Íme, a harmadik.

Előzők itt meg itt. Következő itt.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Szab képe

Első! :-)

Első! :-)

2
hpetya képe

Tévedsz! Ez a harmadik!

Tévedsz! Ez a harmadik! olvass figyelmesebben! :D

=====P=E=T=Y=A=====
bringás képek | hajnalpor | blog
A te autód menő, az én bringám HALADÓ!

3
hpetya képe

Valaki mondja meg: hogyan

Valaki mondja meg: hogyan kell egy adott hsz-ra, válaszra linkelni?
Kösz!

=====P=E=T=Y=A=====

4
lujka képe

Nekem még nem volt jobb

Nekem még nem volt jobb módszerem, mint a válasz gomb. márminthogy arról copy shortcut.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC SecGenHein

5
pata képe

Én a HTML forrásban

Én a HTML forrásban szoktam megkeresni a megfelelő taget (pl id="comment-126017"), abból barkácsolok linket, pl http://www.criticalmass.hu/forum/20080328/offharom#comment-126017.

Tudom, fapados, de jobb megoldást nem találtam :-( Jó lenne ha a link kiszedhető lenne valahonnan egy copy link-el.

6
hpetya képe

Lujka, pata! Mindkettőre

Lujka, pata!

Mindkettőre gondoltam már én is, de azt hittem van egyszerűbb... Akkor fapadozok...

Köszi!

=====P=E=T=Y=A=====

7
pata képe

A számítógépek pont arra

A számítógépek pont arra lennének jók, hogy ezeket a dolgokat automatizálják. Hátha ninja olvassa ezt, és meg tudja oldani valahogy. Lehet írok is neki.

8
zsoltee képe

Ezek szerint nem olvasta...

Ezek szerint nem olvasta... írtál neki mailt? sok-sok apróságot kéne tuningolni az oldalon, de már kb. egy éve semmi változás a design-on kívül :(
Szerintem nyugodtan ki lehetne adni társadalmi munkába egy-egy ilyen javítást, nem lenne túl macerás koordinálni, biztonsági kockázatot pedig szerintem nem rejthet.

Zsoltee

9
Szab képe

A hozzászólás végén van

A hozzászólás végén van a "válasz" gomb. Ha ráhúzom az egeret, akkor kiírja ugye az aláhelyezett linket. Annak meg rögtön ott van a végén az a szám, amivel hivatkozni lehet rá. Csak azt a comment-et kell elé írni. Bár végülis ez kb. ugyanaz, mint a htmlt forrást túrni, talán csak egy lépéssel egyszerűbb, hisz nem kell megnyitni azt hozzá.

10
gyorkos képe

Végre itt a harmadik!

Végre itt a harmadik! Köszi adamekp! Igyekszünk gyorsan teleírni.

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330

Elveszett közúti jelzőtáblák bejeletése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

11
adamekp képe

Továbbra is a 300-as

Továbbra is a 300-as maximumot fogom tartani, senki se haragudjon ha neki kisebbre van állítva (inkább állítsa át). ;-)

üdv adamekp

12
gyorkos képe

Bolond, aki ezért

Bolond, aki ezért megharagszik! Ha neked a 300 a legmegfelelőbb senkinek semmi köze hozzá. Nekem ugyan nem 300, hanem az alapbeállítás, ami 200 ha jól tudom, de csak ezért nem is fogom átállítani. Szvsz csinálja mindenki úgy, ahogy neki a legjobb. Örülök, hogy végre elértük a 300-at és újat nyitottál! Mi 200-asok látjuk végre az új hsz-okat jelölve. Ennek merészeltem örvendezni.

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330

Elveszett közúti jelzőtáblák bejeletése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

13
Hotyhogy képe

Egy kis helytörténet a XI.

Egy kis helytörténet a XI. kerületből.

A Szerémi út és a Galvani út délkeleti sarkánál, egy kicsit beljebb áll egy nagyon régi kőépület, az egykori új lőporraktár. Ez a kerület legrégebbi épülete lehet.

Ezt az ezerhétszázas évekből itt maradt védett épületet ma semmire nem használják, de már régóta tervezgetik, hogy egy étteremmé alakítják majd át.

Aki arra jár, pillantást vethet rá, csodálva ezt az időket látott nagy kőrakást a pusztában, és velem együtt remélve egyszer majd tényleg vendéglőnek látni még.

Olyan vendéglőnek, amilyen egy rendes vendéglő kell legyen. Mindenkinek elérhetőn, muzsikával, pecsenyével, sörrel, borral és szép menyecskékkel benne! És ahol puskaporos hordókon ülhetünk!

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

14
Szab képe

Geocaching - GCBUMM Csak nem

Geocaching - GCBUMM
Csak nem erről van szó? :)

15
Hotyhogy képe

Arról, bizony! De csak nem

Arról, bizony!

De csak nem te is űzöd ezt az "izgalmas" sportágat, a ládázást? :)

Én is sportolok. Sakkozni szeretek, mert egy kézzel tudom mozgatni a bábukat, míg a másikban tarthatom a pohár portóimat.

De csak csöndben. Olyan ellenféllel nem játszom, aki hangosan csapkodja a bábukat és ráadásul kiabál. Az menjen ultizni! :)

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

16
Hotyhogy képe

Degenerált Rádió,

Degenerált Rádió, Degenerált TV.

Szeretném megtervezni a jövő rádió és TV-adásainak stílusát, amit majd az egész világon átvesznek. Szeretném azt, hogyha egységes lenne ez a stílus az egész világon, úgy hogy sehol ne lenne menekvésük előle az embereknek.

A mai rádió és TV adások stílusa elképesztően degenerált, de kíváncsi vagyok, hogy lehet e még ezen javítani és még degeneráltabbá tenni!

Kérek mindenkit, hogy adjon hozzá további ötleteket! Dolgozzunk rajta mi, még mielőtt mások állnak elő újabb degeneráltsággal!

A rádióban minden beszéd közben menjen egy monoton, idegfeszítő elektronikus ritmus, mintha végtelenített szalagról menne. Néha hangosodjon ez föl, és zenei motívuma fejlődjön egy pillanatnyi kódába. De aztán máris megint folytatódon, könyörtelenül kínozva tovább a hallgatót!

Valahogy így a rádióban: " Hírek. Papamm-pamm-tadá... Földrengés Peruban. Harmincezer halott. Tadadadadamm... Tadada... pamm-pamm-pamm. Most sport. Futball. Kikapott a Vasas. Csingilingiling...." és így tovább. Van már ilyen? :)

Az előre fölvett beszélgetésekben túl sok a lélegzetvétel. Ez mind-mind egy-egy másodperc kihagyás a hasznos információ tartalomból. Ki kell vágni a vágóasztalon minden lélegzetvételt!

Ettől folyamatos, lendületes lesz a beszéd. Összefolynak majd a mondatok. A hanglejtés is kiiktatódik. Ne lejtsen az a hang! Egy lélegzetre monja el az ember a mondanivalóját, néha két csonka szót is összekapcsolva! Különben ennek írásbeli megfelelője a pont kihagyása lenne. Van már ilyen? :)

A TV hírei az egész világon úgy kezdődjenek, hogy valamiféle geometrikus, szögletes fény-tömbök úszkáljanak át, forogjanak mindenféle szögben a képernyőn, ahogy egy keverőpultos izgága képmérnök gyerek megcsinálta. Egy TV csatorna se legyen a világon, ahol a hírek például egy unalmas természetes képpel kezdődnek, mint például egy liget vagy egy tópart!

A stúdió háttere legyen tele monitorokkal és emberekkel, hogy lássék az, hogy ott sürgés-forgás és lázas tevékenység van! A széket ki kell tiltani a stúdióból. Mindenki álljon, és úgy beszéljen. Sőt, sétálgasson ide-oda, ahogy a degenerált rendező azt megköveteli. Támogassuk a degenerált rendező képzést!

Én nem vagyok rendező, de meg tudnám szégyeníteni őket, mert nekem még jobb, még degeneráltabb ötletem van. Szeretném, ha ritmikusan mozogna minden hírolvasó, ahogy olvassa a hírt. Mintha táncolna arra a degenerált aláfestő monoton, zörej-szerű zenére! "Éhínség a Szaharában. Pam-pa-pamm..." - és közben mozogna mint a discoban!

A hírolvasó mindíg úgy adja át az időjárás embernek a szót, hogy most "Milyen az idő, János?" Erre János: "Köszönöm, Pista. Ilyen meg ilyen az idő. De most a forgalomról az M7-esen. Zsuzsa." Mire Zsuzsa: "Szervusztok, János és Pista. A forgalom ilyen meg ilyen. Vissza a szót Gézának..."

Tehát a TV dolgozói ne a nézőhöz szóljanak, hanem egymással csevegjenek, és a néző úgy érezze, hogy ő csupán egy kívül álló megfigyelő! Van már ilyen? :)

A film mindig úgy fejeződjön be, hogy a záró zenét és feliratokat egyből nyomja el egy hangos belekarattyolás a következő vagy egy jövő heti músorrol. A betűket szűkítsék le olvashatatlanra. Van már ilyen? :)

Egy hangverseny záró akkordjára is ne egy perces csend jöjjön rá , hanem rögtön valami teljesen oda nem illő átmeneti zenebona és reklám! Van már ilyen? :)

A könnyűzenei műsort is csak degeneráltak készíthetik. A fő-degeneráltat rá kell szabadítani a keverőpultra, ahol ezer kapcsoló és csúszópotméter között kiélheti majd magát!

Nem fog nyugtot hagyni egynek sem, nem fog egy beállítást otthagyni rendben egyetlen percre sem! Mindig elbabrál majd mindent azzal az izgága kezével! Kapcsolgatni fogja a kamera váltást a zene ritmusára!

A néző szeretné nézni a gitárost legalább egy zenei frázis hosszára, csak tíz másodpercre! De nem! Vibrálva fog a kép változni, zoomozni előre-hátra, a dobos egy pillanatra, majd a gitáros egy pillanatra, és így egész végig! Nem lesz egy nyugodt tartam, csak látni az egyiket, aztán a másikat, aztán az egész zenekart, szépen, ahogy az ottani néző láthatja. Van már ilyen? :)

Mit tudnánk ehhez hozzáadni? Mivel fejleszthetnénk degeneráltabbá a jövő világon egységes rádió és TV stílusát? Írjátok ide ötleteiteket.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

17
Peta képe

Pontosan ezért nem nézek

Pontosan ezért nem nézek tvt. :) Van előle menekvés. Kapcsolós elosztó offon. Tvre még a standby áramfelvétele is kár. Másra is, de a tvre főleg. Szerencsére a húgom, és a barátnőm is lenevelődött erről a mocsokról. (És ránevelődött a bicajra mellesleg :))

18
adamekp képe

Mivel ma óraállítás van,

Mivel ma óraállítás van, ne felejtsétek el átállítani az időzónát a saját profilotokban, mert a drupal nem kapcsol át automatikusan másik beállításra.

üdv adamekp

19
Szab képe

Szóval végre helyesen

Szóval végre helyesen fogja kiírni? És ezt lehetett volna állítgatni? Akkor most már nem nyúlok hozzá. :-))

20
adamekp képe

Ma délután hatalmas

Ma délután hatalmas reccsenéssel megadta magát a hátsó tengelyem, úgyhogy tolhattam hazafelé (még jó hogy a végén tudtam riadóztatni anyámat hogy jöjjön már a cangáért kocsival).

üdv adamekp

21
lujka képe

TENGELYT említettél? Azt

TENGELYT említettél? Azt hogy? Nem vagy te magwas!
Részvétem!

Nekem viszont meglett az első lámpám tegnap, csavar nélkül.

*CMS* RABIC SecGenHein

22
adamekp képe

Tengelytet említettem,

Tengelytet említettem, bizony. Miután 2:02-kor telefonáltam a közlekedési hatóságnak, hogy meddig vannak bent az ügyfélszolgálaton (jogsi vizsgaigazolás miatt; és háromig), bicajra pattantam (hisz siettem) és ellovagoltam a Petzvál József utcába (Újpestről ugye). Az Árpád fejedelmen megelőztem egy IFÁt (max speed 43,80) és végül még időben beértem az üfszolgra (2:53). Hazafelé ide-oda még benéztem, majd a Béke téren a zöldnél elindulva bumm, így lett a csokapik. Még ott a zebrán megálltam mert beállt a kerék, majd eltoltam egy közeli szervizbe. Ott megjavítani nem tudták, de legalább vettem új fékpofákat. Hazatoltam (a végén segítséggel), valamelyik nap megcsináltatom. De hétfőre meglegyen ám, különben hogy közlekedek békávésztrájk esetén? Nem, ótóba nem pattanok, inkább anyám montijával megyek...

üdv adamekp

23
Mumin képe

"Ott megjavítani nem

"Ott megjavítani nem tudták, de legalább vettem új fékpofákat."

Az ilyenek a legjobb mondatok :)

24
adamekp képe

Na B+! - gondolta hősünk,

Na B+! - gondolta hősünk, hogy valami hatásos felütés legyen. Tehát ki kellett az egész kereket cserélni, a felkiáltás pedig arra irányult, hogy egy új B+ kerék virít a paripámon. A prizmákat még vissza kell tenni - no meg a rendszám- és busztábla-küllőkártyáimat is. A fékpofák is ki vannak cserélve, végre be lett állítva a váltóm, így tudok már hetesbe is váltani, meg a kormánycsapágyat is megcsinálták. Szóval jöhet a sztrájk, jöhet a CM!

üdv adamekp

25
Peta képe

Mindezt mennyiért? :D

Mindezt mennyiért? :D

26
adamekp képe

5950 volt a kerék +

5950 volt a kerék + párszáz a szerelés.

üdv adamekp

27
Peta képe

Nem is rossz, többre

Nem is rossz, többre tippeltem :)

28
Hemü képe

Az enyém is egy

Az enyém is egy gyorsításnál tört el, miután átengedtem valakit a zebrán. Utána még mentem vele 8 kilométert a munkahelyemig. Aztán a szervízben komplett kereket cseréltek.
Hasonló mutatványt csináltam egyszer a montimmal is, de annak a kereke kibírta.

_________///Hemü\\\__________
\ Bitta Hebud, samdacia of Bilagit /

29
Krisztab. képe

Bringaexpón megmérték,

Bringaexpón megmérték, mekkora váz kell nekem, volt kellemetlenségi pont-mérőjük :) Ez alapján 56-os az ideális, pedig eddig a magasságom alapján 51-52-esre gondoltam.

Itt a számolójuk:
http://www.skarpea.eu/m/antropometria

csak figyeljetek, ki kell ixelni, ha nem akarsz hírlevelet!

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

30
Nuvanda képe

Mi az a kellemetlenségi

Mi az a kellemetlenségi pont-mérő?

És szerintetek a ágyékmagasságot cipőben kell lemérni? (hisz nem mezítláb tekerek)

És hamár itt tartunk, egy váz méretét hogyan lehet megtudni? Mert kiváncsi lennék, hogy az enyém mekkora.

31
Krisztab. képe

hát az, amivel az

hát az, amivel az ágyékmagasságot méred :)
Egy kart kellett felhúzni odáig, amíg kellemetlen nem lesz.
Én cipőben mértem, bár így nagyobb váz jött ki, mint amit eddig tudtam.

Ezt kell lemérni a bringán:
http://www.skarpea.eu/files-private/antropo-simple.gif

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

32
Nuvanda képe

Köszi. Lemértem: ~470mm.

Köszi. Lemértem: ~470mm. Ez mekkora váz? Vagy számoljam át inchbe? (470mm=18,5")

Közben megjött a méret, 48-as vázat ajánlanak. Mondjuk nem fájdalomküszöbig mértem. Cipőben és fájva jó 20mm-el nagyobb vagyok. :-)

Az viszont milyen mérete a váznak, hogy a kormány-nyereg távolság mekkora? Vettem egy 22-es méretű MTB-t tavaly téli bicajnak, és jó 100mm-rel közelebb van rajta a kormány-nyereg távolság, mint a másikon (470mm-esemen). Mondjuk teljesen más a vázgeometriájuk.

33
Krisztab. képe

Azt tudtommal felsőcsőnek

Azt tudtommal felsőcsőnek hívják :)

Előrebocsájtom, hogy teljesen láma vagyok én is ehhez a témához, de nekem úgy jött le, hogy outinál a vázméret egyszerűen csak az említett ülőcsőhossz cm-ben. Montinál meg végképp nemtom...

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

34
Nuvanda képe

Nem pont a felsőcsőre

Nem pont a felsőcsőre gondoltam, hisz az ülés és kormány távolsága függ a szögektől is. Meg nekem a felsőcsövem is jó ferde és a hátulja lent van, így az ülés jóval hátrébb van.

Hál istennek nem az derült ki, hogy égimeszelő vagy. Az elején megijedtem, hogy ha nekem a 189cm-el csak 48-as vázat akarnak, akkor te "ülve nyalod a holdvilágot"! :-) Ám közben kiderült, hogy outiból 60-as a méretem, így az én lábam a hosszabb. :-)

35
Krisztab. képe

Hát, tényleg szerencse

Hát, tényleg szerencse :)

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

36
Gabika képe

Olasz vagy nem olasz

Olasz vagy nem olasz vázból kell neked az 56-os méret? csak mert gometriában kicsit eltérnek egymástól.

-------------------------------
Énblog

37
eti képe

Hírlevélikszelésileg

Hírlevélikszelésileg ismételni tudom, amit a bankkártyás topikba írtam.

Ilyen esetekre ajánlom a www.no-spam.hu szolgáltatását:

A használathoz mindössze meg kell adnia jelenlegi e-mail címét, majd a rendszer létrehoz egy véletlenszerű @no-spam.hu végződésű elérhetőséget, mely az azt követő - előre kiválasztott - időszakban minden levelet továbbít az állandó címre.

38
lujka képe

Biciklibabát várok.

Biciklibabát várok. Legalábbis én mindig így olvasom.
Szerintetek?!

Laptoptender
*CMS* RABIC

39
Krisztab. képe

Átérzem :) *CMS* _~o

Átérzem :)

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

40
adamekp képe

Hát, voltak már itt

Hát, voltak már itt írások arról, hogy ki kivel/mivel... ha valaki babát vár egy biciklitől, az érdekes eset lenne...

üdv adamekp

41
Peta képe

Igazi terminátor lenne :D

Igazi terminátor lenne :D

42
vaandor képe

-Nagyanyó a

-Nagyanyó a biciklin?
-Élőszövet a fémvázon!

43
lujka képe

Épp ezért valószínűleg

Épp ezért valószínűleg beérem majd egy biciklissel. :D

Laptoptender
*CMS* RABIC

44
Hemü képe

Vagy aki megtetszik.

Vagy aki megtetszik. :)

45
lujka képe

Mire megszületik a bébi,

Mire megszületik a bébi, valószínűleg biciklis lesz az apjából, ha esetleg korábban nem is volt az. Ha meg nem, akkor annak is meglesz az oka. :)

Laptoptender
*CMS* RABIC

46
Szab képe

Gratulálok! :) És hogy

Gratulálok! :) És hogy fogják hívni a picit? :)

47
lujka képe

Erőteljesen megoszlanak a

Erőteljesen megoszlanak a vélemények. Bár egy fél éve megerősödött a "Balázs"-tábor.
;-)

Laptoptender
*CMS* RABIC

48
adamekp képe

Ha biciklibabáról

Ha biciklibabáról (drótszamár ugye) van szó, akkor a kérdés úgy hangzik, hogy hogy fogják hívni a pacit?

üdv adamekp

49
hpetya képe

Hát én már nem várom,

Hát én már nem várom, mert itt van. Igaz, "csak" baba, akiből reméljük biciklis lesz...

=====P=E=T=Y=A=====

50
Gabika képe

gratulálok -----------------

gratulálok

-------------------------------
Énblog

51
gyorkos képe

Egy kis politika. Vagy

Egy kis politika. Vagy vallás? Geert Wilders: Fitna Csak erős idegzetűeknek!! (Sajnos magyar változatot nem találtam, pedig megérdemelné ez a film)

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Elveszett közúti jelzőtáblák bejelentése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

52
hpetya képe

http://youtube.com/watch?v=YS

http://youtube.com/watch?v=YSbb8xQJVyI

=====P=E=T=Y=A=====

53
lajhár képe

Csak ha úgy érzed, túl

Csak ha úgy érzed, túl jó kedved van...

http://www.youtube.com/watch?v=aizz0o9fPWU

Ádám

54
gyorkos képe

Az USA a Nagy Sátán és a

Az USA a Nagy Sátán és a George W. Bush az Antikrisztus. Tudtam én, hogy nem szabad mélyen a szemeibe néznem, mert hipnotikus álomba merít és olyanokat fogok tenni, amelyeket éber állapotomban sohasem tennék.

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Kanuni Sultan Suleyman

55
hpetya képe

Szeretném a Drupalt

Szeretném a Drupalt megtanulni/használni, de tök láma vagyok.
Eddig nvu-ban dolgoztam (alap html).
Hogy műkszik, hol kezdjem, mik a lépések stb.???

Jöhet mélbe is a kapcs. lapon keresztül, de hátha mást is érdekel, inkább ide...

=====P=E=T=Y=A=====

57
hpetya képe

ez nekem túl szakszöveg az

ez nekem túl szakszöveg az angoltudásomhoz, sajnos... de köszi...

=====P=E=T=Y=A=====

59
hpetya képe

Thx! közben már

Thx! közben már belelestem. No, akkor tanulj tínó... :)

=====P=E=T=Y=A=====

60
D.Kriszta képe

Mi a fene van az oldallal,

Mi a fene van az oldallal, nekem egészen érdekes képet mutat, mintha 1.0-ás verzióban működne, csak én érzékelem ezt, vagy valami karbantartás van

61
Szab képe

Nincs css. Ha zavar, akkor

Nincs css.
Ha zavar, akkor stylish firefox kiegészítő jó szolgálatot tehet. Nekem a rózsaszínezés óta fel van téve, így csak picit módosultak a dolgok, de nem lett teljesen csupasz.

62
D.Kriszta képe

Még délelőtt még

Még délelőtt még tökéletes volt, eltekintve a pink feliratoktól, de ez már hetek óta így van, szóval minden rendesen működött, mindegyik böngészőn, lassan több böngésző van a gépemen mint fogam, szóval valami más lehet a háttérben

63
hpetya képe

Címlap első bejegyzésben

Címlap első bejegyzésben ott a válasz: css nuke day. Holnapra szép lesz. Márha a pink szép...

=====P=E=T=Y=A=====

64
Peta képe

CSS visszakapcsolása után

CSS visszakapcsolása után nem ártana újra a zöld. Vagy legalább CM utántól...

65
lujka képe

Kerékpárpiac helyett

Kerékpárpiac helyett kenyérpárpiac. Már sokadszor.

Szeretem-e a kajákat és a piacolást vajon? ;-)

Laptoptender
*CMS* RABIC

66
adamekp képe

Jópár dolgot

Jópár dolgot félreolvasol. Tartsd nyomva a ctrl-t és az egér görgőjével nagyíts az oldalon. Vagy eleve diszkólexiás vagy? :D

üdv adamekp

67
lujka képe

Nem, ellenben unheimlich

Nem, ellenben unheimlich gyorsan olvasok, valószínűleg ritkább mintavételezéssel és jelentősebb top-downnal megoldva. :)

Laptoptender
*CMS* RABIC

69
lujka képe

Ez jó hír. - Ms. Critica

Ez jó hír.

Laptoptender
*CMS* RABIC

70
Hemü képe

Bicigli.

Bicigli. :-)

71
Feldin képe

hol lehet keresni? mert

hol lehet keresni?
mert nekem eléggé labirintus a honlap és mázliból szoktam dolgokat megtalálni, újramegtalálni.

72
Mumin képe

google: "kifejezés

google: "kifejezés site:criticalmass.hu"
Ez még gyorsabb, mintha egy oldal saját keresőjével próbálnánk.

73
Feldin képe

köszi

köszi

74
hpetya képe

http://kulturaliserdekessegek

http://kulturaliserdekessegek.blog.hu/media/image/2008%2004/greenpeace.jpg

=====P=E=T=Y=A=====

75
hpetya képe

http://kulturaliserdekessegek

http://kulturaliserdekessegek.blog.hu/media/image/2008%2004/greenpeace.jpg

=====P=E=T=Y=A=====

76
lajhár képe

"Mire visszaértek a

"Mire visszaértek a kórterem végébe, Linda már halott volt.
A Vadember egy pillanatig fagyott csendben állt, aztán térdre rogyott az ágy mellett, és visszafojthatatlanul zokogott, arcát kezével eltakarva.
A nővér határozatlanul álldogált, hol az ágy mellett térdeplő alakra nézve (micsoda botrányos látványosság!), hol pedig (szegény gyerekek!) az ikrekre, akik abbahagyták a cipzárhúzogatósdit, és a kórterem másik oldaláról bámultak, összes szemükkel és orrlyukukkal arra a felháborító jelenetre, amely a 20-as számú ágy körül zajlott. Vajon megszólítsa a férfit? Próbálja meg rávenni, viselkedjék tisztességesen? Emlékeztesse arra, hol van? Hogy milyen végzetes bajt okozhat ezeknek a szegény kis ártatlanoknak? Teljesen tönkreteheti az egészséges halálra kondicionáltságukat ezzel az undorító siránkozással - mintha a halál valami rettenetes dolog lenne, mintha bárki is számítana annyit, hogy mindezt kiérdemelje! A lehető legszerencsétlenebb elképzeléseket olthatja beléjük az egyénről, megzavarhatja őket, hogy azután teljesen téves, tökéletesen társadalomellenes módon reagáljanak a dolgokra.
A nővér előrelépett, megérintette a férfi vállát.
- Nem tud rendesen viselkedni? - mondta halk, dühös hangon. De amint körülnézett, látta, hogy fél tucat iker már felállt, és elindult feléjük a kórterem felső végéből. A kör kezdett szétszakadni. Még egy perc... Nem, túl nagy volt a kockázat; az egész csoportot visszavetheti hat-hét hónappal a kondicionálásban. Visszasietett a gondjaira bízott és veszélybe került kicsinyekhez.
- Nos hát, ki kér csokoládés képviselőfánkot? - kérdezte, harsány vidámsággal a hangjában.
- Én! - üvöltötte az egész Bokanovsky-csoport. A 20-as ágyat teljesen elfelejtették."

77
lujka képe

Hajjajj, nem is olvastam

Hajjajj, nem is olvastam olyan régen, és most mégis nehezen ugrott be, hol is van ez. A Vadember segített, de az is csak másodjára. Gugli barátunk.

Amúgy illeszkedik az eddigi képbe. ;-)

Laptoptender
*CMS* RABIC

78
NévtelenKadath képe

Slave new world...

Slave new world...

79
lujka képe

a szimfónia Dvoraktól?

a szimfónia Dvoraktól? ;)

Laptoptender
*CMS* RABIC

80
pata képe

Tud valaki (biciklis)

Tud valaki (biciklis) futárcéget Stockholmban?

81
adamekp képe

Új fényvisszaverő pántot

Új fényvisszaverő pántot vagy mifenét vettem, és ahogy rákerestem a termékre, ezt az oldalt találtam: http://www.beseenonabike.com/shopuk/
Nagyon jó, ötletes termékek vannak itt, a kérdésem az lenne, hogy ¿valaki látott-e (egyáltalán hallott-e már róla) ledes pedált, ami a tekeréstől töltődik fel és világít (hogy elemet ne kelljen cserélni).

üdv adamekp

82
hpetya képe

Hol

Hol vetted?

=======
_Petya_
foto | lap
keReket fel!

83
adamekp képe

A dunakeszi

A dunakeszi pénzköltő-háromszög Norauto nevű részében. High gloss, 1560 forint volt talán párja (érdemes mindkét oldalon körülnézni, tetszett például a visszaverős bérlettartó).

üdv adamekp

84
Nuvanda képe

Láttam ilyen pedált

Láttam ilyen pedált márciusban, emlékeim szerint a Dechatlonban vagy talán a Hervisben. Megnéztem, nehéz volt, jó ötletnek tűnt, de gondoltam elég hátulra a 3 villogó + sok fényvisszaverő felület. Meg amúgy is SPD-t akarok majd venni.

85
adamekp képe

Köszi, megnézem majd! üdv

Köszi, megnézem majd!

üdv adamekp

86
gyorkos képe

"A történet röviden:

"A történet röviden: Felmennénk a lifttel, de az elakad a negyedinek. Micsinálunk? Vészcsengõ. Mire az közli velünk, hogy töltsük fel az egyenleget. Muhaha. A videós prezentációt feltettem jutyúbra. Kacagjunk együtt! U.i.: Klausztrofóbia esetén kifejezetten hatásos lehet." HOMÁR A KÖBÖN!

Kanuni Sultan Suleyman

87
BeMark képe

Az alleycat-ra be tudok

Az alleycat-ra be tudok lépni a CM-es regisztrációmmal? Ha igen, hogyan?

88
Zsurmi képe

Nem. Az egy teljesen külön

Nem. Az egy teljesen külön szájt. Bár Drupal motoron fut mindkettő.

-
Zsurmi

89
Szab képe

Rosszul emlékszem, hogy

Rosszul emlékszem, hogy régen be lehetett lépni CM regisztrációval?
Arra tisztán emlékszem, hogy régebben lehetett oda is névtelenül írni, de az már megszűnt. Viszont rémlik valami olyasmi is, hogy névnek az itteniusernév@criticalmass.hu-t kellett beírni és az itteni jelszót és úgy beengedett. Aztán lehet, hogy csak álmodtam ezt. :)

90
BeMark képe

na én is valami ilyesmire

na én is valami ilyesmire emlékszem, de ez most nem müxik.

Valakinek egyéb 5lete?

91
hpetya képe

2008-05-13

2008-05-13 07:08
Biztonságos utazás? Gyermeke helyett a sört kötötte be

Hétszázötven ausztrál dolláros (114 ezer forint) büntetést kapott egy sofőr, mert az autójának hátsó ülésén utazó ötéves kisgyerek helyett egy karton sört kötött be a biztonsági övvel - közölték az ausztrál Alice Springs város rendőrségének illetékesei.

A hatóságokat „sokkolta és megdöbbentette", amikor látták, hogy a férfi szedánjában két felnőtt elől, két felnőtt pedig hátul utazott, köztük pedig egy kisgyerek ült egy karton sörön, de ahelyett, hogy az ötéves fiút kötötték volna be, a karton sör lett megerősítve. A rendőrök igazoltatása után kiderült, hogy az autót kivonták a forgalomból és kötelező biztosítás sem volt rajta.

(FH)
=======
_Petya_
foto | lap
keReket fel!

92
Hemü képe

Hűha! _________///Hemü\\\__

Hűha!

93
pata képe

Én sem tudom elképzelni,

Én sem tudom elképzelni, hogy a nagykanizsai polgármester autójában ne legyen tévé. Esetleg mehetne bele egy konditerem és egy uszoda is.

94
gyorkos képe

Ez a legaljasabb

Ez a legaljasabb Gyurbánista demagóg propaganda. Felháborító, hogy az újságok ilyenekkel foglalkoznak.

Kanuni Sultan Suleyman

95
kare777 képe

elkezdtem írni, de kapják

elkezdtem írni, de kapják be ...

96
Rav Antal képe

Nem annyira off, de

Nem annyira off, de jó:

http://scheerti.blog.hu/2008/05/22/suv_city

Pray for atheism.

97
lajhár képe

http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?v=YUCNsZXCd58&feature=related

Ádám

98
gyorkos képe

Egy néhai nagy gitáros

Egy néhai nagy gitáros kiváló videó klipje.

Kanuni Sultan Suleyman

99
adamekp képe

Eltűnt a saját

Eltűnt a saját bejegyzése, de attól még ne ess pánikba!

üdv adamekp

100
hpetya képe

http://www.hirtv.hu/szines/?a

101
adamekp képe

Amikor még ötödik után

Amikor még ötödik után meghívtak a haveromék a vidéki házukba, volt ott egy olyan játék, amiben egy könyv volt választási lehetőségekkel és hozzá egy tollszerűség, amit ha rátettél a válaszra, megszólalt hogy jó-e a válasz vagy sem (gondolom valami mágneses alapon ment). Bármi máshoz odanyomta az ember a tollat, csak azt hajtogatta hogy "tévedtél, próbáld újra". Akkor volt újdonság az 1212 és kis kölyökként újra meg újra kértem az ügyintézőt, nem mondtam semmit, csak a tollat nyomtam a kagylóhoz, mert olyan vicces volt azt a hangot hallani. A negyedik vagy ötödik hívás után már a matáv hívott vissza, hogy azonnal hagyjuk abba, különben kikapcsolják a vonalat. Szégyelltem is magam.

üdv adamekp

102
Krisztab. képe

Jú, az a könyv tényleg

Jú, az a könyv tényleg milyen király volt :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

103
lujka képe

Ez nagyon édes sztori.

Ez nagyon édes sztori. :)

Meg az ötlet is. telefonosként, szülőként nehezebben látom meg talán a humoros oldalt, de remélem, hogy siekrül.

Amúgy a könyv is csúcs volt, bár én csak másnál találkoztam vele. Mint a moncsicsval. :)

Beugró-petíció
Nézz meg egy adást és írd alá a petíciót, hogy ne szüntessék meg!
*CMS* RABIC

104
Pirosbicikli képe

Ez nagyon vicces, hangosan

Ez nagyon vicces, hangosan felröhögtem :D Minket a könyvtáros vágott ki a könyvtárból, még elsős gimis koromban, mi is mindenhez hozzányomtuk a tollat, mondta is szépen, h próbáld újra, próbáld újra, mi meg hangosan röhögtünk :D

105
Hemü képe

Jobb lábak sodródnak a

Jobb lábak sodródnak a partra Kanadánál

106
Nuvanda képe

Kedden a Nyugatinál a Váci

Kedden a Nyugatinál a Váci úton két részeg faszi (hajléktalannak tűntek) áttolt előttem egy talicskában egy hanyatt fekvő részeg nőt kezében egy üveggel.

Annyira megdöbbentem, hogy majdnem leestem a keróról. :-)

107
Peta képe

..

..

108
Peta képe

Kár, h nem volt

Kár, h nem volt fényképeződ :D

109
Nuvanda képe

Tudom. De belevéstem az

Tudom.

De belevéstem az agyamba. :-)

110
Krisztab. képe

Ma drukkoljatok nekem

Ma drukkoljatok nekem :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

111
lujka képe

Nagyon! De azért semmi

Nagyon!
De azért semmi kétség. :)

Beugró-petíció
Nézz meg egy adást és írd alá a petíciót, hogy ne szüntessék meg!
*CMS* RABIC

112
Krisztab. képe

Köszi, sikeres volt

Köszi, sikeres volt :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

113
Peta képe

Védtél? :)

Védtél? :)

114
Krisztab. képe

Aha, megvédtem magam

Aha, megvédtem magam ;)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

115
Peta képe

Legalább ötös? :D Miből?

Legalább ötös? :D Miből?

116
Krisztab. képe

Igen (hö). A diplomámat

Igen (hö). A diplomámat védtem.

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

117
Hotyhogy képe

Hol történt ez? Nagyon

Hol történt ez? Nagyon támadtak? El akarták venni?

Mindig szorítsd magadhoz erősen. Kocsmában, presszóban sose tedd hanyagul le. A szemed mindig rajta legyen! ;)

De gratulálok a megvédéséhez! Remélem, nem sebesültél meg és ki tudod majd heverni hamar!

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

118
Krisztab. képe

Köszi :) *CMS* viridis

Köszi :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

119
Peta képe

Tudom, mivel a kedvesem is

Tudom, mivel a kedvesem is ezen a héten csinálta ugyanezt ugyanott, néhány évf. társa meg ma, csak kitotóztam, hogy ha drukkolást kérsz mára, te is ezt teszed :)

120
Krisztab. képe

Akkor ő évf. társam, csak

Akkor ő évf. társam, csak vmi más szakirány?

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

121
Peta képe

Egy évvel sztem előbb

Egy évvel sztem előbb kezdte. Vagy bittudoméjn :) Mikrobiologizál. De wiwen nem vagyunk közös ismerősök :D

122
Krisztab. képe

Hát mindenesetre sok sikert

Hát mindenesetre sok sikert neki is a továbbiakhoz :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

123
Peta képe

Viszont :) Vajon az

Viszont :)
Vajon az államvizsga-tételsorotok ugyanaz? :)

124
Krisztab. képe

Nem, szerencsére! *CMS*

Nem, szerencsére!

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

125
Hotyhogy képe

Szokatlan helyzet. Egy

Szokatlan helyzet.

Egy Kecskeméti utcai kihalt önkiszolgáló élelmiszerboltban egy középkoru asszony ólálkodik körülöttem. Amelyik pult felé én csak andalgok nézegetni és fontolgatni a vásárlásomat, arrafelé mozdul ő is. Mintha figyelne engem, tolvajt neszelne bennem.

Többször is az utamat állja és feszélyezetten tudok csak elpréselődni mellette. Kiböki végre, hogy segíthet e, de mondom neki, köszönöm, csak nézegetek, keresgélek, és majd megtalálok mindent ami kell.

Végül két üveg üdítővel a pénztárhoz megyek, ahol nincs senki. Egy jó fél perc múlva odajön egy fiatalabb nő és se szó se beszéd kezdi beütni a gépbe az üdítőket. Mondja az árat, és én egy bankjegyet adok neki amiből visszajár.

A visszajáró bankjegyeket és aprót se szó se beszéd a pultra dobja, aztán elmegy gyorsan. Én ott állok és várom az adás-vétel rendes befejezését.

Egy fiatalember mögöttem habozva szól angolul hozzám, hogy segíthet e. Erre az első asszony azt mondja, hogy "magyar". Beszélek magyarul, mondom a fiatalembernek, és mondom, hogy nem tudom most mi van, a pénztáros itthagyott, elszaladt.

Ott a pénz, mondja nekem az ember, mintha egy óvódás lennék. Igen tudom, hogy ott a pénz, de nem kaptam nyugtát. Erre az ember azt mondja nekem, hogy ott van a blokk a gépben. Igen, ott van a gépben, azt én is látom.

De azt nem magyaráztam már el neki tovább, hogy a vásárló nem nyúlkálhat a pénztárgéphez, be a pult fölött, kitépni a nyugtát. Még azt is hihetik, hogy tolvaj aki a kasszát akarja kirabolni. Aztán még rendőrséget is hívhatnak aki leteperheti őt!

Jön vissza a fiatal nő, hogy mi van? Nem kaptam nyugtát. Ja, bocsánat, a nyugta, és letépi és odadobja a nyugtát, kissé szemtelenül. A két nő és a fiatal vevő értetlenül susmog rólam, a csodabogár emberről, aki betévedt abba a szokatlan boltba, erre a ráerőltetett bohóc aktusra.

Énnálam meg ez kiveri a biztosítékot, és a visszajárót meg a nyugtát most együtt felszedegetve megjegyzem hangosan, hogy Magyarországon mindig valami rendkívüli, mindig valami szokatlan és felháborító történik velem a mindennapi dolgaim során, még két üdítő vásárlása se mehet símán és rendesen.

Amikor kimegyek, a fiatalemberrel békés szót váltok, aki meg védi a pénztárost, akit tegezett és látszólag ismeretségben áll, hogy az fáradt lehet.

De ezt én csak akkor fogom elhinni, amikor majd még egyszer az életben én még visszamegyek abba a boltba és amikor nem lesz fáradt, és köszönni fog nekem a pénztáros és nem hagy ott engem állni és várni, és blokkot ad kérés nélkül, és elköszön tőlem utána.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

126
Adamszkij képe

Őőő...bocs, de ez majd

Őőő...bocs, de ez majd mindennapos. Bár néha nálam is betelik a pohár az ilyenektől.
Fáradt - ha még igaz sem indok a bunkó viselkedésre. Egyébként ezeket miért nem találja meg az apeh? :-)

127
Peta képe

Adóügyi szempontból mi

Adóügyi szempontból mi kivethető volt?
Emberi oldalról már annál inkább...

128
Hotyhogy képe

A szabály az, hogy

A szabály az, hogy automatikusan nyugtát kell adni. Ehhez nem szükséges a vevő külön kérése.

Hanyagság lehetett esetemben az ok, aminek meglátásom szerint a körülményi bizonyítéka a nemtörődöm, tiszteletlen hozzáálás velem, a fogyasztóval szemben.

Alkalmakkor csupán bocsánatos feledékenységből, s nem hanyagságból vagy nemtörődésből maradhat el a nyugta átadása.

De ez olyankor is szabályszegés, aminek előfordulásától egy jó üzletben óvakodnak a jó vezetők és alkalmazottak.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

129
Eni képe

Én is kereskedelemben

Én is kereskedelemben dolgoztam és szakmám is az (csak most nem tevékenykedem benne). Nekem anno tanították, bejön vevő köszönni neki, segít ha kell, nyugtát ad, vevőnek köszön, ha az távozik a boltból és még ki nem megy ott marad nem faképnél hagyni. Ma sok a multi kevés a kisbolt.

Mikor kisboltban dolgoztam, legtöbbször azért jártak át a nénik, bácsik h beszélgessenek velem. :) Más kapcsolat volt vevő és eladó között, személyesebb. Volt olyan, h vásárlók, védtek meg ha konfliktusba keveredtem egy másik vevővel. Ha, fáradt voltam arról nem a vásárló tehetett, tehát nem bántam vele pokrocúl, mert az engem minősitett volna. Ma a szupermarkettekben mindezt nem lehet elsajátítani, ott a vevő db számnak számít.
..........................................................

Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!

130
Krisztab. képe

Amint adja a pénzt, az

Amint adja a pénzt, az eladónak kezébe kell nyomni a számlát.

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

131
zsoltee képe

Írsz a panaszkönyvbe,

Írsz a panaszkönyvbe, előbb-utóbb kirúgják, aztán gondolkozhat rajta, hogy alkalmas-e erre a pályára ilyen stílusban...

Zsoltee

132
hpetya képe

Pluszegy... ======= _Petya_ f

Pluszegy...
=======
_Petya_
foto | lap
keReket fel!

133
Hotyhogy képe

A panaszkönyvet én a

A panaszkönyvet én a harminc évvel ezelőtti formájából ismerem. Nem is gondoltam, hogy az egyáltalán létező vagy hatásos dolog lehet ma. Ez egy kisebbféle bolt volt.

Nem úgy van, hogy kitépik az oldalt és köpnek rá? Mi van akkor, ha a fiatal nő a középkorunak a menye? Hogy dolgozzák föl ketten egymás között akkor a panaszomat?

Elmennek a Kökire és belöknek egy-egy felest, és ott az anyós ügyfél-bánásmód tanfolyamot ad a menyének:

"Marcsi, figyejj vazze, ne légy mán hülye. Ne kérjé' elnézést a vevőtül, mer' akkó magas lóra ülteted! Szójjá nekem, majd én kiűzöm, mer' t'od hogy énnéköm mijjen mocskos szájam van, hallod! Na, igyá'!"

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

134
hpetya képe

Nekem hál'Istennek csupa

Nekem hál'Istennek csupa remek tapasztalatom van a fogyasztóvédelem vs bunkó/nemtörődöm/tudálékoskodó boltos témában. Megéri az 5 perc időt a beírás, legközelebb ne hagyd ki!

=======
_Petya_
foto | lap
keReket fel!

135
Hotyhogy képe

Egy másik szokatlan

Egy másik szokatlan dolog.

A Gellért szálló közelében lévő Internet üzletben töltöttem el két és fél órát. A díjszabási lap azt mutatta, hogy fél óra használat háromszáz, egy óra nyégyszáz, s több hosszabb tartam még ennyi meg ennyi Forint.

Azt gondoltam, egy ezres lesz a fizetendő díj, de ezeregyszázat kért a pénztáros amikor végeztem. Mondtam neki, hogy ezerre számítottam, de azt mondta, hogy két óra az kétszer négyszáz, plusz a fél óra díja az háromszáz, ami összesen ezeregyszáz.

Értettem is én az elemi számtant, de meglepett az üzletük különös értelmezése a díj-konstrukciónak. A fizetendő összeget kifizetve kérdeztem, hogy hol van akkor a kedvezmény, a csökkenő arány az árazásban?

Nincs kedvezmény, volt a válasz. A pénztáros tanítóbácsi szerüen kezdte sorolni és kimutatni nekem a díjszabást, bőven a kérdéses tételen is túl, egészen a lap aljáig, mint egy hülyegyereknek.

Az már nem ide tartozik, mondtam, két és fél órám volt csak. Előszedtem a pénzt és fizettem.

Az általam megszokott, a növekvő használati idővel fordított arányosságban csökkenő, kedvező díjszabás szerint én így képzeltem, bár ezt nem fáradtam már közölni az emberrel:

Csak az első fél óra kerülne háromszáz Forintba, vagy pontosabban egyetlen rövid, félórányi használat csupán. A további, bármely fél órára végződő használati összidőnél a legalacsonyabb alkalmazandó óradíj fele adódna a díjhoz, s nem pedig a kezdeti magas, első fél óra díja.

Ez egyenletes lépcsőket is tükrözne egy görbén. Az ő díjszabásuk egyenetlen lépcsőket mutatott, nagy ugrásokkal minden ráadott félóránál. Mintha meg akarnák tántorítani és büntetni a vendéget, ha élvezi az időtöltését ott:

"Na, pillanccsá' csak az órádra! Éppen letelt egy egész óra. Pattanny föl és menny a p*csába, mer' ha maracc még egy fél órácskát, akkor jókib*szunk veled! Aránytalanul rádobunk egy összeget, ami ott van feketén-fehéren, s nem mondhatod, hogy nem vót kiírva! Az bizony nem a józan értelemben vett első fél óra díja! Rosszul hitted, pajtás. Hát mér' hitted azt? Ne higgyé' te semmit! Fizess! Hahaha!"

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

136
Rav Antal képe

Nemhotty örülnél, hogy

Nemhotty örülnél, hogy nem ötször a félórát kérte el, merthotty a kettőésfélóra az nincsen benne a díjszabásban.

Pray for atheism.

137
Hotyhogy képe

Én is láttam, hogy

Én is láttam, hogy kedvére megtehette volna. Az árazás teljesen nyitott volt a különböző értelmezéseknek. Egyáltalán nem volt egyértelmü.

Bicebóca faramuciság uralkodik az országban.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

138
Peta képe

http://hvg.hu/Tudomany/200805

http://hvg.hu/Tudomany/20080521_feny_zold_kornyezetbarat_glow_litroenerg...

Nem is rossz :) Úgyis épp a Kraftwerk Radioactivity c. számát hallgatom :D A béta-sugárzástól meg ne kezdjen senki rettegni.

139
lajhár képe

Kraftwerk az

Kraftwerk az király!

Ádám

140
gyorkos képe

Nagy kedvenc nálam is.

Nagy kedvenc nálam is. Majd' az összes lemeze megvan. Igaz a koraiak nem annyira jönnek be nekem. (Pl. Tone float)

--

Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73

141
Peta képe

A Tone Float még nem is

A Tone Float még nem is Kráftverk :) Legalábbis én csak a közlekedési bólyás lemezektől tekintem annak. Sajnos az nekem is csak mp3-ban van meg.

142
Nuvanda képe

Nektek se jelennik meg a

Nektek se jelennik meg a lopott bringák felsorolása?

143
Adamszkij képe

Nem.

Nem.

144
Doom3d képe

Múlt héten kipróbáltam

Múlt héten kipróbáltam Eni új bringáját. 42/25 áttéten 19-622 kerékkel, klipszes pedállal 35 km/h.
177 RPM. Alig pár hete a csepelemmel csak 155-öt tudtam 52/21-en. Ez a különbség most az áttétel miatt van, vagy ennyivel jobb az új bringa? Már alig várom, hogy tesztelhessek..

145
Hotyhogy képe

Az első Brit bringás

Az első Brit bringás város Bristol lesz.

Friss hír angol nyelvü újságokból:

http://www.telegraph.co.uk/earth/main.jhtml?xml=/earth/2008/06/19/eabike...

http://www.guardian.co.uk/environment/2008/jun/20/travelandtransport.eth...

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

146
vaandor képe

Lett volna egy tippem, hogy

Lett volna egy tippem, hogy legalább az egyik cikk közepén autós hirdetés lesz. A Telegraph nyert.

147
Hotyhogy képe

A szívet elszomorítja a

A szívet elszomorítja a magyar valóság. Annyi megátalkodott rossz ember van ott, akik bűnben élnek ahogy nap mint nap el akarnak gázolni gyalogosokat, bicikliseket az úton és a zebrán.

Egy gondolat nyújthat békét és reményt.

Más országokban háboru is lehet, vagy ínség, vagy teljes anarchia és kalózkodás. Vagy tiltott narkotikum termelés és kereskedelem. A tisztességes kolumbiai emberek például éppen úgy szenvednek nemzetük kirívó szégyenétől, mint a tisztsséges magyarok az övéktől.

S nem minden kolumbiai ember kábítószeres bűnöző, éppen úgy mint ahogy nem minden magyar ember zebrán gázoló vagy veszélyeztető bűnelkövető.

Jó látni azt, hogy a társadalom jó tagjainak az emberi értékeit nem tudja elvenni vagy megsemmisíteni a rosszaknak a kártevése amit a világ lát.

Puya Vallenata stílusu népzene:

http://www.youtube.com/watch?v=ycrmCSZ3v28

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

148
Hotyhogy képe

Szeretkező autók!

Szeretkező autók! Hármasban! De szép...

A felső, izmosabbja, fickós volt és meglátta, majd meghágta az alsó két karcsúbb egyedet!

http://news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/7472490.stm

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

149
Hotyhogy képe

Számos budai lakóházon

Számos budai lakóházon látni egy-egy nagy kőtáblát, ami arra emlékezteti az ott sétálót, hogy egy-egy azon megnevezett világhírű turkológus személy lakott abban a házban.

Mostan én nem akarnék vetekedni ezekel a nagy tudósokkal, még hogyha számomra semmit se mondó nevüket soha életemben nem is hallottam, de még megkérdezettek ezrei közül más se.

Viszont én is pont egy hasonlóan alig ismert, ám mégis világhírü tudós szeretnék lenni: egy tulkológus!

E tudomány nagyrabecsült atyja tőle elvitathatatlanul ő maga marad, míg én megelégednék az én természetes olyanirányu tehetségem híján egy csupán merő szorgalommal betanult tulkológusi fokozattal.

Nem tartanék büszkén igényt a nagybetüs címre sem, ha valaha is elérnék egy ilyen akadémiai titulust. Kisbetűs, betanított tulkológusként is boldogan élnék.

Az utóbbi napokban egyetlen tárgy foglalkoztatott, amibe szinte monomániás összpontosítással merültem bele. Igen, jól sejtitek: a tulok témaköre.

Azonban megalapozó kutatásom során, sajnos eddig csak jámbor állatok leírására leltem. Az őstuloktól kezdve a finom gulyáslevest adó tenyészmarháig minden tulok-félét megismerhetek ebből a hasznos tanulmányból, amiből békesség sugárzik, és a tulok iránti szeretet melegíti át az olvasót.

Bíztatnám a tantárgy úttörőjét, hogy adjon ki az emberi tulokra ő is egy ehhez hasonló, mélyen szántó tanulmányt. Tudom, hogy létezik egy nagyszerü, összefogó kézikönyve, de a tárgy óriási, és vaskos kötetet igényelne! Tűkön ülnék, hogy belevethessem magam! :)

http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/268.html

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

150
Hotyhogy képe

Hogyan készítsünk egy

Hogyan készítsünk egy lecsupaszított nyers csirkét kendőből, törölközőből vagy konyharuhából:

http://www.youtube.com/watch?v=jD9EqJTpYzQ

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

151
Peta képe

Ha már volt,

152
lujka képe

nem rossz. végkicsengés

nem rossz. végkicsengés nélkü, de nem rossz. :)

Forgass!
*CMS* RABIC

153
Peta képe

A kreativitásunkra bízza a

A kreativitásunkra bízza a konklúziót. De szép magyar mondat volt ez :D
Elégedetten is csettinthetünk, hogy ez igen, végre összefoglalta valaki pár percben, milyen produktív az emberiség!
Neutronbombát követelek :)

154
gyorkos képe

Köszi! Nagyon jó ez a kis

Köszi! Nagyon jó ez a kis videó! Szellemes, ötletes, frappáns. Kár, hogy a végén elkanyarodik a főtémától és a befejezés lapos. Én nem találtam az összefüggést a nagyon komoly témaválasztás és a végén a csajok között (mondjuk nagyon komolyak ez igaz :-)). Kicsit értetlenül néztem a végét, talán levezetőnek szánták hogy feloldják a depressziós hangulatot. Végül is ez csak egy mobiltelefon reklám és ennek megfelelően nagyon profi.

--

Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73

155
kare777 képe

Szerintem atomkula lett az

Szerintem atomkula lett az új CM póló.....................................................................

156
gyorkos képe

Szia! Kifejtenéd pár

Szia!
Kifejtenéd pár szóval, hogy mit jelent ez a kifejezés: atomkula
Talán másokat is érdekel. Csak ilyet és ehhez hasonlókat találtam, de nem vagyok fizikus: http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1998/9813/atom/atom.html
Köszönöm!

--

157
kare777 képe

Egyszerűen csak nem

Egyszerűen csak nem tetszik, tool popos+trendy és ehhez hasonlók jutottak az eszembe, de hordja mindenki aki szeretné.
az elöző a maga egyszerűségével sokkal többet mondott, nekem
és ha már itt vagyok, akkor nem biciklizem, hanem kerékpározom mindennap.
meg volt a vasárnapi fröcsögés

158
adamekp képe

Vistában hogy lehet

Vistában hogy lehet átkonfigurálni a mappák miniatűr nézeteit olyanná, mint amilyen az XP-ben volt (értsd nem a félig nyitott mappában a félig takart kép, hanem csak maga a kép mint miniatűr)?

üdv adamekp

159
Hotyhogy képe

Csavar, a "Bécsben

Csavar, a "Bécsben jártam..." c. blogban:

"a kommunizmus az az elképzelés, h társadalmi méretekben is lehet kommunát csinálni."

Ártalmatlan elképzelés, hogyha önkéntesen együttműködő egyének kommunát szerveznek maguknak, mely akár olyan széles is lehet, mint az egész társadalom.

Ártalmas azonban ráerőszakolni azokra, vagy üldözni és meggyilkolni azokat, akik az egyéni szabadságukat szentnek tartják, és akik mások kommunájába nem akarnak mások erőszak nyomásával bele terelődni és bele záródni.

Az önellátó kibbutz éppen annyira nem "kommunista" annak a társadalmi rendszernek értelmében, mint amennyire az amish vagy shaker vallási csoportok kommunái nem azok.

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

160
Comp képe

Sziasztok.. Van valakinek

Sziasztok..

Van valakinek tapasztalata, hogy egy futárcégnél lévő "városismereti teszt"-en, miket kérdeznek nagyvonalakban?:)

161
Hedgehog képe

No para! Amennyiben jo vagy,

No para!
Amennyiben jo vagy, felvesznek.

Addig is:
http://es.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

Süni
www.fabiano.hu

162
Kuku képe

alla cool special offja

alla cool special offja törölve, és átmozgatva ide:

Szia!

Ha érdekel esetleg egy ilyen, augusztusi meló, vagy tudsz ilyen emberekről (add tovább, lécci,lécci,lécci), kérlek a kapcs.űrlap segítségével írj nekem egy rövid levelet az elérhetőségeiddel, életkoroddal és hogy konstatáltad, hogy A/1000 ft az egyszeri regisztrációs költség, vagy B/az első keresetedből is levonható, de akkor 2rongy.írd meg azt A vagy B-t választod. Köszi!
Részletek itt:
16-26 éves nagyon lelkes, vidám fiatalokat (és sok fiút
> is!!!) keresünk augusztusi 3-4 napos forgatáshoz zenei
> műsor aktív közönségeként.
> Napi 10-12 óra munka (klimatizált stúdió, klassz,
> temperamentumos műsor, jófej műsorvezető, élő zenekar... , kereseti lehetőség napi 3000 forint.

> Jelentkezni és regisztrálni lehet július 10-én 10-16 óráig a 1145. Budapest, Róna u. 174. MAFILM aulában.
>
> Van egy egyszeri regisztrációs díj, ami vagy 1000 forint készpénzben, vagy választható fiataloknak az a verzió is, hogy az ügynökség az első munkából von le 2000 forintot.

> Aki szerepel már az adatbázisban, annak természetesen nem kell mégegyszer regisztrálnia.

Viszont ahhoz, hogy mi szervezhessük, össze kell hozni 300 főt - ami nem biztos, hogy sikerül...
Ha igen, mi csinálhatjuk - ha nem, akkor másoké a munka.
Most erre "gyúrunk", úgyhogy ha tudsz küldeni fiatalokat, az nem lenne rossz...
Szia,Móni (MAFILM stúdio)

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

163
Hotyhogy képe

Válasz Gyorkosnek a

Válasz Gyorkosnek a "Bécsben jártam..." c. blogból:

A késő kori tartós elmaradást értettem, hogy pontosítsak.

Igaz, hogy a sátrakban élő törökök többnyire csak dzsámikat meg fürdőket építettek kőből. Mégsem ők hagyták elrohadni a mai budapesti fürdőket, amelyikeknek ma elhanyagolt, redves, üszkös, nedvesen és penészesen málló falaik vannak.

Számít e vagy sem Habsburg vér jelenléte az egyesek által rosszallt Habsburg családtagok ereiben, Erzsébet kiráynénak nagyon is az ő tiszta szívében volt Buda, Pest, Magyarország, és annak népe.

Az ő tiszteletére épített János hegyi Erzsébet kilátót is sajnos egy groteszk méretü kommunista vörös csillag nehéz vasszerkezete rongálta meg évtizedekig.

A budapesti Duna hidak felrobbantása sem a Habsburgok meg a törökök lelkén szárad, ahogyan az Ybl Miklós féle Várbazár jelen állapota sem.

Budapest mai, tarósan romos és szennyes állapota, és lakosságának a szomorúsága emiatt nem a régi romboló törökök és rabló Habsburgok piszkos munkájának a gyümölcse.

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

164
gyorkos képe

Köszönöm a választ

Köszönöm a választ igyekszem jól összefoglalni a gondolataimat:

"A késő kori tartós elmaradást értettem, hogy pontosítsak."

Értem, hogy leszűkítetted a legújabb kori magyar történelem vérzivataros esztendeire a keresésedet. Akkor is világos volt ez, amikor olvastam "párbeszédeteket" csavarral.

Én tágabb időbeli és társadalmi-szociológiai síkon próbálom a kérdést értelmezni. Ebbe bele vehetjük akár a tatárokat is, de ez már alaposabb kutatást követelne meg tőlem. Csak nagyon röviden arra gondoltam, hogy Mátyás király után egy hanyatlás állt be az ország életében és ez egy nemzeti katasztrófába és 150 éves (Habsburg-Török) elnyomatásba torkollott. Felsorolhatatlanul hosszú lenne a lista, ha kiveséznénk, hogy milyen pusztító hatása volt a korabeli Magyarországra e két nagyhatalom itt folyó másfél évszázados háborúja. Lényegében abban a formában mint előtte nem is létezett ez az ország. Én úgy gondolom, sőt meg vagyok róla győződve, hogy az oszmán uralom hatása a mai napig működik szép hazánkban. Él az emberek egymáshoz való viszonyában, a kapcsolatokban, a családban, a házasságokban, a gazdaságban, az üzletben, a közmorálban, (áttételesen még a közlekedési kultúrában is), stb. De persze ugyanúgy hat a németeké is (mely mint tudjuk sokszor sokkal brutálisabb és pusztítóbb volt mint a törököké).

"Mégsem ők hagyták elrohadni a mai budapesti fürdőket, amelyikeknek ma elhanyagolt, redves, üszkös, nedvesen és penészesen málló falaik vannak."

Ugyanakkor például Mátyás király fantasztikus, európa szerte csodált budai és visegrádi palotáit a törökök dúlták föl, rabolták, ki és pusztították el (vagy jóesetben lóistállónak használták). Ezzel a szellemi, kultúrális, építészeti örökségünk olyan mértékű sárbatiprása és meggyalázása következett be (nem csak Budán, de visszhatóan Budára is), amelyet - úgy gondolom - a mai napig nem hevert ki ez az ország és a társadalom.
Miután a törököt kiűzték a Habsburg-európai seregek megszállt területként és hosszú ideig kifosztható, kirabolható gyarmatként kezelték Magyarországot és ez - finoman szólva - nem kedvezett a rendkívül megfogyatkozott lakosság lelki-szellemi talpraállásnak.

"...Erzsébet kiráynénak nagyon is az ő tiszta szívében volt Buda, Pest, Magyarország, és annak népe."

Szép, szép. Alighanem a Sissi kultusz túlzó képet mutat a királyné valódi hatásáról, bár mindenképpen pozitív személyiség. A férje brutális kegyetlenséggel törölte el a talán legtisztább és legőszintébb forradalmunkat függetlenségi szabadságharcunkat és véres megtorlásokkal és elnyomással tartotta fenn a látszatbékét uszkve egy évtizedig. A szabadságharc leverése ismét a porba sújtotta a népet és megalázta az embereket. A gazdasági-társadalmi fejlődés ismét hosszú időre megrekedt. Az oktatásban is átvették a irányítást a Habsburgok és csak az általuk átírt történelem volt engedélyezett a tananyagokban. Ennek a következménye és maradványa pl. a magyarok finn-ugor örökségének sulykolása.
Persze nem tagadom, hogy lehet egy két kivételt jelentő személyiséget találni azon az oldalon is, de nem változtat egy cseppet sem az összképen. (Kb. mint a bécsi forradalmárok, vagy a lengyel felkelők seregei 48-ban)

"Budapest mai, tarósan romos és szennyes állapota, és lakosságának a szomorúsága emiatt nem a régi romboló törökök és rabló Habsburgok piszkos munkájának a gyümölcse."

Én pedig pontosan ezt gondolom. Szerintem ezek a háborúk és elnyomó hatalmak és megalázó békekötések igenis mély nyomot hagytak a néplélekben és máig hatnak. Emiatt nem vagyunk képesek értékelni magunkat, nemzeti kultúrális örökségünket, építészeti értékeinket és emiatt sodródtunk (és sodródunk ma is) politikailag ordas eszmék csapdájába. Értelmetlen és felesleges világháborút indítottunk Németország oldalán, de elvesztettük. Trianonnal megharmadolták az országot és így egy évszázadok óta fennálló, többé kevésbé jól működő rendszert omlasztottak össze. Kiszolgáltuk mindkét általad emlegetett véres diktatúra érdekeit maximálisan mindig a saját érdekeinket a végsőkig feladva, mert nem tudtuk megbecsülni magunkat. Ez a magyaros búskomorság, kedvetlenség, depresszió áradat, sikertelenség miből másból eredne? Ezt én - többek között - a törökök általi meghódoltatásunknak tulajdonítom , és ide eredeztetem vissza, bár elismerem ez nehéz kérdés és nehéz ilyet bizonyítani. 1526-ban - talán nem - véglegesen megtört ennek a népnek a dereka, de remélem majdnem ötszáz év után végre sikerül talpraállni és a sötét múlttal szakítani.
Remélem sikerült ráéreztetnem mire gondoltam előző hsz-omban és ha nem is értesz vele egyet, legalább átgondolod.

--

165
Hotyhogy képe

Köszönöm a részletes

Köszönöm a részletes hozzászólásodat, amivel a te ismeretednek a mélységét a tárgyról kétségtelenül bizonyítottad számomra.

Most hirtelen úgy érzem magam, mint egy felületes körzeti orvos aki a depressziós betegnek azt mondja, hogy keljen fel minden nap korán az ágyból, mosakodjon, fésülködjön meg, takarítson ki és menjen rendszeres napi dolgára.

Emellett te, a jobban értő konzultáns, mélyebben vizsgálsz, és mélyebben rejlő okaira találsz rá a beteg depressziójának.

Én tapintatoskodás nélküli, egyszerű megállapításokkal és kijelentésekkel orvoslok, ha ugyan orvoslás az amit bírálok, kívánok, kérek, és kis részben ténylegesen is teszek a jelenkori hanyatló állapotu Budapestért.

Elismerem a nagyon is lehetséges okokat amiket feltártál a néplélekről. Hogy nehéz e bizonyítani azokat, azt én nem tudom. Én nem vagyok képzett társadalomtudós, se történész, ezért én magam nem is tudnám bizonyítani őket.

De kell e bizonyítani egyáltalán mi a pontos oka, mielőtt föl lehetne emelni azt a szomorgó és melankólikus vérmérsékletű, bús magyar népet egy derűlátó, összefogón jót cselekvő és kultúrájában és gazdaságában virágzó nép helyére a nemzetek között?

Itt jön az én kezelésem, mely a tiéddel összeférhet, és hozzájárulhat a gyógyuláshoz. Ki kellene verni a fejekből a törököket és a labancokat, mint a nehéz életü fekete embereknek is ki kellene verniük a fejükből az őseik rabszolga sorsát és a fehér ember komiszságát feléjük.

Óvni és építeni kellene Budapest szép értékeit, személyesen mindenkinek, és közületileg is azoknak akik felelős posztban vannak arra. Ne legyen rongálás, ne legyen tönkre téve hanyagsággal és kontársággal az a város. Ne legyen szennyezés és szemetelés, sem ököljogu, vad közlekedés ott.

A költségeket rá kellene szánni, és ne sikkadjon el az arra való pénz. Rendbe kellene hozni a lakóházak stukkóit, omladozó falait. Le kellene kapuikról az oda nem illő, fából tákolt szemétládákat szerelni, és restaurálni kellene azokat a szép házakat, vissza a száz évvel ezelőtti formájukra.

Nem szabadna igénytelen proliknak lenniük az ott lakóknak, akik mint Havannában a testvéreik, a gazdag múlt málló és romos díszletében henyélnek a húgyban az ütött-kopott lépcsőházakban.

Hanem hajtaniuk kellene a választott képviselőiket arra, hogy segítsenek környezetüket széppé, kultúrálttá és élhetővé tenni minden téren.

Javítsanak, söpörjenek és locsoljanak utcákat és tereket. Sikáljanak bejárati lépcsőket a házmesterek. Büntessék rendesen a közlekedési szabálytalanságok elkövetőit a rendőrök. Vigyék zúzdába a járdán helytelenül parkolók járműveit.

Álljon rendőr minden zebránál. A felelősök szabályozzák a légszennyezést. Restaurálják vissza az összes Duna hidat azoknak újszerű állapotába. Restaurálják az összes rakparti korlátot azoknak eredeti formájába.

Ültessenek fákat minden utcában, téren és sugárúton, minden parkban és a város pihenő területein.

Ezt követelje meg a budapesti lakos a mindenkori megválasztott megbízott végrehajtó mandátumához. Ne szomorkodjon törökön, tatáron, labancon, nácin és komcsin többé.

Valaki más meg hipnózissal meg mindenféle mással segíthetne, hogy ne szomorkodjon már ezeken a múlt beli dolgokon, hanem szedje össze magát a derékba tört nép, és legyen olyan szép Budapestje megint, mint amilyen száz éve volt.

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

166
Hemü képe

Ismerős levele,

Ismerős levele, hátha...

"Sziasztok!

Egy kérésem van.
Szeretnénk elköltözni a panelból, egy nem távfűtéses kőházba, mert a fűtés megeszi az összes pénzünket. A max. pénzösszeg, amit ezért a lakásért kaphatnánk, 10 M Ft, vagyis max. ennyiért vehetnénk mi is másikat. Mivel a cuccunk sok, ezért kb. 50 nm alapterületű lakásra lenne szükségünk. Ha felújításra szorul (főleg, ha minél hamarabb), akkor természetesen nem tudjuk tízmillióért megvenni a lakást, a felújítási költségek miatt.
Eddig olyan helyzetben vagyunk, hogy akár a megyébe is költözhetünk, tehát egyelőre ez a lehetőség is érdekelne minket.
Szóval, ha esetleg tudtok olyan lakást (hátha bekövetkezhetne a csoda), ami ezeknek a feltételeknek megfelel, légyszi, jelezzétek valahogy nekem, és én felveszem az illetővel a kapcsolatot.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget, édesanyám nevében is.

Móni"

_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /

167
lujka képe

Jó, hát ha valaki tud 8-11

Jó, hát ha valaki tud 8-11 M-ért belvárosi nem távfűtéses, nem panel 25-40 nm-es lakást, az feltétlen szóljon.

Köszi!

Forgass!
*CMS* RABIC

168
Szab képe

http://www.vatera.hu/viii_ker

http://www.vatera.hu/viii_ker_rigo_utcaban_35_nm_es_lakas_elado_78595125...

http://www.vatera.hu/viii_ker_rigo_utcaban_35_nm_es_lakas_elado_78595125...
(Itt a fűtésről nem ír.)

http://www.vatera.hu/elegans_budai_lakas_kerttel_jo_kozlekedessel_776831...

http://www.vatera.hu/xiii_ker_36_nm_es_1_szobas_tegla_lakas_elado_779193...
(távfűtés, de egyedi mérőóra - vagy az ilyen távfűtés is drágább? Abszolút nem vagyok képben távfűtés ügyben, hogy mennyire drága az, mert nálunk közel-távol nincs ilyesmi.)

http://www.vatera.hu/37_nm_es_lakas_a_nepligethez_kozel_78237003.html
(Népliget már lehet, hogy nem annyira belváros, de nekem minden belváros, ami nem külváros:)

http://www.vatera.hu/31_m_es_lakas_vii_ker_harsfa_utca_elejen_78780706.html

Azt hiszem megtaláltam a legjobb megoldást:
mobilház
Oda teszed, ahova akarod. Egyik nap itt alszol, a másik nap amott. :) Ráadásul ez a legolcsóbb megoldás (csak 2,4M) és 32nm, úgyhogy az előírásaidnak is megfelel. :)

Ezzel vatera nagyjából átnézve, jöhet a többi..

(Azért azt elárulhatná valaki, hogy miért kell Budapestinek jelölni, ami Karakószörcsökön van... persze ha megírnám neki a problémát, akkor még én lennék lehülyézve.)

169
lujka képe

Szia! Nagyon köszi a

Szia!

Nagyon köszi a keresést, megnézegettem, leginkább vaterához kapcsolódó kérdésem lenne.
(teljesen megütközve állok azelőtt, hogy licitálni lehet lakásra online, de persze igaza van a kitalálónak. Atyaég, vaterán el lehet költeni 10 M-t.)

Viszont.

Nem ismerem a rendszert, itt hogy szokás megnézni a kecót? Írok az eladónak komment? vagy hogy? :)

És ha licitálok, de mégsem akarom, akkor? Tudom, ne licitáljak, ha nem akarom igazán.

Amúgy pedig a Népliget sem esik ki feltétlen, de fontos, hogy nyugis környék legyen. nem árt, ha van zöld a közelben, persze amennyire a lehetőségek engedik. A legjobb a nagyon belvárban egy nagyon zöld, nagyon nyugis, első emeleti, fullosan, viszont az én ízlésemnek felújított, ámde roppant olcsó lakás lenne. :))

Aztán kiderül, hogy melyik vágyamból engedek. Minden ajánlatot nagyon köszönök, nézem őket bőszen.

Forgass!
*CMS* RABIC

170
Szab képe

Hát jó kérdés.

Hát jó kérdés. Igazából a vaterán szerintem még soha senki nem adott el ingatlant. Sokan 1Ft-os aukcióként hirdetnek és az áru nem a lakás, hanem csak a megtekintési lehetőség. Mert ugye az eladó elérhetőségét csak a nyertes licitáló tudhatja meg. Ezért a jelképes, 1Ft-os ár, ami elvileg vatera szabályzatba ütközik("kapcsolatfelvételi termék"), de gyakran későn moderálják.

Igazából lehet, hogy nem is a legjobb vaterán keresni, csak megnéztem ott is, hogy mik vannak, mert épp jobb nem jutott eszembe. Gondolkodom merre lehetne még, a gugli esetleg segít. És persze ismerősök útján. Iwiw? Én a környéken(XVI.) inkább csak eladó házakat tudok, de egyik se 10M közelében.

Abban persze én is biztos vagyok, hogy a most felsorolt igények mindegyikének tuti nem fog megfelelni semelyik sem. :) Abban viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez csak a pénz miatt van. Szerintem a nyugi + zöld és a belvár egymással totál ellentétesek.

171
lujka képe

Ellentétesek, de nem

Ellentétesek, de nem végletesen. Városliget, Malomházak a Dózsánál, van még egy-két zöld folt. Meg persze Buda, haha. :)
Persze nem az alényeg, hogy ezeket egyszerre találjam meg a kecóban, viszont ezek fonts szempontok lesznek.
Konkrétan ugy a XVI.-ból mennék befelé, tehát nem ott keresek. :)
A wiwet csekkolom, ahogy van időm. Nincs minidg. De azt azért szeretem, mert ott még ki lehet fogni magánszemélytől hirdetést.

Indulok, félek a vihartól és sok a dolog még ma.

Forgass!
*CMS* RABIC

172
Hedgehog képe

nem tudom, mit kell ehhez

nem tudom, mit kell ehhez enni, vagy inni:
http://www.youtube.com/watch?v=XTmBdN1-gOo&feature=related

Süni
www.fabiano.hu

173
Krisztab. képe

Ahogy látom ez nem

Ahogy látom ez nem pattanás, hanem faggyúmirigy-daganat vagy ilyemi. Orvos szokta leoperálni. Remélem előtte csináltak vmit azzal a késsel :íS

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

174
Hemü képe

Furunkulus. Nekem a hátam

Furunkulus. Nekem a hátam közepéről, a gerinc mellől szedett le egy ilyet a János kórházban egy fiatal, jóképű lódoktor, érzéstelenítés nélkül. Először rátett egy dunsztkötést, és másnap mentem vissza vele. Az ötvenes asszisztensnő benézett a kötés alá, és csak annyi jött ki a száján, hogy hűha. A doki némi elfogódottsággal a hangjában magyarázta két fiatal nővérkének, akiket ő hívott oda nézőnek, hogy hát igen, ezt csinálja a dunsztkötés. Aztán levágta a csúcsát, és jó alaposan kinyomkodta. Közben 5-10 másodpercenként megkérdezte, hogy "nem érzékeny?", én meg, amikor amikor épp levegőt kaptam, akkor válaszoltam, hogy de. Utána egy darabig küzdött a maggal, már épp kérte a "moszkitót". Nem tudom, mi az, de az asszistens jól láthatóan kifújta a levegőt, amikor mégis előbújt a magocska. Juszt sem ordítottam, de a szemem majd' kiesett a műtét alatt, és a fogamat sem szorítottam soha ilyen erősen. Ezután fogta, és az egészet levágta egy ollóval (ezen már inkább csak meglepődtem, annyira komikus volt), és megint leragasztotta. Másnap megnézte, "ó, hát van itt még", kaparászott benne még egy kicsit, a végén leragasztotta, és mondta, hogy menjek haza, és felejtsem el az egészet.

Nyilván tudta, hogy mit csinál, szóval senkinek nem ajánlom az ilyen konyhakéses házi praktikákat. Jó, hogy a gennyet kinyomkodják, de a mag ott marad.

Korábban is volt ott egy zsírcsomó, szerintem arra nőtt rá.

175
Krisztab. képe

Ú hát most bocsesz

Ú hát most bocsesz mindenkitől, gusztustalan lesz. Szóval én azért gondolom, hogy nem furunkulus, mert az ugye egy gyulladás, tehát piros rajta a bőr és általában a közepén látszódik egy kis sárga pötty. A srácnak meg úgy láttam, nem volt piros, hanem sima bőrszínű. Ezen kívül a váladék inkább faggyúszerűnek tűnt, a furunkulusban pedig genny van.

A moszkító meg egyfajta pici fogó (érfogó), biztos azzal akart kotorászni benne :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

176
Hotyhogy képe

Nem tudtam megnézni még a

Nem tudtam megnézni még a youtube képet. Látatlanban faggyú cisztára tippelek. Azonosítható annak, aki látja?

http://images.google.co.uk/images?um=1&hl=en&safe=off&q=sebaceous+cyst&b...

Hotyhogy ?!

A vak dogtor. Az ekcémás bőrgyógyász. Jőjj közel, hogy tapintsalak.

177
bonnie képe

ilyen volt. bonnie

ilyen volt.
bonnie

178
gyorkos képe

Nem jó illyennel játszani.

Nem jó illyennel játszani. Egy lakatos kollega saját kezűleg operálta le a tyúkszemét a talpán. Eredmény: a teljes lábfej begyulladt, bedagadt rá sem tud állni. Hónapok óta betegácsiban van hordóból töltik bele az antibiotikumokat és most mégis úgy áll, hogy le kell vágni a lábfejét.
--

179
bonnie képe

azért szólhattál volna,h

azért szólhattál volna,h nézés közben semmit...
bonnie

180
kare777 képe

+10000 és off a téma

+10000 és off a téma valóban, de nemá
inkább lássunk zenét

181
lujka képe

Válasz Körtének a

Válasz Körtének a befőzősre:

és meggyet is mentettünk. Mellé meg ribizlit a kertből.
A 10 szem egrest lefagyasztottuk ínségesebb időkre.

Egyelőre a barack van kész, a meggyfőzés most jön. De a szárazásban óriási segítség volt az MKKP, KÖSZI, srácok! :)

Igen, mindjárt holnap van. Megyek is. :)

Forgass!
*CMS* RABIC

182
gyorkos képe

Zenélő elektromos

Zenélő elektromos bringa:

http://videa.hu/videok/jarmuvek/zenelo-elektromos-bringa-500-bicikli-coo...

Gondolnád, hogy ez is egy elektromos keró?

http://www.electrikmotion.com/m-750_tidalforce_by_wavecrest.jpg

Talán még ez sem gyanús:

http://www.thegadgetblog.com/wp-content/rietti.jpg

Forrás: http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=903572...

--

183
Hotyhogy képe

Jogosítványt fontolgatnak

Jogosítványt fontolgatnak a kerékpárosoknak Oroszországban.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20080710-jogositvanyszerzesre-kotelezhetik...

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Lyogalkotó
Jógász
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

184
gyorkos képe

Az éhség nagy úr

Az éhség nagy úr ám!

--

185
Matt képe

Zöldesküvőt tartottak

Zöldesküvőt tartottak Londonban

Zöldesküvőt szervezett magának egy környezetbarát fiatal pár Londonban: a szertartásra a brit főváros metróján utaztak. Stefanie Schmiedel és Robert Gray, valamint a meghívott vendégsereg a külvárosból metrón utazott be a London központjában lévő Marylebone kerület anyakönyvi hivatalába. Először kerékpáron akartunk menni, a metró végül kompromisszum volt" - idézte az ifjú férjet a BBC. Az ara ruhája is környezetbarát volt, újrafelhasználható anyagból készült, a jegygyűrűt sem újonnan vették, és az esküvői vacsora menüjét is újrafeldolgozott papírra nyomták. Hogy minden a lehető legkörnyezetbarátabb legyen a vacsorához a helyi termelők által szállított termékeket használták fel, és az esküvői torta is biotermék volt. "Mindennapjainkban megpróbálunk a lehető legkörnyezetbarátabbak lenni, miért ne tennénk ezt az esküvőnkön" - magyarázta az ifjú férj.

"Like the sign says,
speed's just a question of money."

186
hpetya képe

...itt jegyzem meg, hogy

...itt jegyzem meg, hogy megváltoztattam a felhasználónevem. hajnalpor volt eddig, ezentúl hpetya lesz.

Okok: új bringa, új bukó, és még a család is bővült nemrég :)... meg még egy kis technikai része is van...

A profilom viszont továbbra is ez:
http://criticalmass.hu/tagok/hajnalpor

Üdv.

===
Petya | foto | keReket fel!

187
Hotyhogy képe

Dugot Okozott

Dugot Okozott !!!

http://www.origo.hu/itthon/20080722-dugot-okozott-egy-eltevedt-autos-bud...

Hogy tudnek en okozni dugot?

1) Kellene lenni nalam egy felig levo uveg bornak, amit eleg hihetetlenul, de nem tudnek mar meginni!

2) Nem szabadna nalam lennie az uveg eredeti dugojanak, mert peldaul elveszthettem azt.

3) Kellene viszont nalam lennie egy tombnyi, faragatlan parafanak.

4) Vegul kellene lenni nalam egy bugylibicskanak egy uj dugo farigcsalasahoz az uveghez, vagyis egy dugo okozasahoz!

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Jógász-Lyogalkotó
Igazságügyi kórbonctanszagérző
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

188
gyorkos képe

Nekem az jutott eszembe a

Nekem az jutott eszembe a kommentedről, hogy ha Te ütköznél a vilingerrel, akkor biztos nem keletkezne ekkora dugó. Viszont - minden bizonnyal - sokkal jobban fájna, mint az ótósnak (már ha túlélnéd). A félig teli üveg bort, meg odaadnám valakinek, vagy várnék egy órát és akkor innám meg és nem dugaszolgatnám. :-)
--

189
Hotyhogy képe

Lehet, hogy nekem is valaki

Lehet, hogy nekem is valaki csak úgy adta, sajnálatból, mert látta milyen elesett vótam! Nem nagyon emlékeznék...

Dehogy adnám én azt oda! Szorongatnám én ám aztat erőssen! :)

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Jógász-Lyogalkotó
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

190
Hotyhogy képe

Víz alatti kerékpáros

Víz alatti kerékpáros rekord. Angol nyelvü képes hír:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/2454539/Man-break...

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Jógász-Lyogalkotó
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

191
Hotyhogy képe

Az utóbbi években néhány

Az utóbbi években néhány furfangos ember jól elbújt a világ szeme elől! Amikor egy pár belőlük aztán előkerült, ezek nagy, lompos hajú és bozontos szakállu öregemberek lettek!

Egy (1) tanulságot lehetne levonnunk ebből, és átadni ezt az úttörő ötletet a világ összes titkosszolgálatának.

(1) Aki szakáll és lompos haj nélkül bújt el, azt mind a szakállas, lompos hajú öregemberek között kellene keresniük!

Aki viszont szakállal és nagy, lompos hajjal bújt el, még annak a megtalálásához is ki szeretnék majd dolgozni egy módszert. Töröm is rajta a fejemet.

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Jógász-Lyogalkotó
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

192
mcysh képe

Szerintem fontold meg, hogy

Szerintem fontold meg, hogy tud-e még tovább lomposodni, aki lompos. Én azt hiszem, a lomposság az nem ilyen fekete-fehér-igen-nem dolog, hanem van lompos, van nagyon lompos, nagyon-nagyon lompos stb.

De ki lehet szerinted zárni, hogy a bújkálók magukkal vigyenek egy borotvát? Vagy hogy a megbízható nőrokon, aki kis kosárkában az ételt csempészi nekik a pszichiátriai rendelőbe, ami a búvóhelyük, az becsempésszen egy ollót is a kosárkába? Figyelhetnék esetleg a titkosszolgálatok a lompos öregemberek mellett a szemétbe kidobott levágott lompos hajat is?

===
Ss, bagaboo, puhacomb. Igen, engem hagytál le tegnap.

193
Hotyhogy képe

Analitikai észjárásoddal

Analitikai észjárásoddal máris sokkal előbbre jutottál, mint ameddig én jutottam eddig. Tanulok tőled!

Kellene egy Internetes oldal, vagy szoftver, amivel hatalmas készletből választható lompos hajat, nagy szakállat, vagy éppen kopasz fejbőrt és nyeszlett kis állat lehetne ráilleszteni, már most előre a számunkra gyanúsan furfangos emberek fényképeire!

Egy ilyen eszközzel felszerelve már jó előre készülhetnénk viszontlátni majd évek után a nekünk már most csalafintának tűnő rengeteg embert!

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Jógász-Lyogalkotó
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

194
Hotyhogy képe

A tehetséges Rebecca

A tehetséges Rebecca Romero, az evezős lány, aki biciklire pattant át. Szeretne aranyat nyerni az Olympián.

Itt egy kis húst is villant:

http://uk.reuters.com/news/pictures/articleslideshow?articleId=UKSP17676...

Az én titulusaim hosszú listája nem groteksz.

195
Krisztab. képe

Továbbítom: "Kedves

Továbbítom:

"Kedves Kutyabarátok! Az Illatos úti Ebrendészeti Telepen augusztus 10-én (vasárnap), 10-14 óra között örökbefogadó napot tartanak. A kutyákat itt mindössze 94 férőhelyen tudják elhelyezni, ezért állandó helyhiány van. Ha nem sikerül jelentős részüknek rövid időn belül új gazdát találni, a telepen arra kényszerülnek, hogy elaltassák őket.

Kérlek ezért, ha esetleg be tudnál fogadni egy kutyát, gyere el, ha pedig nem, szólj azoknak az ismerőseidnek, akiket érdekelhet a dolog. Az örökbefogadók az állatokat most teljesen „felszerelve” (oltások, chip, póráz stb.), és egy 1000 forintos Fressnapf állatbolt utalvánnyal vihetik el. A rendezvény pontos címe: Illatos úti Ebrendészeti Telep, Bp. IX. Illatos út 23/A"

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

196
gyorkos képe

Ez egy nagyon szomorú

Ez egy nagyon szomorú téma. Remélem minden kutyus megmenekül, és igazi szerető gazdira talál! Jó, hogy itt is megjelent ez a hirdetés. :-)
--

197
Krisztab. képe

Legjobb lenne, ha nem is

Legjobb lenne, ha nem is kerülnének oda kutyák. Van, aki azért adja le, mert azt hiszi, menhely, és majd gondját viselik.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

198
gyorkos képe

Épp most hallottam a

Épp most hallottam a TV-ben, hogy négy óra alatt 64 kutyus talált gazdára. Ez elég jól hangzik. Bárcsak kiürült volna a sintértelep!
--

199
Krisztab. képe

Az a baj az ilyen, a

Az a baj az ilyen, a bulvárt is megmozgató akciókkal, hogy rengeteg tévinformáció jelenik meg a sajtóban. Sok tv-ben és a velveten is "menhely"-ként említették a telepet, a hírtv-n egyenesen "otthon"-nak nevezték. Talán ennek köszönhetően már másnap 15 kutyát adtak le a telepen (tehát nem befogták őket, a saját "gazdájuk" vitte el őket erre a borzalmas helyre).

Ezen a linken a legutolsó Illatos úti fotózás képei láthatóak. A Lelenc egyik fő aktivistája szerint pl. a 2. oldalon elsőként látható pincsiszerű kutyának hiányzik a jobb oldalon a teljes állkapcsa, ezért lóg a nyelve a földig. Ennek ellenére még egy műanyag kutyaágyat sem tettek be neki, hogy ne a hugyos földre rakja a sérült fejét. Ahogy a második képen látható, a kaja sem megfelelő neki, mivel rágni nem tud. Ez a kutya tök esélytelen az illatoson, mégis valószínűleg heteket fog eltölteni ott... :(

Jó lenne, ha aki megunta a kutyáját, nem kirakná a telepre vagy az utcára, hanem:

1. megpróbálná saját ismerősi körében elhelyezni,
2. valamelyik valódi menhelyre próbálná beadni, ahonnan általában csak chipezve, ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel (ez garantálja, hogy nem kerül vissza az utcára), megfelelő gazdához adnak ki kutyát,
3. végső esetben, ha gyógyíthatlan beteg a kutya, családi körben elaltattatná, így a kutyának nem kéne élete utolsó pár hetét az Illatoson eltöltenie.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

200
Hotyhogy képe

Torinói balesetben meghalt

Torinói balesetben meghalt Pininfarina, olasz autótervező, a Pininfarina iparos család sarja.

Szomorú, ironikus haláleset. Gyors és hangosan berregő, lapos, piros jampec-autókat tervezett. Ezekkel sok célfogyasztó, vagyis sok forrófejü jampec okozott és szenvedett baleseteket.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601085&sid=agvWVXuy6muM&refer=e...

Az én titulusaim hosszú listája nem groteksz.

202
gyorkos képe

Én meg bojkottálom! (Na,

Én meg bojkottálom!
(Na, jó, azért annyira nem szigorúan)
--

203
lujka képe

Otthon bojkott Free Tibit!-

Otthon bojkott Free Tibit!- alapon, itt a gyapotföldön pedig tisztelem a kollégák akaratát. Azért délután dvd-zni fogunk, itt van nálam a legújabb Özpetek film, juhé.

A fake-cucc tetszik. :)

Forgass!
*CMS* RABIC

204
adamekp képe

Látom tetszett a tegnapi

Látom tetszett a tegnapi FREE TIBIT-beszólásom. :)

üdv adamekp

205
lujka képe

Kevés az a beszólásod,

Kevés az a beszólásod, amelyen nem derülök, de ezt úgyis tudod, nemde? :)

Forgass!
*CMS* RABIC

206
er13a18 képe

free tibit :)

free tibit :)

207
lujka képe

Hehe, spamgyanús volt az 5

Hehe, spamgyanús volt az 5 link, amet egy hsz-ba bepakoltam.

Tehát van ez a dalverseny fű alatt, és én itt ajánlanék szívemnek és fülemnek kedveseket.
A baj az, hogy ma du. 4-kor lezárul a szavazás, úgyhogy menjetek gyorsan és hallgassátok.
A szavazáshoz kell regisztrálni, itt:
http://www.kulturpart.hu/index.php?inf=user_reg

Mindjárt írom azt is, hogy mit nézzetek meg feltétlen. :)

Forgass!
*CMS* RABIC

209
lujka képe

és a Lower House-tól

és a Lower House-tól instrumentállat:

http://dalverseny.kulturpart.hu/index.php?dalverseny=dal&dal_id=705

Forgass!
*CMS* RABIC

210
Hotyhogy képe

Kegyetlen dolgokat tudnak

Kegyetlen dolgokat tudnak művelni az emberek, akik nem csak táncdalénekesek lehetnek.

A következő történet is csupán legenda lehet, és nem biztos, hogy igazán megesett.

A Napóleoni Háborúk alatt egy francia hajó futott zátonyra Hartlepool partjainál. Egyetlen túlélő utasa egy francia egyenruhába öltöztetett majom volt.

A helyiek francia kémnek gyanították, és vallatásba fogták a szegény teremtményt, de mivel az nem válaszolt, hát rögtön ítélettel fölakasztották.

Ezért hívják a hartlepooliakat barátságosan majomakasztóknak.

Focicsapatuk szurkolóit is azoknak nevezik az ellenfél szurkolói, bár ezt nem jószívű évődésből teszik már. Tudnak is ezért egy kis rugdosást, többszörös bordatörést szerezni! :)

211
pata képe

Állatok ellen egészen a

Állatok ellen egészen a 18. századig folytak bírósági eljárások.

Néha szeretném tudni, mi járt azoknak a fejében, akik a vádlottak padjára raktak mondjuk egy méhrajt. Aztán rájövök, hogy nem, nem akarom tudni :-)

212
Hotyhogy képe

Az ember kevésbbé volt

Az ember kevésbbé volt akkor felvilágosult, mint ma. De ma sem eléggé felvilágosult és kétséges, hogy valaha is elég felvilágosult lesz.

A rövid, átfogó cikknél még jobb is lehet a pár, száz évvel ezelőtt kiadott komolyabb könyv is a tárgyról, ha valakit, esetleg téged is, jog és jog történet mélyebben érdekel.

Engem csak felületesen, de eléggé annyira, hogy elgondolkodjam egy kicsit a dolgon.

Korunkban és nyugati társadalmainkban nyilvánvaló az, hogy az erkölcs és bűnösség fogalmait nem alkalmazzuk állatokra. Nem vádol állatot és nem indít büntető eljárást állat ellen egyetlen modern bíróság sem.

Azonban állatok sorsáról dönthet kormány, bíróság, testület, vagy valamely tanács. Ilyen esetek például vadak ritkítása, kórságos tenyészállatok megsemmisítése, stb.

Bizonyos, embert ölő vagy megsebesítő egyedi állatok elpusztításához azonban, elég paradox módon, pont az jutott eszembe, hogy miért is nem dönt az ember úgy, akár egy bíróságon, hogy mérlegeli annak az állatnak a tettét és tette megismétlésének jövőbeli valószínűségét?

Hallom, olvasom itt-ott, hogy egy kutya megharapott valakit, amiért is azt az állatot egyből elpusztították a hatóságok. Másutt egy krokodil ragadott el egy embert a folyóban, amire rá vadász csoport kelt útra, hajszolni és megölni azt.

Nem e rögtönítélet ez, hiszen az a krokodil ugyanúgy ehette meg a szerencsétlenül járt áldozatát, mint bármely másik krokodil, ha annak a közelébe került volna az az ember?

Nem e akkor minden krokodilt ki kellene pusztítani, s nem csak azt az egyet, ráadásul egy alkalmas, modern kori bírói tárgyalás vagy döntés nélkül?

Nem e rögtönítélettel dönti el néha tévesen az ember, hogy az az egyed igenis emberevő, mert egyszer már bizonyítottan evett embert, és általában a többi krokodil nem emberevő, mert azok még nem ettek bizonyítottan embert, tehát annak ez egyednek és csakis annak el kell pusztulnia?

Szóval, én is veled együtt irtózom a régi korok sötét és elmaradott embereinek gondolatától, de arra is könnyű rájönni, hogy a modern ember sem biztos, hogy eléggé felvilágosult, és hogy eléggé helyesen cselekszik e mindig.

213
er13a18 képe

tegnap úúgy

tegnap úúgy elcsodálkoztam, h muszáj volt fotóznom is :)
gondolom már volt téma, de valaki meg tudja mondani, hogy mi értelme van a WE mellett a Váci út felől annak a kb 10m kétirányú bringaizének a tárolók előtt? :) najóó, költöi kérdés volt.
ugye valaki csak vicceskedett?

215
gyorkos képe

Hátha valaki még nem

Hátha valaki még nem ismeri:
Oil PC
http://www.youtube.com/watch?v=6sVennt5vek
--

216
pata képe

25 éves a GNU - boldog

25 éves a GNU - boldog szülinapot neki. (videó)

217
Hotyhogy képe

Kedvenc palindrómám: Gnu

Kedvenc palindrómám:

Gnu dung

:)

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

218
Peta képe

Sztem a Géza kék az ég

Sztem a Géza kék az ég jobb :D

219
Hemü képe

Kis erek mentén, láp sík

Kis erek mentén, láp sík ölén odavan a bánya rabja, jaj, Baranyában a vadon élő Kis Pálnét nem keresik.

220
Hotyhogy képe

25 éves a Mac - neki is

25 éves a Mac - neki is boldog szülinapot.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7846575.stm

221
NemNorma képe

Helló Nem mindenki jó

Helló

Nem mindenki jó angolos. Ha meg neked fontos egy oprendszer szülinapja, hát ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Én inkább kívánok boldog szülinapot a szomszéd kutyájának. Vagy macskájának.

NN

222
adamekp képe

Tudod mit? Kívánjál nekem

Tudod mit? Kívánjál nekem névnapot és kész.

üdv adamekp

223
NemNorma képe

Helló adamekp, boldog

Helló

adamekp, boldog névnapot :D

NN

224
adamekp képe

Köszönöm szépen. :) üdv

Köszönöm szépen. :)

üdv adamekp

225
Hotyhogy képe

Fry nagypapija magyar volt,

Fry nagypapija magyar volt, úgyhogy ha megkéred, lehet, hogy magyarul is el tudná mondani neked. :)

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

226
NemNorma képe

Helló Annyira nem érdekel

Helló

Annyira nem érdekel a dolog, nem foglalkozom ilyesmivel szerencsére, meghagyom annak, akit érdekel. Csak fura, mikor ilyen emberi tulajdonságokkal ruháznak fel ilyesmiket. Évforduló nem jobb erre?

Éljenek a Feketeöves szakácsok.

NN

227
pata képe

Annyira nem érdekel a

Annyira nem érdekel a dolog

Ehhez képes sikerült háromszor is hozzászólni. Mi lett volna, ha még érdekel is? :-)

228
NemNorma képe

Helló Mármint a GNU

Helló

Mármint a GNU része nem érdekel, csak mivel ez OFF topik, ha jól értem, biztos nem baj, ha poénkodunk egyet, vagy kettőt. Tényleg, a kedvemért lehetne 25. évforduló? :)

NN

229
Hotyhogy képe

Ezért jó ez a szabad

Ezért jó ez a szabad tárgykörű blog.

Köszönöm az éljenzésed. Látod, az olyanok tudnak csak kisütni egy GNU-t! :)

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

230
perec képe

Először: boldog névnapot

Először: boldog névnapot Ádámok, köztük a zöcsém.
asztán: volt ma ez a cm feladatosztó. namármost, ettől megint mégjobban fellelkesültem, látva, hogy mindenki más is az. jó. nem is volt ez kétség. és még plusz lendületet adott. így könnyebb lesz az idei projekt is. amit eddig nem én csináltam, de mostmár igen, és fel kell lendítenem az iparágat, fertőznöm kell: elteker.elte.hu sok munka lesz. de megéri.

->0-0<-
Remain cleated!

Bringán utazom: klassz! nagyon klassz! sőt: first class!

231
Hotyhogy képe

Tíz perc múlva meglátjuk,

Tíz perc múlva meglátjuk, hogy világ vége lesz e vagy sem.

A CERN részecske gyorsító és ütköztető kísérlet az ősrobbanást fogja utánozni.

Nagyon jó volt itt lenni veletek a CM-en. Még megiszok egy jó feketekávét...

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

232
Peta képe

Remélem ezt csak viccnek

Remélem ezt csak viccnek szántad :)

233
Hotyhogy képe

Annak, hát! :) Szóval,

Annak, hát! :)

Szóval, állítólag mini fekete lyukak fognak keletkezni, melyek megbújnak majd a Föld mélyében. Ezek oszt magukba szippanccsák a zanyagot, egyre kövérebbé válva!

Ötven hónap múlva, egy szép éjjelen, egy titokzatos, fényes nyaláb fog kisugározni az Indiai óceánból! Aztán egy hasonló részecske nyaláb fog kilövellni a Föld ellenkező oldalán!

Ekkor mektuggyuk majd, hogy egy kvazár működik bolygónkban! Ez aztán fölfalja a Földet!

De ezt nem én mondom, hanem Otto Rossler. Nézz utána!

Na, még megiszok ma este egy jó kis whiskyt. Ötven hónapom van, inni reggeltől estig mindent, amit csak szeretek. :DDD

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

234
lajhár képe

"Nekimegyek a Dunának, neki

"Nekimegyek a Dunának, neki a Tiszának,
Nekidöntöm galambomat a szénaboglyának,
Sej túró, tejfel, döglött kutya kellj fel!
Hogy azért a SÖTÉT LYUKÉRT mit megtesz az ember!"

Csodás népköltészetünk gyönyörű példája...
Ádám

235
Hemü képe

Nem, azt most még nem

Nem, azt most még nem tudjuk meg, mert még csak alacsony energián röpködnek. Jövőre jön az 5, később a 7 TeV. De abból sem lesz semmi baj. :-)
Kérdés, hogy mi veszélyesebb az emberiségre hosszútávon, az, ha folytatják a kísérleteket, vagy az, ha abbahagyják. Szerintem az utóbbi. Egyszer ki kell jutni erről a bolygóról, és az ahhoz szükséges technológiákhoz nem árt ismerni az anyag legmélyebb rejtelmeit.

236
Drody képe

"Egyszer ki kell jutni

"Egyszer ki kell jutni erről a bolygóról..."

Isten ments, hogy tönkretegyük az egész univerzumot?!

........................
Formaharc és sci-fi.

237
Peta képe

Göndöcs Gergely

Göndöcs Gergely karikatúrája jut itt az eszembe, zseni az az ember :D

238
Drody képe

Nagyon találó!

Nagyon találó! :-D

........................
Formaharc és sci-fi.

239
NemNorma képe

Helló Hű, ezek a fekete

Helló

Hű, ezek a fekete lyukak nagyon durvák. Olyan tömegvonzás van a környezetükben, hogy az elképesztő. Ugye minél közelebb vagyunk egy bolygóhoz például, annál erősebb a tömegvonzása. Namost, egy fekete lyuknál ez a változás még centiméterekben mérve is elképzelhetetlen. Példa: fekete lyukba beledobsz egy 2 méter hosszú, 10cmX10cm-es tömör, acél gerendát. Na most ez nem csak úgy beleesik, aztán kész, nem nem. Ha úgy dobod bele, hogy az egyik vége közelebb van a lyukhoz, mint a másik, akkor azon a két méteren akkora a tömegvonzás különbsége, hogy a tömör acélrúd egyszerűen szétszakad. Pedig a távolabbi vége is iszonyú vonzásnak van kitéve, mégis azon a kis távon ekkora a különbség. Nagyon durva. Egyszerre félelmetes és csodálatos. Ha lesz ilyen a Földön esetleg, szerintem észre sem vesszük, hogy mi történik, úgy eltűnik minden, mint a sicc. Találtak olyan 1 km átmérőjű kvazárt, amiben több Napnyi tömegű anyag sűrűsödött össze. A tömegvonzása simán elhajlítja a tőle több millió km-re elhaladó fénysugarakat is. Állat. :)

NN

240
Peta képe

Csakhogy ez szubatomi

Csakhogy ez szubatomi méretű fekete lyuk lenne, ami mint tudjuk, egyből el is párolog :D Megmondta már ezt a Hawking bácsi is, igaz, utána vissza is vonta ezt az állítását, de aztán visszavonta a visszavonást is :DD

Minden esetre én nem látom nagyon szükségesnek ezt a kísérletet, de valszeg beszűkült vagyok :)

241
mcysh képe

elpárolog :-) Akartam írni

elpárolog :-)

Akartam írni egy nagyképű riposztot a Hawking-sugárzásról, de lám, tényleg ezt a szót használják. Vicces fiúk (lányok) ezek a fizikusok.

Ja, és a világvégén kár izgulni, már 2000-ben is volt, túlélhető.

===
bácsi a biciklin

242
Hotyhogy képe

elpárolog :-) Ha

elpárolog :-)

Ha ráteszed a fedőt, akkor nem tud. Kis cseppekben visszafolyik, úgy hogy szaftos marad.

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

243
Cseya képe

Szerintem ez tök jó kis

Szerintem ez tök jó kis tréfa volt!

244
Hotyhogy képe

.

.

245
Peta képe

Nem véletlenül használtam

Nem véletlenül használtam ezt a szót, bár kis fizikus se vagyok, nemhogy nagy, csak olvastam már eztazt a témában az elmúlt 10 évben :)
Ezzel együtt nem lelkesedem a kísérletért...

246
NemNorma képe

Helló Kell ez a

Helló

Kell ez a kísérlet, mint egy falat kenyér. Közhely, de így legalább lesz rá ok, hogy a világ másik fele meg miért éhezik. Ahelyett, hogy a saját házunk táján tennénk rendet. Nem, nekünk vagy sokezermilliárd km messze kell turkálnunk a nagy semmiben, vagy ilyen bolhafingnyi kis gumókat kell hesszölni, hogy mi lesz, ha karamboloznak. Gondolom amikor két ilyen mini butyok összeütközik, a Föld szegény helyein leesik az égből egy tonna sült kacsa, vagy ilyesmi. Állat :)

NN

247
Zsurmi képe

Egy ilyen gyorsítóra

Egy ilyen gyorsítóra költött pénz kismiska a hadászati kiadásokhoz képest. Persze nem Európában.

A saját házunkon rendet tevés és az alapkutatás nem függ szorosan össze. A gyönyörűen el lehet szórni az ilyen alapkutatásokra költött pénzt szociális célokra - minden hatás nélkül.

Ha nem lett volna alapkutatás, nem lenne: atomenergia (jól jön, hogy világít a pilács, mos a mosógép nem de?), internet (hisz itt mind netezünk), GPS (a relativitáselmélet nélkül nem létezne).

Tessék befejezni az ilyen nyafogást. A hiba az emberekben van (mindannyiunkban), nem azok egy csoportjában. Ezzel tessék szembe nézni.

-
Zsurmi

248
NemNorma képe

Helló Nem tudom hol

Helló

Nem tudom hol olvastad tőlem, hogy én pont csak emiatt a kísérlet miatt vagyok kiakadva. Ugyanúgy nem tetszik a fegyverkezés, meg a többi baromság, ami ide sorolható. Ja, és ha érdekel, a vallásokat is rühellem, szerinted hány ember halt meg miattuk? A saját házunkon rendet tevés meg esetleg szilárd alapot adhat az alapkutatásokhoz, de a kettő tényleg nem függ össze, igaz? Nálatok a házak biztos a levegőben lebegnek. Nem jobb lenne egy olyan társadalomban kutakodni ilyesmik után, ahol rend és béke van, és normálisan élnek az emberek? Most tényleg, Te is tudod, hogy minden új felfedezést megpróbálnak a hadászatban hasznosítani. Gondolod, ezzel nem az lesz? Azt hiszed, majd szólnak Neked, ha lesz valami? Egy frászt. Majd ha a hadsereg kiszipolyozta, és már nekik nem kell, vagy stratégiailag nem lesz annyira fontos, akkor esetleg beszivárog a mindennapokba (GPS helló...). Nem jobb lenne egy hadseregek nélküli világban ilyesmit kutatni, hogy már eleve fel se merüljön a hadászati célokra való alkalmazás lehetősége? Erre értettem, hogy előbb talán a házunk táján kéne rendet rakni, és nem nyafogtam, tehát ne szemtelenkedjünk.

Na, nézzük csak:

Ha nem lenne atomenergia, nem lett volna Hiroshima és Csernobil és társai, világító pilácsot meg enélkül is lehet csinálni, és lehet, hogy kevesebben döglenek bele.
Ha nem lenne internet, nem lenne ennyi depis, bezárkózott, beteg fiatal, és nem költenék a pénzüket állandóan a legújabb mobilra, laptopra, mp3-ra, stb. Érdekes, nekünk még vezetékes telefonunk sem volt, mégis lett barátnőm, barátaim, később feleségem, és gyerekeim. Azta, én akkor UFO vagyok?
Ha nem lenne GPS, az ember kis szerencsével eltévedne a saját országában, és esetleg olyan helyekre jutna el, amiről nem is tudta, hogy van. De minek, belepötyögjük, hogy ide akarunk menni, legrövidebb úton, aztán mint a szemellenzős paci alias robotpilóta, azt csináljuk, amit 15 deka bililemez és pattintott műanyag dumál. Gratula.

Tessék befejezni a kioktatást. Pláne, hogy halvány lilád se volt, miről is beszéltem az előző hsz-ben. A hiba nem azokban van, akik meglátják a dolgok árnyoldalát is, hanem azokban, akik nem hajlandók észrevenni. Ezzel tessék szembenézni.

NN

Állat! :D

Szerk.: Ja, és én antiszociális vagyok, tehát abszulút nem érdekel, hogy te örömödet leled egy világító pilácsban, vagy egy GPS-ben. Mindenki úgy csinál balekot magából, ahogy akar. Én is.

249
pata képe

Nem jobb lenne egy

Nem jobb lenne egy hadseregek nélküli világban ilyesmit kutatni, hogy már eleve fel se merüljön a hadászati célokra való alkalmazás lehetősége?

És bocs, te előre meg tudod mondani, minek lesz hadászati alkalmazása? Ritka előrelátó ember lehetsz :-)

250
NemNorma képe

Helló Ha kidugod a

Helló

Ha kidugod a fejedet a homokból, és körülnézel, csupa olyan holmit látsz magad körül, amit a hadsereg levetett, nem gyanús? Miért, azt hiszed a CD-lemezt a Philips találta fel és dobta piacra 1984-ben, igaz? Ugyan már. Neked talán nem voltak a hadsereghez köthető kapcsolataid, akár emberek, akár eszközök terén. Nekem voltak. Nem tetszett. Neked sem tetszene. Ez van. Ha nem tetszik, pereld be őket...:)
.
.
NN
.
.
Állat! :D

251
Cseya képe

Meg kell kérdezni az

Meg kell kérdezni az itthoni szakértőket! Azok azt is tutira megmondták több évre előre, hogy országunkat nem fenyegeti háborús veszély. Nincs még egy olyan ország kerek e világon, ahol a vezetők ezt így ki mernék jelenteni, s erre hivatkozva leépítenék a hadseregüket.

252
Peta képe

+100 :) Én nem bánom, hogy

+100 :)

Én nem bánom, hogy katonai holmikat is használok. Sőt, tőlem jöhet még több is 8)

Viszont NN szavaiban is van valami (a nem ultrapacifista részben:)) Ugyanakkor a CERN félig svájci, ahol mondjuk egyrészt minden ember katona, másrészt viszont mégis a legbékésebb országok egyike.

Mellesleg meg "si vis pacem, para bellum", ahogy mondták annak idején a világ ismerői, ma meg az olyan okoskodó militarista állatok, mint pl. én :)

253
NemNorma meló képe

Helló Persze, nem mondom,

Helló

Persze, nem mondom, hogy azok a katonai cumók olyan rosszak, csak talán jobb érzés lenne úgy használni őket, hogy előtte nem a hatalmi vágy és az élet kioltásának segédeszközei voltak. Vagy valami. Dehát az emberiség megérdemli, amit főzött magának, gondolom nem valami UFO kényszerített bele minket ilyesmibe. Komolyan, ez a hadseregesdi annyira gyerekes dolog, hogy néha csak röhögni kell rajta. Csak a következményei már nem annyira poénosak.

NN

254
Hotyhogy képe

Ektoplazmára lenne

Ektoplazmára lenne szükségem. Annyi ektoplazmához amennyi nekem kellene, nem elegendő csak egyetlen médium.

Meg tudná valaki mondani nekem, hogy akkor most médiumokat keressek vagy médiát, vagy a médiát, vagy médiákat, vagy a médiákat? ;-)

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

255
pata képe

Médiumokat. Olvass

Médiumokat. Olvass Nádasdyt.

Nekem van otthon ektoplazmám, mennyi kell? :-)

256
Hotyhogy képe

Nem rossz az ektoplazmád,

Nem rossz az ektoplazmád, köszi a felajánlást.

Gondolod, hogy hiteles fényképeket tudnék csinálni vele?

Kis, szárnyas tündérek is kellenének a fényképhez. Az embereknek el kellene hinniük már végre, hogy mindkettő létezik! :)

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

257
lord képe

"A Fővárosi Közgyűlés

"A Fővárosi Közgyűlés 2004-ben elfogadott rendelete évente legfeljebb tíz, jelentős forgalomkorlátozással járó verseny megrendezését engedélyezi. Tavaly kilencet, az idén nyolcat tartanak meg." - írják itt. Vajon melyek ezek? És mi számít jelentősnek?

258
pata képe

És a napi "érjünk be a

És a napi "érjünk be a munkahelyre kocsival" verseny nem számít? Pedig jelentősen korlátozza a forgalmat :-)

259
Cseya képe

Ezek.

260
Hotyhogy képe

redsoil az "Ultimate

redsoil az "Ultimate BKV-levél" c. blogban:

"...én egyszerüen nem szólók bele, más hogy gyötri-gondozza nyelvünket. Én is rühellem, ha kijavítanak."

+1

Engem nem tud annyira bosszantani, hogy én is úgy útáljam ezt a nemzetre jellemző egymás kijavítgatását vagy egymásra parancsolgatást. Inkább megmosolygom ezt a gyakori jelenséget amikor csak találkozom vele.

Valaki a 86-os buszon rámszólt egyszer, hogy halkabban telefonáljak. Pedig rám még soha senki nem szólt amiatt, hogy esetleg túl hangos és zavaró volt a beszélgetésem, ami nem hiszem, hogy igaz.

Társaságban utazva, mindig ujjongva látok meg a vonatból vagy a buszból kedves dolgokat nekem, mint például a Balatont vagy az Eiffel tornyot. De egy magyarnak kell ott lennie ahhoz, hogy magyar szavamat hallva, s talán attól is bátorodva, pisszegve ejnyebejnyézni merjen rám ezért!

Egy huszáros reguláció, vagy mi teszi ezt a nemzettel? A kenyeret törjük, nem harapjuk. A kést a csecse kezünkben tartjuk, nem a csúnyában. Magyar ember evés közben nem beszél, a virágok páratlan szamuak a vázában, stb.

Az egyén választásának szabadságával és általában ezzel a szellemmel nincs megbékélve sok ember, aki használja a magyar nyelvet. Ezért aztán ahelyett, hogy másokra ráhagyva ő is kiélné szabadon a saját egyéniségét, az ő szoros fűzőjébe préselten inkább másokat is hasonló szoros fűzőbe szetretne beleregulázni.

Valahol a CM-en nem tetszett valakinek, hogy a párizsi lányok "balett" ruhákban járnak!

Elfogadom, hogy szokatlan lehet valakinek a csinos, színes és sokféle, finom anyagokból varrt flancos alkalmi ruhák amikben a párizsi lányok tetszeni akarnak, amihez elég jómóduak is.

De baj lenne, ha megszólásukkal ezért az albániai meg jugoszláv nagyszoknyás és boka-zoknis lányok egyen-kinézetére szeretnénk hajlítani őket.

Az ég szerelmére, a freudi anális visszatartó merevség, vagy mi működik a nemzet lelkületében?

A BA repülőn, a kicsattanóan jókedvű Brit légikísérő magabiztos szavai szinte láthatóvá teszik, hogy az a személy egy élő, hús és vér teremtés, csupa szabadsággal és életkedvvel, aki élvezi leengedni a haját és felszabadultan mulatni a nyári estéken a vakációján.

Erre egy magyarul beszélő kis gimnazista lány szorongva megszólal a felvett szalagon. Mint az érettségin, csupa feszültség, félénkség és merevség van halk és monototn hangjában a bemagolt szöveggel: "...és győződjenek meg arról, hogy poggyászaik biztonságosan vannak elhelyezve...".

Valószínű, hogy környezetében az egymás bírálásának légköre, mint amilyen a nyelvi és helyesírási közösségi b@szogatás is, gátolta meg abban, hogy ki merjen nyílni és merjen sugározni, mint egy egyén.

A nyelv állandóan változik mert használói állandóan változtatják azt. Média vagy médiák, majd a közlés értelmében megtudjuk mit jelentenek ezek a szavak.

Érdekes, hogy az "ultimate levél" magyar kifejezésben én nem ismertem azt a magyar szót, hogy "ultimate". Nem is tudom, hogy kell kimondani ezt magyarul, mert lehetséges, hogy a magyar nyelv már nem is fonetikus többé, és az angolhoz kezd hasonlítani.

Ám mindenki beszéljen és írjon úgy, ahogy az neki tetszik. Legyen a világ sok nyelve egy nagy virágcsokor és mindenki rendezze saját csokrát a saját vázájában!

Szép szó a gülümszemek, ami szintén ultimate lehet a magyar nyelvben. :)

Hotyhogy?!

Újnyelvítő

261
gyorkos képe

Kedves Hotyogy! Nem teljesen

Kedves Hotyogy!
Nem teljesen tudok egyetérteni az írásoddal. Konkrétan arra gondolok, amit az egymásra szólással kapcsolatban írtál. Én inkább pont úgy látom, hogy nem merünk egymásra rászólni, hogy "Viselkedjünk már kérem szépen!", meg hasonlók. Ennek hiánya mindenhol észrevehető, pl a közlekedésben is, hogy a témánál maradjunk. Ismeretes hogy mi magyarok nagyon szabadságszeretők vagyunk, de egy kicsit mintha átcsúsztunk volna már a szabadosságba. Nem merünk rászólni a szemetelőre az utcán -> undorító, koszos városok. Nem szólunk rá a graffitit firkáló kölkökre -> csúnya rajzokkal teli falak ahova csak nézünk. Nem szólunk rá a szotyit szétszóró, üléseket szétvagdosó fiatalokra a buszon -> nincs egy tiszta és ép busz, v. villamos, és sorolhatnám. Hangosan hallgatják a mobiltelefonról a zenét a buszokon, zavaróan hangosan viháncolnak, kiabálnak egyesek és jóformán bárhova megyek mindenhol találok rendetlenkedést, zavaró, nyugtalanító magatartást, legyen az tömegközlekedés, vagy csak egyszerű városi út.
Kevéske külföldi tapasztalatom egyik helyszíne Ausztria volt. Ott sok szépet láttam, rendet, tisztaságot. Az egyik furcsa tapasztalatom pont ilyen közlekedéssel kapcsolatos beszólás volt, amikor a buszvezetőnkre nagyon keményen ráripakodott egy egyszerű helyi lakos, a busz motorjának felesleges járatása miatt. Ott igenis befegyelmezik egymást az emberek ilyenért - sőt még ennél kisebb dolgokért is - a renitenseket, és szerintem így is van rendjén. Ha nem megy szép szóval gyorsan ott terem egy rendőr és keményen megbünteti az illetőt. Itt próbálná meg valaki! Képzelheted mi lenne a vége - ha erősködne még szájba is vernék és a rendőr sem jönne. Ez ott más területen is megnyilvánul. Ott nincs olyan, hogy a portája valakinek gazos, rendezetlen, gondozatlan és nem csak a büntik miatt. Vagy nem lehet összekeverni a szelektíven gyűjtött szemetet, erre nagyon szigorúan figyelnek. Meg egyáltalán nagyon kritikusak egymás irányában, de nem rossz értelemben. Szóval azt hiszem mi inkább jobban kedveljük az egyéni szabadságot, a 'mindenki hadd csináljon azt, amit akar szemléletet', szemben más "fejlettebb" kultúrájú országokkal és emiatt érezzük alacsonynak a színvonalat itthon és talán el is kívánkozunk innét oda, ahol rend van. Azért viszont nekünk is tenni kell ezt sokszor elfelejtjük.
--

262
Hotyhogy képe

Juj, sajnálom, hogy

Juj, sajnálom, hogy félreérthetően fogalmaztam. Ez az én hibám volt, bocs.

Nem írtam le világosan, hogy azt a kisszerű rászólósdit bírálom, ahol nem bűncselekmény és nem társadalomellenes rendzavarás miatt szól rá a másikra az ember, hanem csak mert nem tetszik neki a másiknak a kinézete vagy viselkedése, esetleg a helyesírása.

Teljesen egyet értek veled a szabadság és szabadosság fogalmaival kapcsolatban. A szemetelés és rongálás, a közlekedési kihágások mind olyan dolgok amiért helyesnek tartom a polgárok intését. Ha bicajos veszélyeztet engem a járdán, akkor és ott valószínű, hogy én is rászólok.

Az ilyesfajta rászólást magam is teszem olykor, bár óvatosan, mert sajnos veszélyt hozhat az ember magára. Sokszor jó nem személyesen beavatkozni, hanem biztonsági őrt vagy rendőrt kell értesíteni.

Tudok esetekről, ahol a jó érzésű civil békésen kérte a tiltott dohányzás beszüntetését, mire a rendszegők halálra rugdosták vagy lelőtték őt.

Vagy diáklányok támadtak a rendőrre, majdnem meglincselve őt, mert meg merte követelni az eldobott szemét fölszedését az egyiktől.

A hetekben két olyan eset is történt, amikor polgári kötelességemnek éreztem rászólni valakire. Az utóbbiban, kis személyes tépődéssel elmulasztottam ezt megtenni.

London buszain utazva látom, hogy sok új, Kelet Európából érkezett buszvezető dolgozik a vonalakon. Többször láttam, hogy a helyi szokások és a tiltó szabály, valamint a tábla ellenére a vezető egy földijével beszélget vezetés közben.

A tömeges bevándorlással sajnos tömegesen hozzák be rendetlen szokásaikat a bevándorlók, és lengyel buszvezetők rendszeresen zsezsgnek lengyelül a barátnőjükkel vagy haverjukkal, aki ott áll a fülkénél.

Szóval, egyszer rászóltam már egyre, és másokat is láttam már rájuk szólni. Az utasok biztonsága érdekében kell ezt megtenni.

Aztán legutóbb magyar beszélgetést hallottam, ahol a buszvezető haverja ott állt az ajtóban és magyarul gagyarásztak végig, és minden megállónál préselődve kellett az utasoknak beszállni mellette mert el nem mozdult volna.

Nagy bosszankodás volt ezt nekem végig nézni, mert ilyent még nem láttam. Bántott a veszteség érzése is, hogy a rendes idők véget értek már mert új népek hozzák be szokatlan és komiszul rendszegő magatartásukat. Azt a viselkedésüket, amihez ők szoktak hazájukban, de ami elfogadhatatlan másutt.

Tépődtem, hogy odaszóljak e vagy sem, szívem szerint a helyi nyelven, hogy a helyi utasok nevében szóljak és ne kisszerű, számomra idegen, klán-szerű magyarság megéreztetésével.

Nincs bennem ilyen természet, és egy képpen bánok magyarral, lengyellel, írrel vagy nigériaival. Aztán a tépődésem semmire nem vezetett, és leszálltam a célpontomnál.

Még egy hasonló, füstbe ment rászólás izgatott magyar ügyben, ahol a taplóságtól szinte elhűltem, és az előítéletes olvasók most kezdhetnek engemet megkövezni, hogyha előítéletesnek ítélik elő az én gondolatomat akkor: "Na, ezek magyarok."

Ugyanis az egyik kávézóban ahol évekig békés és barátságos volt a maguk közt angolul beszélő széles nemzetközi személyzet, most magyar pincérek magyarul b@zdmegeznek meg k@rváznak az asztalom fölött.

Megmondom neked őszintén, én nem akarok rájuk szólni. De megmondanám a naiv üzletvezetőnek, hogy üzlete érdekében tiltsa meg személyzetének, hogy egyik nemzetiségi földi a másik földije nyelvén gagyarásszon illetlenül vagy csúnyán a munkahelyen.

Hotyhogy?!

Feketeöves szakács

263
gyorkos képe

Teljesen egyetértek. Jól

Teljesen egyetértek. Jól helyretetted a dolgot. Elszomorító ez a viselkedés, bárki csinálja egy másik országban. Nem értem, hogy semmiféle gátlás, tisztelet nincs az emberekben?! Ááá, hosszú... Asszem' szólni kell, de nem indulatból. Én sem mindig szólok, ha ilyen helyzetbe kerülök. Sokszor elég a mimikával való jelzés, vagy köhögés, vagy egy testmozdulat, testtartás, stb. Ilyenkor vagy észreveszi magát az illető vagy nem. Utóbbi esetén és ha nagyon zavaró a dolog lehet eréjesebb eszközökhöz nyúlni. (Én a dohányzókkal kapcsolatban folyamatosan ilyen konfliktusban vagyok. Ezen a területen egész művészi szintre emeltem már a metakommunikációs technikámat)
--

264
zsempi képe

1-2-t elárul6nál belőle,

1-2-t elárul6nál belőle, mert én is soxor látok, hallok olyat, amitől felmegy benenm az adrenalin, de semmi nem jut eszembe, amivel leállít6nám az illetőt. csak ideges leszek, arrébbállok és dohogok magamban. vagy pedig 1ből bunkón szólok rá/hozzá. valahogy meg kéne tanulni...

http://zsempi.blogspot.com

265
gyorkos képe

Ez az adott szituációtól

Ez az adott szituációtól is függ. Egy idő után zsigerből jön az egész és felfigyelnek rá az emberek. Először is uralkodnod kell az indulati reakciókon. Ha ez sikerült, és higgadtan tudsz cselekedni, akkor jöhetnek a jelzések. Amikor dobog a szíved és lüktet az adrenalin az ereidben akkor inkább ne állj le vitatkozni, inteni. Olyankor jobb az odébbállás és figyelni a belső hangokat. Én a m. jelzéseket már a legtöbbször nem indulatból csinálom, sőt az indulatok ellen, azok kordában tartására. Érdekes szellemi tornagyakorlat, de megtanulható. Hosszú téma.
--

266
lajhár képe

Teljesen egyetértek azzal,

Teljesen egyetértek azzal, hogy egyetértessz velem :). Az is fontos, én is leírtam: nem azzal van bajom, ha valaki rászól a másikra, mert az ordas bunkó módon viselkedik, szemetel, rongál, stb, megakadályoz egy büncselekményt, vagy ilyenek, hanem a jószándékú belejavítgatásokkal mások beszédébe, írásába. Vekerdy megírta, nem sokat ér, ha egy gyereket nagy nyilvánosság elött megalázva kijavítunk, mert valamit rosszúl mond. Ha "visszadobjuk" neki pár mondattal késöbb, a szövegbe belszőve, helyesen, akkor viszont elsősorban nem tudatos szinten, példamutatással tanítunk, hatékonyan, nem belegázolva más méltóságába... Hihetetlenül messze vagyunk attól mind a közoktatásban, mind a hétköznapi emberi érintkezésben, hogy ilyen módon próbáljunk kommunikálni. Pedig lehet, és érdemes.
Valóban segíteni az egyik legnehezebb dolog a Világon, kéretlenűl, és mégis hatékonyan és jól segíteni pedig talán a legnehezebb.

Ádám

267
jeremy spark képe

Segítségeteket

Segítségeteket kérném!

Budaőrsön keresek kerékpárboltot,ha lehet telefonszámmal. Nagyon fontos lenne,de csak egyet találtam,amiről kiderült,hogy sem a számuk,sem az emilcímük nem él már....Előre is köszönöm! Márkabolt is érdekel.

Beépített gépágyút a kerékpárokra!

268
Drody képe

http://www.google.hu/search?h

269
jeremy spark képe

köszönöm

köszönöm szépen!

Beépített gépágyút a kerékpárokra!

270
Drody képe

Remélem