Tudom, hogy a címbeli típusnak jelenleg elég kicsi a piaca itthon, gondolom a csillagászati ára is hozzájárul ehhez.

A kérdésem, hogy létezik-e olyan ami 40x50x80cm méretűre vagy kisebbre csukható össze?
Mert ez BKV standard poggyász mérete.

Végignéztem az összes nagy márka oldalát és a hazai forgalmazók kínálatát is és nem találtam egyet sem.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
pata képe

Egy Gepida foldingot (20"

Egy Gepida foldingot (20" kerekű változat) szoktam vinni vonaton, meg párszor HÉV-en, nem tudom hogy belefér-e a fenti méretbe, nagyjából igen, senki nem szólt érte soha és nem jönnek oda mérőszalaggal.

Szerintem túlaggódod, simán lehet vinni összecsukható kerékpárokat mindenhol.

Azt azért tudd, hogy az összecsukható bicajnak (1) nem olyan merev a váza, mint egy hagyományosnak, (2) hosszú távra nem a legkényelmesebb. Persze valamit valamiért, praktikus, szeretem.

2
-ogre- képe

azért nézd meg a bkv-n

azért nézd meg a bkv-n kiírt két méretet. emlékeim szerint az egyik kétszer akkora térfogatra, mint a másik. és még nem láttam sehol olyat, hogy kötözködnének a méret miatt...

3
szabomikulas képe

Bromptont vittem már

Bromptont vittem már metrón, nem reklamált senki. Egyébként a megengedett mérethez nagyon közel van, csak az 50 cm helyett kéne 60 cm. Vonaton meg mégjobb, mert nincs max méret az összehajtott biciklire. Probléma inkább az lehet, hogy sok összehajtható biciklinek összehajtott állapotban vannak kívül olajos részei.

4
attb22 képe

Köszönöm a válaszokat. A

Köszönöm a válaszokat.
A "hosszú távra nem kényelmes mint jelent" a Te esetben Pata?
Én, ha jó idő van, akkor 15km-en át tekernék vele mire beérek a városba. (Rossz időben vagy fáradtan BKV-znék.) Végig van burkolt kerékpárút, nagy Gepidával 50 perc alatt szoktam beérni, gond nélkül.

Lehet ezzekkel a bringákkal 30km/h körül menni? Mert ha nincs senki az úton meg szoktam nyomni a pedált. :-)

A gyengébb váz mennyire gyenge? Ne menjek vele gödörbe mert elferdül? Vagy kerüljem a járdaszegélyre ugratásokat? Vagy csak annyi, hogy a hajtásoknál lityeg-lötyög az egész szerkezet?

Megnéztem a kínálatot, de az én pénztárcámnak csak kb. két márka megfelelő: a Gepida és a Mali.
100e fölött már inkább robogót veszek, mint bicajt. :-)

5
pata képe

A váz egyáltalán nem

A váz egyáltalán nem gyenge, csak nem olyan merev, mint egy hagyományos, az illesztés miatt. Alig érezhető, nem lötyög. Gyakorlatban nincs nagy jelentősége.

A 30 km/h lehetséges, csak ha nem akarsz kifáradni, le kell cserélned a gumikat vékonyabbra (elég ballonos szokott rajtuk lenni), illetve lehet hogy érdemes több sebességeset venni, mint 3, vagy az utóbbin lecserélni a hátsó fogaskereket kisebbre a nagyobb áttét kedvéért. De sokkal 30 felé menni már nem reális.

A kényelem szempontjából nem olyan rossz, csak a kis kerék miatt nem olyan stabil mint egy outi, de hát ez van. Tudtommal a Dahon gyárt 26"-os összecsukható bicajt, de az már más árkategória.

Szerintem a legfontosabb, hogy próbáld ki, mielőtt megveszed, és akkor eldöntöd neked jó-e. Nyilván vannak kompromisszumok egy folding bicajban, mert ha pontosan olyan lenne mint egy hagyományos, plusz még össze is lehetne hajtani, akkor senki nem használna mást csak folding bringát :-)

6
bardoczi képe

kicsit off anekdot: egyik

kicsit off anekdot:
egyik évben vidéki bringatúrára mentünk vonattal, és a társaságban jött egy jogász srác is. Brigáskocsi - természetesen - nem volt, ezért a leghátsó kocsi peronján halmoztuk fel a kérókat. A srác lekapta az első kereket és behozta a fülkébe, föl a poggyásztartóra. Jött a kaller, mutattuk a jegyeket: srácnak nem volt bringajegye. Kié az a kerék? Enyém - mondja a srác. Akkor pótdíj. Nono-mondja a srác - és a legnagyobb nyugalommal előhúzta a tatyójából a MÁV szabálykönyvét, majd felolvasta, hogy mi minősül kerékpárnak és poggyásznak a MÁV szerint. Majd megkérdezte a kallert, hogy ugye ezek alapján belátja, hogy ő egy kereket (ami poggyász) és egy egykerekű, kerékpárnak a szabályzat szerint nem minősülő szerkezetet szállít, ami a megadott mérettartományokból nem lóg ki. A kaller megsemmisülve távozott...

"Budapest b'meg hógy nézel má kí, ezért kellett téged egyesítení???" - Belga

7
petiz képe

erről szeretnék többet

erről szeretnék többet tudni. hol lehet ilyen könyvecskét szerezni? és egy oldalon van minden? vagy keresgélni kell? adtál egy remek ötletet, ha ez bejön nálam is, meghívlak egy sörre :)

Jövünk Amszterdam, jövünk, felzárkózunk!

8
bardoczi képe

Passz. A dolog kábé 8 éve

Passz. A dolog kábé 8 éve történt, nem tudom azóta változott-e a szabályzat. Gondolom a nagyobb pályaudvarok ügyfélszolgálati irodájában be lehet szerezni a dolgot. Vagy esetleg ajánlom az Andrássy úti MÁV székházat. Ha összejön: kíváncsi vagyok a fejleményekre - sör ide vagy oda :))

--------
"Budapest b'meg hógy nézel má kí, ezért kellett téged egyesítení???" - Belga

10
petiz képe

jó kérdés. de szerintem

jó kérdés. de szerintem túl csicsás meg agyon van bonyolítva. tényleg, valaki tud erről a kerék nélküli ingyen szállításról többet?

Jövünk Amszterdam, jövünk, felzárkózunk!