Nem bírod ki, hogy a Critical Mass legendás közösségével vitasd meg szívbéli ügyeidet, legkedvesebb vesszőparipáidat? Itt, és csak itt megteheted. Ha látod már, hogy az offolás kezdi elönteni az eredeti témát, gyere át ide. Ha betelik, bezárjuk, és újat nyitunk.
Természetesen az alapvető netikett itt is érvényes:
A hozzászólásokban tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, az obszcén és vulgáris szavak (túlzott) alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, pártpolitikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet népszerűsítése.
http://criticalmass.hu/oldal/20120406/criticalmass-hu-hasznalatanak-szab...
Kérjük, gondoljatok arra, hogyha egy látogató (akár 18 év alatti, akár hivatalos személy) a honlapunkra érkezik, a mi felelősségünk, mit talál itt.
Közösség elleni izgatás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g_elleni_izgat%C3%A1s
Személyeskedés:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Érvelési hibák:
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba
Előző OFFtopik:

Mondom én hogy veszélyes
Mondom én hogy veszélyes vizekre evezel. Ezen ideológia alapján akarják megmondani a segélyezettnek, hogy mire költse a segélyt, piára vagy kajára.
Meg a páromat még ezen ideológia alapján rendelték haza 22 éves korában tízre a szülei. Nem csoda hogy pánikszerűen amilyen hamar csak lehetett még egy olyannal is összeállt mint én.
A családnak és az iskolának nem kell feltétlenül demokratikusan működnie, nyilván. De a demokráciára kell hogy felkészítsék a gyerekeket. Pl. a családban a szülők tisztelik egymást, megbeszélik a családot érintő döntéseket, nem a családfő osztja az észt erőből. Vagy pl. az iskolában a diákok csinálnak egy iskolaújságot, és azt írnak meg benne maguknak tanári cenzúra és retorzió félelme nélkül amit akarnak, még ha az mondjuk az egyik tanár igazságtalan osztályozási szokása.
:-((-------))-:
... vagy azt hogy horty egy
... vagy azt hogy horty egy hős volt. Vagy azt azért ne? :-)
Ez nem érdekli a
Ez nem érdekli a gyerekeket. Azért van az újságjuk, hogy arról írjanak/olvassanak benne ami tényleg érdekli őket. Az internet korában sajnos ezek már nem olyan fontosak.
A gyerekeket érdekli a
A gyerekeket érdekli a punci, meg a kuki is. Vagy esetleg olyan zenék, amik úgymond nem nekik valók. A sajtószabadságért való kardoskodást sztem nem kéne túlzásba vinni ;) Vagy tanárok bírálata még lehet benne, de punci meg nem? Micsoda cenzúra ez már?
Hát én azért megszegtem
Hát én azért megszegtem ezek közül néhányat. És nem bántam meg, nagyon jó érzés még mindig visszagondolni ezekre a rosszaságokra. :)
----------------------
Sohasem állítottam olyat, hogy normális vagyok.
És a jó érzés nem lett
És a jó érzés nem lett volna ha nincsenek szabályok amiket meg lehet szegni tehát... :-D
Én pl. köpeny nem hordásáért kaptam tanárit. De szerencsére a komcsi iskoláknak már vége. Én is meg Monster is csak éppenhogy lett normális az ilyen elnyomó iskolák ellenében. :-D
Kénytelen vagyok Sikolyt
Kénytelen vagyok Sikolyt idézni, én se állítottam soha hogy normális vagyok :-)
Te is csak most először!
Lehet a komcsi (legyen inkább szoci) iskolák elnyomók voltak, de az oktatásügyben szinte semmi sem változott a rendszerváltás óta.
Nekem szerencsém volt jó iskolába járni, szavam se lehet. Ez egyébként a legnagyobb probléma az iskolarendszerrel, hogy vannak jó és rossz iskolák, sőt egyre inkább nő a különbség. Nézz meg Finnországban két tetszőlegesen választott iskolát, azt se tudod az ország melyik részéről van. Itt meg csak nő a különbség, az elit a közös pénzen ingyen termeli újra magát, a szegények meg rohadjanak meg ott ahol vannak.
Én meg egyszer bemásztam a
Én meg egyszer bemásztam a suli magasföldszinti ablakán, mert az ajtónálló tanár nem engedett be az iskolai bulira az enyhe ittasságom miatt. :D
Aztán olyan is volt, hogy a portás bácsi ablaka alatt kúszva szöktem ki. :)
Meg olyan is volt, hogy tesi óra előtt meggondoltam magam, és nem mentem be órára, hanem inkább kimásztam az ablakon, és sétáltam egyet. :)
Meg még olyan is volt, hogy... :)))
De a köpenyt felvettem, mert azt mondták, hogy jól áll, én meg kicsi voltam, és elhittem. :P
----------------------
És még egy. A pedagógia
És még egy. A pedagógia egy szakma. Attól hogy egy szülő egyetért azzal ami az iskolában történik, verik a gyerekét, hátratett kézzel kell ülnie, nyilas politikusok műveit oktatják irodalomként, 6 nap alatt teremtett világmindenségről mesélnek, attól az még nem biztos hogy jó, mert az átlagszülőnek nincsen a megítéléshez kompetenciája.
Majd egyszer menj is be a
Majd egyszer menj is be a füredi úti pék szki egy órájára, ne csak a mintaboltig. Találsz majd pár akkora sudriparasztot, mint állat. Ebben az országban a gyerek, (és a szülő) veri a tanárt, és nem fordítva, öregem! Nyisd már ki a szemed! A lényeg az, hogy emellett még a hajukat is festhetik, és mobiljuk is lehet. Amin órán tudnak fészelni, és ha a tanár el akarja venni, egy "kapd be!"-vel lerendezik. Mind valós eset.
Neked van gyereked? Nem hinném.
Szoktam nézni a távozó
Szoktam nézni a távozó diákokat minden nap (elég későn járok kenyérért). És gondolkodni is szoktam rajta, és sajnálom őket és a tanáraikat (meg azt aki az általuk sütött kenyérből eszik?). De felszíni kapargatások amiket fegyelmezéssel próbálnak megoldani a Pontagy filozófiája szerint ítélők. Nem mondom hogy könnyű a dolog, és nem 4 éves választási ciklusok időkeretében megoldható. Ezek a gyerekek nem okai az iskolai problémáknak hanem ők már okozatai a társadalom állapotának. Ami állapot nem a liberalizmus miatt ilyen, mégmielőtt.
Egyébként tavaly majdnem bementem a nyílt napra, gondolom az azért más lett volna.
Mán utaltam rá hogy van gyerekem, de mi köze neki a magyar iskolarendszer problémáihoz?
Elnézést kérek az
Elnézést kérek az autóstól!
Ma éppen gyalogoltam, vittem haza a piacról egy óriási nagy görögdinnyét. Mint azt tudjuk, a görögdinnye nehéz, és fogása is kényelmetlen. Csaknem olyan nehéz hosszú távon vinni, mint egy medicin labdát.
Úgy hogy eszembe jutott a kisiskolás tornaóra, amikor pókmászással kellett a hasunkon vinni a medicin labdát. Micsoda jó módszer!, gondoltam, ahogy jött nekem az ötlet:
Lementem azonnal pókmászó pozícióba, és a hasamra illesztettem a görögdinnyét. Na most azoknak akik nem ismerik a pókmászást, leírom azt itt. Ez egyszerűen olyan módú négykézláb mászás, ahol nem a hátunk hanem a hasunk van fölfelé.
Ekkor hasunk, gyomrunk horpadt, beeső üregébe, már akinek olyan van, nehéz gömbölyded terheket helyezhetünk, és szállíthatjuk nagy biztonsággal, nagy sebességgel, nagy távolságokra, amint pókmászunk.
No, így történt, hogy nagy sebességgel kezdtem pókmászni ott a járdán, a görögdinnyémmel. És ekkor egy dugóba rekedt autós ott mellettem az úttesten ezt látta, és úgy elámult, hogy leesett az álla.
Az egésznek olyan kinézete lehetett, mintha én őt alázni akarnám. Értsd: "Pókmászással is gyorsabb vagyok, mint te az autóddal."
Az egész nem tartott tovább öt másodpercnél, s nekem csak akkor tűnt fel mi is történt, amikor visszanézve az autós szomorú arcát láttam.
Úgyhogy ezúton kérek tőled elnézést a félreérthető helyzetért!
Szerintem nem voltál valami
Szerintem nem voltál valami vonzó alternatíva annak az autósnak. :D Nem lehet, hogy félreértelmezted az arckifejezését? :)
----------------------
Folyt.
Folyt. köv:
http://criticalmass.hu/forum/20120524/16
----------------------