Sziasztok!

Olyan bringát szeretnék venni vagy építeni, ami az alábbi követelményeknek felel meg:
-190 centi, 110-115 kiló vagyok
-városban mászkálós, de tempósan haladós
-lehetőleg agyváltós
-jó fékhatás
-alacsony karbantartási költségek

Olyasmire gondoltam, hogy trekking bringa 28as gumival, agyváltóval (nexus3 pl), V fékekkel.

Amit hirtelen találtam az a Csepel Landrider

• http://www.bicaj.hu/trekking.html
  • Vagy használtan pl Gepida Reptilia 500

• http://apro.bikemag.hu/browse/varosi-cruiser/varosi/gepida-reptila-500-l...
  • Teleszkóp azért nem kéne, mert félek tőle, hogy tönkremegy és drága dolog, karbantartani is.

Láncváltót nem szeretnék, mert a mostani bringámon beleszerettem az agyváltóba.

Új bringától (csepel) azért félek, mert ugye fogyasztói társadalom, a gyártó fogyasztási cikknek és nem hosszútávú beruházásnak tekinti.

A keret ami lenne rá az nagyon max 80ezer forint, de 50-60 körül szeretném megúszni.

Lehet ennyiből masszív vázas, agyváltós, Vfékes masszív, azaz masszív bringát építeni?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
    1
    Frenki képe

80-ból tuti, 60-70-ből ha

80-ból tuti, 60-70-ből ha kötsz kompromisszumokat.50-ből kizárólag használt cuccokkal felszerelve.
    Keress meg privátban.Lehet hogy tudok segíteni.Kérdezni nem telik semmibe.A kapcsolat fülről nem biztos hogy átjön, inkább másold be a címet.
    "Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

2
    feb képe

-városban mászkálós, de

-városban mászkálós, de tempósan haladós

A tempós haladásért a bringás felel, nem a bringa.

Avagy: "Aki erős megy..."

3
    csaadaam képe

Hát a mostani bringámmal

Hát a mostani bringámmal tudnék még haladni, ha az áttétel hosszabb lenne

4
    csaadaam képe

Pontosan ilyen bringa

5
    feb képe

Vedd + ;)

Vedd + ;)

6
    Zsurmi képe

Egy barátom

Egy barátom megelégedéssel használja.

Leszámítva, hogy az acélvilla nem volt párhuzamos, ezért a kerék rosszul állt benne, ezért az első fék se volt jó. De mivel acél villa, ezért javítható.

A váz elég nyújtott, alacsony, de 190cm magassághoz pont jó.

38-15 az alap áttétel, 2,7-től 8,3-ig az áttételi arány.

Újonnan ~ 120ezer, használtan nem nagyon lesz.

-
    Zsurmi

7
    gburjan képe

Ha már szóba kerültem

Ha már szóba kerültem :)

Alapjában véve tényleg elégedett vagyok vele kb. 3-4000 km-t használat után. Városi használatra nagyon bevált, én túrázni is viszem néha, ott már a láncváltóshoz képest kisebb áttételtartomány miatt kicsit kompromisszumos, de legalább erősödök :) Cseréltem rajta a gyárihoz képest pedált egy féloldalas SPD-re, nyerget, első féket Avid SD-7-re, valamint a gyorszáras megoldásokat száműztem. A villa egyengetve lett - ez lehet, hogy egyedi hiba, de ha veszel, nézd meg jól.

8
    vercse képe

Ezt a bicót szeretnéd

Ezt a bicót szeretnéd lecserélni? https://picasaweb.google.com/107949646074940556569/Noblesse#560315761121...
    Mi volt vele a bajod?

9
    csaadaam képe

-Nem fognak elég jól a

-Nem fognak elég jól a dobfékek
    -Kicsi a végáttétel, most próbálkoztunk az első 46-os helyett egy outi 5karos shimano hajtóművel, 50-es tányérral -> be se fér, nincs egyenes láncvonal, monoblokkot is cserélni kéne, a 'hagyományos' hajtómű meg nem bírja el a terhelésemet

10
    vercse képe

Próbálj ki egy görgős

Próbálj ki egy görgős féket!

A monoblokk biztos jó az eredeti hajtóműhöz? Kerestem egy darabig én is, de aztán feladtam. Ennek a hajtókarnak ISO kúpos kell, de csak J.I.S.-t találtam.

Itt a fórumon olvastam már olyat, hogy 3-as shimano gyorsan tönkrement, de 7-8-ról nem halottam ilyet.

11
    csaadaam képe

görgős fékkel az a baj,

görgős fékkel az a baj, hogy drága, meg mutatós, lopásfaktort növeli :)

A legjobban egy használt cuccokból épített, nem kirívó, de hatékony bringával járnék...

12
    elfroland képe

A görgős fék mutatós?!

A görgős fék mutatós?! Höhöh :-)
    Ez mutatós?
    Szerintem nem is venni észre, meg kiszedni is macerás.

13
    stp1 képe

az a lakatolás priceless...

az a lakatolás priceless... :D

14
    elfroland képe

Jóvanna! :-D (Semmi más

Jóvanna! :-D
    (Semmi más nem volt a közelben, lefagyott már a kezem, végig ráláttam a bringára)

15
    pata képe

Szerintem mutatós, de én

Szerintem mutatós, de én elfogult vagyok (görgősfékem van, imádom). Átlagos tolvaj lehet otthagyja, annyira furán néz ki annak aki nem szokott hozzá.

16
    monster képe

Rosszul fényképezed

Rosszul fényképezed ;-)
    Megfelelő nézőpontból jobban mutat:
    https://picasaweb.google.com/papp.daniel.istvan/Tilos#5626608561311946786
    ------------------------
    2 kerék jó 4 kerék rossz

17
    elfroland képe

Íííígy könnyűűű!

Íííígy könnyűűű! Amíg új volt nekem is így nézett ki. :-D
    Ez nem öntisztító mint a tárcsafék így nem marad szép csillogó hogy vonzza a szarkákat.

18
    Frenki képe

Az se valami hűha.A BR IM

Az se valami hűha.A BR IM 70 alatt nem valami nagyon fogósak, de ez is olyan mint a Sram dobfékem.csak jóval drágább.A sram dobfékem (hűtőtárcsás, iparis csapágyakkal) 8750 volt, akiknek vettem görgőset meg 12-14 ropi körül volt és még kell hozzá egy első agy.
    Ráadásul nekem az a fixa ideám, hogy agyváltó -agyfék előnyei főleg télen élvezhetők,így az alapból iparis fékek, meg a teljesen zárt váltórendszer.Erre a görgős fékhez csak shimano agyakat lehet használni, csak azzal komptaibilis a fék rögzítése az agyon.Igen de a Shimano meg nem gyárt iparis agyakat.
    Tavaly többet építettem belőle és az lett a véleményem, hogy erre a piacra a legtöbb estben rossz kompromisszum a célra.Drága,talán még kicsit nehezebb mint a dobfék, és műszakilag sem ok.
    A hűtőtárcsa zörgésről meg sagákat írnak más topic-ok ban....

19
    pata képe

Be tudsz rakni egy linket

Be tudsz rakni egy linket erre a SRAM dobfékre? Amikről én tudok, azokat tudtommal már nem gyártják. Érdekel.

BR IM 70-el simán tudok hátsó kereket blokkolni, gyakorlatilag 0 karbantartás, megbízható minden időjárásban. Nem zavar, hogy csak Shimano agyhoz jó, mert úgyis az ő agyváltójukat venném - de hát mindenki mást szeret. A premium 8-as agyváltó csapágyazásával nagyon meg vagyok elégedve.

Télen tényleg nagy előny egy agyfék (legyen tárcsa, görgős, vagy dob), kollégám is bringázik mindennap, és panaszkodott hogy 3 fékpofát evett ősztől tavaszig.

20
    Frenki képe

Nekem ez van

Nekem ez van elől:
    http://www.spadout.com/p/sram-i-brake-40-fits-s7-p5-i3/

Iparis csapágyak alapból.
    A hátsót nem is csodálom hogy meg tudod blokkoltatni, azt még a 41-es is tudja, mert a hátsókban nincsen erőmodulátor.
    Az elsők viszont nyúlósan fognak, megáll de sokan nem szeretik.Mondjuk én is a határozott fogáspontú fékeket szeretem.
    A dobfék dettó, de legalább az ár 70%-ért, és az agy csapágyak nem kónuszosak.
    Mostanában iparis korszakomban vagyok, az egyik outimon már csak a kormánycsapágy félintegrált, a többi iparis,a ma lecserélt pedállal egyetemben.

21
    pata képe

Tetszik, de a SRAM

Tetszik, de a SRAM honlapján nem találom termékként (csak egy 2004-es manual), úgy tűnik abbahagyták.

22
    Frenki képe

Attól még lehet szerezni

Attól még lehet szerezni ha kell.
    Trabantot se gyártják már,mégis látok járni az utcán, gondolom nem a tulaj reszelgette az alkatrészeket hozzá otthon.
    Ha nem alszol rá még kaphatsz.

23
    monster képe

Akcióban, Németországon

Akcióban, Németországon belüli szállítással 48,5 Euro volt német webshopban a Shimano BR-IM75-F fék (29 Euro)plussz a HB-IM40 agy (14 Euro).
    Vannak, akiknek nincsen olyan jó véleménye az iparicsapágyas dolgokról mint a jó öreg kónuszról.
    Az a hűtőtárcsazörgés nekem se jön be. Hogy a fenébe ad át hőt, ha nincsen rendesen összegyógyítva? Ezért viszont nem fogok felkapaszkodni valami magas helyre hogy lefele hosszasan fékezve elemezzem a hűtőtárcsa melegedését.
    ------------------------
    2 kerék jó 4 kerék rossz

24
    elfroland képe

A fékezel akkor rászorul a

A fékezel akkor rászorul a hűtőtárcsa. A teszthez nem kell lejtő. Elég ha fékezel és közben erősen tekersz. ;-)

25
    Frenki képe

Én inkább azt kérdeztem,

Én inkább azt kérdeztem, hogyan lehet hogy ennyi innováció után, sikerül megoldani a kontrafék minden nyűgét:le lehet választani a kerékagyról, megoldott? a hűtése,nem gond már megálláskor a pedál állása.
    Erre egy ilyen sz*r hűtőtárcsával hazavágják, és mindezt ilyen áron.
    Már többen voltak akik lecserélték, dobfékre vagy tárcsára, annyira idegesítette őket.Én magam a szerelési gyakorlat hatására döntöttem a dobfék mellett.Először tetszett aztán eljött a következő tél.....

26
    Frenki képe

Végre rájövök, hogy mi

Végre rájövök, hogy mi van.Szóval ez van most és ezt kell átalakítani.Ez egy 2X6 vagy 5 ös Sachs orbit.Ha jól látom.
    A gond az, hogy ez egy olyan 2sebességes agy ahol a két fokozat között kb 8 fog a különbség, míg a klasszik outi hajtóművek pl 42-52, de a monti is 28-38-48-as 10fogas lépésekben mennek.A hátsó meg egy speciális fogaskoszorú UG rendszerre emlékeztető fogasokkal.Vagyis az utolsó lánctányér olyan 14 legkisebb körül van,most nem jut eszembe pontosan, de a menetes rögzítő lánckerék egy fogszám méretnél nem tud kisebb lenni.
    Erre van jobb hasonló megoldás.Ha akarsz agyváltót, van szintén sachs, de 3-as és rá 7-es de KZETTÁS sor!
    Ott már le tudsz a hátsó fogassal menni a 11-es fogszámig.
    Ehhez lehet beállítani az első hajtómű fogszámát.

27
    csaadaam képe

amúgy mennyit érhet a

amúgy mennyit érhet a mostani?
    -columbus aelle 62-es váz
    -sachs huret commander 2x6 agy+láncváltó
    -altrix spider felnik, continental sportContact 28-622 reflex gumik
    -állítható stucni, altrix alu fékkarok
    -selle monte grappa xc1900 nyereg
    -xlc markolatok

• https://picasaweb.google.com/lh/photo/KQvuRYVnVSNhWq89UXP7eA?feat=direct...
  • 28
    Frenki képe

Az nem sachs commander,

Az nem sachs commander, hanem orbit, commander vezérléssel.

29
    Stanci képe

ezt a bicót kár veszni

ezt a bicót kár veszni hagyni, ha azt a pénzt amit egy másikra költenéd ebbe ölöd bele, akkor lesz egy csúcs géped, mert az alkatrészek java része megvan, egy agyváltó kell bele, monoblok, hajtómű oszt jónapot

30
    pata képe

Ez szerintem is jó ötlet.

Ez szerintem is jó ötlet. Aztán ha később mégis akar egy újat, simán át lehet rakni az agyváltós kereket.

31
    Zsurmi képe

Ennyi pénzért nem fogsz

Ennyi pénzért nem fogsz pont az igényeidnek megfelelőt kapni. Tulajdonképp a speeder kategória kell. Ez nem annyira elterjedt, tehát nem olcsó a használt sem. Az agyváltó miatt szintén eleve drágább kategória.

3-as agyváltónak kicsi az áttételi tartománya, ezért a lépés a fokozatok között kicsi. A haladósra belőtt áttétellel elindulni is nehéz, emelkedő meg szinte reménytelen.

Teleszkóp karban tartása évi 2000 ft és akkor kimondottan jó dolga van.

Vagy vedd meg azt a Reptila 500-at, vagy alakíttasd át a meglévőt - ha ez lehetőség. Bár itt vigyázni kell, kompatibilitási problémák lehetnek.

Példa költségvetés:
    - Hátsó kerék újra fűzés (ha 36L-es a felni): ~4000
    - Középrész csere: ~3000
    - Új hajtómű, vagy átalakítás: ~ 4000-10000
    - Új lánc: ~4000
    - Agyváltó (8-as), fogaskerék, szerelékek: ~ 45000
    - Váltókar (Gripshift): ~3000
    - Munkadíj: ~10000

Kb. 73-79000 Ft.

-
    Zsurmi

32
    csaadaam képe

pont a kompatibilitási

pont a kompatibilitási problémák miatt akarok váltani másikra. esetleg olyan opció, hogy 'olcsó' használt bicó és bele nexus3 + vfék? Nem kell 50-60as tempó, a megengedett is elég :)

33
    pata képe

A Csepelnek van egy hiten

A Csepelnek van egy hiten vázra épített Nexus3-as bicaja, azt hiszem olyan 90 körül van, most mindenfelé őszi leárazások vannak hátha megkapod olcsóbban. Csepel boltban többet tudnak mondani róla.

34
    candy képe

Elég szép kérdés, újat

Elég szép kérdés, újat én nem vennék, legalábbis ebből a keretből nem, a Csepelnek meg alapból ellensége vagyok, lehet tőlük látni egy pár cifra dolgot, a cuccaik súlya meg olyan, mintha ólomból lennének.

Agyváltós topkihoz nem nagyon tudok hozzászólni, ott, ha épített lesz a cucc, akkor lehet érdemes megnézni külföldi oldalakon, mint például Ebay-en, hátha van.

Ha neked lennék, én elfelejteném a négyszögtengelyt, inkább valami octalinkes vagy ISIS-es hajtókart raknék bele a merevség miatt.

A váz elég bonyolult, igen kevés csúszópapucsos cucc van mostanában, ami meg véletlen van, az pedig elég drága. Érdemes lehet megfontolni valami olcsó, használt montivázat és azt áthegesztetni. 5-10k-ból már meg lehet csináltatni a papucsolást meg a féktüskék áthelyezését.

Villából a Kona P2 lehet a befutó, ebből van magasított szárú, amit direkt a teleszkópos vázakhoz terveztek. Ráadásul ez tárcsa+vééfékes, így nem kell hátul áthegeszteni a féktüskéket, simán mehet az elöl 160-as mecha tárcsa, hátul pedig hosszúbenyúlású patkó.

Ár szempontból minden a használtpiac aktuális állapotának függvénye, így nem írok semmit. Mákkal ki lehet jönni azért ~40k+agyvátló és szerelés költségből. Én valami ilyesmit építek magamnak, illetve legalábbis nyitvahagyot a fejlődés ezen útvonalát a karbon projektnél.

Blogom: http://wunderbike.postr.hu/, tömegközlekedés is not an option.

35
    Frenki képe

40-es agyváltóshoz

40-es agyváltóshoz szereléssel 20-30-ért kellene hozzájutnod.Ehhez képest agyváltós kerékszettet látni használtban 30-ért és licitálnak rá mint a hülye....
    Az octalink, vagy az Isis azon túl hogy a gyártó azt állítja mitől merevebb?
    Ha megölnének se tudnám a négyszögtengelyes tengelyét egy 3 kg-os kalapáccsal satuban ,meghajlítani.Egy 12mm-es edzett acélrudat ami alig több 10 centi?
    Mérnöki számításokban biztosan merevebb, ismerem a csőtengely terhelési vektorait,de a gyakorlat szempontjából ez elhanyagolható.Előbb hajlik meg a váz, mint benne a tengely, már csak az erőkar nagysága miatt is.

36
    pata képe

Szerintem is nagyon jó

Szerintem is nagyon jó technológia a négyszögtengely, főleg normál használatra. Egyszerű, merev, tartós, olcsó.

37
    Frajti képe

Én nem vennék újat

Én nem vennék újat semmiképp, vagy a használt piacon komplett bringát, vagy a mostaniba építeném be, amire szükséged van. Pl. http://www.bringapiac.hu/hirdetes/11044/shimano_nexus_agyvalto.htm

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

38
    csaadaam képe

nézegettem használtakat,

nézegettem használtakat, de mind kontrás. az meg megintcsak kizárt.

39
    pata képe

Használtan nem fogsz pont

Használtan nem fogsz pont olyat kapni amilyet akarsz, az új meg drága. Ha van pénzed, rakd össze alkatrészből, akkor pont olyan lesz amilyet akarsz, ha kevesebb pénzed van akkor vegyél egy használt trekkinget vagy ilyesmit, normális vázzal, és cseréld le rajta mondjuk a hátsó agyat, meg amit még akarsz, lehet fokozatosan. Ejtőpapucsos is megoldható láncfeszítővel.

Más választásod nem nagyon van. Ez egy olyan kategória, amiben vackot nem gyártanak, a jó kész bicikli pedig elég drága (600 euró és felette, alkatrészből is kb ennyi). Magyarországon pedig annyira kicsi rá a kereslet, hogy ezeket csak úgy többnyire be sem hozzák az üzletek, nem venné meg senki. A Gepida próbálkozik ilyenek gyártásával, de nem jó ár/érték arányú amit összehoznak (szerintem).

Amúgy pont olyanok az igényeim mint neked, és ugyanezeken a dilemmákon mentem át. Nem lesz se olcsó, se egyszerű egy ilyen bringát összehozni, de nekem megérte, imádom.

40
    Frenki képe

Kitaláltam, elölre a

Kitaláltam, elölre a tutit!
    Tegyél be elölre egy kotrás kereket! Lebilincseled a villára a kontrát, a lánckerékre tegyél láncból hurkot, az utolsó láncszembe fűzd bele a fék bowdent és fogasd meg egy bowden rögzítő csavarral.
    Kész elölre a tuti és olcsó agyfék erő modulátor nélkül.....

41
    vercse képe

Berakhatna egy patkó féket

Berakhatna egy patkó féket az első kerékhez sorba kötve a dobfékkel és ezeket egy V-fékkarral szabályozhatná.

42
    Hilfy képe

Szerintem azt a 3as

Szerintem azt a 3as agyváltót érdemes lenne átgondolnod..
    Én egy 7est használok nagy megelégedéssel, és az véleményem szerint elég is. A 3-as az nagyon szűk játékteret hagy, akkor már inkább érdemes egy egysebiben gondolkodni, és az ár is barátibb.

43
    csaadaam képe

SS kizárt. nem elég 3

SS kizárt. nem elég 3 sebesség 0-40 tartományra? nem fogok vele hegyre menni :)

44
    pata képe

3 sebesség elvben elég

3 sebesség elvben elég lenne, de a Nexus 3-ason nagyon közel vannak a fokozatok, 186% a teljes tartomány. Egy 8-asnál ez 307%, és az is éppen csak elég városba ha emelkedő is van.

45
    feb képe

Ha nem mész hegyre, egy

Ha nem mész hegyre, egy fokozat is elég.
    Ha igen, akkor is ;)

Terepezni persze kellenek a fokozatok.

46
    csaadaam képe

Mennyire megoldható egy

Mennyire megoldható egy monti váz + v-fékek + agyváltó + 28-622 kerekek kombó?
    outi gondolom nem játszik ilyen szempontból, outi vázhoz nincs jó V-fékes villa

pedig a monti vázakat nem szeretem :(

47
    stp1 képe

totál elszabott

totál elszabott geometriája lesz.
    és a féktüskék áthegesztése is egy külön kör.

48
    elfroland képe

Én lépésenként

Én lépésenként alakítanám át a meglévő bringát.
    1. Új első kerék görgős fékkel.
    A v fékhez új villa is kéne és ha minden idős bringa akkor karbantartási költség is alacsonyabb
    2. Új hátsó kerék agyváltóval, görgős fékkel.
    Ha nem tetszik a kontra akkor görgős. A v fékhez váz csere vagy fék konzol hegesztés kéne ami macera és drága.
    3. Hajtómű csere ha van rá igény.

Ennél olcsóbban nem lehet.
    Hacsak nem fogsz ki valami jó használt bringát.
    De mivel konkrét igényed van ezért valószínűtlen hogy pont megfelelőt találsz aminek egyenes következménye hogy költeni kell rá... :-)

49
    pata képe

Első féknek neked bevált

Első féknek neked bevált a görgős? Nekem olyanom sohasem volt, félek a power modulatortól, ha van kedved akkor meséld el milyen a fékerő meg a tapasztalatok - azt gondolom hogy a karbantartásigény hasonló mint egy hátsónál.

Amúgy +1, szerintem is ez a leglogikusabb megoldás.

50
    monster képe

Power modulator jelenléte

Power modulator jelenléte nekem még nem tűnt fel, biztosan nem fékeztem elég nagyot. Viszont fékezés után egy ideig nyüszög valami elől, súrlódik, egy-két kormányzás után hagyja abba. Mintha nem menne valami vissza alaphelyzetbe.
    Még nem régóta használom.
    ------------------------
    2 kerék jó 4 kerék rossz

51
    elfroland képe

Én is paráztam a power

Én is paráztam a power modulatortól, de ritkán venni észre.
    Hogy mondjam... hirtelen satuféknél van egy ilyen hang hogy: ssssssss-flappp.
    Az "sss" a power modulátor és a flapp-nál jön meg a teljes fékerő.
    Az egész saccra nem lehet több fél másodpercnél, de nem mértem még.
    Remélem érthető. :-)

52
    Hooborg képe

Szóval akkor elmondásotok

Szóval akkor elmondásotok szerint 1általán nem para a power modulator? Például olyannál nem jön elő, hogy elkezdesz lassítani és 1re erősebben húzod a fékkart? Nem így hirtelen meghúzva hanem adagolva. ...áh nem tom elmondani:D Szóval csak akkor van "hatása" ha hirtelen beleállsz az 1.fékbe?(mondjuk eddigi 1 év alatt ezzel a bicóval, 2 necces esetem volt, akkor is előbb a hátsóba álltam bele, aztán az 1.be, szóval nálam reflex a hátsó lassítása, aztán ha megállnék használom csak az elsőt. És a mostani elmondásotok szerint nem kell nekem annyira paráznom a PM-től:D) Az 1. villa mind1, hogy milyen? Tehát a mostani villámat nem görbítené el?(ilyen hagyomásnyos hajlításos kinézete van) 2forgásos patkóhoz képest nagyon nyúlós a fékérzet?(nekem hátul dobfék van, és nem tom... nem nagyon érzem, hogy fogna, csak mikor besatuzom:D bár a gyász az h műanyag a fékkarom, azt is cserélnem kéne legelőször:D)
    Csak azért kérdezgetem ezeket, mert kezdek rájönni nem való a térdemnek az 1sebi:S és elkezdtem gondolkodni agyváltóban, (és hamár lúd legyen kövér alapon,) legyen 4évszakos "zárt"bicó hátul kontrás 3sebis+2forgásospatkó kombó, elöl meg görgős agyfék:D(mert jól néz ki, csak nem tom eldönteni, megéri-e a kinézet miatt:S) másik terv dobfék előre, de azt még nem nagyon találtam eddig!:(
    És gondolom nem megfelelő topik de sztetek ez mennyiből jönne ki? görgősagyfék ah néztem(aggyal 1ütt)16-18k legolcsóbban, kontrás3sebis 11k és akkor 2felni+küllők kb 10k nem?
    Még nem ideillőbb: ja meg a váltó"kar"... na azt az se tom mi a jó:D Shimano Inter-3 (SG-3C41)-t néztem ki, ez 1általán jó agy? És milyen váltó kéne hozzá? Sry a sok kérdésért:S

(Gázálarclámpásfeketeössztelós"tecsó"monti / lila Cresta SS)

53
    Frenki képe

Dob és görgős fékben is

Dob és görgős fékben is tudok segíteni, meg agyváltóban.Ismered a címem.

54
    elfroland képe

Ha csak szépen lassan

Ha csak szépen lassan húzom a fékkart akkor nem veni észre hogy működne a power modulator.
    Én bilincses felfogatással használtam az első keréken a görgős féket úgy pár ezer kilométert gond nélkül.
    A 2 forgásos patkót nem tudom milyen így nem tudom ahhoz hasonlítani.
    Kipróbálásban szerintem Frenki tud segíteni.

55
    Frenki képe

Ha megjön a vacak akkor

Ha megjön a vacak akkor mindenképp, ma beszéltem velük megint.Ha érdekel majd privátban.A bilincset nem tudom megerősíteni elől görgős fékes kivitelű hegesztett kalicka van a villa belsején, teljesen tökéletes megoldás, mint a görgős fékes villáknál.Hátul meg úgy emlékszem valaki házilag ráhegesztett valami lemezt a láncvilla párjára alulról azon megy át a csavar, ezt nem igen értettem, mert gyárilag is kontrabilncscsel rakják fel a görgős féket.

56
    elfroland képe

Az is én voltam: A

Az is én voltam:
    A görbült és az erősített ami amúgy ott van nálad. :-)

57
    Frenki képe

És az elsőt is te

És az elsőt is te csináltad?

58
    elfroland képe

Da!

Da!

59
    Frenki képe

Ügyes,bár én piaci alapon

Ügyes,bár én piaci alapon nem szívesen csinálnék ilyesmit.

60
    csaadaam képe

Gondolkozom ezen is, csak az

Gondolkozom ezen is, csak az a bajom, hogy beleöltem egy csomó pénzt, hogy a gyári felniket átfűzessem a mostanira, sajnálnám megint megbontani. Vagy mennyiért tudnám vajon elpasszolni a két kereket meg hajtást?
    Mondjuk gondolom nem ugyanakkora az agy, úgyis új küllők kellenek, akkor már mindegy, ha új felni is és egyben el tudom talán adni a mostanit...

61
    elfroland képe

Szerintem is egyszerűbb

Szerintem is egyszerűbb teljes kereket cserélni. A "régieket" meg elrakod vagy eladod. Nemtom mennyit érnek.

62
    csaadaam képe

Egy BR-IM41 + HB-IM70 kombó

Egy BR-IM41 + HB-IM70 kombó már elég lenne hogy megfogjon rendesen? (táskával kb 120 kiló plusz bringa)

Vagy eleve BR-IM75 vonalban gondolkodjak?

Itt azt írja, hogy tárcsafékes villához:

• http://ebike.hu/termekek/fek/fek/agyfek/14369+shimano+brim75/
  • Ez azt jelenti, hogy a mostanira nem menne fel? A mostani bowden ellendarab meg támaszkodó rész egy bilinccsel van a villához rögzítve.

63
    monster képe

Én is próbáltam ilyent

Én is próbáltam ilyent rendelni a ridebike-ban, de nem tudtak adni. Esetleg a nagyker miatt. Végül egy német webshop-ban vettem meg.
    Azt hiszem, nekem az agy nem teljesen a fékkel kompatibilis, eggyel alacsonyabb kategóriájú. A féket meg direkt a tárcsafékes felfogásút akartam, ha már voltak szemek a villámon, na azt nem tudtak adni.
    ------------------------
    2 kerék jó 4 kerék rossz

64
    Frenki képe

Nem rég hozattam valakinek

Nem rég hozattam valakinek innen egy telós görgős féket.
    Kettő új tapasztalatom lett:
    -Telós görgős féknek lehagyják a nyúlványát és egy alu konzol beiktatásával lehet felszerelni a féket a telóra. Arra megy egy érdekes formájú rácsúszós bowdentartó, az állítócsavarral.
    -Vártunk rá vagy két hetet minimum, de lehet hogy hármat.70-es már nincs,75-ből csak 3 volt a német nagykernek is, na azt behozattam velük.Egyet elvittem.

65
    elfroland képe

Nemtom fékerőben mekkora a

Nemtom fékerőben mekkora a típusok között a különbség, vagy hogy van-e egyáltalán. Az tuti hogy hűtésben nagy a különbség. Előre célszerűbb nagy hűtőset rakni. Persze ha soha nem fékezel lejtőn akkor nem muszáj. :-)
    Meg inkább az újabb szériából vennék, azon már csak nem kezd el zörögni a hűtőtárcsa...

A tárcsafékes felfogatásúhoz tárcsafékes villa kell, a többi viszont megy a dobfékedhez hasonlóan bilincses felfogatással. Én így használtam kb. 4000km-t gond nélkül.

66
    Frenki képe

Tavaszi CM-en valaki egy

Tavaszi CM-en valaki egy 80-as zörgő tárcsájához kért segítséget, sajnálom de nincs igazán kielégítő ötletem rá.

67
    monster képe

http://www.ktm-bikes.at/city/

http://www.ktm-bikes.at/city/urban/hardtail-alu/GranPure.php?lang=DE
    Na, ezt javaslom neked. Ha jól emlékszem gyenge 270ezer körül láttam a Récseiben békazöld színben, de pár napra rá már el is tűnt. Nagyon jól nézett ki.
    ------------------------
    2 kerék jó 4 kerék rossz

68
    csaadaam képe

Na akkor másik elvetemült

Na akkor másik elvetemült ötlet:
    Elöl meghagyni a mostani kereket és valami jó kétforgáspontos patkófék
    Hátsó traktus marad, középső részt esetleg masszívabb, esetleg 48-as fogszámú hajtásra cserélni.
    ez jó megoldás lenne? olcsóbbnak olcsóbb, mint a görgős, de fog is annyira egy jó patkófék, hogy engem is megfogjon 40-ről? :)

69
    Stanci képe

persze, hogy megfog ne

persze, hogy megfog ne viccelj :) majd a többiek megmondják a tutifrankót, de mintha az Avid fékjeit dícsérték volna többen
    Nekem személy szerint a trekkingemen Magura hidraulikus abroncsfék van, amit istenkirályság ahogy fog, a fékpofa ára az ami húzósabb egy picit, de azért még így se szívesen cserélném le semmi másra.

70
    Doom3d képe

A Magura-val annyi gond

A Magura-val annyi gond lehet, hogy -egyik ismerősöm szerint- gyengébb felniket össze lehet vele roppantani. Óvatosan használva viszont király lehet.

71
    elfroland képe

Az is jó. Bár csapadékos

Az is jó. Bár csapadékos időben szerintem jobban teljesít a dobféked mint akármilyen patkófék.
    Ha csak gyorsabb haladás a cél akkor tökéletesen elég a középrész csere nagyobbra.

72
    csaadaam képe

Abban a reményben éltem

Abban a reményben éltem eddig, hogy 5karos shimano outi hajtóműhöz tudok szerezni 48t lánckereket. Az 50-es már nem fér be a gyári láncvédő alá, le kéne szedni a tartószemet is.

Viszont 48-as fogszámmal csak 4karos lánctányért találtam. Ugye az is jó? Ilyen hajtókar (shimano 175mm), és hozzá ilyen lánckerék.
    Találtam outi(fixi) hajtást is, 18ezerért. Ez viszont 5ezer lenne csak.

73
    Frenki képe

Nme értem miért

Nme értem miért ragaszkodsz ahhoz a láncvédőhöz annyira?
    Emlék?
    Mert ha jól veszem ki a szavaidból akkor tkp a láncvédő miatt akarsz egy rosszabb hajtást építeni.
    Nem volna egyszerűbb egy másik láncvédővel próbálkozni?