S lőn ezen fórumtéma. ilyen témájúúút nem nagyon találtam, úgyhogy most van egy ilyen is:)
Bezony nyakunkon a nyár: "szánsájn", bringa, Balaton:)(meg a bambi:D). A szemcsik rendkívül hasznosak tudnak lenni! Védenek a naptól, mechanikai hatásoktól! Ha nem tudod melyiket válaszdd, mennyiért, kérdezdd itt a többi bringást!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Perillustris képe

Hibátlan ajánlatnak tartom

Hibátlan ajánlatnak tartom 2190 forintert a DecathlonBAZZ! üzleteiben kapható napszemüveget, amihez puha tok és egy pár átlátszó lencse is jár.

Ha erre ráülsz, talán nem legyintesz, de össze sem esel a borzalomtól...

> Az úton parkolni luxus! Kerékpársávot a körútra!

2
norbijúzer képe

ez jól hangzik! meg fogom

ez jól hangzik! meg fogom nézni, asszem hétvégén úgyis megyek dunakeszire, ott van egy dekatylon :)

majdnem egy hete hagytam el a cserélhető lencsés BBB-met, ami dupla ennyibe került :/ pedig nagyon jó volt. igaz, 1-2 apróbb karc volt már az átlásztó lencsén, jónéhányszor lepottyant már a földre. de még mindig jól átlátszott, alig csillant be.

van egy régebbi noname bringás napszemcsim, de az sötétben már használhatatlan, és az is még a baja, hogy a keret túl sokat kitakar a képből... de azért nappal több, mint a semmi, sok cucctól megvédte már a szemem.

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

3
zsoltee képe

Csatlakozok, nekem is ilyen

Csatlakozok, nekem is ilyen van. Nagyon jó! Nem is hittem volna, hogy ilyen jól takar minden oldalról. Ha bogarak jönnek, akkor már csak a számat kell csukva tartani :) a cserélhető lencse is jó dolog, így este vagy borult időben is védve vagy a repülő dögöktől. Egyébként nagyon műanyag feeling, de jól néz ki, kényelmes, nem esik le, és ez a lényeg.

Zsoltee

4
norbijúzer képe

tudsz róla 1-2 képet

tudsz róla 1-2 képet mutatni?

--
--
--

5
zsoltee képe

Csak most, csak neked ;) 1 2

Csak most, csak neked ;)

1 2 3 4

Zsoltee

6
norbijúzer képe

kicsit lassan tölt be, de

kicsit lassan tölt be, de köszi! :)
használhatónak tűnik, bár tényleg olcsóműanyag felépítés látszik rajta. de ha bírja a strapát, és nem vág, nem nehéz, akkor jó lesz! :)

--
--
--

7
zsoltee képe

Eddig bírja a strapát, de

Eddig bírja a strapát, de még csak két hetes :) Amit süni mondott, az masszívabbnak tűnik, lehet hogy megéri a több pénzt. De ez se rossz vétel.

Zsoltee

8
Prof.gruppetto.hu képe

Nekem is decathlon-os

Nekem is decathlon-os (amúgy márkaneve aptonia) szemüvegem van, merem ajánlani, már sok kilométer van "benne" :)
Egyetlen bajom vele, hogy nehezen fér be a szára a sisak szemüvegtartó(nak kinevezett :) vájatába, de azért belemegy végülis.

9
Ggéza képe

Én meg merem nem

Én meg merem nem ajánlani!
A Decathlonos cuccok elég occsó vietnami cuccok azok minden hibájával. A többségüknek olyan gyenge kerete van, hogy elég egyszer erősebben megmarkolni, és annyi. Legalábbis maradandóan vetemedik. A lencsében sem bízom, nagyon hajlik, gyenge, könnyen karcolódik. Dolgoztam a Decathlonban egy darabig, a tapasztalatom szerint vedd meg-dobd el kategória. Szeméttermelés!
Én beméretném az UV szűrő képességét is!
Máj 31.-ig minden nagyobb optikai üzletben ingyen meg lehet tenni egy akció keretében!

Vegyél Rudy Projectet, ha minőségi kell, és van lé (nagyon strapabíró keret, keménytok, iszonyú karcálló lencse, ami megvéd mindentől, sok-sok garancia, pótalkatrész tíz éven át... Ha nincs sok lé, akkor vannak közepes áron UVEX-ek, olcsóért Merida, Altrix és még néhány más. Utóbbiak persze már másodosztájúak.
-gg

10
zsoltee képe

Most én is ugyanezt

Most én is ugyanezt kérném tőled ;) Megtetszett a leírtak alapján a munkavédelmi szemüveg. Még az is lehet, hogy a decathlonos szemcsit lepasszolom a barátnőmnek, neki ugyis jobb ez a pici méret, én meg veszek ilyen páncélszemüveget :D Szal lécci dobj fel pár képet! Akár emailben is jöhet.

Zsoltee

11
Krisztab. képe

Nekem is ilyen van,sztem is

Nekem is ilyen van,sztem is jó, bár nekem berepül alá a nyárfaszösz (tudom, megint velem van a baj)

*CMS*

12
favorit84 képe

ragassz rá körbe

ragassz rá körbe műszempillákat, nem engedi be a nyárfaszöszt, ha zöld műszempillát használsz, az a rovarokat is elrettenti: azt hiszik majd két kereklevelű harmatfű közeledik.

13
Krisztab. képe

Á már épp akartam

Á már épp akartam magamtól is ezt
*CMS*

14
norbijúzer képe

a nyárfaszösz az valahogy

a nyárfaszösz az valahogy mindenhová bemegy...
szerintem teleport-technológiát is ismer, mert még a zárt dobozba is képes bejutni.

--
--
--

15
Perillustris képe

Kérlek gyűjtsétek nekem a

Kérlek gyűjtsétek nekem a nyárfaszöszt, s ha megvan 5 kg, akkor szóljatok, érte megyek! valami kifejlesztek belőle egy laborban, legalábbis azt fogom mondani, s eladom majd jó drágán a kiváló minőségű, mindent meggyógyító, alvássegítő, allergia-ellenes, egészséges nyárfaszösz-kivonatot.

Nektek majd kedvezménnyel. :)

> Az úton parkolni luxus! Kerékpársávot a körútra!

16
norbijúzer képe

alergia-ellenes

alergia-ellenes nyárfaszösz! ez jóóó :DDDD
egyébként nem nehéz 5 kilót összeszedni belőle, van, amikor fél köbmétert is összehord a szél egy kupacba... :)

--
--
--

17
norbijúzer képe

na, lehet menni gyűjteni

na, lehet menni gyűjteni :D
kép
pl a városligetbe

--
--
--

18
Prof.gruppetto.hu képe

Zuglóban az Angol utcában

Zuglóban az Angol utcában is van egy szakasz, ami úgy néz ki, mintha friss hó esett volna. :)

19
szasza képe

Nekem is ilyen van, teljesen

Nekem is ilyen van, teljesen elégedett vagyok vele

fából vasparipát

20
saint képe

Én azokat nem értem, akik

Én azokat nem értem, akik 40-50 rongyért vesznek szemcsit. Mikor én vettem jópár éve egyet, utánna pár nappal egy saras túrán egy lejtőn a kipörgő sárból telibekapott egy keményebb darabot. Akkora karc lett rajta, hogy ihaj. Aztán persze jött a többi... Nem nagyon hatott meg a dolog. Ha egy 40 rugós ókli lett volna, asszem máshogy álok a dologhoz (pl. szívroham helyben)
Persze mindíg kiváncsi voltam milyen 1 gizda szemcsi... Aztán eccer, trappolok a parkban, há nem elötem hever egy ókli? Valaki jól elhagyta. (golndolom örülhetett) Sajna ugyan kicsit kicsi volt a fejemre, de azért próbának jó volt: Semmit nem tud, amit a leg primkóbb párezres vacak. Azóta is a régit hordom.
Ráadásul állítólag az UV védelmük sem jobb semmivel.

21
Kryss képe

Nekem mondjuk egy 30 ezres

Nekem mondjuk egy 30 ezres Oakley van. Már évek óta, és nagyon jól bírja. Csapott már arcon úgy ág, hogy biztosra vettem, hogy elrepedt a lencse, ám karcolás sem keletkezett rajta. És pont jó a fejemre; sokáig kerstem ilyet. Valószínűleg olcsóbban is találtam volna megfelelőt; mindenesetre én nagyon elégedett vagyok vele.

......................................................
Mindenképp előzz meg a csuklós busszal a megálló előtt 30 méterre, hogy aztán azonnal leszoríthass!

22
favorit84 képe

én két szemüveget is

én két szemüveget is hordok, belül a dioptriás,rajta meg a biciklis - azaz mostanában inkább munkavédelmi szemüveg. ugyanaz a dizájn, előszőr nagyon meglepődtem, amikor megláttam egy boltban a maszkok és védőkesztyűk között, fele ár, és nem kell nagyon kétségbeesnem, ha összekarcolódik.
ajánlom azoknak is, akik beérik eggyel.
ja, és tudom, hogy létezik dioptriás biciklisszemüveg. azt is tudom, mennyibe kerül.

23
Stefidzsi képe

Ha jól vásárolsz, akkor

Ha jól vásárolsz, akkor elég olcsón ki lehet hozni egy dioptriás bringás szemüveget.
Egyelőre két márkáról tudok, aminek ilyen szemcsijei vannak. Az egyik a Rudy Project, a másik a BBB.
A Rudy Project ára 30ezertől a csillagos égig, viszont rengeteg féle fazon van.
A BBB-nek 2 ilyen szemüvege van.
Az egyik a Powerview (BSG-20): 3 pár cserélhető lencse; 4 féle keretszín a választék; kemény tok; ~15ezer forint.
A másik a Powerview 2 (BSG-19): fix lencsés; 3 lencseszín és 4 féle keretszín a választék; puha tok; ~7-8ezer forint
Pluszköltség a dioptriás lencse elkészíttetése, amire nekem a legtöbb helyen -1es dioptriára 7-8ezer forintot mondtak.

Én egy Powerview 2-est vettem, 2 hete lett kész, azóta napos időben azt használom és eddig nincs vele gondom. Jah és sikerült igen jó áron hozzájutnom, ugyanis magát a szemüveget diákkedvezménnyel a Hajtányban 4700ért vettem, a lencséket meg Rákosborzasztón 4600ért csináltattam. Igaz, hogy kellett egy "keveset" utaznom érte, de nekem megért annyit.

24
kliszta képe

Nekem is ilyen szemcsim van

Nekem is ilyen szemcsim van "Powerview (BSG-20): 3 pár cserélhető lencse; 4 féle keretszín a választék; kemény tok; ~15ezer forint.", csak én 10500-ért vettem debrecenbe az X-Faktorba. Dioptriát nemigan akartak bele csinálni, de a kb15. optikába 2500!Ft-ért csináltak bele (-1.25 és -1.75öst). Nagyon jó szemüveg, lencsét cserélni is könnyű.
Anno az uram is talált egy oakleyt, igen gyenge műa.ból készült, egyszer rápakolt valamit, oszt annyi...
A BBB bírja a strapát, egy éve megvan, 3x4x már ráültem
:( de csak a lencse jött ki.

25
balco képe

Privátba küldd már át

Privátba küldd már át lécci, hogy hol csináltak dioptriást! Hadd ne járjam végig a várost.

26
indy képe

gellért nekem is ird mál

gellért
nekem is ird mál le létszi

27
Hedgehog képe

Pulsafe XC amcsi

Pulsafe XC
amcsi munkavédelmi szemüveg
UV, karcálló bevonat, állítható szárhosszúság és szárdőlésszög, cserélhető lencse, garancia.
Ezüst tükrös felület, vagy füstszínű, vagy teljesen átlátszó.
2980 HUF
...ja! és törésálló lencse. (Amikor elütöttek, akkor az arcom ért le először. Utána nem értettem, hogy miért fáj a szemöldökcsontom. De amikor megnéztem másnap a szemüvegem lencséjét, akkor láttam, hogy az arcommal együtt a lencse is leért és azért fáj, mert megnyomta a keret. Később rekonstruáltam a dolgot és észrevettem, hogy a lencse megakadályozta, hogy eltörjön az örrom.
Mellesleg a szem teljes lágyrészét védi, tehát az egész szemüreget bőven elfedi. A régi, az aszfalt által szinte átláthatatlanná karcolódott lencsét 1700 pénzért kicseréltem.
A keretnek semmi baja nem lett. Nem azt mondom, hogy ilyet kell venni, de ez életem legjobb szemüvege. Lehet, hogy egy normál szemcsi darabokra tört volna.

http://kep.tar.hu/fabiangz/50387955/26672947#2

elég UFO, de jó...és kényelmes is (:

CM -mez gyártás-4.
Süni
www.fabiano.hu

28
norbijúzer képe

ez is tetszik, ráadásul a

ez is tetszik, ráadásul a tudásához képest nem is drága.
a cirka 3000-ben benne van a 3 féle lencse?
hol árulják ennyiért?

--
--
--

29
Tibor_Nesze képe

ez engem is nagyon

ez engem is nagyon érdekelne!!!

30
Lackó-BP képe

Nem is olyan csúnya ez a

Nem is olyan csúnya ez a szemüveg, és a leírás alapján tényleg jól védi a szemet! Ráadásul még az ára is kedvező. Már csak az érdekelne, hogy UV védelem van-e benne?

31
norbijúzer képe

ha elolvasod mégegyszer a

ha elolvasod mégegyszer a leírást, kiderül, hogy van :)

--
--
--

32
Lackó-BP képe

Ja kicsit vaksi vagyok! :)

Ja kicsit vaksi vagyok! :) Látom UV védelem is van benne! Azt hiszem beszerzek egyet!

34
Tibor_Nesze képe

Kiskereskedelmi üzletünk

Kiskereskedelmi üzletünk 2006-02-26, 23:06

Cégünk Munkavédelmi Szaküzlete a III. kerület Bécsi út 343. szám alatt található. Sok szeretettel várjuk leendő és új partnereinket, vásárlóinkat. Hétfő - Csütörtökig 8 - 16 óráig, illetve Pénteken 8 - 14 óráig. Üzletünk telefonszáma: 06 1 242-5478 Üdvözlettel Lumax Pro Kft vezetősége

35
Prof.gruppetto.hu képe

Kösz!

Kösz!

36
dova képe

Köszi a tippet. Nagyon

Köszi a tippet.
Nagyon állat szemüveg.

Megrendeltem tőlük és egy héten belül Szegeden volt a cucc. Kértem hozzá +1sárga és 1víztiszta lencsét, meg vettem egy 690 Ft-os, szintén Pulsafe "alap" szemüveget.
Páramentesített, teljes látóteret lefedő és 99,9% UV-szűrős. Öröm benne tekerni, a bogarak meg nagyot koppanhatnak ezek után. :)

Szép Napot! Jó kedvet és kerek fenekeket!

Dova
..aki tuti kevesebbet szellent, mint az autód!

37
inscius képe

Van valaki, aki próbálta

Van valaki, aki próbálta már ezt dioptriás betéttel? Az olcsó dioptriás betétes szemcsiket sokak szerint nagyon vacakok, persze lehet, hogy csak sznobizmus. Meg azt is jó lenne tudni, hogy milyen vastag dioptriás lencse megy bele, mert ha egy szinten túl csak a vékonyított jó, akkor az már eleve tizenakárhányezer forintot dob az árán.

38
balco képe

Én is ezen töröm a fejem,

Én is ezen töröm a fejem, hogy vajon a -4,75 -5,00 elfér-e mögötte "sima", olcsó lencséből. (meg az már hogy néz ki?)
Vagy inkább kontaktlencse + napszemcsi. Nekem hétköznapi használatra nem kell, 5 percre dolgozok otthontól azt bárhogy kibírom. De a szombati 160as túra már nagyon sok volt a szememnek! Lehet napilencse lesz ebből.

39
inscius képe

a múltkor egy oakley-t

a múltkor egy oakley-t próbálgattam egy optikusnál, ott azt mondták, hogy már 3-nál is csak a vékonyított megy bele, de ez a szemüveg konstrukciójától is függ. Jó lenne előre tudni, de ezt a boltban valszeg nem tudják megmondani, enélkül meg eléggé lutri.
Én klasszikus, szemüvegre applikálható sötétítőlencsét használok most, ami nap ellen elég jó, de a röpködő szirszaroktól nem véd meg, szóval kéne valami.

40
Krisztab. képe

Én az úton nem merek

Én az úton nem merek átmenni szemüveg/kontaktlencse nélkül, pedig csak 3-as a szemem :)
*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

41
balco képe

Nem azt mondtam, hogy

Nem azt mondtam, hogy hétköznap nem kell szemüveg, hanem azt hogy hétköznap jó a normál szemüveg.
5 perc alatt nincs annyi bogár, és erős fény hogy kelljen a biciklis szemcsi.

42
Krisztab. képe

Jaaaa :) bocsi, így már

Jaaaa :) bocsi, így már érthető :)

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

43
Prof.gruppetto.hu képe

Nem tűnik rossz cuccnak.

Nem tűnik rossz cuccnak. Off-line is lehet náluk vásárolni, nem tudod?

44
Hedgehog képe

Bécsi úton a fenti

Bécsi úton a fenti címen.
Érdemes előbb odacsörögni, hogy van-e. Egyébként pár napon belül bármit beszereznek, ha odaszólsz.
Azért ott vettem, mert máshol nem találtam ilyen jó ár-érték arányban.

CM -mez gyártás-4.
Süni
www.fabiano.hu

45
Prof.gruppetto.hu képe

Kösz neked is. Utánajárok

Kösz neked is. Utánajárok majd. On-line ilyesmit vásárolni elég rizikós, olyan mint cipőt venni. Lehet, hogy jó lesz, lehet hogy nem :) Szóval mindenképpen csak felpróbálás után mernék venni.

46
norbijúzer képe

én most indulok a bécsi

én most indulok a bécsi útra...
aszonták, hogy szemüveg van, külön lencse perpill nincs, de lehet rendelni.

--
--
--

47
bajszos képe

Igen, én is a munkavédelmi

Igen, én is a munkavédelmi cuccokra szavazok. Olcsó, jó, elvileg uv védelmes stb. A lumaxhozénál én nem találtam offline lehetőséget. De van egy rakat munkavédelmi bolt a városban ahol tartjék ezeket, vagy ehhez hasonló cuccokat. Pl. Mester u. körúttól kifele menet jobb oldalt, vagy Erzsébeten Török Flóris kifele bal oldalt. (Vízálló nadrágot is ilyenben vettem 4000ért.)
B.

48
helenne képe

Szia, Még megvan a Pulsafe

Szia,
Még megvan a Pulsafe XC-d? Pontosan milyen lencséket használsz hozzá. Napszemüvegnek melyik lenne a jobb szerinted, a szürke, vagy a capuccino?
Vagy mégsem vált be annyira?
Köszönöm, mint kezdő bringa-rajongó!!!!!! :)
helenne

49
Fly képe

Hogy ajánl6om-e, azt nem

Hogy ajánl6om-e, azt nem tudom...
Sz'al az én szemcsim gyártója ismeretlen (valszeg Sanghaj után a rizsföld mellett a második dszunka balra...) A dobozára csak annyi van írva: MP3 Sunglasses. A lencse nem cserélhető, de elég kellemes...és ami meglepett, hogy polarizál. Ja és a szárába építettek egy 256MB-os MP3 lejátszót, ami hosszú úton nem jön rosszul...kb. 10k HUF körül vesztegették valamikor...(kaptam :) )

50
Fly képe

Hogy ajánl6om-e, azt nem

Hogy ajánl6om-e, azt nem tudom...
Sz'al az én szemcsim gyártója ismeretlen (valszeg Sanghaj után a rizsföld mellett a második dszunka balra...) A dobozára csak annyi van írva: MP3 Sunglasses. A lencse nem cserélhető, de elég kellemes...és ami meglepett, hogy polarizál. Ja és a szárába építettek egy 256MB-os MP3 lejátszót, ami hosszú úton nem jön rosszul...kb. 10k HUF körül vesztegették valamikor...(kaptam :) )

51
Tibor_Nesze képe

:-D

:-D

52
KAMA3 képe

Decatlon gazdaságos

Decatlon gazdaságos szemüveg, eléggé pénztárca barát megoldás. 2 pár lencse, plussz tok kettőesszehöccá-valamenni volt annó. Nem sírtam különösebben utánna, amikor elhagytam.

most ilyet használok, bruttó 900 forintba került. Van színtelen, meg szinezett.
Autómentes Nap = Autómentes belváros.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nyélen rakjad, Ne a járdán!

53
boci képe

jaja. lux optic jó kis

jaja. lux optic jó kis munkavédelmi szemcsiket csinál. nekem keskeny a fejem, és bukó nélül kicsit hülyén nézek ki a szemüvegekben (van egy sárga meg egy sötét), de bukóban fel se tűnik ez senkinek. és 900-ért meg tényleg nem sok és mindent tud, amit kell. állítható szátrhossz és dőlésszög, uv szűrös, frankón kinntartja a menetszelet. kellenéltöbb? :)

----------
...akrat icob, icoB
3:-O

RABIC - LE AZ ÚTRA!

54
Bazsi képe

van valakinek tapasztalata

van valakinek tapasztalata Specialized chicane-nel? vagy más speckó szemcsikkel? http://www.specialized.com/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=25894

55
norbijúzer képe

állat ez a Pulsafe

állat ez a Pulsafe XC!
mondjuk szokatlan, hogy kb a fél arcomat kitakarja a szél (és a vele szálló bigyók) elől :D
most értem haza, és próbáltam rálehelni, hogy az összetapizás nyomát letörölgessem, de nem hajlandó bepárásodni :D
mondjuk az előző bringás szemüvegemhez képest egy kicsit brutál vastag a lencséje, szóval nem olyan pillekönnyű. de a szár az elég könnyű, összeségében is alig nehezebb egy normál bringás szemüvegnél.
az állíthatóság jó dolog, csak amikor a nagyon hajlékony szárat a sisak alá tűzöm, kicsit nehezen sikerül. sztem az lesz a megoldás, hogy először a szemüveget veszem fel, utána a bukót. (eddig fordítva csináltam, mert a sisak elmozdította a szemüveget, pont a keményebb szár miatt.

kényelem szempontjából nagyon jó! észre se venni, hogy rajtam van. bár ez az elhagyott BBB szemcsivel is így volt. (valszeg ezért sem vettem időben észre, hogy valami hiányzik a fejemről...)

egyébként a boltot nem valami könnyen találtam meg, elsőre jócskán tovább gurultam, már elfogytak oldalt a házak :D (na jó, csak egy rövid időre) aztán visszagurultam, de sikerült megint túlmenni, szóval körbelőttem jól, hogy melyik utca után lehet. aztán felmentem a járdára, hogy gyökkettővel már csak észreveszem, és valóban, így lett.

az volt még vicces, hogy az eladó csaj pont arról beszélt egy másik vevővel (akinek véletlenül ugyanaz a vezetékneve, mint nekem :) ) hogy látta itt a fórumon, hogy valaki reklámozta a boltot, meg a szemüveget. meg ezeket a szemüvegeket amúgy is gyakran viszik bringások. és akkor mondtam én, hogy ja, én is ezért jöttem :D
valszeg jövőhéten megyek arra mégegy kört, mert külön sötétebb lencsét csak rendelni lehetett, nem volt készleten.
bár, ha valaki jár arra és elhozná, az se lenne rossz dolog! ;) (nekem több, mint 15 km kerülő volt melóba menet)

--
--
--

56
Bazsi képe

jól hangzik. tudol nékem

jól hangzik. tudol nékem linket küldeni?

57
zsoltee képe

Ez spécibb, mint a speci,

Ez spécibb, mint a speci, és ha jól sejtem, kb. tized ár ;)

Zsoltee

58
norbijúzer képe

süni (hedgehog) már

süni (hedgehog) már linkelt róla!
http://criticalmass.hu/forum/20070424/napszemcsik-melyik-jobb-mit-nezzek...

a konkrét szemüveg, amit én vettem:
http://lumaxpro.hu/aruhaz.php?aid=595
bár a boltban nem ennyi volt az ára, hanem picit több: 2542 ft. elfelejtettem megkérdezni a különbség okát, de nem vészes.

zsoltee: kell még több kép, vagy elég, ami a webáruházban van? (nem nagyon tudom most hol lefotózni, tele az asztalom mindennel)

--
--
--

60
kukonya képe

suni, norbijuzer, mit jelent

suni, norbijuzer,
mit jelent az, hogy az XC "látómezejének szöge állítható"?

Részecskeszűrőt a dízel járművekbe!

61
norbijúzer képe

"látómező" itt szerintem

"látómező" itt szerintem hibás fordítás miatt van :)
valójában a lencséről van szó.
a szár hossza is állítható, meg a lencse szárhoz képesti dőlése is.

--
--
--
--
amit leírok és amit lefotózok

62
kukonya képe

koszi, legkozelebb megnezem,

koszi, legkozelebb megnezem, ha talalkozunk. me'g az itteni kerdezoskodesem elott vettem 2 pulsafe a800 szemuveget, ami egyszerubb, nem allithato, de bevalt. (egy szintelen ejszakara, meg egy I/O egyhen sotetitett (vilagosabb, mint egy rendes napszemuveg.))
Részecskeszűrőt a dízel járművekbe!

63
anusi képe

údejóó, pont kérdezni

údejóó, pont kérdezni akartam hogy nem tud-e valaki átlátszó lencsés szemüveget...megőrülök a bogaraktól! De most már minden rendben lesz:)

64
Bazsi képe

köszi a linkeket!

köszi a linkeket!

65
Kecs képe

Hali! Én most vettem a

Hali!

Én most vettem a Dekathlonban egy aptonia Xudd 700 SU fantázianévvel megáldott napszemüt. Azt hiszem 2.400 ft volt. Van hozzá egy 0 ás tehát szintelen lencse is. Szerintem nagyon jó. Napsütésben is és sötét vagy borus időben is. Érdemes megnézni.
ez nem a reklám helye! :D
üdv
Kecs

66
zsoltee képe

Irtuk mi is, hogy nagyon

Irtuk mi is, hogy nagyon jó, de találtunk mégjobbat. Persze az kicsit drágább két lencsével. Jót választottál ;) Ja én még 2200-ért vettem 3 hete :)

Zsoltee

67
Tscheya képe

Uvex Xeno Pro

68
norbijúzer képe

kicsit borsos az

kicsit borsos az ára...

--
--
--

69
zsoltee képe

"Te is a fórumról?" :D

"Te is a fórumról?" :D elzarándokoltam a világ végére a Pulsafe-ért. Felpróbáltam, király, rendeltem lencsét, remélem hamarosan én is ezzel takarhatom el a búrámat :) Egyébként nagyon barátságos bringás szemüvegnek is, és jobban ügyelnek a használhatóságra mint bármely más napszemcsi gyártó, mert ezt munkához találták ki. Design erős kettes, de kit érdekel, ugyse látom magam tekerés közben :D

Zsoltee

70
Hedgehog képe

Mekkkkora bizniszt

Mekkkkora bizniszt csinálhattam volnaaaa!!!!
ááááá!!!!
...de jófej vagyok és nem ebből csináltam naaagy bizniszet (:

Süni

71
norbijúzer képe

hanem megléptél a

hanem megléptél a mezekkel, mi? :)

--
--
--
--

72
zsoltee képe

Te csak ne bizniszelj, a

Te csak ne bizniszelj, a következő hawaii kiruccanásodat nem szponzoráljuk! :D
mez, mez, plíz! jól haladnak a dolgok?

Zsoltee

73
Hedgehog képe

Erejüket megfeszítve

Erejüket megfeszítve dolgoznak a kismanók a gyárban.
(:
Remélem nem fedezel fel összefüggést az irányomba intézett kérésed, és a valós elkészülés között.
(:
Semmi ráhatásom, ha már elindítottam. Majd csörög a telcsi, hogy menjek érte. (:

...majd onnantól.

CM -mez gyártás-4.
Süni
www.fabiano.hu

74
zsoltee képe

Akkor kit kell zaklatni,

Akkor kit kell zaklatni, hogy gyorsabbak legyenek a kismanók? :) na jó nem zaklatok senkit, remélem időben meglesz :)

Zsoltee

75
norbijúzer képe

miért, mi a baj a

miért, mi a baj a vezérszúnyog dizájnnal? :)
nem a strandra vesszük fel csajozáshoz... :)

--
--
--
--

76
palackos képe

3m munkavedelmi szemuveg.

3m munkavedelmi szemuveg. dizajnos, tobb model, tobb szinben, uv szuro, kurvaannya. 4 ezer a dragabb!

77
Bazsi képe

nem macera a lencséket

nem macera a lencséket cserélgetni? merthogy az időjárást nem éppen érdekli, hogy az emebernek nem túl hatékony minden 10 percben megállni aztán lencsét váltani. ezért jók a fotokromatikusok. csak azoknak dupla ára van. szerintetek megéri? azért kérdem, mert bringás hemüm nincs, egy jó öreg Gáz (gas)szemüveget használok, akinek meg se fordult a fejében amikor lejött a gyártósorról, hogy ő valaha bringás szemüveg lesz életében. mondanom, se kell tök mind1 neki, hogy "hót sötét van" vagy kifolyik a szemem, így nem igazán tudok beleszólni.

78
norbijúzer képe

szerintem a napi 2 lencse

szerintem a napi 2 lencse csere nem gáz. ráadásul tök egyszerű ezeket cserélni.
én egy sötétet használok világosban, egy átlátszót este (meg télen).

--
--
--
--

79
zsoltee képe

Én a mostani

Én a mostani szemüvegemnél is mindig elfelejtek cserelencsét vinni, úgyhogy valós a probléma... viszont a munkavédelmi szemcsi nem olyan sötét, magyarázta is az eladó, hogy ez úgy van kialakítva, hogy a jómunkásember ne vakuljon meg a napfénytől, de lássa is a melót. Ennek ellenére veszek egy átlátszó lencsét is, mert állandóan borult időben azért jobb az. Ha meg cserélgetős idő van, akkor jó a sötétített, bent a boltban is láttam vele rendesen.

Zsoltee

80
Gabika képe

Sziasztok Munkavédelmis

Sziasztok

Munkavédelmis boltot nem tud valaki a XI. kerületben?
Polikarbonát víztiszta szemüveget szeretnék venni, és infóm szerint ilyen üzletekben is van.

köszönöm

82
Gabika képe

köszönöm szépen a

köszönöm szépen a segítséget

83
zsoltee képe

Megvettem végre a Pulsafe

Megvettem végre a Pulsafe XC-t, csere lencsével, tokkal-vonóval 5100 pénz volt :) Első benyomás: mintha kamionban ülnék :D Tényleg olyan érzést keltett, mintha legalább 20-30 centivel magasabban utaznék. Nem értem, talán azért mert olyan szélvédő hatása van a szemüvegnek, nem lehet kilátni mellette semerre csak épp a széleit látni. Első tesztút jó volt, majd később még írok beszámolót.

Zsoltee

84
Attila- képe

Köszi a felfedezőnek, én

Köszi a felfedezőnek, én is gazdagítottam magam egy XC-vel meg irig lettem egy A800ra. A shimanocébé vonal után végre nem sajnálom a szemüvegeket, ha aszfaltot fognak.
Az I/O üveg nagyon furcsa, sokkal nyitottabb a pupillám, mint a töksötét cébémen, lehet, hogy az arcot lefedő konstrukció miatt nem jut be a szóródó UV, ami zavarni szokott? Kicsit tükröződnek a lencsék, de nem zavaró.

85
Hedgehog képe

szívesen (: ...A

szívesen (:
...A "Felfedező"
Nekem a héten volt meg az idei első arcpirulásom az XC-ben. Tök akkora hely maradt fehér, mint a magashegyi CEBE gleccserszemcsi használatakor, úgyhogy nem lesz gond (:
...csak, ha leveszem (:

pupillatágulásra: ne szívj annyit (:

CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu

86
Attila- képe

Fújd ki süni, fújd ki!

Fújd ki süni, fújd ki! :-)

87
gyorkos képe

Üdv! Csütörtökön (07.

Üdv!

Csütörtökön (07. 07. 12.) megvettem én is a Pulsafe XC munkavédelmi szemüveget hozzá tartozó diptriás kerettel. Sárga lencsével vettem, azt mondják erről hogy élénkíti a képet. Pénteken ki is próbáltam hazafelé melóból. Tulajdonképpen nem rossz a szemüveg viselete. Kényelmes, jól beállítható és a szemet nagyon jól védi a kiszáradástól. (Fontos, ha kontaktlencsét visel az ember!) Nekem nem jött be a sárga világ. Lehet, hogy még szürkületben is jobban lát vele az ember, de jóformán teljesen elvesznek a színek. Úgyhogy majd veszek hozzá víztiszta lencsét, sőt később talán sötét színűt is. Most még külön feladat (és vagon pénz) lesz a keretbe csináltatni lencsét, de ha lúd legyen kövér.
Nagy respect a "Felfedező" Hedgehog-nak!
Kanuni Sultan Suleyman

88
Pistee képe

Én ma megvettem a

Én ma megvettem a Dekatylonos, cserélhető lencsés hemüveget. Hétfőn főpróba, bővebbet akkor. Elöljáróban annyit, hogy elég stabilnak tűnik fejen (remélem bringán sem esik le) és jó hogy van egy sötét és egy víztiszta lenecse (0-ás és 3-mas jár hozzá). Azt viszint ott nem kérdeztem, hogy lehet-e venni hozzá csak lencsét?? Valaki tud erről valamit? Jah, ez az Aptpnia Xudd 700 SU modell, s ha valaki akar, akkor a csömöri dekatylonban 2190 pénz...

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
"A kerékpáros gépét tökéletes ellenőrzés alatt tartsa, a gép mintha részét tenné a lovagnak úgy kell összeforniok." idézet Istvánffi Gyula dr. kerékpáros munkájának ajánlásaiból

89
david_david képe

Én meg UVEX 9160 I-VO-t

Én meg UVEX 9160 I-VO-t vettem, ami majdnem ugyanolyan, mint a Pulsafe XC. Dioptriázható betétro"l nem volt említés, úgyhogy lehet, hogy az nem létezik hozzá (emiatt még lehet, hogy szidni fogom magam :)). De a Pulsafe-hez annyira hasonlít, hogy lehet, hogy kompatibilisek. :)

2394 a keret + default lencse
840 egy másik lencse
1140 övre fűzhető, de sajnos puha tok, pótlencsének való hellyel
--------
4374

Sajna nem volt víztiszta lencse, így sárgám (2-1,2) lett a szürke (5-2,5) mellé.

http://www.vektor-safety.hu/szemvedelem/szemvedelem.php?l=2

90
gyorkos képe

Üdv david_david! Később

Üdv david_david!

Később vehetsz Pulsafe XC-be való szemüvegkeretet - ha nincs az UVEX-hez - (Szemüvegkeret dioptriás RX XC-be 2982 Ft ÁFÁ-val). Bár szerintem az még a Pulsafe keret és lencse közé is nehézkesen illeszthető be. Javaslom, ha veszel vidd magaddal a szemüvegedet és próbáld betenni, mielőtt kiadod érte a zsét.

Kanuni Sultan Suleyman

91
gyorkos képe

Üdv Critacallok! Tegnap

Üdv Critacallok!

Tegnap megkaptam az optikustól a szemüveget, amit a Pulsafe XC-be lehet berakni. Hatalmas! A keret egyáltalán nem látszik és csúcs a viselete. Azt hiszem a kontakt lencsét elfelejthetem kerékpározás közben. Ja, 3200-ért csinálták a lencsét bele (egy már volt korábbról, csak egyet kellett készíttetni). Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok!

Kanuni Sultan Suleyman

92
Névtelen képe

hány dioptriás lencsét

hány dioptriás lencsét rakattál bele?

93
vaandor képe

Nekem egy jó kis K-Actor +

Nekem egy jó kis K-Actor + Zeiss szemüvegem van, ahányszor bringázom, rajtam van.

Na jó, igaziból, amikor csak ébren vagyok, rajtam van. Kellett nekem ilyen vacak szemmel születni. 1,5-2 dioptria, meg még bő 3 cilinder szemenként. Alváson kívül csak Kick-boxhoz veszem le, ne ezzel rúgjanak már fejbe. Viszont napszemüvegként is funkcionál, éljen a fényresötétedős lencse. De szél ellen csak félmegoldás.

94
inscius képe

megvettem a pulsafe XC-t

megvettem a pulsafe XC-t (szemüveg+két lencse+optikai betét+merev tok 7057 Ft), az optikai lencsékkel viszont azóta is szívok.
Egy optikában 8500-ért raktak bele két lencsét (-3,5;-3,75), a keretbe helyezve azonban nagyon rosszul láttam vele. A néni azt mondta, hogy ez minden új szemüvegnél természetes, egy idő után majd megszokja a szemem. Rendben, biztos ért hozzá, elkezdtem viselni,
két óráig bírtam, a végén már szabályosan rosszul voltam, szédültem, hányingerem volt. Visszamegyek a boltba, elmondom, hogy szerintem az a baj, hogy a keretben a betét meghajlik, a két a két lencse tengelye közelebb
kerül egymáshoz, vagyis folyamatos kancsalításra erőlteti a szemet, amit nem lehet sokáig bírni. És valóban, amikor kivettem a betétet a keretből, és visszaált egyenesbe, akkor prímán láttam vele. A néni nem nagyon hitt nekem, azt mondta, hogy az a néhány miliméter eltérés nem lehet olyan nagy gond, szerinte az a baj, hogy az egyik lencse cilinderes, de ingyen kicseréli nekem simára (ez rendes volt tőle).
Másnap vissza, új lencse kipróbál, probléma ugyanaz. A néni azt mondta, hogy ő ezzel már nem tud mit csinálni,
próbáljam így hordani, jobb úgyse lesz.
Laikus fejjel nem tűnik túl bonyolultnak a megoldás: meg kellene mérni, hogy mennyivel módosul a tengelytávolság, amikor a betét a keretben van, és úgy csiszolni a lencséket, hogy belekalkulálják az eltérést. Azóta kb. 5 optikusnál jártam, megpróbáltam elmagyarázni, hogy mit szeretnék, de általában nem is értik, hogy miről beszélek.
Volt hasonló tapasztalata valakinek, aki optikai lencsékkel használja ezt?

95
zsoltee képe

Én nem erőlködtem ilyen

Én nem erőlködtem ilyen tuning megoldásokkal, főképp nem próbálnám egy munkavédelmi szemüvegbe erőltetni az optikát. Én is rövidlátó vagyok (bár kevésbé mint te), az én taktikám a még pár hónapig tartó rosszul látás, aztán pedig lézeres szemműtét. Utána már nem lesz gondom ilyenekre :)

Zsoltee

96
lujka képe

Nekem teljesen más

Nekem teljesen más problémám volt optikusokkal (kb. 10 év folyamatos kontaktviselés után), újszerű hozzáállással és megoldással a Tömő utcai Szemklinikán találkoztam. Próbáld meg.

- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC

97
gyorkos képe

Üdv lujka! Kifejtenéd

Üdv lujka!
Kifejtenéd bővebben ezt az "újszerű hozzáállást és megoldást". Ez így nagyon titokzatos.
Kanuni Sultan Suleyman

98
gyorkos képe

Üdv! Nekem -2,5 mindkét

Üdv!
Nekem -2,5 mindkét szememre, de teljesen tökéletes a Pulsafe XC dioptriás betéttel. Már az első pillanattól kezdve teljesen jól és élesen láttam vele, fejem nem fájdult meg tőle. Kontaktlencse viselése felejtve kerózáskor, mert én attól szenvedtem inkább. Valószínűleg a szél kifújta a szememet és talám már érzékenyebb is lett emiatt. Lehet persze az is, hogy már elég megviseltek a kontaktlencséim is.
Kanuni Sultan Suleyman

99
Krisztab. képe

Nem lehet, hogy a másik

Nem lehet, hogy a másik lencse is cilinderes? Mer attól simán lehet a szédülés, kancsal effekt, stb.

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

100
Szász Andrej képe

Mi több, én olyat is

Mi több, én olyat is láttam, hogy a cilindert 90°-kal elforgatták, hála a kétféle jelölésrendszernek, amit az optikusok és a szemellenőrző lézeres számítógépek használnak! Itt is volt nagy szédülés, de mi rájöttünk (90° forgatástól megjavult a dolog), és akkor mentünk az optikába reklamálni, amikor tudtuk, hogy van benn szemész :) aki minket igazolt. Garis csere.

101
inscius képe

Érdekes új fejlemények

Érdekes új fejlemények pulsafe ügyben. Elmentem másik optikushoz, kiderült, hogy az első két lencsén több minden elmértek, de a szakember számolt, korrigált, csiszolt, és 25 perc alatt prezentált két újabb lencsét (+7000 HUF). Közben azt is kiderítettem, hogy a vékony drótból készült betét valamennyire deformált volt, mert amikor megvettem, az eladólány elég barbár módon próbálta beleszuszakolni a keretbe, csak később került elő a helyes irányt mutató használati utasítás.
Az új lencsékkel + némi manuális hajlítgatással most ott tartok, hogy egész jól látok vele, bár valami még mindig zavaró benne, de képtelen lennék szemészeti szakkifejezésekkel megfogalmazni, hogy mi.
Végül pedig elővettem az említett használati utasítást, és a kb. negyed milliméteres betűnagysággal írt szövegben van egy sor, miszerint 3 dioptriánál vastagabb lencsét nem szabad beletenni...

102
gyorkos képe

Üdv inscius! Örülök,

Üdv inscius!

Örülök, hogy sikerült javítani a helyzeten. Remélem, csak szokatlan még és majd minden renben lesz.

Kanuni Sultan Suleyman

103
kerekeske képe

Vettem egy pulsafe szemcsit.

Vettem egy pulsafe szemcsit. Az van, hogy nem mindegyik lencse párásodásgátló, hanem van külön 3-féle bevonat. Páragátló, karcálló extra kemény, és tükröződő. Az enyém tükrös bevonatot kapott és ha rálehelek akkor párás lesz. Emiatt a jelenlegi maszkommal nem tudom használni.

A kérdésem: akinek páragátló lencséje van: hónapok múlva is tartja a képességét, vagyis ha 4 centiről rálehelsz meglenik rajta? Mert ha lekopik ez a réteg, akkor simán veszek ilyen páragátló folyadékot usziboltban, az sem örökös.
A másik, hogy veszek egy igen olcsó páramentes szemcsit is, mert most vagy a pofám fagy le, vagy kifolyik a szemem.

104
zsoltee képe

hmmm most hogy megnéztem,

hmmm most hogy megnéztem, tényleg nem olyan mint újkorában, kicsit meglátszik a lehelet, de hamar eltűnik, fél éves pulsafe xc
viszont amióta nincs bogárszezon, de sötét az annál inkább, azóta nem hordom, mert még az átlátszó lencse is zavaró sötétben. A hideget meg úgy 30-as tempóig jól bírja a szemem. Reggel induláskor kellemetlen egy 5 percig, utána megszokja.

Zsoltee

105
CMX képe

Tapasztalat más

Tapasztalat más műfajból.

Jégkorongozók - téli mozgásformám - szotak használni műanyag arcvédőt, amit a sisakra szerelnek. Ez alaphelyzeben párásodik nagyon. Kint hideg, bent erős lihegés. A megoldás:
Belülről bekenem egy puha rongy segítségével tömény fabulon tusfürdővel, és egy edzést kibír.
Bringás szemüveggel még nem próbáltam, de szerintem működik.

106
norbijúzer képe

aztán esőben érdekes

aztán esőben érdekes látványt nyújt a világ a buborékokon át :D

--
--
--
--

107
Mr.Saint képe

Én Shimano Visentét

Én Shimano Visentét használok. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon jó a sötétítése, rengeteget tekerek vízparton, ahol a víz is rendesen csillog, meg sokszor szemben a nappal, mégis tökéletesen használható. Ráadásul szinte "lerobbanthatatlan" a fejről, ha nem szeretnéd hogy lejöjjön, nem jön le. Ha 50-en megyek le a hegyről földúton akkor sem. A nyáron elkapot oldalról egy autó, kb. 1 m-t repültem, majd talajt fogtam, a szemüveg rajtam maradt. :)

Az áráa lehet egyetlen negatívuma 13-14E Huf között mozog. De soha nem támadt olyan gondolatom, hogy nem érte meg. Stílusában is nagyon tetszik. Nem csak bringázás közben soktam hordani. Igaz ahova lehet, két keréken megyek...

108
norbijúzer képe

nekem ugyanezeket tudja a

nekem ugyanezeket tudja a Pulsafe XC, TSR szürke lencsével.
állítható a szár, így pont jó mindenkinek a fejére.
és valami kétezerpárszáz ft volt. :)

--
--
--
--

109
Trockij képe

Üdv! a PILSAFE XC

Üdv! a PILSAFE XC felhasználóknak.
Jómagam airsofthoz használom (ez egy paintball-hoz hasonló játék), így állíthatom, hogy mechanikai sérülésnek jól ellenáll... Ha nem így lenne, nem látnék már gépelni :-)) Ez azt jelenti közérthetően, hogy az olyan energiáju 0.25 gr-os lövedék, amely átviszi öt méterről a 0.3mm vastag aluminium lemezt, kétoldalon a kólásdobozt, az 1,5 m-ről nyomot sem hagy a szemüvegen... Amelyik bogár ezt átüti, az megérdemli... :-))
A diotptriás betétről annyit, hogy -4,5-4,75 lencséket rakattam bele, némi cilinderrel fűszerezve. Az előzőkben említett problémát (torzítás, nem jó a lencseközéppont), úgy lehet kiküszöbölni, ill. csökkenteni, hogy a lencse keretbe rögzítéséhez szükséges peremet, karimát nem a lencse középvonalába, ahogy szokásos, hanem a lencse elülső szélére kell csiszoltatni. Ha nem akarja az optikus, akkor is! Így a keret nem torzul el behelyezéskor, és olyan, mintha ténylegesen csak az ajánlott dioptriával lenne alkalmazva.
A párásodásra, ha nem olyan lencsét vettetek, ajánlom a sima gk páramentesítőt. Én is így használom és nincs gond vele, pedig hason fekve kissebb a menetszél mint a bicón... Jól tapad a páramentesítő a lencse felületére és ott sokáig ki is tart! Nem szabad fölöslegesen átfújni a páramentesítővel, mert oldhatja az előző még le nem kopott réteget és mocsok foltos lesz! Akkor viszont le kell a páramentesítőt dörzsölni puha rongyal és valami erős ablaktisztítóval! Kitartó munkát igényel - én már csak tudom... Ha télen felértél a visegrádri várhoz és állás közben bepárásodik a szemüveged az nem a páramentesítő hibája, hanem a tiéd, hogy elhiszed a reklámnak, hogy van olyan szemüveg! Húzd előrébb a szemcsit 2 mm-rel és máris nem lesz gond!
Végezetül a lényeg: Eddig megtettem életemben pár ezer km-t bringával és normál szemüveggel. Amióta viszont a PULSAFE-t használom, azóta mindig könnybe lábad a szemem menet közben! Ugyanis nem szárad ki, nincs bogár és ettől nagyon elérzékenyülök...
Használjátok egészséggel!

Üdv!

110
helenne képe

Szia, Milyen színűt

Szia,
Milyen színűt használsz? Bringázáshoz kéne, reggel, délben, este, tél kivételével. :)
Köszönöm,
helenne

111
Zizz71 képe

Csatlakozom az előttem

Csatlakozom az előttem szólóhoz, de tél is játszik :)

Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zölden-fehéren-virágosan
én meg hosszú fonott rézhajúsan :)

112
Névtelen képe

létci írjatok bbb bsg

létci írjatok bbb bsg powerview-ről érdekelne meg hogy dioptriát mennyiért raknak bele

113
Stefidzsi képe

Idézem magamat.

Idézem magamat.

114
indy képe

gellért létszi konkrétat

gellért
létszi konkrétat írjatok a powerview 20-as ról bocs

115
anditabandita képe

sziasztok! a március 2-i

sziasztok!
a március 2-i viharban találtam egy fekete napszemcsit a Gyáli úti vasúti aluljáró és a Könyves Kálmán krt. közötti bringásúton (aminek a végén mindig kamionok/autók parkolnak)
nagy_and@freemail.hu címre írjon, aki elhagyta...
üdv.: Andi

116
jenessanyi képe

Most hogy kezdődik a jó

Most hogy kezdődik a jó idő én is szeretnék magamnak venni egy Pulsafe XC szemüveget nyárra, valaki tud mondani valami helyet ahol lehet kapni? A linken ami fent van ott nem találtam, legalább 2x átnéztem :)

117
gyorkos képe

Figyuzzide! Lumax Pro

Figyuzzide!

Lumax Pro Kájefté

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330

Elveszett közúti jelzőtáblák bejeletése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

118
Névtelen képe

Sziasztok! Átolvastam a

Sziasztok!
Átolvastam a topicot és sokat segített, köszönöm mindenkinek.
Egy kérdésem van: a pulsafe xc-ben lehet cserélni a külső lencséket? Ez nem derült ki számomra.
Köszönöm!

119
gyorkos képe

Igen, lehet cserélni a

Igen, lehet cserélni a lencséket. Többfélét is kaphatsz hozzá.

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Elveszett közúti jelzőtáblák bejelentése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

120
pata képe

Igen, a fent említett

Igen, a fent említett boltban szokott is lenni hozzá mindenféle cserelencse. Nekem pl nagyon bejön az I/O ezüst lencséjük, télen szuper volt. Meg vettem egy sötétebbet is nyárra.

Amúgy az A700/A800 széria sem rossz, semmi sem cserélhető benne, de olcsó, tartaléknak tökéletes.

121
Gabika képe

Én most egy uvex arrow-ot

Én most egy uvex arrow-ot használok, 2 hónapja háromezeöccáért vettem, nekem ennyiért megfelel.

http://www.puremission.com/images/productimages/Uvex_Arrow_hvid_s.jpg

-------------------------------
Énblog

122
Dadic képe

"BSG-20 BBB " Dioptria

"BSG-20 BBB " Dioptria miatt!

Azóta szerelmes vagyok bele!:)
http://dev2.pacificcycles.hu/faces/product.jsp

123
s520 képe

Sziasztok Valaki tudja mi a

Sziasztok

Valaki tudja mi a különbség a Rudy Project polar 3fx lencse és az Inpact X polarizált lencse között?

s520

124
Bazsi képe

Szia! ImpactX: http://www.rud

Szia!
ImpactX:
http://www.rudyproject.com/technology/impactx.php?idL=1&headquarter=1&pr...
Nem tudom, tudsz-e angolul, ehhez azt írják, h garantáltan törésálló, félmerev lencse, fotokromatikus,könnyű, nem deformálódik hő hatására (80 fokig, nem tudom h Celsius v Fahrenheit), kémiai anyagokkal szemben ellenálló, tisztább kép, stb.
Polar 3fx:
http://www.rudyproject.com/technology/polar.php?idLivello1=12&idLivello2...
Ha gondolod lefordítom és elküldöm emilben, de így elsőre vmi olyasmi h visszaveri a káros sugarakat, meg páramentes.

125
Hedgehog képe

.

.

126
atira képe

Hogyan lehet cserélni a

Hogyan lehet cserélni a lencséket?
Nekem van egy Merida napszemüvegem (nem szemcsi!), de nem tudom, hogyan lehet. Eltörni nem szeretném a lencsét, ezért nem feszegettem.
Egyébként ilyesmi van nekem, csak más színben:
http://www.allez.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=1012&sName=MERIDA-ker%...

127
benöke képe

ugyanilyen van nekem is, az

ugyanilyen van nekem is, az elején én is féltem 1 kicsit, de a lényeg, hogy mikor veszed ki a lencsét, a közepénél húzd a lencsét lefelé és közben tartsd a fölső keretet, így viszonylag könnyen kiold, amikor bepattintod a másikat, akkor is a közepét rakd be először, és a lencse szélén pattintsd be
fordítva is megy, csak úgy nagyobb erővel, nembiztos, h jóttesz neki...

a szárára meg vigyázz, nekem 1 év alatt (mondjuk télen nyáron, napi használatban), a bal szárnál tartó csavar mellett elrepedt és kezdett letöredezni darabokban, de szerencsére kicserélték... a lencséknél viszont egyáltalán nem lazult meg, pedig cseréltem sokat

üdv, b

128
Névtelen képe

PRO SOLO 1900

129
_WoL_ képe

tudtok ajánlani optikát,

tudtok ajánlani optikát, ahol van már gyakorlatuk pl. a pulsafe XC-be való lencsecsiszolásban (és mondjuk nem rohadt drágák)? én is szeretnék végre egy rendesen takaró szemüveget, sőt, napszemüveget a tekeréshez... (:

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

130
Minnesaenger képe

Sziasztok, Ma vettem egy

Sziasztok,

Ma vettem egy cserélhető lencsés napszemüveget a Decatlonban és egy "hozzá való" neoprém szemüvegpántot.

Tudja valaki esetleg a trükköt, hogy lehet rátenni? A pánt végén lévő bújtatóba sehogy nem akar rámenni...

Lehet, hogy ezért vigyorgott a pénztáros :) ?

Előre is köszi!

131
Minnesaenger képe

Sziasztok, Ma vettem egy

Sziasztok,

Ma vettem egy cserélhető lencsés napszemüveget a Decatlonban és egy "hozzá való" neoprém szemüvegpántot.

Tudja valaki esetleg a trükköt, hogy lehet rátenni? A pánt végén lévő bújtatóba sehogy nem akar rámenni...

Lehet, hogy ezért vigyorgott a pénztáros :) ?

Előre is köszi!

132
DarkArchon képe

Üdv! Akinek BBB BSG-20

Üdv!

Akinek BBB BSG-20 szemüvege van, nem zavaró, hogy a dioptriás betét nem ér végig a külső lencsén? Mert azon gondolkozom, hogy veszek egyet.

Köszi,

133
Dadic képe

Szia! Semmi

Szia!

Semmi para!!!
Próbáld fel (pár percig) és ha nem zavaró a viselése, akkor oksa!
Persze, ne nyomd fel az orrnyergedre teljesen, mert akkor természetes, hogy a szempillád beleérhet a dioptriás betétbe.

Nekem nagyon tutira bejött!

134
cenzor képe

Üdv! Ha valaki kíváncsi

Üdv!

Ha valaki kíváncsi még egyéb Pulsafe szemüvegekre, akkor az alábbi linkeken megtekintheti őket:
Pulsafe XC víztiszta védőszemüveg - a már fentebb is említett típus.

Itt pedig néhány hasonló kialakítású szemüveg:
Pulsafe Millenia Sport szemüveg
Pulsafe Venom Víztiszta, páramentes védőszemüveg
Pulsafe Venom TSR Grey védőszemüveg

A hozzájuk tartozó szemüvegzsinór:
Flexicord szemüvegzsinór

És egy szemüveg tisztító készlet, amely 100 db előnedvesített törlőkendőt tartalmaz:
Pulsafe Szemüvegtisztító készlet

Ezek elsősorban munkavédelmi szemüvegek, tehát karcálló és/vagy páramentes lencsékkel vannak ellátva.

Remélem hasznosnak találjátok a linkeket, ha másért nem legalább a képek miatt :)

135
Pistabácsi képe

Nekem Meridám van.

Nekem Meridám van. Cserélhető lencse (3 "színben", sárga, sötét "barna", meg légylencse, ami kívülről kék, és tükröződik belűlről meg barnás-vöröses árnyalatú). Én eddig a sárgát használtam, naggyon nagy fles, amikor borus időben felveszed és nyári napsütés színekben pompázik a világ. Rögtön elúszik a kora tél végi depresszió. Most a tükröset használom, mert jobban sötétít. UV-A, UV-B szűrő, nehezen karcolódik. Kemény tok, szeművegtörlős "selyem" tasak. Nem túl óccsó, de legalább jó.

136
nostri képe

Én a másik kedvenc hobbim

Én a másik kedvenc hobbim (airsoft, katonai szimulációs játék) miatt egy ess ice repeszálló szemüvegbe ruháztam be, biciklizéshez is tök jó. A készlet tartalma: övre fűzhető műanyag tok, puha tok, páramentesítő lötyi, 1 fejpánt, 3 lencse (sötét, átlátszó, sárga), 2 pár szár és orrész. azaz két komplett szemüveg rakható össze belőle. Egy hátránya van, az ára, valamivel több mint 10 essze'.
Egy biztos viszont, hogy ha bukok is nem robban a szemembe a lencse: http://www.specshop.pl/images/ESS-ICE-2.jpg
-------------------------------
Only the paranoid survive!

137
BIKEMAN képe

Nekem ESS ICE-om van.Most

Nekem ESS ICE-om van.Most vettem,majd elválik valóban olyan jó-e mint mondják.

138
bogyoesbaboca képe

fotokromatikus szemüveget

fotokromatikus szemüveget próbált már valaki? mennyire sötétedik be full erős napnál? az a baj, hogy iszonyat fényérzékeny a szemem, tehát már minimális napnál is kell napszemüveg, viszont abban meg ugye nem látok, ha épp borús az idő. és most ezen gondolkodom, hogy inkább vegyek drágábban egy fotokromatikusat, vagy inkább egy cserélhető lencséset?
árban mindenképp az utóbbi éri meg nyilván.

http://www.youtube.com/watch?v=nTt0R6aQWXQ

139
heylou képe

BBB Driver PH-m van... erős

BBB Driver PH-m van... erős napfényben hunyorognom kell, szóval nem sokat ér. Sötét, borús időben viszont remek, de ennyi erővel vehettem volna egy világos lencséset is :-/

140
Kerasz képe

Nemrég szereztem be spexx

Nemrég szereztem be spexx napszemüveget(nagykerben olcsó,rákeresel a márkára és megtalálod)nagyon jó.Hajnalra meg estére átlátszó plexis munkavédelmi szemcsit használok.

141
Dr. Opout képe

Két és fél hónapja

Két és fél hónapja vettem egy Odyssey szemüveget, három lencsével (kék, piros, szürke), 4900 pénzért.
Egy hónap múlva egy emelkedőn meg kellett állnom, mert kihullott a lencse egyik oldalt. Megkeresem , semmi baja, csak a kapocs repedt meg, ami tartja. Papírfecnivel kitámasztottam, úgy helyén maradt. Egy hete a szárat tartó csavart körülölelő műanyagból pattant ki egy darab, megragaszthatatlanul, így a szár most fixen rögzítve van pillanatragasztóval. A szomorú, hogy úgy vigyáztam rá, mnt egy törékeny ékszerre, és mégis...nem biztos, hogy szériahiba, de ha van valakinek tapasztalata ezzel a márkával, írjon. Sajnos képet nem találtam a szemüvegről.

142
sagan képe

Ma voltam a pulsafe

Ma voltam a pulsafe boltban.
Eladó első kérdése Critical Mass?
:DD

----------------------
Biciklizem tehát vagyok.

143
pata képe

Az a bolt tele van tuti

Az a bolt tele van tuti dolgokkal. Pl a napszemüvegen kívül van benne olyan munkavédelmi gumikesztyű, amelyik nehezen szakad el, lehet benne sokszor bringát szerelni. Az eladó mindig barátságos és segítőkész, szerintem már nagyon megszokta, hogy bringás zarándokhellyé váltak :-)

144
Gabika képe

munkavédelmis boltokban

munkavédelmis boltokban tényleg találni jó dolgokat, esőruhám is onnan van.

-----------
"...mert, minél nagyobb a gumicsizma, annál nagyobb a riszpekt!"

145
dova képe

Talán ennek is

Talán ennek is köszönhetően,sajnos, kinyílt a csípájuk és így lett az 1300-1400-as szemcsiből (Pulsafe XC) 3290 vagy mennyi két év alatt. :(
--------Dova--------
elvetemült bűnöző

Upsz! erre rosszul emlékeztem
Visszaszívva! :)
2007.06.02.
10 110 27 XC kék keret /víztiszta, páramentes/ 1 db 20% 1.789 Ft 2.147 Ft 2.147 Ft

2009.05.14
br.2.627 Ft

146
norbijúzer képe

szerintem nem csak ennek

szerintem nem csak ennek köszönhető, mert drágulás elég sok más területen van, főleg ahol importálni kell valamit külföldről...
viszont én 2 éve sem emlékszem, hogy ilyen olcsó lett volna. talán víztiszta a lencse magában volt ennyi, de a komplett szemcsi biztos több volt már akkor is.
ja, de még mindig olcsóbb most ez, mintha egy bringás márkájú (pl BBB) szemüveget veszel, mert azok minimum 2x ennyibe kerülnek. :/

--
--
--

147
norbijúzer képe

amikor én voltam legutóbb,

amikor én voltam legutóbb, akkor is ezzel fogadott :)
de mondtam neki, hogy ez már a sokadik szemüveg lesz, pár éve már ezeket nyúzom.
csak az a baj, hogy a boltban nem a netes áron adják a cuccot, hanem picivel drágábban. neten megrendelve meg asszem nincs bolti átvételi lehetőség, csak futáros, szóval az meg azért drágább. (bár ha sokmindent venne egyszerre az ember...)

--
--
--

148
Jujika képe

Jó fejek nagyon! Amikor én

Jó fejek nagyon! Amikor én voltam, a náluk már szokásos CM-es kérdés után egy férfi kint dohányzott és mondta, hogy vigyáz addig a bringámra, míg én szemüveget vadászok. Mikor végzett, én meg még nem, akkor meg behozta az üzletbe őkerékpárságát. Elköszönéskor pedig mondták, hogy lehet, hogy megpróbálnak valamit kirakni az utcára, amihez lehet kényelmesen lakatolni. Úgy legyen!!!
Szemüvegesként szinte csak a Pulsafe XC jöhetett szóba. Megérte. Szuperül látok sötétben és világosban is, és már nem csapódnak a szemembe a bogarak sem. A dioptriás lencsével se húzza le az orromat a súly.

149
sagan képe

Van mellettük egy udvar.

Van mellettük egy udvar. Ott tudtam lakatolni. Az óriásplakát tartója elég stabilnak tűnt.

----------------------
Biciklizem tehát vagyok.

150
ABN képe

Sziasztok hol az üzlet?

Sziasztok hol az üzlet? Nekem is kéne egy dioptriás szemcsi! Emilre is küldhetitek hogy ne legyen reklám!! Köszi! szucsnorbert77@gmail.com

151
sagan képe

Be van fentebb is linkelve

Be van fentebb is linkelve párszor.
http://lumaxpro.hu/kapcsolat.php
(Bécsi út 267.)

----------------------
Biciklizem tehát vagyok.

152
Ildikó képe

Sziasztok! Itt lehet kapni

Sziasztok!
Itt lehet kapni olyan napszemüvegeket, amik jók tekeréshez is, és lehet beléjük dioptriás lencsét is tetetni: www.divex.hu ----> Goggle napszemüvegek. Közülük is ajánlom a 302- cikkszámút figyelmetekbe.
http://www.divex.hu/cgi-bin/aru.pl?id=02265

153
Árnyékcickány képe

Én őt vettem,

Én őt vettem, tokkal:
http://www.rogelli.hu/rogelli-hs-404-kerekparos-cserelheto-lencses-napsz...
Egész olcsó, nyilván egy drágább adidas vagy akármilyen napszemüveg strapabíróbb, de vigyázok rá :))

--------------------------------
Függőágy, koktél, homokozólapát!

154
ABN képe

Hy!! Rogellit vettem én is

Hy!!
Rogellit vettem én is pár napja. Nekem azért volt jó választás mert van benne egy kivehető dioptriás betét amibe külön lehet csináltatni akármilyen lencsét. ajánlanám szemüvegeseknek akik valami miatt nem hordanak kontaktlencsét!!árérték arámyban szerintem nagyon jó..és ráadásul baromi jó formája van! Három színű lencsével adják, sárga, kékes-tükrös, és sötét-szürkés.

"Jó-utat-"

155
NoBe képe

Fura ez a Pulsafe XC, olyan

Fura ez a Pulsafe XC, olyan mintha alapból dioptriás lenne, nagyít egy kicsit, elég érdekes volt elsőre, meg is fájdult tőle a szemem, remélem ez változni fog.

156
zsoltee képe

Idővel megszokod, elsőre

Idővel megszokod, elsőre nekem is olyan volt, mintha kamionba ültem volna :D

Zsoltee

157
Gabika képe

Nekem is van egy akril

Nekem is van egy akril munkavédelmis szemcsim és az is nagyít. Nem lehet, hogy az anyag az ilyen?

-----------
bigtétényi kerékpáros bandita

158
zsoltee képe

Pulsafe XC-hez ki milyen

Pulsafe XC-hez ki milyen lencsét használ? Nekem eddig volt átlátszó és jó sötét fekete.

A gond akkor van, amikor szürkület van, vagy a felhők jönnek-mennek. Amúgy is össze-vissza karcolódott már mindkettő, most vennék egy új lencsét. Milyent érdemes venni?

sárga
I/O ezüst
tükrözött ezüst
zöld
sötétzöld

mennyivel drágább a boltban?

Zsoltee

159
NoBe képe

Amit ma vettem sárga

Amit ma vettem sárga látómezőt közvetlen a boltból 1723 Ft volt.

160
zsoltee képe

15-16% különbség... nem

15-16% különbség... nem kevés :S köszi az infót!

Zsoltee

161
Drótmanó képe

a sötétzöld hegesztéshez

a sötétzöld hegesztéshez van. Szürkületkor a sárga a legjobb. Én nappal a tükrözött ezüstöt használom, de kb 2 hónap alatt mattra kopott a plexi eleje, pedig az echte pulsafe tokban szoktam tartani. Különös.

162
zsoltee képe

Nekem is elég hamar

Nekem is elég hamar elkoptak, karcolódtak a lencsék, pedig pulsafe kemény tokban tároltam... szóval azon is elgondolkodtam, hogy nem-e kéne másik szemüveg inkább... csak az a baj, hogy nem tudok hasonlóan jót 5ezer alatt, többet meg nem szánok egy szemüvegre.

Zsoltee

163
NoBe képe

Sziasztok! Eladó egy

Sziasztok!

Eladó egy Pulsafe XC szemüveg szürke látómezővel, van hozzá pluszba egy sárga is, meg egy kemény tok.
Összesen kétszer volt használva, nincs semmi baja, 5000-ért vihető az egész.
Mail cím: napispam@gmail.com (nem vicc :) )

Az eladás oka, hogy nem bírom elviselni a szemüvegeket(a dioptriásat sem, pedig rosszul látok távolra), azt hittem ezt majd talán igen, mert a bogarak ellen azért csak kell valami, de mégsem, jobban idegesít mint a szembe forgalom. :)

164
zsoltee képe

Én se nagyon csípem a

Én se nagyon csípem a szemüvegeket, ezt se igazából... de amint jön egy kis poros-szeles idő, azonnal ráveszem magam, hogy legközelebb felhúzzam. Szar érzés, ha valami belemegy a szemembe.
Arról nem is beszélve, hogy volt olyan, amikor egy bazinagy bogár repült a szemembe, és kifejezetten fájt a találkozás, percekig nem láttam a bal szememre, a másikkal is csak annyira, hogy még félre tudjak állni...

Zsoltee

165
NoBe képe

Nekem is sokszor a szemembe

Nekem is sokszor a szemembe fújja port és elég kikönnyeznem, meg totál szembe kap a nap, de ezek nem állandó tényezők, a szemüveg viszont folyton ott van, így inkább elviselem, hogy néha szembe találkozom valamivel.
Szerencsére bazinagy bogárhoz még nem volt szerencsém. :)

166
NoBe képe

Nekem is sokszor a szemembe

Nekem is sokszor a szemembe fújja port és elég kikönnyeznem, meg totál szembe kap a nap, de ezek nem állandó tényezők, a szemüveg viszont folyton ott van, így inkább elviselem, hogy néha szembe találkozom valamivel.
Bazinagy bogárhoz még nem volt szerencsém. :)

167
SpeckoHU képe

Én szemüveges vagyok

Én szemüveges vagyok alapból, szóval ez a probléma kipipálva:)

Szabadság, szerelem, sebesség

168
NoBe képe

No, senkinek nem kell egy

No, senkinek nem kell egy jó kis szemüveg? :)

169
ZsZs képe

Sziasztok, Vettem én is egy

Sziasztok,

Vettem én is egy dioptriás napszemüveget. Muszéj volt mert a rendes szemüveget használva hoszabb távon a légörvénytől(?) mindig megfájdul a szemem.

Hol tudnak bele dioptriás lencsét tenni (lehetőleg a Bp. belvárosában) és ahol meg is tudnák nézni a szemem pillanatnyi állapotát is (elég rég voltam szemészeten, bár a meglevő lencséim jónak tűnnek).

Köszi!

170
lonerider képe

Üdv, látom, ez egy poros

Üdv,
látom, ez egy poros topic, és talán rajtam kívül senkit nem is érdekel a téma, de ... ti hogyan akadályozzátok meg, hogy nyáron úgy nézzetek ki a napszemcsitől, mint egy inverz panda?:-)

Azért nem jó, ha:
- nem hordok szemüveget, mert berepül a szemembe a darázs meg a körúti por;
- bekenem az arcom hetvenkilences folyékony faktorral, mert leizzadom, és nem is komfortos;
- símaszkot húzok, mert az évszakhoz képest kicsit meleg, és nem is néz ki jól.

Több megoldás nemigen jutott eszembe. Vajon a színtelen szemüveg alatt barnul a bőr? Hm. Szóval nektek nincs ilyen "problémátok"? Főleg a lányokat szólítanám meg, gondolom, a férifakat kevésbé izgatja ez a kardinális kérdés.. :-)

171
stp1 képe

néha napoztasd (strandolsz

néha napoztasd (strandolsz stb.) hogy hozzábarnítsd a szemüveg helyét a környezetéhez.
színtelen is lehet uv szűrős (kell is) így az nem hiszem, hogy megoldás.

engem az ujjas kesztyű helye jobban zavar, valamint hogy csak csuklótól könyökig egy 30 centis csíkban vagyok barna a karomon (és az egész testemen) :D

172
_WoL_ képe

víztiszta lencse alatt sem

víztiszta lencse alatt sem barnulsz, ha az uv-szűrős (az enyém az, illetve a cserélehtő lencséim mindegyike szűr), de mondjuk különösebben nem is izgat az inverzpandaság. mondjuk sok nappali arckrémben is van fényvédő, nekem meg mindenképpen kenni kell az arcomat, mert száraz a bőröm, lehet, h ezért nem leszek annyira überpanda....
a tuti megoldás talán az, h időnként napozik az ember bármiféle szemüveg nélkül (akkor viszont pláne kell kenni, de legaláb a szemed alatt is ér a nap).

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

173
lonerider képe

Hát köszi. Gyanítottam,

Hát köszi. Gyanítottam, hogy nincs ideális megoldás, ez csak egy vérszegény próbálkozás volt, hátha.. :-)

174
Daath képe

Kellene dioptriás bicós

Kellene dioptriás bicós napszemüveg. Úgy látom, nem lehet már kapni a favorizált Pulsesafe XC-t.

Más esetleg, ami többeknek bevált?

A dioptriás napszemüvegeknél maga a napszemüveg lencséje van csiszolva, vagy van egy belsö keret, amibe pluszban csiszoltatni kell lencsét?

Van olyan biciklis szemüveg is, amit meglévö, hagyományos szemüveggel együtt lehet használni?

Köszi!

175
dybi képe

http://www.lumaxpro.hu/a78057

176
Daath képe

Köszönöm! Először azon

Köszönöm!

Először azon az oldalon kerestem, de nem leltem. :)

177
törlést_kérnék képe

Decathlonban 7k-ért vettem

Decathlonban 7k-ért vettem fotokromatikusat keménytokkal. Kicsit akciós volt, de igen kellemes darab, pláne ennyiért. Nem mondom hogy víztiszta és ébenfekete a két végpont, de ennyit biztosan megér 100% UV szűréssel.

178
Buba képe

A Pulsafe már nem ezen a

A Pulsafe már nem ezen a néven fut. Sperian néven viszont rátalálni könnyedén. Sztem az XC mellett érdemes megnézni a PROTEGE,VENOM,IGNITE típusokat is.

179
Buba képe

Na megvettem a Sperian

Na megvettem a Sperian szemüveget. Az XC nem állt jól,ugyhogy A800-ast vettem:) Hazafelé menet betértem egy Vision üzletbe,bevizsgáltattam. 100%-os az UV védelme..

180
_WoL_ képe

kúl. hol vetted és

kúl. hol vetted és mennyiért? az xc-m lassan cserére szorul.

--------------------

181
RiBBiT képe

Sziasztok! Sose hordtam

Sziasztok!

Sose hordtam napszemüveget, most viszont úgy néz ki, hogy meg fogom lézereztetni a szemem és így 6 hónapig védenem kell az UV fénytől. Tudtok olyan biciklis szemüveget ajánlani, ami utcán is viselhető (szolidabb dizájn)? Melyik boltban van nagy választék, ahol fel is lehet próbálni őket vásárlás előtt?

Köszi!

182
Űrhajós képe

Egyik sem lesz jó. Voltam

Egyik sem lesz jó. Voltam lézeren (OptikMed), utána brutális lesz, de tényleg. Lesz 3 nap, azt hiszed, elrontották és megvakulsz, de nem. Utána óránként kell csepegtetni a szemed, és 4-5 napig olyan szinten fényérzékeny, h én 2 sötét napszemüveget vettem egymásra, de nem bírtam nézni a Híradót. (Napokig ki sem tudsz menni az utcára, leeresztett redőny mögött szenvedsz.)

Utána hónapokig nagyon érzékeny a fényre. Mindenképpen beszélj az orvosoddal arról, mikor bringázhatsz napon, mert az átlagnál több UV-t kapcs tekerés közban (Aszfalt visszaveri). Ez egy komoly dolog, nem lehet vele szarakodni.

egyébként: www.sportszem.hu

183
RiBBiT képe

Ott csináltatom én is,

Ott csináltatom én is, köszi a tapasztalatokat. A műtét után kb egy hétig csak a kontrollok miatt fogok kimozdulni otthonról, a szemüveget a következő hónapokra venném, amikor már kibírom. Mondjuk tűző napon amúgy sem szoktam biciklizni, csak estefelé, amikor már elviselhető a fény. Azt viszont nem értem, hogy miért írod, hogy egyik sem lesz jó. Arra gondolsz, hogy mindenképp szenvedni fogok (ezt tudom, és beletörődtem :)), vagy hogy ne gondolkozzak biciklis szemüvegben, mert az nem elég jó erre?

184
Űrhajós képe

Arra gondoltam, h kb.

Arra gondoltam, h kb. örülni fogsz, h élsz. Meg, ahogy írtam is még 2db szemüveg sem elég nemhogy bringához, de tv-hez sem. De ez tényleg csak az első pár nap volt nekem.

Az h UV szűrő, az egy szép dolog, de neked nagyon-nagyon erős fényszűrő kell! Vmi Rudy gleccserszemüveg lenne a legjobb, szerintem.

185
Francee képe

Ahol nem engedik

Ahol nem engedik felpróbálni onnan nagyon gyorsan menj ki:) Az alap, hogy felpróbálod, főleg a bringás szemüveget:) Ha bringázásra is használod, akkor az első amit nézz meg, hogy ha hátra nézel akkor mennyit látsz. Mennyit takar ki a keret stb.

Én anno a Mammut I alagsorban egy sportboltban találtam meg a mindenhol használható szemüvegemet. Voltak ott előző évről maradt leárazott modellek, ilyen az enyém is:) A választék egész korrekt volt, ha találsz tavalyit, akkor még jó áron is van:)

szerk: ha ez tényleg ennyire komoly dolog mint ahogy az előttem szóló mondta (nekem még sosem volt ilyen) akkor hagy figyelmen kívül a hsz-m és menj konzultálni az orvossal:)

186
RiBBiT képe

Eszembe nem jutott volna

Eszembe nem jutott volna hátrafele nézni felpróbáláskor, köszönöm a tippet!

187
Peta képe

Pedig ez az egyik fő

Pedig ez az egyik fő szempont. Én csak olyan szemcsit veszek, aminek nincs alsó kerete. Ha van, az hátranézésnél hatalmas holtteret csinál (pláne, ha a keret, és a lencse találkozásánál a kitisztíthatatlan retek is elkezd gyűlni:)). Ebben a topikban valahol feljebb írják a Lumaxprót asszem, én ott szoktam venni az utóbbi 2 évben. Munkavédelmi szemüvegek, egy rakás EN szabvánnyal, tehát az UV-szűréssel nincs baj, fel is lehet próbálni, és nagyon jól is néznek ki. Emellett pár száztól pár ezerig terjed az áruk, szal az ár sem akkora akadály. Polikarbonát, szóval törni tényleg nem fog, viszont a karcmentesség az a polikarbonát anyagából következően nem igaz, szóval óvatosan kell törölgetni.

188
lgabor képe

Sziasztok! Zekler tipusú

Sziasztok!

Zekler tipusú szemüveget vegyetek. Nagyon barátságos áron adják, 100%-os szűrésű, polikarbonát lencsés, karc- és páramentes, hajlékony, kényelmes a viselő fejéhez igazodva. Én a 10. ker. Kőér utca 3. alatt tudtam beszerezni. A bolt neve: Vesper Kft.

189
vp képe

Zeklernél van online

Zeklernél van online rendelés:
http://loyalmunkaruha.hu/kategoria/vedoszemuveg.html?arasc

Én ezeket ajánlom:
http://www.swisseye.com/html/__-sportbrillen.html
kicsit drágák, de itt van http://www.army-shop-magyarorszag.hu/index.php?productID=865 egy 8e ért, nagyon megéri!

190
Peta képe

Az army shop egy Lentiben

Az army shop egy Lentiben működő szlovén vállalkozás, kész élvezet emilen egyezkedni a munkatárssal, aki nagyon kedves, de nem perfekt magyar :D

Én egy ilyet rendeltem most tőlük, de bicajozáshoz nagyon zavaró az alsó keret, az orrnyereg meg nem állítható, és szűk, szóval reszelővel kellett nekiesnem :)

191
dova képe

Milyen vicces elírásaik

Milyen vicces elírásaik vannak:
tévcső; Bilincs tok,fekete, nyálon; A legminőségesebb Gore-Tex Membránnal; Igen minőséges taktikai csizma. Nagyság:42-; stb.
:)

-------Dova--------
elvetemült bűnöző
Ne ítélj elsőre! ... leszek én még büdös paraszt is!

192
Wadmalac képe

2 szemüvegem van: 1

2 szemüvegem van: 1 nappalra, halványszürke UVEX, 100% Uv-szűrős. Nekem optimális, széles lencsék nagy látókörrel, nem fúj alatta a szél de nem párásodik ha megállok, bögölyt sem fújja be alá a cúg. Van 1 külön világossárga szürkületre/éjjelre/erdőbe, noname de beméretett 95% Uv-szűrés (erdőben/éjjel nem téma). Az uvexhez képest negatívum, hogy erősebben érezni a menetszelet, és a szárain után kell húzgálni a csavarokat.
Wad

193
madárka képe

Longus Clip nevezetű

Longus Clip nevezetű dioptriás betéttel bíró szemüvege van valakinek esetleg? Érdekelne az, hogy milyen széles (mert keskeny, hosszúkás fejem van), és hogy a műanyag keretbe gond nélkül tesznek-e dioptriás lencsét az optikában? Köszi, ha válaszoltok!

194
monster képe

Nekem beraktak, de nem

Nekem beraktak, de nem voltak halandóak olcsó üveglencsét, csak drága műanyagot, mondván sportolás, veszélyes, elesek, szilánkosan törik, stb. Csak lehúztak a drága műanyag lencsére. Esetleg azt kell mondani, hogy mondjuk köszörüléshez kell otthonra, védőszemüvegnek.
Ez egy hasonló olcsó Peltor munkavédelmi szemüveg volt. Longussal nincsen tapasztalat, de szemüveget érdemes felpróbálni. Adatlapot talán küldenek innen:
LONGUS
Mierová 854/37
972 47 OSLANY
SLOVAKIA
e-mail: info@longus.eu
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

195
madárka képe

Köszi a segítséget itt is

Köszi a segítséget itt is :)
Ettől félek én is, amit írtál, hogy az optikában valószínűleg le akarnak majd húzni, ezért szeretném minél olcsóbban megúszni magát a keretet. Nekem leginkább a szél ellen kellene. Úgy tűnik idénre megöregedtem, mert minden bringázás után egy napig vörös mindkét szemem orr felőli része, gondolom befúj a szél a szemüveg mellett...
Erre a Peltor-ra próbáltam a gugliban többféleképpen rákeresni, de béna vagyok és nem találom. Tudnál egy linket adni esetleg róla?

196
monster képe

Pl.

Pl. itt:
http://depiend.hu/progress.php?php_session=find&php_state=details&immova...
Az orrnyereggumin lévő résbe lehet bepattintani a dioptriás betétet. Azt egy kicsit macerás volt megszerezni, legtöbb munkavédelmi bolt nem tart, a nagykerben rendeltem e-mail-en és kiküldték egy boltba. Utána kell nyomoznom.

------------------------

197
madárka képe

Köszönöm! Azért nem

Köszönöm! Azért nem találtam, mert úgy kerestem, mint dioptriázható szemüveg. De ezek szerint azt sem írják ki mindig. Legegyszerűbb lesz elcaplatnom egy munkavédelmi boltba, aztán vigyázni, hogy az optikában ne húzzanak le túlságosan :) Köszi a segítséget!

198
monster képe

na megtaláltam a

na megtaláltam a www.ganteline.hu -n intéztem, de már nem találom a honlapjukon a terméket. Kb. 1 ezres volt a szemüveg és 1 ezres az optikai adapter bele.
A gugli képkeresőjébe azt írjad be hogy "lux 60200" akkor már elég sok kép és cég feljön. A Lux meg a Peltor mintha felvásárolta volna valamelyik a másikat?
Van még egy tipp, de az jóval drágább, 10ezer körüli, a divex búvárbolt honlapján találod goggle néven. Nekem olyan is van, de még jóval olcsóbban vettem. Ahhoz 3 cserélhető lencse (tiszta, sárga, szürke) jár meg kemény tok meg talán nyakpánt is. Egyébként olyan szóra hogy goggle képtelenség keresni a google-ben :-). Csak magára tud rátalálni.
Van még másmilyen (és szerintem rondább) drágább munkavédelmi dioptriázható szemüveg a lumaxpro honlapján is.
------------------------

199
madárka képe

Aha, köszi, megtaláltam

Aha, köszi, megtaláltam így. Minél olcsóbban szeretnék kijönni belőle, úgyhogy szerintem munkavédelmi bolt lesz a vége. Max. ha ott drágább, akkor felpróbálom és neten megrendelem majd.
Közben eszembe jutott még egy dolog: az optikában a dioptriás lencsét csak orvosi receptre fogják belecsiszolni? Mert nekem a mostani szemüvegem jó, megvannak a dioptriái, a távolság a két szemem közt meg minden adat. Ha bemegyek úgy, hogy másfeles-egyes lencséket szeretnék, akkor azt elfogadják?

200
monster képe

Ha megvan minden adat

Ha megvan minden adat (előző recept vagy optikusi papír) akkor inkább papírral menjél. Bemondásra szerintem nem csinálnak. De meglevő szemüvegről is le tudják mérni sok helyen.
Ha pesti vagy akkor a Mester utcai (kifele a körúttól jobb oldalt pár háztömb) nem emlékszem hogy mi a neve munkavédelmi boltban azt mondták amikor átvettem, hogy legközelebb ne variáljak a nagykerrel, hanem menjek hozzájuk egyből.
Pont mostanában találtam a neten:
http://www.olcsoszemuveg.hu/
------------------------

201
madárka képe

Ok, köszi. Sajna pécsi

Ok, köszi. Sajna pécsi vagyok, ott meg pont nincs boltjuk :S

202
monster képe

Akkor a www.ganteline.hu -n

Akkor a www.ganteline.hu -n indítsad egyből, biztosan van pécsi partnerük.
Viszont nagyon jó kis munkavédelmi cuccos hírlevelekt kapok egy pécsváradi cégtől, de mindig kitörlöm és most nem ugrik be a nevük.
Szerkesztve:
Megvan, gazek, de com a vége. www.gazek.com
------------------------

203
Zoltán-san képe

Én mindenképp a teljes

Én mindenképp a teljes keretes típust ajánlanám, mivel így a lencse nem vagy csak nehezebben tud arcsérülést okozni egy bukásnál.

204
Peta képe

Én meg mindenképp a keret

Én meg mindenképp a keret nélküli törésmentes polikarbonátot, mert annak nincs holttere váll fölött hátrapillantáskor.

205
monster képe

Kétségtelen, sőt a keret

Kétségtelen, sőt a keret is tud sérülést okozni. Párom lefejelt egy Oakly napszemcsiben a földre (azt hiszem Kacsa utcai kerékpárúton ugrott be elé egy gyalog, és ahelyett hogy átgázolt volna rajta a kormányt kezdte rángatni), olyan volt a szeme alatt, ahol a keret alsó fele megy, egy hétig, mintha ütném-verném otthon. Viszont a keret bírta komolyabb nyom nélkül. Volt egy korábbi ügye is keret nélküli munkavédelmiben tanyázással, akkor csak a lencse karcolódott össze alaposan, arcán nem lett nyom, a szemüveg viszont használhatatlanná vált. Talán akkor sisak is volt rajta. Munkavédelmi volt 1500 Ft körül, Oakly-t az utcán találtuk, de szerintem legalább 25 ezer egy olyan.
------------------------

206
Doom3d képe

A Madlux 60970 -et

A Madlux 60970 -et próbálta már valaki? Van egy barna lencsés síszemüvegem, ami télen jó meleg. Csak nem látom benne, hogy be van-e kapcsolva a lámpám.. Ez a 60970-es meg víztiszta lencsés.

207
Mazsom képe

Sziasztok! Ha csak egy féle

Sziasztok! Ha csak egy féle lencsét választhatok a szemüvegbe és szeretnék vele napsütésben és aránylag sötétben is menni, akkor milyen színű lencsét ajánlotok?
Később lehet, hogy veszek még hozzá több lencsét, de most egy kb mindenre jót szeretnék elsőre bele.

(egyébként Rudy Project Ekynox SX lesz a szecsó)

208
Stilllife képe

Ha fényes (értsd napos,

Ha fényes (értsd napos, derült) nappal tekersz többet akkor szürkésebb árnyalatot, ha szürkületben és esős-borult időben is szeretnéd igen gyakran használni, akkor melegebb árnyalatot (barnásat) ajánlanék. A Rudy szürke lencséje nagyon jó. Barnás nem tudom van-e ahhoz, amit szeretnél.

Párom a fotokromatikusra esküszik, csak azok viszonylag drágák és nem minden gyártó kínálatában fellelhetők.

........................................................
"... egy mosoly- megfizethetetlen! Minden másra ott a MasterCard ...."

209
dova képe

Szerintem jobban járnál -

Szerintem jobban járnál - minden szempontból- egy munkavédelmi szemüveggel.
Sokkal olcsóbb, még akkor is ha megveszed hozzá a létező összes lencse típust és lehet több strapát is bír. Olvass vissza, meg fogod találni pl. a Pulsafe-es kommenteket, de ezer más fajta is akad, amik megtévesztésig jól néznek ki.

--------Dova--------

210
Mazsom képe

OK, köszi a

OK, köszi a segítséget.
Most már annyira beleszerettem ebbe az Ekynox formába, hogy sztem megveszem. De azért elmegyek és megkukkantok egy ilyen munkavédelmi szemcsit is előtte.

Az esztétika miatt( így fehér kék lesz a szemüveg a bringa és a mezem is :D ) egy kék lencsével szemezek most, de ha azt mondjátok, hogy inkább szürke vagy narancs legyen, akkor lehet inkább olyat veszek.
A kék nem megy el a szürke helyett?

211
monster képe

ha már ennyit szánsz

ha már ennyit szánsz szemüvegre, akkor miért nem egy cserélhető lencséset veszel? Fényviszonyoktól függ az optimális lencseszín, nem a bringa színétől!
:-((-------))-:

212
monster képe

Vasárnap óta LIDL-ben

Vasárnap óta LIDL-ben bringás-szemüveg akció, kétezer valahányszáz forint, 3 cserélhető lencse, kemény tok.
:-((-------))-: