Az első igazán meleg márciusi szombaton, amikor végre több hónapos téli kabátban bringázás után először szabadultam ki egy szál pólóban, gondoltam egyet, és kitekertem a Dunához napozni egy kicsit. Miután végeztem ezzel a rendkívül fontos teendőmmel, elindultam hazafelé, az egyik kedvenc útvonalamon az Andrássy úton. Egyszer csak láttam, hogy ott áll a kerékpársávon vészvillogóval a képen látható fehér autó, a márkát nem is néztem, csak a rendszámot, hát láttam, hogy szlovák. Szegény. Rögtön megsajnáltam, aki ismer, az tudja rólam, hogy ki nem állhatom az előítéletességet, utálom a sztereotípiákat, rögtön az volt az első gondolatom természetesen, hogy szegény szlovák állampolgár, biztos hosszú utat tett meg, hogy elérje az én szülővárosomat, nem is bírta ki ez a szerencsétlen autó az utazást, lerobbant. Nézelődtem, hogy hátha a közelben van a sofőr, de senki sem tűnt szlováknak :D, így gondoltam, megvárom, ha meg kell tolni egy kicsit, akkor szívesen segítek. :)

Nagyon kíváncsi voltam már évek óta, hogy mi történne, ha egyszer végrehajtanám ezt a társadalomra rendkívül veszélyes tettet. És egyszer csak ott volt a pillanat, a visszautasíthatatlan helyzet: jó idő, szabadidő, vészvillogós kerékpársávon parkolás, ráadásul még szlovákrendszámos is, tényleg igazi különlegesség. :) Heves szívdobogás következett, valami földöntúli erő visszatartott, és megállított a lerobbant autó előtt. Egyszerűen nem bírtam ki, muszáj volt elkövetnem ezt a borzalmas bűnt: felültem egy kerékpársávon parkoló, szlovákrendszámos fehér autó motorháztetejére. Kopasz, kigyúrt, vörös fejjel ordítozó szlovákokat vizionáltam, kezükben kalasnyikovval, ak-47-esekkel, vártam, hogy hirtelen előbukkannak a semmiből, de csak nem jöttek. Jött helyette egy furgon, ami szintén ráparkolt a kerékpárútra úgy 20 méterrel előttem. Jött egy sárga taxis, aki majdnem elsodorva a biciklimet állt rá a kerékpársávra, hogy kitegye a kuncsaftot. Jött egy anyuka a kislányával, aki épp, hogy ki tudott állni a parkolóhelyről a lerobbant autó miatt. (Az elhíresült fénykép már azután készült, hogy kiálltak és elhajtottak.) Jött sok-sok bringás, akiknek mind a külső sávba kellett áttérnie, és még utána sem tudtak visszatérni a kerékpársávba a furgon miatt. Jöttek dudáló autósok. Jöttek járdázó bringások, kérdezték, hogy miért csinálom, lázadok? Jah, „lázadtam” és tovább figyeltem az emberek reakcióját. Jött egy gépjárművezető, aki miután megörökítette ezt a nagyszerű eseményt a telefonjával, megkérdezte, hogy az nem baj-e, hogy ott áll a furgon szintén a kerékpársávon. Mondtam neki, hogy de baj, csak annak nem tudok felülni a motorháztetejére, és mellesleg osztódni sem tudok. Jöttek katasztrófaturisták, fényképeztek, videóztak. De a kalasnyikovos szlovákoknak még mindig se híre, se hamva nem volt. Aztán egyszer csak jött egy rendőrautó, majd elhaladt mellettem, de nem állt meg. Aztán jött egy lány, aki szerint már legalább fél órája ott állt a lerobbant autó, ami egyébként a langyos motorháztető szerint is valószínűsíthető.

Aztán egyszer csak igazi csoda történt, a rendőrautó megfordult, beállt a biciklim elé, és kiszálltak a rendőrök, én pedig mosolyogva felkiáltottam, hogy végre. Kérdezték, hogy enyém-e a BMW (addig fogalmam sem volt, hogy milyen autón ülök, mert baromira nem érdekelt, felőlem trabant is lehetett volna). Mondtam nekik, hogy nem. Erre mondták, hogy ennek nem ez a módja, hanem, hogy be kell telefonálni stb. Mondtam, hogy tudom. (Ekkor eszembe jutott a tavalyi inzultálásom, amikor egy autóból kiszálló agresszív női utas tett ki engem az út szélére, mert én nem előzhetek álló kocsisort jobbról, és amikor felhívtam a rendőrséget, hogy mi történik, és küldjenek valakit, az volt a válasz, hogy nagyon leterheltek, és jelentsem fel őket polgári peres úton.)
Kérdezték még a rendőrök, hogy és mi van, ha lekever egy pofont, erre mondtam, hogy nem érdekel, nem félek tőle. Mellesleg jobban örültem volna, ha valóban találkozok is a rejtélyes szlovákkal, mert ha felpofoz, akkor még egy becsületsértést is a nyakába lehetett volna varrni, szemtanú volt elég, valaki még videózott is közben a járdáról. Ja, a rendőröknek az volt a legnagyobb problémája, hogy ez majd felkerül a Tolvajkergetőkre. :D Még, ha csak oda került volna ki! :D Eszemben sem volt megosztani senkivel ezt a történetet, de már muszáj, főleg, hogy aki ismer, az tudja, hogy mennyire utálom, ha lefényképeznek, vagy videóznak. Bár remélhetőleg csak 15 percre lett híres a fénykép, de az interneten könyörtelen vírusként terjedek, ezért jobb, ha ide gyűjtjük az ellenszereket ellenem. :)

A másik csodás rendőrös beszólás az az volt, hogy akkor most ők is mondhatnák, hogy a biciklis szálljon le és tolja a zebránál, mert az úgy szabályos. (A rendőr épp meglátott egy bringás srácot, aki épp a zebráról hajtott a kerékpársávra, gondolom, azért hozta fel ezt példának.) Erre mondtam, hogy ilyen nincs a KRESZ-ben, erre ő, hogy de van, megmutatja, erre én azt válaszoltam, hogy ennek nagyon örülnék, mert már egy csomó fórumon vita tárgya volt ez a téma rengetegszer. Kis gondolkodás után rávágta, hogy áttekerhet, csak nincs elsőbbsége. Na, mondom, ez így már mindjárt más, ez pontosan így van tudtommal. Aztán még megkérdezték, hogy nem félek-e, hogy sokba fog kerülni a károkozásom, mondtam, hogy nem, mert vállalom, ha kárt okoztam. (Természetesen semmi baja nem lett a motorháztetőnek.) Igazoltatás után mondták, hogy menjek tovább, majd ők intézkednek. Aztán elindultam, de ezt már bánom egy kicsit, ott kellett volna maradnom még egy pár percet, hátha történik valami, mert így félő, hogy sosem tudjuk meg, mi történt.

Nem tudom megígérni, hogy soha többet nem követek el ilyen borzalmas bűncselekményt, mert nagy a valószínűsége, hogy nem fogom tudni betartani. :) De két fontos tanulságot levontam a dologból. Az egyik, hogy csak és kizárólag frissen mosott hajjal, kifestett szemmel, magassarkúban és szoknyában fogok legközelebb felülni bármilyen márkájú autó motorháztetejére. A másik pedig az, hogy előtte betelefonálok a rendőrségre, és előre jelezni fogom, hogy számítsanak rá, hogy egy motorháztetőn ülő csöves hippit fognak a tetthelyen találni, (aki amúgy punk, és kikéri magának a csöves hippizést! :) )

/A poszt írója és a főszereplő genetikailag másodlagos női nemi jelleggel rendelkezik, de tisztában van vele, hogy a személypercepció során ezek láthatósága csökkenhet, ha nem magassarkúban és szoknyában indul biciklizni. :) /

Szerk.: A 444 hírportálon írta valaki, hogy a kalasnyikov és az AK-47 fegyver ugyanazt jelenti. Javítani nem fogom, ezért mindenki válassza ki magának a szimpatikusabb megnevezést.

Végül álljon itt mementónak az én fotós remekművem ezen eseményről, még a borzalmas üldögélés előttről:

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
monster képe

A franc a fakabátokba.

A franc a fakabátokba. Először tilos a zebrán kerékpározás, és amikor emberükre akadnak akkor hirtelen csak nincsen elsőbbsége a kerékpárosnak a zebrán?
Ők egyébként hol álltak meg? Nem a bringasávon véletlenül?

2
chicoye képe

Szerintem az volt a célja az

Szerintem az volt a célja az egésznek, hogy beparáztassanak egy kicsit. Nehéz ez olyankor, amikor alig bírom visszatartani a röhögést.

Nem tudom, mennyi a valószínűsége annak, hogy rosszul ismeri a KRESZ-t, és gyorsan végigpörgeti magában, majd megvilágosodik és rájön, hogy nem fogalmazott pontosan.

A végén miután mondták, hogy intézkedni fognak, még visszakérdeztem, hogy biztos? Erre már nem válaszoltak semmit. :D

De, ők is ott parkoltak le, sőt még utasítottak is, hogy toljam beljebb a biciklit, és ne akadályozzam a forgalmat. :D

3
dhpage képe

"De, ők is ott parkoltak le,

"De, ők is ott parkoltak le, sőt még utasítottak is, hogy toljam beljebb a biciklit, és ne akadályozzam a forgalmat. :D"

MegaLOL! :D

4
Bodza1980 képe

A "csávó" ffit jelent.

A "csávó" ffit jelent.

5
Bodza1980 képe

A "csávó" ffit jelent.

A "csávó" ffit jelent.

6
Bodza1980 képe

/ fiut/ szal h igy tok

/ fiut/ szal h igy tok zavaros mert te lány vagy.

7
chicoye képe

Ez is volt a célom, hogy

Ez is volt a célom, hogy zavaros legyen. :) Ugyanis szerintem teljesen lényegtelen, hogy milyen nemű egyén fészkel a motorháztetőkön, viszont ha valaki fontosnak tartja, úgyis kiderítheti a végén az igazságot.

Ezt a bejegyzést már azután írtam, hogy elolvastam pár hozzászólást a facebookon, sokan fiúnak néztek a kép alapján. Ezeket a jelzőket összegyűjtöttem és magamra aggattam.

8
Peta képe

Annyira biztos voltam benne,

Annyira biztos voltam benne, hogy ez így történt' :D

9
chicoye képe

:)

:)

10
Icarus képe

Tudtam én, hogy csak egy

Tudtam én, hogy csak egy szociológiai kísérlet :D Respect Chicoye

11
Shag_Beckur képe

Szép ez az autó. Mostanság

Szép ez az autó. Mostanság egyébként kezdenek tetszeni a BMW-k. Régebben nem bírtam őket.

Szerk: De amúgy megsúgom, a ködlámpánál az nem a fellépő...

Szerk2: ezek alapján frankón rád verhetnek 100-200e Ft-ot, ha nem tudod bizonyítani, hogy nem te törted le az elemet.

12
dhpage képe

Mivel azt írja az üldögélés

Mivel azt írja az üldögélés előtt készült a kép, így pont hogy bizonyítva van. ;)
De nem is kellett volna írnia, mert még az is látszik, hogy ott mellette parkolnak szabályosan, ami autó a neten körbejárt fotón már nincs ott, ergo ez a kép nyilvánvalóan előtte készült.

13
Shag_Beckur képe

És azt ki bizonyítja, hogy ez

És azt ki bizonyítja, hogy ez az előtt készült? Érted, lehet, hogy letörte, majd gyorsan csinált egy alibi képet, hogy "Ez az üldögélés előtt készült!!"

14
tranyo képe

Ha ő törte le, akkor ott is

Ha ő törte le, akkor ott is lett volna a hiányzó db. Leszálláskor meg csak ott á
llt a két fakabát is...

15
chicoye képe

A hivatalos verzió szerint én

A hivatalos verzió szerint én segíteni szerettem volna neki/nekik a lerobbant autó miatt. A motorháztetőre azért ültem fel, mert kezdett hűvös lenni, ezért felültem a motorháztetőre, hogy felmelegítsem a seggem és ne fázzak fel. A macskák is ezt csinálják. :D Ha eközben én akaratom ellenére véletlenül megrongáltam bármit is, vállalom érte a felelősséget, de ahhoz tudtommal először neki kell polgári peres eljárást indítania, így neki kell bebizonyítania, hogy én voltam a károkozó.

16
Pontagy képe

Ahány helyen láttam a képet,

Ahány helyen láttam a képet, nem lenne nehéz dolga. Igazoltattak is a zsaruk, vagy csak kérdezgettek?

17
chicoye képe

Igazoltattak is, de nem

Igazoltattak is, de nem értem, hogy mit bizonyít egy olyan fénykép, amin ülök egy motorháztetőn, hogy letörtem-e valamit, vagy sem. Minimum videófelvétel kellene róla, meg szemtanú. Csak hamis szemtanúval tudna ilyet bebizonyítani, de mivel ő egy tisztességes szlovák állampolgár, ezért nem tartom valószínűnek, hogy ilyet tenne. :)

A visszapillantó tükrök is be voltak már hajlítgatva, amikor odaértem, azokhoz sem nyúltam hozzá.

18
Pontagy képe

Arra gondolok, hogy ha netán

Arra gondolok, hogy ha netán feljelentést akarna tenni (tökmindegy, milyen indokkal) nem lenne nehéz dolga, veled van tele a net is :D

19
chicoye képe

Ja, persze, nyugodtan tegyen

Ja, persze, nyugodtan tegyen feljelentést. Szerettem volna vele személyesen is találkozni, de a rendőrök keresztbe tettek és meghiúsították ezt a tervem.

20
makimajom képe

hagyd abba az uszítást,

hagyd abba az uszítást, mégegyszer kérlek.

21
Pontagy képe

maki, bazmeg, a CM mind a 30

maki, bazmeg, a CM mind a 30 fórumozóját uszítja, hű...

22
Oversize Load képe

Milyen uszítás? Valahol le

Milyen uszítás? Valahol le van írva, hogy Bunko Motoren Werke tulaj parkolt a kerékpársávon?
Más prémium gépkocsi márkák tulajdonosai is produkálnak hasonlót:
http://auto.indavideo.hu/video/Mercedes-Benz_S600_AMG_W140

Sajnos vészvillogóval parkoló Audiról nem találtam videót.

23
srich képe

Szerintem a BMW-seket,

Szerintem a BMW-seket, szlovákokat, és főleg a BMV-s szlovákokat már nem kéne tovább frusztrálni. Lehet rokikártyás is volt szegény. Azért szép a zsandároktól, hogy letereltek a szekérről, bár joguk nem tudom, volt-e rá, hisz láthatóan nem akadályoztad a tulajt a tulajdona használatában, hisz ott sem volt.
Ha jól esett, egészségedre!

-Úton az idő is csak út.-

Ja! Ne cigizzél, inkább igyál...

24
tranyo képe

Lol. Totalcaros cikk alatti

Lol.
Totalcaros cikk alatti hszeken besírtam...

"Lehet, hogy a lány egy kitömött példány, és az ukrán maffiózók ilyennel díszítik az ottójukat"... :))))))

25
makimajom képe

"de senki sem tűnt

"de senki sem tűnt szlováknak"

a rendszám alapján révkomáromi az autó, ahol mint tudjuk a lakosság többsége magyar...

26
chicoye képe

Pedig reménykedtem benne,

Pedig reménykedtem benne, hogy érteni fogod az iróniát. :)

27
makimajom képe

próbáltam érteni az iróniát,

próbáltam érteni az iróniát, de meglehetősen furcsa, hogy egyéb topikokban mennyire kapálózol az "előitéletek" ellenében, itt meg te magad próbálkozol a magad módján utalni arra, hogy véleményed szerint csakis egy "adócsaló" lehet a külföldi rendszámos fehér autó tulajdonosa.

Legmesszemenőbbekig elítélem ezen uszító posztodat, és ezúton követelem, hogy kérjél bocsánatot minden fehér autóval járó tisztességes szlovákiai autótulajdonostól.
Ugyanis az, hogy fehér az autó, és hogy komáromi rendszáma van, semmiféle összefüggésben nincs azzal, hogy valaki a kerékpársávra parkol-e avagy sem.

köszönöm.

28
chicoye képe

Az irónia nem erre

Az irónia nem erre vonatkozik, amit írtál, hanem arra, hogy a személypercepció során lehetetlen megítélni valakiről, hogy milyen nemzetiségű, ezért az idézett mondatomat viccnek szántam, pontosan "azokra" a topikokra utaltam ezzel, amit te nem értettél meg. Nincs bennem előítélet, ezért nem fogok bocsánatot kérni senkitől. Én még most is azt gondolom, hogy az autó tulajdonosa nagy valószínűséggel szlovák állampolgár, és ebben a pakliban simán benne lehet az is, hogy magyar nemzetiségű. Nekem még mindig ez az alaphipotézisem.

29
makimajom képe

De mi köze van az

De mi köze van az állampolgárságnak, vagy a rendszámnak ahhoz, hogy valaki a kerékpársávon várakozik? Komolyan mondd már meg.

30
chicoye képe

Bakker, hol írtam én ilyet,

Bakker, hol írtam én ilyet, hogy köze van? Még mindig nem érted, hogy ez az autó lerobbant, és én segíteni szerettem volna neki/nekik?

31
makimajom képe

miért tartottad fontosnak

miért tartottad fontosnak kiemelni, hogy milyen a rendszáma?

Te tényleg nem érzed hogy nem helyénvaló amit csinálsz?
Ha leírnád hogy volt ott egy autó, amivel ez és ez történt, akkor ok.

De te ehelyett folyamatosan "szlovákozol", ami így már kimerítheti a gyűlöletbeszéd fogalmát, ami büntetőjogi kategória.

32
chicoye képe

Én nem ismerek ilyet, hogy

Én nem ismerek ilyet, hogy büntetnék, ha leírom azt, hogy segíteni szerettem volna egy szlovák rendszámú lerobbant autó tulajdonosának. Szerintem ennek inkább pozitív az üzenete, hogy milyen jófejek a magyarok a külföldi állampolgárokkal. Ilyen esetben miért ne lehetne ezt megemlíteni?

33
Pontagy képe

További hülyeségeid ellen: "

További hülyeségeid ellen: " Az ilyen jogérvényesítést nagyban akadályozza, hogy a bírósági gyakorlat[2] alapján csak akkor állapítható meg a jogsérelem, ha a gyűlöletbeszéd tárgya egyértelműen beazonosítható személy, így egy csoport ellen irányuló gyűlöletbeszéd ellen ez alapján nem lehet fellépni."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6letbesz%C3%A9d

(Monster átvette az agyad fölött az uralmat?)

34
makimajom képe

monszti egy kicsit agymosott,

monszti egy kicsit agymosott, csak azok a gyűlöletbeszédek érdeklik, amik egy (netán kettő) jól meghatározott csoport ellen szólnak...

(a tótok ebben nincsenek benne, sem a komáromiak)

35
monster képe

Ne vicceljetek már, ti

Ne vicceljetek már, ti tényleg komolyan azt gondoljátok hogy ezt a bömöst egy szlovák állampolgár (akár magyar nemzetiségű is) vezette? Ez 99% egy mélymagyar csávó autója aki nem akar Magyarországon adót fizetni mert Szlovákiában sokkal olcsóbb beszerezni és fenntartani egy ilyen kategóriájú autót, valamint visszaél a külföldi rendszám adta lehetőségekkel, pl. kerékpársávra parkolással, tekintve a 2 ország közötti rendőri adatszolgáltatás nehézségét.

36
makimajom képe

monsztika, tőled nagyon nem

monsztika, tőled nagyon nem ezt vártam, TE aki az előítéletesség köztudottan legnagyobb ellensége és üldözője vagy, TE prekoncepciók alapján ítélkezel embertársad fölött egy rendszám és egy autó alapján?

mélységesen csalódtam...

37
monster képe

Hát, konkrétan senki sem

Hát, konkrétan senki sem ismeri a sofőrt. Te egy naíva vagy aki a rendszám alapján épít prekoncepciót. Én meg egy realista, aki napi tapasztalati alapján. De mindkettőnk a tények ismerete nélkül formál véleményt. Hogyhogy még senki sem nyomozta le a rendszámot?

38
aPala képe

Ahogy egy monster nevű

Ahogy egy monster nevű idegbeteg mondaná ennek alapján: "Én meg egy realista, aki napi tapasztalati alapján."
Nem barátom, te nem realista vagy, hanem egy rasszista náci. Nincs olyan, hogy napi tapasztalat, mert akkor lenne olyan, hogy valaki nem csípi a cigányokat napi tapasztalat alapján. De monster szerint ilyen nem létezik, tehát te csak egy sima rasszista náci vagy. :D

39
monster képe

Csak neked, csak most egy kis

Csak neked, csak most egy kis szépirodalom (persze falrahányt borsó, de a remény hal meg utoljára):
Mosonyi Aliz:
Magyarmese
Volt egyszer egy rádió, ez egy reggel a világ összes nyelvén bemondta, hogy Szégyelljetek magatokat. Meghallotta ezt a világ összes embere, és mind elszégyellték magukat. Csak a magyarok nem, ők gyorsan kikapcsolták a rádiót.

40
aPala képe

Hiába töröd magad, nálam

Hiába töröd magad, nálam csont nélkül landoltál a rasszista náci dobozban. :) Napi tapasztalat alapján ítélkezel? Nem szégyelled ordas eszméidet itt propagálni? Remekül mulatok azon, hogy felismerted, hogy hol rontottad el a kommunikációt, de most csakazértse ismered be, hogy lehet, hogy felületesen ítélkeztél mások felett. :D Nem baj, én tudom, hogy most meghasonlottál. Te kis rasszista náci. :)

41
Peta képe

:DD Ti egyébként nem

:DD Ti egyébként nem békültetek ki a jómúltkorjában? XD

42
aPala képe

Aztán az első adandó

Aztán az első adandó alkalommal újrakezdte a hülyeségeit.

43
makimajom képe

"Te egy naíva vagy aki a

"Te egy naíva vagy aki a rendszám alapján épít prekoncepciót."

ezt éppen te csináltad, okoska...

44
monster képe

Rendszámtáblakereten: Rack

Rendszámtáblakereten: Rack Auto, Budaörs.
Rendesek ezek a szlovákok, hogy ide jönnek autót (de legalább rendszámtáblatartót) venni.

45
Oversize Load képe

Csalódással kapcsolatban

Csalódással kapcsolatban megjegyzem, nem eléggé. Ha veszel egy szamurájkardot és bele dőlsz...

46
urijimi képe

"Ez 99% egy mélymagyar csávó

"Ez 99% egy mélymagyar csávó autója aki nem akar Magyarországon adót fizetni mert..."
Mondom én, hogy utálod, Kirekeszted a magyarokat.
Mekkora flash lenne ha kiderülne, hogy egy velejéig liberális figuráról van szó. Vagy egy tudjuk kiről.
Vagy csak a gaz magyaroknak van szlovák rendszáma, meg offshore cége?

47
Törzsmókus képe

„Vagy egy tudjuk kiről.” Nem,

„Vagy egy tudjuk kiről.”

Nem, én nem tudom. Mesélj kérlek!

48
urijimi képe

A tudjuk kik olyan nálunk

A tudjuk kik olyan nálunk (még) kisebbségben lévő népcsoportokat jelent, akiket ha negatív jelzővel illetsz, vagy csak kilátásba helyezed, hogy talán közük van egy rossz cselekedethez, akkor bizonyos honfitársaink, akiket én csak papiron magyarnak tartok, (mert lélekben nem azok) egyből fasisztának tartanak.
Ezen "honfitársaink" viszont a magyar népcsoport említésekor kizárólag negatív jelzőket használnak, ami szerintük természetesen nem fasiszta magatartás, nem kirekesztés.
A fasiszta jelzőt és magatartást, ami a faji alapon történő megkülönböztetést jelenti, elkezdték úgy értelmezni, hogy az csak egyik irányba működik, nevezetesen csak akkor, ha őket védi.

A Monster az imént a magyarságot hozta összefüggésbe az adócsalással kapcsolatban. (Ugye nem gondoljátok, hogy szlovák volt, ez 99% biztos, hogy egy mély magyar adócsaló.)
Ez a magyarság számára kirekesztő, fajilag megkülönböztető, egyszóval fasiszta nézet. Pont olyan, mintha valaki azt írta volna, hogy az autó tulajdonosa 99%, hogy tudjuk ki származású, vallású.
Ezért írtam, hogy vegyen vissza a fasiszta magyargyűlölő nézeteiből, mert egyik népcsoportot sem jelölheti meg bűnözőnek.

Megjegyzem, hogy alapvető erkölcsi magatartásnak kellene lenni annak, hogy ha már ebben az országban él és ezt a nyelvet beszéli, akkor legyen benne annyi gerinc, hogy nem szidja a magyarokat. Bár mint tudjuk, erkölcs az nincs, csak jog.

49
monster képe

Ezt te komolyan gondolod,

Ezt te komolyan gondolod, hogy az a gerinc hogy nem hányod szemükre annak az országnak az állampolgárainak a hibáit ahova születtél? Hát apukám, ez inkább ellenkezőleg igaz. Nem tudom van-e már gyereked, de akár van, akár lesz, nyilván soha egyetlen egyszer se hibáztatod/fogod hibáztatni semmiért, az minden a legfaszább amit csinál hiszen a te gyereked.

Amúgy azért mélymagyarozom a szlovák rendszámos adócsalókat, mert na ki az egyik fő képviselője ennek a bandának? Na ki? Hát a bayerzsóti cigányozó zsidózó mélymagyar. Magam is húztam el bringával a szlovák rendszámú terepjárója előtt amikor éppen a nagymagyar hírtvs főhadiszállásról dugta ki az orrát.

http://static.168ora.hu/db/0B/15/bayerauto-n-d00006B15400a1aa1892e.jpg

Szerintem meg az a magyar, aki itt fizet adót, nem az aki náci médiában magyarul osztja az észt.

50
urijimi képe

Ja értem, akkor a magyarokat

Ja értem, akkor a magyarokat lehet előítélettel kezelni, (mert előítélet volt a 99%-os dolog) mivel csak nevelő szándékkal teszed, mint apa a gyerekének. A szent tudjuk kiket meg a pozitív diszkrimináció jegyében védelmezed, az Ő hibáikat, felelősségüket istenkáromlás felvetni.
Egy magyargyűlölő fasiszta vagy, hiába fényezed magad.

51
urijimi képe

Itt van megint: "Amúgy azért

Itt van megint: "Amúgy azért mélymagyarozom a szlovák rendszámos adócsalókat" "cigányozó zsidózó mélymagyar."
Tehát aki magyar, az szlovákrendszámos adócsaló.

- Miért kötöd össze a kettőt egy faszkalap miatt mindenkire általánosítva, aki magyar?
- Miben különbözik ez a cigány bűnöző párosítástól, ami ellen mindig kiállsz?
- Mi a különbség a "cigányozó zsidózó mélymagyar." összetétel és a főrabbi által kijelentett bőgatyás barackpálinkás magyar becsmérlő kijelentés között?

Semmi. Ha a cigánygyűlölő bayer fasiszta, akkor Te pontosan ugyan olyan fasiszta vagy a főrabbiddal együtt.
A leggázabb az, hogy azt kéritek számon, az ellen tiltakoztok, amit ti is csináltok.
Erre próbáltam meg rávilágítani, de úgy látom hiába.

52
Törzsmókus képe

áááááááááááááááá jó, akkor

áááááááááááááááá

jó, akkor segítek.

nem attól leszel fasiszta, vagy náci, vagy előítéletes, vagy diszkriminatív, vagy sötét, hogy le mered írni azt, hogy CIGÁNY meg azt hogy ZSIDÓ; hanem hogy (mint Mórickának a fasz) mindenről ők jutnak az eszedbe.

undorító ez a tudjukki-zés. írd ki nyugodtan, nem visz el a TEK/moszad/cia/stb.

monstival nagyon különbözően látjuk a világot, de a 99%-os mondatába szerintem csak az lát bele magyargyűlöletet, aki minden bokorban azt keres. ebben kizárólag a szlovákrendszámos béemvések elleni előítélete manifesztálódott, aminek rohadtul semmi köze az etnicitáshoz. és abban kb igazat adok neki, hogy aki nagymagyarkodik, de közben elcsalja az adót, az elmehet a picsába.

53
aPala képe

+1 :) Én ebben az egészben

+1 :) Én ebben az egészben kaján vigyorral csak azt látom, hogy monster ugyanazt csinálja, ami ellen habzó szájjal acsarog másik topikokban.

54
urijimi képe

+1 Na pont erre akartam

+1 Na pont erre akartam rávilágítani. Ez egy tükör.

55
urijimi képe

Persze hogy nem attól lesz

Persze hogy nem attól lesz valaki fasiszta, hogy lemeri írni, hogy cigány vagy zsidó. A tudjuk ki-zés azt hivatott kifejezni, hogy eljutottunk oda, hogy ha bármilyen rossz tulajdonsággal összeköti valaki ezt a két csoportot, akkor azonnal megy a fasisztázás, miközben az ajvékolók bőszen magyaroznak.
Ez a kettős mérce a fasisztázás témakörében.
Az, hogy ez neked undorító, az a Te bajod.
Azért arra kíváncsi lennek, hogy pl. a Monster mit reagált volna arra, ha még Ő előtte odavési valaki, hogy biztos egy zsidóé, vagy egy bűnöző cigányé az autó.
Vastagon ment volna az ajvékolás, megjegyzem jogosan, de így, hogy magyar volt begyanusítva az teljesen oké.
Azért ennek az én akarom belelátni a magyargyűlöletet dolognak rendesen betett a Mosnster válasza. Megjegyzem nem vagyok Bayer fan, és a szlovák rendszámot sem támogatom.

56
makimajom képe

"szlovákrendszámos béemvések

"szlovákrendszámos béemvések elleni előítélete manifesztálódott, aminek rohadtul semmi köze az etnicitáshoz"

van-e valami statisztikád a szlovákrendszámosbéemvések etnikai összetételéről?
van-e valami statisztikád a szlovákrendszámosbéemvések adózási szokásairól?

miért jobb autómárka/rendszámtábla alapján előítélkezni, mint etnicitás alapon?

57
Törzsmókus képe

mondtam-e, hogy jobb?

mondtam-e, hogy jobb?

58
makimajom képe

"aki nagymagyarkodik, de

"aki nagymagyarkodik, de közben elcsalja az adót, az elmehet a picsába"

nem tudom mit jelent az hogy "nagymagyarkodik", de miért csak ők mehetnek el a picsába, ha adót csalnak?

59
Törzsmókus képe

ilyet se mondtam. minden

ilyet se mondtam. minden adócsaló mehet a picsába.

csak tudod, nálam a hazaszeretet ott kezdődik, hogy befizetem az adót, ha megtehetem.

60
makimajom képe

http://alfahir.hu/node/14940

http://alfahir.hu/node/14940

a képeken látható família is nyilván mélymagyar, az "észak-finn" csak valami félreértés lehet...

61
makimajom képe

http://m.borsonline.hu/201306

63
chicoye képe

Nyilván nagy az esély, hogy

Nyilván nagy az esély, hogy erről van szó, de amíg nem tudjuk biztosan, addig nem lehet tényként állítani. Addig jóindulatúan azt kell gondolni, hogy ő egy törvénytisztelő szlovák állampolgár, vagy még emellett magyar nemzetiségű is.

64
urijimi képe

Rosszul tudod. Ő nem

Rosszul tudod. Ő nem valakikért áll ki, hanem a magyarok ellen.
Olyannyira gyűlöli őket, hogy egyszer itt azt írta a magyarság népességcsökkenése kapcsán, hogy Ő személy szerint nem bánja ha elfogy a magyar, mert akkor neki több jut.

65
Oversize Load képe

Abból az alamizsnából, amit a

Abból az alamizsnából, amit a legtöbb munkaadó fizetésnek mer nevezni, nemhogy prémium autót, de egy jobb kerékpárt sem lehet venni. Adóoptimalizáció segítségével sem.

66
Pontagy képe

Jó volt, sokat röhögtem,

Jó volt, sokat röhögtem, ugyan nem mindenben értek egyet veled, de ezért riszpekt!

67
Lesley képe

u made my day! :D

u made my day! :D

68
chicoye képe

Az eddigi tapasztalataim

Az eddigi tapasztalataim alapján legalább 1 óra a várakozási idő, mire kiérnek az intézkedő rendőrök, de akár 2 órával is lehet számolni. Nekem nagyon ritkán van ennyi időm, ezért meg kellett néznem, hogy rendőrségre betelefonálás nélkül mennyi idő alatt történik intézkedés, ha történik egyáltalán. Az eredménnyel maximálisan meg vagyok elégedve, bár nem mértem az időt, de kb. 15-20 percen belül megjelentek a rendőrök. Legközelebb azt fogom tesztelni, hogy betelefonálással és előre bejelentett motorháztetőn üldögéléssel mennyi idő fog eltelni, ha akkor is elégedett leszek az eredménnyel, akkor azt hiszem rendszeresíteni fogom ezt a taktikát minden alkalomkor, amikor kedvem támad felülni egy motorháztetőre.

69
Icarus képe

Amikor balesetem miatt hívtam

Amikor balesetem miatt hívtam a rendőröket, akkor kb 20 perc- fél óra alatt voltak ki. Mondjuk lehet, hogy gyorsította a kiérkezést hogy személyi sérüléses balesetről volt szó.

70
chicoye képe

Szerintem is gyorsítja a

Szerintem is gyorsítja a kiérkezést. Ha biztosan tudnám, hogy maximum fél óra alatt kijönnek mindig, minden esetben, nem ülnék fel soha többet egyetlen motorháztetőre sem.

71
monster képe

Egy háztulajdonos kinéz az

Egy háztulajdonos kinéz az ablakon, látja hogy 3 alak pakolja kifele a garázsából amit ér egy az utcán álló teherautóba. Telefonál a rendőrségnek, hogy mi a helyzet, küldjenek gyorsan járőrt, ő nem mer 3 rablóval huzakodni. Válaszol a diszpécser hogy nincsen szabad autójuk még legalább egy óráig, próbálja meg mégis ő maga a tolvajokat feltartóztatni.
Na gondolkodik a csávó és 1 perc múlva újra betelefonál az őrsre, hogy már nem sürgős a járőrautó, jöjjenek amikor kedvük van, lelőtte mindhármat az ablakon keresztül.
Hát hogy hogy nem, 1 percen beül ott van 3 szirénázó rendőrautó, el is kapják a 3 tolvajt, és kérdezik a háztulajdonostól hogy hol vannak a holttestek meg a fegyver, mert nekik azt mondták hármas gyilkosság történt. Jé, nekem meg azt mondták nincsen szabad járőrkocsi - válaszolta a háztulajdonos.

72
tranyo képe

és ha ez magyarhonban történt

és ha ez magyarhonban történt és nem kitalált történet,
akkor a vége tuti az, hogy lecsukják azt, akit éppenhogy nem loptak meg, mert félrevezette a rendőrséget... :(

73
Peta képe

Ez viccnek jó, de az

Ez viccnek jó, de az ügyeletes a valóságban nem mondhat ilyet, hogy az állampolgár a bűnözőkkel szemben a rendőrség helyett lépjen fel.

74
tranyo képe

ez igaz, de azt simán el

ez igaz, de azt simán el tudom képzelni, hogy első esetnél azt mondja az üti hogy igyekeznek,
közben meg a kirendelt járőrnek van még három címe-esete, még ez előtt...

és persze a tulajdonok elkerülése is totál valószínű... (már ha egyszer elvitték)

75
Hotyhogy képe

Bátor voltál. És önzetlenul

Bátor voltál. És önzetlenul segítőkész.

Sajna a zsernyákok nem látszottak téged, a helyi polgárt védeni és szolgálni, hanem látszólag egy kulföldit védtek és szolgáltak. Lehet, hogy szlovák rendőrök voltak. :)

76
urijimi képe

Erre szokták azt mondani,

Erre szokták azt mondani, hogy a szolgálunk és védünk felirat alá azt is oda kellene írni, hogy kit.

77
Oversize Load képe

Szolgáljuk a gazdagokat és

Szolgáljuk a gazdagokat és véTünk a csórók ellen.

78
Peta képe

Sikoly, azt valld be, hogy ez

Sikoly, azt valld be, hogy ez a topik is a kísérlet része. :)

79
elfroland képe

+1 :-D

+1 :-D

80
chicoye képe

Nem, ez már itt az online

Nem, ez már itt az online társkeresési projektem, kihasználva azt, hogy híres lettem 15 percre. :D
Egész jó eredménnyel, mint itt az alattam lévő hozzászólás is jelzi, illetve a faszbukon is lett egy katona meg egy foci szurkoló ismerősöm. Mivel én nem diszkriminálok senkit sem, így mindenkit ismerősömnek fogadok, aki bejelöl. Még egy valaki volt, aki feleségül venne, a többiek inkább csak megerőszakolnának, meg szájba basznának. :D Hogy a fejbe lövés előtt, vagy után tennék-e ezt, az sajnos még nem derült ki. :D

81
Peta képe

Hát ennyit a

Hát ennyit a bárcsaknullaismerősömlennefészbukon-prozsökt hosszú távú sikeréről :P :))

82
rce képe

Szerelmes vagyok! :) És

Szerelmes vagyok! :) És szingli! :)

83
Peta képe

És engem vádol mindenki, hogy

És engem vádol mindenki, hogy folyton veszekszem Monstival. :D

84
tranyo képe

Sikoly, mi volt ez a

Sikoly, mi volt ez a tolvajkergetőzés?
hogy került ez egyáltalán szóba?

85
chicoye képe

Videózott valaki a járdáról

Videózott valaki a járdáról és erre mondta az egyik rendőr, hogy na, majd kikerül a Tolvajkergetőkre. Én nem mondtam erre semmit se. Gondolom a rendőrök között igencsak elterjedt a "Tolvajkergetők" téma, lehet, hogy azt gondolták, hogy én is egy bandatag vagyok, de nem, én magányos farkasként a saját utamat járom. :D

De az a vicces az egészben, hogy ott meg sem jelent semmi se, ha jól láttam. :D

86
tranyo képe

hát, kikerült egy olyasmi

hát, kikerült egy olyasmi post, hogy ne féljen az a két rendőr, mert nem fog a tolvajkergetőkre kikerülni.. :)

az mindenesetre elég durva, hogy az utcán lévő járőrök ennyire paráznak tőlük...

87
bembo képe

évek óta a legjobb cikk a

évek óta a legjobb cikk a cm-en! és évek óta az első kommentem :)

88
chicoye képe

Igen, észrevettem, hogy

Igen, észrevettem, hogy eltűntél és örülök, hogy itt vagy. :)

89
Imortal67 képe

szia nem kötözködésképp..de

szia

nem kötözködésképp..de ha már bicajozol, legalább a szabályokat ismerd
A rendőrnek igaza volt.. gyalog áttolva kell átmenni az úttesten.

olvasgass csak: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM

54§' 4. b pont

de ha lusta vagy megkeresni, ide másolom:

"A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia."

Talán nem ártana visszavenni az arcból, és frissíteni a szabályok ismeretét.

90
monster képe

Talán nem ártana visszavenni

Talán nem ártana visszavenni az arcból, és ha már ezért beregisztráltál ide, akkor próbáld meg elolvasni értelemszerűen a linkelt paragrafust, ahogyan azt kell.
Amúgy zebrára utalást hol találsz ott a környékén a linkelt szövegnek, te nagy kresztudor? Hol kell tologatni a bringát e paragrafus szerint?

91
monster képe

De ha lusta vagy megkeresni,

De ha lusta vagy megkeresni, idemásolom - szabályosan:
54. § (4)Kerékpárral
a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.

Szóval lakott területen kívülre vonatkozik amit írtál. Ahol általában még zebra sincsen.

92
Blobov képe

Hát, hiába lett ez sokszor

Hát, hiába lett ez sokszor megrágva, láthatóan jogszabályszerkesztésben járatos még nem szólt hozzá.
A pontokat külön kell értelmezni, azaz az a) pontban foglalt "lakott területen kívül" nem hat ki a b) pontra, az egy önálló rendelkezés. Ha kihatna akkor így kellene fogalmazni:
Kerékpárral lakott területen kívül
a) a főútvonalról balra (stb.)
b) a kerékpárútról (stb.)
nem szabad.
Szintén nem hat ki az a) pontban foglalt mondat a bekezdés záró mondatának szövegére (mondjuk elég hülye rendszer, illett volna önálló bekezdésben rendezni), így az úttesten való átkelés jelen szabályai a lakott területre is vonatkoznak.
Az a) és a b) pontok szerinti esetekben kell (jelen rendelkezés szerint) a biciklisnek úgy tenni, mint egy gyalogosnak, azaz itt jön megint a főszabály, a 21. § (5) bekezdése: " A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs
a)...
b)...
a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át."
Azaz jelen esetben szerintem itt is a kerékpáros leszáll a biciklijéről és ha van zebra, akkor azon áttolja a bringát.

93
monster képe

Na, jogszabálytudor frissen

Na, jogszabálytudor frissen reggelt kolléga.
Van egy általános 54. § a Kerékpárok és segédmotoros kerékpárokra vonatkozóan, amiben különböző pontok alatt fel vannak sorolva dolgok.
Van benne 11 pont, mindenféle dolgokkal.
Pl. a 3., az egyszerű, talán te is érted: (3) Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.
Mások kicsit összetettebbek, vannak benn a, b, c, akár f alpontok is, pl:
(7) Tilos
a) főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;
b) elengedett kormánnyal kerékpározni;
c)349 kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;
d) kerékpárt más járművel, illetőleg állattal vontatni;
e) kerékpáron oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani;
f) kerékpárral állatot vezetni.

Minden szöveg ami a () jelek közötti számok közt van, az egy pont, összetartozik, és csak oda tartozik.
A (4) pont a kerékpárok BALRA KANYARODÁSÁRÓL szól.
Az a) pontjában lakott területen kívüli balrakanyarodásról, ami a gépjárművek ottani sebességét figyelembe véve egy logikus előírás
a b) pont pedig a teljesen zavarosan balrakanyarodásként ír le egy olyan helyzetet amikor a kerékpárútról a párhuzamos (normál) útra átsorol a kerékpáros, itt le kéne rajzoltatni egy kis ábrára a törvényalkotóval hogy mire gondolt és hol van ilyen az országban és hol kell gyalogosként tolni a gépet.

Mindkét forgalmi helyzetre nagy valószínűséggel elmondható hogy zebrafüggetlen, ha a helyszínen véletlenül zebra van akkor ott tologathatja a kerékpáros a gépét, de nem a ZEBRÁRA vonatkozó előírások miatt.

Röviden összefoglalva az van amit a rendőr mondott miután emberére akadt a kerékpáros hölgyben: a ZEBRÁN NINCSEN ELSŐBBSÉGE A KERÉKPÁROSNAK.
A kreszből ennyi hozható ki jelenleg, de már fogalmazzák valahol az új kreszt.

94
Blobov képe

Monster: egyetértek, az

Monster: egyetértek, az utolsó mondat valóban az a) és b) pontokra vonatkozik, ezt próbáltam én is leírni.
Ahogy viszont írtam,
mivel a b) pont nem csak lakott területen van (bár tényleg érdekes, egész pontosan mi is történik ott), a tolás nem csak lakott területen kívülre vonatkozik. (hiszen a lakott területen kívüliség csak az a) pontban kerül említésre).

95
Blobov képe

Bár egyébként (most

Bár egyébként (most újraolvasva) elég egyértelmű, hogy mit is akart mondani a jogalkotó (aki nem törvényalkotó ugyi itt) a b) pontnál: mész egy kerékpárúton, balra melletted az út. Na most erre az útra nem sorolunk át azért, hogy innen balra kanyarodj. Vagy ez így nagyon életidegen?

96
monster képe

Maradjunk annyiban, hogy az

Maradjunk annyiban, hogy az idézett paragrafus nem tiltja meg a zebrán biciklizést.

97
monster képe

Ha a te okoskodásod igaz

Ha a te okoskodásod igaz lenne, akkor a "A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia." mondat a levegőben lógna, nem lehet tudni hogy hol és mikor kell ezt csinálnia. És akkor ez a mondat külön pontként, mondjuk (12) pontként lenne benne a paragrafusban.
A jelenlegi jogszabályszerkesztésben viszont teljesen nyilvánvaló hogy a pontban előtte levő a) és b) alpontokra vonatkozó közös előírás.

Ne szomorkodj, a kiállításokra kirakott rendőrségi standon álldogáló rendőrszakértők se tudják ezt értelmezni. Aminek az az oka, hogy prejudikációval állnak az értelmezésnek, nem a mondat értelmét akarják kibogozni, hanem a zebrán való kerékpározás tiltását keresik mint a szent grált a kereszteslovagok.

98
tranyo képe

szia, üdv a cmhun. :) ha

szia, üdv a cmhun. :)

ha visszakeresel, jópárszor átveséztük itt ezt a témát már.
amit kiollóztál az csak egy részlet, de önmagában értelmes mondat...
mindenki ezt gondolja elsőre amit Te is, viszont a linkelt paragrafus/pontnak semmi köze a zebrán áthaladáshoz...

olvasd csak el így, ahogyan az meg lett fogalmazva:

"(4)346 Kerékpárral
a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia."

így javaslom ezt értelmezd újra:
"Talán nem ártana visszavenni az arcból, és frissíteni a szabályok ismeretét"

:)

99
monster képe

Sikoly sztorija a CM-ről

Sikoly sztorija a CM-ről felkerült a 444-re, linkkel, lehet onnan jött ez az autós kreszszakértő troll is már.
http://444.hu/2014/03/12/elmondja-a-bringas-miert-ult-fel-a-bicikliuton-...

100
tranyo képe

az nem is gáz ha lesznek

az nem is gáz ha lesznek frisshúsok :)
(mellesleg a totalcar-on is kint a link...)

de Sikoly, hogy miattad bedőljön a céemhu...
egész délután nem jött be a szájt...

(remélem kap egy kis extrapowert a nagy felpörgésre :kisnaiv:)
:P

más:
azon gondolkodám,hogy hogy lehetne összedobni egy nyomdás projectet...

én simán rászánnék pár db ezrest olyan matricák gyártatására,
mint amit a tyúbon a stopcam csapat használ...(láttátokmár?)

aztán egy szép napsütéses napon végigmatricázni azokat az ottókat amik megérdemlik.

101
venyerin képe

Példaértékű! :)

Példaértékű! :)

102
egigerofa képe

Adj' Isten! Csak utalások

Adj' Isten!
Csak utalások vannak az arra járó bringásokra írásodban, ezért kérdem: a kerékpárosok közül megállt valaki megkérdezni, hogy ne maradjon-e ott veled ha estleg meg kell védeni?

Bendegúz

103
chicoye képe

Volt egy valaki, aki azt

Volt egy valaki, aki azt hiszem, megkérdezte, hogy maradjon-e, én meg mondtam, ha van ideje/kedve, akkor felőlem maradjon. De meg is bántam, mert ezt én már régen eldöntöttem magamban, hogy nem fogok senkinek sem a nadrágja mögé bújni, és nem akarok senkit sem bajba sodorni. Valószínűleg, ha van velem egy férfi és verekedésre kerülne a sor, akkor őt ütnék meg, és ezt nem szerettem volna. Egyenlő bánásmód van, ha meg akarnak verni valakit, akkor verjenek meg engem.

Úgy vagyok ezzel, ha legrosszabb esetben tényleg fejbe lőnek egy ilyen dologért, és meghalok, akkor én nem is akarnék már egy ilyen országban/városban élni/biciklizni többet. Ha pedig bármi más történik, akkor bízom az emberekben, a segítő szándékukban és az igazságszolgáltatásban, vagyis pontosabban jogszolgáltatásban.

104
vau képe

Klassz dolog az önbíráskodás

Klassz dolog az önbíráskodás ünneplése.

Az is evidens, hogy ha valaki szerint tirpák parasztságra még nagyobb tirpák parasztsággal válaszolni nem fasza dolog, az tuti troll.

Új mélységet sikerült produkálni. Szerintem legközelebb szarj is oda, jól megmutatod majd neki.

Most valószínűleg a közvélemény szemében nem egy szánalmas kis tarisznyás kurva vagy, hanem hős.

De sebaj, élvezd ki a tizenöt percedet és basszál rá, hogy mások azon dolgoznak, hogy ne az "U-lakattal odabaszok" és a "lerugom a biciglijérő" legyen a nívó.

Szánalmas vagy.

105
chicoye képe

1. Önbíráskodás: Btk. 368.

1. Önbíráskodás:

Btk. 368. §
(1) Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha az önbíráskodást
a) fegyveresen,
b) felfegyverkezve,
c) csoportosan,
d) védekezésre képtelen személy sérelmére követik el.
(3) Nem valósul meg önbíráskodás, ha az erőszak vagy a fenyegetés alkalmazása az igény érvényesítésének megengedett eszköze.

2. "Most valószínűleg a közvélemény szemében nem egy szánalmas kis tarisznyás kurva vagy, hanem hős."

Igen, ezzel nekem is problémám van, sokkal jobban örültem volna, ha egy szánalmas kis tarisznyás kurva lehetnék a közvélemény szemében, mert sohasem voltam az a "hős" típus. Ha esetleg van valami ötleted, hogyan lehetne ebbe az irányba terelgetni a közvéleményt, nagyon szívesen venném, ha leírnád. Köszönöm.

106
vau képe

Kezdetnek hasznos, ha nem

Kezdetnek hasznos, ha nem akarod saját magad elintézni a közlekedési szabálysértéseket. Nem rongálod mások tulajdonát, ilyesmi.

Elképzelhető, hogy olyan életszakaszban vagy, amikor számodra ezek a dolgok nem triviálisak, mint ahogy az sem, hogy nem feltétlenül jogilag problémás, amit csináltál. De tény, hogy a magát "bringásnak" aposztrofáló közönség semmihez nem ért jobban, mint a jogszabályok guglizásához.

A probléma az árokásással van. Ez az akció semmire nem volt jó. Akinek ráültél az autójára, az haragszik, okkal. Aki hasonló helyzetbe kerül, leparkol a bicikliúton, megvárja, amíg egy hozzád hasonló "punk csaj" vitába keveredjen vele és elevenen elássa. Ha mondjuk egy kétgyerekes anyuka a Zsidróba rohan be inzulint beadni a csemetéinek, a sztorid alapján sokan feljogosítva érzik majd magukat arra, hogy majd jól letörik a visszapillantóját a szemétládájának. A BMWs utálni fog innentől minden bringást. A rendőr elkönyvelte, hogy egy paraszt vagy és nincs jobb dolgod. Az internet népének egy jól behatárolható véleménye van a személyiséged fejlettségéről.

Gyakorlatilag értelmetlenül felbasztad az agyát egy csomó embernek és közben nincs konklúzió. Nincs megoldás. Csak egy bunkó tettre egy másik bunkó tett. Ami történt, hogy képletesen szólva erőszakra erőszakkal válaszoltál.

Mielőtt valami bomlasztó faszságot csinálsz, célszerű feltenni magadban a nem is olyan egyszerű kérdést: kinek használ?

Mert nekem, biciklisnek kurvára nem.

107
monster képe

Igen, elég nagy probléma van

Igen, elég nagy probléma van a kerékpárúton való parkolással megvalósított árokásással.
Akinek ráültek az autójára, az nagyon örül, hogy se ablaktörlőt, se visszapillantót nem törtek le az autójáról véletlenül. Amit magának köszönhetett volna, hiszen akadályozta a közlekedést.
Arra lennék kíváncsi hogyha az illető bömös a nagykörúton a szélső sávban vészvillogózna fél órát, akkor is ennyire védenéd-e, vagy csak most teszed ezt amikor az általad alacsonyabb szintűnek ítélt kerékpáros közlekedést akadályozta ezzel a módszerrel? Akkor is ilyen megértő lennél persze ha a garázskijáródban álldogálna.

108
chicoye képe

Nézzük sorban: 1. Nem én

Nézzük sorban:

1. Nem én fényképeztem le saját magamat
2. Nem én tettem fel a netre
3. Nem én osztottam meg több százszor
4. Nem rongáltam szándékosan, de ha mégis egyáltalán megrongálódott valami, azért vállalom a felelősséget, mint ahogyan a BMW tulaj is vállalta a felelősséget, ha szabálytalanul parkolt és mégsem robbant le.

"Ha mondjuk egy kétgyerekes anyuka a Zsidróba rohan be inzulint beadni a csemetéinek,"

Az inzulin beadás pár percet vesz igénybe, nem 1 órát. De akkor sem parkolhat le szabálytalanul, pár percen belül találhat olyan helyet, ahol kevesebb embernek az életét veszélyezteti.

"A probléma az árokásással van. Ez az akció semmire nem volt jó. Akinek ráültél az autójára, az haragszik, okkal."

Ha fordított helyzetben velem ilyen történne, én nem haragudnék, hanem elnézést kérnék a csajtól, és megígérném, hogy többet nem fordul elő. Ezért nem tudom elfogadni azt az állításodat, hogy ez árokásás. Szerintem ez nem az, és ezzel le is zárhatjuk.

"A BMWs utálni fog innentől minden bringást."

Honnan tudod te ezt ennyire biztosan, hogy ez így lesz? Ebből ugye akkor az következik, hogy eddig nem utálta őket egyáltalán, sőt kifejezetten szerette őket. :)

"Gyakorlatilag értelmetlenül felbasztad az agyát egy csomó embernek és közben nincs konklúzió."

Csak annak lehet felbaszni az agyát, aki hagyja magát. Legalább annyi ember röhögött egy kurva nagyot ezen a fényképen és a hozzá tartozó hozzászólásokon, vagy a coffee ride-os fényképen. Esküszöm, amikor megláttam, azt gondoltam, hogy már ezért megérte felülnöm. :DDD (Ha valaki nem tudná, milyen kép: https://www.facebook.com/coffeerideteam/photos/a.172639806210643.40012.1... )

Hogy ne lenne konklúziója a dolognak, rengeteg van, de ezeket mindenkinek saját magában kell keresnie. :)

"Mielőtt valami bomlasztó faszságot csinálsz, célszerű feltenni magadban a nem is olyan egyszerű kérdést: kinek használ?"

Feltettem ezt a kérdést, mint írtam, már évek óta készülődtem. :D

"Mert nekem, biciklisnek kurvára nem."

Sajnálom, ha így gondolod, nem szerettelek volna ezzel megbántani téged, de én másképp gondolkodom. Kérlek, próbálj meg toleránsabb lenni azokkal, akiknek más a gondolkodásmódjuk. Például pontosan tudom, hogy Pontagy sem ért velem egyet, de elfogadja, hogy ilyen vagyok, mert szerintem már rájött, hogy képtelenség engem megváltoztatni. :)

109
vau képe

Nézzük sorban: - Nem érdekel,

Nézzük sorban:

- Nem érdekel, hogy mik a reflekszióid a kiragadott példáimra. Nincs merítésem, hogy ezzel az akcióddal bárkinek, inzulinos anyukának (jézusom, te tényleg leírtad, hogy mennyi ideig tart valójában?!) mennyire változtattad meg az álláspontját.

- Nem te vagy a mérce. Tudom, hogy nehéz elfogadni, de NEM te határozod meg a közgondolkodást, az emberek többsége hálistennek különbözik tőled, ne akarj empatizálni. SEMMIBEN nem támasztja alá az érvelésed, hogy te bizony nem akadnál ki, ha a te BMW-dre ülnek rá. Te te vagy. Mindenki más, akinek drága autója van, kiakadna. Az autó az emberek többségének a második legértékesebb vagyontárgya.

- De még egyszer leírom, hátha nem értetted kristálytisztán: KINEK HASZNÁLT EZ? Kinek lett jobb a kedve, kinek használt az, hogy rongáltál, kinek lett jobb a kedve, hogy önbíráskodtál a tapsikoló barmokon kívül, akik kritikátlanul elfogadnak mindent, ami egy bicajostól jön?

- A röhögésre, kárörvendésre, "hagyja magát"-ra nem is akarok reagálni, egyszerűen más műsort nézünk.

- Senki, de senki nem köteles toleránsnak lenni azzal szemben, aki árt neki. Meg tudom fogalmazni az ellenvéleményem, kulturáltan el tudom neked magyarázni, hogy miért nem ér egy rakás szart sem az akciód, miért felesleges, miért hergelő és miért csak gyengeelméjűek örülnek neki. Ha elfogadod, az nagyszerű.

A manipulatív faszságokat a toleranciáról meg megtarthatod magadnak, én elsősorban nem a közönségnek kommentelek, hanem neked próbálom elmagyarázni, hogy miért gáz, amit csináltál.

Meg talán annak az egy két gondolkodó embernek (nem, nem bringásnak, punknak, motorosnak, autósnak, piréznek, faszomnak), aki hajlandó átgondolni, hogy az öncélú, mások tulajdonában kárt tevő provokációt igazából miért is illik utálni.

110
chicoye képe

Nézzük sorban: 1. Nem én

Nézzük sorban:

1. Nem én fényképeztem le saját magamat
2. Nem én tettem fel a netre
3. Nem én osztottam meg több százszor
4. Nem rongáltam szándékosan, de ha mégis egyáltalán megrongálódott valami, azért vállalom a felelősséget, mint ahogyan a BMW tulaj is vállalta a felelősséget, ha szabálytalanul parkolt és mégsem robbant le.

Kérlek, kifejtenéd, hogy mit nem értesz ebben?

"Nem te vagy a mérce. Tudom, hogy nehéz elfogadni, de NEM te határozod meg a közgondolkodást, az emberek többsége hálistennek különbözik tőled, ne akarj empatizálni."

Hol írtam ilyet, hol olvastad ezt? Idéznéd?

"Nincs merítésem, hogy ezzel az akcióddal bárkinek, inzulinos anyukának (jézusom, te tényleg leírtad, hogy mennyi ideig tart valójában?!) mennyire változtattad meg az álláspontját."

Ha nincs merítésed, akkor honnan a büdös francból tudod ennyire biztosan megállapítani, hogy:
- nem én vagyok a mérce,
- nem én határozom meg a közgondolkodást,
- az emberek többsége hálistennek különbözik tőlem.

Én nem állítottam ilyeneket, legyél szíves te se adj a számba olyat, amit nem mondtam. Köszönöm.

"A röhögésre, kárörvendésre, "hagyja magát"-ra nem is akarok reagálni, egyszerűen más műsort nézünk."

Nem volt kötelező rákattintanod semmiféle tartalomra, ami hozzám köthető. Vagy valaki kényszerített erre? Csak szólj nyugodtan, és ráülök.

"Senki, de senki nem köteles toleránsnak lenni azzal szemben, aki árt neki."

Én nem ártottam neked semmiben, tessék azt szidni, aki lefényképezett, és kitette a netre.

"A manipulatív faszságokat a toleranciáról meg megtarthatod magadnak, én elsősorban nem a közönségnek kommentelek, hanem neked próbálom elmagyarázni, hogy miért gáz, amit csináltál."

Nem nagyon értem, hogy milyen manipulatív faszságokról írsz, de én sem a közönségnek kommentelek, hanem saját magamnak. Én ilyen vagyok, nem tudok megváltozni és mellesleg nem is akarok. Szerinted gáz, szerintem nem gáz. Ennyi.

"Meg talán annak az egy két gondolkodó embernek"

Tényleg őszintén kívánom neked, hogy rátalálj erre a két emberre itt a criticalmass.hu-n, és akkor közösen, együttes erővel utálhattok engem. Még azt is megengedem nektek, hogy rám üljetek, csak a külső nemi szerveteket tartsátok távol tőlem legyetek szívesek. :D

Köszönöm. És most kérem kapcsolja ki. :)

111
Icarus képe

Hozom a popcornt :D

Hozom a popcornt :D

112
vau képe

Nem érted, de nem

Nem érted, de nem kárhoztatlak, nem vártam sokkal többet.

Elmondom, hogy a durcás királykisasszony attitűdöd miért visszás. Ha valami, amit írok nem egyezik a véleményeddel, kiforgatod és megpróbálsz hitelteleníteni, illetve jössz a szokásos "nem én szartam ide, hanem a maci volt" dumával. Értem, hogy otthon bevált, ezért tudsz most lázadni, de ez engem nem érint meg és továbbra sem igazol téged, semmilyen szinten. (A külső nemiszerves kötelező picsakártya kijátszása szintén nem javít a dolgon).

Ott tartunk, hogy "nem az én hibám, hanem azé aki kitette a netre". De persze régóta készültél rá.

Elmagyarázom, hogy mi a jó és mi a rossz:

Régóta készülsz egy publicity stuntra, szólsz valakinek, aki a barátod, ismerősöd, hogy egy nagy terepjáróval vagy drága autóval álljon be az andrásira a biciklisávba. Odamész a bicajoddal, leteszed keresztbe és ráülsz a terepjáróra, legjobb ha mindezt egy zebra közvetlen közelében. Baszkolódtok így egy órát, lehozza minden szaros oldal meg fenn lesztek a fészen meg hestegterepjáró, és az összes szerencsétlen posztpubertás kretén és egybenyakú barom egyetlen hatalmas pattanásként fogja ünnepelni az akciótokat, amivel megmutatjátok, hogy a békés egymás mellett élés kulcsa az, hogy lehetőleg ne basszunk ki nagyon a másikkal. Mer ugye az a rossz dolog. Itt vállaljátok a felelősséget, nem okoztok kárt, nem basszátok el az adófizetők pénzét a rendőrök csicskáztatásával, meg ilyesmi. Mindenki boldog.

Kihagyod a nyilatkozatod minden második mondata után a smileyt és máris kevesebben akarnak lendületből pofánbaszni. Kifejted, hogy mennyire fontos, hogy az apró dolgokban is együtt működjünk, mennyire fontos a jól szervezett belvárosi közlekedés, ilyesmi. Még azon is rinyálhatsz, hogy basztak rája a rendőrök.

Ha olvasgattad a kommenteket a cikkek alatt (nyilván igen, nem kell nagyon komoly profilalkotói tudás ahhoz, hogy sejthető legyen, hogy fontos neked a nyilvánosság), akkor többen ERRE tippeltek. Amikor kijött ez a poszt, akkor néztem egy nagyot (feltehetőleg néma sokadmagammal), hogy uramisten, te TÉNYLEG ennyire hülye vagy.

Amikor valaki egy adott kultúrkörből, vagy meghatározó közegből, amibe tartózónak vallja magát extremitásokba kavarodik, óhatatlanul is felelős lesz a közben kialakult képről.

Ha én motorral kilóhússzal egykerekezek az andrásin, akkor erősítem a sztereotípiát azokban, aki lát, hogy a "speedmotorosok" (sic!) faszfejek, vesedonorok, anyámkínyják.

Ha én a terepjárómmal megállok a barnítószalon előtt a külső sávban vészvillogva, mert a faszom se fog fizetni annak a cégnek, akinek az aktuális politikai párt a befizetett parkolási díj 95%-át visszacsorgatja, akkor erősítem azt a sztereotípiát, hogy a SUVosok faszfejek.

Ha a biciklimmel összekarcolok, matricázok, ráülök, rátámaszkodok más autójára, "átcsorgok" a piroson, rakom neki szemben az egyirányúba, lengetem az U lakatot, vagy lecsengetem a gyalogosokat, vagy a láncszakadt fiximmel jövök le az istenhegyiről reménykedve a gyors halálban, akkor okkal állítok ki bizonyítványt a közösségemről a közönségemnek.

Nem vagyok egy nagy PR-os, de többször feltetted a kérdést, hogy mégis miért ártottál ezzel, amit csináltál. Azért, mert a másik fél nem egyezett bele, hogy publicity stunt legyen. Megaláztad. Lehet, hogy jól fogadta, de attól te még megaláztad és ez is volt vele a célod. Móresre akartad tanítani, megleckéztetni. Jól megmutatni. Majd te, te majd jól megmutatod.

Ez a mentalitás alapból hibás és eddig sem és ezután sem fog előbbre vinni. Felelős vagy a vélt vagy valós közösségedről kialakult képért, amit az ilyen és ehhez hasonló bunkóságokkal csak tovább rontasz.

113
chicoye képe

Nos, ez az első

Nos, ez az első hozzászólásod, amiben némi értelmet is vélek felfedezni. Köszönet ezért.

Akkor csak neked külön megpróbálom betartani, hogy egyetlen hangulatjel használása nélkül válaszoljak, jó?

1. Nem forgattam ki a szavaidat, az ellentmondásokra próbáltam benne rávilágítani. Pont te vagy az, aki kiforgatja a szavaimat, és olyan dolgokat állít rólam teljes bizonyossággal, amit sohasem mondtam, írtam, gondoltam.

2. "Ott tartunk, hogy "nem az én hibám, hanem azé aki kitette a netre". De persze régóta készültél rá."

Igen, arra készültem, hogy egyszer segíteni fogok egy lerobbant autósnak, nem pedig arra, hogy ezt az egészet lefényképezem és kiteszem a netre, ha így lett volna, akkor megszervezem még a kameramant is, meg mindent. De ha már így történt, akkor ugyan hadd álljon már jogomban, hogy leírom a gondolataimat az esetről, olyan formában és stílusban, ahogy nekem tetszik, ahogy én azt jónak látom. Mit képzelsz, ki vagy te, hogy itt személyeskedsz velem? Idejöttél, elolvastad a blogomat saját akaratodból, nehogy már megszabd nekem, hogy milyen stílusban írjak, és hogyan fogalmazzak.

3. "Amikor valaki egy adott kultúrkörből, vagy meghatározó közegből, amibe tartózónak vallja magát extremitásokba kavarodik, óhatatlanul is felelős lesz a közben kialakult képről."

Ez így van, akaratom ellenére történt így, de pontosan ezért próbálom minden felületen megértetni magam az emberekkel, és igen kihasználom egy kicsit a helyzetet, hátha ezzel némileg redukálni lehet egy csomó tévhitet a bringásokkal, meg amúgy egyáltalán a közlekedőkkel kapcsolatban.

4. "Ha a biciklimmel összekarcolok, matricázok, ráülök, rátámaszkodok más autójára, "átcsorgok" a piroson, rakom neki szemben az egyirányúba, lengetem az U lakatot, vagy lecsengetem a gyalogosokat, vagy a láncszakadt fiximmel jövök le az istenhegyiről reménykedve a gyors halálban, akkor okkal állítok ki bizonyítványt a közösségemről a közönségemnek."

Ezzel most pontosan összefoglaltad, hogyan is születik az előítéletes attitűd. Gordon W. Allport egy egész könyvet szentelt ennek, az a címe, hogy: "Az előítélet". Nincs olyan, hogy valaki "okkal", vagy "jogosan" előítéletes valakivel szemben. Az előítéletes viselkedésért, általánosításért, sztereotipikus gondolkodásért ne engem hibáztass, hibáztasd magukat az embereket, akik magukévá tették, akik hajlamosak ilyen ostoba gondolkodásmódra.

Ugyanakkor, amit te itt művelsz, azt a szociálpszichológiában úgy hívják, hogy bűnbakképzés. Szeretnélek megkérni, hogy fejezd be. Köszönöm!

5. "Nem vagyok egy nagy PR-os, de többször feltetted a kérdést, hogy mégis miért ártottál ezzel, amit csináltál. Azért, mert a másik fél nem egyezett bele, hogy publicity stunt legyen. Megaláztad. Lehet, hogy jól fogadta, de attól te még megaláztad és ez is volt vele a célod. Móresre akartad tanítani, megleckéztetni. Jól megmutatni. Majd te, te majd jól megmutatod."

Bocsánat, bár megígértem, de ezt nem bírom ki hangulatjel nélkül! :DDDDDD Ugye ezt te sem gondolod komolyan? :D
Na, tessék, így akarjon segíteni egy jó állampolgár a másik embertársán. És ne PR-t tanulj, hanem inkább szociálpszichológiát, többre mész vele, ez csak egy jó baráti tanács. ;)

6. "Felelős vagy a vélt vagy valós közösségedről kialakult képért,"

Nem vagyok felelős semmiféle agyament képért. A SAJÁT tetteimért, viselkedésemért, szavaimért, gondolkodásomért tartozom felelősséggel a törvény és a társadalom előtt.

Van még kérdés?

114
vau képe

Nincs kérdésem, nem

Nincs kérdésem, nem válaszoltál semmire, amit eddig kérdeztem, hanem zavartan mellébeszélsz a hangulatjelekről meg szociálpszihológiáról, lerobbant autósokról. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem robbant le senki ebben a történetben, mint ahogy az is, hogy nem sárga angyalt hívtál (pedig az mennyivel viccesebb lett volna). Teljesen nyilvánvaló az is, hogy fingod nincs a szociálpszihológiáról és az előítéletekről. És tudom, hogy nem szoktál ehhez hozzá, de én már rég nem tanulok semmit.

Ami viszont tanulságos, hogy láthatólag itt az egyetlen és kizárólagos eszköz a vélemény átvitelére az, ha a másikból megpróbáltok hülyét csinálni.

Ha nem ment át, amit mondtam/írtam, sajnálom. Gondolom átment, nem tűnsz reménytelenül ostobának, de ugye a falkának erőt kell mutatni, úgyhogy valószínűleg ezután valami dacos/félig beismerő szarság fog következni még több mellébeszéléssel, de azt már úgyse nekem írod, szóval nem olvasom el.

"Igen, arra készültem, hogy egyszer segíteni fogok egy lerobbant autósnak, nem pedig arra, hogy ezt az egészet lefényképezem és kiteszem a netre, ha így lett volna, akkor megszervezem még a kameramant is, meg mindent. De ha már így történt, akkor ugyan hadd álljon már jogomban, hogy leírom a gondolataimat az esetről, olyan formában és stílusban, ahogy nekem tetszik, ahogy én azt jónak látom. Mit képzelsz, ki vagy te, hogy itt személyeskedsz velem? Idejöttél, elolvastad a blogomat saját akaratodból, nehogy már megszabd nekem, hogy milyen stílusban írjak, és hogyan fogalmazzak."

Nekem is a jogomban áll.

A legjobbakat.

115
Peta képe

Sikoly, ez a fránya genetikai

Sikoly, ez a fránya genetikai életkor mindig megszívat... A személyidet mikor kérték el legutóbb alkoholizálás előtt? :)

116
chicoye képe

Azóta nem kérték el, de

Azóta nem kérték el, de szinte alig alkoholizálom, úgyhogy nem adok sok esélyt a pultosoknak erre. Illetve azért mentségére szolgáljon annak a pultos csajnak, hogy tényleg elég idiótán voltam felöltözve, bakelitlemezes fülbevalóval, meg ilyenek. :)
Viszont nemrég beszélgettem egy 17 éves fiúval, akit olyan 20-21 évesnek gondoltam, ő meg majdnem leesett a székről, amikor megtudta, hogy én hány éves vagyok. Lehet, hogy ő is 20-21 évesnek gondolt. :D

117
Peta képe

A probléma az, hogy vau egyre

A probléma az, hogy vau egyre kevésbé aktív itt, szóval egyre kisebb arra az esély, hogy az iménti, elég sejtelmes utalásodból képet kaphasson arról, hogy igazából milyen ősöreg is vagy :D

118
chicoye képe

Már elmúltam húsz, még nem

Már elmúltam húsz, még nem vagyok negyven. :P

https://www.youtube.com/watch?v=QEhtUlAwbQI

119
Peta képe

Csodálom, hogy majd 300-nál

Csodálom, hogy majd 300-nál bukkan fel először tőled valami kapcsán ez a remek előadó XD

120
chicoye képe

Csak egy utolsó

Csak egy utolsó megjegyzés:

"Teljesen nyilvánvaló, hogy nem robbant le senki ebben a történetben,"

Tényleg a legőszintébben kérdezem, hogy miért vagy te ebben ennyire biztos??? Honnan kellene nekem azt tudnom egy ilyen helyzetben, hogy nem robbant le? Pontosan ugyanannyi az esélye annak, hogy lerobbant, mint hogy csak vészvillogóval parkolt szabálytalanul, tehát MINDKETTŐ feltételezhető, akkor miért kellett volna nekem sárgaangyalt hívni?

Egyébként egyszer már megtörtént velem, hogy egy gépjárművezető leintett a Róna utcában, hogy segítsek neki megtolni az autót, mert lerobbant. Magassarkúban voltam, de nagyon szívesen segítettem neki, bár az autó nem indult be.

A sárgán villogó lámpa veszélyhelyzetet jelzőként szerepel a KRESZ-ben, tehát én SZABÁLYOS voltam, amikor azt feltételeztem, hogy lerobbant az autó és esetleg segítségre lehet szüksége a gépjárművezetőnek.

Neked is a legjobbakat.

121
Shag_Beckur képe

Gondolom a biciklid is

Gondolom a biciklid is megjavul attól, ha felülsz a vázra egy kicsit :)

122
vau képe

Az fel sem merül bennem, hogy

Az fel sem merül bennem, hogy nem értesz a BMW-khez, de azt ugye tudod, hogy a KRESZ szerint elsődlegesen az elakadásjelző háromszöggel kell jelezned az elakadást?

Egy döglött generátorral, vagy egy TKs autóval te nem vészvillogsz. Vontatáskor nem hogy nem kötelező, hanem tilos is. Ezért sem ér szart sem, hacsak nem akarod felhívni a figyelmet arra hogy "ezt nézzétek, kitettem a mindenhol szabad parkolnom jelzést". Csak ugye az autósok egy jelentős része annyit tud a KRESZ-ről, mint a biciklisek.

A segítségnyújtás elmulasztása nem ide tartozik, teljesen más helyzetekre vonatkozik, ha nem tudsz műszaki segítséget nyújtani egy ilyen helyzetben, nem sokat oszt vagy szoroz, hogy ráülsz-e a motorháztetőre, vagy sem.

...és megint megérkeztünk, a kedvenc spektrumzavaros témáitokhoz, a laikus jog és kreszértelmezéshez.

Ez biztos nagyon meleg és otthonos érzés lehet :)

123
chicoye képe

Igen, tudom, hogy kell az is,

Igen, tudom, hogy kell az is, azt viszont nem tudhatom, hogy ezzel a gépjármű tulajdonos is tisztában van-e, vagy sem, vagy lehet, hogy kétségbeesésében elfelejtette. Műszakilag ugyan tényleg nem tudok sokat segíteni, de mint azt már korábban említettem, elég erős vagyok ahhoz, hogy segítsek megtolni.

A motorháztetőre nem azért ültem fel, hogy megjavítsam, hanem azért mert langyos volt, és ott várakoztam addig, amíg a tulaj megérkezik, és megkérdezhetem tőle, hogy segíthetek-e valamiben, mert szívesen megtoltam volna, ha kéri.

124
vau képe

duplaposzt, szarozott a

duplaposzt, szarozott a drupal megint.

125
otapi képe

Nekem jobb kedvem lett ettől

Nekem jobb kedvem lett ettől az akciótól :)

Nem volt sem öncélú, sem önbíráskodás. Ha kárt okozott volna a kocsiban, akkor sem lett volna önbíráskodás - hacsak nem gondolod hogy a fehér bmw egy élő személy lenne, de akkor nincs is miről beszélgetni veled...

126
vau képe

Nem a jogi definíciókon

Nem a jogi definíciókon baszkolódásnál tartunk, abban mindenki nagyon profi.

Értem, hogy nagyon robinhoodos (hood. haha.), és ez baszott imponáló, de valaki olyan csinálta, akinek NEM feladata a közlekedési rend fenntartása.

Mivel egy ideje úgy döntöttünk közösen, hogy ezt a jogot egy bizonyos foglalkozás űzőire korlátozzuk, én személy szerint nagyon szeretném, ha a jövőben ez így is maradna.

Ezek a sztorik addig viccesek, amíg nem a te károdra történnek. Amíg nem a bömös tulaja dönt úgy, mondjuk hogy a kapujához lakatoltál, ezért teljesen rendben van, ha a keródat szétflexeli.

127
otapi képe

Az önbíráskodás jogi fogalom,

Az önbíráskodás jogi fogalom, te indítottál ezzel.
Mindenkinek állampolgári kötelessége a rend fenntartása, pl. _köteles_ vagy jelenteni ha bármi jogellenességről tudsz.
Amúgy meg ha a rendőrök nem teszik a dolgukat (nem viszik el a pirosban parkolót), akkor mit javasolsz, mi a teendő? Mindenki nézzen bután mint a bírkák?

Velem valamiért nem fordul elő hogy kerékpársávban parkoljak, pedig van kocsim és azzal néha parkolni is kell. Az Andrássy mellett pl. van néhány parkolóház, ha arra megyek kocsival ott parkolok. Még nem várt csaj a motorháztetőmön (sajnos :).

Bringával sem fogok senkinek a kapujához lakatolni úgy hogy szét kelljen flexelni. Ha meg bárki szétflekszeli a biciklimet vagy akár a kocsimat, akkor majd kifizeti a káromat - akár szépszóval, akár feljelentéssel.

128
vau képe

Helyi kapitányság, az NVSZ,

Helyi kapitányság, az NVSZ, vagy Belügyminisztérium, vagy egyéb feljebbviteli szerv. Kivéve ha Rambó vagy. Nyilván azt nem tisztem megítélni. Én csak azt szeretném, ha kevesebb rambó lenne az utakon.

Nem azt védem, aki odaparkolt, mert az de facto egy fasz. Lehet, hogy oka volt rá, hogy fasz legyen, nem tudjuk. Azt állítom, hogy nem a bölcs rüfke dolga, hogy kiderítse és megtorolja.

(És kíméljen meg mindenki az "autó lerobbant, ő meg segíteni akart" összekacsintós szarságtól).

129
aPala képe

Olyan lelkesen kurvázod meg

Olyan lelkesen kurvázod meg rüfkézed az általad nem ismert kisasszonyt, hogy én most kedvet kaptam hozzá, hogy eláruljam neked; egy kurva fia vagy. Otthon, a jó édes anyádat kurvázd le, ne ismeretlen embereket. Ezt sikerült felfognod, bazdmeg? Nincsenek illúzióim, le fogsz győzni szájkaratéban ezen a szellemi mélységen, mert nem mozgok itt otthonosan. A végére már csak egy kérdésem maradt: nem tartasz-e attól, hogy ez a viselkedés negatívan hat a hozzád hasonlóan meleg honfitársaid megítélésére?

130
vau képe

Te most tényleg belefoglaltad

Te most tényleg belefoglaltad a mondanivalódba a szellemi mélységet?

131
chicoye képe

Szerintem pedig kurvára a

Szerintem pedig kurvára a rendőrség dolga, hogy eldöntse azt, hogy egyáltalán lerobbant-e a gépjármű vagy sem, és utána intézkedjen. Hidd el, hogy semmiképp sem szerettem volna kihagyni a rendőrséget az ügyből. Abban az egy esetben nem hívtam volna fel őket, ha tényleg kiderül, hogy lerobbant az autó.

132
Icarus képe

Érdekes, hogy azt az embert

Érdekes, hogy azt az embert okolod, aki a figyelfelhívást csinálta és nem azt, aki az egészet okozta azzal, hogy bunkó módon másokra figyelem nélkül oda parkolt.

133
Shag_Beckur képe

Mer aztán a szemet-szemért

Mer aztán a szemet-szemért elv az nagyon liberális, haladó szellemű, európai megoldás.

134
Icarus képe

Menj már a picsába máshova

Menj már a picsába máshova trollkodni a dugóban üldögélve :)

135
Shag_Beckur képe

Valamit a témához esetleg?

Valamit a témához esetleg?

136
Icarus képe

Csak annyira mint amennyire

Csak annyira mint amennyire te szoktál ;-)

137
Shag_Beckur képe

Terelsz, terelsz. Szóval

Terelsz, terelsz. Szóval miért is elfogadható a szemet-szemért elv?

138
Icarus képe

Hol érvényesül itt a szemet

Hol érvényesül itt a szemet szemért elv?

139
Shag_Beckur képe

"Ő akadályoz, én

"Ő akadályoz, én ráülök"
->
"Ő tesz nekem valami rosszat, én is teszek neki valami rosszat"

140
Icarus képe

Ő akadályozza a forgalmat és

Ő akadályozza a forgalmat és balesetveszélyes szituációt teremet - chichoye ráül és maximum magát veszélyezteti és úgy tiltakozik

Igen, nekem is szemet szemértnek tűnik... Kinek akarod ezt bemesélni? :D

141
Shag_Beckur képe

Nyilván az a megoldás a

Nyilván az a megoldás a balesetveszélyes szituáció elhárítására, ha valaki a saját testi és a más vagyontárgyának épségét veszélyezteti.

Ez bizony szemet-szemért.

142
Icarus képe

Sírok, hogy ez milyen

Sírok, hogy ez milyen erőltetett :D

143
Shag_Beckur képe

Ühüm.

Ühüm.

144
Kisember képe

Most komolyan elkezdtem

Most komolyan elkezdtem aggódni sikoly egészségéért. Úristen, lehet, hogy leeshetett volna a motorháztetőről és beüti a fejét? Vagy hogy képzelted a testi épség veszélyeztetését?
Meg ahogy ismerem őt, nem állnak ki szögek a fenekéből, úgyhogy annyira az autóban sem tehetett kárt. Kezet a szívre, segg: te nem kúrtál még motorháztetőn? És lett valami baja?

145
Shag_Beckur képe

"...chichoye ráül és maximum

"...chichoye ráül és maximum magát veszélyezteti és úgy tiltakozik..."

Én írtam? Akkor miért tőlem kérded?

146
Icarus képe

Én mondtam, hogy talán a

Én mondtam, hogy talán a saját testi épségét veszélyezteti, de az a talán is csak a chicoye által vizionált ak47-es szlovák-magyar-ukrán maffiózó tetlegességet alkalmaz ellene esetére vonatkozik aminek azért elég kicsi a valószínűsége.

147
Kisember képe

Ez esetben nem a saját testi

Ez esetben nem a saját testi épségét veszélyezti, hanem a maffiózó veszélyezteti az ő egészségét. :)
De segg nem válaszolt a kérdésre. Mi baja lehet egy motorháztetőnek attól, ha egy 55 kilós nő ráül?

148
Shag_Beckur képe

Behorpad? Megkarcolódik?

Behorpad? Megkarcolódik? Fellépés közben letöri jobb oldalt a ködlámpa alatti elemet?

149
Kisember képe

Nem úgy vannak ezek tervezve,

Nem úgy vannak ezek tervezve, hogy ha valaki normálisan ráül, attól baja legyen - mint a végeredmény mutatja. Tehát a te fikcióddal szemben áll a valóság.

150
vau képe

Nem a te dolgod tesztelni.

Nem a te dolgod tesztelni.

151
Kisember képe

Nem is tesztelte senki. Ez

Nem is tesztelte senki. Ez éles helyzet volt, amikor is nem történt baja az autónak (legalábbis egyelőre úgy tűnik, komoly sérülése nem lehet, mert azt a rendőrök azonnal kiszúrták volna).
Tehát élet <---> sérüléselmélet: 1:0

152
chicoye képe

Amúgy azt az álláspontot sem

Amúgy azt az álláspontot sem értem igazán, hogy miért olyan rossz dolog az feltétlenül, ha valaki visszaérkezve a BMW gépjárművéhez, egy csajt talál a motorháztetőn.

Értem én, hogy nem vagyok egy topmodell, meg csövi vagyok, na de akkor is. Ezek mind nők a motorháztetőkön. És mindegyik mosolyog.

153
Shag_Beckur képe

Megkért rá valaki?

Megkért rá valaki?

154
Icarus képe

Én kérem, hogy következőnek

Én kérem, hogy következőnek is tegye meg!

155
Shag_Beckur képe

És te milyen tulajdon

És te milyen tulajdon viszonyban is vagy az autóval, vagy milyen ismerettségi viszonyban a gazdájával?

156
Peta képe

És te? Itt egy ember intézhet

És te? Itt egy ember intézhet releváns kérést Sikolyhoz, a szlovák. Szóval kuss 8)

157
Shag_Beckur képe

Meggyőző!

Meggyőző!

158
chicoye képe

Elméletben kérdeztem, mert

Elméletben kérdeztem, mert nem biztos, hogy minden gépjármű tulajdonos vélekedne erről a dologról negatívan. :)

159
Peta képe

Lekurvázni egy nőt azért,

Lekurvázni egy nőt azért, mert nem egyezik a véleményed vele, na az a szánalmas. És még te beszélsz nívóról, hát vedd úgy, hogy pofánröhögtelek XD

160
vau képe

Nem érdekel, hogy kit, vagy

Nem érdekel, hogy kit, vagy mit nevetsz ki, vagy mit tartasz szánalmasnak. Ha a mondanivalómból annyi jött át, hogy lekurváztam a posztolót, gratulálok.

161
Peta képe

Hát azt borítékolhatod, hogy

Hát azt borítékolhatod, hogy itt meg a nagyon nagy többséget az nem érdekli, hogy te mit tartasz szánalmasnak. ;) De további kellemes fórumozást xd

162
vau képe

Az összekacsintós, joviális,

Az összekacsintós, joviális, smileyval telenyomott kommentektől nem lettél te sem hitelesebb. Faszságot írtál, és ahelyett, hogy beismernéd, inkább hiteltelenítesz. Dupla gratula.

Imádom a magukat hangadónak képzelő embereket. Én a saját magam véleményét képviselem, te képviselheted a sajátodat.

Ez akkor is agresszív, buta viselkedés, akárhogy tupírozod.

163
Pontagy képe

Csimota,rövid idő alatt

Csimota,rövid idő alatt egészen gusztustalan féreg mivoltodat tártad elénk, szép volt, köszi.
Maradsz még, vagy csak beugrottál a 444-es cikk alól fikázni?

164
vau képe

Köszönöm, csak beugrottam.

Köszönöm, csak beugrottam. Miért is vagyok féreg?

165
Pontagy képe

A stílusod irritáló, inkább

A stílusod irritáló, inkább mássz vissza a köved alá, ha szabad kérni.
Néztem, hogy van 20+ komment, erre csak egy olyan troll, akinek nem látta senki a munkásságát, működését. Chicoye-al is volt flémünk, de volt velem túrán is, meg eléggé bevállalós. Neked csak az arcod nagy, abból meg van elég.

166
Shag_Beckur képe

-1 :(

-1 :(

167
vau képe

Leférgezel, mert nem tetszik

Leférgezel, mert nem tetszik a stílusom? Szerinted ez rendben van?

Illetve miért releváns, hogy volt vitátok vele, vagy hogy "bevállalós"?

168
Pontagy képe

Troll szakszervezetet nem

Troll szakszervezetet nem akarsz mindjárt? Tudod, sok itt az olyan ember, akinek van némi IRL bringás "munkássága" te meg idejössz fikázni, azt meg fekve is lehet. Te semmit pozitívat nem mutattál föl itt eddig, ami látható lenne.

170
Icarus képe

Azért releváns, mert az hogy

Azért releváns, mert az hogy valakinek valakivel volt vitája, megelőlegezi, hogy következő alkalommal is vitatkozni fog vele már csak azért is alapon ;-)
Az hogy bevállalós pedig olyan szempontból fontos, hogy látjuk hogy nem csak a szája nagy mint neked, hanem képes valamit tenni is.

171
vau képe

Azt hiszem tényleg

Azt hiszem tényleg eltévedtem.

Eléggé alacsony érzelmi érettséget feltételez, ha csak azért állsz le vitázni valakivel, mert korábban nem egyezett az álláspontotok.

Illetve nem értem, miért nagy a szám. Kaptam itt férget, nagy szájat, meg mindent, de még senki nem indokolta meg, hogy miért nem igaz, amit mondok.

De tényleg, írjátok már le, miért jó az, ha magánemberként rendőröset játszunk?

172
tranyo képe

1, senki nemjátszott

1, senki nemjátszott rendőrt.
2, a rendőr szarik rá.
3, pnd.
:)

173
Icarus képe

"Eléggé alacsony érzelmi

"Eléggé alacsony érzelmi érettséget feltételez, ha csak azért állsz le vitázni valakivel, mert korábban nem egyezett az álláspontotok."

Ezzel egyetértünk.

"Illetve nem értem, miért nagy a szám. Kaptam itt férget, nagy szájat, meg mindent, de még senki nem indokolta meg, hogy miért nem igaz, amit mondok."

Hát nézd - ha rögtön kezdésként lekurvázol egy ismeretlen nőt - azért ezzel magadat minősíted :D

174
vau képe

Ki kurvázott itt le

Ki kurvázott itt le kicsodát?!?

175
aPala képe

"Most valószínűleg a

"Most valószínűleg a közvélemény szemében nem egy szánalmas kis tarisznyás kurva vagy, hanem hős"
http://criticalmass.hu/comment/reply/18322/545082

Mereszthetsz itt bociszemeket, hogy de te nem úgy értetted... De, úgy értetted, és ha még mindig nem érzed, hogy forró lett a lábad alatt a talaj itt, még sajnálni is foglak.

Ó, és hogy miből tudom, hogy úgy értetted, ahogy írtad, csak okos akartál lenni, aki a sorok közt sérteget másokat? Ebből:
"Azt állítom, hogy nem a bölcs rüfke dolga, hogy kiderítse és megtorolja."
http://criticalmass.hu/comment/reply/18322/545179

Egy korcs vagy.

176
Shag_Beckur képe

Kulturált vitapartner vagy te

Kulturált vitapartner vagy te is :)

177
aPala képe

Nem akarok vitapartnere lenni

Nem akarok vitapartnere lenni olyannak, aki ismeretlen nőket kurváz következmények nélkül. :)

178
vau képe

Szerintem nem érted. Nem is

Szerintem nem érted. Nem is fogod. Nevezz korcsnak, ha neked úgy jobb. Félelmetes, hogy még ahhoz is gyáva vagy, hogy mérlegelj és gondolkozz, inkább keresel magadnak valami extrakommunitáriót, akit lehet köpködni.

179
aPala képe

De, értem. Érzelmi sérült

De, értem. Érzelmi sérült vagy, hátrányos környezetből. Amikor monster állt neki ordenáré módon kommunikálni, ő is megkapta a magáét, ennek semmi köze ahhoz, hogy extrakommunitárió vagy-e. Ennek ahhoz van köze, hogy ember vagy-e. Bizonyítottad, hogy nem vagy az. És férfi se. Gyáva szarkupac vagy, innentől mindegy, hogy mit mondasz. Befejeztem veled. Ha reagálni akarsz, regisztrálj új néven, mert vau-t letiltom.

180
vau képe

Nehezen fogok aludni.

Nehezen fogok aludni.

181
Kisember képe

Hát, pajtás, dögunalmas vagy.

Hát, pajtás, dögunalmas vagy. Én egyébként sikolyt általában idegesítőnek tartom, de most a te kommentjeid miatt egész szimpatikus lett. Úgyhogy pont azt érted el a kommentjeiddel, amiket neki tulajdonítasz.

182
vau képe

Szerinted mennyire volt cél

Szerinted mennyire volt cél az, hogy jól szórakozz? Azt értem el, hogy most utálod a bicikliseket, mert olyan arrogáns faszfejek, mint én?

Várjál, miért is? Mert szólok, hogy nem kéne faszságokkal égetni a bringásokat?

183
Icarus képe

Nem - értelmes emberek

Nem - értelmes emberek vagyunk és csak téged tartunk hülyének, nem az összes biciklist vagy autóst :)

184
vau képe

Foglald össze légyszíves,

Foglald össze légyszíves, hogy miért. Mi olyan "hülyeséget" állítottam, ami szerinted vállalhatatlan.

185
Peta képe

Sikoly nem kurva. Pl.

Sikoly nem kurva. Pl.

186
vau képe

Ki állította?

Ki állította?

187
Peta képe

Hát nem én kezdtem alkalmazni

Hát nem én kezdtem alkalmazni ezt a terminus technicust :D

188
vau képe

Én se.

Én se.

189
Peta képe

Hm. Akkor ki? :fejvakar:

Hm. Akkor ki? :fejvakar:

190
vau képe

Értem, rájöttem, ti nem

Értem, rájöttem, ti nem értettétek ezt a mondatot:

"Most valószínűleg a közvélemény szemében nem egy szánalmas kis tarisznyás kurva vagy, hanem hős."

A többi férgező/seggfejező jólértesültnek is elmagyaráznám ezúton is, hogy ez a mondat mit jelent.

Ez egy cinikus utalás arra, hogy az én feltételezésem szerint Sikoly a hős bringás szerepében akart tetszelegni, de valójában a közvélemény szemében csak a buta kis rongáló tarisznyás kurva marad meg.

Ez a bajom az akcióval is. Hogy büdös, rongáló parasztot csinált egy napra minden bringásból.

Nem mindenkinek kellett elmagyarázni, mielőtt sidetrackeltétek volna a beszélgetést azzal, hogy minél választékosabban seggfejeztek és férgeztek le, amit cseppet sem bánok, mert ebből is látszik, hogy leszarjátok, hogy mit mond a másik, csak kaffogatni tudtok a vélt ellenségre.

Aki még most sem érti, az kezeltesse magát.

191
Icarus képe

Most valószínűleg nem egy

Most valószínűleg nem egy fasznak hiszed magad hanem egy roppant okos jogvédőnek ;-)

192
vau képe

Miért gondolhatná bárki is,

Miért gondolhatná bárki is, hogy fasz vagyok?

(És nem, ez nem ugyanolyan kontextus, mint az enyém. Én azt implikáltam, hogy mivel kis híján, vagy ténylegesen kárt tett a másik autójában, joggal feltételezhető, hogy többen nem tartják helyesnek a magatartását. Mint ahogy nem is helyes, hogy saját magunk döntünk el egy szabálysértési szituációt, ami a rendőrségre tartozik).

193
monster képe

Lehet hogy nem gondolják hogy

Lehet hogy nem gondolják hogy fasz vagy, de igény az lenne ilyen gondolatokra.

194
otapi képe

"Hogy büdös, rongáló

"Hogy büdös, rongáló parasztot csinált egy napra minden bringásból."

Azért mert egy csaj ráült egy tilosban álló BMW-re? Miért csak egy napra akkor már?
Hihetetlen vagy :)

195
vau képe

Számomra meg ti vagytok

Számomra meg ti vagytok hihetetlenek, hogy szerintetek ez követendő magatartás.

196
Peta képe

KI MONDTA, HOGY KÖVETENDŐ?

KI MONDTA, HOGY KÖVETENDŐ? Mindössze annyi történt, hogy veled ellentétben nem bukott ki mindenki egy olyan tetten, ami senkinek nem ártott, és semmilyen jogszabályba nem ütközött.

Sőt, mondok jobbat. A szabad helyváltoztatás az alapjogok közé tartozik. A bömös fölötti térrész magánterület? A kocsi tulajdonosáé? :)

197
chicoye képe

"Ez egy cinikus utalás arra,

"Ez egy cinikus utalás arra, hogy az én feltételezésem szerint Sikoly a hős bringás szerepében akart tetszelegni, de valójában a közvélemény szemében csak a buta kis rongáló tarisznyás kurva marad meg."

Az a baj, hogy jól mondod, ez csak a te feltételezésed, meg esetleg néhány haverodé. De valójában honnan tudod, hogy ez így van? Több ezer ember, vagy akár több tízezer ember véleményéről beszélünk, és ez még nem is fedi a teljes magyar lakosságot.

198
vau képe

Nézd meg a kommenteket. Ne

Nézd meg a kommenteket. Ne ebben az ólban, lassan én szégyellem magam, ha ezt a folyamot bárki olvassa, hanem mondjuk bárhol máshol.

De tudod mit? :)

Leszarom. Had engedjek meg én is magamnak egy csúszós lejtőt, ha mindenki úgyis telibe szarja az érdemi mondanivalót és csak az számít, hogy együtt bégessen a többiekkel:

Igazatok van! Bringára fel, ha szabálytalanságot láttok, kutya kötelességetek megakadályozni! Sőt, állampolgári kötelesség! Mindent, ismétlem mindent tegyetek meg a szabálytalankodó életének megkeserítése érdekében a törvényes keretek közt! Az se baj, ha picit a kereteken kívül! Ez a ti feladatotok is!

Induljon a párbeszéd!

199
Peta képe

Ide figyelj vau! Te miért

Ide figyelj vau! Te miért nevezed együtt bégetésnek azt, ha egy fórum évek óta együtt társalgó tagjai összezárnak, ha az egyik tagjukat a közvélekedés szerint alaptalan támadás éri? Ez egyrészt minden normális helyen így van, másrészt itt a még ezen a fórumon gyakran egymással vitázó tagoktól is hasonló álláspontot láthatunk. Közösségi szinten te egy áldás vagy nekünk :D

200
Icarus képe

"Ez egyrészt minden normális

"Ez egyrészt minden normális helyen így van, másrészt itt a még ezen a fórumon gyakran egymással vitázó tagoktól is hasonló álláspontot láthatunk"

Pont ez jutott eszembe nekem is :D

201
Peta képe

Frenkit meg Hotyhogyot azért

Frenkit meg Hotyhogyot azért még rá lehetne ereszteni vaura együtt. Ha lefutnának, és egy vélemény lenne, vau kaphatna platinabevonatot, mint egy amolyan igazi katalizátor :D

202
vau képe

Örömteli. Azért bégetés,

Örömteli.

Azért bégetés, mert a társaság felében fel sem merült, hogy elolvassa az álláspontom, hanem csípőből elkezdett izélgetni.

Az illusztris társaság tagjai lekurvázták a halott édesanyámat, legyáváztak, leférgeztek, lekorcsoztak és még ki tudja mit. Kicsit büszke vagyok rá, hogy semmi közöm hozzátok. A baj csak az, hogy ti vagytok a kirakatbiciklisek.

Mindenki más ugye nem lehet igazi bringás. Mer azok nem bevállalósak, csak pofáznak. Azt meg ugye fekve is lehet. Vagy mi a faszom.

Amit ezzel a jó kis threaddel sikerült bizonyítani, hogy kommunikáció szinten a bandátok alatta van még az emberibb parkolásért mozgalomnak is.

203
Shag_Beckur képe

Ez sajnos így igaz. Feljön

Ez sajnos így igaz. Feljön ide egy kezdő bringás, mit lát? A nagy öreg bringások gyűlölik az autósokat, propagálják a pirosozást, képtelenek higgadtan vitatkozni, dicsőítik azt, aki jól megleckéztetik a büdös bunkó autóst.

Nem jó ez így.

204
Icarus képe

Azért azt ne állítsd, hogy

Azért azt ne állítsd, hogy gyűlöljük az autósokat :) Én csak azokkal nem vagyok jóban, akik az életemet veszélyeztetik szándékosan.

205
tranyo képe

a pirosozás flémek alapján

a pirosozás flémek alapján meg maradjunk abban, hogy vannak akik propagálják

206
Icarus képe

Igen, ez így helyes

Igen, ez így helyes kijelentés :) Bár szerintem ők sem pirosoznának, ha értelmesen lennének beállítva a lámpaciklusok :)

207
aPala képe

A különbség közted és köztünk

A különbség közted és köztünk ott van, hogy én elnézést kérek tőled azért, amiért túlzásba estem, és megsértettem édesanyád emlékét.
Te viszont továbbra se kértél elnézést a hölgytől, amiért lekurváztad/rüfkézted.

208
Peta képe

Nem, ezt a te saját

Nem, ezt a te saját kommunikációddal bizonyítottad. A legelsővel. Feleslegesen vagdalkoztál benne, és ha nem így fogalmazod meg a mondanivalódat, akkor a veled szemben alkalmazott kommunikáció is más lett volna.

Másrészt meg itt nem "kirakatbiciklis" senki. Pláne Sikoly nem képzeli magát annak az őt fényképezéshez való hozzáállásából kiindulva, bármennyire is exhibicionistának tűnik ez az akció. Ha a külső Tétényi út bicajsávján történt volna ez, szinte biztosra veszem, hogy akkor is bejátssza ezt, ha olyanja van, csak épp az ottani távirányítóboltból a villamos kocsiszín felé tartó papper nem biztos, hogy felposztolja fészre.

209
chicoye képe

:DDD Túl jól ismersz engem

:DDD

Túl jól ismersz engem már. :)

210
Icarus képe

Van egy olyan elméletem, hogy

Van egy olyan elméletem, hogy vau hozzászólásait is te írod és ez is a szociológiai kísérleted része :D

211
chicoye képe

Én is nagy "Fight Club"

Én is nagy "Fight Club" rajongó vagyok, de azért ennyire nem, hogy ilyenre vetemedjek. :D

212
Peta képe

Ez az elmélet a

Ez az elmélet a Frenkiszerelőátverben is megfogalmazódott Frenkivel szemben, hogy így csinál reklámot a saját vállalkozásának. Gondolod, hogy a Chicoye Psychology Research Labs Zrt. is hasonló elvek mentén reklámoz? :D

213
Peta képe

Pedig sose beszéltünk XD

Pedig sose beszéltünk XD

214
chicoye képe

"Nézd meg a kommenteket. Ne

"Nézd meg a kommenteket. Ne ebben az ólban, lassan én szégyellem magam, ha ezt a folyamot bárki olvassa, hanem mondjuk bárhol máshol."

Néztem a totalcar-on, néztem gsm-line-on, a szeretek biciklizni-n, a 444 faszbuk oldalán, de nem látom, hogy tömegesen ellenem, vagy a bringások ellen fordultak volna a népek. Mindenkinek írtam valamit, akinek úgy éreztem érdemes más szempontból is megvilágítani a dolgokat. Egyedül a 444 híroldalon levő kommenteket nem tudom valamiért megnézni, fogalmam sincs, hogy miért. Onnan keveredtél ide talán? Az összes negatív komment lehet talán összesen 100 db a több ezer lájkkal szemben. De ez sem reprezentatív, úgyhogy semmiképp sem akarom magam fasza csajnak beállítani, vagy hősnek. Nem vagyok az. Ugyanolyan paraszt vagyok, mint a BMW-s (feltéve, ha szabálytalanul parkolt), de vállalom a felelősséget a parasztságomért.

"Bringára fel, ha szabálytalanságot láttok, kutya kötelességetek megakadályozni! Sőt, állampolgári kötelesség! Mindent, ismétlem mindent tegyetek meg a szabálytalankodó életének megkeserítése érdekében a törvényes keretek közt! Az se baj, ha picit a kereteken kívül! Ez a ti feladatotok is!"

:(((

Sajnálom, hogy még mindig nem érted, hogy nekem nem volt ezzel az egésszel ilyen tervem, nem gondolom követendőnek és nem gondolom magamat hősnek sem. Ha rajtam múlt volna a dolog se te, sem más nem szerzett volna tudomást róla.

215
vau képe

Kényelmes dolog a naiva

Kényelmes dolog a naiva szerepe. A kutyák fenntartások nélkül meg tudják védeni az ártatlan kis lányt, ha meg nem, még mindig ott van a pillarebegtetés.

Örülök, hogy tisztáztuk, hogy egyetértünk abban, hogy ha neadjisten megtörténik valahol egy meg nem nevezett országban, hogy egy forgalmas úton egy külföldi rendszámú autó szabálytalanul elfoglalja a biciklisávot, akkor a legkevésbé sem üdvözítő megoldás az autót szándékosan akadályozni, esetleg kárt tenni benne és konfliktust szítani. Ez azt jelentené, hogy mások vélt vagy valós szabálysértő magatartását saját hatáskörben szeretnénk elintézni, ez meg ugye hosszútávon anarchiához vezetne, aminek elkerülése az ország lakosainak közös érdeke.

Félreérthettem valamit az elején. Hisz tényleg azt hihetted, hogy a kocsi lerobbant és te csak megálltál segíteni és melegedni a motorháztetőn. Örülök, hogy sikerült tisztáznunk.

216
chicoye képe

Én nem terveztem ezt saját

Én nem terveztem ezt saját hatáskörben elintézni.

1. Ha beigazolódik az alaphipotézisem, miszerint az autó lerobbant, akkor segítettem volna neki bármiben, ha kéri. És továbbra is vállaltam volna a felelősséget, ha akaratom ellenére kárt okozok.

2. Ha megdől az alaphipotézisem, akkor azonnal hívtam volna a rendőrséget és feltartóztatom a gépjárművet, ahogyan csak tudom addig, amíg meg nem érkezik a rendőrség.

3. Leírtam, hogy miért nem a legelején hívtam őket.

Most komolyan mit rugózol ezen ennyit? A fasznak van szüksége itt védelemre, meg pillarebegtetésre, nem nekem. :)

217
Shag_Beckur képe

Ismertem egy ilyen lányt

Ismertem egy ilyen lányt régebbről. Hasonló volt az attitűdje, kocsmákban is. Addig, amig meg nem kapta az első két pofont a nem annyira liberális, nem annyira européer, nem annyira elfogadó hapsitől.

218
chicoye képe

Én már túl vagyok a másodikon

Én már túl vagyok a másodikon is, de csak nem tudok megváltozni. :)

219
elfroland képe

"akkor a legkevésbé sem

"akkor a legkevésbé sem üdvözítő megoldás az autót szándékosan akadályozni, esetleg kárt tenni benne és konfliktust szítani."

1. nem történ akadályozás
2. nem történt károkozás
3. nem történt konfliktus szítás

Miről is van szó tulajdonképpen?

Aggódsz hogy megtörténhetett volna valami ami ha megtörtént volna lehet hogy olyan dolgokhoz vezetne amik nem jók? Jól értelek?

220
Hotyhogy képe

Rengeteg bringás ul fel

Rengeteg bringás ul fel szabálytalankodó bringások bringáira.

221
Kisember képe

Tudod, a hozzád hasonló

Tudod, a hozzád hasonló primitív emberekkel szemben én egy esetből kiindulva nem általánosítok. És még szöveget értelmezni is megtanultam.
Tehát azt érted el, hogy az eddig semlegesnek tartott akcióját a te seggfejkedésed miatt pozitív színben kezdem látni.
Mellesleg annyira vagy bringás, mint én matróz.

222
vau képe

http://a.te.ervelesi.hibad.hu

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/nem-igazi-skot

Befejeztem a beszélgetést, pláne a másik bejegyzés után.

223
Hotyhogy képe

Nincs itt szó

Nincs itt szó önbíráskodásról. A tisztelt és szeretett kollégánk nem bíráskodott. Ő várakozott a gépkocsi vezetőjére, megtudakolni a problémát a kocsival, és segíteni őt a bajban. Egy szabálysértés állt fenn látszólag, hiszen az ott hagyott gépkocsi elfoglalta a kerékpár sávot.

Ez, tapasztalatok szerint, gyakori jelenség az országban. Az ok általában tudatos, szándékos szabály szegés, amire a rendőrség alig hajlandó összpontosítani alkalmas buntetésekkel. Ezen áldatlan állapotra becsuletes és bátor lépés volt felhívni a figyelmet Chicoye békés, torvény tisztelő módján is.

Ez a mód nem parasztság. Bohém ifjúi mód, a nemes igazság érzéséből és tudatával. Túlsebességes, bűnösen hajtott BWék motorházteteje gyakran behorpad ahogy azokba halálra gázolt gyalogosok testei nyomódnak bele. Társunk petite alakja nem károsított azon semmit. Nem volt parasztság tőle ráulni arra, hanem természetes dolog.

Ha egy nyerges ló lett volna ott hagyva az autó helyett, akkor talán azt is megpaskolta volna és kockacukorral kínálta volna a tenyeréből, míg várakozik a tulajra. Chicoye ugyanily természetes, szinte gyermeki manírral bánt azzal az autóval is. Testközelinek tekintette oly affektálatlan természetességgel, és ráult. Ezt tévedés tőled parasztságnak felfogni.

Tehát ez nem mélység, és így az odaszarásra utalásod tévedő, túlzó, és helytelen. A közvélemény szemében ez a fiatal, igazság szerető nő nagyon is becses. Távol áll tőle az összes általad jelzett alantas, hitvány minősítés. Aki itt ezért inkább szánalmas, az te vagy, mert magadat teszed azzá ilyen forró fejű és durva kinyilatkozásokkal.

Az igazi nívó itt nem önbíráskodó erőszak, hanem a tárdadalom figyelmének fokozott felhívása az önző és buntetlenül rosszaságaikat megúszó közlekedők viselkedésére. Ezt érdemes meglátnod, és tompítanod kellene azzal az igazságtalan bírálatodon. Szelídulj meg, és lásd az értéket a hitványsággal szemben. Ne keverd össze ezt a kettőt, kérlek.

224
chicoye képe

Köszönöm. :D Tényleg sírtam a

Köszönöm. :D Tényleg sírtam a nevetéstől. :)

Mondjuk azért sem tartom követendő példának, mert akkor a demokratikus egyenlőség miatt bármelyik nő ráülhetne bármelyik motorháztetőre, és félő, hogy egyszer csak ilyen fényképek készülnének a kerékpársávon. :)

225
dhpage képe

Te egy fasz vagy. szerk: de

Te egy fasz vagy.

szerk: de nehogy véletlenül félreértsd a cinikus utalásomat!

226
chicoye képe

Amúgy a témához kapcsolódik

Amúgy a témához kapcsolódik Kisember 2012-es blogja is, azért van némi hasonlóság a két történetben, annak ellenére, hogy nem változott a véleményem azzal kapcsolatban sem.

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20120522/ma-lerugtam-egy-biciklist

227
vau képe

Jézus faszom, ezt nekem nem

Jézus faszom, ezt nekem nem kellett volna elolvasni. El nem tudom képzelni, hogy milyen értékrend szerint van ez rendjén. Hihetetlenül szégyellném magam, ha érintett lennék.

228
Biros képe

Kitették

Kitették vezess.hu-ra.
Egyrészt nem tudom, mik az idézéshetőségnek a szerzői jogi feltételei, de nem biztos, hogy korrekt a cikk író. Persze kattintás számért mindent.
Másrészt lehet, hogy lesz pár elvetemült, aki beregisztrál ide csak azért, hogy elkezdjen trollkodni. Lehet készülni a parttalan vitákra.
http://www.vezess.hu/kerekpar/megszolalt_bmw_re_ulo/50641/

229
Peta képe

Apám, kezdi a régi időket

Apám, kezdi a régi időket idézni a cm.hu :D

230
monster képe

Most már megszólalhatna a

Most már megszólalhatna a bömöst a bringasávon hagyó sofőr is. Kíváncsi lennék érveire, szempontjaira.
De lehet szegény nem tud magyarul csak szlovákul.

231
Pontagy képe

Biztosan retteg. Nehéz kenyér

Biztosan retteg. Nehéz kenyér a szlovákbűnözés :D

232
Kisember képe

Van valahol olyan jogszabály,

Van valahol olyan jogszabály, amely tiltja, hogy (károkozás nélkül) ráüljünk egy autó motorházára?

233
Shag_Beckur képe

339. § (1) Aki olyan kihívóan

339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

234
chicoye képe

Sok szemtanú volt ott, meg

Sok szemtanú volt ott, meg kell őket kérdezni, hogy mennyire voltak ők megriadva.

235
Shag_Beckur képe

Én megbotránkoztam, pedig ott

Én megbotránkoztam, pedig ott sem voltam.

236
Peta képe

És te vagy a Közösség? :D

És te vagy a Közösség? :D

237
Shag_Beckur képe

Nem, én a "mások" vagyok.

Nem, én a "mások" vagyok.

238
Kisember képe

Ezt vegyük kámingautnak? :)

Ezt vegyük kámingautnak? :)

239
Peta képe

De még a skizofréniát is

De még a skizofréniát is beismeri :))

240
chicoye képe

Sajnálom, nem állt

Sajnálom, nem állt szándékomban, elnézést kérek.

Btw, engem meg az bánt, hogy annyira alacsonynak gondolsz engem, hogy azt hiszed, nekem fellépőre van szükségem, hogy felüljek egy motorháztetőre. Hát most mondom, nincs szükségem ilyen segédeszközre és különben is a hátsómmal közelítettem meg, nem pedig elölről.

241
Shag_Beckur képe

Ez se sokkal jobb. Sajnos azt

Ez se sokkal jobb. Sajnos azt kell mondjam, hogy a te viselkedésed pont ugyanolyan, mint azoké az autósoké, akik ráddudálnak, mert szerintük a járdán a helyed. Igen, lehet most jönni az élet veszélyeztetésével, meg a többi bringás körökben kedvelt kifogással, de alapvetően ugyanaz a jelenség, ugyanaz a mozgatórugó.

242
chicoye képe

Nem ugyanolyan, mert a

Nem ugyanolyan, mert a gépjárművezetők szabálytalanságra akarnak kényszeríteni indokolatlan dudahasználattal, én pedig egy FELTÉTELEZETTEN bekövetkezett garázdasággal figyelmeztettem volna őt arra, hogy legyen szabálykövető magatartása a jövőben, a hatóság közreműködésével együtt. És mindezt csak abban az esetben, ha egyáltalán nem is robbant le.

243
Peta képe

Szerk: Shag. Te foglalkozol

Szerk: Shag. Te foglalkozol joggal?

244
Shag_Beckur képe

Csak fórumhuszárkodás

Csak fórumhuszárkodás szintjén. Ennyire látszik?:)

245
Peta képe

Háttöööö... :D Valamire való

Háttöööö... :D Valamire való foteljogász sztem inkább a tulajdonhoz való joggal, meg garázdasággal állhatna inkább elő (hibásan:)). Ide a gondatlanságból elkövetett garázdaság kísérlete fantázianevű képzavar illene, de sajnos ez pont kimaradt az új Btk.-ból :D

246
Kisember képe

Az olyan, mint a hifelo? A

Az olyan, mint a hifelo? A hirtelen felindulásból elkövetett lopás? :)

247
vau képe

Van olyan jogszabály, hogy

Van olyan jogszabály, hogy (károkozás nélkül) nem ereszthetem le a kerekeidet?

Szoktunk ilyet csinálni ennek ellenére, vagy mégis inkább büdös nagy fasz, aki megteszi?

Egyszer tudnátok elszakadni a konyhajogtól bazki.

248
Icarus képe

Speciel szerintem a kerék

Speciel szerintem a kerék leeresztésével már kárt okozol :)

249
Kisember képe

Ha nem tudsz ilyen

Ha nem tudsz ilyen jogszabályt, akkor a következő a történet: Adott egy autós, aki szabályt szegett. És adott egy kerékpáros, amelyik nem.
Van még kérdés?
A többi ui. csak a te habzó szádból ömlik.

250
monster képe

"A beküldött tartalmat a

"A beküldött tartalmat a reklámszemétszűrő elutasította."
140 db "vau" volt a hozzászólás.
Hogy hogy vau ugatását nem utasítja el?

251
aPala képe

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (Ezzel a személyiségeddel nagyon szimpatizálok. :) )

252
vau képe

Nagyon sajnállak, hogy nincs

Nagyon sajnállak, hogy nincs kin kiélned magad. Rajta, ugasd szépen a holdat. Mutasd meg nekem, hogy kinek van itt igaza! Én nem bánom.

253
monster képe

vau vau vau

vau vau vau

254
vau képe

Jó fiú.

Jó fiú.

255
monster képe

Na, úgy látszik sikerült

Na, úgy látszik sikerült megtalálni azt a szintet amin értelmesen, nem sértegetve tudsz kommunikálni. Hátha nem vagy teljesen reménytelen.

256
vau képe

Kaptam kurvaanyázást,

Kaptam kurvaanyázást, gyávázást, burkolt buzizást, korcsozást, férgezést ettől a társaságtól, mindezt úgy, hogy a legdurvább jelző, amit használtam az a rüfke volt. Csak azért, mert nem nyalogatom az úrnőtök tűsarkúját, elevenen tépnétek szét, ha tehetnétek.

Te beszélsz nekem sértegetésről?

257
chicoye képe

Erre az az elhíresült mondás

Erre az az elhíresült mondás ugrik be most nekem, hogy:

"Aki bringasávra parkol szabálytalanul, az ne csodálkozzon azon, ha egy rüfke várja a motorháztetőn."

258
vau képe

A rüfkét szigorúan a szó

A rüfkét szigorúan a szó "pimasz, szemtelen, szabados viselkedésű leány" értelmezésében használtam, természetesen nem tartalak prostituáltnak, de feltételezem ez menet közben is átjött.

259
chicoye képe

Nézd, nekem is magas az

Nézd, nekem is magas az ingerküszöböm, nem vagy te nekem senkim se, hogy megbánts, de mégsem használtam veled kapcsolatban ilyen jelzőket.

Talán, ha a rüfke helyett veszed a fáradságot és kiírod hosszan, hogy milyen tulajdonságokkal bíró leánynak is gondolsz engem ("pimasz, szemtelen, szabados viselkedésű"), akkor talán most csak 100-150 komment lenne a 260 helyett, és te sem kaptad volna tőlük azt, amit. De én még annak ellenére sem illettelek ilyen jelzőkkel, ilyen stílusban, hogy te megtetted. Sőt, próbáltam udvarias és tisztelettudó maradni veled szemben.
Sohasem értettem azt sem, ha egy nőről valaki igazából nem gondolja komolyan, hogy prostituált lenne, akkor milyen célból használja a "kurva" megnevezést. És még én aláztam meg a bmw tulajdonosát? :)

Remélem, hogy érthetően kifejtettem az ok-okozati összefüggést.

260
vau képe

dupla

dupla

261
monster képe

Hát, keressed meg a belépő

Hát, keressed meg a belépő hozzászólásodat ide. Olvassad el. Gondolkozz. Kérj bocsánatot. Utána már könnyű lesz.
Azt nem értem, hogy több mint egy éve regisztráltál ide, és csak most és ebben a stílusban mutattad meg magad. Tényleg furcsa. Akár kerékpáros is lehetnél, de olyanra tippelek aki valami drága autó tetején elviszi a szintén drága sport (mounti vagy országúti) bringáját valami pályára , ott szépen megizzad és aztán azt gondolja hogy ő milyen fasza kerékpáros. Persze ez csak egy koncepció, lehetsz akár egy csóringer is aki egy kukázott tanyabájkon nyomja nap mint nap a kilcsiket. Tulajdonképpen mindegy is, de valami nagy frusztráció van benned, ami nem egészséges.

262
Shag_Beckur képe

:D Most komolyan benne van

:D

Most komolyan benne van frusztráció?:D

263
vau képe

A vagyonnyilatkozatom alapján

A vagyonnyilatkozatom alapján el tudod dönteni, hogy van-e bennem frusztráció, vagy elég az önbevallás?

(Szerk: mmint monsternek ment, csak mellenyomtam)

264
vau képe

Ja, és abban a pillanatban,

Ja, és abban a pillanatban, abban a másodpercben bocsánatot kérek, amint rámutatsz, hogy miért is kéne.

265
monster képe

Ez volt a nagybelépőd, ha jól

Ez volt a nagybelépőd, ha jól találtam meg:

" sze, 2014-03-12 17:25 — vau
Klassz dolog az önbíráskodás ünneplése.
Az is evidens, hogy ha valaki szerint tirpák parasztságra még nagyobb tirpák parasztsággal válaszolni nem fasza dolog, az tuti troll.
Új mélységet sikerült produkálni. Szerintem legközelebb szarj is oda, jól megmutatod majd neki.
Most valószínűleg a közvélemény szemében nem egy szánalmas kis tarisznyás kurva vagy, hanem hős.
De sebaj, élvezd ki a tizenöt percedet és basszál rá, hogy mások azon dolgoznak, hogy ne az "U-lakattal odabaszok" és a "lerugom a biciglijérő" legyen a nívó.
Szánalmas vagy."

Itt a leltár:
2 db tirpák
2 db paraszt
1 db fasza
1 db troll
1 db mélység
1 db szarj
1 db tarisznyás(?!) kurva
1 db basszál rá
1 db odabaszok
1 db szánalmas vagy.

Tulajdonképpen önmagukban meg együtt is elviselhető dolgok, nekem sok mindenben nagyon magas az ingerküszöböm, csak a nácikat nem bírom, de első megnyilvánulásnak kicsit erős, valami hosszú elfajuló vita vége felé inkább elmegy. És talán a közösség sértésnek értelmezi amilyen kis érzékeny. A tirpákokról nem is beszélve.

266
vau képe

Ízlelgesd csak azt a

Ízlelgesd csak azt a hozzászólást, hátha ezúttal be is fogadja az agyad.

(De most komolyan, nem akartam ezt továbbvinni, de... mélység? fasza? troll? Te hülye vagy, bazd meg?)

267
monster képe

Na jó, úgy látszik vissza

Na jó, úgy látszik vissza kell kicsit vegyek a szellemi színvonaladra.
Tehát:
Vau, vau, vau, vau.

268
vau képe

dupla

dupla

269
vau képe

Mindezt úgy, hogy az egyik

Mindezt úgy, hogy az egyik gerinctelen patkánynak, aki a halott anyámat kurvázta még azt is felajánlottam, hogy tisztázzuk a félreértést, mert szerintem nem egy műsort nézünk.

Gondolom azóta is fogalmazza rá a választ.

270
monster képe

Mondjuk azon fórumtárssal

Mondjuk azon fórumtárssal nekem is voltak erőteljes súrlódásaim, de jelen esetben kénytelen vagyok az ő pártjára állni, amint ő is az enyémre állt. Ami szomorúsággal tölt el, de ezt is neked köszönhetjük. Valami tényleg nagy baj lehet veled ha mindketten ellened fordulunk.

271
vau képe

Csak tudnátok végre

Csak tudnátok végre kideríteni, hogy mi lehet az, mert ugye észérvet még nem hallottunk, csak becsmérlést.

272
otapi képe

Pedig milyen jól indult a

Pedig milyen jól indult a kommentözön, legalább kiderült hogy te is szalonrasszista vagy, csak másképp :)

273
aPala képe

Már megkaptad a válaszomat:

Már megkaptad a válaszomat: Elnézést kérek tőled, amiért túlzásba estem, és megsértettem édesanyád emlékét. Te viszont még mindig nem látod, hogy mindenki szembejön veled az autópályán.

274
Shag_Beckur képe

Mindenki? Kössz...

Mindenki?

Kössz...

275
aPala képe

Erősen kezdett, de téged még

Erősen kezdett, de téged még nem ért utol, úgyhogy az ő szempontjából nem látszik, hogy te is azon az oldalon haladsz. (Nomeg te direkt vagy ott, ő meg csak eltévedt.)

276
Kisember képe

Mindenki. Te vagy ui. a

Mindenki. Te vagy ui. a mitfárer Vau mellett. :)

277
Krisztab. képe

Nekem tetszett, gratu :)

Nekem tetszett, gratu :)

278
Peta képe

Azt a fűzfán fütyülőjét!

Azt a fűzfán fütyülőjét! Kiket meg nem szólaltat ez a topik :D

279
tranyo képe

gondolom ment a riadó hogy

gondolom ment a riadó hogy folyton leterhelődik a céemhu... :)

de ez csak amolyan izélésna...
örülök hogy végre nem csak páran rugózunk itt mindenfélén... :)

280
vau képe

Lehet, hogy mellé megy, nem

Lehet, hogy mellé megy, nem nagyon vágom azt, hogy ki van az itteni profilok mögött, de Rolandnak is?

281
Zozkó képe

A blog szerzője jó nagy

A blog szerzője jó nagy paraszt. Ha valaki szabályt szeg, nem az a megoldás, hogy szabályszegéssel válaszol rá. Sokan istenítik ők, de kíváncsi lennék rá, hogy akik elítélik persze jogosan a szabálytalan parkolást, vajon szabályosan közlekednek-e a bringájukkal. Az például ismeretlen fogalom a bringások nagy részénél (tisztelet a kivételnek), hogy a zebrán megálljanak, sőt olyannyira ódzokdnak tőle, hogy a minap egy versenycangás a piros lámpán száguldott át, miközben a gyalogosok a zebrán már megkezdték az átkelést, kb 20-30 cm-en múlott, hogy ne lökje fel a gyalogosokat, miközben bőven 30 fölött tekert. Egy másik esetben ugyancsak belerongyolt a pirosba a bringás, miközben a gyalogosok jöttek-mentek a zebrán és még a bringás pofázott, hogy farolva kellett fékeznie a gyalogosok miatt. És ezek sajnos mindennapos esetek.

Félreértés ne essék, én is szoktam bringázni, de amit a legtöbb kerékpáros művel Budapesten, amiatt sokszor nekem ég az arcom, sokszor gáznak érzem, hogy én is közéjük tartozom.

282
Peta képe

Kommentek elolvasása gondolom

Kommentek elolvasása gondolom meghaladja a drága idődet :) Egyébként a fenti írásodban van igazság, de mehetett volna inkább ide:
http://criticalmass.hu/forum/20131021/24

283
Icarus képe

Hülyék mindenhol vannak :)

Hülyék mindenhol vannak :) Értelmes ember megtanul tőlük függetlenül nem egy egész csoportról véleményt alkotni.

Csak neked egy régebbi írásom: http://icarusdes.com/2013/09/11/nem-minden-bringas-szabalytalan-am/

284
makimajom képe

kivéve ha az a csoport

kivéve ha az a csoport szlovákrendszámos/béemvés...

285
Icarus képe

Vagy makimajom nevű cm

Vagy makimajom nevű cm felhasználó, aki látszólag csak a szart akarja keverni...

286
pere képe

Ez igaz a gyalogoskra és az

Ez igaz a gyalogoskra és az autósokra is, nehéz életed lehet :D

287
srich képe

A blog szerzője bármilyen

A blog szerzője bármilyen hegyeset köp is, bármilyen szépen kaszál is, semmilyen szabályt nem szegett. Milyen tömeges hallucináció már ez?
Ha valaki saját BMW-t a tilosban, vagy akár saját/kutyakakit hagy a járdán szabályt szeg. Bárki beleléphet, ráülhet, bárkit akadályozhat, váratlan-hirtelen manőverre késztethet piaci értékétől függetlenül.
Ha valaki kárt okozna benne, H!A! - vizsgálhatná a rendőrség, (nem az önbíráskodó, ÁVH-s, önkéntes, inernet-troll-rendőrség, az igazi), hogy felelős-e valaki a kárért.
Én nem szeretném, ha kutyaszarba lépvén még kártérítésre is köteleznének, mert megrongáltam volna azt. Igyekszem is -bevallom- elkerülni.
Ne hagyja a szarát tilosban, nem késztet vele senkit váratlan, esetleg magára, másokra vagy a szarra veszélyes manőverre! (nem indulat-írásjel, felszólító mód jele)
Rám is többször förmedt már szgk. vezető mert a zebrán fogott először az ABS-e és megijedt tőle, hisz ritkán is szoktak a gyalogosok élni az elsőbbségükkel. Azok sem 30 alatt közelítették meg a gyalogátkelőt. Mégsem sajnálom érte az összes szgk. vezetőt, hogy most akkor mind ártatlanul tuskó lett. Mikor úgy centiz le, hogy érzem a kipufogógáz melegét a bokámon vagy a !szembe-sávból! a szemembe nézve igyekszik leszorítani, akkor sem vagyok hajlandó én is szégyellni magam azért, mert van jogosítványom, szgk.-m, és nem zaklatom vele jogosítvánnyal és gépjárművel közlekedő ismerőseimet sem. Nem írok az autós fórumokba akkor sem, ha irányjelző nélkül kanyarodót, záróvonalon előzőt, bárhonnan rám-tolatót, gyorshajtót tapasztalok naponta számolatlanul. Nem ültem még motorháztetőre, kiabálás már volt járdán, kerékpárúton, forgalmi-sávban parkolás miatt.
Nem ég az arcom azért amit írtál, mert nem vagyok az apád. Te se pironkodj mások miatt, ne is próbáld átnevelni őket a saját képedre.

-Úton az idő is csak út.-

288
Hotyhogy képe

Ulj rá egy szabályszegő

Ulj rá egy szabályszegő kerékpáros kerékpárjára.

289
szabomikulas képe

Én pl. ezt rendszeresen

Én pl. ezt rendszeresen megteszem.

290
Hotyhogy képe

Sejtem, hogy sokan itt

Sejtem, hogy sokan itt ugyanazt teszik rendszeresen. :-)

291
aghla képe

Nálunk (is?) sikerül minden

Nálunk (is?) sikerül minden magasztos ügyet, eszmét totálisan lejáratni, előbb-utóbb szitokszóvá silányítani.
Így járt többek között a kommunizmus, liberalizmus, jobboldal, baloldal és erre tart a CM-is.
Mennyire igaza volt annak, aki időben megszüntette az igazi CM-et! Valószínűleg ezt kellene tenni a honlappal is.

Ma már lassan ennek
http://www.nlcafe.hu/foto/20140313/regi-kepek-magyar-biciklisek/
is több köze van az alap gondolathoz, mint a fenti szájtépésnek.
Kár érte. Nagyon kár. Meg szégyen is.

Egyenként mindenki gondolhatja, hogy nem Ő tehet róla.
Az eredmény mégis ez.

292
tranyo képe

miért szégyen ez? a hsz-ek

miért szégyen ez? a hsz-ek agyarországon ilyenek. a cmhun nem volt jellemző, de most bejött ideis.
nemszép, de hogy szégyellnivaló-e... ez egyénfüggő.

a cmhun van egy kis közösség, és meg-meg szólalnak a régiek is.
nehogymá pár troll miatt szégyelje akármelyikünk magát, vagy megszüntessék a cmhut...akkor már inkább éledjen fel a moderáció.

293
Icarus képe

Tudod én egyre inkább azt

Tudod én egyre inkább azt gondolom, hogy ezzel a "nálunk is" hozzáállással van a gond. Sokkal egyszerűbb ezt mondani, mint igazán megpróbálni mondjuk változtatni vagy valami pozitívat mondani.

294
aghla képe

Mondok pozitívat. A bringázás

Mondok pozitívat. A bringázás és az élet más területén szívesen csatlakozom felszálló ágban levő dolgokhoz, tőlem telhető módon támogatom is ezeket ameddig lehet. A CM-ről sajnos nem mondhatom hogy az "én gyerekem" is volna hiszen nem dolgoztam érte, mégis szomorúan látom hogy erősen leszálló pályán van. Az a sok öröm és pozitív hatás alapján amit adott, megérdemelné a szép elmúlást.

295
monster képe

Minden egyén Jézust kiállt,

Minden egyén Jézust kiállt, együttesen mégis Barabbás hallik.

296
Fly képe

Vajon miért? mit jelent a

Vajon miért? mit jelent a bar-Abbas név? :)

297
monster képe

Hát, itt találtam erről

Hát, itt találtam erről valami érdekességet, jó kis konteót is lehetne rá építeni, de ezt a honlapot erőteljes fenntartással kezelem:
http://www.jovonk.info/2010/10/13/jezus-es-barabbas
De az alapsztori arról szól hogy az információhiányos, buta tömegek akkor is és azóta is manipulálhatóak, azt se tudják mit beszélnek, miből választanak, kire, mire szavaznak. Örökké aktuális.

298
Fly képe

Inkább arról, hogy sakál

Inkább arról, hogy sakál mindegy volt, mit kiabál a tömeg. Csak azt hitték, hogy választhatnak...
Gondolj bele: Jézus, az Atya fia -vagy Jézus, az Atya fia? Melyiket választod?

299
monster képe

Amelyiknek közelebb áll

Amelyiknek közelebb áll hozzám a programja. Információkat gyűjtök mielőtt döntök...
A (kollektív?) döntés többféleképpen jöhetett létre:
Az emberek segghülyék, és rosszul döntöttek.
Az emberek nem hülyék, de manipulálták, félrevezették őket a tuggyukkik, hogy ne tudjanak jól dönteni.
Az emberek nem hülyék, jól is döntöttek, de utólag a tuggyukkik valahogyan meghamisították az emberek döntését.
Vagy esetleg ez volt a tényleg jó döntés??
Egyáltalán, lehet szabad döntésről beszélni? Nincsen minden eldöntve előre?? Egy felsőbb hatalom által???

300
Fly képe

Vagy az emberek azt hitték,

Vagy az emberek azt hitték, hogy van választásuk -holott a tuggyukkik már előre eldöntötték helyettük, csak a látszat kedvéért úgy csináltak, mintha a tömeg akarta volna azt...
Amúgy az utolsó bekezdésedben jó felé kérdezősködsz. És nagyrészt helyes irányba tapogatózol. A választ viszont nem találod meg -az számodra alighanem elfogadhatatlan lenne; és mivel ez a bejegyzés nem arról szól, így inkább hagyjuk a mellékvágányt.