Szakszerű és tapasztalatokon alapuló leírások kellenének a nagyvárosok közötti kerékpározási lehetőségekről. Elsőre mindjárt szeretném megkérdezni, hogy merre induljak Budapestről Szekszárdra?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
feb képe

A 6-os út nem jó?

A 6-os út nem jó?

2
G.Tomi képe

Az most már autópálya,de

Az most már autópálya,de a régi tényleg jó lehet.

3
feb képe

Az autópályának nem M6 a

Az autópályának nem M6 a neve?

4
Shag_Beckur képe

De

De

5
pjm képe

Az a baj, hogy a hatoson

Az a baj, hogy a hatoson részletekben tilos a bringa.Arról meg nem is beszélve, hogy a teljes kamion forgalom azon megy. Szóval olyan megoldás kellene, aki tutira volt már és túlélte:-)

6
feb képe

Miért megy rajta a teljes

Miért megy rajta a teljes kamionforgalom?
Kamionnak nem csak ottópályán kell fizetnie, ráadásul lassabb is.

7
pjm képe

A szekszárdi Duna hídon

A szekszárdi Duna hídon át lehet menni kerékpárral? Mert akkor az 52-es még rövidebb is lenne...

8
blajo képe

Utolso emlekeim szerint az

Utolso emlekeim szerint az 52-es keskenyebb, kevesbe belathato, rosszabb minosegu es nincs mellette autopalya...

9
aghla képe

51-es!

51-es!

10
pjm képe

Egy teherautós haverom azt

Egy teherautós haverom azt mondta, hogy a hatos halál közeli forgalmú és a személyautók mindegyike arra megy. A pálya üres. Az 51-es brutál életveszély a billencsek miatt, akik a kavicsot szállítják. Szóval van valaki, aki az adott két város között kerékpárral ment? Kellene valami tapasztalat, mert mennem kell vasárnap...

11
monster képe

Esetleg végig a Csepel

Esetleg végig a Csepel szigeten. Aztán maradni a Duna bal partján, ott vannak kisebb utak az 51-es és a Duna között. Aztán át az új hídon. Amin persze nem csodálkoznék ha bringatilos lenne, de talán van rajta járda.
:-((-------))-:

12
dobermann képe

Dunaújváros-Budapest

Dunaújváros-Budapest között ingázok naponta.Erőnlétfüggően végig bringa,vagy Ercsitől vonat.Néhol bringatilos van vagy célforgalom.
A gépjármü forgalom miatt élet-halál régóta.Tegnap pedig a rend őrei is megálitottak Ercsi előtt.Volt némi vita,de mivel szerencsémre civilben bringásként is müködnek, elengedtek.Eddig soha sem szóltak,pedig sokszor találkoztam rendőrökkel.Normálisan elmagyarázták a szallagkorlátos részek miatt TILOS.Sajna semmi más alternativa nincs.6-os kilőve.51-es is ismerős.Évekig jártam rajta.Forgalom szintén veszélyes és a legnagyobb probléma az út álapota.Nem tudsz a szélén menni az autósok pedig megőrülnek ezért.Van amikor Adony-lórév komp és a csepel szigeten megyek.Ez jó és viszonylag biztonságos.Munkába járni viszont nem OK ,csak túrázni.
szerk:
ja és maradva a lényegnél.Monster javaslata a legcélszerübb szerintem.

Tradicio és Minőség! 1954-ota :D

13
aghla képe

Ez mindenképpen gáz, de ha

Ez mindenképpen gáz, de ha van energiád némi +km-re, a veszélyes főutak minimalizálhatók pl. így:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004c50caa306...

14
airdace képe

Én Pécsre így mentem,

Én Pécsre így mentem, Szekszárd felé is jó lehet (6-os úthoz képest +20km, összesen 166):

Gárdonyig a 7-esen, majd Zichyújfalu-Szabadegyháza-Sárosd, és onnan a 63-ason. Ezek nem olyan vészes forgalmú utak.

Vajtától van egy párhuzamos mellékút is 5-10 km-re nyugatra, ami a 65-ösön keresztül szintén bevisz Szekszárdra. Na ez viszont bringával ideális - egyszer erre mentem, és volt olyan, hogy (hétvégén napközben) egy órán keresztül nem jött autó.

De boldog a népe

15
pjm képe

Köszönöm a

Köszönöm a hozzászólásokat. Azt gondolom, hogy mivel a 63-ast már ismerem, megéri azt a 20 kilométert a kerülő. Még Veszprémből mentem Szekszárdra, amikor arra voltam. Egy kicsit dombos, de még nem vagyok öreg egy kicsit küzdeni.(52). aghla: a piros részek jelentenék a 6-os, vagy más veszélyes utakat? Jó az ötlet, túrára majd megnézem... még1x köszi...

16
pjm képe

Azért ha valakinek van

Azért ha valakinek van tapasztalata más irányokban, ne tartsa vissza magát, érdekes lehet a miskolci és győri vonal, valamint a Debrecen-Békéscsaba terület. Még fontos lehet, hogy a 4-es utat merre lehet párhuzamosan követni? (Bp-Cegléd-Szolnok-Debrecen)

17
jurta képe

Túl általános a

Túl általános a kérdésed. Erről regényt kéne írni. Bp-Szolnok tudok még javasolni bejárt utat.

Jávor Tamás

18
aghla képe

néhány GPX fájl is elég

néhány GPX fájl is elég

19
aghla képe

Parancsolj

Parancsolj kérlek:

Debrecen:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004a3e3b590e...
Hétvégén egész kellemes volt, hétköznap más lehet.

Győr:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004a4be637fa...

Tatabánya-Tata nemsokára megépül, a kék részek hétköznap is tök jók.

Székesfehérvár:
Ide más okos javaslatok is vannak, de én olyan vagyok mint Móricka, mindig ez jut eszembe. /mert ezt javasoltam-erőltettem balatoni iránynak/

https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004a278b6f92...

A kezdeményezésed egyébként nagyon tetszik. Nem lehetne kidolgozni egy munkamódszert, ahol egy kiválasztott irányt meghirdetünk, valamilyen határidőre /mondjuk fél év/ többen végig járnak aztán egymással egyeztetve létrejönne " A CM útvonal javaslata"?

Nem kerékpárút építési javaslatra gondolok, hanem a létező infrához képest legjobb útvonalra.

20
Oversize Load képe

Győrbe vasárnap 10-1

Győrbe vasárnap 10-1 kombináció, esetleg Ácstól EV6.

Szénhidráttal rakom oszt?