Köpönyeg? Kabát? Esernyő? Ti mit használtok? Beizzadós pvc kabát? Bőrkabát? Sztreccsfólia?
Érdekelne, hogy mi szerintetek a legjobb megoldás arra, hogyha kint minden csucsog a víztől, akkor is maradjon meg a száraz és kellemes érzés:)
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Köpönyeg? Kabát? Esernyő? Ti mit használtok? Beizzadós pvc kabát? Bőrkabát? Sztreccsfólia?
Érdekelne, hogy mi szerintetek a legjobb megoldás arra, hogyha kint minden csucsog a víztől, akkor is maradjon meg a száraz és kellemes érzés:)
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Én Decathlonos
Én Decathlonos esőnadrágot (kb 4 e volt) és az olcsóbbik Decathlonos elsőkabátot (kb 2 e). Ez utóbbi az erős széltől is jól véd. Sajnos cipzár nincs rajta, úgyhogy lefogom cserélni.
Barkács/munkavédelmi boltokban szokott nagyon olcsó esőruha lenni, de amit én láttam, az túl vastagnak tűnt, inkább nem vettem.
nekem egy valószínűleg
nekem egy valószínűleg magyar, katonai, pvc kabátom van, véd a széltől, esőtől, de úgy beizzadok alá, mintha eláztam volna. Valami szellőzős alternatíva kellene, ami valószínű, hogy a munkavédelmis boltokban nem szempont.
Én sima mezt amiben jól elázok és utána az irodában átöltözök a magammal hordott csereruhámba :D bár gondolom te nem ilyen megoldásra számítottál :-]
igen, a mez nyáron biztos
igen, a mez nyáron biztos jó, de ősszel/télen? akkor azért kicsit átfázós lenne:)
hát ez az, hogy egy plusz
hát ez az, hogy egy plusz póló plusz hely. Valami olyan megoldás kellene, amivel: nem izzadok, nem használok sok helyet, nem költök csillió forintot softshellre, és mégis bringával közlekedem. Tavaly télen jó volt, mert a melóhelyen volt öltöző, megszáradt a póló műszak végére.
bennem is felmerült, csak gondoltam megszondázom a cm-eseket, hátha valaki megtalálta a "Szt. Grált", csak még nem volt módja megosztani:)
Nyáron picire összehajtható esőkabát ami mindig a táskámban van, többi évszakban egy drágább lélegző & vízálló outer shell ami tulajdonképpen az "általános" kabátom, hordom bringán és gyalog is. Konkrétan Vaude hónaljban kizipzározható kabátja, aztán a hőmérséklettől függően öltözöm alá.
Nekünk RPOutdoor kicsire
Nekünk RPOutdoor kicsire összecsomagolható nadrág és kabát van.
http://www.alpin.hu/alpindb/aruhaz.html
Hervisben és túraboltok egy részében is kapni.
Illetve én elvesztettem a 10 ezer ft-os kabátomat, azóta munkavédelmi boltból párezres van helyette, a saját zsebébe csomagolható, biztonságos sárga színű.
És van még nálunk 2 db tescos zacskó lábbelivédelemre ha nagyon nagy a gáz.
------------------------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Nekem ez
Nekem ez van:
http://www.vedoeszkozbolt.hu/index.php?&tpl=product&prID=640
A poliuretán anyag sokkal jobb, mint a pvc, csak sokkal intenzívebb mozgás után fülled be, és teljesen vízálló.
Mekkora helyet foglal el
Mekkora helyet foglal el jóóóóóóóól összehajtogatva?
Nem próbáltam még, mert
Nem próbáltam még, mert vagy rajtam van, vagy otthon :D Mindenesetre nem nagyon gyűrtném össze, mert a pvc-nél hajlamosabb is a sérülésre. Egy hátizsák felére tippelnék.
Az sok... :-(((
Az sok... :-(((
és a futároknál mi a
és a futároknál mi a trend? már nem optikailag.
cipőre nem tudok jobb megoldást minthogy 2 óccó (de legalább szar :) fixálda :)) ) osanos spd-t váltogatok, télen erre rájön a kamásli (egy darabig az is véd a nagy eső ellen, de meleg és nem tartós a védelme) ill. sárvédő télen-nyáron, ősszel kiegészítve leffentyűvel
Saját zsebébe elrakható
Saját zsebébe elrakható esőkabátot látott v.hol v.ki?
Nekem olyan van,
Nekem olyan van, munkavédelmi boltban vettem, sajnos éppen Oroszlányban.
De egyszer kaptam kölcsön repicuccot ilyent, azt hiszem INGs oroszlán volt rajta.
------------------------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Jó, de akkor nem tudod
Jó, de akkor nem tudod felvenni!
Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.
A derekamra feltudom mint
A derekamra feltudom mint egy övtáskát, van belevarrva egy kis gumis csatos derékszíj ;-)
------------------------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Kicsire összecsomagolható
Kicsire összecsomagolható jobbfajta dekás túraesőkabát: térdig leér és jó bő hogy még egy hátizsák is aláférhet. A cipzár alsó részét egy ráaggatott kampóval ráakasztom a vázra, így védi a térdemet is (női váz előny). Alulról szellőzik, felülről vízálló 99%-ban.
+ esővédő huzattal ellátott sisak
+ RP kafásli a cípőre
+ dekás téli kesztyű (fél órás esőben még csak nedvesedik, nem ázik át teljesen).
Nyáron dekás ujjatlan
Nyáron dekás ujjatlan esőkabát, rainlegs esőnadrág, faudéé kamásli és esővédő bukóra.
Mivel amúgy is műanyagban nyomom (dekás futó cuccok, olcsóbb nemgumis felsők), amúgy is izzadok nem védekezek jobban. A nadrágot már inkább, de arra elég a combfelsőt és térdet fedő rainlegs. A kamáslit csak komolyabb esőben, mert a túracipőm elég jól bírja a vizet.
A melóhelyen/otthon úgy is zuhanyzok.
-
Zsurmi
Ha már kamásli. tudnátok
Ha már kamásli.
tudnátok ajánlani valami jóféle vízálló cuccot?
engem egyedül a vizes cipö idegesit
Az RP az olcsó, és
Az RP az olcsó, és hatékonyan véd. Habár egy laffantyú sem árt az első sárvédőre.
Nekem a 4000 Ft-os
Nekem a 4000 Ft-os Decathlonos dzseki megfelelő, kicsire összehajtható, réseken szellőzik. Sokszor nem az a baj, ha átázik az ember, hanem hogy rajta marad a vizes pamut ruha. Ezt feltétlenül le kell venni és szárazat felvenni. Ezt célszerüen úgy lehet megoldani, hogy simítózáras tasakban (fillérekért kapható) becsomagolunk tartalék ruhát, de lagalább egy trikót. Szerintem a dzseki, trikó, zokni, bicajos cuccok, kulacs általában elfér egy 20 liternél nem nagyobb hátizsákban vagy egy messenger bag-ban.
"Budapesti vagyok. Buda MTB, Pest Single Speed. Csepel bicaj."