Erről ennyit.
http://www.origo.hu/itthon/20160520-dugodij-budapest-fidesz-kdnp-tarlos-...

Mennyit társalogtunk itt erről annó! Tarlós és Demszky pont ugyanazon a színvonalon vannak.

Tegnap volt a KTE-nek egy konferenciája a budapesti kerékpáros közlekedés elemzéséről, illetve a Lánchíd tervezett felújításának mikéntjéről. Az első előadás arról a mérésről szólt, amit tavaly nyáron és ősszel csináltak a a Közlekedésüzemi tanszék segítségével, és ami bicajos kikérdezgetéssel járt. Nagyon érdekes eredmények jöttek ki arról, hogy milyen volt a tavalyi összetétele, és mik voltak a motivációi a budapesti bicajosoknak. Pl. hogy többségében felsőfokú végzettségűek meg hogy a költségek racionalizálása érdekében járnak bicajjal. Jegyzetelgettem, de azért ezt a teljes anyagot nem lenne rossz teljes egészében is megkapni. Mikor a végén erre rákérdeztem, nem tudtak biztosítani, hogy ez publikus is lesz. Utána a Lánchídról volt szó, egy interaktív előadás.  tovább »

Nah! ~28 évnyi biciklizés, és ~9 évnyi kimondottan közlekedési célzatú, kvázi CM-kompatibilis mászkálás után ma végre közúti balesetet szenvedtem. Először anyagi károsnak gondoltam de aztán később kiderült, hogy könnyű sérüléses, miután később láttam, hogy sebes a térdem.
A helyszín:
https://maps.google.hu/?ll=47.477616,19.052439&spn=0.001012,0.005284&t=m...  tovább »

Hát hölgyekurak, úgy fest, hogy olyan munkaköröm lesz, hogy továbbra is matathatok a baleseti jelentések között, és még pénzt is kapok érte :D Szóval várható, hogy ha nem is gyorsan, de a BRFK-n meglévő jelentéseket előbbutóbb átrágom 2006-ig, de az is valószínű, hogy másba is belefolyok majd, ami a (közlekedés)rendészettel kapcsolatos kutatási téma. Akár közösen ötletelhetünk is, hogy mi érdekelhet minket, bicajosokat. :) A lényeg, hogy pár évet mindenképp fel akarok dolgozni még a múltkori két évhez, hogy használható, trendszerű alakulásokat tudjak kimutatni a balesetelemzés területén.
Gondoltam elújságolom :D

Most akkor mi lesz? Megy valaki oda máshonnan, pl. a jelenlegi fővárosunkból? (Egyáltalán lesz ott cm, vagy csak Fly teker egy kört? :DD) Én esélyes, hogy ott leszek a környéken, bár még nem 1000.

Szisztok!
Egy olyan gyors kérdésem lenne, hogy nincs-e valakinek elfekvőben két felesleges 8mm-es menetátmérőjű féktüskéje? Egyszerűen sehol nem találok, és gondoltam hátha valakinek van, amit már nem használ és megvehetném még a hétvége folyamán.
Kösz a segítséget :)

No cimbik. Lehet olvasgatni :)
https://docs.google.com/file/d/0B73eF8Dn554IRGJKM2J0dFkxZVE/edit?usp=sha...

(Módosítás: a tanszéki fedlapot is feltettem, amin rajta van a cím. Bár aki akarja, így is le tudja másolni :D).

Némileg ennek a topiknak a hatására elmentem a Roll-N kft-hez, mert amúgy is vennem kellett lépcsőjáró molnárkocsikereket, és akkor már megnéztem, amit ajánlottatok.
Sőt, nem csak megnéztem, de meg is vettem. De csak a lakatot tudtam, mert a 10 mm-es láncszem-keresztmetszetű láncból nem volt nekik épp, de előjegyeztem egyet. Igazából a 8 mm-es is elég meggyőző volt már, de mivel a lakat csapja 12 mm-es, a 8-as lánc belső átmérőjén nem megy át, így még ha akarnám, sem tudnám 10-esnél kisebb lánccal használni.
Hát mikor a katalógusban láttam, hogy csak a lakat 1,2 kg, kicsit felhúztam a szemöldököm, de kézbe kapva ezt a vastömböt pláne :D Ha tolvaj lennék, elsírnám magam :)

Na ezzel lenyomni egy Balatonkört aztán kemény lenne :) De lehet, hogy elsőre még a Margitszigetig is megterhelő lenne kimenni. Minden esetre jó lenne, ha kicsit kompaktabb formában lennének ilyen járgányok, már csak erőnléti okokból is beszereznék egyet :D

http://www.origo.hu/techbazis/20130429-kezzel-is-hajtjak-a-rekorder-heli...

http://www.umdrightnow.umd.edu/news/gamera-team-flies-high-quest-250k-prize