VÁSÁROLNÉK egy komoly „szuperbringa-kinézetű”, viszont ócska, szétkopott, elhasznált, HASZNÁLHATATLAN SZEMÉT, kidobásra szánt alkatrészekkel felszerelt, tehát olcsón összerakható kerékpárt. Tud valaki ilyesmit, mondjuk max 5000 forint körüli összegért?

A HIRDETÉS NEM TRÉFA, -- társasházunkba besurranó bicikli-tolvajok megtévesztésére használnám. Nekem most loptak el innen egy biciklimet, ez adta az ötletet. Sok itt a kerékpáros, és jó lenne, ha legközelebb nem valamelyikünknek egy értékes gépét nyúlnák le. Helyette EZT hagynánk a legkönnyebben hozzáférhető helyen, csalinak.
hixipixi@yahoo.com

Nagyra értékelnék továbbá olyan technikai megoldásokat (és megvalósításukat ezen a csali-biciklin,) amelyek afféle riasztórendszer gyanánt működnének. Olyasmikre gondolok, mint:
- élethű, de gyenge (és olcsó!) műanyag/papírmasé váz (ami csak néhány tekerésig bírná a terhelést, majd az is szétesne).
- csak annyira lazára hagynánk a pedált, hogy pár tekerés után leessen
- pld színes füstöt fújna, festéket spriccelne, és/vagy nagy hanggal felrobbanna az ülés alatt egy patron, ha valaki ráül az ülésre
- egy laposelemről nagyfeszültségre transzformált áram (egészségre nem ártalmas, de igen kellemetlen!) csípné meg a tolvajt a fékkar behúzásakor

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Szab képe

Egyetértek kivivel,

Egyetértek kivivel, szerintem is egyszerűbb egy(inkább több) megfelelő lakatot venni aztán jól lezárni.

2
HixiPixi képe

kivi hova írta?

kivi hova írta?

3
alla cool képe

Tudod Szab, van olyan

Tudod Szab, van olyan pillanat, amikor a tolvaj vérét kívánja inni az ember a saját sisakjából...

alla cool
"Vivere non est necesse, biciklare necesse est!"

4
Perillustris képe

Boron at hato mereggel

Boron at hato mereggel bevonni, amit Bruce Willis is hasznalt az egyik filmjeben. :)

> Az úton parkolni luxus! Kerékpársávot a körútra!

5
Hotyhogy képe

Egy régebbi film,

Egy régebbi film, Gyilkosságok Péntek Este, is alkalmazta a témát.

Szoktam is rajta morfondírozni, amikor ellopják időről időre egy-egy golyóstollamat. Egy kis jegyzetet sodornék a betét köré, amit kb. egy év után venne észre a tolvaj, amikor ki kell cserélnie a kifogyott betétet.

"Na most eljött végre az időd, te nyomorult. Itt az igazságtétel ideje. El is felejtetted már, úgye, kié volt ez a toll? Hát most emlékezz, és arra is, hogy mily galád módon jutottál hozzá. Ne ijedj meg attól, amit most megtudsz, de ez a kis papír cetli az emberiség által ismert legerősebb méreggel lett átitatva. Most, hogy már megfogtad, késő ledobnod riadtan. De tudom, morbid kiváncsiságod rettegve vonz téged, hogy tovább olvassad mégis. Hát csak olvassad. A méreg először a központi idegrendszerre hat, lassan paralízist okozva a légző izmokban. Ugyanakkor a szív palpitációi fokozódnak és fájdalmas, görcsös fibrillációs epizódok állnak elő. Az oxigén felvétel hiánya kataklizmikus haláltusához vezet már a harmadik órában, mely eltarthat akár napokig is. Ezt a folyamatot csak az egyetlen létező ellenszer állíthatja meg és fordíthatja vissza. Az ellenszer a golyóstoll tulajdonosának birtokában van. Csak vissza kell adnod először neki ezt a lopott tollat, s még jóra fordulhat a sorsod. Bízzál fiam. Tedd meg amit meg kell tenned, és javulj meg!"

Cut the bull!

6
HixiPixi képe

A legutóbb ellopott

A legutóbb ellopott biciklimen gyerekülés is volt, és csak azért volt könnyen mozdítható helyen, mert a gyerekkel még macerásabb lakatolgatni, lépcsőn lehurcolni, stb... még a biciklit is.
A zúzós "normál" bicóm bezzeg a második emeleten kilakatolva figyel.

Mérget talán mégse, de azért hadd legyen már feltűnő jelenség, hogy éppen lopnak egy bringát!
Szal valakinek van ötlete?

7
magwas képe

A karbonvázas bringákat

A karbonvázas bringákat úgy csinálják, hogy megfelelő alakúra vágott hungarocelt betekernek epoxy műgyantába áztatott karbonszövettel. Ugyanezt meg lehet csinálni papírmaséval is. Ha szépen lefested,
senki nem mondja meg, hogy nem karbon. Bringaboltban tudsz rá szerezni márkás bringához való matricát szerintem. A további alkatrészeknél végülis elég, ha tiszta a cucc, max azt tudja az átlag tolvaj megítélni, hogy van-e benne első teló.
Tudok adni váltót, de lehet hogy még hajtóművet is.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

8
HixiPixi képe

Ki csinálna meg

Ki csinálna meg ilyeneket?
Valahol megrendelhető?

9
HixiPixi képe

Hajtómű érdekelne -- hogy

Hajtómű érdekelne -- hogy elindulni még tudjon vele a tolvaj, és ne fogjon gyanút túl hamar -- de tulajdonképpen váltó (sőt fék is) minek ???

:)

10
snoop képe

"max azt tudja az átlag

"max azt tudja az átlag tolvaj megítélni, hogy van-e benne első teló"

ezzel nem ertek egyet es azt gondolom ezt gondolni olyan, mint amikor arra epited a mozgasod a forgalomban, hogy ugyis latnak teged, aztan mikor veletlenul nem lat valaki akkor nyaloka.

en azt gondolom - bar nincsenek eziranyu konkret tapasztalataim - az atlag tolvaj igenis kepben van bringa-ugyben, nagyon jol tudja, hogy mit visz el es azt is messzirol kiszurja, ha valami ertekes, csak direkt nem annak latszik. az atlag tolvaj ert a bringahoz, ebbol el basszus.

:b

11
magwas képe

Jó, építeni nem lehet

Jó, építeni nem lehet rá, de én már jártam úgy, hogy egy rosszarcú ember viccesen megjegyezte,
hogy nyugodtan menjek csak be oda, ahová tartottam, majd ellopja a bringámat. Én elkezdtem mondani neki, hogy csak rá ne fázzon, amikor néhány futár szépen megkéri, hogy adja vissza, mire azt mondta, hogy ilyen szart úgysem lopna el. Szóval nem mind tudja felismerni az értéket.
(Sikerült jól felidegesítenie, öccáh méterre onnan dobtam a bringát a busz alá. Hát így került a Verseny utcába ghostbike.)

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

12
HixiPixi képe

Nem éppen. Érdekes módon

Nem éppen. Érdekes módon egy átlagos kerékpárosnak, -- az átlagos tolvaj számára nem sokat mond, hogy egy szajré (alkalmasint éppen kerékpár) milyen márka. A legrutinosabbak esetleg annyit tudnak, hogy a viszonylag könnyebb vázúak valszeg korszerűbbek, és drágábban eladhatóak. (Nézz körül egy bolhapiacon, és megtapasztalhatod.)

Namost a "papírmasé-váz" ötletem éppen azért tűnik kézenfekvőnek is, mert ugye szuperkönnyű, és remélhetőleg nem látszik rajta, (illetve ránézésre senki nem gondolná,) hogy nem terhelhető.

13
HixiPixi képe

Lehet hogy kapok egy

Lehet hogy kapok egy lepusztult bringát,
átfestem,ésát matricázom....

Milyen feliratot tegyek rá? :)

14
Hotyhogy képe

Carbon-Titanium LA Police

Carbon-Titanium LA Police Department :)

Cut the bull!

15
Perillustris képe

Egyszerűbb, ha összedobunk

Egyszerűbb, ha összedobunk sokan egy használt TUSKÓ-bájkra, lefestjük, s jól bematricázzuk KONA feliratokkal. :)

Aztán már csak lesben kell állni és várni.

> Az úton parkolni luxus! Kerékpársávot a körútra!

16
lujka képe

nekem van otthon egy olyan

nekem van otthon egy olyan cucc (biciklinek nem nevezném), amelyik évekig állt az esőben, alapvetően egy monti volt. Nagy művészet lesz szuperbájknak beállítani, de a "cucc"-ot mindenestre felajánlom a jó célra. (Gondoltam, ghostbike-nak jó lesz, de örülök, hogy inkább ilyen célra használjuk...)
Ellenben Árpádföldre kell kijönni érte, azt nem garantálom, saját keréken még bárhova elgurul.

- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC

17
HixiPixi képe

Ghostbike! Szóval neve is

Ghostbike! Szóval neve is van az ilyennek, én meg azt hittem hgy felfedeztem a spanyolviaszt! :)

Árpádföld merre is van? XVI. ker?
Van egy kedves társasházi szomszéd, (akivel még együtt bringáztunk a múlt hétvégén és) aki el tudná hozni a hétvégén, vagy a következő hét elején, - ha megírod a címet, és hogy mikor lenne jó.

Köszi előre is!

18
Kiddan képe

A ghostbike az más,

A ghostbike az más, HixiPixi, félreértetted.

Tényleg, tudjuk, mennyi és hol van az országban?

Kiddan - szitiszuicid

19
HixiPixi képe

Ja, felfogtam végre, hogy a

Ja, felfogtam végre, hogy a ghostbike az más... na mindegy. :)

Megvan az email címem? hixipixi@yahoo.com
Elmenne érte a szomszédasszony, kisbusszal, amikor arra jár, ha egyeztetjük, hol és mikor.... Köszi mégegyszer!

20
Hotyhogy képe

Teljesen az én

Teljesen az én észjárásommal rokon a tiéd.

A tolvajlás és hasonló felháborító gonosztettek engem is mindig elgondolkoztatnak valami jó megelőzésen, meg igazságos és hatásos megleckéztetésen.

Lehetne egy feltűnő tábla az ott hagyott bicajon, ilyesmi felirattal:

"Figyelmeztetés! Több, erős rugók által működtetett, rejtett, automatikus védelmi berendezés van ezen a kerékpáron felszerelve. Jogtalan használat esetén nem vállalunk felelősséget."

Ugyanakkor egy, a nyereg közepéből merőlegesen felfelé kiálló húsz centis éles, hegyes, recés, szakállas, szigony szerü, ártalmatlan műanyag elrettentő szerkezetet kellene rá preparálni, és úgy ott hagyni.

Erre véres húscafatokat kellene aggatni, amik a hentestől szerezhetők be. Az arra járók, s közöttük talán jópár tolvaj is elhűlt döbbenettel konstatálnák, hogy egy szerencsétlen nyomorult csak nem vette figyelembe ezt a zord figyelmeztetést, és súlyos seggtájéki traumával iszkolhatott el, s úgy fizetett vakmerőségéért.

Cut the bull!

21
Peta képe

Ellenőrizetlen, te hány

Ellenőrizetlen, te hány éves vagy? :D

22
Hotyhogy képe

Tizenhárom, plusz még egy

Tizenhárom, plusz még egy kevés. :D

Számomra a szék párna alá helyezhető, fing utánzó zacskó, meg a bűzbomba, meg hasonló ilyesmi még mindig nagyon mulatságos!

Cut the bull!

23
HixiPixi képe

jó drága tollaid

jó drága tollaid lehetnek....

24
Hotyhogy képe

Á, nem igazán. Csak

Á, nem igazán. Csak Ápiszos Parker tollak, ha nem Mont Blanc töltótoll, amit úgyse adna senki másnak a kezébe az ember.

Volt olyan, hogy valaki a zsúfolt és sürgő forgó irodában elkérte a tollamat, aláírni valami iratot. A jövés-menés miatt öt perc múlva már arra sem emlékeztem ki volt az, csak azt tudtam, hogy nem adta vissza a tollat.

Máskor meg fejtem a keresztrejtvényt a kávéházban, bejön egy asszony és kölcsönkéri a tollamat, felírni valamit az utcai hirdető tábláról. Várok egy percet, aztán kettőt, meg aztán ötöt, de nem jön vissza a tollal. Sejtheted, hogy mennyit várhatok arra is még!

Cut the bull!

25
HixiPixi képe

Azért azt remélem érzed,

Azért azt remélem érzed, hogy egy több tízezer forintos kerékpár szándékos eltulajdonítása "egy kicsit" más kategória, mit egy olyan toll, amit (saját bevallásod szerint is) pár perc múlva már magad se emlékszel, kinek adtad kölcsön.

Gyakran megesik velem is, hogy (tanárként) este a zsebemben találok egy-két olyan tollat, amelyekre megesküdtem volna, hogy akkor láttam először. Ajjajjjj..... :(

26
Hotyhogy képe

Jól reméled, mert érzem.

Jól reméled, mert érzem. Ne is vedd túl komolyan a mérgelődésem. Tőlem loptak már kicsiben és nagyban egyaránt, és megbocsájtó voltam és maradok. :)

A vétket gyűlölöm, nem pedig a vétkest. A lopás pedig útálatos dolog. Én ismerhettem valakit, aki kézen fogta a gyerekét és visszavitték együtt az iskolába az iskolatáskában hazahozott krétát.

Régi apai mondás egy értékesebb régi korból:

"Fiam, ahová dolgot nem tettél, onnan semmi dolgot el ne vegyél, mert ha azt teszed akkor tolvaj lesz a neved és a bitófára kerülsz."

Cut the bull!