Stratégiai fontosságú dolgokról írok, kérlek benneteket, áldozzatok időt az elolvasására és átgondolására.

A Kerékpárosklub 2005-ben lett a Critical Mass nyomán megerősödő kerékpárosok szakmai szervezete, mert munka mellett nem tudtunk napi 8 órában tárgyalni, szakérteni, lobbizni, ügyekkel és sajtóval foglalkozni. Több ezres tagságú szakmai szervezetnek terveztük. 2006-ban több száz ember a mi toborzásunkra lépett be. A sok támogató tag azért fontos, hogy ne legyen rákényszerülve állami és uniós forrásokra, így ilyen projekteket csak az alaptevékenységén felül, szabad akaratból végezzen. Ezek természetesen nem rossz dolgok, de a tőlük való függőség az egész civil szférát távol tartja azoktól, akikért dolgozik. Sok kiváló szervezet mindennapjai telnek olyan feladatokkal, amire az állam vagy az EU éppen pályázati forrást biztosít. Ha bőven van ilyen, akkor jól megy a szekér, de ha elapadnak, vagy csúszás van a kifizetésekben, válságba kerülnek. Mostanában az utóbbi jellemző, így a Kerékpárosklubnak is elvégzett, mégis hónapok óta kifizetetlen kampányai vannak, sőt az állami források elbírálása is hónapok óta csúszik. Eközben a közterheket természetesen időben kell kifizetni, és ha késik, büntetésül még az 1%-os adófelajánlásainkat sem kapja meg. Ez a helyzet tarthatatlan.

A Kerékpárosklubnak ma 1200 fizető tagja van, ami magyar viszonylatban kiemelkedő, de hogy mi tartsuk fenn, és ezért nekünk tartozzon elszámolással, legalább 3500 aktív tagra van szükség. Ez fedezné az iroda, rezsi, bérek, adók, tehát az alaptevékenység (lobbizás, szakmai felügyelet, tanácsadás, tervezés, adminisztráció, stb.) költségét. Sajnos a kezdeti sikeres toborzás után hátradőltünk, és a bringás táborban kialakult az a tévhit, hogy az ügyeink anyagi áldozat nélkül, csupán civil kurázsival (CM) is mennek előre. Pedig a 2007 utáni eredmények, még a kerékpárosok számának növekedése is, sokkal kisebbek lettek volna a Kerékpárosklub 365 napos háttérmunkája nélkül. Ezzel egy kicsit elszívtuk a levegőt előlük, így ők is uniós pályázatok után néztek, és ma ezek kötik le az energiájuk jelentős részét, hogy fennmaradhassanak. Eddig ez elment, de ma már folyamatosan csörögnek a telefonjaik, a belelkesedő települések, hivatalok, iskolák, politikusok, magánszemélyek olyan kérés- és kérdésözönnel jelentkeznek, amire nincs így szabad kapacitás.

Mindezt felismerve, szeretnénk újra felkarolni a céljainkért azóta is dolgozó szervezetet. Így munkájuk feltételeit elsősorban mi, bringások biztosítanánk, és nem bizonytalan pályázati források. Szeretnénk, ha a taglétszám elérné az önfenntartó szervezeti nagyságot. Enélkül a Kerékpárosklub nem lesz képes értünk dolgozni, marad a "pályázz, nyerj, teljesítsd" mókuskerékben. Akkor pedig hiába masírozunk évi kétszer több tízezren, a 365 napos háttérmunka hiányában ez már nem hatékony.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a mókuskerékben pörgő Kerékpárosklub ma eredményes az érdekképviseletben, de nem túl erős a tagok tájékoztatásában, és nem épít rájuk kellőképpen a munkájában sem. Ebben is gyökeres változást hozna, ha működése épp tőlük függene.

Kérlek, gondolkozzatok el a soraimon, mert hatékony Kerékpárosklub nélkül az eddigi munkánkat is kockáztatjuk. Fogjunk össze, válasszuk le az infúzióról, és ahogy a bringás összefogásban példát mutattunk, most a szakmai munka támogatásában tegyük ugyanezt. Én most veszélyben érzem a Kerékpárosklubot, és vele együtt a jövőbeli eredményeket, így ezt tartom az elsőrendű célnak. Pár év múlva nem lesz Critical Mass felvonulás, de szakmai érdekképviseletre 100 év múlva is szükségünk lesz, miénk a feladat terhe, nekünk kell ezt megalapozni. Ne csak annak örüljünk, hogy egyre többen bicikliznek, tegyük ezt a folyamatot visszafordíthatatlanná. A mi felelősségünk, hogy a Critical Mass ne kettő, hanem 365 napos legyen.

Azt tervezem, hogy az őszi CM jelmondata is a Critical Mass 365 legyen. Egyrészt ezzel hangsúlyozhatjuk, hogy a mindennapos tömeges kerékpáros közlekedés a célunk, de párhuzamosan ezzel, télig újrahangolhatnánk, megerősíthetnénk és bebiztosíthatnánk az érdekképviseletünket is.

Minderről egy személyben nem dönthetek, bármennyire is fontosnak érzem. Szeretném, ha mindenki kifejtené a véleményét az ügyben, sőt akár egy gyűlést is megér a téma. Ezt meg is tartjuk augusztus 21-én, kedden 18 órakor a Szent István parkban, ahol rajtam kívül ott lesz László János, a Kerékpárosklub elnöke is. Mivel az időpont kényszerű okok miatt nagyon közeli, kérünk mindenképpen fejtsd ki a véleményed hozzászólásban is, mert ha nem is tudsz jönni, a tanácsaidat, kérdéseidet, kritikádat átbeszélhetjük a résztvevőkkel.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
alcedo képe

Mint MK tag (aki nem tud

Mint MK tag (aki nem tud 21-én részt venni a megbeszélésen) a következőket gondolom:

1. Teljesen egyetértek.
2. A tagok erőteljesebb bevonása sokat segíthet, de a bevonás maga is jelentős erőforrásokat igényel. Ha a dolog nem alulról építkezik (öntevékeny, kezdeményező területi szervek, akik nem csak a területi munkában vesznek részt), akkor rengeteg szervezésre, munkára van szükség a tagok bevonásához. (A területi csoportok munkájának intenzitása leginkább a meghatározó személyek és a mag aktivitását tükrözik, akiknek az élethelyzete, civil tevékenységre fordítható ideje, esetleges kiégése nagy hatással van az aktuális aktivitásra.) Ha erre rá kell segíteni, akkor mindent éppúgy meg kell csinálnil, mintha a központ maga látná el a feladatot (szakmai előkészítés, szervezés, stb.)+tagok szervezése+ eredmények konszolidálása, stb. Ehhez ismét több erőforrás, több tag és tagdíjbevétel (vagy más rugalmas bevétel) kell.
3. A CM-re még egy ideig szükség lehet. Mivel a CM szükségességének érzete az utcán látható kerékpárosok számával fordítottan arányos lehet, ezért a kevésbé intenzív, rutinszerű szervezés helyett a korábban indított, intenzívebb felkészülés itt is célszerűnek tűnhet. Hasonló problémákat vet fel, mint az MK.

2
Törzsmókus képe

+1 annyi tennék még

+1

annyi tennék még hozzá, h „sok kicsi sokra megy” alapon talán érdemes lenne egy „csóró” (kedvezményes) tagsági lehetőséget meghirdetni, mondjuk diákoknak. nem 10%, mint a családi, hanem legalább 50%.
szerintetek?

3
Kuku képe

Az a gond, hogy vannak fix

Az a gond, hogy vannak fix költségek, mint az ECF tagdíj, meg a biztosítás, meg az adminisztráció, postázás, stb. Esetleg külön lehetne választani a tagságot a támogatói státusztól. Most egy 6000-es tagdíjból kb. 4000 marad a Kerékpárosklubnál, úgyhogy 3000-ből csak ezer maradna...

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

4
Sceptico képe

Lehet, hogy így van, de

Lehet, hogy így van, de körülbelül az is biztos, hogy háromezer forintos tagdíjat - jó marketing mellett - sokszor annyian vállalnának be, mint hatezrest.
---

5
Törzsmókus képe

én is erre próbáltam

én is erre próbáltam kilyukadni

6
monster képe

Ezek magasabb szintű

Ezek magasabb szintű elemzést kívánnának. Szerintem még az sem biztos, hogyha ugyanazt a szolgáltatást/árut féláron kínálod akkor 2x annyian veszik. Egy klubtagság meg főleg ilyen. Van rá egy bizonyos mennyiségű keresleti piac. Ők bármennyiért megveszik. Szerintem a marketing fontosabb mint az ár. Szívesen meghallgatnám azokat az aktivistákat, akinek azt mondták hogy jó ez a klubtagság, de drága, és ha olcsóbb lenne kéne. Akik azt mondják hogy 6ezer sok, 3ezerért kéne, azok a 3ezerre azt mondták volna hogy az a sok és ezerötszázért kéne. És a végén ha az aktivista azt mondta volna, hogy OK, itt van ingyen egy féléves próbatagság, akkor meg az se kellett volna nekik. Igényt generálni, vágyat kelteni, csak úgy fog menni.
A végén meg 2 klubtag ajánlása és féléves prospect státusz után lehet majd bekerülni...
:-((-------))-:

7
gaze képe

sőt, egy 5 forintos

sőt, egy 5 forintos támogatási tagdíjat meg biztosan még sokkal többet, nem? :)
egyrészről az adminisztrációs és egyéb költségek mellett nem biztos, hogy megéri, mert energiát ugyanannyit visz el, mint a hatezres, csak több kraftot köt le, másrészt van egy bizonyos 'tömege' (összege) a támogatási díjnak aminek lennie "kell" ahhoz, hogy hatékony pénzügyi támogatás legyen.
privát véleményem szerint, ami abszolút nem szentírás, ennyi pénz (pláne éves szintre leosztva) egyáltalán nem egy olyan összeg ahol a pénzösszeg mennyisége a befolyásoló tényező hanem egyéb emócionális és prózaian funkcionális befolyásoló tényezői vannak (be akar-e lépni az emberke, vagy keresi a kifogásokat, önfelmentéseket, hogy miért nem 'segít' a szervezetnek, vagy mert nem tud belépni mert nem jó a paypal vagy bankkártyás fizetés, vagy akármi).

8
Törzsmókus képe

-

-

9
Robertos képe

Üdv, támogatói státuszt

Üdv, támogatói státuszt mindenképpen érdemes lenne felvenni az opciók közé, sőt külön lehetne tagságit is, így ha valaki mégis meggondolja magát, akkor lehetne mellé pluszba tagságit is válsztani. Persze önmagában tagságinak nincs értelme, mert abból ugye semmi nem marad az MK-nál ha jól értem.

Szóval ilyesmik lehetnének:
Támogatói: 1500, 2000, 3000, 4000 Ft
Teljes tagság: 6000 Ft
Kiegészítő tagság: támagótinak a 4000-hez képesti különbsége + 2000 tagsági (ez 2000?)-> így kijönne a 6000 Ft.
Így akár a kisebb pénzűek is hozzá tudnának járulni egy jó ügyhöz.

Ráadásul ki lehetne emelni azt is, hogy a 6000/év az 500 havonta (ami nem nagy ktg).

üdv
R.

10
Sceptico képe

Avagy lehetne propagálni

Avagy lehetne propagálni azt, hogy akinek van lakásbiztosítása, akkor az jó eséllyel tartalmaz felelősségbiztosítási modult, amely általában kiterjed a biztosított kerékpárral okozott baleseteire is, illetve az online regisztráció és átutalás is ad 500 Ft kedvezményt, azaz némi utánajárást követően (illik azért ránézni a lakásbiztosítási kötvényre) 4000 Ft-ból "megúszható" a tagság.
---

11
Mark74 képe

Szerintem a tagdíj nem sok.

Szerintem a tagdíj nem sok. Havi 500 forint. Akinek gondot okoz a tagdíj összege annak inkább az egyszeri kifizetés miatt sok. Inkább annak a lehetőségét kellene megteremteni hogy ez mondjuk két részletben legyen befizethető. Ez még talán az adminisztrációs terhet sem növeli elviselhetetlenül (ellenben egy havi tagdíjfizetéssel)

12
Kuku képe

Nagyon nehéz korábban

Nagyon nehéz korábban kezdeni, mert első kör a nyomtatott cuccok legyártása, de rendszeresen esik be egy-egy útfelújítás, terelés, tüntetés, stb.
A CM szervezés magja egyébként a matricaosztogatók. Ameddig ők vannak nekünk, addig sokan leszünk.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

13
Kuku képe

A szervezetfejlesztéssel

A szervezetfejlesztéssel foglalkozni kell, mert a jelenlegi struktúra nem az igazi. Nagy feladat, de egy éven belül ezt is újra kell gondolni.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

14
gazember képe

Nem is tudom, ezt a

Nem is tudom, ezt a problémát hogyan lehetne kezelni. Anno még nightride-on kérdeztem sok lelkes bringást, hogy miért nem MK tag. Azt tapasztaltam, hogy sokan hivatkoztak a tagdíjra, de szerintem egyszerűen nem tudják maguknak érezni az egész klubot annak ellenére, hogy 3 CM matricája volt a vázon. Az igaz, hogy elég béna az MK kommunikációja, de mondjuk én azt sem tudom, hogy most éppen milyen projet-ek futnak, de tag vagyok és tudom, hogy ez frankó. Na mindegy, ettől a monológtól még mindig nem tudom, hogyan lehetne egy kis plusz felelősség vállalásra bírni az embereket. Ja, kampánnyal.

Cutout seat protects my erection ...

15
monster képe

Talán 5ezer forint

Talán 5ezer forint egyszerre nehezebben kifizethető mint havi 400. Biztosan nagyon macerás, de talán meg lehetne oldani egy havi csoportos díjbeszedést. Egyszer engedi valaki a számláján az inkasszót, már meg se tud szabadulni az MK-tól.
:-((-------))-:

16
Kuku képe

Bizony. Megnézzük hogyan

Bizony. Megnézzük hogyan lehetne. Akár negyedévente is működhetne. Biztos van valami fix díja, lehet hogy amiatt túl kicsi a négyszázas összeg.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

17
corphicks képe

A havi tagdíjfizetés

A havi tagdíjfizetés szerintem már adminisztrációs oldlaról nem érné meg a Kerékpárosklubnak (havi rendszerességgel lekövetni, hogy az adott tagtól megjött-e a pénz és ennek függvényében frissíteni a tagok körét a nyilvántartásban, kezelni a későn fizetőket stb.).

A negyedéves tagdíjfizetés már lehetne egy opció, aminek a fentebb említett előnye tényleg az, hogy az egyszerre fizetendő összeg kisebb, realizálódik az egyénekben, hogy nem olyan sok pénz ez azért.

Én mondjuk akkor is inkább évente fizetnék, ha lenne negyedéves fizetési lehetőség is, mivel így csak egyszer kell foglalkoznom vele évente, kevesebb nyűg ill. kisebb az esélye, hogy elfelejtsem.

Mivel likviditás ill. adminisztráció szempontjából amúgy a Kerékpárosklubnak jobb, ha valaki az évente 1 fizetést választja a negyedévente 1 helyett, ezért nem árta az évente fizetőket honorálni vmi kisebb (5-10%) kedvezménnyel (vagy ha úgy tetszik: a negyedévente fizetőket büntetni).

Erre van példa hasonló üzleti modellek esetében lásd pl. gépjármű biztosításoknál mindig olcsóbb az éves fizetés mint a negyedéves.

18
er13a18 képe

azért ez egy nem túl

azért ez egy nem túl bonyolult informatikai rendszerrel lekövethető
természetesen nem 1 ember manuálba lenne ráállítva, hogy figyelje a beérkező utalásokat, és vezesse össze azzal, hogy kinek mikor kellene fizetnie
21.sz, vagy mi (:

19
Kuku képe

"én azt sem tudom, hogy

"én azt sem tudom, hogy most éppen milyen projekt-ek futnak"

Azt hiszem ez itt a kulcsmondat. Ezen azonnal változtatni kell.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

20
pixel képe

Kükü, jól értem, hogy a

Kükü, jól értem, hogy a kérdés az, hogy az őszi CM "reklámozza"-e az MK-t avagy sem? Ha ez a kérdés, akkor persze, és jó lenne mellé tenni egy rövid, kedves bemutatkozó anyagot, ami közelebb hozza a szervezet, arcot ad neki. Video formátum esetén szívesen meg is csinálom.

(+egy tanács: ha konstruktív ötleteket vársz, érdemes lenne rövidíteni a szöveget és a végén megfogalmazni egy konkrét kérdést)

21
Kuku képe

Ha tudnád, ez a szöveg

Ha tudnád, ez a szöveg milyen hosszú volt. :)
Nem annyira szeretnék konkrét lenni még. Szerintem nagyon fel kell karolni a Kerékpárosklubot, de tartok tőle, hogy attól hogy én ebben felismertem a szükségszerűséget, sok ember ellenezheti.
Beszélgetést szeretnék, minden irányba nyitottan. Kritikát meg ötleteket is szívesen fogadok, ez még csak egy feldobott laszti, együtt kell lecsapnunk, én nem érzem ehhez a lépéshez az önálló "hatáskört".

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

22
monster képe

Vannak megtörtént,

Vannak megtörtént, sikertörténetként használható sztorik klubtagok balesetével kapcsolatos biztosítás működéséről, jogi tanácsadásról? Persze ha belegondol az ember az lenne a legjobb, ha nem lennének ilyen sztorik, mert felemlegetésük a félelembizniszt erősíti.
:-((-------))-:

23
Kuku képe

Hát igen. Meg egy éve

Hát igen.
Meg egy éve kiharcoltam a nem kötelező biztosítást. Bármilyen jó is annak akinek jó, nekem kifejezetten kellemetlen volt a tagság propagálása ezzel az árukapcsolással.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

24
KergeKacsa képe

Pedig sajnos, aki soknak

Pedig sajnos, aki soknak találja a tagdíjat azt (a csökkentéssel túl) pont ezzel lehetne megfogni, azaz hogy mit kap cserébe.
Pl. hogy a kedvezményekkel együtt akár meg is térül, ha évente kétszer elviszi szervízbe, stb.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

25
Kuku képe

Persze, jók azok, csak a

Persze, jók azok, csak a kötelezősége zavart. Most nem az, és így oké.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

26
Toti képe

Hali! Ha az a kérdés, hogy

Hali!

Ha az a kérdés, hogy "az, hogy az őszi CM "reklámozza"-e az MK-t avagy sem?", akkor igen +1

Mivel lehet az embereket mozgósítani? Ahogyan már elhangzott: Kampánnyal. Mi kell a kampányhoz? Ami már elhangzott: több önkéntes és/vagy több pénz. Ördögi-e a kör? Igen, az.

Sok-e évi 5000Ft egy ilyen szervezet támogatására illetve szolgálatainak igénybevételére? Nem. Elméletben legalábbis semmiképpen nem. De ha már ténylegesen ki kell adni ezt a pénzt... És ha még szeretném támogatni az egyik, meg a másik, meg a harmadik szervezetet is, mert fontos ügy mindig sok van, akkor sok-e évi 20-25 ezer Ft, pláne egy munkanélküli diáknak? Igen, határozottan sok.

Miért nem nő az MK tagok száma még csak közel annyira sem, mint a városi biciklisek száma? Többek között azért, mert sok az olyan kerékpáros, mint én is, aki néha ugyan ráül a biciklire, akár városban közlekedve, akár hétvégi kiránduláshoz, de összességében mégis elég keveset teker ahhoz, hogy ne érezze olyan fontosnak a biciklis szervezeteket. Amikor biciklizem, akkor sokszor szembesülök olyan dologgal, ami eszembe juttatja a CM-et vagy az MK-t, és lelkesít, de utána lerakom a gépet és elfelejtem a dolgot vagy lesz más, ami éppen akkor fontosabb.

Értem-e a felvetett problémát? Igen. Tudom-e a megoldást? Nem.

27
Kuku képe

A kampányhoz

A kampányhoz infrastruktúra is kell, illetve a vagyok közé betehető. A Critical Mass ebben nagyon erős. Több ezer embert képes elérni levelekkel, több tízezret online és a felvonuláson. De eddig nem tettük, mert az olyan izé. Én most arra döbbentem rá, hogy rosszul tettem, mert látom belülről a magára maradt Kerékpárosklub kényszerpályáját.

Az 5-6 ezer sok. Rajta vagyunk, hogy legyen valami negyedéves díjfizetési lehetőség, támogatói tagság már van ha jól tudom.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

28
monster képe

Érdekes ellentmondást

Érdekes ellentmondást vélek látni. Minnél kevesebbet teker valaki, szerintem annál inkább szüksége van az MK szolgáltatásainak nagy részére. Jó bringautak, tanácsadás, kerékpárosok emberszámba vételének erőltetése, jogsegély, biztosítás, stb.
:-((-------))-:

29
KergeKacsa képe

Én MK tag vagyok, CM-en is

Én MK tag vagyok, CM-en is voltam már szervező, és úgy gondolom, hogy a célok azonossága miatt nem szól semmi amellett, hogy miért ne támogassuk egymást.

Az MK jól "fekszik" az önkormányzatoknál, egy jogilag is létező egyesület.
A CM meg egy (félig) önszerveződő csoport, aki viszont több embert el tud érni. Hogy el tudja azt érni, amit az MK el tud, ahhoz hasonlóvá kéne válnia, jogi személyiséggé, teljes munkaidőben igazgató emberekkel, és még akkor is az MK mellett szólna az, hogy régebb óta létezik, jobban "hozzászoktak" a döntéshozók.
Nem hiszem, hogy lenne értelme ennek a munkának, amivel csak megosztanánk az erőforrásokat, és megosztanánk a kerékpárosokat.

Ezeket figyelembe véve nem lenne logikátlan némi szorosabb együttműködés.
A CM reklámot tudna felajánlani az MK-nak, az MK pedig talán kicsit szakszerűbben tudná továbbra is képviselni a CM-es tömegek által is megtámogatott biciklis álláspontokat.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

30
Kuku képe

A háttérben ez működik

A háttérben ez működik ám. Segítünk egymásnak. A Kerékpárosklub elnöke tagja a CM döntéselőkészítő listának, a CM hivatalosan is Kerékpárosklub rendezvény (bejelentés, felelősség), és tavasz óta én is jelöltettem magam a Kerékpárosklub elnökségébe, hogy a szervezetet segíthessem a megújulásban. Jelenleg rendben van a médiajelenlét és a hivatalos kapcsolatok, de torz és gyenge a tagság és kerékpárosok felé a kapcsolat. Ez részben a rossz információáramoltatás, és a pályázati üzemmód eredménye szerintem. Szemléletváltozás kell belül is, én ezt tekintem feladatomnak.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

31
KergeKacsa képe

Akkor kifele is jobban kell

Akkor kifele is jobban kell kommunikálni ezt a kapcsolatot, hagyj jusson az MK-nak is a CM pozitív kicsengéséből.

Nincs az MK-nek negatív kicsengése, félre ne értsd, "csak" egy újabb "szerv", klub, és mint ilyen túl hivatalosnak hathat.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

32
monster képe

Kell egy rendes e-mail

Kell egy rendes e-mail hírlevél. Rendszeresen, 1-2 hetente. Izzadsággal össze kell rakni, mint egy kereskedő cég marketing cuccát. Nem biztos hogy MK tevékenység kell mindbe, ha nincsen éppen friss hí a futó projektekről, akkor kis bringás színes, műszaki cikkek, újdonságok, megnyílt bringasávok, buszsávok. Országos lefedettséggel. Lehessen könnyen feliratkozni rá a lapon, továbbküldeni. Az se baj ha nem a levélben van az info, hanem link az oldalra. Nem hosszú, csak lazán, könnyeden. Végül is ha tetszik, ha nem, az MK tagságot "el kell adni" mint egy zoknit.
:-((-------))-:

33
KergeKacsa képe

+1 -- Every day I'm riding

+1
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

34
Törzsmókus képe

hát nemtom, én

hát nemtom, én megőrülnék ha az MK spamelne.
illetve nem, mert a 2. után leiratkoznék (és így nem jutnának el hozzám a fontos infók sem)

35
toreki képe

A hírlevél kidolgozása

A hírlevél kidolgozása folyamatban van. Most vannak honlap felhasználók, tagok, BAM-olók, önkéntesek, TSZ tagok, vállalatok, önkormányzatok, és mindettől függetlenül az érdeklődők. Úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás a többféle levél célcsoportok/érdeklődési kör szerint. Egyrészt minden csoportnak küldenénk a csoport hírlevelet, másrészt egyénenként lehetne állítani, hogy mi az érdeklődési körünk.

Viszont most pont az információ hiányt reklamálják sokan. Hiába lesz hírlevél, ha azt meg nem kéritek :)

36
Sceptico képe

Jól működő, aktív és

Jól működő, aktív és interaktív honlap kell, az általad felsoroltak szerint is szekcionálva, ami felkelti az igényt, hogy rendszeresen látogassák.
A hírlevél szótól kiütésem van, kapok naponta húszat, minimális számomra releváns tartalommal.
---

37
monster képe

Nana. A honlapokra belépés

Nana. A honlapokra belépés és böngészés aktivitást igényel. A hírlevél elolvasása passzív befogadókra is működik. Ha neked nem tetszik egy hírlevél, miért nem iratkozol le róla? Ha meg van benne akár 5% hasznos tartalom, akkor nem a hírlevél tényével hanem a szerkesztésével van baj. A hírlevél szerkesztője lehet még örülne is a visszajelzésnek. De egy nyomtatott újságot se olvas ki mindenki betűről betűre. Én meg nem őrjöngök hogy a napilapokban van 2-3 oldal sport ami még főcímszinten se olvasok, noha kifizettem.
:-((-------))-:

38
monster képe

Nem kéne maximalizmusra

Nem kéne maximalizmusra törekedni, elég lenne egy tisztes minimum.
:-((-------))-:

39
monster képe

Aha. Az se jó ha jön a

Aha. Az se jó ha jön a hírlevél meg az sem ha nem jön. Akkor mi legyen?
:-((-------))-:

40
aghla képe

A kedvencek közé ezt a

A kedvencek közé ezt a linket
http://kerekparosklub.hu/kiemelt-hirek

Ha éppen kíváncsi vagy 1 klikk, ha nem akkor nem tolakodik. A hírlevéllel sincs bajom, de miért fordítsanak feleslegesen energiát a szerkesztésére, ha így is megy?

41
monster képe

Nekem kb. 3ezer kedvencem

Nekem kb. 3ezer kedvencem van a böngészőmben. Mindegyiket nézzem meg időnként? Olyan síkra terelődik ez a dolog ami szakértelmet, elemzést kíván. Ha egy szervezet azt várja el tőlem, hogy menjek a honlapjára és ott keresgéljek, akkor agyő. Írok egy friss tapasztalatot:
Kb. 3 éve kértem a magyar gyártmányú kerékpárok virtuális múzeuma hírlevelét. Nagyon jó kis anyag, nem rendszeresen 1-2 hetente jön 3-4 sor van benne a témáról meg egy link a honlapjukra, ott vannak a részletek meg a fényképek. Azonnal el lehet dönteni hogy megyek tovább vagy elég volt a 3 sor és törlés. És 2 éve mindig jön a tudósítás a Duna menti veterán bringás tekerésről, hogy milyen jó volt, meg képriport meg anyám kínja. És mindig megfogadtam, hogy a következőre elmegyek a tanyabájkommal. És mindig lemaradtam. Olyannyira, hogy idén levelet írtam az adminnak, hogy a fenébe, miért nincsen benne valamelyik hírlevélben előtte hogy mikor lesz. Erre kedvesen leírta, hogy menjek be az oldalukra, ideklikkk, odaklikk, naptár, események anyám kínja és már meg is van. Azt nem írta hogy legközelebb beleteszik a hírlevélbe. Szerintem nem is akarják hogy többen menjenek. Bogarásszam végig a naptárjukat hogy mikor mi van (mellesleg vannak más hasznos engem érdeklő események is benne, veteránbörzék pl.). Attól tartok a jövő évi veterántúráról is le fogok maradni. Az a szervezet, akitől kérnek hírlevelet, és azt válaszolja menjél be a honlapomra és keressed meg, az hosszú távon halálra van ítélve vagy egy belterjes baráti kör marad.
:-((-------))-:

42
Krisztab. képe

"Nekem kb. 3ezer kedvencem

"Nekem kb. 3ezer kedvencem van a böngészőmben. Mindegyiket nézzem meg időnként? " erre van az rss.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

43
KergeKacsa képe

Ha már RSS, akkor jó lenne

Ha már RSS, akkor jó lenne a szabványoknak megfelelően a header-be is belerakni őket, mert így csak a http://kerekparosklub.hu-t beírva nem találják meg az RSS-olvasók (Google reader-t is beleértve.)

Szép, hogy egy szürke ikon ki van rakva a jobb oldalra, de az olvasók a szabványoknak megfelelően a headerben keresik. :( (Pl. ezért nincs a böngészők címsávja mellett az RSS ikon sem.)
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

44
monster képe

Még életemben nem

Még életemben nem használtam. Most néztem meg mi az. Olyan érzésem van, hogy nem erre vágyom. Egy oldalon az összes követni kívánt oldal összes frissítésére. De lehet rosszul értem a wikin lévő leírást. Én hírlevélre vágyom. Azoktól az oldalaktól külön külön amiktől szeretnék kapni. Amit ők gondolnak hogy fontos a feliratkozóiknak. Elteszem a hírlevelet, csak másnap nézem meg, esetleg ha érdekes örökre elteszem, törlöm egyből, stb. most kapok kb. 20-at naponta, legfeljebb nem kapok a Kerékpárosklubtól és leszarom hogy ott mi történik. Tagdíjat fizetem, úgy látszik az elég nekik. Had döntsem el magam hogy mi jó nekem.
:-((-------))-:

45
Kuku képe

Szeptembertől normális

Szeptembertől normális hírlevelet fogsz kapni. Én vállaltam el, szerintem is fontos. Havi max. 1 lesz, és azt sem kötelezően rutinból. De hírlevél kell, mert az RSS-t kevesen használják, a facebook pedig a rajongók 10-20%-át éri el, ami alkalmas bizonyos dolgokra, de hogy tutira eljuttass valamit, arra nem.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

46
LonGleY képe

A legjobb RSS (gyűjtő)

A legjobb RSS (gyűjtő) maga a Facebook...

Az RSS technológia egy plusz lehetőség annak a pár geek-nek, aki még használja. Egy pici gombot jelent a dizájnban, viszont sok vizet nem zavar.

A hírlevél sem megoldás. Opcionálisnak jó, ha marad rá erőforrás. Sok-sok spammer sok-sok évi kemény munkájával kialakított képe az, hogy a hírlevél nem sok mindenre jó, ezen nagyon az MK sem fog tudni változtatni.

A normális weboldalak és blogok Facebook jelenléttel segítik a saját cikkeik (akár termékeik) elérhetőségét, színesítik a róluk kialakuló képet.

Ajánlanék egy cikket a hatékony kommunikáció témában (és még kerékpáros is a példa): http://besocial.hu/2012/07/dotcom-biznisz-kisvallalkozoi-szemmel-kezdoknek/

A Facebook jól eltalált arányú szórakoztató / hasznos / muszáj információkkal egy nagyon erőteljes eszköz tud lenni (és ugyanilyen negatív hatásokkal bír, ha elhagyagolt)! Az erős jelenlét feltételezi a jó felépítésű weboldalt is, ahova át lehet linkelgetni. Emellett a többi kommunikációs forma teljesen elveszti fontosságát.

47
Icarus képe

Ezzel kicsit vitatkoznék -

Ezzel kicsit vitatkoznék - könnyű átsiklani a posztok felett FB-n is főleg mióta furcsa rendszere van arra hogy kinek mit és hogy jelenít meg. RSS-ben minden benne van hiánytalanul ami egy oldalról jön és biztos lehetek benne hogy normális kliensben csak akkor nem fogok látni valami posztot ha azt már olvasottnak jelelölőm.

Ez nem azt jelenti hogy az FB ne lenne jó platform like, megosztás és hasonlók miatt hanem hogy össze sem hasonlítanám az RSS-el.
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

48
LonGleY képe

Erre annyit tudok mondani,

Erre annyit tudok mondani, hogy lehet jól használni, nálam pl. a letisztult gyűjtő funkciót tölti be. Nincs fölösleg, nincsenek idiótaságokat osztogató barátaim (ha volt is, tiltás vagy törlés lett belőle), nincs kéretlen tartalom a falamon, viszont jönnek az érdekességek, hírek, zenék, amiket nagy arányban végig is lapozgatok. Aki a beállításokkal, adatvédelmi lehetőségekkel, és egyáltalán a tartalmakkal nem törődik, az önmagától biztosan nem fogja az internet javait kategorizálni, szűrőn át szürcsölgetni. Kell minden említett funkció, csak ezek súlyozása az, amire kitértem. A hírlevél kapcsán pl. egy embert ismerek, aki elolvas egyet, ő pedig anyám. Ez a hírlevél is egy igényes figyelő. A fiatalokat viszont már nem nagyon érintik meg ezek.

49
monster képe

Ha jön egy 1 soros e-mail,

Ha jön egy 1 soros e-mail, hogy figyelem, ez meg ez a téma részletesen felkerült, akkor ráklikkelek. Magamtól nem megyek oda híreket keresni. Én. Pedig klubtag vagyok. Szeretném látni a honlap látogatottsági statisztikáit.
:-((-------))-:

50
Miló01 képe

Tag vagyok és anyám is,

Tag vagyok és anyám is, pedig nem is kerékpározik:) Lehet követni a példánkat.
Az miért van, hogy ismerősi körömben csak undorral beszélnek a mk-ról, hogy többet nem nem lesznek tagok, megbánták stb. Meg nem éri meg stb... ezek a kifogások. Nem értem ezeket az embereket, fától nem látják az erdőt efektus.
Kedvezményekre is kikéne hegyezni a kampánynál Kükü mivel az is jó lehet, hogy pár %-al olcsóbban vásárolhatnak imitt-amott. Kerékpárszervízekben 5-15%-os kedvezményeket lehet kapni. Nyaralani lehet vele, mávon 20%-os kedvezményt biztosítanak. És kedves felnőtt munkavállalók mennyibe is kerül éves/havi bontásban a bankártya? Mi kiszámoltuk több, mint 10.000 ft-ba, ezzel a tagságival ingyen van. Tényleg nem éri meg?

51
monster képe

A Burger King

A Burger King kedvezményről már nem is beszélve...
:-((-------))-:

52
Kuku képe

és olcsóbban lehet vele

és olcsóbban lehet vele tankolni az agipnal.... :DD

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

53
monster képe

Nem. Egyszer direkt csak

Nem. Egyszer direkt csak ezért tankoltam Agipnál, és a kutas nem tudta lehúzni. Utána rengeteget e-maileztem Agippal, MK-val, a vásárlói klubbal, nem lett belőle semmi. Az Agip vesztett egy nem is volt kuncsaftot.
:-((-------))-:

54
Kuku képe

Egyszer volt problémám

Egyszer volt problémám nekem is vele, de amúgy jól ment, amíg rá nem jöttem, hogy valamit nagyon nem szeret az Agip benzinben az autóm.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

55
csgy képe

Nekem sikerült a minap a

Nekem sikerült a minap a kedvezményt igénybe venni, spóroltam is vele kemény százötvenvalahány forintot. :)

---
Kertvárosi Bringajárőr

56
jurta képe

Csak a pontosság

Csak a pontosság kedvéért:

- vasúti bringaszállítás 25%
- "sajnos" sok módja van, hogy kevés feltétellel bármelyik banknál ingyen kapj bankszámlát, az MK-CIB számlához járó kártya pedig ugyan ingyen van, de sok mindent nem tud (VISA Electron: külföldi elfogadás véletlenszerű, internetes vásárlás csak ha a CIB a fizetőoldal üzemeltetője - pl. Jegymester, VOLÁNBUSZ Zrt.) - nem 10 ezer Ft-ért, hanem Kerékpárosklub-tagságnál kisebb összegért van helyette jobb kártya.

Jávor Tamás

57
Miló01 képe

Akkor téged a pénztáros

Akkor téged a pénztáros nénik jobban szeretnek, mert nekem csak 20% kedvezményt szoktak adni:)

58
Törzsmókus képe

VISA electron: neten nekem

VISA electron: neten nekem mindig mindenhol elfogadták (MagNetes*, sokat használom); külföldi elfogadás is sokat javult az utóbbi időben (szubjektív tapasztalat). mondjuk azért a biztonság kedvéért nálam is lapul egy mkb mastercard dombornyomott, de főleg az utazási biztosításuk miatt.

* elég off, de mennyire feltétlen / stratégiai / hosszútávú az MK megállapodása a CIBbel? a MagNet filozófiája sztem sok kapcsolódási pontot kínálna (zöldség, közösség, whatever :P)

59
gaze képe

Én az andrássy úti

Én az andrássy úti bringasávot kaptam az MK tagságra kifizetett pénzemért.
Szerintem nagyon jó befektetés volt.
Érdemes erre így gondolni.

60
Miló01 képe

Khm, meg kiskörúti sávot

Khm, meg kiskörúti sávot forgalom számlálóval, emlékezzünk még mennyit ment a vita, hogy nem fér el ott két sáv és egy kerékpársáv, aztán mégis lett belőle valami.

61
Kuku képe

Fel is vetettem az

Fel is vetettem az elnökségben, hogy mekkora ziccer volt az átadás. Ha azokban a napokban a helyszínen egy szórólapot adogatunk a bringásoknak, amin a harc teljes története, és egy felhívás van a munka támogatására, szerintem akár 100-as nagyságrendben is hozhatott volna érdekképviseletre vevő tagokat.
De talán még most sem késő, szerintem nagyon szeretik a kiskörúti sávot, meg az Andrássyt, látják a közadakozott számlálónkon a növekedést, szóval ki lehetne tenni oda is a Kerékpárosklub varsákat. :)

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

62
er13a18 képe

csak azt a fát ki kéne

csak azt a fát ki kéne vágni (:

63
Tomek képe

Nehogy! Maximum megmetszeni,

Nehogy! Maximum megmetszeni, a belógó ágakat levágni, hogy látszódjon a számláló, de ezért kivágni szegény fát óriási hiba lenne!

64
er13a18 képe

nyugi, nincs se fűrészem,

nyugi, nincs se fűrészem, se baltám! (:
ugyanitt: kertészeti szerszámokat keresek! :D

65
j_gergo képe

Én személyesen a

Én személyesen a Margit-híd bringázhatóságát. Ha nem lenne MK, akkor csak óriási kerülővel vagy szabálytalanul mehetnék csak munkába. Már ezért az egyért megérte az a néhány évi MK tagság.

66
aghla képe

"mert hatékony

"mert hatékony Kerékpárosklub nélkül az eddigi munkánkat is kockáztatjuk... válasszuk le az infúzióról.."
Teljesen egyetértek.
A havi 400 Ft-os tagdíj tényleg csak jelképes, ezt nem szabad lefaragni. Negyedévente utalva a kezelési költség is elfogadható szinten marad.

Egy hónapja írtam hsz-ben:
"Ami pozitív, az az hogy az MK évekig vegetáló honlapjára egyre több értelmes tartalom kerül fel. Talán a jövőben ez lesz a SZAKlap,..."

Ez kifejezetten fontos lépés az MK elfogadása, megismerése érdekében! Egyre több túrázással kapcsolatos tartalom is megjelenik, a potenciális érdeklődők számát ez is növeli.

Tapasztalatom szerint a biztosítás alig hozza lázba a belépőket, a vasúti kedvezmény mértéke annál inkább. /a túrázók között nem meglepő, városban más lehet/
Megfontolandónak tartanám tárgyalást kezdeni a MÁV-val 50%-ról.
A media megjelenésekben többarcúnak kell mutatkozni a szó szoros értelmében is. A reklám az reklám. Egy fiatal sportos nő/ffi. előbb hoz be új tagot, mint pl. egy magamfajta öregember látványa.

Korábban néhányan nekünk nem tetsző történések miatt eltávolodtunk az MK-tól de azt mondom fátylat rá.
Hajrá MK!

67
Kuku képe

Ezt annyira jó volt

Ezt annyira jó volt olvasni. Remélem nem csalódsz, tartsd rajtunk a szemed.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

68
Icarus képe

Pár komment ezzel

Pár komment ezzel kapcsolatban egy facebookos NR-es topikból:

" Szerintem borzalmasan van megalkotva a Területi Szervezeteket szabályozó rész. Ahelyett, hogy egy személytelen, az átlag bringás számára megfoghatatlan központi becsatlakozást propagálnák, a Területi Szervezeteknek kéne aktivizálódniuk, illetve a központnak kicsit több pénzt kéne náluk hagyni ahhoz, hogy valóban életképes legyen a rendszer. Jelenleg a TSZ-ek vagy a pár aktív tagjuk zsebéből, vagy az őket támogató önkormányzat pénzéből élnek. Amíg az MK a nagypolitikához hasonlóan központosításban gondolkodik (mert ez a felhívás nekem ezt sugallja), nem adom sem a nevemet, sem a pénzemet hozzájuk."

"icit máshonnan nézve: Ha az én lakókörnyezetem TSZ-e picit látványosabban megindulna, célokkal és túrákkal és egyéb dolgokkal, akkor belépnék az MK-ba, hogy a TSZ-t támogassam, mert ott meglenne a személyes kötődés egy adott kérdéshez, kérdéskörhöz. Akkor már menő dolog lenne MK-s kártyát lobogtatni és csapatosan vonulni a bringaút-karbantartásokra, bringás reggelikre, stb.
Ebben az esetben számomra már lenne értelme a belépésnek, mert amellett, hogy a helyi TSZ aktívan teszi a dolgát, nyilván van egy csomó olyan dolog, amire egyedül már nem lenne képes, és erre van a TSZ-ek közös pontja, az MK.
Összegezve: Én azt gondolom, hogy ezt a fene nagy toborzási dolgot alulról kéne elindítani, és nem egyből a tetőszerkezettel kéne kezdeni a házépítést."

-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

69
SzCiklon képe

Ezekre csak azt tudom

Ezekre csak azt tudom mondani, hogy mindig mindenki a másikra vár.
Lépjen be, csinálja meg, szervezze meg, ne a sültgalambot várja.
Különben az összes magyarországi civil kezdeményezésnek is ez a halála, na meg a közöny.
****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

70
Kuku képe

Az elsőre: A területi

Az elsőre:
A területi szervezetes felépítés eddig nem egy nagy siker, és valóban ráférne egy szervezetfejlesztési újragondolás.
Viszont a központi ügyek nagyon is fontosak. Önmagukban is megérik a támogatást. A kettő két jogos igény, nem ütik egymást, csak jól kell csinálni.

A második:
Az infrastruktúra most is adott. Ha egy területi szervezet nagyon aktív, akkor néha ütközhet központtal, de ennek ellenére szinte bármilyen saját projektet meg tud valósítani. Jó példának érzem az északpesti csoportot, ami szólóban is jó eredményeket hoz, és ha kell valami a központtól, azért azt is megoldja. Én napi szinten találkozom azzal, hogy megkérnek hogy csináljam ezt vagy azt, és az esetek 90%-a olyan, hogy lazán az ötletgazdának kellene felkarolnia, de nem érti amikor ezt mondom neki, mert van egy olyan beidegződés, hogy a civil szervezet nem mi vagyunk, hanem azok az emberek, akik tesznek értünk. Ez is igaz valahol, de azért én olyan Kerékpárosklubot szeretnék, amit közösen is építünk fel, és ha ötletünk van, azt megvalósíthatjuk benne.

Tetőszerkezetről:
Igazad van, csak most helyzet van. Ha nem oldjuk meg így, akkor fél év múlva nem lesz mit megújítani. Én akkor történelmi baklövésnek érezném a kudarcot. Szerintem idővel mindenki.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

71
jurta képe

A területi szervezetes

A területi szervezetes felépítés eddig nem egy nagy siker, és valóban ráférne egy szervezetfejlesztési újragondolás.

És ha jól működne, óriási ereje lenne tagtoborzásban is. Hihetetlen hatása van annak, amikor egy helyben aktív csoport tagjai személyesen ismerik egymást. Én ettől érzek magamhoz közelinek egy szervezetet.

De ehhez tényleg megfelelő vezető kell a TSZ élére, ahogy Sceptico is írja lejjebb.

Jávor Tamás

72
SzCiklon képe

Ha a picsogáson túljutunk,

Ha a picsogáson túljutunk, kell egy operatív akcióterv is.
Kitelepülések, a CM matricaosztás példájára,
És világossá kell tenni, hogy a fő "árucikk" a Kerékpárosklub esetében nem a biztosítás, hanem a tök homályos kedvezménykártya (én pl. soha nem használtam semmire), hanem az ÉRDEKVÉDELEM.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

73
KergeKacsa képe

Az a baj, hogy akik azért

Az a baj, hogy akik azért nem lépnek be, mert drága, azoknak pont az érdekvédelem a teljesen megfoghatatlan dolog. (Főleg, hogyha megnézed, hogy politikusok is elvben a mi érdekeinket védik...)

Nekik pont az számíthat, hogy a tagdíj egy része (vagy teljesen) megtérülhet.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

74
Mt képe

Tudom hogy a

Tudom hogy a Kerékpárosklub nonprofit szervezet, de nem lehetne valamilyen kerékpározáshoz köthető, de mégis piaci alapon működő üzletet vinnie? Kerékpárkölcsönző, túraszervezés, szervíz? vagy fizetős oktatás?

Tudom, hogy ez nem megoldás a tagszámra, de adhatna egy kis anyagi segítséget, és akár marketing célra is fel lehetne használni.

=============
Kék-fehér Magellan
Fekete-szürke Bagaboo
Péntek esti Floorball

75
PapírKutya képe

Hatalmas +1! Közel 1,5

Hatalmas +1!
Közel 1,5 éve, én is feldobtam a kérdés, de azóta sem... (legalább klub jellege lenne a klubnak)

1, Nem utalgatok, nem csekkezem, de (fizetős) sms szolgáltatással, szívesen támogatnám az MK-t.

2, Szervezzenek még több kerékpáros programot, persze %-os rendszerben, az árban benne lenne a kis jutalékuk.

3, kb. 2 éve álmom, h legyenek kerékpáros kulcsosházak, végre találtam partnereket (házakat), de egyedül kevés vagyok.

::: www.lopottkerekpar.hu :::

76
Törzsmókus képe

fizetős SMS felét megeszi

fizetős SMS felét megeszi a telekom szolgáltató.
utalásnál töredékét vonják csak le.

77
gaze képe

ezzel ugyanott lenne, mint a

ezzel ugyanott lenne, mint a pályázatokkal.
az erdekvedelmi szervezet lenyege hogy az erdekvedelemmel foglalkozzon, ezt meg azon emberkek tagjaitol kapott zsozsobol tudja megtenni akiknek az erdekeit vedi.
ha ilyen forprofit dologgal foglalkozna, akkor ugyanugy nem maradna kraftja az erdekvedelemre, mint most a palyazatokkal.
palyazatok helyett akkor a vallalkozassal foglalkozna, cseberbol vodorbe.
eleg szamu embernek kell megertenie (kell megertetni) hogy ha tamogatja a Klubot, akkor az valosul meg ami neki jo.

78
PapírKutya képe

Elég sok ember akart

Elég sok ember akart segíteni a weboldal elkészülésében is. 2 évig készült.
stb...

::: www.lopottkerekpar.hu :::

79
Kuku képe

Vannak dolgok, amiben

Vannak dolgok, amiben megrendelo-szolgaltato visuony kell. A honlap egy bizonyos bonyolultsag utan ilyen. Meg igy is neuralgikus pont, de a szivessegbol honlapkeszites a sertodesek es viszalyok melegagya.

-----------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

80
gaze képe

bezony, civil ügyeknél

bezony, civil ügyeknél gyakran nem szokás bekalkulálni a humán faktort, pedig pusztán technokrata szemlélettel ez az 'ipar' nem működik.
(és itt követem meg magamat sok-sok évvel korábbi Küküvel folytatott vitáink után, hogy: igazad volt. De akkor sem 100%-ig, igenis kell a professzionális, projekt-alapú szemlélet..)

81
PapírKutya képe

Csak h véglegesen tiszta

Csak h véglegesen tiszta legyen ez a téma.
A honlapot cég készítette volna el, támogatásban. (régóta létező motor, új köntösben, egyedi igényekre szabva.) Sőt, kaptak volna saját chat-et is. (Lásd.: korlátlan user létszám, moderálható szoba)

::: www.lopottkerekpar.hu :::

82
jurta képe

Nagy kapacitású ideiglenes

Nagy kapacitású ideiglenes biciklitárolót ad bérbe a Klub (elsősorban szabadtéri, alkalmi helyszínű) rendezvényekre, a beruházás már az első évben megtérült, mostanság termel valamennyi tagdíjfüggetlen bevételt.

Jávor Tamás

83
Somovitya képe

Sziasztok. Én is MK tag

Sziasztok.
Én is MK tag vagyok, és amikor lehetőségek úgy alakulnak, önkéntes munkát is végzek.
Úgy gondolom, hogy igen, fontos és hangsúlyozni kell, hogy ÉRDEKVÉDELEM, de sajnos, ezzel nem lesz több tag.
Szerintem azt kell megtudniuk a kerékpározóknak, hogy anyagilag is jól járnak, ha kihasználják azokat a kedvezményeket amelyeket a tagság nyújt. Csak sajnos az a tapasztalatom, hogy még a tagok sem tudják, és főleg nem használják ki az MK tagság nyújtotta lehetőségeket!
Kükü, ha gondolod megpróbálok összeállítani egy kérdőívet, egyeztetjük, amiből az emberek rájöhetnek, hogy anyagilag is megéri csatlakozni az MK-hoz.

84
László János képe

az jó lenne. Milyen

az jó lenne. Milyen kérdőívre gondolsz? Ha van kedved, egyeztessünk, írj, hívj!

kösz

László János
www.kerekparosklub.hu

85
apucii73 képe

Sziasztok.Én is

Sziasztok.Én is regisztráltam a honlapon..Nem tudom hogyan tovább.Győrből nem is igen találtam semmi friss hírt.Szívesen lennék önkéntes segítő is.Segíteni tud valaki?TREK-kel tekeregve tekerek.

86
Antissimo képe

Szia! Sajnos nem ismerem a

Szia! Sajnos nem ismerem a győrieket, így csak közvetett segítséget tudok adni.

A győri területi szervezet honlapja itt található.

A facebook oldaluk aktívabbnak tűnik, ott biztos fel tudod venni velük a kapcsolatot:

Ha pedig be szeretnél lépni a Kerékpárosklubba, a tennivalókat itt találod meg. A honlapra való regisztrációval az első lépést már meg is tetted.

Sok sikert! :)

87
Sceptico képe

Szia. A győri TSZ szvsz

Szia. A győri TSZ szvsz erős renovációra szorul, lehet, hogy egyelőre érdemesebb a Keret Egyesület honlapján nézegetned: keret.hu Itt fent van az őszi Bringapolisz programja is.

Ami azt illeti, Győrben idén elég nagy feszt látszik kialakulni, amit én meglehetősen várok, az a bringás konferencia a Mobilisban. Ha csak tehetem, ott leszek.

---

88
Kuku képe

Az a tapasztalatom, hogy

Az a tapasztalatom, hogy nagyon mások vagyunk. Vannak akiket a szolgáltatások vonzanak, vannak akiket az érdekképviselet. Engem csak az utóbbi, de elfogadom, hogy van akiket az előbbi. Mindketten elférnek a Klubban.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

89
jurta képe

Nekem meg pont a

Nekem meg pont a Kerékpárosklub (ugye, most már így kell írni :-)) története mutatta meg, hogy egy civil szervezet tagdíjának célja nem csak a szervezet létfenntartási költségeinek fedezése lehet... (Korábban tényleg azt hittem, hogy tagdíjat azért kell szedni, hogy legyen miből nyugtatömböt venni.) Mással is megeshet ez. :-)

Szerintem jó lenne, hogy ha valaki azért is lép be, hogy jól járjon, akkor is később kinyílna a szeme az érdekvédelem irányába. Máskülönben csak egy kuponos szervezet leszünk, mely a vásárlók összegyűjtése által kedvezményeket szerez.

Jávor Tamás

90
keka képe

Sziasztok esetleg a

Sziasztok
esetleg a kerékpárboltokat is be lehetne vonni: pl. ott is lenne űrlap a belépéshez, az eladók felhívhatnák a vásárlók figyelmét a mk-ra. Sőt, azt is el tudnám képzelni, h. minen pl. 10000 Ft vásárlás után 100 Ft-ot átutalnának az mk-nak. Persze önkéntes alapon. Ez sztem jószínben tüntetné fel a boltot, és -közvetve - azok fizetnének az mk-nak, akik élvezik munkájuk gyümölcsét.

91
Kuku képe

Klassz ötlet, egy

Klassz ötlet, egy hitelességi fokozattal feljebb. Ezt ki kell vívni, el kell érni, ami cél is.
Viszont a boltok, mint beléptetőhelyek kérdésén dolgozik Erdős Zoli alelnök.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

92
aPala képe

Én úgy látom, hogy amíg

Én úgy látom, hogy amíg nem tudjuk, hogy az MK pontosan mit is csinál érdekvédelem címszó alatt, meg hogy egyáltalán mire is jók, addig ez kb. olyan, mint:

"Lépj be A Pártba, fizess tagdíjat, mert mi védjük az érdekeidet."

SzCiklon http://criticalmass.hu/comment/reply/17001/504022 hsz-ére utalva pedig:
Nem gondolom, hogy az lenne a megoldás, hogy "Fizessél be 5000 forintot, aztán teremtsd meg magadnak azt a környezetet, amiért beléptél."

Amit írtál, az működik így is:
Csinálja meg, szervezze meg, ne a sültgalambot várja.

Tehát belépés nélkül is megvalósulhat.
Pont ez most a kérdésem, hogy ha ez belépés nélkül is megvalósítható, akkor mi a motiváció arra, hogy valaki belépjen?
Kükü két szép szeméért nyilván nem fog senki belépni az MK-ba.

*******
*aPala*
*******

93
SzCiklon képe

Ez így egy ördögi

Ez így egy ördögi kör.
Igen, egy alulról építkező szervezetben nemcsak a pénzedre utaznak (az az állam), hanem az aktivitásodra is. Helyi szinten egyfelől az akcióknál nyilván nem János fog értelemszerűen ott állni az irodai alkalmazottal láncot olajozni reggel hétkor a Deák téren, vagy kakaóscsigát sütni a területi szervezeti tagoknak, és a területi szervezet tudja, hogy az adott helyen mi a megfelelő infrastruktúra.
De a központ juttat be téged a megfelelő döntéshozókhoz, mert nyilván egyszerűbb egy országosan elismert szervezetnek bejutni oda, mint Gipsz Jakabnak a Futrinka utca háromból.
Elég xar dolog pénzkérő levelet írni, nem irigylem sem Jánost, sem Küküt ezért, de ez egy fontos lépés.
A pénz kell, nincs mese. A kérdés, hogy te azért adod a pénzed, hogy kapjál 230 forint kedvezményt a MÁV-on, vagy azért, hogy "részvényes" legyél Magyarország legnagyobb és legbefolyásosabb kerékpáros szervezetében. Ahhoz, hogy részvényesnek érezd magad, jó, ha te is teszel valamit. Én az utóbbit választom.
Ha te az előzőt, az sem baj, most a passzivistákra is szükség van.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

94
Kuku képe

Jogos felvetések. Az első

Jogos felvetések.
Az első (homályos mit csinál a Kerékpárosklub értem), konkrétan a legnagyobb problémája a szervezetnek. Én tudom hogy sokat, és tudom hogy mennyire sehogy sem köti ezt a tagjai orrára. Talán még nem tagként, véletlenül is hamarabb értesülhetek róla, mint a belső csatornákon, amik kb. halottak. Ez tipikus tünete egy szervezet félrekalibrálásának. Illetve azért működik ez sok szakmai szervezetnél, pl. mennyit tud egy budapesti arról, mit tett érte a Levegő munkacsoport, stb. Csakhogy mi, vagy legalábbis én grassroots civil szervezetet szeretnék, nem szabadúszó felhőst.

A Kerékpárosklub olyan feladatait, mint konkrét utak áterőszakolása, állandó tervezési/javaslattételi munka útfelújításoknál, nagy kampányok a brngázás terjesztéséért, KRESZ tárgyalások, jogszabályok/rendeletek változtatása, mérnökök képzése, stb. soha nem fogjuk tudni kis öntevékeny aktivista körökben hatásosan megoldani. Én nagyon tudom ezt, mert már az elején belesültünk.

"Kükü két szép szeméért nyilván nem fog senki belépni az MK-ba"
Hát éppen hogy túl sokan léptek már be a két szép szememért ahhoz, hogy ne próbáljam megújítani a szervezetet amennyire az én személyemen múlik. Szerintem fognak is még belépni miattam, de a bizalom egyszer él, addig, amíg el nem játsszák. Éppen ezért csinálom egyszerre a toborzást és tülekszem a Kerékpárosklub kormányánál is.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

95
aPala képe

Köszönöm a választ.

Köszönöm a választ. :)
Az aláírásod elgondolkodtató.

Szerk.: Kimaradt belőle egy 'akik'.

*******
*aPala*
*******

96
Kuku képe

upsz, javítva

upsz, javítva :)

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

97
gaze képe

ha egyetlen katona is meg

ha egyetlen katona is meg tudja ölni az ellenséges hadvezért, akkor minek mászkáltak folyton hadseregekkel...?

ez kb egy ilyesmi analógia.
rengeteg olyan szintje van az érdekképvieseletnek amit a 'mezei' aktivista egyszemélyben egészen egyszerűen nem tud megtenni. teljesen másképp ülnek le tárgyalni(beszélgetni) (ha egyáltalán fogadják a szóló aktivistát) egy szóló aktivistával, mint egy komoly, bizonyíthatóan több ezer fős FÜGGETLEN szervezet képviselőjeként. (pláne ha még annyira szervezett is az a csoportosulás, hogy hajlandó pénzt áldozni a tevékenységére).
Ha az MK-nak több ezer fős taglétszáma lenne/lesz, az eddigi érdekérvényesítési hatásfoka megsokszorozódik, úgy menne/megy át az önkormányzati okoskodókon, mint kés a vajon. De ehhez kell a mögötte álló tömeg, a spárati falanx.

98
Pontagy képe

nem is tudom, én úgy

nem is tudom, én úgy vagyok vele, hogy tagság nélkül is támogatom a Klubot (mocskos anyagiak, ja) pl. azzal, hogy ilyesmikben megpróbálok segíteni, mint a legutóbbi bringaút-festés Gödön (kevésre van időm, meg energiám).

másrészt, én azt látom problémának, hogy ha az MK "Magyar Kerékpárosklub" akkor mindegyik fajta bringázásra ugyanannyi energiát kéne fordítani, mint a városi bringások ügyeire. Akár a sportra, akár a túrázásra, vagy bármi egyébbe. Mert jelen formájában ez inkább "Budapesti és Nagyvárosi Kerélpáros Klub a Városi Bringásokért"

a másik meglátásom, hogy amióta a BKK-nál van, aki a bringás ügyeket vigye (ha jól tudom, ő is MK-s volt, valami vezetőbb, és szakértő) azóta mintha az MK tevékenysége nem is látszana. A BKK gyakorlatilag a fővárosi bringások ügyeit kiválóan bevállalta, és eddig egész jól teljesített. Valamint, a nem bringás ismerőseim 90%-a azt hiszi, hogy az MK = Mortal Kombat, hogy a Kerékpárosklub mi, azt a google majd megmondja.

valamint, az MK számomra is egy láthatatlan valami, aminek a vezetősége mintha azt várná, hogy a tagok fizessenek, a szar melókat meg (önkormányzattal tárgyalás/vita, pénzkoldulás, stb) végezze a lelkes aktivista, ingyér. Nekem ez valahogy nem fekszik.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

99
gaze képe

Azzal is támogatod (az

Azzal is támogatod (az egyik leghatékonyabban) hogy regisztrált, fizető tagja vagy, hogy tudjanak rád hivatkozni ha mennek X hivatalba érdekérvényesíteni, hogy Te bizony felhatalmaztad őket, bízol bennük, annyira, hogy rájuk bízod a pénzüket.

Míg a mindenféle sport- és turisztikai kerékpározásnak van egy csomó féle tömörülése, szervezete, addig a városi, közlekedési célú kerékpárhasználat érdekérvényesítésnek nem sok. Ergo, ha már az MK a leghatékonyabb ebben a szegmensben, talán érdemes erre fókuszálnia, ebben "kimaxolnia" magát.

A BKK az MK-val való közreműködés MIATT tud ilyen hatékony, a "biciklisták szájízének megfelelő" dolgokat csinálni. Az MK nélkül csak terveik lennének, műszaki rajzaik, az MK adja a társadalmi kapcsolatokat, legitimációt, mint ízület a csontok között.
Az hogy a nem bringás ismerőseid számára az MK mit jelent..

Az MK azt várná hogy a tagjai csak fizessenek de nem csinál érte semmit, a civileknek kellene járkálniuk az önkormányzatra.. vagy mi van? Az utolsó bejegyzésedet igazából nem is értem, nekem annyira abszurd.
Pont hogy az MK járkál az önkormikkal smúzolni, az aktivistáknak a rendezvényeken, egyéb tevőleges feladatokban adódik alkalom a tennivalóra.

100
aghla képe

Ha az MK szakembere a

Ha az MK szakembere a BKK-ban folytatja amit korábban képviselt, az a lehető leghatékonyabb érdekképviselet. Tök mindegy hogy az MK tudatosan delegálta vagy az élet hozta így.

Nekem sem tetszett, ahogy eddig a túra ügyet kezelték, de ebben van változás. Most pl. a munkahelyemen szívok, pedig a Bakonyba szerveztek három napos kirándulást. Talán ha nem csak alig egy hónappal korábban kerül ki a honlapra, akkor ott lennék. Lényeg hogy olvasd őket, akkor látni fogod a programokat.

Itthon /Győr/ a bringautak kritikájánál már nem a "bezzeg nyugaton" mondást ismételgetjük, hanem hogy ezt már keleten /Budapest/ is tudják. A Thököly, Bajcsy, Andrássy példája előbb-utóbb átragad a vidéki fafejűekre is!

101
jurta képe

Mert jelen formájában ez

Mert jelen formájában ez inkább "Budapesti és Nagyvárosi Kerélpáros Klub a Városi Bringásokért"

Ez a terület tette naggyá (minőségben értem, nem mennyiségben :-)) az MK-t. Ettől (mármint a Bp-i városi biciklis közlekedéstől) lett a szemünk előtt a rendszerváltás utáni világunk mintaszervezete. Kissé véletlenszerű is, mikor és milyen területen indul el egy helyen gyors változás a társadalomban, ami aztán önmagát erősíti tovább. (Pontosabban van pár feltétele, amit senki nem szokott kézben tartani.)

Persze most már ki lehet egészíteni a fatörzset szép lombkoronával. :-) De nem biztos, hogy ugyanakkoriban a túrázásra és a versenysportra, vagy más városokban is ugyanannyira ráugrott volna ez a nemzedék.

Egyébként elég jellemző hazánkra az utóbbi 120 évben, hogy az újítások Budapestről terjednek el. :-) (újítás: nem az MK, hanem amit elért)

Jávor Tamás

102
Hilfy képe

Én csak a kispadról

Én csak a kispadról kotyognék bele, nem vagyok tag, mert bár belépni beléptem, de a tagdíjat végül nem sikerült átutalnom, aztán el is felejtkeztem róla.
Szóval én azt gondolom, hogy Ti most itt egy nagyobbacska tömeget szeretnétek fülön csípni, és belépésre bírni. A tömeg egyetlen tagja sem egyszerű persze, de mégis azt mondanám, hogy maga a tömeg az. Ezzel arra próbálok kilyukadni, hogy valami olyan dolog kell nektek, ami gyors, tömeges belépési szándékot generál. Szerintem a "vedd már észre, hogy a Te érdeked" sajnos nem ilyen. Az anyagi haszon, és esetleges nyeremények már inkább. A MÁV kedvezmény tök jó dolog, de szerintem nem vagyok egyedül, aki egy évben cirka 2szer teszem fel a bringát a vonatra, így ezért nyilván nem éri meg belépnem. Egy szélesebb körben elérhető nagyobb mértékű kedvezmény (üzletekben, szervizekben, satöbbi) szerintem hatékony lenne, különösen, ha ügyesen tálaljátok. És esetleg valami éves nyeremény, ami ténylegesen motivál. Nem állítom, hogy egy Tour de Pelsón a nyereménybringáért indulnának sokan, de azt igen, hogy ennyi embert ritkán látok a tombola-sorsolás végéig türelmesen várakozni. Nyilván ehhez szponzor is kellene. Csak egy ötlet.

103
Sceptico képe

Jogos. Pont nem érdekel a

Jogos. Pont nem érdekel a bagó mértékű vasúti kedvezmény, de ha az MK-igazolvány érne bringaboltokban néhány százalékot, annak már látnám értelmét. Persze ezért adni is kell valamit, de egyrészt - főleg, ha az üzletek egy idő után rangnak éreznék, hogy az MK partnerei - a Klub weboldalának is van reklámértéke, másrészt ott van szponzori felületnek maga a CM. Tudom, hogy kicsit elkurvulás, de kinek fájna az, ha a rendezők hátán nem csak a titulusuk, hanem egy bringabolt logója is ott volna?
---

104
toreki képe

Itt a lista, hogy hol kapunk

Itt a lista, hogy hol kapunk kedvezményeket. Ezen kívül az EDC közel ezer helyen ad kedvezményt. Térképen ez elég látványos.

105
Sceptico képe

Ismerem a listát,

Ismerem a listát, felvetettem a cégünket is.

Gyorsan átnéztem: a felsorolt üzletek (nem számolva az EDC-t, arra nem volt időm...) között találtam cirka egy tucat inaktív linket. Összesen öt, vagy hat helyen van bármiféle utalás arra, hogy az adott cég egyáltalán kapcsolatban van a Kerékpárosklubbal, ebből talán kettőnél van logó.

Próbaként felhívtam egy vendégházat. Azt sem tudták, hogy MK-partnerek.

Nem mindenki kezdi a vásárlást az MK-honlap kedvezmény-oldalán, de ha az adott bolt ajtaján vagy honlapján ott virít a logó, akkor hamarabb veszi észre, hogy a kártya másra is jó, mint glettelni... :)

De ha már térkép, akkor egy javaslat: érdemes volna a Klub saját partnerlistáját térképre vinni, hogy látszódjanak a lyukak, és dolgozni azon, hogy minden nagyobb városban legyen bringabolt partner, közkedvelt üdülőhelyen, túraútvonalon szálláshely, stb.
---

106
dova képe

4 éven keresztül

4 éven keresztül foglalkoztam Magyarország valaha volt legnagyobb kedvezményes vásárlói klubjával (VVK), felajánlottam tapasztalataimat az MK-nak, mert láttam nem megfelelő irányba megy az elfogadó helyek toborzása, nem kellett az ötlet/tapasztalat.

6 évig dolgoztam az egyik mobilszolgáltatónál középvezetőként, az MK-s belépésemkor javasoltam azonnali mobilflotta kialakítását, hogy üzleti alapon is megérje tagnak lenni, nem kellett a segítség mert ~ "volt saját kapcsolat".

Sajnáltam.

Azóta bohóckodtunk pár évet Szegeden,
szerintem legaktívabb TSZ-ként és azt is elrontottam/-tuk - az MK szerint.

Bár az MK honlapján lezárt projektként szerepel, és törlődött is a bejegyzésem, de még él és hellyel-közzel működik a www.kerekpar-regisztracio.hu . (élő embert eltemetni érzés)
A boltok és jómagam 2008-óta felépítettük Magyarország általam ismert legnagyobb kerékpáros adatbázisát, csak szinte senki sem használja.

Sajnálom.
Ennél többet ne várjatok egy aktivistától........

--------Dova--------

107
dova képe

Ja és a "Megéri tagnak

Ja és a "Megéri tagnak lenni szöveget!" érdemes lenne örökre elfelejteni, mert egyrészt szánalmas, másrészt merev ellenállást vált ki az emberekből ha más mondja meg nekik hogy mi a jó.
Nem vagyok marketinges szakember, de ennek alapnak kéne lenni, meglátásom szerint.

--------Dova--------

108
toreki képe

Nem letörölte, csak az

Nem letörölte, csak az oldal migrálásakor a régi tartalmakat máshol tárolta el az okos fejlesztő (na ezért sem megy az önkéntes/baráti honlapfejlesztés). Ez utólag derült ki, és amikor rájöttünk elkezdtük rendbe rakni. Viszont a dupla ékezetek elvesztek, enélkül meg ciki kirakni a tartalmat. Most rendbe rakjuk a honlapot a BAM-ra, aztán lesz egy teljes revízió megbízható fejlesztőkkel. Akkor elvileg minden régi tartalmat vissza tudunk hozni eredeti állapotában (a régi rendszer mentése természetesen megvan).

109
PapírKutya képe

Minden részletére

Minden részletére emlékszem, hatalmas +1!
Három évig linkeltük az MK oldalát, de mi sosem érdemeltük ki, hogy felkerüljünk az oldalukra.

"Végre, sok kérésünk és javaslatunk után megindult a kerékpáros rendőri járőrszolgálat Budapesten."
--------------------------------------------------Az ötletet, 2010-ben dobtuk fel, mégpedig a Tilos rádióban.

"Lopták már el a bringád? Mivel zártad? - http://kerekparosklub.hu/loptak-mar-el-a-bringad-mivel-zartad-0"
--------------------------------------------------
Miért nem használjátok fel a lopottkerekpar.hu adatait? (Érdekes, a BKK-nak tetszett a térképünk)

::: www.lopottkerekpar.hu :::

110
Kuku képe

Nekem fajna. Annyi ajsndek

Nekem fajna. Annyi ajsndek megjelenestol es onkentestol esnenk el az elso logo megjelenesekor, amit egy szponzor sem kepes kifizetni. Legfeljebb egy nevado. Az meg milyen mar, hogy Xxx criticalmass demonstracio. Upsz, meg a liget is rogton 5millio lenne meg az uttest x millio.... stb.
Ez egy demo. Nem uzletelunk vele.

-----------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

111
Sceptico képe

Szerintem meg nem üzlet,

Szerintem meg nem üzlet, hanem szimbiózis. Számomra annyira nyilvánvaló dolog, hogy a Kerékpárosklub és a CM egyszerűen nem létezhet egy alapvető kellék nélkül, ami nem más, mint a kerékpár, a kerékpáros üzletek-szolgáltatók számára pedig nyilvánvaló partnerség lehetne a Kerékpárosklubbal való viszony.
Kicsit amúgy is fura számomra, hogy a Kerékpárosklub jövőjéről kérdezitek az embert, de vannak szent tehenek, amikhez nem lehet hozzáérni, még azon az áron sem, ha esetleg az MK és a bringás társadalom jövőjének részét képeznék.
Te magad írtad, hogy néhány év múlva talán nem lesz CM, de ott lesz helyette a Kerékpárosklub, amely jó volna, aha addigra nagy és erős szervezetté válhatna. Értem én, hogy gyermeked a Critical Mass, tisztelet és megbecsülés érte Neked, de meggyőződésem, hogy ha a Kerékpárosklubnak valóban jövőt szántok, akkor a demoból eszközt kell csinálni az MK számára.
---

112
Törzsmókus képe

plusz nagyonsok

plusz nagyonsok

113
er13a18 képe

kb emiatt lett a cm az, ami,

kb emiatt lett a cm az, ami, hogy sosem adták el szponzornak/áll be párt mögé

114
Sceptico képe

Legyetek kicsit kevésbé

Legyetek kicsit kevésbé főváros-központúak (és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.)
Menjetek el egy vidéki CM-rendezvényre, nézzétek meg, hogy hányan tekernek ott úgy, hogy azt sem tudják, hogy egy MK-rendezvényen vesznek részt, a Kerékpárosklubról meg pláne nem hallottak. Győrben jó, ha van tíz tag, ugyanakkor alkalmanként többszáz Bringapolisz (a CM helyi neve) résztvevő. Meggyőződésem, hogy ha agresszív és informatív kampánnyal támadnátok a vidéki CM-ek résztvevőit, meglepően sok MK-tagjelöltetek lenne rövid idő alatt.

Még valami: ha hatékonyak akartok lenni, figyeljetek oda jobban a TSZ-ek vezetésére. Alkalmas és elkötelezett emberek kellenek oda. Esettanulmányként ajánlom elemzésre rövidke MK-tagságom történetét. Két éve beléptem az MK győri szervezetébe, mert szerettem volna tenni a városom bringásaiért aktivistaként. Megkaptam a helyi TSZ fb-oldalának adminjogát, de ez volt minden. Informatív segítséget (hogy ne csak kis színesekkel toljam az oldalt, hanem valóban a bringásokat érintő helyi témák kerüljenek fel) sem a vezetőtől, sem a városi kontaktjától nem (pedig kértem). Aktivistaként még a helyi felvonuláson sem tartottak igényt a munkámra, ugyanakkor, ha egy kicsit kritikus hangvételt ütöttem meg a város kerékpárosokhoz való igazi viszonyát illetően (nem rózsás Győrben...) rögtön finoman ledorongoló telefon érkezett miatta. A területi szervezet gyűléséről nem tudok, hogy lett volna, egy év alatt egyetlen helyi taggal sem találkoztam.
Őszintén szólva azt éreztem, hogy ahelyett, hogy örültek volna egy jó bolondnak, aki dolgozna, kicsit zavarta a helyi TSZ szűk, belterjes baráti társaságát egy betolakodó, aki ráadásul majdnem belesz.t a - szavakban bringabarát, tettekben nagyon nem az - városvezetéssel ápolt, vazallusi jellegű jó viszonyba.
Amikor néhány hónap küszködés után próbaként töröltem magam a fb-oldalról adminként, kíváncsi voltam, hogy mikor jön egy kérdés, hogy vajon mi az oka. A kérdést azóta is várom, az sem biztos, hogy a győri TSZ vezetője egyáltalán észrevette-e, hogy kiléptem az oldalból.
Nem újítottam meg a tagságomat. Egyelőre semmi értelme, pedig Győrben kellene egy erős bringás lobby, sőt, sokszor bizony a városvezetéssel kellene homlokegyenest szembemenni...

Ugyanakkor más helyi médiákban azt látom, hogy vannak a városban emberek, akik szívesen tennének a városért, mert véleményük van, ötleteik vannak, késztetésük van a munkájukat, idejüket adni egy jó ügyért, össze lehetne rántani őket egy tevékeny csapattá, de ha a helyi TSZ egy ennyire tehetetlen valami, akkor vagy elvész az általuk képviselt érték, vagy összegyűlnek egy alternatív csoportban. Az MK-nak egyik sem jó alternatíva.

---

115
aghla képe

Túl sok a többesszám

Túl sok a többesszám második személy felszólító mód!
Itt most éppen arról blogolunk hogy mindenki vesz egy nagy levegőt, nem mutogat hanem toboroz.
Aztán dolgozik. /ha van kedve/

Harcolni itt lehet:
http://keret.hu/portal/hu/2012-08-08/a-bringapolisz-harom-napos-fesztiva...

116
Sceptico képe

--- Toborozni jól

---
Toborozni jól funkcionáló szervezetbe érdemes. A hibákra való rámutatást érzem annyira konstruktívnak, hogy legyen itt helyük.
A T/2 pedig pontosan azért van, mert egyelőre nem érzem, hogy az Mk-nak szüksége van rám.

117
aghla képe

Neked van szükséged az

Neked van szükséged az MK-ra.
A területi szervezet pedig az, aki csinálja. Nincsenek leosztott lapok. A vezető "pozíciója" önmagában semmit sem ér és senkit nem érdekel. Felejtsük már el bürokratikus kiválasztósdit! Az elv a következő: Dolgozz többet az ügyért és mindenki Téged tart majd valamire.
szerk:

Mögötted állok, támogatlak!
Találkozhatunk ma du.14h után. /vagy máskor/
Egy Tényő-Pannonhalma túra, közben beszélgetés megfelel? Délig szólj ha OK!

118
Sceptico képe

Ma kéményt építek, de

Ma kéményt építek, de örömmel vennék egy találkozást. Megbeszéljük, és köszönöm a lehetőséget.

119
dova képe

Tiszteletben tartva a

Tiszteletben tartva a véleményed megjegyzem, hogy nagyot tévedsz.
A bejegyzés is arról szól, hogy az MK-nak van(lenne) most rád szüksége....
--------Dova--------

120
aghla képe

Igen. Nekünk meg rá! Ez az

Igen. Nekünk meg rá!
Ez az érzés mentheti meg, amennyiben sikerül az akár jogos sérelmeket félretenni.

A klub remélhetőleg több mint személyek együttese. Tudod mint nagyapám baltája. Háromszor cseréltük a nyelét, egyszer a fejét de az akkor is a nagyapám baltája!
Most dől el, szaladunk és veszünk valami új gagyit a prakkerben vagy az értékei miatt toldozzuk, javítjuk tovább.

121
aPala képe

Az autósoknak is

Az autósoknak is szükségük van az Autóklubra, mégsem tag mindenki.

Én nem értem a hasonlatodat.

*******
*aPala*
*******

122
dova képe

+1 --------Dova--------

+1 --------Dova--------

123
Kuku képe

Ha jol ertem azt varod el,

Ha jol ertem azt varod el, hogy a Kerekparosklub delegaljon stabokat egyes telepulesekre? Megis hogy? Ez meg egy multinak, fizetesert sem mindig megy. A Kerekparosklub kb. annyit tehet, hogy ha jelentkezik egy csapat akkor orul. Esetleg par varosban vsnnak kontaktjai. Szerintem a Kerekparosklub egy jo lehetoseg a helyieknek. Ha en Makon elnek, tuti hogy raharapnek a lehetosegre, hogy nem nullarol kell indulnom, hanem mernoki, jogi, referencia, media, es sok mas segitseget kerhetek. Budapesten sem maguktol lettek savok, hanem allando nyomasztassal, sok bringas meggyozesevel, stb. A helyi ugyek helyi nyomasztast igenyelnek, amihez helyiek kellenek. A kozpont kreszert, jogszabalyokert, kampanyokert, stb dolgozhat, helyi ugybe helyiek nelkul csak sutan nyulhat bele.

---------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

124
otapi képe

A Know-How hiányzik, ami

A Know-How hiányzik, ami egy multinál bizony megvan ha hálózatot épít.
Ami most van, az nem a Kerékpárosklub TSZ hálózata, hanem csupán néhány többé-kevésbé lazán egymáshoz kapcsolódó független baráti társaság. Ahhoz képest, hogy a Kerékpárosklub "szakmai szervezet", a TSZ-ek mind mást csinálnak, máshogy, másmilyen úton-módon.

125
Pontagy képe

arról nem is szólva, hogy

arról nem is szólva, hogy területileg az egyes TSZ-ek a város mekkora részét ölelik föl, egy példa: Délpest vs. Belváros, ugye nem kell mondani, hogy mekkora, kerékpáros fejlesztésre még váró területek vannak a délpesti régióban, és mennyi a belvárban? A különbség óriási. A külvárosok az MK-nál is mostohagyerekek, úgy tűnik.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

126
toreki képe

Az iroda akkor tud érdemben

Az iroda akkor tud érdemben foglalkozni egy területtel (legyen az egy kerület, egy vidéki város, vagy egy régió), ha ott vannak aktív tagjai. Fontos, hogy képben legyenek az ott zajló eseményekről és ismerjék a helyi adottságokat. Ha vannak javaslatok, akkor azokra lehet építkezni. Egyenlőre arra nincs erőforrás, hogy az iroda keresse meg az önkormányzatokat, hogy "de ti itt egy kerékpárutat akartok építeni". Ha a helyiek tudják, mit akarnak, azt már lehet a Kerékpársoklub nevében prezentálni.

A Belvár (hiper)aktív magától is. :)

127
Pontagy képe

éppen az a baj, hogy

éppen az a baj, hogy nincsenek, sajnos. Voltak ugyan, köszönet érte, és most is van valami minimális mozgolódás, de nem sok. Ez pedig így halálra van ítélve. Gyakorlatilag nincs aktivitás.

Délpest hatalmas terület, bár pl. Csepel egészen jó helyzetben van (volna még mit fejleszteni, de összességében jól bringázható a kerület) de még mindig ott van Kispest, Erzsébet (tragikusan szar, ami ott van, infra ügyben) Soroksár, Pestszentlőrinc, és Pestszentimre, ahol pár bringaúton és sávon kívül alig van valami.

ehhez képest a Belvárban, ahogy nézem, szinte havi, vagy minimum pár havi szinten van valami fejlődés.

ha ez az MK szerint ilyen rendszerben működhet (szakmai és egyéb hiányosságokkal együtt) akkor a szervezet vezetése érdekes dolgokat gondol.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

128
Somovitya képe

Most nem értem, az a

Most nem értem, az a központ hibája, h nem laknak délpesten olyan aktív tagok mint belvárban? Vagy valahol elcsúsztam az értelmezéssel???

129
Pontagy képe

nem a központ hibája, de

nem a központ hibája, de valami elcsúszhatott. Elég nehéz úgy nekiindulni valaminek, hogy lenne valaki aktív, de:
-azt sem tudja, hogy kezdjen hozzá (pl. szakmai tapasztalatok hiánya)
-nincs semmilyen kapcsolati rendszer, semmilyen
-ha azt látod, hogy mindenki kiszáll, akkor mennyi motiváció marad, hogy tovább csináld?

egy példa a kedvedért: a csepeli Weiss Manfréd (leánykori nevén: Szabadkikötő út, Gyorsforgalmi) út mellé 15 éve ígérték meg a bringautat, mostanra lett meg, idén. Azért ez sem a legmotiválóbb.

valahogy irreális elvárásnak tartom, hogy az MK úgy gondolja, hogy a lelkes, de nem túl szakértő aktivistákat lemmingekként bedobni az állami/önkormányzati bürokrácia a darálójába, és amikor a sokadik tárgyalás után sincs semmi, akkor az aktivista lelkes és optimista legyen (persze, nyilván, saját szabadidőt és agysejteket áldozva a Szent Célok oltárán, kérdéses hatékonysággal)
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

130
Somovitya képe

Értelek, és megértem

Értelek, és megértem amiket leírtál.
Azt kellene csinálni, hogy megkérdezni más TSZ-eket, ahol ez egészen működget, pl ÉP meg szerintem van még vidéki TSZ is, hogy amikor ők kezdték mennyi kapcsolattal, tapasztalattal rendelkeztek és a központból hányszor mentek segíteni nekik.
Tegyük fel létrehozok egy TSZ-t mondjuk mit tom én Békéscsabán. Én vok a vezetője, van lelkes tag. Ekkor hívjam fel központot, h Te vagyunk itt majd 30an, gyertek már harcoln, h legyen csabán a KissKároly utcában bicikli út?! Nem úgy kéne lennie, hogy megkeresem az önkormányzatot, kialakítok egy kapcsolatot, megkeresem, h kivel lehet tárgyalni, elmondom, h mit szeretnénk mi csabaiak. Majd az önkori megkérdezi, hogyan. Akkor felhívod a központot, elmondod, h ezt meg ezt szeretnéd itt, a csabai önkoriban a Jakabbal kell tárgyalni, mikor lehet. És a kp küld vkit aki ért a közlekedésszervezéshez, lemegy, elmondja jakabnak, h az miért jó. majd jakab megszavaztatja, megépül, de én közben hetente hívogatom jakabot, h mi a fene van már. Aztán egyszer elkészül és marha büszke leszek, h kiharcoltam csabának a KissKároly utcában egy bicikliutat és megköszönöm központnak a segítséget.

131
Pontagy képe

nem, olyanokra gondolok,

nem, olyanokra gondolok, hogy van egy TSZ, akkor mondjuk kaphat induláshoz segítséget, pl:
-ezt és ezt az embert érdemes megkeresni az önkormányzatnál
-szakmai tanácsokat is adhatnának a kevésbé tapasztaltaknak

ha ez így működne egy rendes adatbázissal, akkor azt mondanám, igen, belépek az MK-ba, mert remek szervezet, van értelme fizetni a tagdíjat, egyéb esetben meg nem. És igen, a pénzéért ennyit szerintem elvárhatna bármelyik tag, ez lenne a normális.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

132
toreki képe

Azt, hogy kit kell keresni

Azt, hogy kit kell keresni az önkormányzatnál, pont a helyiek tudják jobban.
A szakmai tanácsokra meg nincs nagyon ember. Jó lenne szakmai oktatás, remélem Kükünek erre is lesz energiája, hogy ezt a területet is erősítse. Ez a fórum (meg a mai beszélgetés) arra is jó, hogy lássuk az igényeket.

133
Pontagy képe

adatbázis vs.

adatbázis vs. önkormányzatok: ha már ott ül az irodában pár ember, akkor a netet böngészve a települések honlapja szerintem nagyobb települések esetén kidobja, hogy ki a főépítész, közlekedési osztály vezetője, közlekedésmérnök, ezt az MK munkatársai összeszedhetnék, könnyítve az egyszeri aktivista dolgát, szerintem.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

134
toreki képe

Az irodában ülő pár

Az irodában ülő pár ember örül, ha a mostani munkáját el tudja végezni, annyi van. Nem tudom, miből gondolod, hogy az irodában ott ülnek egész nap, és várják, hogy dolgozhassanak valamit.

Ez pont olyan feladat, amit (településenként) egy helyi önkéntes simán meg tud csinálni. Ami egy kerületben vagy városban 2-3 kontakt begyűjtése, és kb fél órás munka, az országosan napok.

De jó, hogy ezekről beszélünk, mert sok félreértést el lehet oszlatni így.

135
jurta képe

megkeresem az

megkeresem az önkormányzatot, kialakítok egy kapcsolatot, megkeresem, h kivel lehet tárgyalni, elmondom, h mit szeretnénk mi csabaiak.

Jó, amit írsz, de ezt az első lépést is tanulni kell. Sőt, talán ezt kell a legjobban, hogy ne dobjanak ki rögtön (ami megyeszékhely méretű önkormányzatnál esélyes). Az más kérdés, hogy ez PR avagy diplomácia, szakmai tartalma nincs, tehát nem csak az MK-ban lehet megtanulni, hanem bárhol.

Jávor Tamás

136
Somovitya képe

Igen, teljesen igazad

Igen, teljesen igazad van.
De szerintem akkor 3 lehetőség van: Megtanulom. Addig megyek és próbálkozom, még előbb utóbb úgyis muszáj lesz nekik foglalkozni velem.
Keresek valakit a környéken aki jobban ért hozzá és motivált a témában, hogy segítsen.
Várom a központtól, h történjen valami. --> Akkor lenne nagyon csodálatos, ha ezt is lehetne, lennének olyan lehetőségek, de sajnos nincs még, úgyhogy ez az út jelenleg nem járható...

137
corphicks képe

Lentebb van még egy csomó

Lentebb van még egy csomó komment, ami akörül forog, hogy 1. "a Kerékpárosklub tegyen csodát a TSZ-ek terén is és legyen aktív mindenhol" 2. "legyen több tag mert a csodatételt jelenleg nincs miből finanszírozni". Ez mind igaz, csak nem visz sokkal közelebb a megfejtéshez.

Ami közelebb visz az szerintem a köv.:

Keresek valakit a környéken aki jobban ért hozzá és motivált a témában, hogy segítsen.

Ahhoz, hogy valaki(k) elkezdjék aktavín tolni egy helyi szervezet szekerét, a következők kellenek:
- erős motiváció
- agilis természet
- lerövidíteni a (leendő) helyi aktivisták tanulási görbéjét

Namármost az első két pontban leírt dolgok azok vagy megvannak (kerülnek be ilyen emberek a Kerékpárosklub fénykörébe) vagy nincsenek meg.

A 3. pont viszont tevőleg erősíthető. Azzal, hogy ami a központ és az eredményesen működő TSZ-ek esetében már kikristályosodott tapasztalat, azt ők továbbadják az új, tevékenykedni kívánó. Erre a következő csatornákat látom így elsőre:
- Írott anyagok, howto jelleggel. Ilyenre már van példa, lásd pl. itt az oldal alján.
- Élőszóban, lehetőség szerint szervezett oktatás keretében. Ha valaki alapít egy új TSZ-t, vagy már régebben alapított, de a jelek szerint nem megy igazán a szekér, akkor a sikeresen működő TSZ-ek és/vagy a központ küldjön oda 1-2 veteránt, akik szétosztják nekik az észt. Pl. arról, hogy hogyan érdemes a terítékre kerülő ügyek közt válogatni, milyen ügyben kit érdemes megkeresni, hogyan kell felkészülni a hivatalos szervekkel való iszapbirkózásra, mivel lehet pozíciót erősíteni, hogyan kell demonstrációt, kampányt stb. szervezni, hogyan lehet helyi támogatókat találni stb.

Ha én most rendelkeznék elég motivációval és önbizalommal ahhoz, hogy a szűkebb környezetemben TSZ-t alapítsak vagy meglévőhöz csatlakozzak, elég kevés fogalmam lenne arról, hogy hol fogjak hozzá a munkához.

138
otapi képe

A központtól nem azt

A központtól nem azt várnám el hogy helyettünk tegyen valamit, hanem hogy ossza el és terjessze ezt a tudást/tapasztalatot hogyan is kell ezt csinálni - és hogy ők hogy gondolják. Mind az önkörmányzatoknál a kilincselést, mint az infra-szakmai kérdéseket, mind a helyi toborzást stb. Ezt hívják Know-How-nak, és ez az ami tökéletesen hiányzik.

Persze, mindezt meg lehet tanulni egyéni úton módon sok felesleges vargabetűvel és befektetett energiával, feltéve ha elég kitartó az ember, de ezt bárki megteheti a Kerékpárosklub nélkül is. Sőt, a sok (éves) magányos talpalás után véletlenül sem futhat bele abba ha Klub mégiscsak máshogy gondolna valamit - ami persze csak később derülne ki. Mi értelme akkor a klubnak?

139
Somovitya képe

Értem. Biztos vagyok benne,

Értem. Biztos vagyok benne, hogy ez megoldható minden gond nélkül.
Viszont ha megengeded, leírom a véleményem. Ha én szeretnék focizni, és minden nap kimegyek a focipályára és nézem az edzést, de nem megyek oda senkihez, hogy focizni szeretnék, akkor ha 2 éve vagyok ott minden nap, se fog senki odajönni hozzám, h Te, nem akarsz focizni?!
Szerintem még senkit nem küldött el a központ vagy más TSZ ha segítséget kért akármiben.
Szóval ezt is elég kétoldalú dolognak érzem...

140
otapi képe

Hát, ez a "csak nézem az

Hát, ez a "csak nézem az edzést, de nem megyek oda senkihez" hasonlat nem igazán ül...
Csak egy példa: kb. két éve próbálom elérni, hogy TSZ vezetőként írjanak fel legalább az MKTSZ levlistára - aminek a létéről csak hallomásból értesültem amúgy. Legutóbb Küküvel leveleztem erről, de továbbra sem kapom a levlista leveleit.
Most már nem is igazán érdekel, kiadó a Dél-pesti TSZ titkári pozíciója. Mondjuk nem csak emiatt, más miatt is, a dél-pesti levlistán már bővebben megírtam a sirámaimat.

Ja igen, félreértés ne essék, ezt nem kötözködésből vagy sértődésből írom ide, hanem azért mert ez pl. egy hiba a rendszerben, amit orvosolni kellene. Legyen egyfajta protokoll, hogy milyen jogosultságokat, hozzáféréseket fórumokhoz, neadj isten valamiféle fejtágítást kapjon egy-egy friss területi szervezeti titkár/vezető.

141
Kuku képe

Őőőő, én ezt máshogy

Őőőő, én ezt máshogy látom. Én írtam neked egy levelet, hogy rossz mailcímet írtál a papírra a júliusi gyűlésen. Azt a levelet amit a többiek megkaptak, neked is eljuttattam. Erre választ nem kaptam, azóta pedig nem küldtem más levelet a területi szervezeteknek, de mindezt amúgy sem egy levlistán tettem, hanem összegyűjtögetve a szervezetek vezetőinek mailjeit. Tehát nem maradtál le semmiről.

142
otapi képe

Őőő, jó, bizonyára

Őőő, jó, bizonyára rossz e-mail címet írtam rá a papírra, ezt most én nem tudom cáfolni. Az azért érdekes, hogy mind a gyűlés előtt küldött leveled címzettjei között ott volt a helyes címem, mind az utána küldött "várjatok még egy kicsit az összefoglalóra, sok a dolgom" leveled címzettjei között, csak éppen az összefoglalós leveledben nem.
Szóltam magán a gyűlésen is, írtam neked is e-mailben (többször), hogy nem vagyok feliratkozva a levlistára.
Írtam választ az összefoglalós leveledre, konkrétan ezt:

Szia Kükü!

Köszi a memót! Első lépésként meg lehetne oldani hogy az ilyen belsős infókat ne több hetes késéssel kapjam meg? Ez már régi probléma, korábban is csak hallomásból, vagy "véletlen" átküldésből tudok informálódni, pedig elvben nekem kellene a Dél-pesti csapatnak továbbítanom az infókat az iroda felől :(
Gondolok itt például a számomra legendás, de sosem látott MKTSZ vezetői levlistára.

Elsősorban nem az volt a gondom, hogy ezt az egy szál gyűléses levelet később kaptam meg, hanem az hogy még mindig nem vagyok felírva a levlistára (feltételezem, legalább a feliratkozás tényéről kellett volna levelet kapnom).
De most már ne is írj fel légyszives, majd inkább a következő TSZ vezetőt.

143
Kuku képe

Tévedések vígjátéka.

Tévedések vígjátéka. :)
Én nem használtam soha területi szervezetes levlistát, nem is tudtam hogy van. Összegyűjtögettem a honlapról a budapesti TSZ-ek címeit. Aztán mivel nem érkezett válasz a legtöbb helyről, többek közt a del_pest@kerekparosklub.hu címre írt levelemre sem, segítséget kértem a központtól, ahol a személyes címeteket is megkaptam. Oda is kiküldtem a felhívást.
Viszont az emlékeztetőt nem ez alapján írtam, hanem a helyszínen elkért papírlapról bemásolt címekre (csak azoknak akik ott voltak). Az elküldésekor indultam külföldre, ahová toreki írt 26-án, hogy te szóltál hogy nem kaptad meg. Akkor láttam, hogy visszajött a rossz címről, és megkértem hogy küldje el neked. Aztán 6-án itthonról biztos ami biztos én is elküldtem.

144
otapi képe

Oké, a Te leveleddel nincs

Oké, a Te leveleddel nincs is gond, végül csak megkaptam :)
(A többit magánban...)

145
aPala képe

Amennyire a világot

Amennyire a világot ismerem, minden fejlődés egy centralizált területről indul ki, Budapest esetében ez a legnyüzsgőbb pont, a belváros.
Amikor a homokóra felső részéből az alsó részbe pereg a homok, akkor is midig egy kis gúla kezd épülni, sosem egyenletesen terül el alul. Érted? Amit ma bevezetnek a belvárosban, az egyszer majd elér a külvárosba is.

*******
*aPala*
*******

146
Somovitya képe

Akkor hogy folytassam a

Akkor hogy folytassam a hasonlatodat, a homokórának van egy alja, ami megfogja a homokot a peremterületen is. Ha csak középen van üveg, a szélén nincs, akkor hiába megy oda a homok, eltűnik. Ha nincs aki bemenjen a csepeli önkormányzathoz, h Ti hülyék, a másik 22 kerületben már így van, itt miért nem, akkor csepel nem fogja önmagától utánozni a többi kerületet, mert inkább elkölti másra azt a pénzt...
De persze lehet, h rosszul gondolom

147
Miló01 képe

Ha kevesled a fejlődést

Ha kevesled a fejlődést tegyél érte. Csepel nem olyan rossz hely, de lehetne jobb is. Ott laksz te felelőséged is, hogy jobb legyen.

148
KergeKacsa képe

Mondjuk nem biztos, hogy ezt

Mondjuk nem biztos, hogy ezt akarja hallani egy olyan ember, aki hezitál a belépésen.

Lehet, hogy nincs ideje, ereje, affinitása a személyes lépésekre, hanem úgy van vele, hogy pont ezt az érdekképviseletet várja el az MK-tól.
És ha ott azt mondják neki, hogy fizess tagdíjat, "tegyél érte", és majd talán segítünk, akkor azt mondja, hogy "akkor viszlát".
És nem biztos, hogy nincs igaza.
Az emberek egy része szeret így belefolyni dolgokba, mások nem, pont ezért támogatnák a klubot, hogy az tegye meg helyettük a lépéseket, ők max. ötletet tudnak adni.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

149
Somovitya képe

Megértjük az

Megértjük az álláspontodat, és igazad is van.
De addig míg van 1000 tag, és ez az 1000 tag elvárja, hogy legyen minden kerületben/körzetben stb valaki, aki képviselt őt, az legalább 100-150 embert jelentene. Az most nem számolnám ki mennyi pénzbe kerülne.
Ha lenne 10-20.000 tag, akkor igen, követeljük meg, h mindenhol képviseljenek minket. De amíg azt hiszem 2-3 főállású Kerékpárosklubbos alkalmazott van, és a többiek ugyanúgy szabadidejükben csinálják más TSZ-ekben, mint ahogy szeretnénk minden olyan tagunkból kihozni ezt, akiben benne van a képesség, stb, addig szerintem nem reális az elvárás. Szerintem.

150
KergeKacsa képe

Értem én ezt is, de az nem

Értem én ezt is, de az nem jó reklám, hogy "gyere, MAJD elkezdünk érted valamit csinálni", ellenben az, hogy "gyere, ELKEZDTÜK ezt csinálni, segíts, hogy elkészüljön", az sokkal jobban működne. Kvázi az MK egy termék, amit el kell adni.

Negatív példa a Dél-budai részleg, ahol lakom és szívesen mennék, csinálnék valami hasznosat, de a tevékenységről előre semmit, utólag is csak nehezen lehet találni valamit. (Igen, itt lentebb volt erről szó, de kivülre annyi látszik, hogy nihil van. :( )
Ellenpélda pl. pont a CM, ahol meg van/volt hirdetve, hogy kell ember szervezőnek, matricaosztónak, mert ez kell, hogy újra és újra lehessen, és jönnek is rá emberek. (Jó, nem mindig könnyen, de jönnek.)

MK gyűjtsön ötleteket (ötleteket szívesen ad az ember ingyen is), válogassa ki a megvalósításra esélyeseket, majd azokkal próbáljon kampányolni, egyből máshogy hangzik, minthogy láss neki te magad.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

151
Somovitya képe

Igen, én is értem amit Te

Igen, én is értem amit Te le írsz. De erre is csak azt tudom mondani, h ember-ember-ember. A honlapon 16 TSZ van felsorolva, nem tom pontosan mi a helyzet. Mondjuk a 16ból, 6 rendszeresen jár önkorihoz, stb és kéri a központ segítségét, h mutassunk be egy tervet, stb. Az a 2 ember örül ha el tudja látni ezeket a felkéréseket, és elősegíteni a már folyamatban lévő tárgyalásokat. Egyszerűen nincs kapacitás, hogy a központ keressen fel önkormányzatokat. És nem is lesz, amíg nem lesz annyit tag, hogy meg lehessen sokszorozni a főállásúak számát. De ha jól értem addig nem lesz annyi tag, amíg nincs főállású aki dolgozik. Szóval kicsit 22es csapdája ez, ha jól értelmezem.
De már többen is példálóztok DélPesttel. Beszéljük meg, egyszer menjünk ki valahova és szólítgassuk le a bicikliseket, biztos vagyok benne, hogy fogunk olyanokat találni, akik érdemben tudják képviselni délpestet és elindítani a TSZt.

152
KergeKacsa képe

Mehetünk dél-pestre, bár

Mehetünk dél-pestre, bár én dél-budával példálózom csak, erre vagyok otthon. ;)
(Nem trollkodás, csak nehogy azt hidd, hogy ahogy felajánlod a segítséget, akkor a másik eltűnik. :))

Amúgy igen, 22-es csapdája, de sajnos ahol pénz van, ott mindig ide lyukadunk ki. Mondjuk úgy mehetne, hogy egy kis központi megmozdulás (vagy akár reklám)-> több tag->mégtöbb központi erőforrás->még több történés->még több tag.
Ha nincs erőforrás tenni valamit, akkor azt kell promózni, ami már sikerült. :)
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

153
Somovitya képe

Boccs, összekevertem, nekem

Boccs, összekevertem, nekem mindkettő mintha Kína lenne :) Akkor délbuda, beszéljetek meg pár időpontot szept első 2 hetére, és megmondom nekem melyik jó közülük. Vagy délpest volt a másik régió, Te meg délbuda és akkor teljesen kavarom?! Kicsit meg vagyok fáradva :))

154
pere képe

Dél-budás vagyok,írtam

Dél-budás vagyok,írtam neked priviben.

155
Pontagy képe

KergeKacsa 135 Új k,

KergeKacsa 135 Új k, 2012-08-21 15:51
(ez volt, amire a "válasz"-t nyomtam, csak fene tudja, hol fog megjelenni)

nem hezitálok a belépésen, hanem amíg nem tudom, hogy mit kapok, nem lépek be. Voltam már (fizetős) tag, de szinte semmit sem vettem igénybe, talán párszor a vonatos kedvezményt. Ettől függetlenül is tudok aktív lenni bringás ügyekben, igazából nem láttam pl. pont a kerületünkben sok fejlődést, mikor MK-tag voltam. Most kaptam egy levelet, amiben ez áll: "Az önfenntartó működéshez a Kerékpárosklubnak most sokkal nagyobb szüksége van tagdíjat fizető tagokra: 3500 tag már biztosíthatja, hogy fenntartsuk az irodát, kifizessük az alapműködéshez nélkülözhetetlen 3 alkalmazott fizetését és járulékait." >>ha csak erről van szó, ebben nem leszek partner.

ha belépek egy klubba, egyesületbe, azért, mert érdekképviseletet várok tőlük, akkor ezeket ne nekem kelljen már kiküzdenem.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

156
Somovitya képe

Értem ez azt álláspontod,

Értem ez azt álláspontod, és ahogy írták már itt feljebb is, nem is kell minden tagnak mindenbe belefolyni, vagy önkormányzattal tárgyalni.
De ha a területeden nincsenek olyanok, akik tennének a területért, az nem biztos, hogy a központ hibája, hisz más területek jól fejlődnek, működnek.
Fizetős tagként nem kapsz semmit, mert a kedvezményeket nem használtad ki. Milyen érdekvédelmet szeretnél kapni? A most készülő új KRESZ megalkotásában komoly munkát végez a Kerékpárosklub és szakértői. Szerintem ez minden kerékpáros érdeke. Mint ahogy szerintem az is, h ha pár éve kerekeztem a körúton 2 kmen 5ször dudáltak le, még ma 2kmen 5ször érzékelem, h figyelnek rám, lejjebb húzódnak...

157
Miló01 képe

Nem mindenki akar 6 és

Nem mindenki akar 6 és felet fizetni évente és mellé önkénteskedni, mivel ezért a pénzért elvárható, hogy minden gond helyettünk meglegyen oldva.

158
toreki képe

Nem kell önkénteskedni,

Nem kell önkénteskedni, csak lehet.

159
toreki képe

A "szakmai szervezet" nem

A "szakmai szervezet" nem arról szól, hogy hogyan működünk együtt a TSZ-ekkel, hanem arról, hogy van 10+ évnyi közlekedésszakmai ismeret a birtokunkban. Ismerjük a hazai és külföldi tapasztalatokat, tudunk biztonságos kerékpáros infrastruktúrát építeni, és ezt megfelelő formában tálalni is tudjuk az önkormányzatoknak és tervezőknek.

160
aPala képe

Én mostanra teljesen

Én mostanra teljesen elvesztettem a fonalat. :)
Sejtem, hogy a Magyar Kerékpárosklub vezetése hogyan látja ezt a problémát, de valahogy nekem hiányzik a forrásbevonásból a személyes kötődés kialakítása.
Persze biztos, hogy jelentős azoknak a száma, akik egy szakmai szervezetnek szívesen adnak tagdíjat, én azok közé tartozok, akik a helyi (TSZ) közösségért hamarabb adnak pénzt, mint egy naaaagy, központi, szakmai szervezetnek.
Másféle kommunikációt igényel mindkettő, ez tény.

*******
*aPala*
*******

161
Sceptico képe

Nem, nem jól érted. Nem

Nem, nem jól érted. Nem várom el tagok delegációját, hanem egyfajta franchise-rendszerben gondolkodom. Ne haragudj, de ha jövőt akartok a Klubnak, akkor ezen: "A Kerekparosklub kb. annyit tehet, hogy ha jelentkezik egy csapat akkor orul." kva gyorsan túl kell lépni. A Kerékpárosklubot én egy minőséget jelentő brandnak tekinteném, és ha valaki csatlakozni akar, akkor nyújtanék neki valamit (szakmai segítséget, jogi érdekképviseletet, kedvezményeket, egy életforma egységes hátterét stb.) ugyanakkor elvárnék egyfajta, a tagsághoz méltó magatartást és aktivitást.
A helyi ügyek helyi nyomasztást igényelnek, amihez helyiek kellenek - írod. Igen, így igaz. Csakhogy, ha adott egy TSZ, aki hordozza a klub nevét, ugyanakkor kutyafülét sem csinál, akkor az az adott településen a Kerékpárosklub (mint nagy egész) erélytelenségeként fog nyilvánosságot kapni. Ez dupla öngól volna, nem?
---

162
Somovitya képe

Jó ötletnek tartom a

Jó ötletnek tartom a franchise-rendszert, csak, hogy őszinte legyek, nem tudom hogyan lehet megvalósítani.
Ha nincs aki megveszi a franchise jogot, akkor nem fog rendszer felállni. És ha valaki megveszi, de nem használja, az szerintem olyan mintha meg sem vette volna. Persze, ha rosszul használják az gáz. HA valaki Kerékpárosklub színekben azért kampányolna, hogy nyissák meg az autópályák leállósávjait a biciklisek számára, azt nyilván nem hagyná a központ. De hogy nincs senki, vagy van vki aki nem csinál semmit...
De lehet én látom rosszul, kérlek írj vmi példát, hogy jobban megérthessem mire gondoltál!

163
Törzsmókus képe

5let: ahogy az EU /

5let: ahogy az EU / SzéchenyiTerv / NorvégAlap stb mindig kiteteti a táblát az elkészült beruházás mellé, úgy a Kiskörtén / Andrássyn / stb lehetne plakátolni (stencil, fújás az aszfaltra, whatever) h ezt is az MKnak köszönheted, sőt köszönd is meg azzal h belépsz!

164
imitto képe

+1

+1

165
Kuku képe

Lehet h birsag lenne belole,

Lehet h birsag lenne belole, de a bkk-t tenyleg meg lehetne keresni ilyesmivel.

------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

166
KergeKacsa képe

A CM kapcsán is volt mindig

A CM kapcsán is volt mindig ragasztás, sőt fújás is, mégsem volt bírságolás. :)
Amúgy érdekes lenne boncolgatni, hogy vajon ilyenkor a bírsághoz elég-e a vélelmezése annak, hogy az MK tudtával történt-e a cselekmény.
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

167
imitto képe

Esetleg lehetne "MK

Esetleg lehetne "MK támogató" matricákat gyártani amit kerékpárboltokban ki lehetne tenni a pultra. Darabszám függvényében 3500-5500 Ft./nm, ki lehet számolni mennyire jön ki - akár 10-15 forint is lehet darabja. Önkéntesek (mint eddig is mindent) simán elvinnék a boltokig, ott meg 100 forintért simán megvennék ha az eladó fizetés előtt megkérdezi hogy "MK támogató matricát kérsz?" Őszi CM-en lehetne "Kinek van több MK támogató matrica a gépén" verseny :D

(szerk.: ugyanígy támogató póló, sapka, akármi...)

168
tranyo képe

plusszegy... és a

plusszegy...
és a matricákat tartó rész(az szerviz pultján) jó MK infó szóró-hely, amit lehetne havonta frissítgeni.

ja, és megoldódhatna vele (részben) az a probléma is hogy nem tudjuk mit csinál az MK...

169
aPala képe

...matricát. :) Ahogy

...matricát. :)

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, kétféle dolgot látok:
1. Vannak, akik a kicsit megfoghatatlan "védik az érdekedet, ezért lépj be" vonalat támogatják, bár szerintem akik ezért támogatnák az MK-t, azok már most is tagok.

2. Vannak azok, akik a tömeg fejével próbálnak gondolkodni, de őket az 1. pontban definiált emberek nem értik vagy nem akarják megérteni.

A magam részéről megnyugvással olvastam, hogy Kükü megértette a 2. ponthoz tartozók véleményét, kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle.

Szerintem a TSZ-eknek ősszel meg kéne nyomniuk az események szervezését, helyi belépési lehetőséggel (akár mondjuk 1000 forint kedvezménnyel), és emellé a CM-en is több standdal kitelepülhetne az MK, szintén kedvezményes belépési lehetőséggel.
A belépett tagokat pedig nem fiókba tenni, hanem két-három havonta egy tájékoztató füzetet küldeni elektronikus úton vagy postán, hogy mik az aktualitások az MK berkein belül. A helyi TSZ pedig felvehetné a kapcsolatot a bringással, akár fészbúkon, akár bárhogy, hogy szintén tájékoztatva legyen a belépett tag a helyi aktualitásokról.

Macerás, időigényes, gondolkodást igénylő feladat, de ha nem csak ÁllambácsitKiváltóKétlábúTagdíjForrásként tekintene az MK a tagokra, megindulhatna egy növekedés szerintem.

Nem vagyok közgazdász, ennek fényében tessék értelmezni az ötletemet.

*******
*aPala*
*******

170
Kuku képe

epp most vallaltam magamra a

epp most vallaltam magamra a tajekoztatast. Infobegyujtes, ujracsomagolas, terjesztes. Szeptember elejen majd lathato is lesz.

----------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

171
toreki képe

A bringaboltok nem

A bringaboltok nem érdekeltek benne. Érdekeltté lehet őket tenni, pénzzel. A szórólap megint pénz, ehelyett ott van az internet ingyen. Előbb használjuk azt. :)

172
tranyo képe

hát, ha hosszútávon

hát, ha hosszútávon gondolkozik, akkor érdekelt benne...

több bringás érdekképviselet->több, biztonságosabb bringázási lehetőség->több bringás->több bringaszerelnivaló->több bevétel a megbízható szerviznek...

sőt, akár ki is érdemelhetné ezt a "lehetőséget" egy-egy szerviz, mint elismerését az ügyességüknek, korrektségüknek.

173
pixel képe

Sajnos a bringaboltosok nagy

Sajnos a bringaboltosok nagy része nem rendelkezik ilyen fejlett logikai képességekkel.

174
tranyo képe

hm, én járok kizárólag

hm, én járok kizárólag jó helyekre? :)))

(szerk: nemhiszem)

175
toreki képe

Az első lépés a

Az első lépés a kommunikációban, hogy MK helyett mindenhol Kerékpársoklub-ot használunk, egymás között is. Így berögződik, és a médiában is ezt fogjuk használni.

Az sem, mindegy, hogy mikor kommunikálunk. Egyeseket zavart, hogy miért volt "titkos" egy ideig a bringás rendőrök akciója. Aztán elkezdtek cikkezni róla mindenhol, nélkülünk. Persze sehol sem jelent meg, hogy a rendőrök oktatását Kükü, Sinya és János (bocs a többiektől, akikről nem tudok) végezte.

Jogos, hogy erősíteni kell a "jelenlétet" a BKK-nál is. Pl. amikor Vitézi nyilatkozik, jó lenne, ha többször hivatkozna a Kerékpárosklubra. Sajnos erre nem sok ráhatásunk van. Amit tehetünk, hogy János a lehetőségekhez képest képvisel minket az ilyen eseményeken.

valamint, az MK számomra is egy láthatatlan valami, aminek a vezetősége mintha azt várná, hogy a tagok fizessenek, a szar melókat meg (önkormányzattal tárgyalás/vita, pénzkoldulás, stb) végezze a lelkes aktivista, ingyér. Nekem ez valahogy nem fekszik.

Van, amikor a helyi önkénteseket kell bevetni, hogy tárgyaljanak. Jelenleg az iroda nem tudja megfinanszírozni, hogy több szakember rendszeresen járja az országot. Egy tervezéshez fel kell mérni a területet, tárgyalni a tervezővel, és önkormányzattal. Ez minimum 2 alkalom. Nem mondom, hogy most nem csinálják, de korlátozottak a lehetőségek. Itt láthatod, hogy nem csak Budapest létezik.

Sport és turizmus: nehéz kérdés. Turizmus irányba már nyitottunk. Azonban nem lehetünk "ellenfele" a CM túrának. Belefektethetünk rengeteg munkát és pénzt (megint az önkéntes vagy fizetett alkalmazott kérdés), de kérdéses az eredmény. Sport egyesület meg van ezer. Másrészt vannak kényes témák, amihez ésszel kell nyúlni, mint a Bp-i DH-sok vs. tömegközlekedés.

A Kerékpároskub célja a kerékpáros közlekedés terjesztése. Emellett csinálhatunk olyat is,a mi nem a fő profilunk, feltéve, ha hasznot hoz (pénz és ismertség).

176
aghla képe

hibás link

hibás link

177
László János képe

ezt csak egy picit

ezt csak egy picit javítanám: a kerékpárosklub célja nem "csak a közlekedés" terjesztése, hanem általában a kerékpár használatának terjesztése. Nagy kár, hogy eddig nem volt erőforrásunk a turisztikára, meggyőződésem, hogy ma sokkal több tagunk lenne, ha a hatalmas hétvégi túrázó tömeget meg tudtuk volna szólítani, nekik infőkat, szolgáltatásokat tudtunk volna adni.Ebbe az irányba is fejlődnünk kell.

László János
www.kerekparosklub.hu

178
aghla képe

Még

Még valami.

KerékpárosKLUB.
Klubtag vagyok.
Miért nem ismerhetem a klubtársaimat? Az ős-honlapon volt névsor, aztán eltűnt.
Ez így a sumákolás látszatát keltheti, mintha nem is lenne annyi tagunk.
A környékemen élő tagokat sokkal könnyebben megszólíthatnám, ha a nevük elérhető volna! /természetesen csak a hozzájárulásuk esetén/

179
Kuku képe

Hu, ebben sok lehetoseg

Hu, ebben sok lehetoseg van....

----------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

180
gaze képe

kb egy meghavásos/zárt

kb egy meghavásos/zárt facebook csoport..
tudom, tudom, aki nincs Facebookon.
de azért a XXI. században élünk.

181
aghla képe

Eddig volt google

Eddig volt
google csoport
twitter
facebook
CM honlap
MK honlap amit bogarászni kellett az érdeklődőnek.

Most éppen arról agyalunk, hogyan lehetne a
MAGYAR KERÉKPÁROSKLUB /nem MK/ márkanevet bevésni a fejekbe. A saját felület erre alkalmasabb lehet.

182
jurta képe

Pont ehhez kellenek a jól

Pont ehhez kellenek a jól működő területi szervezetek. Az enyim amíg működött (találkozókkal), tökéletesen betöltötte azt az igényemet, amiről írsz.

Én nem attól fogom elhinni, hogy 1200 tag van, hogy 1200 nevet és címet kiírnak nekem a felhasználónévvel való bejelentkezés után látható részre.

Jávor Tamás

183
toreki képe

Miután mind az 1200

Miután mind az 1200 egyesével hozzájárult, hogy az adatait közzéteheted a honlapon. Addig max a nick nevét.

184
KergeKacsa képe

Az MK oldalán a Twitter is

Az MK oldalán a Twitter is 130 napja frissült utoljára.
Ha nem kell, írjátok ki egy lezáró üzenetben, és vegyétek le a dobozt.
De szerintem célszerűbb lenne minden hírt oda is berakni 1-1 linkkel.

Amik miatt még halottnak tűnik a szervezet:
- önkéntes munkák alatt (IT és fordítás) olyan dolgok vannak, amiket valaki elvállalt, de sem infó arról, hogy mikor vállalta el, mikorra lenne készen, vagy hogy esetleg visszalépett-e, stb. Pl. fordításban szívesen segítenék, de az általam kinézett cikkre már bejelentkezett valaki, de mégsem készült el. Ilyenkor mi van?
- Dél-budai szervezet legutolsó híre március elejei... Nem nagyon látszik semmi élet arrafele. :(

--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

185
László János képe

Őszintén szólva, azt se

Őszintén szólva, azt se tudom, ki az adminja...Egyszer valaki felvállalta, de nem tudom, ki. Ha látja, jelentkezzen!

László János
www.kerekparosklub.hu

186
Flicka képe

Szia! A dél-budai

Szia!

A dél-budai kritikához muszáj szólnom. Raktunk fel híreket, de amióta a holnapot a BAM honlappal integrálták, azóta a területi szervezetek fül alatt nem látszódnak a hírek. Már "gratuláltunk" az informatikusoknak, hidd el, ez nekünk is probléma.

Pl.: http://kerekparosklub.hu/hirek/szeremi-ut-sovennyiras

A fordításokat Lukács menedzselte, szánom-bánom én is elvállaltam egy cikket, neki is álltam fordítani, azonban már nem küldtem vissza; addigra elhalt a kezdeményezés.

Flicka

187
KergeKacsa képe

Akkor én ezt kapásból

Akkor én ezt kapásból javíttatnám is, mert több, mint siralmas. Btw, akkor ilyen jellegű IT-s segítséget is lehetne keresni. :)

Addig is viszont címkéznék rendesen, mert ez a hír az egyetlen, amin akár a Dél-Buda, akár az MKDB címke szerepel. (Lehet, hogy ez is hibás működés, vagy lehet, hogy ez az egyetlen ilyen hír, ami viszont megint csak visszavezet az eredeti felvetésemhez, a tetszhalálhoz. :( )

Az ilyen elhalt dolgokat én eltávolítanám az oldalról, szintén a fenti ok miatt. (Tudom, nem tűnik nagy dolognak, viszont max. 5 perces munka lehet.)
--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

188
aghla képe

A területi csoportok/tagok

A területi csoportok/tagok alatt a BAM lelenik meg, ráadásul mindenki az fényképemmel!!! Remélem csak az én gépemen.
Így néz ki:

https://picasaweb.google.com/aghlaci/2012Augusztus2002?authuser=0&authke...

189
toreki képe

Az a te BAM profilod.

Az a te BAM profilod. Magánba elküldhetnéd, melyik oldalon, hova kattintottál hogy a "területi csoportok/tagok alatt" ide jutottál.

190
nrc képe

Új tagok szerzéséhez

Új tagok szerzéséhez esetleg egy úgynevezett "kuponos" weboldalon történő 20-25%-os akciós értékesítés?
Ezzel új belépők mellett értékes és releváns tapasztalatokat lehetne szerezni arról, hogy a kedvezményes áron kínálva a termékre mekkora a kereslet.

A megszerzett tapasztalatok alapján lehetne egy olyan árazást kialakítani, ami által már nem kell olyan magas küszöböt átlépniük a belépni szándékozóknak, mint a mostani 4.000Ft-os egyszerre kifizetendő biztosítás nélküli ár esetén. Megoldás lehet akár a fél éves/negyed éves tagság, vagy hasonló gyakoriságú díjfizetés is, ha reálisan tényleg nem csökkenthető a tagdíj.

191
Somovitya képe

Ne haragudjatok, de most

Ne haragudjatok, de most muszáj kiírnom magamból amit gondolok és néhányotoknak nem fog tetszeni a hangvételem.
ÉVI 4-6000 forint tagsági díjról beszélünk. Ne akarjunk már mindent ingyen kapni. Komolyan. Nem hiszem el, hogy az az ÉVI 6000ft ami havi szinten 500ft, akkora összeg lenne. Igen, most kiabáljátok rám, h persze, nem tudom, h mennyi az a pénz. Havi 250 órát melózok, h kifizessem a fix havi költségeimet, ha akarok magamnak venni valamit vagy épp szórakozni, akkor plusz melókat vállalok. Volt olyan hónap, h több mint 400 ledolgozott órám volt. Szóval rohadtul tudom mi az a 6000ft. De gyerekek! Azok közül aki sokallja azt a havi 500ft senki nem cigizik? Senki nem iszik meg néha 2 sört? Senki nem megy el moziba, koncertre, vagy akárhova? Ugyanmár! Rohadtul arról szól az egész, h nekem mi a fontos, és hogy akarok-e tenni valamiért, vagy nem. Nekem senki ne mondja, akinek több 10.000ft-os biciklije van, és 100ból szerintem legalább 90 ilyen, az nem tud kispórolni havi 500 forintot! Egyszerűen csak nem akarnak az emberek. ÉS ez itt a probléma, nem az, h ki kell fizetni 6000ft-ot.
Arról nem beszélve, hogy ez a 6000forint visszajön az elérhető kedvezményekből és nem beszélve arról, h ha tudom, h szeretnék segíteni, akkor fogom azt a havi 500 forintot berakom egy borítékba és jövőre már ott is van a tagdíjam. Nem hiszem el, hogy aki 2500 forint éves díjért belépne, az ne lépne be a mostani 4000ért...

Remélem senkit nem bántottam meg, de kicsit bosszantott az eddigi sok hozzászólásban ez a téma. Elnézést kérek mindenkitől!

192
aPala képe

Igen, az akarás a kérdés,

Igen, az akarás a kérdés, erről is megy a kupaktanács feljebb, hogy hogyan lehet elérni, hogy a széles tömeg MK-tag "akarjon" lenni. :)

*******
*aPala*
*******

193
dova képe

"az akarás a

"az akarás a kérdés"

Talán ezért is ilyen izzadtságszagú. :(

Nekem azt tanították régebben, hogy amikor az akarat és a hit egymásnak feszül, mindig a hit győzedelmeskedik.

Először hitet kell adni/visszaadni az embereknek a Kerékpárosklub iránt, csak utána mehet az "akarat".

--------Dova--------

194
Somovitya képe

Kérlek segíts nekem, nem

Kérlek segíts nekem, nem értem, hogy mire gondolsz hit adás és visszaadás alatt. Hogyan lehet szerinted hitet adni?

195
Kuku képe

Szép lenne, ha lenne rá

Szép lenne, ha lenne rá idő.
Most sajnos egyszerre kell.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

196
jurta képe

Érdekes, bár nem igazán

Érdekes, bár nem igazán ide való téma, hogy szerintem a 6000 avagy 4000 annak tűnik soknak, akinek (egyrészt persze nincs sok pénze, de ennél jóval fontosabb, hogy) nagyjából fogalma sincs, mire megy el a pénze.

Ha készítesz korrekt tervet, a számok világosan megmutatják, hogy a klubtagság mellett nyugodtan beiratkozhatsz könyvtárba és előfizethetsz egy újságra is, még mindig szinte nem is érzékelhető tételről van szó a költségvetésedben.

Ahogy te is írod, egyszerre tűnik soknak, de ha heti 77 Ft formájában vennék ki a zsebedből, észre sem vennéd; meg ha most nincs, előre is félre lehet tenni. Na, ehhez kell tervezni. De ezt már nem a tisztelt érintett civil szervezetnek kell elérnie. :-) Bár a tervezett részletfizetéssel pont ezt a tényt próbálják enyhíteni.

(Valóban inkább egy küszöb ez, mely, ha valaki nem vonzódik a klubhoz, csak láthatóvá teszi a belül meglevő elriadását.)

Jávor Tamás

197
aPala képe

Erről az jutott eszembe,

Erről az jutott eszembe, hogy ugyanígy lassan gyűlnének a tagok, ha én alapítanék mondjuk egy Nemzeti Kerékpáros Egyesületet, de az éves tagdíj csak 1500 forint lenne.

Fentebb Kükü írta, hogy most egyszerre kell hitet visszaadni és tagokat toborozni. Ez kemény dió.

Az emberekben szerintem az a kérdés merül fel, hogy miért pont az MK kapja a heti 77 forintot. Miért ne mondjuk a Magyar Autóklub kapja? Vagy mondjuk a Vöröskereszt.
Mindegyik tudna valamit mondani, hogy miért őt válaszd, a kérdés szerintem az, hogy a Magyar Kerékpárosklub überelni tudja-e őket.

*******
*aPala*
*******

198
Fly képe

Akkor erre a másik

Akkor erre a másik oldal:
Megkapom a fizetést, megjöttek a csekkek amit ki kell fizetni, a gyerekeknek az iskolába megint pénzt kell vinniük, nem árt, ha egész hónapban eszünk is valamit, lakás, rezsi, bérlet, stb...
Aztán marad...mennyi is? És ebből ha kifizetem a 6k HUF-t, akkor mennyi is marad? Elég? Vagy kihagyom?
Ilyen bérek mellett a klubtagság bizony sokaknak luxus.
Úgy mondom ezt, hogy tag vagyok, befizettem a tagdíjat -de cserébe más szervezet tagságáról le kellett mondanom. Mindenesetre a példám nem lehet releváns, mivel fanatikus bringásnak számítok az ismeretségi körömben , ergo sokan nem fogják meghozni ezt az "áldozatot" ezért az ügyért...

199
gaze képe

mk tagdijat nem kell minden

mk tagdijat nem kell minden honapban fizetned 6000 forintert, csak egyszer egy evben (leosztva havi szintre kb 500 forint. az emberek a hobbijukra koltik a legtobb megmarado penzt a kutatasok szerint..)

200
aPala képe

Aránylag kicsi azoknak a

Aránylag kicsi azoknak a száma, akik a kerékpáros érdekvédelemre hobbiként tekintenek.

Én értem mindenki álláspontját, aki a tagdíjat hónapra/hétre/napra bontja le, de azért azt is látni kéne, hogy nem csak a Magyar Kerékpárosklub létezik, nem biztos, hogy azért nem tag valaki, mert nem tud osztani 12-vel, hanem mert mondjuk egyéb hobbiba tolja bele a pénzét, például a bringájára vásárol jobb alkatrészeket, vagy szabadidejében kajakozni jár, vagy egyéb dolgot művel, és emellett már nincs felesleges havi 500 forintja. :)

*******
*aPala*
*******

201
Somovitya képe

Igen, én ezt értem, és

Igen, én ezt értem, és ahogy Te mondod, nincs FELESLEGES 500ft-ja. Szerintem itt van a baj. Hogy feleslegesnek tartjuk, h legyen biztosításunk, legyen egy bankszámlánk, amivel már meg is spóroltam a havi 500ft-ot, feleslegesnek tartom, h megnyíljanak a buszsávok, ahol tudok kényelmesen haladni a kerékpárommal. Stb-stb..

202
aPala képe

A biztosításról én azt

A biztosításról én azt gondolom, hogy az egy szimpla fogadás arra, hogy valami rossz történik, ezzel engem pölö nem lehet motiválni tagságra.

A médiából az áramlott, hogy ez a BKK saját ötlete volt. Egy szóval nem lett megemlítve az MK (vagy úgy, hogy fel is fogják az emberek).

Nekem egyelőre felesleges 500 forint kérdése a tagság, és szerintem épp erről megy a kupaktanács, hogy a hozzám hasonlóan gondolkodó, jelentős réteget hogyan lehetne motiválni. :) Nem vagyok benne biztos, hogy az irónia a legmegfelelőbb eszköz. :)

*******
*aPala*
*******

203
Somovitya képe

Rendben, Téged a

Rendben, Téged a biztosítás nem motivál, ok.
Hogy mi áramlik a médiából, igen, előfordul, hogy hibázik a vezetőség, vagy nincs elehetőségük úgy beleszólni és olyan komminikációt kicsikarni, amilyet érdemelne a Kerékpárosklub.
Akkor Téged, hogy lehet motiválni? Lehet a bankszámlával? Ha lenne egy számlád, Visa kártyád, havi 2 ingyen utalásod és kp felvételed, az megérne 500ft-ot?
Nem tudom vonatozol-e kerékpárral, nem tudom, h motivál-e, hogy 25%al olcsóbban viheted magaddal a bicajt.
Lehet motiválni az EDC kedvezményekkel? Agip kúton 8ft/l üzemanyag, Burger King, Unix, Thomas Jeans, Inter-Max, Gravír expressz, stb stb 10% kedvezménnyel?
Vagy azzal hogy számos kerékpárboltban vagy épp szálláshelyen adnak 5-15% kedvezményt?
Vagy, akkor segíts, hogy mi az, amivel Téged tudna a Kerékpárosklub anyagilag motiválni, h rászánj havi 500Ft-ot???

204
aPala képe

AXA-s számlám van, ingyen

AXA-s számlám van, ingyen utalok, készpénzt alig használok.
Nem vonatozok bringával, és az EDC kedvezmények sem érintenek.

Engem a környezetem TSZ-ének aktivitása motiválna, ha tudnám, hogy az általam befizetett pénz hozzájuk is eljut. :)

*******
*aPala*
*******

205
Somovitya képe

Kp-t alig használsz, de

Kp-t alig használsz, de néha igen, az is valami. Gondolom bankkártyád azért van, aminek van egy éves díja, ált olyan 2500ft. De ha neked nincs szerencsés vagy, és majd légyszi priviben írd meg a csomagod nevét, én is nyitok ott egy számlát!
EDC kedvezmény nem érint?! Ok, nem teszed magad érintetté bennük.

A TSZ aktivitása motiválna? Azt hogyan lehet elérni? Mit értesz aktivitás alatt? Mit kéne csinálni a TSZ-nek h aktív legyen szerinted? És egyébként igen, ha jól tudom a tagdíj egy részét megkapja az a TSZ ahova bejelentkezel, de ebben majd még valaki megerősít.

206
aPala képe

Fentebb ezt valaki már

Fentebb ezt valaki már leírta, hogy mitől aktív egy TSZ. :)
Azt is írta már Kükü, hogy igyekeznek átláthatóvá tenni az MK működését a tagok számára. Én az eddig olvasott ígéretek megvalósulását mindenképpen megvárom. :)

*******
*aPala*
*******

207
monster képe

Amit írt annál nincsen

Amit írt annál nincsen jobb folyószámla. Amúgy a CIB-es kerékpáros kedvezményt próbáltam igénybe venni, de kiderült hogy a már meglévő CIB-es internetes csomagom jobb kondíciókat adott.
:-((-------))-:

208
Somovitya képe

Mmint hogy adott jobb

Mmint hogy adott jobb kondíciót? Miben?

209
monster képe

CIB-nek van a Classic

CIB-nek van a Classic hagyományos meg az Online internetes csomagja. Nekem az Online van, a kerékpárosklubos kedvezmény meg a Classicra vonatkozik. Az ügyintézővel összenéztük a bankolási szokásaimat, és nem érte meg a váltás. Amúgy azóta átvittünk minden komolyabb dolgot a kolléga által említett másik bankhoz, a CIB-es csak az internetes vásárlások miatt van életben tartva, mert ingyen van hozzá az internetes kártya.
:-((-------))-:

210
Somovitya képe

CIB Online Számlacsomag A

CIB Online Számlacsomag
A CIB Online Számlacsomagot akkor ajánljuk Önnek, ha otthonából vagy munkahelyérıl, a bankfiókok nyitva
tartásától függetlenül szereti intézni pénzügyeit alacsony számlavezetési és tranzakciós díjak mellett, illetve
olyan szolgáltatást keres, amely segítségével biztonságosan intézheti internetes vásárlásait. A
számlacsomagban található folyószámláról díjmentesen indíthat forint átutalást belföldre, közüzemi számlákat
egyenlíthet ki csoportos beszedési megbízással, illetve állandó átutalással. Kínált kedvezmények a jelenlegi tagságának fennállásáig:
...Innen töröltem a táblázatot, felesleges...
Összes kedvezmény: 14 078 Ft / év

Bankunk a díjkedvezményeket a CIB Online Számlacsomaghoz tartozó szolgáltatások (CIB Online
Magánszámla, VISA Electron bankkártya, CIB Internetkártya, CIB Internet Bank) együttes és egyidejő igénylése
esetén nyújtja.

Akárhogy nézem, ez nem a Classic, hanem az online számlacsomag, Kerékpárklubbos kedvezménnyel is van! Most akkor vagy ez a tájékoztató nem jó, vagy a bankban az ügyintéző nem volt teljesen képben.

http://kerekparosklub.hu/sites/default/files/CIB_Bank_MK_kedvezmenyes%20...

211
monster képe

Ez valami új! Mi már elég

Ez valami új! Mi már elég régóta nyomjuk az MK-t meg a CIB-et. Amikor kijött az info mindjárt bepróbálkoztunk, de onlányra nem volt kedvezmény. Futok egy újabb kört, kösz az infot. Az mondjuk biztos hogy az ügyintéző nem volt képben.
:-((-------))-:

212
Somovitya képe

Na, máris spóroltunk

Na, máris spóroltunk párezer forintot! :) Már megérte! :)

213
monster képe

A CIB-nek nem éri meg

A CIB-nek nem éri meg ;-)
:-((-------))-:

214
monster képe

Na, ez pl. tipikusan

Na, ez pl. tipikusan hírlevélbe való info. Valahogyan (fene tudja hogy annak idején megtudtam a cibes kedvezményt). Elmentem, lepattantam. Ha közben változás van a kondíciókban, arról tájékoztatni kell az embereket, nem azt mondani hogy fenn van a honlapon.
De ha ennek 10ezer forint nagyságrendű az éves spórolható összege, akkor miért nem lép be 6ezerért az összes cibes számlatulajdonos az MK-ba? Amúgy az 550-es havidíjjal már nem egy nagy buli az onlány, csak a 150-essel, de mintha az is felment volna kicsit mostanában.
:-((-------))-:

215
Vegha képe

pl. azért nem lépnek be,

pl. azért nem lépnek be, mert ezt a számlacsomagot már nem "árulja" a CIB. Legalábbis a BringaExpos beléptetés után egyből bezavartam a csajomat a CIBhez, ahonnan elhajtották ezzel a címszóval. Talán ezt is frissíteni kellene a kedvezmények között - hogy már nem elérhető.

216
monster képe

Akkor ne is menjek a CIB-hez

Akkor ne is menjek a CIB-hez próbálkozni? Szerintem a banki ügyintézők segghülyék. Most a honlapjukon még van az "Online" csomag. Akkor a kedvezmény is kéne hogy legyen rá.
:-((-------))-:

217
Vegha képe

nemtom. meg kéne

nemtom. meg kéne próbálni; nekem is Online számlacsomagom van, de a havi 550 Ft eddig nem vágta haza a kasszámat, hogy vegyem a fáradságot az ügyintézéshez. A több mint 10.000 Ft máig sem értem hogy jött ki a kedvezmény rublikában.

218
KergeKacsa képe

A tájékoztató

A tájékoztató alapján:

Havi kétszeri ingyenes pénzfelvétel: 2*250 Ft/hó
Havi számlavezetési díj: 549 Ft/hó
Bankkártya éves díja: 1490 Ft/év

--
Every day I'm riding the 'Tour de Fuck You'

219
Vegha képe

a cash felvételt

a cash felvételt állandóköltségként feltüntetni... cc, ejj-ejj....

220
Vegha képe

múlt héten rászántuk

múlt héten rászántuk magunkat és valóban sikerült elintézni. 2x1,5 óránkba került a klubtagsági kedvezmény beállíttatása.

221
pere képe

Az meg hogy a viharba? Én

Az meg hogy a viharba? Én bementem a bankba,bemutattam a kártyámat,kattintottak 10-et,elsorolták,hogy mi ingyenes és mi nem,majd kattintottak megint 10-et és kész volt.

222
Vegha képe

aug. 31-én, péntek reggel

aug. 31-én, péntek reggel mentem, hogy a következő hónapra már érvényes legyen a kedvezményes csomag. 1 óra sorban ülés után bő 20 percig bénázott a kis zöldfülű.

223
pere képe

jó reggeled volt :(

jó reggeled volt :(

224
Flicka képe

Nekem Online csomag van,

Nekem Online csomag van, Kerékpárosklubbos kedvezménnyel. Valamikor télen váltottam erre egy azóta már megszűnt fiókban.

Flicka

225
jurta képe

A biztosításról én azt

A biztosításról én azt gondolom, hogy az egy szimpla fogadás arra, hogy valami rossz történik

... aminek a helyrehozását mindenképp neked kell finanszírozni, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a fogadásod nyereményéből teheted, vagy a jövedelmedbe kell beleférnie. Nagy különbség a sima szerencsejátéktól.

Jávor Tamás

226
aPala képe

Olcsóbb megoldás úgy

Olcsóbb megoldás úgy közlekedni, hogy ne legyen szükség felelősségbiztosításra. :)

*******
*aPala*
*******

227
Icarus képe

Legjobb megoldás ki sem

Legjobb megoldás ki sem mozdulni otthonról. Igazából lakásbiztosítást se köss. Legjobb megoldás olyan helyre építeni a házat ahol nincs senki a közelben, sosem szokott vihar lenni és a maximális földrengés erőssége is csak 1.0-es...
Én belátom, hogy bármennyire is óvatosan közlekedek, balesetek akkor is történnek és szükség lehet arra a felelősségbiztosításra.
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

228
aPala képe

Azért a bringás

Azért a bringás felelősségbiztosítás és a lakásbiztosítás között elég sok eltérés van. Láttál már lakásra felelősségbiztosítást?

*******
*aPala*
*******

229
nrc képe

A lakásbiztosításhoz is

A lakásbiztosításhoz is jár felelősségbiztosítás, ami jól jön ha pl. eláztatod a szomszéd lakást.

A klubtagsághoz pedig nem csak felelősségbiztosítás jár, hanem baleset biztosítás is.

230
monster képe

Majd ha elüt egy autós,

Majd ha elüt egy autós, aki ezt mondta korábban, és nincsen felelősségbiztosítása, akkor nehogy merjél itt siránkozni hogy milyenek a közlekedők.
:-((-------))-:

231
aPala képe

MABISZ.

MABISZ. :)

*******
*aPala*
*******

232
toreki képe

Dani még csak két éves,

Dani még csak két éves, és motorozik, így még nem tag. Dorina 3, és amikor átült bringára, automatikusan beléptettem. Most 8 főre fizetek tagdíjat. Pedig nekem is drága hobbim van. De tudom, hogy ez fontosabb.

233
aPala képe

Értelek, és azt gondolom,

Értelek, és azt gondolom, hogy a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek már jelenleg is tagok.

Én nem kötekedni akarok, csak úgy érzem, Budapesten nagyon sokan gondolnak az MK-ra úgy, ahogy én, és próbálok segíteni kitalálni, hogy mivel lehetne felkelteni az érdeklődését a MégNemTagoknak. :)

*******
*aPala*
*******

234
Somovitya képe

A Te érdeklődésedet hogy

A Te érdeklődésedet hogy lehetne felkelteni? Ha ezt tudjuk, akkor a hozzád hasonlóékat is sikerülhet...

235
gaze képe

hát érted, én is el

hát érted, én is el tudnám szórni a péndzemet kokainra, mogyorós csokira, app-vásárlásra. de fontosnak érzem azt, hogy az olyan dolgok amiket klassznak és hasznosnak érzek a városban (élhetőbb környezet, kerékpározás elősegítése, stb) azokra legyen valaki akinek van ernergiája és lehetősége helyettem is csinálni az egészet.
Aki szerint 2012-ben ilyen célokra elkölteni havi 500 forintot sok, túl sok, stb, az valószínűleg nem célcsoportja a Kerékpárosklubnak, mert ez a dolog igényel némi önálló felelősségvállalást közvetlen életkörnyezetünk és annak jobbátétele érdekében.
Nem gond ha valaki nem óhajt ennyit elkölteni ilyen célokra, csak akkor azt ne csinálja, hogy közben meg megy a 'jajj itt miért nem lesz soha semmi sem jobb'. A lehetősége adott, van rá referencia, bizonyíték, hogy igen, ott van, működik, változnak a dolgok, és hogy havi 500 forinttal ő is részt tud venni ebben az egészben, tehet azért hogy változzanak a dolgok.
Önfelmentést persze bármire lehet találni, de itt most azt hiszem a racionálisan viselkedő emberekről beszélünk.

236
jurta képe

mondjuk egyéb hobbiba tolja

mondjuk egyéb hobbiba tolja bele a pénzét, például a bringájára vásárol jobb alkatrészeket, vagy szabadidejében kajakozni jár, vagy egyéb dolgot művel, és emellett már nincs felesleges havi 500 forintja. :)

Gondolkodtam ezen, és szerintem ha ennyit engedhet meg magának, ő akkor űzze azt a hobbiját, és teljesítse ki azzal az életét - nem ő a tag-célcsoportunk. Ha meg még maradt ideje, és szereti a Kerékpárosklubot, alkalmanként jöjjön önkénteskedni.

Jávor Tamás

237
aPala képe

Ez a lényeg.

Ez a lényeg. :)

*******
*aPala*
*******

238
Sceptico képe

Mondjuk, van az a hülye

Mondjuk, van az a hülye dolog, hogy inkább simán és gondolkodás nélkül kifizetnék havi 1000 Ft-ot tagdijra, mint egy összegben 6000-et.
A magam részéről havi beosztásban élek. Minden hónap végén leülök a gép elé és kifizetem a sarcot az összes zsarnoknak és szolgáltatónak. Még a lakásbiztosításomat is havonta fizetem, pedig nem nagy lakás, akár egyszerre is ki tudnám fizetni, de így jobban tudok kalkulálni.

Lényeg a lényeg: ha nem évi egy, hanem havi rendszeres költségként lehetne befizetni is, a magam részéről nem is gondolkodnék, simán iktatnám a havi utalandók közé az eddig elvárt tagdíj dupláját. Komolyan.

---

239
toreki képe

Azt el tudnám képzelni,

Azt el tudnám képzelni, hogy 2000-res induló után lehetne havi fizetés. Ezzel induláskor már nullszaldós a kártya kiadása, ha mégsem fizet, akkor "csak" az irodai alkalmazott munkaidejét bukjuk.

240
Sceptico képe

Ez vállalhatónak

Ez vállalhatónak tűnik.
---

241
PTeker képe

+1 Sör nélkül rakom,

+1

Sör nélkül rakom, oszt?

242
jurta képe

Tényleg nagyon közeli és

Tényleg nagyon közeli és nyári az időpont.

Félek, hogy ez a gyűlés nem lesz hatékony. Mert ennyi idő alatt össze sem áll megbeszélhetőre az anyag. Ja, de mégis a végére fogtok érni, mert olyan kevesen lesznek ott. Ez viszont a felhatalmazást rontja.

Jávor Tamás

243
Kuku képe

Minden ellene szólt. Sokat

Minden ellene szólt. Sokat vacakoltunk, utána bedöglött az oldal és nem lehetett posztolni. László János szerdán reggel elutazik, utána már szervezni kell a CM-et.
Szerintem az alapproblémák gyönyörűen kijöttek, én buzgón jegyzetelek. 100 hasznos kommentnél tartunk, és még jön is, plusz ez csak az első kör, sokat beszélünk még erről, mert nagy falat. A gyűlés sem egy döntőbíróság, hanem egy beszélgetés annak érdekében, hogy okuljunk belőle.

--------------------------------
Kürti Gábor

Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

244
Miló01 képe

Értekezés fontosabb

Értekezés fontosabb vonalát majd remélem viszont olvashatjuk itt is, mire jutottatok. Sajnos én nem tudok majd résztvenni ezen.

245
er13a18 képe

hajrá!

hajrá!

246
dova képe

Javaslom készítsetek

Javaslom készítsetek teljes, nem szerkesztett hangfelvételt és osszátok meg!
Semennyiből sem tart és nagy mértékben segítené a hitelességet.

--------Dova--------

247
Fly képe

Javaslom, hogy a

Javaslom, hogy a hírlevélhez ismét legyen "MK Rádió"...

248
toreki képe

Jó ötlet a hangfelvétel,

Jó ötlet a hangfelvétel, de ehhez minimum zárt terem kellene. Hangosítás nélkül már10-20 embernél is probléma, hogy a felvétel fele használhatatlan, olyan nagy az alapzaj. Egy parkban meg pláne. De viszek felvevőt.

249
Kuku képe

Köszi hogy felvetetted, meg

Köszi hogy felvetetted, meg is fogadtuk.
Sajnos nem lesz teljes, mert az én telefonom kezdésnél bekapcsoltam, de 1 óra 20 perc után felhívott a feleségem, amit az android felvétel leállítással reagált le és nem rögtön vettem észre.
De a kezdés után nem sokkal toreki is letette a telcsijét, így ha az a felvétel érthető lett akkor van egy 2 órás vágatlan hanganyag, ha nem, akkor az én 50 percesem a végéről. Lelevelezem vele, és ahogy lehet kitesszük.

250
toreki képe

Elküldtem a linkjét

Elküldtem a linkjét Kükünek, használható lett.

251
dova képe

Ügyik vagytok! Tudtok ti ha

Ügyik vagytok!
Tudtok ti ha akartok! :))))

--------Dova--------

252
toreki képe

Az eleje azért nincs meg,

Az eleje azért nincs meg, mert akkor vettem meg a felvevő program teljes verzióját. :)

Viszont a minősége engem is meglepett.

253
dova képe

A telefonok mikrofonja az

A telefonok mikrofonja az emberi hangra van tökéletesen belőve és nem igen vagy csak nagyon nehezen tudják megzavarni holmi háttérzajok.

A minap épp egy szabadtéri beszélgetést rögzítettem ami közben - határozottan emlékeztem, hogy - csiviteltek a madarak, kb. beszédhanggal azonos erővel. Visszahallgatva egy csip-csirip nem sok, de annyi sem lett a felvételen. ;)

--------Dova--------

254
Törzsmókus képe

próbáltam válaszolni, de

próbáltam válaszolni, de megette a spamszűrő.
valszeg az nem tetszett neki, h megemlítettem a konkrét appot, amit tippeltem. (nekem az első és máig egyetlen fizetős appom.)

ami kicsit zavart: a nem-normalizált felvételt ha olyan hangerővel hallgattam, h halljam a hozzászólókat, akkor Kükü és LJ ordított. remélem a szomszédaim nem haragudtak meg vészesen :)
nemtom, normalizálásra van-e egyszerű egyetkattintós megoldás. asszem az audacity (szabad hangszerkesztő program) pl tud, de még nem próbáltam.

255
Szundi képe

No. Sajna nincs időm

No. Sajna nincs időm elolvasni az összes hozzászólást így bocs ha olyat mondok amit más is mondott már.

Nekem nem sok az éves tagdíj, nem ez a fő probléma. Én vagyok az az ember, aki szeret biciklizni, elmegy a CMre és ennyi. Nem járok olyan helyekre ahol hallanék a dologról, nem tudok a fizetős tagsági lehetőségről, mert kevés helyen van föltüntetve és nincs eléggé szem előtt, nem is harsány, simán elnyomja a hatást egy hipermarketes bontottcsirke reklám. Sunnyogjatok be a köztudatba :)
A menü tetszetős, a tálalás a szerény.

Persze biztos vagyok benne, hogy amúgy is ilyesmit terveztek :)
Egy leendő tag.

256
Zsurmi képe

Nem tudom nálunk

Nem tudom nálunk működne-e? Adománygyűjtő bál, bringás celebekkel, sajtóval, csinos hostessekkel? Kalapozni kell a pénzért kérem szépen. A bál önfenntartó, önkénteseket be lehet vonni. Meggyőzni 1-2 fontos embert (Vitézit minimum) is a jelenléttel.

Bringabarát cégeket (ahol van sok bringás, csináltak tárolót, zuhanyzót) megszólítani támogatásért? Budapesten legalábbis a munkába járók nyertek a legtöbbet az MK/Kerékpárosklub tevékenységével.

Bringázással kampányoló cégeket megkeresni (Mol, K&H) támogatásért? Közös ügy stb.

-
Zsurmi

257
istvan.laszlo.bart@gmail.com képe

Sziasztok, teljesen

Sziasztok,

teljesen egyetértek azzal, hogy a Klubot lehetőleg tagdíjakból finanszírozzuk, és állami támogatást csak végső esetben kérjünk. Az alábbi észrevételeim vannak:

1) Tegyük lehetővé a céges tagságot, illetve a céges adományozást. Sok embernek van cége, ők sokkal több pénzt tudnának adni, ha nem az adózott jövedelmükből kéne fizetni a tagdíjat, hanem költségként írhatnák le a tagdíjat. Ehhez a legfontosabb, hogy a Klub automatikusan küldjön nyugtát/számlát.
2) Egy másik lehetőség, hogy a cégek reklámfelületet vehessenek a klub honlapján. Ez lehet komolytalan/képletes is, a lényeg, hogy egy szolgáltatás megvételét könnyebb egy cégnek kezelni, mint egy adományt.
3) Sztem érdemes több tagsági szintet létrehozni, hisz mindig vannak gazdagabbak, szegényebbek. A legjobb, ha mindenki szabadon választhat tagdíjszintet, de vannak ajánlott kategóriák (pl. arany/ezüst/bronz fokozatú tagok, vagy törzstagok/kiemelt tagok/pártoló tagok stb.) Ha van céges tagság, akkor ott lehetne alapból mondjuk 10 000 Ft-tal indítani (10 000 Ft-os cégköltség kb. ugyanannyi, mint 6000 Ft az adózott jövedelemből)

Hát ennyi. Ha kell, szívesen segítek abban, hogy a céges tagságot/adományozást/reklámozást hogyan rakja össze a klub.

üdv
István

258
Pontagy képe

igen, egy pár

igen, egy pár bannerszerződés (lehetőség szerint nagyobb bringás cégek bevonásával) alsó hangon is 2-300.000 forintot tud hozni (éves szinten) és csak annyi kell, hogy egy link kikerül az oldalra, szerintem az MK-nak sem fájna, és hoz valamennyit a konyhára, nem hülyeség.
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

259
jurta képe

1) Tegyük lehetővé a

1) Tegyük lehetővé a céges tagságot, illetve a céges adományozást.

http://kerekparosklub.hu/vallalatoknak/vallalati-tagsag

Nincs túlhirdetve, az tény.

Jávor Tamás

260
László János képe

vállalati

vállalati tagság:http://kerekparosklub.hu/vallalatoknak/vallalati-tagsag

Szóval van ilyen

László János
www.kerekparosklub.hu

261
monster képe

Az egyszemélyes önálló

Az egyszemélyes önálló vállalkozó vagy 2 alkalmazottas kft ezekbe a kategóriákba nem nagyon fér bele.
:-((-------))-:

262
Somovitya képe

Jaaa, hát az úgy nem,

Jaaa, hát az úgy nem, persze... De akkor azért kicsit félrevezető, h jobb volt a meglévő csomagod, mint a Kerékpárklubbos...

263
monster képe

Ez az éves kerékpárosklub

Ez az éves kerékpárosklub tagsági díjra vonatkozik, amit valahogy el szeretne számolni a KLM-nél kisebb cég.
:-((-------))-:

264
Somovitya képe

Boccs, elnéztem. Igen,

Boccs, elnéztem.
Igen, ebben egyetértek, hogy jó lenne egy lehetőség a kisebb cégeknek akik pl 20e forinttal szeretnének hozzájárulni a költségekhez!

265
Sceptico képe

Van, csak használhatatlan.

Van, csak használhatatlan. Azt hiszem, kicsit elszálltak a támogatói díjak az Air France, az ING, meg a KLM nevek miatt.
A mi cégünk évi 800 milliós nettó forgalmat bonyolít (már ha ez a tagdíj-ajánlás alapja és nem a nettó árbevétel, vagy adózott eredmény, vagy akármi), és vagyunk tízenöten. Ebből rendszeesen bringázik öt ember.
A főnököm a világ legjobb embere és nagyon nyitott sok mindenre, de hogy 300 esszét nem tudnék kiimádkozni belőle valamire, amit nem is tudok pontosan körülírni (a Miért jó ez a vállalatoknak? szakasz elég kevéssé meggyőző), az cirka biztos.
A tizede volna reális.

Egyébként hány vállalati tag van, ha nem titok?
---

266
corphicks képe

+1 ~1mrd körüli éves

+1

~1mrd körüli éves árbevétel, ~50 munkavállaló, ebből kb. féltucat rendszeres bringázó (növekszik) + pozitív hozzáállású főnök.

Kerékpáros ügyben eleve csak akkor megyünk tarhálni hozzá, ha éppen jól megy az üzlet (van némi szezonális ingadozás a bevételekben, a költségekben kevésbé, így vannak koplalós meg tejjel-mézzel folyó időszakok az évben). Ilyenkor el kell dönteni, hogy valami cégen belül közvetlenül érzékelhető lépésért álljunk sorba (pl. így lett bicikliparkoló+zuhanyzó az egyik telephelyünkön) vagy a Kerékpárosklubnak tarháljunk (na pl. ez eddig még nem következett be). Vállalati tagság szóba sem jön, t.i. fél gurigáért azért az, hogy kapunk némi (céges profil miatt számunkra lényegében értéktelen) marketingfelületet elég karcsú deal. Tizede-huszada körüli összeg jöhetne szóba.

Sceptico, a vállalati tagok egyébként itt virítanak az oldal alján.

267
Sceptico képe

Köszi, láttam a tagokat,

Köszi, láttam a tagokat, csak ez már régi lista, és ha úgy frissül, mint a kedvezményadóké, akkor akár ennél bővebb is lehet...
---

268
lajhár képe

Ami nekem az MK-ból

Ami nekem az MK-ból lejött, hogy nagyon rossz a kommunikációjuk.
-igen, nem rossz ötlet, hogy támogatni is lehessen
-igen, nem rossz ötlet a havi részletekben fizethető tagdíj

Csakhogy, jobb PR. kéne.Én akkor függesztetem fel a tagsági díj fizetését egy évre, amikor egy olyan kérdőívet kaptam, amin elvben véleményezni kelelt volna az MK-t, de csak pozitív válaszlehetőségek voltak. Mint ha Rákosi szelleme éledt volna újra, könyörgöm! (tudjátok a viccet, dolgozat, 50-es évek. 1. kérdés: ki a kedvenc történelmi figurád? 2. Miért éppen Sztálin?)
A másik, ami sokaknál kicsapta a biztosítékot, hogy amikor megalakultak az MK szervezetei, elég sok példa volt rá, hogy azok valamit priviben összecivilkedtek (bejárások, térképek, stb.), és aztán az az MK-nál elkallódott, nem használódott fel, a válaszok csúsztak... Most mondhatjátok, hogy ez csak azokat érinti, akiik már a "kemény mag", de mindennek híre megy, minden hangulatot kelt.
Ergó:
I. Támogatói díj, tagdíj részletfizetési lehetőség
II. Jobb kommunikáció, több arccal.
III. Hitelesebb visszajelzési lehetőségek.
IV. A rendelkezésre álló "civil energia" méltányosabb használata.

Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

269
Kuku képe

Nem tudnád elküldeni nekem

Nem tudnád elküldeni nekem ezt a kérdőívet? Felkeltette az érdeklődésem. :)

270
küllőagyú képe

Sok, nagyon sok jó gondolat

Sok, nagyon sok jó gondolat után rövid leszek*, ötleteket írok:
1) Ha a virtuális láthatóság nem megy (most nem), akkor lehessen a Kerékpárosklubot fizikailag látni. Legyenek Kerékpáros-klubházak. Én Pécsett a valahai gabonaraktár, mint Boccaccio diszkó leégése után javasoltam, h legyen civil központ, kerékpáros fenntartásban.
2) Ezt nem a Kerékpárosklub központjától várom, de páran össze tudnánk dobni egy pofás szakmai anyagot, amivel a TSz-ek bekopogtathatnának az önkorikhoz, ha találnak egy 'gazdátlan' épületet. El tudnék képzelni egy együttműködést a MÁV-val és/vagy a Magyar Turizmus Zrt-vel, ők adnának helyiséget, az MK a szakértelmet és a tartalmat. Ehhez a módszertani füzetet kidolgozhatnánk páran, benne lennék. Ilyen kidolgozott anyaggal és a központi MK-támogatással bármelyik TSz eredményesebben kilincselhet az önkoriknál. Hasznosítás, nullaforintbérlet, ilyesmi, amire gondolok.
3) Igenis kellenek forprofit szolgáltatások, amiket adhatnának mikrovállalkozások (akik lejattolnak aztán az MK-nak). Mire gondolok: szerviz, szállás, civiliroda, kölcsönzés, megőrzés. A német példa nem elutasítandó :) .Ezeket lehetne egy helyen működtetni az 1. pontbeli házakban. Ha belebotlik a polgár, látni is fogja (talán).
4) Kerékpáros kulcsosházak: oks, egyeztetek az egyesülettel, és a Gubacsost Orfű mellett benevezzük. Ismét csak: módszertani útmutató (a megfelelés feltételei, tíz pont, közreműködök; ha kell, készítek nyersanyagot). Szponzor, akinek a segítségével a tároló(kampó)kat, zárakat kialakíthatjuk?
5) Kerékpáros kisokos: én apróbb, több füzetet készítenék, szűkebb tematikával, a témához tartozó szponzor(ok)kal, pontosabban hirdetőkkel. Nagy példányszám, bringabolti, iskolai terjesztés.
6) Ha van "ház", akkor nem a "mitkapokérte" és a "derohadtdrága" Scyllája és Karübdisze közt hányódik a delikvens (tagjelölt) (szükségképpen Bálám éhendöglött szamarává változtatva a MK-t), nem kell dögösen megfogalmazni a MK célját, mert ha (szinte) mindenki kap szolgáltatást, akkor megkapja, amit akar, a többséget nem az elvek érdeklik, hanem a napi apró dolgok fogják meg. A folyamatos jelenlét, a bármikor föllelhetőség nagyon fontos, ebben érzésem szerint hatékonyabb volna lépni, mint a virtuális térben (az a már bent lévőknek viszont naon fontos!).
7) Nem akarnék igazságot tenni a hivatásforgalom vs. túra/sport vitában, de ha már a MK az előbbiben ért el jó eredményeket, akkor arra kellene rámenni. A másik két szakterületet én hatékonyabbnak érezném ütős kooperációban megoldani. Ennek is príma terepe lehetne, ahol majd lesz, a fizikai HELY. A Belvártól lehetne tanulni...:)
8) Nem fogjuk tudni megkerülni a hivatásos munkatársak jelenlétét a TSz-ekben. A forprofit megközelítés ebben is adhat megoldás(közeli helyzete)t. A hivatásosok lehetnek képesek átléptetni a sok TSz "láthatatlansága" (BOCS mindenkitől!) és a megkerülhetetlen szervezet közti szakadékot.
9) Mégeccer a tagdíjról: van, akinek gond, én is kihagyok pár hónapot (és nyereménybringát :) ) időnként, mire ki tudom fizetni. De kifizetem, biztosítással. Ez az ára, kész, építsük mögé az elfogadást.

*: nem sikerült. Ha kihagytam valamit, annak nem a szűkszavúságom volt az oka :)

271
phorvath képe

Csatlakozó javaslat (és

Csatlakozó javaslat (és újabb plusz munka a Kerékpárosklubnak :-):

Kerékpáros "guide" kiadása: kerékpáros létesítmények, szervízek, szálláshelyek, kedvezményt adó éttermek címe, elérhetősége nyomtatott formában és pdf-ben, évente frissítve. Klubtagoknak ingyen, nem tagokak eladható. A részt vevő intézmények kedvezményt adhatnak vagy szponzorálhatják a reklámokat.
Részletes térkép nem szükséges, elvégre nem akarunk konkurálni a működő kiadókkal.

Ez szerintem olyasmi, ami miatt már önmagában érdemes belépnie annak, aki túrázik biciklivel. Kezdetben sok munkát igényel és lassan fog fejlődni, de a Klub kapcsolatrendszere sokat fog segíteni, azután pedig már a gravitáció miatt is fejlődni fog. Minden résztvevőnek megéri és a kerékpáros turizmus fejlődésével egyre nagyobb szükség lesz rá.

phorvath

272
phorvath képe

Egy új szempont, talán

Egy új szempont, talán eddig nem merült fel:

Több kollégám van aki kerékpározik, de CM-re soha nem menne. Kimondva vagy kimondatlanul az a CM-ről kialakult kép, hogy sok "hülyegyerek" hergeli az autósokat feleslegesen, és nem derül ki, hogy ez hogyan segíti a kerékpáros érdekképviseletet. Ehhez nem akarnak csatlakozni. Sokkal nagyobb esély lenne őket a Kerékpárosklub tagságra rávenni. Ehhez érdemes lenne a Kerékpárosklub-ot legalább imázsban egy kissé távolítani a CM-től. Két ötlet:

1. A CM plakátokon, szórólapokon elhelyezni egy olyan üzenetet, hogy: "Nem tudsz eljönni a CM-re de szeretnéd támogatni a kerékpáros érdekképviseletet? Lépj be a Magyar Kerékpárosklubba! Mi azért dolgozunk, hogy a Kresz szabályok a javunkra változzanak, használható kérékpársávok és utak épüljenek és népszerűsítsük a (városi) kerékpározást."

2. A Kerékpárosklub honlapján a bemutatkozó szöveget ("Rólunk") kicsit láthatóbb helyre kellene tenni. Az új látogatókra számítva el kellene magyarázni a CM és az MK viszonyát:
"A Kerékpárosklub más szervezetekkel együtt részt vesz a Critical Mass szervezésében, és az évente kétszer megrendezett rendezvény jelentős lobbierőt biztosít a Klub érdekképviseleti munkájához. A tagdíjakból, adományokból három főállású alkalmazott és számtalan önkéntes segítségével dolgozunk a (hétköznapi) kerékpározás népszerűsítésén és biztonságosabbá tételén. Dolgozunk a Kresz folyamatos javításán, biztonságosabbá tételén, együtt dolgozunk az önkormányzatokkal a kerékpársávok és utak tervezésében. Oktatási programunk keretében oktatóanyagokat készítünk a biztonságos kerékpáros közlekedésről és rendszeres gyakorlati oktatásokat is tartunk (Bebiciklizés)..."

A többi hozzászólóhoz hasonlóan én is örülnék egy rendszeres (havi) hírlevélnek, ami mutatja klub munkáját. Tulajdonképpen minimális plusz munkával megoldható, egy-egy link is megteszi a MK honlapján a megfelelő cikkere vagy hírekre.

phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat

273
Sceptico képe

Ami azt illeti, még a

Ami azt illeti, még a Kerékpárosklub-aktivisták egyike-másika sincsen tisztában az MK-CM relációval.
Amikor két éve a Bringaexpón odamentem a Klub tagtoborzósátrához, ült ott egy kedves fiú és egy kedves lány. A kérdésre, hogy honnan tudok a Klubról, a CM honlap volt a válaszom, mire a kedves lány tétován a kedves fiúra nézett, és megjegyezte: ja, igen, ott írogatnak azok az elég szélsőséges alakok...

Ez azért elég rossz képet fest a belső kommunikációról... (ismét nem minősítés, ismét esettanulmánynak szántam)
---

274
Somovitya képe

Teljesen igazad van, és

Teljesen igazad van, és jogos amit írsz. Idén én is voltam pár helyen önkéntesként és kiderült, hogy jópár dolgot nem tudok, és volt pár amit én tudtam és más önkéntesek nem.
És én személy szerint elnézést kérek mindenkitől, akinek nem tudtam kielégítően válaszolni egy kérdésére, szégyenlem is magam, hogy egy 2 napos rendezvényen való 20 óra önkénteskedés előtt nem mentem el egy 4 órás továbbképzésre, ahol mindent megtudhattam volna amit az érdeklődők kérdeznek!

Sceptico: Tudom gúnyos, ne haragudj, tényleg értem ezeket, csak az önkéntesek, vezetők, meg mindenki rohadtul ember, aki a normális kis élete mellett próbál tenni valamiért, és igen, aki tesz valamit annál előfordul, hogy hibázik.

275
VGyöngy képe

Sziasztok! nem olvastam

Sziasztok!

nem olvastam végig az összes hozzászólást, mert nagyon hosszú... szóval, ha már valaki írt ilyesmit, bocs az ismétlésért.
Tehát a tagdíjnál szerintem az is opció lehetne, hogy a belépéstől számított x időn keresztül csak egy részét kell fizetni a rendes tagdíjnak, és az idő letelte után kell a rendeset fizetni.
Így ha a "próbaidő" alatt történik bármi, akkor a tag örül, és marad is tag, mert látja, hogy jól jön a tagság.
Ha pedig nem történik semmi, az emberek többsége akkor is kifizeti a megemelkedett díjat, mert egyszerűbb, mint kilépni... (Bocs ha lehúzósnak, túl piacinak tűnik az ötlet, de sok eseteben működik)
A másik ami eszembe jutott, az, hogy esetleg a CM-en is lehessen beiratkozni, és befizetni a tagíjat...addig üsd a vasat, amíg meleg alapon...

276
bodislajos képe

Szerintem kifogástalan! A

Szerintem kifogástalan!

A Kükü felhívása a legjobb érdek-képviseleti dokumentum, amire csak emlékszem. Már a László János levele hatására tegnap azonnal visszaléptem és befizettem a tagdíjat a MKK-ba. Sőt, győzködök valakit, hadd fizessek be neki is, mert ő most valószínűleg nem engedhetné meg magának. A Kükü levelét olvasva pedig megerősödött bennem, hogy büszke vagyok rátok és magunkra.

Azért írom, mert ez a mechanizmus másoknál is működhet. A biciklis "szakmai" és "mozgalmi" képviselet a magyarországi szabad szervezkedés szerintem legjobb néhány teljesítményének egyike. (A másik a VEKE, részben más, részben talán hasonló okokból.)

A tagszervezésben és a tagsággal való kapcsolattartásban óriási potenciál van, és éppen ezért érdemes kapacitásokat áldozni rá.

A diagnózisnak azzal a részével is egyetértek, hogy úgy tűnik, azt hitte a szervezet, hogy ez a mozgalmi sikerek hatására mintegy magától megy. De nem megy. Az embereket tartós aktivitásra és/vagy tagdíjfizetésre bírni nem könnyű. De ha ez egy szükséges és eredményes szolgáltatás, ráadásul vonzó életformaelem is - már pedig az mind! -, akkor meg lehet győzni az embereket, hogy fizessenek, és önkénteskedjenek.

Valószínűleg érdemes például jó néhány féle potenciális tagsági csoportot megkülönböztetni, és számukra különböző kapcsolattartási módot kitalálni.Kapásból ötletelek: kisgyerekes családoknak (külön programok, online és élő tanfolyam, szülők fizetnek tagdíjat), iskolásoknak (kortárs csoport hatása), nőknek (más mozgalmi aktivizmussal és életforma-elemmel való összekapcsolás), jól keresőknek (a keresetem és a vágyott presztízsem arányában többet viseljek a közügyekből, és kapjak érte plusz elismerést a közösségtől), szakértők, celebek.

Hasonló tagságszervezési_és_szerkezeti-működési megújulásai probléma/feladat más szervezettípusoknál is van. Az angolszász kultúrában már külön szakmaterületként kezelik. Például egy református lelkész ismerősöm (Dobos Ágoston) a "döglődő egyházközségek újra élesztése" posztgraduális egyetemi szakot végzett az USA-ban. Egy magyar szociológustól, a munkaügyi érdekképviseletek kiváló szakértője (Neumann László) ismertette meg velem azt a jelentős aktivista és elemező irodalmat, amely a hanyatló szakszervezeti mozgalom újraélesztésével foglalkozik a fejlett országokban. A biciklis tematika pedig ugye nemhogy hanyatlana, hanem a fontosságának és népszerűségének gyors növekedése okozta problémáról vagy megtorpanásról van szó. Meglepne, ha ennek vagy a hasonló érdekképviseletek szervezésének ne lenne jól használható irodalma. Még ha a kelet-európai/magyar sajátosságok lényegesek is. Sikerülnie kell!

Ha a tagszervezés/szervezetfejlesztés koncepcionális kérdéseiről érdemesnek látjátok külön beszélgetni, néhány ötlettel még beszállhatok. Akár megkérdezhetjük az említett ismerősöket is. De alighanem többen lesznek, akik direktebben ezzel foglalkoznak, vagy érdemesnek láthatják, hogy gyorsan ráálljanak, olvassanak, tájékozódjanak, javaslatokat tegyenek.

277
jurta képe

A biciklis "szakmai" és

A biciklis "szakmai" és "mozgalmi" képviselet a magyarországi szabad szervezkedés szerintem legjobb néhány teljesítményének egyike. (A másik a VEKE, részben más, részben talán hasonló okokból.)

Azért remélem, hogy a Magyar Kerékpárosklub nem úgy végzi, mint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. Mióta V. D. átült az asztal másik oldalára, egy füttykoncert az egész. (Abban igazad van, hogy igen kevés sikeres, éretté vált hazai civil szervezet van, tudom említeni még a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, de ők inkább közösséget építettek maguknak, kézzelfogható társadalmi eredményük nincs túl sok. Greenpeace, AI és egyéb külföldről létrehozott és szervezett, hazai sajátosságot nem hordozó leányvállalatok nem ér.)

Hasonló tagságszervezési_és_szerkezeti-működési megújulásai probléma/feladat más szervezettípusoknál is van. Az angolszász kultúrában már külön szakmaterületként kezelik.

Húú, ez engem MK-tól függetlenül nagyon érdekel, írok is neked magánba, csak még kigondolom, pontosan mit akarok kérdezni...

Jávor Tamás

278
bodislajos képe

A posztomra írt következő

A posztomra írt következő hozzászóláshoz írtam egy linket és egy tanácsot.

279
Kuku képe

A Greenpeace-t most nagyon

A Greenpeace-t most nagyon szeretem, mert segítséget ajánlott nekünk. Beszélni fogok a foundraising vezetővel aki a bankszámlás lehívások tapasztalatait osztja meg velem, illetve lehet hogy a segítségkérésünket kiküldik a hírlevelükben és/vagy más csatornáikon ahogy konkrét formát ölt.
BIGUP!

280
dhpage képe

Bódy Szilvi rulz! Éljenek

Bódy Szilvi rulz! Éljenek a jegesmacik! ;)

-----------------------------
http://dhpage.hu/

281
küllőagyú képe

ezek izgalmas dolgok, pár

ezek izgalmas dolgok, pár linket tudnál vetni? :) (szerveztefejlesztés 'döglött' szervezeteknél). Kösz!

282
bodislajos képe

A szakszervezetek

A szakszervezetek újraszervezése témában a nemzetközi irodalom magyar szempontú összefoglalása itt (1. fejezet):
http://dl.dropbox.com/u/21858174/NEUMANN-Fejezetek-a-munkaugyi-kapcsolat...

Az egyház-újjászervezési témában közvetlenül nem tudok ajánlani olvasmányt. Dobos Ágoston, békésszentandrási református lelkész, a Google megmutatja az elérhetőségeit. Megírtam neki, hogy itt hivatkoztam rá, nem tudom, örül-e neki. Ha érdekel ez a vonatkozás, kérdezd meg tőle, vagy biztass még inkább, hogy kérdezzem meg én :)

283
bodislajos képe

Mégis kerestem és

Mégis kerestem és találtam az egyházi újjászervezésről is. Érdemes elindulni erről az oldalról, és követni a linkeket:
https://www.rca.org/Page.aspx?pid=8411

Aranyos például az animáció, amely a vállalatvezető és a lelkipásztor közötti hasonlóságokat és különbségeket magyarázza...

Az induló cikk magyarul is:
http://reformatus.hu/mutat/7177/

Vigyázat, ez csak a Reformed Church in America (RCA) megújulási-szervezetfejlesztési mozgalma, nyilván más hagyományos egyházaknak is vannak hasonlók.

284
küllőagyú képe

Köszönöm az anyagot,

Köszönöm az anyagot, rávetem magam :)

285
jurta képe

Köszönjük szépen! Máris

Köszönjük szépen! Máris ajánlottam másnak is (aki lelkipásztor, és sokat beszélgetek vele szervezetek megújításáról).

Jávor Tamás

286
Kuku képe

Most nem akarok

Most nem akarok szentimentáliskodni', de annyira jólesett hogy ezt leírtad.
És igen, bár más téma, de meggyőződésem, hogy az egyházfinanszírozás nagyon hasonló probléma. Aki fizet, ahhoz fordulsz. Ha az állam akkor ahhoz.
Ha az egyháztagok, akkor azzal örökbe fogadják a feladatokat, ami együtt jár az azonosulással, más segítségekkel is. Az állami pénz kényelmes cella, de a lehetőségek és az élet a kockázatos közösségre támaszkodásban van.

287
bodislajos képe

Örülök, hogy örülsz és

Örülök, hogy örülsz és használod! Én is továbbosztottam az itt megjelenteket, valahogy visszatérünk rá biztosan!

288
bodislajos képe

Gondolkodom rajta, hogy

Gondolkodom rajta, hogy csináljunk a Corvinus Egyetemen egy hármas műhelybeszélgetést, kb. ilyen címmel:

SZAKSZERVEZET, TÖRTÉNELMI EGYHÁZ, KERÉKPÁROSKLUB:
HASONLÓSÁGOK ÉS KÜLÖNBSÉGEK A SZERVEZETFEJLESZTÉSBEN ÉS A KAPCSOLATTARTÁSBAN

Főleg nem aktivista beszélgetés volna, hanem a szervezetek működési modelljének és fejlesztésének közös reflektálása, kölcsönön bepillantás az erre vonatkozó nemzetközi irodalomba, a mások hasznosítható gondolatainak felfedezése, egyetemisták számára ötletadás, hogy álljanak rá az irodalom feldolgozására stb.

Már az induláshoz kell önreflexió, és talán egy kis önirónia is. A nemzetközi gyakorlatból az látszik, hogy ez mindegyiküknél megvan, és itt is vannak érzékenyített emberek. Meglátjuk.

Most írja egy említett kollégám, hogy a SAGE nemzetközi tudományos folyóirat-kiadó letöltési lehetőségével élve, éppen böngészi a munkaügyi érdekképviseletekre vonatkozó friss kutatási témákat. És hogy ami érdekesnek tűnik neki, annak a fele a szakszervezetek (újra)szervezési technikáiról és körülményeiről szól. Ezek között vannak gyakorlatias esetleírások is.

Nem meglepő, hogy fontos téma fejlett országokban. Hiszen jó néhány szolgáltatásban vannak régi és tekintélyes szervezetek, amelyek keresik az új helyüket. Rá vannak kényszerülve, hogy próbáljanak tenni valamit a hanyatlás ellen. Közben pedig az is világos, hogy a szolgáltatások bizonyos fajtáira az embereknek tartósan szükségük volt és lesz. Kezdve a tájékoztatástól, át az érdekképviseleten, egészen a vallásig. Viszont meg kell találni a fenntarthatóságot biztosító modellt és technikákat, és a verseny itt is megjelenik.

Akár úgy, mint Kükü írja, hogy az állami hivatalnokok ígérik az embereknek, hogy teljes körű boldogítást kapnak. Olyan kérdésekben is, ahol jobban járhatnak az általuk megközelíthetőbb, specializáltabb, jobban ellenőrizhető, életmód miatt is elkötelezett stb. stb. megbízottakkal.

Azt hiszem, a Magyar Kerékpárosklub a szervezeti összpopulációban aránylag jó helyzetben van még... úgyhogy hajrá!

289
Somovitya képe

Lenne még egy

Lenne még egy ötletem.
Tudjuk-e, van-e bmi infónk arról, h az Andrássy úton biciklizők, vagy épp a most megnyitott buszsávban kerekezők közül hányan tudják, hogy a Kerékpárosklubnak köszönhetik, h ott mehetnek? Szerintem nagyon nem sokan. De kérdezzük meg tőlük. Menjünk ki egy lámpához, és amíg áll a biciklis a lámpánál, kérdezzük meg:
Milyen így az Andrássy/buszsáv? Mennyire örül neki, stb.
Tudja-e, hogy miért nyílnak a buszsávok, változott az andrássy? Igen, a Kerékpárosklub hatására?!
Szeretne-e még hasonló pozitív változásokat a városban?
Akar-e csatlakozni és ezzel támogatni az Kerékpárosklubbot és csomó kedvezményt igénybe venni?
Akar-e támogatást küldeni?

1 darab papíron a kérdések, felírjuk a válaszait, ha megadja email-ját, és akár kaphat egy Tájékoztatót.

Ha úgy van, én szeptemberben vállalom, hogy pár nap kimegyek valakivel valahova..

290
Kuku képe

Ezt felvetettem az

Ezt felvetettem az elnökségin javaslatként. Csinálni fogjuk.

291
Somovitya képe

Szuper, gondolom majd

Szuper, gondolom majd szóltok, mikor hova lehet menni "terrorozálni" a bicikliseket :))

292
Kuku képe

Persze. Rám már eleve jó

Persze. Rám már eleve jó hatással lenne, ha önkéntesek ilyennel állítanának meg.

293
SagiK képe

Engem egy korsó sörrel

Engem egy korsó sörrel állítsanak meg. Ha már lehet... :))

294
Tomek képe

Én sem vagyok tag, pedig

Én sem vagyok tag, pedig jól jönne a biztosítás is és a MÁV kedvezmény is, mert napi szinten tekergek a forgalomban és vonatoztatom a bringát, de sosincs egyben 6000 forintom, amikor meg van addigra elfelejtem, hogy be akarok lépni. Aztán pár hónap múlva megint előjön a téma, mint most is, ja tényleg, jó lenne belépni, de most jöttem haza nyaralásból, megint nincs 6000 forintom egyben, örülök ha fizuig kihúzom valahogy!:) Kb két éve tologatom így a belépést.
Szóval tényleg jó lenne egy féléves/negyedéves tagsági.

CM-en lehetne valami nagyobb kedvezmény, óriási akció, csak azon a két napon 50%, a több tízezres tömegből biztos rengetegen belépnének, ha pl a CM matricák hátoldalán előre be lenne hirdetve.
Valaki feldobta a kuponos oldalakat, az is sok embert hozhatna! Én is vettem már ott egy rakás szolgáltatást, amire amúgy nem (vagy nem annál a cégnél) adtam volna pénzt, de olcsó volt, így megvettük. A rövid határidő és az eladó kuponok véges darabszáma miatt az ember rá van kényszerítve, hogy gyorsan döntsön, kidobnátok 100 kupont 25% vagy akár 50% kedvezménnyel két nap alatt elkapkodnák a népek! Ha havonta csinálnátok ilyen kuponos akciót az már 1200 ember egy év alatt. Aztán ha elégedett a szolgáltatással akkor jövőre meghosszabbítaná a tagságot teljes áron.

CM matricaosztáshoz hasonlóan lehetne szervezni MK-t népszerüsítő Kerékpárosklub-matrica osztást is, szerintem sokan segítenének innen az osztogatásban, én is szivesen.

Hirtelen ennyi, és ígérem összespórolom azt a hatezret!:)

(szerk: gyorsan kiszámoltam éves szinten 24440 forintot spórolnék a MÁV-on a tagsággal, ez azért az agglomerációból bringa+vonattal járóknak igen nagy motiváció a belépésre!)

295
Somovitya képe

Tomek! Az a baj ezekkel az

Tomek!
Az a baj ezekkel az akciókkal, hogy oké, új tag, meg minden, ha ha "ingyen" adjuk a tagsági díjat akkor nem jutunk előrébb abban a problémában amiből kiindult ez az egész.
Másrészt szerintem ne azért legyen vki tag, mert olcsó volt, hanem azért mert tudja, h mivel jár tagnak lenni, mit kaphat azért, hogy tag.

296
Tomek képe

Kükü írta fent, hogy

Kükü írta fent, hogy "most egy 6000-es tagdíjból kb. 4000 marad a Kerékpárosklubnál, úgyhogy 3000-ből csak ezer maradna." Namármost ha az évenkénti két CM-en csinálnátok ilyen 1-1 napos, 50%-os akciót, akkor lehet valóban csak egy ezres maradna fejenként, viszont azon az egy napon lehet belépne emiatt a tízezres tömegből mondjuk 500 ember, az már 500 ezer, évente kétszer és a taglétszámnak is adna egy-egy löketet! Szerintem megérné átgondolni. Az pedig, hogy mivel jár a tagság és miért jó tagnak lenni már csak kommunikáció kérdése.

297
toreki képe

Ha lenne tízezer tagunk,

Ha lenne tízezer tagunk, akkor nem lenne probléma egy akciós beléptetés. Viszont most a belépők tagdíja arra kell, hogy kifizessük az elmaradt fizetéseket, meg befizessük az áfát, és járulékokat, ami nélkül 1%-ot sem kapunk. Így kockázatos bármilyen kedvezményt adni. Persze ez az elnökség felelőssége, ezért is foglalkozik Kükü a kérdéssel.

298
Sceptico képe

Akkor miért nem azzal

Akkor miért nem azzal indítottátok ezt az egészet, hogy "gyerekek, az MK működése forog kockán pár százezer forint miatt, gyorsan fizessen be ki-ki tehetsége szerint néhány ezer forintot, hogy olthassuk a tüzet, aztán ha kicsit felléleheghetünk, akkor beszélgessünk jövőről, fejlődésről, kedvezményről, a befizetett összegeket meg letudjuk a következő tagdíjatokból."?

---

299
toreki képe

Sokan vannak, akik eddig

Sokan vannak, akik eddig úgy érezték, hogy nem kaptak semmit a tagságukért. Ezt mutatja, hogy annyi a lemorzsolódó, mint az új belépő. Nekik hiába mondjuk, hogy mentsd meg a Kerékpárosklubot. Ahogy egy új arcnak sem, mert számára meg ott van egy csomó más: beteg gyerekek, kiskutyák, fák, mittudoménmi. Adni kell érte valamit, de azt meg most nem tudjuk akciósan adni.

300
jurta képe

Ez nagyon veszélyes

Ez nagyon veszélyes üzenet, teljesen hiteltelenné tehet. A Magyar Állam több éve újra és újra pontosan ezt csinálja velem, még a szavaid is ismerősek voltak. (De már az 50-es években dolgozó nagyszüleim is fizethették a békekölcsönt.)

Jávor Tamás