Ugye itt a jó idő, egyre többen mernek bringára ülni, jöttömben-mentemben egyre több számomra új arcot fedezek fel az útvonalamon, régi és új outik, csillogó trekkingek, tanyabájkok, és lovasaik a melós kantárostól a nájlon űrruháig. Ezt jónak tartom, hiszen ilyen benzinárak mellett racionális döntés a 12km-re lévő megyeszékhelyre bringázni, ez nem kétséges, és a bringákat elnézve jómódúak is választják ezt a sokak által fetisizált közlekedési formát.

ma csak buszról néztem Kedvesemmel a bringásokat, és szivem Hölgye arra hívta fel a figyelmem, hogy az outisoknak milyen hihetetlenül vékony lábuk van. Mi lehet ennek az oka? Leeresztettek télen? Nem kell a haladásukhoz akkora erőkifejtés, hogy nőjön az izomtömegük? Mondtam, hogy hülye kérdés, de ha van rá hipotézisetek, akkor osszátok meg velem, nehogy nagy kerekűre váltsak, és elfogyjon a lábam:)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Flicka képe

Én ezt csak megcáfolni

Én ezt csak megcáfolni tudom. Sajnos a tegnapi 206 km letekerése után sem látom vékonynak a lábam. :D

Flicka

2
Borzaska képe

+1 :-( Bordó-fehér Puch

+1 :-(

Bordó-fehér Puch fixi, vagy ezüst Bianchi arany fékekkel, fekete-narancs Bagaboo

3
norbijúzer képe

hát szerintem akinek

hát szerintem akinek vékony a lába, az nem tekert még valami sokat a szezonban... :)

--
--
-vasak alattam-
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!" "mindenhol lehet kerékpározni. ahol nem, ott tüntetőleg!"

4
peet képe

azok voltak a

azok voltak a díszbringások.
az igazikon van izom.
keresd Vitézt.
-----------------
A Kétkerekű Ember

5
felder87 képe

kissé csodálkoztam is,

kissé csodálkoztam is, mert én csak montival nyomtam le a telet(meg az elmúlt kb. 8 évet), de nem tapasztaltam, hogy a bringázástól fogpiszkálóvá aszalódna a lábam:)

Kukásmellény nélkül rakom, oszt?:)

6
Shag_Beckur képe

Attól függ, hogy érti a

Attól függ, hogy érti a vékonyat. Akinek olyan a testalkalata, annak lehet vékony lába, mégis baromi szálkás és bírja az igénybevételt. Néhány profi outis versenyzőnél láttam ilyet felvételeken.

Ha jól tudom nagy izmokat hirtelen nagy terhelés okoz, míg szálkásat folyamatos, de viszonylag kis terhelés. Ez utóbbi strapabíróbb, míg az előbbi jobban néz ki.

7
norbijúzer képe

igen, pl a sprintereknek

igen, pl a sprintereknek akkora combjuk van, mint egy normál ember dereka :)

--
--
-vasak alattam-
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!" "mindenhol lehet kerékpározni. ahol nem, ott tüntetőleg!"

8
Shag_Beckur képe

Jóhát, egy-két embert

Jóhát, egy-két embert láttam, akinek piszkafa lábai voltak, de még mindig lenyomna hosszútávon, még ha én robogóval is lennék. De az igaz, hogy nagyon durva lábaik tudnak lenni a bringásoknak. Meg az is, hogy azért ez testalkaton is múlik :)

9
norbijúzer képe

nekem is inkább csak

nekem is inkább csak kiszögletesedtek az izmaim, mióta sokat és szinte állandóan bringázok :)
fogpiszkáló a hosszútávfutóknál van, nem?

--
--
-vasak alattam-

10
Pontagy képe

szerintem sem helytálló az

szerintem sem helytálló az elmélet, én sem érem át a vádlimat egy kézzel..

11
Shag_Beckur képe

Én sem az enyémet. Ez két

Én sem az enyémet. Ez két dolgot jelenthet. Vagy mindketten baromi sokat bringázunk... vagy kicsi a kezünk.

12
Pontagy képe

vagy csak valamelyikük

vagy csak valamelyikük izmos, valaki meg nem, hanem ...... >a megfelelő szó behelyettesítendő ;)

én is láttam pipaszár lábú outist, ilyen is van, de ez nem általános

13
Shag_Beckur képe

De lehet, hogy a postban

De lehet, hogy a postban szereplő barátnő pont ilyet látott?:)

(A védelem befejezte).

14
felder87 képe

na ez az, hogy többet

na ez az, hogy többet láttunk, egy delikvens miatt nem merült volna fel bennem a kérdés:)

16
felder87 képe

ő tényleg egy outis, vagy

ő tényleg egy outis, vagy statiszta a trainspotting 2-ből?

17
makimajom képe

Ő Michael Rasmussen, ha

Ő Michael Rasmussen, ha valaki esetleg nem ismerte volna föl..

18
felder87 képe

bocs, nem követem a

bocs, nem követem a tourt.

19
Doom3d képe

A keskenyebb láb kisebb

A keskenyebb láb kisebb légellenállású. Ezért egyes outisok nem az izomtömeg vastagságát növelik és a forgatónyomatékot, hanem a pedálfordulatot.