Fixi
Sebesség nélkül
A fixi, magyarán örökhajtós bicikli a közhiedelemmel ellentétben nem egy újkeletű divathóbort, hanem a legősibb kerékpár.
Az első kerékpárok is egysebességesek voltak, mint a mai fixik. A futárok terjesztették el, először az Egyesült Államokban, így lett egyre divatosabb a 21. században is ez a majdnem kétszáz éves konstrukció.
Video a fixiről: http://maskeppmintmasok.hu/magazin/video/kutyu/sebesseg_nelkul.html

Wow. Ilyen van? Nem
Wow. Ilyen van? Nem veszélyes ez? Az egyiken nincs fék. Hogy áll meg vele? Hogy megy fel a hegyre? Hogy jön le a hegyről? Hogy megy előre? Hogy megy hátra? Hogy hogy? Hotyhoty? Milyen furcsa kormánya van. Bárki tud ilyennel?
Én is akarok ilyet. Kontrásban is van?
Tegnap a budafoki dombról
Tegnap a budafoki dombról lefele leesett a láncom. Nagyon jól jött a kézifék.
Bizony, ezért kell
Bizony, ezért kell megfelelően karbantartott bicajjal járni ha fixizel. Leeső lánc csak akkor fordul elő, ha túl laza a lánc, vagy nem tökéletes a láncvonal.
Én is elsőfékes fixikkel járok, mert nem bízom a lábamban(nem vagyok elég erős hogy minden esetben csak lábbal álljak meg, illetve sokszor kedvem sincs hozzá), és vészhelyzetben jól jön, de megértem a féknélkülieket is, próbáltam úgy menni, és lehet, csak akarni kell.
-----------
Barna csepel, lila bca fixi
Mali outi és monti
Zöld bagaboo
Ált. defektkor szoktam
Ált. defektkor szoktam láncfeszességet állítani, de valamiért hónapok óta nem volt (hátul) defektem, így most laza a lánc.
Legutóbb akkor esett le a lánc, amikor nem voltak kellőképp meghúzva a hajtókar csavarok.
én egy olyan fixit
én egy olyan fixit szeretnék, ami egy trike & cargobike, és csak előre kell nyúlni a sörért. A következő Balatonkörre ilyennel kéne menni :)
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán