2006.03.11.

A Magyar Hírlap cikke a főpolgármester-jelöltek bringás terveiről.

"Van olyan főpolgármester-jelölt, aki tíz év alatt megduplázná a jelenlegi százötven kilométeres fővárosi kerékpárút-hálózatot, de akad, aki négy év alatt ezer kilométert engedne át a kerekeseknek. Többen azt sem tudták, mekkora a mostani hálózat..."

A teljes cikk ITT!

Van egy másik bennünket is emlegető index cikk is.

És egy friss a Figyelőből.  tovább »

A megrendelt Tour de Voks pólók kb. felét nem vitték el akik kérték (ejnye-bejnye), ezért most szabad a gazda amíg a készlet tart. Az önköltségi ára 1000 Ft. Akit érdekel, az Rolandot keresse a Hajtás Pajtás irodában (VIII. Mária u. 54, 9:00-17:00).
Ha elfogyott valamelyik méret, akkor ideírjuk hozzászólásban, hogy ne jöjjön senki hiába.

Felszállt a füst. Pénteken 3 minisztérium gazdára talált. A biciklistáknak legfontosabb tárcákat szerencsére ugyanaz a párt lőtte ki a koalíciós céllövöldében, ráadásul ezek közül az egyik kétpálcás: a Kóka János által vezetett Gazdasági és Közlekedési (valamint a jövőben Informatikai) Minisztérium. A környezetvédelmi tárca élén marad Persányi Miklós, miközben legalább ősz végéig Budapest főpolgármestere is SZDSZ-es. A könnyebb munka érdekében ráadásul "tiszta" tárcák lesznek, vagyis az államtitkárokat is ugyanaz a párt adja, mint a minisztereket. Ezek után egy esetleges egymásra mutogatás eleve kudarcra van ítélve.
A Tour de Voks felvonulás petíciójára kapott pártprogramokból most négyet visszateszünk a páncélba (bár kisebb ügyeink lesznek az oktatási és egyéb minisztériumokkal is), egyet pedig szépen leporolgatunk, és most bemagoljuk, hogy minden riportban, minden nyilatkozatban, minden blogjegyzetünkben és hozzászólásunkban kívülről tudjuk idézni bármelyik részét. Mert ezután négy évig minden eszközzel azon leszünk, hogy az utolsó betűig megvalósuljanak a nekünk tett ígéretek. És nagyon jó eszközeink vannak... :)

Íme az ígéretek:  tovább »

Az Élőlánc, a FIDESZ, az MDF, az MSZP, és az SZDSZ egyaránt reagált a márciusi Tour de Voks felvonulás petíciójára.  tovább »

Szövetségben a kerékpárosokért

Elősegítjük, hogy városainkban, településeinken a kerékpározás biztonságos, gyors és mindinkább elterjedő alternatívája lehessen más közlekedési módoknak, bárhová is kell eljutni.

Helyreállítjuk és kibővítjük az évi több száz kilométernyi önkormányzati kerékpárút-fejlesztést biztosító, utóbbi években megszüntetett pályázatokat. A korábban nem pályázó önkormányzatokat (köztük Budapestet) további ösztönzőkkel vonjuk be. A közlekedésfejlesztésben előnyt biztosítunk azon önkormányzatoknak, amelyek átfogó, a kerékpáros- és társas közlekedést magába foglaló mobilitási tervet dolgoztak ki, egyeztetve a társadalmi szervezetekkel. A fővárosi közlekedési szövetség összehangolásánál a kerékpáros kiszolgáló létesítményeket, B+R rendszereket és a kerékpár szállításának javuló feltételeit biztosítjuk.  tovább »

A Magyar Demokrata Fórum budapesti kerékpáros programja

A budapesti kerékpáros programunknak fő célja a városlakók életminőségének javítása, melyet a kerékpár-közlekedés előnyben részesítésével kívánunk megvalósítani. El kívánjuk érni, hogy a kerékpárból, mint sporteszközből közlekedési eszköz legyen, vagyis az autós közlekedésnek valódi alternatívájává válhasson. Ennek megteremtése érdekében három fő programpontot fogalmazunk meg: infrastrukturális fejlesztés, kerékpáros közlekedés biztonságának fokozása és alapszolgáltatások biztosítása a kerékpárral közlekedők számára.  tovább »

Álljunk ki a nyeregből! (méretre vágott verzió)
Több SZDSZ, több bringás
szdsz.hu

A kerékpáros közlekedés elterjedése és fejlesztése élhetőbbé teszi városainkat. Örömmel látjuk, hogy egyre több bringás van az utakon, de azt is tudjuk, hogy sok mindent kell még tenni, hogy Budapest és az ország közlekedése valóban bringabaráttá váljon. Ennek megvalósításába bevonnánk a kerékpáros szervezeteket és a futárcégeket, a konkrét tervek és fejlesztések előtt egyeztetési kötelezettséget írnánk elő.

Infrastruktúra

Köszönettel vettük hat kerékpáros szervezet által hozzánk eljuttatott kerékpáros programot. Örömmel olvastuk és véleményeztük ezt a minden szempontból tartalmas és összetett koncepciót, mely a kerékpározást, mint alternatív közlekedési módot kíván fejleszteni A fejlesztési elképzelés minden pontjával egyet tudunk érteni és támogatjuk.

A kerékpáros közlekedés térhódítása minden európai városban egyre erősödő tendencia , mely mellett Magyarország sem mehet el anélkül, hogy fel ne mérné ennek hatalmas igényét. Éppen ezért Magyarország Közlekedéspolitikai koncepciója és az Új Magyarország Program nagy hangsúlyt helyez a térségeken belüli és a térségek közötti biztonságos és fenntartható közlekedés fejlesztésére. A fenntartható és élhető környezet kialakítása természetesen azt is magával vonja, hogy gondoskodni kell az infrastruktúra folyamatos s szakszerű karbantartásáról, mely széles körű összefogást igényel a tárcák, önkormányzatok, civil szervezetek és a lakosság között.  tovább »

Bárhonnan Bárhová Biztonságban Bringával

Az Élőlánc Magyarországért programja a kerékpározás fejlesztéséért

A közlekedéspolitika szemléletében sürgős változásra van szükség. A helyváltoztatás nem cél, hanem eszköz a céljaink eléréséhez. Keresletcsökkentő közlekedési stratégiára van szükség, amely csökkenti a helyváltoztatási igények összmennyiségét, a közlekedés megszervezésénél előnyben részesíti a gyalogosokat, a kerékpárosokat, a tömegközlekedést.
A Magyar Közlekedési Stratégiát kiegészítve meg kell alkotni Nemzeti Kerékpáros Stratégiát és az ennek intézkedéseit tartalmazó Programot. A Programot törvényben kell rögzíteni legkésőbb 2007. június 30-ig. Egy ilyen program legfontosabb elemeinek a következőket tartjuk:  tovább »

Az öt átadott petícióra 3 párt már válaszolt, egy most szerkeszti de szólt hogy estére küldi. A határidő ma jár le. Még megjöhet az ötödik is, viszont legkésőbb hétfőn, a feltöltés idejéig fogadjuk el, mert puskázni nem ér. A sajtó is érdeklődik, hétfőn durrantunk :)
A pártoknak köszönjük, ti meg izguljatok, mert vannak bennük érdekes és komoly dolgok is. Na fel vagytok csigázva? :))

FRISSÍTVE!
Az ötödik párt is jelentkezett, és pici késéssel küldik.
Vasárnap estére 5 programunk lesz.