Más útvonalon jöttem haza, mint általában, és ez a tábla nézett rám a dobozi úti bringaúton. Először nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik, de mégis!
http://criticalmass.hu/files/Fénykép 0249.jpg
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| Fénykép 0249.jpg | 183.2 kB |
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Más útvonalon jöttem haza, mint általában, és ez a tábla nézett rám a dobozi úti bringaúton. Először nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik, de mégis!
http://criticalmass.hu/files/Fénykép 0249.jpg
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| Fénykép 0249.jpg | 183.2 kB |
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Mi ezzel a bajod?
Mi ezzel a bajod? kerékpárút. Motorozni tilos. Gyalogolni meg szabad, mert ahol járda nincs ott
21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
Teljesen jó, csak az út minősége szar, bár az úttestről ez nem mondható el... így a gesztus nekem gusztustalan
Beke Dávid
Félreértettél, én ennek
Félreértettél, én ennek teljesen örülök! Bár igazad van az útminőséggel kapcsolatban.
Ha jól látom a tábla lakott területen belül van. 13.§ e) „Kerékpárút” (26. ábra); a tábla a kétkerekű kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos
És ha lakott terület, akkor a kedves gesztusuk tulajdonképp szabálytalan, mert 1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről 12. § (2) szerint:
A közutak forgalmi rendjét félreérthetetlenül, úgy kell kialakítani, hogy azt a közlekedés résztvevői kellő időben és könnyen felismerhessék. A forgalmi rend kialakításához a szükséges és lehető legkevesebb közúti jelzőtáblát kell használni.
Beke Dávid
és az elektromos bringa az
és az elektromos bringa az segédmotorosnak minősül vajon?
Asszem 300W teljesítmény alatt bringa, felette nem.
Raadasaul a tabla egy
Raadasaul a tabla egy motorkerekparral behajtani tilos (nem segedmotorral...) Ami ugye alapbol felesleges.
Sok motoros vidáman
Sok motoros vidáman használja bringautakat, sőt gyakran a járdákat is (jellemzően egyirányú úttal szembe menvén), gondolom nekik szól.
Ez azt jelentené, hogy a
Ez azt jelentené, hogy a gépjárművezetők bár leteszik a KRESZ vizsgát nincsenek tisztában a szabályokkal (ami nyilván hülyeség, mert mindenhol megírták, hogy a kerékpárosok nem ismerik a KRESZ-t). Emiatt (és büntetés, ellenőrzés helyett) kiraknak egy táblát, mert akkor eszébe jut, hogy hopp, jaj nem mehetek 500cc-vel a járdán, de buta vagyok, akkor megyek az úton...
Ez elég nagy baromság lenne, mindamellett elég hülyének állítaná be a motorosokat, akik pedig nem azok. Persze lehet, hogy nem teljesen tiszta nekik, hogy mikor mehetnek kerékpárúton, mikor nem, ami valahol érthető, de mégis szomorú. De jó, hogy felhozták a segédmotoros kerékpár és a kerékpár táblázási különbséget, mert megnéztem, és tulajdonképpen a képen látható egyik sem. Nos az már más kérdés, hogy vajon itt mennyire engedünk teret a művészi szabadságnak. Én erről nem tudok semmit.
Beke Dávid
akkor tovább gyűrűzik a
akkor tovább gyűrűzik a csabai kortárs táblakihelyezés?
Nem tudom sajnos, mert, bár a netes jogtárban nem ez a tábla van, azt nem tudom van-e valami követelmény arra, a piktogtram, vagy stilizált ábra, nem tudom mi a neve, mennyire kell, hogy megegyezzen a könyvessel. Ha ennél jobban kell, hogy megegyezzen, akkor a táblakihelyezés kezd elfajulni, mert, bár a gyaloglós marhaságra még csak csak ráhúzhatták, hogy nem hasonlít kresztáblára, igy nem megtévesztő, a mostani viszont már annál is inkább. márpedig:
12. § A közút területén, a közút felett és mellett - a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének körülményeiről szóló miniszteri rendeletben meghatározott területen belül - tilos elhelyezni olyan jelet, jelzést, egyéb tárgyat és berendezést, amely a közúti jelzésekkel - azok alakjával, színével - összetéveszthető (...)
Beke Dávid
A mocisok tudják. A
A mocisok tudják. A rendőrök nem. Így már mondhatják: de hát ott a tábla!
--------------------------
www.barzongorista.eu
Viccelsz? A Kresz vizsgát
Viccelsz? A Kresz vizsgát simán le lehet úgy tenni hogy egy csomó szabályról nem is tud az ember. Hármat eleve lehet hibázni, és a teszt nem is fedi le a teljes Kresz anyagot.
Azert kivancsi lennek, hogy
Azert kivancsi lennek, hogy motoroskent mivel tudnanak ravenni arra, hogy ott menjek. (Az ut olyan szeles, hogy egy keresztbe fordult kamiont kenyelmesen korbe lehet motorozni... :-)
Ertelem szeruen ebbol az is kovetkezik, hogy a bringasav is elferne.
Én nem örülnék annyira.
Én nem örülnék annyira. A járdából csináltak kerékpárutat, a gyalogosok repüljenek, te meg akár 8 barra fújt országútival is menj azon a repedezett gyászon, gondolom tele van kocsikiállóval is.
sőt, sokkal finomabbal.
sőt, sokkal finomabbal. rejtett beállókkal, meg állandóan nyitott kapukkal. de én ennek is tudok örülni, mert legalább van.
mi ennek itt nagyon orulunk budapest faluban ;p
Ez a tábla, amit én még
Ez a tábla, amit én még életemben nem láttam, csak a teljes idomos sportmocikra vonatkozik...:D
- Kerékpáros vagyok, mert nem tudom, hogyan lehetnék nem az... -
Fehér Katarga RoadPro trekking stílusban...
Biztos csak nekem báncsa a
Biztos csak nekem báncsa a szemem a Békéscsaba megye szóösszetétel.
http://szegedbicaj.blog.hu/20
http://szegedbicaj.blog.hu/2010/12/07/a_csorok_bicikliznek_es_tok_hulyek
"Békéscsaba megye főrendőre
Telefonon száll be a beszélgetésbe, [...] De mindegy, a főkapitány szerint Békéscsaba egy kerékpáros megye (?)"