Nem bírod ki, hogy a Critical Mass legendás közösségével vitasd meg szívbéli ügyeidet, legkedvesebb vesszőparipáidat? Itt, és csak itt megteheted. Ha látod már, hogy az offolás kezdi elönteni az eredeti témát, gyere át ide. Ha betelik, bezárjuk, és újat nyitunk.
Természetesen az alapvető netikett itt is érvényes:
A hozzászólásokban tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, az obszcén és vulgáris szavak (túlzott) alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, pártpolitikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet népszerűsítése.
Kérjük, gondoljatok arra, hogyha egy látogató (akár 18 év alatti, akár hivatalos személy) a honlapunkra érkezik, a mi felelősségünk, mit talál itt.
Közösség elleni izgatás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g_elleni_izgat%C3%A1s
Személyeskedés:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Érvelési hibák:
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba
Előző OFFtopik:
http://criticalmass.hu/forum/20100302/off11

Kezdjünk már el itt
Kezdjünk már el itt bringás témákról dumálni! :-D
Egykori "slynus" :-))
-"Elnézést a környezetszennyező netezésért"-
Ja, bringáznak-e a
Ja, bringáznak-e a szerencsétlen palesztínok?
Ha valaki a palesztínok nehéz sorsát a szívére veszi, az vegye a cigányokét is, és akkor elhiszem hogy nincsen a mondanivalójában semmi kettősfenekűség.
:-(---------------------)-:
A CM-en nincsen rasszizmus, de igény az lenne rá.
Tényleg ugyanaz.
Tényleg ugyanaz. Szégyellem is magam, mert megszálltuk cigányiát, telepeket építettünk a földjeiken, elvertük, elkergettük, legyilkoltuk őket és azóta is ellehetetlenítünk egy komplett nemzetet, miközben a holokauszt mögé bújunk (és ezzel nem tagadom), mondván mi a béke hírnökei vagyunk. Támadjuk le gyorsan Iránt is mert békét akarunk. Természetesen az USA-val aki a történelemben eddig egyedül álló módon vetett be atomot progresszívan civilek ellen, így még hitelesebb. Röhejes az egész keleti maszlag amit le akarnak nyomni a torkunkon. De vissza a romákhoz. Ne hidd, hogy nem sajnálom őket, ismerek is néhányat, de továbbra is tartom, a sorsukon először is ők tudnak változtatni. Integrálódni akarnak? Rendben. Lóvét kapnak az államtól nem is keveset, az oktatás adott, munka nekünk sincs én is azért vagyok itt Skóciában, a társadalom meg csak annyit kér, változzanak meg, mert nálunk ez nem működik amit képviselnek. Van olyan hely ahol igen, ott is nyomor a vége (INDIA). Ha nem teszik, maradnak ahol vannak. Vagy én integrálódjak? Megtehetem, de nem akarom. Mert én munkából akarok élni, taníttatni és nevelni akarom majdani gyermekeimet és kettőnél többet nem igen szeretnék. Bocs!
A cigányok meg nem
A cigányok meg nem óvodákba telepített aknavetőkkel lövöldöznek civilekre. Az is elég nagy különbség.
Lóvét kapnak az államtól?
Az oktatás adott?
Miket nem írsz.
Arra lennék kíváncsi, hogyha te egy USA-beli fehér lennél, akkor hogyan oldanád fel azt az ellentmondást, hogy a fehérek rabszolgaként hurcolták a fekákat az országukba?
A cigányok lehet hogy maguktól jöttek, de kb. a honfoglaló magyarokkal együtt, és ezer éven át nagyon is megfelelt nekünk az ő életformájuk és azok a piszkos munkák amiket elvégeztek helyettünk, csak valahogy az utolsó 20 évben nehezményezzük hogy miért nem integrálódnak szuperszonikus sebességgel.
Na ez az, pont kimondod a
Na ez az, pont kimondod a lényeget. 1000 éve itt vannak, velünk jöttek és itt tartanak! Szuperszonikus sebesség? Nem követték a változásokat mert nem is hajlandóak, jó nekik az ami van, és ezt ők mondják, ilyen a kultúrájuk. De lóvé az kéne. Ez szuper, de ez itt nem működik, köszönjük Emese, de itt dolgozni kell és tanulni, adót fizetni és bringázni :-)!! Ehhez nem sajnálok semmilyen támogatást senkitől. De kinyílik a bicska a kezemben amikor a cigány asszonynak fröcsög a szar a szájából, hogy milyen keveset kap és rohadt magyarok, aztán mikor megkérdezik hol a 7 gyereke iskolaidőben, fogalma sincs, mert azokra éppoly magasan szarik mint a saját életére. És azokból emiatt nem lesz más, nem a magyar társadalom miatt. Mert meg kéne fogni őket és elvégeztetni velük legalább az érettségiig azt a rohadt sulit! De ez nem az én dolgom, ha a szülő nem várja el, a tanár tehetetlen és az állam is.
Én úgy tudom, a cigányok
Én úgy tudom, a cigányok nagyon szeretik a gyerekeiket, túlságosan is, ebből is adódik a neveletlenségük. És a családjukat is, a homleszek nem cigányok.
Az 1000 év alatt amíg mi fejlődöztünk, úgyahogy, kényelmes volt nekünk hogy a cigányok téglát vetettek, üstöt foltoztak,elvégezték a piszkos munkát. Ehhez elég sőt hasznos volt az ő vándorló életmódjuk.
Már említettem, hogy a mi társasházunkat egy cigány brigád építette, és semmi probléma nem volt. Most mit csináljon az a brigád a töredékére esett építőiparban? Menjen el weblapszerkesztőnek?
"Én úgy tudom, a cigányok
"Én úgy tudom, a cigányok nagyon szeretik a gyerekeiket, túlságosan is, ebből is adódik a neveletlenségük. És a családjukat is, a homleszek nem cigányok."
MEKKORAAAA!!! :-DD
Engem meg hogy gyűlöltek a szüleim, bedugtak a suliba, számon kérték a jegyeimet, nem engedték, hogy kimaradjak, szobafogság stb... Undorító! Hazamegyek le is köpöm őket!
Monster! Bocs, de te egyébként tudod miket írsz? Szóval úgy értem, így is gondolod?
És amúgy szerinted annak a cigány brigádnak nincs egyedül megbízása? De rohadékok vagyunk. Csak nekik tönkretettük az ágazatot. Kezdek undorodni magamtól!
Ne akarjál egyszerű
Ne akarjál egyszerű válaszokat adni a bonyolult kérdésekre. Olyant még nem hallottál, hogy valaki csokival tömi a gyerekét pedig a spenót hasznosabb lenne neki? Őt is a szeretet vezeti a rossz útra.
Én pontosan tudom miket írok, és remélem hogy te még egyszer átgondolod azokat amiket leírsz. Olyan érzésem van hogy nem a felebarátod szeretete vezeti a tollad.
Na ne már monster! Ezzel
Na ne már monster! Ezzel überelted az eddigieket is. Amiről te beszélsz az az elkényeztetés, és a túlzott gondoskodás. A jelenség amiről én beszélek, az pedig a gyermek és jövőjének teljes leszarása. És érdekes módon a szeretett csak akkor nyilvánul meg, ha tanár rászól a suliban. Akkor be lehet menni megrángatni. A szülő aki spenót helyett csokival tömi a gyermekét mindeközben azt is elvárja, hogy abból a gyermekből legyen is valaki, és általában figyel is rá. Ugyan már! Ezt te sem állíthatod komolyan!
Máshol írtam, hogy a
Máshol írtam, hogy a cigányok nem tudnak stratégiai döntést hozni. Csak a pillanatnak élnek. Ez is nehezíti a tanulást, veteményezést, gyereknevelést, pénzbeosztást. Talán a szociológusok tudják ennek az okát kideríteni. Összefügghet a vándorlásos életmóddal amit sokáig űztek.
Megint miről beszélsz?
Megint miről beszélsz? 1000 éve élnek itt! Mi már lassan kihalunk ők meg még mindig vándorolnak? Monster ne erőltesd! Elképesztő amiket írsz! Hagyjuk inkább! Én úgy gondolom, hogy mindenki oldja meg az életét. Ha a cigányság munkát akar, építsen gyárakat mert munka nekünk sincs, nem tudom mire követelnek. Tanuljon, taníttassa a gyermekét, mert ez ma a megélhetés alapja. Továbbá! Közlöm veled, hogy a magyar nemzet kihalófélben van. A születések száma meg sem közelíti a halálozásokét. Pont leszarom, hogy oldják meg, pár évtized, lesz egy országuk, aztán csinálnak amit akarnak. Addig viszont nem tűröm, hogy léhűtő emberek megtépázott nemzetemet hibáztassák a saját elcseszett életükért. Minden ismerősöm, családtagom dolgozik és/vagy tanul, mint a barom és küzd nap mint nap odahaza, eközben te és a barátaid még őket hibáztatjátok egy nép nyomoráért és azt mondjátok, hogy még a cigányokat is segítsék. Mond ezt a szemükbe ha mered! Nem fogják, se erejük, se pénzük, se akaratuk nincs rá. Van épp elég gondjuk! De tudod mit? Hazamegyek, elviszlek apámhoz, állj elé és magyarázd el neki, hogy tennie kéne még a cigányokért is mert hát ő is hibás. 34 év fizikai munka, 4 gerincműtét amibe került, hogy én és a testvéreim ma nem sitten vagyunk a romákkal és van némi esélyünk az életben boldogulni. Anyám csaknem ugyanez. Állj oda, mondd el neki és meglátjuk! Itt le is zárnám! Bocs de felhúztad az agyam és nem akarom addig folytatni, míg megbántalak!
Ha feltételezem hogy te
Ha feltételezem hogy te apád értékrendjét kicsit konszolidáltabb formában termeled újra, nem látom értelmét a vele való vitatkozásnak. Veled is már nagyon nehéz.
Egy biztos, a Magyarországon élők problémáját együtt kell megoldani. Hatás nincsen ellenhatás nélkül, a többségi társadalom ugyanúgy hat a cigányokra (pl. kirekesztéssel, rasszizmussal) mint azok a többségire (pl. lopással). Ez egy nagyon veszélyes pozitív visszacsatolás, amit SOS le kell állítani. Sajnos politikusaink inkább olajat öntenek a tűzre, ahelyett hogy oltani próbálnák. Egyszerűbb a te mentalitású embereket hergelni romaellenes szövegekkel és intézkedésekkel, mint a romákat valamilyen pozitív diszkriminációval segíteni. Azok a források, amiket gondolsz hogy a romakérdés megoldására fordítódnak, sokszor az irodák magyar alkalmazottainak fizetésének kiadásával már ki is merülnek.
Na álljunk meg! Én nem
Na álljunk meg! Én nem vagyok romaellenes! Én nem a romák ellen harcolok. Sosem fogok egyet sem bántani, megölni, leköpni, meghurcolni. SOHA! Én az ellen harcolok, hogy minket a többségi társadalmat próbálnak beállítani hibásnak. Ezt soha nem fogadom el. Engem a Vona szájtépése is hidegen hagy, a tied jobban aggaszt és jobban hergel ezt nem veszed te észre és nem veszi észre a liberális oldal! Nem a romák hozták létre a radikális szélsőjobbot, hanem ti, azok a hangadók akik ezeket állítják amiket te. Sokaknál betelt a pohár és ti vagytok olaj a tűzre, de ezt meg ti nem értitek meg. Egy megfáradt, bizonytalan nemzeten próbáljátok elverni a port és csodálkoztok, ha belobban a láng. Elismerésem! Én egy darabig szimpatizáltam a jobbikkal, de rájöttem, hogy egy istencsapása. És ezért a liberálisokat kell dicsérni!
Hát, nem tartom magam
Hát, nem tartom magam nagyra, de ez tetszik hogy az én hozzáállásom veszélyesebb mint a Vonáé. :-)
De ok, hagyjuk abba a szájtépést, tegyünk le egy konstruktív ajánlatot, hogy lehet ebből a slamasztikából kimászni?
Szerintem a romák pozitív diszkriminációjával, az oktatásba számolatlanul öntött lóvéval, szigorúan nem szegregált alapfokú oktatással, a tanárok magas fizetésével (hogy a magasan kvalifikáltak menjenek romákat oktatni ne a kiégett semmire se jók), a roma gyerekek iskolában ingyen tejbe-vajba fürdetésével.
Mi a te javaslatod?
Kérdezhetek? És mit
Kérdezhetek? És mit tesznek a romák mindezért a változásért? Tudod szegény Ewing gyerekek várhatták volna napestig, hogy feltörjön az olaj, de azért le is kell ám fúrni jó mélyre! :-)
És, hogy a mondataid miért veszélyesek? Mert olyan dolgot tüzelsz ami az általad védettekre jelent veszélyt. Segíteni akarsz nekik? Akkor ne tedd! Szerintem!
Hát ezen még mindig
Hát ezen még mindig agyalok! Úgy imádom a gyerekem, az se baj, ha egy börtöntöltelék szarházi lesz mire felnő aki nem csak a seggbe kukit élvezheti majd a sitten, hanem a nyomor édes ízét is!!
Ezzel kiakasztottál! Ilyet még nem mondtak erről a témáról nekem! Ja és hozzátenném, bottal agyonverni egy öreg nénit a kertjében számomra nem a neveletlen kölyök kategória. Én is voltam neveletlen, olyankor hógolyókat dobáltam be a nyitott konyhaablakokon. Ég és föld!
Az általad tematikusan
Az általad tematikusan kiragadott erőszakos bűncselekmények kegyetlensége az elkövetők alacsony szellemi szintjével függnek össze. És erről se tehetnek azok, akik oda születnek. Nagyon jól írtad a másik blogban a junky példát. Ha valaki oda születik, meg van pecsételve a sorsa. De nem azért lesz bűnöző egy cigány, mert a cigány genetikusan bűnöző. Ez egy olyan ördögi kör amiből csak a társadalom együttes erőfeszítésével lehet kimászni, és bizony, a többségi, jobb módban élő, műveltebb, szelídebb társadalomra nagyobb feladat hárul ebben a munkában.
Akkor így ömlesztve, mert
Akkor így ömlesztve, mert nincs kedvem egyenként reagálni mindenre:
- 1000 éve itt vannak? Azt nem tudom, állítólag egy XII. századi bizánci krónika veti a magyarok szemére, hogy cigányok is harcoltak a seregükben. Azóta biztos együtt élünk. És évszázadokig nem is volt semmi problémánk a rekókkal, amíg a Habsburgok össze nem ugrasztottak minket (divide et impera, wazze!)
- rasszizmus: egy biciklitolvajt (hogy a témánál maradjunk) nem azért ver meg az ember, mert cigány, hanem azért, mert lop. É attól még nem rasszista az ember, ha ezek az elkövetők jellemzően az említett etnikum tagjaiból kerülnek ki. Nem tolvajozhatok le egy svábot vagy pirézt, ha egyszer nem ő az elkövető, hanem egy famíliárisan pigmentált fiatalember ("a krumplileves legyen krumplileves").
- a többségi társadalomnak meg nem az a feladata, hogy akaratuk ellenére felzárkóztassa azokat, akiknek eszük ágában sincs változtatniuk az életstílusukon. Ha megteszik az első lépést, akkor egyértelmű, hogy megkapják a szükséges segítséget -de feleslegesek a felzárkóztató programok, segélyek, stb., ha ők maguk jól érzik magukat a periférián és nincs igényük a felemelkedésre (ne vessük a gyöngyöt a disznók elé).
- attól, hogy valamiről nem beszélhetünk, még létezik. Ha a főiskolán az előadó úgy kezdi, hogy "a mai témát szóba se lehetne hozni, mert hivatalosan nem létezik, pedig létező probléma" (a cigányszociológia volt a téma), akkor ott gondok vannak.
- és ami szerinte a legnagyobb gondot jelenti: az időtényező. 1-2 évtizeden belül ők lesznek a többség...
De jó, neked nem is kell
De jó, neked nem is kell külön válaszolnom, csak olvassad el a vonal alattit:
Attól, hogy szó van a
Attól, hogy szó van a témáról, még nem rasszizmus...
Az igazi gond az, hogy arra való hivatkozással még megemlíteni sem szabadna.
Ja és a szociológiaprof megoldási javaslatát már le sem merem írni...
Én kíváncsi vagyok, hogy
Én kíváncsi vagyok, hogy milyen szörnyűségeket mondott.
"a többségi társadalomnak meg nem az a feladata, hogy akaratuk ellenére felzárkóztassa azokat, akiknek eszük ágában sincs változtatniuk az életstílusukon. Ha megteszik az első lépést, akkor egyértelmű, hogy megkapják a szükséges segítséget -de feleslegesek a felzárkóztató programok, segélyek, stb., ha ők maguk jól érzik magukat a periférián és nincs igényük a felemelkedésre (ne vessük a gyöngyöt a disznók elé)."
Ezt például ő mondta, vagy csak a te véleményed?
Úgy nincs már kedvem
Úgy nincs már kedvem reagálni. Amúgy mindjárt nyílik egy bringás topicom. Újabb figyelmeztető jellegű olvasmányt kaptunk a bringások védelmében. Most el is hoztam nektek, de nem terjeszteni! :-D
Neked már csak SÖR
Neked már csak SÖR mellett, személyesen szabad reagálni bármire is! :D
Ha tényleg prof, és
Ha tényleg prof, és tényleg olyan a javaslata, akkor szégyellje magát. Nem is taníthatna, mert lám-lám téged is megerősített olyasmiben ami ellen a prof-oknak küzdeniük kellene tűzzel-vassal.
:-((-------))-:
Igen, megerősített abban,
Igen, megerősített abban, hogy nem megoldás, ha a cigánykérdésről szó sem eshet, holmi álrasszizmusra való hivatkozással. És abban is, hogy ha senki sem tesz semmit, akkor előbb-utóbb gondok lesznek. És ha szerinted a profoknak az a dolga, hogy tagadják a tényeket és elhallgassák azokat, akkor nem az. És nincs is szükség egyre sem.
A megoldása viszont logikus és még szinte semmibe sem kerülne -csak éppen nem egyszerű kivitelezni. Szerintem itt is flamewar lenne belőle...
Ha velem diskurálsz,
Ha velem diskurálsz, megígérem, hogy nem lesz flamewar, de komolyan kíváncsi vagyok, hogy mit mondott a prof, mert eddig tényeket említettél, ha jól értem. Csak arra kérlek, ne keverd hozzá most a saját véleményedet...
Jól van professzorasszony,
Jól van professzorasszony, te akartad. Szerinte egy dolgot kell szorgalmazni: a minél több vegyesházasságot...
Érdekes megközelítése ez
Érdekes megközelítése ez a dolgoknak. :D Legalább olyan hatékony, mint az én áramszünet-generáló intézményesített programom. :)
Nem akarsz esetleg te is csatlakozni a terápiás csoporthoz májusban? :) A szocprofot is szívesen várnám, mert rengeteg további kérdés felmerült bennem.
1. Például az egyik az, hogy a szlovákok pontosan úgyanígy próbálják a magyarokat asszimilálni, eltűntetni a nyelvet, szokásokat, értékeket. Érdekes párhuzam, nem? De az már valahogy nem tetszik a magyarországi fehér többségi társadalomnak.
2. A másik kérdés, ami rögtön eszembe jutott, az az, hogy milyen szociálpszichológiai eszközökkel oldaná meg azt, hogy a fehér középosztálybeli többségi társdalom egy nap arra ébredjen, hogy hirtelen vonzódni kezd az ellenkező nemű barna bőrű embertársai iránt. Azt feltételezve, hogy bármilyen felzárkóztató programot mellőzünk, ugye. Mert az egy dolog, hogy én 9 évesen oda voltam egy roma fiúért az osztályomban, aki szinte nem is tudott magyarul, de vajon Csigafattyút és Frenkit hogyan lehetne rávenni arra, hogy beleszeressen egy borsodi gyönyörűséges szemű, mélyszegénységben élő cigánylányba, akit erőszakkal kényszerítenek prostitúcióra? Esetleg Amszterdamot is megjárta, és nagy nehezen ki tudott szabadulni a stricik közül, felvállalva azt, hogyha megtalálják, esetleg elvágják a torkát.
Érdekes profok vannak, nem? Esetleg említsd meg neki az áramszünet-generálós ötletemet, hátha beteszi az egyik szemeszterben az elméletei közé. :)
Ja, tudom már, biztosan létre akar hozni egy roma-magyar társkereső irodát. Más biztosan nem jöhet szóba, mert az iszonyatos mértékű szegregáció miatt esélyük sincs összefutni a szerelmeseknek. :)
A szocprofot több mint 10
A szocprofot több mint 10 éve nem láttam, úgyhogy az nem fog menni...
Amúgy meg hidd el; ha felnőnek a mai gyerekek, amelyik korosztályban a cigók száma többszöröse a "magyaroknak", akkor már nem opció lesz, hanem sokaknak az egyetlen lehetőség a párkapcsolatra...
Statisztikai szempontból
Statisztikai szempontból totál igaza van a profnak abban, hogy a magyar korfa öregedő, a romáknál pedig gyors ütemben nő a népességszám. Ez 10 éve is így volt, és ma is így van.
De basszus ennek van oka! Alap dolog a statisztikában, hogy releváns összefüggés van az iskolai végzettség foka, a szegénység és a népességnövekedés között. Pont ugyanúgy, mint Indiában, Kínában stb., egyszóval a fejlődő társadalmakban. A romák népességnövekedését csak úgy lehet megállítani, ha megteremtjük a feltételeit annak, hogy minél iskolázottabbak legyenek, ezáltal nő a jövedelmük, megjelennek jóval nagyobb arányban mindegyik társadalmi rétegben, még a társadalmi elitben is. Így egyre kevesebben maradnak a szegénységi szubkultúrában. De ne aggódjatok, majd jönnek a helyükre a bevándorlók szép számmal. Tudtad, hogy van már olyan budapesti középiskola, ahol már kínaiul is lehet tanulni? Szerintem ez nem véletlen.
De ezeket a felzárkóztató programokat már 20 éve el kellett volna kezdeni, csak minden kormány magasról tett rá.
"amelyik korosztályban a cigók száma többszöröse a "magyaroknak"
Melyik is ez a korosztály most pontosan? :D Kíváncsivá tettél. :)
Azért valahogy nem áll össze ez a kép nekem. Biztos, hogy jól emlékszel, ezt mondta az a prof szó szerint, hogy : "szorgalmazni kell a vegyesházasságokat"? Nem azt mondta véletélenül 10 éve, hogy ha ilyen ütemben halad a magyar népesség csökkenése, éa a roma népesség növekedése, akkor 20-25 év múlva sok vegyesházasság fog köttetni? Csak mert nagyon nem mindegy a két dolog... :)
Melyik középsuliban van
Melyik középsuliban van kínai (nem kezdő)?
Párom kollégája magyar-kínai kéttannyelvű általános suliba jár (gyerekek fele kínai, itt van az Ázsia Centerhez közel), már majdnem folyékonyan beszél kínaiul. És nem találnak középsulit ahol mehetne tovább, mindenhol csak kezdő kínai van.
08-as kód, a lap legalján
08-as kód, a lap legalján van, meg kell kérdezni, hogy kezdő szinten tanítják-e, mert ezt nem tudom pontosan...
Mindennapos megismerő
Mindennapos megismerő tevékenységünk során gyakran követünk el hibákat. A tudomány védelmet nyújt az ilyen hibák ellen. Earl Babbie kutatásmódszertan könyvéből.
A szociológia lehet, hogy nem annyira egzakt tudomány, mint a természettudományok, de attól még tudomány, módszertannal, statisztikával, elmélettel. Nagyon fontos szabályokkal, amit egy szociomókusnak be kell tartania. Háromféle szociomókus fajta éldegél a világon, az elméletekkel foglalkozó, a mindenkori kormány tanácsadója, és a „nép orvosa”/társadalomsebésze. Ez ugyanolyan fontos szakma, mint a biciklifutárkodás, a bicajépítő/szerelő, az utcaseprő, a buszvezető, a mérnök, a tanár, vagy az orvos.
Az, hogy Frenkinek, Csigának, Milónak, Pontagynak mi a magánvéleménye a szociomókusokról, a pirézekről, meg a rasszizmusról-ami-nincs, azt én magasról lesz@rom. Egyetlen pillanatig sem az volt a célom, hogy megváltoztassam a véleményüket, csak tükröt tartottam eléjük, hátha elhallgatnak, mert naivan azt gondoltam, hogy jó vagyok a tükörmutogatásban, de nem. :) Nekem tudományos szempontból nézve nincs semmiféle jogom ítélkezni senki fölött, és ez nem áll messze a magánvéleményemtől sem, én alapból olyan vagyok, hogy elfogadom mások nézeteit, bármilyen szélsőségesek is azok. Ugyanakkor nem tudok egy olyan ügy mellé állni, amivel nem értek egyet, vagyis a szórólapozás is elvi kérdés volt nálam, Frenki hsz-e után azonnal írtam Csigának privátban, hogy segítek.
Csakhogy ezek mellett a dolgok mellett, felmerült egy másik probléma is, mégpedig az, hogy Csiga tudományos alapokra helyezte ezt a kérdést, és olyan végzetes ökológiai tévkövetkeztetést vont le egy tudományos értekezés alapján, ami már 6-7 évvel ezelőtt is botrányba fulladt. Abban az ügyben pedig Dr. Póczik Szilveszter szakmai becsülete került veszélybe. Ez pedig már túlmutat mindenféle határon. Ő nem más, mint egy piréz provokátor, és örüljön ám annak nagyon, hogy egy olyan toleráns libsi társadalomban él, mint ez, és nem kötötték még fel egyetlen bitófára sem. Sőt, a libsi társadalom adójából még kártérítésekre is futja a szabadúszó provokátornak, ugye.
Aztán mindennek a tetejébe jött Frenki, aki minden valószínűség szerint tanult matematikai statisztikát, azonban erős a gyanúm, hogy kutatásmódszertant már nem, és nagyon nagy a zűrzavar a fejében. Emiatt a zűrzavar miatt, ő ugyanolyan hibákat követett el a tudomány, illetve a szakma megbecsültsége ellen, és végzett aknamunkát, mint Csiga, csak talán nem olyan súlyosat. Ha gondolja, írjon privátban, és szólok neki, hogy mikor megyek Dendruval, meg a terápiás csoporttal sörözni. :) Ráerőltetni magam semmiképpen sem szeretném senkire.
Végül arra szeretnék mindenkit megkérni, hogy ne sugalgasson nyilvánosan semmi olyat, amivel súlyos károkat okozhat egy olyan szakmával szemben, amelyről csak sejtései vannak. Mert hogy én sem teszem ezt semelyik szakmával/tudománnyal szemben sem. A kölcsönös tisztelet, ugye…
Most akkor csak leíró
Most akkor csak leíró tudomány-e a szociomókia? Vagy megoldást is kínál? Mert ez a tükörmutogatás még ronthat is a helyzeten, pláne ha kellően szellemileg zokni aki nézegeti magát benne.
A megoldást
A megoldást szociálpolitikának hívják.
A flémet eloltani nem tudtam, de majdnem biztos vagyok abban, hogy mind a négy céltáblába sikerült talán 1-1 nyilat lőni.
Vagy másképpen fogalmazva, szerintem megpillantották magukat a tükörben, csak nem tetszett nekik az, amit láttak... :)
De engedd meg monster, hogy
De engedd meg monster, hogy letaglózzalak a nagy jogvédő szövegedre reagálva. Amikor kis srác voltam, egy barátommal sétáltunk haza este nyolckor, 3 cigány odalépett hozzánk és a havert helyben hagyták mert nem tetszett nekik. Nekem nem volt választásom voltam vagy 40kg, elpucoltam. Két dolog, azóta is lelkiismeret furdalás gyötör, 2. a haver nem nézett ki szépen és nem térek ki az eközben a suliban folyó dolgokra mert hosszú lenne. Később mozi után amikor katona voltam, a belvárosban egy este közrefogtak a cigányok 3-an, elvették 500Ft megmaradt zsoldom. Itt már bátrabb voltam, mert a csajt aki velem volt ellökdöstem és elmenekülhetett. Később egy ismerősöm összejött egy roma hapsival, akit sokszor láttam vendégül, együtt jártunk teniszezni, bulizni, egész megkedveltem (még mindig nem voltak előítéleteim), majd kiderült, hogy átkúrja az ismerősöm, elvette minden pénzét, és állításával ellentétben nem gyermek orvos, pedig én igen ezt is elhittem, mert tartom, hogy ugyanarra képes mint bármelyik ember, ha akar, de a nagy része nem akar. Hogy konkrétabb legyek a Kaméleon című film erről az esetről készült, mi buktattuk meg és a rendőrhaver kapta el. Bartha Beatrix Sempai az én karate mesterem volt akkor, ő írta később a Kamu Kérő című könyvet, amiben én a Töki vagyok ha jól tudom. Nem olvastam mert tudom a sztorit, nekem is ráment némi pénzem. És hogy értsd, soha nem ért atrocitás más népcsoport képviselője által. Soha. Komolyabb nem! De ezek után is még dolgoztam együtt romákkal akiket a mai napig nagyra becsülök és vannak itt kint is ismerőseim akik e népcsoport valóban jeles képviselői. Csak hogy értsd, nem gyilkos rasszista vagyok, de tudom amit tudok, és látok a szememtől. És bármit mondhatsz, sok a baromság amit e témában itt összehordtok. Véleményem ugyanaz, magunka köszönhetik a nyomorukat és maguknak is kell megoldaniuk. Aki akarta megoldotta, ezeket a romákat ismerem ma és tartom annyira mint bármelyik magyart.
Nekem egyetlen egy ilyen
Nekem egyetlen egy ilyen eset van az ismeretségi körömben, egy telefonelvétel. De hány cigány tudna regélni arról, hogy atrocitás érte magyarok által?
Itt jönne be a matematikai statisztika, hogy melyik a nagyobb arány a saját populációhoz képest. Hogy ha az jönne ki, hogy minden 100. cigányt ért atrocitás magyar által és minden 1000. magyart cigány által, akkor mit mondanál, ki az erőszakos? Sajnos a számok megismerhetetlenek, és a magyar rendőrség valamiért nem veri nagydobra ezeket, és ha teheti a nyilvánvaló etnikai alapú ügyeket is igyekszik garázdaságra statisztikázni.
És a cigányok nagyon sok nem fizikai atrocitást szenvednek el folyamatosan, akár már ahogy rájuk néznek a magyarok, az is bántó. Sajnos ezt a folyamatosan gyűlő feszültséget néha agresszivitásban levezetik.
"És a cigányok nagyon sok
"És a cigányok nagyon sok nem fizikai atrocitást szenvednek el folyamatosan, akár már ahogy rájuk néznek a magyarok, az is bántó. Sajnos ezt a folyamatosan gyűlő feszültséget néha agresszivitásban levezetik."
URAMISTEN!
Már értem! Volt az az eset amikor a bácsi fejét féktárcsával verték szét amikor kirabolták az otthonában. Akkor ezért volt? Én meg nem tudtam rájönni. És belegondoltam, hogy ha Mariann Cozma vagy Szögi Lajos akit úgy megvertek, hogy az orvosszakértő szerint akkor is meghalt volna, ha ott rögtön a műtőbe kerül egy team keze alá, szóval ha talán ők is másként néznek még ma is élnek. Csak egy kicsin múlott. Ja és Olaszliszkán a halál a magyarokra feliratú bot is ezért készült? És ezért kiabálták, hogy üsd a magyart? Nem tudtaaaam! De jó hogy itt vagy nekünk!
Arról hallottál ugye, hogy
Arról hallottál ugye, hogy volt nálunk egy csapat, aki előre megszervezve cigány kisgyerekeket lőtt le hidegvérrel sörétes puskával közvetlen közelről?
Sajnos a felindultságból elkövetett bűncselekmény enyhébbnek számít, nem csak általam, de a törvény szerint is.
Persze! Hány család is? Az
Persze! Hány család is? Az előbb számokról beszéltél. Ne akard, hogy összegyűjtsem az azelőtti és azutáni időszakban, hidegvérrel legyilkolt nyugdíjasok, és egyéb korosztályú emberek számát. Természetesen mindért kár, és ha engem kérdezel annak a csoportnak a tagjait is legalább olyan szívesen ültetném a villamosszékbe mint a roma elkövetőket. DE és ez a fontos. Miért is nem merült fel, hogy ezek a bűncselekmények minek az eredményeképpen lettek végrehajtva? Mert ennek a néhány ökörnek tele lett a töke azzal amiről mi most beszélünk. Rögvest fel is merül a kérdés, miért is nem négereket vagy zsidókat lőttek agyon, ha már mindenképp a náci eszméket hozta fel mindenki mint lehetséges ok? Mert mindenki tudja a valódi okokat! Nem magyarázat rá, és nem is teszi indokolttá, de elgondolkodtató kellene, hogy legyen, főleg a romák számára!
Hidegvérrel legyilkolt
Hidegvérrel legyilkolt nyugdíjasok is egy kis túlzásnak minősíthető. Mint említettem, a primitív bűncselekmények jórészt a tanulatlanságból fakadnak.
Ugyanezen indulatok alapján nagyon sok négert és zsidót öltek eddig meg a világban, sokkal többet mint ahány nemnégert és nemzsidót a négerek és zsidók. Ez nagyon rossz párhuzam.
Villamosszékbe meg senkit sem akarunk ültetni, ugyebár.
Hány eset vádiratát
Hány eset vádiratát olvastad el? Mennyiről hallottál? Vannak rendőrbarátaid? Ülj le velük kicsit dumcsizni! A vér benned lesz először hideg aztán rájössz!
Dendru, mikor is jössz
Dendru, mikor is jössz magyarba'? Off 1000-ig meglesz az a sörözés? XD
Én vagyok a hibás, nem
Én vagyok a hibás, nem tudom ráhagyni ezeket az uszítás fogalmát is kimerítő hozzászólásokat.
Az uszító az amit te
Az uszító az amit te írsz! Ha egy roma ezt most olvassa, kb. ki is alakítottad benne a magyar gyűlöletet. Hibáztassa nyugodtan a magyarokat és mehet is a kés a szívbe, mert ugye ők nem tudják felfogni mit tesznek! Ezen is érdemes töprengeni!
Lol :D? Komolyan gondolod,
Lol :D? Komolyan gondolod, hogy az az uszitó amit a monster írt azokután, hogy te kifejtetted hogy nem tudnak megváltozni :D? Monster szerintem kicsit jobban indokolja amit mondott. Az a fura, hogy ahogy monster is mondta, előzőekben te tetted szóvá a Junkykat és a párhuzamot.
Az egyébként h ezer éve itt élnek nem azt jelenti h 1000 éve olyan életvitelt folytatnak, mint "mi". Csak az utóbbi időkben voltak igazán rákényszerülve a letelepedésre, míg ez a földműves magyar családoknál pont a földművelés miatt alap dolog volt.
A te problémádhoz nem
A te problémádhoz nem szociomókus kell, hanem pszichiáter. Egyszerűen nem tudom felfogni azt a zsigeri (legenyhébb szóval) elutasítást, ami árad minden hozzászólásodból. Valami oka kell hogy legyen. Én sem akarok erre nyilvánosan tippelni, mert nem szeretek senkit sem megbántani.
Az az oka, hogy nem tudom
Az az oka, hogy nem tudom elfogadni az érveidet. Mivel mint ahogy írtam, ismerek romákat akik láss csodát, ki tudták járni az iskolákat és ma úgy élnek mint te vagy én. És részemről semmilyen ellenszenv vagy megvetés irányukba nem tapasztalható. Az a gondolatvilág amit te közvetítesz alapvetően jó lehet, de magával hozza azt is, hogy adod a lovat alájuk, mintegy konzerválod a helyzetet. Azt látják, hogy amit tesznek, ahogy élnek, el van fogadva, teljesen korrektül meg van magyarázva, meg vannak nevezve a bűnösök is, így nekik csak várniuk kell a pénzesőt és a magyar nép egész hadát aki a segítségükre siet. Közben azt várhatják. Mint írtam, a magyar népnek meg van a maga gondja, se pénze se ereje erre nincs már. Szóval inkább azt kéne erősíteni a romákban neked, mert én nem fogom, hogy ne szeressék annyira a gyerekeiket és a megvetés inkább acélozza az irányú akaratukat, hogy valamivé válni akarjanak és ne a féktárcsához nyúljanak! Értem? De tovább megyek, hogy lásd nem vagyok nácirasszistaheilhitler. Az sem érdekel, te hogy élsz. Ha szar az életed, old meg, ha nem szar, örülj neki. Az a szép a demokráciában, hogy mindenki szabadon lehet milliomos vagy élhet a nyomorban. Pont nem érdekel senkit. Ha a borsodi romának vagy a nyírséginek nem tetszik a sorsa oldja meg. De én ennek szikráját sem látom. Ha látnám, akkor azt mondom dologra fel. De csak a hibás keresése megy és ehhez még partnerek is vannak. Magyarázat annyi van, nem is hinnéd. De én láttam tetteket is. Na az igen, az a valami. Viszont egy fecske nem csinál nyarat! Továbbá, ha annyira összetartóak akkor miért nem hallani arról, hogy a bűnözésből milliókat összetarháló romák, kenyeret, élelmet, ruhát osztanak, házakat építenek elesett társaiknak? Azt már nem mi? Hol vannak ők! Mert mi fizetünk, illetve hála az égnek én már nem, de ti igen. Idén 180 milliárd. Dobjuk össze az előző 20 évet. És ebben a segélyek nincsenek benne. Változás? Semmi! Feneketlen kút! Miattam, miattad? Legyen! Akkor érvek elfogadva!
Te, ez nagyon liberális
Te, ez nagyon liberális szöveg, he!
Gondolod hogy az én fiamnak ugyanannyi az esélye a társadalomban sikeres pozíciót elfoglalni mint egy szabolcsi kis falu putrisorára született purdénak? Nagyon álszent dolog mondogatni, hogy önerőből próbáljanak felemelkedni amikor nyilvánvalóak a különbségek.
Mint ahogy apám mondta katonakori emlékét: Kiadja a százados a parancsot: Gyalogmenet indul, irány a gyakorlótér! Magam lovon megyek. Na, a fiam minimum lovon megy a purdékhoz képest. De nekem ezért legalább lelkiismeretfurdalásom van a cigányok által éhbérért épített szép kényelmes lakásomban.
Nem akarom elhinni, hogy nem látod ezeket a problémákat, csak azt nem értem miért negligálod őket.
Te dumálsz nekem? Mi a
Te dumálsz nekem? Mi a házunkat magunk építettük, és a cigányok ingyen hordhatták a felesleges haszonanyagot és lomot. Ők is jól jártak, mi is. De a faluban is van iskola, ott verik a tanárokat és ott veszik mobilra. És a falun élő magyar gyereknek is messze a szakközép, és az ő szüleinek sem hullik a pénz az ölébe. Vannak falun, kisvárosban szegény rokonaim. Tudod mit csinálnak ha nincs pénzük? Semmit! Ez van! Tudod hány embert öltek meg vagy raboltak ki? Egyet sem! Khm..
A Magyarország földjén
A Magyarország földjén élő magyar állampolgárok mindegyike a magyar nép fia és leánya. Talán a legtöbb magyarországi cigány is magyar állampolgár, és ezért mindegyik olyan ember is a magyar nemzethez tartozik.
Azzal a megoldani való társadalmi problémájuk önmagukra és úgy valóban az egész magyar népre is tartozik. De még az egész emberiségre is. Egy nemzet gondja nem lehet akkora nagy, hogy levethesse magáról valamely kisebbségét, amit koloncnak érez a nehéz időkben.
Egyelőre még a magyar fogy
Egyelőre még a magyar fogy és a roma gyarapodik! Ezt azért kicsit itt említsük meg! Minden barátomnak és még a testvéremnek is egy gyermeke van. Tudod mi az? Negatív népszaporulat! Romákéknál mi a tendencia? Mindjárt könnyeket is ejtek!
Mi lesz akkor ha a magyar
Mi lesz akkor ha a magyar lesz kisebbségben a romákhoz képest? És a romák osztják majd a zsugát?
Megoldást akartok erre a
Megoldást akartok erre a problémára? :D Nesztek:
Van egy tuti tipp a népességfogyás megállítására és növelésésre. Központilag intézményesen irányítva kell áramszünetet biztosítani azokban a régiókban, ahol alacsony a népszaporulat. Ennek időpontját szigorúan titkosan kell kezelni, majd abban az órában bevetni, amikor a legnagyobb nézettségű sorozat megy a televízió készülékekben. A kulturálatlan romák úgyis olyan szegények, hogy nekik még tévéjük sincs, tehát ez náluk nem fogja pozitívan befolyásolni a népszaporulatot. :DDD
Chic, áramszünet nélkül
Chic, áramszünet nélkül is lerendezem az asszonyt ha kell. Nem a tv miatt nincs gyerekem, hanem mert nem tudnám megadni neki azt ami egy gyermeknek szükséges. Biztos anyagi és családi háttér stb.... És a magyarok zöme így gondolkodik. De az ötlet nem volt rossz! :-D
"Chic, áramszünet nélkül
"Chic, áramszünet nélkül is lerendezem az asszonyt ha kell."
:DDD Ebben én egy pillanatig sem kételkedtem. Én csak pusztán tudományos szempontból közelítettem meg a dolgot, ugyanis statisztikailag kimutatható, hogy azokon a területeken, ahol áramszünet lépett fel, ugrásszerűen megnőtt az élveszületések száma 9 hónap elteltével. :)
:-DDD Egykori "slynus"
:-DDD
Az ország törvénye és
Az ország törvénye és rendje uralkodjék. Aszerint pedig minden ember egyenlő a törvény előtt. Göndör a haja vagy egyenes, barna a bőre vagy babarózsaszín.
Azzal az alapállással, legyen minden törvénysértő cselekmény igazságosan és egyenlően büntetve, tekintet nélkül az elkövető hova tartozására.
Ilyen feltétel mellett pedig felvilágosult hozzá értők orvosolják a társadalom ama baját, hogy ez vagy az a kisebbsége ilyen vagy olyan törvényen kívüliségre hajlamos, számszerűsített tudományos adatok szerint.
A kisebbség öregjei és elöljárói pedig vezessék közösségüket a törvény tisztelő és mindenkit megbecsülő társadalmi beilleszkedéshez és felemelkedéshez. Ez a munkájuk találjon támogatásra az egész nemzet keresztmetszetében.
Legyen tehát a törvény végrehajtása mellett párbeszéd és emberi megértésből és jóakaratból eredő hozzásegítés, Isten tetszésére.
Basszus te komolyan mondom
Basszus te komolyan mondom Abraham Lincoln vagy! Alapíts már egy országot mert a mondataidon kiborulok! Mintha egy alkotmányt írnál! :-D
Én azonnal odaköltöznék.
Én azonnal odaköltöznék. :)
Én is! :-D Milyen komoly
Én is! :-D Milyen komoly lehet!
Olyan érzésem van, hogy
Olyan érzésem van, hogy Hotyhogy törvényei által (túl)szabályozott országban nem érezném jól magam.
Legalábbis amíg nem ír ide be egy komplett alkotmányt ellenőrzés céljából.
Hotyhogy ország
Hotyhogy ország 1.köztársasági elnökének válasszuk is meg rögtön Doktor doktorovics doktorov Hotyhogyot.
:)
Izgulok, remélem az
Izgulok, remélem az életben is úgy néz ki mint a képen! :-D
Nincs semmi különös abban
Nincs semmi különös abban amit hangoztatok. Mindaz a létező modern demokráciák alapelve. A gyakorlatban történő megvalósítás szükségét hangsúlyozom. Annak alfája és omegája pedig a törvény és a rend fenntartása.
Legyen az világos, hogy ez a társadalom javító végrehajtás nem csupán önmagában működik. Nem azzal az egyetlen eszközzel, a szükséges szigorú büntetéssel igazgatja jó útra a normái ellen vétkezőket a nép.
Hanem párhuzamosan fölkarolja az elesettet, utat mutat az eltévedőnek, és minden emberséges ösztönzővel segíti a gyöngéket, a lemorzsolódókat. Ezt azonban nem szabad eltúlozni, hogy a tékozlónak, a rossztevőnek az igazságtalan jutalmazását lássák abban méltatlankodó bírálók.
A központi elv az egyidejű nyomás és a húzás. A szinkronban folyó büntetés és csalogatás. A fájdalmas hajcsár bot vagy ostor a háton, és a csalogató finom répa meg abrak a száj előtt.
A csökönyös, lomha öszvért is így húzza orránál fogva a kötéllel az egyik, míg nyomja seggénél a másik hajcsár. Mindaközben ez répával is csalogatja elöl, míg az bottal is ösztönzi hátul.
Az nem célra vezető, hangoztatni egy nagyban iskolázatlan, bűnözésre kapott, elszegényedett társadalmi kisebbségnek csupán önerőből való felemelkedésének követelését. Jogos hibáztatásuk mellett is segíthetjük a bajba került embertársainkat.
Az sem célra vezető, ha a törvényt és rendet tűrhetetlen mértékben hagyják megbomlani a nép alkalmatlan hatóságai. Az elégedetlenséget szülhet sokakban, akik nyers haragjukban a hátrányos kisebbség ellen fordulhatnak, ronda önkényes erőszakkal zilálva szét a társadalmukat.
Csak azok a huncut
Csak azok a huncut statisztikák valahogy azt mutatják, hogy a törvény előtti egyenlőség a romákra nem vonatkozik, ők valahogy mindig súlyosabb büntit kapnak a bíróságon mint a nem romák ugyanazért.
Ha ez így van, akkor az is
Ha ez így van, akkor az is egy nagy baj. A bíróknak nem szabadna részre hajlóknak lenniük. Elsikkadhatott sokuk szellemében Justitia bekötött szeme és a kapcsolódó sarkalatos elv.
Nincsenek mélyebb ismereteim a magyar igazságszolgáltatás körülményeiről. De valószínűleg durva irányadó büntető tarifák érvényesek bűn kategóriákra ott is. Abban az esetben a felügyeleti hatóság szigorúbban elkeskenyíthetné a sávokat, nem hagyva túl nagy egyéni választást a bíróknak.
A másik front, küzdeni ezen formája ellen a korrupciónak, a bírói hivatásba alkalmas emberek szűrése. A feddhetetlenség, a társadalmi szentiment, vagyis olyan mint faji vagy osztály tolerancia kipuhatolása, és közösségi panel előtti megfelelés hasonló kritériumok alapján, lenne talán a működőképes szűrő a célra.
Na most ha engem elkap 3
Na most ha engem elkap 3 rekó és "megdöglesz magyar!" szavakkal jól elver, akkor max garázdaságért kapnak egy felfüggesztettet. Ha visszaütök, akkor az már rasszizmus (merthogy ugye természetesen azért kapta a pofont, mert C -3 tanu egy ellen...) és ezért egyértelműen meg leszek mázsálva. Akkor ki is kapja a súlyosabb büntit?
Tudnál egyetlen ilyen
Tudnál egyetlen ilyen konkrét esetet? Mert én olyant már hallottam, hogy cigányokat rasszizmusért vontak felelősségre, pedig egyszerű garázdaságnak is lehetett volna értelmezni.
Az meg benne van a statisztikákban, hogy pl. Kelet-Magyarországon ugyanannyi értékre vonatkozó vagyon elleni bűncselekményért hány hónappal adnak többet a bíróságon mint Nyugat-Magyarországon.
Az persze sehol sincsen a statisztikákban, hogy az elítéltek cigányok, nyilván nekem van üldözési mániám.
De itt egy link a bíróságok roma megítélési szokásiról, "Kevesebb kártérítés jár a primitív romáknak, akik ártatlanul ültek börtönben?":
http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/64303/1
Konkrét példát ne kérj:
Konkrét példát ne kérj: személyesen nem érint. De volt rá példa... Ezzel nem zárom ki azt, hogy az ellenkezőjére is; mindazonáltal jogászok magyarázata szerint rasszista indíttatású bűncselekményt csak a kisebbség ellen lehet elkövetni.
de: "Az persze sehol sincsen a statisztikákban, hogy az elítéltek cigányok, nyilván nekem van üldözési mániám."
Ezzel azt akarod mondani, hogy biztos vagy abban, hogy az elkövetők C-k voltak? Lehet, hogy mégis van benne valami???
Most akkor tudsz konkrét
Most akkor tudsz konkrét esetről, vagy mégsem történt ilyesmi?
Hagyjuk őket biciklit
Hagyjuk őket biciklit lopni. És akkor majd jól impotensek és frigidek lesznek, így nem szaporodnak. A magyar, kerékpárjuktól megfosztottak meg ismét felfedezik a szexualitás szépségeit, így több gyerek fog születni... :D
Na erről is akartam
Na erről is akartam értekezni. Én itt Skóciában minden hónapban megveszem a Cycling Plus nevű igen komoly magazint. Az e havi számában ennek épp az ellenkezőjét írják. Idézem, lefordítva: Egy tanulmány szerint, azok akik több testmozgást végeznek, többször kívánják a szexuális együttlétet is. Egy másik 2007-ben keletkezett tanulmány szerint, akik legalább heti 3 alkalommal végeztek valamilyen testedzést, nem csak szexuális életük javulásáról számoltak be, hanem teljesítőképességük megnövekedéséről is. Továbbá, egy a Harvardon keletkezett tanulmány szerint, mely több mint ötven, heti legalább 3 órát kerékpározó személyt vizsgált, ezen személyeknek 30%-al kevesebb esélye van az impotenciára, mint a nem aktív életet élőknek. Most akkor kinek is van igaza?
Dik há' bringázz inkább
Dik há' bringázz inkább teis, Gázsi! :D
Van nekem egy holland
Van nekem egy holland haverem már a nyolcvanas évek óta. Akkoriban magam sem voltam még ilyen toleráns, és tettem neki valami csúnya megjegyzést a Hollandiában élő sok színesről meg a problémáikról. És a haverom nagyon szép nyugodtan elmagyarázta, hogy a többségi társadalom mennyire felelős a szerencsétlenebb sorsú polgártársaikért. Kicsit elszégyelltem magam.Nem így dendru, ő csak hergeli magát egyre befele-lefele-kifele. Szerintem ő már akkor se ismerné el hogy van abban valami amit mondok, mert ő olyan kompromisszumra nem hajló típus. Olyan szívesen mondanám már rá valamire, amit mond hogy ok, egyetértek, igaza van, de még semmi.
Tudom hogy rosszul teszem,
Tudom hogy rosszul teszem, de belemegyek.
Te azokat a romákat tiszteled és bírod, akik rendes emberként, a többségi társadalomba tagozódva, a többségi társadalom hozzáállását (esetleg kultúráját) felvéve és magáévá téve legfeljebb bőrszínében különböznek.
Ha ebből indulunk ki (induljunk ki ebből, egész elfogadhatónak tűnik az elv, hogy ha betagozódik, akkor elfogadjuk), és feltesszük azt az ideális esetet, hogy mindenki, aki roma, betagozódik, akkor mi lesz a "cigány kultúrával", de leginkább mi alapján nevezel valakit romának? Mert nem lesz semmi különbség, legfeljebb a bőrszín (hiszen minden más tekintetben "rendes ember"). De az meg nem releváns, én télen nagyon világos vagyok, de frankó indiánbarnaságot tudok összeszedni nyáron.
Emellé jön az, hogy a betagozódás sem javítana a problémán, amikor nem csak romáknak van munkakeresési és megélhetési gondjuk.
Remélem ezzel megvilágítottam, hogy nagyban miért nem működik a betagozódás.
Az egyéni esetekből általánosítást túlzásnak érzem, hány "cigány" (ki is az?) mellett mentél el, ebből hányszor ért atrocitás? Például szerintem az, hogy az "autósok mind köcsögök, mert ma ketten lecentiztek, egy meg rám dudált", már látszik hogy hülye általánosítás. Pár esetből extrapolál egy nagyon diverz közösségre, ami hiba.
----------
egyenbillengészeti körduplányidomár
(by Fly)
Jó, kicsit kitérünk más
Jó, kicsit kitérünk más irányba! Ha a romák betagozódnak szuper lesz! De a kultúrájuk fenntartása megint az ő dolguk. Ha kell nekik tartsák fent, ha nem kell ne tartsák. Arra még nem tértünk, nem térhettünk ki, hogy a roma bankárasszony nem járhat keréktárcsa méretű aranyfülbevalóban dolgozni fodros szoknyában. A mi kultúránk is veszendőben, a mi dolgunk ápolni a hagyományainkat. Pont! A cigány mentalitásról a rendőr barátom tudna mesélni. Bár Pintér tagadja, de megpróbálom idézni a haver szavait aki látott már egy-két szomorú helyszínt! - Ha belépünk a helyszínre, körbejárjuk és rögtön megmondjuk kik tették. De ezt nem szabad hangoztatnunk! Erről ennyit!
Nem erre céloztam, de
Nem erre céloztam, de legyen.
Azt ugye látod, hogy a kultúrájuk nem maradhat fenn, ha betagozódnak, ha meg nem tagozódnak be, akkor vessenek magukra, hogy nem tudnak kaját adni a gyerek szájába? Itt most egy élet vs. kultúra dilemmát adsz egy csoportnak. Ezt egyféleképp lehet elintézni, autonómiával, de ez jelenleg eléggé lehetetlen. Ha tudsz mást, akkor mondd. (Plusz ha ez az autonómia területi, akkor rengeteg helyen ártani fog, nem csak a "cigányoknak", de a "magyaroknak" is.)
Amire céloztam egyébként, az az, hogy van egy kisebbség, ami máshogy kezeli a dolgokat, mint ahogy a törvény előírja (nem véletlen írtam egyébként a köcsögautóst, merthogy amiért a CM alapvetően küzd, a kerékpár, mint jármű egyenjogúsága, pont innen indult: máshogy szerettek volna közlekedni, mint ahogy a törvény meg szabálykönyv előírta). Ennek fényében milyen megoldást látsz, vagy nem is látod a párhuzamot a kettő közt?
Autonómia! Van egy
Autonómia! Van egy ötletem! A keleti országrészt, adjuk nekik, a nyugati meg megy Ausztriának és Szlovákiának a horvátoknak meg ott a tenger, kapják be. Mi meeeeeg! Mondjuk visszamegyünk Mongóliába a környékre, annyi ott a hely. És mindenki boldog. De én bringával megyek!
Sikerült megfognod a
Sikerült megfognod a lényegi részét a dolognak. A többiről alkotott véleményedre volnék kíváncsi.
----------
(by Fly)
Párhuzamot vélek
Párhuzamot vélek felismerni a Gázai Övezettel. Vajon mennyibe kerül a világnak azt fenntartani?
De abban biztos vagyok hogy a cigány autonóm területről nem lőnének aknavetőkkel az óvodaudvarokból ránk.
A Spiró már 2 könyvében is megírta ezt a változatot, Feleségverseny és Jégmadár.
http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000007858&secId=000...
és írd be a böngésző keresőjébe azt hogy cigányország
http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=2&origOffset=-1&doc...
itt meg azt hogy Cigánia.
Látom szopod rendesen a
Látom szopod rendesen a Tel-Aviv2 híradásait! Gratulálok! Értekezz csak a zsidó telepek bátor "védői"-ről is akik fiatal srácokat lőnek agyon, ha csak közel merészkednek egykori házaik hűlt helyéhez. Vagy az ellenőrző ponton minden ok nélkül feltartóztatott infarktusos palesztin férfiról, akit addig várattak míg meg nem halt a kocsiban. Ez is jó, nem kell a kórházig elmenni vele.Nem kell itt ez az óvoda baromság. A két történet ráadásul köszönőviszonyban sincs egymással. Ugyan! Ezt te sem gondolhatod komolyan!
A palesztinok nem Izrael
A palesztinok nem Izrael cigányai? Nézz meg egy fényképet arról hogy hogyan élnek. Kosz, rendetlenség, szemét, műveletlenség. Izrael meg milyen szép rendezett?
A Tel-Aviv TV-t még sohasem láttam, de biztosan van olyan objektív tájékoztatás benne mint a magyar M1-en.
Monster! Te ne gyere el
Monster! Te ne gyere el sörözni mert gondjaink lesznek! Bocs! Ekkora baromságot még nem hallottam! De meg is magyarázom! Mióta Izrael megalakult ott, azóta Palesztinának se közigazgatása, sem pedig gazdasága nincs. Jövője pedig alig. Míg a telepeken medencék vannak, addig a falvakban már inni sem tudnak a palesztinok. Azért élnek nyomorban, mert szétkúrták az országukat! És ez ellen harcolnak a világháború óta. Olvass kicsit utána mert amiket írsz az döbbenet, undorító!
És azt se felejtsük el,
És azt se felejtsük el, hogy amíg Izrael meg nem alakult, addig az a terület valami Isten háta mögötti gyarmat volt, amivel senki nem törődött. És mielőtt Izrael megalakult volna, a palesztinoknak akkor sem volt sem közigazgatása, sem gazdasága, sem semmije. Sőt palesztinok sem voltak...
Azóta nevezik őket "palesztin" néven, addig simán arab volt a nevük, mint a többieknek. És akkor a környező arab országok palesztinpolitikáját még nem is említettük...
Többi arab ország
Többi arab ország palesztinpolitikája főleg fegyverrel való ellátásban merül ki.
Addig olyan sem volt, hogy
Addig olyan sem volt, hogy izraeli max. több ezer évvel azelőtt. És azt is elfelejtitek itt megemlíteni, hogy ma már a Palesztinok csak azt nem értik, hogy ha ott van Izrael akkor miért épülnek telepek a palesztin nép házainak lerombolásával az ő földjükön, miért zárják el az utakat a vízlelőhelyekhez és, miért kergetik el az embereket a földjükről a zsidó telepesek, akiknél mily meglepő, amerikai fegyverek vannak és lőnek mindenkire akinek nincs két méteres pajesza. Csak kicsit tudjátok utána kéne nézni, hogy vajon mi visz rá egy embert arra, hogy bombát kössön magára és meghaljon, magával rántva ellenségeiből minél többet. Pont ti vagytok akik egyszerűen leterroristázzátok őket, míg a romákról valahogy nagyon megértően tudtok értekezni. De hogy túl sok munkát ne fektessetek bele, mesélek erről kicsit és Monster képet kaphat arról miért vagyok Izrael ellenes, de nem zsidó ellenes.
A palesztinok az izraeli népet okolják a kialakult helyzetért, mert ők választják vezetőiket, ezért szednek civil áldozatokat, mert ha a népre gyakorolnak nyomást, akkor az talán más vezetőket ültet majd az ország élére, akik valóban békét akarnak. Amúgy módszerük csak annyiban különbözik az izraeliekétől, hogy ők ezt a munkát a telepesekre bízzák, akik persze simán ráfogják, hogy meg akarták támadni otthonaikat, melyekben úgy egy éve sem laknak, azok az a arabok, akik már generációk óta ott éltek csak épp a buldózerek véletlenül lerombolták a házaikat, amiket persze állig fel fegyverzet katonák és tankok kísértek. És a holokauszt szörnyűségeivel átitatott európai agyacskák máris megértő pillantásokat vetnek szegény sanyarú sorsú, újfent üldözött izraeli népre. A telepesek pedig azt mondják, az az ő földjük, mert az Úr nekik adta. Csak épp az úr a tulajdoni lapok kiadása helyett, mással lehetett elfoglalva, ugyanis ez nem így működik. De sebaj, ahhoz képest, hogy az ő földjük, Palesztinában az illegális telepek ellenére sem éri a 10%-ot a zsidók száma. Szóval tyúk vagy a tojás. Itt egy elég tiszta helyzet van. Megalakult Izrael, rendben, az araboknak ez nem tetszik, rendben. Ezért évtizedek óta háborúk dúlnak, rendben. De valaki magyarázza el Izraelnek, hogy ha bepofátlankodik egy nép földjére, lerombolja a házaikat, ellehetetleníti az életüket, elvágja őket az életet adó víztől és kisajátítja emberek életét tönkretéve az életteret (megj: kik is művelték ezt? Hmmmm.) akkor lehet, hogy azok majd hangot adnak nemtetszésüknek. Csak annyi, hogy ne állítsuk már be úgy az arabokat, hogy ők most Izraelt mint szegény áldozatot támadják. Nem, ők harcolnak egy megszálló nemzet ellen. Az pedig, hogy nem tudták még eddig kivívni az ENSZ elismerését, melyben az USA-nak (amelyiknek semmi köze Izraelhez természetesen), elég nagy szava van és pofázik is ha kell, ha nem, szóval nem tudták még elfogadtatni Palesztinát mint szuverén államot az nem azt jelenti, hogy nem létezik. Szóval skacok, kicsit kutakodni a másik oldalon is. Jó vastag szar lepi a témát, szóval elő a csákányokkal és kicsit elfogultság nélkül, ne könnyes szemekkel a világháború szörnyűségeitől elragadtatva. Mindjárt más lesz! A megoldás egyszerű, Izrael vonuljon vissza a határai mögé, elégedjen meg azzal amit kapott, bontsa el a telepeket, kárpótolja a palesztinokat a lerombolt falvakért, ahogy a zsidó nép is a mai napig kárpótlást követel a holokauszttért, az ENSZ ismerje el Palesztinát az eredeti határokkal mint szuverén államot és a palesztinok békét kötnek azonnal, véget ér a harc. Persze erre Izrael nem hajlandó, mert katonailag erősebb, a világ mögötte áll (nem említem többször miért), és a zsidók rühellik az arabokat, szóval lehet lövöldözni kedvükre. Megette a fene a tetves világ vezetőit amúgy, az a véleményem.
És mielőtt jöttök azzal a szokásos baromsággal, hogy az arabok nem akarnak békét, mert Izrael már akart kötni egy kis info:
Palesztina 1516-tól az Oszmán birodalom része volt. Az I. világháború és 1947-között angol gyarmat volt. Ekkor indult meg a cionista mozgalom hatására a zsidók szervezett betelepülése (alija). 1947-ben zsidók tulajdonában 1850 km2 volt, Palesztina területének 7,04%-a. Közbirtok, vagy a "korona birtoka", amit a mandátumterület kormánya kezelt, a teljes terület 70%-a volt, főleg a Negev-sivatag. A többi volt arabok, keresztények vagy bárki más kezén.
Izrael államot 1948-ban kiáltották ki.
Látható, hogy egyik állam sem létezett, de Palesztina mint angol korona gyarmat, ott volt és ezért nem volt saját közigazgatása, nem azért mert koszos arabok. FIGYELNI!!! A 7%-hoz képest a zsidók elég szép területet megkaparintottak, az európai államok lelkiismeret furdalásának köszönhetően. Erre rágtak be az arabok és kezdődött a ramzuri a környéken. Az arabokat senki nem kérdezte, senki nem egyeztetett velük, odakúrtak egy jókora zsidó államot, és ezt le kellett volna nyelni a sárban dagonyázó araboknak mint tudjuk. Hát nem nyelték! Szóval, hogy miért Palesztina pártján vagyok? Még mindig kérdés? Aki ezek után aláhúzza amit Izrael csinál ott, és igazságosnak, sőt elfogadhatónak tartja a politikáját, az a nácikra se nagyon mondjon semmit. Horog kereszt, kék csillag, nem mindegy? A tettek magukért beszélnek! Csak ma jobbak a marketingesek!
A történelem is lassan
A történelem is lassan olyan mint az internet, mindent és mindennek az ellenkezőjét is meg lehet magyarázni. Sajnos én nem nagyon érdeklődöm a múlt iránt, a jelen problémáinak megoldását fontosabbnak látom mint a múlt sebeinek feltépését, legyen az akár Trianon, akár palesztína.
Ha nem nézem az előzményeket, a jelenlegi állapot rossz. Látszólag a zsidók dolgoznak, felvirágoztatják a sivatagot is (hogy a palesztínoktól elvett vízzel-e, erről nincsenek információim), komoly ipar, mezőgazdaság, exportteljesítmény. A palesztínok fő tevékenysége meg látszólag a segélyek felélése és a harc a zsidók ellen. Amíg zsidók oda nem jöttek, többezer éven át a szárított teveszartermelés volt a terület profilja. Pedig a víz ott volt nekik addig, amíg a zsidók el nem vették tőlük.
Kanyarodjunk el egy pillanatra Izraeltől, és adjál magyarázatot arra, hogy egyes arab/mohamedán vallású területeken miért van állandóan belső harc, sííta/szunnita meg Koránt így/úgy magyarázók között? Ezek a drága mohamedánok egymás templomait is felrobbantják mert szerintük másképpen kéne értelmezni Mohamed tanítását. Még a palesztínok is ölik egymást, mert nem értenek egyet abban, hogy hogyan viszonyuljanak Izraelhez. Ha valaki békülni szeretne, a hamaszosok mindjárt kinyírják. Arról nem olvastál esetleg, hogy a Gázai terület belső önkormányzatának kialakításakor mik történtek ott?
Nekem a legtöbb vallással bajom van, de a fundamentalista mohamedánnal különösen sok, és a bajok nagy részét ebből eredeztetem.
Hitkérdésekben nincsen kompromisszum.
A te logikád alapján akár Erdély magyarlakta területeiről is lehetne rakétákat lövöldözni a románokra.
Még jó, hogy a neológ,
Még jó, hogy a neológ, és az ortodox zsidók olyan jól megértik egymást, nem igaz? ;)
Nem érdekel a töeténelem? Akkor ne ítélkezz történelmi kérdésekben (teveszar). Ellenségeid a vallások? Akkoe ne ragadj ki egyet, és kiáltsd ki bűnösnek! Egyébként meg hogy kicsit libsibb-toleránsabb legyek nálad: szted az ÖSSZES síita/szunnita hívő fel akarja robbantani a másikat? Végülis az "ezek a drága mohamedánok"-ozásod ugyanolyan, mintha ezekről a drága zsidókról, vagy azokról a drága cigányokról állapítanánk meg valami hasonlóan globális igazságot, nem?
Nem minden mohamedán
Nem minden mohamedán önfelrobbantó terrorista, de minden önfelrobbantó terrorista mohamedán.
Neológ-ortodox ügyek nem érik el az ingerküszöbömet, de olyan zsidókról még nem hallottam a hírekben, akik más vallási irányzatuk miatt másik zsidókat öltek volna.
Az összes hiten alapuló világnézetről rossz a véleményem, de van amiről rosszabb és van amiről kevésbé rossz.
Azokat a dolgokat amiket a számba akarsz adni elutasítom.
Lenn.
Lenn.
a végén
a végén
"Látszólag a zsidók
"Látszólag a zsidók dolgoznak, felvirágoztatják a sivatagot is (hogy a palesztínoktól elvett vízzel-e, erről nincsenek információim), komoly ipar, mezőgazdaság, exportteljesítmény. A palesztínok fő tevékenysége meg látszólag a segélyek felélése és a harc a zsidók ellen. Amíg zsidók oda nem jöttek, többezer éven át a szárított teveszartermelés volt a terület profilja. Pedig a víz ott volt nekik addig, amíg a zsidók el nem vették tőlük."
Akkor lehet őket irtani és leigázni. Ez kb náci felfogás!
A legszórakoztatóbb az,
A legszórakoztatóbb az, hogy az általad is idézett idézet a tökéletes tükörképe annak, amit egy Csigafattyú-féle igazságosztó megfogalmaz a magyarországi cigánysággal szemben! :D Nem csinálnak semmit, felélik a segélyt, míg mi dolgozunk. Monstertől ez az érvelés elég mulatságos xD
lent a
lent a válasz
Jó skacok, ezt nem nekünk
Jó skacok, ezt nem nekünk kell megoldani csak akartam,hogy Monster értse miért Palesztina pártján állok. Amúgy Izraellel kapcsolatban ha kérhetem, a múlt elfelejtését ne indítványozzuk. Ugyanis a zsidók a mai napig ezer vonalról kapják a kártérítéseket számolatlanul, nálunk már kiemelt tananyag lesz a 70 éve történt holokauszt, épp most nyílt egy vonat valahol, a MÁV-ot perelni akarják és aki Izrael ellen szól, azt a MAZSIHISZ mint antiszemita, náci egyént azonnal el akarja tüntetni, valamelyik nyílt levelében a közéletből és ez csak Magyarország. Szóval ne legyünk már olyan álságosak, hogy ha Izraelt támadja valaki, akkor "ugyan, ne bolygassuk a múltat". De bolygassuk és én mindenkinek el is mondom mindig ezeket, hogy terjedjen az igazság, és ne csak az irányított, egyoldalú marketing híradások alapján tájékozódjanak az emberek. Szerintem így korrekt. De remélem hamarosan megoldódik ott a helyzet és végre a Palesztin nép és az Izraeli nép is nyugodtan élheti mindennapjait!
Valószínűleg az én
Valószínűleg az én felfogóképességemmel van a baj, de nem értem az eddigi tudomásomra jutott információkból, hogy te miért állsz Palesztína pártján. És hogy nekem miért kellene ezeket a dolgokat fenntartás nélkül elfogadnom és igaznak tartanom. De már hogy-hogynem a képbe olyan szavak kerültek mint holokauszt, mazsihisz, kártérítés, náci, antiszemita, igazság terjesztése, stb. és én akkor itt ki is szállok a nyilvános eszmecseréből. Privát levélben szívesen konzultálok továbbra is.
A válasz már csak a
A válasz már csak a sajátom alá tudtam rakni. Ezek egyedül arra voltak reakciók, hogy a múltat felejtsük el. Mint írtam, ezt ne pont a zsidóság kapcsán vessük ide csak ennyi. Ahogy természetesen több millió ember vadállatias módon való eltüntetését úgy a palesztin nép sanyargatásának történetét sem szabad feledni, ahhoz, hogy tisztán lásson az ember és távol tudja tartani magát a vad ideológiáktól. Ha nem vagy tisztában a múlttal, nem alkothatsz megalapozott véleményt. Nem kell elfogadnod amit én mondok, de különbséget kell tenni, ha valaki Izrael ellenes vagy zsidó ellenes. Épp az a baj, hogy ezt ma azonnal összemossák, ezért nem mernek nagy vezetők szót emelni, vagy csak burkoltan. És ez szerintem elég gusztustalan dolog!
Akkor most ez nem
Akkor most ez nem igaz:
"Ezen felül a palesztin államiság elismerése jelenleg lehetetlen, hiszen a Palesztin Hatóság nem felel meg a jogi értelemben vett államiság feltételeinek. A legnagyobb probléma, hogy a PH nem mutat fel jó eredményeket a hatékony kormányzás tekintetében: nem kormányozza a kérdéses területet. Meglévő megállapodások értelmében a PH csak Ciszjordánia viszonylag kicsi területei felett gyakorol több-kevesebb hatalmat. Ezen felül a Palesztin Hatóság nem tudja hatékonyan ellenőrizni a Hamasz által működtetett Gázai övezetet, a palesztin frakciók között nemrég kötött megbékélési megállapodás ellenére. Jelenleg az állam elismerése egy terrorista szervezet elismerésének minősülne. A Hamasz célja Izrael megsemmisítése, és a nemzetközi közösség legalapvetőbb feltételeit sem fogadja el, hogy a régió törvényes szereplőjeként ismerjék el (Izrael létjogának elismerése, a létező megállapodások elfogadása és az erőszak vége)."
A Hamasz jelenleg úgy tudom legitim párt Gázában. Deklarált, leírt célja Izrael megsemmisítése.
És azt tudod miért az a
És azt tudod miért az a célja? Tudod hogyan kezdődött? Vagy tudod és fel sem fogod?
UK-ban elég erős a
UK-ban elég erős a palesztin lobbi. Én már 1982-ben olyan palesztin propagandaplakáttal tértem haza onnan, hogy "Palestine: homeland denied". Szerintem képben vagyok róluk. Lehet neked ott túl sok palesztín kerül a látókörödbe.
De kijövök neked egy nagy coming outtal: se a zsidókat, se a palesztineket nem szeretem. Ezek a testvérnépek 5ezer éve ölik ott egymást és már az egész világra ráerőszakolták a problémájukat. Szerb-horvát-bosnyák, tuszi-hutu, amit akarsz. Zsidóknak talán nagyobb a lobbiereje mint befolyásos diaszpóranép.
De annyit írjál már le a saját neved alatt: "Én, dendru úgy gondolom, hogy a palesztinek nem óvodaudvarból kilőtt rakétákat lövöldöznek át a Gázai terület határán izraeli civilekre."
Teljesen pontosan nem lehet
Teljesen pontosan nem lehet tudni. Az biztos, hogy ezt az ellentétet mesterségesen szították és tartják fenn. Sem Alinak, sem Slojminak semmi baja nem lenne a másikkal, ha nem lenne, aki gondoskodik róla, hogy utálják egymást. Nem véletlen az U.S.A. és Izrael igen szoros kapcsolata...
Olvastam valahol egy
Olvastam valahol egy kísérletről, hogy palesztín-zsidó tanárok közösen összeállítottak egy történelemkönyvet, és mindkét oldalon ugyanabból a könyvből tanultak egy-egy suliban. És nagyon pozitív eredménnyel zárult a kísérlet, nem gyűlölködően jöttek ki az iskolát elvégzettek, hanem egy kb. objektív képpel. Persze ezt a tankönyvet gyorsan megszüntették.
Oké akkor komolyság! Azt
Oké akkor komolyság! Azt kell látni, hogy aki Magyarország területén kíván élni annak nyilvánvalóan be kell tartania a magyar törvényeket és el kell fogadnia a többségi társadalom elvárásait. Ha erre nem képes, nem hajlandó, mert a kulturális hagyományai ezt nem engedik, vagy épp nehezére esik, akkor bizony el kell szenvednie bizonyos nehézségeket. A magyarok alapvetően kompromisszum készek ezzel kapcsolatban. Senkit nem érdekel, milyen zenét húznak, hogyan öltöznek, egymás közt milyen nyelven okoskodnak, meddig gyászolnak, mi a vallásuk amíg az a magyar törvényekkel nem ütközik. A kultúrának az a része pedig, hogy 8 gyerek meg stb.. az sem érdekelne, ha nem rajtam akarnák annak tetemes költségeit bevasalni. Tőlem annyi gyereke van mindenkinek amennyit akar, de ha bevállalta kötelessége arról gondoskodni, ítélje meg, hogy milyen lehetőségei vannak. Nem kell ahhoz észlénynek lenni, hogy kiszámoljam, ha van 6 általánosom és segélyből élek, hány gyermeket tudok vállalni. Szóval itt most az a fennforgás, hogy ők ezt a kulturális hagyományt nem bírják levetkőzni, akkor finanszírozzák is. Ennyi! És viseljék annak minden következményét. Az autonómia nem játszik, mert milyen alapon adjunk oda egy vagy két megyét? Nevetséges! Látom én mire akarsz kilyukadni, de itt nem bringázásról van szó, itt generációk jövőjéről. Látható, hogy amit akarnak nem működik, nem csak nálunk sehol sem. Lehet ezt erőltetni mindenhol, nyomor a vége, minden országban. Nézd meg az olaszokat, szlovákokat, franciákat... Sehol sem tudják ezt lenyomni az emberek gégéjén. Európában társadalmi elismertségnek a dolgozó, adófizető, jogkövető állampolgár örvend. Ennek kell csak megfelelni. Nem nehéz.
Kínában már van olyan,
Kínában már van olyan, hogy második gyerekre büntetőadó.
A probléma az az ugyebár, hogy nehéz olyan rendszert kitalálni, hogy a sokgyerekes magyarnak jó legyen, a sokgyerekes cigánynak meg ne. Jelenleg csak gazdag-szegény relációban állították fel a perverz újraelosztást, és mivel több gazdag magyar van legális jövedelemmel mint cigány, egyenlőre azért a cigány gyerekek járnak rosszul.
Sajnos a született gyerekekért valamilyen szinten az ország is felelős, nem csak a szülei.
Atyaég! :-D Egykori
Atyaég! :-D
BEFEJEZTEM! A
BEFEJEZTEM! A palesztinokról alkotott véleményeddel elástad magad nálam, bocs!
Palesztin kollégáid vannak
Palesztin kollégáid vannak ott UK-ban tán?
Az marha érdekes, hogy prímán kicsemegézed a te véleményeddel összecsengő dolgokat (szegény palesztin szívrohamot kap a határátkelőn), de a nem harmonizálókat (testére bombát kötöző öngyilkos palesztin merénylő a tel-avivi buszon) azt nem is említed. Nagyon jó politikus lenne belőled, de ne próbáld, légy szíves.
Van oka! Majd holnap
Van oka! Majd holnap kifejtem este! Egy utolsó kommentet még kapsz!
Ne kímélj
Ne kímélj minket.
Húsvétra miért nem jössz haza?
Rájöttem hogy mi van veled. Fordítva van bedrótozva az agyad. Ezért tudsz jól vezetni balra hajtsban! :-)
A bringázást azért hoztam
A bringázást azért hoztam be, hogy lásd: "aki Magyarország területén kíván élni annak nyilvánvalóan be kell tartania a magyar törvényeket és el kell fogadnia a többségi társadalom elvárásait." alapján bezony a bringásnak is kuss a neve az utakon. Az autók alkották/alkotják a többséget mind erőre, mind tömegre, mind létszámra nézve.
6 általánossal (sőt, többel sem biztos, sajnos) nem fogod tudni kiszámolni, hogy mennyi gyereket tudsz eltartani. A jogi háttér, adózás, satöbbi, olyan dolgokat is feltételez, amit nem biztos hogy 6 általánossal, gyerekfelügyelet mellett meg tudsz oldani. De ezt is feltehetjük, így a világocskánk most úgy néz ki, hogy mindenki megpróbál betagozódni, és megszerzi azt a tudást, ami egy rendes élethez kell, átlátja a szabályokat, és tudatában van állampolgári felelősségének és fontosságának. Egy ilyen ember tud annyit, hogy ne kőműves legyen, meg utcaseprő. Ehhez legalább érettségi kell, ma. Viszont így lesz egy halom legalább érettségizett emberünk, akinek ehhez megfelelő munkát szeretnénk adni, de 1.: nincs megfelelő munka, 2.: ki fog utcát seperni, ki fog téglát pakolni?
Nem állítom, hogy a bűnösöket nem kell megbüntetni, de meg kell vizsgálni, hogy miért választotta azt az utat, és ha 10-ből 5-nél ugyan az az ok (fenti példában: kap érettségit, reményt a rendes életre, meg is dolgozik érte, aztán utcát seper) (persze, jelenleg eddig sem jutnak el. Ennek okai sokkal komplexebbek, és nekem halvány lila gőzöm sincs a pontos képről), akkor az okot kell orvosolni.
Bringás példa: ha sok béna kerékpárost csapnak el kereszteződésekben, meg az úton tekernek az öngyilkosjelöltek, akkor egy ideig le lehet őket halászni, de végül lesznek annyian, hogy jobban megérje megszüntetni a rengeteg szabálytalanság okát - az idióta szabályozást, meg a rossz infrákat.
"magyarok alapvetően kompromisszum készek ezzel kapcsolatban" Ez meg elég nagy általánosítás, nem tudom kit értesz magyarok alatt. Mindenesetre a kompromisszumképesség ennél sokkal apróbb csoportonként változik (pl. valamilyen szinten együttjár a pártpreferenciával), a jog pedig nem kéne hogy kompromisszumképes legyen a megszegésével, legfeljebb a jogalkotó lehet az, megfelelő szabály létrehozásával.
(a kompromisszumkészség változékonyságára az alábbi hozzászólás is jó példa, már a google cache-t kellett felkeresnem érte, megörökítem itt.
Csigafattyú 40 h, 2012-03-19 17:18
moderált tartalom - nem véletlenül volt törölve -
A kiszámoláshoz még annyi
A kiszámoláshoz még annyi OFF-ot, hogy párszázezren egyetemmel se látták át a CHF kölcsön veszélyeit. De biztosan hülyének nézik a cigányokat az 1 hónapra 100% "kamatos pénz" igénybevételéért.
Pontosan erről van szó.
Pontosan erről van szó. Mit gondoltok Ny-Európában kiknek a kezében van a seprű az utcákon? És kik ülnek a vezérigazgatói bőrfotelekben? Hm?
Azonkívül meg miért nincs ugyanakkora felháborodás az utakon garázdálkodó előítéletes önbíráskodó hivatásos gépjárművezetők miatt, mint a rettenetes, elviselhetetlen romák miatt?
Dendru, emlékszel még, hogy elkezdted felmenteni annak idején a biciklisgyűlölő furgonos fazont? Hogy biztosan fáradt volt, meg rossz napja volt. Hát akkor miért nem tudod úgy felfogni, hogy a romáknak is csak rossz napjuk van éppen? :)
Jujj! ezt nem is láttam! A
Jujj! ezt nem is láttam! A válasz egyszerű, mert a furgonos hála az égnek nem verte szét egy féktárcsával a bringás fejét pár ezer forintért. És nem verte agyon a gyermekei szeme láttára azért, mert hagyta hogy a hülye gyereke az úttesten a főúton játsszon, pusztán azért mert annyira rohadtul szereti. Ezek mind egytől-egyig szánalmas kifogáskeresések és ostoba magyarázatok, emberek ezreinek léha és felelőtlen életének megmagyarázására. A két eset köszönőviszonyban sincs egymással!
Dehogyisnem, csak emlékezz
Dehogyisnem, csak emlékezz erre a párhuzamra, amikor sörözünk, majd elmondom a lilaködös elméletemet... :)
Na, de azt nagyjából tudod már, hogy mikor jössz májusban? Én egy szabadtéri helyre gondoltam. Mondjuk a Kertem a Városligetben? :)
Én másra sem tudok
Én másra sem tudok gondolni csak a városligetben a Kertemre. Istenem az a hamburger! :-) Lehet még kapni? Május 20-án repülök haza és ha úgy ér földet ahogy én azt elvárom akkor 27-én jövök vissza.
Április 20-án nyitnak,
Április 20-án nyitnak, biztos lesz az a hamburger. :)
Akkor május 25. péntek, vagy 26. szombat jöhetne szóba, ha mértéktelen alkoholfogyasztásba fulladna. :) Ha csak egy-két sör, akkor felőlem bármelyik nap jó. Csak az a baj, hogy szerintem 10 sör sem lenne elég ahhoz, hogy mindent letisztázzunk. :D
Korán kell kezdeni, és nem
Korán kell kezdeni, és nem ihatsz rövidet! :-) Frenki kéne nekem oda támogatónak, mert ha Monster képes és megjelenik, még alul maradok! :-D Amúgy az általad említett napok jók lehetnek!
:DDD Az nem olyan biztos! :D
:DDD Az nem olyan biztos! :D A Skarpea trilógia biciklitolvajüldözős blogokból kiderült, hogy Monsternek egészen különleges tudathasadásos gondolkodásmódja van, úgyhogy nála sohasem lehet tudni. :) Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy én is tőle tartok a legjobban! :DDD
Ha te nem érted pontosan a
Ha te nem érted pontosan a gondolkodásmódomat, az nem biztosan hogy azt jelenti hogy nekem van tudathasadásom. Én úgy gondolom hogy konzisztens a világképem.
Ha te nem érted pontosan a
Ha te nem érted pontosan a gondolkodásmódomat, az nem biztosan hogy azt jelenti hogy nekem van tudathasadásom. Én úgy gondolom hogy konzisztens a világképem.
:D Mondtam már neked, hogy
:D Mondtam már neked, hogy elfogadom a gondolkodásmódodat, csak figyelmeztetni akartam Dendrut is... Gondoltam, jobb ha felkészül. :D
Elég közel lakom oda, meg
Elég közel lakom oda, meg szoktam ott fordulni. Úgyhogy vigyázz mit mondasz a környéken! :-)
Miért ne maradhatna fenn a
Miért ne maradhatna fenn a kultúrájuk? Nem értem. Több ismerősöm van, akik külföldön élnek és "betagozódtak" -pl. van, aki az USA állampolgára, része az amerikai társadalomnak- de annak ellenére megmaradt magyarnak, megőrizte a magyar kultúráját. A cigányság talán ennyivel alacsonyabbrendű lenne, mert nem képes erre?
Sajnos nem vagyok jártas a
Sajnos nem vagyok jártas a "cigány kutlúrában", de rémlik, hogy van olyan hagyomány (talán ez a szó jó rá), hogy a lakásban-házban, ahol élnek, nem lehet wc, mindenképp egy különálló építménynek kéne lennie, mert nem "tiszta" dolog számára, hogy az ürítési hely közvetlen közelében él. Ezt például nem csak egy belvárossal nehéz összehozni, de már komfortosnak sem lehet nevezni. Ez egy példa.
Nyilván vannak, akiknek ilyen és ehhez hasonló kifogásuk nincs, sőt, be is tagozódnak. De egyúttal elveszik egy halom, egyébként érdekes (esetleg megfontolandó) hagyomány, gondolat. Biztos van olyan szokás a kint élő ismerőseidnél, amiket odakint nem lehetett tartani. Nem pár ember esetén van ezzel gond (szerintem), hanem ha az összestől azt várjuk el, hogy alakuljon át, ezzel megölve a szokást.
----------
(by Fly)
Ebben is van valami. De hogy
Ebben is van valami. De hogy én is példát mondjak, hogy időszerű legyek pl. a hűsvéti locsolást is nehéz lenne kivitelezni egy lakótelep kellős közepén a hagyománynak megfelelő módon a kútnál várva és vödörből öntözve a fehérnépet. Ennek ellenére nem veszett ki a kultúrából ez a tradíció...
Igen, gondban is voltam a
Igen, gondban is voltam a példakereséskor :) Minden attól függ, ki mennyire szorosan ragaszkodik a hagyományokhoz, ki mit nevez kultúrának, satöbbi. Innentől viszont minden csak attól függ*, hogy ki nézi a dolgokat. Ha pedig minden csak az adott személytől függ, mi alapján lehet felette ítélkezni? Egy ilyen a törvény, de az is csak felületi kezelést ad a legtöbb esetben, a problémát nem szünteti meg.
*érdemes chrome-ban nézni. Állítgasd a böngésző méretét. Magyarázószöveg jön elő, ha a kép fölé viszed az egered. Angol nyelvű.
----------
(by Fly)
hogy mennyire ragaszkodik
hogy mennyire ragaszkodik hozzá...
A hagyományok, a kultúra állandóan változik. Még 50 éve is simán megkéselték azt a cigánylányt, aki a testéből próbált pénzhez jutni. Most meg elég, ha kinézel a "húspiacra" és léthatod, kikkel van tele. Emiatt miért nem panaszkodtak, hogy kihal a kultúrájuk? Talán csak nem az az oka, hogy ehhez semmi köze a többségi társadalom elvárásainak?
*nincs Chrome-om és valószínű az életben nem is lesz. De az Opera alatt is megjelenik...
*igen, csak mást látsz :)
*igen, csak mást látsz :) ez a lényege, ha másik böngészővel nézed, mást dob ki. De csak eszembe jutott, meg akkor nagyon tetszett :)
Nem tudom. Szerintem nem is nagyon panaszkodnak ilyen miatt, legfeljebb szokásos módon az öregek. És persze, változik, nem kihal. Ha jól emlékszem, azt írtam, hogy a teljes eltűnés szorgalmazásával van a baj. (Leginkább mert akkor a kínaiak minden egyéb eltűnéséért küzdhetnének, hiszen ők a Föld lakosságának többsége.)
Plusz a prostituáltak elindulása a pályán gyakran anyagi okokból történik (fujj, milyen mondat lett), tehát ez nem a spirál kezdőeleme. Szerintem. Fentebb Chicoye hozott egy ilyesmi példát.
(Megjegyzendő, hogy amíg a kliensek megelégszenek cigánylányokkal, addig ők lesznek ott. Ha válogatósabbak lennének, nem lenne rájuk kereslet, nem ők lennének, hanem nemcigányok. Innentől meg az a kérdés, miért kapósabbak a cigányok? Persze lehet hogy csak nem érdekli a kuncsaftot, és akkor a könnyebben elérhetőből válogat a strici. Nem tudom, nagyon nem ismerem ezt a részét a világnak.)
----------
(by Fly)
* akkor ez ki fog maradni az
* akkor ez ki fog maradni az életemből.
Egyébkáént meg nem elképzelhető, hogy éppen a cigánylányokra van kereslet? Hogy sok kuncsaft, aki amúgy szóba sem áll a fajtájával, "arra" a célra pont őket keresi?
Lehet hogy "magyar" kurva
Lehet hogy "magyar" kurva esetén lelkiismeretfurdalás ébred a kuncsaftban, cigány kurva esetében nem. Elég rosszul hangzik, de beleillik a képbe,
Nem pont erre
Nem pont erre gondoltam...
Más oka is lehet, hogy a cigányokat keresik.
Szerintem egész más miatt.
Nem, hanem azért, mert ők
Nem, hanem azért, mert ők vannak a legkiszolgáltatobb helyzetben. Az intézetekből kerülnek ki a legtöbben, akik leánykereskedők kezébe kerülnek, de legalábbis nagyon rossz családi körülmények között élnek. A Nyírségbe már holland szocmunkások mennek tanulmányútra, hogy megfejtsék a titkot, mert a magyarok szépen a homokba dugják a fejüket.
Az Andrási bringaútra is
Az Andrási bringaútra is jártak a holland közlekedésmérnökök elrettentő példát látni, és tessék megjavult. Hátha bejön a Nyírséggel is a dolog.
Osztálytársam szociomókus lett, Hollandiában is dolgozott pér évig. Miután hazajött, jöttek hozzá hollandok magyar rasszizmust tanulmányozni. Nem hittek a saját szemüknek, saját kérdőíveiknek, amely kihozta a masszív magyar cigánygyűlöletet, minden létező csoportosításukban homogénen. Férfi-nő, fiatal-öreg, tanult-tanulatlan, vidéki-városi, mindenhol egyformán előítéletesek vagyunk.
Csak ezekről a dolgokról
Csak ezekről a dolgokról jó mélyen hallgatnak a médiában, mert akkora szégyen... :(
Már Firefoxban is
Már Firefoxban is megjelenik a magyarázó szöveg, ezzel külön foglalkoznak valahol.
MEG FOGOK BOLONDULNI!!! NEM
MEG FOGOK BOLONDULNI!!! NEM BÍROM TOVÁBB! :DDDD
Biciklizz,ne fórumozz!
Biciklizz,ne fórumozz! :DD
----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc
Te most ki akarsz engem
Te most ki akarsz engem innen rekeszteni? :D
Gondoltam adaptálom a
Gondoltam adaptálom a méltán népszerű mondást erre a topikra. És ehhez a hozzászóláshoz passzolt leginkább.
De azt hiszem inkább magamra alkalmazom az után ami itt folyik.
"A szavak legtöbbször teljesen haszontalanok, ha érzelmi ügyekről van szó." Frank Herbert
----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc
Te akarsz sörözni
Te akarsz sörözni dendruval, úgy tudom. Jobb lesz ha ráhangolódsz.
Mi az, te már nem is akarsz
Mi az, te már nem is akarsz jönni? :D Előítéleteskedünk? :)
Alapból én is mentem volna
Alapból én is mentem volna ugye, de nem, mert a végén helyettesítenéd a fogsoromat egy úlakattal :p Monster, meg dendru még nem garantálják a tettlegességet :D
Ahogy gondolod, bár
Ahogy gondolod, bár nyugodtan jöhetsz te is, én nem alkalmazok szegregációt senkivel szemben sem. Bárkire ráborítom az asztalt, illetve leöntöm sörrel, ha ellenkezni mer velem. :D
Én szívesen beszélgetnék
Én szívesen beszélgetnék erről, tán jobban meg is értenélek! Vagy ami még jobb, te engem!
Véleménycsere: Hazamegy a
Véleménycsere:
Hazamegy a dolgozó este, mondja az asszonynak, képzeld, ma véleményt cseréltem a főnökkel. Bementem hozzá a magaméval és kijöttem az övével.
Bolondulsz értünk ;-D?
Bolondulsz értünk ;-D?
Szia chic! Ments meg, mert
Szia chic! Ments meg, mert rasszista vagyok! :-)
Várjál csak, én egy
Várjál csak, én egy boszorkány vagyok. :) Lehet, hogy az ördöggel akarsz cimborálni! :D
És monster kezdte, és
És monster kezdte, és miatta most le vagyok maradva a kedvenc MMORPG játékomban. És nem, nem cigányt kell benne irtani!
De amúgy a Skarpea
De amúgy a Skarpea trilógiát nyomon követted? :)
Én beírtam ugyan elsőnek
Én beírtam ugyan elsőnek egy viszonylag nyers hozzászólást az egész téma korábbi kezeléséről a CM-en, de utána kitöröltem ezt elküldés előtt és próbáltam megtartóztatni magamat (a leírás néha elég, nem kell mindent megosztani nyilvánosra). A másodikat meg azért írtam neked válaszul, mert mindjárt kekeckedtél, hogy ide meg bringázós témákról kellene írni, meg azért mert a másik topicban offtopic módon a palesztínokat csókolgattad a zsidók ellenében, noha te nem vagy egyáltalán rasszista xenofób a többi fórumlakó nagy részével egyetemben.
Lehet azért a palesztinok
Lehet azért a palesztinok mellé is állni vagy már törvény van izrael kötelező magasztalására? És én vagyok tökömfób? Én a palesztinoknak adok igazat. És? Nem lehet? Nehogy már te mond meg mit hogyan kell látnom! És hogy merészelsz jelzőkkel illetni ezért? Látod azért veszélyes amiket írsz, mert ezzel csak az ellenszenvet növeled bennem izrael iránt is és pontosan ezt éred el a romáknál is. Én nem mondtam izrael pártolójára semmit. Pártolja ha ettől boldog, ajánlottam azért egy könyvet! De te itt most mit csinálsz? Engem basztatsz mert csókolgatom a palesztinokat! Ja! És nem tetszik? Szarok rá! Nekem tetszik!
Melyik az :)? D3 már mióta
Melyik az :)? D3 már mióta ki akarom próbálni, de megtartoztatom magam amíg meg nem írtam a szakdolgozatomat :D
EVE Online! Nagyon ott van!
EVE Online! Nagyon ott van! Rémesen komplex, az űrben játszol és a grafikája elképesztő. Akkora az élettér, hogy haza se találsz. Imádom! http://www.eveonline.com/
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=7OFHzurWj9I
Ha ettől nem kapsz kedvet, akkor semmitől.
Nagyon korrektül megalkották a világát!
Azért egy ilyen csatában részt venni benne hátborzongató! :-D
Óóóó, ez nagyon jól
Óóóó, ez nagyon jól néz ki :) Ha lesz időm, lehet hogy kipróbálom majd.
Karácsonyi szünetben én a Fallout3-ra függtem nagyon erősen rá :D Minden kis mellékküldetéssel és DLC-vel nagyjából 2 hét volt teljesen végigjátszani :)
Majd ha lediplómáztam, akkor a F3-New Vegassal akarok hasonló heteket eltölteni ünneplés képen :D
Bár ezek nem mmorpg-k, imádom a világukat :)
Ezt nem játszhatod végig!
Ezt nem játszhatod végig! Ebben élni kell! De egyedül ne kezd el, ha akarod majd segítek! Van aki 4 éve nyomja! Kemény ám a téma ott!
Igen, tudom h az
Igen, tudom h az mmorpg-knek, nincs hagyományos értelemben vége :) Majd lehet hogy megkereslek ezzel kapcsolatban, de az tuti h nem mostanában lesz :(
Csak nyugodtan, az első 4-5
Csak nyugodtan, az első 4-5 hónap nem túl kalandos, de ha már viszonylag képzett vagy és tapasztalt, irány az alacsony biztonságú rendszerek és ami a csövön kifér. Flotta kíséret, állomás őrzés, bányászhajók védelme, minden ami csak kell. Jó a hangulat, főleg ha lemegy a nap és az amcsi playerek felébrednek! :-D
Sajnos mostanában gózni
Sajnos mostanában gózni sem volt elég időm, pedig azt is imádom :(
Érdekesnek tartom, hogy
Érdekesnek tartom, hogy dendru már a sokadik aki azt mondja, én kezdtem.
Tehát cigányozni lehet, ha meg valaki visszaszól, akkor ő elkezdte a... mit is?
"Kezdjünk már el itt
"Kezdjünk már el itt bringás témákról dumálni! :-D"
Ezzel kezdtem a topicot! Bocs ha cigányoztam!
Ja, a többi 4 betiltott
Ja, a többi 4 betiltott topic meg független ettől. Ez meg csak úgy létrejött Krisztab. tudatszűkült pillanatában valamiért.
De én itt nem cigányoztam!
De én itt nem cigányoztam! Bocs!
Egyébként tegnap
Egyébként tegnap megcsináltam a kormánycsapágyamat, holnap meg összeforrasztom a hátsó világításomat is, és akkor már majdnem 100%-os lesz a járgány, képzeljétek csak el. Örömbódottá' :D
Én is akarok már egy első
Én is akarok már egy első lámpát építeni :)
Na ne itt OFF-oljunk már
Na ne itt OFF-oljunk már kérem szépen a politikai korrektség védelmében! Van arra "Bicikli lampa keszites hazilag" blog:
http://criticalmass.hu/node/14959
Már nehari, de ide azt
Már nehari, de ide azt írunk be, amit akarunk! 8)
Unatkozik? Vegyen
Unatkozik? Vegyen mosómedvét! :DDD
http://www.youtube.com/watch?v=CpHbooK0-pE
Na most akkor lesz
Na most akkor lesz sörözés vagy sem?! :-D
Bár a sört utálom. Savanyú ihatatlan gagyi. Hogy lehet azt meginni... brrrr....
A bor ez ellenben jöhet. Egy jó kis tokaji bármi. Hmmm...
Szóval akkor lesz borozás vagy sem? :-)
+1 :)
+1 :)
Te csak ne pluszegyezgessél
Te csak ne pluszegyezgessél itt, mert odacsapok mindjárt!!!
Mindig ez az
Mindig ez az agresszívoskodás, semmi konstruktív javaslat.
Te tudsz olyan helyet Zuglóban ahol össze ülhetünk egy asztalhoz és nem hívnak rendőrt amikor 3 centiről ordítunk egymás képébe? :-)
Én tudok. A zuglói
Én tudok.
A zuglói rendőrkapitányság közösségi cellája. Lent az alagsorban, jobbra, a harmadik ajtó. Ki se kell azt nyitniuk maguknak az oda betérőknek, mindig előzékenyen kinyitják nekik. Oszt mehet odabenn a dühöngés, az ordibálás! :-)))
Na, ide figyeljetek,
Na, ide figyeljetek, megmondom mi lesz. :D Mivel én még soha életemben eddig nem szerveztem ilyesféle csoportterápiát, még laboratóriumi körülmények között sem, ezért valóban fel kell készülni mindenféle eshetőségre.
Az elején közvéleménykutatást fogok végezni, hogy ki milyen italt szeret, illetve utál. Majd mindenkinek rendelnie kell a pultnál mindkettőből. Vagyis ez a ti esetetekben azt jelenti, hogy lesz előttetek bor is meg sör is. Előttem természetesen csak sör lesz. :D
Ha valami olyasmit hallok BÁRKITŐL, ami nekem nem tetszik, annak abból az alkoholos italból kell kortyolnia, amelyiket utálja. Ha pedig olyat hallok, ami kedvemre való, akkor természetesen a kedvezőbbik pohárért nyúlhat az alany.
Így teljes mértékben elkerülhető lesz a hangos veszekedés, a rasszista megnyilvánulás, és rendőri intézkedésre sem fog sor kerülni.
Na, mit szóltok? Jól kitaláltam, mi? :D
Nem akarok
Nem akarok önfüllevágóktól olvasni ám aztán itt blogokat, úgy hogy az Absinthe maradjon tilos azon az estén. :-)))
Jól hangzik. De mivel
Jól hangzik.
De mivel mindenki egyenlő ezért előtted sem két sör lesz.
Annyiba belemegyek hogy a rosszabbik piát kétharmados többséggel itathatjuk meg veled. :-D
Rendben, csak azt nem tudom
Rendben, csak azt nem tudom eldönteni, hogy melyik alkoholos italt utálom, merthogy az alkoholisták tulajdonképpen mindent szeretnek. :)
Ebben nem lennek annyira
Ebben nem lennek annyira biztos, hisz ott pusztitjak az alkoholt, ahol erik... :-) (Es persze nem a szolotokere gondoltam.)
Me'mé'is? Elfroland a
Me'mé'is? Elfroland a szívemből szólt. A "gagyi" meghatározás különösen jó! 8)
Csehszlovákoktól egyébként sem félek :PPPP
Tudnék neked vinni innen
Tudnék neked vinni innen Skóciából olyan sört, hogy ugyan a Tokajit nem verné, mert olyan ital a földön nincs ami annál remekebb lenne, de megváltozna gyorsan a sörről alkotott véleményed! :-D
Tudod te, már hányan
Tudod te, már hányan ígérték ezt nekem? :D Aztán lejobb, hipiszupi cseh/német/angol/akármilyen címen kaptam egy ugyanolyan szart, mint a többi XD
Persze értem én, hogy valakinek a legalja kőbányai, meg a márkás közt ott az ég, és a föld. Nekem nem, mert az alapízt utálom. Persze ha valaki ránéz a 2003 óta gyűlő energiaitalosdooboz-gyűjteményemre, ő meg ált. azt nem érti (azon kívül, hogy hogy lehet ennyi fost meginni), hogy én meg azokat tudom rangsorolni. Hiszen ugyanolyan mind :)
Na jól van! Most
Na jól van! Most felhúztál! Akkor ha otthon vagyok jelentkezem a cuccal! Csak mindig attól tartok összetörik a csomagban! :-)
Sztem ne fárasszad magad,
Sztem ne fárasszad magad, komolyan nem éri meg a kockázatot, hogy elázzanak az alsógatyák a reptéri csomagdobálózás alatt :)
Kifacsarnám belőlük ott
Kifacsarnám belőlük ott helyben! Valahogy meg kell oldani, mert visszafelé pálinkát hozok. Szét akarom csapni vele a skót haverokat, Nagyra vannak a vacak whiskey-ükkel. Majd megtudják mi az a komoly ital! :-D
Maximálisan egyetértek! A
Maximálisan egyetértek! A viszki a röviditalok söre :D (Na jó, az a vodka, de még a legrosszabb vodka is jobb, mint az a semmiízű lé)
Az a fő probléma, hogy a
Az a fő probléma, hogy a csehszlovák Chicojovich professzorasszony gyorsan lerészegedik a röviditaloktól, és akkor félő, hogy hamar kudarcba fulladna a csoportterápia. :)
Azt hittem hogy ez a cél.
Azt hittem hogy ez a cél. :-D
Ajjaj, csakhogy te nem
Ajjaj, csakhogy te nem tudod, hogy én milyen vagyok részegen! :D
Ne csigázzuk itt a
Ne csigázzuk itt a hímeket, jó? :-D
Ezek között nincsen az a
Ezek között nincsen az a sör amire gondolsz?
http://silenusetterem.hu/pub/sorok/
Neem! Ezek mindegyike a
Neem! Ezek mindegyike a Belhaven sörgyáré, mármint a skót sörök, már a nevükről tudom az ízüket. Teszkóban bagóért megkapod itt. Kétségkívül finomak, de nem a sörök krémje csak otthon állítják be így mivel nagy választék nincs. Amire gondolok az a 3 Sisters amit Glencoban ittam, vagy a Northern Light! Isteni jók voltak! Illetve volt még egy a Loch Leven Brewerytől, amitől szintén befelé nőtt a hajam. Amúgy Belhaven söröket mérik a Caledonia vendéglőben is az oktogonnál. Volt szerencsém beszélgetni a tulajjal is. A nő itt élt majd a skót férjével hazament és megcsinálták a kocsmát. Hát az igazi skót pubok hangulatát nem sikerült hozni, de a kezdeményezés mindenképp dicséretes!
És azt vágod, hogy a
És azt vágod, hogy a csehszlovák nők megjelenésének köszönhető a gyönyörűséges új szkin? Egyszerúen nem tudok vele betelni! És hogy összeillik a sapimmal is!
Látod, milyen gyorsan változik a világ? Jobb lesz, ha hozzászoksz!!! :P
Én egy elég konzervatív
Én egy elég konzervatív libsi vagyok ám, néha egyenesen maradi :)
WTF???? De a borral
WTF???? De a borral kapcsolatban igazad van!
Gyorsan-gyorsan, mielőtt
Gyorsan-gyorsan, mielőtt kitiltanak engem innen:
"Egy részeg ember ül a buszon, s a zötykölődés felkavarja a gyomrát. Egyszer csak lerókázza a vele szemben ülő hölgyet, aki elkezd kiabálni:
- Micsoda részeg disznó!
- Én vagyok disznó? Hát nézzen magára, hogy néz ki!"
http://criticalmass.hu/oldal/20120406/criticalmass-hu-hasznalatanak-szab...
Ki akar kitiltani?
Ki akar kitiltani? Megverjük?
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
jövök én is, segítek,
jövök én is, segítek, mert erősss vagyok és félelmetes is tudok lenni, ha kell!
Azt hittem, a rasszisták
Azt hittem, a rasszisták rámszálltak.
Kidolgoztam egy matematikai
Kidolgoztam egy matematikai eljárást.
Alkalmazásával egy számhalmazt tudok meghatározni a magyarországi hatos lottó minden két egymást követő sorsolása között.
Rendszeres közzé tétele esetén, bárki aki úgy óhajtana tenni, kiválaszthatna ebből a halmazból neki tetsző számokat, hogy azokat tippjeiként megjátssza közvetlenül vagy az ő független kombinációiban.
A nyeréshez a tippelést bizonyíthatóan megkönnyítő halmazaim érdekes vonzata nem csak egy drága, új kerékpár birtoklásának lehetősége a lottózóknak.
Hanem a valószínűség számításban érdekeltek is befolyhatnak egy várhatóan heves megvitatásba. Olyan aggályokat látok előre, hogy az nem lehetséges kidolgoznom a felül említett eljárást, mert hogy nem létezhet olyan matematikai törvény.
Vagy, hogy azt nem lehet tudni előre, melyik lottó szám lesz kihúzva, és erre tudományos bizonyíték is ismert már hosszú ideje.
Vagyis, hogy sarlatán vagyok és nem vagyok tisztában a valószínűségszámítás elemi lépéseivel sem!
De mindez teljesen irreleváns. Ami releváns, az az, hogy tegnap éjjel szép fényes telehold volt, és én tudom amit tudok. ;-)
Én is láttam (a
Én is láttam (a teliholdat!)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
A magyarországi hatos
A magyarországi hatos lottó minden két egymást követő sorsolása közötti intervallum: egy hét.
Egy hét alatt kell tehát
Egy hét alatt kell tehát meghatároznom a halmazt.
Jó számítógép teljesítménnyel elérhetőnek látom huszonkét számnak a kiválasztását úgy, hogy a kihúzott hat számból átlagosan négynél valamivel több lesz az előre jelzettek közül.
Lehetnek hetek, amikor mind a hat kihúzott szám a heti halmazomban lesz, de máskor csak három vagy kevesebb, vagy ritkán akár semelyik sem.
A halmaz leszűkítésével, mondjuk tizenöt számra, meredeken növekedne a számítási idő és hasonlóan meredeken csökkenne az előre jelzés pontossága is.
A módszerem egy pozitív segítő eszköz a tippelésre.
OFF-OFF: Már mindenki
OFF-OFF: Már mindenki jelentkezett innen Zöld pólósnak?
Ha eddig még nem, akkor hajrá!
Részletek itt: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20120404/zold-polos-onkenteseket-ke...
Ezen besírtam!
Ezen besírtam! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7YF4k5AhnlI
---
fekete fixi, fehér országúti
Locsoló Versike Vecsésen
Locsoló Versike
Vecsésen jártam de
vecsét nem láttam.
Mi az a vecse?!
Káposztás szépasszony!
Jöhet az üvegcse?
Kimaradt belőle a
Kimaradt belőle a bicikli... :)
Hotyhogy remélem nem
Hotyhogy remélem nem haragszol, de Chicoye kívánságára kicsit átköltöttem.
Tehát
Locsoló Versike
Vecsésen jártam de bicikli
vecsét nem láttam kerékpár.
Mi az a vecse?!
Káposztás szépasszony bicikli!
Jöhet az üvegcse kerékpár?
Elégedettség van? :-D
Igen. :)
Igen. :)
Petának: Azt soha nem
Petának:
Azt soha nem mondtam hogy a cigányok nem segélyből élnek. És azt se mondtam hogy a segélyből élés rossz.
Strukturális 10 százalék feletti munkanélküliségnél egyszerűen újra kell makrogazdasági szinten gondolni, hogy mennyi GDP érhető el a föld kizsigerelése nélkül, ki milyen arányban részesedjen a megtermelt javakból és ki milyen arányban vegye (veheti?) ki részét a megtermelésükből. Ez messze túlmutat a jelenlegi cigánykérdésen.
Viszont ha a jelenlegi felállásban akarjuk a cigányokat integrálni, akkor csak az oktatáson keresztül lehet megtenni.
Magyar-cigány viszony a zsidó-palesztínhez képest békésnek mondható jelenleg.
Palesztín kérdést nem ismerem olyan szinten, hogy könyveket olvastam volna róla. Csak az újsághíreket olvasom. Sííta-szunnita kérdésről (inkább arab áttekintésnek nevezném) viszont hallgattam annak idején még az átkosban egy féléves speciálkollégiumot a BME-n. Azóta nem hiszem hogy sokat fejlődött volna a mohamedán világnézet, maximum a bombagyártásban.
Nem tudom miért van olyan érzésem mindig ha a szegény palesztínekről hallok valamit az burkolt zsidóellenesség? Lehet valakit nem szeretni, politikáját támadni, gazdasági eredményeit negligálni, de nem lehet az elérendő célok között deklarálni a másik megsemmisítését. Mint pl. a Hamasz vagy Irán Izraelét. Sajnos az újsághírekben nem az van, hogy palesztínok tízezrei járnak át naponta izraeli területre rendesen kizsákmányoltatva magukat dolgozni (mint ahogy azt hiszem ez ténylegesen történik), hanem az hogy valamelyikük felszállt egy buszra és felrobbantotta magát és az egész buszt.
Monster: Mivel nem
Monster:
Mivel nem tekitgetsz a múltba, említeném azt az apróságot, hogy Európa történelme is tele van a vallási okokból elkövetett gyilkolászásokkal. Ezek nélkül nem itt tartana Európa, az most mindegy, hogy előrébb, vagy hátrébb, de a lényeg, hogy mondhatjuk, hogy vallási alapjai vannak az európai kultúrának is.
Mellesleg nemtom, miért gondolod azt, hogy a mohamedánnal több a baj, mint mással. Egyáltalán nem harcosabb vallás, mint a zsidó. Nekem katolikusként van némi ismeretanyagom az Ószövetséggel kapcsolatban, pont annyi, hogy tudjam, hogy ha zsidó lennék, és nagyon erre alapoznám az életemet, akkor még ezt is lehetne vérengzősnek olvasni, nagyon is. A Tórát nem ismerem. Szerencsére viszont nálunk van egy Újszövetség is utána, ami pont arról a szeretetről szól, amiben a zsidók már nem hisznek :D
A buszrobbantók mohamedánok, igen. A norvég tömeggyilkos, az afganisztánban mészárló katona, az ittott történgető iskolai lövöldözések elkövetői, a Tibetben randalírozó kínaiak meg nem mohamedánok. A buszrobbantók elsősorban gyilkosok! Hány mohamedán vallási vezetőnek (nem= terroristavezér) kell még elítélnie a terrort? Szokták. A terroristák vallása másodlagos. Ennyi erővel a bőrszínüket is kiemelhetnénk. Nem a vallásuknak megfelelően cselekszenek, csak arra fogják! Ha egy egész afgán násznépet küld Allahhoz egy tévedésből odaküldött amerikai smartbomb, amit egy joystickkal a bázisról irányítgatott drón lőtt ki, az kevésbé súlyos, mint egy buszrobbantás? Vannak, akik Allahra, mások meg felszabadításra, a demokrácia terjesztésére, olajra, saját biztonságuk szavatolására, tévedésre, Marylin Mansonra, vagy a nagy semmire fogják más emberek megölését.
Ha pedig azt nem ismered el, hogy általánosítóan nyilatkoztál a mohamedánokról, (akik közt valszeg ugyanúgy békeszerető normális ember a nagy többség, bár erre statisztikám nincs), akkor ez már megint a párhuzamos monológok esete :D
History repeats itself 8)
http://www.hirado.hu/Hirek/20
http://www.hirado.hu/Hirek/2012/02/24/10/Tobb_tucatnyi_halott__vallalta_...
Ez egy rendszer. Bevett módszer. Minden vitás kérdés elintézésére. Csak mohamedánoknál. AZ ETA meg az IRA is már felhagyott ilyesmivel sok éve, RAF 70-es évek óta nincsen.
Norvég, amerikai egyedi esetek, beteg emberek.
Pont 10 perce hallottam a hírekben: Az Al-Kaida robbantásos merényleteket helyezett kilátásba, Londonban. Na és miért? Mert egy mohamedán vallási vezető vagy tudós (?!) ott tartózkodik, miközben távollétében 30 év börtönre ítélték a hazájában, valamelyik arab országban. És kiadatását kérték Angliától. És az Al-Kaida nem akarja hogy kiadják.
A rendszerszinten vallási vezetők által generált uszítást a terrorizmusra (és nem nemes célok miatt hanem általában a konkrét vezetők személyes érdekében) nem lehet egyedi esetekkel összevetni.
Tibetben nem tudom mi történik, csak azt hogy amikor itt volt a kínai vezető, magyar rendőrök egy napra bevitték az itteni tibetieket hogy ne tudjanak demonstrálni. Gondolom ezzel a magyar politikai hivatalosan állást foglalt hogy kinek a pártján állunk.
Az al kaida terrorszervezet,
Az al kaida terrorszervezet, nem vallási, igazam van?
Persze hogy igazad van. De
Persze hogy igazad van. De mint említettem, fél éves arab speckollra jártam. Mohamedán vallás egy komplett rendszer, teljes szekularizáció elképzelhetetlen még a legcivilebb arab (mohamedán?) országokban is.
Nyilván hogy nem a Korán betűivel van a baj, (mint ahogyan magával a Bibliával sincsen semmi baj), hanem azzal hogy nagy befolyású vezetők visszaélnek, embereket tudatlanságban tartanak, félrevezetnek.
Bármilyen fundamentalista vallásosságra épülhet terrorizmus, lásd az írek féle ETA-t. Szerencsére már túl vagyunk rajta. Remélhetőleg az Al-Kaidán is túl leszünk egyszer, de addig még sok ártatlan vér fog folyni.
A törököknél azért már
A törököknél azért már elég elfogadható a vallási, és a világi hatalom szétválasztása. De egy első világháború azért nekik is kellett a dolgok beindításához...
A Bin Laden és a Bush
A Bin Laden és a Bush család kapcsolatban álltak-e vajon... :)
Indonézia?
Indonézia?
De ugye nem keverjük össze
De ugye nem keverjük össze az Al-Kaidát a palesztin harcosokkal? Az Al-Kaida amennyire én tudom, a saját népét is írtja, elég ha csak valaki ránéz egy amerikaira, máris kivégzik az egész falut. Őket én magam is terroristának tartom. A Hamasz pedig információim szerint, Izraelre igyekszik rakétákat kilőni, több kevesebb sikerrel, és az izraeli népet mint saját népének megszállóit vette célba. Csak azért nem írom, hogy helyesen tette, mert nem helyeslem a vérontást, de értem és megértem a szándékaikat. Természetesen én is, szerintem egyetértésben Monsterrel, azt látnám a legszívesebben, hogy Palesztina lábra áll, meghúzhatja határait és Izraellel egyetemben éli a saját kis jól felfogott életét. De míg az egyik terrorista, addig a másik csak annak lett kikiáltva, mert így egyszerűbb.
Nem mintha az amerikaiak nem
Nem mintha az amerikaiak nem lennének akkora terroristák, hogy hozzájuk képest az al-Kaida max ministránsok gyülekezete. Csak jobb a PR-juk...
+1 Egykori "slynus"
+1
-1 :-((-------))-:
-1
Azt tudod, hogy a Gázai
Azt tudod, hogy a Gázai övezetben belül kb. palesztín polgárháború van?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fatah%E2%80%93Ham%C3%A1sz-konfliktus
És a Hamasz a zsidók ellen használt módszereket használ a velük nem egy véleményen lévő palesztínok ellen? Olyasmi rémlik, hogy a háztetőkről lökögették le a politikai ellenfeleiket, de most nem találom hamarjában a neten.
Akkor mindkettőnek meg van
Akkor mindkettőnek meg van a maga sajátságos kis baromsága! Ez nem magyarázat, Izrael megszálló és elnyomó politikájára. Ha felszabadítani akarná őket azt megérteném, de nem ez a helyzet!
Palesztín harcosok?! Ezt
Palesztín harcosok?!
Ezt nem olvastam végig, de úgy tűnik jól összefoglalja:
http://tortenelemklub.com/erdekessegek/erdekessegek-a-vilagtoertenelembe...
Király! A terrorizmus
Király! A terrorizmus definícióját kitűnően lehet értelmezni az izraeli titkosrendőrségre is. Ez azt csinálja, hogy "beinvitálja" azokat a palesztin egyetemista, földműves, bármilyen fiatalokat akik amolyan lázadó félék, majd jól elverik őket, vizsgálati fogságban tartják napokig, utána kiengedik, hátha másként kezd gondolkodni. Gondolom neked ez is új! Szerintem ne ronts a helyzeten.
Mit szólnál ahhoz ha
Mit szólnál ahhoz ha alkalmaznám rád azt a dakota mondást, hogy "más szemében a szálkát, magáéban a gerendát"?
Nekem a terrorizmus az ártatlan civilek véletlenszerű legyilkolása, legtöbb esetben öngyilkos bombamerényletben, de sok helyen megy az egyszerű lemészárlás is.
Neked az a terrorizmus, hogy a rendőrök próbálják kiverni a feltételezett robbantgatókból, hogy hol, ki akar legközelebb robbantani.
Nekem az a terrorcselekedet, hogy valaki betelepít egy aknavetőt az óvodaudvarba, és onnan vaktában lövöldözget civil területek felé.
Neked az a terrorcselekedet, hogy ezt az óvodai aknavetőt célzottan megsemmisítik, még ha civilek is vannak az óvodában. Igaz előtte tájékoztatják az óvoda területén lévőket, hogy húzzanak onnan SOS, de a palesztín harcosok nem engedik őket el, mivel élő pajzsnak használják őket.
Jaj ne szopd már be ezeket!
Jaj ne szopd már be ezeket! Amikor palesztin gyerekek összeégett holttestéről kerülnek ki fotók vagy civilek halnak meg egy-egy izraeli hadműveletben, érdekes módon éppen egy terrorista sejtet találtak el mindig, szóval semmi gond. Nevetséges! Ezek kb. akkora kamuk mint a 9/11 magyarázatai. Amúgy nem a robbantgatások miatt vallatják őket. Az izraeli rendőrség veszélyesebbnek tartja azt aki gondolkodik mint azt aki köveket dobál, így a gondolkodókat "beszélik" le a gondolkodásról. Ugyan már! Hagyjuk ezt szerintem! Mondom, nem kell egymást meggyőznünk. Majd ha Izrael megtámadja Iránt rájössz, csak éppen már késő lesz, mert valószínűleg magával rántja Európát is! Nézd Monster csak a vak nem látja, hogy szörnyű dolgok vannak készülőben! Inkább élvezd, hogy békében élsz amíg lehet! Az emberiség már csak ilyen! És még egyszer mondom, ha Izraelnek nem tetszik, hogy buszok robbannak, vonuljon ki, vissza az eredeti határai mögé és akadjon le palesztináról. Csodákat fog látni. Ha ezt nem teszi, kit lehet okolni a palesztin reakciókért? Vajon?
Na, akkor szerinted mi a
Na, akkor szerinted mi a 9/11 valódi magyarázata? Már csak ez hiányzott!
És kérlek, adjál már meg nekem néhány olyan forrást, ahonnan objektíven lehet ezekről szerinted tájékozódni.
"Irán nyilatkozatot tett
"Irán nyilatkozatot tett arról, hogy nem ismeri el Izrael állam létezését."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%A1n
"Ahmadinezsád: nincs béke, amíg Izrael létezik"
http://index.hu/kulfold/hirek/2011/06/04/ahmadinezsad_nincs_beke_amig_iz...
Kár hogy béke van. :-D
Kár hogy béke van. :-D
Hát, majd meglátjuk
Hát, majd meglátjuk Izraelnek mekkora arca lesz velük szemben! Bár már látom, egyedül nem mer belevágni. Jellemző. A komolyabb fegyverarzenállal nem rendelkező palesztinokkal könnyen elbánnak, ide viszont már kell a csaholó kutyájuk. (értsd: USA)
Valahogy megértem Iránt, mert tényleg nem sok egyeztetés folyt anno amikor Izraelt odaálmodták. Ezt azért még le kell majd vívni.
Hogy az U.S.A. csaholó
Hogy az U.S.A. csaholó kutya lenne? Nem hinném. Inkább ők tekintik Izraelt az X. államuknak. És hidd el, saját jól felfogott érdekükben minden eszközzel megvédik a zsidó államot: szükségük van egy ütközőzónára; hiszen jól tudják, hogy amíg Izrael ott van a Dar-al-Iszlám területén, addig az arab "terrorcselekményeknek" az lesz a célpontja -míg annak hiánya esetén mindezek az Egyesült Államok területén történnének meg. Izrael nem más, mint az a párna, amit az arab bakancs és a saját seggük közé helyeztek...
Az egyeztetésről meg annyit, hogy amíg a zsidók el nem kezdték a betelepülést, addig az a terület Istenhátamögötti senkiföldje volt, aminek max. kulturális/történelmi jelentősége volt, de sem az Oszmán Birodalom, sem az utána odatelepedő angolok nem foglalkoztak vele túlságosan. Az ország nagy részét a zsidók egyszerűen "telkenként" megvásárolták (fillérekért), és addig fel sem tűnt a tulajdonosoknak, amíg rá nem jöttek, hogy gyakorlatilag a fél országot eladták aprópénzért...
Meg lehet nézni azokat az
Meg lehet nézni azokat az arab országokat, ahol nincsen olaj. Középkori állapotok uralkodnak. Izrael meg egy fejlett ipari-mezőgazdasági országot hozott létre azon a területen, ahol a palesztínok világelsők voltak szárított teveszar előállításban.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen a foglalkoztatottsági/munkanélküli arány zsidó/palesztín viszonylatban (és esetleg a munkaadók aránya is).
Ez úgy fair ha az
Ez úgy fair ha az odapumpált istentelen mennyiségű pénzt és nagyon komoly kapcsolati tőkét is figyelembe veszed.
Végül is az egész
Végül is az egész cionista mozgalom erről szólt: a zsidó bankár/gyáros/&c. az U.S.A.-ba vándorolt ki, ahol a tőkéjét kihasználva beépült az amerikai gazdasági/politikai elitbe, míg a köznép a Szentföldön építette fel az államukat az előzőek által "pumpált" anyagi forrásokból. És ez a mai napig így műxik...
Azzal semmi baj, ha a
Azzal semmi baj, ha a diaszpóra segíti az anyaországot.
Azzal van a baj, hogy amikor az arabokra rászakadnak az olajmilliárdok, akkor mire költik. Mesterséges nyaralószigetekre az olajmilliárdosoknak a tengerben, Ferrari-múzeumra, meg fedett sípályára a sivatag közepén, 100 méteres yachtokra és így tovább. Elherdálják egyszerűen. Ja, és adnak fegyvert a palesztínoknak.
Gyakorlatilag infantilis gyerekek módjára viselkednek. Nézz utána a norvégok hogyan osztják be az olajlóvéjukat.
Az arabok mire
Az arabok mire költik?
McDonald's, Citibank, Carlyle gp., ... mind szaudi kézben van. Lassan a fél USA az övék...
Az igaz, hogy otthon "hülyeségekre" költik a milliárdjaikat, de gondolom ott élni akarnak -a pénzcsinálást meg külföldön...
Höhö, ezeket nem tudtam,
Höhö, ezeket nem tudtam, fektessenek csak be a mekibe meg bankokba. De ez a Carlyle számomra nem ismerős, beírtam a gugliba, és azt hozta többek között, hogy az Oszama Bin Laden családjának az érdekeltsége volt. :-)
http://www.serendipity.li/wtc7.htm
A Carlyle group több céget
A Carlyle group több céget fog össze. Jellemzően a Bin Laden család kezében vannak (és a Bush-bagázs tagjai vannak az igazgatótanácsban). Olajipari cégek, gépgyártás, elektronika... és tagja a United Defense hadiipari vállalat is.
Gyakorlatilag a bin Ladenék fegyvereivel harcolnak Oszama Bin Laden ellen. Családban marad...
Én már nem mondok semmit!
Én már nem mondok semmit! Ezért nem kezdtem bele a 9/11-be. Mindenki azt vesz be amit akar oszt jóccakát! Amúgy csak annyi Monster, hihetsz akármit, de egyet ne felejts el sosem, a világban minden katonai akciót amire azt mondták vagy mondják, hogy jó szándék és béke vezérel, valamilyen hosszú vagy rövidtávú anyagi érdek hajt. Senki sem emeli meg a hátsóját a két szép szeméért egy másik ország népének. Irakba sem azért mentek mert már szörnyű volt hallani mi megy ott. Ezt igazolandó, a ruandai mészárlást nemcsak gyönyörűen végignézték az amcsik, de kivonult még az UNAMIR is úgy ahogy van. Kambodzsát pedig le sem szarták! Ennyi!
Nem tudom h melyiket
Nem tudom h melyiket szeressem - a vallási, etnikai eredetű támadásokat vagy pedig gazdaságiakat.
Én maradok az utóbbinál. Tapasztalataim szerint kevesebb civil élet szokott ennek áldozatul esni.
Persze a legjobb az lenne ha semmilyen háború nem lenne.
Azért Ruandáról annyit,
Azért Ruandáról annyit, hogy a tuszik jócskán megdolgoztak a hutuk haragjáért. De az UNAMIR igazán megvárhatta volna amíg a tuszi hadsereg az RPA bevonul Kigaliba, illetve ha kaptak volna erősítést amit kértek is, a hutuk meg sem mertek volna mozdulni, ugyanis a hutu szélsőségesek és a hadsereg nem igazán jelentettek rájuk fenyegetést. És akkor javarészt csak a katonák és a bozótvágós hutuk hullottak volna és sok civil megmenekülhetett volna. De "érthető volt" az USA és az ENSZ reakciója, csak koszos feketék. Nem számít!
Persze, a zsidók és a
Persze, a zsidók és a cigányok is megdolgoztak a nácik haragjáért...
Nem a lényeget vetted észre. Azt mondtam hogy szerintem a gazdasági érdekből vívott háborúk emberségesebbek szoktak lenni mint a vallási, etnikai vagy csak bosszúból vívott háborúknál és ennek szerintem egyszerű oka van.
Elsőnél csak az a célod, hogy tulajdonképpen a katonaságot, a rendszert irányítókat legyőzd míg a másodikban annyira nem érdekel hanem csak hogy teljesen kicsináld a másik felet.
Ja persze értelek! Ez így
Ja persze értelek! Ez így van!
Ám a tuszik kiirtására tett kísérlet azért annyira nem összevethető a zsidókéval. Ugyanis azt tudnod kell, hogy előzőleg a tuszik mentek nekik hasonló módon a hutuknak. Szóval ez valamiféle bosszú volt. De a lényeg, hogy viszont a két törzs a gyarmatosítás előtt, békében élt egymással. Szóval gyakorlatilag az a nyugat hagyta magár az országot a bajban, amelyik azt okozta. Jellemző!
Minden háború gazdasági
Minden háború gazdasági eredetű. Ami nem annak tűnik az csak nem annak tűnik, de az is a pénz miatt megy. Amúgy meg
minden a pénz miatt van :-)
Jaja, ez így van. :)
Jaja, ez így van. :)
Na, itt van hogy kik és
Na, itt van hogy kik és miért "értik meg" Iránt.
"Az iráni hírügynökségek Magyarországot ma már „Közép- és Kelet-Európába vezető kapunak” minősítik."
A Die Zeit című német lap online kiadásában Antiszemitizmus – Ellenségem és barátom – az európai jobboldali párttok felfedezik Iránt partnerként címmel közölte Stephan Grigat bécsi egyetemi professzor cikkét.:
http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=131043&ca...
A Föld megmentésének
A Föld megmentésének érdekében, pályázatot írok ki gyertya-üzemű számítógép megvalósítására. :D
Vannak kis teamécseseim. Azt szeretném, hogy egy fiókban becsúsztatva, az égő mécses hő és fényenergiáját jó hatásfokkal átalakító mini villamos erőmű lássa el a számítógépet feszültséggel.
Szabad ilyen rendszernek huzamosan töltenie egy belső akkumulátort is, ami aztán viszonylag rövid idő alatt lemerülhet egy adott, erősebb használatban.
A technikai kihívás érdekelhet tán valakiket. Zsidó emlékgyertyáktól kezdve arabus lanternákon át baszk és ír olajlámpás vegyes-üzeműre is tervezhetnék a fölvázolt Föld-megmentő megoldást. ;-)
Brittudósok kiszámolták,
Brittudósok kiszámolták, hogy egy google-keresés a szervereken akkora energiafelvételt eredményez, amivel felforralsz két kancsó vizet. Vagy két kereséssel egy kancsó? Mindegy, ra nem guglézok ezek után erre a hírre :D
Sok sikert a berendezéshez! Mehet majd a szemcsissapi mellé :P
Ez
Ez megvan?:
http://blackle.com/
Te csak ne cseszegesd
Te csak ne cseszegesd Komatykomát! Jó?
1: nem kell megvédened,
1: nem kell megvédened, mert tudja ő is, hogy szeretem <3
2: a vicceskedő froclizás nem cseszegetés!
De igen, a sapka miatt is
De igen, a sapka miatt is bántottad!
Bántott! Kis zsepim
Bántott!
Kis zsepim csücskével még mindig tappancsolom kibuggyanó könnyeim... :DDD
Vannak már csodabogár
Vannak már csodabogár gyertya erőműves kísérletezők. Az egyik a Youtube-on is földrótoz valamit jó gubancosan a konyhában. Még a kamerát se tudja egyenesen tartani a szegény. Igazi sufnitudomány! :-)))
Monster: "olyan zsidókról
Monster: "olyan zsidókról még nem hallottam a hírekben, akik más vallási irányzatuk miatt másik zsidókat öltek volna." Én igen. Több esetben még a híradó is beszámolt, hogy ultraortodox zsidók különféle atrocitásokat követtek el liberálisabb/világiasabb hittársaik ellen. Ahogy már Jézus is őseik szemére vetette...
Például amikor
Például amikor nyilvánosan megaláztak egy kislányt, mert szoknyában ment el a zsinagóga előtt! A világi zsidók még tüntetést is szerveztek Izraelben az atrocitás után. És nyilván sok ilyen van még csak fennakad a szűrőn!
http://m.mno.hu/ahirtvhirei/nem-kimeltek-a-teveseket-az-ultraortodox-zsi...
És, hogy te többek közt erről sem hallottál Monster, bizonyíték arra, hogy valószínűleg kizárólag a vegytiszta, szűrt forrásokat fogyasztod. Nem baj, egészséges!! Ezért szoktam mondani, ma Izraelről mindent el lehet mondani, amit el lehet mondani. :-D
Például... Hiába, a
Például...
Hiába, a farizeus az farizeus marad.
Szoknyás kislány
Szoknyás kislány megalázása kontra buszfelrobbantás? Príma arányérzék.
Ilyen eset valahol Broklynban is volt, a zsinagóga előtt vezetett bringaúton szemérmetlen ruhában bringázó csajok ellen keltek ki a zsidók. Itt is volt a fórumon.
Tiszta szívemből kívánom az egész világnak hogy ez legyen a legnagyobb konfliktus.
Bocs, ezt a te
Bocs, ezt a te tájékozatlanságodra hoztam, miszerint nem tudsz zsidó kontra zsidó konfliktusról! Nem a robbantgatásokkal vettem egy kalap alá!
Nekem a szoknyák
Nekem a szoknyák hosszáról folytatott vita nem belső konfliktus. Az belső konfliktus, amikor felrobbantják azoknak a mecsetét, akik másképpen értelmezik a Koránt.
Na, itt egy vegytiszta
Na, itt egy vegytiszta szűrt forrás (a fene tudja mi ez, most találtam, de a rádióban ezekről hallottam korábban):
http://kitekinto.hu/iszlam/2007/09/01/a_hamasz_ellen_tuntettek_gazaban/
"Az iszlámista Hamász és a világi Fatah mozgalmak közt kitört fegyveres konfliktus eredményeképpen az előbbi júniusban elfoglalta a Gáza övezetet. Ennek következtében a palesztin területek kettészakadtak, ugyanis a Fatah, mely Izrael és a Nyugat támogatását is élvezi, a Jordán nyugati partján megőrizte hatalmát."
Ez már 5 éves hír, tavaly állítólag megállapodtak a palesztínok egymással, megszűnt a polgárháború. Arra nem mernék nagy tételben fogadni, hogy nem újul ki. Ha valakinek a harc a nyelve, akkor mindenkivel csak azon a nyelven tud beszélni.
Akkor atrocitás = micsoda?
Akkor atrocitás = micsoda? Öngyilkos bombamerénylet iskolásokat szállító buszok, hívek által megtöltött mecsetek és diszkók ellen?
Tán kettős mérce esete forog fenn?
És mi ez a gusztustalan
És mi ez a gusztustalan szín? ÁÁÁÁÁ
Hotyhóóógy! Haragszol
Hotyhóóógy! Haragszol rám?? Mert ha igen, akkor ne! :)
Én haragszom rád, nem
Én haragszom rád, nem Komatykoma. Ő senkire sem haragszik, és nagyon türelmes.
Valld be, hogy neked csak
Valld be, hogy neked csak ürügy Komatykoma, hogy újfent legyen valami okod utálkozni :D
Igen. :) Meg még azért is,
Igen. :) Meg még azért is, mert nem válaszolsz nekem. :)
Hol??
Hol??
A boldogságos blogban. :)
A boldogságos blogban. :)
Nem fogod elhinni, tegnap
Nem fogod elhinni, tegnap válaszoltam, és most látom, hogy tényleg nincs ott!
Nesztek egy kis
Nesztek egy kis szociálpolitika:
http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/04/09/forster/
Szociálpolitika? Ez maximum
Szociálpolitika? Ez maximum gondolatkísérletekről beszél, de inkább a véleménye a helyzetről, kiutat nem javasol.
Ez inkább szociálpolitika lenne:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/13/oecd/
"Érdemes volna a vagyonadót és környezeti adókat bevezetni/emelni és javítani a beszedés hatékonyságán, a válság- és bankadókat pedig a tervek szerint kivezetni. Az alacsony jövedelműeknek adókedvezményt, a gyermekek után járó kedvezményt pedig jövedelemhez és nem a gyermekek számához kellene kötni."
Nehéz dolog a 10 millió
Nehéz dolog a 10 millió adócsaló országában bármit is a jövedelemhez kötni. :-D
Olyan szép ördögik kört csináltunk magunknak amiből kitörni csak összefogással és kölcsönös lemondással lehetne, de ki akar manapság a másik javára bármiről is lemondani. :-(
Hiszen az autózás is közszükséglet amiről nem lehet lemondani: http://www.delmagyar.hu/auto/az_autozas_ma_kozszukseglet_nem_luxus/2273790/
Legnagyobb adócsalók a
Legnagyobb adócsalók a biciklisek, mert nincsen autójuk, vagy legalábbis sokkal kevesebbet használják, és ezzel kivonják magukat a gépjárművekkel összefüggő adók/terhek alól.
Pláne egy biciklis, aki nem iszik alkoholt és nem cigizik. Tiszta ráfizetés az államnak!
Ebbe a hszbe aztán tényleg
Ebbe a hszbe aztán tényleg eltért volna a szmájl, mert még valaki azt hinné, hogy komolyan beszélsz.
Nehéz kérdés. Adócsalás
Nehéz kérdés. Adócsalás szó tényleg nem volt jó, csak így adódott a válasz miatt. De a közösségi költségek szétosztása az egyik legnehezebb feladat a társadalomban. A jelenlegi politika még csavart egyet a rendszeren. Nem akarok okoskodni. Ha holnap minden autós bringára ülne, mindenki abbahagyná a cigizést és nem inna alkoholt, összeomlana az állam. Pedig makroszinten nyilvánvaló, hogy mind a 3 tevékenység káros.
Pedig van benne valami
Pedig van benne valami igazság ám. Csakhogy ezeknek a bevételeknek a nagy részét ártalomcsökkentésre kellene fordítani, amit természetesen nem tesznek...
Én ezt olvastam: Blalalala
Én ezt olvastam: Blalalala bullshit blablabla , talán, blablabla, lehet, bullshit blablabla, attól függ, bullshit blabla esetleg.
Akkor a szociológia az a tudomány amelyik megpróbálja a hőmérőről leolvasni hogy mennyire van hideg vagy az amelyik megmondja hogy mit kell tenni hogy nehogy megfagyjunk?
Mindkettő. Csak nehéz
Mindkettő. Csak nehéz olyanon javítani, ami már nagyon régóta szar, és ezért az örvény lehúzta már a mélybe.
Sziasztok! Keresem azt a
Sziasztok!
Keresem azt a férfiút, aki tegnap a Moszkva tér és a Mammut közötti kis boltnál vigyázott a cangámra amíg beugrottam a bolta a telójával és a pénztárcájávala kezemben :)))) annyira ledöbbentett a kedvessége, hogy teljesen elfelejtettem neki meghálálni a dolgot :)állítólag 6 éve bicózik, kék kabát volt rajta azt hiszem 3 színű háromszög alakzat a mellkasán és zakó volt a kezében :) Ha valamelyik ismerősötöket felismernétek, kérlek szóljatok. köszikeee!
peace!
Be ne írd már még egyszer
Be ne írd már még egyszer valahova! Nálad maradt a pénztárcája, és azt szeretnéd visszaadni? Vagy esetleg megjavította közben a bringádat?
Találtam róla valamit a neten, lehet hogy ő az?:
http://www.youtube.com/watch?v=rxfzm9dfqBw
Húha, valakinek itt nagyon
Húha, valakinek itt nagyon rossz napja van.
Sokat segítettél, köszi.
Hát akkor írjad még be 15
Hát akkor írjad még be 15 másik topicba ha azt gondolod akkor nagyobb a valószínűsége a megtalálásnak.
Sajnálom hogy rossz napod van.
Örülök hogy segíthettem, szívesen, máskor is.
így van, minél több
így van, minél több helyre írom be annál nagyobb a valószínűsége hogy megtalálom. És nem, nem szerelte meg a bringámat, nem maradt nálam a pénztárcája, egyetlen hátsó szándékom, hogy mondjuk vegyek neki egy csokit vagy egy sört :P
mellesleg, rossz topikba írtam (én is tudom), de nem tudom hogyan lehet törölni.
Ja, persze. Ismerem én az
Ja, persze. Ismerem én az ilyen hátsó szándékokat. :D
Mindig mondom, hogy jobb az ilyen önbíráskodásokat ott helyben elintézni, és akkor nem kell fölösleges köröket futni. :)
na ja, de tökre
na ja, de tökre ledöbbentem és tökre siettem, hogy ne kelljen sokat várnia, aztán meg szintén elsiettem, hogy ő is bemehessen a boltba. nem tudom ilyen szituáció kivel hányszor esett meg, de nem hiszem, hogy mindennapos dolog.
Valóban nem mindennapos. :)
Valóban nem mindennapos. :) Én megértem, hogy addig ütöd a vasat, amíg meleg. :D
Bocs ha megbántottalak
Bocs ha megbántottalak volna. A redundancia, a kiberszemét szaporítása súlyos bűn. Az önálló blogot kéne folytatni, egészen érdekes téma lehet hogy vigyáz valaki a másik bringájára. (És az megbízik-e benne, hogy nem pattan fel rá és ellopja, vagy zálogot kér?) Egyszer én is elfelejtettem a lakatot átrakni az éppen használt bringámra, és inkább visszamentem érte, ahelyett hogy valami helyes csajt kértem volna meg hogy vigyázzon rá amíg elintézem a dolgomat.
semmi gond. csak olyan
semmi gond. csak olyan pesszimistának és hitetlennek tűnt az első bejegyzésed, amit nem igazán szeretek, főleg hogy maga a sztori szerintem tök pozitív, legalábbis én így éltem meg.
súgok: ez itt az OFF-topik,
súgok: ez itt az OFF-topik, nyugodtan elfér a sok hülyeség mellé... ha már itt is off bármi, az gáz.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán
Na szevasztok, elhagyom a
Na szevasztok, elhagyom a CM-t, tele lett a tököm! Majd néha ránézek, de több bejegyzésem nem lesz. Chic majd megkereslek privátban mielőtt hazarepülök. AMITUOFO
Pedig van itt igény
Pedig van itt igény rasszizmusra.
Mé?! Mivan?!
Mé?! Mivan?!
Pontagynak… (Vagy
Pontagynak… (Vagy bárkinek, aki szeretne hozzászólni.)
Tegnap válaszoltam még neked, csak eltűnt a blog, nyilván az sem véletlenül történt. Örülnék neki, ha olvasod itt az off topikot, és van egy kis időd, akkor reagálnál valamit, mert te lehetnél az első ember itt, aki személyeskedés nélkül, építő jellegű kritikával illethetne engem, mielőtt itt hagyja miattam a site-ot.
Őszintén mondom, hogy sejtésem sincs arról, hogy mi volt az a szörnyűséges paradigmaváltás itt a CM-en pár éve, ami miatt neked, meg még néhány embernek annyira elviselhetetlenné tette az ittlétet. Kérdeztem még egy valakit facebookon is erről, de nem értettem igazán a válaszát, mert valószínűleg én máshogyan gondolkodom, vagy nem tudom, vagy csak egyszerűen hülye vagyok, de nem értem ezt na.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy az én munkásságomat te hogyan látod pontosan, szerinted mi a célom, ha van egyáltalán, illetve személyeskedtem-e, mennyiben sértettem meg bárkinek a személyét azzal, hogy azt írtam neki, hogy hülyeségeket ír, idióta, vagy idealista lila ködben éldegél? Mert én úgy látom, hogy ezalatt a fél év alatt, ha én bárkivel nem értettem egyet valamiben, azt kifejtettem részletesen, számtalan érveléstechnikai eszközzel, a legjobb tudásom szerint logikusan felépítve. De mivel én is ember vagyok, ezért nagyon messze állok a tökéletestől, ezért simán el tudom képzelni azt, hogy hibákat vétettem ennek során. Nagyon örülnék neki, ha rámutatnál ezekre a hibákra. Emlékeim szerint az egyetlen fórumozó, akit én bármiféle degradáló jelzővel illettem, az Csiga volt (levájtresseztem), illetve Peta volt, akit korlátolt idiótának neveztem, de ezeknek is megvolt az oka. :) Ja, téged meg ortodox statisztika ateistának, Frenkit meg funkcionális analfabétának, amilyen mellesleg én is tudok lenni. Lehet, hogy Milónak is írtam valamit, de az most hirtelen nem ugrik be, ha olvassa, és figyelmeztet rá, akkor megköszönöm.
Azt viszont sajnos nem tudom elfogadni érvként, hogy valakivel, akivel nem értesz egyet, azt idealistának nevezed, vagy azt írod, hogy hülyeségeket ír. Mellesleg a hülyeség, az nem feltétlenül egyenlő az idealizmussal. Azt sem értem, hogyan lehet valakit a lakcímkártyája alapján diszkriminálni. Én például budapesti lakos vagyok, de évek óta nem jártam még a közelében sem az infoparknak. Bármi, amit a ZP üggyel kapcsolatban tudok, azt az internetről szereztem be. Feltételezem, hogy sokan vagyunk így még ezzel. Akkor ezek az emberek nem is szólhatnak hozzá a ZP bloghoz? Vagy ha írok egy bejegyzést egy budapesti infráról, akkor külön kiköthetem, hogy CsImrének tilos hozzászólni, mert nem budapesti lakos? Ha mégis megteszi, akkor rászállok, mint döglégy a lócitromra, és a végtelenségig fogom baszogatni, csak azért mert hozzá merészelt szólni valamilyen olyan dolgot, amivel én személy szerint nem értek egyet?
Tehát több száz kilóméterre lakom Komatykomától, és mégis tök hasonlóan gondolkodunk, pedig sohasem találkoztam vele személyesen. Akkor ebből annak kellene következnie, hogy én is lila ködben élek, idióta vagyok, hülyeségeket írkálok, és emellett még idealista is vagyok. De senki nem írt nekem ilyesmit. Ez is elég nyugtalanító számomra. Az meg végképp, hogy nemrég felbukkant itt egy CM Bizottsági tag, akinél nagyobb idealistával még életemben eddig nem találkoztam, mégsem illettem őt személyeskedve ilyen jelzővel, mert tiszteletben tartottam azt, hogy neki ilyesféle világnézete van, még ha nem is értek egyet ezzel az idealista világnézettel. Egyszerűen csak arra próbáltam rávenni, hogy tudományosan, logikusan felépítve bizonyítsa be nekem, hogy igaza van, és én vagyok a hülye, mert akkor elhiszem neki azt, amit állít. Azt hiszem, erre életem végéig várhatok…
Szóval örülnék neki nagyon, ha egy kicsit részletesebben leírnád, hogy mit vétettem pontosan a "munkásságommal", amivel tegnap megvádoltál engem. Előre is köszönöm.
láttam, hogy a blog
láttam, hogy a blog eltűnt, nem volt kár érte.
a site elhagyása, vagy kizárólagosan csak olvasása nem a személyeddel (vagy nem csak a tiéddel) függ össze, hanem több dologgal:
-régen volt itt egy stabil, összetartó közösség
-ezekkel az emberekkel szinte bármit meg lehetett valósítani, ha jött egy jó ötlet, szinte azonnal mozgósíthatók voltak (BK, Nightride, Utolsó péntek, bringaútfestés, BEBIC és egy csomó minden más).
-ma ilyenből témákat is alig látok, valahogy mintha nem lenne meg ez a dinamizmus
-a legtöbb téma alapvetően vagy hamar elsüllyed, vagy fingfűrészelésbe fullad, vagy van egy jól kialakult hozzászólói kör, más ritkán ír, vagy kérdez.
a "Skarpeás témák" legyalulásának örültem, mert konstruktív vita egy rövid idő után nem volt, és azt a 3-4 embert, akik tényleg tettek is valamit (éppen Csiga és tsai) az ügyben, le lettek rasszistázva, és ment tovább a világmegváltó filozófikus ömlengés, és jogvédő majomkodás, eredmény nélkül. Lehet ilyet, de akkor nyiss rá egy bejegyzést a blog.hu-n, vagy akárhol, amikor már abszolúte semmi köze a bringázáshoz az egésznek.
ez csak egyetlen példa, nagyon sok témával történt hasonló, na ezzel lett telem a tököm -az elmúlt fél évben szinte minden jobb téma így járt, amiatt a kb. 5-10 ember miatt, akik ezt csinálják.
HH munkásságáról csak annyit, hogy aki nem él benne az aktuális közegben, az óvatosan szóljon bele, mert különben hülyének nézik
Hasonló véleménnyel vagyok róla, mint az EU előtt zsidóüldözésről meg diktatúráról sikoltozó, amúgy külföldön élő "liberális-menekült" magyarokról, vagy azokról az EP-s képviselőkről, akik ugyanezt mondják, és még csak soha nem is jártak az országban, és így próbálják meg rossz hírünket kelteni -csak azért, mert az ország aktuális vezetése nem jön be nekik (nekem se a kedvenceim, de az utóbbi fél év hisztije nagyon gáz, külföldi részről).
Nekem az a véleményem róla, hogy lehet nagy idealizmussal külföldről beszélni okosnak látszó dolgokat, csak aztán érdemes vigyázni, nehogy pofánverjen a magyar realitás. Értem, hogy rendnek kéne lenni, és ő ezt szeretné, de akkor jöjjön, és tegyen érte. Csigafattyú tett is, a rohadt, rasszista, pfhejj, undorító, segíteni mert a rendőröknek, sajátos eszközökkel.
ami még ide jön: én nem akarok senkit megbántani (tudom, hogy sikerülni fog, mert annak lesz véve az egész) de komolyan, mi olyan nehéz abban, hogy megállja bármelyik fórumozó is, hogy esetleg egyszer ne szóljon hozzá a témához OFF üzemmódban? Ennyire nagy az igazságérzet, vagy mi? Másnak nem lehet igaza? Komolyan, én elhiszem, hogy megvan az illető(k) véleménye a dologról, de az miért kell minden alkalommal több ezer karakter formájában kifejteni?
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán
Na, akkor szépen
Na, akkor szépen sorjában… :)
Nagyon örülök, hogy válaszoltál, ugyanis engem nem tudsz olyannal megbántani, ha őszintén elmondod valamiről a véleményedet. Azzal tudtál volna esetleg megbántani, ha válaszra sem méltattál volna, de akkor se olyan nagyon. :)
1. Nem kaptam nagyon választ arra, hogy én milyen szörnyűséges, szégyenteljes dolgot tettem ez ellen a közösség ellen. Egész életemben ilyen voltam, Pontagy, amilyennek itt látsz engem. A legjobban egy mérleghez lehetne hasonlítani engem, igen, jól látod a társadalmi igazságosság nagyon fontos nekem, még itt a CM-en is, ez pedig engem nem fél éve zavar, hanem már négy éve is, amikor idekeveredtem read-only-üzemmódban. Nem mellesleg az, hogy olvasni kezdtem a CM-et annak idején, azt annak a lilaködös idealista idióta, külföldi libsinek a számlájára lehet írni, akit likvidálni szeretnétek, és elhallgattatni. Őrület azért az, hogy én is szkrolloztam akkoriban a hsz-eket, csakhogy én fordítva tettem, mert Komatykoma szellemi maszturbációira voltam épp kíváncsi, ezért vadásztam rá, hogy mikor bukkan föl megint. Sokszor még csak azt a hsz-t sem olvastam el, amire reagált. Már csak ezért is van neki itt létjogosultsága bármikor hozzászólni bármihez, amikor épp kedve szottyan. És remélem, hogy erőt adok neki ehhez a támogatásommal.
Na, akkor ebben az ügyben hogyan teszel igazságot? Én akarom azt, hogy hozzászóljon, te pedig nem. Szkander-párbaj? :D
2. >"régen volt itt egy stabil, összetartó közösség""ezekkel az emberekkel szinte bármit meg lehetett valósítani, ha jött egy jó ötlet, szinte azonnal mozgósíthatók voltak (BK, Nightride, Utolsó péntek, bringaútfestés, BEBIC és egy csomó minden más)."
És? Megszűnt ezekből bármelyik is? Szerinted hányan jelentkeztek a kiskörúti lerobbanós projektemhez? :D
4. "a legtöbb téma alapvetően vagy hamar elsüllyed, vagy fingfűrészelésbe fullad, vagy van egy jól kialakult hozzászólói kör, más ritkán ír, vagy kérdez."
:D Régen sem volt ez másképpen. Nyugodtan visszaolvashatsz, ha már az idő megszépíti nálad az emlékeket, érdemes feleleveníteni a dolgokat…
Meg nem látok a CM kezdőlapján tiltólistát sem, amin fel lenne sorolva, hogy kik nem írhatnak ide, vagy hányszor, illetve mikor kérdezhetnek.
5. "mert konstruktív vita egy rövid idő után nem volt, és azt a 3-4 embert, akik tényleg tettek is valamit (éppen Csiga és tsai) az ügyben, le lettek rasszistázva, és ment tovább a világmegváltó filozófikus ömlengés, és jogvédő majomkodás, eredmény nélkül. Lehet ilyet, de akkor nyiss rá egy bejegyzést a blog.hu-n, vagy akárhol, amikor már abszolúte semmi köze a bringázáshoz az egésznek."
Hol lett bárki lerasszistázva? ?? Én Csiga társának számítok vajon, benne vagyok aközött a 3-4 ember között? Átküldhetem neked azt a magánlevelet, amiben üzentem neki, hogy ha olyan időpontot talál, ami jó nekem is, akkor ott leszek a találkozón. Na, átküldjem? De azt nem várhatod el tőlem, hogy bólogassak, és tapsoljak valamihez, amit egyrészt nem kértem tőle, másrészt nem értek vele egyet. Ott voltam a megbeszélt időpontban az Örsön, csak késtem 10 percet. Remélem, hogy elnézed nekem ezt a kis mulasztást.
Aztán pont te írod, hogy semmi köze nem volt a bringázáshoz, amikor te voltál a Skarpea I-ben az egyik legharciasabb szétoffolós szószólója annak, hogy lakcímkártyához legyen kötve az, hogy ki szólhasson hozzá a témához. Ráadásul egy olyannak mondtad ezt, aki mellesleg nem is offolt. :DDD
Tudod, Pontagy én nem vagyok valami közösségi ember, úgy is mondhatnám, hogy nálam jobban antiszociális embert nehezen találni. Alapvetően utálom az embereket, pont az ilyen undorító fúrások, és szarkeverések, elferdítések miatt, mint ami itt a CM-en is megfigyelhető. A 4 év read-only üzemmód alatt, tudod mit szűrtem le kurvára az egész fórumozásból? Hogy amennyire csak lehet a végsőkig titkolnom kell minden személyes információt magamról, mert azonnal visszaélnek vele személyeskedés formájában. Ennek ellenére Miló és te voltatok egész életemben az első olyan személyek, akikkel én ismeretlenül találkoztam előzetes megbeszélés alapján. De addig fogok itt harcolni a személyeskedés, a diszkrimináció, a rossz hírnév keltés, az előítéletesség, a különböző marginális csoportok degradálása ellen, amíg ennek itt nyilvánosan bármi jelét látom. Mégpedig azért fogok így tenni, mert hiszem, hogy jót teszek ezzel a CM-nek, meg a közösségének. Ha nem így van, és rosszul hiszem, akkor azonnal jelezzék ezt felém az illetékesek. Én nem akarom ezeket a témákat senkivel sem interneten keresztül megvitatni, hanem az volt a szándékom, hogy kuss legyen ITT A CM-EN, mégpedig tudományosan bebizonyítva. Ha te ezzel nem értesz egyet, jogod van nekem ezt milliószor és milliószor a pofámba vágni, látványosan, személyeskedve utálni, ignorálni, és szkrollozni a hozzászólásaimat, vagy épp miattam látványosan elhagyni a site-ot, de nem fogsz tudni elhallgattatni. Csak rajtatok áll, hogy hagyjátok-e ezt a helyzetet elmérgesedni. Én személy szerint nem szeretném, ha ez így lenne.
6. "aki nem él benne az aktuális közegben, az óvatosan szóljon bele, mert különben hülyének nézik"
Érdekes, hogy állítólag itt nagyon sokan benne élnek az aktuális közegben, de mégis olyan bődületes ostobaságokat tudnak kinyögni rendszeresen, hogy az ember haja égnek áll tőle. :DDD Ezt mivel tudod nekem megmagyarázni? És még utána ők csodálkoznak, ha hülyének nézik őket, meg még meg is sértődnek. :D Mert esetleg, ha elfogadnának ezek a fórumozók tőlem egy jó tanácsot, akkor én is óvatosan szólnék bele olyan dolgokba, amikben amúgy nem hiszek.
7. "Nekem az a véleményem róla, hogy lehet nagy idealizmussal külföldről beszélni okosnak látszó dolgokat, csak aztán érdemes vigyázni, nehogy pofánverjen a magyar realitás. Értem, hogy rendnek kéne lenni, és ő ezt szeretné, de akkor jöjjön, és tegyen érte."
Szerinted Csigát milyenfajta realitás verte pofán, úgy hogy a fal adta neki a másikat? :D Mondom, én nála nagyobb idealistával még életemben eddig nem találkoztam. Ő is vigyázhatott volna nagyon, szar dolog lehet ennyire nevetségessé tennünk magunkat sokak előtt. Nem lennék a helyében, na.
8. "Csigafattyú tett is, a rohadt, rasszista, pfhejj, undorító, segíteni mert a rendőröknek, sajátos eszközökkel."
El van mentve nekem a Skarpea trilógia, Pontagy, ha esetleg már ennyire ködösen emlékeznél rá. A Skarpea II-ben derült csak fény arra, hogy valójában mit takar az akciója. Még nekem privátban sem válaszolt őszintén, már amennyire egyáltalán hinni lehet neki. Egyébként meg Anders Breivik is csak a saját népét, a norvégokat akarta megmenteni tavaly nyáron, így segítve őket, ő is csak sajátos eszközökkel tette ugyanezt. Én nem kértem tőle ilyen segítséget amúgy. És te ott voltál-e a találkozón? :D Nem is tudom most hirtelen, ki tett többet az ügy érdekében, te vagy én? :D
9. "de komolyan, mi olyan nehéz abban, hogy megállja bármelyik fórumozó is, hogy esetleg egyszer ne szóljon hozzá a témához OFF üzemmódban? Ennyire nagy az igazságérzet, vagy mi? Másnak nem lehet igaza? Komolyan, én elhiszem, hogy megvan az illető(k) véleménye a dologról, de az miért kell minden alkalommal több ezer karakter formájában kifejteni?"
Komatykoma hozzászólásait én egyáltalán nem látom Off-nak. Nagyon is fontosak, vedd úgy, hogy helyettem is teszi. Én is megtettem volna egy idő után. Ezt nagyon félreérted. Itt nem arról van szó, hogy másnak nem lehet igaza. Azt kiabáltok a kocsmában, otthon, munkahelyen, iskolában hangoskodva az idealizmusotokról, amit csak szeretnétek. De ez egy nyilvános fórum, ahol a CM jó hírnevét, objektivitását sodorjátok veszélybe ezzel. És itt felmerül a kérdés bennem, hogy ki ártott itt a legtöbbet a CM-nek, a KSH-nak, a szociológiatudománynak, pszichológiatudománynak, egyáltalán az egész CM közösségnek az elmúlt hónapokban. Komatykoma, Csiga, Frenki, Miló, te, vagy én? Hm?
De ezen logikád alapján én is kérdezhetném azt, hogy neked oly nehéz lenne mutatni némi toleranciát a veled ellentétesen gondolkodók felé? Csak merthogy én megtettem ezt a lépést feléd, akkor én is elvárhatnék valami hasonlót, nem? Nem neveztelek hülyének, idiótának, faszfejnek csak azért, mert nem hiszel a statisztikában, csak arra kértelek meg benneteket egy másik bejegyzésben, hogy tartsátok tiszteletben ezt itt a fórumon. Aztán privátban felőlem úgy fikázhattok engem, vagy bármilyen statisztikát, tudományt, etnikai csoportot, ahogyan csak akarjátok. Ahhoz nekem már semmi közöm, ehhez viszont van, mert ez NYILVÁNOS és a CM zászlaja alatt fut.
Kedves Pontagy, Tiszteletre
Kedves Pontagy,
Tiszteletre méltó a kerékpáros közösségért végzett munkásságod, de például ebben a hozzászólásodban pontosan bemutattad azt, amitől a jóérzésű emberek (persze kevés van olyan, az kétségtelen) kiakadnak.
Egy kis rasszizmus, egy kis zsidózás, egy kis belerúgás liberálisokba, jogvédőkbe, európai értékeket vallókba, és ha valaki ezt szóváteszi, akkor felháborodsz hogy OFF-ol.
"Értem, hogy rendnek kéne
"Értem, hogy rendnek kéne lenni, és ő ezt szeretné, de akkor jöjjön, és tegyen érte."
Többre látszol sürgetni tennem annál, amit teszek. Mennyi az a tettem amennyit láthatsz és kevesellsz?
De még a tetten kívül is léteznek a szavak, melyeknek erejük van. A sok kis csepp a sok záporból is úgy hajt ki jó termést, mint a sok jó szó az elmékben amikben azon szavak eszméje megfogan.
http://szepidezet.hu/Idezetek
http://szepidezet.hu/Idezetek/14916