Nem bírod ki, hogy a Critical Mass legendás közösségével vitasd meg szívbéli ügyeidet, legkedvesebb vesszőparipáidat? Itt, és csak itt megteheted. Ha látod már, hogy az offolás kezdi elönteni az eredeti témát, gyere át ide. Ha betelik, bezárjuk, és újat nyitunk.
Természetesen az alapvető netikett itt is érvényes:
A hozzászólásokban tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, az obszcén és vulgáris szavak (túlzott) alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, pártpolitikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet népszerűsítése.
http://criticalmass.hu/oldal/20120406/criticalmass-hu-hasznalatanak-szab...
Kérjük, gondoljatok arra, hogyha egy látogató (akár 18 év alatti, akár hivatalos személy) a honlapunkra érkezik, a mi felelősségünk, mit talál itt.
Közösség elleni izgatás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g_elleni_izgat%C3%A1s
Személyeskedés:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Érvelési hibák:
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba
Előző OFFtopik:

Épp villámokat
Épp villámokat fényképezek, haláljó :D
És honnan tudod mikor kell
És honnan tudod mikor kell megnyomni a gombot?
:-((-------))-:
sehonnan, hosszú záridőt
sehonnan, hosszú záridőt állítasz be.
De akkor meg nem csak 1
De akkor meg nem csak 1 villám lesz rajta. Olyan exponálási idő van, hogy nem tudom előre mennyi lesz, csak nyomok egy startot, exponálja a sötétet, jön egy villám, és utána nyomok egy stoppot?
Isten megnyomatja, amikor
Isten megnyomatja, amikor kattint egyet az öngyújtóján is :) Egyébként lett pár egész jó félmásodperces, meg nyolcas is. Egyet sikerült úgy elkapni, hogy teljesen beégette, mert olyan közel volt. Isten megmondhatta volna a rekeszbeállítást is :D
A rekeszt mindig úgy kell
A rekeszt mindig úgy kell beállítani,hogy kényelmesen ki tudd magad alól venni a sört ebben a nagy melegben, míg várod a villámokat. :)
GriN
1: sztem kevered a
1: sztem kevered a zársebességgel :D
2: a poén értelmezése után csak annyit tudok pluszban hozzáfűzni, hogy szerintem életemben összesen nem ittam még meg egy rekesz sört :S
Akkor tetszés szerint
Akkor tetszés szerint helyettesíthető üdítővel. :)
GriN
Tök jó, hogy ilyen
Tök jó, hogy ilyen szépen, szuperül folytatjátok az OFF-hagyományt. :)
üdv adamekp
OFF: tudja valaki, hogy az
OFF:
tudja valaki, hogy az ogre bike a közlekedési múzeum mellett az "az az Ogre"-e?
----------
sárga vót az...!
2 Ogre van. Ez a másik. És
2 Ogre van. Ez a másik. És ha jól emlékszem, ennek 2 telephelye van.
kösz. valamiért azt
kösz.
valamiért azt gondoltam, hogy ogre csak egy van. de ezek szerint összekevertem anyával.
:)
----------
sárga vót az...!
:D Én a múltkori
:D
Én a múltkori biciklibolt feketelistás flémből úgy vettem ki, hogy az itteni Ogre nevű useré a Visegrádi utcai bolt, ehhez meg nincs köze. Érdekes módon mégis itt láttam egy alkalommal magát Ogrét, ha az arcmemóriám nem csal.
Ebben a topikban azt írja Gbohus, hogy Lompi segítségével lett meg az álmai bicaja, mikor meg érdeklődtem én is Lompitól itt a Kapcsolat fülön, azt válaszolta, hogy ő sose csinált még ilyet.
Rejtélyes dolgok ezek :D
eddig csak a közlekedési
eddig csak a közlekedési múzeumnál voltam, 3 alkalommal. először azért, mert hétvégén csak őket találtam meg, másodszor-harmadszor azért, mert jó volt náluk az első tapasztalatom. ----------
sárga vót az...!
Tisztelt illetékes? A
Tisztelt illetékes?
A "Hírolvasóban" (pillanatnyilag legfelső címként szereplő) Nyíri András neve után miért áll a "galamus.hu" felirat?
(lévén, hogy nem a galamus, hanem a mandiner szerzőjéről van szó...)
----------
sárga vót az...!
nem igazán
nem igazán értelek
http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=14911...
a mandiner csak leközölte a cikket
igen, bocsánat, már
igen, bocsánat, már észrevettem én is. azt hiszem azért értettem félre, mert az itteni link a mandineres cikket nyitotta meg.
----------
sárga vót az...!
Petának, valami régi
Petának, valami régi OFF-ra aktuális válasz, riportfilm túlélőkkel az orosz területen elkövetett magyar háborús bűncselekményekről:
http://hvg.hu/kultura/20120711_magyar_hadsereg_szovjetunioban#utm_source...
van valakinek 43-44
van valakinek 43-44 környéki munkavédelmi bakancsa 2 napra kölcsönbe?
Vörös hadseregbeli vagy
Vörös hadseregbeli vagy Wermacht bakancs kell 43-44 környékéről? :-D
(Bocs nem bírtam megállni. Sajnos nincs)
de legalább felhoztad
de legalább felhoztad frissnek :D
Nekem van egy (par) 43-as
Nekem van egy (par) 43-as acelbetetes katonai turabakancsom, de telen ebben bringazok, ugyhogy majd kerem vissza. :-)
1-lagig toilettenpapier:
1-lagig toilettenpapier: átfúródik, és az ember ujja...
Megoldás: 3, 4, 5-lagig toilettenpapier.
Sodronyzár: elvágódik, és az ember biciklije...
Megoldás: vastag lánc, U-lakat.
Aki panaszkodik de ezt nem érti meg, az használja továbbra is mindkettőből a vékonyat. :DDD
Talált tárgyat melyik
Talált tárgyat melyik topikban jelenthetek be?
---
fekete fixi, fehér országúti
http://criticalmass.hu/forum/
http://criticalmass.hu/forum/20100224/talalt-targyak-osztalya
Köszi --- fekete fixi,
Köszi
---
fekete fixi, fehér országúti
Nézd csak Peta, milyen
Nézd csak Peta, milyen bátor vagyok, hogy írok az offtopikba neked? Én nem félek, hogy a spanjaim esetleg nem jönnek ide utánam, és nem derül ki soha számukra, hogy mi történt velem a Balcsin.
Nagyon sok érdekesség történt, az egyik, hogy örök mizantrópként mégis bemerészkedtem nagy nehezen 12 év után fürdőruhában a tóba, de csak közvetlenül sötétedés előtt, hogy minél kevesebben lássanak engem, meg én is őket.
Aztán még olyan is volt, hogy egy férfi a nőjének azt mondta, hogy "nézd azt a holland tyúkot a kosarával". De elnéztem neki ezt a kis tévedést, mert tényleg sok holland rendszámos autó cirkál a tó körül. Ezért amikor legközelebb üldögéltem a tóparton, elrejtettem a bokrok közé a chiciklit, hogy ne nézzenek engem többé hollandnak, de akkor meg egy kislány sellőnek nézett (pedig ruhában voltam), és még integetett is hozzá nekem a vizibicikliről. Hirtelen nem tudtam, hogyan is kellene erre egy sellőnek reagálnia, úgyhogy inkább nem csináltam semmit, abból nem lehet akkora nagy baj. Előtte pedig jól eltévedtem az erdőben, de nem volt vészes, mert a félsziget nem olyan hatalmas.
Füreden láttam biciklisrendőrt igazoltatni, (szerencsére nem engem, mert bajba kerültem volna), meg arra is rájöttem, mennyire jó dolog fönt a hegyen közlekedni a települések között. Lopkodtam szilvát is, beletettem a kosaramba, majd ezt egy robogón utazó két holland meglátta, és persze hogy nekik is kellett.
Almádiban ettem az idei nyár legfinomabb fagyiját (narancsos csokis :)).
Hát ilyesmik történtek...
----------------------
Sohasem állítottam olyat, hogy normális vagyok.
Az éjszakai fürdőzés
Az éjszakai fürdőzés mellesleg tilos, de ezt valszeg csak a szakmai ártalom mondatja velem xd
A félsziget a tihanyi? Csak azért, mert nemtom mennyire ismered, de azért gyalog el lehet bolyongani rajta elég hosszasan úgy, hogy ne tudd, hol vagy, főleg a nyugati oldalán :)
A sellőséghez meg nem hal-jellegű altest kell? Akkor mégis hogy megy a biciklizés? Valaki itt lódít :D
Almádiban van a mittomén hány évvel ezelőtti többszörös országos bajnok fagylaltkészítő mester, de már évek óta nem láttam nyitva, szal gondolom nem ott voltál. Nála egyébként is almásrétes-fagyit kellett enni :P
Szürkület volt, akkor még
Szürkület volt, akkor még szabad lubickolni? :)
Igen, sok titkos hely van a nyugati oldalán a félszigetnek, olyan is ahova nem sikerült biciklivel eljutni.
Az egyik ilyen titkos partszakaszon váltam sellővé rövid ideig, mert keresztbe tettem a lábam, a lábfejemet meg ellepte már a víz, így egy messzi vizibicikliről nem lehet már jól kivenni, hogy uszonyban végződik-e az altestem, vagy sem. :D
Mert ugye, ha víz éri a lábam, azonnal uszonnyá változik, csak ezt kevesen tudják rólam. :)
http://www.youtube.com/watch?v=Y633FYH1Uuk
Majd kóstold meg egyszer a narancsos csokist a szökőkútnál, és utána almásrétesezzél itt nekem.
----------------------
Ha jól értettem, még csak
Ha jól értettem, még csak nem is kijelölt fürdőhelyen voltál, így kb. mindegy, h sötét volt-e, vagy sem :P A sajkodi strandtól kicsit még az erdő felé levő partmenti út mellesleg nekem is az egyik kedvencem :)) Ez a videó viszont elég undorító :D
A narancs egyébként önmagában, vagy max lé-formátumban jó, az ilyen egyéb élelmiszerekkel való kombinálásokat be kéne tiltani. Ezek a sátán művei! Horror. Hogy lehet narancsot csokival enni?? Mézes-parizeres kenyér kategória XD
Kicsit összekuszálódtak a
Kicsit összekuszálódtak a szálak. Strandon merészkedtem szürkületkor a vízbe. A balatoni kedvenc mindenem partmenti úton pedig naplementekor voltam, mert akkor a legjobb. :) Aztán elrejtettem a bokrokba a biciklit, leültem a köves partra, és aztán jött a kislány a vizibiciklin sellőt kiáltva meg integetve.
Tuti, hogy nem kóstoltál még ilyen csokit, különben nem lennél ilyen ellenséges. Ne legyél már ennyire ultrakonzervatív! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=rGvIBT10JDU&NR=1
----------------------
Direkt megálltam, ahogy
Direkt megálltam, ahogy jöttem át Füredről Pestre, de ma épp nem volt nekik. Így ettem egy sokkal finomabb meggyes joghurtot. :p Maradok vaskalapos :D
lehet kritizálni a csokis
lehet kritizálni a csokis narancsot, de a narancsos csokit nem:)
(kevés dolog tesz jót valóban a csokinak abból a sok mindenből, amivel divat lett kutyulni, de a narancs az étcsokiba "fűszer jelleggel" adagolva, elég szerencsés próbálkozás:)
----------
sárga vót az...!
Szeretnék sakknagymester
Szeretnék sakknagymester lenni. A sakk szabályainak megváltoztatásával ezt el is fogom érni.
Ami most szabálytalan, az lehet, hogy pár év múlva már szabályos lesz. Pont énmiattam, aki most is - az ésszerűség határain belül - leüti az a2 paraszttal elsőre az ellenfél királyát. Mert azt diktálja az élet.
(Szerény apológiámmal Szterhez) :-)))
Valami internetes
Valami internetes sakkfórumon meg kéne ezt az ötletedet futtatni kíváncsiságképpen.
Ezzel azt sugallod, hogy
Ezzel azt sugallod, hogy sakkfórumon a sakkozás szabályait szigorúbban veszik, mint közlekedéses fórumon a közlekedését. Csodálkozik valaki, h a köcsögbringás lassan elfogadott összetett szóvá válik, a köcsögsakkos meg nem? XD
Hotyhogy nem a sakkozás
Hotyhogy nem a sakkozás szabályait újította. Tekintve hogy javaslata szerint az elsőt lépő automatikusan nyer. Eleve a sakkanalógia teljesen értelmetlen. Én még nem találkoztam köcsögbringásozással.
Azt még nem mondtam, hogy
Azt még nem mondtam, hogy én sötéttel is elsőnek lépek. :-)
Nem vicces. :-((-------))-:
Nem vicces.
Dehogynem! Hotyi roppant
Dehogynem! Hotyi roppant szellemesen figurázta ki az elmúlt napokat. :)
Egyébként meg te jössz a gugléval folyton:
http://lmgtfy.com/?q=%22k%C3%B6cs%C3%B6gbring%C3%A1s%22
Az a különbség,hogy ő
Az a különbség,hogy ő egyedül alkotott új szabályt. De ha talál még 100000 követőt és át tudja vinni a sakkszabályokért felelős bizottságon akkor nem reménytelen a helyzete.
Másrészt az ő szabálya sokak játékát rontja és kevesek nyernek vele. A bringatilos leszedése meg egyenlő feltételek teremtett a járművel közlekedők között úgy,hogy egy résztvevő feltételei jelentősen javultak és a többi résztvevő feltételei gyakorlatilag nem változtak.
Szóval rossz példa volt :)).
----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc
A közlekedésből hiányzó
A közlekedésből hiányzó verseny meg győztes, vesztes elemek ellenére a sakk analógiám egy tekintetben mégis pontos.
Azért, mert akár csak egyedül én a világon, vagy többen is ha ilyen hibbantan vennénk részt egy sakkversenyen, akkor felborítanánk annak rendjét a többiek bosszúságára és tiltakozására.
Képzeljük el a tehetetlen, rendes sakkozókat, amikor a mi oktalan viselkedésünket a verseny rendezők büntetlenül hagyják és nem zárnak ki minket onnan.
Az nem számít, hogy okoskodásunk érvénytelen és mi nem győzhetünk bástyával átlósan lépve vagy lóval nyílegyenesen. Mi hiszünk abban, hogy az a játék módunk helyes, mert kielégíti célunkat.
Önző célunkért nem vagyunk tekintettel az egyezményes szabályok betartását elváró embertársainkra, és elrontjuk kedvüket részt vételükhöz abban a mindenkor rendesnek elvárt közös tevékenységben. Öröm rontók vagyunk.
Mondhatjuk, hogy ez ártalmatlan, de szerintem érdemes külön térben, külön rendezett eseményben sakkoznunk egymással, hasonszőrű anarchista sakkozókként. Ha ez nem megy, akkor hajthatatlan huligánok vagyunk, és nem jutunk rendes sakkban semmire, csak bajt jelentünk másoknak.
Ahogy a pirosozók sem jutnak rendes közlekedésben semmire, hanem csak bajt jelentenek a rendes közlekedőknek.
56 találat. Az már akkor
56 találat. Az már akkor elfogadott közszó? Akinek nem inge ne vegye magára.
Hotyi egyáltalán nem volt szellemes. Mondjuk úgy hogy neked tetszett az erőltetett hülye párhuzam.
Nézz rá szpésszel is
Nézz rá szpésszel is ;)
Sztem szellemes, szerinted nem. Ebből nyilvánvaló, hogy nem szellemes, mert azt mondtad te XD
Humorérzék elég
Humorérzék elég szubjektív dolog. Hotyhogyéra már rányomta magát az angol stílus.
ide vágó sztori: karinthy,
ide vágó sztori:
karinthy, aljechin és az alternatív szabályfelfogás:)
http://www.sakk.abbcenter.com/?id=40383&cim=1
----------
sárga vót az...!
"Kiváló esettanulmány
"Kiváló esettanulmány Brett Cohen prankje, amikor végighaknizta NYC-t két áltestőrrel, egy fényképésszel és egy publicistával, emiatt kapásból ultrahíresnek hitték és úgy is bántak vele"
http://www.youtube.com/watch?v=XYU1a0lTTTw
Az emberek miért hülyék? :-D
Monstinak, és mindenkinek,
Monstinak, és mindenkinek, aki szereti (láttalakámból):
A motorkerékpár úgy szerepel, hogy motorkerékpár :D Egyszerű, amit lehet vezetni B-vel, az smkp, amit nem, az motor. A hang, és a légszennyezés senkit nem érdekel, attól az útterhelés nem más. A területfoglalás kb ugyanannyi, mint egy bicajnak, vagy még kisebb is. Mivel gyorsabb, autójellegű, ezért viszont kevésbé tart fel, ebből a szempontból a bicajnak kéne nagyobb szorzójúnak lenni, de a feltartóztató hatást városon kívül szokás nézni, mert belül sokkal kisebbek a delta v-k. A smkp és a bicaj meg ugyanaz a tömeg a méres szempontjából. Csak a nagyságrendek érzékeltetésére: egy 40 tonnás szerelvény kb. 3-4 nagyságrenddel jobban rongálja az utat, mint egy szgk. A szgk az egységjármű (E), egy kamion ált. 3E. Akkor is, ha üres, akkor is, ha van rajta 20 tonna áru, ugyanis én nem látok bele. A trabant, meg a négyszer nehezebb bmw x6 is 1E. Ehhez képest szerinted ki a retket érdekekel, hogy egy robogós szumma 170 kiló, egy bicajos meg 100?
Szóval ez az útterhelés
Szóval ez az útterhelés az a tényleges terhelés, vagyis hogy mekkora súly nyomja meg a burkolatot. Akkor kb. érteni vélem a logikát. Nem is gondoltam volna hogy a BKK-nak ilyen adatokra is szüksége van, ez valami önkormányzatonkénti külön útkezelői feladat lenne a jelenlegi logika szerint. Gondolom a kerületi kisebb utcákra nem kíváncsi a BKK.
A nagykörúton, meg a
A nagykörúton, meg a Hungárián zajlik elsődlegesen, azok meg nem kerületi utak. Ha a kerületeket érdekli valami, ők is számoltatnak, itt az utcámban is volt már. A tömeg csak egy tényező a szorzó kialakítása ügyében, a lényegesebb városon belül a helyfoglalás. Ezért lehet a bicaj meg a robinger ugyanott. Városon kívül a feltartás a lényegesebb kérdés, egy 90-es úton már nem mindegy, hogy egy csapat 25-tel menő túrázót, vagy egy db 60-nal menő robogót kell kerülnie a kocsisornak. (Vagy pl a vészsáv nélküli 2/A külső sávjában manőverező elektromos kerekesszékes rokkantat a 110-ről satuzó autók - ilyet is láttam, rá is hívtam az autópályarendőrséget).
"Peta k, 2012-09-25 11:29 A
"Peta
k, 2012-09-25 11:29
A hasában? :D Ezek szerint ott volt ő is? Láttad is vagy csak tudod? Mert ha nem láttad, akkor leszel szíves a Tudtalak ám-ba posztolgatni!"
Nem, annál is rosszabb... a zacsimban :D Pont egy boltból jöttem ki és barátnőmmel a dunapartra mentünk volna sörözni és fagyizni amikor az említett két jó emberrel összefutottunk :)
Alig találtam meg ezt a
Alig találtam meg ezt a hszt! Ráadásul a Válaszra kattintottam, és mégse oda került! Esik szét a fórum! (Frenki után szabadon xd)
Mi az hogy alig? Időrendben
Mi az hogy alig? Időrendben a végén kell legyen :P Mire számítottál? :)
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu
A fentebbi összes
A fentebbi összes mondatommal Frenkit frocliztam, de mivel ő mondta már, h nem követi az Off-ot, ezért nem félek, hogy rám zúdulna a rettegett haragja :D
Ő mondta már párszor, hogy mennyire megakaszt egy beszélgetést, ha a felénél áthelyeződik ide, és hogy sokan ezt nem kívánják lekövetni, ő sem.
Az első mondatom értelme pont a leírt ellentéte, sztem ez nem akkora probléma :)
Frenkit már néha
Frenkit már néha megszokásból átugrom - úgy tűnik kevés esélyem lett volna rájönni hogy ez egy utalás ránézve :D
kár átugrani a
kár átugrani a hozzászólásait, mert nagyon gyakran mond jókat, igen, a dolgokat a fonákjáról is láttatja, nem ritkán -de ha élőben ismered ilyen, egyenes, és korrekt.
Ismerem élőben. És
Ismerem élőben.
És nagyon gyakran mond hülyeségeket is. Inkább rászokok mostanában arra hogy kerülöm az ilyen hülyeségeken vitatkozos topikokat mielőtt még teljesen elvennék a kedvem a CM-től.
na, oldjuk meg a nagy
na, oldjuk meg a nagy dilemmát.
meg a világbékét is, ha ki nem futunk a 300-ból.
azoknak akik vitatkozni próbálnak CsF-val: kutyából nem lesz szalonna, viszont a szalonna meg nem ugatja meg a betörőt. aki ennél többre számít, az micsurin, kár a gőzért. megpróbálhattok a bikacsökből virágot fakasztani, de legfeljebb utána már bikacsöknek se ér semmit, akkor se lesz rózsabokor.
----------
sárga vót az...!
Úgy vót az hogy
Úgy vót az hogy Csigafattyú elment a rabbihoz, és megkérdezte, szabad-e cigánygyűlölésiből csalibringákkal provokálni a mélyszegénységben élő megélhetési bűnözőket. Mondta a rabbi hogy nem, gyűlölködésből nem helyes semmit sem csinálni. Akkor azt kérdezte Csigafattyú hogy lehet-e a kerékpárosokat támogatni abban hogy a bringájuk ne lopódjon el olyan könnyen, és mellékesen örülni ha cigány elkövetőket kapnak el. Azt lehet, mondta a rabbi, a magántulajdon védelme nagyon fontos dolog. És ebben maradtak.
Peta: Attól még, hogy
Peta:
Attól még, hogy hiányzik itt a metakommunikáció, az emberek reakciói nagyon hasonlítanak szerintem a valós énjükhöz. Szinte skizonak kell lenni ahhoz, hogy valaki huzamosabb időn keresztül megtévessze a CM közönséget úgy, hogy teljesen más személyiséget mutat itt, mint amilyen valójában.
----------------------
Ebben van valami. Csak azt
Ebben van valami. Csak azt nem értem, hogy mire reagálva/miért nekem címezve mondod most ezt :D
Már nem emlékszem, hogy
Már nem emlékszem, hogy hol írtad, hogy mennyire mások az emberek élőben, mint itt a fórumon. Aztán arra írtam én, hogy nem teljesen értek egyet veled. Ahhoz hogy körvonalazódjanak a defektek élőben, ahhoz szerintem legalább több órát el kellene tölteni valakivel személyesen. :) Persze ez is egyénfüggő.
----------------------
Mint mi itt mindannyian,
Mint mi itt mindannyian, Csigafattyú is zsidó.
Bizonyítás:
Csigafattyúnak van térdkalácsa.
A térdkalács az egy fajta kalács.
A kalács az egy zsidó dolog, kalash.
Csigafattyúban a kalács tehát zsidó.
A térdkalácsától Csigafattyú pedig maga is zsidó.
Ez ellen ő semmit nem tehet.
K. E. D. D.
Beindult a Fejátültetők
Beindult a Fejátültetők akciója!
Én vagyok a fővezér, és dicsőség fénye ővezz ENGEM!
A világon elsőkként emberi fejeket keztem átülltetni teströl testre, egy kis lelkes csoportal. Csatlakozzatok! De ne kritizáljatok a seggeteken ülve mert mi leg aláb csinállunk valamit.
követőim heggesztők, esztergályosok, államtudományi végzetségű történész hidmérnökök, és mindenféle foglalkozásu emberek a széles társadalomból akik tenni akarnak végre már valamit és nem csak pofázni.
A világ leghaladóbb klinikáin se hajtottak végre még eggyetlen sikeres fejátültetést amit mi a Kosut ucca hétben, félemelet kettőben csinálunk. a pincébe vannak már az átültetendő fejek egy hüttőládában.
Internet oldalunkon képeket közöltünk az eredményről és ha tudnátok micsoda offolás meg floodolás jööt arra!!! Mindenki csak kritizálta a varatot, hogy az cikcakkos, vörhenyes hurkás vastag, ferde meg ronda.
Hát csinálnák maguk a pofázás helyett! de nem. csak offolni tudnak. Az se teccet nekik, hogy itt-ott a fej fordítva került a testre, vagy esetleg női fej férfi testre, vagy hogy szerintük kajjlára sikerült és lekókad oldalra. meg az agájaik, hogy szihológiai hatások meg sokk a páciensnek meg mittomm én. ahelyet...
Mi legalább nem ötletelünk üres dumákal meg nem várunk a jövő századig hanem bele vágtunk abba ami hasznos a társadalomnak és ami számunkra értetlenül mégse tetszik sokaknak.
Sokan elvesztik a fejüket valami baleset során, vagy ép fejük mellett testük betekszik meg, és ezeknek az embertársainknak az élete szomorú és tragikus. Hát ennek vége. Mi meghosszabbittyuk egészséges életüket egy új fejjel. A társadalomnak teszünk jót.
Bírálóim mégis arcomba vágták hogy nem vagyok sebész és jobb lenne ezt a munkát képzet sebészekre bíznom. Hahaha...!!! Hát hol vannak a képzett sebészek?? Egyik se tudja megcsinálni a jól felszerelt kórházukban azt amit mi elkeztünk. Itt a Kosuth utcában, három összetolt konyha hokkedlin.
Szóval pofázás helyett inkább jőjetek, csatlakozzatok, és hozzatok felesleges fejeket!!! Aki ért a varráshoz, főleg a zsák varráshoz, azt különösen várjuk. Hozzon zsák varró tűket is, mert abból sosem elég. A csengőn a jel két hosszú, egy rövid. Társbérlet a Kovácsékkal.
És nem várunk ide tétlen pofázást, parttalan, meddő vitát!!!
FRH!
FRH!
De aztán cigány fejet
De aztán cigány fejet nehogy rendes fehér ember testire ültessetek, hékák!
--------
A CM-en nincsen rasszizmus, de igény az van rá.
Cigány fejet csak
Cigány fejet csak cigányokat útáló páciensekre ültetünk, direkt embersígre tanításbul. Ezt, mint kényszer kezelést végezzük, tehát nem is kell hozzá fiziólógijai ok. :D
Besírtam :'D
Besírtam :'D
:DD
:DD
Bearanyoztad a napomat
Bearanyoztad a napomat ezzel, Komatykoma. :D
----------------------
Jááááj :-))) Ez jó!
Jááááj :-))) Ez jó!
Óh, bocsánatt! Ez lyó
Óh, bocsánatt! Ez lyó :-)))
http://faktor.hu/faktor-siker
http://faktor.hu/faktor-sikeres-fejatultetest-vegeztek-egy-majmon?source...
Egyre inkább az az
Egyre inkább az az érzésem, hogy a cm, és teljes látogatóközönsége egy nagybüdös öningyenreklámoztatás áldozatává válik. "A CM nem áll be senki mögé, de a CM mögé bárki beállhat" Ennek a reciprokát látom most.
Vajon mi lenne, ha megpróbálnánk nem kommentelni a legújabb csigablogot?
Kösz a tippet, én
Kösz a tippet, én megfogadom.
--------
Én egy lépéssel előbbre
Én egy lépéssel előbbre vagyok: ki sem nyitom.
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!
Új bejegyzést azért csak
Új bejegyzést azért csak megnéz az embör. Elsőre meg nem tudom, ki a szerző :)
jogos és okos. kösz!
jogos és okos. kösz!
Úgyis mindig lesz valaki,
Úgyis mindig lesz valaki, aki nem olvassa rendszeresen a cm-et, és beletéved a legújabb csigablogba. :/
Mindenesetre hétfő van... :)
----------------------
Valoban, a fb oldalukon mar
Valoban, a fb oldalukon mar elismertek, hogy tulajdonkeppen a nyomkoveto cucc reklamja a dolog. Amivel semmi gond, hiszen konkret lakatmarkakat is szoktunk ajanlani egymasnak, de azert ilyen nagy feneket keriteni neki kicsit tulzas :D
Hozza kell tenni, hogy nem Csigafattyu hozzaszolasai teszik ki az egesz flame 90%-at, hanem masik 3-4 embere.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Hurrá, akkor vegyünk!
Hurrá, akkor vegyünk! Remélem jár majd hozzá grátisz póló is, valami funny.
mi ez, hogy "hurrá, akkor
mi ez, hogy "hurrá, akkor vegyünk!"? én nem értem... amúgy az eredeti ötleted, hogy neglektáljuk a csalibringa/CSF-kapcsolatos dolgokat zseniális - lenne! :) ha mindenki be tudná tartani. Amikor itt az OFF-ban elkezdtetek erről diskurálni, akkor pár napig működött a dolog, de aztán sokan visszakúsztatok és kommentáltatok mégis (az elmúlt 3 napban élén Hotyhogy :), de én sem bírtam ki és beböktem egyet-egyet, de azért tartom magam!) Szerintem ugyanúgy le kellene szarni, mint az EMPAMO-t. Ugyanaz a kategória = nem szabad válaszra méltatni a bejegyzéseiket. Abból merítenek erőt, hogy válaszolgatunk, vitázunk. Ha nincs semmi reakció, akkor meghal a blog. Tudom, hogy nehéz, de próbáljuk meg!!! :)
Ez amolyan gúnyolódás,
Ez amolyan gúnyolódás, természetesen nem áll szándékomban egy buznyákot sem adni nekik, így meg pláne, hogy ezt a fórumot használják arra, hogy bevezessék a terméket.
"A tolvaj cigány. A jeladónk jó."
Én már régóta próbálok kevesebbet kommentálni, mint amennyit akarnék, de néha kimegy a bizti. De tartsuk magunkat ehhez.
Tudod, "az iróniát az I
Tudod, "az iróniát az I betűnél" :-)))
Ó, ha tudnád hogy menni
Ó, ha tudnád hogy menni kommentet NEM írtam oda. :-)
Frenki : "Dehogy nem,
Frenki :
"Dehogy nem, megmutatod hogy te el tudod fogni azt akit ők nem + csomagba megkapják a bizonyítékokat, szóval 3 dolguk marad:bilincselni, szállítani, megírni...
1 tolvajjal beljebb vagy és idegesítően ismétlődik az eset.Az értelmesebb rendőri vezetők pedig felismerik, hogy hosszú távon jobb az árral úszni, mert kudarcot magyarázni kell de az eredményt nem.Ők belülről tudnak nyomást gyakorolni a rendszerre.
Szervezz alakulatot, én meg szerzek felszerelést és segítünk a kiképzésben."
Nem tudom hogy vagytok vele Frenki, de én ezt az egészet lehet másképpen csináltam volna.
Félre ne értsd, nem okoskodni akarok, csak egy vélemény.
Személy szerint nem vertem volna ennyire nagy dobra. (már mindegy.)
Az ok az, hogy ha egy ilyen dolognak híre megy, arra más is felfigyel, nem csak a "szurkolótábor".
Ebből - gondolom én - következik az, hogy olyanok is tudomást szereznek róla, akikre pont vadásznátok.
Nem minden tolvaj hülye. Akik nagyban játszanak ugyanúgy éberek lehetnek a neten és ugyanúgy nézhetik ezeket a videókat, amiket csináltok, mint bárki más.
Magyarán a "nagyobb halak" egy lépéssel elöttetek járnak majd, például azért, mert bemutattátok a technológiát vagy annak egy bizonyos részét, a csapatot stb.
Az más kérdés, hogy a hülye tolvaj miatt eljuthattok egy nagyobb falathoz, de ahhoz meg nem kevés szerencse is kell.
Csak azért hírverést csinálni ennek az egésznek, hogy sokan szeressenek?
Részedről biztos nem így van, az tuti, mert téged leginkább a saját sérelmed hajtott ide, de a videókból, nekem legalábbis lejön némi feltűnési viszketegség is.
De lehet rosszul gondolom. Ismétlem, csak egy vélemény.
GriN
Őszintén szólva szerintem
Őszintén szólva szerintem az okosabb tolvaj nagyobb dolgokba kezd és nem piti általában kisebb értékű bringák lopásával van elfoglalva.
Úgy értettem, hogy az
Úgy értettem, hogy az okosabb tolvaj lopat, mintsem ő lopjon, de a kisebbek által talán lehetne fogni egy két nagyobb orgazdát is. Vagyis mivel a nagyobb hal tudja, hogy ilyen van, esetleg nem vesz olyan emberektől több bringát, akiktől amúgy lehet megvenné és máris megszakad egy szál és maradnak csak a kicsik.
GriN
"Csak azért hírverést
"Csak azért hírverést csinálni ennek az egésznek, hogy sokan szeressenek?"
vhol azt olvastam, hogy a tolvajok egy részének visszatartó erő, hogy belefuthatnak ebbe a csali-projektbe, a többi meg "úgyisolyanokos" hogy nem olvas ilyet.
a nagyban játszók meg egyre inkább kénytelenek drágábban átvenni,mert a "maradék" feljebb viszi az átvételi árat.
ez nekik nem jó, és ez is egy cél.
így -szerintem- ez nem arról szól, hogy szeressen bárki bárkit.
már ha jól emlékszem... (idézetet nem szeretnék turkálni)
amennyire követtem a
amennyire követtem a dolgokat, évekig nem verték nagy dobra, pont az általad említettek miatt. valamiért mostanra érezték úgy, hogy a 2-3 évvel ezelőtti akcióikat már kiposztolhatják (biztos azóta sokkal jobb a technikájuk, v mittomén)
Válasz erre: Krisz74
Válasz erre:
Krisz74 2012-10-11 03:38
"ilyesmivel" nem... csak a Szentkoronával... kidobjuk a szemétbe, meg ilyenek. mert az oké ugyebár...
Bizony, bizonyhogy oké. Korona nem szent, egy letűnt rossz túlhaladott rendszer jelképe, viccelni lehet is, kell is vele. Néhány áporodott mentalitású fetisiszta legfeljebb megsértődik, vannak ők azon a szellemi színvonalon mint a Mohamed karikatúrák rajzolóját megölni akarók.
Milliók megszervezett kiirtásán viszont nem szokás viccelődni. A 2 dolgot egyenlő súlyúnak feltüntetni meg pláne nem szokás.
--------
ezt most nem értem, ha
ezt most nem értem, ha valakinek az 1000 éves államiságot, és a címert, meg a hazája szeretetét jelenti egy korona, az már gáz? Szerintem az F1-elnök poénkodása -amihez a debil Schmidt asszisztált is- hogy "nézzük meg, nincs-e "Made is China" felirat az alján" ezerszer gázabb. Az angolok pl. teljesen normális dolognak gondolják, hogy király/királynő van a mai napig náluk, nem vicceli el senki. Mindenki tudja, mit jelent. A korona egy jelkép, és a múltunk egyik darabja. Ez miért lenne gáz, nem értem? Ezer évig senkit nem zavart, most hirtelen mi lett vele a baj? Ja, hogy ez igazából csak pár embert zavar? Kit érdekel?
dnftt 8)
dnftt 8)
ok, igazad van, nem akartam
ok, igazad van, nem akartam etetni, de: az milyen már, hogy valaki szidhatja a másik értékrendjét, amiben nincs, gyűlölet, uszítás, meg semmi ilyesmi, csupán egyfajta konzervatív hagyománytisztelet, és egy ilyen alak tetszeleg a nagy jogok védelmezőjének a szerepében? He? Ha valakinek más a véleménye, és mást tart fontosnak úgy, hogy az nem valaki vagy valami ellen irányul, azt lehet szidni. Rókáznom kell az ilyentől.
Maximálisan egyetértünk,
Maximálisan egyetértünk, de egyszerűen teljesen felesleges szószaporítás erről Monstival beszélni. Meggyőzve nem lesz, mert csak az a jó, amit a dörmögő dömötör mondott annó az szdszgyűlésen, vagy a klubrádióban, lol. Ez párosul azzal, hogy nem látja be, mikor tapintatlan egyes kérdésekben. Fura, hogy ilyen emberek vannak, de nem Monsti az egyetlen. Egy vállrándítást talán megér :DD
(Azt azért még megnézném, hogy egy masszív zsidózós topikot hogy reagálna le :D Végtére azok is csak olyan anakronisztikus barmok, mint mi, vagy a mohamedánok. Szóval hajrá, ez itt az off, free your hate xd)
Mindenkinek van
Mindenkinek van térdkalácsa. ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Challah
Csak Monstinak nem, ő már
Csak Monstinak nem, ő már maga mögött hagyott minden vallással összeköthető béklyót, márpedig amit te linkeltél, az is az végső soron!
Küldeném is ezt a remek számot a HuG-től neki, és mindenkinek aki szereti :) (A címet szerintem ő adta a számhoz 8))
http://www.youtube.com/watch?v=3T3dq3Ujjbs
"Az angolok pl. teljesen
"Az angolok pl. teljesen normális dolognak gondolják, hogy király/királynő van a mai napig náluk, nem vicceli el senki."
http://www.youtube.com/watch?v=yqrAPOZxgzU
:DDD
----------------------
> letűnt rossz túlhaladott
> letűnt rossz túlhaladott rendszer jelképe
ez a legszomorúbb Benned monsti, h azt gondolod, te vagy a faszagyerek aki tudja a frankót, és minden kétséget kizáróan meghatározza, h mi minek a jelképe, illetve h egy rendszer rossz, letűnt és túlhaladott. Te biztos jobban tudod a belgáknál, briteknél, hollandoknál ... mindenki hüje, csak te vagy helikopter, ja.
Ahelyett, hogy ilyen
Ahelyett, hogy ilyen épületes dolgokról beszélnénk, inkább nézzétek meg ezen az oldalon a videókat:
http://bikemag.hu/magazin/hirek/elkepeszto-orszaguti-video-road-bike-party
Egészen kedvet kaptam az országúti biciklizéshez :D
Ja, csak ez több ember
Ja, csak ez több ember szerint nem oúti hanem egy cyclocross gép. Az oúti úgy csuklana össze ilyesmitől, hogy csak na...
.
Cargo-projekt
Tolvajkergetők-kergető
Tolvajkergetők-kergető leszek!
Még mind a mai napig rejtélyes és nem garantált az, hogy a Tolvajkergetők valójában hogy bánnak a rajtakapott tolvajokkal.
Azért, hogy kiderítsem ezt, cselhez fogok folyamodni. Titkos megfigyelésem alá veszem majd őket, és tettetni fogom a kitett csalibicajuk ellopását.
Ezt még nem tudom pontosan, hogy valósítsam meg, de hátha valaki segít egy ötlettel. A lényeg az, hogy rongálás mentesen elmozdítsam vagy eltávolítsam onnan a bringát, készen annak azonnali vissza adására ha követelik.
Ugyanakkor valamily elvi, borítékolt garanciával bizonyítanom kellene nekik incognitoban, akkor és ott, hogy tettem nem volt lopás.
No, most jön a lényeg. Az engem személyesen nem ismerő és ott kikérdező Csiga-Frenki duóval és a kis csapatukkal erőszak mentesen és készségesen ko-operálva, minden provokáció nélkül várom esetleges önkényeskedő, erőszakos reakciójukat.
És, ha az bekövetkezik, akkor le is lepleztem őket egy bűnelkövetésben, és jogos önvédelemből úgy elverem őket, hogy az csak na! És értesítem a rendőrséget, és átadom őket nekik. Hátra csavart kezükkel, mindet görnyedten masíroztatva! :DDD
Tetszik. hajrá! Bár én
Tetszik. hajrá!
Bár én annyit finomítanék rajta hogy a tesztet többször kéne megcsinálni.
Egyszer kend be magad fekete cipőpasztával, aztán fehér púderrel, utána pedig kell egy burkás meg egy kipás teszt nagy pajesszal. :-D
Merthogy az önbíráskodós kétely csak az elején merült fel azóta masszívan izmos rasszizmus kétely forog fenn.
Tudnád hogy nézek én ki
Tudnád hogy nézek én ki schmoll pasztás maskara nélkül is! :DDD
melleslegg 13 k, 2012-10-16
melleslegg 13 k, 2012-10-16 10:40
A Szent Korona,mert így kell írni,a magyar államiság jelképe a magyar történelem alapvetése szerint,mindattól függetlenül,hogy neked nem az.Ez a magánvéleményed,amihez viszont sem a Szent Koronának,sem a magyar történelemnek nincs köze,tehát e szempontból kevesebbet nyom a latban,mint a kutatások.Most vagy elfogadod mások magánvéleményét holokauszt-értelmezésben vitaképesnek,vagy nem beszélsz degradálóan olyan fennmaradt ereklyékről,amelyek másoknak a nemzeti hovatartozás érzetét jelképezik,mivel ennek hiányában kezd eléggé egyoldalú arroganciává válni az a szabadelvűség,amit itt képviselsz.
Természetesen ezt nem az ideírtakra értem,ezzel senkinek semmi gondja nem lehet- max. disputál veled erről egy jót-,hanem a törlésre kért szövegedre.
válasz:
nemecseket meg kisbetűvel kell írni. Lehet itten egy egyesek által betegesen fétisként tisztelt múzeumi tárgyról vitát folytatni, meg arról hogy mit jelképez. De ez egy teljesen mellékes vonal. Ha már így belebonyolódtunk, és köszönöm hogy válaszra méltatod méltatlan személyemet, akkor inkább arról lehetne vitát folytatni, hogy az általam korábban törlésre kért bejegyzés az micsoda, és miért nem törlődik. Mert ez probléma, nem az hogy valaki mit gondol egy múzeumi tárgyról:
http://criticalmass.hu/node/17158/509687
Szerinted?
--------
Ez egy elmélet,egy
Ez egy elmélet,egy fantáziálás,egy magánvélemény a köztörvényes bűnözők helyzetének megoldására,ami nekem értékelhetetlen,tehát nem véleményképes,de nincs benne üldözendő.
Az utolsó sor lehet megvetendő,ám semmiképpen sem felbujtó vagy gyűlöletkeltő,és neked sem az,ha indulat nélkül értelmezed.Okosan elrejtette benne,hozott is meg nem is.Az,hogy ki minek kárörvendene,a szíve-joga.
Nem lehetsz struccpolitikus,észlelned kell a probléma létét,de nincs olyan,hogy csak azért nem szereti a cigányokat,mert magyar.Tehát a történelmi emlékek degradálásával összemosod mindazt,ami neked nem tetszik és amit gyűlölsz,így olyanokat is magad ellen hangolsz,akik számára e témánál a kerékpározás jóval érdekesebb lenne,nem mellesleg magyarérzelműek.Helyette ezt találják,és sértve érzik magukat,ráadásul semmivel sem leszel különb szemükben,mint a cigányellenesek.Ezzel több már az ellenséged,mint amennyit megérdemelsz...
Szerintem próbáld meg személyes érintettség miatt,márhogy te cigány származásúnak vallod magad,és kéred a törlést,mert sért a tartalom.Amennyiben így sem,akkor be kell jelenteni,és a hatóság eldönti kielégítik-e kifogásaid az eljárás megindíthatóságának feltételeit.
Egy biztos, én nem
Egy biztos, én nem gyűlölök senkit. Max sajnálok. Véleményem szerint ha én egy koszos kalapnak nevezem a koronát, vagy viccesen lerajzolom Mohamedet, az egy magánvélemény, még ha ez egyesek érzelmét ez sérti. Ha valaki viszont társadalmi csoportok kiirtásáról és táborba zárásáról értekezik (majd a végén egy félmondatban hozzáteszi hogy ő nem ért vele egyet, de azt már nem hogy elítéli), az ugyan magánvélemény, de gyűlöletkeltő, ami nem kaphatna nyilvánosságot.
Már nem bánom hogy fentmaradt a CM-en, prímán lehet linkelgetni mindig ha kell, és egy link mégis diszkrétebb mint az egész szöveg bemásolása.
--------
Mitől más egy társadalmi
Mitől más egy társadalmi csoportot megbélyegezni (pl. a cigányok bűnözők), mint egy Mohamedet terroristának ábrázoló - ezáltal az iszlám tanait követő embereket terroristának beállító - képet leközölni ?
Olyan "apróságról" nem is beszélve,hogy pontosan tudják, már önmagában a próféta lerajzolása is sértő a muszlimok számára.
Értem hogy te eldöntöd
Értem hogy te eldöntöd hogy mi a magánvélemény, mi a sértő és mi gyűlöletkeltő.
De mi van ha mások máshogy döntenek?
Ki dönt jól?
Egyáltalán ki dönthet?
Az meg egy külön kategória hogy tudom valamiről hogy sértő mások számára mégis megteszem.
Ebből a szempontból(!) a Mohameddel viccelő, Csiga provokációja, és a te korona cikizésed egy kategória.
Mármint a sértett szemében nem a tiédben.
És akkor nézzük ezeket egyformán ha nem a saját szemszögünkből nézzük hanem a sértett szemszögéből.
Szerintem! :-)
Szálka-gerenda ügy.
Szálka-gerenda ügy. Valakinek az (abnormális) hiedelmeivel viccelni, azt kritizálni, próbálni megértettettni vele abnormalitását: szálka. Mások kiirtásáról értekezni: gerenda. Csakhogy sokan nem tudják a szálka-gerenda minősítést elvégezni, gerendának nézik (tudatosan hazudják?) a szálkát és szálkának relativizálják az ő gerendájukat.
Az hogy ki dönt, az megválaszolhatatlan kérdés. Ha valakit kisgyerek kora óta arra tanítanak az imámok napi 12 órában, hogyha valaki lerajzolja Mohamedet, akkor azt meg kell ölni, az az ember nem tud objektív döntést hozni.
Az mindenesetre kimondható, hogy szálka-gerenda ügyet nem lehet darabra kezelni, egy ilyen egy olyan egyenlő súlyú véleményként.
--------
"Az hogy ki dönt, az
"Az hogy ki dönt, az megválaszolhatatlan kérdés."
Nekem úgy tűnik hogy az ez előtt lévő bekezdésben te pl. eldöntötted mi a szálka mi a gerenda.
Nem engeded meg azt a lehetőséget hogy ha az egyik szemében szálka az ami a másikéban gerenda akkor azt el kell fogadni gerendának.
A mohamedes példánál maradva okos dolog több száz millió objektíven döntést hozni nem tudót basztatni mikor tudjuk hogy az objektivitásukon ez csak ront?
Nem jobb elfogadni hogy nem szarunk feszületre, nem rajzolunk mohamedet, nem büdös cigányozunk, nem égetünk izraeli zászlót?
És te tudsz objektíven dönteni?
Az ugye megvan hogy önmaga szerint mindenki objektív. :-)
Legalábbis nem nagyon halottam olyat hogy: "Én elfogult vagyok és a véleményem az hogy..." :-)
Sajnos nem megy, mert az
Sajnos nem megy, mert az agresszív hit alapon minősítő népesség lelkiismereti okokra hivatkozva ráerőlteti akár a többségre a mijét? véleményét? hitét? érzékenységét? Pl. azt hogy a Biblia szent, ami benne van az az igazság, kész. Te meg mondhatod hogy nem 6 nap alatt teremtődött a világ 6ezer éve, máris sérted az érzékenységüket. És felébredsz minden vasárnap reggel 6-kor a harangozásra a dunaújvárosi lakótelepen. De lehet hallani a hírekben is, amikor két hasonló alapmentalitású csapat, pl. szunniták és síiták dobálják a kézigránátot egymás mecseteibe imaidőben. Valahogy nem tisztelik egymás érzékenységét. Ebből következik hogy minden hitalapú állítást, vitát el lehet/kell utasítani.
Viszont a 2x2=4-el szembeállított 2x2=5 nem véleménykülönbség. Bármikor mondhatom, hogy aki a másodikat állítja, az barom. Sajnos nem minden olyan egyszerű mint a matek. De pl. volt már itt vita a súrlódási erő nagyságáról, ami egyszerű fizika. Társadalomtudományoknál meg gyakorlatilag mindenki gondolhatja a saját álláspontját az alapetalonnak. Viszont ha egy ideológia mentén kitört egy világháború és mérnöki tervezett módszerességgel mészároltak le ártatlan civil milliókat plusz a katonai veszteségek, akkor azt lehet alacsonyabb rendűnek mondani olyannal szemben amelyik szerint ez helytelen volt.
--------
"Sajnos nem megy, mert az
"Sajnos nem megy, mert az agresszív hit alapon minősítő népesség lelkiismereti okokra hivatkozva ráerőlteti akár a többségre a mijét? véleményét? hitét? érzékenységét?"
De te most nem ugyanilyen agresszívan lépsz-e fel egy-két vallás vagy csak esetleg korona ellen? Szerintem de, és ez az agresszivitás zavarja az embereket.
2x2=4 -------- A CM-en
2x2=4
--------
Hát jó. Értelek. Csak
Hát jó. Értelek.
Csak annyit tennék hozzá hogy minden ideológiának és vallásnak megvannak a terroristái. Merthogy ez "emberi" dolog. Mármint az erőszak és egymás lemészárlása. Az hogy éppen mi az ürügy majdnem mindegy, csak ölni lehessen a másikat. :-(
Amolyan "nincs autós meg kerékpáros csak emberek akik közlekednek" csak most ideológiákkal meg hullákkal... :-(
Itt nem csak azokról a
Itt nem csak azokról a csoportokról vagy az iszlámom belül létező vallási irányzatokról van szó,akik ilyen őrültségekre képesek,hanem 1,5 milliárd hívőről.A legtöbbjük nem akarja megölni a rajzolókat,de igen is sérti őket a rajz,hiszen ugyan úgy ők is terroristának vannak beállítva,mint amikor azt mondják,hogy a cigányok bűnözők.
Abban a pillanatban, amikor
Abban a pillanatban, amikor racionális érvek helyett a hit lép be, én mint ateista hátralépek. Döntsék el először a különböző hívek egymás között hogy melyikük az igazi, tiszteletben tartva egymás hitét, aztán az igazhitű jelentkezzen. Csak sajnos ők kézigránáttal vitatkoznak érvek helyett.
Olyan hogy sértés, nincsen. Azt javaslod tehát, hogy tartsak tiszteletben olyasmi hiedelmeket, hogy 6 nap alatt teremtődött a világ 6ezer éve? És ez azzal bizonyított hogy bele van írva egy 1600 éves mesekönyvbe?
--------
Nem a kérdésemre
Nem a kérdésemre válaszolsz és terelsz.Nem azt javasoltam,hogy döntsél hitvitákban,nem azt javasoltam,hogy fogadd el a 6 napos teremtést.
Annyit kérdeztem,hogy mitől más a cigányokat,a cigányság egészét bűnözőnek beállítani és mitől más a muszlimokat terroristának bélyegezni.Semmilyen hitéleti kérdést nem kell ide belekeverni.Sőt a válaszreakciókat sem.pusztán a kérdésre kell válaszolni.Tehát mitől más azt mondani,hogy a cigányok bűnözők és mitől más azt mondani,hogy a muszlimok terroristák ?
Ja, nem értettem a
Ja, nem értettem a kérdést. Persze nem más.
Te a muszlim hívek nevében kifogásolod hogy olyan utalásokat tettem miszerint a muzulmán világban nagy általánosságban kézigránátokat dobnak egymás mecsetjeire. És ez ugyanolyan, mint azt mondani hogy a cigányok bűnözők. Nem keresem vissza, de ezek szerint azt írtam valahol, hogy minden muszlim terrorista? És te alig vártad hogy kéjelegve lecsaphassad ezt a magas labdát? Azért kérdem hogy tisztán lássak.
--------
Nem az írtam,hogy nem
Nem az írtam,hogy nem érted,hanem hogy nem arra válaszolsz.
Te folyamatosan felháborodsz és kikéred magadnak,hogy egyes társadalmi csoportokat,jelen esetben a cigányokat, bűnözőnek bélyegezzenek, valamint az ilyen vélemények nyilvánosságot kapjanak.
Ugyanakkor teljesen jogosnak és viccesnek tartod,hogy megjelenjen egy kép, amin egy másik társadalmi csoportot, konkrétan a muszlimokat, terroristának állítják be,sőt az ilyen vélemények megjelenése ellen nincs semmi kifogásod.
Némi kettősséget érzek itt,ezért kérdezlek.
Kezdem érteni. Én ilyen
Kezdem érteni. Én ilyen rajzra nem utaltam. Azokra a rajzokra utaltam, melyeken Mohamed van lerajzolva, akár így, akár úgy, ha terroristaként, akkor terroristaként. Ami egyébként nem nagy csúsztatás a rajzoló részéről, hiszen az imámok Mohamed nevében szólítják fel terrorcselekményekre a bigott híveket, majd szintén az ő nevében a rajzoló megölésére. Viszont 1 db Mohamed terroristaként lerajzolva nem egyenlő azon állítással hogy minden mohamedán terrorista.
Valóban elgondolkodtató amit írsz. A mohamedánok azért jó példák, mert esetükben könnyebb valami rossz példát felhozni, pl. tálibok kormányzását, szobormegsemmisítését, de akár a komplett mohamedán világ nőkhöz való hozzáállását. De én nem rájuk célzok igazán, hanem bármilyen bigott fundamentalista hívőre, legyen bármilyen vallás követője. Legyen egy zsidó aki szombaton nem száll bele a liftbe mondván hogy Isten megtiltotta neki, vagy egy amish aki nem telefonál. És valóban, azokra általánosítva mondom hogy nem helyesen gondolkodnak, de ez pont a gondolkodásukra vonatkozik. Mintha úgy általánosítanék, hogy minden cigány cigány. De persze az ellen sem lehet kifogásom, hogy külföldről engem magyarként megbélyegeznek, mondván hogy a magyarok marhák mert ilyen kormányt emeltek magul fölé, akár benne voltam ebben akár nem.
--------
Miért szedett-vedett
Miért szedett-vedett általában a kerékpár, mint termék? Rendszeresen, minden kerékpár leírásnál egy hosszú lista tárgyalja a különböző alkatrészeinek különböző gyártóit.
Ezek az összeválogatott alkatrészek képezik a másik meg a harmadik kerékpárt is, csak más válogatásban. Hogy nézne az ki, ha zongorák is hasonló leírással kerülnének eladásra?
Steinway & Sons
Első lábak: Shimano
Hátsó láb: Porsche
Kerekek: Saab
Páncéltőke: Reynolds
Húrok: Peugeot
Billentyűk (fehér): Campagnolo
Billentyűk (fekete): BMW
Fedél: Pininfarina
Zsanérok: Cinelli
Szék: Brooks
a pc-k is ilyesmik, de a
a pc-k is ilyesmik, de a mac-ek nem...
válaszoltam-e?
Válaszoltál, és milyen
Válaszoltál, és milyen igaz! De... a PC-k miért? :-)
van aki videókártyában,
van aki videókártyában, és van aki processzorban jó... azaz van gyártósora és hozzá szabadalma :)
szerintem bringa detto lehet...
Jó, de akkor miért nem a
Jó, de akkor miért nem a zongora is?
szerintem a
szerintem a zongorais.
gondolod,hogy ők a felhasznált csavarokat külön készítik?
ragasztót,festéket,lakkot, húrokat nem veszik vmely gyártótól?
vagy a fát, amiből készül... szerintem ők is összlegózzák.
de nem jellemző a csavar márkája, ezért nem foglalkozol vele...
bringán viszont nem mindegy hogy milyen az alkatrész, mert nagy a különbség a gyártmányok között.
Meg az egyik készítése -
Meg az egyik készítése - összerakása nagyságrendekkel könnyebb mint a másik.
ezt nem tudom, zongorát
ezt nem tudom, zongorát még nem raktam össze :)))
Szerintem is lehetnek
Szerintem is lehetnek zongora márkák amelyek gyártói csupán össze szerelik a megvásárolt alkatrészekből a hangszereiket.
Viszont kevés, és azt hiszem a legnevesebbek, többnyire maguk készítik az összes fő alkatrészt. De tényleg valószínű, hogy speciális gyártók, például húrok gyártói, ellátják általánosan a zongora készítő piacot. Ezknek a neve mégsem széleskörűen ismert.
Az igazi kérdés most az, hogy a zongora piacon, a zongora teremben, miért nincsenek fölsorolva e bevált alkatrész gyártók nevei a zongorák adatlapján ugyanúgy, mint a kerékpár üzletben?
hát, ez már tényleg csak
hát, ez már tényleg csak ötlet: de
lehet, hogy neves húrkészító egy van, monopolhelyzetben, így irreleváns infó plussz ki is írni mindre, hogy
húrok: Gipsz Jakab húrkészítő mester
Hihi :D Lehet, valóban.
Hihi :D
Lehet, valóban. Monopol helyzet. Ez olyan, mint a gyémánt reklám. Annyiból áll csak, hogy "Vegyen gyémántot!" :-)
mac: Procseszor:
mac:
Procseszor: mac
Monitor: mac
Memoria: mac
HDD: mac
Tuti?
Ó, de szuper kis flém! :-D
Jó flém, mi? :D Jó lenne
Jó flém, mi? :D
Jó lenne tudni Kisember véleményét, mint biciklis zongoristáét. :-)
2001-es iMac G3: proci:
2001-es iMac G3:
proci: MAC
Alaplap: MAC
HDD: Seagate
Monitor: LG
ODD: Toshiba
Memória: Samsung
Ez tuti, mert én szedtem szét először...:)
.
Cargo-projekt
Mivel a Mac már nem gyárt
Mivel a Mac már nem gyárt régóta saját procit, Intelt használ. Ugyanaz a cucc van a Mac-ekben is már évek óta, mint a dzsunka-pc-ben....
.
Cargo-projekt
az jutott még eszembe,hogy
az jutott még eszembe,hogy van az a különbség, hogy a bringákkal versenyeznek.(najó, máshogy versenyeznek mint a zongorával)
és itt jönnek a képbe a szponzorok... akik reklámoztatják magukat a bringaversenyen...ezért feltűnő a márkanév az alkatrészeken.
zongoránál ilyen szponzorálási megjelenési kényszer nincs... asszem :)
Egyedül a Petrof zongorák
Egyedül a Petrof zongorák oldalán szoktam látni óriási reklámozó méretben a nevüket. De azokon se külön a húr vagy a láb gyártóinak a nevét.
Asszem itt a biciklisek sznobsága játszik szerepet. A zongoristák viszont nem sznobok. Nekik csupán jó hangzású és billentésű zongora kell, és nem érdekli őket, hogy ki gyártotta külön a zsanért, a fedelet, a pedált. Elég, ha a zongorájuk márkája például Bösendorfer. ;-)
Szóval, a bicajosok azok egy bogaras, sznob nép, mert nekik külön minden alkatrész márkás nevű kell, hogy legyen. És ezt az igényüket szolgálja ki készségesen a piac. :DDD
Most mit kell itt
Most mit kell itt általánosítgatni? :) Lehet, hogy a sznobság ugyanúgy megjelenik a zongoristáknál is. Bár ha megint magadból, meg a rokokó kerékpár-lázálmaidból, + a rizsporos, halálra vált fejű idióta használójából indulsz ki, akkor érthető (bár továbbra sem igaz) a megállapításod :D
:D Mér? Hallottál
Mér? Hallottál zongoristákat így beszélni?
"A Blüthnerem hátsó lába Ridley. Nem is nyeklik ám, még Lisztnél sem, pedig elképzelheted, hogy rakom neki. Ma már talán csak Pajti bá tudna olyant kiesztergálni szilfából."
Vagy:
"A Kemblém Selle Royal széke sajnos nagyon kemény. Még egy etűdüt is nehezen bírok rajta ki."
:DDD
Hát, nem régóta vannak
Hát, nem régóta vannak vonóshangszeres barátaink. És igen, vannak vonómárkák, iszonyat árak, lószőrök, gyanták, tokok. Szervizek. Szakértők, kontárok. Ezeket a vonóshangszereket javítani kell, cserélni alkatrészeket. Nem mindegy hogy ki és mit cserél rajta.
Biztos vagyok benne hogy pl. a zongorahúrok esetében erőteljes szórás és márkasznobizmus van. Zongorakalapácsok, filcek, billentyűk. Elefántcsont kontra plasztik. Be kéne reggelned egy klasszikus-zenész fórumba.
Volt pl. egy ismerősöm, Szovjetunióban tanult annak idején, és rájött hogy óriási profitra tud szert tenni, ha onnan haza hoz minden alkalommal egy hátizsáknyi zongorabillentyűt. Melynek horrorisztikus profittal való itthoni eladása után a megfelelő konvertibilis hiányárut (szerintem nem farmert, az sok helyet foglalt, megvolt neki a megfelelő spéci cucca, de elfelejtettem már) vitt vissza a SZU-ba, amiből luxusszínvonalon élt ott.
--------
Igen, igaz és érdekes. A
Igen, igaz és érdekes. A közelünkben is van egy réges rég megalapított vonó bolt ahová feltételezem, majdnem az egyész város vonós muzsikásai járnak.
Új elefántcsont billentyű lapkákat már nem lehet törvényesen gyártani, csak műanyagot, esetleg gyöngyházat. S csak régi elefántcsonttal szabad kereskedni.
Az ismerősöd lehetséges, hogy nem teljes billentyűkkel seftelt. Ezek igazából mélyen benyúlnak a zongora testébe és nem csak az a látható néhány centiméter a hosszuk, amin az ujjakkal játszunk.
És ezek a fa lécek különböző képpen görbülnek aszerint, hogy mennyire félre eső vagy ferde a húr amelyikhez tartoznak. Nem lehet az egyik helyébe a másikat szerelni.
Hülyéskedésből morfondírozok itt a zongora-bicikli alkatrészek márkáiról, de a kérdés mégis érdekes. Miért fontosak az egyiknél a nevek említése, és miért nem a másiknál? :-)
Sajnos én csak ennek a
Sajnos én csak ennek a zenekarnak a zongoristájával beszéltem, vele se sokat, és pláne nem erről, de szerintem nem zavarná, ha nem lenne márkás a zongorája hátsó lába. :D
http://www.youtube.com/watch?v=j9o9on3an5k
Ha végighallgatod a hangversenyt, megemelem a kalapom :D
tévedsz. szerintem az nem
tévedsz.
szerintem az nem sznobság, ha valaki egy bringával jól meg akar állni, és ezért jobb(márkás) féket használ... ez kényszer, mert ha nem úgy működik ahogy kell, abból baleset van.
zongora, ha nem jól működik, abból maximum beégés.
sőt.
a tescobike megvan? lehet vele bicózni? nem igazán.
most képzeljünk egy olyat,hogy tesco-zongora...
:))))
na, ezek miatt a működő dolgok iránti igény még nem sznobság. szerintem.
Én nagyon nem szeretem, ha
Én nagyon nem szeretem, ha látszik egy tárgyon, biciklin, ruhán a márkanév. :)
----------------------
Feszítsd le pajszervassal,
Feszítsd le pajszervassal, üsd le vésővel a Bentleyd nevét! :D
http://www.youtube.com/watch?v=BttVG7p1MfE
:D Nem kell lefeszíteni
Nem kell lefeszíteni pajszervassal, mert az én Bentleym így készült. :P
----------------------
Ez aranyos, ismerem.
Ez aranyos, ismerem. :-)
Különben szeretem az autókban is a szépet és a jót, és nekem sem igazán számít, hogy mi annak a márkája. Például imádom a kis Nissan Figarot.
Remarque Három Bajtárs című könyvében volt egy Karl nevű tragacs kinézetű kocsi: "De ki is gyaníthatta volna, hogy ebben a nevetséges jószágban egy versenymotor nemes szíve dobog?"
http://www.scribd.com/doc/73387416/Erich-Maria-Remarque-A-harom-bajtars
Én hegedültem. Húrok
Én hegedültem.
Húrok Pirastro bélhúr, az E húr fémből, esetleg az A is, de ez kábé akkora flém volt, mint itt a sisak :-)
Hegedű: az enyém ismeretlen mester műve a huszadik század elejéről, a vonó manufaktúrából, de mindenki a Stradivariusról meg a Guarneriről álmodott... Gyanta (nem jut eszembe a neve, de a dobozát megismerem)... Úgyhogy ott ugyanúgy megvan ez.
http://kiralyhangszerpecs.hu/
http://kiralyhangszerpecs.hu/img/p/116-222-large.jpg
Ezt a gyantát annál a beszállítónál gyárthatják aranyáron, ahol a Brooks nyergek ápolószerét. :-)
--------
:-D "A húr flém" De
:-D
"A húr flém"
De megnéznék egy ilyet. :-)
A szaxofonosok meg a jó
A szaxofonosok meg a jó nád és fújóka márkákról álmodoznak. A zongora egy integrált hangszernek látszik. Jó, a szék az külön van, meg a billentyűk fedele is könnyen lejön, de mégis... :-)
Ismerek 1-2 zongoristat: Ok
Ismerek 1-2 zongoristat: Ok konkret zongorarol mondjak, hogy jo vagy nem jo, vagy csak mas, mint amihez szoktak. :-)
A lányom egy Görög
A lányom egy Görög vendéglő (Rómain) Facebook-os játékában egy fényképpel pályázott.
Aki a legtöbb like-ot/tetszik-et kapja 10 nap alatt (10/31), az nyerhet egy kétszemélyes tálat vagy egy üveg bort vagy két gyros tálat - helyezéstől függően.
Nekem a második helyezés is szép ajándék lenne:), de ő valamiért az első vagy a harmadik helyezést szeretné elérni.
A fénykép elérési útvonala:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151117945292358&set=a.101511175...
A beküldött pályázatok:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151117595422358.443582.171358...
Kérlek, ha kedvetek és időtök van hozzá, támogassátok egy szavazattal.
Köszönöm.
tatabike
tatabike számára:
Böngésztem órás mester oldalakat, és ez a mester hagyományosnak, jónak látszik:
http://antikorajavitas.hu/zsebora-javitas/zsebora.php
Sajnos az órás mester iparukat hirdetők többsége elmecserét, kulcsmásolást, cipőtalp felragasztást meg miegyéb betanítható fokú munkákat lát el. Poros kirakatukban nincs is óra, csak néhány olcsó szíj. :-(
De ez remélhetőleg más. A mechanikus órák tipikus öreg szakértő mestere ma már ritka egyes helyeken, mint a fehér holló.
Köszi az infót, elfáradok
Köszi az infót, elfáradok a Mesterhez a "kincsemmel". Remélem ésszerű (anyagi) határokon belül újra ketyegni fog.
.
Cargo-projekt
http://criticalmass.hu/commen
http://criticalmass.hu/comment/reply/17286/514946
Elfroland:
Na megint beletenyereltem valamibe amibe nem akartam, de úgy kell nekem. :-)
"elfroland levezette, hogy a gyűlölködés éppúgy szociálisan meghatározott hendikep, mint a lopás"
Hogymi mihogy?! :-D
Nem vezettem le semmit hanem erre és csak erre reagáltam:
"88%-ban az vagy, ami gyerekkorodban körülvesz, amit akkor tanulsz."
Szóval ha amennyiben esetleg mondjuk netalán ez az igazság és ezen okból a tolvaj egyéni felelőssége önnön tolvajsága miatt mondjuk úgy hogy relativizálható, akkor (és csak akkor) felmerül a kérdés hogy az aki ezzel egyetért miért ugrik neki a falhoz csapkodásról mekegőnek? Hova lészen a türelem a megértés és a szociális érzékenység?
Miért nyilvánvaló a "falhoz csapkodásról mekegő" gonoszsága és miért nyilvánvaló a tolvaj szánni valósága?
S hogy mi a teendő most így azonnal? Passz.
Az fix hogy értelemre hatni itt és most nem lehet.
A "falhoz csapkodásról mekegő" esetén azért nem mert ő meg van győződve igazáról és ebben nem ez a fórum fogja megingatni bármennyire is hízelgő lenne ha mégis.
A tolvaj meg egyszerűen nincs itt.
Szóval ennyi, kör bezárult, kéremkapcsoljaki. :-D
Amúgy meg egy kalap alá vetted a tolvajlást a "falhoz csapkodásról való mekegéssel", holott ez utóbbi a tolvajlásáról való mekegéssel van egy kalapban. Szerintem.
És a végére: Ezen írásból az én személyes véleményem erről az ügyről nem derül ki, ha mégis így érzi valaki akkor a sorok között akar olvasni de itt nincs semmi. Köszönöm!
Nagyon nem akarok ebbe belefolyni, de ha muszáj akkor az off-ban lehet erről írogatni.
bemásoltam, hogy
bemásoltam, hogy könnyebben tudjam követni.
"Na megint"
kicsit rövidítettem, valóban a te válaszod egy korábbi hsz-ban szereplő levezetés kiterjesztése volt. egyet is értek veled ebben, de ebből nem következik, hogy szeretni/hagyni/szó nélkül hagyni kell bárkinek bármilyét, amiről nem, vagy nem csak ő maga tehet, hanem a környezet, meg az emberi természet. annak a felismerése, hogy csomó dolog, ami nekünk/szerintünk rossz, nem abból a célból van, hogy nekünk rossz legyen, abban segít nekünk, hogy megtaláljuk a nekünk legjobb megoldást a kivédésére. ami nem mindig a legegyszerűbb. mondom ezt úgy, hogy én magam nem egyszer egyszerűen viselkedem. csak amikor emellé jön egy magyarázat, ami megideologizálja, akkor azzal elvész a lehetősége is annak, hogy jobb megoldás kerüljön elő, mert hiszen meg van magyarázva, hogy ez a jó.
" aki ezzel egyetért miért ugrik neki a falhoz csapkodásról mekegőnek"
igazad van, a falhozcsapkodásról mekegővel a lopásról mekegő állítható párba, a a cselekvés a cselekvéssel, és így tovább. így értettem én is, csak a rövidítés közben úgy látszik félreérthetőre sikerült.
"nekiugrik" alatt azt érted, miért fejezi ki nemtetszését szavakkal, ugye? mert szóra szó a válasz. és mert ahogy te is írod, a tolvaj nincs itt (ki ne ugrana neki, ha szeme előtt lopna), a falhozcsapkodásról mekegő pedig itt van és itt és most teszi azt, ami nem jó. (és mikor a nem jó csatolt áruként érkezik a helyeselhetővel, akkor lerontja az elfogadhatóságát... de erről volt már korábban elég sokat szó.) ez egyébként nem csak a lopás elleni küzdelmet érinti, hanem a gyűlölködés/rasszizmus elleni felszólalást is, erre nemrég szomorú példát láttam évácska-tól, csak úgy ítéltem meg a hsz-i alapján, hogy úgyse értené, mi bajom, úgyhogy neki végül inkább már nem írtam semmit.
" szánni való": mindkét esetben szánni való az ember aki csinálja (a csinálást, vagy mondást), a különbség hogy az egyik itt és most csinálja és nem tetszik hogy csinálja, a másik máshol-máskor és nem tetszik hogy csinálja, de a két esetből csak egyikben tudok itt és most tenni valamit, amivel hatni próbálhatok a "tettesre".
akkor végül is rájöttél, hogy mi a nagy különbség: egyik itt van, másik nincs itt. mindkettő szánnivaló szerintem és ha tehetem, távol tartom magamtól, ebben hasonlítanak. van különbség is, nem akarom azt mondani, hogy egyforma a két dolog, de itt és most egyiket se kéne csinálni. szerintem.
----------
sárga vót az...!
Hú ez jó hosszú lett.
Hú ez jó hosszú lett. :-)
Először is leszögezem hogy a fő vonalakban egyet értünk.
A szó nélkül hagyni kérdéskör.
Nyilván nem KELL szó nélkül hagyni de én mondjuk mérlegelem az előnyöket hátrányokat. Itt pl. nem fogom tudni meggyőzni a csapkodót hogy ne írjon ilyet mert nem fogja megérteni. sőt ha elbénázom csak még jobban beigazolva látja az "igazát", plusz generálok egy jó kis flémet aminek a végén kígyót békát fognak egymásra mondani a népek.
Ezt pedig nem szeretném így nem szólok.
Lehet hülyeség de én így csinálom. :-)
Ritkán szólok hozzá mert általában az én véleményemet, tanácsomat már leírta más.
Leginkább akkor szoktam amikor már elszaladt a szekér valaki egy sommás megállapításban megmondja a (szerinte) tutit. Na ekkor nem bírom megállni... :-)
"ki ne ugrana neki, ha szeme előtt lopna"
Hát vannak egy páran akik e mondatod után egy kalap alá vesznek a csapkodóval. :-)
csakugyan egyetértünk. eh,
csakugyan egyetértünk. eh, pedig már majnem beleétem magam egy jó kis flémbe:P
----------
sárga vót az...!
Nincs flém de igény az
Nincs flém de igény az lenne rá? ;-)
Na, had másoljam ide be,
Na, had másoljam ide be, csakhogy pontos definíciókkal dolgozzunk:
flame: (angol, ejtsd: flém) Internetes fórumokon elterjedt angol eredetű kifejezés (szó szerinti jelentése "láng", magyarul leginkább égő-nek, égő-zésnek lehetne fordítani, de ne flémeljetek, ha úgy gondoljátok, hogy tudtok pontosabbat :))
Flame az, amikor valaki nagyon lehúz, leminősít, szid, sérteget valamit/valakit fórumhozzászólásban, nem törődve azzal, kit mennyire bánt meg válogatatlan szavaival. Azokat a hozzászólókat, akik ismertek flémelős hozzászólásaikról, szokás flamethrowernek, lángszórónak nevezni.
Ha egy topicon nagyon elvadul a flame (sokan anyáznak egymásra keresztül-kasul), akkor beszélünk flamewarról.
A troll legelemibb fegyvere az oktalan flame.
Köznapi nyelvben nagyon hasonló szerepet tölt be a fika.
http://www.hogymondom.hu/showslang.php?slang=flame
--------
ja, ja. a flémvórt
ja, ja. a flémvórt mondtam, csak röviden.
----------
sárga vót az...!
Viharcsenel USA keleti
Viharcsenel USA keleti part:
http://www.youtube.com/watch?v=yXMU2qwCVag
(minden idők legnagyobb viharára számítanak most már)
Monsti: "De... a
Monsti:
"De... a gyengébbek, elesettek, nyomorultak, vesztesek védelme sokkal fontosabb azokénál, akik amúgy is meg tudják magukat védeni"
Ebben teljesen egyetértünk. De te az szdsz, meg děmckíj védelmében szólalsz fel, mint valami fizetetlen prókátor. :)
szegény elesett
szegény elesett kisnyugdíjas demszky, akinek a párszázezres nyugdíjából még parkolóházra sem futja.
Ja és honnan gondolod hogy fizetetlen?
Gondolod, hogy fizetett?
Gondolod, hogy fizetett? Sztem nincs erre pénze a Retkes-társaságnak. :D
Prepaid? :)
Prepaid? :)
Rotflmao :D
Rotflmao :D
Szörnyű dolog az irigység
Szörnyű dolog az irigység :)
Az szdsz olyan volt amilyen.
Az szdsz olyan volt amilyen. Most vesztesek, az biztos. Hogy akik "legyőzték" őket, azok még náluk is rosszabbak, az is biztos. És a rendszerváltásban játszott szerepük letagadhatatlan.
A döglött oroszlánt (de ha jobban tetszik valami utálatosabb állat, kígyó, veszett róka, akkor legyen az) rugdosni nem kell nagy bátorság. Itt egyesek elvakultan gyűlölködve ész nélkül liberálisoznak, amikor azt se tudják miről beszélnek. Kossuth, Deák, Széchenyi ágyaztak meg a liberalizmusnak Magyarországon, ugyebár. És az is roppant undorító, amikor valaki negatív megnyilvánulásokkal pozicionálja magát itt, valamint ekézi azt akiről valamilyen oknál fogva gyanít valamilyen nézeteket, és rejtegeti a maga ordas eszméit. De nem is baj, ez egy kerékpáros közösség, már így is túl sok szenny a felszínre került.
--------
Erre a "Széchényiék és a
Erre a "Széchényiék és a liberalizmus" témára már muszáj írnom valami. :-)
Az hogy az adott korban mennyire számítottak liberálisnak vagy nem, nem függ attól hogy ma minek számítanának, vagy hogy ma mit értünk liberalizmus alatt.
Pl. akkora liberálisok voltak hogy bevezették a szabad választás ahol minden 20 év fölötti FÉRFI akinek van JÖVEDELME és/vagy FÖLDJE szavazhat. Baromi liberális mi?
Akkor az volt ma már már inkább a náci címke illene rá. :-)
Hovatovább a 1848-ban bevezettet választási rendszert cenzusosnak hívták ami:
"A parlamenti választásokat szabályozó elv, amely a választójogot, és a választhatóságot meghatározott vagyonhoz, jövedelemhez köti. Alkalmazói szerint azért nem sértette az egyenlőség elvét, mert a polgári társadalomban a vagyonszerzés lehetősége mindenki számára adott, s aki nem képes erre, az a politizálásra is alkalmatlan.
A censusos választási rendszerben csak az kapott a politikában helyet, akinek volt vagyona."
Zsír mi? :-D
Ma minek neveznéd azt aki ilyet akar?
Márminthogy csak az ér valamit akinek van valamije?
Oké, Lázár Jánosnak, de ideológiailag hogy neveznénk? :-D
Az meg hogy megágyaztak valaminek csak annyiban tudom értelmezni mint ahogy a múlt megágyaz a jövőnek.
Azt hogy ezek alapján nagyjaink helyeselnék-e a mai liberalizmust nem tudhatjuk.
Pl. idővel kiderült hogy Hitler megágyazott Izraelnek, de az előítéleteim azt súgják hogy egyáltalán nem örülne ennek. :-)
Szóval Széchényi akkor liberális is volt nemzeti is, és szocialista is, meg még egy halom egyéb
De ez nem jelenti hogy a mai libsi-náci cimke passzolna rá. :-)
Szabadelvűség.
Szabadelvűség. Tulajdonképpen mindig más. Egyszerűen megkérdőjelezi a fennállót, újat akar, nyitott a másra. Kérdéseket tesz fel. Miérteket, hogyan jobbanokat. Igazság szerint Szent István volt az első dokumentált liberálisunk. De már a honfoglaló vezérek is azok voltak, akik azt mondták próbáljuk meg máshol. Tudod hány barom ragaszkodott már akkor is a turulfészekhez? Jó itt nekünk, ne menjünk sehova, majd csak lesz valahogy, stb.. A konzervatív foggal-körömmel ragaszkodik a status quohoz, a liberális az addig felgyűlt vagy máshol ellesett tapasztalatokkal újat, jobbat akar. A társadalom normális fejlődéséhez a kettő egészséges keveredésére van szükség, nem valamelyik elnyomására, kiirtására.
--------
Magasröptű elméleted
Magasröptű elméleted alapján Hitler és
Horthy is a liberalizmus híve volt,mert ők is csak próbáltak csinálni valami újat,jobbat.
Ugye kicsit sem vagy tisztában azzal,mit jelentenek ezek a fogalmak,csupán mindenképpen nagyon-nagyon új jelentést akarsz adni nekik,s így sütöd ki belőlük e sok sületlen ostobaságot.mint hithű liberális.
Ezzel nem megbántani akarlak,de ritkán olvasni olyat,hogy valakiből ennyire kontrollálatlanul ömöljön a butaság.
Csak lezárva a részemről
Csak lezárva a részemről tökfelesleges kommunikációt,ezt olvastam Neked: a Kossuth család tiltakozik Mesterházy ötlete ellen,azaz a Kossuth-címer orbánellenes egységbehívó jelképpé avatása ellen.Kifejtik,a címert egyszer használták szellemiségének megfelelően,1956-ban = "idegen elnyomás elleni felszabadulás,a magyar nemzet szabadságának jelképe".
Tudom,téged ez legkevésbé sem zavar,de azért törd a fejed kicsit rajta.
Köszönjük a magasröptű
Köszönjük a magasröptű kinyilatkoztatást. Gratulálok a saját magaddal folytatott eszmecseréhez. Ámen.
Ja, és buta aki mondja.
--------
Kár hogy lezárod a
Kár hogy lezárod a részedről tökfelesleges kommunikációt. Nagyon várnám pedig a liberalizmus pontos meghatározását egy olyan szakértőtől mint te.
A Kossuth leszármazottak meg a címer meg a Mesterházy meg a Zorbán hajánál fogva történő iderángatása az tényleg tökfelesleges kommunikáció volt, de nem állítottad hogy nem. Attól egyébként hogy valakinek Kossuth volt a dédapja nincsen automatikusan igaza, csak egy véleménye van.
--------
Várjál, akkor a
Várjál, akkor a konzervatív az a liberális amelyik már elérte célját?
Valahogy így:
Szent István liberális mert küzd a pogányság meg a régi rend ellen de amint megvan a kereszténység és a haza konzervatív lesz mert nem akar erről váltani?
közben azért jó
közben azért jó liberális módjára kiirtja a pogányok egy részét, meg a nagybácsit felszeleteli, pusztán a tolerancia jegyében :)
És még egy valami jutott
És még egy valami jutott az eszembe. Ha a liberálisok nem Széchenyi, Kossuth szellemi jogutódai szerinted, nem hivatkozhatnak rájuk, legyen. De akkor a magyar katolikus egyház sem Jézus Krisztus jogutódja, nem hivatkozhat rá, azt is érzed, ugye?
--------
Marx elvtárs jóslata
Marx elvtárs jóslata szerint a kommunizmus a legfejlettebb kapitalizmusból alakul ki. Ehhez képest 1917-ben a legsötétebb feudalizmusból kinőtt valami, ami kommunizmusnak nevezte magát, ezzel végérvényesen lejáratta az eszmét.
A liberalizmus ha akarom a világ legszebb gondolata, de mindenki kicsit mást ért alatta.
Fentebb más témában (flém)írod hogy tiszta definíciókkal dolgozzunk.Igazad van, de ez a legnehezebb!
A legtöbb itt zajló (nem csak politikai) vitában, egyet nem értésben is ez a probléma. Gyakran nincs igazi eltérés a véleményekben, csak mást értünk a használt fogalmak alatt.
Ez nem jött át. Valszeg
Ez nem jött át.
Valszeg azért mert nem érdekel ki kinek a szellemi jogutódja.
Nem kell ahhoz nagy neveket felsorolni hogy hiteles legyen egy ideológia. Szerintem.
Attól még lehet valami rossz hogy Széchenyi is egyetértene vele, és lehet jó attól mert Sztálin is így csinálná.
Végül is igen. De ahogyan
Végül is igen. De ahogyan a kereszténység nevében, ugyanúgy a kommunista vagy liberális tanokra hivatkozva is követtek el baromságokat. Sőt, főleg baromságokat követtek el.
Az ideológia az őt képviselőkön keresztül mutatkozik meg, pl. liberalizmus a Kókán vagy a Demszkyn keresztül, de mondhatom a református tanokra Hegedűs Loránt "lelkipásztort" is. Egyszerűen devalválják az eredeti tanokat.
--------
"Most vesztesek, az biztos.
"Most vesztesek, az biztos. Hogy akik "legyőzték" őket, azok még náluk is rosszabbak, az is biztos."
mi lenne ha "őket" és "akik legyőzték őket" egyben néznénk, mint egy folyamat részét, aminek az egyik eleme előfeltétele volt a másik részének, ami az előző következménye?
(csak hogy lássuk a fától az erdőt. amiben az életünk eltelik.)
----------
sárga vót az...!
Nem akarok erről nagyon
Nem akarok erről nagyon széleskörű vakerolást produkálni, mert ebben a témában olyan érzés társalogni veled, mintha egy papagájhoz beszélnénk. Csak annyi, hogy akik most szörnyűségesen letaszajtották az szdszt, azoknak ugyanolyan érdemeket tudhatnak a magukénak rendszerváltás-ügyben! Erre hivatkozni 23 év elteltével egyszerűen szánalmas. Semmi köze semelyiknek nem csak Kossuth-hoz, de még a 2 évtizeddel ezelőtti önmagához sem.
Демская igazi teljesítménye az, hogy roppant szimpatikus volt, meg hogy írógéppel rohangált 25 éve? Kompenzál ez 20 év rossz, és koncepciótlan városvezezést?
Nem kompenzál. De legalább
Nem kompenzál. De legalább valami. Legtöbbeknek még ennyi sincsen. A rendszerváltáskor szónokolni kockázat nélkül vagy 10 évvel előtte szamizdatot kiadni az marha nagy különbség. És akkoriban komoly dolgok voltak amiket tett, lehetett jópárév börtönt kapni azokért. És olyanok verik a nyálukat akik akkor a csattogós lepkét tologatták vagy az úttörőnyakkendőjüket kötögették. Kossuthoz meg több köze van bármelyik levitézlett korrupt vagy idealista hülye szdszesnek, mint példának okáért mondjuk a Zorbánnak a pápához.
Én nem vagyok papagáj, nyitott vagyok bármire. Pl. teszek itt egy comming outot: amikor a Snittplagi bácsi volt a főpolgijelölt, én bizony rá szavaztam. A Demszky rossz főpolgi volt, soha nem mondtam hogy nem. A röhej meg az, hogy a szerencsétlenkedéseinek (és a mostaniaknak is) fő oka a rendszerváltáskor az szdsz aktív közreműködésével kialakított rossz kerületi kiskirályrendszer.
--------
Az Orbán-gyereknek a
Az Orbán-gyereknek a pápához amúgy sincs sok köze, mivel a miniszterelnök protestáns vallású ;)
amúgy, nem vagyok nagy Orbán-fan, de '89-ben ő volt az első, aki a Kossuth téren azt ki merte mondani, hogy: "Ki az orosz hadsereggel az országból." Amúgy, ő is, és a Fityeszék is liberális pártként indultak anno.. csak ezt páran elfelejtik.
Amikor ezt kimondta, a
Amikor ezt kimondta, a háttérben már rég le volt zsugázva a kivonulás.
Amúgy nem a Kossuth téren mondta ki, hanem a Hősök terén a Nagy Imre újratemetésen. Június 16-án. A szovjet csapatkivonásról már tavasszal megkezdődtek a tárgyalások. Jelenleg ez a hivatalos verzió:
http://erettsegi.com/tortenelem/a-rendszervaltas-menete/
De az új nemzeti alaptanterveben már az lesz hogy a Zorbán személyesen kancsukával hajtotta ki a szovjeteket.
--------
kan csuka? talán karikás
kan csuka? talán karikás ostor:P
----------
sárga vót az...!
lehetett sejteni, hogy
lehetett sejteni, hogy oroszok ki fognak vonulni, de azért húzták, ameddig csak lehetett, mert a baráti szovjet csapatokat a magyar állam etette-itatta, és épített nekik városnyi lakótelepeket, miegymást,nem a saját országuk; még Antall József is kiment a SZU-ba, hogy most már tényleg ideje lenne elhúzni a baráti csapatoknak haza, minél hamarabb.
(igazad van, rosszul emlékeztem a helyszínt illetően, köszi a korrigálást)
Nem inkább egy heringgel?
Nem inkább egy heringgel?
Nem, azzal fát vágunk
Nem, azzal fát vágunk :)
A her inget felvesszük és
A her inget felvesszük és nyakkendőt kötünk hozzá.
--------
jóvan ne politizájjunk,
jóvan ne politizájjunk, vagy de, csak ne online, hanem maj egy jó hideg sör mellett, mer tényleg off és megosztó és különbenis de gestibus non est...
viszont független attól, én, és más mit gondol bármely politikus személyéről, hitelességéről,m tevékenységéről, annyit reménykedve megkérdezek:
ezt "Legtöbbeknek még ennyi sincsen." és ezt "akik akkor a csattogós lepkét tologatták" ugye egy pillanatig sem szántad komoly (vagy bármilyen szinten) érvnek arra, hogy xy ne kritizáljon valakit? merhogy nem érv. sőt.
----------
sárga vót az...!
Nem érv, de számít,
Nem érv, de számít, sőt.
--------
akit így védenek, annak
akit így védenek, annak ellenség már nem kell...
----------
sárga vót az...!
Frenki, Érzem, hogy talán
Frenki,
Érzem, hogy talán nem igazán szó szerint értve írhattál egy ilyen jelentésű véleményt, hogy brit szakmunkások nem képesek egy deszkát se lefűrészelni. Nem is azzal szállok én szembe itt most, amikor megmutatok neked szépen fűrészelt fa munkákat.
Hanem csupán a hagyományos brit szakértelem, az igényesség, a minőség, az ízlés, a stílus gazdagság állandó mércéit szeretném, hogy lássad és elismerd.
http://www.ibo.co.uk/
http://www.eclipsedevelopments.co.uk/?gclid=CPaGhL-Qq7MCFRSSPAodCEQAaA#!
Hiheted bár, ha te nyakasan azt akarod, hogy mindezt lengyelek tervezték és készítették, egy lengyel hagyományt és stílust, és minőségi mércét hűen követve.
Nem kétséges, hogy kevés a kétkezi munkás és szakmunkás, és azért nyílt Kelet-Európa felé a munkaerő piac. Mindez mégsem jelenti azt, hogy a kevés UK szakmunkás képzetlen vagy szegényesen képzett a szakmájában.
Hogyha világba kitekintő, mérsékelt és kiegyensúlyozott bírálatú emberek szeretünk lenni, akkor első sorban az esetleges provinciális elfogultságunkat kell mindenkor legyőznünk.
Meg kell vallanom neked az érzésemet, hogy Kelet-Európai kőművesek, s közöttük talán leginkább a magyarok, üreges, töredezett blokk téglákkal nyertek valami gyakorlatot hevenyészett falakat rakni ami mércéjük szerint azért lehet girbe-görbe, mert úgyis be lesz vakolva.
Ám a brit kőműves, vagy pontosabban a tégla falazó munkás képzettsége általában annál sokkal magasabb. Ő vakolatlan, eltakaratlan, szép egyenesen fugázott tégla falakat emel, sőt, rendszerint boltíveket, részletes ferde geometriai rakásúakat is.
Ez csak egyetlen kiragadott példa a rengeteg közül arra, hogy milyen munka minőségi szintet kell maguk előtt látniuk és elérniük a Kelet-Európai kőműveseknek akik brit téglafalat kívánnak építeni.
S lásd, hogy én legyőzöm elfogultságomat, mert tudom, hogy vannak lengyelek és magyarok akik megütik azt a magas mércét.
Más.
A szovjet típusú szocialista elszegényítése a magyar népnek már több évtizede véget ért. De tudjuk, hogy annak végével életbe lépett egy más fajta elszegényítés.
Az előző zsarnokság akaratosan kizárta a Marshall terv lehetséges jótékony hatását egy új magyar felvirágzáshoz, míg a jelen korrupció a jelenlegi nyugati segélypénzek elszívásával késlelteti azt a virágzást.
Nemes a munkás ember önbecsülése azzal, hogy tudatában van képességeinek, például fával való munkának. De attól nem emelkedik föl a nemzete, ha sarlatán tolvajokat választ meg képviselőjének, akik elsikkasztják körüle a lakóházát, utcáit, tereit és országát, és koldusbotra juttatják őt egy porfészekben.
Ahol csak üres büszkeségük marad sokaknak, hogy ők tudnak fával dolgozni, míg talán angliában kevesek. És mégis, mily lepusztult a legtöbb budapesti lakóház, amikben ők laknak. Pedig volna ott bőven karban tartani való ácsmunkával, épület asztalosi munkával.
Közben, elrondult fa kapuikon tákolt deszka ládákban tudósítja őket a spórolós élelmiszerről a reklám-szemét. Nincs ipar, de házuk táján sem iparkodnak. Fásult a nép. És savanyú a szőlő. :-(((
Ez süketelés
Ez süketelés megint:
Attól hogy Angol kamarai tagságú és szabványú termékeket gyártanak Angliában nem jelenti azt hogy azt angolok csinálták.
Hallom és látom is mi folyik odaát pl ismeretterjesztő csatornán tanulságos a Főnök álruhában c sorozat, na ott megtekintheted a brit szakmunkásokat.De ugyanúgy megnézheted Gordon Ramsey étterem megmentős sorozatát,hát nem tudom de sztem kétszer meggondolom melyik brit kisvendéglőbe ülök be ezután ha arra járok.És ezeket britek csinálták britekről.
Volt sorozat pár éve külföldön dolgozó magyarokról is, kinn a helyszínen, ott is érdekes sztorikat meséltek.
De ugyanúgy utána nézhetsz a Sturmery Archer Tajvani felvásárlásához vezető út utolsó szakaszáról is pl Sheldon Brown-nál.
Azt hogy a magyarok girbe gurbán vakolnak kikérem magamnak!
Nem csak azt kell megnézni amit az 50-es években csináltak amikor a még kurvákat is behajtották falazni az ember hiány miatt.
Én magam vakoltam a saját és idén a szüleim falait mielőtt leburkoltam volna. Érdekes még nekem is megy +-2 mm tűréssel, függőbe és síkba pedig én autodidakta módon tanultam részben a szüleim 1989-es lakásépítésénél a köművesünketől, részben könyvekből, építkezések bámulásából tv-ből, kérdezősködve és saját kitalációval.
Megint arról beszélsz amiről semmit sem tudsz.
Nézd meg silány kezű magyar szakikat a Reneszánsz Rt-nél hogy elbaszták a Parlament felújítását?
Ha egy országnak 1918-óta hanyatlik az ipara akkor mégis mit vársz?
Ugyanez lett most a kontinensen is a Kínai termelés miatt.A németek kitalálták hogy drága az olaj nem baj van elég szenük átállnak arra, aztán rájöttek igen szén van csak bányász nincs hozzá már vagy 20 éve.
Nem azét lett manufakturális a vázkészítés európában, mert hatalmas bicikli gyárak vannak itt.
Ehhez a folyamathoz elég 1-2 generáció kiesés.
Látom itt is, vannak fiatalok akik tanulnának és nem tudok nekik elmagyarázni dolgokat, mert nem láttak még olyan gépeket amikről beszélek.Nincsenek gyárak akinek van rá pénzük, csak gyáracskák meg üzemek.
Előbb keresnem kell valami 100 éves feltöltött filmet a neten róla, ott megmutatom mi az mit csinál,majd tudom elmagyarázni az adott alkatrészen hogy mit látunk ebből adódóan.
Nálatok meg Thacer '82-ben seggbe rúgta a maradék nehéz ipart is.
De csak a pontosság kedvéért: nézz már utána kik is csinálták a Brit flotta páncéllemezeit a Brit hadihajókhoz a II VH előtt?
Mert nem angolok azt lefogadhatod.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Győri Audi gyári
Győri Audi gyári melósokat interjúvoltak meg, és azt mesélték hogy amikor leállt valamiért a szalag, mert beszorult, megakadt, eltört valami, és ők gyorsan megcsinálták provizórikusan és újraindították hogy menjen a termelés, akkor úgy lekefélték őket hogy majd leégett a hajuk, hogy miért nem várták meg a főnököt, a meóst, a hibaelemzőt, a szakkarbantartót, az anyjuk kínját, mi közük nekik a hibaelhárításhoz.
Nem szakképzett, tapasztalt, önálló munkásokra hanem betanított majmokra van szüksége a fejlett iparnak (ami mellékesen a fejlődés természetes útja, sajnos vagy nem sajnos).
Megjegyzem a szakik minősége romlik ahogy halnak ki. Németországban sok helyen a CNC gépek mellett főiskolát végzett fiatal gépészmérnökök állnak, írják a megmunkálóprogramokat. Vagy magyar szakik, persze, magam is ismerek a ház/autó árának megkeresése után onnan hazajöttet.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Igen itt vagyunk lemaradva
Igen itt vagyunk lemaradva legjobban , a számítógép vezérlésű gépek programozása nem erőssége a szakijainknak.
Az igazság megkívánja azért, hogy nyelvet sem beszélnek és a legtöbb program valahogy nem magyar menüs.
A fiatalok tanulják mindkettőt csak nekik meg nincsenek gyárak ahol valódi szakmai gyakorlatot lehetne szerezni, és ez csak a fele, mert így csapatban dolgozni se tanulnak meg.Kellene szocializálódni is egy ilyen helyre.
Akik tudnak forgácsolni azok megcsinálják kézből, az NC, CNC gépek meg igazából nem igényelnek nagy forgácsolási ismereteket, mert a szerszám gyárilag élezve jön, a mozgást, szerszám váltást a program végzi.Ez inkább informatikai meló nem forgácsolási.
De látom is a szevedést vele pl az amerikai hot rod építős vagy chopper építős sorozatokban.
Igen meg lehet velük csinálni 4 dísztárcsát vagy egyedi felni, kb 4X annyi idő alatt mint kézzel...mert hogy a NC és CNC gépek tömegtermelésre vannak főleg.Mint a feliratos póló szitái.Elbaszol a programmal vagy szitával egy fél napot, utána meg bejön az idő az 5000-res szérián.
Csak az egyedinél nem lesz széria.....
Saját területemen
Saját területemen fordítva látom pont. Az egyedi, nem egyszerű felületeket, darabokat CNC-zik, az egyedi ár el is bírja, meg a felületek amúgy is rendelkezésre állnak valamilyen tervezőprogramban, de a nagy sorozatú egyszerű dolgokat automata gépek vagy más trükkök segítségével gyártják. A CNC gépek drágák, rezsióradíjuk túl sok. Persze nem fordulok meg a forgácsolás minden területén, főleg szerszámkészítőkhöz járok.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Aki nekem a pedálmenet
Aki nekem a pedálmenet fordítást csinálta pl és írtam róla itt az mondta hogy voltak neki NC, CNC gépei, de visszaadta őket mert nem volt hozzá elég sorozat munka.
Sztem azért is csinálják CNC-vel mert nincs már aki kézzel megcsinálja papír alapról...
Azért maradjunk annyiban
Azért maradjunk annyiban hogy az ipari forradalom Angliából indult. Ők voltak az elsők a fejlődésben, mindenki tőlük tanult, lehet a hanyatlásban is elsők lesznek.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Jézusom az mikor volt, 1640
Jézusom az mikor volt, 1640 után?
Ha valaki nagy Tisztelője Thomas Withworth munkásságának, vagy Ismabard Kingdom Brunelének akkor sztem ez tőlem nem elvitatható nem is tudom ezen fórumon amióta itt vagyok említette-e rajtam kívül más is őket, én viszont többször is.
Épp ezért vagyok kritikus a mostani pár év információival kapcsolatban.
Gyakorlatilag 1918 óta megy tönkre az iparuk folyamatosan.
A hanyatlásuk igen informatív ránk nézve is.
Amikor náluk Thacer végig verte 82 körül a leépítéseket, gyárbezárásokat, senki se gondolta itt azt hogy a jövőt nézzük magunkról kb 10 év késéssel...
Akkoriban kellett volna kapcsolni hogy mi abból élünk hogy oda dolgozunk be.A Ganz, a Rába, és a többiek akik exportáltak oda tkp azt csinálták amit most mindenkivel a kínaiak...
Még a mezőgazdaság se volt kivétel, épp nyáron láttam a magyar fokhagyma termesztőkről egy dokumentum filmet.Nem oknyomozós, inkább olyan stílusút mint a Sára Sándor Don kanyaros sorozata, vagyis témát az interjúalanyok meséi adják össze.
Ott mesélte mostani a szakmai kamarai elnökük, hogy a 80-as években kivitték őket olaszországba a Pó síkságra és mutatták nekik az üres földeket.
Aztán elmesélték nekik ezt a magyar gazdák csinálták az olcsó fokhagymájukkal az olasz fokhagyma termesztőkkel...na ezóta nem tudom kiverni a fejemből, azt a gondolatot hogy a 70- 80-as években tkp mi voltunk a kínaiak.
Ha most ez a gazdasági övezet még nagyobb válságba kerül velünk mi lesz?
OFF: a kínai fokhagymát
OFF:
a kínai fokhagymát nem eszem meg. az nem fokhagyma, hanem a fokhagymára nagyon hasonlító (szerencsére azért megkülönböztethető) küllemű valami. és nem az a bajom vele, hogy kínai, hanem megkóstoltam, és fel kellett kiáltanom: "-mi ez a sz..r?". azóta nem eszem kínai fokhagymát. sajnos utána még kb egy évig a hazai kereskedők próbálkoztak vele, hogy sunyiba rámsózzák, úgyhogy nagyon résen kellett lenni, de ma már jobb a helyzet.
ON:
a hazai szakikból valószínűleg a jobbak mennek ki külföldre dolgozni, vagy legalábbis őket foglalkkoztatják huzamosabb ideig. itthon is találni néha (jellemzően ismerős ajánlásán keresztül) normálisan dolgozót, de nagy a veszély ha idegen "mestert" fogadsz fel. láttam 2-3-at, hogy mit művelt. azóta amit lehet, inkább magam csinálok, vagy megvárom, amíg kipróbált embert ajánl valaki...
világhírű...? hát nem tudom, biztos van olyan is.
----------
sárga vót az...!
És ránézésre miről
És ránézésre miről ismerszik meg a kínai fokhagyma? Piros-fehér-zöld szalag van rajta? És azon kívül?
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
tényleg nem
tényleg nem tudod?
----------
sárga vót az...!
Túl nagy túl ízetlen és
Túl nagy túl ízetlen és semmi szaga szinte, ráadásul bőven lesz benne rothadt gerezd is, mert ugye a lényege az lenne hogy erőnek erejével felnyomják vízzel amitől lesz méret, súly, meg minden csak beérni nem tud+ sztem van annyi vegyszer maradék benne, hogy ez valami álcázott vegyi fegyver lesz a Kinai Néphadsereg Titkos műveleti osztályánál is.
Meg a cipőfűző is.
A francia fokhagyma a jó. A
A francia fokhagyma a jó. A pireneusi Lautrec vidéki rózsaszín a legjobb:
http://www.google.co.uk/search?tbm=isch&hl=en-GB&source=hp&q=L%27ail+ros...
Kifelejtesz egy fontos
Kifelejtesz egy fontos tényezőt:
Baromira nem beszélnek nyelveket, tehát nem tudnak úgy szelektálódni, hogy a jók elmennek a rosszak itt maradnak.Megy ki néhány hülye is aki tud kinn dumálni, és megy olyan is aki nem tud beszélni de kiviszik (cég, vagy a többiek), és sok marad itt aki tud melózni,de az meg vergődik egy olyan piacon ahol az eredeti tudása töredéke van használva csak mert nincsenek nagy cégek akkora melókkal és felszereléssel,így maszekolni kezd ott meg kicsi és csóró a piac.
Meg az öregek akiktől én tanultam és most fut ki az utolsó nyugdíjas korosztályuk a munkaerő piacról elmentek tömegesen pl biztonsági őrnek 20 éve ide-oda.
Romló fizikai állapot mellett alig valamivel többért, vagy ugyanannyiért utána már nehéz visszacsalogatni őket a hideg szerelőcsarnokba, meg kültérre dolgozni...elálldogálnak inkább a CBA polcai mellett.
Tudok egyet s mást a magyar
Tudok egyet s mást a magyar iparosokról. Ismerem például a kőpadló burkolásukat, az olyan, mint az ökörhugyozás.
Meg a megbízhatóságukat is ismerem. "Majd holnap. Délben ott leszek." De délután egykor a lánya nyitja a kaput. "Apa alszik". "Alszik...? Jó. Várjuk". És vártuk egész délután. Meg másnap... Ja. Majd holnap... :-)
De lehet, hogy a magyarok egyenesen, szép síkba vakolnak. Talán éppen azért, hogy eltakarják a trehányul vetett téglafalaikat. Azok tégláit egy-egy loccsanásnyi malter fogja csak itt-ott össze, mint oda csapott, mindenhová lefolyó takony. :D
Üresen hangzanak a lehurrogásaid, hogy süketelek, keverek-kavarok, meg hogy "már megint" arról beszélek amiről szerinted én semmit sem tudok.
Maradjunk annyiban, hogy elhiszem neked, te gondos és szép kőműves munkát végzel magadnak, családodnak.
A Reneszánsz rendes és szép kőfaragó munkájára pedig már régebben fölfigyeltem, állandó érdeklődésemmel az ágazat iránt. Azt, és sok más magyar nemzeti iparost és céget én nem is szólom le, ahogy te általában minden britet leszóltál.
Mutatnád csak, hogy ismered a közép utat és igazságosan látsz és elismersz szakértelmet ott, ahol olyan van.
Most a kisipari
Most a kisipari kivitelezéseből lés stílusból vonsz le következtetéseket, de félig meddig.
1 Ha hullámosra rakod a falat elég nehéz sikba vakolni mert rengeteg anyagot kell felrakni, csak hogy 2,5 cm felett az anyag meg repedni kezd helyes keverés után is úgy meg lassabb a meló ha több rétegbe rakják fel.
2 A magyar kisiparos olyan szakit vesz fel amilyenre fussa, mert ennyi a vásárló ereje a magyar piacnak.A legtöbb vállalkozó aki próbálkozott a lakásomon anno, szakképzetlen emberekkel állított ide.Na utána már nem jött egy se többet.De az nem szakmunkásaink hozzáértését mutatja hanem a szakmunkás ellátottság kérdését.
3 Másik tényező szintén a jövedelmezőség,azért nem mindegy hogy az elvégzett munkáért kapott pénz mire lesz elég, ha az angliai béreket kapnák itt, akkor rá is érnének simogatni a falat tökéletesre,de az idő pénz, ha kevés az egy munkán elérhető jövedelem akkor ugyanannyi idő alatt több melót kell kitolni, és valamit időt csinálni, pl technológiai lépések kihagyásával.Vagy több fizető munka közül a kisebb értékű halogatásával hogy minél több jövedelem jöjjön be minél rövidebb idő alatt, ugyanis normális kamatú hiteleket a kedves külföldi bankjaink nem akarnak adni az itteni vállalkozóknak, na ebből vegyél új szerszámot, járművet bármit.
Minden vállalkozás az őt körülvevő gazdasági környezethez történő alkalmazkodás terméke,nem gondolod hogy azok a közép Európából odamentek nem véletlenül tették ezt?
Gondolod az összes okos odament itt meg csak a bénák maradtak?
Ez nem a hozzáértésről szól, hanem a megélhetésről,a Reneszánsz kapott egy stabil hosszútávú jól fizető munkát.Plusz dominánsok a piacukon.
Autópályákból pl kilopják amit lehet pl alvállakozói ki nem fizetéssel, vagy fekete munkával, de anyagminőséggel, mennyiséggel is.
Gondolod nem tudnak utat építeni?
Vagy inkább vissza kell osztani pár millát azoknak akik adják a melót?
Nálatok még van valami normális életszínvonal , várjál még 20 évet aztán válaszolj erre, ha beüt oda is a csóróság és az átlagfizetés aljának 75%-át elviszi a rezsi költéség.
Nálatok mennyi egy nagygenerál munkdíja bringára?Mert itt most ment fel ahogy hallom 12-15 ezer forintra.
Árvuló építmény,
Árvuló építmény, töredező szobrokkal, az I. kerületben.
http://static1.origos.hu/i/1102/20110217varbazar.jpg
Vihetem az egyik szobrot? Elvihetek pár repedt kő urnát? :D
Jó hasonlat. "Itt van az
Jó hasonlat.
"Itt van az ajtóm előtt egy csecsemő. Órák óta sír. Kint hagyjam?"
De ez még jobb. :-D
Nem hagyunk kint az ajtónk
Nem hagyunk kint az ajtónk előtt síró, látszólag elhagyott csecsemőt. Kötelességből azonnal törődünk vele, ellátjuk, és tüstént értesítjük a rendőrséget, a gyámhatóságot.
Más vagyontárgyát pedig nem tulajdonítjuk önkényesen el, legyen az akár elhanyagolt is.
Más vagyontárgyát pedig
Más vagyontárgyát pedig nem tulajdonítjuk el.
Így van.
Vannak dolgok amik nem másoké hanem senkié.
Vagy az cigicsikk a járdán is valakié?
És most állítsunk fel egy rangsort a cigicsikktől a csecsemőig és döntsük el hogy hol az az egyértelmű határ amikor még elrakható a dolog. Menni fog?
És ha menni fog (nem fog) akkor nézzük meg hogy vajh mind a 10 millió embernél ugyanott lesz-e ez a határ.
Ha nem (márpedig nem) akkor mind a 10 milliót oktassuk ki a helyes határról.
A helyes határ pedig az lesz amit TE mondasz.
Jó így?
(Amúgy szerintem sem kéne az a bringát birizgálni de ez most nem tartozik ide.)
Nem jó így, mert nem én
Nem jó így, mert nem én mondom meg a határt, hanem a törvény.
A régi időkben a szegény de becsületes apa így tanította a fiát:
Fiam, ahova nem tettél, onnan te el ne végy, mert hogyha veszel, akkor tolvaj lesz a neved és akasztófára kerülsz.
Ma, látszólag művelt, iskolázott és tanult, filozófáló emberek bölcselkednek elvetemedett, torz logikájukkal, amilyen egy kajsza deszka, és következtetnek azzal hibásan.
A régi idők atyai tanítása a tisztességről fiának elég volt a nagy szegénységben. A viszonylagos gazdagságban az okoskodás viszont sajnos nem elég a szilárd becsület és tisztesség fő mércéjét előkeríteni és használni.
Vannak dolgok, amik nem másoké, hanem senkié. Valóban. Így látom én a Jupiter valamelyik holdján egy követ.
De nem látom a Blahán a korláthoz lakatolt és látszólag sorsára hagyott és tolvajok által már megdézsmált kerékpárt így.
Mert ha így látnám, akkor talán én magam is egy tolvaj lennék, és úgy lelopnám a nyergét, és aztán ellopnám az egészet, hogy a tolvajok ne lopják el előlem.
És mindezzel a rossz filozófiámmal és rossztettemmel sérteném az esetleg visszatérő gazdáját a kerékpárnak aki annak hűlt helyét találja. És én lennék bűnös abban, hogy annak az embernek rosszat tettem.
Minden embernek helyes határ a törvény szabta határ, de a legbiztosabb határ még azon is belül az egyén tisztessége, becsülete, és lelkiismerete diktálta határ. Még olyankor is, ha értelme alacsony és csak tanulatlan kubikos aki napszámban árkot ás.
Ő előbb állóbb minden nála jobb módú de tévedő vitatónál, aki mégis azt veszi el ami nem az övé.
Tehát a törvény mondja
Tehát a törvény mondja meg hol a határ?
És mit mond a törvény hol a határ?
A cigicsikknél?
Az úton talált gumipóknál, bringalámpánál?
Segíts!
Az úton talált gumipók
Az úton talált gumipók vagy lámpa kezeléséről nagyszerű képet állított itt ki már a közösség. A becsületes vissza adási szándék az átható fő téma, ami sokszor itt megjelenik.
Szerencsére rengetegen érezzük azt, hogy amit találunk az nem automatikusan a miénk, hanem az továbbra is a lehetségesen azonosítható tulajdonosáé. Ez a morális tartás jelöli eszünkben a határt.
Az eldobott csikkek legvalószínűbb föltevésünkkel értéktelenné váltak az elszívójuknak, és erkölcsösen rágyújthatunk arra a pár maradék torok kaparó slukkra ami bennük maradt. :D
Akkor hogy jól értem-e: Ha
Akkor hogy jól értem-e:
Ha találok egy lámpát akkor ezt az infót ide felrakom és ha nem jelentkezik érte senki akkor az enyém?
"Ez a morális tartás jelöli eszünkben a határt."
Nem a törvény? Feljebb még arról volt szó:
"Nem jó így, mert nem én mondom meg a határt, hanem a törvény."
Most akkor?
Mert a morális tartás minden emberben kicsit vagy nagyon máshol húzza meg a határt és ki dönti el melyik a jó határ?
Pl. a cigicsikk ügyében hogy dönthetsz? Mi vagy te hatóság?
És ha csak elejtette és már jön vissza keresni?
Kötekedsz. A cigicsikknek
Kötekedsz. A cigicsikknek nincs objektív értéke sem, nem csak szubjektív. A bicaj használója számára lehet!, hogy nincs már szubjektív értéke, de lehet, hogy van! Nem mi döntjük el. A csiga által is említett elbirtoklás nevezetű dolog max akkor állna meg, ha nem lelakatolva állna ott hosszú ideje. De számomra pl még akkor sem.
Persze hogy kötekedek.
Persze hogy kötekedek. Ezért elnézést. :-)
Egyetértek veletek de a döntési folyamatot szeretném megérteni.
Azaz hogyan döntjük el hogy mit szabad és mit nem.
Szóval:
Mi az hogy nincs értéke?
Ha nem telik cigire az a két slukk abból a maradék csikkből egy függőnek sokat jelenthet. Nem mi döntjük el.
Ha ebbe megállapodunk már csak a valószínűségeket kell megállapítani, márminthogy mennyi a valószínűsége hogy van értéke.
Aztán eldönteni hogy mekkora érték fölött nem babráljuk a cuccot.
Nem?
Nem haragszom :D Szerintem
Nem haragszom :D
Szerintem értéktől is függ. Persze szerintem is valószínűségekről van szó, DE:
Mérlegeljük az életszerűségeket. Csöves vánszorog az utcán, meglát egy csikket, felveszi, szív belőle, erre egy úriember az ujját lóbálva, hogy "tegye le, még visszamentem volna érte!", vagy csak azért szívja el, hogy ne a következő csövesé legyen. Netán összeveszne valakivel a csikken. És ha a csikk "le lenne lakatolva"? Magyarán egy csekély értékű tárgynak lenne valami utalása, hogy esetleg még valakié? Sztem alap, hogy nem nyúlok hozzá, ha csak a legcsekélyebb jele van, hogy arra még szüksége lesz valakinek (aki odarakta).
Oké. Azért jó a csikk
Oké. Azért jó a csikk mint példa mert "egyértelmű". Azaz 100 emberből szinte biztos hogy 100 nem találja értékesnek.
De ahogy elkezdünk felfelé mászni az értékben úgy esik szét a mezőny.
Kérdés hogy az aki száz forintos eszmei értéknél marad le az különb-e attól aki majd csak százezernél vagy százmilliónál?
Szerintem nem, de lehet tévedek. Ezt nyomozom most. :-)
Az "azonosíthatóan
Az "azonosíthatóan valakié"-kategória 0-100-as listáján a 0 az az utcán talált ezres. Van értéke mindenki számára, de beazonosíthatatlan, és esély sincs a gazdája feltűnésének. Valszeg én is elraknám. Újabb 0 az utcán/automatában talált 10 forint. Ezért van, aki nem hajol le, ill. pl a kedvesem pont a napokban hagyott ott egy ilyet mondván, hogy van, akinek nagyobb szüksége van arra a tizesre.
A 100-as véglet az utcán talált pénztárca iratokkal. Ebben ha egy tizes van, azzal, ha 50000 van, azzal adom vissza.
0 és 100 közt mindenféle talált tárgy lehet. Jó minőségű fél pár kesztyűtől lelakatolt bicajig. Utóbbi sztem masszívan 50 pont fölött van.
Össze kell kombinálni a
Össze kell kombinálni a kettőt, és az valójában úgy egy lesz. Nem ismerem a pontos magyar törvényt erre, de minden bizonnyal kiterjed az a talált tárgyak kezelésének tárgyalására.
Én az utcán már találtam erszényt teli bank kártyákkal és pénzzel, éppen közel egy bankhoz. Ezért bevittem egyenesen oda abba a bankba és odaadtam a hivatalnoknak, hátha visszamegy érte pont oda a gazdája.
A talált tárgyakat miknek nem lehet könnyen és hamar azonosítani gazdájukat, sok országban kötelező átadni a rendőrségnek. Ezzel az értéssel bíztam akkor azt az erszényt a bankra.
Máskor floppy lemezt meg több alkalommal bank kártyákat találtam, amiket szintén beadtam a rendőrségnek. Egy alkalommal német útlevelet találtam, amit elvittem a német követségre, mintegy élmény kirándulásom alkalmával oda.
Egy gyönyörűen vezetett vastag iskolás munkafüzetet láttam egyszer az esőben heverni, amit pedig a közeli iskolában adtam le. A száz oldalnyira rúgó szép tömör kézírású és rajzos füzet örök elvesztése nagy bánat lett volna annak a diáknak, és ebbe gondoltam bele.
Tehát igen, valószínűleg Magyarországon is a rendőrségre vagy más hivatalba kell leadni törvényi kötelezettséggel az elveszett és talált dolgokat amiknek látható vagy megfontolható értéke lehet a jó reménnyel földeríthető gazdájuk számára.
Egy pénzérmét is fölveszünk a földről, és ha van ott valaki, akkor meg is kérdezhetjük tőle, hogy talán nem e az övé. Ha nem, akkor annak rendkívül csekély a valószínűsége, hogy valaha is azonosítsuk a személyt akié az volt és aki azt leejtette.
Itt van a határ kérdésének látszólagos kettőssége és elmosódottsága. Aki úgy érzi, hogy az a fölvett pénzérme az övé lett, az vegyen rajta egy sört és ünnepelje azt a váratlan szerencséjét. Én nem találok jellemében ezért egy fikarcnyi romlottságot sem.
Aki pedig úgy érzi, hogy az nem az övé, az majd úgyis bele dobja a vak koldus kalapjába a többi pénzzel együtt, amit ő a saját erszényéből vesz ki. Az ilyen jellemben pedig a törvény szellemiségének leghűbb követése van.
Kedves, elfi, hát persze, hogy kötözködsz, de még milyen jól! :-) Boxolókhoz hasonlítva magunkat, az aggresszív vita erőd a kötelekre vitt engem és ott hajlongok, elszántan védekezve a kemény csapás sorozatod alatt. De még mindig nem rogytak meg a térdeim! ;DDD
Rendben de mit te is írod,
Rendben de mit te is írod, vannak tárgyak amiket nem tudsz visszaszolgáltatni egykori tulajdonosának.
Egy ilyen tárgyhoz vegyünk hozzá egy rendőrt akinek könnyen maga felé hajlik a keze.
Ez esetben ha odaadod a rendőrnek a talált akármit az pont ugyanúgy el lesz "lopva" mintha egy tolvajnak adnád.
Ez esetben mi lenne a helyes AZONNALI megoldás?
En megbizok abban a rendorben
En megbizok abban a rendorben akinek azonnali megoldaskent odaadom a talalt targyat annak jogos tulajdonosahoz valo hivatalos visszajuttatas celjara. En johiszemu vagyok es renduletlen a bizalmam az embertarsaimban. Nem feltetelezem rola rosszhiszemmel, hogy csak azert mert lehetnek tolvaj rendorok, o is egy tolvaj rendor.
Nida! Fosztogatók visznek
Nida! Fosztogatók visznek mindent az üzletekből! Plazma tévét, mobil telefonokat, számítógépeket, fényképezőgépeket!
Menjünk be mi is gyorsan, menteni a menthetőt! Ezek az üzletek magukra hagyottak, ahogy ezek az álarcos fosztogatók baseball ütőkkel tördelik az ablakaikat és benzin bombákkal gyújtogatják azokat föl. A gazdáik elhagyták őket.
Gyorsan, gyorsan! Menjünk be, ragadjunk meg egy pár laptopot, egy kamerát vagy amennyit csak markolni bírunk, mert vagy mind szénné ég, vagy mindet ellopják ezek a fosztogató bandák!
Az a baj ezekkel a
Az a baj ezekkel a hasonlatokkal hogy mind elkanyarodik valamerre és csak maszatolsz vele.
Amúgy nem gond mert szórakoztatóak csak nem ülnek.
Ha a házad kerítéséhez oda van lakatolva egy bringa már egy éve és csak a váza maradt és az összes hatóság leszarja a problémádat akkor mit tennél?
A házam kerítéséhez
A házam kerítéséhez engedélyem nélkül és a kifejezett figyelmeztető tábla ellenére odalakatolt biciklit jogosan levágom onnan. Egy szintén közölt határidőn belüli jogos igényre a tárolási költség megtérítése után vissza adom tulajdonosának. Jogszerűen járok el. Nem maszatolok. :-)
Attól hogy oda van
Attól hogy oda van lakatolva nem a tiéd és nem lophatod el!
A tízezres lakatot sem teheted tönkre. Rongálás!
Amúgymeg: http://criticalmass.hu/node/8953
Vannak országok, ahol az
Vannak országok, ahol az ember a saját kerítéséről eltávolíthatja a látható figyelmeztetés ellenére oda lakatolt kerékpárokat, akár a lakat roncsolása utján is.
Mindez jogszerű és nem tolvajlás és se nem bűnös rongálás.
Melyek ezek az országok?
Melyek ezek az országok?
Az UK-ben a tulajdonos
Az UK-ben a tulajdonos kerítése a tulajdonosé, és az ő megtisztogatása annak nem kívánt de mégis ráaggatott vasaktól jogában áll. Az ez ellen való bírósági appellálás pedig mindenképpen vesztett ügy.
A kerítés igen, de a
A kerítés igen, de a lakat?
Ha hozzáközözöm magam akkor mi a teendő?
Engem is levághat? Vagy azt már nem?
Na, hol a határ? :-)
Ja, és az UK csak egy ország és te többet említettél. Blöfföltél?
mos mi van már,
mos mi van már, bepörögtél?
----------
sárga vót az...!
Mint a cséphadaró! :D
Mint a cséphadaró! :D
Bocsi csak kíváncsi vagyok
Bocsi csak kíváncsi vagyok a gondolati sémádra.
Aljas élve boncolás ez de remélem nem fájdalmas. ;-)
Nem fájdalmas, csak kihozol
Nem fájdalmas, csak kihozol a sodromból. Azt feszegeted, hogy hol a határ. Csak nehogy túl feszítsed, mert akkor megtudod, és azon a drága áron, hogy kibillentettél! Vigyázz! :DDD
De csak a törvény keretein
De csak a törvény keretein belül! :-D
Kíváncsi lettem. :-)
Kíváncsi lettem. :-)
Nem lehet önkényesen
Nem lehet önkényesen magán kerítésekhez lakatolniuk magukat az embereknek. Jön a rendőrség és az vágja le őket, és be a dutyiba közrend megbontásáért.
Különben miért nem lakatolják magukat a CM biciklisek a miniszterelnökük villája rácsához? Csünghetnének ott ezrével, tiltakozásul a bringagyászok ellen. Nézzük ezt meg, hogy miként teljesülne akkor a törvény. ;D
Más.
A UK az több egyesült ország. ;p
Oké. Kresz táblához sem
Oké.
Kresz táblához sem lehet önkényesen bringát lakatolni.
De megteszik. :-)
Szóval visszakanyarodva az elkanyarodáshoz:
Az ember is odalakatolja magát mert ilyen lökött.
Az illetékes rendőr meg egy lusta disznó és rádvágja a telefont mert ilyen lököttséggel nem foglalkozik.
Mit tennél?
Maradnál törvénytisztelő egy olyan édes hármasban ahol a másik kettő már kvázi törvénytelen?
Még egyet vissza: Tényleg levágnád a kerékpárt a kerítésedről csak azért mert megteheted és a törvény felhatalmaz erre?
Megpróbálnék a végsőkig
Megpróbálnék a végsőkig törvény tisztelő maradni. De ha valamily számomra is rejtett gyöngeségemnél fogva ez mégsem sikerülne, akkor lehet, hogy türelmem fogytán átbillennék a másik oldalra. Szőrök és farkas fogak bújnának elő belőlem, és rettenetes dolgok következnének. Tessék. Kielégítő a válasz? :D
A másik kérdésedre:
Az ember kerítése és általában birtoka előtti közvetlen tér, például járda takarossága is a tulaj gondjára van bízva a törvény szerint.
Ha nekem oda lakatolt vasak rondítanák el azt a határt és annak mezsgyéjét, akkor a kitett figyelmeztető tábla értelmében jogszerűen és igazságos esélyt adó de szilárd elhatározással cselekednék, és igen, levágnám a rút csümbüllékeket.
Mondjuk attól hogy kiraksz
Mondjuk attól hogy kiraksz egy táblát még nem vághatod le.
Lehet hogy törvényesen tennéd de hogy morálisan helytelenül az tuti. Mert így csak egy paraszthajszál választ el attól amit elítélsz. Szerintem!
Helyesebb lenne felkeresni az illetékes hatóságot, ha ilyen nincs akkor a megfelelő törvényi utakat betartva elérni hogy legyen egy ilyen törvénytisztelő és azokat hatásosan betartó hatóság, majd rajtuk keresztül elérni hogy az a kerítés rondító vas elkerüljön onnét. :-D
Szerintem ebben az egészben
Szerintem ebben az egészben a paraszthajszál az, hogy kihagytok lépéseket. Ha a kerítésemhez lakatol valaki, akkor az az első, hogy kifigyelem, h mikor teszi oda és egyik alkalommal megkérem, h ne tegye, mert magánterület v magántulajdon, amihez lakatol. Ha nem érti meg és folytatja, akkor rendőrrel elvitetem a lovát az első alkalommal. Utána már tuti nem fog oda lakatolni, mivel nem akar problémát magának. És lám, megoldódott a probléma. Csak gondolkodni kellett.
Ha meg debil és így is folytatja, akkor szándékos dologról lévén szó hasonlóképp járok el én is. Elvitetem a lovát, csak nem a rendőrökkel....a lelkiismeretemet meg bízzátok ide, nem a ti gondotok ;)
Vegyülj el
Normális országokban a
Normális országokban a tulajdonjog erősen fejlett. Ez a jogi terület szabályozza a tulajdonos rendelkezési hatalmát a birtokolt dolgai felett.
Mármost egy tulajdonos kerítése feküdhet teljességében egy birtok belső területén, és formája is változatos lehet.
Ezen tényezők szerint is lehet az alkalmas vagy alkalmatlan idegenek számára azt jogszerűen megközelíteni és hozzá erősíteni egy lakattal valamely birtok tárgyukat.
Egy teljességében magánterületen belüli kerítést csak birtok háborítás megvalósításával közelíthet meg egy illetéktelen idegen, amiért, ha abban ő bűnös mengbüntethető. Egy elmegyógyintézetből kiszökő és oda kóborló, nem beszámítható személyt például nem lehet bűnösnek kimondani azon cselekedetéért.
Ha a kerítés oldala közvetlenül a közterülettel határos, akkor se biztos, hogy az roncsolás nélkül alkalmas valamily tárgy hozzá kötésére lakattal. Tömör kőfal vagy tégla kerítés lehet ilyen.
Élő sövény, például fagyal kerítés sem igazán alkalmas, hiszen gyönge, hajlékony, és nyílt végű ágak képezik azt.
Ám még egy szilárd és erős, vasrudas kerítés vasrúdjai is láthatóan leszerelhetőek lehetnek, például csavar kötésekkel ellátottak, és a hozzá lakatolt értéktárgy a lakat roncsolása nélkül eltávolítható.
Az idegen tulajdonosok kerítéséhez való lakatolás morális jogát kikérő személyeknek ezek szerint nem csupán azt kellene megkövetelniük mindenkitől, hogy véletlen szerűen alkalmas kerítésükhöz lakatolhassák biciklijüket, hanem már eleve azt, hogy minden kerítés alkalmasan erős vasrácsos kivitelezésű legyen. Sőt, hogy mindenkinek morális kötelessége olyan kerítést birtokolnia!
Ezzel el is jutottunk a tétel megfordíthatóságából eredő groteszk helyzethez. Minden kerítés tulajdonos vihesse oda kerítését vagy annak egy jó nehéz szakaszát, mondjuk egy negyed tonna súlynyit, bárkinek a biciklijéhez és lakatolhassa azt ahhoz.
Felfogásod szerint minden bicikli tulajdonosnak ezt meg kell engednie és eltűrnie, ha nem is a törvény miatt, de morális kötelességből.
Ha ilyen gyakorlat elterjedne, az lényegében hasonlítana a komédiázó diákok egymással való kiszúrásához, amikor cédulát ragasztanak valaki kabátja hátuljára amire valami sértő szöveg vagy gúnynév van ráírva, például "Hülye vagyok".
Mindenkinek lehessen joga idegenek kabátjára ilyen cédulákat ragasztani? És azt ne vehesse le, ha neki az nem testszik ott? Azért, mert nincs joga tönkre tenni azt a három centis celluxot? Hát nem ő rendelkezhet az ő kabátjával? Hanem a cédula fölragasztója? Ez abszurd.
A kerítések tulajdonosai lehetnek Jancsipista aki szigorú magánember, vagy az uralkodó, vagy a hadügyek minisztériuma, vagy a miniszterelnök rezidenciája, vagy a Fehér Ház, vagy a Szent Péter bazilika.
Menjél mindezen helyekre és lakatold oda a bicajodat és lásd meg, hogy rendszerint úgy levágják onnan mint a sicc. Az eddig elnéző és engedékeny magánember se hamis tehozzád, és nem tarthatod őt morálisan hibásnak, ha gondol egyet és politikája megváltozik és nem tűr magánkerítéséhez lakatolt járműveket.
Szóval szerinted "Normális
Szóval szerinted "Normális országokban a tulajdonjog erősen fejlett", olyannyira hogy ha nem lakatolsz körültekintően azonnal és visszavonhatatlanul buktad a tulajdonjogodat. Szép. :-)
Nem mondhatni hogy arányos. :-(
Más: magánvéleményem az hogy le lehet vágni, de most nem erről van szó. :-)
Elvekről, szabályokról, morálról, beszélünk, és hogy te mit tartasz helyesnek.
Elveidet eléggé logikátlanak és kiszámíthatatlannak tartom de érkel és hasznos hogy megosztod velem. Köszönöm!
Szívesen. Elvem pedig
Szívesen.
Elvem pedig logikus.
Ha engedékeny és elnéző a tulajdonos, akkor hagyja a bicikliket a kerítéséhez lakatolni, amihez neki teljes joga van. És ez így jó, és az a személy annyiban erkölcsös és tartása morális.
Ha azonban nem engedékeny és nem elnéző, akkor nem hagyja a bicikliket a kerítéséhez lakatolni, amihez neki teljes joga van. És ez is jó így, és az a személy attól a magatartásától nem erkölcstelen és tartása attól nem immorális.
Semmi képpen nem immorális dolog tulajdonosoknak maguknak rendelkezniük saját okaik és akaratuk szerint a tulajdonukkal, a törvényeken és szabályokon belül.
Nem logikus. Ha valaki
Nem logikus.
Ha valaki szétcseszi másvalaki tulajdonát az elfogadhatatlan egész addig amíg nem törvényes. De ha törvényes onnét már helyes és jó cselekedet, holott a cselekedet minkét esetben ugyanaz volt.
Nem barmoljuk szét önkényesen más tulajdonát csak azért mert erre valami ismeretlen akárki felhatalmazást adott!
A törvényeket emberek hozzák ezért azok pont olyanok mint az emberek.
Lopnak, hazudnak, csalnak, erőszakolnak, gyilkolnak, és persze szeretnek és kedvesek is... feltétel nélkül követni a törvényeket merész dolog. :-)
Tegnap elsuhant mellettem a
Tegnap elsuhant mellettem a volt Favoritom, amit leadtam a Bringakonyhának:) Még a matricáim is rajta voltak ugyanott, csak a váltó és a kormány szett volt új:)
Vegyülj el
Te konkurens GPS jeladó!!!
Te konkurens GPS jeladó!!! :D
----------------------
Na igen, a csipogásra
Na igen, a csipogásra lettem figyelmes, így elő is vettem a 2x3 méteres antennát:D
Vegyülj el
Egy erőszakos
Egy erőszakos hatalomátvétel már önmagában elég csúnya. A hatalmat addig bíró személyt bebörtönzi, száműzi vagy leöli az új uralkodó egyén vagy kör.
A leléptetett uralkodó kiskorú gyermekei azonban nem bírtak hatalmat, és ártatlanok. Jogfolytonosság címén sem bírhatnak hatalmat, hiszen mellőzhetők, száműzhetők, és úgy az új hatalmasok pozícióját nem fenyegethetik.
Ezért nem helyes legyilkolni őket. Azonban a tévedők szenvedélyes és elfogult gyűlölői az ellenségük gyermek korú hozzátartozóinak is.
Mint ahogy a káros svábbogár sarját is káros és eltaposni való svábbogárnak tartjuk, a genetikai vonalak mentén való okoskodással ilyen következtetésre nem juthatunk mi morális úton emberek esetében.
Mert az rasszizmus, aminő beteg érzelemmel az elpusztítását igazolja a bűnös ember annak a másik, gyűlölt embernek még a fajtáját is.
És kegyelmet az érdemel csak, aki maga is kegyelmet tud adni.
Uralkodóház kipusztítása
Uralkodóház kipusztítása nem gyűlöletből fakad hanem a történelmi szükségszerűségből. Nincsen szükség később jelentkező trónörökösre. Legyilkolásuk lehet hogy fájdalmas de nincsen más módszer. Te a történelemórákon mit csináltál? A matekleckét? Szóval a történelem arról szól hogy mindenféle mondvacsinált okokból uralkodók öldöstetik a másik ország polgárait és ha tehetik az uralkodóját is. Na és egyszer a fagyi visszanyal, és saját elnyomott polgárai kaszabolják le saját uralkodójukat. Mi ezzel a probléma? Kb ez egy viszonylag kevésbé igazságtalan történelmi eset.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
http://www.youtube.com/watch?
http://www.youtube.com/watch?v=FJ77KxuvKTs
----------
sárga vót az...!
II. Miklós cár
II. Miklós cár családjának és TELJES UDVARTARTÁSÁNAK kivégzése egyáltalán nem volt szükségszerű, mint ahogyan az sem, hogy a tetemeket nem földelték el.
Eddig csendben figyeltem az ebben a témában végzett ámokfutásodat, de kibillentettél a a figyelő státuszomból az utolsó mondatoddal.
Kérlek, hogy alaposan nézz utána a kivégzésük körülményeinek, mert ez így eléggé egyoldalúra és gyűlölködőre sikeredett a részedről.
Egy gyilkosság sosem lehet szükségszerű, különben nem állíthatod teljes szívből, hogy pölö a világháborúk alatt meghalt emberek halála nem volt szükségszerű. Érted a gondolatmenetet? Ráadásul II. Miklós abszolút nem az a véreskezű IV. Iván volt, aki természetes halállal halt meg, holott az ő halálát nagyságrendekkel többen kívánták, mint II. Miklósét.
Az udvartartás kivégzése pedig pusztán demonstrációs célokat szolgált, hogy lássa a nép, hogy még írmagja sem marad annak a kornak, amit éppen eltörölnek a friss kommunizmussal. A szerencsétlen cseléd halálát szükségszerűnek nevezni bennem rossz érzéseket kelt, mert az a benyomásom, hogy csak nagy vonalakban hallottál a történtekről, és így akarsz messzire mutató kijelentéseket tenni.
Az pedig megint más kérdés, hogy így kalap alá veszed magad azokkal, akik ellen általában farkast kiáltasz. :)
Kezdelek nem érteni. Eddig azt gondoltam rólad, hogy egy szemellenzős átlagember vagy, akinek nem tetszenek bizonyos túlkapások. Most viszont azt látom, hogy közben a kezeddel bizony ész nélkül kapsz túl. :) Fura.
Update: Nekem volt szerencsém járni II. Miklósék sírjánál, és bátran kijelenthetem, hogy hatalmas szeretet övezi az utolsó uralkodó emlékét. Romanovok pedig még mindig vannak, de Oroszországon kívül, és ha szükség lenne rá, ismét trónra ülnének. Egyelőre mindenkinek megfelel a jelenlegi felállás.
Ez olyan, mintha a mi aradi vértanúink halálára egy idegen azt mondaná, hogy "meg is érdemelték, mit babráltak a kardjaik környékén...". Szerintem egyetértünk, hogy az illetővel minimum beszélgetni kezdenénk, hogy pontosan miért gondol ekkora faszságot. ;-)
http://imgur.com/tCp90.gif
Most a személyeskedéstől
Most a személyeskedéstől eltekintek, de meg van róla a véleményem.
Nem voltam ott a cári család lemészárlásánál. Viszont nagyon könnyen el tudom képzelni hogy a tudatlanságban tartott agymosott szolgák annyira buták voltak hogy próbálták védeni a cári családot, akár saját testükkel is. Az általános logika és tapasztalatok szerint ennek elég nagy a valószínűsége. Az emberek nem képesek felismerni saját érdekeiket.
A Miklós sírjánál tapasztaltak semmit sem bizonyítanak. Elmehetnél a Horthy sírjához is, látatlanban lefogadom hogy ott is "hatalmas szeretetet" tapasztalnál.
Nekem viszont szerencsém volt járni a Lenin mauzóleumban, és bátran mondhatom hogy hatalmas szeretet övezte Lenint is.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Ugyanolyan szélsőséges
Ugyanolyan szélsőséges rasszista (csak te nem a cigányok és/vagy zsidók ellen fakadsz ki, hanem más embercsoportokról szólsz bicskanyitogatóan) vagy, mint azok, akik ellen ágálni szoktál. :( Kár.
A jövőben nem beszélgetek veled, mert te csak a magadét fújod. :(
Ennek kifejezetten
Ennek kifejezetten örülök, remélem nem kell majd emlékeztesselek erre sohasem.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Ha többször keveredsz
Ha többször keveredsz vitába ezen témában más emberekkel, ugyanebbe a féktelen gyűlöletbe fogsz beleütközni, előtte hiába vannak hetekig hónapokig ésszerűnek tűnő érvelések, a vége ugyanez.
Féktelen gyűlöletet kire
Féktelen gyűlöletet kire érted konkrétan?
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
A féktelen
A féktelen gyűlölködőkre. Az már secko jedno, hogy általában a cigányokat, magyarokat, gommunistákat vagy kapitalistákat gyűlölik-e, s tartanák igazoltan elpusztítandónak őket.
Vesd ezt össze: "a másik a
Vesd ezt össze:
"a másik a cigányok kiirtása. Utóbbit, bár némi egészséges kárörömmel nézném végig alapvetően nem támogatom, hiszen van jobb módszer is"
Vs
a másik az uralkodók, és ártatlan beosztottjaik kiirtása. Utóbbit, némi egészséges kárörömmel nézném végig, ÉS alapvetően támogatom, hiszen NINCS jobb módszer.
Ha azt mondanám, hogy ugyanolyan vagy, mint csiga, azt bóknak kéne venned, mert valójában rosszabb. EMBEREK MEGÖLÉSE NEM LEHET SZÜKSÉGES! Ha te ezt komolyan gondolod, akkor egy komplett őrült vagy!
Történelmi szükséglet az lenne, ha nem kommentelnél többet erre a fórumra, max bicajos ügyben. Vagy még abban sem.
*vastaps* *******
*vastaps*
Hát apukám, ha szerinted
Hát apukám, ha szerinted én rosszabb vagyok mint Csiga azért mert helyesnek tartom a monarchia felszámolásával együtt járó uralkodócsalád lemészárlást, ez nem engem minősít, hanem téged.
És azt meg tudnád magyarázni, hogy velem vitatkozol a cári család elpusztításáról kifejtett véleményemmel, de soha egyetlen szavad nem volt Csiga cigánygyűlöletével szemben? Kettősmérce tán, vagy mi a szentszar? (És akkor még Csiga "holokausztrevizionista" antiszemita vonala eddig még nem került elő nagyon helyesen.)
Remélem mondjuk a magyar szabadságharcban lemészárolt szegény labanc katonák életét is sajnálod. Meg a szegény kivégzett náci háborús bűnösökét akiket a nürnbergi perben visszamenőleges jogalkotással a győztesek által kreált törvények alapján ítéltek el. "EMBEREK MEGÖLÉSE NEM LEHET SZÜKSÉGES!" LOL!
Álszent képmutatás amit műveltek velem kapcsolatban. Csigapástétom egy kis disznóval keverve. Leszarom. A történelem értelmezése pedig mindenkinek szabad szíve joga, nektek is. Irány vissza a turulfészekbe, az való nektek.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Na, utolsó utáni
Na, utolsó utáni fénygyújtási kísérlet:
A cár LEMONDOTT a trónról, majd UTÁNA kivégezték őt és A CSALÁDJÁT A GYERMEKEIVEL EGYÜTT.
"II. Miklós cár (oroszul: Никола́й II; teljes neve Nyikolaj Alekszandrovics Romanov Николай Александрович Романов; Szentpétervár, 1868. május 8./19. – Jekatyerinburg, 1918. július 4./17.) Oroszország cárja, Lengyelország királya, és Finnország nagyhercege. 1917-ben lemondott a trónról, és ezzel Oroszországban megszűnt a monarchia. 1918-ban a bolsevikok kivégezték családjával együtt Jekatyerinburgban; 2000. augusztus 14-én az Orosz ortodox egyház szentté avatta őt és családját."
Gyermekgyilkosságot helyeselni... Öregem, téged kényszergyógykezelni kéne. El ne felejts elmenni Szita Bence gyilkosainak a tárgyalására, és a GYILKOSOK MELLETT tüntetni.
No, folytatom az ignorálásodat. :)
Na, nem tartott valami
Na, nem tartott valami sokáig az engem ignorálási fogadalmad, többi megnyilvánulásod hitelessége is hasonló?
Kapirgálj még a történelem szemétdombján, hátha találsz valami érdekeset. Még akkor a lengyelek meg a finnek nevében is köszönöm az esetet.
De a legfrankóbb mégiscsak a turul, higgyed el.
És persze halálbüntetést kívánsz a gyerekgyilkosokra nyilván? Ne élősködjenek halálukig a társadalom költségén!
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Kérdésre illik
Kérdésre illik válaszolni:
1. Hitelességemről egy hozzád hasonló gyűlölködő azt gondol, amit akar. :)
2. A halál túl jó nekik, én örömmel áldozok pénzt az eltartásukra, ha halálukig egy 1m*2m-es, ablak nélküli magánzárkába csukják őket. :)
Megint ott tartasz, hogy aki nem a te nótádat fújja, az biztos valami turulbuzi... :D Lépj hátra, és nézd meg, hogy mivé lettél, ember.
Én nem vagyok
Én nem vagyok gyűlölködő. Kikérem magamnak.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Nem az a kérdés, hogy
Nem az a kérdés, hogy lemondott vagy sem, hanem az, hogy kihez voltak hűek azok a seregek amik közeledtek az Ipatyev házhoz, és kit akartak a hatalomban látni azok az intervenciós Brit-Francia-Amerikai seregek amik lefoglalták a bolsevikeket 1921-ig.
Miklósékat 1918-ban végezték ki.
Lemondott az utolsó Kína császár is Pu-Ji.
Aztán mégis mandzsúriai császárt csináltak belőle a japánok...
Mi kimondtuk 1918-ban a Habsburg-ház trónfosztását, majd Horthyék vissza állították a királyságot, és rögtön kétszer próbált meg visszajönni IV Károly...
Addig ameddig a születési előjog egyúttal hatlami tényező is és ezt alkalmazzák is bárhol a világon nem lehet lemondani trónról ilyen szitukban.
Miért nem fogadták be őket a rokonok?
Voltak tárgyalások a Britekkel a kimentésről...Most azt mondják a brit munkásosztály miatt, ugyan kérem mekkora volt a Brit Birodalom 1918-ban? Még Palesztina is az övék volt, és sehol nem fértek volna el benne...
...a Monszi által
...a Monszi által szajkózott vélemény [tehát Csigáé -a szerző] igenis gáz...
Ez mi, ha nem felszólalás csiga véleménye ellen?
Őrült.
Hát, pont ez a baj, apukám
Hát, pont ez a baj, apukám amit írtál: "én nem írtam se rád, se csigára, hogy náci." Mert Csiga náci.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Legalább annyira, mint te.
Legalább annyira, mint te.
Nem, én nem vagyok náci.
Nem, én nem vagyok náci. Kikérem magamnak.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Én meg azt, hogy
Én meg azt, hogy lépten-nyomon, még a saját blogbejegyzésemben is rasszistának nevezel pusztán azért, mert nem értek veled egyet. Te is pont ugyanilyen könnyedséggel használod ezt a jelzőt kvázi MINDEN fórumozóra, mint én rád. Tudsz valakit mondani magadon kívül, aki nem rasszista? Komolyan kérdezem! Nevezz meg egy db fórumozót!! Biztos örülni fog a megtiszteltetésnek. Tekintve hogy kb már mindenkivel összevesztél innen ezekben a szupi bicajos témákban, mint cigányság, monarchia, nácik, szentkorona, nem lesz könnyű dolgod.
Javaslom a control F +
Javaslom a control F + "rassz" és "náci" billentyűkombinációk használatát a különböző topicokban. Aztán az eredményen gondolkodni.
Régi aláírásom nem számít.
Abba már nem is akarok belemenni hogy mekkora csúsztatás igazságtalanul elnyomó társadalmi osztály ideológiai alapon elítélést összemosni etnikai alapon történő gyűlölködő kirekesztéssel.
Voltak fórumozók akik az igazság pártján álltak, meg is nyilatkoztak egyszer-kétszer, de mivel ezek az értelmesebbje, gyorsan kimaradtak a "parttalan vitából". Csak én voltam ilyen barom, úgyhogy velem kell beérniük a kirekesztőknek. Akik persze a magyar társadalom mínium 3/4-ét reprezentálják. Csak ez nem azt bizonyítja hogy nekik van igazuk demokratikus többségi alapon, hanem azt hogy nálunk a korábban is uralkodó ordas eszmék ismét felütötték fejüket és újult erővel terjeszkednek.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz
Neveket kérnék.
Neveket kérnék.
Adolf Eichmnann-elítélik
Adolf Eichmnann-elítélik és kivégzik Izraleben, elhamvasztják és a hamvakat Izraeli felségvizeken kívül öntik a tengerbe, még a vödröt is kimossák utána a legenda szerint....
Oszama Bin Laden-rajtaüt Pakisztáni otthonában egy amerikai kommandó, megölik, a holttestet elszállítják egy repülőgép anyahajóra, azonosítás után elhamvasztják, és nemzetközi vizeken kiöntik a tengerbe a hamvait.
Adolf Hitler-öngyilkos lesz hívei elégetik és eltüntetik a hamvait, a Szovjet hadsereg később módszeresen tünteti el a nyomait amik emlékhelyek lehetnének, még a nagyanyját is ki akarják földelni de nem találják meg a holttestét.
II. Miklós Cár és családja-bolsevikok végzik ki Jekatyringburgban a fehér hadsereg közeledésekor, a közeli erdőben megpróbálják a maradványokat gyorsan eltüntetni,majd itt is földelik el a család tagjait éjjel, és a 3 fős kísértüket.
Évtizedekig titkos a hely ahol ez megtörténik.
1979-ben talál rá egy helyi orosz történész a maradványokra.
1990 után lehet róla beszélni 1996-körül történik meg a DNS azonosítás.
És a fenti esetek között semmiyen párhuzamot sem látni....
Szrek:
Most látom a teljes udvartartása 3 szolgáló volt akkoriban.Kissé megtévesztő ez így , mert a Cári jelző miatt a korábbi udvartartási méretre gondol a felületes olvasó.Pedig ekkor már nem volt Cár.
A számtan pontos tudománya
A számtan pontos tudománya engem tényleg jobban érdekelt mindig mint a történelem homályos és sokféleképpen magyarázott dolgai.
Nyugodj meg, én nem védelmezem semelyik gonosz és vérszomjasan öldöklő császárt, királyt, nemzetvezetőt, semelyik gyilkolászó urat vagy elvtársat.
Az uralomra újonnan törőkre veszélyt jelentő levert régi uralkodókat rendszerint legyilkolták vagy kivégezték. Az erre általában elfogadott vagy el nem fogadott indoklásoktól most eltekintve, én elutasítok mindenféle indoklást az ártatlan sarjak ugyanolyan likvidálására.
Pontosan azért ez az álláspontom, mert hiszek az emberi gonoszság létezésében, és olyan hitemmel látom azt, hogy a tisztán nem gonosz és úgy lényegében ártatlan egyének ellen ekként vétkezni merő kegyetlen gonoszság.
Egy cár, egy elmúlt idők abszolutista uralkodója esetleges bűneit nekem nem kell tárgyalnom ahhoz, hogy éretlen gyermekei életének a szentségét védelmezzem.
Tévesnek tartom az új hatalomnak a leszármazási vonalakra épített okoskodását, amivel megindokolják a genetikai szakadás feltétlen szükségét ahhoz, hogy ne törhessen uralomra egy utód.
Ez az okoskodás azért is sántít, mert az emberiség maradék része is ugyanúgy uralomra törhet mint az a legyilkolt utód, de az a sok másik ember mégsincs abból az okból legyilkolva.
Egy gyönge és bizonytalan új úr az, aki így fél, hiszen nem érzi magabiztosnak magát erős kézzel uralkodni, és gonoszsága abban a kegyetlenségben tetőzik.
Pedig a polgári státuszra kényszerített sarj lehetne orvos, esztergályos vagy divattervező, mint ahogy a többi polgártárs. De nem, mert a gonosz antikrisztus retteg attól, hogy az a sarj rá akarna ülni egy székre. Ami a trón, és aminek az intézményét úgyis eltörölte. Ez ráadásul még nevetséges is.
De a lényeg, és ami nem nevetséges, az az, hogy a cigányokról is nagyon hasonlóképpen gondolkodnak egyesek.
Lehet bár bizonyítani, hogy egy cigány ember elvetemült bűnöző, és életében csak rosszat tett. Egy szélsőséges elmélet szerint ki kellene őt végezni vagy likvidálni. Együtt a purdéival, mert úgymond azokból se lesz más ha felnőnek. Mert olyan az ő fajtájuk.
Úgy látszik, hogy abban hiszel, a cár gyermekeinek olyan komisz volt a fajtájuk, hogy elődeik szerinted gonosz uralkodását akarták volna folytatni minden erejükkel és hatalmukkal, ha életben hagyták volna őket kegyelmességből.
Úgy látszik, hogy nem hiszed, meg lehetett volna nekik engedni az új proletár állam elleni veszély nélkül azt, hogy élhessenek, és hegesszenek vagy esztergáljanak mint a többi proletár.
Ez teljességében rokon hit azzal, hogy a fiatal cigány gyerekekben nem bízhat a társadalom, mert azon lemondó és negatív hit szerint úgyis ugyanolyanok lesznek, mint sokuknak bűnöző apjuk.
Lásd a fajtájuk-ra célzó sötét elveket mindkét esetben, és lásd leírva ezen rokon elvek közös nevét: rasszizmus. :-(
Ráadásul II. Miklós
Ráadásul II. Miklós kedvenc elfoglaltsága a favágás és barkácsolás volt...
:-) Nem is
:-)
Nem is tudtam.
Mellesleg, a Habsburgok nem akarnak visszajönni? A székre ráülni? Megvan még az a szék? Nem kellene azt is a tűzre vágni? És miért van életben hagyva még az a néhány élő Habsburg?
És, ja, mi az a kupolás ház ott a Várhegyen? Nem kellene azt is lerombolni? Elkerülhetetlen történelmi szükségből. Ugyanis valaki be akarhat költözni, ott ráülni a trónra, és azt mindenképpen meg kell akadályoznia az új társadalmi rendnek. :DDD
1921-ben Budaörsön
1921-ben Budaörsön meggyőzték őket hogy ne tegyék.Úgy látszik végre megértették....
Honnan tudhatod? Nem lehet
Honnan tudhatod? Nem lehet majd még egy kis Habsburg, egy késői sarj, egy ük-ükunoka aki majd jogfolytonosságból trónt követel? Nem kellene már most rátaposni, rászórni DDT-t, hogy ne tehesse? Mint a kis cárinákkal és cáreviccsel. ;D
Hát a két megmaradt sarj
Hát a két megmaradt sarj elég sokat szaladgált itt az elmúlt 20 évben, csak közben meg a Nácik-Komcsik elgyalulták a királysági államformát.
De ha Csiga össze hozza a Monarchiát, asszem kénytelenek leszünk felkeresni őket személyesen,bár mintha Ottó az apa nem rég halt volna meg.De a fia még él,és amilyen barom a magyar nem ugrik már be a 400 éves közös történet.
Azért így is összejött
Azért így is összejött neki két elbaszott háború, és egy pár éhínség.
Így van! Dögöljön meg
Így van!
Dögöljön meg Cromwell, az egész parlament, éljen Károly király!
(Aki Ír és Franacia zsoldosokat akart fogadni a saját népe ellen)
Nagyon szenvedélyes vagy a
Nagyon szenvedélyes vagy a történelmi hatalmi küzdelmeket illetően. :-)
Pedig hát mindaz a bűnös küzdelem és öldöklés és bosszú mellékes a résztvevők gyermekkorú ártatlan utódjainak bűnös likvidálásának kérdésében.
Látom az istennek se akarod
Látom az istennek se akarod megérteni a feudalista születési alapú hatalom átruházás működési logikáját és annak a gyakorlóira kifejtett hatását.
Az angol királynék 1500 as években pl nyilvánosan szültek.Mert a szülés nem családi esemény volt, hanem hatalmi stabilitás feltétele.
Szted miért fejezte le asszonykáit VIII Henrik?Vagy miért ment neki a Pápának? Mert perverz istentelen barom volt?
XIV Lajos nyilvánosan étkezett, hogy az alattvalók előtt reprezentálják a Király hatlmát, előkelőségét.
Igen csak a király orvosának volt egy elmélete, arról hogy a legtöbb betegség a fogakról terjed el, így kihúzgálták a király fogait és a korabeli fertőtlenítő módszerrel kis izzó vas rudacskával rendezték a helyét.
Na milyen jól esett Lajcsinak breakfast 20-30 alattvaló előtt fogak nélkül...mégis végig kellett csinálni minden nap.
Az uralkodók gyerekeinek a kivégzése az érem másik oldala.Igen az "Állam én vagyok!", meg az a személy is akinek az utódát a konvent a Guillotine alá kíséri.
De hiszen nekem nem
De hiszen nekem nem szükséges megértenem azt amit én már értek. Mindez a kegyetlenség és szörnyűség elborzasztó számomra. A lefejezések, a gyilkosságok, az ármány, a trükkök a füsttel és tükrökkel, a tőr és az azt használó gyilkost leplező köpönyeg.
A születési alapú hatalom átruházás, meg mind a leírtakhoz hasonló feudalista gonosztettek, a kommunista hatalom átvátelekor feltételezhetően és várhatóan véget kellet, hogy érjenek, egyszerre.
A kommunista rend a világ, az emberiség végső, igazságos, felvilágosult rendjeként lett meghirdetve ünnepelt, nagynak tartott gondolkozók által.
Mégis, ezen gondolkozókra és adminisztrátorokra is kifejtette szennyes hatását a feudalista születési alapú hatalom átruházás működési logikája?
Azért öltek le ők is ártatlan gyermekeket a kommunizmus, az ígért földi paradicsom születésnapja hajnalán?
Ez baj. Ez szégyen. És bizonyság arra, hogy a kommunizmus egy sötét, morális kudarc, és nem jó az emberiségnek.
Hagy már abba ezt az
Hagy már abba ezt az anatikommunista hablatyot,ezerszer le lett írva: Minenki ezt csinálta a legelső civilizációk óta,mert a személyben öltött testet a hatalom.Most is ezt tennék nálatok is szemrebbenés nélkül, ha nem állították volna már félre korábban helyettetek Cromwellék a Királyt a hatalomból.
Hagyjuk már ezt az érzelgősködést
A királyok is tisztában voltak mindezzel, hiszen a legtöbbször ők tették ezt leggyakrabban .Melyik uralkodó gyerekeit intézték el a Towerben anno? hajnalban valahogy nem jut eszembe.
Azáltal hogy választjuk a tisztségviselőinket nem kell őket megölni, mert a hatalom nem kötődik a személyhez.Ennek ellenére előfordul így is:valami Kennedy név rémlik?
Aki nem úgy táncol ahogy a hatalom fütyül azt a hatalom megöli ez így működik.Örülj hogy nem foglalkozol ezzel, és fanyaloghatsz azokra akik pár évszázada pl elvégezték helyetted a piszkos munkát, hogy ilyen felvilágosult és demokrata véleményeket hangoztathass most.
"piszkos munkát". kimondtad
"piszkos munkát". kimondtad a lényeget. és kevesebb piszokban valahogy jobb élni. persze ha van választás. ha nincs választás, akkor csak 3 lehetőség marad: 1, megszok, 2, megszök, 3, piszkos munka.
----------
sárga vót az...!
+1 2, megszök Nem voltam
+1
2, megszök
Nem voltam ott ahol nem kellett lennem.
Nem tettem azt amit nem kellett tennem.
Könnyen okos az mind akinek
Könnyen okos az mind akinek van választási lehetősége...csak hogy pl a nagyfateromnak nem volt,biztos nagyon akart menni a szovjetek ellen háborúzni 43-ban.
Jó elnézni ahogy a kényelmes fotelból osztjátok az észt mert ,megtehetitek.Ha kicsit elmélyednétek azoknak a koroknak történelmében annál kicsit mélyebb megközelítésben, hogy juj ez tezsik ez meg nem akkor ti is örülnétek neki hogy mondjuk nem jobbágynak születtetek Vlad Tepes Havasalfaldöli királyságába.
Vannak akik nem választhattak.
A moralista történelem szemlélet itt buktázik.
Kb annyi értelme van az ilyen érvelésnek, mint azt mondani, hogy utálnám az időjárást ha esne.
Ja, csak az meg nem így működik.
Még jó, hogy te nem a
Még jó, hogy te nem a kényelmes foteledből osztod az észt. Akkor honnan is?
Hagyjuk már a nagyapád behívóját. Kit érdekel? Az enyémet is behívták, ő is harcolt, ő is volt fogságban. És? Ők parancsot teljesítettek. Egy magát forradalmárnak nevező gyerekgyilkos csürhébe igenis megválaszthatja az ember, hogy beáll-e, és elkövet-e bűncselekményeket. (még mielőtt Monsti ugrana rá: az 56-os forradalom felkelőinek oldalán elkövetett ilyen túlkapások/bűntények is zavarnak, nem csak a sortüzek, meg a stb).
Itt lakom az ötker kellős közepén. Hogyhogy még megvan mindkét szemem? Pedig itt repkedtek a gumilövedékek 2006-ban. Talán mert mégiscsak van választás, hogy az ember miben vesz részt, ès miben nem?
Sztem meg ne hagyjuk a
Sztem meg ne hagyjuk a nagyapám behívóját, mert ha nem látod meg benne azt, hogy ez a történelem személyes kivetülése a te és az én családomra akkor nagyon nagy baj van.
Talán ezért merem a fotelból az észt osztani, mert én fotelból is el bírom képzelni milyen lehetett akkor, míg az itt moralizálókban semmi empátia nincs pl a töméntelen I. VH és Polgárháborús Intervenciós áldozattal kapcsolatban akiket megöltek és nem csak a Bolsevikok ugye...Mégis meddig kellett volna húzni a dolgokat? Hány évi polgárháború kellett volna, hogy elégedettek legyetek csak azért hogy a szegény Cár és kísérete (akik addig nem nagyon nélkülöztek) megússza élve? A parasztok, munkások, csórók azok nyugodtan dögöljenek meg ezrével hogy jól érezzétek magatokat?
Így is eltartott 1921-ig...
(ajánlott irodalom Boris Paszternák: Dr Zsivago)
Ezért nem kell fújolni hanem elolvasni amit lehet, pl Lenint is:
-A kapitalizmus világméretű megdöntése, a világforradalom kezdőpontja nem a legfejlettebb kapitalista államokban kell, hogy megtörténjék hanem éppen ellenkezőleg, a kapitalizmus leggyengébb pontjain, az iparilag kevésbé fejlett kapitalista államokban.
/gyengébbek kedvvért ahol nagyobb a nélkülözés ott hamarabb lesz forradalom párti hangulat,mondjuk ehhez nem kell nagy ész de a gyakorlat igazolta. Vagyis nem azért történt Oroszországben az ami történt mert ők annyival barbárabbak, hanem azért mert ott a lakosság már nem tudott hátrálni tovább anyagiulag és a bolsevikok másik alternatívaként jelentek meg/
Volt tehát azért ott pár év éhezés meg hasonlók pl egy I vh ami megteremtette a hanglatot hozzá...amikor majd a te gyereked fog éhen halni, hogy a fejes hintóval hajtasson ki háborúzni valahova akkor mondj ilyeneket.
Továbbra is nagyvonalúan siklik el mindenki afelett, hogy majdnem egy éve folyt az oroszok ellen az intervenció a Franciák, az Angolok, meg az Amerikaiak részéről, és mellé a fehérgáérdisták is ott voltak a cárhoz hű tisztekkel és katonákkal.
A németekkel meg épp csak abba maradt a háború.
Úgy beszéltek az egészről mintha ez nem is lett volna, holott az okkori döntéseket főleg ezek határozták meg.
100 km-nél közelebb voltak a fehérek az Ipatyev házhoz amikor a Likvidálási parancsot kiadják Leninék.
Mégis mire vártak volna? Hogy kiszabadítsák őket aztán külföldi katonai segítséggel visszaültessék őket báb Cárnak?
Abba akarták hagyni a háborút.Mi a fenéért adták volna fel azokat a hatalmas területeket a Breszt-Litovszki békében?
Az is tiszta tévedés hogy mikor Leninék kiadják a dekrétumot a földről és a békéről akkor valahogy nő a tömegtámogatattoságuk.
Gondolom azért mert mindenki inkább akart még háborúzni egy kicsit, mert az olyan jó volt 3 évi Vh-ús részvétel után.
Ha annyira csak egy csoport csürhe volt ahogy a mai történetírás próbálja beállítani, hogy hogy mégis ők győztek?
Ezzel összehasonlítani a 2006-os történetet már megbocsáss.....fajsúlyban sem volt ugyanaz, de még a váltószám is többszörös.
Ha csak a Zsivágó filmváltozatát nézed meg Omar Sharif-el már az is maga a borzalom, de sztem még az se mutatja az igazi mélységét annak a kornak.Mi innen elképzelni is alig tudjuk hogy lehetett azokat az éveket túlélni.
A beleérzőképességemet
A beleérzőképességemet ne féltsd, sokkal több van belőle, mint az átlagembernek.
Ezzel csupán azt akartam érzékeltetni, hogy nem ugyanaz valamit azért megtenni, mert ha nem, hadbíróság+kötél, vagy azért megtenni, mert önként beállok egy zászló alá.
ITT MÁR RÉG NEM A CÁRRÓL VAN SZÓ, HANEM HOGY LEHET-E EGY GYEREKGYILKOSSÁGOT RELATIVIZÁLNI!
Ha a cár ment volna, és meggyilkol egy parasztgyereket, akkor a cár ellen emelne szót egy épeszű ember. Az intézkedései miatt éheztek, esetleg meg is haltak gyerekek? Valószínű. Ez még nem ad jogalapot arra, hogy más meggyilkolja az ő gyerekét, még ha érzelmileg valahol érthető is. Gyerekgyilkosságra semmi nem ad jogalapot.
A hatalomban nincsenek jogok
A hatalomban nincsenek jogok egyedül a saját törvényeinek engedelmeskedik.
Aki nem a megfelelő módon cselekszik, vagy nem cselekszik azt megöli.Jó esetben "csak" egészségileg, vagy egzisztenciálisan, de gyakrabban fizikailag is.Ennyi.
Ezen morális alapon lehet vitázni kb annyi értelme mint arról hogy rossz-e az eső.
Nem mindegy? úgy esni fog.
Azért álltak be önként mert előtte már pl párszor összevagdosták a kozákok őket mikor kimentek tüntetni pl az éhezések miatt.Miután konstatálták, hogy őfelségének bármi fontosabb ennél szted kit választanak magukat vagy a cárt?
Az 1917-es események pont arról szóltak, hogy az oroszoknál is leesett a 2 kopejkás:Ki a fene ez a fasz? Minek kell nekünk miatta háborúzni, éhezni, stb?
A jog illúzió amit az elit csorgat le a köznépnek a stabilitásért mikor szűkösebbek a keretek kevesebb a jog mikor bővebbek több.
Nézd csak milyen szépen megvágják azokat a jogokat amikért a gyűlölt komcsik is harcoltak vagy 120-80 éve?3X8=24,szabadnap, fizetett szabadság...etc
Az elit nem sokat gondolkodik azon kit válasszon ha szorul a hurok.
Ha nem vagy képes megérteni hogy mi a különbség az egyszerű gyerek és a hatalom átmentésére alkalmas személy között az a te bajod.
Az összes uralkodó és alattvaló tudta ezt valamikor.
Senki nem vágyott akkoriban gyermek Cárokra egy "okos régenssel" a háta mögött.
Az álláspontod maszatolja ezt a tényt, egyszerűen nem veszi figyelemebe azt hogy rengeteg embernek mekkora kockázatot és szenvedést okozott volna ha nem így tesznek.
Mennél többet moralizáltok ilyen kérdéseken annál több önellentmondásos megoldás nélküli válaszotok lesz, mert a morál változik a korral, de a hatalom gyakorlás módja nem.A két dolog más logika mentén működik.
Ha nem így tesznek, mit kellett volna tenniük ami biztosan garantálja, hogy nem próbálják a cár utáni bármilyen kormányt megbuktatni az érdekeltek az utódokra vagy magára a cárra hivatkozva?
Mi adhat egy ilyen szituban biztos garanciát?
+++ ------- 2 kerék jó 4
+++
-------
2 kerék jó 4 kerék rossz