Sziasztok!

Szeptember első hétvégéjén két túrát is szervezünk a szigetkerülésre. Az egyik kétnapos, ott alvós, a másik egynapos.
Akik a kétnapost választják: találkozunk szeptember 5-én, szombaton, 10 órakor a Gubacsi híd lábánál, majd elindulunk nyugodt, családbarát tempóban. Szállás Tasson lesz, a Rózsa szigeti horgásztanyán.
Akik az egynapost választják, őket szeptember 6-án, vasárnap, Martin várja a csepeli HÉV végállomásán, a jegyirodánál. Indulás 8 órakor. Ez a túra gyorsabb tempójú lesz (20-22 km/h, egy pihenővel) és főként kis forgalmú közutakon halad.
A tervek szerint délben egyesül a két csapat Tasson, ahonnan Lórév felé vesszük az irányt, majd tovább Csepel felé Tökölön át.Minden fontosabb infó (útvonal, kaja, szállás, stb) lejjebb megtalálható.

Itt tudod bejelölni, hogy melyikre jönnél: http://doodle.com/qc58t6zw4fyp48p7 (kérlek jelöld is, hogy tudjuk kb mire számítsunk)

Az egynapos túra tervezett útvonala: HÉV-Völgy u.-Mária királyné u.-Szigetszentmiklós/Üdülősor-Szigetszentmiklós/József Attila telep-Gyári út-Szigethalom/Mátyás u.- Tököl/a HÉV mellett-Szigetcsép-Szigetszentmárton-Makád-Tassi zsilip, 56 km, így végig aszfalt. Gyülekező a csepeli HÉV végállomásán, a jegyirodánál, 7.30-tól. Indulás 8 órakor, szigorúan!

A kétnapos túra útvonala: Gubacsi híd- Millennium telep - M0-ás hídon át- Szigethalom - Taksony vezér híd- Majosháza - Ráckeve - Szigetbecse - majd a gáton a Tassi zsilipig. A kempingben a sátorhely 800 Ft/fő, a szoba 1800 Ft/fő, jelenleg csak sátorhelyünk van, de a jövő hétre tudni fogjuk, hogy lesz e lehetőség szobára. Útközben pihenő az M0-ás hídnál, fagyi a Taksony vezér hídnál, halazás és városnézés Ráckevén. Vacsora a Tassi Halászcsárdában vagy szalonnasütés, majd tábortűz, csillagnézés. Reggeli a kempingben, nagyon jó "mindent bele" rántotta kapható! Gyülekező szombat reggel 9.30-tól a Gubacsi híd lábánál, ahol a partra lehet lemenni. Indulás 10 órakor.

Délben egyesül a két csapat és Lórév felé vesszük az irányt. Szigetújfalun letérünk a révhez, ahol büfé/halsütő működik. Utána suhanunk Tököl felé, hogy kora este megérkezzünk Csepelre.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/138174806521161/
FONTOS! Mind a két túra útvonalán lesz némi földút! Pár kilométernyi. Országútival és vékonyabb kerékkel is járható (mert már megtettük:) ) de van benne köves és lazább , homokosabb rész is, ezért inkább vastagabb gumi ajánlott.A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt és a KRESZ előírásainak megfelelő kerékpárral gyertek! A túra útvonala az időjárás miatt módosulhat, de egy kis eső miatt nem halasztjuk el (úgy sem lesz eső).

Az Összetekerünk program a Magyar Kerékpárosklub regionális turizmusfejlesztési programja. A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.