállomása felől a legegyszerűbb megtalálni, mivel nincs jelölt túristaút, és a nagy rétre is jó kilátást akartunk találni, ami meg is lett még a Ősemberbarlangot is láttuk.
Lefelé találtunk rá a jó erdészeti útra.
Egyébként a Bükkbe montival szoktam tekerni, ha tehetem terepen:)

101
cobranco képe

a Bükk környékén

a Bükk környékén laksz?

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

102
eszemel képe

már 6 éve Pesten de

már 6 éve Pesten de Barcikán nőttem fel :)

103
cobranco képe

Idézet: "Úgy tűnik

Idézet:

"Úgy tűnik mégsem kell fizetni a bicajosoknak a Großglockneren. Ezt ma hallottam a Salzburg rádióban. A múlt héten a Salzburg TV-ben láttam, hogy fizetőssé akaják tenni a Großglocknert a kerékpárosok számára. Ez eléggé nagy vihart kavart a salzburgi kerékpáros társaságnál, elég sokan tiltakoztak, stb. Ma a Großglockner Hochalpenstraße szóvivője mondta a Salzburg rádióban, hogy nem lesz fizetős az út a kerékpárosok számára."

...hát igen,van olyan ország ahol van szava a bringásoknak.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

104
Miló01 képe

Van olyan ország, ahol van

Van olyan ország, ahol van szava az embereknek!

105
Rumma képe

Rosszul értelmezed a haza

Rosszul értelmezed a haza viszonyokat! Itt annyira jó minden, hogy egy szavad sem lehet! :)

106
cobranco képe

Hát Tirano az idén

Hát Tirano az idén kimarad,viszont az olaszok újra tervbe...Pontagy,emlitetted,hogy a Dolomitokba gyakran jártok,a Toblach-Kreuzbergpass-S.Stefano-forcella Lavardet szakaszon voltál-e már,mennyire kemény,van-e nagy forgalom,tiszta köves itt is minden?,a nemzeti parkot mennyire veszik komolyan,esetleg be lehet próbálkozni vadkempingel?...szóval,ha van bármilyen infó neked,vagy bárkinek,köszi!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

107
Pontagy képe

sajnos arrafelé nem voltam

sajnos arrafelé nem voltam még, megpróbálok összerakni majd egy útvonalat, amerre a tavalyi túránk ment, ha megtalálom a helyeket (nekem GPS-em nincs, de valaki a csapatból összeírta a pontos útvonalat, az egyik levelezésben meg kell lennie).

108
cobranco képe

Mindenképpen

Mindenképpen érdekelne,jelenleg csak a Garda-tó fix,azt,hogy hogy megyünk oda,honnan,meg merre keringünk közben az most van kidolgozás alatt.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

109
cobranco képe

Én ezidáig téli álmot

Én ezidáig téli álmot aludtam,úgyhogy a pénteki tekerésem csak állapotfelmérés volt,…akit érdekel megnézheti.

Videó itt:

http://www.youtube.com/watch?v=713EL6v37l8

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

110
Pontagy képe

jó kis videó (szokás

jó kis videó (szokás szerint) és nem rossz az az átlag, amit írsz, ilyen hosszú kihagyás után. Ezt a kört mi is rendszeresen (minden évben legalább egyszer, mivel nekünk Miskolc nincs annyira közel) szoktuk tolni, annyi különbséggel, hogy még lemegyünk Szarvaskőre, ott alszunk, másnap meg Mátra-kör. A szélről:
-a videóban mindent hallani, nem gond
-én is fagyoskodtam ma egyet, csak Budapest-Esztergom viszonylatban, tényleg durva volt, és csak szembe fújt.

111
Miló01 képe

És mikor mentek idén?

És mikor mentek idén?

112
Pontagy képe

nem tudom, de lesz egy

nem tudom, de lesz egy CM-túrás "nagygyűlés" elvben, ahol meg fogjuk beszélni az idei terveket, én nagy eséllyel megcsinálom idén is a Bükk-Mátra kört, ahogy már párszor (kisebb módosulásokkal) megtettük, nekem nagy kedvencem. Lehet, kivételt teszek, és kiteszem ide a CM-oldalra is. Ritkán teszek ki több naposat, általában. Elvben valamikor két-három héten belül esedékes a dolog, talán valamelyik túra előtt megdumáljuk. Lesznek túrák, és szívesen látunk új arcokat, meg bárkit.

113
Miló01 képe

Csak mert április 9-10-én

Csak mert április 9-10-én lesz Bükk-Mátra túra egy csapattal, nem-e ugyanarról van szó?

114
Pontagy képe

van valami linked vagy egy

van valami linked vagy egy levél erről, vagy más infód esetleg?

115
Miló01 képe

http://adventures.hu/forum/vi

http://adventures.hu/forum/viewtopic.php?f=5&t=473

márc. 31-ig kell jelentkezni.
Jönnél?

116
Pontagy képe

ha a listáról a héten nem

ha a listáról a héten nem jelentkezik senki az általam kiírt túrára, akkor igen.

117
Miló01 képe

Jól van, de csak akkor, ha

Jól van, de csak akkor, ha nem húzod rám a kormányt:)
Amúgy én csak a második napon csatlakozom hozzájuk a Mátrai túrára.

118
Pontagy képe

végül úgy alakult, hogy

végül úgy alakult, hogy nem megyek oda, de a Mátra környékére megyünk (lesz benne Kékes is) röviden:
Nagybátonyból elmegyünk Szentkútra, majd esetleg a buddhista sztúpához is (21-es út melletti kis utakon) és aztán vagy Pásztónál, vagy Nagybátonytól Szorospatak felé megyünk föl (ha ez nem aszfaltos, akkor Pásztónál) Galyatetőre, onnan pedig Kékesre, és Gyöngyösön keresztül Hatvanba, onnan vonat -pár nap és kiteszem CM-re is, csak még nem dőlt el, hogy 9-e vagy 10-e lesz-e a favorizált nap.

119
Miló01 képe

Ha 10-én jöttök, akkor

Ha 10-én jöttök, akkor akár Mátraházától együtt mehetne a két túra csapat:)

120
eszemel képe

hétvégén szerintem

hétvégén szerintem feltekerek én is Bánkútra:)
Új bicajod van?
---
Voltunk hétvégén Jósvafőn, megnéztük a Hucul-ménest és ők kint vannak egész évben, télen is. Mondjuk fel is ássák a mezőt gyökerek után:) A lipicaiak hozzájuk képest el vannak kényeztetve.

De lefeküdnék most napozni Nagymezőn! :D

121
Pontagy képe

utálom a hucul ménes

utálom a hucul ménes jelenlétét (nem a lovakat, azok szépek, hanem a koncepciót, hogy miért éppen oda?) Jósvafőn. Nincs nincs velük mindig lovász, ezért széttapossák a patakpartokat (a falun kívül) meg a források környékét is. 0-8 éves koromig Jósvafőn laktam, tök más volt ANP nélkül a dolog... főleg, mivel a termelés is leállt, ezért a vadállomány is ritkulni kezdett, meg a ragadozó madarak is kezdenek eltűnni, mert egér, ürge sincs túl sok. Az erdők állapota meg katasztrofális.

122
eszemel képe

Milyen koncepcióban voltak

Milyen koncepcióban voltak jelen régebben a lovak?
A Lófej-völgy körüli farkastelepítésről tudsz valamit?

[ANPvel nekem csak olyan rossz tapasztalatom van, hogy Szádvárban szóltak ránk hajtók, hogy vadászat lesz délután 4től (szeptemberi szombat) és legyünk szívesek elmenni. Csakazértis az északi oldali túristaúton mentük le:)]

Egyébként meg irigyelve vagy, hogy olyan szép helyen laktál! :)

123
Pontagy képe

ANP előtt ('85 előtt)

ANP előtt ('85 előtt) semmilyen formában nem voltak lovak, legfeljebb a helyiek igáslovai. Volt gulya, nagyon sokáig, aztán pár tehén, most valami 3-4 az egész faluban. Ménes nem volt, bár van Ménes-völgy a közelben, de az régebbi név, és csak a környék, nem Jósvafő.

szerintem a vadászos dolog, az vadásztársaság lehetett, az ANP esetleg kint volt felügyelni. A Lófej-völgy környékére betéved a farkas, nem tudom, telepítés volt-e, de egy biztos: nem lehet elvileg fölmenni a forráshoz. Ettől függetlenül én följárok oda is, a Nagyoldalra is, meg a Haragistyára is (elvben tilos) de amúgy a Haragistya-fennsíkon én is láttam farkast (a Lófej-völgy elég közel van oda, és az egyetlen biztos vízforrás a közelben)

ja, és nem is a faluban laktam, hanem a kutatóállomáson, ami a Lófej-völgy bejáratától is látszik.

124
eszemel képe

A tehenek sajnos a legtöbb

A tehenek sajnos a legtöbb faluból már kikoptak, nemzetiparkok nélkül is:(
Nem tudtam, hogy '85től van csak a ménes Jósvafőn, a Lipicai ménes '50től van Nagymezőn/Csipkéskúton/Szilváson (tudomisén:).
Azt hittem ezeket a fajokat Trianon után egyből a hegyekbe menekítették, de most olvasom, hogy a lipicaiak Bábolnán voltak sokáig. Végül is történelmünk részei, hegyünk nincs túl sok, majd kialakul a tartásuk...

A kékjelzés egy ideig a Lófej- és Ménes-völgyben haladt, de megint áthelyezték (utóbbi 15évben vmikor) a Szelce-völgytől délre. A régi nyomvonalon van kint tábla, hogy farkasok vannak és a jelzések le vannak festve.

A kutató állomáson is irigyelve vagy:)

125
Pontagy képe

még az is lehet, hogy csak

még az is lehet, hogy csak későbbtől, mert az első igazgató pl. szánhúzó kutyákat tenyésztett, aztán valakinek eszébe jutott, hogy a kihalófélben levő huculokat valami jól elzárt helyre kéne tenni, így kerültek ide.

igen, tudom, sokat jártunk kölyökkoromban azon a kéken, párszor mostanában is, csak be van nőve, sajna.

egyébként a környékre is van tervben túra (szinte mindig, csak a CM-túrás brigádot nehéz rávenni, mert messze van) és van is minden évben, a Gömör-Tornai Fesztivál nyitórendezvényeként egy közös szlovák-magyar (alapvetően montis) túra amin jár egy emlékpóló, mindig van kultúrprogram, és egy pihenő, meg egy délutáni ebéd is.

nekem tervem, hogy most nyáron kéne a környékre aszfaltos túrát is csinálni (volt már, vagy 3 éve) határátkeléssel, és gyönyörű helyek vannak, simán lehet kóborolni bármerre a környéken, nem csak az erdőkben.

(ha tervezel effélét esetleg, keress meg privátban, meg lehet beszélni, esetleg szállást is)

126
eszemel képe

Köszi a lehettőséget a

Köszi a lehettőséget a szüleim KBarcikán laknak, úgyhogy Aggtelek-Bükk térségébe meg van oldva a szállás/ellátás :)

127
Pontagy képe

ja, ok, nekünk meg

ja, ok, nekünk meg Jósvafőn van házunk :)

128
eszemel képe

annyira offoljuk corbanco

annyira offoljuk corbanco topikját, hogy idelinkelem egy gömör-tornai videóját:)
http://www.youtube.com/user/cobranco#p/u/7/OGrkcApYDfE

(neked meg egy kis helyzetjelentés a hétvégéről)

129
Pontagy képe

láttam már a videót, de

láttam már a videót, de köszi :)

hú, ekkora vizek vannak fönt? Sajnálom, hogy nincs időm fölmenni mostanában :(

130
cobranco képe

Szó sincs

Szó sincs offolásról,mindenki azt ir ide amit csak akar,de ha már szóba került ez a terület/,lenne egy furfangos kérdésem a szakértő urakhoz: a Szelce-völgy úgy általában,járható-e trekkingel.a Lófej-völgy csak gyalogosan vagy még úgy se?

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

131
Pontagy képe

hali, a Szelce-völgyet

hali,
a Szelce-völgyet melyik irányból szeretnéd megközelíteni?
három út is van:
-az egyik az aszfaltos, Szín felől jön be Szelcepusztára
-a másik a Ménes-völgy (illetve Patkós-völgynek is hívják azt a részt) felől, Szögliget irányából jön be.
-a harmadik Jósvafő felől megy (lehet menni a jósvafői Szőlőhegyen keresztül is, ez a legszebb, de baromi meredek kaptató, a Kuriszlán-völgynél jössz be)

ha lefelé indulsz el a völgyön, Szelcepusztáról, akkor a következő van:
-az út kb 1/3 része egészen jó,
-aztán van egy rövid szakasz, ahol szinte mindig van némi sár, dagonya, pocsolyák, ez a szakasz nem hosszú, maximum 500m
-a harmadik szakasz pedig egy köves út, ahol vigyázni kell, mert az útból is állnak ki nagyobb kövek. Ez valamennyire kikerülhető a Lófej-völgybe, majd a Tohonya-völgybe való leereszkedéssel, ez kisebb kerülő. Esetleg a már említett Kuriszlán-völgyön is föl lehet menni, ezzel a köves részek teljesen elkerülhetők.

ha van egy túrista-térképed a környékről, az sokat segíthet.

ha már arra jársz, javaslom Jósvafőt is megörökíteni videón, gyönyörű, a Szőlőhegy kiemelten -igaz, főleg virágzáskor, ilyenkor még nem annyira szép.

132
cobranco képe

Köszönöm a mélyreható

Köszönöm a mélyreható és részletes válaszokat,de ahogy látom itt a környék nagy ismerői vannak jelen,ha nem vagyok pofátlan kérdeznék még kettőt/ezek már lehet,hogy nehezebbek lesznek/:a térkép jelez bringautat Égerszög és Aggtelek között,a másik Rakacaszend és Tornabarakony között.
A kérdés mindkét esetben ugyanaz:volt már erre valaki,járható-e trekkingel/vagy egyáltalán bringával/,van-e valami trükk,furfang stb…?

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

133
Pontagy képe

nos az Aggtelek-Égerszög

nos az Aggtelek-Égerszög az terep, oda talán még a trekking is jó lehet, nem annyira brutál, mint a szelcepusztai rész. Azért ide is inkább montit javasolnék, mert egy rész elég nyomvályús, a maradék pedig a kék jelzés része, ösvényen.

a tornabarakonyi részt sajnos nem ismerem annyira, arra nagyon régen jártam, bringával pedig sosem

134
eszemel képe

A Szelce-völggyel

A Szelce-völggyel véleményes (a Lófejen nem jártam) A faluból kifelé köves, aztán sima földút, jellegzetes vörös porhanyós földből nyomvályúkkal. Szerintem a trekkinggel járhatóság határán van(inkább nem), a videóid kommentálásából ítélve, lehet már nem tetszene:)
(Tardona-Mályinka közti földúthoz hasonlítanám, ha azt ismered)

Ez a 4 kép a Szelce-völgyben készült múlt a szombaton, remélem segít a döntésben:
háttérben a Fertős-tető
K-S-P kerszteződéstől visszább
útelágazódástól feljebb
ahol beszűkül a völgy

A Hucul-ménesig viszont az alsó úton el lehet tekerni(K jelzés, eleinte a Tohonya-patak mellett)
---
Pontagyhozigazítás:
A képek a P jelzésen készültek Jósvafő-Kuriszlán-Szelce-völgy. A utolsó lehet az 500mes sáros szakasz

135
BeMark képe

Szia cobranco, és persze

Szia cobranco, és persze más túrázók!

Több éves ausztriai tekergélés után idén Olaszországba készülünk (Stelvio, Dolomitok), de a videóid, leírások alapján Olaszországban sokkal nagyobb a forgalom, mint Ausztriában. Jól érzékelem ezt, vagy csak para? Érdemes emiatt újragondolni Olaszországot? Másik tervezett úti cél Svájc.

136
cobranco képe

Az én tapasztalataim

Az én tapasztalataim valóban ezek/szerintem másoké is/,de azért azt hozzátenném,hogy én eddig mindig szabadságszezonban voltam/aug közepe-szept közepe/,úgyhogy jól érzékeled,de ne gondold újra ,az Olasz Alpokat nem szabad kihagyni.Svájc már más tészta,ott sokkal kevesebben vannak,bár a sürübben lakott északi és nyugati területeken nem voltam.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

137
Pontagy képe

BeMark, mi tavaly voltunk

BeMark, mi tavaly voltunk bicajjal a Dolomitokban, olasz részen, és a forgalom nem para, rendesek a bringásokkal az autósok, semmilyen bunkóságot nem tapasztaltunk, nem kell megijedni -főszezonban voltunk, július közepén, amikor rengetegen mennek oda nyaralni, menjetek nyugodtan.

138
cobranco képe

Királd,Vadna,Alacska,Uppony,

Királd,Vadna,Alacska,Uppony,Dédestapolcsány,Lázbérc…van,ki e neveket ismeri…?
Akár igen,akár nem,ha valaki kiváncsi merre tekeregtünk,még húsvét előtt…

Videó itt:

http://www.youtube.com/watch?v=CJGELdIHlNw&feature=youtu.be&hd=1

Jó szórakozást!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

139
Pontagy képe

hah, de jó videó, ismét!

hah, de jó videó, ismét! A lázbérci emelkedő az egyik legszívatósabb, amit ismerek, ha Dédestapolcsány felől mész fel, át Bánhorvátiba. Jó kanyar lehetett!

140
eszemel képe

De jó itt Pesten

De jó itt Pesten nézegetni, hogy milyen a táj otthon :)(szerencsére idén én is terektem már többet a Bükkben, egész jók most az erdészeti utak)
Hát én a Borsodi dombságot el szoktam kerülni, igazából nem is attól félek, hogy lelopnak a bicajról vagy a bicajt alólam, hanem a kutyáktól, a purtikban nem jellemző a kerítés.
A Csikorgó-forrásból nem mertem multkor inni, mert egész moszat(?)kolónia van a kivezető favályúban, de ha ti nem húzatok csíkot hazáig akkor legközelebb nem tekerek be Mária-forráshoz vízért:)
Magos-kővel nekem újat mutattál, hétvégén meg is nézem:)
Remélem csinálsz még filmet a felkészülésed alatt, hazánkat is jó nézegetni nemcsak az Alpokat! :)

(A BVK az iperűzési adója nagyrészét Berentének fizeti ezért nem gazdag Barcika és pl ezért is azdja idén az önkormányzat az utolsó önkormáynzati középiskolát(már4 a megyéé) is ki a kezéből az egyháznak. A 60éves szocializmusban épült város Ságváriról elnevezett gimíjét szeptemberben átkeresztelik egy szetnről... ironikus:) Élet, kérem a martinimat a citromhoz! :D )

141
cobranco képe

Hát igen az évszázados

Hát igen az évszázados szárazságnak köszönhetöen most én is terepre járok inkább a Bükkben, a kátyúk,bakhátak is ki vannak simulva,a nagyon dúrva részek kivételével crossbike-al is járhatóak.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

142
eszemel képe

az lehetséges, hogy ma fél

az lehetséges, hogy ma fél 1 körül láttalak a bánkúti úton lefelé száguldani, egy kékdzsekis bringás mögött, Örvénykő/Magoskő magasságában? :)
Legalább is láttam egy fehér ktm-es bringást sárga sisakban.

Megnéztem Magoskőt, nagyon szép a kilátás :) de ez az esső túljárt a fejemen és 3 Bánkútra felmenetelből csak 1 lett :( Mályinkán már egész tűrhet volt az ég

143
cobranco képe

Talált,süllyedt...én

Talált,süllyedt...én voltam...éppen menekültünk haza az eső elöl,egy fennsiki csellengés volt betervezve terepen,de a borovnyák-tetőnél tovább nem jutottunk.
Magos-kő környékén nem emléxek bringásokra,egy két gyalogtúrázó lödörgött az úton,bár az igaz,hogy el voltam foglalva a méteres kátyukkal.
Mért nem óbégattál,myomtam volna egy kontrát?

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

144
eszemel képe

Az erdőben álltam 20m-re

Az erdőben álltam 20m-re az úttól, a P3szög és a P/S jelzés között vaciláltam, hogy melyiken jutok kevesebb szinttel Mária-forráshoz onnan meg Tardonára.
Csak hallottam a fékeket aztán a hogy kinéztem az útra, el is száguldottatok, aztán bevillant, hogy te is lehetsz:)
Végül nem is áztam, csak Magos-kő körül 15 percet.

145
dova képe

Csak kifogás!

Csak kifogás! :)))))

--------Dova--------
legfelsőbb fokú bűnöző

146
cobranco képe

"gyönyörű" idő volt,

"gyönyörű" idő volt, 800m-en 7 fok délben,úgyhogy én rövid úton hazavágtáztam...

Ma már kérték a nagy elnézéseket a meteorológusok a helyi TV-ben,persze ez sokat már nem segit azokon akik több tiz vagy akár száz km-t is utaztak ide egy jó túrázás reményében.

Köszönjük meg az OMSZ-nek ezt a hétvégi remek prognózist.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

147
Miló01 képe

Nem ígértek esőt, ennek

Nem ígértek esőt, ennek ellenére Pesten is eláztam János hegy felé menet. Máskor majd az indiánoktól megkérdezem a Kálvinon, hogy esni fog-e?:)

148
cobranco képe

Két héttel ezelőtt

Két héttel ezelőtt kiugrottunk egy tekerés erejéig a Felvidékre.
Akkor szerencsére még nem esett mindennap...ugyhogy akit érdekel/két zápor között/,itt meg lehet tekinteni:

http://www.youtube.com/watch?v=hwkRztGFwuM&feature=youtu.be&hd=1

Kellemes időtöltést!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

149
cobranco képe

Tud valaki ajánlani

Tud valaki ajánlani Ausztria déli részén/Klágenfurt környéke/ valami jó ingyenes parkolóhelyet,ahol ott lehet hagyni az autót 1 hétre?

Vasutállomás,bevásárlóközpont,benzinkút stb...végülis mindegy,lényeg,ha visszajövünk a túráról,még a helyén legyen az autó./ne piszkálják,ne lopják el és főleg ne vontassák el a hatóságok,mer az náluk nagy divat./

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

150
BeMark képe

Mi az utóbbi két évben

Mi az utóbbi két évben hagytuk az autót lidl vagy hasonló élelmiszer áruház parkolójában, és rendben megvolt, mikor visszatértünk.

151
cobranco képe

Túráim,videók:

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

152
cobranco képe

Én is ebben gondolkodtam,de

Én is ebben gondolkodtam,de mindenhol kint van a tábla,ráadásul a legtöbb helyen még sorompo is...szóval nem igazán mertem bevállalni eddig.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

153
BeMark képe

A mi esetünkben nem volt

A mi esetünkben nem volt sem tábla, sem sorompó. Kis falvak boltjai előtt álltunk meg, úgy, hogy jó távol legyünk a bolt bejáratától, tehát ne zavarjon senkit napközben az autó. Mindkét esetben késő este értünk oda.

Ha tábla vagy sorompó lenne, és sem merném otthagyni.

154
cobranco képe

Újabban sokat foglalkozok

Újabban sokat foglalkozok egy romániai bingástúra gondolatával,múlt hónapban háromszor is voltam Erdélyben /igaz autóval és gyalog/, még egy kicsit halasztom,idén még marad az Alpok.Most jöttem vissza egy Pádisi 3 napos kiruccanásból,hááát nen semmi lehet bringával,igaz mi többnyire a zergéket követtük a sziklákon gyalogosan.

Itt egy kis videós "best of" Erdélyből:

http://www.youtube.com/watch?v=SxmxaFhLIkY&feature=youtu.be&hd=1

/igaz kicsit off,mert nem bringás,de kedvcsinálónak jó!/

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

155
cobranco képe

Mivel az Alpok egyenlőre

Mivel az Alpok egyenlőre nem jön össze/időjárási okokból/,ezért leginkább itthon tekerészek.

Remélem ez az angliai időjárás már nem tart sokáig/itthon se/...addig is itt egy kis izelitő abból,hogy volt már az idén 30 fok:

Videó itt:

http://youtu.be/zWpdYJPqxsY?hd=1

...és-remélem-nemsokára lesz is még...

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

156
bembo képe

Én most hétvégén jártam

Én most hétvégén jártam meg a Budapest--Sajókaza--Miskolc távot. Sajókazáig 187 km, onnan Miskolc pedig 29 km. Nagyon szép, kellemes út, főleg a Bátonyterenye utáni szakasz. Reggel 6kor indultam, és 2 előtt voltam Sajókazán.

A 3-as út egész tűrhető, ellenben a 21-es nem nyerte el a tetszésem. Csupa felgyűrődés, kátyú a széle, az előzési zónákban 110-el szabad menni, ami egyeseknek 150-et jelent. Mondanom sem kell, hogy Bátonyterenyéig végig bringatilos van, és Kazincbarcikától Miskolcig a 26-oson is.

Lehet, hogy legközelebb a 2-es úton indulok el, és Balassagyarmat--Salgótarján--Bátonyterenyén keresztül érem el a 23-as utat. Kicsit hosszabb, de belefér. Esetleg van valakinek tapasztalata ez utóbbi útvonalon?

----
« a személyautó például elsősorban egy idióta játékszer, és csak másodsorban közlekedési eszköz »
Internationale Situationiste #1, jun 1958

157
Pontagy képe

Hatvantól lehet menni a

Hatvantól lehet menni a 21-es mellett, illetve ha Aszódnál lemész a 3-as útról, akkor még talán egy kevéssel rövidebb is a következő útvonal: Aszód-Kartal-Verseg-Zagyvaszántó-Lőrinci-Szarvasgede-Csécse-Pásztó-Tar-Mátraverebély-Nagybátony. Pásztótól egyébként a 21-es úttal párhuzamosan tudsz menni, a 23-as út meg egyáltalán nem para, bringatilos sincsen.

Ha szép helyeken akarsz menni, akkor javaslom Pétervásárától Ózdig az Erdőkövesd-Istenmezeje-Zabar-Domaháza-Ózd útvonalat, kicsit dombos, de semmi komoly, viszont nagyon szép.

Sajószentpétertől pedig van egy kis út, bár emelkedik rendesen: Sajókápolna-Sajólászlófalva-Radostyán-Parasznya-Lyukóbánya-Miskolc
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

158
bembo képe

Nagyon jó tippek, alig

Nagyon jó tippek, alig várom, hogy kipróbálhassam! Lehet, hogy legközelebb sem autóval megyek? (Még ha lenne is aki elvinne.)

szerk: ez Pontagynak akart válasz lenni, csak félrenyomtam

----
« a személyautó például elsősorban egy idióta játékszer, és csak másodsorban közlekedési eszköz »
Internationale Situationiste #1, jun 1958

159
cobranco képe

Egy újabb tekerés...ez

Egy újabb tekerés...ez még nem az Alpok,majd az is jön!...ezúttal "csak" innen Szlovákiából:

Videó is van:

http://www.youtube.com/watch?v=XE-dm3hqPL0&feature=youtu.be&hd=1

HD 1080p

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

160
Miló01 képe

Majd meglessük:) Csak ezek

Majd meglessük:) Csak ezek a 720p és 1080p-s videókhoz kell pár óra türelem az ócska számítógépem miatt.

161
cobranco képe

Van ott 480p meg 360p is,az

Van ott 480p meg 360p is,az könnyebben megy,persze a minőség is silányabb.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

162
eszemel képe

Ezt is meg az előzőt is

Ezt is meg az előzőt is elrakom a borús téli napokra, köszi :)
Én ilyennek láttam a Király-hegyet 2 éve: https://picasaweb.google.com/100195499396424715850/KiralyHegyKralovaHola

163
cobranco képe

Nem semmi, amilyen időtök

Nem semmi, amilyen időtök volt, a Király-hegy szinte mindig felhőben van...

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

164
cobranco képe

Akinek van kedve videózni

Akinek van kedve videózni ebben a nem túl fényes időben:

Alpoktúra 2011. első etap:

http://www.youtube.com/watch?v=opISjblhe1U&hd=1

A túra során érintett fontosabb helyek : Inssbruck felett a régi Brenner, ahol az autót hagytuk [Ausztria] (800m) - Sölden [Ausztria-Timmelsjochstrasse](1.368m) --Timmelsjoch [osztrák-olasz határ] (2.509m) - San Leonardo [Olaszország] (689m) -Merano (324m) -- Gampenjoch[német neve ellenére Olaszország „dél-Tirol"] (1.512m) -- Fondó (987m) --Lago Di Santa Giustina - Cles (358m) -- Mezzolombardo (227m) -- Trento (194m) -- Vezzano (385m) -- Dro (123m) -- Arco-Torbole (222m)- Bardolino (74m) --Malcesine- Garda- Pesciera del Garda (68m) -- Sirmione ¬- Desenzano del Garda (90m) -- Saló (75m) -- Toscolano Maderno -- Limone Sul Garda - Riva del Garda (78m) -- Ballino (750m) -- Ponte Arche (523m) -- Molveno (865m) -- Ándalo (1.042m) - Mezzolombardo (227m) - Roveré della Luna (251m) -- Caldaro/Kaltern (425m) -- Bolzano/Bozen (262m) -- Sarentino (961m) -- Pénnes/Pens (1.468m) - Passo di Pennes/Penserjoch (2.209m) -- Vipiteno/Sterzing (948m) -- Brenner [olasz/osztrák határ] (1.348m) - Inssbruck felett a régi Brenner, ahol az autót hagytuk [Ausztria] (800m).

…munka vagy tanulás helyett…vagy, ha valaki csak unja Valóvilágot,…jó szórakozást!

Örömteli hir az olvasni nem tudóknak: túrabeszámoló csak később!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

165
cobranco képe

Alpok Trilogia 2011.

Alpok Trilogia 2011. 2.rész. Garda-tó (Italia):

http://www.youtube.com/watch?v=2x-1v2CnkzU

Útvonal: Dro (123m) -- Arco-Torbole (222m)- Bardolino (74m) --Malcesine- Garda- Pesciera del Garda (68m) -- Sirmione ¬- Desenzano del Garda (90m) -- Saló (75m) -- Toscolano Maderno -- Limone Sul Garda - Riva del Garda (78m)

a FullHD/1080p/ felbontás Mozzillával nem müködik,minden más böngészővel jó!

Kellemes időtöltést!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

166
cobranco képe

...akkor még egy "gyenge"

...akkor még egy "gyenge" ráadás:

Alpok Trilógia.2011.Bonus.rész. Mondsee (Austria) HD 720p

http://www.youtube.com/watch?v=Ui7JxxjycDg&hd=1

Levezetőkörnek szántuk, a hegyek itt már csak háttérdekorációk.

A harmadik rész valamiért törlődött,...szóval aki még nem látta:

Alpok Trilogia.2011.3.rész. Irány Észak (Italy-Austria) HD 720p:

http://www.youtube.com/watch?v=dxOduaF1z28&hd=1

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

167
cobranco képe

Elismerésem azoknak a

Elismerésem azoknak a kollégáknak akik ilyen körülmények/hó,hideg,sár,dagonya stb/között is nyomják,én jóval kényelmesebb vagyok,jelenleg is döglök itthon,novembertől már 10 kiló plussznál járok.
Itt az utolsó aktiv túrámról egy "screenshot" még tavalyról:

http://www.youtube.com/watch?v=YEx2Go9u7Bo&hd=1

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

168
Frenki képe

Hó, sár, hideg?Hol? "Nem

Hó, sár, hideg?Hol?
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

169
cobranco képe

Tételesen: Hol?

Tételesen:

Hol? Bükk
Hó: 20centi
Hideg:-10fok
Sár: az már tényleg nincs...összefagyott!

...néhány megszállott bringást még tegnap is láttam...áldásom rájuk.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

170
cobranco képe

Nem tudom,ki,hogy van

Nem tudom,ki,hogy van vele,de nekem már elegem van ebből a zimankóból,bár egy-két "elvetemültet" ilyenkor is látok a hófalak között tekerni,reméljük hamar jön a bringás szezon.

Addig is kedvcsinálónak egy tavaly nyári túra,mikor is még a tökünkön is folyt a víz/szó szerint/,mivel az árnyékban is 35 fok volt.

http://www.youtube.com/watch?v=oufrtG3llnE&hd=1

HD 1080p /a Mozilla most sincs a helyzet magaslatán,akit a fullhd érdekel használjon Explorert./

Útvonal: Miskolc-Csorba tavak-Arnót-Felsőzsolca-Onga/Ongai tavak/-Gesztely-Hernádkak-Alsózsolca/Gyári-tó/-Sajólád/Sajó/-Onod/Ónodi-tó/-Nyék­ládháza/Golem-tó,István 1-2.-tavak,Öreg-tó,Középső-tó/-Mályi/Mályi-tó/-Kistokaj/Kistokaji-tó/-Szirma-Mis­kolc

A szintkülönbség a nullát pedzegeti,úgyhogy nagy hegymenetekre senki se számítson.

Sokszor hallom milyen izgalmas az alföldi bringázás,akiket érdekel,itt a helyük.

Jó szórakozást!

Ui: akinek víziszonya van,ne nézze meg!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

171
cobranco képe

Az idei első rövid,de

Az idei első rövid,de annál kétségbeesettebb próbálkozásom a Bükkben:

http://www.youtube.com/watch?v=UGeXaFCwxf4&hd=1

Remélem mindenkinek megjött a kedve a bringázáshoz...de,ha elment,azon sem csodálkozom.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

172
cobranco képe

Ha valaki akar videózni

Ha valaki akar videózni ebben a nem túl fasza időben,egy lightos túra Bükkböl...igaz tavalyi,de a helyzet nem sokat változott,leszámitva,hogy most minden ki van száradva:

http://www.youtube.com/watch?v=BAxKqF0gkD4&hd=1

Berakom ide is a tavalyi Balaton-kerülést,ha valaki még nem látta:

1:
http://www.youtube.com/watch?v=URI-Y-yztYY&hd=1

2:
http://www.youtube.com/watch?v=byz-DQdX4bs&hd=1

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

173
cobranco képe

Egy hirtelen ötlettől

Egy hirtelen ötlettől vezérelt bringás kiruccanás még májusból, a Szlovák Érchegységbe:

http://www.youtube.com/watch?v=l4wjbqE0Dg4&hd=1

Aki még nem járt erre érdemes kipróbálni,talán kevésbé ismert,de jó helyek.

Jó szórakozást!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

174
cobranco képe

Üdv mindenkinek! Még

Üdv mindenkinek!

Még június elején lenyomtunk egy Balkáni bringatúrát,...sebtiben összedobtam egy "best of"-ot izelitőképpen:

http://www.youtube.com/watch?v=zOkjZz5phF8&hd=1

A vágás kicsit silány,de remélem azért nézhető.

Aki nem unja a videózást,egy kis OFF:

Erdélyi gyalogtúra:

http://www.youtube.com/watch?v=qCoTR0swSFo&hd=1

...hátha valakit érdekel...jó szórakozást!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

175
cobranco képe

Egy túra a

Egy túra a Balaton-felvidéken -a teljesség igénye nélkül- még tavaly őszről:

http://www.youtube.com/watch?v=zC6wWkGBUEQ&hd=1

Jó szórakozást,akit érdekel.

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

176
cobranco képe

Üdvözlet a

Üdvözlet a kollegáknak!

2012.-es Alpoktúra a terveknek megfelelően teljesitve.
Röviden: 8 nap,900km,9500 szintemelkedés,3 db nagyobb hágó (Petit St. Bernard, Cormet de Roselend, Nufenen pass) pompás idő (végig 30+ C,napsütés,stb)...és persze,sok élmény.

Útvonal: Bellinzona-Lago di Maggiore-Biella-Aosta-Col de petit San Bernardino/2188m/-Bourg-St Maurice-Cormet de Roselend/1968m/-Lac de Roselend-Beaufort-Albertville-Ugine-Annecy-Bonneville-Lac Leman/Genfi-tó: Thonon Le Beins-Evian-Montreux/-Martighny-Sion-Visp-Brig-Ulrichen-Nufenenpass/2478m/-Airolo-Bellinzona

Egy kis izelitő:

http://www.youtube.com/watch?v=b5Fymb6iRRA&hd=1

Útleirás,beszámoló hamarosan!

Kár,hogy vége a nyárnak,...de,azért hátszelet mindenkinek!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

177
Hotyhogy képe

Köszönöm a jó

Köszönöm a jó kívánságodat. De azt hiszem, én még hátszéllel se érnék a nyomodba, nagy túrázó mester!

Kívánok neked is sok túra örömöt hóban, fagyban, meleg napsütésben, az egész évben. :-)

178
cobranco képe

Az idei nyári Balkán-kör

Az idei nyári Balkán-kör első része megtekinthető itt:

http://www.youtube.com/watch?v=C64rEVCCrhc&hd=1

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

179
cobranco képe

Ha már volt első rész,

Ha már volt első rész, nem nehéz kiköveztetni,hogy van második is,ime:

Sokatmondó a cim: "Bringával az aknamezők árnyékában",...nem véletlen!

http://www.youtube.com/watch?v=bk_N-lUc4hY&hd=1

Útvonal:
Scepan Polje-Foca-Cemerno/1293m/-Gacko-Bileca-Grahovo

Lehet,ezek a nevek a többségnek nem mondanak semmit,annyit segitek,Bosznia-Hecegovinában vannak.

Jó szórakozást!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

180
cobranco képe

Balkán-körút 3.-ik rész:

Balkán-körút 3.-ik rész: Az adriai szakasz

http://www.youtube.com/watch?v=3-4-S0qL-p8&hd=1

Útvonal:
Grahovo-Herceg Novi-Risan-Perast-Kotor-Tivat-Budva-Bar

Aki túrabeszámolót akar olvasni,az is van:

http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_12_balkan.html

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

181
cobranco képe

Aki szeret videózni,itt a

Aki szeret videózni,itt a Balkán-szappanopera legújabb epizódja:

http://www.youtube.com/watch?v=fpdvwSP6W_M&hd=1

Útvonal:

Bar-Virpazar-Rijeka Crnojevica-Podgorica

HD 720p,mint mindig,érdemes igy nézni akinek birja a gépe,fantasztikus a hely,bár az igazi élmény töredékét sem adja vissza a kamera.

...lassan már több részes,mint a Barátok Közt...de,remélem attól azért attól jobb...

Kellemes kikapcsolódást!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

182
PTeker képe

:) megint nagyon jó lett :)

:) megint nagyon jó lett :)

Sör nélkül rakom, oszt?

183
hamcsi képe

(Nincs téma)

184
cobranco képe

Járt valaki mostanában a

Járt valaki mostanában a Szalajka-völgyben?

Hogy áll a 680 milliós beruházásuk,ami lehetetlenné teszi a bringázást?

Tegnap már a TV-ben is volt,hogy tovább épitik ezt az elmeháborodott macskaköves,sétánynak nevezett gányolást.

http://tv2.hu/musoraink/aktiv/119429_miert_epitenek_utat_az_erdo_kozepen...

Az ország egyik legfrekventáltabb túristalátványossága,és nem utolsósorban remek bicikliút...volt eddig!

Én novemberben jártam ott,azt hittem,hogy ez csak egy vicc,kérdeztem a munkásoktól: ez végleges?-ők nem tudják,csak parancsot teljesitenek...az egészben az a röhej,hogy nemcsak bringázni,de járni se lehet rajta.

Erre bezzeg van pénz...

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

185
pere képe

Már várom mikor lesz

Már várom mikor lesz aszfalt út is a vízesésig, mert az hozna aztán csak fellendülést ! Persze egyből egy nagy parkolóval és egy drive-in gyorsétteremmel.

186
Hotyhogy képe

A helyi tanács nem

A helyi tanács nem konzultált előzetesen a lakossággal a tervről? Nem is tájékoztatta előzetesen a lakosságot a tervről? Ezért nem lehetett azt megvétózni, és talán ezért nem is lett az megvétózva?

Abban az esetben a helyi tanács nem igazán népképviseleti, hanem egy önkényes szerv, amit bíróság elé kellene vinni, és megbüntetni és leváltani az összes felelőst benne.

187
cobranco képe

Hát ez az...amit leirtál

Hát ez az...amit leirtál sajnos országosan igy van.

Ime a végleges állapot:

Idézet egy másik fórumból:

"
Pár napja voltam kint a Szalajkában és már készen van . Lényegében a Villa Negrától leaszfaltozták az utat egészen az erdei vasút felső végállomásáig ! A partosabb részeken néhány méterenként keresztben az út két szélén kisebb kövekből sávokat raktak az aszfaltba . Középen meghagyva kb 1 méter széles aszfaltos részt. Most már akár országúti versenygéppel is ki lehet menni a tisztásig . Szerintem sokkal jobb a helyzet , mint azt a filmben láttuk ."

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

188
pere képe

Én úgy vettem észre,hogy

Én úgy vettem észre,hogy meghirdetik a honlapon esetleg a helyi újságban,de sajnos kevés ember olvassa vagy foglalkozik ezekkel.

189
dova képe

Főleg, ha a leszakadt

Főleg, ha a leszakadt lépcsős pince kivilágítatlan tárolójába teszik a hirdetményt, abba a szekrénybe, amire ki van írva, hogy Vigyázat a tigris harap!

Persze!
Kívánom nekik, hogy csak így kampányolhassanak négyévente is!

--------Dova--------

190
cobranco képe

Úgy látom igencsak beállt

Úgy látom igencsak beállt az állóviz a bringás fórumokon,ami nem baj,végülis tél van...de,ha neaggyisten valaki akar fotelből bringázni itt a Balkán-túra 5.-ik része:

http://www.youtube.com/watch?v=RXZ93tKLWL8

HD 720p,mint mindig.

Az útvonal ezúttal:
Podgorica-Moraca Kanyon-Crkvine sedlo/1045m/-Kolasin-Mojkovac-Tara Kanyon-Zabljak

Van még hozzá néhány fotó,meg egy slideshow is unaloműzésnek:

http://users.atw.hu/cobranco/kepek.html

Jó szórakozást!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

191
cobranco képe

Ha van olyan, akinek

Ha van olyan, akinek végképp nem lett elege Montenegróból,annak itt egy rövid ráadás:

http://www.youtube.com/watch?v=1WUQNZjgK1k

…igérem,több nem lesz!

Túráim,videók: http://cobranco.atw.hu/

192
cobranco képe

Téli unaloműzésnek itt egy

Téli unaloműzésnek itt egy fotósorozat a kihagyhatatlan Stelvioról,még 2010-böl:

http://www.youtube.com/watch?v=HX7a8nsXEkY

193
cobranco képe

Bár elég lassan,de azért

Bár elég lassan,de azért közeledik a szezon eleje/mármint nekem,mert van akinek nincs is vége télen/,szóval kedvcsinálónak egy tavaly előtti/dobozban felejtett/ túra a 2011-es szezon végéről:

Egy kis hazai, a változatosság kedvéért,a novemberi Bükkből:

http://www.youtube.com/watch?v=QMBTF5wOSDA

Az öszi szinek miatt FullHD 1080p-ben készült,de a pára és a terepviszonyok sajnos felülirták a tökéletes képi élményt,ugyhogy a 720p-s opció jobbnak tünik.

Üdv Cobranco
www.cobranco.atw.hu

194
cobranco képe

Következik menetrendszerűen

Következik menetrendszerűen az éves „anti-BIG” túrám,hegyek nincsenek benne,sokkal inkább mélyföld,de legalábbis alföld.Bringás szempontból nem egy nagy kihivás/hacsak a 40 fokot nem tekintjük annak/,de egy kirándulásnak jó lehet.

http://www.youtube.com/watch?v=h8_x3uqBJTs

Útvonal:
Poroszló-Tiszafüred-Tiszaörvény-Tiszaderzs-Abádszalók-Tiszabura-Tiszaroff-Jánositanyák-Tiszasűly-Sajfok-Kisköre-Sarud-Poroszló

Üdv Cobranco

195
srich képe

Köszi! Te biztos hozzá tudnál

Köszi!
Te biztos hozzá tudnál szólni a "Bringatúrás..." -ban a vergődésemhez.
Szépen kérlek!

-Úton az idő is csak út.-

196
cobranco képe

Lehet,hogy hozzászolnék a

Lehet,hogy hozzászolnék a "vergődésedhez",csak nem találom,hogy hol?

Vagy dobdj egy linket,vagy itt is kérdezhetsz....

198
srich képe

Micsoda élet itt az éjszaka

Micsoda élet itt az éjszaka közepén! Köszi és köszi!

-Úton az idő is csak út.-

199
cobranco képe

Itt a „remek idő” egy kis

Itt a „remek idő” egy kis videózásra,akit érdekel:

Alpok keringő. 1.rész: Aosta és a Graji-Alpok 2012. (Switzerland-Italy) HD 720p

http://www.youtube.com/watch?v=jypti0KZRkg

Útvonal:
Bellinzona [Svájc] (220m) -- Lago Maggiore [Svájc-Olaszország] --Cesto Calende [Olaszország] -- Borgomaneiro [Olaszország] (390m) -Biella [Olaszország] (404m) -- Chatillon [Olaszország] (404m) -- Aosta [Olaszország] (613m) -- Morgex[Olaszország] (997m) -- Col du Petit-Saint-Bernard [Olasz-Francia határ] (2.188m) -- Bourg-Saint-Maurice [Francaország] (810m)

Aki inkább olvasni szeret,irásos beszámoló itt:

http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Kellemes időtöltést!

200
srich képe

Köszi! -Úton az idő is csak

Köszi!

-Úton az idő is csak út.-

201
cobranco képe

Mostmár úgy tünik a jövő

Mostmár úgy tünik a jövő héten végleg itt a bringás szezon/végre!/,ennek ellenére akinek van kedve videózni,itt a tavalyi Alpoktúránk második része:

Alpok-keringő. 2.rész: Annecy és a Savojai Alpok 2012. (France) HD 720p

http://www.youtube.com/watch?v=LvzMmDGaoMA

Útvonal:
Bourg-Saint-Maurice [Francaország] (810m) -- Cormet de Roselend (1.968m) -- Albertville (353m) -- Ugine (410m)- Annency (450m) -- Bonneville (450m) -- Les Gets (1.180m) -- Thonon-les-Bains (406m)

Túrabeszámoló megtekinthető itt:

http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Jó szórakozást!

202
srich képe

Köszi! -Úton az idő is csak

Köszi!

-Úton az idő is csak út.-

203
cobranco képe

Üdv a kollégáknak! A tavalyi

Üdv a kollégáknak!

A tavalyi Alpoktúránk következő epizódja megtekinthető itt:
/Ez egy lightos rész,túl sok hegy nincs benne,pihenőnapnak szántuk./

Alpok-keringő. 3.rész: Genfi-tó 2012. (France-Switzerland) HD 720p

http://www.youtube.com/watch?v=b3gr9_dRmdI

Útvonal:
Lac de Jotty-- Thonon-les-Bains (406m) --Evian Le Bains--Tourronde--Meillerie--St.Gringolph--Villeneuve--Chat.De Chillon-- Montreux [Svájc] (405m) --Roche--Vetsvey--Montey--St.Maurice

Írásos beszámoló itt:

http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Ha van még olyan, akit érdekel…jó estét,jó szurkolást!

204
Pontagy képe

szoktam nézni is, olvasni is

szoktam nézni is, olvasni is a túrabeszámolókat, jók :)

egyébként június végén mi is készülünk párakkal egy olasz-szlovén Alpok-túrára, ezúttal a tanácsokat megfogadva, részben vadkempingezve.

205
cobranco képe

Mi az útvonal?

Mi az útvonal?

206
Pontagy képe

ez lett, GPS-b még fel kell

ez lett, GPS-b még fel kell tölteni, én a manuális dolgokban jobban bízom:

0.nap: Riva del Gardához le kocsival, csobbanás, lazázás

1.nap: 88 km Riva del Garda – Pinzolo: Riva de Garda (SS421-es út) - Varone – Cologna-gavazzo Nuove - Tenno – Ville del Monte – Ballino – Torbiera - (SP5-ös út)- Fiave’ - Cavrasto –Bieggo Superiore– (SP222-as út) - Zulco – (SS237 majd SP34-es út) – Iavré - (SS239-es út) – Daré- Vigo Rendena - Belugo- Spiazzo – (Borzago) –Strembo- – Giustino – Pinzolo. Innen irány a Val di Genova, majd Pinzolo.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5928926

2. nap: 102 km Pinzolo – Bolzano: (SS239-es út ) - Pinzolo – Sant’antonio di Mavignola – Madonna di Campiglio – Campo Carlo Magno – Folgarida – Dimaro (SS42-es út) – Monclassico –Croviana- – Magras – Caldes – Cassana – Bozzana (SS42-es út) – Cagnó – Revó – Romallo – Cioz – Arsio – Brez – Fondo – Sarnonico – Ronzone – Mendola – Pianizza di Sopra – Bolzano
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757783

3. nap: 122km (részben S512-es úton) Bolzano – Cortina d’Ampezzo: Bolzano – Cardano – Prato All ’isarco (itt elhagyjuk az S512-t, tovább Brie felé) – Brie – Tires – Villa di Mezzo – San Cipriano – Carezza Al Lago – Vigo di Fassa (itt rámegyünk az SS48-as útra )– Pozza di Fassa - Pera – Mazzin – Campestrin – Fontanazzo –Campitello di Fassa- Canazei (innen az SS541) – Penia – Lago di Fedaia, Passo Fedia – Malga Ciapela – Sottoguada – Boscoverde – Col di Rocca – Rocca Pietore – Savanier de Laste – Selva felé kell menni (SS538-as út) – Selva – Codalonge – Coritina d’Ampezzo
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757788

4. nap: Pihenő:
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5925883

5. nap. 110 km: Cortina d’Ampezzo – Tolmezzo: Cortina d’Ampezzo (SR48/SS48-as út, egy nyomvonalon van jelölve – Federavecchia (SS48-as út) – Paulus Santa Maria – Stabiztane – Stabingrande – Giralba – Reane – Auronzo di Cadore – Santa Caterina (SS52-es út) – Cima Sogna – Pinié – Laggio di Cadore (SS619-as út) – elágazás, de mi egyenesen megyünk (SP73-as út) Sauris di Sopra – Sadris – Sauris di Sotto – La Maina – Ampezzo (SS552-es út) – Medíis – Socchieve – Enemonzo–quinis – Villa Santina – Casolan Piluc – Casolari Vinada – Tolmezzo.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757860

6. nap: 117 km + 11 a Mangart, le is. Tolmezzo – Kranjska Gora (Szlovénia) Tolmezzo (SP125 – SS552) – Amaro – Carnia (el mellette) – SS13 – Resiutta – Villanova - Chiusaforte- Raccolana (SP76) – Pezzeit – Piani di Qua – Pianatti (elmegyünk mellette) – Sella Nevea – Lago del Predil(tó) – SS54 – Szlovénia – 902-es, föl a Mangartra, majd le 203-as út – Log Pod Mangartom – Kontnica – 206-os – Kal Koritnica – Trenta – Kranjska Gora
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757807

7. nap: 121 km Kranjska Gora – Solvaca: 201-es út - Kranjska Gora – Log – Gozd Martuljek – Beica – Hrusica – 452-es – Jesenice – Javornik – Potoki – Moste – 638-as – Zirovnica – Zabreznica – Breznica – Doslovce – Smokuc – Rodine – Poljce – Begunje na Gorenjskem – Slatna – Strednja vas - Zadnja vas – Hudi Graben – Bistrica pri Trzciu – 410-es – Pristava (el mellette) – Krize – Senicno – Golnik – Gorice (el mellette) – Mlaka pri Krajnu – Kokrica – Orehovlje – Milje – Visoko (210-es út) – Hotemaze – Tupalice – Hrib – Kokra – Zgjorne Jezersko – Sandikar 82-es út (Ausztria) – nem megyünk le Bad Vellachba – Lesnik (el mellette) – Szlovénia – 428-as út – Solvaca.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757825

8. nap: 115km: Solvaca – Maribor. 926-os út Solvaca - Podolseva – Koprivina – Cma na Koroskem (425-ös út) – Zerjav – Mezica - (112-es út)– Poljana – Prevalje – Dobja vas – Raven na Koroskem – Dobrije – Podklanc- (702-es út) - Dravograd (innen sokat megyünk a Dráva mellett, be is mehetünk a városba, de alapban mellette megyünk el) – Bukovje (mellette megyünk) – Trbonje (1-es út, de ha forgalmas, akkor a 702-es is oda visz) – Vuzenica – Vuhred – (704-es út) – Spodnja Vizinga - (1-es út) – Brezno – Javnik – Ozbalt – Zgornji Boc – Janzeva Gora – Selnica ob Dravi - (435-ös út ) – Bezena – Bistrica ob Dravi – Limbus – Maribor
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757833

9. nap. 170km (75-nél már Magyrország jön) Maribor - Keszthely: Maribor – (709-est kell megtalálni) - Malecnik – Celestrina – Nebova – 449-es úton el két tó mellett, 10km-t át a pálya alatt, majd Lenarta, nincs település egész idáig – Benedikt – Spodnja Scavnica – Plitvicki Vrh – Lomanose – Podgrad – Bad Radkersburg (Ausztria) – L205-ös út – Laafeld – Gederovci (Szlovénia) – 441-es út – Rankovci – Murska Sobota (Muraszombat) – 232-es út – Martjanci – 725-ös út – Sebeborci – Andrejci – Fokovci – Prosenjakovci – Magyarország –Magyarszombatfa – Bajánsenye – Őriszentpéter – Nagyrákos- Pankasz – Zalamindszent – Zalalövő – Zalacséb – Zalaszentgyörgy – Bagod – Ságod – Zalaegerszeg – Nagykapornak – Zalacsány – Felsőpáhok – Alsópáhok – Keszthely.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5757843

10. nap: haza lábon, vagy vonattal, kocsival, van, aki kivette a hétfőt is.

207
cobranco képe

Ambiciózus terv,én kb a

Ambiciózus terv,én kb a 60%-án már voltam,én a helyetekben első nap Molvegno felé mennék,fantasztikus az a tó meg a környék is,igaz a 239-es úton még nem jártam.

A Lago di Predilben a hajnali csobbanást nehogy kihagyjátok,felejthetetlen élmény.A Mangart-nyeregben remélem jó időtök lesz,már csak a kilátás miatt is.

Ha minden öszzejön én is a helyszinen leszek kb ugyanakkor,Cortina körül fogunk keringeni jun vége-jul eleje környékén.

208
Pontagy képe

köszi a tippet :) az a

köszi a tippet :)

az a helyzet, hogy már nem akarok eltérni a tervtől, és az időnk korlátozott, és végig lábon megyünk Keszthelyig, de a Val di Genova kihagyhatatlanul szép, azt mindenképpen ajánlom, ha arra jártok, Pinzoloból északnyugatra, a település szélén, de ki is van táblázva.

mi június 21-30. között leszünk erre, a napok beosztásából tudsz következtetni, Cortinában elvben június 24-25-én leszünk, az a pihenőnap, ha láttok egy magyar rendszámú autót a kempingben (a kevés, nem vadkempinges nap közül kettő) akkor ott leszünk, jó lenne összefutni :)

209
cobranco képe

Vettem az adást,bár a mi

Vettem az adást,bár a mi tervünk még elég képlékeny és az időpont is bizonytalan,de ha mégis valami isteni csoda folytán pont akkor leszünk ott,jelentkezem.

210
srich képe

Köszönjük szépen! -Úton az

Köszönjük szépen!

-Úton az idő is csak út.-

211
cobranco képe

Sziasztok! A tavalyi

Sziasztok!

A tavalyi Alpoktúránk utolsó része következik:

Alpok-keringő. 4.rész: Rhone-Alpok. 2012. (Switzerland) HD 720p

http://www.youtube.com/watch?v=hPmSeo8-13g

Felhivom a figyelmet a végén: több,mint 70km hosszú,40-70km/h átlagsebességű fantasztikus/és igy utólag visszanézve:hátborzongató/száguldásra 2200 méter szintvesztéssel a Nufenenpass-ról Bellinzonáig.

Útvonal:
Montreux [Svájc] (405m) -- Martigny (474m) -- Sion (497m) -- Visp (650m) -- Brig (690m) - Ulrichen (1.353m) -- Nufenen Pass (2.478m) -- Airolo (1.215m) -- Bellinzona [Svájc] (220m)

A túrához tartozó SLIDESHOW itt tekinthető meg:
http://www.youtube.com/watch?v=rPm4hwvxmsk

Fotoalbum:
http://picasaweb.google.com/108429527626914127671/AlpokKeringo2012

Az /immár komplett/ irásos beszámoló itt tekinthető meg:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Kellemes kikapcsolódást!

212
cobranco képe

Üdv a kollégáknak! Egy kis

Üdv a kollégáknak!

Egy kis hazai/a változatosság kedvéért/:

Mátra-körtúra 2013.05.16. /Hungary/ HD 720p

http://www.youtube.com/watch?v=qbDwW5u3aFA

Útvonal:
Parádsasvár-Mátraháza-Kékestető-Sástó-Gyöngyös-Károlytáró-Mátraszentimre/-istván,-lászló/-Vöröstorony-kilátó-Galyatető-Parádsasvár

További kellemes nyaralást…

213
biktop képe

Köszi, élmény így is

Köszi, élmény így is végigmenni azon az útvonalon, nem csak gyalog. :)

214
cobranco képe

Július elején tettünk egy

Július elején tettünk egy kört Erdély délnyugati szegletében,itt egy rövid bemutató a teljesség igénye nélkül:

http://www.youtube.com/watch?v=3f6SvK_wz9M

Útvonal:
Szörényordas/Garina/-Valliug/Ferencfalva/-Resita/Resicabánya/-Carasova/Krassóvár/-Anina/Stájerlakanina/-Prigor/Nérahalmos/-Baile Herculane/Herkulesfürdő-Cserna szurdok-Baia de Arama-Tismana-Runcu-Sohodol-szurdok-Pasul Vulkan-Urisani-Lupeni/Lupény/-Vulcan-Zsil-völgye-Bumbesti Jiu-Targu-Jiu/Zsilvásárhely/-Motru-Brobeta-Turnu Severin/Szörényvár/-Duna-áttörés/Vaskapu-Kazán-szoros-Dojni Milanovac/Szerbia/-Gospodin Vir szurdok-Golubac/Galambóc/-Veliki Gradiste/Szerbia/-Ram/Szerbia/-Bela Crkva/Szerbia/-Oravita/Oravicabánya/-Resita-Brebu Nou/Temesfő/ 950km

215
cobranco képe

Az idei erdélyi túránk első

Az idei erdélyi túránk első része megtekinthető az egyik legnépszerübb videómegosztó portálon:

http://www.youtube.com/watch?v=dINlHCVsARM

Útvonal:
Szörényordas/Garina/-Valliug/Ferencfalva/-Resita/Resicabánya/-Carasova/Krassóvár/-Anina/Stájerlakanina/-Prigor/Nérahalmos/-Baile Herculane/Herkulesfürdő/

Kérem és egyben köszönöm is a tisztelt túrázó kollégák figyelmét…

216
srich képe

Mindenképpen! Egyben

Mindenképpen!
Egyben köszönjük az önzetlen és hagyományosan színvonalas munkát!

-Úton az idő is csak út.-

217
cobranco képe

A dél-erdélyi túránk második

A dél-erdélyi túránk második része megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=eWHW6IJ5_yo

Útvonal: Mehadia-Baile Herculane/Herkulesfürdő-Cserna szurdok-Baia de Arama-Tismana

218
cobranco képe

Üdv mindenkinek! A

Üdv mindenkinek!

A Déli-Kárpátokon való átkelésnek sikerült igen vadregényes formáját választani,sajnos a film töredékét sem adja vissza annak, amit ott átéltünk,dehát ahogy szokták mondani, az élet a legjobb forgatókönyvíró.
Mai napig nem értem,hogy a felmálházott bringák,hogy élték túl.,s az élet fintora,hogy múlt pénteken a szél feldöntötte a garázs előtt a bicajt és olyan szerencsétlenül esett,hogy pont a járdaszegély telibetörte a váltómat…káromkodva visszatoltam a helyére,még csak belegondolni is rossz,hogy mi lett volna ,ha valami hasonló történik kinn a román vadonban.

Dél-Erdélyi Körkép 3.rész: "A legvadabb hely Romániában" 2013. /Romania/ HD 720p:

http://www.youtube.com/watch?v=9j53ySezFcI

Útvonal:
Tismana-Runcu-Sohodol szurdok-Pasu Dalma Casuta /1152m/-Urisani-Lupeni/Lupény/-Vulcan-Zsil-völgye-Bumbesti Jiu-Targu-Jiu/Zsilvásárhely/-Motru

Elnézést,ha néhol remegősebb a kép az átlagnál,de az útviszonyok csak ennyit engedélyeztek.

Kellemes időtöltést!

219
vp képe

Köszönöm, nagyon inspiratív

Köszönöm, nagyon inspiratív videóanyag! :)

Megkérdezhetem, hogy milyen külső gumi vált be a trekking bicajodon?
Esetleg csinálhatnál egy rövid videót a felszerelésedről, tippek/trükkök, stb.

220
cobranco képe

Furcsa modon egy kinai gagyi

Furcsa modon egy kinai gagyi /Kenda/ amit most használok,és egész jó,félig terep,de van aszfaltos része is középen,és nem mellékesen jó olcsó is.

Az idei alpok-útifilmben/még nem publikus/van egy termékbemutató,bár inkább csak a csomagokról és nem is túl részletes,de rajta vagyok egy komolyabb teszten:)

221
cobranco képe

Sikerült összecsapnom egy

Sikerült összecsapnom egy rögtönzött előzetest a nyári alpoktúránkról:

Alpok-dosszié 2013. TAILER Karintia- Dolomitok /Austria-Italy/ FullHD 1080p:

http://www.youtube.com/watch?v=TZAXrLt7KBk

Van egy kis sallang is hozzá:

Útvonal:
Klagenfurt-Wörthersee-Velden-Villach-Bad Bleiberg-Villacher Alpe-Hermagor-Kötschach-Karnische Dolomitenstasse-Kartitscher-Sattel/1530m/-Innichen/San Candido/-Kreuzbergpass/Passo di Monte Groce di Comelico/1636m/-Stefano di Cadore-Campolongo-Frison canyon-Sella di Razzo/1800m/-Lago di Sauris-Lumiei szurdok-Ampezzo-Sella di Cima Corso/892m/-Passo della Mauria/1298m/-Piave canyon-Piave tunnel-Auronzo di Cadore-Lago di Santo Caterina-Ansiei völgye-Lago di Misurina-Col san Angelo/1756m/-Dürrensee/Lago di Landro/-val di Landro-Toblachersee-Toblach/Dobiaccio/-Pustertal-Drau/Dráva/ völgye-Lienz-Möllbrücke-Milstatter see-Brenn see-Afritzer see-Ossiacher see-Wörther see-Klagenfurt

Ugyanez térképen:

http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz.2013..html

Akinek ennyi se elég,egy-két fotó:

http://users.atw.hu/cobranco/kepekalpdosztrailer.2013..html

Aztán valamikor majd jönnek a komplett útifilmek,túrabeszámoló,képek stb…legalábbis reménykedek benne.

http://cobranco.atw.hu/

222
cobranco képe

Szezonzáró túra a Bükkben

Szezonzáró túra a Bükkben 2012.10.22. /Hungary/ FullHD 1080p

http://www.youtube.com/watch?v=SvgKrP_h5sA

Útvonal:
Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt-Lófőtisztás-Macskalyuk-Bekénypuszta-Vizfő-Latorvár-Sály-Ilonaház-Dorongósrét-Hollóstető-Lillafüred-Hámor-Diósgyőr

Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/lator.2012..html

Ui:
A szezonzárás stimmel,csak nem az idei,hanem a tavalyi,/ahogy mondani szokták,kicsit porosodott a doboz alján/több,mint egy éves,szóval ez egyfajta ősbemutató…de szerencsére ez nem az a műfaj,ahol az aktualitás sokat számit.

223
cobranco képe

Európa legdrámaibb folyami

Európa legdrámaibb folyami szurdokvölgye és a több szakaszból álló teljes szorosrendszer bemutatása, kerékpártúra keretében.

http://www.youtube.com/watch?v=U3mE9inn8Lg

Útvonal:
Motru-Brobeta-Turnu Severin/Szörényvár/-Duna-áttörés/Vaskapu-Sip-szurdok-Tekija-Orsova-Kazán-szoros-Dubova-Dojni Milanovac/Szerbia/-Gospodin Vir szurdok-Golubac/Galambóc/-Moldova Veche-Veliki Gradiste/Szerbia/-Ram/Szerbia/-Bela Crkva/Szerbia/

Remélem ,hogy a néhol kicsit epikusabb hangvételű film,a kisebb-nagyobb történelmi, földrajzi okfejtések, illetve monumentális terjedelme ellenére is élvezhető lesz.

Jó szórakozást és egyben kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek!

224
srich képe

Csak most sikerült

Csak most sikerült végignézni.
Annyira szurkoltam, hogy a végén elérjétek a kompot, hogy belefájdult a combom!
Olyan igazi, fordulatokban gazdag biciklis valóság-show.
Gratulálok!

-Úton az idő is csak út.-

225
monster képe

Én nem a valóság-show

Én nem a valóság-show kategóriába tenném, hanem a road-movie-ba. Nekem legalábbis felért egy jobbféle rendezett filmmel, ha mondjuk nem is a Szelíd motorosokkal.

226
cobranco képe

A legjobb forgatókönyvet az

A legjobb forgatókönyvet az élet irja:)...az ilyen hosszútávú bringatúra nem csak sportszempontnól kihivás,hanem hatalmas kaland is.

227
cobranco képe

Itt az erdélyi-bringatúránk

Itt az erdélyi-bringatúránk utolsó része,….mondhatni,a maradék:

http://www.youtube.com/watch?v=vCfanF716Ac

Útvonal:
Oravita/Oravicabánya/-Gradinari-Tricvanul Mare-Lupac-Resita-Secu-Muntii Semenic-Valliug/Ferencfalva/-Garana/Wolfsberg/-Szörényordas/-Három Viz Tava-Brebu Nou/Temesfő/

Túraútvonal-animáció:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/delerdelyt5.2013..html

Kellemes időtöltést!

228
srich képe

Köszi! -Úton az idő is csak

Köszi!

-Úton az idő is csak út.-

229
cobranco képe

Egy tavaly nyári túra hazánk

Egy tavaly nyári túra hazánk egyik kevésbé ismert vidékéről:

http://www.youtube.com/watch?v=36n1t9e_suE

Útvonal:
Felsőnyárád-Felsőkelecsény-Zubogy-Ragály-Imola-Kánó-Felsőtelekes-Alsótelekes-Vasbánya-/Bányató/-Szuhogy-Szendrő-Galváca-MeszesRakacai-tó-Martonyi-Pálos-kolostor-Szár-hegy/Martonyi-torony/-Szalonna-Szőlősardó-Tereszténye-Éger-völgye-Felsötelekes-Rudabánya-Felsökelecsény-Felsőnyárád

Kicsit/inkább nagyon!/hosszúra sikeredett,lehet jókat szunyókálni közben

Kellemes időtöltést!

230
srich képe

Köszi! Már azt hittem nincs

Köszi! Már azt hittem nincs több a tarsolyodban.

-Úton az idő is csak út.-

231
Pontagy képe

Jó kis videó, köszönet érte!

Jó kis videó, köszönet érte!

232
srich képe

Sikerült megtekinteni.

Sikerült megtekinteni. Hagyományosan tanulságos volt az "Őseink útján" túra.
Fel is jegyeztem magamnak, hogy a sok túraútvonal-információ mellé milyen fontos, hogy bizonyosan tudhassuk meg, számíthatunk-e adott helyen rosszul szocializált ebekre és/vagy nehezen motiválható nemzetiségi-kulturális közösségekre. Borsodban, Hevesben, Nógrádban járva többször szemet szúrt, micsoda vizuális élvezeti különbséget is mutat két szomszédos, hasonló méretű, történelmű és adottságú település csupán a lakói szokásainak következtében.

-Úton az idő is csak út.-

233
cobranco képe

Hello,már biztosan sokan

Hello,már biztosan sokan unják,de...!

A tavaly nyári alpoktúránk első epizódja megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=pw72NlCMCAQ

Útvonal:
Viktring-Klagenfurt-Wörthersee-Maria Wörth-Velden-Villach-Bad Bleiberg-Villacher Alpe-Hermagor-Kötschach-Karnische Dolomitenstasse-Gail-völgye-Untertilliach-Kartitscher-Sattel/1530m/-Kartitsch-Heinfels-Silian-Innichen/San Candido/

Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz1.2013..html

Felhivom a figyelmet,hogy van irásos túrabeszámoló is:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolok.html
aki tud/és akar is/olvasni,ez is egy program.

Jó szórakozást!

234
srich képe

Ma egy piros-címkés vízről

Ma egy piros-címkés vízről eszembe jutott, hogy egyszer, a csinos totyakos palackja miatt, kipróbálásra vettünk egy liter EXITE gyógynövényes üdítőitalt, ami annyira nem ízlett a családból senkinek, hogy magam ittam meg jó részét.
Erről meg eszembe jutott, hogy neked meg ízlett. Rólad meg, hogy repesve várom az alpok-dosszié folytatását.

-Úton az idő is csak út.-

235
cobranco képe

Akinek van kedve videózni az

Akinek van kedve videózni az Alpok Dosszié folytatása/Dolomitok 1.rész/ megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=PzhXnaXoRrc

Útvonal:
Innichen/San Candido/-Sexten/Sesto/-Kreuzbergpass/Passo di Monte Groce di Comelico/1636m/-Stefano di Cadore-Piave-völgye-Campolongo-Frison canyon-Forcella Lavardet-Sella di Razzo/1800m/-Lago di Sauris-Lumiei szurdok-Ampezzo

Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz2.2013..html

Az aktuális részhez tartozó túrabeszámoló elérhető:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_13.html
ha, valaki kihívásokkal küzd az olvasás terén,annak vannak képek is szépszámban.

Kellemes időtöltést!

236
srich képe

Köszi, ez tényleg ütős

Köszi, ez tényleg ütős képanyag!
Irigy csodálattal követlek.

-Úton az idő is csak út.-

237
cobranco képe

Csáó mindenkinek! Akinek van

Csáó mindenkinek!

Akinek van kedve végigszenvedni a 2013-as alpoktúránk harmadik epizódját,ime:

http://www.youtube.com/watch?v=K2Hgq0VaFW4

Útvonal:
Ampezzo-Sella di Cima Corso/892m/-Passo della Mauria/1298m/-Piave canyon-Piave tunnel-Auronzo di Cadore-Lago di Santo Caterina-Ansiei völgye-Lago di Misurina-Col san Angelo/1756m/-Dürrensee/Lago di Landro/-Val di Landro-Toblachersee-Toblach/Dobiaccio/

Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz3.2013..html

Remélem az aktuális részhez tartozó túrabeszámolót most sem hagyja ki senki:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolok.html

Jaah igen,összecsaptam egy slideshow-t is a fotókból,akit érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=DIKnvAEWc5w

Több link igérem nincs…

Jó szórakozást!

238
cobranco képe

Sziasztok! A tavaly nyári

Sziasztok!

A tavaly nyári alpoktúránk utolsó epizódja megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=x9pj-tg1sqI

Útvonal:
Toblach/Dobiaccio/-Pustertal-Drau/Dráva/ völgye-Lienz-Möllbrücke-Milstatter see-Brenn see-Afritzer see-Ossiacher see-Wörther see-Klagenfurt

Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz4.2013..html

A írásos anyag maradék része/meg persze az immár komplett egész is,egyben ,aki most kapcsolódik be/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolok.html

Jó szórakozást!

239
srich képe

Köszi, még az előzőt sem

Köszi, még az előzőt sem néztem, pedig nagyon vártam.

-Úton az idő is csak út.-

240
cobranco képe

Sziasztok! Tudom,hogy a nyár

Sziasztok!

Tudom,hogy a nyár nem a szobában a TV előtt ücsörgés évszaka,mindenki teker,ha lehet/nagyon helyesen/,de ha valakinek akad egy üres órája,itt egy több mint két éves /”archiv”-nagyképüen/ túravideó az akkori Bükkből:

http://www.youtube.com/watch?v=NmNDdXPIXVs

Jó szórakozást!

241
vp képe

Imádom ezeket a videókat,

Imádom ezeket a videókat, nagyon inspirálják az emebert a túrázásra + szórakoztatóak is.
Kevés hasonlót találtam van youtubeon, pláne nem magyarul.
Köszönettel!
István

242
cobranco képe

Itt a „remek” idő,lehet

Itt a „remek” idő,lehet videózni:)…uborkaszezonra egy kis hazai,illetve félig.

Úgy,nem mellékesen, ez sem új,de azért remélem nem ront az értékéből,bár valószinüleg nem is javit.

http://www.youtube.com/watch?v=EA_aiVBicqA

Útvonal:
Hangony-Kissikátor-Domaháza-Zabar-Cered-Rónabánya-Rónafalu-Salgóbánya-Eresztvény-Somoskőváralja-Somoskő vára-Somoskőújfalu-Siatorska Bukovina-Radzovce-Fülek/Filakovo/-Camovce-Surice-Aknácskő/Hajnacka/-Ajnácskő vára-Gemersky Jablonec-Dubno-Petrovce-Zabar-Domaháza-Hangony

Túraútvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/orjarat.2013..html

Jó szórakozást!

243
srich képe

Már nagyon le vagyok

Már nagyon le vagyok maradva!

-Úton az idő is csak út.-

244
cobranco képe

Sziasztok! Összedobtam egy

Sziasztok!

Összedobtam egy /nem is olyan-/rövid bemutatót a júliusi Balkáni túrámról kedvcsinálónak,ime:

http://www.youtube.com/watch?v=aKzFsGSKvmE

Útvonal:
Banja Luka-Vrbas-kanyon-Krupa-Jajce-Pliva-tavak-Donji Vakuf-Bugojno-Kupreska Vrata/1384m/-Kupres-Kupresko polje-Krug planina-Livno-Busko blato-Gubavica-vizesés-Cetina-szurdok-Omis-Makarska riviera/Brela,Baska Voda,Makarska,Podgora,Drvenik,Gradac/-Biokovo Nemzeti Park: /Sveti Jure(1762m)/-Ploce-Pelsesac-félsziget/Trpanj,Orebic,Janjina,Drace,Prapatno,Ston/-Neum-Neretva delta-Metkovic-Pocitelj-Mostar-Neretva-kanyon-Jablanica-Jablanica-tó-Rama-szurdok-Prozor Rama-Ramsko jezero-Makljen hágó/1123m/-Gornji Vakuf-Rastovo sedlo/1025m/-Travnik-Turbe-Dnolucká planina-Skender Vakuf/Knezevo/-Banja Luka

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adriatrailer.2014..html

Kellemes időtöltést!

245
cobranco képe

Sziasztok! Egy tavalyi

Sziasztok!

Egy tavalyi Felvidéki túrámat szeretném mindenki szives figyelmébe ajánlani,ime:

http://www.youtube.com/watch?v=3d3CK8_qv1U

Útvonal:
Kosice/Kassa/-Bukovec-Hylov-Mexico-Rieka-Zlata Idka/Arany Ida/-Kojsovská Holá/1245m/-Perlovy Potok-Gelnica/Gölnicbánya/-Jaklovce/Jekkelfalva/-Ruzsin-tó-Velky Folkmár-Folkmarska sedlo-Folkmarské skaly-Kosická Bela-Kosice

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/kassa.2013..html

Kellemes időtöltést!

246
cobranco képe

Üdvözlet mindenkinek! Az idén

Üdvözlet mindenkinek!

Az idén nyáron tettünk egy kis bringást kirándulást a Balkán-régióban,az erről készült filmes utibeszámoló első részét fogadjátok nagy szeretettel:

http://www.youtube.com/watch?v=FshvLBTiqQ4

Útvonal:
Banja Luka-Ducipolje-Vrbas kanyon-Krupa na Vrbasu-Grebenska klisura-Bocacko jezero-Podmilac-Jajce

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria1.2014..html

Kellemes időtöltést!

247
cobranco képe

Balkáni bringatúránk második

Balkáni bringatúránk második része megtekinthető,akit érdekel:

http://www.youtube.com/watch?v=zwMsrn7a_YQ

Útvonal:
Jajce-Pliva-tó-Vinacka klisura-Donji Vakuf-Bugojno-Kupreska Vrata/1384m/-Kupres-Kupresko polje-Malovan hágó/1184m/-Krug planina-Livno-Busko jezero-Arzano-Zadvarje-Gubavica vizesés-Cetina kanyon

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria2.2014..html

Nem „apróztam el”,remélem lesz aki végigüli:)

Hátszelet!

248
cobranco képe

Üdv mindenkinek! Elkészült a

Üdv mindenkinek!

Elkészült a nyári balkáni bringatúránk harmadik epizódja,a tengerparti rész,látványban nem lesz hiány és aki kemény hegyi szakaszra vágyik,az sem fog csalódni.

https://www.youtube.com/watch?v=33FLwALMQkQ

Útvonal:
Cetina-szurdok-Omis-Makarska riviera/Brela,Baska Voda,Makarska,Tucepi,Podgora,Drvenik,Zaostrog,Podaca,Brist,Gradac/-Biokovo Nemzeti Park: /Sveti Jure(1762m)

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria3.2014..html

…ja igen,bár kicsit megkésve,de van itt még egy,a túrához tartozó,fotókkal illusztrált írásos beszámoló is,igaz egyenlőre még csak a Boszniai szakaszról,…ha valakit érdekel,megtekinthető itt:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html

Kellemes időtöltést!

249
srich képe

Pont akkor néztem a második

Pont akkor néztem a második részt, mikor feltöltötted a harmadikat. Ma néztem a harmadikat.
Hol van már a negyedik?
Komolyan: Gratulálok szép teljesítmény. A piros lecsószerű paszta ajvár néven néha kapható a LIDL-ben.

-Úton az idő is csak út.-

250
cobranco képe

Rövid kedvcsináló egy közel

Rövid kedvcsináló egy közel 11 órás, több részből álló útifilmhez.
Helyszín: Alpok
Közlekedési eszköz: Kerékpár

http://www.youtube.com/watch?v=PlBF97unEWo

Útvonal:
Torino-Castelette-Suza-Oulx-Bardonecchia-Col de Echelle/1766m/-Val de Claree-Briancon-Col de Izoard/2360m/-Casse Deserte-Combe de Queyras-Guillestre-Enbrun-Savines le Lac-Sauze le Lac/1049m/-Lac de Serre Poncon-Ubaye völgye-Barcelonette-Jausiers-Restefond erőd-Col de la Bonette-Cime de la Bonette/2802m/-Col de Raspaillon-Camp de Forches-Mercantour Nemzeti Park-La Pra-St.Etienne de Tineé-St.Salvaire-St.Sauveur de Tineé-Roubion-Col de Couillole/1678m/-Beuil-Cians szurdok-Var völgye-Puget Théniers-Entreveaux-Col de St.Raphael/876m/-Riolán szurdok-Sigale-Aiglun kanyon-Roquesteron-Esteron szakadék-Gilette-Carros-Nizza-Finale de Ligure-Cole di Melogno/1028m/-Osiglia-Lago di Osiglia-Millesimo-Bra-Carmagnola-Vinovo-Castellette-Torino

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpextrailer.2014..html

251
cobranco képe

Sziasztok! Egy monumentálisra

Sziasztok!

Egy monumentálisra sikeredett túravideó a Bükkből, idén májusból.
Igaz,nem rövid,cserébe viszont jó hosszú,de talán/legalábbis remélem/nem unalmas.

http://www.youtube.com/watch?v=wg-HHIXOp2g

Útvonal:
Bányahegy/Répáshuta/-Olaszkapu-Gerennavár-Milleneumi kilátó-Szalajka völgy/Vadaspark-Pisztráng tenyészet-Alsó tó-Szikla forrás-Erdei muzeum-Fátyol vízesés-Gloriette tisztás-Felső tó-Szalajka forrás-Istállós barlang-Kisvasút-Büfésor/-Horotna völgy-Katonasirok-Bélapátfalva-Balaton-Borsodnádasd-Járdánháza-Csernely-Bükkmogyorósd-Szilvásvárad-Tótfalusi völgy-Olaszkapu-Bányahegy

Térkép és néhány fotó:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/szilvas.2014..html

Jó szórakozást és egyben Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánok mindenkinek!

252
srich képe

Ma van a születésnapom, de

Ma van a születésnapom, de nem nézem, mert nem érnék a végére. Azért köszönöm szépen! További jó munkát és sok boldog új évet!

-Úton az idő is csak út.-

253
srich képe

Na tegnap sikerült megnézni.

Na tegnap sikerült megnézni. Sok ismerős képet láttam. Köszi!

-Úton az idő is csak út.-

254
cobranco képe

Biztos sokan unják már az

Biztos sokan unják már az órákig tartó útibeszámolókat,akkor most itt van egy rövid,szinte nyúlfarknyi,igazándiból ez is csak egy bemutató,persze van vágatlan verzió is,illetve majd csak lesz…valamikor…

Bringával a Riviérán 2014.

http://www.youtube.com/watch?v=4WW8G4OGYGw

Útvonal:
Nizza-Villafranche sur Mer-Cap Ferrat-Beauliau Sur Mer-Eze-Bord de Mer-Cap d'Ail-Monaco-Cap Martin-Menton-Grimaldi-Ventimiglia-Vallecrisia-Bordighera-Ospedaletti-San Remo-San Szefano al Mare-San Lorenzo al Mare-Imperia-Diano Marina-Marina di Andorra-Alassio-Albegna-Borghetto-Loana-Pietra Ligure-Finale Ligure

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/rivieratrailer.2014..html

Boldog Új Évet!

255
cobranco képe

Van az a mondás,hogy „jobb

Van az a mondás,hogy „jobb később,mint hamar”
Tehát, Adria-küldetés újratöltve,bár az előző epizód olyan régen volt,hogy lehet,írnom kéne egy kis ismertetőt a korábbi részekből…
Szóval a történet úgy kezdődik: nyár van,40 fok,tengerpart…akit érdekel,jó szórakozást!

https://www.youtube.com/watch?v=7wSK-7L9Ui8

Útvonal:
Brist-Gradac-Bacinska jezera-Ploce-Trpanj-Orebic-Peljesac riviera-Viganj-Janjina-Drace-Prapatno-Ston-Neum

Van itt még néhány haszontalan link,ami szegről-végről a túrához kapcsolódik,bár valószinűleg senki nem kattint rá,de hátha:

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria4.2014..html

Írásos túrabeszámoló /tengerparti rész: 4-8 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/609903535282...

Slideshow:
https://plus.google.com/108429527626914127671/stories/8e4f8630-594e-31f8...

256
cobranco képe

Sziasztok! Tavaly nyári

Sziasztok!

Tavaly nyári balkáni túránk újabb epizódját fogadjátok szeretettel:

http://www.youtube.com/watch?v=uqYhnbEy9iA

Útvonal:
Neum-Klek-Opuzen-Metkovic-Capljina-Pocitelj-Mostar-Jablanica-Jablanicko Jezero-Rama völgye-Prozor

A szokásos kapcsolódó linkek, akik nemcsak tévézni szeretnek:

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria5.2014..html

Írásos túrabeszámoló /8-9 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/610679401558...

Slideshow:
https://plus.google.com/108429527626914127671/stories/916d401e-f23a-301d...

Üdv Cobranco

257
cobranco képe

Üdv mindenkinek! Itt az

Üdv mindenkinek!

Itt az Adriai túránk utolsó része,olyan amilyen,van az,mikor a természet is belekontárkodik a forgatókönyvbe:

http://www.youtube.com/watch?v=xdVt7GaENoo

Útvonal:
Prozor-Ramsko jezero-Makljen hágó /1123m/-Gornji Vakuf-Rastovo hágó/1025m/-Novi Travnik-Travnik-Turbe-Ugar szurdok-Knezevo/Skender Vakuf/-Banja Luka

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria6.2014..html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/610679401558...

Írásos /immár teljes/ túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html

Kellemes időtöltést!

258
cobranco képe

Sziasztok! A tavaly nyári

Sziasztok!

A tavaly nyári Alpoktúránk első része megnézhető,lekövethető,megszemlézhető,olvasható,böngészhető:)...kinek,mi a szimpatikusabb,van itt film,fotók,túrablog,térkép,stb:

https://www.youtube.com/watch?v=SjQ3MaleXbE

Útvonal:
Torino-Castelette-Suza-Oulx-Bardonecchia-Col de Echelle/1766m/-Val de Claree-Briancon-Col de Izoard/2360m/-Casse Deserte-Combe de Queyras-Guillestre

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex1.2014..html

Túrablog:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html

Jó szórakozást!

259
cobranco képe

Sziasztok! Ha már ennyire

Sziasztok!

Ha már ennyire várat magára a tavasz,egy kis néznivaló a hosszú hétvégére,egyfajta húsvéti ajándék,persze csak annak,aki elfogadja.

A kétfős expediciós csapat ezúttal többek között az Alpok legendás hágójának a „de la Bonette”-nek a meghódításával is próbálkozik…és,hogy milyen sikerrel?...kiderül aki velünk tart:)

http://www.youtube.com/watch?v=cXrkTpBA9vg

Útvonal:
Embrun-Savines le Lac-Sauze le Lac/1049m/-Lac de Serre Poncon-Ubaye völgye-Barcelonette-Jausiers-Restefond erőd-Col de la Bonette-Cime de la Bonette/2802m/-Col de Raspaillon-Camp de Forches-Mercantour Nemzeti Park-La Pra-St.Etienne de Tineé

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex2.2014..html

Túrablog:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

260
cobranco képe

Nem tervezett

Nem tervezett "talajgyakorlat":

https://www.youtube.com/watch?v=chvLVB5mMTM

261
cobranco képe

Üdvözlök mindenkit! A tavalyi

Üdvözlök mindenkit!

A tavalyi Alpoktúránk következő epizódját szeretném mindenki figyelmébe ajánlani.
Előljáróban annyit,hogy látványvilágában talán a legütősebb rész következik:

http://www.youtube.com/watch?v=D7f6jD2R3T8

Útvonal:
St.Salvaire-St.Sauveur de Tineé-Roubion-Col de Couillole/1678m/-Beuil-Cians szurdok-Var völgye-Puget Théniers-Entreveaux-Col de St.Raphael/876m/-Riolán szurdok-Sigale-Aiglun kanyon-Roquesteron-Esteron szakadék-Gilette-Carros-Nizza

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex3.2014..html

Túrablog /aktuális rész: 5-6nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html

Komplett,közel félezer képből álló fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/609569223810...

Jó szórakozást és kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

262
cobranco képe

Sziasztok! Egy kis néznivaló

Sziasztok!

Egy kis néznivaló az ünnepekre…
A tavalyi alpoktúránk folytatódik,bár egy kicsit másképp,volt egy kis átkötés két régió között,amit a Francia-Riviérán keresztül oldottunk meg.

https://www.youtube.com/watch?v=efhMmFbQ-L4

Útvonal:
Nizza-Villafranche sur Mer-Cap Ferrat-Beauliau Sur Mer-Eze-Bord de Mer-Cap d'Ail-Monaco-Cap Martin-Menton

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex4.2014..html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/609569790012...

Irásos túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloriv_14.html

Kellemes időtöltést!

263
cobranco képe

Sziasztok! Egy kicsit le

Sziasztok!

Egy kicsit le vagyok maradva,mivel tavalyi túrám következő epizódját ajánlom mindenki figyelmében,közben már tombol az idei nyár…

Szóval,…Bringával a Rivierán 2.rész,ezúttal egy kis ízelítő az olasz-részről:

https://www.youtube.com/watch?v=BKoo9gNxyLs

Útvonal:
Grimaldi-Ventimiglia-Vallecrisia-Bordighera-Ospedaletti-San Remo-San Stefano al Mare-San Lorenzo al Mare-Imperia-Diano Marina-Marina di Andorra-Alassio-Albegna-Borghetto-Loano-Pietra Ligure-Finale Ligure

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex5.2014..html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/609569790012...

Irásos túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloriv_14.html

Fogadjátok szeretettel!

Cobranco

264
cobranco képe

Üdv! Egy kis

Üdv!

Egy kis hiánypótlás:

Alpok-Expedíció befejező rész.

Felhívom a figyelmet,hogy a lehangolónak tünő cím ellenére nem lesz unalmas…

http://www.youtube.com/watch?v=F3Rl9FRHnMw

Útvonal:
Finale de Ligure-Cole di Melogno/1028m/-Osiglia-Lago di Osiglia-Millesimo-Montezemolo-Bra-Carmagnola-Vinovo-Castellette-Torino

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex6.2014..html

Túrablog:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html

Komplett,közel félezer képből álló fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/609569223810...

További videók,képek,túrabeszámolók itt:http://cobranco.atw.hu/

Jó szórakozást és kellemes nyarat mindenkinek!

265
cobranco képe

Sziasztok! Itt egy kis

Sziasztok!

Itt egy kis bemutató az idei „kárpátokos”túrámból:

https://www.youtube.com/watch?v=7Lg28QDYnGA

Útvonal:
Szászsebes-Szászcsór-Sugag-Kudzsiri-havasok/Pasul Tartarau /1678m/-Lotrufő/Obarsia Lotrului/-Páring-hegység/Transalpina: Pasul Muntii/2104m/-Pasul Urdele/2240m/-Ranca/1600m/-Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Koponya-hegység/Kis-Olt völgye-Curmatura Oltetului/1620m/-Petrimanu-tó-Latorica-kanyon/-Lotru-hegység/Malaia-tó,Brandisor-tó/-Brezoi-Cozia Nemzeti Park-Vöröstoronyi-szoros-Erdély/Szászföld/-Certisoara-Fogarasi-havasok/Transfogaras: Bilea-vízesés-Bilea-tó /2041m/-Vidraru-tó-Poinari-vár-Arges-kanyon-Curtea de Arges-Campulung-Dambovicoara-kanyon-Királykő-Törcsvári-árjáró-Törcsvár-Bucsecs-Barcarozsnyó-Brassó

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dktrailer.2014..html

Vágatlan verziók majd valamikor…

266
cobranco képe

Sziasztok! Egy másfél éve

Sziasztok!

Egy másfél éve abbahagyott,mondhatni „befejezetlen történet” ősbemutatója következik,a változatosság kedvéért egy kis hazai színfolt a sok külföldi túra kavalkádjában.

http://www.youtube.com/watch?v=5u-eLeeBStA

Útvonal:
Perkupa-Dobódél-Bódvarákó-Esztramos-hegy-Bódvaszilas-Szögliget-Szádvár-Ménes-tó-Ménes völgy-Szelcepuszta-Szelce völgy-Lófej völgy-Tohonya szurdok-Jósvafő?-Kecső völgy??-Kecovo???-Aggtelek????

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/aggtelek.2014..html

Fogadjátok szeretettel!

267
cobranco képe

Bár itt a hosszú hétvége és

Bár itt a hosszú hétvége és az idő is viszonylag jónak tűnik a szabadtéri programokhoz,én azért ajánlanék egy mozit estére,akit érdekel,az idei Kárpát-túránk első része,megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=HL4v3lxf960

Útvonal: Szászsebes-Péterfalva-Szászcsór-Sugag-Tau Bystra-Lacul Oasa-Pasul Tartarau/1678m/-Obarsia Lotrului-Transalpina/67C/:Páring-hegység-Pasul Muntini/2014m/-Pasul Urdele/2240m/-Ranca/1600m/-Novaci-Baia de Fier

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk1.2015..html

Fotók:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/620216817214...

Túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Jó szórakozást!

268
cobranco képe

Az átkelés a Kárpátokon lehet

Az átkelés a Kárpátokon lehet egyszerű illetve kevésbé egyszerű.
Nekünk ezúttal az utóbbi sikeredett.
Ime,az idei erdélyi túránk videós összefoglalójának második része:

https://www.youtube.com/watch?v=UIKAhQURqtE

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk2.2015..html

Túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Fotók:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/620216817214...

Kellemes időtöltést!

269
cobranco képe

Az átkelés a

Az átkelés a „Vöröstoronyi-szoroson igazi „kaland”,de erősen idézőjelben.
Itt egy kis filmes dokumentáció:

http://www.youtube.com/watch?v=b-XJ5Gr-C7E

Útvonal:
1.Cozia Nemzeti Park /Brezoi-Calimanesti/
2.Brezoi-Corbu-Draganesti-Cainenni Mari/Mici-Lazaret/Latorvár/-Cheile Tunu Rusu/Vöröstoronyi szoros/-Boita-Talmaciu/Talmács/-Racovita-Avrig/Felek/-Scoreiu

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk3.2015..html

Fotók:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/620216817214...

Túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Kellemes időtöltést!

270
cobranco képe

Korábban már publikáltam

Korábban már publikáltam néhány fotót,most itt egy rövid bemutató, egy-két snitt erejéig,az idei csavargásunkról az Alpokból.

https://www.youtube.com/watch?v=V3YwNc_h-ac

Útvonal/térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

271
cobranco képe

Üdv mindenkinek! Akik jártak

Üdv mindenkinek!

Akik jártak már Erdélyben vallják,hogy vannak olyan helyek,amiket az életben legalább egyszer látni kell.Ilyen a Fogaras.
Nos,nekem az idén nyáron összejött,ime:

https://www.youtube.com/watch?v=wUsIpIpcVrI

Útvonal:
7C-út: Cartisoara-Cascada Balea/Bilea-vízesés/-Lacul Balea/Bilea-tó/-Pasul Bilea/2040m/-Cascada Capra/Zerge-vízesés-Lacul Vidraru/Vidra-tó/-Cet.Poinari/Poinari-vár/-Dracula kemping

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk4.2015..html

Fotóalbum:
http://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6229349681323...

Túrabeszámoló/5.nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Jó szórakozást és egyúttal Kellemes Karácsonyi Ünnepeket illetve Boldog Új Évet kivánok mindenkinek!

272
Hotyhogy képe

Azta!, cobranco, émmár azt

Azta!, cobranco, émmár azt hiszem, az életem összes biciklizése nem teszi ki az egy ezredét, mit, az egy tízezredét a tiédnek. Csodálatom és tiszteletem feléd.

Kívánom neked, hogy élvezd sokáig minden új túrád és gazdag élményed a te mozgalmas biciklis életmódódban.

273
cobranco képe

Hidd el,hogy többet

Hidd el,hogy többet bringázol,mint én,csak a filmes dokumentáció felnagyítja a dolgokat.

Természetesen köszönöm a visszajelzést és jókívánságokat,már az volt az érzésem, csak üresben,mint egy szabadonfutó webmotor linkelgetek itt feleslegesen.

274
cobranco képe

Ezt az epizódot

Ezt az epizódot tulajdonképpen a Transfogaras utózöngéjének szántam,de végül egy átvezető rész lett belőle,egy hosszú és gyötrelmes nap krónikája,ami inkább a hőségről szólt,mint a látványról:

https://www.youtube.com/watch?v=kjINXuJreeQ

Útvonal:
Poinari vár-Corbeni-Alebestií-Pamanteni-Curtea Arges-/Argyasudvarhely/-Berevoesti-Codeni-Campulung-Mausoleul-Matiasi-/900m/-Dragonslavele

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk5.2015..html

Fotóalbum:
http://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6229349681323...

Túrabeszámoló/6.nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Jó szórakozást!

275
cobranco képe

Sok szeretettel köszöntök

Sok szeretettel köszöntök mindenkit!

A tavalyi Erdélyi-túrám utolsó részét szeretném ajánlani.
Van itt minden,sziklás kanyonok,alpesi rétek,sport,várbemutató,városnézés/Brassó,Rozsnyó…/mindehhez díszletként a forró nyár és akit érdekel még a Román Államvasutak jelenkori állapotába is betekintést nyerhet.

https://www.youtube.com/watch?v=VdwmdN-3iVI

Útvonal:
Dragonslavele-Rucar-Damvovitei-Dambovica-kanyon/Cheile Dambovicoara/-Pestera Dambovicoara-Králykő hegység-Pasul Giuvata/Bran-hágó 1290m/-Drumul Carului-Törcsvár/Bran-kastély/-Barcarozsnyó/Rasnov/-Cristian-Brassó/Brassov/....Szászsebes

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk6.2015..html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/623409147723...

Túrabeszámoló/7-8.nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

A filmből hiányzó,már korábban bemutatott, „Törcsvár,avagy a Dracula kastély?” cimű bonusz rész elérhetősége:
https://www.youtube.com/watch?v=dwtgPvY6-D8

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

276
cobranco képe

Sziasztok! Kicsit megkésve,de

Sziasztok!

Kicsit megkésve,de annál nagyobb lelkesedéssel szeretném mindenki szíves figyelmébe ajánlani a tavalyi Alpoktúrám filmes dokumentációjának első részét:

https://www.youtube.com/watch?v=TsIWirLXTMA

Útvonal:
Flums-Walenstadt-Walensee-Quarten-Nafels/Mollis-Glarus-Klöntal-/Klöntaler-see/-Richisau-Pragelpass/1550m/-Hintertal-Muotatal

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Aki nem felejtett még el olvasni,semmiképpen se hagyja ki az adott részhez tartozó képes túrabeszámolót sem,amit Istvánpisti jegyzett:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html
/az írásos anyag,mint folytatásos regény,mindig az új filmes részek feltöltésével együtt frissül a továbbiakban/

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/623560831693...

Kellemes időtöltést!

277
cobranco képe

Ha esetleg valaki a hosszú

Ha esetleg valaki a hosszú hétvégére nem/csak/ szabadtéri programot tervez,egy filmes programot ajánlanék kikapcsolódásnak,a tavalyi alpoktúrám most következő része egyértelmüen a közelgő nyarat idézi:

https://www.youtube.com/watch?v=YhrCuRB-cng

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/2-3 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/624969690238...

További videók,képek,túrabeszámolók itt:
http://cobranco.atw.hu/

Fogadjátok szeretettel!

278
cobranco képe

Üdv a kollégáknak! Van olyan

Üdv a kollégáknak!

Van olyan eset,amikor az időjárás belekontárkodik az eseményekbe.Ilyenkor,jobb híján jön a tartalék terv,már ha van.Nekünk nem volt,maradt a rögtönzés…
A tavalyi Alpoktúrám következő epizódját fogadjátok szeretettel:

https://www.youtube.com/watch?v=1k3RAoMbaeg

Útvonal:
Urbachthal-Innertkirchen-gadmental-Gental-Engstelensee/1850m/-Goldern-Hasliberg-Meiringen-Aarenschlucht

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/4-5 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/625167858844...

Jó szórakozást!

279
cobranco képe

A tavalyi Alpoktúránk csúcsa

A tavalyi Alpoktúránk csúcsa következik,már ami a magasságot illeti,de talán a látványvilág tekintetében is kijár a dobogós helyezés.
Tériszonyban szenvedőknek nem ajánlott!

https://www.youtube.com/watch?v=qkCnOkvzkYI

Útvonal:
Innertkirchen-Boden-Guttanen-Handegg-Ratterischbodensee-Grimsel Hospiz-Grimselsee-Grimselpass/2165m/-Oberaare Panoramastrasse-Aare gleccerek-Oberaaresee/2390m/-Totensee-Rhone gleccser-Ratterisch Crystalweg-Haslital-Aareschlucht

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/6 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/625858393304...

Kellemes kikapcsolódást!

280
cobranco képe

Az „Alpok-saga”

Az „Alpok-saga” folytatódik,ezúttal a 4000-esek birodalmát vettük célba,de létezik olyan eset,mikor az élet átírhatja a forgatókönyvet…
Szóval,hogy összejött-e amit terveztünk,vagy sem,kiderül azok számára,akik velünk tartanak.

https://www.youtube.com/watch?v=K_gNPSdh__s

Útvonal:
Aareschlucht-Sattenalb-Rosenlaui-Schwarzwaldalp-Grosse Scheidegg/1963m/-Grindelwald-Zweilütsignen-Lütschental-Lautenbrunnental-Lautenbrunnen-Staubachfall-Wilderswill-Interlaken-Brienzersee/Niederried-Oberried-Brienz.Brienzwiler/-Meiringen-Innertkirchen

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/7 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/625971289558...

Jó szórakozást!

281
cobranco képe

Már biztos sokan unják,de még

Már biztos sokan unják,de még mindig van a tavalyi alpoktúrából 
Most egy kicsit rendhagyó rész következik,remélem tetszeni fog.

https://www.youtube.com/watch?v=D7dtnUE6gKQ

Útvonal:
Innertkirchen-Urbachtal-Aarenschlucht

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/ 8.nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671

Kellemes mozizást!

282
cobranco képe

Sziasztok! Kicsit megkésve

Sziasztok!

Kicsit megkésve bár,de annál nagyobb lelkesedéssel szeretném mindenki figyelmébe ajánlani,a tavalyi alpoktúrám utolsó epizódját:

https://www.youtube.com/watch?v=_omFAIRBpUw

Útvonal:
Brunnen-Schwyz-Ibergeregg/1406m/-Oberiberg-Unteriberg-Sihlsee-Einsiedeln-Sattelegg/1190m/-Vorderthal-Innerthal-Wagitalersee-Siebnen-Relchenburg-Walensee-Flums

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/ nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/626154807164...

Aki az egész sorozatot végigszenvedte,gratulálok!...igérem,több nem lesz 

283
mkm képe

Ne ígérj már ilyet! :C Nagyon

Ne ígérj már ilyet! :C
Nagyon jó volt, megdöbbentő volt, amikor a gleccserre razoomoltál és látni lehetett, hogy az a jégtömeg tényleg mozog, hömpölyög lefelé. Remélem, azóta se híre se hamva a betegségnek. István pistinek meg van egy nagy hordó szennyes ruhám, ha esetleg cipelni akarja :D

284
cobranco képe

Sziasztok! Idén tavasz végén

Sziasztok!

Idén tavasz végén leruccantunk egy kis aktív kikapcsolódásra a mediterrán régió egyik eldugodt helyére.
A „földi paradicsom” gyenge kifejezés arra,amit ott találtunk,már ami a látványvilágot illeti.
Összedobtam egy „röpke” előzetest az ott forgatott útifilmből:

https://www.youtube.com/watch?v=4SG_R5VAXAA

Útvonal:
Nyugat-Görögország:
Avramkani-öböl-Akarnanika-hegység-Messolongi lagunák-Rio-Antirió híd-Pelloponésos-Pátra-Kilini
Jón-szigetek:
Kefalonia-Ithaka-Lefkada
Meteorák

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo.2016..html

Fogadjátok szeretettel!

285
Hotyhogy képe

Max motorral vallalkoznek.

Max motorral vallalkoznek. Tisztelet.

286
mkm képe

Egyszer sem forrt fel a

Egyszer sem forrt fel a fejetek a flaszteren haladva?

287
cobranco képe

Itt a görög túra első

Itt a görög túra első része!
Helyszin: a Jón-szigetvilág,az itteni kalandozásainkról készített „roadmovie”-t fogadjátok szeretettel:

https://www.youtube.com/watch?v=DKKNI9HYfHE

Bár ez az első rész még a szárazföldi szakasz,egyfajta bevezetőnek szánva,de már a túra szerves része,remélem tetszeni fog.

Útvonal:
Vonitsa-Avramkani öböl-Mistikas-Astakos-Achelos delta-Etoliko szigeterőd-Missolonghi lagunák-Tourlida-Kato Vasoliki

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo1.2016..html

Kellemes időtöltést!

288
cobranco képe

Sokszor kérdezik tőlem: És a

Sokszor kérdezik tőlem:
És a Grossglockner? Oda mikor mész?

Lassan húsz éve már,hogy először jártam ott,és ez idáig utoljára is.
Bevallom,valahogy nem tett rám olyan mélyreható benyomást,mint a legtöbb emberre.
Lehet,hogy a körülmények véletlen játéka,lehet,az időjárás,
vagy csak rosszkor voltam jó helyen,már nem tudom,de igy alakult.
Akik viszont kiváncsiak rá,szerencséjük van,ugyanis az egyik túratársam,/aki nem mellesleg a hely megszállottja és egyben szakértője is/,megörvendeztetett bennünket egy remekbe szabott kétrészes irománnyal.

Van egy olyan gyanúm,hogy senki nem fogja végigolvasni,
manapság mindenki fényképet szeret nézegetni,,de a jó hír az,
fotók is vannak dögivel!

http://cobranco.hu/turabeszamologlock_14-16.html

Jó szórakozást!

Cobranco

289
cobranco képe

Üdv

Üdv mindenkinek!

https://www.youtube.com/watch?v=_R_YI55tU-Q

Egy rövid tartalom azoknak,akik „véletlenül” elfelejtenek rákattintani:
„Ebben az epizódban hőseink átküzdik magukat a Rioi tengeri hídon,ami azért izgalmas,mert kerékpárral tilos.Pátra labirintusai után egy szeméttelepnek álcázott lepukkant romos gyártelepen töltik az éjszakát,de,vajon lebuknak és menekülniük kell-e,csak azoknak derül ki,akik idáig adásban maradnak.Másnap hosszú tekerés Peloponnesos végeláthatatlan rónáin/Itt lehet egyet aludni!/Killini-nél megtörténik az első csobbanás a tengerben,majd kompozás Kefaloniára,de a hajóútról készült filmes blokkot csak gyenge idegzetűeknek ajánlom,mert igen részletes és unalmas.”

Jaaah,ez itt a spoiler volt 

Fotoalbum:
https://goo.gl/photos/VqJqBzQdwn4W5cXq5

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo2.2016..html

Jó szórakozást!

290
Peta képe

Tök jók, köszi. :)

Tök jók, köszi. :)

291
cobranco képe

Kösz a visszajelzést!

Kösz a visszajelzést!

292
cobranco képe

„Munka vagy

„Munka vagy szórakozás?”

Ebben a részben kalandoraink megpróbálják,úgymond „odatenni magukat”az áhított cél elérése érdekében,ami a Jón-szigetvilág legmagasabb pontjának meghódítása lenne.
Vajon sikerül-e nekik,kiderül mindazok számára,akik veszik a fáradságot és rákattintanak az alábbi videóra:

"Erőpróba Kefalonián"
https://www.youtube.com/watch?v=k0zVMmjpO6w

Útvonal:
Poros-Vohinas kanyon-Atros kolostor-Tzanata-Agios Nikolaos-Avitos tó-Digaleto-Ainos Nemzeti Park-Ainos csúcs/1628m/-Sami

Fotoalbum:
http://indafoto.hu/cobranco/gorogszigetvilag

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo3.2016..html

Jó szórakozást!

293
cobranco képe

Üdv mindenkinek! Pár perc

Üdv mindenkinek!

Pár perc nyár ebben a fagyos időben :)

Itt egy „best of” ízelítőként még augusztusból:

https://www.youtube.com/watch?v=cEe3hOxL4YI

Helyszín:
Északi-Kárpátok/Tátra,Pieninek/

További infók a fotoalbumban:
http://indafoto.hu/cobranco/tatra_csillagturak_2016

Kellemes nézelődést!

294
cobranco képe

Ezúttal utazóink Odüsseus

Ezúttal utazóink Odüsseus nyomába erednek,átruccannak egy kitérő erejéig Ithakára,a mitologiák,rejtelmek és nem utolsósorban a legnyűgöző természeti látványosságok szigetére.

https://www.youtube.com/watch?v=smXS-OUXA90

Útvonal:
Sami/Kefalonia/-Pisaetos-Molos öböl-Vathi/Ithaki/-Mount Prosaetos-Aigos Konstantinos-Nirito Oros/904m/-Monastery Katharon-Aigon-Stavros-Frikes-Kioni beach-Aigos saranta-Afales bay-Alivia-Polis beach-Lefki-Mount Prosaetos-Pisaetos

Fotoalbum:
http://indafoto.hu/cobranco/ithaka_gorogorszag

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo4.2016..html

295
cobranco képe

Előljáróban egyik

Előljáróban egyik kedvencemet, Dolák Saly Róbertet idézném:
„Úgy útálom a telet,ha találkoznék vele biztos pofánrúgnám”

Azon túl,hogy mélyen egyetértek vele,itt a tavalyi görög szigettúránk soron következő része,aminek biztos semmi köze nincs a télhez,sőt…

Ebben az epizódban kalandoraink ismét Kefalonia útjait róják,olyan helyeket útbaejtve,mint Melissani tavasvarlang,Antisamos,Myrtos beach stb.Akinek ezek a nevek nem mondanak semmit,itt a helye,akinek viszont igen,annak is:

https://www.youtube.com/watch?v=nrqBb6af8sY

Útvonal:
Sami-Antisamos strand-Melissani tavasbarlang-Etimia-Betakorata-Divarata-Myrtos beach-Agonas-Kadarkata-Farsa-Drapano híd-Argostoli-Katavothes víznyelő-Fanari világítótorony-Lixouri

Fotoalbum:
http://indafoto.hu/cobranco/kefalonia1gorogorszag

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo5.2016..html

Kellemes időtöltést!

296
pere képe

WOW!

WOW!

297
cobranco képe

A görög szigettenger

A görög szigettenger kalandorai 6.rész: "Ellentétek szigete"/Kefalonia/ 2016.
https://www.youtube.com/watch?v=ziL8mh0dMP8

Terítéken Kefalonia nyugati partvidéke.
Programok címszavakban:
Vártúra,csobbanás a türkizkék/zöld?/tengerben,tavernateszt és levezetésképpen hegymászás a 40 fokban.

Útvonal:
Lixouri-Agopnas-Divarata-Kalo Oros-Assos-Kastro Assou-Kouloumi-Enosi-Maganos-Markantonata-Emblisi bay

Fotoalbum:
http://indafoto.hu/cobranco/kefalonia2gorogorszag

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo6.2016..html

Kellemes időtöltést!

298
cobranco képe

Itt egy rövid előzetes,néhány

Itt egy rövid előzetes,néhány perces „best of”a tavalyi alpesi kiruccanásunkból összeollózva:

https://www.youtube.com/watch?v=IuVEpw2SSSM

Útvonal:
Landquart (520 m) - Wolfgang pass (1.631 m) - Davos(1.558 m) - Tiefencastel (850 m) - Albula pass (2.315 m)-St. Moritz (1.822 m) - Majola pass (lefelé 1.824 m) - Chiavenna (333 m) - Morbegno (262 m) - Passo San Marco (1.985 m) - Lecco (214 m) - Passo del Ghisallo 758 m) - Como(201 m) - Argegno (122 m)-Campione ( 300 m)-Lugano (270 m)-Menaggio (203 m) - Chiavenna (333 m) - Splügen pass (2.113 m) - Bonaduz (640 m) - Landquart ( 520 m)

Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLaXE4cTdtNFdmS0U/view

299
cobranco képe

A mai műsor

A mai műsor tartalmából:
Utazóink újra vízre szállnak,de csak képletesen,hajóval vetik bele magukat a Lefkada-szigetvilág bugyraiba,majd kanyoning-túrával egybekötött vízesés-szemle után,a tengerbe is bevetik magukat,de ezúttal nem csak képletesen.A szokásos sportfoglalkozás és a „Nagy Zabálás” című gasztroenterológiai oktatás szintén a napirend részét képezi.

http://www.youtube.com/watch?v=YdVrIHhC4pQ

Útvonal:
Fiscardo-Nidri-Dimosari vízesés-Vlycho bay-Katochori-Marantochori-Kontarena-Vasiliki-Ponti-Aigos Nikolaos-Niras-Cape Doukato

Fotoalbum:
http://indafoto.hu/cobranco/lefkada1gorogorszag

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo7.2016..html

300
cobranco képe

Bár tudom a legtöbben már az

Bár tudom a legtöbben már az idei bringázás lázában égnek,én még mindig a tavalyi élményekkel traktálnám a fórumozó kollégákat.

A terv a következő volt:
Eljutni Lefkada egyik végéből a másikba a lehető legegyszerübb módon…
De,vajon mit szól ehhez a szél,a hőség és a földrengés?

http://www.youtube.com/watch?v=krRWIpgeKrU

Útvonal:
Cape Doukato-Aigos Nikolaos-Niros-Porto Katsiki-Athani-Gialos beach-Dragano-Koliko-Kalamitsi-Aigos Nikitas-
Tsoukaledes-Faneromeni kolostor-Lefkada-Lefkas lagoon-Gira beach-Agia Mavra-Aigos Nikolaos-Voulkaria tó-Vonitsa

Fotoalbum:
http://indafoto.hu/cobranco/lefkada2gorogorszag

Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo8.2016..html