Gyertek, gyertek! :)))
Via Kálmán Dóra -->
Itt a lehetőség, hogy a meleg nyári napokon ne csak a felüdülést keresd az erdei fák árnyékában, hanem akár társadat is! Tekerj velünk a meseszép Vértesben, suhanjunk együtt a lombok alatt! Utunk során felfedezzük a dombok közt megbúvó kis falut, Vérteskozmát, megkóstoljuk a tavalyi év fagyiját Csákváron, majd felkeressük egy hajdanvolt néma remeteség lenyűgöző épületeit Majkpusztán. Virágborította sziklagyepek, megkapó kis lak...ok, ringó csónak a vizen….Mi maradhat ki egy romantikus nyári napból? Egy fenséges vacsora a tatai tóparton? Vagy inkább egy pohár pezsgő? Ezt még ráérsz eldönteni!
Útvonal: Kis forgalmú országút
Nehézségi szint: Közepes
Túradíj: 3.400 Ft (+ÁFA), vagyis 4250 Ft
A túradíj tartalmazza: a szervezést, és a 2 fős túravezetést. Kísérőautó ezúttal nem lesz!
A túradíj nem tartalmaz: étkezést, az oda-vissza utazás költségét, és az alább felsorolt szolgáltatásokra vonatkozólag közvetítői díjat, belépődíjat, vonatjegyet.
(A vacsora opcionális, viszont kérünk, hogy előre jelezd az igényed. Fizetned majd a helyszínen kell közvetlenül a szolgáltatónak!) Hamarosan közzétesszük a választható menüket!
Részletes program
Budapest-Szárliget-Vérteskozma-Csákvár-Majkpuszta-Tata
Találkozó reggel 9.00-kor Budapest Déli pályaudvaron a peronok végén (vonatindulás 9.21), vagy 10.00-kor a szárligeti vasútállomáson. Útvonalunk első része egy gyönyörű erdei aszfaltúton halad első pihenőnket Vérteskozmán, ebben a meseszép faluban tartjuk. Ezután felkerekedünk, hogy megkóstoljuk a tavalyi év fagyiját Csákváron. Ezt követően Majkpusztára kerekezünk, ahol a külünleges titkokat rejtő kamalduli remeteség épületegyüttesével ismerkedünk meg. Végül Tatára érkezünk, ahol egy igazán romantikus tóparti vacsorát fogyasztunk el. A vacsora után vonattal jutunk haza (tervezett hazaérkezés 20.35 Déli pályaudvar)
A túrát két túravezető kíséri, így a legelöl és a leghátul tekerőket sem hagyjuk magukra! Akkor sem kell izgulnod, ha nem vagy gyakorlott bicajos - a túra tempója a te saját tempód! Kísérőautó ezúttal nem lesz. Műszaki vagy egyéb probléma esetén az egyik túravezető visszakísér a könnyedén elérhető tömegközlekedési útvonalhoz!
Tudnivalók
Utazás:
Egyénileg.
A Máv menetrendeket itt találod: www.menetrendek.hu
Létszám:
10-20 fő. Minimális létszám: 8 fő.
Felszerelés:
Laza nyári túraruházat vagy kerékpáros öltözet, kényelmes túra- vagy futócipő és vékony zokni, sapka, napszemüveg, naptej. A kedvezőtlenebb időjárásra is számítva esőkabát és esőnadrág vagy réteges túraöltözet, váltásruha, váltás cipő.
Élelelem:
Az étkezés egy részét célszerű otthon készített szendvicsekkel megoldani, továbbá csokit, müzliszeletet, gyümölcsöt is érdemes bekészíteni a kerékpározáshoz. Útközben többször is lehetőségünk nyílik majd ételt és italt vásárolni.
Költőpénz:
Élelmiszerre, folyadékpótlásra igény szerint hozz magaddal „költőpénzt”. Ha szeretnéd megkóstolni a fagyit, és megnézni a majki remeteséget, szintén szükséged lesz némi készpénzre.
Táv: kb 60 km
Jelentkezés és érdeklődés Kálmán Dóra: 20/573-43-00
bringarandi@freemail.hu

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
tatabike képe

Szerintem ez nem igazán

Szerintem ez nem igazán idevaló, ez nem társkereső oldal...
Plusz ennél sokkal komolyabb túrákat is szerveznek a fórumtagok, teljesen ingyen...
Maga a weboldal is önkéntes munkán alapul, nem túl etikus hirdetésre használni...

Fehér Katarga RoadPro trekking stílusban...

2
Levi__ képe

Múlt héten voltunk ott!

Múlt héten voltunk ott! Bringával végig,és nem vonattal nagyon szép nagyon jó volt!
Tatának igaza van ezért nem fizettünk senkinek sem.

3
tatabike képe

Azaz, éljenek a röplabdás

Azaz, éljenek a röplabdás biciklisek...:D

4
Levi__ képe

Na jó legközelebb

Na jó legközelebb meghívlak egy sörre!:-))

5
tatabike képe

Hát, ez nem nyert, mert nem

Hát, ez nem nyert, mert nem iszok alkoholt...:)

6
Levi__ képe

Végre egy rendes ember!:-)

Végre egy rendes ember!:-)

7
feb képe

Én ezt a távot gyalog

Én ezt a távot gyalog "szoktam" megtenni.

8
Icarus képe

+1 Fizetős szolgáltatás

+1
Fizetős szolgáltatás reklámozása...

-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

9
Miló01 képe

Lehet mi csináljuk rosszul,

Lehet mi csináljuk rosszul, hogy nem kérünk érte pénzt, múltkori túráért kérem ide a pénzemet, végig vezettelek titeket, mivel km arányosan számolom, 10.000ft legközelebb hozz magaddal:DDD

Ui.: Tiszta szánalom, hogy van pofája ennyit elkérni és pénzért csinálni, mikor számtalan ingyen túra is van. Kíváncsi leszek hányan mennek el rá, ha jó az időpont kigurulok meglesni a pofájukat.

10
Bélabátyó képe

Ennyi pénzért

Ennyi pénzért tulajdonképpen semmit se nyújtanak!
Ebből a pénzből egy "maszek" túrán egész nap elvagyok!

11
tatabike képe

" egy "maszek" túrán

" egy "maszek" túrán egész nap elvagyok! "

Plusz jól érzed magad, azonos érdeklődési körű, tapasztalt spanokkal tekerhetsz, és nem érzel kényszert arra, hogy bárkivel is megismerkedj...:)

12
zsoan képe

Találhattok

Találhattok barátnőt/szerelmet/feleséget :),romantikusat vacsorázhattok,kicsit tekerhettek is.... mit akartok, csupa férfinak való dolog!

13
tatabike képe

Hehe, akkor felvázolom a

Hehe, akkor felvázolom a szitut: Jelentkezik 10 kiéhezett kanegér, meg 2 szegény kislány...XD
Romantika bukta, szerelemről nem is beszélve...:D

14
Pontagy képe

ugyanezt csináltuk meg

ugyanezt csináltuk meg múlt héten, én írtam ki, és egy fillért sem kértem érte (soha eszembe se jutott ilyesmi, pedig 30+ fölött van a kiírt és lenyomott túrák száma) miért is kell ezt így?

poénból el lehetne menni, és csatlakozni hozzájuk, egy tempót menni velük, és közölni: "De mi csak erre túrázunk.." Ki van benne? :D

szerk: "A túradíj tartalmazza: a szervezést, és a 2 fős túravezetést. Kísérőautó ezúttal nem lesz!
A túradíj nem tartalmaz: étkezést, az oda-vissza utazás költségét, és az alább felsorolt szolgáltatásokra vonatkozólag közvetítői díjat, belépődíjat, vonatjegyet."

ezen hangosan felröhögtem
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

15
UbrÓ képe

Ez jó ötletnek tűnik,

Ez jó ötletnek tűnik, nekemis egyből ez jutott eszembe :D

16
tatabike képe

Azért kiváncsi lennék én

Azért kiváncsi lennék én arra két főre is, akik a túrát vezetik...de gonosz vagyok...:D
Menjünk, aztán majd én vezetek, aki lemarad, nem kap nőt, aztán kész. Legalább lesz miért hajtani. De utána tuti semmit nem fog kezdeni egy csajjal se, mert enni sem marad ereje...XD

17
Levi__ képe

A hátára fekszik és a

A hátára fekszik és a csaj kiszolgálja magát. :-)

18
tatabike képe

Esélytelen...úgy el lesz

Esélytelen...úgy el lesz zsibbadva, hogy azt se tudja, fekszik-e egyáltalán...:D

19
Icarus képe

Én köcsög és szemét

Én köcsög és szemét lennék és szívesen benne lennék :)
Szervezésért meg meghívlak majd egy sörre :D

20
Oversize Load képe

Jelentkezni, nem befizetni

Jelentkezni, nem befizetni és végig az első túravezető előtt tekerni XDD Célszerű korábbi vonattal utazni.

Szénhidráttal rakom oszt?

Powered by OLMA dobré mléko

21
tatabike képe

xD Fehér Katarga RoadPro

xD

22
Pontagy képe

láthatóan itt nem csak egy

láthatóan itt nem csak egy vas izzik a tűzben:
http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aoffi...
---

23
tatabike képe

Szép, ez már egy

Szép, ez már egy üzletág, úgy néz ki...:)
Tőlem mehetnek, de most szólok, hogy nekem ott laknak a szüleim, és ha összeszemetelik a környéket, nagy dádá lesz...

24
Pontagy képe

komolyan gondolkodtam azon,

komolyan gondolkodtam azon, hogy ugyanezt meg lehetne hirdetni FB-n, iwiw-en, meg az ingyenes (ahol nem kell a hirdetésért fizetni) közösségi oldalakon, vajon mennyi ember jönne el? Mármint, teljesen ingyenes konstrukcióként. A szervezők meg ott állnának, üres számlatömbbel a kezükben, hogy mi a fasz van?
---

25
tatabike képe

Bringarandi... ez nem az,

Bringarandi... ez nem az, hogy összehozunk egy férfi meg egy női vázas montit, aztán lesz sok 12"-os kisbicikli...?

Egyszer régen haverokkal villamosszékeket akartunk pároztatni, hogy legyen sok elektromos kis ülés...:XD

26
Hooborg képe

Jáááj

Jáááj x'D

(Gázálarclámpásfeketeössztelós"tecsó"monti / lila Cresta SS)

27
Biros képe

Bringázás közben egy

Bringázás közben egy módon lehet igazán ismerkedni: tandemmel :). Az viszont nagyon jó, csak ajánlani tudom :D. 4000Ft-ért lehet kölcsönözni egy egész napra (400Ft/óra), mondjuk vonattal szállítást nehezen tudom elképzelni, de szerintem az ország nagy részén lehet találni csak bringával elérhető távolságban levő szép tájakat.

28
Pontagy képe

nem biztos, hogy tandemmel

nem biztos, hogy tandemmel fölmásznék a Kékesre, bár előttem egy jó női fenék az némileg motiválna :D

szerk: annyi ment hozzá, hogy "női" azért ez tán nem mindegy :)
---

29
tatabike képe

Aztán meg csodálkoznál,

Aztán meg csodálkoznál, hogy tekersz, tekersz, mégsem éred utol...:D

30
Icarus képe

De tandemnél szerencsére

De tandemnél szerencsére csak karnyújtásnyi távolságra van :) :P

31
Biros képe

Meglepő, de szerintem

Meglepő, de szerintem tandemmel könnyebb tekerni, mint sima bringával, ha a másik emberben is van némi erő, mert egy emberre átlagolva kevesebb vasat kell hajtani.
Viszont dilemmát jelent, hogy csak akkor tudod a csinos női feneket bámulni, ha lemondasz a kormány, váltó, és esetenként a fék kezeléséről is (ha olyan a tandem, hogy csak az első tud fékezni), ami nagy bizalmat igényel a másik iránt :D.

32
Pontagy képe

ha csak ennyi az ára, akkor

ha csak ennyi az ára, akkor nem nagy ügy :) Kipróbálnám, még sosem volt szerencsém tandemmel menni.
---

33
Icarus képe

Bringával elérhető

Bringával elérhető csodaszép táj :D? Előttem tekerő lány feneke :D?

34
povi képe

simán befér a tandem a

simán befér a tandem a vonatba, a peronon keresztbe is akár, nem csak a "marhaszállítóba", mi már többször próbáltuk! :-)

35
R.L. képe

A Balatonkör meg 2500 ft...

A Balatonkör meg 2500 ft... Két meleg vacsorával, 4 frissítőponttal, ahol annyi a kaja, hogy majdnem elég a 200 km-re, szervezőkkel, szervízkocsival, egyéb programokkal...
Nagy mókamester ez a Bringarandi! :)

36
tatabike képe

Legközelebb megkérdezem

Legközelebb megkérdezem Milót, hogy mennyiért vezet/kopp...:D

37
Miló01 képe

Neked megszámítom egy jó

Neked megszámítom egy jó féle hideg sörért:D

38
tatabike képe

Egy sörre

Egy sörre ellenszolgáltatás nélkül is mindig jó vagy nálam...:)

39
z.zoli képe

"Itt a lehetőség, hogy a

"Itt a lehetőség, hogy a meleg nyári napokon ... suhanjunk együtt a lombok alatt! Utunk során felfedezzük a dombok közt megbúvó..."

Mondjuk egy ilyen túravezetőt pl. senki nem fog leelőzni...
http://kepfeltoltes.hu/110620/T_ravezet__www.kepfeltoltes.hu_.jpg :-)))

-------
http://rideafuckingbike.com/

40
PTeker képe

Ebből 3XXXft-ból mennyi

Ebből 3XXXft-ból mennyi megy cm póló/egyéb szervezkedés gyűjtésbe? Haljon meg a lovam ha pénzt kérek bárkitől, hogy együtt tekerünk. :( :( Gusztustalan itt ilyet hirdetni, remélem senki nem megy el.

és különben ki ez a birdy?

Sör nélkül rakom, oszt?

41
Pontagy képe

tudja a franc, hogy ki ez,

tudja a franc, hogy ki ez, de a "pofátlan hiéna" archetípusának látszik.

komolyan, ilyenkor kedvem támad egy gerillaakcióhoz, induljon a Sákk tú dö szisztem! Tarajakat belőni!
---

42
lucika0615 képe

menjünk utánuk :D

menjünk utánuk :D

43
dorcssa képe

A Bringarandi kb 3 hónapja

A Bringarandi kb 3 hónapja születhetett, legalábbis ha jól emlékszem, áprilisban már hirdettek túrát FB-n. Ott is csak azért like-oltam, hogy tudjak róluk, nagyon gázak a kiírásaik.

-----------
Barna csepel, lila bca fixi
Mali outi és monti
Zöld bagaboo

44
tatabike képe

Ez tetszik: ' Műszaki vagy

Ez tetszik:

' Műszaki vagy egyéb probléma esetén az egyik túravezető visszakísér a könnyedén elérhető tömegközlekedési útvonalhoz! '

A tapasztalt túravezető, mi? 3400+ÁFA-ért nem fér bele megjavítani egy defektet, vagy beállítani egy váltót?!
Arról nem is beszélve, hogy mutasson már nekem Vérteskozma és Csákvár környékén egy könnyedén elérhető tömegközlekedési csomópontot, ahonnan kerékpárral együtt haza tud jutni. Mert konkrétan egy árva sínpár sincs arra, nemhogy állomás meg hasonlók, szánalmas...

45
Pontagy képe

sanszos, hogy az

sanszos, hogy az illető(k)nek lövése sincs a bringaszerelésről, és ezzel próbálja menteni a menthetetlent.
---

46
feb képe

Egy szóval sem írja, hogy

Egy szóval sem írja, hogy bringával használható tömegközlekedési eszközhöz.
A műszaki hibás biciklivel meg fölösleges bajlódni. Be kell vágni az árokba, oszt lehet venni másikat.

47
tatabike képe

Ja, ez eszembe sem jutott.

Ja, ez eszembe sem jutott. Igazad lehet, akinek van 4200 Ft-ja arra, hogy valaki 60km-en keresztül tekerjen előtte meg utána, annak valószínűleg futja havonta új bringára is...:)

48
Pontagy képe

egyébként azt néztem,

egyébként azt néztem, hogy vonat még Csákváron sincs, a legközelebbi (szárnyvonal) Oroszlányból indul, én kíváncsi lennék egy ilyen helyzetre.

egyébként Szárig tényleg nem lenne agyatlanul drága vonat, de mondjuk simán elég lenne Bicskéig menni, ha tényleg el akarunk menni, és vonattal -utána bemelegítő tekerés.
---

49
tatabike képe

Én is egy ' Bicskéig vonat

Én is egy ' Bicskéig vonat '-ra gondoltam. Igazából a táj is onnantól érdemes tekerésre, főleg forgalom szempontjából.
Tényleg, ne vigyünk egy marék jancsiszöget, lesbe állunk, aztán megnézzük, mihez kezdenek 10-15 defektes kerékkel? LOL

50
Pontagy képe

az a helyzet, hogy ezt csak

az a helyzet, hogy ezt csak a túrát meghirdető hiénák érdemelnék meg, a többi balek, hát, nem is tudom...
---

51
feb képe

Egy marék jancsiszög - mi

Egy marék jancsiszög - mi más hiányozna egy romantikus nyári napból :D

52
povi képe

Birdy vajon miért nem

Birdy vajon miért nem reagál a kommentekre??? :-D

53
tatabike képe

Szerinted...? :D Fehér

Szerinted...? :D

54
feb képe

Szerintem nem is olvassa

Szerintem nem is olvassa őket.

55
tatabike képe

Vagy már befonta tőlünk a

Vagy már befonta tőlünk a szemöldökét...:D

56
Pontagy képe

a fészbúkos üzenőfalat

a fészbúkos üzenőfalat meg lehet nézni reg. nélkül is, ott nem volt válasz vagy utalás az itteni gerilláskodásra: eddig úgy tűnik meglepetés leszünk :D
---

57
Zsurmi képe

Na ezt valóban lehúzásnak

Na ezt valóban lehúzásnak hívják.

Egy túra önköltségi szervezése, ha szállás is van 500 Ft/fő-ből ki tud jönni 6+ fő felett. Telefon kell, meg internet.

A VBB-nél korábban a tagdíj elég volt a szervezésre, csak a külsősök fizettek +1000 Ft-ot. Szállás, vasút önköltségi.

Még ha társkereső szolgáltatással lenne párosítva, lenne valami indok...

-
Zsurmi

58
zenmacska képe

Mostanában nézegettem pár

Mostanában nézegettem pár szervezett bringatúrát
Mind pofátlanul sok pénzt kér a semmiért, amit "túravezetésnek" hív. Természetesen mivel kezdő bringásokat céloznak meg (ki más fizetne ennyi pénzt a semmiért?), egytől egyig kiépített bringás útvonalon halad, ami valószínúleg alaposan (már amennyire ez országunkban lehetséges) ki is van táblázva :)

"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts

59
Frenki képe

8 hete regelt ez alatt

8 hete regelt ez alatt megnézett egy pulzusmérős óra kölcsönzős blogot meg ezt.....

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

60
feb képe

Honnan tudod? Lehet, hogy

Honnan tudod? Lehet, hogy sokat megnézett, de csak ahhoz szólt hozzá.

61
dorcssa képe

Én azt látom hogy 32 hete

Én azt látom hogy 32 hete regelt.

-----------
Barna csepel, lila bca fixi
Mali outi és monti
Zöld bagaboo