Nem bírod ki, hogy a Critical Mass legendás közösségével vitasd meg szívbéli ügyeidet, legkedvesebb vesszőparipáidat? Itt, és csak itt megteheted. Ha látod már, hogy az offolás kezdi elönteni az eredeti témát, gyere át ide. Ha betelik, bezárjuk, és újat nyitunk.
Természetesen az alapvető netikett itt is érvényes:
A hozzászólásokban tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, az obszcén és vulgáris szavak (túlzott) alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, pártpolitikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet népszerűsítése.
http://criticalmass.hu/oldal/20120406/criticalmass-hu-hasznalatanak-szab...
Kérjük, gondoljatok arra, hogyha egy látogató (akár 18 év alatti, akár hivatalos személy) a honlapunkra érkezik, a mi felelősségünk, mit talál itt.
Közösség elleni izgatás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g_elleni_izgat%C3%A1s
Személyeskedés:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Érvelési hibák:
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba
Előző OFFtopik:

Elfroland + Fly :D Igen, én
Elfroland + Fly
:D Igen, én csináltam magamnak a bajt, csak magamból indulok ki, és nem értem, hogy más miért nem érti azt, ami szerintem tök érthető. De annak örülök, hogy nyitottak vagytok, és hajlandóak vagytok bevenni az előre megrágott gittet. :)
Az előítélet kialakulásáról…
Teljesen normális dolog a kategorizáció. Ezek amolyan útjelző táblák, segítenek tájékozódni a világban. Nincs olyan ember a Földön, aki ne használná ezeket. Egy olyan térkép, ami által megismerhetővé és könnyen azonosíthatóvá válnak a dolgok..
A „mi” és „ők” megkülönböztetése.Például a „biciklisek” és „autósok”. Csak sajnos ez együtt jár az általánosítással, leegyszerűsítéssel. Minél jobban megérted, hogyan működik az ember, annál jobban megérted magadat, meg a másik embert is, hogy mit miért tesz. Például 2008-ban a CM-en többször is hallottam a tömegből bringásokat beszólogatni a dugóban álló autósoknak. Ez az a helyzet, amikor a saját csoport értékeit felértékeljük egy másik csoport értékeivel szemben.
Erre a kategorizációra épülnek aztán rá a sztereotípiák, amik olyan megállapítások, amelyeket az adott társadalomban előforduló különböző csoportok jellemzőinek tartott tulajdonságaira vonatkoznak. A társadalom tagjai között igen elterjedtek, és tartósak. Ezekre a sztereotípiákra épül a legtöbb vicc, szőke nős viccek, rendőrviccek stb.
Azért is használjuk őket, hogy azokról a dolgokról, társadalmi csoportokról, amikről csak felületes ismereteink vannak, további tapasztalatszerzés nélkül is tudjunk véleményt formálni, vagy dönteni olyan helyzetekben, amikor nincs idő gondolkodni hosszasabban. A sztereotípiák felszínesek, a gyors tájékozódást, eligazodást szolgálják.
Ilyenek például a közlekedési szituációk. Ha dudálnak mögötted, nagy a valószínűsége, hogy lecentiznek, ezért már előre felkészülsz. Én mostanában azzal kísérletezem, hogy ilyenkor kinyújtom a bal kezemet vízszintesen, és addig tartom oldalsó középtartásban, amíg meg nem előz az a valaki. Mivel a hátam mögött van, semmilyen diszkriminációt nem alkalmazok, tehát nem csak a fehér furgonosokat, vagy a taxisokat kényszerítem a megfelelő oldaltávolság betartására, hanem minden dudálót. :D
Aztán a sztereotípiákkal igazolnak sok, a társadalomban előforduló egyenlőtlenségeket. Például a romák azért nem dolgoznak, mert lusták. Vagy a homoszexuálisok tehetnek arról, hogy alacsony az elfogadottságuk, azért, mert felvonulnak, és provokálnak. A bickliseket jobban tolerálnák, ha nem szabálytalankodnának, és ha nem záratnák le miattuk a fél várost, ezzel teljesen megbénítva a forgalmat. Na, milyen érzés egy kisebbségi szubkulturális csoportba tartozni? :) Szerintem nem túl felemelő érzés a durva leegyszerűsítések, általánosítások elszenvedőinek lenni.
Meg ezért is írtam Monsternek azt, amit, amikor előjött nyilvánosan azzal, hogy ő a villamosmérnökök csoportjába tartozik. Azt szerettem volna, ha ő is átéli, hogy milyen rossz érzés a skatulyázásos személyeskedő gúnyolódás.
A sztereotípia az előítélet alapja.
Az előítéletek ellenállnak a tapasztalatnak és a józan megfontolásnak, és akkor is ragaszkodunk hozzájuk, ha valóságérvényüket megcáfolják. „Az előzetes ítéletek akkor válnak előítéletekké, ha az újonnan feltárt ismeretek nem képesek változtatni rajtuk” (Allport, 1977)
Ez azért nagyon fontos, mert az emberek sokszor ítélkeznek előzetesen, de ha szóvá teszik nekik ezt, logikus érvekkel megcáfolják az előzetes ítéletét, akkor (TALÁN :D) nem gyökerezik meg benne, nem válik makacs előítéletté. Persze ott van még akadálynak a kognitív disszonancia is. :) Itt is sokszor lehet példát látni erre. :)
A csoportközi előítélet során az előítélet tárgya az emberek egy speciális csoportja, amelynek veszélye hogy a diszkrimináció alapjává válhat. A csoportközi előítéleteket megkülönböztethetjük aszerint, hogy a csoporthoz tartozás az egyén számára adott, nem változtatható (pl. bőrszín, etnikum, nem), vagy választott értékek, nézetek, vélemények alapján (pl. bringás, vallási szubkultúrák) történik. (Tajfel, 1980.)
Az előítéletes attitűd három dimenzióból áll:
- kognitív: ismeretek, nézetek
- affektív: érzelmi komponens
- viselkedéses: diszkriminációra való hajlam
A három összetevő nem feltétlenül van összhangban, nem feltétlenül jár együtt a helyzet, amelyben az attitűd megnyilvánul mindig sokkal összetettebb, mint az attitűd tudati tartományában rejlő séma, szkript.
Már Allport rámutatott arra, hogy akár erős előítéletekből sem következik feltétlenül diszkrimináció iránti igény. A magasabb fokozatú elutasító viselkedésformák feltételezik az alacsonyabb fokozatúak meglétét, de „az emberek ugatása (szóbeli előítéletesség), sokkal élesebb, mint harapásuk (tényleges diszkrimináció)”. (Allport) Persze ott van ellenpéldának a náci Cipolla. Vagyis face-to-face már beszariak a legtöbben. Ezért mondtam én Fly-nak kissé elferdítve a valóságot, hogy meleg vagyok. :) Az igazság az, hogy annyiban vagyok meleg, hogy a Mulholland Drive című filmművészeti alkotás megtekintése után, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy velem is megtörténhet ilyesmi. :))
Példa: LaPiere vizsgálat, USA, 1930-as évek: két kínai diákkal végig utazta az USA nyugati partvidékét, 66 szállodában szálltak meg és 184 étteremben ettek. Csak elenyésző számban tapasztaltak negatív attitűdöket, nem sokkal később levélben érdeklődött ugyanazoknál a szállodáknál, és éttermeknél, hogy fogadnák-e a kínai látogatókat és 90%-ban elutasították. :)
Ezt a vizsgálatot Magyarországon is elvégezték, csak roma szállodavendégként szerepeltek, és nagyon hasonló százalék lett az eredmény.
Ugyanakkor az előítéletes attitűd vizsgálatoknál nem szabad azt figyelmen kívül hagyni, hogy az előítéletes attitűdből nem lehet a tényleges diszkrimináció mértékére, illetve a potenciális diszkrimináció esélyére következtetni. Nagyon nehéz ezt pontosan mérni kérdőíves vizsgálatban, a fent említett LePiere típusú vizsgálat is ezt mutatja.
Szóval az előítéletes gondolkodás, viselkedés az olyan alaptalan ítélkezés, és annak megnyilvánulása egy olyan dologról, amiről felületes ismereteink vannak, vagy egyáltalán nincs is semmilyen információnk. Na, de a véleményünket azt azért természetesen szeretjük hangoztatni, hiszen a szabad véleménynyilvánítás jogával imádunk élni, vagy visszaélni, főleg nyilvánosan. :)) Szerencsére ritkábban kerül sor hátrányos megkülönböztetésre, mint szóbeli előítéletességre.
Az, amit most az elvtársak szándékoznak megvalósítani a melegfelvonulással kapcsolatban, az nem más, mint a burkolt intézményi diszkrimináció. Nagyon ciki. :(
Nagyon nagy befolyása van az előítéletes gondolkodás kialakításában olyan személyeknek, akiket tisztelnek, tekintélyük van, ezért elhiszik neki, amit mond. Ez lehet szülő, tanár, pártvezér, közéleti/média személyiség/celeb, újságíró. Nagyon erősen, makacsul gyökereznek az emberekben, mert legtöbbször az érzelmekre hatnak (pl. gyűlölet, indulat), éppen ezért nagyon nehéz megküzdeni velük, leépíteni.
Nagyon fontos az előítéletesség csökkentésében, hogy a kisebbségben lévő szubkulturális csoportok minél többször interakcióba lépjenek a többségi társadalommal, vagyis „láthatóvá váljanak”. Ezért is vonulunk fel. :)
Ezt az attitűd vizsgálatokból lehet látni, például minél több homoszexuális barátja/ismerőse van a többségi társadalom tagjainak, annál nagyobb a tolerancia a homoszexuálisokkal szemben, a homoszexuálisok közötti házasság/élettársi kapcsolat elfogadásával szemben, illetve az örökbefogadás/mesterséges megtermékenyítés lehetőségével szemben. Olyan tendenciák is kimutathatók, hogy falun több az elutasítók aránya, illetve az alacsonyabb iskolai végzettségűek között is magas ez az arány.
Illetve még azzal is összefügg a tolerancia mértéke, hogy mennyire vállalható a homoszexualitás, vagy a média mennyire foglalkozik az üggyel.
Ugyanez a tolerancia növekedés lesz megfigyelhető majd nálunk, bicajosoknál is. Minél több bicajos ismerőse/barátja lesz a többségi társadalomnak, minél többen vállalják be ezt az életformát, minél többet szerepel a médiában a bicikli/biciklivel kapcsolatos dolgok, annál elfogadottabb lesz a megítélésünk is, annál természetesebb lesz. „Istennek tetsző, na és nekem is tetsző.” :)
----------------------
Sohasem állítottam olyat, hogy normális vagyok.
Jé, ezt értelmesnek
Jé, ezt értelmesnek tartottam elejétől a végéig, és elfogadni is el tudom.
Mé nem ezzel kezdted?!?!??! :-D
El vagy te tévedve: "Meg
El vagy te tévedve:
"Meg ezért is írtam Monsternek azt, amit, amikor előjött nyilvánosan azzal, hogy ő a villamosmérnökök csoportjába tartozik. Azt szerettem volna, ha ő is átéli, hogy milyen rossz érzés a skatulyázásos személyeskedő gúnyolódás."
A villamosmérnökök a társadalom egyik legmagasabb kasztja már most! És nemsokára (az informatikusok legalábbis) a legmagasabb lesz!
Amúgy fel se tűnt hogy valami cikit írtál volna. Utána kell keresnem.
:-((-------))-:
Informatikus vagyok!
Informatikus vagyok! Bwahaahahhaha, hódolj be nekem! :D
Majd ha építesz magadnak
Majd ha építesz magadnak gépet amin informatikusost játszol bithuszár! Weller Páka Powa!!!! :-DDDD
Te már raktál össze
Te már raktál össze alaplapot pákával? :p
Nem alap hogy előtte
Nem alap hogy előtte összerakjuk és felprogramozzuk a saját gyártósorunkat :D?
Ipari robotokat, meg
Ipari robotokat, meg wafergőzölögtető laborokat már sanszosabb pákával elkészíteni :D
Régebben sokat gondolkodtam
Régebben sokat gondolkodtam azon, hogy vajon ha mindenhez lenne tervrajz mennyi idő alatt lehetne hasonló üzemeket újraépíteni egy majdnem mindent elpusztító nukleáris holokauszt után :)
(úgy tűnik túl sokat játszottam a Fallouttal :D)
Ökörhugyozás-szerű
Ökörhugyozás-szerű négyzetkilométeres nyák, mikronikában kapható erősítőne való tranyók, mindezt vmi erőmű mellé, és már lenne is egy zx spectrumnál hülyébb monstrumunk :D
Nem, nem. Legelőször rezet
Nem, nem. Legelőször rezet kell bányászni, abból lesz huzal, abból tekercselünk generátort, ésígytovább. A javascriptek csak a sor végén mint teljesen lényegtelen apróságok merülnek fel és igazából nem oszt nem szoroz. ;-)
A torta attól még ehető hogy nincs rajta szép gyertya.
A gyertya felrakó meg azt hiszi hogy ő nélküle nem is torta a torta, meg különben is a torta csak úgy létezik nem nagy ügy. :-D
Sajnos ezeknek a
Sajnos ezeknek a kockafejűeknek lesz a kezében minden hatalom. Hiába HW nélkül megbénulnak, olyan ez mint amikor hiába ugrál az esztergályos hogy nélküle nem gyártódik le a csavar, mégis is az lesz amit a gyár tulajdonosa mond.
Persze egy idő után a szar SW-jeik őket is leigázzák, de akkor már késő lesz.
http://xkcd.com/1046/ :)
http://xkcd.com/1046/ :)
A kubikos nélkül pedig
A kubikos nélkül pedig nincs kiásott alap. Nélküle nem lehetnek alaplap csavar gyártó eszterga üzemet befogó gyárfalak. A kubikos tehát alapvetően fontos az informatikához is. Máskülönben az informatikusok bebújhatnának egy barlangba. :-)
azért az erősorrendben az
azért az erősorrendben az is játszik, hogy kubikost könnyű találni/képezni, a munkáját nehéz elrontani és ha mégse jó, nem kell a kiásott földet kidobni a szemétbe meg az alap helyéhez új telket venni. olyan szakmánál, ahol kevésbé mindegy, hogy kit bíz meg az aki az egészért végül fizet, hajlamosabbak jobban megbecsülni a munkaerőt.
----------
sárga vót az...!
Ez is igaz. Mégis, a
Ez is igaz.
Mégis, a legjobb megbecsülésünk minden fajta emberi munkának az, hogy tisztelettel gondolunk a legnehezebb és legpiszkosabb alapvető munkák legképzetlenebb végzőire is.
Lehetünk mi például kiváló számítógép programozók, akik sok éven át tanultunk, és egy fényes gépterem szuperszámítógépén dolgozunk ki bonyolult számításokat.
De ha ezért mi lenézzük büszkén és öntelten azt az egyszerű és derék kubikost vagy vasbeton szerelőt aki kevés iskolázottságával és durva kezeivel megépítette a számítógépünk erős alapjait abban az épületben, akkor emberségünkben, minden tudásunk ellenére, nagy hiba van.
A lábunk tart minket, az visz fáradhatatlanul a göröngyös úton, és lehet, hogy eldurvult, kérges bőrű és bütykös, és a bakancsba bele izzadt, és még büdös is. A kezünk meg hímzésre képes meg hárfázásra, meg billentyű verésre, és ügyes, és legtöbbször tiszta és megkímélt.
S mint ezeké, olyan a társadalom dolgozóinak is munkamegosztása, és ugyanoly megbecsülésre való a legalantasabb feladatok elvégzésére szakosodottak is, mint a legmagasabbaké. Mert ha ezen előzők nem lennének, akkor hiányuk éreztetné hatalmas értéküket a társadalom szervezetében.
lenézni csakugyan ronda
lenézni csakugyan ronda erkölcsi vétek. ebben hatalmas +1.
másfelől viszont eszembe jut az örökbecsű Tom Sawyerből az a rész, amikor valaki a főhőstől el akarja kérni a félig rágott almacsutkát (nagy kincs tud az is lenni!), és emlékezteti, hogy egy régebbi alkalommal maga is jót tett a főhőssel. amire a válasz: -köszönet és hála érte, sosem felejtem el, de almacsutkát azt nem adok.
és máris az anyagi megbecsülés és erkölcsi megvecsülés viszonyához jutunk. az egyikkel ugyanis a megbecsült kiteheti az ablakba, de jól nem lakik vele. (...)
a hiányuk éreztetné magát résszel már nem egészen értek egyet. ugyanis tüzifát hasogatni, vagy követ zúzni fárasztó, de nem bonyolult, ezért lefele megvan a kompatibilitás, ha a kényszer úgy szülné, megoldható lenne. csak mivel nehéz, fizikai fáradsággal, véres verejtéékkel jár, egész kicsi a hajlandóság a szerepcserére abban, aki könnyebb/anyagilag jobban megbecsült munkát is tud szerezni magának. elismerem, hogy léteznek kivételek: programozók, akik szeretnek fát vágni, vagy birkát legeltetni, meg jól kereső butikosok és csekély anyagi ellenszolgáltatásért serénykedő egyetemi tanárok, de a kivételből azért jóval kevesebb van.
----------
sárga vót az...!
Az elméleted sokat
Az elméleted sokat hallottam a rendszerváltáskor hangoztatni.
Akkor ez alapján az orvosoknál kellene a legjobban kereső rétegnek lenni, mert nagy felelősségű, és a leghosszabb, legmagasabban kvalifikált képzéssel rendelkeznek. Ráadásul az utóbbi időben hiányszakma is.
Ezzel szemben azt látjuk hogy a legjobban kereső rétege között a politikusok a jobban reprezentáltak az orvosokhoz képest. Mindezt választásokon alapuló tisztség betöltéssel, úgy hogy olyan szakma: politikus nincs is, nem hogy képzés rá, és az utóbbi időben mind itthon és mind külföldön egyre többükről derül ki, hogy a végzettségüket adó diplomájukat libáért vették.
Én más irányból közelíteném meg a problémát:
Azt kellene inkább megnézni, hogy adott szakmán belül, mikor hozott az adott kor szintjén a legtöbbet a művelőjének és miért.
Néhány példa:
A kovácsok épp most halnak, ki mint szakma, fénykoruk a fegyver és díszművesség volt jellemzően a középkorban és az újkor elején. -Akkor amikor se fogalmuk nem volt a vas-szén ötvözetekről, segg fogalmuk se az acél szövetelemiről, nem tudták mi az atom és a kristályszerkezetrács a fémben.
A nagy földrajzi felfedezések idején azok kaszálták a legtöbbet akik nem hitték el hogy a föld lapos, a világ jó részéről semmit sem tudtak, és a kor hajózása addig főleg a partközeli navigáción alapult. A hosszúsági fokokat se találták ki ennek a korszaknak a végéig. (Cook kapitányék másod feladata volt az új órán alapuló navigáció bizonyítása a gyakorlatban)
A gépészek, fémművesek két korszakra oszlanak, először a kovácsok, lásd fenn, majd az ipari forradalom idején a motorizáció korának közepéig.
Akkor amikor nem voltak szabványok, egyforma alkatrészek, töméntelen emberáldozatot kívántak az új konstrukciók, vagy amikor még ne találták fel azt hogy az otto motorba nem világító gáz, éter hanem benzin, a Dieselbe meg víz+szénpor helyett gázolja kell,az idő nagy részében Csonkáék még nem jutottak el a porlasztóhoz, vagy Bosch a gyújtógyertyáig, vagy a diesel adagolójáig.
Az orvosok nagy korszaka talán 1860-70-től tartott 1940-ig. Regényekből ismerjük a családhoz kijáró sokszor a család barátjaként kezelt orvost.
Akkoriban amikor pl 1920-ban elvitt annyi embert a spanyolnátha mint amennyit az I VH előtte, és csak azért mert segg fogalmuk nen volt vírusok létezéséről, vagy amikor feltalálták a penicillint, meg a röntgent.
A 80-as évektől máig talán nem túlzás azt állítani hogy a pénzügyesek és a bankárok kaszáltak a legtöbbet.
Mindezt úgy hogy 1991- ben a Bank Of England-ot kis híján csődbe vitte egy leányvállalatánál ázsiában brókerkedő kőművessegéd aki milliárdokkal dobálózott.
Hozzátenném még főiskolai közgazdaságtan tanárom szavait:
„Közgazdaságtan mindenről meg tud pontosan mondani mindent utólag, de előre biztosan semmit!”
Azt hiszem a fentiek alapján kijelenthető:
-Adott szakma hozadéka minimálisan függ a ráfordított képzés, költségétől, idejétől.
-Adott szakma hozadéka részben és rövid ideig függ a szakmában dolgozók számától.
- Adott szakma hozadéka részben függ a művelésre fordított időtől és tapasztalattól
-Adott szakma hozadéka döntő többségében függ attól a kockázattól, amit a művelése közben a sikert a kudarctól elválasztja
Konklúzó: Felesleges képzések csak megdrágítják a munkaerőt, sok időt eltölteni olyan szakmában, ami nem hoz időpocsékolás, bármilyen jó szakember leszel is, az olyan szakmákra ráugrani amik un divatszakmák, de látszik hogy pár év alatt telítődik a piaca, vagy igazából bárki meg tudja tanulni nem érdemes, mert mire termőre fordulna a képzés már állást sem találsz.
Ha sokat akarsz keresni keress kockázatos területet és légy szerencsés és bátor!
Ha nem vagy bátor és szerencsés akkor legyen egy jól fizető helyen barátod. Rokonod és légy a samesza! :D
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Lulz! A biciklis magasabb
Lulz! A biciklis magasabb szinten áll. A villamosmérnök magasabb szinten áll . A Menyország is tuti neked. Van azért itt arc xd Még jó, hogy nem vagy mellé egy cigány buzi is, mert sokat csúsznál visszafelé a társadalmi ranglétrán.
Miért, te nem úgy
Miért, te nem úgy igyekszel vezetni az életedet hogy a legjobbra törekszel a lehetőségekhez képest? Az a baj nem csak veled, hogy már csak a smiley jelekből érted meg hogyha valaki ironizál.
Amúgy az a baj a jelenlegi társadalomban, hogy nagyon sokféle csoporthoz tartoznak az egyedek egyidejűleg. Régen nem volt probléma, mert az egyed egyetlen csoporthoz tartozott, és mindenki más ellenség volt. De most valaki lehet egy szakmának, egy hobbinak, egy politikai pártnak, egy sportnak, egy autómárkának, egy városnak, egy szexuális identitásnak, egy fociklub szurkolóinak a csoportjába tartozó egyszerre, és teljesen belezavarodik ebbe a multiidentitásba és persze a sokféle ellenségbe.
Éppen chicoye-nak keresgéltem a Csányi Vilmos szövegei között, pont rajta van a vágólapomon, ide másolom inkább neked:
"A csoporton belüli agresszió csökkenése mindenesetre együtt járt a csoportok közötti agresszió növekedésével, az idegengyűlölet kifejlődésével. Ennek nyomai már a csimpánzcsoportokban is megfigyelhetők. Arról van szó, hogy az erőforrások megszerzésével kapcsolatos individuális agresszió egy szerveződési szinttel feljebb, a csoport szintjére tolódott."
És ezek a csoportidentitások még mindig nagyon fűtik az embereket egymás ellen lévén genetikusan kódolva a csoporttudat, bármiről is hadovál chicoye a politikai korrektség jegyében. Focimeccs, buzifelvonulás, bringás-autós konfliktus, pártokra szavazás mind-mind alkalom hogy megküzdjünk más csoportokkal az ellenséges csoport ellenében.
Bullshit! Én se csoporton
Bullshit! Én se csoporton belül, se azok között nem vagyok agresszív. Programozó az egyik végzettségem, a bicajomat bármelyik villamosmérnök megbámulja, többen meg se csinálnák, mert már az egyenirányító, és a kondi kapcsolása sem értheő nekk.
Én vagyok az Uebermensch :D
Csak itten a neten vagy
Csak itten a neten vagy agresszív? Itt éled ki? Ezt örömmel hallom. Még ha az egyik csoport a "normális" emberek csoportja, a másik meg mondjuk a buziké? Ezt majd chicoye validálja.
Te agresszívnek vélsz?
Te agresszívnek vélsz? Mégis mi alapján??
Azzal van a baj, az ad félreértésre okot, ha valaki (te) nem értelmezi a többi ember szmájlpofáit, nem az ha valaki (én) nem találja ki, hogy a másik hova szánja. Én ezalapján mókázós-kacagós user vagyok, míg te agresszív xD
Ezek a D-k, X-k, P-k!
Ezek a D-k, X-k, P-k! Egyszer már elkezdtem utána nézni nekik, de abbahagytam. Ami a :-) és a :-( jeleken kívül esik az nekem már sok. Buzikat, cigányokat szereted-e?
Nem szeretem, de nincs is
Nem szeretem, de nincs is csak ezért, vagy azért bajom velük. Láttál tőlem valami negatívat rájuk? Semlegesek. Tőlem az is vonul, aki akar.
én mondjuk azt nem értem,
én mondjuk azt nem értem, hogy amikor a heterók akartak felvonulni, azt nem engedélyezték, amikor meg a buzik, azt igen. Miért is?
jelentkezem, engem zavar a buzifelvonulás, nem értek vele egyet.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán
Milyen heteró vonulást nem
Milyen heteró vonulást nem hagy, és ki?
volt róla szó, hogy legyen
volt róla szó, hogy legyen "heteró büszkeség menete" ami ez volt: http://www.origo.hu/itthon/20100904-jobbikosok-is-reszt-vettek-a-heterok...
korábban is volt ilyen kezdeményezés, viszont gy darabig nem engedélyezték, nem tudni, miért. Mondjuk, Jobbikosokkal sem vonulnék együtt, van, ami már nekem is ciki. ;)
---
A melegfelvonuláshoz a
A melegfelvonuláshoz a Budapest Parádé hasonlítható leginkább. Az nem tudom miért maradt abba, szerintem inkább anyagi okok miatt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Par%C3%A1d%C3%A9
azért nem egészen: -az
azért nem egészen:
-az egyik zenei-kulturális jellegű, némi droggal fűszerezve (nekem is akartak eladni, mikor keresztülmentünk a tömegen)
-a másik egy jogegyenlőséget követelő cucc
annyi közük van egymáshoz, hogy zene mind a kettőn van.
---
Szerintem meg nagyon nem
Szerintem meg nagyon nem lehet összehasonlítani. Nem a külsőségek a fontosak, hanem a tartalom, a cél.
----------------------
Meg is van a válasz, hogy
Meg is van a válasz, hogy miért nincs heteró vonulás. Nincs mit elfogadtatni a többséggel. Sztem Ghánábán sem kell felvonulniuk a feketebőrű lakosságnak a társadalmi elfogadottságért :)
A Hetero Büszkeség
A Hetero Büszkeség Napjának célkitűzései nem feleltek meg a törvénynek, úgy is fogalmazhatnék, hogy idiotizmus volt, de nem akarok senkit sem megsérteni. :))
----------------------
miért van kevesebb joga
miért van kevesebb joga hetero pároknak vagy embereknek vonulni, mint a buziknak?
---
Nincs kevesebb joga, de
Nincs kevesebb joga, de olvasd el ezt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%BClekez%C3%A9si_jog
A melegek nem azért vonulnak fel, hogy a szexuális viselkedésüket népszerűsítsék. Ez az oka.
----------------------
értem, de a heterót nem
értem, de a heterót nem lehet? Az ciki, vagy mi?
---
Komolyan szeretnéd
Komolyan szeretnéd népszerűsíteni a heteroszexuális viselkedést a különnemű párok körében? :))))
----------------------
nem ez volt a kérdés,
nem ez volt a kérdés, plusz, nem minden heterónak van párja.
---
Mi volt a kérdés pontosan?
Mi volt a kérdés pontosan? Mit szeretnél pontosan a heteroszexuális viselkedéssel kapcsolatban kinyilvánítani a többségi társadalom felé? Mert szerinted minden homoszexuálisnak van most jelenleg párkapcsolata?
----------------------
Nem vagyok TASZ ügyvéd, de
Nem vagyok TASZ ügyvéd, de van egy tippem arra, hogy nem feleltek meg a gyülekezési jogról szóló törvénynek...
----------------------
Ehhez a :)/:(hoz még
Ehhez a :)/:(hoz még annyit, hogy ha valaki annyit fórumozik, mint te, ráadásul a társadalom csúcsára is helyezi magát (nyilván komolyan, mert nincs se jel, se a mimikád, se a hangsúlyodat nem érzékeljük), attól elvárható annyi tanulási hajlandóság, hogy pár karakterláncot magáévá tesz, így más nem fogja őt (annyiszor) félreérteni. Te jobban megértteted magad. Ettől mindenkinek jobb lesz! :D Gondolom az életben sem csak kétfajta arckifejezést használsz :)
A legmagasabb poszthoz is
A legmagasabb poszthoz is elég egy arckifejezés:
http://szebbjovo.hu/images/2012/05/ader.jpg
Rotflmao :D
Rotflmao :D
Én csak akkor ütök, ha
Én csak akkor ütök, ha nem hagynak békén. Aztán általában ők szoktak a végén menekülni. :)
----------------------
Ja, jól van, akkor ez nem
Ja, jól van, akkor ez nem ment át. :D
----------------------
"kinyújtom a bal kezemet
"kinyújtom a bal kezemet vízszintesen, és addig tartom oldalsó középtartásban, amíg meg nem előz az a valaki"
-hát én nem mernélek (pont a kitett kéz miatt) megelőzni, mivel arra számítanék, hogy balra készülsz irányt váltani...
----------
sárga vót az...!
Miután ráddudál valaki ok
Miután ráddudál valaki ok nélkül, miért akarnék balra bemenni sávközépre? :D
Egyébként is integetni szoktam, szóval félreérthetetlen. De ha azt is gondolják, hát gondolják. Nem kellett volna ok nélkül dudálni. :)
----------------------
Jaj, hogy valaki
Jaj, hogy valaki likvidálná már ezt a sok mérnököt innen, nem értek semmit se, amit összegépelnek ide!
----------------------
Örülhetnél, mert
Örülhetnél, mert elméleti fizikus még nincs is a köreinkben. :)
---
fekete fixi, fehér országúti
http://xkcd.com/435/ :P
http://xkcd.com/435/ :P
Ennek a rejtett szövege se
Ennek a rejtett szövege se semmi :-))
És a filozófus hol van?
És a filozófus hol van? :D
----------------------
Egyébként feltűnt, hogy
Egyébként feltűnt, hogy jóformán csak műszaki orientáltságú beszélgetőtársad van pro és kontra oldalon is? Mégis írtál már nekünk 3 lexikonnyi anyagot. Aztán mikor 5 mondatnyi műszaki poénkodás lemegy, te egyből kivagy :P
Azt hittem eddig, hogy a
Azt hittem eddig, hogy a szexológiatudományt a pro és kontra oldalon álló mérnökök egyformán izgatónak találják... :P :DDDDD
----------------------
Ilyen hosszan kifejtve
Ilyen hosszan kifejtve :D?
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
A mérnökök hajlamosak
A mérnökök hajlamosak értetlenkedni. Várjál csak van ott még sok minden, ahonnan ezek jöttek. :D
----------------------
Legalább egy képletet
Legalább egy képletet rakjál bele mert így nem bírom végigolvasni. :-D
(18) Bevezetés a
(18) Bevezetés a szexológiába II. :)
Szexuális konformitás és deviancia
Minden társadalom kialakít különféle standardokat, szabályokat és normákat tagjainak szexuális viselkedésére. Ezek a normák rendkívül eltérőek lehetnek a különböző társadalmak és történelmi periódusok szerint, de abban megegyeznek, hogy az embereket két csoportra osztják: a normákat követőkre, akik „normálisak“, és a normáktól eltérőkre, akik „abnormálisak“.
Például a 20.század elejéig az Észak-Afrikai szivan bennszülöttek elvárták, hogy minden „normális“ férfi homoszexuális kapcsolatokat (is) létesítsen, s akik ezt nem tették, azokat furcsának és nevetségesnek találták. Az arab félszigeten élő beduinok viszont a homoszexuális viselkedést olyan „abnormálisnak“ és felháborítónak tartották, hogy az érintetteket halálra ítélték.
Ami saját társadalmunkat illeti, a viktoriános korban feltételezték, hogy a „normális“ nők nem nagyon élvezik a szexet és nem elégülnek ki abban. Akik pedig mégis élvezik és ragaszkodnak a kielégüléshez, azokat romlottnek, erkölcstelennek, sőt, betegnek tartották. Ma viszont éppen az orgazmusra képtelen (vagy arra nem törekvő) nő számít „abnormálisnak“, „diszfunkcionálisnak“, kezelésre szorulónak.
E néhány példa nemcsak azt illusztrálja, hogy a szexuális normák relatívak, hanem azt is, hogy a normáktól való eltérés (deviáció) igen különböző szociális reagálásokat provokálhat. Más szóval: ami az egyik kultúrában szexuális konformitás, az egy másik kultúrában szexuális deviancia lehet, s akiket deviánsnak tekintenek, azok különböző jövetkezményekkel számolhatnak.
Amint láttuk, a szexuális devianciák legalább négyféleképpen értékelhetőek:
Kinevethetik, mint egyéni bolondériát (ahogy a szivanok tették a csak heterosazexuális férfivel),
Elítélhetik, mint erkölcstelenséget (ahogy a szexet élvező, viktoriánus nőt),
Megbűntethetik, mint törvénysértést (ahogy a beduinok teszik egy homoszexuálissal),
Betegségként is kezelhetik (mint ahogyan egy anorgasztikus modern nő esetében).
Az elsőként említett esetben a szexuális devianciának nincs komolyabb következménye. A deviáns egyszerűen egy furcsa fickó, aki könnyen elviselhető. A másik három eset viszont sokkal komolyabb. Ha egyszer a devianciát morális, legális, vagy orvosi szempontból ítélik meg, akkor gondot okozhat az egyháznak, a bíróságnak, vagy a szakorvosoknak. Ennek folytán a deviánst már nem tartják ártalmatlan nonkonformistának, akit békén lehet hagyni, hanem egy bűnösnek, akit meg kell menteni, egy bűnözőnek, akit meg kell bűntetni, vagy egy betegnek, akit meg kell gyógyítani.
Természetesen vannak olyan társadalmak is, amelyekben az említett szexuális viselkedések nem keltenek különösebb feltűnést, és sohasem tekintik azokat deviánsnak. Az ilyen „permisszív“ társadalmakban a szexuális normák elég lazák és rugalmasak ahhoz, hogy képesek legyenek alkalmazkodni sokféle egyéni viselkedéshez, s így a heteroszexuális és homoszexuális férfiakat, vagy az orgazmikus és anorgazmikus nőket egyaránt a normalitás határán belül levőknek tekintik.
Másrészt egy különösen merev szexuális normákkal rendelkező társadalom ezeket a különböző csoportokat a deviancia különböző osztályaiba sorolhatja. Már említettük, hogy a viktoriánus Európában és Amerikában a szexuálisan igényes és orgazmusképes nőket gyakran erkölcstelennek és betegnek tartották. Igy nemcsak jámbor prédikációkat tartottak nekik, hanem pszichiátriai kezelésnek is alávetették őket. Ugyanígy egyes országokban a férfi homoszexualitást ma sem csak véteknek, hanem bűncselekménynek és/vagy betegségnek tekintik. Ez háromszoros szociális elítélést jelent; ami elég demoralizáló hatású.
Ám érdemes megemlítenünk, hogy a szexuális normák elég gyorsan változnak a modern társadalmakban, s így a két-háromszoros devianciák is gyorsan egyszeresre csökkennek, vagy akár eltűnnek. Az ilyen, drasztikus változások jó példája nemrég az Egyesült Államokban történt, ahol a pszichiáterek a homoszexualitást levették a mentális zavarok listájáról, s ahol több állam törvényhozása eltörölte a homoszexuális viselkedést büntető, hagyományos jogszabályokat, sőt, több keresztény egyház sem tekinti már bűnnek az ilyen viselkedést. Igy sok amerikai homoszexuális szociálisan kitaszítottból elég gyorsan tisztes állampolgárrá vált. Ésak a konzervativ egyházakhoz tartozók maradtak hagyományos állapotban, vagy kerestek gyógykezelést konzervativ pszichiátereknél, akik őket még „korrekcióra szoruló deviánsoknak“ tekintették.
Ez a probléma másik fontos szempontjára világít rá. Gyorsan változó világunkban a szexuális viselkedés morális, jogi és orvosi standardjai nincsenek mindig összhangban, sőt, akár ellentmondásba is kerülhetnek egymással. Ennélfogva konformitásunk az egyik normával elhajlást jelenthet egy másiktól. Például előfordulhat, hogy egy anorgasztikus nőt modern terapeutája rendszeres maszturbáció gyakorlására bíztatja orgazmuskészségének erősítése céljából. Csakhogy ugyanezt a nőt a lelkipásztora eltiltja a maszturbációtól, mint bűntől, amely Isten elleni vétek. Igy aztán választhat, hogy egészséges lesz, de erkölcstelen, vagy erkölcsös, de beteg. Ugyanebben az esetben a maszturbációt javasló terapeuta az USA egyes államainak jogszabályait szegi meg, ahol ez bűncselekménynek minősül. Holott szakmai etikája elvárja tőle az ilyenfajta kezelést. Igy mindenképpen dilemma elé kerül. De a normák ilyen konfliktusát tovább elemezhetnénk a terapeuta vallásos hite, vagy a lelkipásztor orvosi nézetei szempontjából. A lényeg azonban világos: a deviancia éppolyan relativ fogalom, mint a konformitás, s konkrét jelentésük a szociális kontextustól függően változik.
A múltban ezt az egyszerű igazságot, sajnos, nem mindig értették. Ma ez számunkra nyilvánvalónak tűnik, ám régebben a történelem legtanultabb elméi sem ismerték fel. Ehelyett a szexuális devianciát az egyén olyan objektiv tulajdonságának tartották, amelyet a társadalomnak szabályoznia, korlátoznia kell. Ennek megfelelően feltételezték, hogy vannak „deviáns személyiségek“, s igyekeztek megállapítani ezek jellemvonásait és kialakulásuk feltételeit. Megállapításaik alapján pedig különböző módszereket javasoltak a deviáns visszakényszerítésére a konformitásba. Évszázadokig ez volt az egyetlen elfogadott megközelítése a szexuális devianciának. A hangsúly és a stílus ugyan változhatott, de az eredmények megdöbbentően hasonlóak.
A szexológia Magnus Hirschfeld Archívuma - Szexuális konformitás és deviancia -> Google
----------------------
Vagy nézzük a zero
Vagy nézzük a zero toleranciát kerékpárosokra. Pár éve még tisztes, konformista állampolgár volt az, aki egy-két sör után kerékpárra ült, és azzal ment haza. Ma már deviáns. Tervezik ennek megváltoztatását. Utána szintén konformista lesz és törvénytisztelő, pedig az alkoholfogyasztási és hazajutási szokásai mit sem változtak a magyar állampolgárnak.
----------------------
"Koletár Csaba, a
"Koletár Csaba, a megmozdulás szervezője a Hősök terén összegyűltek előtt azt mondta: azt akarják, hogy a meleg felvonulás céljára ne vegyenek igénybe köztereket, valamint elérjék, hogy "mások miatt" ne korlátozzák az emberek gyülekezési és szólásszabadságának alkotmányos jogát. Egy petícióban ezért azt kérte a rendezvényen megjelent Dúró Dóra és Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőtől, hogy terjesszék be az országgyűlésnek a gyülekezési törvény módosítását."
Ez politikai célú felvonulás volt egy szexuális kisebbség ellen, nem pedig egy szexuális kisebbség egyenlőségi jogaiért való demonstráció a többségi társadalom felé.
Ráadásul alaptörvényi jogba ütköző:
"Sem az államnak, sem másnak nem áll jogában megakadályozni a különböző célokkal létrehozott közösségek létezését és működését, illetve a polgárok kapcsolatba kerülését az adott közösségekkel."
----------------------
Chicoye, légyszi az OFF
Chicoye, légyszi az OFF #14+#15-ben javítsd a linket, mert hibás.
http://criticalmass.hu/oldal/20120406/criticalmass-hu-hasznalatanak-szab...
Köszi és bocs, de most nincs már időm (legközelebb kedden leszek, addig legyetek jók! ;-))
Mit jelent a
Mit jelent a megbotránkoztatást keltő vagy obszcén felvonulás?
"Az indítvány szerint nem kapna közterülethasználati hozzájárulást a környezetre káros hatású, a közbiztonságot vagy az egészséget veszélyeztető tevékenység, valamint "megbotránkozást keltő vagy obszcén felvonulás"."
Tegyük fel, hogy sikerrel jár ez a fondorlatos terv:
Elgondolkodtam egy kicsit azon, hogy ha én jövő tavasszal a CM előtt felvennék egy fekete neccharisnyára egy combközépig érő, pink színű, libbenős miniszoknyát, amely természetesen elkerülhetetlen módon felcsusszanna és libbenne a menetszélben, akkor az vajon kimerítené-e a megbotránkoztatást keltő vagy obszcén öltözéket/viselkedést? És vajon ezzel veszélybe sodornám-e a Critical Mass kerékpáros felvonulást?
http://cyclechic.blog.hu/2011/06/12/short_skirt_protest
----------------------
A törvény végrehajtási
A törvény végrehajtási utasításában biztosan benne lesz hogy hány cm számít obszcénnak. :-)
Az obszcenitás definíciója a kisebbik probléma ezzel a tervvel. A nagyobbik probléma az, hogy a jósokat kell alkalmazni az engedélyező irodán, akik a jövőbe látva eldöntik, hogy az esemény obszcén lesz-e.
Igen. :)) Lehet, hogy
Igen. :)) Lehet, hogy előzetesen akarnak ítélkezni majd az adott felvonulásról. :D
Vagy ha férfi öltönyt húzok magamra, kalapot veszek fel és bajuszt ragasztok, mint a 9 és fél hét-ben, az obszcénnak minősülne-e? Mindenesetre a filmben homoszexuálisnak nézték, és meg akarták verni emiatt. Nagyon izgalmas. :D
----------------------
Hm, a modis topik furcsan
Hm, a modis topik furcsan viselkedik, szoval egy picit tesztelek itt
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Itt mukodik a valasz funkcio
Itt mukodik a valasz funkcio is
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ja, hogy válaszként
Ja, hogy válaszként kellett volna írnom a kiírtásomról szóló nyugtalanságomat? :) Mondjuk én ott nem vicceltem, engem ez tényleg zavar...
----------------------
Nemnem, dehogyis, csak nekem
Nemnem, dehogyis, csak nekem nem mukodik, de azt hiszem rajottem mi a gond :D Kiszurt a spamszuro
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Monster, szerintem akikre
Monster, szerintem akikre gondolsz, azok föl sem fogják, hogy ők is egy kisebbséghez tartoznak. Ezért teljesen természetes nekik, hogy másfajta kisebbségekkel szemben előítéletesen viselkednek.
----------------------
Én bízom az emberben. Csak
Én bízom az emberben. Csak sajnos sokszor csalódom.
Nekem nincsenek illúzióim
Nekem nincsenek illúzióim az emberekkel kapcsolatban. Mindenhol ugyanolyanok, itt sincs ez másképp, attól még, hogy biciklire pattannak.
Ezért sohasem célom az, hogy bárkinek megváltoztassam a véleményét. Látod, hogy 4-5 év alatt sem sikerült senkinek megváltoztatni a véleményét, mert állandóan feljönnek a CM-en ezek a témák cirkulárisan. Újra és újra. Egy kis ideig elhallgatnak, aztán megint kezdődik minden elölről, fáradhatatlanul. Ez megy évek óta. Akkor majd biztos pont nekem fog sikerülni? :D
Jobban meg lehet érteni őket, ha megpróbálsz az ő fejükkel gondolkodni. Sérelemnek veszik, hogy nem élhetnek a szabad véleménynyilvánítás jogával, mert úgy gondolják, hogy többféle igazság is létezhet, akkor miért nem lehet néha nekik is igazuk. Azt hiszik a PC, az valamiféle elkendőzése az igazságnak. Az ő igazságuknak, amit itt a szemét liberális banda nem hagy érvényre juttatni. És így már azt sem értik, hogy miféle demokrácia az, ami ezt megengedi.
Szerk:
Azt nem látják át, hogy a szabadság, a szabadelvűség, liberalizmus az nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek, vagy mondhatok. John Stuart Mill szerint csak egyetlen ok létezik arra, hogy valakit vagy valakiket meggátoljunk a szabad cselekvésben, mégpedig a másoknak ezáltal okozott sérelem. Ez a szabad véleménynyilvánításra is éppúgy vonatkozik. Vagyis a szabadságom a másik ember szabadságának megsértéséig terjed. Ha megszegi valaki ezt a határt, azt szankcionálni kell.
Te nem így látod? Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha neked már többször lett volna rasszizmus ellenes vitád itt...
----------------------
Csak olyant igyekszem tenni
Csak olyant igyekszem tenni másokkal, amit nem bánnék ha velem tennének. Mivel nem szeretném hogy rólam rosszat gondoljanak, és se gondolok rosszat másokról. Ha látom hogy valaki nyilvánvalóan rosszat cselekszik (mond, gondol) azt nem az ő hibájának tudom be, hanem a környezetének, és próbálom felnyitni a szemét. Sajnos néha konfliktusba keveredek önmagammal hogy akkor teszek jót valakivel ha ráhagyom a (szerintem) nyilvánvalóan rossz véleményét vagy akkor ha próbálom rávezetni a (szerintem) jóra. Sokszor ebből egy "kisebbik rossz" választás lesz - mint mostanában a politikában - és ahhoz hasonlóan nem is biztos hogy a helyes választás. .
Jó, de ők a te
Jó, de ők a te véleményedet látják "rossznak", meg az enyémet. Én azt szeretném, ha mindenki betenné a hűtőbe a gyűlölködéseit, amíg idejön a CM-re fórumozni, aztán, ha végzett, nyugodtan kiveheti onnan, megfőzheti és megeheti. :)
----------------------
Rosszul
Rosszul látják.
Vigyázzatok,
Vigyázzatok, meleg-gyűlölők :-)))
http://www.hirado.hu/Hirek/2012/05/04/17/Melegen_fogadtak_Orbant_Kazahsz...
A kazah menekülteket
A kazah menekülteket mindenesetre szívesen látjuk. :)
----------------------
Ezúton szeretném
Ezúton szeretném megköszönni (innét az otthon melegéből) az ismeretlen tetteseknek a meleg szó elkúrását. Meleg szívvel kívánok nekik minden jót.
Á hülye voltam,
Á hülye voltam, szóviccnek szántam. Én szerintem ez egy viszonylag korrekt szó.
Ja. Korrekt. Csak fárasztó
Ja. Korrekt. Csak fárasztó hogy minden pihentagyú jókat röfög azon ha azt sikerül mondanom hogy melegen szeretem a kakaót...
ha fárasztó alatt azt
ha fárasztó alatt azt érted, hogy irritál és kellemetlen érzéssel tölt el, azt jó eséllyel okozhatja az, hogy nem vagy biztos benne, hogy téged senki se minősíthet melegnek. ha tényleg ez a gyökere a dolognak, két megoldás is van: vagy megerősíted a saját meggyőződésedet arról, hogy nem, te nem vagy meleg (hogy mások véleményét lényegtelennek tudd kezelni, ha lemelegeznek), vagy pedig változtathatsz azon a véleményeden, hogy melegnek lenni szánalmas, megvetendő, vagy büntetendő állapot (hogy azt bírd mondani, ha lemelegeznek, hogy "jólvan, egy kicsit meleg vagyok, na és akkor mi van, attól még f..szagyerek vagyok").
good luck.
----------
sárga vót az...!
Hogyan kell diszkréten és
Hogyan kell diszkréten és biztosan megállapítani azt, hogy egy nőnek kinéző személy valóban száz százalékosan nő aki leánygyermekként született és nevelkedett is fel?
Ez benne volt a Krokodil
Ez benne volt a Krokodil Dundee-ban. Biztos volt, de nem diszkrét.
Nem láttam. Miért, hogy
Nem láttam. Miért, hogy történt a vizsgálat? Mint a pápai lyukas széken, tapintással? :-)
Sajnos mozgófilmen nem
Sajnos mozgófilmen nem találtam meg. Ezen a transzvesztita oldalon viszont részletesen el van magyarázva screenshot-okkal.
http://www.tg-films.info/films_c/film1371.php
Oda kell küldeni hozzá
Oda kell küldeni hozzá Tarlóst egy nőgyógyásszal, hogy empirikusan megvizsgálják a szóban forgó alanyt, majd ha rendellenességet tapasztalnak, akkor rendet tegyenek ebben a szexuális zűrzavarban. :DDD
Esetleg haza kell küldeni átöltözni. :)
----------------------
:D Látod? Lehet egy kis
:D
Látod? Lehet egy kis dilemma még a legeltűrőbb és elfogadó hozzáállás mellett is. A látszat igazságába vetett bizalmunk meggyengülhet valamelyest, mert a sokszínű másság megtévesztő lehet, esetekben.
Igen, de a Tarlós is
Igen, de a Tarlós is belebújhatna már egyszer egy női ruciba, és végiggyalogolhatna tűsarkúban az Andrássyn. Megtudná ki a magyarok Istene, nem bántaná többet a travikat, az tuti! :D
----------------------
ők már
ők már tudják:
http://www.youtube.com/watch?v=qii15cvZX70&feature=related
a szám, amire feldolgozták, az is jó, de konkrétan leestem a székről a röhögéstől (lehet, a sör is bejátszott)
---
Nekem ez volt mindig is a
Nekem ez volt mindig is a kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=f7gTiJid3Ic
----------------------
Az új albumról meg (hogy
Az új albumról meg (hogy Monster is örüljön :D ) :
http://youtu.be/_JGk0ooCZIo
Ezt nagyon durvának
Ezt nagyon durvának minősítem. De gondolatokat is ébreszt. A blaszfémiának vannak-e szintjei? Egy ilyen trágár dolog rosszabb-e mint finoman vitázgatni arról hogy konzisztens-e a Biblia? Vagy lerajzolni Mohamedet? Ha a pohár tejbe egy morzsányi szar kerül az jobb-e mintha egy krumpliméretű? Ugyanúgy ihatatlan (a legtöbb ember szerint legalábbis).
Ugyanaz a kérdés, mint
Ugyanaz a kérdés, mint nálad, amit nem is értettem rögtön. Ne keverjük a vallást az egyházzal. Ez szerintem egy egyházpukkasztó szám. :)
----------------------
Római katolikus vallás
Római katolikus vallás szétválaszthatatlan a klérustól. Klérust gyalázni = blaszfémia (vagy esetleg reformáció?).
Igen. :D Ők a rózsaszín
Igen. :D Ők a rózsaszín pitbullista protestánsok. :D
----------------------
Mily messze legyenek a
Mily messze legyenek a tolerancia határai? Vagy mily területeken legyenek annak egyáltalán határai?
Szeretem a macskákakat. Legfinomabb belőlük a pörkölt, azután jön a kirántott lapocka. A dagadó se rossz, különösen a jól meghízott, nagy, kövér, lusta macseszokból.
Tenyésztem őket, és a dagadó céljára külön ketrecben tartom az arra legalkalmasabb példányokat. Sajnos, nem kapni napjainkban a hentesnél, mert ott a vevők másak.
Én is más vagyok. Másságom a macskaevés. Én eltűrüm a disznó meg marha meg csirke evőket. Engem is eltűr a társadalom?
Eltűr a társadalom,
Eltűr a társadalom, egészen addig, amíg a szomszéd macskájára nem fáj a fogad. :D
----------------------
Ilyen magyar nők kellenek,
Ilyen magyar nők kellenek, Tarlósnak rendeletet kellene hoznia a fiúnak öltöztetett lányokról: :))
"Szerencséjére a férje megértő, és hagyja, hogy néha nadrágban legyen otthon, elnézi neki, ahogy főz, és csak egyszer ütötte meg. Többet soha, mert akkor a nő azonnal visszaütött."
http://www.origo.hu/nagyvilag/20120420-fiunak-oltoztetett-lanyok-afganis...
----------------------
Két kisfiúnak pár napja
Két kisfiúnak pár napja húga született. A két éves úgy konstatálta a furcsaságokat, hogy "nem kuki", a "nem sötét" és a "nem fújós" analógiájára, a két évvel idősebb bátyja pedig egy kislány rajz elemzésének kapcsán megjegyezte, hogy ő már látott olyan lányt, aki fiúnak öltözött. Erre mondtam neki, hogy bizony a lányok gyakrabban öltöznek fiúnak, mint a fiúk lánynak, mire ő egyetértően, mosolyogva bólogatott. Azt hiszem ez a szexuális zűrzavar csak a felnőttek fejében válik rendetlenné, a gyerekek fejében totális rend van. :)
----------------------
Érdekes. Én meg úgy
Érdekes. Én meg úgy látom hogy pont akkor jönnek a gondok amikor a gyerek a fejében lévő egyre szaporodó dolgot elkezdni "rendbe", azaz szépen bepakolgatni a megfelelő dobozokba. A gond pedig akkor van amikor valami több dobozba illetve egyik dobozba se fér bele.
Nekem úgy 18 éves koromig
Nekem úgy 18 éves koromig úgy tűnt, mindent be lehet illeszteni egy nagy rendszerbe. Örültem is magamnak.
Aztán megjelent egy csomó olyan dolog, amelyek miatt kénytelen voltam eldobni a rendszert, és azóta sem találtam újat :)
Akkor döbbentél rá hogy
Akkor döbbentél rá hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyfát és nem a húsvéti nyuszi tojja a piros tojást? ;-)
Azért van a
Azért van a szülő-rabszolga, hogy rendet tegyen! :D
----------------------
Sikoly, a 2001-es
Sikoly, a 2001-es népszámlálásból készült vaskos könyvekből nincs szükséged egy adagra? Van egy 91-es is :D Ha nem, én úgy kivágom a szelektívbe, mint állat :DD
Ugye tudod, hogy jó úton
Ugye tudod, hogy jó úton jársz afelé, hogy végleg elveszítsd annak az esélyét, hogy valaha is megkedveljelek?
----------------------
Hm. Általában tudom, hogy
Hm. Általában tudom, hogy mikor haragszol rám tényleg, és mikor csak úgy, de most kis gondban vagyok. Mi v düh oka? Az, hogy feltételeztem, hogy neked nincs meg minden ától cettig, vagy az, hogy ki akarom dobni? :D Mellesleg a tizenhúsz kötetből csak 5-6 db van, antikváriumnak nem kell, nekem sem, de a rajta levő számok szerint már 10 éve is 4-5000 volt egy. Szal sajnálom kidobni, még ha nem is az enyém volt. És mivel te vagy az egyetlen, akit ismerek, és használni tudja esetleg, ezért megkérdeztem.
Azért, mert ki akarod
Azért, mert ki akarod dobni... :)) De úgyis 40 év múlva tudnád csak odaadni, szóval jól tedd el, és őrizd meg kérlek. :D
----------------------
Monster: az konkrétan
Monster: az konkrétan leszarható, hogy a népszava milyen régi, neked sem attól lesz igazad velem szemben, hogy idősebb vagy :D Sőt, sok tényező van, ami miatt romlik az alapesélyed!
1: a villamosmérnökök mind komcsik. :)
2: népszava neked hiteles forrás
3: Kommunizmusban azt nyomatták a fejekbe, hogy Horthy mekkora szörny. (Gondolom azt nem említették neked töriórán, hogy Horthy úgy kiosztotta Hitlert szóban közvetlenül a Zitadell hadművelet előtt, mint az atom, csak épp Hitlernek több katonája volt). Lengyel menekülteknek miért volt Magyarország menedékhely? Miért nem volt deportálás a német megszállás előtt? Horthy mindent megtett, hogy abban a hülye állat korban valamennyi megmaradjon az emberségből, de nem rajta múltak végül a dolgok. Trianon után meg egy olyan országot rázott gatyába, amit kb megsemmisítettek. Erős kezű vezető nélkül ment volna ez? Ma trianon nélkül sem sikerül senkinek.
Objektivitást!
Mondjuk azt nem értem, hogy
Mondjuk azt nem értem, hogy miért kell átnevezni valamit egy megosztó névre, ha ettől igazából senkinek sem lesz jó hisz az eddigi is mindenkinek megfelelt.
Mert ha még mondjuk Lennin térről neveznék át azt megérteném és talán még előrelépésnek is be lehetne állítani de így csak értelmetlen indulatkeltés az egész...
Ebben totál igazad van, nem
Ebben totál igazad van, nem ismerem a helyszínt. Én is új közterületet neveznék el inkább, és nem meglévőt át. De biztos vagyok abban, hogy új utca elnevezésénél is ugyanígy jönnének a sápítozó, nácifasisztázó alakok. Szegény Osztyapenkóval mi volt a baj? Csak mártírhalált halt, igazán ott maradhatott volna a szobra. Csak épp nem a németek lőtték le, hanem a szovjetek, hogy legyen kit mártírnak mondani. Kb. ennyi a véleményem arról, hogy az előző rendszer tanait (Hitler=Horthy included) mennyire kell komolyan venni.
Azon gondolkodom, hogy
Azon gondolkodom, hogy Hiroshimában vagy Nagasakiban vajon létezik-e Teller Ede tér...
----------------------
Ez azért erős
Ez azért erős csúsztatás! Teller mellesleg a hidrogénbomba kifejlesztésében volt aktív, a kérdés inkább az, hogy van-e President Truman tér ott.
Másrészt ha az amcsik (+szovjetek+németek) nem kutatják olyan lelkesen a nukleáris folyamatokat, akkor atomerőmű sem lenne, amit a japcsik erősen használnak. Meg fukusima se lett volna ugye. Mi a jobb? Meghalt kínok kínjával egy csomó ártatlan ember, de utána Japán az atomenergia révén (is) lett a világ egyik vezető hatalma, (és energiazabálója), vagy ha meg sem történik semmi az atom kapcsán? A dolgokat a katonai fejlesztések viszik előre. (Lásd internet).
Se Teller, se Horthy nem volt tömeggyilkos.
Igen, de Teller nehezebben
Igen, de Teller nehezebben tudta volna megakadályozni az atombomba ledobását, mint Horthy azokat a folyamatokat, amik oda vezettek ahova. Szerintem nagyobb hatalom volt a kezében.
----------------------
Némi goglézés után
Némi goglézés után azért csak találtam Truman square-t, meg street-et, igaz amcsiéknál. Annyi van belőle, mint a fos, pedig tömeggyilkolt! Csak ők nyertek, így a nukleár vepön bevetése nem olyan gáz, mint ha a németek tették volna.
És az emberáldozatokon
És az emberáldozatokon kívül lett-e az amcsiknak valami káruk?
----------------------
Mire akarsz kilyukadni?
Mire akarsz kilyukadni?
:D Semmire! Ki ne merd dobni
:D Semmire! Ki ne merd dobni a könyveket!!! :D
----------------------
Már háromszor mentettem
Már háromszor mentettem vissza a szelektívből mondván, hogy ez még jó lesz valamire. Fenn volt nneten apróhirdetésben, több antikvárban megpróbáltam elsózni, hát mi legyen akkor? :)
Jövő héten hétfőn mondjuk 13:00-kor lerakom a Thököly#Róna szelektív szigeténél a papíroskonténer mellé, elhúzok, te 13:01-kor előbújsz a fa, vagy a mobil kulcsmásoló mögül, és mindenki boldog :D
Fent vannak-e a statisztikai
Fent vannak-e a statisztikai hivatal honlapján a könyvekben lévő adatok?
Nem tudom, nem foglalkoztat
Nem tudom, nem foglalkoztat annyira, hogy ezt nézegessem, de mivel a könyveknek elég húzós áruk volt, ezért gyanítom, hogy nincs fenn neten minden for free.
Eléggé könyvmániás
Eléggé könyvmániás vagyok ahhoz,hogy ne engedjek kidobni ilyen könyveket,szóval én szívesen elhozom tőled. Valószínűleg neki lehet ajándékozni valamelyik könyvtárnak vagy egyetemi tanszéknek. Ami nem biztos,hogy hasznosabb mintha újrapapír lenne belőle,de hátha ;)).
----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc
Nos, mint említettem, én
Nos, mint említettem, én is a szemétből szedtem vissza, valamelyik szomszéd hajigálta ki. Akkor Sikollyal meccseljétek le, hogy kinek kell jobban :D
Nekem annyira nem
Nekem annyira nem kellenek,de eddig úgy értelmeztem,te akarod kidobni :P.
Azt tudom felajánlani,hogy 40 évnél hamarabb el tudom hozni tőled,ha nagyon útban van. ;))
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Ez a negyven év valami
Ez a negyven év valami inner joke? :D Valóban útban van, és újrapapírnak szánnám, (a szomszéd annó kommunálisba tette, (nem volt más benn, szal nem a babgulyásmaradék, meg a macskaalom közül szedtem ki, kb gyári állapotban vannak), szal a bolygónknak már ez is egy lépcsőfokkal feljebb lenne, de ha még szellemi produktum elkészüléséhez is tudnak alapot adni, az még jobb :)
Azt hittem te érted a 40
Azt hittem te érted a 40 évet, én csak használtam :DD.
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Túlságosan is inner lett
Túlságosan is inner lett :D Meg az is hozzájött, hogy valamiért azt hittem, 30 év múlva fogok találkozni Sikollyal. Szerencsére azért mégsem peregnek ilyen gyorsan az évtizedek :DD
Köszi, hogy megmentetted a
Köszi, hogy megmentetted a totális megsemmisüléstől. :) Már csináltam is nekik helyet Lenin: Állam és forradalom, illetve Marx: A tőke című remekművek között. :P
----------------------
Sagan, mondtam én egy
Sagan, mondtam én egy szóval is, hogy nekem nem kell? :D
Ha el merészeled tőlem csaklizni, nem megyek veled sehova! Jól gondold meg! :D
----------------------
Nem lehet, hogy csak azért
Nem lehet, hogy csak azért írtam, hogy 40 évnél hamarabb is megkaphasd ;))?
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
1. Nagyon jó terv a
1. Nagyon jó terv a kivitelezéshez, de 1 perc alatt is ellopják.
2. Inkább el kellene rejtened valahova, amíg én érte tudok menni. Csak nem szabad nyilvánosságra hoznod a rejtekhelyet, mert látod, hogy milyen sok statisztikus szemet vetett rá!
3. Oda ne merészeld adni senki másnak, csak nekem! :)
4. Vagy mivel Sagannak mégsem kell, add oda neki, és ő majd továbbítja nekem.
----------------------
Részemről rendben a 4-es
Részemről rendben a 4-es pont :)). A hétvégén/jövő hét elején el tudok érte menni.
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Okés, írj nekem majd
Okés, írj nekem majd privátban, ha tudsz érte jönni, hétfőn lerendezhető az ötkerben, vagy máshol Pesten :) Kedden Zircen vagyok, ha neked az jobb :D
Ok. Így elsőre a hétfő,
Ok. Így elsőre a hétfő, ötker jobbnak tűnik :DD.
Zircen viszont ezt feltétlen ki kell próbálnod,ha van nálad bringa :DD
https://picasaweb.google.com/saganbp/Kerekpartarolo#5713947189946573154
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Kocsival megyek sajnos,
Kocsival megyek sajnos, ráadásul dolgozni, de majd max viszek láncfűrészt, mert már fogytán a tüzifa a pincében, ebből meg minimum 2 hónap kitelik a cserépkályhába ősztől :D
Sagan, pontosan merre
Sagan, pontosan merre találom ezt a csudijó tárolót? :D Ha nem is aprítanám fel, azért lefényképezném :) (nem annyira feszített a menetrendje a kis mérésemnek, hogy ne férjen bele körülnézni, sőt, kb semmit nem csinálok itt reggel óta :D)
Lehet már
Lehet már késő.
Nagyjából bejelöltem a képen. Alkotmány utca.
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Nem is tudod milyen
Nem is tudod milyen polgárháború kirobbanásától mented meg ezzel a libsiket. A vörösök meg a fehérek még könyveket sem tudnak egymásnak békésen átadni. :D
----------------------
Utólag könnyű. Én most
Utólag könnyű. Én most sokkal hamarabb feltalálnám a hidrogén bombát mint Teller Ede, de nem azért mert Ede bácsi béna volt. :-)
Ha az én agysejtjeimen
Ha az én agysejtjeimen múlna a dolog, azt sem tudnátok még mi az az atom. :D
----------------------
Tellert nem kényszerítette
Tellert nem kényszerítette senki tömegpusztító fegyverek fejlesztésére. Persze ő csak fizikus volt, aki nem tehet arról, hogy a kutatási eredményeit mire használja az állam...
Arról az U.S.A.-ról van szó, aki terroristának minősít minden olyan országot, amelyik nukleáris fegyvert próbál fejleszteni; miközben éppen ő az, aki a történelem folyamán egyedüliként bevetette már a civil lakosság ellen.
Persze lehet magyarázni, hogy szükséges volt a kísérlet, meg hogy Hirosima meggyorsította a háború befejezését (nem igaz, Japán kapitulációja már eldöntött tény volt) -de Nagaszaki már egyértelműen felesleges tömeggyilkosság (mai kifejezéssel: terrortámadás) volt.
Nem kényszerítette senki,
Nem kényszerítette senki, csak a körülmények. De aztán írt valami kérelmet, hogy ne vessék be a bombát.
----------------------
Khm...kerestem amit sikoly
Khm...kerestem amit sikoly ide írt nekem, közben meg látom ezt Tellerről...ő nem vett részt az uránium és a plútónium bomba megtervezésében?
Csak hogy ne tűnjek okoskodónak a wikiből copyzom:
"Teller figyelmét Gamow a magfizika felé terelte és 1938-ban együtt dolgozzák ki a termonukleáris fúzió elméletét."
....
"Teller Chicagóban Fermi mellett dolgozott az első atomreaktor megépítésén. Itt adta neki Fermi az ötletet, nem lehetne-e egy atombombával termonukleáris fúziót beindítani. Teller ezután kezdett gondolkodni a szuperbombán."
Tehát csak a reakció elméleti alapját találta ki részben (Bohr egy évvel utána hozta létre a gyakorlatban) és segített az első kísérleti reaktort kivitelezni.
Miután még Pesten apja kérésére nem matematikusnak hanem vegyésznek készült-bár a wiki nem írja-tudtommal valószinüleg az ő javaslata volt a kadmium szabályzó rudak alkalmazása, míg Wigner találta ki a grafit moderátort pl.
Mindezt azért írom ide mert bár utálom Teller Edét de az érdemeit akkor sincs jogunk elvenni tőle.És igen a Hidrogénbombát ő találta fel.
Végül egy anekdota:
Össze ül a Manhattan projekt tudományos vezérkara.Bejön oppenheimer, és kihívja a telefonhoz Fermit.Szilárd körülnéz majd megszólal:"Uraim beszélhetünk akkor magyarul is!"
Az lehet, hogy van. De
Az lehet, hogy van. De szerintem az Oppenheimer sugárutat már átnevezték...
Nem láttalak a Romsics prof
Nem láttalak a Romsics prof Horthy előadásán. Nyilván neked már semmi újat nem tud mondani.
Van úgy, hogy az embernek
Van úgy, hogy az embernek más dolga van, még ha bírom is Romsics stílusát. Fenn van neten az előadás? :)
Végig vette a helyi tv,
Végig vette a helyi tv, interjú is volt a szünetben. Szerintem vele akarják(ták?) legitimálni a tér átevezését, de azért annyira nem mondott jókat a kormányzó úr legfőbbkegyelmességéről. Sok zsidó élete szárad a lelkén, hadüzenet ő joga volt egyedül, fehérterrorra szóban adott utasítást, stb. Na de milyen fasza hogy csak 1-2 ezer ember esett a prof szerint áldozatul a fehérterrorban, nem 5-6ezer. Viszont a különítményesek már nem a komcsikra hajtottak csak, hanem a zsidókra is. Antiszemitizmus kormányzati szintre emeléséért durván felelős. Na, a matrózlázadás leverésében nem vett részt, mire odaért le volt verve.
Legalább vitáztál vele?
Legalább vitáztál vele? :D Egyébként olvastál könyveket tőle?
Lehetett kérdezni, de
Lehetett kérdezni, de nagyon elhúzódott, másfél óra volt csak az előadás, utána meg hosszú szünet. Nem vártam meg, elindultam haza 8 körül. Sokan voltak. Nem olvasok történelmi könyveket. Csak az általam értelmesnek tartott emberek véleményét, kritikáit, kivonatait ezekről. Egyszerűen nem jut mindenre idő.
Romsics Ignác sztem az
Romsics Ignác sztem az egyik leghitelesebb történész ma. Trianon a szakterülete, több írása is van a kérdésben. Megdöbbentően tárgyilagosak, ugyanakkor nem túl könnyed olvasmányok. Talán ezért van az, hogy a kocsmapolitizálás elterjedtebb ebben a kérdésben.
Hát nem Tiffany regények,
Hát nem Tiffany regények, de azért nem is olyan vészes olvasmányok még a kocsmatöltelékeknek sem. :)
----------------------
Sztem ne magadból indulj
Sztem ne magadból indulj ki, hanem egy tényleg kocsmatöltelékből, aki a magyar szigeten a napi uccsó magicseri koncert, meg a 10. szarsör után vitatja meg a történelem veretes kérdéseit :D
Szerk: újraolvasva a magyar szigetet leszámítva végülis a leírás elképzelhető az esetedben is xd
Mondjuk ajánlatos a töri
Mondjuk ajánlatos a töri könyveket józanul olvasgatni, aztán kocsmába menni. :)
De én nem is magamból indultam ki, hanem Csigafattyúból. A Romsics könyveket könnyebb értelmezni, mint a szubkulturális csoportokat, vagy kriminalisztika tanulmányokat.
Nem tudom, melyik hozzászólásomból olvastad ki azt, hogy én nem járok a magyar szigetre? :D
----------------------
Bevallom, prejudikció
Bevallom, prejudikció (előzsidósítás) volt részemről, hogy nem jársz magyarszigetre :D Az ilyen (ex-?)anarchopunkokról ezt előítélem :)
Hamarosan eljön az a
Hamarosan eljön az a pillanat, amikortól kezdve ignorálni foglak. Úgy látom, mindenáron el akarod ezt érni.
----------------------
http://magyarnarancs.hu/belpo
http://magyarnarancs.hu/belpol/mi-hangzott-el-es-mi-nem-horthyrol-gyomro...
Na, a Mezey Attila alpolgármester úr kapcsán jutnak eszembe olyan szavak mint szalonnáci. Persze teljesen véletlenül, neki semmi köze hozzá.
http://index.indavideo.hu/vid
http://index.indavideo.hu/video/Horthy_teret_nyer
----------------------
[OFF] Ma sikeresen
[OFF]
Ma sikeresen megoldottam, hogy 2 koplett rend ruhát, kalapot, cipőt vigyek a táskára biggyesztve, mert a bele tele volt cserepólókkal, könyvekkel, sportcuccal. Mindezt Feneketlen tó - Keleti - Forgách utca - Budakalász szakaszon.
És közben ugráltam is 3 órát.
Csak büszke vagyok rá (a hátfájást meg remélem kialszom), és megosztottam
[/OFF]
----------
egyenbillengészeti körduplányidomár
(by Fly)
ha már
ha már atombomba:
http://www.youtube.com/watch?v=I9lquok4Pdk
közepe felé kezdődik az igazi koncert.
Peta, a biztonság
Peta, a biztonság kedvéért elvégeztem a kém- és terrorelhárító óvintézkedéseket. Köszi, hogy nem tettél bele levélbombát. :) De ha elrejtettél volna benne ilyesmit, akkor sem haragudtam volna rád olyan nagyon. :D
----------------------
A mesés topikból azt az
A mesés topikból azt az ötletet szedtem, hogy az anthrax még Sagan táskájában peregjen ki a lapok közül, nincs mitől félni :D
Hol lehet a Móricz
Hol lehet a Móricz környékén redőny gurtnit kapni?
Próbáld meg a
Próbáld meg a Kékesnarancs nevű barkácsboltban a Kende utcában. Vagy ha az neked még környék: asszem a Nagy diófa utca, vagy valamelyik vele párhuzamosban (ahol az airsoft fegyverbolt is van), a Blaha felőli oldal egy pincehelységében én már vettem redőnycuccokat (most is mennem kell majd lécösszekötő fémlemezért), esetleg ott.
Köszi! Nagy diófa is
Köszi!
Nagy diófa is belefér, te vajon tényleg az az utca? Nem járnám körbe a környéket, ha nem muszáj.
Asszem az adott utca, és a
Asszem az adott utca, és a Wesselényi kereszteződésében van a fegyverbolt, a másik oldalon kicsit a Rákóczi felé meg a barkácsbolt. Ha még ott van.
Monster, na ez már kezd
Monster, na ez már kezd érdekes lenni...
http://index.hu/belfold/2012/05/19/egyhazakhoz_kerul_kisujszallas_osszes...
Meg ez is:
http://index.hu/video/2012/05/15/brody_imre_gimnazium_tuntetes/
----------------------
Olyan hely is van, ahol a
Olyan hely is van, ahol a HIT gyülekezetének akarja adni az iskolát az önkormányzat.
Teljesen logikus. Helyi háttéralkukkal még mindig jobban járnak mint a központi einstanddal, kinevezésekkel, pénzelvonásokkal. Nem beszélve arról hogy egyházi iskola több pénzt kap az üzemeltetésre mint az állami. Negatív diszkrimináció.
Neked ez újdonság? Én már hónapokkal ezelőtt hallottam ilyenekről. Szerencsére már kinőtt a fiam ebből a korból. Akik most járnak suliba, majd benne lesz a bizonyítványukban hogy hittanra vagy etikára jártak. És persze a továbbtanulásnál, elhelyezkedésnél majd lehet a döntéshozónak erre a rublikára pislogni. Isten hozott a való világban, a XXI. századi Magyarországon. Most értem vissza újabb Horthy emléktábla elhelyezési terv elleni tüntetésről. 18 ember volt összesen. Jó lesz ha meghúzod magad, mert majd odahatnak.
Ha valakik többet kapnak
Ha valakik többet kapnak mint a többiek akkor az a pozitív diszkrimináció.
Az hogy a hit gyülitől féltik a szülők a gyerekeiket az meg színtiszta előítélet.
Ja. Pl. ha a "magyar"
Ja. Pl. ha a "magyar" gyerekek alapítványi iskolája többet kap mint a cigány gyerekek nem alapítványi iskolája (Jászladány, ha jól emlékszem) akkor az pozitív diszkrimináció és semmi baj sincsen vele.
Nem mondtam hogy ez jó vagy
Nem mondtam hogy ez jó vagy rossz, csak megjegyeztem hogy fogalmilag így lenne helyes mondani. Mindezt azzal a aljas szándékkal hogy rávilágítsak hogy vagy utáljuk a diszkriminációt vagy szeretjük, de pozitívnak vagy negatívnak nevezni csak kettős mérce használatával ideológia vonalon lehet. Amiről megint nem mondom hogy jó vagy rossz csak hogy így van. :-)
A pozitív diszkrimináció
A pozitív diszkrimináció kettős mércéje nem az utálat-szeretet vonalon működik. A vallási csoportok szerinted mennyire tartoznak a marginális csoportok közé?
Voltál már hendikep lóversenyen? :)
----------------------
1. Van a pozitív
1. Van a pozitív diszkriminációnak kettős mércéje? Amúgy meg de. Diszkriminálás megy oda-vissza, fel-le előre-hátra, ahogy épp sikerül. Biztos van valami elméleti optimum de hogy hogyan is lenne ez jó, de hogy nem valósul meg az fix.
2. Egy kalap alá venni az összes vallási csoportot eléggé, khm... leegyszerűsítő gondolkodás.
Szekuláris államban a
Szekuláris államban a politikának hivatalból nincsen kompetenciája hogy különbséget tegyen vallások között. Mi alapján tehetne, és ki? Ki mondja meg hogy a kéményen át rénszarvasszánon közlekedő mikulásban való hit jó, támogatandó, több pénzt neki, ingyen iskola, anyám kínja, fizetem a papjai fizetését, terjessze nyugodtan hittételeit, adómentességet kap, perselypénzből fekete jövedelme keletkezhet, míg ellenben a piros tojást tojó aranyos nyusziban való hit nem jó, elnyomjuk, akadályozzuk, csalónak tekintjük, adóztatjuk, amit eddig összeszedett, felépített azt elvesszük, leromboljuk, hittételeit lealázzuk?
Szerintem nem hiteket
Szerintem nem hiteket támogat az állam hanem szervezeteket.
Kétségkívül van összefüggés de azért messze nem ugyanaz a kettő.
Az az igazság, hogy
Az az igazság, hogy összecsaptam. Negatív diszkrimináció tulajdonképpen nincsen. Van diszkrimináció, amit tudjuk mi, (hátrányos) megkülönböztetés. Ennek ellensúlyozására kellene pozitív diszkriminációt alkalmazni állami szinten hogy kompenzálja a szerencsétlensorsúakat.
Negatív diszkriminációt szójátéknak szántam kicsit, mert lehet hogy valakik olyanokat részesítenek pozitív diszkriminációban, akik nem szorulnak rá, és ezzel pont ellenkező hatást érnek el azoknál akiket nem részesítenek benne. Lásd Jászladányi iskolaügy.
Nem baj ez a szójáték,
Nem baj ez a szójáték, használatban van mindegyik. :)
Diszkrimináció
Negatív
Pozitív
----------------------
Nem hittem el, hogy komolyan
Nem hittem el, hogy komolyan gondolják, és valós veszélyt jelenthet. De látom már, hogy itt 21. századi keresztesháború lesz.
De attól még, hogy nincs személyes érintettségem a dologban, engem ez elkeserít ugyanúgy. Az meg különösen aggaszt, hogy nincs elég baja az embereknek, de még ilyen faszságokkal is foglalkozni kell, amik elveszik az idejüket, meg az energiájukat, mert ha nincsenek kellőképpen résen, akkor megvalósítanak minden hülyeséget a függöny mögött szép csendben.
----------------------
Olyan helyzet alakult ki,
Olyan helyzet alakult ki, hogy a 2 rossz közül a kisebbik a helyi egyházi üzemeltetésű iskola mint a központi állami üzemeltetésű.
Egyelőre örüljünk, hogy
Egyelőre örüljünk, hogy egy egyház fenntart egy iskolát az állam helyett. Ez mindenképpen dicsérendő és támogatandó cél.
Normális helyeken az egyházi iskola alternatívát jelent, Magyarisztánban viszont...
hidd el Monsternak az lesz
hidd el Monsternak az lesz az "érve" hogy: "jájdehát a genya egyházi iskola többet kap pénzbeli támogatásban, mint az állami, és mellette oktatnak hittant meg etikát, jáj, de rossz, szegény, kényszerített kölkök, jáj.. bezzeg a szép komcsi időkben.."
---
Ez nem érv, ez tény. Az
Ez nem érv, ez tény. Az egyházi iskola genya = igaz. Többet kap (igazságtalanul) = igaz. Oktat hittant = igaz. Kölykök kényszerítve = igaz.
Egy nem igaz, az hogy a hittannak bármi köze lenne az etikához. És ez jelenleg vagy-vagy lapon van még a NAT-ban is. Ami (szándékuk ellenére) jó, mert azt mutatja hogy vagy hittan vagy etika, a kettő kizárja egymást.
Komcsi időkről én még soha nem beszéltem, aki beszél az meg azt sem tudja mi az.
miért genya egy egyházi
miért genya egy egyházi iskola, hittanóra, vagy etika óra? Ezt kifejtenéd? Mert nem az ún. "liberális értékeket" nyomja bele a gyerek fejébe? (mellesleg, szerintem az igazán liberális, aki el tudja fogadni, hogy ezeket is lehet tanítani egy iskolában, nem csak a libsi bullsitet, mint droglegalizásás és hasonlók, mert osztályfőnöki órán hallottam diáktól, hogy ez volt a "tananyag")
miért zárja ki egymást az etika és a hittan?
vannak tapasztalataid hittanórákról? Fogdostak a papok, vagy mi?
szerk: mellesleg hasznosabbnak tartok plusz pár tanórát, ahol a gyerekek esetleg tanulnak valami újat, és nem a kortársaikkal lógnak az utcán, nyomkodva az okostelefonjukat, meg közben isszák az energiaitalt >>ezek a "kulcsosgyerekek" mai megfelelői.
---
+1 Egyébként szerintem a
+1
Egyébként szerintem a hittan igenis kicsit tereli az embert az "etikusabb" élet felé.
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
Melyik drogok
Melyik drogok legalizálásáról beszélünk? Csak hogy képben legyek. Alkohol, nikotin, csokoládé?
Mert az tudja ugyebár mindenki hogy drog az egy tudományos tény, nem a politikusok agyában kikristályosodó fogalom. Sörfogyasztási szokásaiddal semmi bajom, de remélem minden korsó után hálát adsz az istenednek hogy nem egy muszlim országba születtél.
A hittan már a nevében benne foglalja visszataszítóságát. Higgy, ne érts, ne tapasztalj, ne kérdezz, ne kutass, ne vonj kétségbe. Biflázz be egy mesekönyvet, és hazudd azt hogy elhiszed a 6 nap alatt teremtett világot. Ha hitelesen hazudod hogy hiszel benne, ötöst kapsz. Én ezt kártékonynak tartom. Ennek persze semmi köze a fiatalok idejének hasznos kitöltéséhez. Csak azt ne kérdezd meg, hogyha a hittan és a nihil között lehet választani egy fiatal délutáni programjaként, akkor melyiket választanám.
Tanultam hittant. Nem hiszek
Tanultam hittant. Nem hiszek istenben. Ezt rakd össze. :-)
Sőt! Éneket is tanultam és nem tudok énekelni.
Az oroszt már nem is mondom. :-D
Szerintem túlspilázod.
Istenhitnek és hittannak
Istenhitnek és hittannak semmi köze egymáshoz. Akkor a te eseted is arra bizonyíték hogy marhaság a hittan tanítása. Aki ilyenre akarja járatni a gyerekét, tegye hétvégén vagy délután, saját költségén. Ne a kötelező iskolai oktatásba integrálva, más tárgyaktól az időt elrabolva, a nem istenhívőket is tartalmazó közösség által összedobott adóból finanszírozva.
Nem éreztem és most sem
Nem éreztem és most sem érzem nagyobb marhaságnak mint bebiflázni a számomra értelmetlen verseket, vagy hogy melyik országban mennyi bauxitot bányásznak. Olyan ez mint a kábeltévé. Jön a csomagban a sok szemét amiből ki kell mazsolázni a nekünk tetszőt. :-)
Én pl. leszartam a kémia kettesemet de töriből hajtottam az ötösért.
És nem lesz olyan csomag ami mindenkinek tetszeni fog.
öt évig tanultam
öt évig tanultam teológiát, egyszer szívesen elmagyarázom, de csakis élőben, ez a fórum keretei közé (egyszerűen terjedelmi okok miatt) nem fér be, sorry..
---
Az egyház az állam
Az egyház az állam pénzén tartja fenn az iskolát. Mármint az az egyház akit megszavaznak a parlamenti képviselők akik nagy teológus szakértők (is) természetesen.
És természetesen alapítvány, egyesület nem kapja meg ugyanazokat a feltételeket.
Én egyáltalán nem örülök hogy egyházak iskolákat tartanak fent saját ideológiai harcukat folytatva a más pénzén, és ezt arra használják ki hogy fogékony korban hazugságokat, na jó legyen enyhébb, meséket plántáljanak fejlődő fogékony agyacskákba.
6 nap alatt teremtett világ, pokol, mennyország, feltámadás és egyéb csodák, stb. Helló, XXI. századot mutat a naptár.
:ásít:
:ásít:
Ja, sok helyen tényleg "Az
Ja, sok helyen tényleg "Az egyház az állam pénzén tartja fenn az iskolát". Csak halkan kérdezem, hogy az állam miért nem hajlandó erre?
Ez viszont értelmezhetetlen: "egyházak iskolákat tartanak fent saját ideológiai harcukat folytatva a más pénzén, és ezt arra használják ki hogy fogékony korban hazugságokat, na jó legyen enyhébb, meséket plántáljanak fejlődő fogékony agyacskákba" -nem tudom, hallottál-e arról, hogy ebben az országban a tantervet államilag dolgozzák ki és mindegyik iskolában elvileg ugyanazt tanítják, a fenntartótól függetlenül. Úgyhogy ne aggódj: az egyházi fenntartású intézményben is megismertetik a tanulókkal az ezer sebből vérző, neodarwinista evolúcióelméletet is. Maximum annyiból járnak jobban, hogy megismerik az állami iskolákban nem tanított kreacionista verziót is -és a tudományban elfogadott kritikai elvek alapján eldönthetik, melyiket fogadják el (amit Nagy-Britanniában az ateisták most akarnak megtiltani).
Szóval mielőtt ilyeneket írsz, emlékezhetnél arra is, hogy mit (és kiket) adtak a tudománynak az egyházi iskolák...
Ezer sebből vérző,
Ezer sebből vérző, neodarwinista evolúcióelmélet kontra kreacionista elmélet.
Mit is tudok erre mondani? Azt hogy a világot 3 teknősbéka tartja a hátán, azt is tanítani kéne, had válogasson szegény gyerek. Aki szerint meg nem, az ellen dzsihád.
Az egyházi üzemeltetésű
Az egyházi üzemeltetésű iskola rossz.
A kerékpárosok büdösek.
Az rossz ha nincsen
Az rossz ha nincsen alternatív világi iskola valamint az, ha az egyházi iskolák költségvetése törvény által bebetonozva magasabb a világiaknál. Az iskolákból kijövő emberanyagra egyébként az iskolák csekély befolyással bírnak, a gyerekeket a család neveli, a jobb iskolák egyszerűen csemegéznek a jobb gyerekek közül.
Szóval akkor ezek szerint
Szóval akkor ezek szerint az egyházi iskolák csemegéznek a jobb gyerekek közül? Ergo akkor az egyházi iskolák a jobbak. Szóval nem értem, mi a bajod a magasabb színvonalú iskolákkal?!
Ilyeneket nem írtam amit a
Ilyeneket nem írtam amit a számba adsz.
1. Pontagy, miért kell a
1. Pontagy, miért kell a kurva politikát/politikai nézetet ebbe is belekeverni??? Nem bírod ki?
Attól még, hogy valaki a drog/prostitúció megtűréséről/ellenőrizhetőségéről/szabályozhatóságáról tart előadást az mitől libsi bullshit? Egyáltalán mit jelent az, hogy liberális? Mitől válik valaki liberálissá?
Tanulhatnál a gój motorostól egy kis bölcsességet (09:04-től):
http://index.hu/video/2012/05/18/illumination/
2. Az etika a filozófiatudomány területe, ha papok/lelkészek végzik, az vallásetika. Nem erőltetheted rá a nem hívőkre, ugye ezt liberálisként elfogadod? Remélem, hogy igen, mert nagy gáz van, ha nem.
Volt szerencsém mindkettőt hallgatni, pontosan tudom, hogy mekkora különbség van a kettő között.
A modern kulcsos gyerekek attól nem fognak megváltozni, hogy bezárod őket hittanórára. Egyébként nem tudom, hogy ki tiltotta meg a világi iskolákban a hittanoktatást? Bármikor részt lehetett venni, ha akart valaki.
3. Monster, miért ne létezhetnének egyházi iskolák? A probléma ott van, hogy egy létező intézményt akarnak megreformálni. Ha az egyház iskolát akar üzemeltetni, béreljen ki egy üresen álló épületet, vagy építsen magának. Ilyen egyszerű.
----------------------
Hogy miért kell a
Hogy miért kell a politikát belekeverni mindenbe? Mert mindenben benne van. Inkább kezelni kell tudni, nem negligálni.
Egyházi iskolákkal semmi baj, amíg egyenlő pályák egyenlő esélyek. Abban a pillanatban, amikor pozitív diszkrimináció van az egyházi iskola javára, vége a szekuláris államnak. Pláne ha egyes egyházak egyenlőbbek a többinél. És ha az állam nem tart fent mindenki számára világi iskolát.
A hittannak semmi köze az erkölcshöz. Már a neve is mutatja: hit tan. Nem erkölcs tan.
Az emberek fejében
Az emberek fejében keveredik ez össze, az a baj. Semmi köze a kriminalisztikának, vagy a devianciaszociológiának a politikához/politikai nézetekhez. De a vallásetikának és a hitoktatásnak sem lenne szabad keverednie vele.
Egy szekuláris konzervatív liberalista demokráciában ilyen dolgoknak, mint amik ellen tüntetések folynak, fel sem szabadna merülnie még a megvalósítás gondolatának sem egyáltalán.
Hol írtam én olyat, hogy a hittan egyenlő a vallásetikával?
----------------------
De felmerülnek, és ez úgy
De felmerülnek, és ez úgy tűnik azért van mert más az elmélet és más a gyakorlat. :-(
Na itten van az egyházi
Na itten van az egyházi iskolák támogatásáról is:
"egy egyházi létesítmény majdnem a dupláját kapja az üzemeltetési-fenntartási normatívának iskolafronton"
http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/5/22/Az_Ateista_Buszkeseg_Napja_KB7YDV#u...
Más érdekességek is vannak a cikkben.
Például ezt szerintetek ki
Például ezt szerintetek ki öntötte le vörös festékkel? Libsi, náci, keresztény-nemzeti családvédő, vagy egy egyszerű Horthy kultusz ellenes állampolgár?
Mert nekem fogalmam sincs, én már teljesen össze vagyok zavarodva! :DDD
----------------------
Mi sem bizonyítja jobban
Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy honnan fúj a szél, mint hogy a leszbi mammer leöntéséből médiahype van, míg Horthy István emléktáblája minden hónapban megfürdik a vörös festékben a kiskörúton, mégsem cikkezik róla minden. Ugyanígy Antall József. Ja, ezek egyértelmű nácik, szal nekik nem árt, sőt, megérdemlik.
Egy kis
Egy kis összefoglaló:
http://index.hu/belfold/2012/05/16/nem_horthy_volt_az_elso_akit_meggyala...
----------------------
Nagyon jó kis
Nagyon jó kis összefoglaló. Csak ugyebár ezen a szerencsétlen hülye ügyvéden kívül egyik elkövető se állt ki a tette mellett arcát vállalva. És azok jajonganak legjobban a nemzetvesztő Horthy szobra miatt, akik sunyin bajusz alatt egyetértettek a többi szobor,emlékmű rondításával, akkor kussoltak.
Azért a Petőfire festett horogkereszt az már valami kapitális átlagon felüli baromságot bizonyít.
Horthy nemzetvesztő, de
Horthy nemzetvesztő, de Károlyi szobra nem gáz, sőt kár, hogy átakják Siófokra. Csak tudnám, hogy miért nyilatkozol ilyen kategorikusan olyan kérdésekben, amikhez saját bevallásod szerint nem értesz. Tényleg érdekelne a válasz.
Mert én azokkal az
Mert én azokkal az értékekkel értek egyet, amiket Károlyi vallott, nem azokkal amiket Horthy. Horthy véleményem szerint felelős mínium 500ezer magyar állampolgár haláláért. Károlyi viszont a feudalizmus végét jelenti számomra, minden hibájával együtt. Ahova Horthy megpróbálta visszalökni az országot.
Valóban nem érdeklődtem sokáig ezek a témák iránt, de kénytelen vagyok egy kis frissítésre, mert sokan saját jelenlegi politikai érdekeiknek megfelelően csavargatják a múltat, és nem bírom ha megvezetnek.
Szerinted nyilván jobb lenne most az ország, ha a földek nagyja párszáz főnemesi család tulajdonában lenne, én viszont pl. tisztelem Károlyit a földosztásért.
És persze tiszteletben tartom mindenki véleményét (hogy nagyon aktuális klasszikust, Simicska Lajost idézzek, "Mindenkinek joga hülyének lenni"), de az a minimum, hogy megosztó személyiségeket, akikről az ország polgárainak egy része úgy gondolja hogy felmenőik halála lelkén szárad nem kéne szoborállítgatásokkal legitimálni.
A szoborleöntögetéseket, rongálásokat meg a radikális jobberek kezdték, osztán amikor a saját orvosságukat adják be nekik, akkor nagyon prüszkölnek.
Ha meg már annyira érdeklődsz, elmesélem neked, hogy apám nagyapjának a sógora, aki velük élt amikor apám kisgyerek volt, a Horthy házitanítója volt még Kenderesen. Még valami protekciót is szerzett a kormányzótól az apámnak továbbtanuláskor, de szerencsére inkább nem éltek vele - mehetett volna az "iskolába a határon", ha ez mond neked valamit, oszt lett volna finom katonai karrier vagyis így utólag inkább semmisenemlett volna a Rákosi alatt.
Lol, szerinted most kinek a
Lol, szerinted most kinek a kezében vannak a földek? Zsebszerződésekről hallottál már?
Az meg egyszerűen hihetetlen, hogy nem veszed észre, hogy Károlyinak nem csak az volt az érdeme, hogy földet osztott, hanem hogy kb elkótyavetyélte az országot. Te komolyan azt hiszed, hogy azok a magyarok, akik azután ragadtak a határokon kívül, miután Károlyi kb. szabad prédává tette ezt az országot minden környező hadseregnek, szóval az azt követő határon túli, magyarok elleni kegyetlenkedések kinek a lelkén száradnak? Egy vezetőnek nem csak földosztogatás a feladata, hanem hogy megvédje az állampolgárokat. Pár milliót nem sikerült.
Egyébként milyen 500000-ről beszélsz? A holokauszt áldozatairól? Nem zavar, hogy akkor már nem Hothy volt hatalmon?
Én elhiszem azt ami ebben a
Én elhiszem azt ami ebben a cikkben van:
Halál a fehér lovon
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=546578
Ebben milliót közelít a Horthy áldozatainak száma.
Te nyilván valami másban hiszel, majd belinkeled ide.
Ezt már mástól is hallottam, hogy Károlyi lefegyverezte a hadsereget, és ez által kiszolgáltatottá tette az országot. Azoknak valahogy nem esett le a tantusz hogy kb. Mohács óta Magyarország erőszakosan nem tudta érdekeit érvényesíteni, minden háborút elvesztett. Károlyi érdeme inkább hogy kerülte a fegyveres konfliktust, mint ahogyan minden politikusnak ez lett volna a dolga.
A határon túl rekedt magyarok elleni kegyetlenségek elsősorban azok hibája, akik elkövették azokat, másodsorban a magyaroké akik Trianon előtti kisebbségpolitikájukkal indokot szolgáltattak a bosszúra, és ha ezeket a dolgokat elemeztük már, akkor utána lehetne esetleg gondolatkísérleteket folytatni arról hogy ezen folyamatok hogyan zajlottak volna le más viszonyok között. De mindenképpen lezajlottak volna.
Ha jól veszem ki akkor te a Trianoni diktátumot Károlyi számlájára írók véleményét osztod? Nem azokét akik szerint Trianon automatikus következménye volt Magyarország addig régóta folytatott bel- és külpolitikájának?
Ezért nem jó a történelem mert a természettudományokkal ellentétben nem rekonstruálhatóak és pontosan megismételhetőek a tanulmányozott folyamatok. Gyakorlatilag vélemények ütköznek, nem tények.
ez baromság, miután a
ez baromság, miután a németek megszállták az országot, az után Horthynak nem nagyon volt lehetősége, csak névleges hatalom gyakorlására, de még az. ún. "kiugrási kísérletek" sem jártak sikerrel, a kormányok egyértelműen a németek bábjai voltak (amúgy, a '20-as évek gazdasági fellendülését sem Horthy érte el, hanem nagyrészt Bethlen, és tsai.. szóval ennyit a kormányzói hatalomról)
---
Mint említettem nem vagyok
Mint említettem nem vagyok történész. De ide számok és dátumok kellenek. Mikor deportálták a zsidókat, hányat, mennyi idő alatt, mikor jöttek be a németek, és hány. Na meg Európa első zsidótörvényének dátumát meg a későbbiekét, melyeket Horthy aláírása lépetetett érvénybe.
Ez az egyik legsúlyosabb csúsztatás a magyarok történelemtudatában, hogy a fél milla nagyságrendű magyar állampolgárságú vidéki zsidó gázkamrába küldését a németek nyakába akarják varrni. Mintha kb. Rómában az oroszlánok számlájára akarnánk írni a keresztények széttépést nem azokéra akik odavetették őket.
Persze ha valaki antiszemita, és titokban teljesen egyetért avval ami történt a II. VH-ban a zsidókkal és mindenféle körmönfont ürügyekkel próbálja pozitív színben feltüntetni az akkori dolgokat akkor én azt szalonnácinak nevezem.
(az a cikk iszonyatos,
(az a cikk iszonyatos, remélem sok pénzt kapott aki írta mert különben azt kéne feltételeznem hogy egy agyatlan fasz az írója. :-( "És jött Budapest több hónapos ostroma.
38.000 halott". Hát ja. Hüje horty! Bezzeg a lengyelek, bezzeg varsó...:-D )
OK. Linkelj jobbat. De ne a
OK. Linkelj jobbat. De ne a kurucinfo-ról. A Népszavánál a kormányváltás óta egzisztenciális problémák vannak, fizetések csökkentése, elmaradása. Mert hirtelen rájött pl. a Szerencsjáték Zrt. hogy a baloldali olvasók nem lottóznak. Vagy a BKV arra hogy nem utaznak. Vagy az Erzsébet kártyás bagázs hogy nem kell őket a kártya nagyszerűségéről meggyőzni. Stb.
A cikk defaultból Horthy hibájának tekinti Magyarország II. VH-ba való keveredését és a háború emberveszteségeit.
És marha érdekes, a Romsics előadáson elhangzott az, hogy Hitler minket nem hívott vagy kényszerített hogy részt vegyünk a balhéban. Horthy önként dalolva hadat üzent, csatlakozott Hitlerhez, mondván hogy Trianoni revízió. Viszont az irattárban megvan az a moszkvai nagyköveti hazaküldött jelentés melyben arról van szó hogy Sztálin figyelembe fogja venni határrevíziós követeléseinket a háború után ha nem lépünk be a háborúba. Nocsak nocsak. Most olyanokról vitatkozgatnak a Horthy-fanok hogy de biztosan nem látta a kormányzó úr ezt a levelet amikor hadat üzent Sztálinnak.
Mi a probléma a Budapest ostrom áldozatainak számával? Vagy csak az hogy azért a szemét komcsik a felelősek, hiszen ők ostromoltak, nem az őfőméltóságú kormányzó úr?
Ja, hogy Sztálin azt
Ja, hogy Sztálin azt ígérte? Az jó. Biztos úgy is lett volna. Aha. :-DDD És ez melyik sztálin volt? A hitlerel szövetséges vagy a usákkal szövetséges? :-DDD
A románoknak meg gondolom megígérte hogy megtarthatják erdélyt cserébe moldváért. A nagypolitikában így megy ez.
Bolgárok nem jártak
Bolgárok nem jártak rosszul, az látszik utólag.
Ezt dobta a gép. Nem rajtuk
Ezt dobta a gép. Nem rajtuk múlott.
Akkor fussunk neki újra, ha
Akkor fussunk neki újra, ha a Népszava nem tetszik.
Dr. Karsai László: Legendák, mítoszok és a valóság, Horthy Miklós
http://kigye.gportal.hu/gindex.php?pg=20907942&nid=6191675
"Mint azt részletesen bizonyítani próbálom, azok a jobboldali és szélsőjobboldali publicisták, történészek, akik megkísérlik Horthyt makulátlan hősként ábrázolni, gyakran élnek a torzítás, a történelemhamisítás, a legendagyártás vagy egyszerűen az elhallgatás módszerével. Sajnálatos módon, mint azt majd példák sorával próbálom bizonyítani, az antidemokratikus, antiliberális ideológiák alapján írott történelemkönyvekben jobboldali, sőt időnként szélsőjobboldali nézetek is napvilágot látnak."
Vákicsit! 1. Nem mondtam
Vákicsit!
1. Nem mondtam hogy a Népszava nem tetszik.
Má megint előítélet :-) Linkelsz egy félelmetes módon szar cikket a népszabitól és erre rögtön azt gondolod hogy kuruc .infót olvasok. Ejnye. :-)
2. Az idézetről: minden szavával egyet értek.
Remélem nem azért másoltad ide mert azt gondolod hogy ha szerintem Budapest ostromának halálos áldozataiért nem horty a felelős akkor már én makulátlan hősnek gondolom őt? Mert ha ezért akkor nehéz lesz egy ennyire előítéletes figurával mint veled neten vitatkozni. :-)
Amúgy meg utálom amikor a történelmi környezetből kiragadva mai szemmel ítélnek meg történelmi személyt. A mai jó-rossz, szabad-nem szabad, értékrend nem összehozható a különböző történelmi korokkal. Utólag meg pláne könnyű minden ismeret birtokában ítéletet hozni, csak éppen az ítélet lesz hamis. ÉS szintem mindenki ebbe a hibába esik. :-(
Utólag mindenki okos ebben
Utólag mindenki okos ebben igazad van. A múlt értelmezése a jelent minősíti, hogy nem helyén hanem saját érdekeinek megfelelően interpretálja a múltat.
Most találtam idevágó liberalista böszmeséget:
Die Presse: Orbán Magyarországa a jelen bajai elől Horthyhoz és az antiszemitizmushoz menekül
http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=139492&ca...
Sajnos nem fogok minden
Sajnos nem fogok minden könyvet, történelemórát, előadást, és tanárt belinkelni ide, aki, és ami alakította a 20. század történelméről a véleményemet, de azt borítékolhatom neked, hogy egytől egyig objektívebbek voltak, mint az istenverte népszavás cikked, amit már másodszor linkelsz be, mint hiteles képet a háború környéki helyzetről. LOHOHOHÓÓL!!! Sztem nem ártana minimum egy pár, a tudományos életben egyébként hivatkozási alapnak nem tekintett wikipédiás cikket végigolvasgatnod az adott emberekről (pl http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi_Mih%C3%A1ly, a "sztálinista szovjetunió munkatársa", aki azért inkább érdemel szobrot, mint Horthy), és eseményekről, (pl. ha már szóba került a tuti cikkedben: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9s_(1942), "Az összes hadviselő fél közül egyedül Magyarország, személy szerint Szombathelyi Ferenc vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke rendelt el saját hadseregének egységei ellen lakossággal szemben elkövetett atrocitások miatt vizsgálatot.").
Aki kizárólag népszavát hisz el, az nemtom, mi alapján tart esetleg még tévét is néző embereket agymosott zombiknak, másokat szalonnáciknak (bár ezt pont értem), hogy a többi kedveskedésedről ne is emlékezzünk meg, és amiket kíváncsi lennék, hogy fésztufész is tálalnál-e Pontagynak, nekem, vagy a többi pajtidnak innen a fórumról.
Wikipédia szerkesztő
Wikipédia szerkesztő vitákat olvastam. És ott egy elég gyanús tevékenység folyik bizonyos ideológia mentén. Ami akár szerkesztők kizárásával is végződhetett.
Én már találkoztam Pontaggyal személyesen, nagyon aranyos. Miló is nagyon aranyos. Filozófiai nézeteiket szerencsétlen véletlen összejátszások alakítják, nem tehetnek róla, de próbálok számukra egy másik nézőpontot is megmutatni.
Pont belinkeltem egy jó kis cikket az előbb Horthyról Elfrolandnak (akit szintén ismerek IRL, nagyon aranyos, nem is gondoltam volna hogy Horthy-fan), neked is ajánlom.
Az a baj a fiatalabb generációval, hogy már csak egy látószögből ismerte meg a dolgokat, ami persze manipulált (erre utal a mellékelt, tényadatokkal igencsak megspékelt cikk). Én is manipulált forrásokból tájékozódom, régen főleg, ajaj, de a két manipuláció valamelyest kiejti egymást.
Csendben jegyzem meg, hogy
Csendben jegyzem meg, hogy némi gogletúráztatás után ez a Karsai sem tűnik nekem olyan halálobjektív arcnak, bár ennyiből nem illik messzemenő következtetéseket levonni. Csak ha valakinek az egyik adag megjelenése az atv, a másik adag meg a kurucinfó, ahol fikázzák, ráadásul még te is idézed, akkor gyanús, hogy nem pont középen áll xd
Az egy dolog, hogy ismered őket, de gyanúm szerint monitor mögül bőkezűbben osztogatod a sértegetéseidet. Sztem a fiatalabb generáció pont, hogy jobb helyzetben van az idősebbekkel szemben az objektivitás felé vezető úton.
Nem is tudom honnan került
Nem is tudom honnan került ez a link elibém. Lehet a fészbukkon linkelte valaki? Itt volt ez az írás nyitva a böngészőmben már egy hete, de nem volt időm végigolvasni. Nem is hallottam erről a pasasról soha. Már az a megjegyzésed hogy nem középen áll bizonyítja azt hogy jelenleg nincsen objektív történelemértelmezés, csak a jelen aktuálpolitikai érdekei szabják meg hogy a múltból mit bányászunk elő és hogyan értelmezzük. Sajnos sok írás, előadás esetben már az első pár mondat stílusából kiderülnek turpiságok, elfogultságok. Mostanában másokkal is vitába kerültem Horthyról, értelmes érvek nem jöttek fel. Nem önmagában Horthyról van szó, hanem csomagban az egész magyar retrográd milliőről a 2 háború között, amit mégiscsak Horthy neve fémjelez. A mostani politika erőteljes rokonszenvezése ezzel a korral saját retrográdságát bizonyítja.
Pár embernek élőben is megmondtam már hogy rasszista vagy szalonnáci, de kizárólag a megnyilatkozásai alapján, gyakorlatilag bizonyíthatóan. Mi ezzel a baj? Akinek nem inge, ne vegye magára. Rám is mondták már hogy bolsi vagyok (aki mondta azt se tudta miről beszél), liberális vagyok, zsidó- és cigánybarát vagyok. Én ezeket nem tartom sértőnek. Mindenkinek lehet más véleménye, próbálhat másokat meggyőzni a saját igazáról. Érvekkel, tényekkel persze, nem a nyers erőszakkal.
Vagy az sértés ha egy cigánybűnözésről beszélőt rasszistának nevezünk? Vagy egy zsidóterrorizmusról beszélő palesztínszabadságharcosozót szalonnácinak? Én senkit sem akarok megsérteni, de a tényeket ki kell mondani.
Én azt nem értem ebben a
Én azt nem értem ebben a libsizésben, hogy aki nem vallja magát liberálisnak, az mit szeretne? Azt, hogy diktatúra legyen? Fehér vagy vörös? :)
----------------------
http://nol.hu/lap/forum/20120
http://nol.hu/lap/forum/20120512-a__vegso_igazsag__csapdaja
Én annyiban látom
Én annyiban látom másképpen a dolgot, hogy a konzervativizmust, és a szociáldemokráciát is a liberalizmus esernyője alá csoportosítom.
----------------------
Horty fan?! Na innétől
Horty fan?! Na innétől járjál összteleszkópos teszkó bájkal! A rákért kell sértegetni a kisebbet?! :-D
Jóvanna. Csak a horthys
Jóvanna. Csak a horthys cikkben kritizáltál valamit. Amióta Horthy-szobor konjunktúra van rémeket látok mindenhol.
Egy kis adalék az
Egy kis adalék az őfőméltóságú kormányzó úrhoz, ha esetleg töriórán másképp mondták volna:
http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/5/23/A_zsido_mint_szukseges_rossz_MDYK1J
"Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem."
Persze van aki pont ezért emelné piedesztálra. (Mellékesen érintkezett zsidókkal.)
Na, Peta most már
Na, Peta most már elnyerheti-e méltó helyét és megbecsültségét a betűéneklés művészete? :)
http://nol.hu/kult/meghalt_bernathy_sandor__a_magyar_techno_egyik_osatyja
(Úgy akadtam rá, hogy keresgéltem infot arról, hogy ki öntötte le a Károlyi szobrot.)
----------------------
A "baromarcú" kulcsszóra
A "baromarcú" kulcsszóra kerestél épp, és pont nem károlyit adta ki? :D
Ne sértegesd őket, az
Ne sértegesd őket, az egyiknek a vörös festéke csörgedezik bennem, a másikkal meg csocsóztam. :)
Valaki egyszer mintha azt mondta volna nekem, hogy az egyik öntötte le vörös festékkel a másik szobrát, és ezt akartam kutatni, hogy igaz-e, de szerintem sohasem fog már kiderülni az igazság. A csocsózáskor kellett volna megkérdeznem...
----------------------
Károlyival csocsózni nem
Károlyival csocsózni nem semmi, vénasszony! :D Ki nyert, a románok? xD
Már nem emlékszem, túl
Már nem emlékszem, túl sok sört ittam. :)
----------------------
Ugyan már, szegény
Ugyan már, szegény Bernáth Y csak fáradt árnyéka volt magának mint technos.
Itt a fénykora, 0:50 körül:
http://www.youtube.com/watch?v=dRU5jLeeu4U
Te melyik vagy a
Te melyik vagy a szétnyíló tömegben? :D
----------------------
Messziről néztem, egy domb
Messziről néztem, egy domb előtt volt a színpad én meg a domboldalban. De majd keresem kicsit magamat.
Na, valaki már leírhatná
Na, valaki már leírhatná nekem vagy berakhatna egy linket a hittanórák tantervével. Mi a nyavalyát tanítanak ott a pedofil bácsik?
Nem valami ilyesmi: 6 nap alatt teremtett világ, paradicsom (vagy az biológiaóra?), Ádám-Éva, bűnbeesés, Mózes, kőtáblák (hoppá, itt egy kis etika), Jézus Krisztus, borrá változtatott víz meg efféle baromságok, 12 apostol, Júdás, Poncius Pilátus, sátán, pokol, blabla, ..... Egyszóval egy nagy mesekönyv. Mitől is lesz jó ember abból akinek ezt kell tanulnia? 1000 év európai történelem mutatja az eredményt.
Persze szívesen fogadom az izraelita vagy mohamedán tantervet is. A reformátusok tegnap avatták vissza a Horthy emléktáblát a sasfészkükben, úgyhogy az ő erkölcseikről ez elég sokat elmond nekem és megerősít abban a véleményemben hogy gyerekek jóra tanítására alkalmatlanok.
Ettől lesz jó nekünk,
Ettől lesz jó nekünk, hogy ennek a mesekönyvnek vannak olyan részei, amik arról beszélnek hogy segítsünk az elesetteknek, ne lopjunk ne csaljunk és hazudjunk...
Tőlem lehet más mesekönyvet is olvastatni, amíg eleget fogja ezeket az értékeket hallani a gyerek. Előbb utóbb talán sikerül egy kicsit kultúráltabb generációt nevelni ennek segítségével.
Tisztelem optimizmusodat.
Tisztelem optimizmusodat. Inkább naivitásnak gondolom.
Tudom, sokan gondolnak
Tudom, sokan gondolnak naivnak de ez nem zavar :)
Inkabb próbálok egy jókedvű naiv optimista lenni mint egy megkeseredett realista vagy pesszimista :)
+1!! :)
+1!! :)
Én jártam hittanra
Én jártam hittanra alsóban, egy nagyon idős apáca tartotta. Ő volt az egyik legkedvesebb tanárom, soha egy rossz szava nem volt, mindenkit végtelen türelemmel kezelt, csak jót tudnék mondani róla. Feketepont nem volt nála, csak piros :)
Mellesleg bőven nem tartana itt ma a tudomány, ha nem lettek volna egyházi iskolák.
Kétségtelen sokáig
Kétségtelen sokáig tartották távol az embereket a papok a tudománytól, féltékenyen őrizték. Hagyjuk Európát, vegyük pl. Egyiptomot a fáraók idejében.
Tisztességes viselkedést meg a családban és a társadalomban kell/lehet folyamatosan tanulni, nem heti 2 órában katedráról - bárkitől.
Erről szól az
Erről szól az etika...
----------------------
Petának, Pontagynak: Pl.
Petának, Pontagynak:
Pl. most megy a nyálverés a Nyírő József újratemetése kapcsán, már nemzetközi szinten is foglalkoznak vele. Belerakjuk az alaptantervbe. Ilyen jó író, olyan jó író. Holott csak egy szemét nyilas, politikai állásfoglalásával nullázta irodalmi tevékenységét (melyben nyilas lapok szerkesztése is beletartozott). Tagja volt a Szálasi parlamentjének, még a háború utolsó pillanataiban is uszított. És akkor irodalmi szinten próbálunk beszélgetni róla.
azt hiszem, a 168 óra nem
azt hiszem, a 168 óra nem kimondottan jobbos média, tájékozódj esetleg: http://www.168ora.hu/globusz/nyiro-jozsef-nem-volt-nyilas-nem-volt-antis...
---
Hehe, olvassad végig a
Hehe, olvassad végig a cikket, ne csak a címet. Lehet ironikusnak szánták a címet, de a cikk tartalma pont az ellenkezője. Ha nem jutnál el az utolsó mondatig, idecopyzom:
"A soproni utca Nyirőnek is kedves terepe volt, ő szerkesztette ugyanis az úgynevezett Eleven Újságot. Ez egy hangszórókkal felszerelt kocsit jelentett, ami a Pannónia szálló előtt állt, és tánczenét, híreket és nyilas propagandát sugárzott."
ez valóban elkerülte a
ez valóban elkerülte a figyelmemet..
mondjuk, nem hiszem, hogy ettől lenne valaki háborús bűnös.. inkább arra gondolnék, az írói és újságírói tapasztalata miatt kérték föl erre.
ugyanakkor, amit olvastam az életművéből, az alapján nem egy vérnőszó, pszichopata, náci gyilkos rajzolódik ki előttem, hanem egy ember, aki lehet, hogy a rossz oldalra állt.
meg ugye a nemzetközi (szövetséges) szervek sem úgy ítélték meg, hogy náci lett volna. Ez lehet, hogy fájt a rományoknak, meg a magyar komcsiknak, de szerintem ez lehetett a normális, emberi döntés.
---
Voltam egyszer egy
Voltam egyszer egy író-olvasó találkozón, ne feszegessük hogy ki volt az író. De azt az érdekességet mondta, hogyha elolvasunk egy művet, meghallgatunk egy zenét, megnézünk egy képet, és tetszik, akkor ne akarjuk megismerni az alkotó művészt, mert lehet hogy valamiért nem szimpatikus és a korábban objektíven tetsző művet megutáljuk a szubjektív előítélet miatt.
Szóval lehet Nyírő nagy író, csak ne akarjuk megismerni a mögöttes embert, mert csalódunk. Bárkivel előfordulhat hogy rosszra használja a tehetségét, ami egy szomorú eset, így járt Nyírő. És bárki olvasgathatja, de nem szerencsés kötelezően az alaptantervebe iktatni 2 másik hírhedten antiszemita íróval véletlenül egyszerre.
"Németország szellemi
"Németország szellemi életének vezére, a világégés kellős közepében, amikor hazája dicsőséges harcát vívja, édes anyanyelve tisztaságától borul el. Ez megmagyaráz mindent, azt is, hogy ki Josef Göbbels Reichsminister, és hogy miért ilyen nagy és legyőzhetetlen Németország!" (Nyírő József, idézi: Nyerges András)
Na, akkor egy kicsit
Na, akkor egy kicsit nosztalgiázzunk, régen sem volt ez másképpen… :) Azóta persze változott a világ, manapság már inkább a válás a jellemző. :D
Még a Horthy-vonalhoz is kapcsolódik. :D
http://www.rtlklub.hu/hirek/video/26189
(Láttam az Ember Judit dokumentumfilmjét is, hosszú, de nagyon érdekes film.)
Frenki, az, amiket írsz, nem újdonság. A probléma nem generációs. Régen nem azért született több gyerek, mert milyen családszerető, önfeláldozó nők, asszonyok, anyukák éltek. Ha a szingli létért az egyetemi oktatást hibáztatod, valahol igazad van, mert a magasabb iskolai végzettség kevesebb gyerekszámot is eredményez, de nem azért mert a nők rohadék gyerekgyűlölőkké, és családgyűlölőkké váltak volna. Az olyan párosítás pedig igen ritka, amikor a férfinak alacsonyabb az iskolai végzettsége, mint a nőnek. Nagyon kevés férfi tudja csak ezt sajnos benyelni. :(
A készkaják, gyorséttermek elterjedéséért sem az egyetemek a felelősek. Régen is voltak menzák, azok sem voltak valami egészségesek. Hidd el, amint egy nőnek megszületik az első gyereke, és van némi ész is a fejében, megpróbál minél jobb minőségű ételt az asztalra tenni, az alapanyagok minőségét is ugyanolyan fontosnak fogja tartani.
A többgenerációs együttélés pedig inkább káros, mint előnyös. Nagyon sok házasság ment már emiatt tönkre, főleg, ha kis helyen kell együtt élnie nagycsaládnak.
----------------------
Sikoly nem vagyok már 20
Sikoly nem vagyok már 20 éves elég régen, és vannak emlékeim erről a történetekről a 80-as évek végétől.Mert véleményem szerint onnan kezdődtek a gondok főleg.E lehet menni az I VH-ig is az önálló keresettel de nem vagyok ennyire hímsoviniszta engem csak az érdekelt mi a fenéért esik szét a társadalom ilyen sebesen?
A 80-as évek közepétől indult egy érdekes válási hullám ami kitartott olyan 90-92-ig.Tipikus mentrend:300 fős lagzi,családok ház összedob,kocsi minden megvan indulóba, gyerek 1-2 éven belül jön,3-4 év múlva válás.Bíróság dönt lakás az asszonyé.Az eredménye is látszott kb 10-15 évig a hajléktalanok között 70% körül volt a férfiak aránya,olyan 5 éve kezd kiegyenlítődni a nemi arány.
90-től jött az én generációm,nincs házasság élettársi kapcsolat vagy az se, jöhet gyerek de nem kell ahhoz papír....Én magam is lehúztam 12 évet valakivel.2004-6 óta látom ezt a Biredget Jones típusú kóválygó semmi sem jó nőtípust tömegesen megjelenni mindenhol, ezzel párhuzamosan kicsit nőtt a házasodási kedv de mostanában mintha megállt volna ez a trend.
Attól függ te mit tartasz az egyetemek felelősségének.Az egyetemen nem csak a tananyagot adják át hanem bármilyen baromságot is ha arról azt hiszik, hogy az modern, vagy menő.Aki ezt tagadja az nem ismeri a zárt emberi közösségek működését.
A saját élettáramon figyeltem meg pl a rossz barátnői tanácsok és a Sex és New York, Cosmopolitan errodáló hatását.Szép lassan lett az a karrierista szörnyeteg akinek mindennél fontosabb lett a szakmai előmenetele, meg az hogy ő kiszórakozza magát.Az hogy kupi van, az hogy 12 év alatt nem tanult meg főzni (én igen),az hogy 8 év után elutaztam haza a vidéki munkákat megcsinálni és le kellett írni papírra, hogy ki a közös képviselő,vagy milyen számlákat kell befizetni, etc...8 év folyamatos ott lakás után!Salsa tanfolyam az a fontos, hát persze.
Elutazom haza a vonton mit látok?Család utazik a gyerekkel,gyerek elszalad, szted ki pattant fel először, a körmét reszelő divatos anyuka, vagy apuka?
Régen akár a 80-as években? A játszótér mellet úgy bámulták az anyák a gyerekeiket mint bagoly az egeret...
Először a férjek kerültek kívül az érdeklődési körön, most már a gyerek se érdekes úgy látom.Ennyi figyelmetlen anyát amit egy nap látok a bringán, ha felgurulok a járdára...csak a reflexszeim meg vakszerencse védi a gyerekeket.Az anyja meg bambul valahová, vagy a telefonra...
Egyik havernak most született gyereke elvált csajt vett el volt már egy 11 éves gyereke.A csajnak van egy jó kis karrierje.A haver akart egy közös gyereket.Egy évig rágta a csaj fülét.Gyerek megszületett azóta folyton a havert látom gyereket tolni babakocsiban, nem ér rá semmire, mert neki kell fürdetni, fektetni, a csaj vissza karrier falvára. A srác is mérnök sőt talán magasabb a végzettsége is.Majd hogy nem olyan az egész, hogy nesze akartál egy gyereket, itt van szórakozzál vele te!
A legtöbb ismerősöm házasságaiba belelátva azt látom nincs miért irigykednem. Vidéki volt csajaimat asszonyként elnézve 20 éve egyszerűen most örülök hogy nem jöttek össze azok a kapcsolatok amik akkor futottak, mert ilyen asszonyok lettek belőlük....
Na erre mondom én, mi volna az ajánlat?A nők tényleg azt hiszik, hogy a férfiak csak azért vannak hogy hurcolják őket ingyen egyik helyről a másikra, tömjék őket ajándékokkal, meg szórakoztassák őket?Infantilis viselkedés, ennyi állat módon bebaszott csajszit látni mint péntek. szombaton a belvárosban....
A képzéseknek nem az lenne a céljuk, hogy kibontsák a pozitív jellemvonásokat,és a versenyképes képességeket, előhozzák a tehetségeket?
Lehet elméletieskedni, meg hogy mindenkinek joga van tanulni, csak kérdem én ha mellette drogozni is megtanulnak, meg elfelejtenek viselkedni akkor mi ezeknek a képzéseknek a valódi hozadéka?
Ugyanígy látom az egyetemek szerepét a munkakultúrára.
24 éves korban első munkahelyre menni kezdőként, egyszerűen hülyeség.Ha valaki 14-22 éves kora között nem szerzi meg az alapvető munkakultúráját akkor utána már olyan lesz, mint a nevelés hibás gyerek aki egész életét végig küszködi egy gyerekkori hiány miatt.
A kitartást, azt hogy igenis végig kell csinálnom valamit, azt hogy az alapokat okoskodás nélkül az idősebbeket tisztelve és rájuk figyelve el tudom sajátítani bizonyos korig működik csak jól.
Magam is nagyon sokat profitáltam abból hogy szakközép után bár mehettem volna tovább tanulni inkább dolgozni kezdtem.Pl a mai napig használt gépészeti rutint, de azt is hogy adósságot mindig ki kell fizetni, vagy ha megígértem valamit akkor nincs olyan hogy közbe jött valami, és a 78 éves Pajti bát ugyanúgy képes vagyok figyelmesen hallgatni mint anno 15 évesen az akkori öregeket...
Ez itten a
Ez itten a probléma:
Csányi Vilmos
az MTA rendes tagja, egyetemi tanár, ELTE Etológiai Tanszék
Az egyszemélyes csoportok és a globalizáció
http://www.matud.iif.hu/02jun/csanyi.html
egy kis részlet:
"Az egyszemélyes csoport
A megapopulációban élők természetes csoportjai a történelem folyamán nagyon gyorsan redukálódtak. A nemzetségből nagycsalád, a nagycsaládból nukleáris család lett, és ma a magukat legfejlettebbnek tekintő államok polgáraik individuális, személyes autonómiájára büszkék. A csoportkultúrában a személyes autonómiának nem sok tere lett volna: a csoport tagjai egész napjukat együtt töltötték, közösen vettek részt a rítusokban, együtt szerezték meg és fogyasztották el táplálékukat, és emellett folyamatosan beszélgettek. A felmérések szerint a ma élő archaikus társadalmak tagjai idejük legnagyobb részét beszélgetéssel töltik (Lee 1969). A beszélgetés a csoportnak mint magasabbrendű egységnek tulajdonképpen a gondolkodási folyamata, ebből alakul ki a csoport tevékenysége, mindennapi gyakorlata, hiedelmei, közös konstrukciói. Nincs magánélet, nincs külön szoba, izoláció, ezek mind az ismeretlen tömeg biológiai hatása ellen manapság kialakult védekező mechanizmusok. A modern szervező eszmék természetesen a saját érdemüket hangsúlyozzák. Autonóm, szabad személyiség vagy, aki meg akarja valósítani önmagát - mondjuk az életét szervezni kezdő fiatalembernek -, ha a párodat megtalálod, ő is ilyen lesz. Köss ügyes kompromisszumokat, egyezkedj, hogy jól járj, és a másik se veszítsen. Szó sincs lojalitásról, örök hűségről, erkölcsi kötelességről, önfeláldozásról. Ezek a jól ismert tanácsok a csoportok közötti egyezkedési mechanizmusokat mintázzák.
Az autonóm személyiség a végső csoportredukció, az egyszemélyes csoport, amely akcióit, konstrukcióit maga szervezi, hiedelmeit maga válogatja, már csak önmagához hűséges, de kész egyezkedni másokkal. A modern társadalomban tehát folyamatosan csökken a biológiai kötődés szerepe (nő az elidegenedés, ahogy ezt a társadalomtudósok más oldalról megfogalmazták), és a társadalom szerkezete egyre inkább az egyszemélyes csoportok, az autonóm egyének egyezkedési struktúráival írható le.
A pszichológiában és a biológiában járatlan ember szemében ez nem tűnik olyan borzalmasnak, mint amilyen valójában, pedig arról van szó, hogy a modern társadalom megfosztja az embert embersége alapvető jegyének megnyilvánulásától, a csoportkötődés normális kialakulásától, s ennek aztán a legkülönbözőbb mentális zavarok, neurózisok lesznek a következményei. ..."
Ehhez neked Csányi kellett?
Ehhez neked Csányi kellett? Nincs itt szükség ekkora társadalom tudományi merítésre.
A csoporton túl ugyanis néha kellene dugni is, hogy ne kerüljük a forró kását.Elvileg bárhogy alakul a minimális egység a pár lenne, már csak biológiailag is, nem?
Egy mondat:Mi lenne a nők részéről az ajánlat?
A nem törődök veled, használlak amire tudlak, aztán ennyi hozzáállás után,már nem nehéz kitalálni , hogy párkapcsolatokban a fő cement a szex marad.Ahogy én látom itt állunk most.
Egy üzletben kell lenni egy ajánlatnak különben nincs üzlet.Ha főzök, mosok, és háztartást vezetek, és a partnerre nem lehet 3 forintot rábízni nyugodt szívvel, szted, hol van itt bármilyen ajánlat? Miért akarnék vele élni? A nők fejlődésnek élik meg az hogy egyre infantilisebbek, hiszen csak a kisgyerekektől elfogadható
az egoista viselkedés de ott is csak egy bizonyos korig.
Ebből katasztrófa lesz,ha hallanád mit mondnak a magányos férfitársaim, pl a srác aki homokszórja a vázaimat...
:DDD Frenki, ki kell, hogy
:DDD
Frenki, ki kell, hogy ábrándítsalak, de egy párkapcsolatban mindig is a fő cement a szex marad. Csak régen nem tudtak az emberek olyan egyszerűen elválni. Jobb, ha belenyugszol, ez ellen semmit sem lehet tenni. :)))
Amúgy az a vicces, hogy ha felcseréled a hozzászólásodban a nemeket, pontosan ugyanezt el lehet mondani a férfiakról. :)
----------------------
Na, mindenki a saját
Na, mindenki a saját szellemi színvonaláról indul ki, kinek mi a fontosabb. Akivel lehet beszélgetni, biztosan lehet szexelni is, akivel lehet szexelni nem biztos hogy lehet beszélgetni.
Kérdezd meg a Csányit,
Kérdezd meg a Csányit, hogy mit gondol erről. :D
----------------------
Pl. azt gondolja hogy a
Pl. azt gondolja hogy a szexnek feszültséglevezető funkciója van. Azért akarsz sokat szexelni biztos mert sok feszültség generálódik körülötted.
Akkor mért nem dob egy
Akkor mért nem dob egy privátot, azon nem múljon csinálok én orgazmust is, nem csak váltót.....:)
Hogy mióta nehéz a palackba dugót találni ezen a világon?
Sokkal nehezebb a dugóhoz palackot! :)
Jó, küldök privátot. :D
Jó, küldök privátot. :D Már úgy is elégszer felbosszantottalak szerintem, úgyhogy akkor ezennel legyünk szexpartnerek. :))
----------------------
Csak a szád nagy! :) "Nem
Csak a szád nagy! :)
Bizonyos esetekben ez lehet
Bizonyos esetekben ez lehet előny. :O
Nagyon örülök neki, hogy
Nagyon örülök neki, hogy ennyire támogatod, és szíveden viseled a szexpartnerségi viszonyom kialakításához vezető rögös utamat. :D
----------------------
Gondoltam, szólok pár jó
Gondoltam, szólok pár jó szót az érdekedben, hátha így olajozottabban :D mennek majd a dolgaid. :P
Ne....dicsekedj!Nem vagy te
Ne....dicsekedj!Nem vagy te Blackhammer...vagy igen?
Semmi dicsekvés nem volt
Semmi dicsekvés nem volt ebben, ez csupán egy szempont megállapítása :D
Akkor módosíts
Akkor módosíts pályát....
Szerintem inkább te vagy
Szerintem inkább te vagy az, aki megijedt, mert nem elég feszült egy ilyen üzlet megkötéséhez. :)
----------------------
Ahogy megöregszel egyre
Ahogy megöregszel egyre kevésbé vagy ideges és megoldod rutinból, nincs foga, nem kell tőle félni....ha akarsz valamit fordulj a célra szövegbajnok.Ott a privát, vagy inkább a Private Gold? :)
Ezek után ne merészeljen
Ezek után ne merészeljen senki itt olyat írni, hogy a CM-en nincsenek segítőkész, önzetlen emberek. :D
Ide bármilyen problémával be lehet kopogtatni, azonnal megoldódik, legyen az váltó, vagy kupakolás, palackbetömés. :)
----------------------
Á menekül a harcos amazon,
Á menekül a harcos amazon, tudtam én....:)
Igen, én csináltam
Igen, én csináltam magamnak a bajt, tudhattam volna előre, hogy bármit is írok, rosszul jövök ki a dologból, mert vagy én leszek a CM ügyeletes prostija, vagy gyáva nyuszi maradok örökre. :D
----------------------
Megint megy a melléduma. A
Megint megy a melléduma. A privátot nem látja senki...:)
Szöveg szöveg szöveg tonnaszám.Azt hiszem néma nőkkel kezdek randizni.
Nem tudom te milyen
Nem tudom te milyen családban nőttél fel, de ha hazamegyek és úgy is akarok a karácsonyi ajándéktandemről csinálni némi anyagot mert többen érdeklődtek, nos lehet hogy csinálok fotót a 67 éves apámról meg a 61 éves anyámról, és nem akarom lebecsülni őket de utána mondd, hogy egy kapcsolatot a szex tart össze.
Az a kapcsolat sem arról szólt főleg amiről írtam neked.Mégis soha nem voltam olyan boldog mint akkoriban.Olyan volt mint az erő amiről Star Wars-ban beszélnek.Mindent áthatott valami jóság, mindenütt éreztem, földrajzi helytől függetlenül.Semmit sem kellett csinálni egyszerűen úgy fonódtunk össze mint a növények.Engem lepett meg a legjobban 38 évesen.Akkoriban ugyanolyan hangulatban voltam mint most.A veterán aki mindent látott.Erre jött ez.Kb fél év is eltelt mire tényleg elhittem hogy van ilyen.
Az a baj, hogy nem érted,
Az a baj, hogy nem érted, hogy miről beszélek, mert nehéz ezt ilyen fórumon keresztül jól megfogalmazni. Nem azt mondtam, hogy csak a szexnek kell léteznie. Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy a szex az a vasrúd a vasbetonban. :) A szex/szexualitás nélküli "párkapcsolatot" barátságnak hívom. Jobb esetben. Rossz esetben egymás mellett vegetálásnak. De nincs ezzel semmi baj, az emberek nagyon nagy százaléka így él. :)
És bizony nagyon jól látod, a nők/férfiak párkapcsolatára nem a felsőoktatás van hatással elsősorban, hanem az elsődleges szocializációs közeg, vagyis a család. Az anya és az apa. Ha volt neki egyáltalán.
----------------------
sajnos igazad van,
sajnos igazad van, túlságosan is.. a többség nagyon ebbe az irányba megy, és ez gáz. Nem, nem házicseléd kell, vagy aki főzzön, hanem egy _társ_ aki egyenrangú, és akként kezel. De az alkalmas alapanyag kevés. A bizalom helyét meg a gyanakvás vette át, hiába bízol meg a másikban, ha ő benned nem, és érezteti is, nincs miről beszélni sem..
---
Ilyen "öregapám mondta"
Ilyen "öregapám mondta" bölcsesség: Olyan nőt kell választani akivel jobb beszélgetni mint szexelni, mert a végére csak a beszélgetés marad.
Az is nagyon érdekes, hogy
Az is nagyon érdekes, hogy mennyi külsődleges okot hozol fel a párkapcsolatok sikertelenségéért. Nem a Szex és NY, meg az egyetemi lány-csoporttársak/barátnők az okai annak, hogy elterjedt a szingli életforma. Ezek csak indikátorai egy társadalmi jelenségnek. Ezért is lett annyira híres a sorozat, mert nagyon sok nő találta szemben magát olyan (sztereotipizáló) szituval a sorozatban, mint a valóságos saját életében. És legalább lehetett rajta nevetni, vagy éppen sírni. Az a sorozat pont arról szólt, hogy mennyire nehéz megfelelő dugót találni a palackhoz. Csak ez az életmód persze felháborító, és megbotránkoztató a magyar (férfi)társadalomnak, de a női társadalom egy részének is (leginkább a konzervatív, patriarchális házicseléd modellt vallók körében), mert abban persze nincs semmi kivetnivaló, ha egy férfi dugja minden héten más-más palackba a dugóját. Mert az milyen macsó már. Az egy igazi csődör, hát istenem, agglegény életet él, majd benő a feje lágya egyszer. Ha egy nő keres a palackjába minden hétvégén másik dugót, az rögtön kurva. Vagy ha titkolja, akkor biztosan leszbikus, vagy frigid. :D
Én azt tudom javasolni minden nőnek és férfinak egyaránt, hogy először is számoljon el saját magával. Vegye végig a párkapcsolatait, és mindegyikben keresse meg, hogy ő mit hibázott, és hogy tényleg mindent megtett-e, hogy elkerülhető legyen a szakítás. A barátod, aki babázni akart, kiharcolt magának egyet. Nincs ebben semmi meglepő, ő akarta ezt saját magának, hát tologassa csak azt a babakocsit. Nem tudom, hogy mi olyan furcsa ebben.
Nem lehet erőszakkal megváltoztatni senkit sem, ha nem akar. Pont ezért sohasem szabad olyan illúzióba kergetni magunkat, hogy majd a kedvünkért úgyis megváltozik egyszer, vagy hogy majd én megváltom a világot, és ami eddig másnak nem sikerült, az majd nekem sikerülni fog. Nagyon sokan esnek bele abba a hibába, hogy megmentőangyalkának képzelik magukat, és közben nem veszik észre, hogy ráment az életük, mert nem léptek időben, és nem szálltak ki egy kapcsolatból még az elején. Az élet meg olyan dolog, hogy abból mindenkinek csak egy van. Legalábbis abban a testben, amiben éppen most vagyunk.
----------------------
Nagyon érdemes lenne
Nagyon érdemes lenne meghallgatni mindenkinek (nőknek és férfiaknak is) a 2012.04.17-én elhangzottakat.
http://palferi.hu/2011-2012
----------------------
Kerékpárral csak 10 perc
Valamikor még úgy
Valamikor még úgy tanultuk, hogy a társadalom alapvető egysége a család. Csak azóta teljesen devalválódott: szó sincs már szövetségről két fél között, puszta üzleti kapcsolattá vált: amíg kapok tőled valamit, amire szükségem van, addig együtt maradunk, aztán mindenki megy, amerre lát. Felelősség egymás iránt? Életre szóló komoly döntés? Ugyan már! A legelső probléma esetén azonnal elválunk...
A család már elavult... Helyette az ego a lényeg.
Már kisgyerekkortól mindenhonnan erre tanítják a gyerekeket, nem kell csodálkozni, hogy ez lett belőle...
Ma sincs ez másképpen. Az
Ma sincs ez másképpen. Az emberek ugyanarra vágynak, csak több szabadságuk van, hogy úgy éljék le az életüket, és azzal akivel akarják.
Régen meg kellett mérgezni a házastársat, ha eleged lett belőle. Ma már el lehet válni, bár sokszor ezt sem könnyebb véghezvinni, mintha egy bérgyilkost kellene felfogadni.
A házasság a legnagyobb üzlet a világon, ráadásul 100-200 éve még sokkal inkább pénzközpontú szerződés volt, mint most.
----------------------
Lehet példálózni a
Lehet példálózni a kényszerházasságokkal régi időkből, de erre mondom én azt a kutatást, ahol társkereső hirdetések szövegeit elemezték, hogy mit tart a valóságban fontosnak a két fél egymásról.A férfiak mindenütt a vagyoni státuszelemeket megemlítették, a nők az alakot, hajszínt külsőségeket.Ergo a gyakorlati tapasztalat a két nem nemnél, az hogy a férfiakat külsőségek érdeklik a nőket meg az ami férfiak státuszával van kapcsolatban.
Innen kellene datálni a pénz keverését a szexszel.....
Ez az 50 év nem elég
Ez az 50 év nem elég ahhoz, hogy teljesen megváltoztasson egy több ezer éves szokást.
Ezért kellene támogatni a feminista gondolkodásmód terjedését mindkét nem között, hogy minél kevesebben gondolkozzanak így. :)
De megszüntetni sohasem fogod tudni az "érdek" kapcsolatokat/prostitúciót. Minden kapcsolat érdekkapcsolat, csak az érdekek sorrendje változik az egyének fejében.
----------------------
Meg az éhezős divatmodell
Meg az éhezős divatmodell alkatot is nők akarták divatosnak...Ha ez tesz boldoggá hidd ezt, én láttam hogyan manipulálták meg a nőket ügyesen, ők meg be is kajálták a mai napig szépen az egészet...
Az azért megvan hogy az egyfős háztartások sokasága egy főre vetítve összességében sokkal többet fogyaszt mint a hagyományos családi háztartás?
Az is megvan, hogy anno a munkásmozgalmi harcok kezdeteinél az egyik legfontosabb szempont az volt hogy gyerek és a női munkát meg tudják szüntetni, mert sokkal olcsóbban végezték el a munkát, és persze nem tudtak összefogni egy sztrájkhoz...nicsak! Kik szoktak panaszkodni, hogy még mindig kevesebbet keresnek mint a férfiak ugyanabban a beosztásban?
Gyakran hallom hogy az emancipáció segített kiharcolni a nőknek a választójogot, meg a szabad munkavállalást.Ehhez szoktam hozzátenni rezignáltan, hogy:"Meg az a 4,5 tonna/négyzetméter trotil amit leszórtak Verdunnél 4 hónap alatt, meg az a géppuska tűz ahol egy nap a britek 8km-es frontszakaszon 60 ezer embert veszítettek, meg az a pár Stuka aki szórakozott a brit-francia erőkkel Dunkerque-nál,meg az a 4000 harckocsi ami összecsapott Kurkszknál....mennyi férfit öltek meg azért hogy akkora munkaerő hiány legyen, hogy a nőket beigyék a gyárakba, és máshová a helyükre dolgozni?Akinek van pénze van hatalma az pedig bele akar szólni a dolgokba ezért lett szavazat 1918 körül nem a kemény tüntetések miatt.Kellett a piac.
"Nincs ebben semmi meglepő, ő akarta ezt saját magának, hát tologassa csak azt a babakocsit. Nem tudom, hogy mi olyan furcsa ebben."
Talán csak az hogy még hormonálisan se működik úgy létszik a csaj teljesen rendben.Azért amikor megszülnek egy gyereket a nők többnyire erősen kötődnek érzelmileg a gyerekhez,biológiai okok miatt is.Mielőtt ilyeneket kiejtesz a szádon gondold át mit jelent az anyaság, meg az anyaság mint társadalmi érték?
Tényleg nem látod, hogy veszítettek nem nyertek?Fokozatosan és folyamatosan egyre kevesebb szerepetek és lehetőségeket van.A halálozási trend már átfordult tavaly Magyarországon a nők javára.Évtizedes trend dőlt meg.
Egy nőnek mindig két lehetősége van:karriert építhet vagy családanya lehet.Értelmesen néhány fehér holló kivételével idő hiány miatt a kettő nem megy együtt.Dumálják hogy igen, de tessék megnézni a gyerekeket, milyen minőségben?
Egy férfi csak férfi tud lenni, nincs másik szerep,a sikeressége, a státusza adja a szerepét.Megfosztani tőle értelmetlen mert ez a szerepe lényege.Ezért nem vágyik versengő társra otthon-volt neki elég kinn.
Most a nők beállnak férfinak a férfiak mellé.Már ugyanúgy hullanak mint anno a férfiak.Mikor esik már le hályog szemetekről?Úgy vezetgetnek benneteket mint gyerek az elemes játék autót.
5 perc alatt tudsz felhajtani egy szexuális partnert és panaszkodsz, hogy nem tudsz felhajtani egy értelmes férfit? Fő statisztikus, a nagy számok törvénye ismerős?
Hibádzik ebben a képletben valami.A szavaidból ijesztő mértékű egoizmus sugárzik.Na az engem pl nem vonz...
Az off 16-ba ment a
Az off 16-ba ment a válasz...
http://criticalmass.hu/forum/20120524/16
----------------------
Engem a Szex és Ny-ben nem
Engem a Szex és Ny-ben nem az idegesített fel, hogy össze vissza dugnak, hanem az hogy bebeszélik a nőknek azt hogy teljesen normális, ha infantilis hülyeként élik az életüket, sőt ez követendő példa, mert a lényeg hogy milyen csicsaelemeket szerzel be, és hogy mindig azt csináld amihez kedved van.Ugyanis a világ arra való hogy a lábaid elé boruljon.
Minden adott egy tartós párkapcsolat kialakításához.
Nem azért tartom vonzóbbnak a régi típusú családmodellt mert olyan erkölcsbajnok vagyok.Egyszerűen azért mert a nők többségének azt a célt adta hogy bármit tesz azért menjen férjhez és szüljön gyereket.Ergo nem kellett alternatív életcélt találni helyette.Most viszont nagyon nem látom hogy a másik utat választók bármi legalább ennyire értékes célt tudnának lelni.
+ a szülők, környezet az összegyűlt tapasztalatokkal segítették a felkészülést rá.Az anyák tanították a lányokat, hogyan bánjanak a férfiakkal.
Ma 30 éves csajokkal futok össze akik még anatómiai szinten is meg tudnak döbbenteni a férfiakkal kapcsolatos ismereteik terén.Az meg hogy hogyan gondolkodik, vagy mit akarhat egy férfi...nem is érdekli legtöbb hölgyet.Ott van nekik saját maguk és end.Hol érnének rá másvalakivel foglalkozni? Fordítva a t. hölgyeknek milyen érzés lenne?
Semmi bajom a szexre vágyó nőkkel, nem akarok én se szerzetesként élni.Vannak Svinger klubok lemégy és minden képmutatás nélkül megkapod amit akarsz.Ami viszont pl zavar az arcpirító képmutatás. Ha acél vagy légy acél ne vas.A leggyakoribb viselkedés -amibe belebotlok-viszont a mindent akarok, de nekem ne kerüljön semmibe című.
Meg kellene már barátkozni vele-ha férfi módra próbálok élni-,hogy olyan hogy nyerek veszteség nélkül nincs.Ezen a világon mindennek ára van.
Meg kell tanulni a veszteséget is kezelni, nem csak a retorika hanem a cselekvés szintjén is.
Sajnos a leggyakoribb trend az, hogy a modern nő mindenben modern csak ebben nem.Ha gond van újra előveszik régi sörtétes mordályt a családi örökségből: kommunikálni próbálnak, pontosabban a gubancot megpróbálják elkommunikálni.És ezt is a régi recept szerint:mindenki hibás főleg a férfiak, csak az alany nem.
Mondom, politikusból is többet láttam, mint nőból aki hajlandó volt kiejteni ennek a mondatnak a bármilyen formájú verzióját:
Mea culpa,mea maxima culpa!
Ha férfi akarsz lenni légy az, de akkor is amikor szar annak lenni.....
Egy nő (egy nő!) becsapott
Egy nő (egy nő!) becsapott engem. Kofa volt. Drágábban adta a káposztát. Ezért én kihívtam őt párbajra.
Elfogadta. Uzi gyorslövő szubgéppisztolyban állapodtunk meg, mint fegyvernem. Egy egész tár egyszeri kiürítése volt a megegyezett mód, mindkettőnk ötven lépése megtétele után azonnal megfordulva. Párbajunk helyéül pedig a Vérmezőt választottuk, míg az időt pontban éjfélkor.
Így történt, hogy szitává lőttem. Tegnap éjjel. Ott a Vérmezőn. Ő is szitává lőhetett volna, de éppen így hozta a szerencse. Mert az Uzival az ember pásztáz, és másodperceken belül kiürül a tár. Pereg mint a szegecselő gép, kis szórással. Úgy hogy vigyázni kell vele az első-második emeleti ablakokra, még a földszinten használva is.
No, de a lényeg. A kérdések sokrétűek.
1. Lovagias voltam e férfiként egy nővel szemben, aki ugyanolyan könnyen tudja a ravaszt meghúzni, mint egy férfi? Ma már Olympiai céllövőnők is versenyeznek, úgy hogy nyilván ők is jól tudnak célozni és lőni.
2. Törvény tisztelő voltam e, amikor egy ilyen, rég betiltott feudalista úri igazságtételt szerveztem, mint a párbaj? Vagy bűncselekményt követtem e el? Kettőnk szabad beleegyezésével indultunk párbajozni.
3. Mit kellett volna tennem a csaló kofával, hogyha szerintetek hibáztam lovagiasságban és törvény követésben is?
:DDD
Az egyes pont kapcsán csak
Az egyes pont kapcsán csak annyit, hogy örülhetsz, hogy csak egy kofa volt, és nem Igaly Diána :D
Nem ismertem. Jól lő a
Nem ismertem. Jól lő a lyány!
No, hát ha ővele gyűlne meg a bajom, akkor inkább a hosszú nyelű alabárdot javasolnám. Két lépésről, egyből hátra csavar-trafálva, nyak-fej-válltájékba. Az lovagias? :-)
3. Amikor nem figyel
3. Amikor nem figyel elcsenni a kaszájából az általa elcsalttal megegyező összeget.
Amúgy meg. :-DDD
Jól sejtem hogy ez a lerúgós téma paródiája (amit én akkor olvastam utoljára amikor még csak 8 hozzászólalás volt és nem is nézek oda többet elvi okokból) ?
Jól sejted. :-) De csak
Jól sejted. :-)
De csak látszik, hogy milyen egy siralmas, kiöregedett troll vagyok én már. Az Uzis meg alabárdos mesémre belém se köttök, vagy már rá sem fogjátok, hogy az kitaláció.
Bárcsak én is erősködhetnék mint Kisember, megmagyaráznom az igazamat! :D
Ne sajnáld. Teljesen
Ne sajnáld. Teljesen felesleges az a topik, a te sztorid sokkal jobb :D
Monster kedvéért a
Monster kedvéért a rohadék, elnyomó egyháziakról, és iskoláikról: http://www.origo.hu/itthon/20120523-egyhaziva-lett-iskolak-szulok-tapasz...
---
Ha esetleg megint csak a
Ha esetleg megint csak a címet olvastad volna el (:-)), itt a vége:
"Ránk akarták hívni a gyámügyet, mert a lányomnak tépett frizurája volt, ami itt-ott belelógott a szemébe. Az igazgató akkor azt mondta, rossz irányba megy a gyerek" - mesélte egy anyuka, akinek nyolc éven át az eredetileg is katolikus, péceli Szent Erzsébet Általános Iskolába járt a lánya. "Minden vasárnap templomba kellett járni. Aki ott volt, annak matricát kellett ragasztania a hittannaplóba, így ellenőrizték, hogy ki jelent meg. Aki nem járt misére, annak kettes lett a magatartása" - mondta.
Az anyuka szerint a hajviselet volt az egyik kardinális kérdés az egyházi iskolában, a hajfestést például minden eszközzel tiltották. "Volt olyan kislány, akit nem engedtek elballagni nyolcadikból, mert a szülei engedélyével befestette a haját" - emlékezett vissza.
A testékszert, a kihívó öltözetet, a haj- és körömfestést és sminkelést az önkormányzatiból egyházivá lett keceli iskola házirendje is tiltja. A II. János Pál Katolikus Általános Iskolába a szabályok szerint mobiltelefont is csak tanári engedéllyel vihetnek be a gyerekek, és a házirend alapján minden gyereknek be kell tartania a szabályokat, mert a tanuláshoz csend, rend és fegyelem kell.
végigolvastam a cikket, ezt
végigolvastam a cikket, ezt a részt is, gondoltam is, hogy ez lesz a legnagyobb bajod vele..
ha van egy szabályzat egy iskolában (tekintsünk el attól, hogy milyen fenntartású) és az nem tartja ba a diák, akkor mégis, mit várt? A kedves anyuka szintén mit? Dicséretet?
szerintem minden iskolában (nagy százalékban) van egy olyan kimondatlan szabály, hogy azt kell csinálni, amit az iskola szabályzata előír, és amit a tanárok mondanak. Ez nem demokratikus intézmény, az egyetemek, na, azok már ezt közelítik.
---
Járjon ilyen helyre a
Járjon ilyen helyre a gyereked.
Megjegyzem, én tudom milyen a jó egyházi iskola, nagyon kevés van belőle. Apám Pannonhalmára járt, még most is tartja a kapcsolatot velük. Csak a bencések az egyház liberálisai, amint én azt tudni vélem.
velem (és pár ezer
velem (és pár ezer társammal együtt, akik oda jártak) betartatták a nem egyházi sulikban a szabályzatot, és nem érzem úgy, hogy bajom lett volna tőle. De látom nem megy ez neked...
---
Az ombucman pont a
Az ombucman pont a gyerekjogok tanulmányozására indított egy nagy projektet, nehogy csodálkozás legyen a vége meg az hogy minek ombucman, szüntessük meg.
pont nagy ívben szarok a
pont nagy ívben szarok a gyerekjogokra, ombucmanostul. Amikor én voltam gyerek, nekem se volt ilyen ombucman, meg semmi, eszünkbe se jutott, és nem érdekel, milyen jogai vannak bárkinek is (nem csak a gyerekeknek, bárkinek). Amíg nem tudja valaki, hogy mi a kötelessége, addig nincs miről beszélni. Nálam úgy működik, hogy bizonyos kötelességek teljesítésével nyer jogot valaki valamire.
---
Veszélyes vizekre evezel.
Veszélyes vizekre evezel. Ki mondja meg a kötelezettségeket és minek alapján? És bárki legyen is utána ő jogokat adományoz? Nanana.
elmondom, hogy a mi
elmondom, hogy a mi családunkban (ez az, amit normálisnak tartok) hogyan működött:
-amíg a gyerek eltartott, addig a szülő mondja meg, nagyobb részben, hogy a gyerek mit tehet meg, és mit nem (főleg a szélsőségek vonatkozásában) de a keretek eléggé tágak (pl. ha tudták, h. kikkel megyünk szórakozni és hová, akkor nem volt több kérdés)
-vannak bizonyos dolgok amiket a szülő tilthat
-amint önellátóvá válik, ezek a dolgok megszűnnek
nálunk ezek tök jól működtek
a család és az iskola volt az a két pont -középiskolával bezárólag- amiről mindenki tudta, hogy nem működik demokratikusan, és ezt elfogadtuk
---