A fővárosi közgyűlés egyhangúlag, 66 igen szavazattal megszavazta a Millenáris fővárosi műemléki védettségét.

A helyi védettség sajnos nem olyan "erős" védelem, mint a műemléki védettség, mindazonáltal a döntésnek fontos üzenete van, és megnehezíti az ingatlanspekulánsok helyzetét.

Az indítványhoz a XIV. kerület főépítésze, valamint Török Ottó, a Budapesti Olimpiai Központ (BOK) vezetője fűzött olyan értelmű észrevételt, miszerint a Millenáris fennmaradása ellehetetleníti a "Puskás stadion projectet". (Az esetleges foci VB költségvetéséhez képest az a pénz, amit a területért kaptak volna, nem igazán jelentős.)

Érdekesség, hogy a BOK vezetője októberben egy rövid ideig a Millenáris fennmaradása mellett foglalt állást, néhány hónapra elaltatva ezzel a civileket. Török Ottó egyben az MKSZSZ, tehát a pálya (és országúti) szakosztály elnöke is. Érdekes kérdés, hogy az MKSZSZ régóta esedékes közgyűlésén vajon hogyan fog vélekedni a tagság arról, hogy éppen az elnökük(*) próbálja meg lebontatni az egyetlen magyar kerékpárpályát.

*: a jogászok arról is elmélkedhetnek, hogy egy olyan szervezetnek, amelynek 2004 júniusa óta nem volt közgyűlése, és az alapszabálya szerint évente kellene közgyűlést tartania, vajon legitim-e az elnöke.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
norbijúzer képe

na, ez jó hír! török ottó meg monnyonle! -- -- -- "az

na, ez jó hír!
török ottó meg monnyonle!

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

2
norbijúzer képe

ja, ha jól hallottam a hírt, akkor TO hallgatott rám...

ja, ha jól hallottam a hírt, akkor TO hallgatott rám... :D

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

3
magwas képe

Az MKSZ nem az MKSZSZ. Az MKSZSZ kozgyules jan. 28.-an

Az MKSZ nem az MKSZSZ. Az MKSZSZ kozgyules jan. 28.-an lesz, hajoltom.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

4
norbijúzer képe

ja, akkor csak részinformációra

ja, akkor csak részinformációra emlékeztem.

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

5
ropy képe

Az viszont tény, hogy T.O. nem került be az MKSZ

Az viszont tény, hogy T.O. nem került be az MKSZ elnökségébe.
Pedig nagyon igyekezett a gyász.

7
dezso képe

A Magosányi Árpád meg nem tett észrevételt. (A hasznos

A Magosányi Árpád meg nem tett észrevételt.

(A hasznos hozzászólások nagymesterét hallották.)

8
bonnie képe

de kezdemenyezte, es ezert juthatott idaig a tortenet,

de kezdemenyezte, es ezert juthatott idaig a tortenet, amihez big grat inet is! bonnie

9
Tscheya képe

Hát ha jól emlékszem, akkor ez a fószer állított

Hát ha jól emlékszem, akkor ez a fószer állított olyat, hogy Magyarországon gyakorlatilag nem létezik pályakerékpározás. S ezt mind mint a pályakerékpáros szakosztály elnöke tette.

A betyárját!

10
magwas képe

Aha. Szabolcsi Szilvia, Lovassy Krisztián, Póta Bálint,

Aha. Szabolcsi Szilvia, Lovassy Krisztián, Póta Bálint, Tóth Evelyn.

És a Milli is teljesen kihasználatlan. Ezért nem sikerült a 2000 nm-es fejépületben egy szobát találni a Yasec bemutatóterme számára.
És ezért kellett minket is kitiltani. Nehogy véletlenül használjuk.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

11
szem képe

tokjo hir hajraaaaaaaaa

tokjo hir
hajraaaaaaaaa

12
Cpt. Laccci képe

Novégrevalami. Már ideje volt... Pontosan mit takar ez a

Novégrevalami. Már ideje volt... Pontosan mit takar ez a típusú védelem? Mit lehet és mit nem? Gondolom megnehezíti a különböző módosítások-bántalmazások engedélyezésést, és a lebontástól is erősen védi. De pl. ilyenekre, mint egy esetleges burkolat-feújítás és hasonlók milyen hatással lesz? Mennyiben lehet majd nehezebben megvalósítani? Nem mintha bármiben is ellene lennék a dolgoknak! :)

Üdv és Puskapor!
Laccci Kapitány

13
Krisztab. képe

A kerületünknek van főépítésze? Hát nem tűnt fel...

A kerületünknek van főépítésze? Hát nem tűnt fel... (ld kb 5 undorító lakótelep építése 4 év alatt)
*CMS*

14
sky képe

Adja az Ég,hogy ez egy jó dolog kezdete legyen! Köszi

Adja az Ég,hogy ez egy jó dolog kezdete legyen!
Köszi Magwas az infókat!

http://favorit-622-noir.freeblog.hu

15
nervex képe

Szerintem Foci EB került szóba annakidején, nem VB. A

Szerintem Foci EB került szóba annakidején, nem VB. A pályakerékpározást anno meg nem a Török Ottó húzta le, hanem az Ábrahám Attila, az akkor még kétező Nemzeti Sporthivatal elnöke. Persze ettől még Ottó nem lesz jó fej. A helyi védelem lényegesen enyhébb kategória, mint a műemléki védelem, abba belefér az is, hogy lebontod, és azonos tömegben viszaépíted (persze nem plázaként).

Ez mindenképpen eredmény, szerintem örüljünk neki.

16
aron képe

a körlevélre nem tudtam feljelentkezni a védelemről meg

a körlevélre nem tudtam feljelentkezni
a védelemről meg eszembe jut a király utca 40. esete... na azért jobb már mint a semmi, de ezt a díszolimpikon meg valaki ültesse fel egy nem létező pályakerékpárra a körúton, és gondoskodjon róla hogy leesen a lánca...na jó ne:P

17
becherpig képe

kevés "bringás" érdemelné meg a küllőközi faágat,

kevés "bringás" érdemelné meg a küllőközi faágat, na egyet azért tudnék most mondani. és az sem lenne baj, ha nem lenne rajta sisak. és ha lámpája se lenne, bedobnám a dunába, e.
---
!úgyis megdöglünk mind!

18
inspectorgadget képe

Ha valaki elsétál a Millenárishoz, megáll a bejárat

Ha valaki elsétál a Millenárishoz, megáll a bejárat előtt és forog a tengelye körül 360 fokot, gyorsan ráébred, kinek lehet szüksége erre a csudajó telekre. Jó forgolódást...
Nem nehéz tovább gondolni, hogy Zugló Puskás stadionért aggódó főépítésze milyen viszonyban lehet a 2 szomszédos zuglói tömböt lassan már teljesen birtokló ingatlanberuházóval.
Ne gondoljátok, hogy főhőseinket az EB, vagy a Puskás stadion izgatja. Az ő évek óta tartó küldetésük: letenni egy többmilliárdos telket valakinek az asztalára. Ezt fúrják a biciklisták, pedig már "minden olyan szépen haladt".

19
magwas képe

Nocsak, erre a változatra sosem gondoltam volna;) Meg

Nocsak, erre a változatra sosem gondoltam volna;)

Meg vigyázni is kell azzal, hogy ilyeneket az ember nyilvánosan állítson, mert az rágalmazás, hacsak nem tudod bizonyítani. Úgyhogy légy szíves tényeket közölni. Beraknám őket a dossziémba >;]

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

20
oxigen képe

nos a zuglói főépítésszel volt már dolgom,

nos a zuglói főépítésszel volt már dolgom, elődjéével is (akit kirugtak):) a milli körül több házat is eladott az önkormányzat, erről volt vmi film is , kár hogy a millivel nem foglalkoztak a filmben, baromi nagy pénz van ebben, itt milliárdos összegekről beszélünk, de hát az önkormányzat azt minősít át és úgy ahogy a pénz beszél, vki tudja hogy a milli most milyen övezetbe van besorolva? , amúgy én nem félek attól hogy elbontják a millit, egyszerüen ezt nem fogjuk engedni! és kész

21
nervex képe

A Török Ottót összefüggésbe hozni a kerékpáros

A Török Ottót összefüggésbe hozni a kerékpáros közlekedéssel kb. olyan, mint engem az autózással. A Dunát meg ne szennyezzük szerintem, elég retkes amúgy is. A telekspekulációs összeesküvés-elmélet viszont tetszik. Mindjárt gyártok is egy jó szlogent a lakóparknak...

22
Prof.gruppetto.hu képe

Hát, azt a helyet lakóparknak hívni nem kicsit

Hát, azt a helyet lakóparknak hívni nem kicsit félrevezető. Egy sima modern lakótelep. Nem mondom, egyébként jó helyen van. Ha felújítják a millit és a hungárián belül megcsinálják a behajtási díjas övezetet, még oda is kötlöznék :)

23
csalloa képe

"Érdekes kérdés, hogy az MKSZSZ régóta esedékes

"Érdekes kérdés, hogy az MKSZSZ régóta esedékes közgyűlésén vajon hogyan fog vélekedni a tagság arról, hogy éppen az elnökük(*) próbálja meg lebontatni az egyetlen magyar kerékpárpályát."

És arról,ami a Tour de Hongrie... BAZ megyei körverseny kapcsán történt...

24
grafitember képe

A TO mappa elég szerteágazó "tevékenységet" fed már

A TO mappa elég szerteágazó "tevékenységet" fed már most is.

a., A többszörösen módosított Sporttörvény értelmében, szakági szövetségként a jelen formában nem mûködhet az MKSzSz.
b., Saját alapszabályzata értelmében, közgyûlés hiányában már 2005-ben magától megszûnt az MKSzSz
c., Hogyan szankcionálható egy jogállamban az a magatartás, hogy egy jogalap nélkül mûködô szervezet képviseli a magyar oúti és pályakerékpársportot az UCI-nál? Mert szankcionálni kellene. Ez konkrétan ugyanaz, mintha rákos gyermekek nevében kalapoznék, a bevételbôl pedig kartonszám vásáolnám a cigiket.
d., TO azzal érvel, hogy a Millenáris velodrom állapota annyira rossz, hogy felújítása irreálisan sokba kerülne. Nos, ô a létesítményért felelôs ember, és nem tegnap óta, mi több, annak a szakágnak is vezetôje, aki használja a pályát. Ehhez képest szombatonkánt állítólag kerékpároznak rajta, még most is.
e., 2004-ben TO-t azért választották meg az MKSzSz vezetôjének, hogy egy fiatal, menedzserszemléletû vezetô irányítása alatt újjászülethessen a sport. Egy frissen adott interjúban kifejtette terveit, amiben a civil-amatôrsport fejlesztését is említi. Ehhez képest mindannyian emlékszünk a YASEC féle májusi rendezvény körüli önzetlen támogatására.
f., A 2006-os Pálya OB-ra csak egy ominózus transzparens segítségével sikerült kicsalni, sajnos csak az eredményhírdetés után egy órával. Amikor kijött, felszólított minket a távozásra és arra, hogy a pálya közepén felakasztott biciklijeinket is vigyük el. Nos, azok a Cornix SC gépei voltak.
g., Nem csoda, hogy TO ennyire ért a pályakerékpározáshoz, hiszen középszerû vívó volt. Mint ilyen érthetô, hogy Magyarország legnagyobb futballstadionjának, egyetlen kerékpárpályájának, a körcsarnoknak és az olimpiai parknak a létesítmény-felelôse és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke.

Igen, nekem is a "kontár" szó jutott eszembe, ami még egy enyhe jelzô, akár bocsánatos is lehet, viszont a gerinctelenségre és a gyarlóságra nincs enyhítô körülmény.

A cél világos: A Millenárist mindörökre függetleníteni kell a Puskás Ferenc Stadiontól. Minden értelemben.
TO felôlem folytassa romboló "munkáját", de a Millihez ne legyen köze.
Most sincs, de papíron meg abszolut ne.

Ti abban segíthettek, hogy a petíciónkat minél többen aláírjátok és szombatonként gyertek ki, tekerni egy kicsit.

25
grafitember képe

bocsánat, egy újabb adalék a "b" ponthoz. Ez a

bocsánat, egy újabb adalék a "b" ponthoz. Ez a törvénytelenül mûködô, konkrétan a magyar kerékpársportot lassan elsorvasztó "szövetség", egy éven kb. 14 millió forint támogatást kap a Magyar Államtól, azaz tôlünk, a mi adónkból.

26
Prof.gruppetto.hu képe

Hogyan kell a jogilag megszűnt szövetség helyett újat

Hogyan kell a jogilag megszűnt szövetség helyett újat alakítani? Csináljuk meg!

27
grafitember képe

A dolgot praktikusan egy megfelelô elnök

A dolgot praktikusan egy megfelelô elnök megtalálásával kell kezdeni.

28
Prof.gruppetto.hu képe

Eisi vagy Yasec vajon vállalná? Az szerintem nem

Eisi vagy Yasec vajon vállalná? Az szerintem nem kérdés, hogy alkalmasak.

29
ropy képe

Karcsival nincs semmi gond szakmai tekintetben, civilként

Karcsival nincs semmi gond szakmai tekintetben, civilként is rendesen odateszi magát az ügy mellé. A gond inkább az, hogy T.O. ellenlábasaként (TdH) bele tudnak kötni azok akik évekig dörgölőztek T.O-hoz.
A megoldás szerintem a szakági szövetség teljes megszüntetése és újbóli megalakítása a régi vezetők eltanácsolásával.
Grafit fentebb írta a közgyűlés hiányát és a közpénz felhasználását. Ebből a két irányból lehet megtámadni a szakági szövetséget.
A szakági szövetség azért működhet úgy ahogy működik, mert teljes egészében hiányzik a civil és állami kontrol.

30
Prof.gruppetto.hu képe

Gondolom a sz.sz. a szokásos társadalmi szervezet

Gondolom a sz.sz. a szokásos társadalmi szervezet formában működik, így a közgyűlés hiánya miatt bármikor bejelentést lehet tenni a cégbíróságon, kérve hogy töröljék a nyilvántartásból. Jól tévedek? Közben meg minden további nélkül lehet alakítani egy másik szervezetet, már csak az a kérdés, hogy hogyan lehet ezt beilleszteni a sportági szövetségek rendszerébe a régi helyére.

31
Prof.gruppetto.hu képe

De belülről is meg lehet próbálkozni változást

De belülről is meg lehet próbálkozni változást kicsikarni, elvileg létezik felügyelő vagy ellenőrző bizottság, aki felel a törvényesség felügyeletéért. A cégbíróságról ki lehet kérni az ő adataikat is, és megkeresni, hogy segítsenek.

32
ropy képe

Tudtommal a hivatalnak kell jeleznie hiányosságokat és

Tudtommal a hivatalnak kell jeleznie hiányosságokat és azok pótlására fel kell szólítani a szervezetet.

33
Prof.gruppetto.hu képe

De ez nem automatikus. Valakinek jeleznie kell az

De ez nem automatikus. Valakinek jeleznie kell az agályait.

34
magwas képe

... amelyet nem a hasonló méretű adósságának

... amelyet nem a hasonló méretű adósságának rendezésére fordított. Akkor ugyanis lehetősége lett volna különféle pályázatokon az összeg többszörösét elnyerni, és így segíteni a sportot.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

35
nervex képe

Török Ottó magától soha a büdös életben nem jött

Török Ottó magától soha a büdös életben nem jött volna ki a versenyre még egy molinó miatt sem. (Ettől függetlenül a molinó zseniális volt.) A versenypálya rendjéért a versenyszervező felel, ő dönti el, milyen molinót rakhatnak ki és mit szedet le. Őneki kell a saját embereivel leszedetnie és nem másokat hívni. A molinót mindenki látta, a versenyszervezők is, mégis fenn maradhatott mindvégig. Ezután látványos keretek között megjelent Ottó és leszedette veletek. Ez nem véletlen, ezt valamiért pontosan így találták ki...

Sokan esnek abba a hibába, hogy azt gondolják, egy szövetségi elnöknek értenie kell a saját sportágához, holott nem. Nem kell tudnia ránézésre különbséget tenni a 151-es illetve a 144-es furatkör között, hanem menedzserszemlélettel kell rendelkeznie, és pénzt valamint támogatókat szerezni a sportágnak.

A 14 millás állami támogatás amúgy tudtommal az ernyőszövetségnek azaz az MKSz-nek meg, ez utána továbboszlik az alszövetségek felé, így az MKSzSz-nek ennek csak valamekkora hányada jut.

36
ropy képe

Erről a "molinóról" van szó?

Erről a "molinóról" van szó?

37
Tscheya képe

Én ezzel nem értek egyet- az egyébként az egész

Én ezzel nem értek egyet- az egyébként az egész ország vezetésén uralkodó szemlélettel-, miszerint nem kell szakértelem a szakterülethez, hanem elég a menedzser mentalitás. Ezért tartunk itt, ezért kell kűzdeni egy évszázados multú sportlétesítmény puszta megmaradásáért és pl. ezért tudták lebontatni az Ügetőt.

38
Peta képe

Így van. Hogy a politikát ne is említsük. höhö. Én a

Így van. Hogy a politikát ne is említsük. höhö. Én a Szinkronúszó Szövetségre elég nagy rálátással rendelkezem, annak vízműves az elnöke. Ez kb annyi átfedés, hogy víz-víz. Kb mint Török úr esetében a sport-sport párhuzam. :D Teljesen pártfüggetlenül, csupán a sporthoz való hozzáállás érzékeltetése érdekében annyit, hogy a miniszterelnökünk sport!!!miniszter korában azt mondta a Honvéd elnökének, hogy Magyarországon nincs szükség versenyszerű sportra. Ha nem első kézből tudnám ezt az infót, nem hinném el! o.O Ezért van az, hogy a focin kívül jóformán minden sport művelője a csőd szélén táncol.

39
Tscheya képe

Akkor említsük meg a fent meg nem nevezett tökfilkó

Akkor említsük meg a fent meg nem nevezett tökfilkó ifjúsági miniszterségének a csúcsát is, mely alkalmasint a tűcsere-automata átadása volt.
És az ifjúság örvendett vala.

40
magwas képe

Persze, egy vezetonek eleg ha ahhoz ert, hogy hogyan tudja

Persze, egy vezetonek eleg ha ahhoz ert, hogy hogyan tudja a szakemberekbol kihozni a legtobbet. De ezt nem abban az ertelemben ertem, hogy a szakemberek atvagasaval es egymasnak ugrasztasaval kihozni beloluk a legtobb penzt a sajat zsebebe.

Egy jol mukodo sportszovetsegnel nem tortenhet meg olyan, hogy a legtehetsegesebb versenyzo nem tud elmenni edzotaborozni, amikor a nemzetkozi szovetseg meghivja, es a MOB-nal ott a penz ra, csak meg kellene igenyelni.

Az pedig plane nem tortenhet meg, hogy a valogatott ugy megy ki egy nemzetkozi versenyre, hogy az egyetlen utokepes versenyzonek nem is szolnak, hogy gyere mar te hulye.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

41
Tscheya képe

Ez az eredmény bár látszólag nem sok, de mégis

Ez az eredmény bár látszólag nem sok, de mégis jelzésértékű. Csak gratulálni lehet a kerékpáros társadalom cselekedni akaró és tudó részének. Mondhatni kihúzták az első kis szöget az országra akasztott 'ELADÓ' táblából.

42
norbijúzer képe

holnap milliről közösen gurulás a kerékpárosklub

holnap milliről közösen gurulás a kerékpárosklub közgyűlésre lesz-e?

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

44
ATA képe

Ez már valami! Gratulálok, Magwas!

Ez már valami! Gratulálok, Magwas!

45
vitya képe

respect for nervex!

respect for nervex!