Lassan ismét fesztivál a Hajógyári szigeten, tömeggel, káosszal. Tavaly már kijelöltünk (és tábláztunk) kerülőutat (http://www.bringazzobuda.hu/hirek/helyi-esemenyek/kerekparostorlodasahaj...), idén pedig felvettük a kapcsolatot a helyi önkormányzat szakembereivel, hogy hivatalos, szakszerű és jól használható megoldás szülessen. Jövő héten csütörtökön lesz a bejárás, a mellékelt gugli térképen megnézhetitek a javaslatunkat.
Észrevételeiteket, javaslataitokat ide, illetve az info[kakac]bringazzobuda.hu címre várjuk!
Folytatás: http://criticalmass.hu/forum/20110807/sziget-fesztival-kerulout-es-megko...
Magyar Kerékpárosklub Észak-Buda
www.bringazzobuda.hu
info[kakac]bringazzobuda.hu

Erős
Erős lájk!
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!
Klassz ötlet! Viszont
Klassz ötlet!
Viszont felmerült pár kérdésem:
1) el akarom kerülni a fesztivált: a köles utcai aluljáróban le kell cipelnem a lépcsőn a bringát vagy lesz valami kerékpáros-barát rámpa / lejtő / egyéb megoldás?
2) a fesztiválra szeretnék eljutni: használhatom az amúgy ilyenkor lezárt alsó rakpartot a Margit hídtól a szigetre hátulról bevezető kis gyalogos hídig?
Mindkettő érdekes és érdemes téma! Légyszi foglalkozzon ezzel is az MK!
Thx!
E*
1) Cipelni kell, rámpa
1) Cipelni kell, rámpa szerintem nem épül. Legalábbis eddig nem gondoltunk rá.** Viszonylag rövid lépcsők.*
Megoldások:
a) átmész a HÉV átjárón és a Mozaik utcán a HÉV mellett, a felüljáró alatt visszamész a Vajda J. utcáig, majd a járdán a Szentendrei úthoz. A másik irányban értelemszerűen ugyanerre.
b) Tovább mész a Búza utcán, majd a Kazal utcán kimész a HÉV vonal mellé és ott földúton elmész az Aquincum HÉV megállóig (a vasút alatt és a patak fölött át lehet menni). Gyalogátkelőhejen keresztezed a Szentendrei utat, majd a Vizimalom sétányon és a Vitorla utcán jutsz el a Duna-partra.
2) Szerintem igen, de ez majd akkor fog kiderülni, ha megvan a Sziget terve/engedélye a közlekedésre. A Margit híd és a Tímár utca között párhuzamos kerékpárút (illetve gyalog- és kerékpárút) vezet, tehát annak ellenére, hogy - ha jól emlékszem - a Margit hídi lehajtónál nincs kint bringatilos, nem szabad az úttesten bringázni. A Tímár utca és a Mozaik utca között azt hiszem nincs bringatilos (és biztosan nincs párhuzamos infra), tehát ott szabad kerékpározni.***
* Tudom, hogy nehéz biciklivel, gyerekkel egy lépcső is sok. (Tegnap, amikor kint voltam bejárni, akkor szembesültem avval, hogy az egész Kaszás lakótelepet csak lépcsőzve lehet megközelíteni bármilyen tömegközlekedés felöl!)
** A jövő heti bejáráson felvetem egy végleges rámpa kihelyezésének ötletét.
*** Annak idején fel fogjuk venni a kapcsolatot az illetékesekkel (Sziget, rendőrség), hogy a kerékpáros megközelítés könnyebb legyen.
+* Tavaly a Filatorigát HÉV megálló kerítése végig bringatárólóként működött azoknak, akik csak rövidebb ideig mentek a fesztiválra. Ők nem akarták / tudták bevinni a biciklit az MK tárolóba. Javaslom az MK-nak, hogy kint is telepítsen bringatároló(ka)t.
Tavaly a város felől
Tavaly a város felől érkezve már a Bogdáni sarkától sok ember volt (a grafitiket nézve bóklásztak, meg ilyesmi).
Ha a Bogdánin balra, majd keresztezve a Szentendreit és jobbra az mennyire lenne járható? Mert térkép szerint oké lenne, de egyeltalán nem ismerem azt a kereszteződést.
JJ
Berajzoltam a térképre ezt
Berajzoltam a térképre ezt az alternatívát is. A Szentendrei keresztezése miatt nem igazán jó megoldás szerintem. Akkor inkább a Szentendrei úton, majd a felüljáró alatt visszatérő útvonalon mennék (szintén berajzoltam). De szerintem a lámpák, kereszteződések miatt nem gyorsabb, mint lassan menni a HÉV mellett.
Újabb lépés történt,
Újabb lépés történt, felvette velünk a kapcsolatot a közlekedés-forgalom-tervező (vagymi).
Ugyanakkor kíváncsi lennék azok tapasztalatára, akik kint, a HÉV megálló környékén kötötték le a bringájukat.
Miért ott?
Miért nem vitték be a benti MK tárolóba?
Tudnak-e lopásról, rongálásról?
Volt-e valamilyen konfliktusuk ebből?
Akik bevitték a biciklit merről közelítették meg a K-hídat? Segítség lenne nekik, ha az alsó rakpart (Árpád-híd) felöl mehetnének?
Persze továbbra is várunk minden ehhez kapcsolódó véleményt, ötletet (pl. hol hírdessük a parkolót, a kerülőt...)
Köszi!!!
www.bringazzobuda.hu
utoljara '98-ban mentem a
utoljara '98-ban mentem a fesztivalra a k-hidon, akkor meg gyalog. azota vagy hajoval, vagy bringaval: arpad hidnal, szentlelek ternel at a hev sineken a rakpart fele, zebranal vissza az utra, kishidon be, es bementem mint a tobbi jarmu (legyen karszalagod, ott nem adnak [szivesen]). bent pedig a hatso uton el a tilosig vagy a magic mirrorig, backstage-ben lakatol, no problem.
szupszkrajp és nagyon
szupszkrajp
és nagyon köszi, hogy gondoskodtok erről is !
Fejlemények: 1. A terelés
Fejlemények:
1. A terelés meg lesz csinálva, sőt a Főváros megigérte, hogy a Köles utca HÉV aluljáró két északi lépcsőjére idiglenes rámpát épít.
2. A Sziget Fesztivál nem járult hozzá, hogy a fesztivál kerékpáros forgalmát a "H" (déli) híd felé tereljük. Véleményük szerint a kerékpáros közlekedés a "H" (déli) híd felöl nem biztonságos, mert kivilágítatlan magánúton történik melyen a rendezvény teljes gépjárműforgalma zajlik.
3. A Fesztivál ideje alatt időszakosan a budai alsó rakpart a Margit-hídtól le lesz zárva, csak célforgalom közlekedhet a Fesztiválra. A közlekedésért felelősök nem járultak hozzá, hogy ezekben az időszakokban a kerékpárosok számra is engedélyezett legyen a behajtás, mert könnyen (és evvel egyet értek) úgy vennék a kerékpárosok, hogy a Fesztivál teljes ideje alatt szabad arra a közlekedés.
4. A "K" híd (bejárat) a kordonok miatt továbbra is csak
a., délről HÉV megálló felöl, a Mozaik utcán,
b., északról a Jégtörő úton közelíthető meg.
Délről a rakpartról a bejárta el lesz kordonnal zárva.
5. A Fesztivál első és utolsó napjaiban busz-céljárat fog közlekedni, amely a "K" híd elött fog megállni. Akik mégis a rakparton próbálják megközelíteni a rendezvényt, ezekben az időszakokban számítsanak a buszközlekedésre. A buszmegálló felöl a "K" híd megközelíthető lesz, de a rendezők lehet, hogy nem engednek be ott más forgalmat.
6. Az alsó rakparton a Tímár utcai HÉV megálló és a Mozaik utca között nincs az úttestel párhuzamosan kerékpárút, gyalogkerékpárút kijelölve, és ha jól tudom, nincs "kerékpározni tilos" tábla kihelyezve.
www.bringazzobuda.hu
Köszönjük szépen az
Köszönjük szépen az intézkedést és az infokat!
A 2. ponthoz annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy akkor HOL kellene bemenni kerékpárral?!? Mi az hogy nem támogatják?!? K-hídon TILOS bringával bemenni, a Sziget Fesztivál rendelte így, hogy a kis hídon KELL a bringásoknak közlekednie. Azt, hogy képtelenek az autósok (taxi és szállítóautó) kerékpárosokat óvva ki- és bemenni a magánúton, szerintem a fesztiválszervezőnek kell kiküszöbölnie.
Kérdezem én, hogy kellene bringával bejutni a fesztiválra ezek után?
Még futjuk a
Még futjuk a köröket.
Addig is azt javaslom, hogy mindenki ismerőseivel, barátaival bombázza a Sziget szervezőit a kerékpáros megközelíthetőség kérdésével.
A felelősök:
Szolgáltatásfejlesztési vezető / Service Development Manager: Tóth Tibor +36 1 372 0667 toth.tibor@sziget.hu
Szolgáltatásfejlesztési vezető helyettes / Deputy Service Development Manager: Such Tamás +36 1 372 0666 such.tamas@sziget.hu
Ügyvezető igazgató / Managing Director: Gerendai Károly, Takács Gábor +36 1 372 0650
Irodavezető / Office Manager: Nemes Melinda +36 1 372 0659
Meglátjuk, mit írnak ;-)
Meglátjuk, mit írnak ;-) ha válaszolnak egyáltalán.
"Kedves Fesztivál Szervezők!
Szeretnék érdeklődni, hogy mi az általatok javasolt útvonal és bejutás kerékpárral a Sziget fesztiválra.
A honlapon feltüntetett ezzel kapcsolatos leírás ( http://www.sziget.hu/fesztival/info/utazas ) véleményem szerint balesetveszélyes a megnövekedett gyalogos forgalom miatt (Valljuk be! Senkit nem fog érdekelni, hogy ő épp a bringaúton gyalogosan araszol és sorakozik, hogy bejusson ;-)
Ezért ha jól sejtem, akkor nem a gyalogos fesztiválozókkal együtt a K-hídon hanem az Árpád hídhoz közelebb eső kis hídon kell bemennünk, ha kerékpárral érkezünk. Viszont akkor nem a honlapon írt javaslat szerint a kerékpárúton kell eljutnom a főbejáratig, hanem a rakparton a kis hídig a hátsó bejárathoz. Vagy lesz a főbejáratnál a K-hídon egy külön kapu és "sáv" a bringások részére? Lesz külön biztosítás, hogy a kerékpárút továbbra is funkciója szerint használható legyen?
Eddigi tapasztalataim alapján, ha a gyalogosok közt kellene haladni (akár az úton, akár a kapuknál), az nagyon balesetveszélyes lenne a gyalogosok számára és iszonyatosan lassítaná a bejutást - mindenkinek.
Már csak 20 nap!!! :)
Többiekkel tervezzük ezerrel, hogy kivel-mikor-hogyan-hol jutunk be bringásként a Szigetre, de eddig nem találtuk meg a megfelelő megoldást, légyszi segítsetek!
Mielőbbi szíves válaszaitokat várom!
Köszi!"