A Google Earth szerint Váctól a 2/A folytatásán kéne végigmennem, de valahogy nem szimpi az a rengeteg kocsi és kamion, ami ezen az útvonalon közlekedik...
Ha valaki tudna bringás-barátabb utat Diósjenőre, és közzétenné annak megköszönném :)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Puding képe

Én egyszer végigmentem. A

Én egyszer végigmentem. A záróvonaltól kifelé még van 5-10 centi aszfalt (felfele elég széles, lefelé meg van olyan tempó hogy nem kell azt használni), és a sávok sem szűkek, én nem nagyon éreztem veszélyben az életem ott.

----------
egyenbillengészeti körduplányidomár
(by Fly)

2
pixel képe

Nem tilos ott menni?

Nem tilos ott menni?

3
stp1 képe

nem kell minden butaságot

nem kell minden butaságot komolyan venni.
papíron az.

4
Puding képe

Igazából előfordulhat,

Igazából előfordulhat, hogy van pár szentháromság-tábla, de igazából nincs alternatíva, hacsak nem montival vagy. Plusz egyébként ha nem zavarsz senkit, akkor nem hiszem, hogy megszólna bárki is.
----------
egyenbillengészeti körduplányidomár
(by Fly)

5
Pontagy képe

van alternatíva, csak

van alternatíva, csak majdnem mind hosszabb:
-Vác-Verőce-Katalinpuszta (itt lehet visszajönni a kettes útra, akkor azon csak 5km-t kell menni) Szendehely-Nógrád-Diósjenő.
-vagy Vác-Rád-Penc-Keszeg-Ősagárd-Nőtincs-Nógrád-Diósjenő
-vagy tereppel: Vác-Verőce-Kismaros-Szokolya-Királyrét, és innen két úton is lehet Diósjenőre menni: vagy az ún. Hadiúton (nyomokban aszfaltos) vagy pedig Nógrádon át erdőn keresztül.

a legrövidebb verzió a hármas(hadiút)

egyébként a kettes nem veszélyes, bár hétköznap elég durva kamionforgalom megy rajta, de a busz még hétvégén is sok, mert ez Nógrád megye egyik legfontosabb és legforgalmasabb főútja, a határhoz is ez megy ki. Tény, a minősége kiváló, de azért érdemes figyelni, mert a bringatilos miatt nem biztos, hogy számítanak bringásra.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

6
errorka képe

Azert emlitsuk meg, hogy a

Azert emlitsuk meg, hogy a Rad-Penc utvonalon van egy ket emelkedo. Hosszabb is, rovidebb is, meredekebb is...

Szerintem a Katalinpusztas a legegyszerubb, mert a hadiut az borzalmas allapotban van.

7
Pontagy képe

jogos észrevétel, bár a

jogos észrevétel, bár a Vác-Szendehely is elég meredek, utána csak kisebb huplik vannak. Valamint a Rád-Penc útvonal jelentős kerülő, előnye a kisebb forgalom.

igen, Katalinpuszta az ideális választás, a hadiút akkor jó, ha valaki montizni akar egyet, bár távra a legrövidebb, terep, ezért lehet, hogy az út hosszabbra nyúlik.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

8
Magellan22 képe

Köszi a gyors választ :)

Köszi a gyors választ :)

9
Hubor72 képe

Ezt az utat már párszor

Ezt az utat már párszor megtekertem és sosem volt semmi gond. Elég szélesek a sávok, hogy biztonságban tudjál menni. Visszafelé is erre gyere, mert egy élmény a kanyarokban a gurulás és a panorámában is lehet gyönyörködni.

10
feb képe

Bekapcsolva maradt a Caps

Bekapcsolva maradt a Caps Lock?