Szakszerű és tapasztalatokon alapuló leírások kellenének a nagyvárosok közötti kerékpározási lehetőségekről. Elsőre mindjárt szeretném megkérdezni, hogy merre induljak Budapestről Szekszárdra?
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Szakszerű és tapasztalatokon alapuló leírások kellenének a nagyvárosok közötti kerékpározási lehetőségekről. Elsőre mindjárt szeretném megkérdezni, hogy merre induljak Budapestről Szekszárdra?
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
A 6-os út nem jó?
A 6-os út nem jó?
Az most már autópálya,de
Az most már autópálya,de a régi tényleg jó lehet.
Az autópályának nem M6 a
Az autópályának nem M6 a neve?
De
De
Az a baj, hogy a hatoson
Az a baj, hogy a hatoson részletekben tilos a bringa.Arról meg nem is beszélve, hogy a teljes kamion forgalom azon megy. Szóval olyan megoldás kellene, aki tutira volt már és túlélte:-)
Miért megy rajta a teljes
Miért megy rajta a teljes kamionforgalom?
Kamionnak nem csak ottópályán kell fizetnie, ráadásul lassabb is.
A szekszárdi Duna hídon
A szekszárdi Duna hídon át lehet menni kerékpárral? Mert akkor az 52-es még rövidebb is lenne...
Utolso emlekeim szerint az
Utolso emlekeim szerint az 52-es keskenyebb, kevesbe belathato, rosszabb minosegu es nincs mellette autopalya...
51-es!
51-es!
Egy teherautós haverom azt
Egy teherautós haverom azt mondta, hogy a hatos halál közeli forgalmú és a személyautók mindegyike arra megy. A pálya üres. Az 51-es brutál életveszély a billencsek miatt, akik a kavicsot szállítják. Szóval van valaki, aki az adott két város között kerékpárral ment? Kellene valami tapasztalat, mert mennem kell vasárnap...
Esetleg végig a Csepel
Esetleg végig a Csepel szigeten. Aztán maradni a Duna bal partján, ott vannak kisebb utak az 51-es és a Duna között. Aztán át az új hídon. Amin persze nem csodálkoznék ha bringatilos lenne, de talán van rajta járda.
:-((-------))-:
Dunaújváros-Budapest
Dunaújváros-Budapest között ingázok naponta.Erőnlétfüggően végig bringa,vagy Ercsitől vonat.Néhol bringatilos van vagy célforgalom.
A gépjármü forgalom miatt élet-halál régóta.Tegnap pedig a rend őrei is megálitottak Ercsi előtt.Volt némi vita,de mivel szerencsémre civilben bringásként is müködnek, elengedtek.Eddig soha sem szóltak,pedig sokszor találkoztam rendőrökkel.Normálisan elmagyarázták a szallagkorlátos részek miatt TILOS.Sajna semmi más alternativa nincs.6-os kilőve.51-es is ismerős.Évekig jártam rajta.Forgalom szintén veszélyes és a legnagyobb probléma az út álapota.Nem tudsz a szélén menni az autósok pedig megőrülnek ezért.Van amikor Adony-lórév komp és a csepel szigeten megyek.Ez jó és viszonylag biztonságos.Munkába járni viszont nem OK ,csak túrázni.
szerk:
ja és maradva a lényegnél.Monster javaslata a legcélszerübb szerintem.
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
Ez mindenképpen gáz, de ha
Ez mindenképpen gáz, de ha van energiád némi +km-re, a veszélyes főutak minimalizálhatók pl. így:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004c50caa306...
Én Pécsre így mentem,
Én Pécsre így mentem, Szekszárd felé is jó lehet (6-os úthoz képest +20km, összesen 166):
Gárdonyig a 7-esen, majd Zichyújfalu-Szabadegyháza-Sárosd, és onnan a 63-ason. Ezek nem olyan vészes forgalmú utak.
Vajtától van egy párhuzamos mellékút is 5-10 km-re nyugatra, ami a 65-ösön keresztül szintén bevisz Szekszárdra. Na ez viszont bringával ideális - egyszer erre mentem, és volt olyan, hogy (hétvégén napközben) egy órán keresztül nem jött autó.
De boldog a népe
Köszönöm a
Köszönöm a hozzászólásokat. Azt gondolom, hogy mivel a 63-ast már ismerem, megéri azt a 20 kilométert a kerülő. Még Veszprémből mentem Szekszárdra, amikor arra voltam. Egy kicsit dombos, de még nem vagyok öreg egy kicsit küzdeni.(52). aghla: a piros részek jelentenék a 6-os, vagy más veszélyes utakat? Jó az ötlet, túrára majd megnézem... még1x köszi...
Azért ha valakinek van
Azért ha valakinek van tapasztalata más irányokban, ne tartsa vissza magát, érdekes lehet a miskolci és győri vonal, valamint a Debrecen-Békéscsaba terület. Még fontos lehet, hogy a 4-es utat merre lehet párhuzamosan követni? (Bp-Cegléd-Szolnok-Debrecen)
Túl általános a
Túl általános a kérdésed. Erről regényt kéne írni. Bp-Szolnok tudok még javasolni bejárt utat.
Jávor Tamás
néhány GPX fájl is elég
néhány GPX fájl is elég
Parancsolj
Parancsolj kérlek:
Debrecen:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004a3e3b590e...
Hétvégén egész kellemes volt, hétköznap más lehet.
Győr:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004a4be637fa...
Tatabánya-Tata nemsokára megépül, a kék részek hétköznap is tök jók.
Székesfehérvár:
Ide más okos javaslatok is vannak, de én olyan vagyok mint Móricka, mindig ez jut eszembe. /mert ezt javasoltam-erőltettem balatoni iránynak/
https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004a278b6f92...
A kezdeményezésed egyébként nagyon tetszik. Nem lehetne kidolgozni egy munkamódszert, ahol egy kiválasztott irányt meghirdetünk, valamilyen határidőre /mondjuk fél év/ többen végig járnak aztán egymással egyeztetve létrejönne " A CM útvonal javaslata"?
Nem kerékpárút építési javaslatra gondolok, hanem a létező infrához képest legjobb útvonalra.
Győrbe vasárnap 10-1
Győrbe vasárnap 10-1 kombináció, esetleg Ácstól EV6.
Szénhidráttal rakom oszt?