Milyen zárminősítési osztályokat ismertek, és melyik a jobb? Ez fontos lehet különböző márkájú termékek összehasonlításakor.
Első kérdésem: melyik a jobb a VdS A+ vagy a VdS B+?
Válasz szabomikulas segítségével: a B erősebb (motorokhoz is jó), amúgy mindegyik átmegy egy sav-teszten is. A "+" csak annyit tesz: tárolóhoz is kiköthető.
Második kérdésem: ART minősítési rendszer weboldala mi?
Szab válasza: ART zárlista
Bónuszként itt a Sold Secure listája is.

Egyértelmű, hogy a VdS A+
Egyértelmű, hogy a VdS A+ a jobb ... köztük van a lakatom :)
----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.
Na ezért kérdeztem, mert
Na ezért kérdeztem, mert nekem van A+ és B+ is, és a B+ az sokkal vastagabb (a listában meg is találod, az az egy U lakat van benne). :) Ha az A+ lenne a jobb, akkor a vékonyságot vmi ultrabrutál keménységgel kéne kompenzálni. De az meg olyan rosszul hangzik, hogy a B jobb, mint az A (már azért is, mert A osztályos voltam általánosban, és ez természetesen elképzelhetetlen volt).
Na meg, az összehasonlítható termékek neve is gyanús:
A+ "ABUS City Chain 1010"
B+ "ABUS Granit CityChain X-Plus 1060" - ez utóbbi név brutálabbul hangzik :)
Ha alapítasz egy
Ha alapítasz egy lakatgyárat, elmegyek neked lakatnév-kitalálónak. Sample portfolio:
Gigachain Z-Plus Extreme 2700
Ultra-Lock K1000, Superman Edition
Mega-force Prometheus X10
Nekem kéne egy K1000-es!
Nekem kéne egy K1000-es! :-)
Skacok! Szóval hiába
Skacok! Szóval hiába vettem 8 lepedőért Master Lock körkulcsos sodronyt a feleségem kerójára?
Bassz! Bassz! Bassz!
És most vegyek egy U-t 15 ért?
Hát ezt beszoptad, nah
Hát ezt beszoptad, nah mindegy egy olcsó jánost kriptonit keepert kapsz 5.-ért. És véd rendesen, vagy vegyél bordot 15ért az jobb mint a u lakat.
Igen, hiába, de U-t kapsz
Igen, hiába, de U-t kapsz olcsóbban mint 15e, pl ezt.
Igen! Ha még holnap is kell
Igen! Ha még holnap is kell neked az a bicikli, vegyél ötezerért U-lakatot!
Flicka
Kénytelen
Kénytelen leszek!
Egyébként tegnap a 3.kerületben az Auchan elől lovasítottak meg 2 db Caprine-t :(
Kedves kollégámé volt, és a párjáé...
Auchannál én kizárólag a
Auchannál én kizárólag a bevásárlókocsik tárolójához kötök (a bicajtároló egy szar), hátsó háromszögbe u-lakattal. Egyrészt nincs egyből szem előtt másrészt nem bontható amihez hozzázártam (ez nem mondható el az első kerék felfogatására tervezett remek állványokról a bejárat mellett).
Sziasztok! Vettünk a
Sziasztok! Vettünk a közelmúltban az Auchanban egy U lakatot, aminek az az egyenes része műanyagból van... most nem tudom, hülyeség volt-e megvenni, vagy használ-e többet mint a sodronyos?
Auchanban már U lakatot is
Auchanban már U lakatot is árulnak? Fejlődnek ők is. :)
Az auchanos sodronynál gondolom többet érhet. Biztos, hogy műanyag az a rész? Nem csak a burkolata műanyag? Valószínű, hogy nem egy kryptonite minőség, de azért csak nem műanyag az egész...
ja, úgy értem, hogy csak a
ja, úgy értem, hogy csak a burkolata, belül meg valami fém van. Amúgy meg körkulcsos.
Láttam már én is. A
Láttam már én is. A gyenge pontja a zár és a kulcs minősége. Nem körkulcsos? Arra már nem emlékszem.
nekem van is. szép kék,
nekem van is. szép kék, rendes kulcsos. valóban műanyagnak néz ki, de sztem belül nem az. minde, haccá kredit volt, erővágóba nem fér bele a "műanyag" része, az u-profil részét meg nem viszi az erővágó. (kipróbálva). mindegy, pincében van lezárva vele egy ezer éves teszkós női merev mtb. a zára télleg szar, csak addig van nyitva, amég fordítod a kulcsot. semmi automa zárás v hasonló.
Az A+ biciklire való, a B+
Az A+ biciklire való, a B+ motorra. Hogy ez mit jelent a zár erőssége szempontjából azt nem találtam.
http://abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=381405056010536140420089112...
Sziasztok, mort vacilálok,
Sziasztok, mort vacilálok, hogy milyen zárat vegyek, mert 1 hónapja ellopták a 3 napos bringám (kezdőbringás ugygondolja elég a spirálzár...) és nem tudok dönteni, hogy az új bringához ABUS Bordo -t vegyek, vagy van ugynigy max level 8-as ABUS Cetero (25 mm-es sodrony , a külselyét vmilyen ellenálló anyagok védik és fúrásbiztos a zárja) illetve még ebben a biztonsági kategóriában van az ABUS Sinus 46 U-lakat. Melyik éri meg leginkább??
Jah és árkádnál vigyázzatok mert állítólag ugy viszik a bringákat mint a cukrot :(
ABUS Cetero sodrony
ABUS Cetero sodrony felejtős, elvágják.
A másik kettő okés, így ízlés kérdése melyiket választod. Nekem U vas van, eddig mindig ki tudtam kötni vele... A Bordo lehet jobban csörög, ha a vázra szereled, de ez csak "tipp" :))
----
U-lakat, Bordo vagy Lánc. A
U-lakat, Bordo vagy Lánc.
A Bordo alul van értékelve azon a skálán. Kicsire hajtható össze, kicsit praktikusabb mint az U-lakat.
Nem olcsó (13-15e). Zörög, de ha kipárnázod, egész tűrhető lesz (a tok közepén több a hely a csavarok miatt). 1cm széles, 1 méter habosított (?) rugalmas, öntapadó, műanyag szalag (nyílászáró szigeteléséhez). 2-300 Ft. A vázra kulacstartóra rögzíteni csavarral és a hozzá adott szalaggal is. (Lehet, hogy csinálok egy blog-bejegyzést a projektről...)
Az U lakat nem zörög, de a konzolok elfáradnak. 8e ft-tól már ér is valamit.
Bármilyen acélsodronyt felejts el!
-
Zsurmi
A Bordo alul van értékelve
A Bordo alul van értékelve azon a skálán.
A Sold Secure listáján a Bordo csak bronz, a Granit meg arany minősítést kapott, tesztelés alapján. A bronz könnyebb, és alkalmi tolvajok ellen kiváló; az arany meg maximális védelmet nyújt.
bronz könnyebb, és alkalmi
bronz könnyebb, és alkalmi tolvajok ellen kiváló; az arany meg maximális védelmet nyújt
A kutya se érti ezt. Hiszen a a legegyszerűbb bronz is erősebb, mint az arany, az alubronz meg pláne, nem? :-)
Az azért elég meglepő,
Az azért elég meglepő, hogy az Abus Steel-o-flex (spirálzár görgős burkolattal) arany minősítést kapott, míg a Steel-o-chain (lánc) bronz minősítést.
phorvath
LOL :D Zsoltee
LOL :D
Zsoltee
Lehet, hogy a zárnál
Lehet, hogy a zárnál törték fel :) A gerinclakatot meg biztos nem tudták, hogy szét lehet feszíteni a csigolyák között. (Lehet? Mennyi idő az?)
Szét lehet feszíteni és
Szét lehet feszíteni és el lehet vágni? Biztos ez?
No persze láttam itt már a gerinclakat vágós videót, node nem is az Abus level 15 lakatja volt az, ugye?
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy egy sold secure minősített, abus level 15 lakat az annyira szar lenne. Lehet, hogy az, de nem tudom. És én úgy látom, hogy itt se tudja senki, csak azt képzeli. Tizenakárhányezret meg nem akar senki kidobni, hogy valóban kipróbálhassuk. :)
Egy dolog, hogy vannak
Egy dolog, hogy vannak vezető lakatgyártó cégek akiknek a legjobbak a lakatjaik, a másik dolog az, hogy ők is hibázhatnak és képesek néha olyan termékekkel is előállni, amelyek sokkal kevésbé biztonságosak mint azt ők gondolják. Emlékezzünk csak a BIC tollal kinyitható körkulcsos Kryptonite esetére.
Az ABUS, Kryptonite és a többiek biztonsági besorolásait érdemes egyfajta iránymutatásként kezelni, és szkeptikusnak lenni. A tapasztalat az, hogy a gerinclakat mint konstrukció nem biztonságos. Lehet, hogy az Abus ezt a problémát valahogy megoldotta, de amíg nem győznek meg az ellenkezőjéről, nem vennék ilyet.
Egyetértek, én sem vennék
Egyetértek, én sem vennék ilyet. Viszont amíg nem az abust vagdossák, hanem csak valami noname cuccot, addig nem kell lehúzni. Valószínű a noname U lakatokat is könnyedén lehet nyitni, mégse mondjuk, hogy a krypto vagy abus U lakat gagyi.
Ha szépen megkérlek akkor
Ha szépen megkérlek akkor csinálsz egy blog-bejegyzést a projektről?
Megspórólnál nekem némi gondolkodást és kisérletezgetést... :-)
Tervben van, csak a
Tervben van, csak a lustaság...
-
Zsurmi
A Sinus éri meg leginkább
A Sinus éri meg leginkább az árát. A Bordot ugyan egyszerűbb szállítani, de amennyibe kerül annyiért jóval erősebb U-lakatot kapsz, a Granit X-Plus is csak pár ezerrel drágább nála.
tehát akkor aztmondjátok
tehát akkor aztmondjátok az ABUS Sinus okés :) Bár most néztem hogy az eggyel feljebbi kategóriában lévő U lakat csak 3000rel drágább mint a Sinus, szóval szerintem amellett fogok dönteni. Meg vhol itt az oldalon olvastam ( a Bordoról láttam tesztet h milyen jó, csak egy picit drága...) hogy hogyha elrettentő a zár (és azt írták, hogy az U lakat elrettentő) akkor valószinüleg nem az én bringám próbálják lenyúlni...Köszi a tanácsokat! ;)
Én is sinus használó
Én is sinus használó vagyok és kiválóan elégedett, nem óccó bicajt hagyok vele nap mint nap a zuccán. Sodronyt mindenki felejtse el, U-lakat meg lánc a minimum...
Zsoltee
Abus Sinus vagy Kryptonite
Abus Sinus vagy Kryptonite Evolution Mini a tuti. Ezek könnyűek (1 kg alatt), és masszív U-lakatok. Nagyon sokat számít a lakat súlya, ha minden nap cipelni kell.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat
Szerintem nincs
Szerintem nincs jelentősége a lakat súlyának vagy árának ha azt nézed,hogy egy olyan tárgyat véd meg ami úgymond "hozzádnőtt" s nagyon drága számodra(s itt nem csak az értékére gondolok).S ha nagyon akarod feltudod szerelni a bringavázra. Természetesen nem érdemes drágább lakatot venni mint a bringa. Most mértem le a Kryptonit Evolution lakatom ami 2kg,a legnagyobb.Előtte egy könnyebb Décatlonos sodronylakatom volt(kb. 1cm átmérő),nem tudom milyen minősítéssel,de én minősithetem:Nulla!!Egy hete volt,hogy nem védte meg a bringám!!Egy eladó mondta,hogy a dupla ilyen vastag lakatot tesztelték s két vágással elvágták egy erővágóval.
Na bravó!
Az eredeti kérdésre tegnap
Az eredeti kérdésre tegnap találtam választ:
ART weboldala
Csak semmi reklám, de akkor
Csak semmi reklám, de akkor is érdekes h a Trelock FS 400-asa ezüst minősítést kapott az Abus Bordo bronzához képest.
Mindkettő hajtogatós!
És azt hol lehet kapni? -
És azt hol lehet kapni?
-
Zsurmi
"csak semmi reklám" :)
"csak semmi reklám" :)
trelock bs-400 vs abus
trelock bs-400 vs abus sinus?
Sold secure szerinti
Sold secure szerinti besorolása mindkettőnek bronz. Eléggé egyformának tűnnek egyébként is. Trelock egy hangyányival talán drágább, viszont egy picit könnyebb.
Szerintem egy kicsit méltatlanul háttérben van ez a márka. Itt mindig csak a Kryptonite és Abus nevek hangzanak el(ill. alacsony árkategóriában a Citadel), pedig a Trelock is ott van a lakatjaival a Sold Secure és egyéb minősítő intézetek listáiban.
Szóval válaszd azt, amelyik tetszik. Valószínűleg egyiket se fogják feltörni. Legalábbis most még, amíg van ezer másik bringa gyengébb zárral.
ANDREJ, íRD MÁR BE LÉCCI,
ANDREJ, íRD MÁR BE LÉCCI, HOGY "LAKATOLÁS" A CíMKÉK KÖZÉ VESSZŐVEL, ÚGY BEKERÜL AUTOMATICE IDE: (criticalmass.hu/lakat)
KÖSZI!
Hallom, nem vok süket :),
Hallom, nem vok süket :), de sajnos a fórumoknál nincs meg a szabadszavas címkézés, mint a blogoknál. Inkább a "Zárak és lakatolási technikák" fórum tartalmát kéne automatikusan megjeleníteni a lakat és lakatolás címkék alatt. Szerintem.
bocsi, nincs amúgy nagy
bocsi, nincs amúgy nagy hangom:)
meglátjuk, mit tehetünk.
kár, h nincs az az opció a fórumoknál is, mint a blogoknál.de érthető.
alla cool (criticalmass.hu/lakat)
https://ebank.khb.hu/verseny/enkartyacompetition?fun=card&designid=96bc1...
"Aki haraszt, nem rám szavaz!":D
Tegnap vettem meg hosszas
Tegnap vettem meg hosszas vacilálás után a kryptonite evo series 4-es U-lakatot,remélem beváltja a reményeket és ott lesz a bicó ahol hagytam:D
Köszi mindenkinek a
Köszi mindenkinek a segítséget, végülis megvettem az Abus Sinus-t, eddig még nem lopták el a bringámat :D (remélem ezekután sem)
Mostantól nyugodtan
Mostantól nyugodtan aludhatsz ;)
Zsoltee
Sziasztok! Teszkós "D"
Sziasztok!
Teszkós "D" lakat nagyon cikis?
Könnyen lehet, hogy a
Könnyen lehet, hogy a lopás valószínűségét egy sodronyhoz képest jelentősen csökkenti. Ugyanakkor gyanús, hogy csak azért, mert a tolvajok U-lakattal nem is próbálkoznak, mert azt hiszik, hogy erős.
köszönöm ;)
köszönöm ;)
tegnap vettem az evolution
tegnap vettem az evolution minim mellé egy kryptolock series2-t.
az ok, a mini tényleg mini. egy std közlekedési oszlopnál nem lehet felnire zárni, csak csőre. a kryptolock legkisebbje éppenhogy nagyobb, és csodásan műxik. az egyetlen "baja", hogy a 12-es skálán csak 8at ad rá a gyár. de ez sztem vicc.
és ami a fontos, hogy attól még hogy valaki vesz egy bazer ulakatot, nem biztos, hogy megmarad a bicója. az valahogy kimarad, hogy hova, és hogyan. tegnap hallottam egy csúnya sztorit amikor vettem az új lakatot. sajnálom a srácot, de egy 150essze bringát nem kötünk nagy ulakattal 1 advanced demszkypóznára. nem is értettem, pontosan mire gondol, de állítólag onnan nem lehet csakúgy kiemelni. és mégis. :(
Mennyi lehet a különbség
Mennyi lehet a különbség egy kryptonite level 10 "New York chain & Evolution series 4 Disc Lock" valamint egy level 12-es fahgettabudit között? Mindkettő sold secure gold. Én inkább a gyengébbet vettem, mert a krypto fahget lánc már nagyon nehéznek tűnik (bár ez a gyengébb lánc se túl könnyű, de remélem a két U lakattal együtt ez már elég lesz védelemnek).
Egy kiló súly a
Egy kiló súly a különbség, valószínűleg.
Egyébként felesleges a bicikli áránál többet költeni lakatra. Még a végén a lakatot ellopják, a biciklit meg otthagyják. :-)
phorvath
Az olcsóbb kategóriákból
Az olcsóbb kategóriákból mit tudtok ajánlani? Sajna most nem igazán van pénzem komolyabb beruházásra, viszont az egyszem kis sodronyommal nem merem otthagyni sehol sem a bicót.
Amúgy az U-lakatot hová lehet felrakni? Női vázas a bicajom, és eddig kb. semmit se lehetett odaszerelni rajta, ahová kéne.
Ez pl egy olcsóbb
Ez pl egy olcsóbb U-lakat:
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/u-lakat/2951/
Gumipókkal tudsz láncot vagy U-lakatot rakni csomagtartóra. Vagy hátizsákba.
köszi! körülbelül
köszi! körülbelül ilyesmire gondoltam. :-)
Sziasztok! Az én esetem
Sziasztok!
Az én esetem kicsit érdekes a zárak kapcsán. Történt ugyanis, hogy tavaly februárban ellopták az óbudai Auchan elől a bicajomat, utólag ezen nem is csodálkozom, hiszen egy fél centi vastag spirálzárral volt kikötve :). Szal elhatároztam, hogy a leközelebbi bicajomat majd jobban védem, nem érdekel, hogy mekkora és milyen súlyú lakatot-láncot kell cipelnem. Szépen kimentem a kínai picara, megvettem a legnagyobb lakatot, tényleg tök zsírul néz ki, full króm meg minden, elrettentő :). Végigjártam az összes barkácsboltot valami lánc után, de egyik sem tetszett. Ekkor elkezdtem keresni a neten valami profibb láncot, aztán a fairtrade oldalán (biztonságtechnikai cég) találtam is nekem megfelelő láncot. Meg is rendeltem, a csávóka mondta, hogy errefele lakik, aztán majd hazafelé menet elhozza nekem, így nem kell bemennem a boltam. Mondom király! Megérkezett, gondoltam megmutatom neki, hogy az általa adott lánchoz milyen lakatot vettem, mondjon véleményt. Mikor meglátta, jót mosolygott, pedig tényleg robosztus nagy lakat az a kínai. Mondom neki, hogy elrettentő, erre mondja, hogy igen ám de szart sem ér. Elővett egy vasfűrészlapot, mondta hogy próbáljam a nyelvét fűrészelni. Kettőt húztam a lapon, haladtam egy milimétert :) Erre elővett egy lakatot, mondta hogy próbáljam ezt is. A lakatja sokkal kisebb volt mint az enyém, de a fűrész csúszott rajta, nem "kapott bele". Így hát "kénytelen voltam" belátni, hogy jó lánchoz jó lakat dukál. Egyébként a láncot is próbáltam vágni, azon is csúszott a fűrész. Asszem 7-8 ezer forint volt az egész, képek itt vannak róla:
http://s4.images.www.tvn.hu/2008/04/26/20/14/www.tvn.hu_98218889d7584f59...
http://s4.images.www.tvn.hu/2008/04/26/20/14/www.tvn.hu_6f30de74efe203b5...
A márka pedig Burg Wachter. A lánc SKM 8/90. Érdekes, hogy nem nagyon hallok róla így bicajosok körében, pedig valami nagy német biztonságtechnikai cég. Gondoltam megosztom, hogy nem túl nagy áron van ilyen is.
Egyébként itt találtam: http://www.fairtrade.hu/biztonsagtechnika_motor-kerekpar-lakat.html
Aki esetleg ismeri és tudja miről van szó, szívesen veszem a véleményét. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.
üdv
dobli
A lánc olyan, hogy a
A lánc olyan, hogy a végén lévő szem hosszabb és így a két vége átdugható egymáson, azt eredményezve, hogy lehet úgy lakatolni, hogy a lakatban csak egy láncszem van?
Kis elrettentés azoknak,
Kis elrettentés azoknak, akik szerint a saját házukban elég valami citerahúrral kikötni a biciklijüket.
Ma reggel vettem észre egy erősen kreol úriembert, aki a belsőudvari körfolyosón járkált fel-alá, és látszólag mobiltelefonon beszélt. Azaz csak hallgatott, mert a szája sosem mozgott, de a szeme annál inkább. Azonnal gyanús lett, hogy valami rosszban sántikál, úgyhogy fogtam is a digitális fényképezőmet és videózni kezdtem az elsötétített konyhából. Először nem tudtam, mi a célja, de hamar kiderült:
http://youtube.com/watch?v=ePZHAgAihcM
A szomszéd biciklije egy sodronyzárral volt ott kikötve hónapok óta, egész a mai napig. A video utolsó mozzanatánál jött el a pillanat, hogy operatőrből átvedlettem vadállattá, kirontottam egy rúddal, üvöltöttem, hogy fogják meg, és kergetni kezdtem a barátunkat, aki irdatlan sebességgel elszelelt, és az utcán valahogy sikerült köddé válnia. Sajnos a belső rács kinyitása adott neki két emelet előnyt, ami talán megmentette az életét, de pár csontját biztos.
Láthatóan nem ma kezdte a szakmát a bácsi, mert az erővágó elővétele és a kirohanásom közt kb. 6 másodperc telt el, és ezalatt a zár el is tűnt végleg, talán fájdalomdíjul magával vitte, ha már gyalog kellett hazamennie. Vagy a következő bicikliig.
Az enyémet bent tartom a lakásban, de ezek után még a belső, zárt rácsos előfolyosón sem szívesen tartanám.
nagyon durva... Zsoltee
nagyon durva...
Zsoltee
de durva:) milyen rasszista
de durva:) milyen rasszista vagy:P nem is látszik kreolnak:P pfúúúj de sztereotíp fasiszta náci vagy:PPP
amúgy nálunk is a szomszéd most vett bringát a gyereknek, azt szóltam neki, hogy ki kéne kötni, mert álltítólag 60 volt a bringa...
erre kikötötte számzáras sodronnyal... hehehhe
még nem lopták el neki...
A rendőrség mit szólna
A rendőrség mit szólna ehhez a videóhoz?
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett közúti jelzőtáblák bejelentése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)
Kanuni Sultan Suleyman
Megindítanának egy
Megindítanának egy nyomozást, amit aztán egy idő múlva megszüntetnének, hacsak a tettes önként fel nem adja magát.
Igen, ez nem áll messze a
Igen, ez nem áll messze a valóságtól. Egy bűnügy kezelésére Magyarországon két értelmes alternatíva van: vagy diszkréten elfordulni, vagy az önbíráskodás fájáról szakítani (értsd: veszítővas, baseball-ütő, szamurájkard). Aki a rendőri intézkedésben, különösen a rendőrség nyomozási hatékonyságákban hisz, az túl sok Columbo -t nézett.
Ezért eszembe se jutott értesíteni a rendőrséget. Akkor nem elég, hogy hetekig kéne tanúskodni egy ismeretlen tettes el nem követett tettei ügyében (mert ugye nem követte el, lévén hogy elüldöztem), esetleg még a pár maffiózóval is szembesítenének, akiknek ugyan semmi köze a biciklitolvajomhoz, de onnantól az egész alvilág engem akarna szétkenni. Maradt hát a partvisnyél.
Rasszizmusról itt egyébként szó sincs. Épp azon tűnődtem csupán, milyen borzalmas, hogy egy ember ilyen szégyent hoz máskülönben makulátlan erkölcsű nemzetségére.
Meg kell tenni a
Meg kell tenni a feljelentést, csatolni a filmet. ha véletlen egyszer lebukik egy gyorsabb tulajjal, akkor ráverik ezt is.
Pfuj, rasszizmus van itt is!
Pfuj, rasszizmus van itt is! :-)
Az a nem semmi emberek!
Az a nem semmi emberek! Küldjed már el egy feljelentéssel az aktuális rendőrkapitányságra légyszives! Kérlek.
Az a baj, hogy legfeljebb
Az a baj, hogy legfeljebb kisértékű rongálásért indíthatnának ellene eljárást, mivel jogi értelemben semmit nem követett el egy sodronylánc elrontásán kívül. Persze ez nem sokon múlott, de az a kevés épp elég volt, hogy teljesen tiszta maradjon. Tekinthető úgy is, hogy az utolsó pillanatban meggondolta magát, jó útra tért, és ezért nem vitte magával a biciklit. Ő nyilván ezzel érvelne, ha elkapnák.
Meg aztán... Ha el is kapnák, mi lenne? 2 hétre lecsuknák, addig is csak jobb körülmények között élhetne, mint ahol valószínűleg most él.
Nem tudom, milyen
Nem tudom, milyen kategóriái vannak a lakossági bejelentéseknek, kötelező-e feljelentést tenni, valamint ha nem teszel feljelentést foglalkoznak-e érdemben az üggyel. A konkrét esetben a feljelentésnek valóban nem lenne sok értelme, ellenben más általa elkövetett bűnügyek esetében talán súlyosbitó értékű lehetne, hiszen a fickó lehet, hogy már ült, de tutira ülni fog, egyszer elkapják a mocskot ha így folytatja (remélem legalábbis). Ilyen esetekben logikus lenne a rendőrségnél egy olyan adatbázis, ami a "halott" eseteket rendszerezné a bűnelkövetés módja szerint és minden olyan esetben amikor az elkövetővel szemben megalapozott a sorozatos bűnelkövetés gyanúja, elővennék a "halott aktákat és szépen sorban átnéznék őket a konkrét elkövetőre vonatkoztatva. Akkor már számítana egy ilyen videó is. De ez valószínűleg nem így működik, túl szép lenne. Mindenesetre az adott kerületi kapitányságra be lehetne vinni és meg lehetne érdeklődni egy lopásokkal foglalkozó nyomozótól, hogy feljelentés nélkül mint "érdekes videót" elfogadja-e tőled, mint ajándékot. Maximum felvesznek egy jegyzőkönyvet, és előveszik a dolgot, amennyiben besurranó tolvajt, vagy kerékpártolvajt fognak. Sőt, lehet, hogy rámutat és már mondja is a bűnlajstromát, nevét, és hozzácsapják a többi dolgához, reméljük feltételesen van szabadlábon... Egy próbát megér.
Én megtenném. Ha valamikor
Én megtenném. Ha valamikor elkapják és felhasználják a felvételt, legfeljebb óvatosabb lennék a ház körül.
telefontanu? bonnie
telefontanu?
bonnie
Pl.
Pl. http://www.police.hu/megelozes/telefontanu
Hívjad Sombrero, a helyszín megjelölésével.
uhh -------------------------
uhh
-------------------------------
BLOG / EMAIL
A bigtétényi kerékpáros bandita :P
Mellesleg nem videózni
Mellesleg nem videózni kell, hanem mosolyogva fejbe lőni egy fűrészelt csövűvel.
ha a 3 betűs államban
ha a 3 betűs államban lennénk, akkor lehetne, de itt nem...
USA-ban sem lehet, rosszul
USA-ban sem lehet, rosszul tudod (a trespassing alapú ön- és birtokvédelemnek is vannak szabályai).
Nem lenne az olyan jó, ha egymást csak úgy halomra lehetne lődözni, simán agyonlőhetnél bárkit ha nincs tanú, aztán elmondanád hogy lopni akarta a biciklidet. És persze téged is lelőhetne hasonló módon, akinek nem tetszel.
nagyzolva írtam:) persze
nagyzolva írtam:) persze hogy nem lehet, de ott lazábbak az ilyesfajta fegyvertartási törvények.
"ott lazábbak az ilyesfajta
"ott lazábbak az ilyesfajta fegyvertartási törvények"
nagyon rosszul gondolod
BLOG / EMAIL
hát, én máshogy tudom, de
hát, én máshogy tudom, de nem nyitok vitát:P
Amerikát nem igazán a
Amerikát nem igazán a filmekből és a számítógépes játékokból kell megítélni.
BLOG / EMAIL
Volt valahol egy blog
Volt valahol egy blog tolvajfogó akcióról, vagy fórum de nem találom. Tud valaki segíteni?
Az a baj hogy a blogok között nehéz keresni, és elsűllyednek. Lehet hogy nyitni kéne egy fórumtopikot.
használd a google-t
használd a google-t kereséshez és biggyeszd a keresési string végére hogy site:criticalmass.hu
az szerintem is rossz hogy a blog bejegyzések elsüllyednek, ilyen szempontból, jobb a fórum topik valóban
Ja, és tegnap vettem egy
Ja, és tegnap vettem egy citadel cch 40.120-at. Remélem elég lesz, ami ezt elvágja, az viszi a nagyobbakat is(bár kissé feltűnő volna :)).
Mint ugye az angol láncos videón láttuk.
Attól félek hogy mire elterjednének a jobb láncok, a tovajok módszerei is bővülnek majd, és akkor elekrülhetetlen lesz az elkapásuk. Németországban ahogy egy nagy fórumon olvastam sokszor a gyengébb bringákat is viszik, brutál eszközökkel.
Ahogy terjed majd a bringahasználat, úgy fognak egyre többen bringalopásból élni, jó volna még a folyamat elején leszögezni a fejekben, hogy mi a tényállás...
Most hogy kipróbáltam ezt
Most hogy kipróbáltam ezt a láncot rájöttem , hogy valószínűleg a különleges hőkezeleés miatt nyugtató hatása is van. Ha valaki kellemetlenül feszültnek érzi magát amikor kint hagyja valahol lekötve a bringát javaslom ezt a szert. A mellékhatásaként meg izmosodik az ember :)
letudnád mérni, hogy hány
letudnád mérni, hogy hány kiló?
nekem granit x-plusom van, de nagyobb biztonságban érezném zsuzsit, egy lánccal megtoldva
1895 +-5 g kb. Egy lánynak
1895 +-5 g kb.
Egy lánynak szerintem elék a praktikeres lánc, ráadásul az nem négyszög keresztmetszetű, úgyhogy kevésbé sérti fel a csuklóját.
1956g pontosan. (mondjuk
1956g pontosan. (mondjuk ebből pár g lehet a városi kosz is..)
Te rábíznád a szerelmed egy praktikeres láncra? :)
-
Nem rossz dolog autóval járni!
Csak a jó nem ilyen..
Pontos mérés nincsen!
Pontos mérés nincsen! :)
Szóval akkor újonnan 1895g néhány nap városi bringázás után már 1956. (korom, por, mérgesgáz ülepedékek)
Persze hogy rábíznám, ahogy észrevettem gyengébb bőr szíjakat sem tud eltépni.
Sziasztok, akkor
Sziasztok, akkor felvetődött bennem egy kérdés: az U lakat önmagában is használható, vagy kell mellé lánc is? Csak mert nekem rövidnek/kicsinek tűnik (még sosem volt a kezemben, csak tervezek venni), nem tudom mihez lehet hozzárögzíteni, viszont a lánccal meg akkor ugyanaz a baj, mint a sodronnyal, azt is vágják, nem?
Önmagában kell használni.
Önmagában kell használni. Van nagyobb is, kicsit ügyeskedni kell, de hamar rááll a szemed a megfelelő gázcsövekre, stb, amikhez lehet lakatolni.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Önmagában is
Önmagában is használható, de ajánlatos két lakatot használni. Egyik lánc a másik U lakat. Az U vas hossza befolyásolja a felhasználhatóságot, de mindig az adott helyszín dönti el, hogy tudod lekötni a gépet. Általában van megoldás. Jó láncot nehezen lehet vágni, vasfűrész nem viszi, csak flex, viszont sodronyt tudják vasfűrészelni, erővágónak sem probléma. Véköny sodrony még egy harapóval is szétszedhető szerintem.
Az edzett lánc vs. erővágó felállást még nem tanulmányoztam, ezzel kapcsolatban mi a helyzet? (ha már tárgyaltátok, szívesen visszaolvasok).
Így elsőre én azt mondom, hogy nagy erővágó kellene hozzá, illetve azt is megrongálná, tehát lehet nem érné meg elvágnia a tolvajnak, inkább keresne egy sodronnyal rögzített "áldozatot".
Az edzett lánc vs.
Az edzett lánc vs. erővágó felállást még nem tanulmányoztam, ezzel kapcsolatban mi a helyzet?
Almaxos videókban még a legjobb krypto láncokat is elvágják erővágóval. Ezen kicsit meglepődtem, úgyhogy utánaolvastam. Kb. az jött le, hogy megfelelő eszközzel minden vágható.(nem meglepő..)
A filmben szereplő erővágó például 1m-es és abból se akármelyik. Vagyis azonkívül, hogy baromi nagy(melyik toljvaj járna ekkora cuccal budapesten?), nagyon drága is, valami százezres nagyságrend, a cserélhető él is tízezrekbe kerül, szóval végkövetkeztetés az, hogy bár nem lehetetlen így bringát lopni, de gyakorlatilag eléggé elképzelhetetlen. Nagy a lebukás és a lopott bringa árához képest nagyon drága beruházás.
Persze ez most a jobb láncokra vonatkozik. Egyszerűbb, gyengébb láncokat természetesen olcsó erővágók is visznek.
Az a videó nekem gyanús.
Az a videó nekem gyanús. El tudnám hinni simán, hogy egy akkora szerszámmal elvághatók a láncok, de egyrészt a videókat a konkurencia készítette, másrészt a Kryptonite lánc amit elvágnak ha jól emlékszem négyszögletes, miközben a valóságban az a típus hatszögletes.
Hát őszitén szólva nekem
Hát őszitén szólva nekem is hihetőbb lenne, ha egy harmadik fél készíti, nem pedig egy olyan, aki rögtön utána mutogatja a sajátját. De szerintem akár lehet valós is, mert ha nem, akkor a krypto már rég intézkedett volna, ehelyett inkább lapított, illetve kimagyarázta a dolgot azzal, amit írtam. És végülis igazuk van. Tényleg nem életszerű, hogy valaki 1m-es, százezrekbe kerülő szerszámmal mászkáljon párezret érő lopott cangák után.
Múltkor egyébként láttam egy bringát almax lánccal lekötve. Elég brutál darab. Ráadásul ez jó hosszú is volt, mert első + hátsó kerék és tereptárgy is belefért. Csomagtartó se volt a bringán, úgyhogy kíváncsi lennék hogy cipeli a gazdája.
04.26-án írtam egy
04.26-án írtam egy hozzászólást ebben a topicban (keresd lejjebb) a saját láncommal kapcsolatban, arról mi a véleményed, hogy minősítenéd?
Én nem vagyok se sold
Én nem vagyok se sold secure se art se egyéb minősítő intézet munkatársa, szóval fogalmam sincs. :)
Így elsőre egyébként nem ítélném el.
Ezzel teljességben
Ezzel teljességben egyetértek.
MINDENT el lehet vágni valamivel, ha mással nem, acetilénlánggal.
A GYAKORLATBAN a közepes U-lakat és lánc elvágásáról se hallani soha.
Tudom, hogy az emberek kötődnek a bringájukhoz, és hajlamosak legalább a pótlási értékben gondolkozni. De a tolvaj már akkor is piszok szerencsés, ha a reális 20-30%-ért el tudja passzolni egy orgazdának a bicajt. Nem fog se nagy eszköz- (pl rohadt nagy spéci erővágó), se humántőke beruházásban (pl lockpicking) gondolkozni.
Ha egy lezárt Krypto Minit
Ha egy lezárt Krypto Minit elvágsz lángvágóval, akkor nagy valószínűséggel vágod a biciklit is vele együtt. Flexszel csak megsérted a biciklit. Láncot viszont flexelni nehezebb lehet, hacsak nem hordasz magaddal satut, amibe befogod az éppen vágott láncszemet.
A lényeggel viszont egyetértek.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Krypto minit még nem
Krypto minit még nem láttam vágni, de itt nálunk a campuson a rendőrség úgy vág le bicajokról U-lakatot és láncot acetilénlánggal, hogy valami kerámia kinézetű lapot (nem hiszem, hogy azbeszt, attól mindenki sikítana :-) alátesznek, és így nem sérül a bicaj (ui a bicajokat újraosztják a bejövő diákoknak). Majd ha szeptemberben megint látom a munkásokat, megkérdezem pontosan a technikáját. Kétemberes munka, pl a láncot két fogóval tartja a másik ezen a lapon.
Azokban a videókban
Azokban a videókban feltűnően nem elejétől-végéig mutatták a konkurrensek termékeit (előkészítés), és a sajátjuknál sem erőlködtek annyira.
2 kamerájuk volt, mégsem mutatták igazán közelről mi történik.
Ja és vagy másfél méteres erővágóval dolgoztak.
Szerintem manipulált volt és kész.
-
Zsurmi
Szerintem ő úgy értette,
Szerintem ő úgy értette, hogy úgy kell-e az U-t használni, hogy a láncot azzal lakatolod le. Erre a válasz: nem. 2 félét lehet használni, ha nagyon drága a bringád, de külön- külön. (amúgy legjobb, ha a nagyon drága bringát nem hagyod kinn, hanem gyásszal jársz az utcán, a széppel meg kijössz a Millire :) )
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Május 14-től érvényes
Május 14-től érvényes Cora katalógusban találtam ezt. Vajon a láncos milyen lehet? Illetve ezzel az U lakattal vannak tapasztalatok?
http://s3.images.www.tvn.hu/2008/05/13/20/33/www.tvn.hu_fd3fa72e589c5e7f...
(még nincs fenn online ez a katalógus, így csak fényképezni tudtam)
kb az ára mutatja is, hogy
kb az ára mutatja is, hogy mire számíthatsz:) egy tescosbringára elég...
http://celtic-city81.myminicity.com/
Szerintem egy olcsóbb
Szerintem egy olcsóbb Hervis v. Decathlon bringára is jó lehet, jobb mint egy 3000 ft-os divatdiktátor sodrony...
Zsoltee
Zárminősítés a budaörsi
Zárminősítés a budaörsi decathlonban: egy oktató plakát van kihelyezve, amin 2D koordinátarendszerben ábrázolják a zártípusokat:
- felfelé a méret
- jobbra a biztonság nő
A spirál szarokat jól lehúzzák, nagyon helyes.
A kábelzár (sodrony) kissé megtévesztően nagy méretűnek van jelölve, de a biztonság tengelyen azért elég alacsonyan van.
A valódi láncot alulértékelik durván, közepes biztonság és alacsony "méret".
Felette látható a gerinclakat, mint ugyanolyan biztonságos, de nagyobb méretű cucc. Ez szerintem megtévesztő.
Legnagyobbnak és legbiztonságosabbnak az u-lakatot értékelték. Ez viszont megnyugtató, tudván azt, hogy egy elég jó 5000 ft körüli trelock-ot árulnak. Ha valaki azt választja, nem járhat pórul.
Zsoltee
Az én láncomnak nekiállt
Az én láncomnak nekiállt egy idióta, meg is dolgozta rendesen, de szerencsére nem tudta levágni, pedig szerintem jó sokat melózhatott vele. Viszont meggyengült a szem, így már nem merném otthagyni vele a bringát.
Azt hiszem, abus bordot veszek helyette, az u-lakat nekem nem elég önmagában, a láncot pedig kicsit nehéz cipelni, bár az érdekel a legkevésbé, ha megmarad a bringám, márpedig megmaradt.
Milyen lánc volt? Mivel
Milyen lánc volt? Mivel dolgozta meg?
Erővágó nyomok vannak
Erővágó nyomok vannak rajta. Nem tudom sajnos a típusát, semmiféle márkajelzés nincs rajta.
ha tudsz, légy szíves
ha tudsz, légy szíves linkelj már be képet a "meggyötört" láncszemről! (érdekel hogyan néz ki, mit kezdtek vele) Köszi
A lánc, ha ráfér a
A lánc, ha ráfér a nyeregcsőre, olyan, mint ha 2 kilót híztál volna. Bicaj + ember = 90-100kg mondjuk, erre rájön még 2kg, nem hiszem, hogy különösebben befolyásolna bármit is, főleg, hogy a nyeregcsövön pont a súlypontban van.
Az a patkó alakú váz zár
Az a patkó alakú váz zár cucc mire jó?
--
http://groups.google.com/group/cmtura
http://www.pepedal.com/alkatr
http://www.pepedal.com/alkatresz/LAKAT/AXA/index/axa_Solid.gif
erre gondolsz? én arra használom,h ezzel zárom a hátsó kereket (bár szerszámmal sem könnyű kiszedni a dobfékes agyváltós agy miatt, de kb ez a bringám legértékesebb része, uh ennyit megérdemel), ezen kívül az első kereket a vázhoz+tereptárgyhoz egy ilyennel http://hercehurca.hu/files/1025037.jpg kötöm.
bonnie
Arra arra. No, én is
Arra arra.
No, én is ilyenre tippeltem :)
legalább ahhoz nem kell lánc.
Majd lesek egy ilyet is.
Simán befér a váz + kerék?
Képen ez elég picinynek fest.
Kripto szép.
Nekem eddig egy Bordo.
Még 1 U-t nézek mellé majd.
Abus-t.
--
http://groups.google.com/group/cmtura
simán! félfogadási
simán!
félfogadási időben a Millin megtekinthető :)
bonnie
én arra használom,h ezzel
én arra használom,h ezzel zárom a hátsó kereket
És mennyivel nehezebb kiszedni, ha le van zárva egy ilyen AXA-val?
Nekem is van a biciklin, arra tökjó, hogy ha beugrok a boltba pár percre, akkor addig ne tolják el a gépet, de ha a hátsó kereket akarná valaki leszedni, akkor ez két csavarral jelentene többet a semminél.
Akkor volna értelme, ha meglenne hozzá a lánc-hurok adapter, a kulccsal ellentétes oldalra lehet bedugni, így tényleg valami tereptárgyhoz lehet zárni a hátsó kereket. (A biciklit továbbra is csak 2 db csavar védi.)
nem próbáltam még
nem próbáltam még :)
nekem az agy (agyváltó+dobfék) kiszabadítása is elég kihívás egy defekt esetén.
a céges garázsban csak ezt használom, egyébként meg a megnyugtató plusz...
bonnie
Egy kis info Kryptonite
Egy kis info Kryptonite lakatokkal kapcsolatban:
Bringa Butikban kérdeztem, hogy lesz-e valaha Kryptonite náluk.
Elmondásuk szerint lehet, hogy hamarosan egy nagykereskedés elkezdi forgalmazni, akkor lesz.
a luongo-ban
a luongo-ban van:P
http://celtic-city81.myminicity.com/ind
Meg a hercehurca.hu-n is,
Meg a hercehurca.hu-n is, nem azt mondtam, hogy most egyáltalán nincs.
Nem egészen értem. Már
Nem egészen értem. Már van kryptonite nagykereskedés Magyarországon. Vagy most lesz még egy? Esetleg kicsit jobb árakkal?
Ja ok, akkor le vagyok
Ja ok, akkor le vagyok maradva, és úgy tűnik, a Bringa Butik is :)
na, ezt most nem értem. nem
na, ezt most nem értem. nem tudták,h nem ők az egyedüli nagyker?
bonnie
Na, ezt most már igazából
Na, ezt most már igazából én sem értem :)
Valamit a nagykerrel kapcsolatban mondtak, de most már teljesen összezavarodtam.
Üdv, népek! Hála néktek,
Üdv, népek! Hála néktek, rájöttem, hogy a sodronyom csak annyiban nehezíti meg a briongalopást, hogy röhögés közben nehéz erővágni, így be szeretnék ruházni egy láncra. Találtam viszonylag olcsón, de általam ismeretlen, bájkfán márkájú cuccot:
http://www.bikefun.hu/prods/870/shield.html
Érdemes ezzel próbálkozni?
Sodronyhoz képest
Sodronyhoz képest valószínűleg sokkal jobb. A 10 mm-es szemek - ha jó anyagból vannak - elég vastagok ahhoz, hogy az átlag tolvaj ne vágja el. Viszont a Bikefun nem egy ismert gyártó, nem biztos, hogy jó az anyag és nincs valami durva hibája a zárszerkezetnek.
A Citadel hasonló láncában én jobban bíznék:
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/lancos-zar/2947/
Lassan én is rászánom a
Lassan én is rászánom a pénzt egy lakat vásárlására.
Tudom hogy már 100 helyen el elett mondva hogy mit érdemes és miért (és én mind a 100 helyen ügyesen el is olvastam, és megnéztem a videókat, elolvastam a teszteket) de mégis:P
Egy decathlonos 50k-s biciklim van. U lakatot szeretnék. Egye fene ha sokba kerül, csak a biciklim maradjon ahol hagytam. Szerintetek az észerűség határain még belül van ha veszek egy kyptonite evo series4-et meg mondjuk egy abus sinus-t?
Hogy jobb vajon? egy bika lakat meg mellé egy olcsóbb (mondjuk egy citadel), vagy mondjuk két abus sinus?
Figyelembe véve hogy nem többszáz kredites bringát bízok rá, "csak" a fent említett 50k-s szememfényét.
Ha több zárat veszel,
Ha több zárat veszel, akkor ne ugyanolyanok legyenek. Sőt, ne is ugyanolyan kategóriájúak. U-lakatot lánc+lakattal kombinálj.
De én egy 50k-s biciklihez nem használnék egynél több zárat, mert sok idő a lakatolás. Ha a gyorszárakat lecseréled valami kevésbé egyszerűen nyithatóra, akkor nem hiszem, hogy ellopják az alkatrészeket.
A zár kiválasztásánál ne csak a zár erősségét vedd figyelembe. Szerencsére még nem olyan rossz a biciklilopási helyzet, hogy csak a legdurvább zárak nyújtanának jó védelmet. Nagyon fontos, hogy a zárat úgy tudd szállítani, hogy a lakatolással ne veszíts sok időt. Az is fontos, hogy például egy mini U-lakat hiába lenne nagyon biztonságos, ha nem találsz semmit, amit átér.
Persze ez logikus, hogy a
Persze ez logikus, hogy a praktikussági szempontok is számítanak.
Amúgy egészen konkrétan U lakatból a kryptonite mini ls-re gondoltam, az hosszabb. Megnézem majd élőben hogy milyen hosszú, hogy nagyjából mihez tudom majd odazárni.
Szóval azt mondod szerencsésebb ha nem egyforma típusú lakatom van. Ezt megfontolom.
Amúgy a láncosból (ezt még sehol nem írta senki) az a jobb amin rendes lakat van, vagy az amelyikbe integrált zár van (hasonló kinézetű mint a sodronyos lakatokon).
Én valahogy így ránézésre a rendes lakat alakú lakatos verzióban jobban bízom, de sajnos nem értek hozzá:P
Én is jobban bíznék egy
Én is jobban bíznék egy rendes lakatosban, különösen akkor, ha a végső két láncszem egymáson van átbújtatva és csak az egyik van a lakatban. Igy a lánc rángatásával a zárszerkezetre nem lehet hatni. Az is jó, ha a lakat nyílása kicsi és a láncnál sokkal nagyobb dolog nem is férne bele, mert ez megint csak a zár feszegetését nehezíti. De az az érzésem, hogy az integrált lakatos megoldás sem rossz, ráadásul kényelmesebb.
Annyit tennék hozzá, hogy
Annyit tennék hozzá, hogy 1600,2000 Ft közötti áron láttam olyan gyorszárat, ami imbuszkulcsal nyitható. Kerékpárboltokban. Olcsóbb, mint egy kónuszcsere.
-
Zsurmi
Sziasztok! Vettem egy U
Sziasztok!
Vettem egy U lakatot második zárnak, 2000 Ft alatt volt az Auchanban. Néhány részletet és a zár működését levideóztam.
Vélemények? :)
http://video.xfree.hu/?n=dobli|8d61857654c3213d0fb578d6aefa9a9f
60k-s bicajra nyomom az ABUS
60k-s bicajra nyomom az ABUS U-lakatot, egy B+-s gyilkoslánccal. Kicsit nehéz, kicsit csörög, de egyszer még jól jöhet:) És edződőm ezeket a vasakat cipelve, mert kb a súlyuk még egy bicikli:) Ami mozdítható, azt meg viszem.
tényleg 2-3 perc a lekötés, de inkább 3 perccel hamarabb indulok el, de mindig tudom, hogy a bicaj megvár a helyén.
>> Soha ne fuss olyan szekér után, amire még téged is felvennének. Inkább tekerj utána! <<
Nah végül egy kryponite
Nah végül egy kryponite series 2-t vettem (nem volt pont evo mini ls, és gondoltam ha már eltekertem idáig akkor azért veszek valamit:P)
8-as védelmet írnak rá, remélem megteszi. Láncom egyelőre nincs, majd talán később, addig is bízok a kryponite U lakatban.
Viszont a vázra rögzítés neken gondokat okozott. Ahogy a képen mutatja, hogy a váz háromszögén belül pont elfér, hát nálam nem fér el. Persze hülye a vázam geometriája, ezt már más is megmondta (nekem viszon tetszik:P). Egyet gondolva oldalra raktam, a hátsó villára kívülről. Nem zavar tekerés közben, csak neki ütődik a váznak a döccenőkön:S Tekerjem körbe ilyen ablak szigetelő csíkkal, vagy mit tegyek szerintetek?
én sem tudtam a minim
én sem tudtam a minim beleerőltetni a 3szögbe:)))
ezért marad a tatyó oldala/hátsózseb:)
http://celtic-city81.myminicity.com/ind
a hátsó villára aggatás
a hátsó villára aggatás (azzal az adapterrel amit adtak hozzá) nekem végül nagyon bejött. csak be kellett állítani, hogy álljon. csináltam róla képet csak nagyon sötét lett, majd felrakom.
Így már jó, nem zötyög, nem zörög és nem akad bele a lábam.
Én vízvezetékhez való
Én vízvezetékhez való hőszigetelő habcsövet vettem, azzal burkoltam be a lakatnak azt a szárát, amelyik veri a vázat. A vázra meg Lizardskin átlátszó tapaszt raktam oda, ahol hozzáér a lakatnak az újdonsült borítása. Van rengeteg maradék a hőszigetelő csőből, tudok adni, ha kell.
Én úgy szereltem fel a Krypto lakatomat, hogy a tartó a nyeregcsövön van, a lakat pedig jobbra hátrafele áll. Ehhez a lakaton lévő alumínium rögzítőelemet kellett csak elforgatni.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Gondolkodom egy lánc
Gondolkodom egy lánc vásárlásában az u lakatom mellé. Nézegettem az abusokat, de nem értem az "abus biztonsági szint osztályozást". Melyik a jobb, a Maximum Level vagy az Extra Level?
Ezt néztem ki:
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/lancos-zar/2469/
Ez mennyire biztonságos szerintetek? A zár része megbízható?
Azt néztem, hogy a citadel láncainál a láncszem általában vastagabb. Pl:
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/lancos-zar/2947/
A citadelé 10 mm, az abus csak 8. Ez gondolom azért jelent vmit (mondjuk nehezebb elvágni és nehezebb is...:)
Nektek mi a véleményetek?
---
Rossznak gondolod a világot? Látnod kellene a többit!
Ha jól értelmezem, akkor
Ha jól értelmezem, akkor nem túl lényeges, hogy extra vagy maximum az elnevezés, elég ha figyeled a 15-ös skálát, de amúgy:
1-4 standardnak hívják
5-7 extra level
8-15 maximum level
Láncvastagság:
Elsősorban szerintem nem a vastagság, hanem a minőség számít. Bár nincs tapasztalatom egyik felsorolt lakattal sem, de feltételezem, hogy lehetséges olyan, hogy valami csak 8mm és mégis tovább tart elvágni mint egy 10mm-est.
Persze ugyanazon minőségen belül a 10mm erősebb és persze nehezebb. :)
Az abus minősítése annyit
Az abus minősítése annyit ér, amennyi értelme van egy akármilyen sodronyt magasabb kategóriába sorolni, mint a legvékonyabb edzett acél láncot...
Persze, oda kell figyelni.
Persze, oda kell figyelni. Egyébként ha jól tudom az abus a lakat különböző nyitási módszerek elleni védelmét külön-külön osztályozza, majd ezek átlagából jön ki a lakatra adott osztályzat. Legalábbis ezt abból gondolom, hogy egyszer ridebikeban nézegettem egy abus lakatot és azon így voltak rajta.
Szóval becsapós lehet a dolog, mert ha mondjuk a zár az nagyon tuti, nem igazán lehet megbuherálni, akkor az a "rész feladat" jó pontszámot kaphat, ami aztán az átlagot felfelé húzhatja.
Igen, de így ennek akkor
Igen, de így ennek akkor sincs sok értelme. Nem sok finom-zárnyitásról hallottam.
így van. nekem az abus
így van. nekem az abus bordom csomagján tételesen fel volt sorolva, hogy fúrás, savazás, álkulcs, vágás, fűrész, fagysztás és mittudomén mik ellen hányas szinten véd. és valóban ezekből jött ki az átlag. és ha azt nézzük, hogy egy abus gerincet 1 perc erővágóval, arra lehet hogy 2est kapott, viszont ha a zára jó, akkor azt se fúrni, se álkulcsozni, cilindert piszkálni nem lehet, és azok 10est kapnak. az nem érdekli őket, hogy azáltal, hogy iszonyat nagy gyenge pontja van, attól a lakat nem lesz jó, maximum level, akármilyen jó a zára.
a magyar viszonyok között a lakatokat szinte csak erővágózzák, max fűrészelik. éppen ezért ajánlom, hogy boltban vegyél cuccost, ahol a tételes listán megkeresheted az erővágót és a fűrészt, és ha az ér el olyan szintet, ami kell neked, akkor olyat vegyél, kb szard le hogy mennyire bírja a fagyasztást, télen ne törjön le, annyira bírja. :) még kb egy évtizedig nagy valószínűséggel nem fognak fagyasztással bringát lopni.
Sziasztok, én nemsokára kezdem újra a bicajozást (míg itthon laktam kisvárosban, tök természetes volt a bringa, de 3 éve, mióta felköltöztem Budára tanulni, nem igazán bicikliztem, viszont nemrég felújíttattam egy ismerősünkkel a bicajt...)
Egyelőre a beszerzés stádiumban vagyok.
Ez a lakat nagy kérdés, mert erősen paranoiás vagyok.
Ezeket nézegettem:
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/u-lakat/3403/
ez nagyon tetszik és ennyit szánok is rá (csak fizessék ki a melómat :) )
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/egyeb/6004/
Ez a bordo is szimpatikus nekem, bár csakugyan borsos az ára. :S
http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/lancos-zar/2469/
A steel-o-chain is nagyon tetszik, és az ára is mesés.
(megjegyzendő, hogy dolbi fairtrade-s megoldása is nagyon tetszik, de járt utat járatlanért...)
egyetlen félelmem, hogy vajon találok-e mindig helyet majd ahova az U-lakatot (az a granit a legszimpatikusabb) felkattinthatom.
Kiegészítésként: Az első kereket ilyen klasszik pillangós csavarok fogják. Vigyek hozzá kissodronyt? Vagy inkább szedjem ki és lakatoljam azt is a vázhoz? (nem lenne nagy meló szerintem)
És a vége:
Hogy milyen bringát véd? Háááát. :)
Ki fogtok röhögni talán, de...
http://wilika.freeblog.hu/archives/2008/07/21/Hetvege/ (tessék a legaljára tekerni)
Bátyám mondta, hogy ha egy kicsit is rendesebb lakatot meglátnak ezen a régi bicajon, akkor már csak nem ő kell. De mi van ha mégis...
Kicsit hosszú lettem és körülményes, bocsi.
http://wilika.freeblog.hu
Aj, de szép paripa. Igazi
Aj, de szép paripa. Igazi műélvezet látni. Karcsú, pöpec, patinás. Gratula és nagyon vigyázz rá ez kincs. -> Abus granit sorozat
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
Aíjjj, örülök, hogy te
Aíjjj, örülök, hogy te is látod benne. :)
Szóval akkor a linkelt granit lesz a tuti szerinted is?
A linkjeid közül az a
A linkjeid közül az a nyerős szvsz. A Bordo-t is sokan dicsérik itt, kedvelt darab, de a biztonsági szintje csak 8-as. A lánc-lakat kombinációs megoldásos is csak 8-as és megeshet, hogy levágják, de azért ez még nagyon ritka. Első nekifutásra alapfelszerelésként az U-vas és ha lesz rá kedved és pénzed később kiegészítheted egy második valamilyen zárral. Addigra - ha sokat olvasgatsz itt - kialakul a véleményed majd.
--
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
Ok, köszi szépen
Ok, köszi szépen :)
A 8 mm-es láncot el kell
A 8 mm-es láncot el kell felejteni, úgy tűnik az már vágható. Lehet, hogy az Abus anyaga erősebb, de egyrészt ez nem biztos, másrészt lehet, hogy a tolvajok sem lennének benne biztosak és megrongálnák. A 85 centi hossz sem feltétlen lenne elég mondjuk vasbeton villanyoszlophoz. Ezekből amiket belinkeltél a legjobb az U-lakat.
A kerékhez én nem vinnék külön lakatot, inkább lecserélném a szárnyas anyát közönségesre. Nem olyan értékes az első kerék, hogy megérje miatta kétszer annyi időt tölteni a lakatolással.
Én inkább U-lakat + lánc
Én inkább U-lakat + lánc kombinációban bíznék, mint akármilyen erős láncban önmagában. Külön-külön mindkettőnek vannak gyenge pontjai, de az U-lakat + lánc kombó elvágásához már lakatosműhely kell.
Másik lehetőség, hogy az első kereket hurkolt spirállal védeném. Egy kerékért nem éri meg vágni a spirált, az egész biciklit meg az U-lakat kellően védi. A legkönnyebb biztonságos kombináció szerintem a Krypto Evo Mini (vagy Abus Sinus) U-lakat + hurkolt spirál.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
A spirál semmit nem ér,
A spirál semmit nem ér, így én azt lakatolásra semmiképp nem ajánlanám(sok minden másra persze jó lehet:) Tőlem loptak már első kereket ami sodronnyal volt "védve". Egyáltalán nem volt értékes, mégis kellett valakinek...
Nekem Londonban így volt
Nekem Londonban így volt zárva a bicajom, és nem lopták el. Persze ez itt Budapest... :-(
Egyébként pont azért javasoltam a hurkolt spirált (két végén hurok, zárszerkezet nékül), mert azt még véletlenül sem tudja az ember rendes U-lakat nélkül használni. :-)
phorvath
Kerékpáros KRESZ
így volt zárva a bicajom,
így volt zárva a bicajom, és nem lopták el
Na ez az ami abszolút semmit nem jelent. Ahhoz képest, hogy mennyien lakatolnak sodronnyal teljesen elenyésző a lopások száma. Azaz gyanítom, hogy sok-sok ezer bringatulaj tudná elmondani, hogy a bringáját csupán egy sodronnyal védte (U lakat nélkül) és nem lopták el. Köztük akár magamat is mondhatom, mert csak pár éve van U lakatom, előtte sodronyok voltak. Sőt, demagóg módon akár azt is mondhatnám, hogy az U lakat csak a bajt hozza. Amíg csak sodronyom volt nem lopták el a bringám és a kerekét sem. Bezzeg U lakat vásárlás után! :))
loptak már el itthon első
loptak már el itthon első kereket, ami azért volt spirállal védve, mert idézem (nem szószerint) a bringást: "megvettem a komoly lakatot*, de nem akartam,h a spirál otthon henteregjen feleslegesen, gondoltam lezárom vele az első kereket".
egy noname első lerékről volt szó, semmi extra, csak a t.tolvaj hozzánemértését mutatja,h elvitte....
* nem emlékszem már,h u-t vagy lánc-lakatot vett-e az arc.
mit értesz hurkolt spirál alatt?
bonnie
Nyilván ennyi a
Nyilván ennyi a különbség London és Budapest között közbiztonságban. Biciklit ott is lopnak, de nem annyira iparszerűen, mint nálunk. Egy első kerékért meg nem éri meg kockáztatni, hogy megállít a rendőr és megkérdezi, hogy mit lopsz éppen.
A hurkolt spirál olyan, amin nincs zárszerkezet, csak két hurok a végén. Így U-lakattal együtt remekül használható olyan helyeken, ahol nem lopják el külön a kereket. :-(
phorvath
Kerékpáros KRESZ
"alje egy geci világ ez,
"alje egy geci világ ez, Tibor"
egy iylen cuccot én is beszereznék, ha nem itt kéne használnom. asszem talán Virágnak az MK-ban van ilyen, ő is a hátsókerákzárjával használja, mint azt én is tenném.
na, majd ha disszidálok ráérek iyleneken agyalni :(
bonnie
Mostanában veszek
Mostanában veszek lánc+lakat kombinációt a biciklik otthoni lezárására. A lánc már megvan, dobli leírása hatására egy 10 mm vastag, 2 m hosszú Burg Wachter láncot vettem. A lakat még nincs meg, de a lakatok nézegetésekor arra jutottam, hogy van a lakatoknak egy elég elterjedt, szabványos minősítése, ami alapján érdemes lehet válogatni köztük. A minősítés 1-től 6-ig tartó skálán értékeli a lakatokat. A kritériumok az MSZ EN 12320 szabványban szerepelnek. A szabványt nem találtam meg sehol, de a kritériumok - ha nem is túl preciízen - itt megvannak:
http://www.beaverai.co.uk/downloads/EN12320.pdf
Érdekes, hogy a 34000 Ft-ot Abus Granit Plus lakat csak 5-ös szintű, a 15000 Ft-os Squire SS65CS viszont 6-os.
Sziasztok! Már régóta
Sziasztok! Már régóta gondolkodok egy normális lakat vásárlásán. Szerintetek ennek az alap Kriptonak van értelme? kb 35ezres bringához lenne
http://www.bringabutik.hu/vasarlas/152/3825/
Én baromi spúr ember
Én baromi spúr ember vagyok, de úgy tűnik még annál is parásabb, úgyhogy inkább egy Abus Granit-ra ruháztam be (holnap veszem át).
De majd a tapasztalt bringázók inkább megmondják. Elivleg kryptonite nem csinálhat rosszat (kivéve a filctollal kinyitható lakatot (de az régi sztori) :D)
(hehe, az én bringámnak csak eszmei értéke van :))
alisca
--------------------------
'Let the force be with you!'
Ajj, köszönöm, hízik a
Ajj, köszönöm, hízik a májam ^_^
(ezek szerint mindenkinek sikeresen végigmutogattam a blogom? :) )
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Sziasztok! Erről mi a
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek:
http://www.bikemarket.hu/index.php?page=keszlet&tid=1220 ?
Nagyon gagyi, vagy szódával még elmegy?
Nagyon gagyi. A görgős
Nagyon gagyi. A görgős lakat drága, és hamis biztonságérzetet ad, mert valójában alig több, mint egy fél centi átmérőjű spirál vacak.
Pont ennyibe kerül az alap Kryptonite U-lakat (Keeper 12), ami már viszonylag komoly. Múltkor láttam ugyanennyiért a Bringabutikban Abus edzett acél láncot. Igaz, csak 85 cm (első kerékre elég), meg nem a legerősebb, de ezzel a kettővel már biztonságban van a bringád.
+1 Zsoltee
+1
Zsoltee
Ne bízd ilyen típusúra a
Ne bízd ilyen típusúra a bringád.
A 2x ennyibe kerülő sem ér többet.
U lakatot vegyél, s jó eséllyel nem kell majd "Ellopták a bringám" blogot írnod!
U lakatnál az a
U lakatnál az a problémám, hogy nem igazán tudom hová rakni.
Vázra felrakom, akkor ugrott a kulcstartó, meg a pumpa...
Igazából nem állandó lezárásra keresek zárat, csak ilyen beszaladok valahová, beülök sörözni pár órára meg ilyenek...
Egy gerinclakatot max 10
Egy gerinclakatot max 10 másodperc egy tolvajnak elvágni. Annyi idő alatt nem intézel el semmit.
Az U-lakatot meg sokféleképpen fel lehet szerelni, nem csak az első háromszögön belülre.
dobákpeti
"Why don't you ask the kids at Tiananmen square?
Was fashion the reason why they were there?"
petiBlog
Kis help hozzá? Minden
Kis help hozzá?
Minden ötletet szívesen fogadok.
hátsó háromszög, bal
hátsó háromszög, bal oldal, alsó cső vagy támvilla.
Zsoltee
http://picasaweb.google.hu/lh
http://picasaweb.google.hu/lh/photo/1vUth0sZr26vvs4gDanDSQ?feat=directlink
Nem látszik teljesen jól, de ott figyel az U-lakat a hátsó háromszög mellett a bringa túloldalán. A konzol kb. 45 fokot zár be a váz síkjával, a lakat pedig párhuzamos vele. Pont elfér, két bringámon is így hordom.
dobákpeti
"Why don't you ask the kids at Tiananmen square?
Was fashion the reason why they were there?"
petiBlog
Köszi! Ez jó ötlet
Köszi!
Ez jó ötlet nagyon.
Egy ideig próbálkoztam a
Egy ideig próbálkoztam a vázon hordani, de nem jött be igazán sehol. A táskában jól megvan. Ha sűrűn kell lakatolni, akkor kívülre valami karabinerre, vagy a vállpánt alsó részére.
Ha nincs táskád (tehát rövid távra mész), akkor lehet övre is, annyira nem húz le.
Rakhatod hátizsákba,
Rakhatod hátizsákba, villára, vagy a kormányra, ha már sehol nem fér.
Beszaladsz valahova pont elég, hogy elkössék.
Jobban jársz, mintha a következő bringádnál hallgatnál ránk.
Legyen. Hallgatok az
Legyen.
Hallgatok az okosabbra.
Akkor ilyet rendelek:
http://www.bikemarket.hu/index.php?page=keszlet&tid=2640
És kösz mindenkinek a hozzászólásokat meg a segitséget.
Ez egy okos döntés
Ez egy okos döntés :)
Flicka
Nekem is ilyenem van, nagyon
Nekem is ilyenem van, nagyon jó kis lakat. :)
'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'
Köszönöm köszönöm :)
Köszönöm köszönöm :)
Kitaláltam egy jó kis
Kitaláltam egy jó kis lezáró eszközt, csak nincs komoly műhelyem így nem fogom elkészíteni se. Az a lényeg, hogy két tetszőleges vastag acél pántot belsőkulcsnyilású csavarral rögzitek egy máshoz, így kapok egy u-lakat szerű dolgot. csak hogy ehhez 5szög alakú szerszám kellene, ami csak nekem lenne, így, az erősen meghuzott csavarkötést az életbe nem tudnák oldani a tolvajok. persze a csavar feje süllyesztve lenne. és olyan bika csavarok lennének amit nem tudnak csak úgy megfurni.a gond csak az,hogy csak pár ilyet lehetne legyártani, nehogy a tulajok egymásét kinyissák. megpersze állandón egy 5szög lapolású imbuszkulccsal kellene mászkálni.jópofa lenne látni,ha valaki megvalósítaná az ötletemet.
Nem sok értelmét látom
Nem sok értelmét látom ennek a konstrukciónak. Vannak jó, kipróbált lakatok, minőségi acélból, normális kulccsal, nem kell neked otthon gyártani.
+1 régebben a barlangok
+1
régebben a barlangok lezárásánál használtunk hasonló elven működőt.különbség csak annyi ,hogy háromszög volt a lapolás.
Ki is nyitották mindíg :-)
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
tudtatok csinálni olyan
tudtatok csinálni olyan belsőkulcsnyilású csavart ami háromszög lapolású? hogyan kell?
Pl CNC marógéppel :)
Pl CNC marógéppel :)
nem kell csinálni,mert
nem kell csinálni,mert lehet kapni.Jó nem minden barkácsboltban,de lehet.
Azért a gépészetben sokmindent megvolt ám régebben is :)
ja és csinálni is lehet pl:marógép..estleges öntési eljárás etc.
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
nyilván, de ha teszem az
nyilván, de ha teszem az egy szaki lennék, szerszámokkal,meg elfekvő vassakkal. minek adjak 15 ezret,amikor pár ezerből olyan masziv lakatot csinálok amilyet akarok.(írtam,hogy tetszőleges mennyiségű acélból megépítheted.
na mindegy végül is, nekem tetszik a saját ötletem.
minek adjak 15 ezret,amikor
minek adjak 15 ezret,amikor pár ezerből olyan masziv lakatot csinálok amilyet akarok.
Pont hogy nem. Nem fogsz tudni kihozni olcsóbban egy normális Krypto vagy Abus lakatnak megfelelő paraméterekkel rendelkező lakatot (mechanikai védelem, minőségi zár, adott tömegkorlát).
írtam,hogy tetszőleges mennyiségű acélból megépítheted
A jó lakatoknak pont az a lényege, hogy az adott védelmi szintet a legkisebb tömeggel biztosítják. Az, hogy te kétszer-háromszor annyi anyagból megcsinálod ugyanazt, nem előny, hanem pont hátrány.
nekem tetszik a saját ötletem
Ez így szokott lenni. Aludj rá egyet, és elmúlik :-)
Nem könnyű beszerezni és
Nem könnyű beszerezni és drága az olyan ötvözet, amit csak a flex visz. És gondolom otthon nem fogsz tudni megfelelően edzeni se. A csavarra ez mégjobban igaz.
A héten vettem egy
A héten vettem egy Kryptonite Kriptolock U lakatot,mert állítólag tényleg hatásos védelmet nyújt.Legalább is sok dícsérő cikket olvastam ezekről a lakatokról. Különben is paranoiás vagyok :) Meglepődtem amikor láttam a doboza hátulján, hogy Made in China! Az Abust ki gyártja? Vagy ez tökmindegy már?
Tökmindegy. Nem a
Tökmindegy. Nem a gyártás helyszíne a lényeg, hanem az hogy az adott cég milyen minőségellenőrzési standardokat tartat be. Ha jókat, akkor jó terméket kapsz. Abusból sok készül Németországban, de ennek nincs sok jelentősége, ez irreleváns szempont.
A minap elgurultam a
A minap elgurultam a postára. Egy izmos rácshoz lakatoltam a cangát és beálltam a sorba. A sor elég hosszú volt ahhoz, hogy unalmamban nézelődjek a kirakaton át. Jött egy pár, két szép bringával. Megálltak, majd egymáshoz és a padhoz lakatolták a biciklijeiket SODRONNYAL. Az első keréken keresztül.
Aztán a pár női tagja beállt mögém a sorba. Mondom neki ne haragudjon, de tudja, hogy amivel a kerékpárt lakatolják, az sima fogóval 1-2 perc alatt átvágható?
Nagyot nézett. Akkor mit használjon? Mondom látja ott az enyémet, azon U-lakat van. Azt nem viszi a fogó. De az merev, mondja. Igen, egy acélrúd meghajlítva, válaszolom. És átér két biciklit, kérdezi, szerintem megoldható, mondom és már mentem, mert közben feladtam a levelem.
Kint még találkoztam velük induláskor, megköszönték a tanácsot. Hihetetlen, mennyire nem tudják az emberek, hogy a sodronyuk milyen gyenge védelmet jelent.
Védd magad!
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi.
Miért hihetetlen? Hány
Miért hihetetlen? Hány ember bringázik és abból mennyi olvas CM oldalt, ill. forog bringás közegben?
Hol máshol hallani a sodrony hátrányáról?
+ bringaboltokban is simán rád sóznak sodronyt... Te meg megveszed, mert kicsi, könnyű és az eladó ajánlotta.
----
Van egy Abus bordom, de
Van egy Abus bordom, de szeretnék mellé egy U-lakatot is, a Tesco-s U lakat megfelelő volna szerintetek?
Solo la AS Roma per sempre!
kb. optikai védelemnek.
kb. optikai védelemnek.
Ha a kék-feketére
Ha a kék-feketére gondolsz, akkor tényleg nem nagy szám (anyagminősége szar, átvágható fűrésszel, stb.) de a semminél sokkal többet ér. Illetve ha lefújod valami gagyi akrillfestékkel matt feketére, akkor a tolvaj nem látja egyből, hogy teszkós :)
"...ha lefújod valami
"...ha lefújod valami gagyi akrillfestékkel matt feketére, akkor a tolvaj nem látja egyből, hogy teszkós"
Ejjó!
De nem árt előtte fel is izmosítani egy fél centis gipsz bevonattal, és úgy lefújni. :-)
Solo la AS Roma per sempre!
Vegyél egy felfújható
Vegyél egy felfújható bernáthegyit :)) ...optikai védelem.
----
Tegnap a Jókai téri
Tegnap a Jókai téri sokadalomban nem találtam már sehol sem helyet, óvatosan a fűre fektettem a biciklimet úgy, hogy a felsőcső a kovácsoltvas szegély mellett legyen. Egy rendező lány meg egy rendőr figyelt, megkérdeztem tőlük, oké-e így. Oké, mondta a lány, a te biciklid, te döntöd el, mennyire félted, de ha most előveszel egy sodronylakatot a táskádból, az már nem lesz oké. Nagyon jólesett, más rendezőtípushoz vagyok szokva.
===
bácsi a biciklin
Sziasztok, most kezdek el
Sziasztok, most kezdek el bringazni es bizonytalan vagyok a zarat illetoen... errol mi a velemenyetek? /Mielott megveszem, szeretnem a profik velemenyet kikerni :)/
KRYPTONITE KEEPER 1010 LÁNC
- 9,5 mm-es, négyszög keresztmetszetű, szoros fűzésű, edzett acél láncszemek
- lánc körül elforgatható zárfej a könnyebb használat érdekében
- megerősített, edzett acél persely a zártest körül
- kopásálló műanyag külső burkolat
- porvédős kulcsnyílás
- fúrásvédelem elleni csapszeges zár
- Key-Safe Program
- a lánc teljesen zárt nylon borítása megóvja a kerékpár festését
- méret: 100 cm hossz
- biztonsági szint: 7
Elore is koszi
Ne vedd meg, lakatból csak
Ne vedd meg, lakatból csak olyat ahol különálló lakat (vagy mini u-lakat) van hozzá.
Az ilyen integrált záras dolgokat a zár rögzítésénél könnyen el lehet fűrészelni vagy típustól függően szétfeszíteni a kis szeget ami a lánchoz rögzíti (még a krypto-t is).
Szerencsére nem tartunk ott, hogy ezeket tömegesen viszik de kellett már levágnunk ilyen zárat és meglepődtünk, hogy 1 perc alatt volt a fűrészelés ideje a megfelelő helyen (bekészültünk 30 perc szívásra).
Hat koszonom... es Te mit
Hat koszonom... es Te mit javasolnal akkor?milyen zarad van?
Nekem egyrészt régebbről
Nekem egyrészt régebbről van egy Kryptonite Keeper 12 STD u-lakatom (ez a belépő lakata a kryptonak, 5e), ez most cserélem erősebbre (valószínűleg narancs Krypto Evolution STD lesz helyette).
Láncos lakatból Tonyon van, ez nem ismert márka (pedig a Krypto-nak a kínai koppintása, csakúgy mint az Onguard), de elpusztíthatatlan (edzett lánc + kengyel), ilyen:
http://neuzer.webaruhaza.eu/termek/57606010/kategoria/5ZL/zar-lancos-10x...
http://www.testbike.hu/velemeny/lakat/tonyon-ty-713
Ilyet tudok is hozni olcsóbban, ha érdekel (Egyébként ez ugyanaz mint a BBB BBL-14).
Efölött Krypto-ból az a 1010 illetve 1015-ös aminek külön lakatja van:
http://www.bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/zar/kry...
http://www.bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/zar/kry...
Volt még egy amire nem emlékszem, piros szövettel, majd megnézem (nem jobb mint a tonyon de picit olcsóbb).